Új privát üzeneted érkezett!

Nekem sajnos nincs szülőszobás képem és olyan is csak az az egy van amin ketten vagyunk ami már volt fenn.És ha ugy lenne hogy egy újszülöttkori(1-2 napos)és egy Későbbi(1-2 hós)lenne mindenkitől felrakva?Hihi,én az összeset el fogom találni :lol: :lol:
Nem ám,csak poén volt.Elég hülye poén. :D

Kép
kata840725
 
 


Nekem jó a 2 fotó! Egy 1-2 napos és egy 1-2 hónapos.
Kata,de jó neked, hogy kapod majd a sok szép fotót... :lol:
Privibe lehet képet küldeni? Vagy e-mail címre küldjük?

Banyoszka
banyoszka
 
 


Sziasztok!

Cosmo:köszi a dentinoxos tippet, most azzal kenem estére és chamomilla vulgarist is kap, határozottan jobb a helyzet. jövő héten érkezik a osanit. Ha valaki még lemaradt, de szeretne, szóljon nyugodtan!!!!!

Manó: vesés fájdalmakat nagyon sajnálom és nagyon együtt érzek, nem hiányzik most ilyesmi (na, máskor se), azért jó, hogy el tudod mulasztani, én sajna semmivel se tudtam hatni az epegörcsre....

Anuk: szerintem is gondold át ezt a dolgot, "aludj rá egyet"....nagyon sokat fejlődött Rod az elmúlt egy évben, szerintem ezzel is megbirkózik, csak idő kell hozzá.

Nálunk Feri újabban reggeltől estig (gyakran 9-fél 10 fele ér haza) dolgozik, 2 hetente szombaton is, szintén 2 hetente péntek-szombat Pesten van egyetemen, este 10-kor ér be a vonat....gyakorlatilag csak vasárnap látjuk, de minden nap felhív ebédidőben.....elég vacak helyzet, de ő sem tehet róla és neki is nagyon nehéz....ez van....

Montázsos ötlet tök jó! Katának küldjük a képet? Nórit tuti felismeritek :wink: ..elég karakter haja van :D

Alakul a keresztelő is...végre....

KépKép
amadea
 
 

 
 

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, igyekszem visszaolvasni.

Sajnos Marci 2 napja nyűgös. Ma elmentünk a gyerekorvoshoz, hát kicsit megfázott, meg persze köhög is. (Valószínűleg a templomban hétvégén)Szerencsére láza nincs. Remélem hamarosan jobban lesz.

Puszi mindenkinek.

Éva

KépKép
begane
 
 


Hú, én már tudom, melyiket fogom küldeni! István múlt héten egy olyan jó sorozatot csinált- abból egyet. Aztán ha lezárult a verseny, akkor felrakom a többit is! A szavazásnál szerintem az lenne a praktikus, ha mindenki Katának adná le a voksokat, ő összesít, és kihirdeti az eredményt! Kata, szerintem Domit is beleteheted, mivel úgyis kimaradsz a versenyből.

Én múlt héten torokgyuszival küzdöttem, most meg ez az influenza+mellgyuszi, szerencsére, már jól vagyok. Borcsának pedig semmi baja sem lett.

Na megint nem tudok tovább írni, mert felébredt és sírdogál. :(

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


szerintem nyílvánosan kell tippelgetni, s esetleg minden tippelés másnapján (amikor Katának van ideje), akkor elárulja, hogy történetesen az 1-es fotón (azelőtt nap arra kellett tippelni) levő gyerkőc el lett-e találva.
De persze ez csak akkor oké, ha Kata is el tudja olvasni a hozzászólásokat.
Avagy tippeljünk itt nyílvánosan, s azt vagy emilben, vagy priviben írjuk meg külön is Katának. Na?
Mert ha csak szépen priviben lerendezzük, akkor hol marad a "jót mosolyogtam, enyémfiam/lányom valaki lánynak/fiúnak nézte....de persze a játékszabály értelmében csak magamban kuncoghatok.

más javaslat?

Kép
kissmanó
 
 


ja, s persze benne kell legyen Domi is.

Kép
kissmanó
 
 


Igen a nyilvános tippmix nekem is tetszik! :)

Amadea, átérzem a helyzeted. Nálunk is hasonló a helyzet. Gyakorlatilag mióta hazajöttünk a nyaralásból - 1 hete - nem láttam Viktort. De a fény látszik már az alagút végén...egyre kevesebb rendezvény van, így remélhetőleg októberben már többet lesz itthon!

Nálunk ezen a hétvégén lomtalanítás van! :( Tele a környék guberálókkal....

