Új privát üzeneted érkezett!

Erika! Sajna csomagtartó, ha nem akarsz másikat venni.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Erika! vagy a gyerek az ülésben és úgy :lol: Gondolom Hanna arra gondolt, hogy aki ott lakik éjszakára ne hagyja benne....

Úgy látom háziasak a srácok. A legjobb mikor a homokozót söpri ki a kis seprűvel mert poros....
Én nem töröltem még le a krémet ha kennem kell a kezem cska megfogdosom a fogantyút:)

Erika! nem mindig jó a víz de mindenképp ki kell zökkenteni ebből az állapotból. Unokatesóm aki három éves egy ideg becsípődés miatt produkál ilyet. Ha hisztizik visszatartja a levegőt de Ő el is ájul. Őt viszont tényleg le kell locsolni, erősen ráfújni az arcára. Egyik tesóm volt iylen. Hátradobta magát és egyszer még a nyelve is hátracsúszott. Szerencsére anyának volt lélekjelenléte és fejre állította így nem fulladt meg.
Lehet elég ha csak ráfújsz az arcára. Én szoktam mikor nagyon ordít és van amikor használ és megáll egy pillanatra. Sokszor úgy belovalják magukat, hogy észre sem veszik, hogy segíteni próbálunk. Mikor ordítanak valamiért és már rég ott van a kezükben de még nyomják.... :evil:
katuska79
 
 


[quote]T írta:ényleg, ilyenkor mit kell csinálni. Valahol olvastam, csak elfelejtettem. Mintha valami olyat olvastam volna, hogy le kell locsolni Shocked . Csak éppen víz nem volt a kezem ügyében, hát kicsit megráztam.


Én hangosan szoktam tapsolni, vagy valami más egészen váratlan hangot kiadni hirtelen, az is majdnem mindig bejön.
A megrázással óvatosan bánj, valahol egészen durva dolgokat olvastam a megrázott csecsemő szindrómáról!
kisbogacs
 
 

 
 

Úgy érzem magam, mintha a Tom és Jerryben lennék! Hajnalban megint találkoztam az egérrel. Direkt szivat. Éjszakára mindig kirakjuk a ragasztós egércsapdákat. Ma éjjel elmaradt. Hát nem előbújt? Gyorsan kitettem őket oda ahová befutott. Mindenféle fincsi falattal de esze ágában sincs beleszaladni! (ja és sajtot nem szeretik ám....csak a kolbászt meg a diót mert eddig csak azokkal sikerült egeret fogni.) Ma éjjel újra próbálkozunk.
katuska79
 
 


hú, semmi nyoma nem volt a feltörésnek, szerencsére legalább az ablakot nem törték be vagy ilyesmi, ezért sem vettük észre rögtön. apának tűnt csak fel hogy vmi lehet, mert az ülés alól vettem ki a headsetet és akkor nézte hogy a hátsó ülés nem volt bepattintva. én azt hittem hogy csak kiesett a kesztyűtartóból pár dolog, nem vettük észre, de az ülés furcsa volt. nyitva biztos nem hagytuk az autót, mert mikor mentünk le és nyitjuk ki akkor villan a lámpa, és villant most is, tehát fogalmam sincs hogy törték fel. múltkor "legalább volt nyoma"... kifeszítették az ajtót, még lábnyom is volt...
nem tudom hogy ha lecseréljük az autósülést hogy fogjuk megoldani hogy ne hagyjuk a kocsiban, mert a 3. emeleten lakunk, lift nincs, és a babakocsit is mindig le föl cipeli apa reggelente, meg este vissza... szóval ha emellé még a gyerekülést is kellene, meg persze a gyereket pelenkázótáskát stb... pfff. most még a bébihordóval elvagyok, de...
a csomagtartó sem megoldás ezek szerint, mert bár kívülről nem nyitható és az autóban sincs semmi amivel nyitható lenne, de ezek leleményesek, lehajtják a hátsóülést... szerintem csak azért nem vitték el a babakocsit, mert nappal volt...
gusztustalan...

na nem is idegeskedek, kiírtunk egy papírt... nem hiszem hogy lesz hatása,de hátha...
czzsofia
 
 


Megrázni valóban nem szabad! Én is olavstam olyan babáról aki belehalt:( a tapsolás is jó módszer vagy rácsapni valamire.
katuska79
 
 


Na, megvolt a kaja, 3/4 banán. Egész jó, nem? Aztán vagy 20 percen át eszelősen rágta a fogkeféjét, majd kis szopi után beájult :)
Tegnap este is nagyot vacsiztunk, egy egész barackot megevett kölespéppel :) utána csócsált egy kis paradicsomot, csak hogy neki legyen igaza (mostanában nem akar kanalazni, mert az olyan "dedós", vagy nem tudom, miért :roll:)

Kocsiülés: még nem is hallottam, hogy azokra is ráálltak :shock:

Egér: nálunk a kukoricás kukit ette szívesen...

