Új privát üzeneted érkezett!

Nati,
igazából a 20 mm-re is kaptam, mert az egyik oldalról át tud menni a másikba. De azt mondták még a 14-es is nőhet.

Merional popsiba :shock: :roll: :?: Nekem hasba kellett.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Én úgy tudom, hogy ezeket a stimus szurikat lehet hasba is adni. És akkor nem kell ügyeletre rohangálni.

A leírásban is az van, hogy lehet bőr alá és izomba is adni.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


A merionalt izomba kell adni vagy has vagy fenék nekem a seggembe adta anyu oda is lehet semmi jelentősége szerintem akár még comb izomba is lehet adni.

Bumi gratulálok a tesodnak és sok egészséged és sok tejcsit.!!!Laptetőm a tiétek lányok hajrá babásodás!!

Kép

Kép
vius
Baja
 
 

 
 

Sziasztok!

timejka
 
 


Szia Timejka de rég láttalak!!!!!!!!!


Mi van veled?

Kép

Kép
vius
Baja
 
 


Timejka!

Jaj de jó, hogy itt vagy! Mi van veled? Hogy álltok a babásodással?
Mesélj, nagyon kíváncsiak vagyunk rád!
ÉLJEN!

rodina74
 
 


Igen, én is elolvastam, hogy lehet bőr alá is adni, de nekem a doki azt mondta, hogy izomba menjen... úgy tűnik orvosa válogatja...

Bumi,
óriási gratula a tesódnak!!! Sok boldogságot, gyors regenerálódást és tengernyi tejcsit kívánunk neki!!!
Vendég
 


De arik vagytok.
Kedden volt inszem, most a bizakodás, hogy sikerült-e végre. Olyan fura érzésem van. majd kiderül 2 hét múlva. utóbbi 2-3 hónapban 24-25 napos ciklusiam voltak. Most a 12. napon csináltuk az inszemet, akkor volt a balba 3 tüsző, az egyik 20 mm, az end majdnem 9 mm.
Bence elkezdte az iskolát, még tetszik neki. Tanitőnéniktől kicsit tartok, de az a lényeg, hogy a gyermek el legyen tantóval.

Rodina még neked sem semmi?

Vius nemsokára anyuka leszel, Ditával együtt.

timejka
 
 


Igen nem sokára azok leszünk én már kezdek parázni hogy jó anya leszek e meg ilyenek....

Remélem Bencusnak tetszeni fog továbbra is az iskola.
Drukkolok hogy most már végre sikeres legyen az inszem!!!!

Kép

Kép
vius
Baja
 
 


Vius
Ne parázz. Én teljesen azon voltam, hogy tök jó anya legyek, hátha elszúrtam pár dolgot. A lényeg, hogy itt van nekünk ez a kisiskolás.

timejka
 
 


Akarom mondani, hát jól elszúrtam pár dolgot.

timejka
 
 


Timejka!

Nagyon szorítok neked! Őszintén kívánom neked, hogy 11 nap múlva zebracsíkosat tesztelj!

Nálunk még semmi. Májusban nem sikerült, júliusban elindult megint, de a petezsáknál abbamaradt a fejlődés, és elment. Szóval most nagyon bizakodó vagyok! És végre duphaston helyett utrót kapok!
De itt páran megfogadtuk, hogy őszre babaesőt rendezünk!

rodina74
 
 


Bikfykém!

NAgyon vártam a beszámlódat, már csak ezért is mert elutazunk hétvégére és valszínű csak hétfőn tudok jönni. Pedig nagyon érdekelt volna.

Bumi!
Gratulálok tesódéknak! NAgyon sok örömet és boldogságot kívánok nekik!

Én már nagyon várom pirskát, de még sehol nincs! :shock:

rodina74
 
 


Hátha nem ír senki, akkor mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok!

rodina74
 
 


Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, csak gyorsan elmesélem, hogy ma elkezdődött az inszemis ciklusom. Mindent rendben találtak az UH-on, így fel is írták a szurikat. De hogy én mekkora egy barom vagyok, meg béna. Ma este 8-kor az előbb próbáltam beadni magamnak az elsőt, csak azt felejtettem el, hogy azt mondták, hogy 45 fokos szögben álljon a tű. Na ez nekem max 10 fokban állt. Szóval amikor kihúztam a tűt, akkor ki is folyt a cucc. Szerintetek nem nagy gáz ez? Most olyan ideges vagyok miatta. Hogy lehetek ennyire béna? :oops:

Jövőhéten pénteken megnézik a tüszőket és ha minden jól megy, akkor azután hétfőn, vagy kedden meg is lesz az inszemi.Ez azt jelenti, hogy 21-22 körül. Jaj segítsetek nekem aki csinált már ilyen szurizást hogy vajon ezzel nagy bajt csináltam, hogy nem sikerült beadni?

Kép
babicsek
 
 


Ja bumi: Én is gratulálok a kis rokon megszületéséhez! :D

Kép
babicsek
 
 


Babicsek,
én még sose adtam be magamnak, most is az ügyeletre járok, ott adják be popsiba.
Te melyik szurit kapod?

Rodina,
most már biztos hétvégéztek, remélem jót pihentetek!!! Biztos vagy benne, hogy lesz piri??? Azért én egy kicsit drukkolok a spontánkának!!

Timejka,
mi még nem ismerjük egymást! Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön ez az inszem!!!! Nekem is Bencém van, csak még picike, nem sulis :wink:

Ranita,
te hogy vagy???
Vendég
 


Sziasztok!