A kis golyónak visszatért az étvágya: most evett meg 220 ml-t, aztán kakilt is egy nagyot. Ez utóbbi most a rota miatt jó móka: még alaposabb lemosás, domestos törlőkendővel pedig letörlöm a pelenkázót is. A drnő is szólt, meg a használatiban is leírják, hogy a vakcina legyengített vírust tartalmaz, ami széklettel ürül, tehát fokozott figyelemmel kell eljárni 1 hétig.
Persze figyelni szoktam máskor is, csak most még inkább azt nézem, nehogy valamit megérintsek mielőtt megmostam volna a kezem.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!
Ha megoldható akkor e-mail címre kérném a képeket onnan pikk-pakk letöltöm.Köszike

Kép
kata840725
 
 


Hát igen.Amilyen fotogén alkat Domi igy ő is azt mondta benne van a buliban. :D
Oké.Akkor nyilvános tippelés,esténként 10 körül meg tudom nézni és aki elsőnek találta el az aznapi modell fiúkát illetve lánykát annak a neve másnap reggel hatalmas betűkkel megjelenik az oldalon.Egy babóról a két kép egymás mellett legyen vagy az izgalom és a hosszabb játék kedvéért összevissza?Szerintem keverve jobb lenne nem?

Kép
kata840725
 
 


jajj....egy gyerekről 2 kép, távol egymástól a kettő....jó móka lesz.
akkor én lógok még egy másik képpel is.
le kell már végre vegyem a telefonomról is a képeket, hátha épp ott találnék "versenyképeset"

Kép
kissmanó
 
 


ismét egyedül itthon :twisted: :twisted:

de legalább nemes cél érdekében van távol apjuk. egy offroados haver felesége ma szült, s ugye tejfakasztó buliról nem lehet csak amúgy hiányozni.

nahh, torta megvan, sőt még egy pavlova tortát is alkottam. asszem a mérleget száműzni kellene a lakásból.

Ági: ama recetúra milyen névre hallgat amit tegnap megosztottál velünk? el kéne mentsem, de milyen név alatt :?: :roll: :roll:

na, megyek gyerekem kiszedem a három napos kakiból (félreértések elkerülése végett nem a pelusban, hanem a gyerekben ült 3 napig a termés), s utána kisuvickolom, majd elcsomizom magunkat holnapra. fittnek kell lenni, holnaptól indul a melódia.

Kép
kissmanó
 
 



Benta, nagyon jók a képek! :)

Beni olyan nagy fiúnak tűnik a képeken!
Medencében fürdött már ő is??

Rakj még képet, ha tudsz, olyan jó nézegetni! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Benta: nagyon jók a képek. Az eszkimó puszis a legcukibb.

Kata: a profilodban lévő mail-címre mehetnek a képek? (annaanya...)

Amadea: örülök, hogy segíthettem. Sajnálom, hogy sokat vagy egyedül.

Mi ma Banyoszkával bemutattuk egymásnak a csajokat. Majd valamelyikünk tesz fel képet. Nagyon cukik voltak.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Sziasztok!

Benta: Nagyon szépek a fiaid! Nem semmi,ilyen pici gyerkőc ilyen nagy vízben... :D

Kata én is küldeném a fotókat, de hova?

Cosmo: Néhány nap múlva akár Petráról is készülhet ilyen medencés fotó (irigy-irigy)
A mai délután ismétlésért kiált :lol: :lol: :lol:

Manó: Mondd meg Gézunak,lecsekkoltam a választottját, és jelentem,jól választott !



Jó éjt mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.22 00:47-kor.

Banyoszka
banyoszka
 
 


Sziasztok Lányok!

Sajnos nekünk is véget ért a nyaralás... már összepakoltam, nemsokára lemegyünk reggelizni, és tíz körül indulunk haza. Azért várom már az otthoni levegőt is, de nagyon jó volt ez a pár nap itt a Balcsin :)

Benta, nagyon jók a képek, az elefánthúsos is :) Dávid ebben a kategóriában a kutyacsontot eszi, szoktam is mondani, hogy csak nyugodtan, drágám, ha majd nagy lesz a válság, úgysem telik másra :D :D :D Látom, Ti Benit bevittétek a medencébe is, ez volt az első alkalom? És mit szólt hozzá, szerette? Mi nem mertük Dávidot, így a wellness részleg kimaradt az életünkből. De ahogy a képeid nézem, lehet nekünk is kellett volna pancsolnunk egyet :)

Noémi, a hozzátáplálással kapcsolatban még nem válaszoltam Neked, én még nem tudom ám, hogy mivel fogunk kezdeni... gyümölcslére gondoltam, na de melyikkel? Jövőhéten megyünk a három hós tanácsadásra, ott rákérdezek a védőnőnél, hátha jó tanácsot ad :) Majd megírom, mit mondott!

Manó, csak még egy torta, atyaég, nekem is kell több idő otthonra :D Mérleg nálunk is kidobásra ítélve, így nyaralás után rá sem merek állni :)

Begane: Marcinak jobbulást kívánok!