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Én nem bírom minden alkalommal kivenni az ülést. Hova teszem addig a gyereket, míg az ülést kiszerelem? :roll: Már úgy örültem, hogy nem kell a hordozót cipelni. Az ülés 15 kg, a gyerek 8. Lassan indulhatunk a Mrs Muscle versenyen. :wink:

krisz78
 
 


Csöre! dedós :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kölesgolyóval próbálkozok ma este hátha arra is harapna a rohadék :evil:

Hú a banánt Petra is imádja. Olyan ügyesen elcsócsálja, nekem csak törni kell neki a falatokat:)

Kezdenem kéne valamit magammal mert még a pizsi is rajtam van.
katuska79
 
 


Szép lett a hintaló....Máté levágta a sörényét a kis körömvágó ollóval. Magyarázott Ő nekem, hogy szép a haja de azt hittem csak megfésülte magát. Aztán megláttam a kezében az ollót! Szerencsére csak fufrut igazított szegény paripán :lol: Még jó, hogy nem Petrát fodrászolta meg mert Ő is ott volt a tett színhelyén.
katuska79
 
 


Katuska, elsőre ráfújtam az arcára. Eddig használt. Csak most nem. És hirtelen nem tudtam mit kitalálni, és azért ráztam meg, de tényleg csak nagyon finoman.

Gyerekülés, mi mondjuk bent állunk az udvarban, bár simán be tudnak mászni. Remélem nem akarja senki sem megkaparintani a gyerekülést. :?

Banán: Zsófi is szereti. Bár ha darabot adok neki, akkor azt miután megkostolta ki is köpi. Így pép kell, azt viszont nagyon szereti. Most is azt evett.

Lehet fogzunk, bár sok jelét nem látom, csak amikor ráharapott az ujjamra, már tényleg éles volt.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Érdekes, mennyire különbözőek a gyerkőcök :) Enyém a pépest nem eszi, Zsófi meg azt szereti :D Ez a szép benne, nem tudhatod, milyen lesz, mit szeret :D
(Sacinak egészben adtam oda a banánt, harapta, meg markolászta, marcangolta :D, de 3/4 lement nettóban :D)
Egyébként most kapott másodszor, nem mondanám, hogy nagyon rajong érte, mivel kaja, és kajáért az ő értelmezése szerint nem szokás rajongani, max méla undorral betermelni :D Kivéve a paradicsomot :D

Hintaló: azért nem semmi! Jó, hogy nem csinált nagyobb bajt Máté azzal az ollóval!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Katuska: hát... olyan jókat tudok nevetni Mátén! Bár gondolom, nem olyan mulatságos, amikor takarítani kell utána meg rendbe kell hozni a károsult dolgokat.

Zsófi: egyszerűen felháborító!!!

Kriszti: örülök, hogy minden rendben Ágnessel!!!

Ez a kölesgolyó nálunk is menő, de mindig a szívbaj kerülget, hogy mikor nyeli le Bianka egészben. Nagyon résen vagyok, amikor adom neki. Lehet, hogy jogtalanul, de ha az egészet beveszi a szájába, akkor én bizony kikotrom belőle.

Egyébkén lekopogom, de úgy néz ki, túl vagyunk a betegségen, tegnap már jókedvű volt, a kiütések is halványodnak, a piros folt az arcáról teljesen eltűnt. Még egy kicsit náthás és néha köhécsel.

Kép
jandrea
 
 


Bartika: légyszíves nekem is küldd el a címedet priviben. Valószínűleg mi is megyünk.

Kép
jandrea
 
 


Elaludt.

Ma nem kell főznöm, van hétvégéről. Viszont vasalnivalóm van rendesen. Ezt meg csak akkor lehet, ha alszik Ádám. Félek, hogy lerántja, a járókában meg nincs el annyit, mire az apja ingeit, meg a gyűrődős gyerekruhákat kivasalom.

banán: nálunk is toplistás. Viszont a kölesgolyó nem nagyon tetszik, csak a drága babakeksz. Viszont a Müllerben találtam olcsóbbat, meg olcsóbb piskótát, olyat, amin nincs cukor, mert azt nem adok neki. 250 Ft volt egy zacskóval, pont akkora piskóták vannak benne, amit meg bír enni.