Timejkám!
Isten hozott! Már 1000X kerestelek. Merre voltál? Nagyon örülök az inszeminek. Mennek a drukkok 1000-rel.

Rody!
Jó pihit!

Vius!
Kitartás, már nem sok van hátra.

Ranita!
Merre vagy? Hogyan tovább?

Babicsek!
Nyugi! Nem hiszem, hogy 1 szurin múlna.

Nati!
Te is ciklus elején? Gyerekeim, nagyon fej-fej mellett haladunk.

Rólam:
Megjártam természetgyógyászt. Hát érdekes volt. Kb 3 órát voltam nála, addig kezelt. Bokáimra, csuklóimra, fejemre volt kötve valami és elektromos hullámokkal méregetett. Semmit nem fájt. Megállapította, hogy a petevezetékeim átjárhatóak, férjem spermáira nem vagyok allergiás, és az általános állapotom jó.
Viszont azt mondta, hajszálra, mint a pécsiek, hogy endometriózisom van és a hormonrendszerem teljesen szét van esve. Jelenleg csak a Meforal csinál ciklust, ha az nem lenne, minden összedőlne.
Kezelt a hullámokkal, meg egy csomó természetgyógyászati bogyót adott. Nagyon apró, fehér kis valamik. Ezt kell szednem, 1 hónap múlva meg visszamenni. A következő hónapig a bogyók annyira rendbe rakják a hormonjaimat, hogy elhagyhatom a Meforalt.
Azt mondta, nem tojjak be, biztos, hogy lesz babánk, az endometriózis pedig ezzel a módszerrel nagyon szépen kikezelhető. Valószínűleg a bélfalakra vannak ezek az endós csomók rárakódva, ez akadályozza a teherbe esést. Háááááááááááát csajok, én vagy hittem neki, vagy nem. De hogy én másnapra mit éreztem, azt le sem tudom írni. Annyira fájt a végbelem, és egyfolytában nyomás kényszerem volt. Mint akiből ürülnek valamik. Nagyon durva volt. Addig hitetlen voltam, azóta már félek is.
Kérdeztem, mennyi kezelésre van szükségem, azt mondta, szerinte fél év, 1 éven belül eredmény kell legyen.

Hazajöttem, leültünk megbeszélni, hogyan tovább. Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy Pécsett műteni akar a doki. Ez a természetgyógyász viszont azt mondta, csak azt ne, mert annyira szétszórják ezt a csomókat, hogy több kárt okoznak vele, mint hasznot. Egyébként unokatesóm is ezzel a betegséggel küzd, számtalanszor műtötték, és a 7 év alatt nem maradt terhes.
A csaj, aki ajánlotta ezt a nőt 14 év sikertelenség és számos műtét után 2 héttel a kezelések megkezdése után pozitívat tesztelt. És 2x egymás után terhes maradt. És számtalan ilyen esetről hallottunk, akik ehhez a nőhöz jártak.
A férjemmel és az egész családdal úgy döntöttünk, nem engedjük a műtétet, adunk magunknak még 1 évet. Hátha ez a módszer segít. A szüleink is abszolút támogatnak bennünket. Pénteken voltunk ugyan Pécsett vérvételen, és még 1x beszélünk a dokival, de kérünk egy kis időt. Remélem, meg fog érteni.


Ja és még valami. Kaptam egy kis görcsoldót, mert szerinte nagyon feszült vagyok, ha a gyerek téma szóba kerül. Azt mondta, ő megérti, de bízzak benne, segíteni fog.


Rani!
Látod öcsém? Én pl. ítéletnapig is szedhettem volna a Met-et. Nálam úgy tűnik, nem csak a PCO a probléma. 2 orvos is egyértelműen endometriózisról beszélt. Hálát adok Istennek, hogy tovább mentem. 1 év után már nem szabad csak a Met csodájában bízni.

Azt sem mondom, hogy a természet gyógyászat mindenható, de egy kísérletet megér.


Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek hogyan tovább? Pécs így biztosan nem vállal, ők a műtétet erőltetnék. Én viszont adok magamnak még 1 esélyt. Hülye vagyok?

KépKépKép
bikfy
 
 


Pár napja nem voltam, elég sok a teendő két gyerek mellett. Most csak egy van itthon, ő is alszik 3 órája :lol:

Ranita,
én nem értem az eseted, ha sárgatest van, akkor terhesnek kell lenned, nem??? Én így jártam, november 17-én volt az inszemem, 25 mm-es tüszővel (még nem volt megrepedve), 19-én voltunk a Kaáliban az első lombikos konzultáción. Akkor volt UH, és mondták, hogy most legyünk együtt, mert van egy 18 mm-es tüszőm. Mondtam, hogy az nem lehet, mert két napja már 25 volt. Nézte jobban a doki, és mondta, hogy akkor viszont sárgatest, de annak meg túl tiszta (mégis az volt). Van aki még símán rávérzik a terhességre akár két hónapig is. Anyu ismerőse 5 hónapig vérzett, akkor derült ki, hogy 22 hetes terhes.

