Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, hát még a 3 gyerekhez szólnék. Lehet, hogy gazdaságos, de arra számítson, akinek 3 gyereke van, hogy az egyiket rendszeresen kizárják a játékból. Nem mindig ugyanazt, felváltva. Jó, olykor tudnak mind együtt is játszani. Szóval én úgy vélem ebben igaza van a mohamedánoknak: a 4 az igazi, bár ők a feleségek számára értették. Nálunk ez majd nem jön be annyira, a nagy korkülönbség miatt a pici inkább egyke lesz és öten fogják nevelni és elkényeztetni.
pammut

Te szegény pamutka,én ha jol megnézem összesen jo ha egy hetet hánytam,nekem semmi bajom nem volt,bár ma reggel
én is a fürdöben kezdtem a reggelt,de azt mondta a védönö
hogy tuti sok volt a gyomorsavam,egyek Renit

Kép
magdimokuci

Nem lehet hogy neked is a gyomorsavaddal van a baj?

Kép
magdimokuci

Én ugy gondolom hogy ezzel az egy baboval megelégszem.
szerintem nekünk nem lessz kisteso,legalábbis
nem tervezzük.
Bár ezt majd a jövö dönti el,bár azt mondják ahol egy elfér ott elfér mégegy,de nem tudom miért én ugy gondolom elég egy is.
De nem tudom milyen egykének felnöni,nekem volt illetve van tesom

Kép
magdimokuci

Eszter, annak idején amikor cigiztem, mindig meggyőződésem volt hogy nem lehet rajtam megérezni. Én kis náív. :lol: Aztán amikor leszoktam és kitisztult a szaglásom és jót röhögtem magamon. Kilométerekről megérzem. A gyerekkel bajlódom, ő cigizik, pedig ő könyörgött anno hogy szokjak le mert büdös, szóval neki még nem elég erős az elhatározás, a hozzászokás viszont már sajnos megtörtént. De ugye a társaság igen meghatározó ebben a korban. Na neki valahogy akarok segíteni, mert nem vagyok hajlandó nézni hogy leesnek a gatyái, pedig eszik annyit mint egy ló.
Ja, a nővérem volt kemény bagós, ő is nekifutott jónéhányszor, aztán amikor terhes volt, sikerült is véghezvinnie, úgyhogy van remény.
Magamról tudom, ha valaki azt mondja hogy nem tud leszokni, ott még nem elég erős az elhatározás. Én is volt hogy erre hivatkoztam. :lol:

Hmmm... Hasplasztika... Hát az jó lenne. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt csajok!

Melo, melo, majd jövök :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok Csajok!

Nóri! Meg mertem volna esküdni rá, hogy neked meg van csinálva a cicid. :lol: Valahogy ez volt a megérzésem nálad. Én irigylem azokat akiknek van bátorsága kés alá feküdni. Az embőc is azt mondta, hogy ha akarom majd megcsináltatjuk a gyerek vagy gyerekek után, de én félősebb vagyok annál, hogy önként és dalolva menjek kés alá. Ááááá. Kizárt.

Magdimókuci! Küldjek magamból egy darabot? Hátha segít a pocakodra? :lol: :lol: :lol: (csak vicceltem)

Ááááá, de jóóóó már péntek van. Úgy örülök. Már csak 7 és fél óra és végre itt a hétvége.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Cigi: én napi másfél dobozzal szívtam még az elején, biztos voltam benne hogy nem fogom tudni teljesen elhagyni ha terhes leszek se, aztán még a teszt előtt megéreztem, hogy itt a pocaklakó, azóta egy slukk se, semmi!!!! És nem kaparom a falat, nem eszem a vakolatot, mert Babó a mocorgással mindig emlékeztet, hogy van kiért kibirni, és ha akarok rágyújthatok még épp elégszer! De most nem saját magamnak kell az elsőnek lennie, hanem a Picurnak, az ő egészségével játszom, ha rágyujtok! :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Csajok!

Nem irigylem a Szt. Imrében illetve Jánosban szülőket... A Kútvölgyi fizetős lesz (nem tudom, mikortól, de asszem januártól) és az összes környékbeli szülés oda fog terelődni. Budaörs elvileg pont a Kútvölgyihez tartozik, és van itt elég szülő nő. Ráadásul az Imre eddig is túlterhelt volt (sok személyes vajúdó, volt aki a folyosón szült, mert nem jutott szülőszoba...)
Nem értem, miért kell kommunában szülni??? :shock: Miért nem lehet sz egy jobb élmény, mint 5 másik, esetleg sikítós nővel egy térben szenvedni!!!! ÁÁÁÁÁ

Ezért jó a fogadott doki/szülésznő! Legalább van esély egy szülőágyra. :oops:
Vendég

Pammut: nekem három bátyám van, de késői gyermekként érkeztem, a legfiatalabb bátyám 11 éves volt mire betoppantam - egyszem és utolsó imádott lányként. Mindenki azt hitte, hogy halálba leszek kényeztetve. AZT ám. Eleinte ugyanúgy fiúnak néztek, úgyhogy többet fociztam és fára másztam mint bárki a környéken. Később rájöttek, hogy lány vagyok - ez már kamaszkorra tehető - és emlékeztek, hogy milyenek a kamasz fiúk. Na anyu még elengedett volna esti buliba, de a tesóim kerek perec megtiltották, mert hogy ők ismerik azt a helyet :? és oda én nem vagyok való 8) szal igazából nem egy hanem 4 őrjöngő apaszerepet játszó felnőtt férfi vett körül (mert azért apu is becsatlakozott a női erényemet féltő vitákba). :lol: Voltak édes szituk :lol:

zarja

Év elején szívtam napi másfél dobozzal, most látom azt kihagytam :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Eszter!
Ha-ha! Kíváncsi vagyok, hogy reagáltak, amikor megint megjelentél a gonosz, szívtipró Zsoltival a kapuban!!! :lol:
Vendég

Ó! Ma van az UTOLSÓ napod!

Edit!

Neked meg grat a félidőhöz!
Vendég

Köszi Nóri! 8) 8) :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Zarja, én is úgy értettem, hogy életmentő helyzetekben nyilván nem választhatsz... :lol:

Ja és a gátmetszértől tényleg kár parázni... se hallani, se látni, se érezni nem fogsz belőle... majd csak azt veszed észre, hogy a doki készül varrni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Pesten pl ezért nem jó olyan kórházba tervezni a szülészt, ahol nincs koraszülött intenzív. Illetve ahol mondjuk csak 1800g-tól fogadnak babákat. Persze ne abból induljunk ki, hogy baj lesz, de van ismerős, aki a Bajcsiban akart szülni és 35+6 napra bementek. Átküldték őket a SOTE II.-re. Pedig 2500g lett a kisfia.
Szegény idegen kórházban szülhetett fogadott doki és minden nélkül.
Vendég

Sziasztok!

Egyetértek Pammuttal a gyerekszámot illetően. Az ideális a 4 (párban szép az élet). Remélem nálunk már nem lesz ez a játékból 1 kihagyása a nagy korkülönbség miatt.

Nóri, miért sajnálod a Jánosban szülőket?

Egyébként én szültem úgy, h közben mást is hallgattam.Szerencsére én már a finisben voltam amikor ő kezdte, de azért végigaszisztáltam a szülését + még egy ikreset is. Éppen front volt és annyian jöttek, h arra sem volt idejük, h a szobába visszatoljanak :roll: De legalább bőven volt időm a kacsába produkálni, így megúsztam a katétert. Egyébként a mai napig nem értem miért kell sima szülés után rögtön pisilni, amikor anno volt beöntés + nem ihattam a vajúdás+ szülés alatt.

Kép
csipike09

Öszinte leszek,nagyon rosszul esett amiket a cigiröl irtatok.Én tök büszke voltam magamra hogy napi 2 dobozrol le tudtam tenni napi 2 szálra.
De teljes mértékbe igazatok van,ha két szálra le tudtam csökkenteni akkor már abba is tudom hagyni.
Köszönöm a fejmosást mindenkinek,nem sértödtem meg,lehet hogy pont ez kelett.
Én egészséges babát akarok,és ezért nekem kell tenni,ugyhogy ki is döbtam a mára kikészitett 2 szál cigimet.
Mégegyszer köszi mindenkinek
:D

Kép
magdimokuci

csajoook, valami kaja ötlet? Csirke, krumpli, tepsis rakottas recepteket kérnék, ami nem tejfölös, tejszínes

Edit

Kép
ézsóné

szia Reni.

Nyugodtam küldhetsz át pár felesleges kilot,de ne a pocidrol,mert az van nekem is rendesen.
:D

Kép
magdimokuci

Edit, krumpli, sonka, hagyma, tojás, sat -os tepsis jöhet? Mert ilyen receptem van

Kép
csipike09

Magdi, labdán, medencében maximum vajúdni lehet, szülni meg széken (márahol) vagy ágyon. Én a jól bevált módszert alkalmazom majd a vajúdás alatt: megyek megyek megyek mintha muszáj volna, aztán ha jön a baba ugrás az ágyra :D
Pénz a dokinak: nekem nem mondta meg mennyit kér, próbálok tájékozódni, hogy mennyi a szokás, esetleg a védőnőt is meg lehet kérdezni, mi most a „trend”.

Kakti, én igény szerint szoptattam, de nálunk nem lett az, hogy nem tudtam volna letenni. Elaludt a cicin, letettem aztán aludt kb 3 órát. Biztos azért ez baba-függő is.

Andee, szerintem az, hogy megzavarhatja a cumisüveg a babát az az elején van, amikor még tanulja a szopizást. De egy 5 hónapos szopis babát nyilván 1 cumisüveges alkalom már nem zavar meg.

Ktc, hány hétre született Bori? Látom sok akadályon átmentetek szopi terén, de minden a legjobban alakult.

Vicky, ha kizárólag szopizik a baba, akkor nyáron még víz sem kell neki. Nekünk még cumisüvegünk sem volt.

Zuzmoo, nálam is nagyon megy a bundáskenyér, így hosszú hónapok óta minden szombat reggel bundáskenyérrel indítunk :)

Nóri, Luca előtt is meg volt csináltatva vagy csak a szoptatás után?
lara

Szia Ézsoné.

Én tegnap tepsis krumplit csináltam halal,semmi szoszt nem tettem rá,csak füszereket,paradicsomot,és hagymát,isteni lett,
szerintem ha csak ráteszed a krumplira a hust ugy is isteni lessz,max tegyél mellé szalonnát,backont vagy valami picit zsirosat,és akkor nem szárad ugy ki.

Kép
magdimokuci

ok, küldjed!!! mert tudjátok apa gyomra már nem birja se a tejfölöset, se a paradicsomosat, ég tőle, de a kaja legyen rakottas, de ne száraz :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Csipi, Neked nem kötöttek be sóoldatot, vagy mit?
Én is mondtam, hogy nem ittam, aztán vagy fél liter pisi jött le belőlem éjfélkor. Hajnali 2-kor meg majd bepisiltem, de nem működött a nővérhívó, így felkeltem aztán kimentem...

Edit!

SziPóka csirke. Csirke comb, meg szárny kell hozzá. Vagy amit szeretsz a csirkéből. Gomba, hagyma és krumpli. Rácsot szoktam tenni a tepsibe. Alulra szeletetlt, nyers krumpli, rá a csirke, a karikázott hagyma, meg gomba. Él mondjuk megkenem a comikat tejföllel, de nem kötelező.
Alufólia, sütő. Amikor megpuhult, le a fólia és jól megpirítod a tetejét. Finomabb, mint gondolnád!
Vendég

Vagyis először a csirkét bőrrel lefele teszem bele és megfordítom félidőben.

Csipi!

Azért sajnálom a Jánosban szülőket, mert oda is egy rakás ember megy majd a Kútvölgyiből. Az van a legközelebb!
Vendég

Lara!

21 évesen csináltattam meg még az esküvő előtt. Új melót kaptam és eldöntöttem, vagy új kocsi, vagy új cici.
Amúgy nekem biztos van valami hormon gondom, mert alapból szőrös vagyok, 15-16 évesen jött meg először, és azóta is kb félévente. Nekem nem kicsi mellem volt, hanem nem volt. Szóval irtó gátlásos voltam emiatt! Anyám óriás tejcsárda, szóval valami gond csak lehetett velem. :oops:
Vendég

Nóri, PCO-ra nem vizsgáltak? Mert a szőrök meg a ritka mensi lehet annak a tünete.

Pammut, asszem Te kérdezted a hasviszketést. Hát nekem viszket, már napok óta. Hol itt, hol ott. És lassan el kell kezdenem olajozni, mert látszik hogy szépen nyúlnak a meglévő csíkjam. :cry: Ja, és tegnap mutattam a Zembernek, hogy tiszta szőke szőr a hasam. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nori.

te azért jonak tarod a János korházat,vagy válasszak másikat?,
Bár a dokim is ott van

Kép
magdimokuci

Edit, a nagyon egyszerű a recept, a kruplit megfőződ, felkarikázod, a tűálló tálba teszed ere rá a felszeletelt sonkát (gépsonka is jó) + póréhagymát, a lereszelt sajtot a felvert tojásokba kevered és ráöntöd az egész tetejére. Sütőbe be és kész. De találtam még 1-et . Sütőben sült sajtos karaj: főtt krumpli karikába, karajt fűszeres lisztben megforgatjuk (só, pir paprika, bors) forró olajban megsütjük, hús ki, a szaftba 2 ek vajat keverünk, beleteszünk felszeletelt paprikát, hagymát, ezt a krumplira öntjük, tetejére a hús, sajtszeletekkel befedjük, sütöbe be kb 180-200C-on, ha fűszeresen szeretitek a krumplit is fűszerezheted.

Kép
csipike09

Magdi!

Nincs baj a Jánossal! Még az sem tuti, hogy a Kútvölgyi magán lesz, főleg, hogy mikortól. Csak hát amíg Pesten kismillió kórház van, addig Budára nem jut túl sok, viszont oda tartozik a Budaörs, Törökbálint...stb rész is. Tehát már egy eleve terhelt térségre még ráeresztenek egy csomó nőt, aki nem akar 100e-ket fizetni a szülésért. :twisted:
Hülye egy ország ez.

Örülök, ha leteszed a cigit!!! Anyám is nyomta végig a terhesség alatt napi 3szálat. Lehet, azért vagyok ilyen hülye! :lol: Nem, amúgy semmi bajom nem lett tőle!

Csilla!
Csináltak valami hormon tesztet Luca előtt, de mire megjött az eredmény már terhes voltam, így nem is kértük ki. Aztán tesóval is elsőre összejött, viszont előtte rengeteget voltam UH-on és semmi rendelleneset nem láttak...
Eleinte arra gyanakodtak, hogy mivel későn jött meg és én már az első fiúmmal fogamzásgátlót szedtem (17 évesen) elnyomta a saját hormontermelésemet, ami nem akart beindulni magától. Vagy valami ilyesmi!
Vendég

Na igen, a fogamzásgátlók "csodákra" képesek. Amúgy mi is a Jánoshoz tartozunk. Schön?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Magdimókuci, én is a Jánosban szülők és nem cserélek kórházat ezért. Szerintem a kismamik többsége fogadott dokihoz jár, és majd abba a kórházba megy ahol a doki lesz. Szerintem a kórház jó (amennyire 1 kórház jó lehet). Minden esetre a szülészetet nagyon szépen felújították. Még nem nézted meg?

Készült nálunk is "poci" fotó Kép

Kép
csipike09

Húúúúúú, 1 kicsit nagy lett a kép. Bocsi :oops:

Kép
csipike09

Szép poci. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nekem nagyon beszőrösödött a hasam és nem is szőke szőr, hanem sötét pihék inkább. Az embőc sokat szokott rajta röhögni és húzgálja mikor a hátamon fekszek. Vicces...

Nekem is viszket a hasam az elmúlt pár napban pedig én már kenegetem egy ideje, de semmit nem használ rá. Pedig érzem, hogy nem száraz a pocim, van rajta krém és mégis viszket. Nekem amúgyis nagyon nagyon érzékeny a bőröm úgyhogy néha a vakarózástól úgy nézek ki, mint akit korbáccsal vertek össze :lol: :lol: :lol: Felhurkásodik, bepirosodik. Úgy nézek ki, mint akit ver az embőc :oops: Nyáron játszottam a keresztfiammal a medencében és térdeltem. Szerintem kb 10 percet lehettünk a medencében és mire kijöttem tiszta kék zöld volt a trédem :shock: 1x próbáltam a szőnyegen szexelést. Rá is fáztam, mert bevarasodott a hátam is meg a térdem is... :roll: :oops: Úgyhogy én számítok rá, hogy szanaszét fogok repedni mindenhol.

bellerreni
Eger

Magdimókuci Na, akkor hajrá csak azzal a leszokással, ügyi vagy, hogy eljutottál erre a pontra! Senki nem azért írta, hogy Te rosszul érezd magad, csak ez a véleményünk :) .
Sajna engem nem (csak) a sav piszkál, kaja után is szarul vagyok. Kizárólag kaja közben jó. Dehát 32 évesen se viseltem könnyen, s 2 hete betöltöttem a 39.-et is.
Egyke kérdés. Régi mondás: "egy gyerek nem gyerek". S kedves 6! gyerekes barátnőm szokta mondani, a legnagyobb ajándék, amit a gyermekednek adhatsz, a testvére. De persze ezt mindenkinek magának kell tudnia és eldöntenie. Sok előnye van ám a több gyereknek. Kis korban: ott a pajtás kéznél, megtanul osztozni, másokra figyelni és nem lóg örökké a szülein. Később összeállhatnak, ha baj van, kortárssal beszélhetik meg gondolataikat. S még később, ha mi szülők öregszünk, nem kell egyedül viselniük ellátásunk, gondozásunk nehézségeit. S ha a Jóisten hazaszólít minket, nem marad egyedül a szűk családból.
Na bocs. Bár aki egyszer babázik, szinte mindig rákíván újra, ha lehetséges :D .

Zarja Én is ilyesmire gondoltam, mikor azt írtam, hogy öten fogjuk nevelni.

Edit én is olyasmit ajánlottam volna, mint Nóri, csak paradicsomot, paprikát is lehet rátenni a krumplira.
pammut

Nóri, lehet, hogy csak nem anyukád adottságait örökölted, ennyi. A szőr meg még nem jelent hormon gondot, te :)
Na de azt akarom már kérdezni, hogy szülés után, amikor beindult a tejtermelés, akkor nem akart szétdurranni? Tudtál szoptatni, mert emléxem, hogy szülés után 2 nappal, amikor beindul a tejtermelés, akkor aztán olyan nagy és kemény lesz a cici mint állat és ehhez képest gondolom még nagyobb lesz ha meg volt műtve és talán még keményebb..(?)
lara

Reni, nekem is érzékeny a bőröm, hurkásodás nálam is van, foltok szerencsére nincsenek.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs, Reni És MIVEL kentek, olajoztok pocakot?
pammut

cigi: én soha nem szívtam komolyan, egyetem alatt is csak "koca-bagós" voltam. De nagyon tudom becsülni azokat akik kialakult függőség után le tudják tenni! Férjemen látom, hogy időnként megőrülne egy slukkért, de mióta beindult a baba-projekt, csak akkor cigizett ha egy-egy buliban a pohár fenekére nézett :) Nagyon büszke vagyok rá!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.09 21:47-kor.
zuzmooo

ezektől a receptektől szörnyen megéheztem! Megyek is és veszek egy gyrostálat! :D Már reggel eldöntöttem, hogy ha ma úgyis itt kell maradnom este 8-ig az ügyelet miatt, legalább kényeztessem magam egy jó ebéddel :D
zuzmooo

Lara!

Utána egy évig nem ajánlják a terhességet, mert addigra nyúlik meg a bőr. Nekem izom alatt van. Emiatt rohadtul fájt, de a mirigyállományhoz nem is nyúltak, semmi köze a szoptatáshoz. Nekem volt tejem, csak nem kellett a gyereknek.
Teljesen úgy viselkedik, mint a normális mell. Végül is az is. Csak ha befeszítem a mellizmot, akkor lehet kitapintani. Szóval ha nem egy fórumról van szó, ahol csipogok, mint valami kanári egyfolytában, hanem a magánéletről, akkor senki nem gondolja rólam. Soha nem kérdezték meg még akikkel együtt edzettem sem vették észre, csak ha elmondtam.

Nem titkoltam soha, de ha a nagy szoptatási Isteneknek megemlítettem, rögtön arra fogták a szop kudarcot. Látszik, sz@rt sem tudnak az anatómiáról! :lol:
Vendég

Sajna nekem se szöke kis pihéim vannak hanem szép barnák,és a frász kiver töle,mert ez melett hofehér a böröm,
Milyen olajal kenitek a pocitok?

Kép
magdimokuci

Pammut! Én a Dm-ből vettem Baby love márkájú stria elleni krémet. Én azt használom. Jó zsíros, de nem tudom, hogy ér-e valamit stria ellen. Még nem olyan nagy a pocakom, hogy repedhetne szerintem.

Zuzmoo. Az exem megcsináltatta a szemét éppen Debrecenben és ő is nagyon meg van vele elégedve. Neki már elég nagy dioptriás szemcsi kellett és zavarta a csajozásban. Pfff. Én utána ismerkedtem meg vele. Azt mondta, hogy az első pár nap nagyon fájt neki, de most már nem bánja, hogy megcsináltatta. Nem 100%-os, de sokkal jobb, mint szemüvegben.

bellerreni
Eger

Na én lépek csajok.
Kitaláltuk hogy elmegyünk turizni a csajokkal.
utánna egy jo tea,valami finom ebéd.
Isteni program lessz.
további szép napot mindenkinek :D :lol: :)

Kép
magdimokuci

Én most megleptem magam egy Weleda terhességi olajjal. Volt vagy 5000Ft, de valami elképesztően jó. DM-ben is lehet kapni, lehet ott olcsóbb. Ez az eddigi legjobb. Nagyon hamar beszívódik, és utána puha és nagyon jó tapintású a bőröm.
Vendég

Pammut, még semmivel nem kenem, mert nem jutottam el odáig hogy vegyek olajat. Lusta disznó, pfúj. Amúgy is olyan lajhár lettem ügyintézésben, hogy igazán szégyellem magam. :oops:

Zuzmoo, igen, arra a bizonyosra gondoltam. Akkor nem ringatom magam hiú ábrándokba. Marad a szemüveg meg a kontaktlencse.

Nóri, tutira nem ettől volt gond a szoptatással. Beni tejtestvérének az anyukája hatalmas, saját dudákkal rendelkezik és marhára nem volt teje, tőlünk vitték.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csajok, én a nivea e vitaminos testápoloját használom felváltva a rossmann-os baby dreams nevű testápoló olajjal terhességi csíkokra! Abba meg van e vitamin, jojoba olaj, meg mandula!

Edit

Kép
ézsóné

Beneildi:

A dokim valóban szimpi. A barátnőmtől örököltem (ő nála szülte a második gyerekét). És a papája a mai napig a MÁV-ban van, de már csak a rendelőben dolgozik.

Védőnő: nálunk még nem volt "családlátogatáson". Nem is említette, hogy jönne (bár tudom, hogy szülés előtt még jönnie kell egyszer. De gondolom, majd akkor akar jönni, ha már nem dolgozom. De passz.

Cigi: én akkor sem törnék pálcát Apa feje felett, ha dohányozna, de szerencsére nem így van. Kb. egyszerre szoktunk le (pedig akkor még nem is ismertük egymást). De pl. anno nagybátyám csak az erkélyen cigizhetett. Ha esett, ha fújt, ha tél volt, ha nyár, mindig ki kellett mennie. A lakásban nem gyújthatott rá. Aztán le is szokott.

Olló: ettől a kérdéstől én is rosszul lettem... És az egy dolog, hogy magából a metszésből nem érzel semmit, de utána, míg gyógyul, nagyon szar lehet... Én azért bízom benne, hogy eljuthatunk oda, hogy ne kelljen metszeni. Majd kiderül.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?