Katuska: Ez a Máté! Honnan szedte már az ollót? 24 órás őr kell mellé. Azért vagy te ilyen csinos, mert mindig loholsz utána/utánuk.

krisz78
 
 


Andi: Saci is beveszi az egész golyót a szájába, forgatja, rágcsálja (hátul, ahol majd az őrlőfogak lesznek), nem nyeli le egészbe, és hamar el is olvad a szájában... persze Te látod, hogy mennyire hirtelen Bianka, lehet, hogy nem szükségtelen az óvatosságod, csak gondoltam, megosztom a tapasztalataimat.
Örülök, hogy Bianka jobban van :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


sziasztok,

csak gyorsban pár kép, fő az ebédem és mindjárt kifut :lol:

Kép Kép Kép Kép

Lucus, a repülőt jól bírta, kivéve amikor a hangszóróban beszéltek, attól nagyon megijedt. Amúgy végig aludt. :wink: :lol:

Katuska, Máté :shock: :lol: látom ma (is) formában van :lol:

Örülök, hogy Ágnes és Bianka is jobban van!

Autósülés-lopó bandákról én is hallottam. A márkásabbakra mennek, állítólag a Römereket nagyon lopják... :evil: :roll: De most csak ezért vegyünk gagyit?! :roll: :x

Na próbálok majd még jönni, meglátjuk, mi lesz belőle...

Kép
vickybabe
 
 


Sziasztok!!!

Katus nem virág van elszórva az asztalra,hanem díszkő!!!

én terítettem,imádom az ilyen dolgokat!!! :D :wink:

Kriszti örülök,hogy Ágnes jobban van!!! :lol:

Zsófi sajnálom a lopást!!! :cry:

Krisz tetszik Zétinek a járgány,szerintem jó sokáig ki tudjuk használni!!! :D

szopis tali megvolt!!!előadás,beszélgetés,jó volt!!! :wink:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Az én Zétény fiam nagyon nagy hamis kártyás. Simán eszi a darabos kaját, banánt, kölesgolyót, tésztát....néha SOmáéból kunyerál egy -egy pici falat kenyeret, sonkát, sajtot...............
DE ma először akartam neki adni egy 8 hósnak való "darabos" bébikaját! Hát majdnem megfulladt tőle!!!!!!! AKkora fesztivált rendezett, a pörköltszaftos tésztát bezzeg meg tudta enni amikor SOma titokban azzal etette...... 8) :oops:

KépKép
peni
 
 


Hanna
Igen azt tudom, elmentünk a dokihoz, de annyian voltak, hogy azt már nem győztük kivárni így haza is jöttünk.

Most meg reggel 8 óta fönt van és nem hajlandó aludni, nagyon hisztizik most, de nem akarom őt felvenni, mert tudom, hogy már álmos és az a baja, a legjobb esetben eddig már legalább 2X aludt.

manocskak
 
 


Krisz! felmászott érte az ülőbútor tetejére az üvegtéglához...azt hittem nem éri el. Az a kis tompa végű babaolló volt nála. A rendes ollók el vannak persze zárva de meglátta, hogy odatettem. A felügyeletem alatt szokott papírt darabolni, ügyesen használja.

Z-Kriszti! akkor ezek a kis kövek is nagyon klasszak!

Vickybabe! nagyon szépek a képek, Levente gyönyörű kisfiú! És miylen szép a bőre!

Andrea! egyetértek Csörével. A golyó gyorsan elolvad, hagyni kell kicsit kisérletezni. Ha félsz akkor törd ketté a golyót és add úgy oda neki! Nekik sokkal több nyál van a szájukban mert nem nyelik le állandóan ahogy mi ezért is tudnak pillanatok alatt eláztatni bármit ami a szájukba kerül. Jelenleg Petra egy pakli francia kártyát majszol el....pedig mondtam Máténak, hoyg ne adja oda neki de csak azért is :twisted:
katuska79
 
 


Ötlet (Saci túlélő-stratégiája) orrszíváshoz: Ma délben, ahogy felkelt, elég vidám hangulatban volt. Letettem a földre, odamászott az orrszívóhoz az alvómacijával a kezében (a földön tartom az orrszívót: közel a konnektor, és innen nem esik le Saci, ha kikepeszt a kezemből), és elkezdte orrszívózni a macit. Aztán adta nekem, hogy most én jövök: először a macit, aztán Őt :D Olyan édes volt, ahogy emelte a kis fejét :) Igaz, nem sok minden jött belőle, de aranyos, hogy rájött, jó neki, és hogy megosztotta a "szenvedéseit" a macijával :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szóval lehet, ha odavesztek egy babát, amin eljátszátok a folyamatot, esetleg hagyjátok, hogy ő csinálja, akkor jobban hagyja a gyerkőc, hogy kiszívjátok az orrát.