Bikfy,
szerintem adj magatoknak még egy évet. Itt felénk is van egy természetgyógyász, aki sok párnak segített. Konkrétan ismerek egyet, akinek 4 év sikertelenség után az első kezelés segített. Én is egyszer voltam kineziológusnál. Ha úgy érzed, hogy egy év még belefér, akkor kár kés alá feküdnöd.
Mondjuk a barátnőmnek meg kiégették a pcos cisztáit, és műtét után már meg sem jött neki, mert rögtön terhes lett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


tnati: Én is úgy tudom, hogy a merionalt nem szokták izomba adatni, én magamnak adtam be és nekem a tüszőrepi miatt sem kellett ügyeletre mennem soha.

babicsek: Ne izgulj, nem jött ki szerintem az egész. Valamennyi folyhat vissza, de a nagyja bent marad. Én is laposabb szögben szúrtam és nem lett semmi gond. Azért holnap próbálj közelíteni a 45 fokhoz, csak hogy megnyugodj.

timejka: Mennek a drukkok.

bikfy: A mettől nem fog az endometiózis meggyógyulni, ez tuti. Viszont én a helyedben megműttetném az endómat (talán várnék egy pár hónapot előtte). Szerintem a természetgyógyászos dolgoktól ez nem múlik el. Egyébként én 2006 decemberében kezdtem metet szedni és 2009 májusában estem teherbe. Lehet hogy sokat vártam, de én addig nem kezdtem meddőségi kezelésekbe, amíg a hormonjaim jók nem lettek. És hiába szeded a metet, amíg az endód hormont termel. De ez az én véleményem, én az ilyen dolgokban sosem hittem. A természetgyógyászat nálam az akupunktúránál és a homeopátiás szereknél megáll.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2009.09.12 20:02-kor.



vicky79
 
 


Bikfy,
akkor csak nem biorezonancia vizsgáltaon voltál és homeopátiás bogyókat kapsz?? Miket? Van rajta név?
Én hiszek ezekben a dolgokban és ha a te lelkednek még belefér egy év, akkor ne műtesd meg magad. Szerintem a hit rettenetesen fontos, anélkül nem sikerül semmi sem!!! Ha Te most ebben jobban hiszel, mint a műtétben, akkor ez a helyes út most neked.
A pco-ban nem vagyok jártas, de azt tudom, hogy ha műtenek endometriózussal, akkor utána "hamar" teherbe kell esni, mert ezek vissza tudnak nőni és diagnosztizálni illetve kezelni is csak műtéti úton lehet :cry: .
Szerintem várj egy kicsit, nézd meg, hogy használnak-e a bogyók, helyreállnak-e a hormonjaid, és Pécsen még mindig mondhatod, hogy szeretnétek egy kis türelmi időt kérni...

Én is voltam homeopatánaál tegnap, csinált biorezonancia vizsgálatot is :P . Mindent rendben talált :lol: :lol: ,c sak az immunrendszerem van a béka feneke alatt - ennyi vitaminnal :shock: :oops: nem értem, dehát ez van. Én is kaptam szert (alkoholos vízbe tett valamit) - ami helyreállítja az energiaszintem :shock: .
Vendég
 


sziasztok!

Bikfy nem jó a műtét de én tuti megműtettném én ismerek olyant akinek rendszeres ciklusa volt van is 11évet vártak babára ennyit jártak minden felé termgyógyhoz és mind a ketten egészségesek csak annyi baj van hogy a csaj kimondottan a nagynénémről van szó szóval neki annyira vastag a petesejt fala hogy az ondósejtek nem tudnak áthatólni rajta.Se endója se cisztája.A műtétet nem csak az endó miatt csinálják.honnan a francból tudja a termgyógy hogy esetleg nincs e elzáródva valahol valamid vagy nincs e a hüvelyben olyan baci vagy nem savas e annyira hogy mire feljutnának addigra elpusztulnak.Szerintem a dokker sem alkalmazza minden esetben a műtétet csak ha indokolt.Száz szónak is egy a vége én inkább kés alá feküdnék.
Persze ez a te döntésed de szurkolok hogy minél elöbb babás légy!!!!!!

Kép

Kép
vius
Baja
 
 


HAlihó lányok!

Látom ahétvégi jóidő a topikot kissé megasksztotta! Mindenki inkább kint töltötte a szabadban a szabadidejét, mint a szobában kuksizva! Jól is tettétek! Mi is tegnap este későn jöttünk haza.Elolvastalak benneteet, de írni már nem volt sem időm, sem erőm.

Bikfykém!
HA te úgy érzed, hogy képes vagy még egy évet várni, akkor próbáld meg! Bár orvosilag talán én is a műtét mellett szavaznék, de én hiszek a természetgyógyászat erejébe! Januárba melőtt terhes lettem volna, egy nagyon jó ismerősőmnek volt egy ilyan cége, ahol nyílt napokat tartottak. Én is ott voltam és csináltak mágneses rezonancia vizsgálatot, és őgyógyilag minden okés volt. Aztán egy rejkis emberke adott energiát és kifejezetten az alhasi, nőgyógyászati területekre koncentrált. Még meg is kérdezte, hogy lehetnek-e ikrek, mert akkor úgy csinálja! NA, és akkor rögtön terhes is lettem, ikrekkel! Szóval, ha más nem akkor placebónak jó! Én ebbe hiszek!
A kérdé, hogy a lelked elvisel-e még több cslódást, még több fájdalmat!

Babicsek!

