Új privát üzeneted érkezett!

Geri, gratula!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nori, Csilla- koszi szepen!
En meg nem igazan erzem neheznek a pocakot, csak neha iszonyuan feszul, foleg , ha jol beeszem....
Hat, igen, az ember szerintem is senkivel sem tud olyan jol osszekapni, mint a szuleivel. Engem senki nem tud ravenni arra, hogy felemeljem a hangom, csak anyukam... Ma is be kellett jarjuk egesz Debrecent, amit egyaltalan nem ismerunk, mert a gyogyszereit csakis Gyongy patikaban vehettem meg. :evil: De persze nem talaltam, volt is nemi orrhuzas. En meg attol felek, hogy egyfolytaban edesseggel fogja tomni a babat. Ahanyszor elmegy a boltba, mindig vesz a tesom gyerekeinek valami ilyesmit, pedig ok 200 km-re laknak, mire jonnek latogatoba, mindig egy zsak edesseg varja oket. Na nem mintha panaszkodnanak a kolkok, de azert ezt napi rendszeresseggel nem vezetnem be.
Ma csorgattam a nyalam Nalatok, hogy milyen fincsi, puha, jo anyagbol keszult ruhakat lehet venni... Nalunk a 100% pamut ritka, mint a feher hollo. Viszont a babakocsi sokkal olcsobb nalunk, amit en kineztem, hordozoval, teliesitve, meg 40000 ft sincs.
geri79

Geri! Gratula Csanádhoz! Örülök, hogy minden rendben van.

Viki, nagyon megértelek... Mi is ilyen anyák leszünk? Ugye NEM???!!!!!!!!

Csuppancs, nevetni akkor én sem tudok, de ahogy most leírtad, elmosolyodtam.

Nóri, köszi az ötletet!

Lányok, én már nagyon várom a szerdát!!!!!!!!!!!!!!!
ktc

Geri, gratulálok a fiucskahoz :D

Kép
csipike09

ktc: Megpróbálok nem olyan anya lenni, mint az enyém. És én is várom a szerdát, csak én az uh miatt. Drukkoljatok, hogy megmutassa mi van odalent, már kezdi kifúrni az oldalam.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Bocsi,h.így bepofátlankodok közétek, csak tudatni szeretném veletek,h.megnyitottuk a bababoltunkat, ahol minden direkt a gyártótól származik, ezért mi vagyunk a legolcsóbbak.Utána is tudtok nézni...ha valaki szeretne bármit is rendelni tőlünk, a rendelkezésetekre állunk!Nézzetek be hozzánk! :wink:

http://atibababoltpelenkadiskont.hupont.hu/

Üdv.Timci

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok!

Bocsi,h.így bepofátlankodok közétek, csak tudatni szeretném veletek,h.megnyitottuk a bababoltunkat, ahol minden direkt a gyártótól származik, ezért mi vagyunk a legolcsóbbak.Utána is tudtok nézni...ha valaki szeretne bármit is rendelni tőlünk, a rendelkezésetekre állunk!Nézzetek be hozzánk! :wink:

http://atibababoltpelenkadiskont.hupont.hu/

Üdv.Timci

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok Csajok!

Na mégsem mentünk rokonlátogatóba. Elhalasztották a dolgot jövőhétre. Majd csak ebédelni megyünk anyukámékhoz.

Geri gratula a fiúcskához.

Csajok! Én imádom anyukámat. Mindenkinek olyan anyukát kívánnék mint az enyém. Nem szól bele semmibe, nem okoskodik... Inkább az élettársa az akivel én nem jövök ki. Sajnos szereti a bort. :? Én anyóssal vagyok így... Ő szereti mindenbe beleütni az orrát. Lehet még rosszabb, mintha nyu lenne ilyen, mert akkor le tudnám hurrogni, de így. Nem lehetek undok hozzá... :cry:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Lement a tegnapi nap, anyósos ebédestül, esküvőstül - nem volt dráma, de azért jobban is el tudtam volna tölteni a napot.

Végül is nem hoztam szóba az ingatlanügyeket, nem volt olyan a helyzet...

Viszont adtak egy csomó gyümölcsöt, a telekről, szóval tuti bio, abból vacsoráztam be - hátha ez gátat vet a mértéktelen hízásnak :(

Az esküvőn mindenki a hasamt nézte, és abban a ruhában eléggé látszott is (érdekes, szűk ruhában kevésbé, de ilyen lebernyegekben azonnal - nem fordítva kéne lennie?)

Geri, édes a kicsi fiú - nagyon fiús lesz a topic úgy látom :)

boruska

Hali!

Hát nekem jó kis programom volt tegnap: meccsen voltunk! Szoktatom a Porontyot a hangulathoz! :D
Na, ne focimeccsre gondoljatok! Annál sokkal light-osabb: női kézilabda meccsekre járunk már évek óta. :) Jó volt: 38-26-ra nyert a csapatunk! :)

Ma délután meg megpróbálkozunk a Római parttal. Sült halat akarunk tömni a fejünkbe. :)

Most meg megpróbálom a két lusta kutyámat kiverni az ágyból és kivinni őket sétálni. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!!!

Én meg szalma özvegy vagyok 3napig..most ment el a párom ausztriába, mondjuk Ő munkaügyben ment el. Még csak most ment el, de már szokatlan.Már vagy 1.5éve nem volt ilyen "sokáig" távol tőlem..Mondjuk előtte meg jóval többet, mert csak hétvégente láttam. Pesten csinálták az Aréna Cornert, ugyhogy csak hétvégente jött haza.Még jó, hogy mostmár nem építésvezetőként dolgozik. :lol: :lol: Mehetne mindig jó messzire.
Na, mindegy. Tegnap óta nem bírok annyit enni, mint előtte. Egy szelet teljes kiörlésű kenyér/tudjátok az az icipici/ és fullon vagyok. Tiszta fura. Bár nem bánom, ha kevesebbet eszek. Ebédre sült csirkét csinálok, és amit én akarok most enni: sült krumplit. Nem bánnék egy big mac menüt sem, csak most nincs aki hozzon nekem. Majd kedden megyek vizsgáztatni és majd akkor eszek.. :lol: Na de hol van az még!
Geri! Gratula a kis paszulyoshoz!!!! :lol: :lol: Nyugodtan rám csöröghettél volna tegnap és kikerstem volna, hogy merre van az a gyógyszertár! Amúgy milyen babakocsit néztél ki???

Kép
Kép
ronci

Én az anyósommal vagyok el jobban. Ő az a fajta, aki úgy van vele, hogyha kell segítség vagy valami más, akkor majd szóltok. Nagyon szeretem és szerintem ő is csíp. Após pajtással eléggé egyformák vagyunk, de jól kijövünk. Szóval neki jobban örülnék szülés után idefent, de akkor meg anyu sértődne meg, amit meg nem akarok, tehát maradunk valószínűleg hármasban. Azért a párom mondta, hogyha mégis kislány -amit anyós nagyon szeretne-, akkor ő sem bírná megállni, hogy ne vásárolgasson.

Ma nem vagyok valami jól. Ettem félbarna kenyeret és kenőmájast reggelire, hogy szedjek magamhoz egy kis vasat. Hát jól fel is nyomta a cukrom 8,1-re! Pedig ilyen már nagyon rég nem volt. Most szégyenlem magam, hogy szegény babám ennyi cukrot kapott és még jól meg is szédültem tőle. Azt hiszem ez a kenyér nem lesz igazán jó.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok
Geri: gartulálok a kisfiúhoz! :)

Én még nem érzem, hogy nehéz lenne a pocim, viszont hirtelen mozdulatoknál nagyon belenyilallik. (gondolom a szalagok miatt)

Mostanában mintha kezdene visszajönni az első trimeszteres émelygésem. :( Enni is csak keveset bírok egyszerre, viszont fél óra múlva megint nagyon éhes vagyok. :oops:

Anyukámmal én jól megvagyok, egyenlőre nem nagyon szól bele a dolgokba, viszont a gyereknevekkel nagyon nem ért egyet. Nekem a Bendegúz tetszik, de ő ettől teljesen ki van akadva, valahányszor találkozunk, vagy telefonon beszélünk mindig megkérdezi, hogy ugye nem így fogjuk hívni ... A múlt hétvégén meglátogattuk nagymamámat (anya édesanyja) és szinte egész idő alatt emiatt piszkált :( nagyon rosszul esett, mert egyébként sokat számít nekem a véleményük, de szerintem most nincs igazuk.

Geri : a babakocsi engem is érdekelne. Tőlünk nem olyan vészes kiugrani. A menyasszonyi ruhám is Ukrajnából volt, a férjem öltönye pedig Romániából.
zuzmooo

zuzmoo: Hát a nevekkel kapcsolatban az anyósomékon akadtam egy kicsit ki (még jó, hogy szeretem őket :) ). Először megkérdezték, hogy hogy fogják a babát hívni. Mi mondtuk, hogy amíg nem látjuk a nemét, addig jegeljük a dolgot. Erre közlik, hogy ők már gondolkodtak neveken! Hát mondtam, hogy csak gondolkozzanak nyugodtam, hátha lesz még egy gyerekük, a miénknek a nevén szeretnénk mi gondolkozni. Kicsit eldurrant az agyam. És ráadásul olyan nevekkel jöttek elő! Pfff... :shock:
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!!!
Hát a félbarna kenyér tényleg nem igazán fér bele a diétás étrendbe! Alig valamiben különbözik a fehérkenyértől, neked meg ezeknek a cukor dobó szintje nagyon nem jó!
Én a 6-12.hétig ettem félbarna kenyeret de csak azért, mert mindig annyira leesett a cukrom, hogy azonnali szénhidrtá kellett, na meg nem nagyon kellett semmilyen kaja sem..ez meg lement.. Most, hogy már tudok mindent enni, visszatértem arra, hogy reggel meg este csak teljes kiörlésű kenyérből, meg gyümölcsből jön szénhidrát belém, ebédre meg amit szeretnék..most pl. sült krumpli, mert erre vágytam. Biztos, hogy így is hízni fogok, de hátha kicsit lassabban..
És most rájöttem én is , hogy a csípő farmerjeimet simán tudom még hordani, max. annyi, hogy felette olyan mintha elől egy hájcsomag ficegne, pedig hát az a babócám is egyben.. csak még nagyon sokan nem tudják..és csak azt hiszik, hogy híztam pocakra.
Egyébként, én még nem szoktam nehéznek érezni a pocim, meg még azt sem érzem, hogy nyomná a hüvelyem, görcsölni se nagyon szokott, de ez valószínűleg a minden este be vett 300mg magnéziumnak köszönhető.

Kép
Kép
ronci

Na nekem is okoskodott após Lucánál. Hogy úgy fogják csúfolni, hogy "Hol a széked, Luca?" :shock: Hogy mivaaaan?
Ráadásul a kisfia találta ki! Erre mondta, hogy miért lesz valami szép neve, mondjuk Bea. (Bea volt a férjem exe... :roll: )

Na itt rövidre lett zárva. Azóta nem zaravja őket, hogy Luca lett.
Noémit még nem tudják. Kíváncsi leszek, mit találnak ki! :lol: :lol:

Zsuzsi!

A barátnőm is Bendegúzt akart, de sem a férje, sem a család nem akarta. Nagy botrány volt náluk. Végül felvetettem neki a Benedeket és az lett a befutó. Család megnyugodott.

Ellenben nővéremék, amikor gyereket akartak, a férje Bendegúzt szeretett volna, tesóm meg RÓMEÓT!!! Na ebből legyen kompromisszum. Végül nem jutottak dűlőre, de mi magunk közt csak Rómegúznak emlegettük szegény gyereket. (Rómeó, te jó ég!)

A szomszéd két gyerekét Larinának és Konnornak hívják. Most jön a 3. aki Lárgo lesz.
Mondd el anyukádnak, hogy meggondoltad magad és Te is Lárgónak fogod hívni. Úgy fog örülni a Bendegúznak! :lol:
Vendég

Nóri: mondhatok én neki bármilyen nevet, a Bendegúzt nem bírja elfogadni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.09 21:50-kor.
zuzmooo

Sziasztok! :)

Nálunk a névválasztás elég nehézkesen megy, mióta tudjuk (legalábbis az orvos elég magabiztosnak tűnt a nemét illetően), hogy kisfiúnk lesz. A lánynévben már elsőre sikerült közös nevezőre jutnunk, de ami a fiúneveket illeti... Férjecském valamiért odavan a régies magyar nevekért (Béla, Géza és társaik), de nekem ezek nem tetszenek... (olyan vagyok, hogy egyből ismerőshöz, az ő személyiségéhez kötöm a nevet, és nem akarok senkit sem megbántani, de nekem valamiért ezekről a nevekről egyből alkoholisták jutnak eszembe :D) Nálam most a Milán a befutó, vagy: Balázs, Arnold, Kolos.
Ami szüleinket illeti: úgy veszem észre, hogy szerencsére nagyon megfontoltak, bármilyen vélemény-nyilvánításról legyen is szó. Eddig csak éppen hogy rákérdeztek, hogy "És, választottunk-é már nevet a babának?" Ennyi.

Babamozgás: van köztetek olyan, aki kis dobbanásokat érez, vagy olyat, mintha megbökne belülről. Persze ez még nagyon ritka pillanat, ha érzek is ilyet, akkor nem tart sokáig, és naponta max. csak egy-kétszer.

Holnap telefonálok afp-eredmények miatt, csütörtökön meg végre a választott dokimhoz is eljutok. Már nagyon várom!

Egyébként meg lesz nálunk nagy felfordulás hamarosan... Lebeszéltem a festőkkel a melót, egy hét múlva jönnek is, arra a két-három napra átköltözök az egyik volt évfolyamtársamhoz, de előtte még lesz mit pakolni...

Most pedig sül a sajtos-tejfölös rakott bab!
:lol:

Kép
erusverus

ronci: Tudom, hogy nem jó ez a kenyér, de nem kaptam mást. Tegnap is ezt ettem a gombapörkölthöz és ott nem csinált galibát. Hát reggelire nem jó. Visszatérek a bakonyihoz.

erusverus: Drukk a jó afp-hez, de hát miért lenne rossz.
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo: hát én meg a Kara névbe szerettem bele, anyu kihalt tőle. Addig addig nyúzott, míg megígértem, hogy nem Kara lesz. Bulcsú lesz. Ha ez jobb neki.

Ronci: engem is ez zavar a legjobban, a normál naciban, olyan, mintha hájas lennék. Kismama rucit meg még nem akarok hordani, szégyenlős vagyok az ilyen téren, még nem vagyok olyan kismami, aki ilyeneket hordhatna. Én nem érzem magam kismamának, csak egy gömbölyödő kislánynak.

Tegnap megvolt a nagy áttörés, mikor nagyon aktív volt a Luca, odahúztam a Zsolti kezét, csajok, azt az örömet: Érezted? Rúgott! Mondtam, hogy igen, én is éreztem bármilyen furának is tűnik. Na, azóta újabb lendületet kapott az apaságra való készülődés. Tegnap a Tescoban, az egyik apuka ölében vitte a pici babáját, és puszilgatta a feje búbját (az anya csak morgott a háttérben: tedd már le azt a gyereket, el fogod kényeztetni) Zsolti meg teli vigyorral mutogatta: ő is ilyet fog ám.

Ma hála égnek dolgozik a Zsolti, így tavasz óta először nekiálltam nagytakarításnak. Nem látom a végét…

zarja

Vicky Én nem bírom a fehér kenyeret mostanában éa ha lehet minél feketébbet eszem. Mivel nálunk a kisfalu boltban max rozsosat lehet kapni, ha bejutok a városba veszek 2-3 megfelelő kenyérkét és a felesleget lefagyasztom. Akkor van vésztartalék. Tudom, hogy ez most nem segít, de hátha használható ötlet... :) .

Nevek Nővéreméknél Menyhért lett volna a kicsi. Szerencsére Veronika lett :lol: . Ja, és van egy Ivánjuk meg egy Viktoriájuk. Csupa kopogós név :D .

A kórházban mellettem feküdt egy kisebbségi csaj. Olyan nevet adott a kisfiának a dél-amerikai szappanoperák bűvöletében, amit nem is lehetett anyakönyvezni (megvan: Ámír). Aztán változtattak egy másik sorozathőst, az se volt jobb, de legalább anyakönyvezték :lol:

Pedig a Bendegúz most divatos név. Ha kötitek az ebet (azaz nevet) a karóhoz, majd csak megszokják a nagyszülők. Ez a szülők joga.
Csak nekem mindig az Indul a bakterhár Regős Bendegúza jut róla eszembe. Szóval ehhez egy olyan jó kis égetnivaló gyerkőc képe társul :D . Már bocs :) .
pammut

Sziasztok!

Kicsit elaludtubk reggel, ugyanis a kiskoma úgy döntött este, hogy bulit rendez, és nem hagy aludni.... :lol: :lol:
Szóval még csak most sül az ebéd :roll:

Edit

Kép
ézsóné

pammut: Az ötlet jó, de nem nagyon szoktam ennyire kifutni a kenyérből. Meg jól is esett, hogy ez másféle. De vissza a feketébbhez.
vicky79
Budapest III. kerület

Na hát lányok!

Mi még mindig csak a Liliben vagyunk biztosak! :)

Amúgy most leköszönök, mert perceken belül indulunk a Római partra halazni! :)

Puszi mindenkinek és szép délutánt!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Bori neve annak idején tetszett apunak, mert benne van a bor... Nem is tudom, most már érdeklődtek-e nevek felől. Szerencsére nem szólnak bele egyik részről sem, nálunk elég erős az akarat, így nem is engednénk beleszólni nekik. A mi gyermekünk lesz. Ők meg megszokják, addig meg hívják unokámnak, kiskomámnak vagy aminek tetszik. (Barátnőm kisfia Koppány, s mivel nem nagyon lehet becézni, most Tókinak hívják.) Tapasztalatom szerint úgyis mindig változnak a becenevek, s nem is mindig az eredeti névhez köthetőek. Mondjuk egy könnyen becézhető név ilyenkor előnyt jelenthet (pl. a Borbála), de a mi mostani választásaink sem épp erről híresek (Előd és Emőke).
ktc

pammut: egyébként nekem is elsőre az Indul a bakterház jut eszembe, de ettől mégjobban tetszik :) (ez ciki?)
Ha összerakjuk az én és az apja hülyeségét, abban már most biztos lehetek, ha egyszer fiam születik, az égetnivaló rosszcsont kölök lesz :twisted: :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Végül is mindenkinek szíve joga úgy elnevezni a gyermekét, ahogy akarja, de egyen azért nagyon kiakadtam: Szindbád. Állítólag azért kapta szerencsétlen kölök ezt a nevet, mert régen ez volt az apja kedvence. Mármint a hozzá kapcsolódó történetek. No comment.
A Bendegúzról jutott eszembe: a kisfiú két keresztnevet is kapott és a vezetékneve + a 2 keresztneve kezdőbetűiből a KGB állt össze. :) Jó, nem olyan nagy gáz, de nem tudom, hogy ezt átgondolták-e a szülei.

Kép
erusverus

Zuzmoo Egyáltalán nem ciki. Emberem is szereti azt a filmet és nekünk is van egy Bendegúz kaliberű fiúnk, de azért ő ... Csaba. Mikor megszületett még nem látszott, hogy ilyen lesz :lol: És a családi beceneve: Moharegér, mivel olyan sovány, mint egy kisegér és annyit is fut. Ezenfelül van egy tök komoly Zoltán fiúnk és egy Katalin lányunk. Ez utóbbi éppoly jól becézhető, mint a Borbála. Ugye Ktc?
Nálunk semmilyen név sincs még. Egyfelől babona, mert én még mindig annyira tudok parázni, másfelől lustaság. Apuka ma azt mondta, mocorog az én kisfiam? Most mit mondjak...

Egyébként még ha oly körültekintő is a szülő, az ÖSSZES gúnynév lehetőséget úgy se látja át. A gyerekek meg rém találékonyak és kis gonoszak ezen a téren. A mi családnevünk pl. Pólya. Hadd ne részletezzem...
pammut

Ktc Volt egyetemi évfolyamtársnőm Tímea, ki direkt azért kapta a nevét, hogy ne lehessen becézni. No, a csoport szinte sportot űzött a becézéséből. Találtak neki eleget :lol: . Szóval bizti Előd/Emőke gyermeked se fog becézetlen maradni :D .
pammut

Sziasztok!
A babaakocsi: nem nagy kereku, az elsok forognak, de le lehet fixalni oket, adjak hozze a babahordozot es a teliesititt zsakot, a tolokarjat szembe is lehet forditani, ha akartok, lehet hozza venni mozeskosarat pelenkazo taskat- bocs, ha valamit nem ugy hivnak, ahogy leirtam, de nem igazan mozgok otthon babakocsi alkatresz elnevezesekben-. Osszesen 540 lejbe kerul, most kb 1,56 a valtoszam, Azt hiszem, roman termek, de nekem tetszik. Es ennyi penzert uj, meg senki babaja nem hanyta le....Ha erdekel es erre jartok, szivesen leszek kalauz.
A nevek: nekunk nem szolnak bele a szuleim, csak huzzak a szajukat. A baj csak az, hogy egy kicsi en is: a lanynevbe olyan biztos voltam, hogy nekem Abigel kell, de a Csanadot meg most sem erzem "mienknek", de jobb se jut eszembe. Mindegy, meg van idonk.
Koszi szepen mindenkinek a gratulaciokat, remelem mindenki, aki kukucskalni szeretne hamarosan "be is fog latni" a labacskak koze. Milyen kis perverz vagyok.... :wink:
Ronci: nagyon kedves vagy, de ha telefonaltam volna biztos nem azert, hogy ilyen hulyeseggel zaklassalak. Utolag jutott eszembe, hogy mi is szervezhettunk volna egy "keleti" talit.
geri79

asdasx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 20:36-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Edit, hát nem tudom, engem nem tud felébreszteni a Luca, de az elalvásban se nagyon zavar. Pedig este szokott nagyon aktív lenni, olyankor kicsit beszélgetek vele, utána kicsit meditálunk, és így könnyen megy a „közös” alvás.

Erusverus: az unokatesóm monogramja LG (mellesleg informatikus a szentem), és hát tökre büszke rá, az én monogramom KE, mint köztársasági elnök :D mióta férjhez mentem egyértelműbb lett most MKE, mint magyar köztársasági elnök. Még van 6 évem addig. :D Szal lehet, hogy örülni fog neki, hogy KGB a monogramja, nem gondolod? Szerintem tök vagány!

Katkat, örülünk, hogy végre hozzá is szóltál.

Lesz keleti randi is???? És én? Hiába ingázok három város között, egyik se jó senkinek ;( Hüpp. Hüpp.

Maratonit takarítottam ma. Tapasztaltabb kismamik! Megrémültem egy kicsit, a nagy takarítási hévben nekiálltam kiganyézni az erkélyt is, most hogy kidobtuk az összes galambot. Miután minden cuccot átmozgattam átsöpörtem és felmostam kaptam hányigert a sok galambszartól. Ekkor kezdtem el csak gondolkodni. A toxémia vizsgálatom negatív, negatív volt. Mondjátok azt, hogy ez csak az első trimeszter aggodalma! Mondjátok, hogy semmi baj nem lehet belőle!

zarja

Eszter, én úgy tudom hogy ürülékben a macska viszi toxo téren a prímet. Gondolom azért nyeles felmosóval takarítottad a galambszart, nem? Ha így volt, biztosan nem lesz semmi gond.

Bori, egyáltalán nem vagytok elkésve a névválasztással. Én úgy vonultam be a kórházba, hogy ha fiú lesz, akkor kapja az apjáét (annyira nem lelkesedtem, de egyszerűen nem találtunk megfelelőt), ha lány lett volna, arra volt tuti nevünk, mivel lánynak mondták. Aztán mivel korábban befektettek a kórházba, egyszer csak jött a Benjámin, megbeszéltem a párommal és ez maradt a befutó.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

kattkat: Hajdú doktornőhöz én nem kaptam elérhetőséget, csak az Istenhegyire. Ott időpontot kell kérni, de én a jövő hétre már csak a dokibácsihoz kaptam, túl korai időpontok voltak. Az ÁEK-ban keddenként van a doktornő, de oda a betegfelvételnél be kéne jelentkezni és ahhoz meg kell szerintem valami beutaló féle, bár én sem kaptam. Állítólag 8-tól vannak, de már 3/4 8-kor ott vannak, mert nagyon sokan vannak. Legfeljebb nézz be kedden és amikor az első ember kijön, akkor kérdezz rá a beutalóra.

zarja: Én úgy tudom, hogy a toxót többször is szűrik a terhesség alatt, szóval nem biztos, hogy csak az első trimeszterben számít, de akkor a legveszélyesebb, ez biztos. Én is úgy tudom, hogy a macska ürüléke a legrosszabb.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!

zarja! ha legközelebb mész a védőnőhöz, mondd, hogy megint kérsz toxoplasma szűrést, és megcsinálják..ahányszor csak kell és la. megnyugszol.
Gery!! Ha jössz még Db-be, ezután is összehozhatjuk a talit! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Geri: ez a fotó tisztára olyan, mint Julia Robert képe a Micsoda nő-ben. Mindig meg kell állnom, alaposabban áttanulmányozni.

Elvileg jövő héten a Nagy Találka napján megyek dokihoz, lehet, hogy akkor azért rákérdezek. Sajnos a polcot is le kell takarítani, tehát ronggyal, felmosóval, kisseprűvel mindennel irtottam. : (

zarja

És még a kezem is elvágtam egy törött cseréppel :(

zarja

Kattkat, üdv. közöttünk, Viki jól írta Hajdú doktornő keddenként van a MÁV-ban. Nekem nem kell hozzá beutaló, mert ÁEK-s az orvosom, kívülállóval nem tudom, mi a helyzet. Hívd fel a nőgyógyászati ambulanciát, ott szerintem meg tudják mondani, mi a helyzet.

Pammut, a Bendegúz nekem is nagyon tetszik, és nekem pont a bakterház miatt. Valamiért azonban a férjem leszavazta. Már nem emlékszem, mi volt az indok. Lány nevet mi is könnyebben találtunk előzőleg és most is (mondjuk a mostaniak 5 éve már talonban vannak). A Katalinra valóban rettentő sokféle becézést lehet találni, nekem a legtöbb helyhez/emberhez kötött becenév. Katica pl. úgy lettem, hogy a férjem szólított mindig Katicámnak, a szomszédok ezt hallották, s ők is átvették. Aztán a suliban is sok volt a Kati kolléga, így lettem Katica néni. És most már így mutatkozom be, annyira megszerettem.

Zarja, nekem a toxót most is kérte a dokim, pedig még háziállat sincs a közelemben. Ha jól kifertőtlenítetted a sebet és nagyon alaposan kezet mostál (esetleg kaphatóak ilyen alkalmakra erős fertőtlenítős szappanok is), akkor nem hiszem, hogy gond lenne egy alkalomból. Azért ne rendszeresítsd, vagy legalábbis húzzál ilyenkor gumikesztyűt. Én is úgy tudom, hogy leginkább az első trimeszter veszélyes, mivel akkor még nincs méhlepény. Mi meg azon már túl vagyunk. Ha megnyugtat, kérj a háziorvostól vagy a nőgyógyitól laborbeutalót.

Szüleimről: ma hívott anyu, s kiderült, nem sokkal a péntek esti összeveszésünk után megérkeztek a szállítók. Anyu bevallotta, hogy amiatt voltak idegesek, mert akartak még embereket hívni a szomszédból segítségnek, nem hitték el sem nekem, sem a szállítóknak (telefonos egyeztetés volt előtte), hogy ketten is ki tudják vinni azt a pianínót. Most már belátják, hogy elbírták. A hölgy is hívott, akikhez ment, szegény csalódott, na nem az állapota miatt (azt részletesen elmondtam neki), hanem mert arra nem számított, hogy a koncertpianínó egy picit nagyobb, mint az átlagos, így nem fért be oda, ahová tenni akarták. Viszont itt van a kerületben, jó tudni, hogy közel van hozzám. Kedden megyek megnézni, akkor megy a volt mesterem átnézni, amit lehet, beállítani rajta. Ő legalább teljesen tisztában van vele, mit csináltam 6 éve ezzel a mechanikával, hiszen ő koordinált, az ő tanulója voltam. Így tuti, hogy nem fog blöffölni, benne maximálisan megbízom. Ezt le akartam írni nektek!
ktc

vicky, ktc köszönöm a válaszotokat! és az üdvözlést

Hétfőn hívom az Istenhegyit,s ha nagyon sokára van csak időpont, akkor odamegyek toporogni kedden a MÁV-ba.
Mintha azt olvastam volna egy csajszitól vmelyik topikban, hogy ő egyszerűen csak bebattyogott a MÁV-ba mindenféle beutaló nélkül, és simán felvették a betegfelvételen, majd ötödikként be is jutott.
Lehet, hogy csak fellépés kérdése.

Egyébként pénteken kiderült, hogy nekünk is fiúneveken kell eztán törnünk a fejünket :D

Kattkat

Kép
kattkat

Zarja Én nem emlékszem, hogy a toxoplazmával kapcsolatban madárféléről olvastam vagy tanultunk volna (állategészségtan tanárunk kitért erre a témára, csak már régen volt). Egyértelműen a macskaalmozástól tiltanak, meg a nyers hústerméktől. (tatár beafsteak, füstölt sonka, házikolbász) meg talán még a birka jött szóba, de tollas nem rémlik. Szóval szerintem nem lesz gond, de inkább még egypár kérdés és plusz egy teszt, hogy ne aggódjál :D !

Kattkat Az UH témában nem vagyok járatos, de ha böngészel, itt vagy más babás lapon találhatsz megfelelő topikot, ami megnyugtathat. Én pl. a haematómámról pl. a Nők Lapja Café fórumában találtam bővebbet.
pammut

pammut

Hát gondolhatod, hogy én már mindent elolvatastam a témában, amit csak felleltem, még egy doki bácsi PhD-jét is "Ultrahangvizsgálat során észlelt magzati minor és major anomaliák cytogenetikai háttere" címmel, mert ebben is érintve volt a téma.
Volt amitől kicsit megnyugodtam, de olyan is, ami tökre felzaklatott, úgyhogy inkább abbahagytam.
A férjem már úgy is többször kilátásba helyezte, hogy eltilt az internetről :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Zarja Kicsit szakmai dolognak is éreztem utánanézni cseppet a toxoplazmának, elolvastam egy-két cikket. Egyértelműen vagy macskaürüléktől vagy nem hőkezelt húsfélétől lehet fertőződni. Sajna a második trimeszterben is gondot jelenthet, de van hatásos gyógyszer, ami kivédi a baba fertőződését. Bár hangsúlyoznám a galambürülék nem alkalmas emberi fertőzésre. Tehát ne aggódj, de mivek Te negatív, negatív eredménnyel rendelkezel, okkal kérheted a vizsgálat ismétlését. (Aki már átesett a fertőzésen elvben védett egy életen át.)
pammut

Kattkat Mélységesen megértelek Téged és párodat is. Én amikor hazakerültem a kórházból olvasgattam a haematómáról, találtam pár megnyugtató dolgot és szert tettem egy csomó további idegbajra (többek között egy doki PhD dolgozatából :D ). Remélem a jövő héten megnyugtató dolgokat hallasz kisfiadról!
pammut

Ma volt nálunk egy 7hetes Petra baba. Gyakoroltam. Jó volt ekkorát a kezembe venni. Egyből átálltam. Öltöztettem, etettem, büfiztettem. Le is hányt, még a bugyim is tápszeres volt... :lol:

Nevek. Az én monogramom B.N. apáé B.L. Lucáé B.L.N Noémié B.N.L. remek fantáziánk van! :lol:
Nekem rengeteg lánynév tetszik. Fiúnév meg egy sem fogott meg teljesen. Végül egy kompromisszumos Márkban egyeztünk meg.
Vannak nevek, amiből az alapnév tetszik, de becézve katasztrófa: Zsigmond-Zsiga :shock:

Viszont Noncsit már most ezer képen becézzük. Én leginkább Miminek. Apa Nonónak. Luca Noncsinak hívja. De engem apa Noi-nak hív, szóval majd kiegyezünk valami tücskön-bogáron.

Amúgy apa a Luca nevet azért választotta, hogy ne lehessen becézni.
Persze hívjuk Lucinak, Lujzinak, meg minden állatkának az aranyosabb fajtából! :D
Vendég

Sziasztok!!!

Hát én vagyok olyan beteg, mint már régen nem..és még csak azt se tudom honnan szedtem.
fáj a torkom, a szemem, a homlokom, most reggelre már az orrom is bedugult...de lázas nem vagyok szerencsére. király, élvezem
itt esik az eső, meg nincs túl meleg sem..felétek???

Kép
Kép
ronci

Szia Ronci Most pakoltam ki az utolsó gyereket is itthonról és végre eszem valamit. Nekem csak a gyomrom szar, de ez már mondhatni megszokott. Az a fura, ha nem.
Nálunk nagyfiam és emberem lett beteg. Szintén nem lázasok, de folyik, ami csak folyhat, torokfájás, köhögés.
Itt az északnyugati végeken felhős az idő, de nem esik.
Ha tudsz, Te is pihenj, úgy gyorsabban múlik! C vitamin 1000, meg sok meleg folyadék stb. stb. úgyis tudod :D .

Ktc Neked alighanem sajog a szíved a zongorádért, ugye? Nővérem is képes volt elszállíttatni Veszprémből Szombathelyre az övét, amikor elköltözött ( a szállítás majd annyiban volt, mint egy új hangszer, de ezt apukánk fizette :D ). Hát a szállítás nem tett jót neki. Vagy 3 hangolás után sem az igazi :( .
pammut

Sziasztok Csajok!

Huh ronci! Vigyázz magadra... Nagyon nem jó inlyenkor betegnek lenni. Irány az ágyba pihenni. Itt nem esik, de nincs már az a nagyonnagy meleg sem. Pont jó a kismamáknak :lol:

Megyek nemsokára a védőnénihez. Kíváncsi leszek, hogy mennyit híztam. :oops: Ha beértem az irodába majd tájékoztatlak benneteket...

Addig is kellemes ébredést mindenkinek

bellerreni
Eger

Ronci: pihenj egy kicsit ha tudsz, és igyál sok sok gyógyteát.

Ne szabadság, nesze neked, itt ülök reggel 8 óta az Alapítványnál... és már egy ideig így is marad. Na mentem értekezni.

zarja

Sziasztok!!!

El mentem a boltba citromért, de azóta már megint itt fekszem az ágyban egy pléd alatt egy csésze forró teával.. ugyhogy pihenek. :lol:
zarja: azért szabadságolj is egy kicsit!
reni! igen, szerintem is pont tök jó az idő, ezt már én is szeretem, erre tessék...ráadásul, hogy pont akkor lettem beteg, amint a párom elhagyta az országot!!!! mondtam, hogy ilyen nincs is. na, hátha úgy lesz, hogy mire haza ér addigra meg meggyógyulok. /akkor holnapra meg kell gyógyulnom/ gyógyszert mondjuk csak akkor fogok bevenni, ha lázas leszek.más esetben nem óhajtok..
Mindenki vigyázzon magára, nehogy beteg legyen... tök rossz!

Kép
Kép
ronci

Ronci! Küldöm a sok pozitív energiát, hogy megyógyulj, mire jön a párod haza. De ha mégsem gyógyulnál meg, akkor meghülés ellen legjobb a párosizzadás :lol: :lol: :lol:

Voltam a védőnönél. Minden rendben van, nincs a vizeletemben baci, jó a vérnyomásom is és képzeljétek még most érem el azt a súlyomat ami a terhesség előtt voltam. :lol: 60,5 kg-mal kezdtem és most vagyok 60,2 kg. Mostmár vissza kellene egy kicsit fogni a kaját, hogy ne hízzak nagyon sokat, mert mint látjuk beindult a gépezet. 1 hónap alatt 57,65 kg-ról híztam fel ennyire. :oops: Ha ezt így folytatom rossz vége lesz...

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?