Viki: Levente továbbra is jóképű kispasi :D a fotós pedig nagyon profi :D

Zétény micsoda furfangos kisfickó :D Érdekes egyébként, hogy a darabosra tört (villával áttört) kaját Saci sem szereti, ezzel szemben az egész banánnal, körtével, barackkal, golyócskákkal, tallérral simán megküzd :roll:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Voltunk egészséges tanácsadáson. Én úgy felhúztam magam a dokinőn, hogy még mindig dühöngök. A gyerek tökéletesen fejlődik, már egy hónapja tátják a szájukat hogy jé tud állni, járni, leguggolni, stb., de azért mindig igyekeznek bebizonyítani, hogy az anyuka a gyerek legjobb fejlődése ellenére is sz@r. :evil: :evil: :evil:

Csöre, ámulok Saci mentális fejlődésén... még korántsincs itt az ideje, hogy egy babát (macit) személyiséggel ruházzon fel, és kvázi "szerepjátékot" játsszon vele... döbbenet mennyire előre szaladtatok! :shock: :shock: :shock:

Vicky, csodásak a képek! Levente élvezte a homokot? Merre jártatok?
kisbogacs
 
 


Csöre: tényleg nagyon fura ez, hogy mi alapján szelektálnak darabos kaja ügyben. Zétény simán megeszik minden darabos kaját kivéve a darabos babakaját...ha én csinálom és kicsit darabosabbra hagyom azt sem eszi meg...látszik rajta hogy annyira kínlódik tőle szegény. A kölesgolyót kettesével tömi magába....nem is értem........

KépKép
peni
 
 


Kriszti: akkor jól sikerült az egészséges rendelés :shock: . Ne törődj velük......nem érdemes!

KépKép
peni
 
 


Ja, az adataink: 7520 g és 72 cm
kisbogacs
 
 


Kriszti: egészséges rendelés: hát, valamit ki kell találniuk, hogy igazolják legitimitásukat :wink: azért :evil:
Szerepjáték: hát, nem tudom, mennyire szerepjáték, vagy pusztán az orr iránt érzett szoros vonzalma :lol: :lol: :lol: a babákon mindig az orra (majd a szeme) a lényeg, azt mutogatja, én meg mindig mondogatom neki, hogy az a baba orra, és rámutatok az Ő orrára, hogy az meg Saci orra... de ezt tényleg hónapok óta, volt ideje rögzülni :wink:
Megyünk mi is egészséges rendelésre.... remélem, jobb lesz a hangulat, mint Krisztiéknél :roll:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


H1N1

Ti mit gondoltok a védőoltásról?Van,aki beadatja a gyerkőcnek?Nem tudom mit tegyek?!És védőnő sem tudja,mit tegyünk???!!!!

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=090909

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Kriszti: mit csináltak? Mit mondtak, amin felhúztad magad?

Vicky: irigy-irigy a tengerpartért. Nagyon cuki Levente a homokban. Imádom a szemeit. :lol:

H1N1 : én nem szívesen adatok be kísérleti stádiumban lévő oltóanyagot. A múltkor mondták, hogy éppen csak elkezdték tesztelni gyerekeken. Én kicsit eltúlzottnak és hisztériakeltésnek érzem az egészet. A média bemondta, hogy egy egész iskola lebetegedett Csepelen. De senki nem szorul kórházi kezelésre. 2 nap múlva már mentek iskolába. Most akkor mi van? Veszélyes vagy "csak" annyira mint egy normál influenza? Mert azt is mondták, hogy csak a legyengült szervezetre jelent veszélyt, de azt is, hogy világjárvány. Akkor most mi van??? Nekünk nem említette a doki a védőoltást.

krisz78
 
 


Sziasztok!

Megint lemaradtam, de próbálok pótolni.

H1N1: én sem adatom be, a dokinő meg se említette eddig, igaz, más oltást se nagyon emleget, csak ha kérdezek. Már a kötelezőkön kívül.