Szerintem semmi baj nem lesz! Nem azon az egy szúrin fog múlni! De ha legközelebb így jársz, akkor inkább ne húzd ki. Mindenkinek furcsa, hogy magát szurizza és természetes, hogy izgul. A többi majd meglátod sokkal könnyebben megy majd! De ne izgasd magad rajta, biztos nem lesz semmi baj, mert jutott abból a szervezetedbe is! Az inszemhez megy a drukk!

Timejka!
Lassan letelik az első hét! Milyen izgalmas! NAgyon remélem, hogy bő hét múlva, meglesz az első kismamink!

Vius!
Vigyázz magadra, pihenj sokat! Tényleg szép nagy a pocid! A csíkok miatt meg ne aggódj, én már szeretném, hogyha a csíkokat kellene kenegetnem! Szóval gondolj arra, hogy hányan szeretnénk csíkokat! :lol:

Nati!
neked már elkezdődött a ciklusod? Mikor várható az inszemi? Megy neked is a drukk!

Ranita!
Csináltál azóta újabb tesztet? Mi lett az eredménye?

Úgy tűnik én elszámoltam magam, vasárnapra vártam a pirit,de nem jött. Aztán újra kiszámoltam, és rájöttem, hogy majd csak szerdán kell megjönnie. Már vagy másfél hete érzek apróbb mensiszerű görcsöket, úgyhogy szerintem megint van valami,de nem maradt meg. NA mindegy, már lelkileg úgyis az inszemire készülök! Azért, ha szerdáig semmi, azért csinálok egy tesztet, de szerintem a spontánból nem lesz semmi. Ilyekor már szoktam érezni a petezsák helyét!Ja, így hogy elszámoltam, az inszemim is csak 28-ai héten lesz előre láthatólag. BAbicsek, látod, ilyenkor neked már egy hét el is fog telni! Szóval az inszemisek közül, én leszek az utolsó.

rodina74
 
 


Sziasztok!

Bikfy!
ha úgy érzed adj egy esélyt a homeonak, és ha nem segít, akkor jöhet a műtét.

Rodina!
Én azt gondolom, hogy vagy nem jól érzed (bár egy nőnek jók a megérzései), vagy valami nagy gond van nálad, amit ki kell deríteni, és orvosolni. Ezek szerint a nem kinyíló méhszáj kamu, hiszen teherbe tudsz esni. A progi szinted alacsony volt, annak az okát mindenképp ki kéne deríteni. Általában az alacsony progiszint a nem tökéletes peteérés miatt van. Igaz inszemnél erre rásegítenek, így lehet tényleg ez lesz a te utad.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Szia Bumi!

Hogy vagy? Voltál dokinál mostanában? Ciszta elmúlt?

A zárt méhszájra már több doki is azt mondta, hogy hülyeség - mások meg ezt mondták, pl Czeizel -, mert akkor nem is mensiznék. Szóval azt hiszem nálam ott a gond- amit te is jól látsz- hogy egy kicsit elégtelen a peteérésem, nem mindig van, és a progiszintem alacsony, így nem marad meg az embrió, még ha el is indul. Ezért is jó a closty, amit kapok. Amikor csak azt szedtem, akkor 1-2 tüszőm lett, amikor mellé ittam a málnalevél teát, akkor 4 nagyobb is lett. Most ebben a hónapban nem volt clostym, de ittam a málnalevél teát, és éreztem is, hogy hat és ovulációs tesztem is pozitív lett. A megmaradásra meg jó sok progit kell kapnom, ami most végre meg lesz, és remélem, hogy más bajom már nincs. Egyébként én PCO-s vagyok, és már agyi mr-en is voltam, hogy nincs-e agydaganatom. Mert a hormonjaim, amelyek nem jók, onnan kapják a jelet a termelődésre. (Vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem, utána kéne nézni!) De hál istennek nem volt.
Más eddig nem derült ki. Csak azt nem értettem, hogy csinálta 3. és 21. napi vérvételt hormonokra, akkor miért nem derült ki a kevés progim.

rodina74
 
 


Holnap megyek cisztát nézni.
Remélem az inszem segít.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Sziasztok!

Bikfy,
én azért e helyedben nem várnék sokáig. Egy évig főleg nem. Ha endoval műtenek, akkor kb fél évre le fogják állítani a ciklusod is és ha jól tudom, a legjobb lombikozni utána. Egyik ismerősöm is megműtette megát, a TÖRÖKKEL és utána mindjárt az első lombik sikerült is neki.
De persze te tudod, ha úgy érzed tudsz várni, akkor várj még. De ha tényleg endo, akkor az egy nagyon alattomos betegség. Én hiszek is meg nem is a természetgyógyászatban, de inkább az orvosokra bízom magam.

Timejka,
ismeretlenül is drukk egy pozitív teszthez :D

Babicsek,
valamennyi azért csak ment be is abból a szuriból :roll: . Vagy szerinted mind kifolyt? A többi hogy sikerült?

Linácska,
hát én sem értem, de a doki sem értette :roll: . Azt mondta nem érti miért vérzek, mikor minden olyan szép. És a 3. napon ilyent látni..... Ilyen meg nincs is.