Cosmo, biztos nagyon jó lesz a nyaralásotok! Volt nekünk is olyan, hogy reggeli vagy vacsora közben felváltva sétálgattunk Dáviddal, biztos Ti is megoldjátok a dolgot :) És, ha bababarát szálloda, akkor tuti lesznek más gyermekes családok is, itt is van egy nagyon jó fej kispasi, 19 hónapos, és amilyen dumálókája van :)

A montázs ötlet nekem is tetszik, küldök is majd képet, ha hazaértünk, és lesz egy pici időm válogatni :)
Holnap jön párom fotós haverja, és csinálnak műtermi képeket Dávidról, kíváncsi leszek hogy viseli majd. Erre a műtermi fotózásra már két hónapja készülünk, talán holnap össze is jön :)

Végül egy kérdésem lenne, szerintetek olyan lakásba, ahol cica van, lehet vinni a babáinkat?

Dávid ébredezik, nemsokára reklamál a reggeliért :)
magdii
 
 


Banyoszka, nagyon jók a fotók, a lányok gyönyörűek, és csuda édesek! :)

(de miért csak a hozzászólásom után láttam a Tiédet? :roll: )
magdii
 
 


Sziasztok!
A megkönnyítés érdekében hogy ne kelljen külön megkeresni,az e-mail címem:anna200529@gmail.com
Ide várom a szebbnél szebb fotókat.Jujj de jó lesz nekem ennyi csodaszép baba között.

Kép
kata840725
 
 


hmmm....ma 2x kellett bejelentkeznem, hogy 1x beengedjen. s nem reklamált, hogy hibás ezvagyaz.

juppííííí....tök jó ilyen babaképes zuhéra érkezni.
Elefánthusi: tök jó, hogy nem a viccbeli elefántseggkonzervre szorult Beni. Mi kitartunk a jobb kéz hüvelykujjánál. Cici meg az ujjacska felváltva jöhetnek, semmi más (egyenlőre).

Banyoszka: aranyos a kis fülcsis csajod ahogy a nagy gombszemeivel ismerkedik a Gézus választottjával. Összebeszéltetek, s tündibündi rózsaszínben nyomatták a lányok :wink:
Látom még elcsíptétek a jó időt a mini talicskára, sajna az előrejelzés nem sok jóval kecsegtet a jövő hétre.

Magdi, Benta: sajnálom, hogy vége van a kikapcsnak.
Remélem Dávidnak összejönnek a műtermi képek, s tutira veszem, hogy szuperlatívuszokban lehet majd beszélni az ott készült fotókról.

Benta: hogy vagytok, hogy van Beni a kajálással? S most nem a "hozzátápira" gondolok. Bizisten ilyen jó képek láttán kedvet kaptam, hogy lemenjünk mi is az itteni víziparadicsomba. Na, majd kiderül, ha hazajöttek a lányok, hogyan fűzöm meg a család immár nem egyetlen férfitagját.

Kép
kissmanó
 
 


Szia Magdi!
Én nem vinném cica közelébe,de lehet hogy csak én aggódom túl a dolgokat.A kutyusunk olyan hogy ha kinnt van Domi leül mellé addig amig vissza nem megyek még ha az csak fél perc is.Olyankor még a szomszéd csaj se mehet oda a babakocsihoz.Én a kutyust se szeretem ha nagyon közel van hozzá.A szőr meg egyebek.

Kép
kata840725
 
 


ja, macskás kérdésre a válaszom: mennék, de feltételek lennének: babámat vagy nem venném ki a hordozóból, vagy nem tenném le direkt az ágyra, fotelre, bárhova, hanem otthonról hozott cuccosra (textilpelus, házi gyártású, hatalmas kiszerelésben, ami már a tetra kifogónak felel meg....vagy kis takaró). ja, és a macsek természetesen az ott tartózkodásunk idején száműzve kellene legyen abból a helységből ahol a baba tartózkodik.
persze ha valakinek otthon van cicája, s alapból első perctől jelen van, az más kategória (nálam nem férne be, de én allergiás is vok, amit símán örökölhetnek, így van is miért paráznom)

Kép
kissmanó
 
 


Cosmo,
ne aggódj, a babád sírdogálását senki sem fogja hallani a többi 15-20 baba sírásától, meg a dacoló-visító 2 évesektől. Mi mindig akkor ettünk, mikor Benjámin aludt. Szerencsére az ő alvása elég kiszámítható.

Képzeljétek el, az uszodától annyira elfáradt, pedig minden nap csak 1x fürdött, igaz, akkor sokat, hogy délután 5-től már megkezdte az éjszakai alvását, reggel 7.30-ig, persze 3-4 óránként evett közben, ahogy szokott. Simán ágyból ki, babakocsiba be, át az étterembe, ahol szól a zongora, és nagy a zaj, vissza, ágyba át. Így igazán klassz volt.

Köszönöm a kép-dicséreteket.

Manó,
most általában elég a tej, a max. pótlás 2 x 120 ml volt az elmúlt héten. És kevesebbet bukik, a tápból a 3., cumisüvegből a 2. fajta lett jó, és a tápba el kellett találni a megfelelő sűrítő arányt.

Noémi,
győzzél meg légyszi, hogy kell nekem egy cumisüveg-melegítő. Te milyen taktikával használod? Nekünk most volt a szállodai szobában, és tök jó volt, hogy mindig kéznél van a meleg víz, mert ugye sose tudom, mikor fog kelleni. Ahogy néztem, a bébiételt is jó lesz ebben melengetni.