Extra-giga-mega rossz éjszakánk volt, szerintem majd 8 hónap alatt a legrosszabb. Egyszerre jön két fogacska alul, fél óránként ébredt. Én 6-kor aludtam el, 8-ig. Nappal pedig olyan jó gyerkőc.

Az előbb olyat koppant a feje a szőnyegen, hogy megállt az ütő bennem. A lökött apám meg: "most biztos agyrázkódást kapott a gyerek". Komolyan a frászt hozza rám, mintha nem paráznék magamtól is eleget. Ugye nem kaphat ennyitől? A szőnyeg alatt parketta van. Bár gondolom lesz még ilyen párszor. Mióta feláll egyedül, azt elfelejti, hogy ha nem kapaszkodik, elesik. Nyugtassatok meg légyszi!!! :D

Vicky: irigy a tengerpartért. Levente nagyon ügyes. Nekünk is olyan babakocsink (is) van. 10ezer forintért vettük, én nagyon szeretem.

Katuska: hintaló :D betojok ezen a gyereken. Egeret mi szalonnabőrrel szoktuk fogni, ez mindig bejött.

Peni: én fiam is öklendezik a darabostól. Vagy kitolja a szájából.

na, ennyi volt, felkelt.

Szilvi
Kép
xania9
 
 


Sziasztok!

Sajnos megint csak távirati stílusban, mert mire kitakarítottam, felébredt Bálint. Szokásos, mintha csak megérezné, hogy anya most ült le a kanapéra kicsit pihenni.

Csöre: nagyon édes lehetett Saci. Hiába, Ő egy okos kislány, ezt már rég tudjuk róla :D

Védőoltás: egyetértek Krisszel, szerintem egy kicsit ezt (is) túlhisztériázták, úgy tűnik, semmivel nem rosszabb, mint egy "sima" influenza.

Z-Kriszta: szépek a képek, örülök, hogy jól sikerült minden.

Kriszti: mi történt, mit mondtak a tanácsadáson, amin így felment a pumpa?

Biga.Csiga: úgy tűnik, fiaink tényleg összebeszéltek, tök ugyanplyan ütemben fejlődnek :D

Kölesgolyó:
hát, eddig Bálint csak játszott vele, nem tudta bevenni a szájába, mert a kis golyó mindig beleragadt a markába, meg szorította is. Na tegnap egy valahogy bekerült a szájába, ízlelgette, szopogatta, azt hittem, megette. Erre kb. fél óra múlva kiköpte :shock: Nem értem, ezt hogy csinálta, nekem kb. 5 mp alatt elolvad a számban.

Vicky: alig vagyok irigy-irigy :D Nagyon jók a képek! Merre jártatok.

Zsófi: autó :twisted: Hát, gyerekülés tolvaj bandáról még én sem hallottam, nem semmi, hogy még ezt is ki (kellene) minden alkalommal venni a kocsiból.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Én sem adatom be...még ez a cikk is írja, hogy enyhébb lefolyású egy normál influenzánál. Na meg egyik veszélyztetett csoportba sem tartozunk bele. Sem Amerikába sem Mexikóba nem repülünk mostanában...meg eü intézményben sem fogunk dolgozni és zárt közösségbe sem járunk, meg krónikus betegségünk sincs ami gyengítene minket. Elsősorban itthon vagyunk. Kitől kapjuk el? A megelőzés szabályai meg tényleg olyan alapvetőek. Alapfokú higiénia.
katuska79
 
 


Szilvia! nyugi biztos nem kapott agyrázkódást! Gondolom volt egy kis sírás aztán ment a játék tovább. Gyorsan meg fog tanulni elesni is, hogy védenie kell a fejét és jobb ha kapaszkodik.

Petra itt ül mellettem a székben előtte kb 12 db egyforma kölesgolyó. De Ő válogat benne. Haláli ahogy megvizsgálja majd talál egyet amit pont jó lesz megenni.

Tényleg Kriszti akartam is kérdezni mitől ment fel a pumpa?