Én ma voltam uhun. Én most őszintén megmondom, azt sem tudom hányadik napon vagyok.
Ugye inszem után egy héttel elkezdtem vérezni, ami tartott kb 7 napig, az 5 helyett. De amikor én úgy gondoltam, hogy ez a 3. nap, mentem uhura. Ott meg tudjátok mit látott a doki :roll: 3. nap olyan nem lehet.
Szerintem ő a hétfői napot vette elsőnek,amikor voltam uhun, és akkor azt mondta szerdán kezdjem el a clostit. Itt elvileg 3. napon kezdetik el.
Na, ezt most jól összekutyultam :D . De száz szónak is egy a vége, bár nem tudom hányadik napon vagyok :roll: :D , jobb oldalon ( a jó oldalon) egy 10 és egy 11 mm tüsző, balon nem látott még. Ő ezzel most nagyon meg volt elégedve, szerinte nem kell majd a szuri. De csütörtökön megyek megint, ha addig nem nőnek, akkor szuri, ha igen, akkor meg hurrá :D . És ha kell is a szuri, mivel most időben mentem, az még időben lesz. De nem fog kelleni, szépen megnőnek :D

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Bumi,
holnapra megy a drukk, hogy ne legyen ott a ciszta :?

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Lányok,
lehetséges lenne esetleg az, hogy azért kezdtem el vérezni idő előtt, mert valami bibi volt a megtapadás körül??? Most lehet, hogy ez hülyeség, de ez a mensi sem olyan volt, mint szokott lenni. Hosszabb is volt, sok is volt, élénkpiros, voltak benne ilyen pici darabok :oops: :oops: :oops: :oops: . Bocsi az elemzésért, de tényleg nem úgy zajlott, ahogy szokott, ez mind nem jellemző rám és már ez jutott eszembe, hogy nem e ott lehetett valami gubanc. Aztán lehet, hogy ez egy nagy hülyeség.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Csajok!

Köszönöm mindenkinek a véleményét, nem fog kelleni szerintem az 1 év. Hamarabb terhes leszek. :lol:

Eddig volt a vicc része, aztán most komolyan kérdezem: Ti hisztek abban, hogy 28 évesen, vékonyan, normál táplálkozással, boldog családi élettel valaki PCO-s és még mellé endója is van? Na meg cukorbeteg?
Én a mai napig azt gondolom, hogy valami megborult a szervezetemben, és ezt kell rendbe hozni, és akkor sikerülni fog. Régen hol voltak ilyen betegségek? Minden faluban volt kb. 1 meddő házaspár, aztán slussz. Most minden 4.-5. nő ilyennel küzd. Valami nem okés ebben a világban. És a hagyományos gyógyítás sokszor olyan durva. Most azt gondolom, jövő tavaszig adok magunknak időt, ha addig sem jön a bébi, akkor legyen műtét. Olyan gyorsan elmegy az az idő is. Most azt érzem, nem rohanok tovább. Meg kell állnom, kell a nyugi.


Rodi!

Te PCO-s vagy? És szedsz Met-et? :shock: Nem lehet, hogy az IR miatt nem marad meg a bébi?
A PCO-nál pont ez a baj. Lehet, hogy te Met-tel spontán terhes maradnál. Nem mondta még az orvosod? Honnan tudják, hogy ez PCO?

KépKépKép
bikfy
 
 


Rani!

Isten az atyám, nem értelek. Már most 11-13 mm-es tüsző?

Neked sosem volt endód? Török nem akart műteni? Nehogy megijedj, csak kérdezem.

KépKépKép
bikfy
 
 


Bocs mindenkinek, hogy így hívatlanul, és ismeretlenül beállítok! :oops:

Bikfy! Ranita! Hiányoztok nagyon a pcos fórumról! :cry: :cry: :cry: Nélkületke már nem a régi. :cry: De persze elfogadom a döntéseteket, ha nem jöttök oda mostanában, vagy többé már.

Én viszont minden nap megkukkantom mi történik veletek. :wink:

Ranita! Drukk az inszemhez!!! :lol: :lol: :lol:
Bikfy! Remélem segíteni fog a természtgyógyász! :lol: Drukk, hogy mihamarabb babásodj! :lol:

Puszi nektek! :D
Többé nem zavarkolódom, de a háttérből kuksizok és drukkolok nektek!!!

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Bikfy!
Sajnos én pco-s vagyok! Ezt már régóta tudom. Bár a metet nem ismerem, soha nem beszélt róla egy doki sem, azt sem tudom mire való. Sajnos sok tünetet produkálok : Szabálytalan mensi, aknés bőr, rendszertelen peteérés, sok kis apró ciszta, magasabb tesztoszteron. Viszont minden más okés. Múltkori IR-nek is szerintem jó lett az eredménye - leírtam ide is - de talán csak Nati mondott róla véleményt. A vérnyomim alacsony, cukrom pedig jó. Ezért csináltak vagy 3 éve agyi MR-t, és megnézték az agyalapi mirigyemet, hogy nincs-e ott daganat.

Ranita!
Nekem az állapotoddal kapcsolatba még elképzelésem sincs, de a lényeg, hogy szép nagy tűszőid vannak! Ebből még akármi is lehet!
Egyébként könnyen lehet, hogy egy nagyon korai vetélésed volt!

Bumi!
Holnapra megy a drukk! Ciszta huss-huss!
Egyébként mire gondoltál, mikor azt írtad, hogy lehet, hogy velem nagyobb baj van? Ez egy kicsit szöget ütött a fejembe!