Csajok,
nagyon jó volt a nyaralás. Még meleg volt, napoztam, söröztem a férjemmel, rengeteget ökörködtünk a fiúkkal. Most még könnyű a picikkel, nem annyira rigolyásak, vágjatok bele bátran!

Magdii,
örülök, hogy a tiétek is jól sikerült.

Benta

Kép
benta
 
 


Benta: most Noémi helyett....tényleg szuper a cumisüveg melegítő. Bébikaját is tök jól lehet benne melegíteni, sokkal szimpibb mint a mikró.

Örülök, hogy alakul a kaja dolga, s hogy keveset kellett pótolni a csöpp embernek. Bár nem épp zseb barát az ilyen tápi meg cumisüveg próbálgatás, de megnyugtató ha eléri vele az ember az eredményt.
Vonalzókon látom, hogy közeleg a Máté szülinapja: hova készültök menni azon alkalomból?
Végre egy bő hetes csúszással, de sikerült apa elhozza a hímzett pónis blúzokat. Kíváncsi vagyok a fogadtatásra.

Agybajt kapok....(fakopáncs szerencsére más meló után nézett)...ha valamilyen nyílászáró nyitva van, rögtön méhecskék jönnek be a házba. Ilyen édes élet lenne nálunk? Lecsapni sajnálom őket, de nem mindig hagyják kiterelni magukat. Tavaly a digi tv parabola antennájába csináltak maguknak fészket, az idén nem tudom, de már kezdem őket erősen unni.

Kép
kissmanó
 
 


Benta! Kell neked egy cumisüveg melegítő!! :):)

Na, a viccet félretéve én tényleg nagyon szeretem. Ha nincs, akkor ugye két lehetőség marad: 1.) mikróban felmelegíteni a vizet és abba tenni a cumisüveget (én ezzel tuti mindig megégetném a kezem) 2.) lábosban vizet melegíteni és abba az üveg (mi így kezdtük - de ez szerintem inkább két emberes megoldás, ráadásul nekünk pl. gázunk van, ha ottfelejtem még szétolvad az üveg :( )
Szóval szerintem tök jó. Én pl. a tápot beteszem, mikor kiszedtem ÁRont a kádból - de csak 40 fokra, ami a hőtartó - és mire készen vagyunk az öltözködéssel, megmelegszik a kaja! :)

Nekem momert aqua van. Semmi bajom vele, de most már nem ilyet választanék...

Ráadásul az enyém pl. autóban is használható, ami lévén, hogy Te is világjáró vagy, nem utolsó szempont. :)

Szóval szerintem ne habozz! :)

Mi is el akarunk menni egy hosszú hétvégére ősszel. De hogy Áront vigyük-e még kérdéses. Így a képeid alapján igen, igen..de azért jó lenne kettesben romantikázni 2 napot....de megőrülök, ha arra gondolok, hogy Anyura bízzam Áront, pedig tudom, hogy jó kezekben lenne. :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Manó,
hogy te milyen figyelmes vagy! Még nem tudom, nem gondolkodtam rajta. Amióta itt van Beni, csak rövid távú túlélési terveim vannak, de most, hogy mondod, ideje átgondolni a dolgot. Menne már Bécsbe, imádja az ottani természettudományi múzeumot meg a Prátert, de ahhoz B.-t itthon kellene hagyni.
Ha nálunk megjelennek a méhek, megkerestetem a pasimmal a fészküket, este leveri és csá.

Noémi,
mire kell figyelni a melegítőnél? Miért nem jó a tiéd?

Benta

Kép
benta
 
 


Sziasztok!
Elkezdtem csinálni egy montázst Dominikról.Valószínű estére kész lesz aztán felrakom ha kiváncsiak vagytok rá. :D

Kép
kata840725
 
 


Sziasztok!

Kata, Manó: köszönöm a cicás hozzászólásokat, azt hiszem most még nem visszük Dávidot cicás helyre... egyébként én is féltem, a kórház óta még jobban, mint addig... kedden megyünk a munkahelyemre, már előre szóltam, hogy senki ne fogdossa majd (főleg ugye a kezét, mert állandóan a szájában van)

Benta, örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok! Tényleg érdemes menni, örök élmény így babásan a dolog :)
Cumisüveg melegítő szerintem is szuper! Jól jött nekünk is az autós töltő, ha sokat megy az ember, érdemes ilyet venni. Mi bébé comfort márkájút vettünk, én meg vagyok vele elégedve.

Fényképeket még nem volt időm kicsinyíteni, de első nézésre lettek nagyon klasszak! Amint lesz pici időm, teszek fel! (Noémi, csináltam a kocsicipőkről is :D ) Dávid nagyon nyűgös most, szinte csak kézben jó neki. Remélem hamar visszaszokik a hazai levegőre :)
magdii
 
 


Kata, Magdii,
várjuk a képeket!

Kép
benta
 
 


Kép
Jó lesz ilyenre a babás-kitalálós is?Vélemények?Küldött már valaki képet Manón kívül?Csak azért kérdem hogy nehogy az legyen hogy nem ér ide a rendszer miatt.

Kép
kata840725
 
 


Húh szerintem nagyon kicsi de nagyobbat nem enged csak max. 600X600-ast.Mi legyen?

Kép
kata840725
 
 


Egész nap nem tudtam jönni, mert vendégek voltak (előtte meg takarítani kellett... az eltartott egy darabig :) )

Banyoszka: köszi, hogy tettél képet!

Magdi: ilyen mászkálós reggel vagy este biztos nálunk is lesz, akkor megnyugodtam, hogy másnál is előfordul. Az első két napra lehívtuk anyósékat is, így reményeim szerint lesz kettesben vacsizás. Ők még nem tudják 8) :D
Műtermi fotókra nagyon kíváncsi vagyok én is!

Benta: oké, próbálok nem izgulni. Tényleg megnyugtató olvasni, hogy másnál, hogy működik a dolog. De jó lenne, ha Petrus is így elfáradna az uszitól! Beni nem nyűgös, most hogy hazamentetek? Bár neki nem az első útja volt, ha jól emlékszem?! Az étteremben , vagy hol volt cumisüveg melegítő? (Nekünk nincs, itthon vízforralót használok, ha elmegyünk, akkor meg babavíz nem melegítve - gyerekdoki mondta, hogy oké. Bébikajához kelleni fog?).

Kata: most este én is küldtem képeket.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Hát igazából nincs nagy gondom az enyémmel. Végül is jó, főleg ár érték arányban.
Csak ugye itt úgy megy a melegítés, hogy beleteszem, aztán 2-3 perc múlva megnézem a kezemen elég meleg lett e...a babakaját meg majd gondolom kóstolgatnom kell..

A barátnőmnek van egy babymoov melegítője. Ez abból a szempontból tetszik jobban, hogy sípol ha kész a kaja, nem melegíti túl, mert miután megmelegítette a kaját átkapcsol hőtartóra. Ami viszont ezen nem tetszik, hogy minden egyes melegítés előtt vizet kell bele tenni, mégpedig annyi ml-t, amennyi az adott kaja mennyiséghez kell (van egy kis táblázat a gépen). Biztos ezt is meg lehet szokni, de mikor ezt használom a barátnőmnél megőrülök a ml méricskéléstől...
Ez az:
http://www.teszvesz.hu/item739030265_ba ... egito.html

Nekem most az avent IQ tetszik, ezen be kell állítani, hogy mit mennyit melegítesz, és automatikusan számol. Találtam egyet a teszveszen, lehet beruházok rá...
ilyen:
http://webshop.pro-mama.hu/67-elektroni ... legit.html

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Hmmm...ez így tényleg élvezhetetlen.
Kata, még próbálkozz, s ha nem jön össze, akkor majd mélben csak ki ötlünk valamit kettesben.
Persze ha erre kerül a sor, akkor vagy én sem játszom (nem szeretném, hisz így sem vagyunk sokan, s ha Kata sem meg én sem tippelünk, akkor....), vagy pedig én már ott segítek, ahol a képek meg vannak számozva, s nem tudom melyik szám kit is fed.
Na, még próbálkozzál, s ha nem, akkor csak összedugjuk a fejünk.
Max megcsinálod szép nagyban, mindenki megosztja veled a mélcímét, s mélre menne a montázs, a találgatósdi pedig itt, hadd lássuk ki mit próbál.

Kisfiam nagyon belejött abba, hogy egyedüli gyereke a szülőknek.
Ma mikor elmentünk a lányok után, a nagy zsivajban beijedt, s volt hatalmas üvöltés. Telitorokból. Cicin megnyugodott, majd Téta kezdte simizni-puszilni, nyalni-falni ahol érte, ezen ismét valami zokon vétetett, s folytatta az üvöltést cicivel a szájában.
De végül csak bederengett neki valami a múltból, mert utána kezdte osztani a mosolyait a tesóknak.
Ééééééssss Adria betette a cumit a szájába (ezelőtt még kb. 5 nappal széles körívben kiköpte mikor én próbálkoztam be vele), s rendesen cuppogta mint a hüvelykujját. Kiesett, visszatették, s ugyanúgy cummogta. Hmmmmm

Asszem holnap állatkerti vizitát fogok szorgalmazni, hátha még annyi jó időnk lesz.

Kép
kissmanó
 
 


Kissmanó!
Oké próbálkozom.Most elaludt Domi is igy amig nem jönnek az álommanók van időm rá.

Kép
kata840725
 
 


Kép

Kép
kata840725
 
 


Hát igy sem az igazi.Na majd még jövök.

Kép
kata840725
 
 


Sziasztok!
Már alig várom a fényképes tippelgetősdit! Akkor 2 db fotó per béb, 600x600-as méretben?
Cumisüvegmelegítőt én is kaptam, bevallom, nekem csalódás volt, hogy tképp csak annyit tud, hogy melegíti a vizet. Ez is Aventes, de nem olyan nagy az IQ-ja, mint amit Noémi belinkelt:wink: szóval épp annyit tud, mint egy lábas...viszont szobában is használható.