Ma Máté már ébredéskor elemében volt. Mi már kint kávéztunk hármasban mikor megjelent az ajtóban vigyorgó képpel és se puszi se pá csak ennyi: kukuuuucs!!!!
katuska79
 
 


Krisz, Edit, Katuska: szarul csinálom, hogy kiveszem éjjel az ágyból ha felsír. Meg azt is külön, hogy meg is szoptatom, és hogy hagyom hogy 4-5-ször keljen éjjel. (Engem marhára nem zavar, hogy ennyiszer kel) Aztán nappal azt, hogy Ágnes 30-40 ml-eket eszik, és nem erőszakoskodom hogy többet egyen, és nem próbálok neki napi 5-6-szor kaját adni (de a növekedésével-fejlődésével semmi gond a lánynak). Egyébként is minek szoptatok igény szerint, mért nem 3 óránként leghamarabb. Mért nem adok már neki kiflit (mondtam, hogy mindent kihány ami darabos), és úgy egyáltalán mért vagyok olyan "liberális".

Na mindegy, jól kihisztiztem magam blogon, most már jobb kicsit :roll:

H1N1: ha jól emlékszem, 100 000 betegből 5000 halálos áldozattal számolnak. A kórházi esetek száma sem több 10%-nál, a maradékon 1-2 nap alatt átszalad mint bármilyen más erősebb nátha. Ilyen számok mellett nem értem mit kell állandóan ezen csámcsogni, és paráztatni a lakosságot. Tudom, a médiának is meg kell élnie valamiből...
H1N1 oltás: kísérleti stádiumban van, senki sem tudja milyen arányban milyen szövődményeket hozhat. Ha választani kell, inkább a betegség mint az oltás. Kisebb a kockázata szerintem.
kisbogacs
 
 


Xania: nyugi, ennyitől nem lett agyrázkódása. Ha jókedvű, eszik, aggodalomra semmi ok.

Kriszti: Ne mondd el nekik! Szorítsd a minimálisra a kommunkiációt, ne részletezd, hogy hány óránként etetsz stb. Ezt amúgy meg mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, meg ahogy a gyerekének a legjobb. Éjjel meg jóhogy felveszed, ha sír! Meg azt is te látod a legjobban, kell-e még neki kaja. Erőszakoskodni szerintem sem szabad. Még magát az étkezést is megutálhatja emiatt. Nem minden gyerek eszik egy evésre 200-300 ml-nyi kaját. Majd, szépen lassan. Ági ilyen tipus.

krisz78
 
 


H1N1, férjecském kollegája benne volt valami evezős csoportban, akik külföldre mentek valami versenyre. A csapat nagy része elkapta a H1N1-et. Állítólag a TV-ben is benne volt.
Nem is akarták őket beengedni abba az országba ahova mentek. (nem emlékszem pontosan hol voltak)
Amikor hazajöttek, a kollega mondta a férjemnek, hogy egyáltalán nem volt vészes a betegség. Simán, mint egy szimpla inflúenza. Persze, lázasak voltak, rosszul voltak, de 2-3- nap alatt rendbe is jöttek.

Ez az egész szerintem nem más, mint hisztéria keltés. Persze, tényleg világjárvány van, de nem haltak benne meg többen, mint egy sima inflúenza járványkor. Abba is bele szoktak halni ugyan azok az emberek, akik ebbe.


Rólunk, úgy tűnik Zsófi hisztériás rohamai napi szintűek lesznek. És akkor amikor fáradt. Most éppen a kiságyban volt, letettem aludni. Iszonyat fáradt volt szegénykém. Persze, ő másképpen gondolta, és elaltatni sem hagyta magát. Gondoltam hagyom egy kicsit. Ennek az lett a vége, hogy valószínüleg beverte magát a kiságyba (nem láttam) és ugyan úgy elkezdett sírni, mint tegnap. De úgy néz ki, mintha sokkal durvább lenne. Egyébként az arcra fújás nem vált be még nála eddig. A tapsolás nem megy, éppen a kezemben van. Most éppen rákiabáltam. Hát ez van.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Kriszti! szerintem sem kell mindent elmondani a dokinál...én csak a legszükségesebbeket szoktam elmondani, ha esetleg valamire konkrétan rákérdez. Mikor megkérdezi mit eszik akkor csak annyit szoktam mondani mai egy iylen idős baba ehet és annyit amennyi jólesik neki. Az éjszakákról meg azt szoktam mondani, hogy változó. Van amikor felébred van amikor nem. Ne hagyj magadon támadási felületet, éreztesd velük, hogy igenis magabiztos vagy és tudod mit csinálsz és úgy is fognak hozzád állni!
katuska79
 
 


Kriszti: ne mérgeld magad, nem ér annyit. Számít a véleményük? Nem. Jó anya vagy? Igen. Ági szépen fejlődik? Igen. Ez a lényeg.

krisz78
 
 


ERika! először is próbálj nyugodt maradni mert érzik a feszültséget és még jobban sírnak. Egy hisztikirály mellett megedződtem 8) tudom ilyenkor felmegy a pumpa de próbáld meg elterelni a figyelmét és öleld magadhoz, hogy megnyugodjon! Persze ekkor legszívesebben rácsuknád az ajtót és kilóméterekre futnál csak ne halld de segíteni kell neki! Énekelj a fülébe, próbáld megnevettetni, hogy elfelejtse miért is sír. (feltve, hogy nincs konkrét baja mert azt orvosolni kell).
katuska79
 
 


Szerintem, ha elkezdik adni ezt az oltást a nagyobbik fiamnak biztos fogják javasolni, mert ő asztmás.
Én 2 éve beoltattam magam az influenza ellen és nem volt semmi bajom (megkapta az egész család).
De ez is érdekes, mert tavaly is be akartam magamat oltatni, de a házi orvosunk azt mondta, hogy nem szabad kismamákat beoltani. Ezzel meg majd lehet? Sőt őket és a gyerekeket veszik elsőre, ha jól hallottam. Elég fura szerintem.

manocskak
 
 


Sziasztok!


Minden betegeskedőnek nagyon gyors javulást, és minden fogacskának/hoz nagyon gyors kibújást... Ez utóbbi ránk is vonatkozik, ma sikerült bekukkantani Manó szájába, és látom, hogy az éppen kibújt bal egyeske mellett igencsak fehérlik az íny alatt a jobb egyeske. Ennek ellenére csak kicsit nyüszibb, mint szokott, és éjjel az egyszeri kelés mellett 2-szer felsírt álmában, de gyorsan meg lehetetett nyugtatni simivel, és aludtunk is tovább.

Katuska: Máté hihetetlen pasi :D Szépen viszi majd a csibészségbe a hugit is. Petra meg, mint egy igazi nő, válogat, hamarosan már beleszól, hogy mit adjál rá reggel, de még csak a kölesgolyón gyakorol :lol:
Tanulva a sütifaló bödön esetéből, mi ma vettünk Milánnak egy ilyet (Karácsonyra :oops: :roll:):
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=6282

A Minimanóban vettük, és felhasználtuk a 10%-os Kismama magazinos kupont, így 4095 Ft-ért vettük meg. (A tullis ár egy rablás... :shock:)

Kriszti: doki váltás? :roll: Ezek hülék... csak így egyszerűen.

Zsófi: autó :twisted:

H1N1: nem tudom, tegnap pont volt a Naplóban... Zsófi te mit gondolsz, neked van ÁNTSZ-es rokonod, ugye? Ő bizta jobban vágja a témát :roll: És engem tényleg érdekelne, ő mit gondol erről, aki mégiscsak hozzáértőbb. Apáéknál voltak, hogy lehet menni tesztelni, de mondta, hogy nem jelentkezett.

Kriszta: jó képek, biztos szép volt a keresztelő, és jó volt a kajcsi ;)

Kata??? Keresztelős képek? :roll:

Vicky: Levente gyönyörű, még mindig, nagyon huncut is, a fotós meg jó kezű/szemű :D

Csöre: Saci nagyon okos, ne szerénykedj, tényleg nem hétköznapi, amit csinált ;) Légy büszke!!!

biga.csiga
 
 


Egy részlet az alvással, éjszakai szopikkal kapcsolatban. Kriszti! legközelebb dörgöld az orra alá a dokinőnek:)

Miért nem alussza át a baba az éjszakát?
Sikerkönyvek, idomítási módszerek

....Az éjszakai szoptatásnak - különösen az első hetekben - a tejelválasztás fenntartásában nagy szerepe van. Éjszaka magasabb a prolaktinszint, több tej termelődik.
Az éjszaka átalvásához egy fajta agyi érettség szükségesAz alvás során négy alvási szakasz váltogatja egymást, ezek közül az első az aktív szakasz, az ún. gyors szemmozgásos (REM) fázis, amikor álmodunk. Alváskutatók bebizonyították, hogy a gyorsszemmozgásos alvásszakasznak az agy fejlődésében óriási szerepe van. Nem véletlen tehát, hogy az újszülöttek teljes alvásidejének kb. 50 százalékát teszi ki a REM fázis, míg az agy érésének megfelelően az életkor előrehaladtával ez az idő csökken; hároméves korban kb. 30, egy 14 éves kamasz alvásidejének pedig már csak mintegy 20 százaléka a gyorsszemmozgásos szakasz.
A REM fázisban az alvás felületesebb, a csecsemők könnyebben felébrednek bármilyen neszre. Ha ilyenkor megszoptatjuk őket, az álmosító, nyugtató hatású prolaktin segít visszaaludni mind a mamának, mind a babának. Az éjszakai szopizás során a baba magához veszi a szervezete számára szükséges folyadékot és tápanyagokat, és az agyfejlődéshez szükséges zsírsavak jobban hasznosulnak.

Nem szabad szó nélkül elmennünk az éjszakai szoptatás pszichés előnyei mellett. A kisbabának - és valójában minden életkorú embernek - elemi szükséglete a gyakori testkontaktus. Irreális elvárni egy gyerektől, hogy jól érezze magát a szüleitől távol, a kiságyában, netán egy külön szobában. Még irreálisabb elvárni tőle, hogy el is aludjon egyedül. A mellen való elalvás teljesen természetes jelenség. Ahogy említettük, a szoptatás során felszabaduló prolaktin ellazítja, elálmosítja, elaltatja a kisbabát, tehát evolúciósan alakult úgy, hogy a babák belealudjanak a szopásba. Sőt, Ranschburg Jenő pszichológus szerint az elalváshoz szükséges ellazuláshoz, befeléforduláshoz szükség van a szopómozgásra.
Ezért is értelmetlen erőfesztéseket tenni arra, hogy a kisbaba "ne szokjon rá a cicin való elalvásra", ahogy azt a kéretlen jótanácsokból nem egyszer halljuk. Amint a gyermek megérik rá, képes lesz az önálló elalvásra. Ezt ugyanúgy nem szabad siettetni, mint ahogy a szobatisztaságot vagy az elválasztódást sem.
katuska79
 
 


Kriszti: nekem dettó ugyanezekre a tényekre (éjszakai x kelés és szoptatás, max 80 ml kaja, de mostanában kevesebb, igény szerint szoptatok, és eszem kerek halmában sincs semmi gluténosat - így kiflit sem adni) azt mondták, hogy teljesen rendben van. Erről ennyit.

Benedeknek tuti semmi baja, nyugi :wink:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Katuska: á, jó a cikk, köszi :wink:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Tegnap hazaérkeztünk. Velünk minden rendben, Milán egyre ügyesebb, kapaszkodva lépeget. Majd teszek képeket is, csak most pár napig megint nagyüzem lesz.
Mindent visszaolvasni esélytelen, igyekszem bekapcsolódni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Szia Enikő! üdv újra idehaza!
katuska79
 
 


Üdv Enikő!!!

Kriszti: csatlakozom a többiekhez, nem kell ez a nagy őszinteség. Mosolyogj, bólogass..........aztán ennyi. Szuper anyuka vagy, Ági gyönyörű, egészséges szépen fejlődik.....Ez a lényeg. És legyél liberális ha úgy tartod jónak. Annak a pici babának te vagy az anyukája...te tudod mi a jó neki, neked a családodnak:-). Amúgy is a más dolgában a más életében mindenki olyan okos.....
:roll:

KépKép
peni
 
 


Enikő, üdv itthon! Várjuk a sztorikat és a képeket!

Őszinteség a dokinál: tök igazatok van. Olyan hülye naiv vagyok, mindig mindenről nyíltan beszélek. Megtanulhatnám már hogy néha jobb csendben maradni. :roll:

Katuska, nagyon köszi a cikket! Mindjárt csinálok belőle blogot is :)

Móni, olvastál arról valahol, hogy aki asztmás, az veszélyeztetettebb a H1N1-gyel szemben? Csak mert erről nem hallottam még, viszont én is asztmás vagyok...

Miről akartam még írni? :roll:
kisbogacs
 
 


Kriszti: a cikkben oldalt benne van, hogy az asztmások veszélyeztetett csoport... ennek ellenére én sem fogom beoltatni magam. Azt hiszem.

Enikő: üdv itthon!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Szóval,köszi a h1n1 kapcsolatos véleményeket!Így már megkönnyebbültem!!!Majd mosunk többször kezet,és amúgy sem járunk nagyon sehova!!! :wink:

Kriszti nem kell mindent elmondani!!!de én is ilyen vagyok,mint te!!!Kis naív!!! :oops: de sokszor ráfáztam már!!! :!:

katus jó a cikk!!!

ennyire futja csajok!!!majd reggel olvasok!!!

Jó éjt,csendeset!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?