Bikfykém!
Én csak annyi tudok mondani neked: Az erő legyen veled! :lol:
Bárhogy döntesz, az a te döntésed, és a jövő tavasz, végül is csak 6 hónap! Az meg nem sok! Úgy csináld, ahogy Te érzed!
Végre kaptam barátcserje kapszulát!

rodina74
 
 


Bikfy, Drágám olvasgatlak, és nem is tudom mit irjak, egyetértek veled, várj tavaszig, az már ennyi várakozás után nem sok idő. Én nem igazán hiszek a természetgyógyászatban, de a dokiknak se. Mit is mondhatnék?? Nekem van egy kolleganőm. Endómetriózisa van már x éve. Műtőtte az én dokkerem akinél szültem többször is. Mindig visszajött neki. Volt természetgyógyásznál többször is, talpmasszás stb. itta a zöld löttyöt, sőt egyszer produkált állterhességet is és majdnem a pszichiátrián kötött ki. Volt 3 inszemje ugyanott ahol nekem és semmi. Most vegetál. Kicsit sztem feladta hogy úgy boldog hogy elhitette magával hogy még ráér, pedig annyi idős mint Te. De mostmár annyira szarok lettek a férje eredménye hogy csak lombik lehetséges. Erre készül fejben. Közben vettek egy házat Érden, a meló szarabb lett, jött a gazdasági válság és tanaxik, hogy mi legyen, legyen-e bébi vagy nem hiszen kell a pénz a házra. Sztem egy gyermek mindennél többet ér, csak ezt ő még nem sejti mert még nincs ebben a cipőben.

Okos lány vagy Te, és biztos vagyok abban hogy a Jó Isten megáld egy bébivel!!!!!!!!

Puszillak

Kép
pgsuska
 
 


Sziasztok!

Köszi Suskám!
Bőgök, de nem számít. Honnan van nekem ilyen szerencsém, hogy ilyen barátokkal találkoztam? Nagyon jól esnek a szavaid, köszönöm, hogy figyelsz rám. Puszillak érte.


Rodi!
Azta Máriáját! PCO-s vagy és nem szedtél még Metformin származékot? Pedig ez lesz a megoldás nálad. És még egy orvos sem mondta? Jézusom, hol tartunk még mindig PCO ügyileg.
Figyelj ide! A PCO egy alattomos betegség, amit a legtöbb doki sem ismer még. Vagy azt hiszi, hogy ismeri. Ez még rosszabb. Van egy Metformin nevű készítmény, ami a szénhidrát anyagcsere zavarát állítja helyre. Nagyon sokan babásodtak már vele. Úgy, hogy előtte számos sikertelen lombikon is túlestek már. Elkezdték szedni a Met-et és pár hónapon belül spontán bébinek örülhettek.
Azt mondják, addig nem érdemes inszemezni, lombikozni, amíg a hormonrendszered zavarát nem sikerül helyre rakni. Utána meg már általában nem kell lombikozni. Mert spontán babásodsz.

Én is elkezdtem szedni, de én nem maradtam terhes, mert mint kiderült, nálam más baj is van. De akinél csak ez a bibi, az 1 éven belül babát produkál.


Nagyon sokat tudnék írni erről a dologról, de van egy alap honlap, amit feltétlenül olvass el!!!! Rani, Lucuzs, segítsetek már, mi is a PCO-s oldal címe!


A másik, a Mens Mentis Kft, ők egy pesti csak PCO-s esetekre szakosodott egészség centrum. Csoda eredményeik vannak PCO ügyileg.
Ennek is nézz utána: Mens Mentis Kft.

Pont tegnap olvastam valahol, hogy PCO-ban 2 féle időszámítás van. Egy, amíg nem tudtál a Met-ről, kettő, miután már tudsz róla.

Egyébként emlékszem a cukor eredményeidre, az nem mutatott túl nagy bajt. De emellett még simán PCO-s vagy, ha egyéb tünetek stimmelnek.

Rodi! Met, Met, Met ez lesz nálad a siker kulcsa. Ígérd meg, hogy utána nézel ezeknek a dolgoknak.
Puszillak és minden bátorításom a tiéd!!!

Lucuzsom! :lol:

Szeretettel üdvözöllek itt, nagyon örülök, hogy jöttél. Sőt annak még jobban örülnék, ha maradnál is velünk. Ne csak olvasgass! Ez egy nagyon jó kis csapat, konfliktusok nélkül. Itt is lecseszik időnként az embert, de aztán megsimizik a lelkét is. És ez nagyon jól esik ám. Ha elesel, lepadlózol, tovább rugdalnak. Nem engedik, hogy feladd.
Maradj velünk!!! :wink:

KépKépKép
bikfy
 
 



Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Suskám!

tudod, mi az, ami Bikfyt leginkább előre tolja. És mégis megfeledkeztél róla.
:twisted:

Hát persze, hogy Olcsáról egy fotó!!!!! :wink:

KépKépKép
bikfy
 
 


Eclipse!

Jó reggelt! Nagyon köszönöm a segítséget. Olvastam, hogy mi a helyzet veled, őszintén sajnálom. Nálunk ugyanez a szitu. A férjemet, mikor el kellett vinnem a sperma vizsgálatra, ne tudd meg!!!! Úgy ordítottunk, mint még soha. Szerinte ez rettent megalázó, tombolt, hisztizett. Aztán eldöntöttük, elválunk. Összecsomagoltam reggelig.
Aztán mégis eljött velem, azt hittem, elsüllyedek. Állt tőlem 100 m-re, a folyosó végén, és onnan ordított, hogy ő nem jön be. Így aztán bementem, mondtam egy műtős srácnak, hogy vagy megoldhatjuk otthon, vagy nem lesz gyerekünk. Persze zokogtam közben. Megsajnált, engedte. Itthon elrendeztük, aztán én vittem vissza az urológushoz vagy kihez a cuccot. Szólították a férjemet és én mentem be. Cseppet sem volt megalázó. Á, dehogy. De túléltem.