Manó: elefántseggkonzerv :o :o :o és a vicc hogy szól? nekem szinte minden vicc új... :oops:

És a jó hír: kedd óta lakástulajdonosok vagyunk, juhéjjjjj! már aznap du megkezdtÜk a felújítást, nyakig vagyunk a festésben, néhány hét és költözünk!! Ikeás bútora van-e vkinek? mennyire tartósak? mi polcokat vennénk, meg szekrényt, ágyat, van vkinek jó vagy rossz tapasztalata?
Ma egy kis használt kocsiba is beruháztam, ha már falura költözünk (csak a vezetésbe kellene most már tényleg visszarázódni, de így babával még több stressz)
Most, hogy így lelaposodott a buksza, látom, mennyire praktikus és OLCSÓ a szoptatás... :)

Tanácsot szeretnék kérni: Rafael minden este hullafáradt, már 6-7 között megkezdi a höhö höhö kezdetű slágert, majd az oáá oáá bömböl. Régebben 9-10 között fektettem le, de mostanában már fél8-8 körül se bírok vele, el is alszik gond nélkül, persze így eggyel többször ébred enni az éjjel. Kérdésem: ha este még szunyálna egy félórára, el tudna-e aludni időben, ill. a később fekszik, később kér-e éjjel enni. Mi a tapasztalatotok? Előre is köszi, bár tudom, minden baba más.
preta
 
 


Manó!
Asszem megvan a megoldás de nem biztos hogy jó lesz mindenkinek.Mi lenne ha a 600x600-as méretbe csak két képet raknák.Na persze nem ugyanazt a babát.Ugyebár egy hozzászólásban mindegy hogy hány ilyen kép van.Minimális helyet hagyva közöttük az is ugy nézne ki mint ahogy terveztük.Na vélemények?

Kép
kata840725
 
 


Preta!
Igen 2 kép babánként.Mindegy mekkorában küldöd át tudom méretezni.

Kép
kata840725
 
 


Sziasztok!

Párom két napig szabad volt, ezért tűntem el. :)
Elmentünk vásárolni az Outletbe (mindegyikbe! :P), vettem farmert, felsőket és fehérneműket. Ez most nagyon jó a lelkemnek. :)

A montázs szuper ötlet, kiválasztom a két képet én is! Akartam feltenni most egyet, de akkor emlékezni fogtok Adél babára és én nem akarom megkönnyíteni a dolgotokat! :D

Hozzátáplálás: éppen ma beszélgettünk erről barátnőmmel (harmadik babát várja), és elmondta az érveit, hogy miért csak fél éves kortól kezdjük el. Engem meggyőzött, de lehet hogy az én elvem is meg fog dőlni- majd kialakul. Addig is begyűjtöm majd tőletek az infókat, tanácsokat. :)

Noémi: lemaradtam- miért kell Áronnak új tápszer? Az előző nem vált be?
Olvasom, hogy még mindig tudtok barátnődtől tejet hozni? Azta, nem semmi a csaj! :)
Ez a Viburcol homeós lázcsillapító?
Ezt úgy tudom utálni: ha elegyünk nyaralni, előtte- utána tuti nem látom én sem jó ideig Petit!! :(

Heni: nálunk is megvolt az első hangos kacagás! Azt hittem megzabálom! :)

Manó: vese fájás?? Nekem is fájdogál, azt hittem felfáztam…
Én is imádom a pacalt, de mi velősen szoktuk enni Petivel ;)

Anuk: kitartás, és nyugalom. Muszáj megbeszélni a problémáitokat. Nem véletlenül szültél neki babát, biztos nagyon rendes fiú, de Manónak igaza lehet: most nem ő a sztár otthon és ez a baj.

Begane: sajnálom hogy Marci rosszul van, mi is most keveredtünk ki egy szüttyögésből. Iszonyat dühös volt szopi közben, mert nem kapott az orrán rendesen levegőt.

Benta: tényleg nagyon jó nézegetni a képeket, egészen elbambultam fölöttük!! Gyönyörűek a srácok, kérünk még!
Lehet, hogy meg kellene tanulnotok zongorázni ,és akkor mindig tuti éjszakátok lenne! :D

Preta: gratulálok a független élethez! Aztán lehet, hogy annyira hiányoznak anyósodék, hogy visszacsináljátok az egészet ;)
Adél is nyűgösködni szokott hat- hét óra tájékában; ha szerencsém van alszik egy fél órácskát ilyenkor. Ha nem, akkor folytatódik a nyűg este nyolcig (fürdetésig). Ilyenkor autós ülésben cipelem magammal mindenhova, akkor elvan. Jó esetben. :P
tökmag79
 
 


Preta: gratulálok a lakáshoz! Ikeás bútorokkal nekem jó tapasztalataim vannak: vettem már ott konyhabútort, francia ágy keretet, komódot, éjjeli szekrényt, védőrácsot a lépcsőhöz, én ezekkel meg vagyok elégedve. Az összeszerelése a rajz alapján picit bonyolult, de egy idő után belejön az ember :)
Alvásnál én nem vettem észre, hogy nehezebben aludna el Dávid, ha mondjuk lefekvés előtt még szundizik egy picit. Nálunk teljesen kiszámíthatatlan, van, hogy szinte alig alszik délután, mégis nehezebben alszik el este, és van, hogy még este hat-hét felé elalszik, majd a fürdés - vacsi után szinte rögtön beájul... Dávid éjjel nem kel fel, így ezt a részét nem tudom. Viszont a reggeli ébredés is kiszámíthatatlan, nála ez sem attól függ, hogy mennyire későn, illetve korán aludt el este.

Pár balatoni kép:

1. By night :D
Kép

2. Naplementekor
Kép

2. A mutatóujját szopizza, a hüvelykkel valahogy nem találja a száját :)
Kép

3. éééédes a pihenés (kocsicipőben :D - ő volt az egyik ajándék )
Kép

4. a másik kocsicipő, ez is balatoni szerzemény :)
Kép
magdii
 
 


Magdi!

Dávid annyira gyöbyörű, nagyon cuki!! :D

Preta!

Én kísérleteztem, jelentem befuccsolt, marad a nyűglődés... :roll: Nálunk fél 8tól (ha szerencsénk van, akkor csak fürcsi után)van 9ig. Fél 8ig eszik, majd fél óra nyügi, rosszabb esetben vigasztalhatatlan bömbi, majd 8kor fürcsi, azt szereti, utána megint bömbi 9ig. Próbáltam, hogy fürdés után rögtön lerakom, illetve, hogy előrébbrakom a fürcsit. Féltem, hogy mivel akkor valahogy lefekvés előtt kell kajálnia, felébred 11kor megint enni. De nem tette, hanem éjjel 1kor kelt, és után 2-3 óránként egész éjjel. :evil: Nálunk így működött, úgyhogy a 9 óra a nyerő időpont az éjszakai alváshoz, mert akkor csak hajnalban kel.

Kép
Kép
tabati
 
 


Magdi: ez a pasi álomszép... Az tuti, hogy ezer kép közül is meg fogom ismerni Dávid babát! :)
A sziluettes kép pedig nagyon művészi, tök jó lett!
tökmag79
 
 


Helló!

Petra, én is gratulálok a lakáshoz! Ez olyan jó érzés! Nekünk is van jó pár ikeás bútorunk és a barátainknak is, és még egyikünk sem csalódott benne. Azért szerintem az fontos, hogy előtte nézd meg, mert azért a nagyon olcsó cuccokban nincs elég anyag, szóval az nem jó minőség...de a konyha pl tuti! Nekem még ágyam, polcok vannak onnan, szőnyeg...stb.

Tökmag, szerintem Adél babát is meg lehet ismerni - hajban ő sem szenved hiányt! :)
Akkor a szerda áll még, ugye?! (így legalább egy kis előnyhöz jutok)

Egyébként pont este gondolkodtam azon, hogy melyik babákat fogom szerintem megismerni...most nagyon magabiztos vagyok, aztán majd lehet egyet sem találok el! :)

Ja, alvás! Nálunk úgy megy, hogy a 1/2 6-os evés után ébren van Áron. 8-kor van fürdés, de az a jó, ha előtte alszik fél órát! Így is simán el tud aludni, már nagyon tudja a rituálét: fürdés, kaja, alvás. Egyébként a Suttogó is azt írja, hogy fürdés előtt egy kis alvás...de igaza van a csajoknak ezt ki kell próbálni. Azt pl. én is tapasztaltam, amit Tabati írt. Ha Áront 9 után felkeltettem enni, éjszaka is kelt.

Egyébként most megint alakítanom kell a napirendünket: 1/2 6-kor eszik, és 1/2 9 kor kezdenénk a vacsit. De úgy tűnik ez túl korai, szóval azt hiszem, csúsztatok egy kicsit.

A hozzátáplálásban most már kész a káosz. A kedvenc könyvem - Suttogó - is azt írja, hogy 6 hósan...de azt is, hogy a nagy súlyú babáknál (példa a könyvben 4 hósan 7200-7400 gr) előbb is szükség lehet rá! Áron most volt 8 kg, 3,5 hósan....
Ettől függetlenül ma vettem a DM-ben 1-2 akciós babaitalt, ételt, pépet.
Egyébként inkább én fogok rá főzni, de ezeknek nem tudtam ellenállni.

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi: persze, hogy áll a szerda!! Már alig várom, hogy talizzunk és mozoghassak egy kicsit! Jól berozsdásodtam, alig bírok felállni, ha földön ülök. Na, Kata biztos jól meghajt bennünket! :D
Ja, haj van még bőven szerencsére, már kapott is egy csatot. ;)
Hmm, így tényleg nehéz eldönteni. Bár lehet, hogy Áron megteszi helyetted: vagy imádni vagy utálni fogja az új kajákat. Majd meglátod, van még időd elkezdeni, ha mégsem válna be.
tökmag79
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk,mert nagyon fáradt vagyok.

Először is, Niki is alszik fürdés előtt egy kicsit. Általában 19-kor eszik,aztán még elvan, 20-kor már nyűgös, ilyenkor elpilled,aztán kel 20.30-40 körül, akkor megy pancsolni.Pancsi után még egy szopi és alszik is. (21.15-21.30.körül max).

És ami miatt muszály volt írnom!

Magdi:
Behalok Dávidon! Az a 3. kép...... Ahogy a buksi alatt vannak a kezecskéi... Kifeküdtem Tőle! Az ujjszopis a másik favoritom,nagyon tetszik, de a pihenős......Csúcs!

Manó: Niki sem komázza a cumit, jobban csípi a cicit, ujjacskát, ha nagyon fáradt,alváshoz elfogadja a cumit ,de ha elaludt ki is köpi. Erre ma mit csinált? Azt hittem, megzabálom. Képzeld, beraktam a kiságyba délután, alváshoz készültünk, de még előtte el akartam rakni a nagyobbik csajom ruháit, tehát csak beraktam Nikit az ágyba, de még nem úgy,ahogy alvásnál szoktam. Ott volt a cumi mellette a szopós felével felfelé, egyszer csak hallom,nagy cuppogás jön a kiságyból... Hát képzeld, Niki ráhajolt a cumira,bekapta,és cumival a szájában hason kukucskált ki nagy boldogan a rácsvédő fölött!
Látnotok kellett volna!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja,és ma megtanult "motorozni", brümmögi ki a nyálat literszámra a szájából....

Jó éjt!!!!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Dávid még mindig alszik, pedig este egész korán lefeküdt. Biztos most piheni ki a nyaralási sokkot :) Én meg a nyaralási cuccost mosom, vasalom amíg a fiúk pihennek.

Noémi, Áron baba hány nap után állt vissza a normál napirendre? A hozzátáplálásnál tényleg mindenki mást mond... teljesen bele lehet zavarodni. De tényleg, próbáld ki, Áron biztos jelezni fogja, hogy szereti vagy sem a dolgot :) Védőnőt vagy a dokit nem tudod erről megkérdezni? Én gondoltam, hogy rákérdezek, aztán majd kitalálom, hogy legyen... Anyukámmal is beszéltünk róla, ő is csak annyit tudott mondani, hogy próbáljuk meg négy hónaposan, aztán meglátjuk mit szól hozzá Dávid...

Tökmag, Tabati, Banyoszka, köszönjük a dicséretet :) Banyoszka, és Dávid nem is szeret háton aludni :) de valami csoda folytán, amikor sétálgattunk Siófokon, egyszer csak látjuk, hogy elaludt, és egész sokáig bírta :) EGyik reggel meg a játszószőnyegén szundikált egyet, szintén háton: nagy cuppogások közepette rágta a kezét meg a lelógó játékot, majd nagy csend, nézem, hát elaludt :) Olyan édes, imádom, hogy mindig kitalál valami újdonságot nekünk :)

Tökmag: a sziluettes kép az én ötletem volt, valami még megmaradt a régmúltból :D Gyönyörűek a fények a balcsinál, meg is beszéltük Tibivel, hogy százszor szebb képeket lehet ott készíteni, mint sok tengerparton, ahol szinte alig van felhő. A naplemente, bár elcsépelt fotós téma, de ott nem tudtunk ellenállni annak, hogy lefotózzuk :)
magdii
 
 


Magdii: csúcs szuperek a fotók és tényleg nagyon szép Dávid.

Banyoszka: kár, hogy nincs kandi kamera a kiságy felett!!!! :D Megnéztem volna én is Nikit.

Benta: még egy kérdés a nyaralással kapcsolatban. Ti ebédre is befizettetek?

Preta: nálunk is alszik fürdés előtt Petra (10-ből 8x), de az totál össze vissza, hogy mikor és mennyit. Tegnap meg úgy bealudt a vendégség után, hogy csak éjjel kelt, nem akartam piszkálni (amúgy átalussza az éjszakát).

Babatémában mindig két vélemény van, az egyik és annak az ellentéte 8)

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Cosmo,
cumisüveg-melegítőt a recepción adnak, ha kérsz. Felviheted a szobába. És minden házban van az emeleten egy-egy bébi-stúdió, full felszerelt babakonyha. Az étteremben is van reggel-este cumisüveg-melegítő. Ebédre nem lehet befizetni, de van 2 féle menü a csárdában délben. Mi inkább az uszodai étteremben szoktunk ebédelni, itt sok minden van.

Noémi,
én 4 hósan elkezdem a kaját, rizspéppel és őszibarackkal, almával. Szépen, lassan. Egyrészt a rapszodikus tejtermelésem miatt, másrész Beni még mindig 3 óránként eszik éjjel, és ez így is lesz, míg nem fog enni, úgy sejtem. A nagyoknál is ez volt.

Kép
benta
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?