Hidd el, a férfiak ezt máshogy élik meg, mint mi. Szép szóval többre fogsz menni. Hagyd egy picit, hogy megnyugodjon a lelke. De az álmaidról ne mondj le! Fontos lenne egy olyan beszélgetés, amit bőgés nélkül kibírsz. Mondom ezt én, aki már mindig a második mondatnál zokogtam. Mondd el neki nyomatékosan, milyen fontos ez neked. Meg fogja érteni.

Puszillak és nagyon szorítok neked. Ha van kedved, írd majd meg, mire jutottál. Ölellek: Bikfy

KépKépKép
bikfy
 
 


Rodi,
Bikfy-nél ott a pont a mettel kapcsolatban, lehet hogy IR miatt nem tapad meg a megtermékenyült petesejt. A cukorvizsgálat önmagában nem mutatja ki az IR-t, tökéletes cukoreredmény mellett is fennállhat a magas inzulinszint, csak az a baj, h valósággal ki kell imádkozni az inzu levételét, mert az egy drágább laborvizsgálat az OEP-nek.

Bikfy,
akár hiszed akár nem, holnap 4 órára megyek konzultációra a Bajcsy kórház osztályvezető főorvosához, aki a laparra szakosodott.

Ugyanis azóta, hogy hallottam hogy Melinél milyen probléma áll fent, és mennek a Kaáliba :( és hogy nálad is felmerült egy új probléma, endo gyanú, úgy döntöttem, hogy jobb ha szétnéznek odabent, tehát csináltatok egy diagnosztikus lapart, de mivel pé-m az van, ezért drillinget nem engedek.
De egyben nézzék meg a petevezetőimet, és nézzék meg, hogy nincs-e endo. Igazából az ütött szöget a fejembe, hogy a mensi első napján mindig hasmenésem van....

4,5 évig fogigátlót szedtem, utána majdnem egy évig a PCOS miatt nem volt pé-m, mondjuk ilyen nem működő ciklus mellett nem tudom mennyire tud kialakulni az endo, mert azt a hormonális hatások növesztik, de majd kiderül...

És vajon annak mennyi a valószínűsége, hogy egy 22(!!!) éves lánynak a PCOS mellett még endoja/elzáródott petevezetője is legyen...??? :cry:

Igazából, amíg nem derül ki, hogy mi a helyzet, addig apát sem akarom annyira kínozni....
Örülök hogy zöldágra vergődtetek apácskáddal a kissrác számoltatási ügyben. Hát igen, nem egyszerű, tulajdonképpen apa a vizsgálatokat önként és dalolva megcsináltatta, meg szedte a bogyókat, csak most 2 hónappal el akarja halasztani a műtétet.
De ha nekem bármi olyan probléma, ld. endo vagy elzáródás fennáll, akkor tök mindegy, hogy mikor csináltatja, mert lombikhoz úgyis jó. :cry:

Eclipse
eclipse
Budapest
 
 


Bikfy, itt már új séróval, Olcsival!!!

Kép

Kép
pgsuska
 
 


Sziasztok,

Bikfy,

nekem a lombiknál a punkciókor derült ki, hogy a petefészkemben endó volt. A dokim mondta akkor, hogy az inszemek azért nem sikerültek, és természetes úton sem sok esélyünk lett volna így. De a lombikot az endo NEM befolyásolja, és ráadásul az endo egyetlen természetes ellenszere a terhesség és a szoptatás.
ÉN biztos, hogy nem műttettem volna meg magam semmi esetre sem, mivel ez egy nagyon hosszadalmas folyamat, kiégetik sz endot utána mesterségesen leállatják a ciklust. És ha mindez megvan akkor van kb 3 hónapja az embernek, hogy gyoran teherbe essen mert az endo visszatér.
Úgyhogy én vagy a lombikot javasolnám, vagy a természetgyógyászt. Én hiszek benne, és ha te is hiszel akkor az már nagyon sokat jelent. És itt a babaneten is van olyan lány aki súlyos endóval spontán lett babás.
Ahogy olvastam tényleg hatásos lehetett a kezelés ha utána fájt a végbeled.

Sajnálom, hogy a férjednek nem megy olyan egyszerűen a minta adás. Szerintem a férfiak 90%-a képtelen parancsszóra orvosi helységben 15 perc alatt produkálni. AZért ilyenkor látszik, hogy nekik is van lelkük és fontos a meghitt környezet :wink:
De szégyenteljes dolog velünk is volt, inszem előtt a minta adásnál annyira átadtuk magunkat az élménynek, hogy a cucc a padlóra landolt. Be kellett kopogni az andrológiára és mindenki füle hallatára mondani, hogy mi történt. :oops: Aztán a párom megemberelte magát, mondta, hogy egy fél óra múlva szeretné újra megpróbálni, és sikerült is tökéletes mintát produkálnia. Akkor nagyot nőtt a szememben. Persze az inszem nem sikerült, de akkor is sokat jelentett, hogy mindent megtett azért, hogy gyerekünk lehessen.
És mivel minden minta adásnál bent voltam a lombik előtt közölte a párom, hogy ő egyedül biztos képtelen lesz rá. MÁr azt fontolgattuk, hogyha nem megy kiveszünk egy szobát valami közeli hotelben és ott megoldjuk és a kész mintával megyünk az intézetbe. A párom akkor is azt mondta, hogy megpróbálja, de ha nem megy hát nem megy. Gondolhatod milyen ideges voltam amikor engem elaltattak a punkció miatt és a páromnak ezzel egy időben kellett mintát adnia. Végig azon aggódtam, vajon sikerült-e neki. És amikor mondták, hogy minden rendben majdnem sírtam örömömben.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Sziasztok!

Nincs erőm írni. Ha nem gond csak másolok:

Kikészültem, de teljesen. Most érzem azt, hogy elegem van az egészből.
Ciszta még mindig ott van, és gyakorlatilag kihajítottak a Kaáliból, hogy menjek nőgyógyászhoz, csináltassak valamit a cisztámmal, és utána ha rendben vagyok menjek vissza.
Már ott a pultnál kiakadtam, és ez később sem lett jobb. Jól kisírtam magam. Kész vagyok az erőmmel.
Most azt gondolom, hogy nem műtetem meg magam egyelőre, nincs hozzá erőm. Aztán majd lehet megváltozik a véleményem, de most ennyi. holnap megyek természetgyógyászhoz.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumikám!

Mit írjak Neked drágaságom? Nagyon Veled érzek. És szívből sajnálom. De a nagy büdös francokat fogod feladni. Most megpihensz, azután mész tovább. Nekem sincs erőm egyelőre a műtéthez, nekem is a természetgyógyász maradt. De hátha. Hátha pont most fog sikerülni. Mindenesetre én nagyon szorítok. És ha sírnod kell, csak gyere, majd megvígasztalunk. Tudom, hogy messze laktok, de ha kell, itt az én természet gyógyászom. Milliom embert segített babához. Nálunk alhatsz. Sőt, most megígérem, ha engem babához segít, ide cimbállak és én fizetem az első kezelésed. :wink:

KépKépKép
bikfy
 
 


Moncsikám!

Köszönöm, igazán rendes vagy, most azért megnyugtattál. Akkor tehát endóval a lombiknak azért ugyanúgy van esélye. De jó! :wink:
Most mindenkit külön kérjek? Ne már....... Tegyél fel Dancikáról Nekünk fotót!!!!!!!!!!!

Suska!

A gyerkőcök fotói miatt kénytelen vagyok néha átnézni a másikba, így ezt a képet már láttam. Te is édes vagy rajta a kis Kipp-Kopp frizuráddal és Olcsi is tünemény. Puszi mindkettőtöknek!!! :wink:

Fotót kérés nélkül is rakjatok néha. Nekem ennél vígasztalóbb nincs.

KépKépKép
bikfy
 
 


Eclipse!

Tiszta szívből örülök, hogy rendeződnek a dolgaitok. Hagyd apit egy picit megnyugodni. Hidd el nekem, egy jól működő kapcsolatot nem érdemes elrontani egy ilyen piti üggyel. Nem hiszem, hogy a 2 hónapon fog múlni. De ha jól érzem a soraidon, ezt te is beláttad. Ügyes és okos nő vagy. A laparnak is van talán létjogosultsága, bevallom, irigyellek érte, hogy van erőd bevállalni. Én most más módszerekkel próbálkozom, hátha sikerrel járok majd. Minden esetre tudd, hogy kezem-lábam csuriban érted. Szorítok és ölellek.

Más: milyen volt az estétek? Ugye most nem rendeltél pizzát?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bevallom, én még most is hahotázásban török ki, ha erre a kalandodra gondolok. Isteni jópofa csaj vagy!!! :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
bikfy
 
 


Jól van lányok, Bikfy kérdez, Bikfy válaszol. Csak a szokásos. :lol:

Totál dilisnek érzem magam, na de sebaj!! :lol:

KépKépKép
bikfy
 
 


Bikfy!
Már a síráson túl vagyok. A legnagyobb baj, hogy most nincs még tervem. Meg 1 menzit még úgyis ki fogok várni, meg azt is kivárom, mit mond a természetgyógyász holnap. Aztán meg keresek egy dokit, aki uhuzni tud, és kikérem a véleményét. mert most a két Kaális doki két különböző dolgot mondott, igaz nem ugyanakkor, de ugyanarra a cisztára.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumikám!

Nekem néha úgy meginog a hitem a Kaáliban. Pedig én is oda járok. Mi az, hogy ők ezzel nem tudnak mit kezdeni? A jó nénikéjüket!!!
Nyilván azért megy oda hozzájuk az ember, mert nem egyszerű eset. Találjanak rá megoldást. Vagy én vagyok nagyon sarkos? :shock:

KépKépKép
bikfy
 
 


Rodi, Nati, Babicsek, Vicky, Vius, Timejka, Ranita?

Merre van ma a csapat? :shock:


Timejkám!
Csillagom, Magácska lapul, mint sz...r a gazban. Remélem, ez jót jelent. Mikor is teszteled azt a pozitívat? Hány nap van még addig? 1000-rel megy a drukk!!! :wink:

KépKépKép
bikfy
 
 


bikfy: Dokinéninél voltam ma és holnap sem jövök túl sokat, mert megyünk genetikai uh-ra, meg védőnőhöz, meg még egy csomó helyre, de este megpróbálok jönni.



vicky79
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: