Új privát üzeneted érkezett!

Eszter: vki írta, hogy Viki volt az abtronic-os!
Spenót: én is magam készítettem, ha tehetem, Saci házikoszton él :wink: Mama hozott friss spenótot, Saci nyerte meg :D
Kata: nemár! Örülök, hogy Martin időben szakértőhöz került, biztosan hamar helyrejön, ügyes gyerek ő :wink:
Krisz: Ádám tiszta pasi :) És még mondja valaki, hogy nem a génjeikben van a pasiság :lol: :lol: :lol: :lol:
Itt volt Luca és Zille :D Zille nagyon édes, ügyes baba :) Amíg Saci ébren volt, egy kicsit visszafogottabb volt, aztán megszállta a lakást :D :D :D Saci a 4 órából, amit itt töltöttek, 2,5-öt átaludt :? pedig előtte is jót aludt, gondolom, most pótolta be az éjszakai lemaradást :roll: (Luca: itt maradt az előkétek) KÉpek sajnos nem készültek, no majd legközelebb :wink:
Saci ma semmit nem eszik, cicihuszár, 2 kanál barack és 2 kanál spenót van benne. Fájhat a foga, mert mindent tép ki a szájából, ami belekerül, de egyébként a nagy üvöltésnek vége (ami reggel volt fél órán keresztül torka szakadtából).
Katus: ismerős a kupi, sajnos :? bár most, hogy iskolába járnak a nagyok, egész jó a helyzet. Van fény az alagút végén :!: :wink:
Na, megyek, leckézek a nagyokkal, nagy részét már láttam, csak az utója van még :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Írok pár sort míg Tomi alszik

Joelnek boldog hófordulót!

Móni én is kipróbáltam a Jó éjt tápszert (milupa)hogy átaludja az éjszakát,de ugyanúgy felébred enni egyszer.Próbáltam én is többször vízzel megitatni,de kizárólag akkor nyugodott meg és aludt vissza ha megkapta a tápszerét

Z-kriszti,én is sokáig úgy adtam Tamásnak a zöldséget,hogy fele gyümölccsel.Bár ő mindent megeszik,én csak a jobb íz végett adtam így

Katuska,én is a melegre fogtam 3 hónapig a forgolódást,de mostmár valami másra kell fogni.Hálózsák kizárva,összevissza tekeredik rajta,takaró két percig nincs rajta,sőt még a zokni is pillanatok alatt lekerül róla éjszaka.

Jandrea,Biankának mielőbbi gyógyulást.Végül elvitted orvoshoz?
Mi is HA-s tápszert kaptunk 6 hós koráig.Azóta a simát veszem neki

Ma voltunk az orvosnál,megmozgatta,megtornáztatta Tomit,azt mondta minden rendben van vele,és mutatott 2 gyakorlatot,hogy miket kell otthon csinálnunk.Hát nem tudom,jobb lenne ha ezt egy szakember csinálná

Tomi most 73cm és 9500g.Szűk 3 hónap alatt csak 400grammot hízott.Szerintem nem jó az a mérleg
liuska
 
 


Eszter, Csöre: spenótos recepteket kérek!!! Ádi imádja, de eddig csak az üvegeset kapta. Mivel én utálom, nem tudom, hogy készítsem el.

krisz78
 
 

 
 

Krisz: ó, én szimplán megfőztem külön a krumplit, külön a spenótot, a leturmixoltam kis főzőlével és olajjal. Semmi extra.

Lius: örülök, hogy Tomi rendben van. Hajrá torna :wink:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Szép estét mindenkinek!

Csak beköszönök, a fonalat majd valószínűleg később veszem fel. Túl vagyunk a negyedik "epegörcs"-nek álcázott rosszulléten. Kedd hajnalban történt, de ezúttal lassúbb lefolyású, még most sem vagyok 100%-os. Jövök bővebben ha helyrejöttem.

A képekre rápislogtam, álomszép minden baba!

Sacinak boldog 250 napos napfordulót! (Eszter babának is utólag tegnapra :wink: )
kisbogacs
 
 


Liuska: igen, kijött az orvos, szerencsére ő nem lát komolyabb problémát, bár ez a magas láz először tegnap éjszaka jött.
Ha holnap is lázas, akkor sajnos antibiotikum.
Tomi súlygyarapodása miatt meg ne aggódj, így is szép súlyban van a kispasi!!! :-)

Kisbogacs: sajnálom! Gyors javulást kívánok neked!

Kata: ne keseredj el! Minden rendben lesz Martinnal!!! És nem a te hibád!!!!

Krisz: megértem, hogy aggódsz az anyajegy miatt, én is minden miatt aggódom, de így, hogy szakorvos ellenőrzi rendszeresen, semmi gond nem lehet.

Azt hiszem, akartam még valamit, de már közben sír az apjánál a lány, nem tudok koncentrálni. Megyek is, megvígasztalom a kis drágámat.

Kép
jandrea
 
 


Én is jelen, Manó alszik, vacsi előtti szunya :D

Krisz: örülök, hogy minden oké ;)

Kata: tök jó, hogy tényleg jó szakemberhez kerültetek, Martinnal minden oké lesz ;) Ne magadat okold, nekem megfordult a fejemben, hogy az a "szakember" nézte el, aki azt mondta nektek anno a csipővizsgálaton, hogy dupla pelus elég lesz a terpesz helyett... Milánnak ugye volt a 6 hét terpesz pelus 2-3 hósan, és a lábait simán maga alá húzza, a kezével könyököl, és egyre ügyibben kúszik, már kezd rájönni a nyitjára, én meg reszketek mikor jelenik meg a szobán kívül... Viszont veletek ellentétben nem ülünk, tök görbe olyankor a háta, nekem ezt kell megmutatnom a dokinőnek, mert ezt valószínűleg tőlem örökölte (nekem szar a derekam, lumbatikus csigolyám van :?) Szóval én is örökítettem a gyermeknek negatívumot... A családi hagyományos orrvérzésségtől meg már most parázom, vaj' mikor indul meg neki... remélem soha, ha mégis akkor meg, bízom, csak ha már nagyobb lesz... (Nekem 80%-ban éjjel indult meg, de mindig felébredtem rá, viszont unokahugom /Milán kerije/, ő olyan 2 év körüli lehetett, amikor először orrvérzett, és pont velük voltam, szegény elkezdett ordítani, mert csak azt látta, hogy véres mindene, és az orrából jön :x )
Szerintem nincs olyan család, ahol valami c@r ne jönne ki... DE EZ NEM A TE/MI HIBÁNK!!! Nyugi!!!! ;)

Andrea: jobbulást Biankának!

Csöre: Saci lehet rápihent a ma éjjelre...

Kriszta: őszi sárgarépa, nálunk nyerő lett (S.répa főve). Próbáld meg!

Katuska: nem semmik a jerkőcök, szépen rendbe tették a kecót :D

oroszlánordítás: mi is nyomjuk, meg néha csak kipróbálja, hogy mennyire tud hangos lenni, és visít.
Képzeljétek levegőt is fúj ki a száján, ezt pár hete nyomja, és nagyon tetszik neki ilyen: pff hangokat ad ki... szédületes! :lol:
A másik új dilije, meg olyan mintha nem kapna levegőt, fulladna, frászt kapunk az apjával, de Milán direkt csinálja, és vigyorog hozzá... :roll: Szerintem most fedezte fel, hogy szájon át milyen mókásan lehet levegőt venni, meg kifújni... :D

Felébredt Kistökim, szóval megyek, majd jövök még, szerintem ;)

biga.csiga
 
 


Kiváltottam egy újabb üveg vigantolt. Ti is ilyen tök jó pipettás üvegeset kaptatok? Végre nem azzal a béna üvegből kell fél órát szenvedni mire kicseppen egy!
katuska79
 
 


Sziasztok!

Ma nagyon sűrű napom volt, most értem ide, hogy visszaolvassak.

Kata: ne aggódj, minden rendben lesz. Ilyen pici babáknál egy-két gyógytorna alkalom csodákat tesz! Pár hónap múlva úgy fog szaladni Martin, hogy csak győzz utána futni :D

Biga.csiga: Bálint ugyanilyeneket művel, mint amiket írtál :D Hiába, ugyanúgy működnek ezek a kis emberek. Bálintnak az a legújabb, hogy próbál köhécselni és várja, hogy mondjam, kuc-kuc :D

Katuska: Te aztán biztos nem unatkozol a gyerekek mellett. Úgy látom, Te is azt vallod, a lakás van értetek és nem fordítva.

Jandrea: sok-sok gyógypuszi Biankának!!!

Liuska: hajrá torna!

Krisz: a spenótot nagyon egyszerű elkészíteni, kis vízben megfőzöd (negyed óra bőven elég) majd leturmixolod. Én a krumplit egyben főzöm a spenóttal, így az a jó kis spenótlé belemegy a krumpliba. Általában kell egy kicsit higítani, ezt lehet a spenótlével vagy tápszerrel, anyatejjel.

Kriszti: jobbulást!

Peni: voltam ma H&M-ben, akartam venni olyan cipő-zoknit, amit írtál, de csak 16-07-es volt, amit nem mertem megvenni, féltem, hogy az már kicsi lenne Bálintnak. Te mekkorát vettél?

Rólunk: ma egyik kolléganőmmel ebédeltem, tök jó volt egy jót beszélgetni meg össze is futottam egy csomó kollégával, mindenki megdicsérte, hogy milyen szép és nagyfiú. Nekem meg hízott a májam rendesen :D :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Közben sikerült valamelyest visszaolvasni is :)

Biankának továbbra is jobbulást!

Lius: Mesi 1 évesen kisebb volt, mint Tomi most :wink: hatalmas nagyfiú Tomi, ne aggódj miatta. Amikor elkezdenek kepeszteni, eszméletlen energiákat emészt fel, a növekedésük megtorpan, esetleg fogyhatnak is, emiatt ne aggódj, van ott bőven tartalék :wink:

Edit: én 17-18-as kiszoknit vettem Sacinak, az éppen jó, de az egyel nagyobb nagyon előre lóg, akadályozza a rendes mászásban. Van egy 19-20-as örökölt példányunk, onnan tudom. Tudod, ez a gumitalp nem olyan rugalmas, mint a pamut.

Biga.csiga: ezt nem is hallottam... és Saci sem. Ugye, Saci?!!!

Kriszti: köszi :D Ágnesnek is :) Jé, már 250 naposak?
Jobbulást! Még mindig nem tudják, hogy epe-e?

Déután végre az utolsó selyemkórót is kiírtottam, a karom olyan, mintha egy egész csorda macska karmolászta volna órákon át :? na nem a selyemkóró miatt, csak volt, hogy nehéz terepen fértem hozzá :?

Saci végül összesen 5 órát aludt ma nappal, ami nem rettenetesen sok, 1/2 9-kor elaludt, és előtte evett is valamennyit. Nem mondom, hogy sok, szerintem olyan 30 ml körül van, de nem baj, lényeg, hogy valami ment is le. Ma ezen kívül gyakorlatilag csak cici volt. Remélem, hamar kibújik az a fogacska. Hacsak nem már kibújt, de ezt nem mostanában tudom meg, mert nem engedi, hogy megnézzem.

Na megyek, Apus mozimester valami dvd-t rak a gépbe... merthogy a tévénk még mindig rossz, lassan egy hónapja. Nekem nem hiányzik, de sztem másnak sem :roll: Jó éjt!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Jajj,csajok,olyan aranyosak vagytok,komolyan mondom,újból erőre kaptam,tudom,hogy minden OK lesz! Ma délután már (nem tudom,mennyire volt pszichés),már láttam,hogy picit tologatja a fenekét az égbe,nem békapózban oson :lol: Bicikliztetem,tornázunk,aztán majd megyünk a szagértőhöz :wink:

Biga.csiga: nem nézték be a csípőjét anno,akkor kötöttnek állapították meg,most meg épp hogy túl 'laza' vagyis inkább erőtlen -- ja,mert cipelni kéne a kb. 9.5 kilóját :lol: Bár nem tudom,mennyi,hétfőn megyünk szurira.

Ja,olyan cuki kis bőr cipellőt vettem a kököknek,nem is volt drága:

http://www.estrellacipo.hu/puhatalpu_babacipok.htm

Csak a miénk világoskék és pingvines :lol: Olyan, mint a Liliputi kiscipő,csak vmivel olcsóbb..
Csöre: nekünk 18-19-es kiscipő kellett, Martint meg 10 hónaposnak nézték a boltban. Jó alvókája van Sacának! Mi 45 percet aludtunk du., plusz a kocsiban 2x20 percet.


Boldog 250 napot Sacinak és Ágnesnek!!!

Kriszti: szegényem,hogy téged minden utólér,ez valami rettenet. Én pár napig kiroprakterhez jártam,mert úgy elfeküdtem a nyakam,hogy ki kellett ropogtatni, mert nyelni is alig bírtam,olyan görcsben volt....

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Csöre: :lol: Reméljük hamar kibújik a fogacska ;)

Edit: hát bizta összebeszéltek, amikor mentünk Mágiékhoz, aztán mindent egyszerre csinálnak ;) A köhögés az nálunk is sláger, de már 2 hónapja, jót vigyorog amikor mondjuk neki, hogy kuci-kuci :lol:
Imádja még, amikor kajál, de már nem igazán kell neki, és kérdezzük, hogy: nem kell? közben ingatjuk a fejünket, ő meg válaszul vigyorogva rázza a fejét, hogy nem :D
Ma egész nap rikoltozott, még a fürdőkádban is kurjantgatott, szomszédék ezt bizta hallották. (Állandóan mondják, hogy nem is hallják, hogy baba van nálunk, hát most megkapták :))

Kriszta: akartam kérdezni, hogyan adtad be a kúpot Zéténynek? Az nem jó, ha nem bírja, mert jódarabig a lázcsillapító is kúpban a leghatásosabb, vagy nem? A fene se tudja ebben a sok szuszpenziós oldat rengetegben :roll: Milánnak az első kúpja lázcsillapítós volt, és pont itt volt anyum, így ő adta be (gondoltam, ha nem tetszik neki, ne rám haragudjon :roll:). Milánnak "csak" kikerekedett egy pillanatra a szeme (jól csúszik a popikrémünk 8)), de semmi gond nem volt, azt viselte nehezen, hogy pár pillanatig háton tartottuk, összefogott popsipofikkal...
Hú de részletes voltam... :oops:

téli ruhák: én még semmit nem merek venni, van egy kezeslábasunk, de nincs kesztyűje, meg cipő része, majd azt kell nézni, de még nem indultam neki :roll: Milán 2 hete volt 73 centi, és havonta 2 centit nőtt eddig (sőt volt, hogy 4-et). Úgy ránézésre az overál pont jó lesz, ha tél végéig kinövi, akkor meg van egy dzsekink, majd akkor nézni kell hozzá kantáros nacit.
Sapkával is várok, őszre van vékonyabb, és vastagabb is, ami télink van, meg nem tudom jó lesz-e, majd kiderül. Megfagyni nem fog az biztos ;)

Gyermekem tegnap óta ráállt a számítógépre :shock: Álló házunk van, majdnem a földön, Manó szépen odakúszik és püföli a power gomb környékét (az ezüst a ház meg fekete), egyszer képes és kikapcsolja, vagy éppen be :shock: :lol:

biga.csiga
 
 



KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata: melyik honlapon rendelitek az autósülést? Végül melyiket választottátok?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Kata: ok, igaz nem értem, mert nekünk is kötött volt a bal, és ezáltal gyengébb (nem használta úgy és annyiszor mint a jobbat)... A lényeg, hogy minden rendben lesz Martinnál is. És nem beképzelted, bizta emelgette a popóját, sokat használ, ám a torna ;)
Cipő ari, megnéztem, láttam a pingvinest is :)

Amúgy ki mit fog a babára adni, ha már járni tanul? Hülyeség, hogy én úgy tudtam mezítláb a legjobb? Én nem is terveztem Milánnak benti cipőt, a zoknit elégnek gondoltam, de lehet nincs igazam. Most jól elbizonytalanodtam... ááááááááááá :x

biga.csiga
 
 


Biga.csiga: ó,nem értem ezt én sem,lényeg,hogy ugye most egyformán gyengusz midkét oldal valamelyest,pedig anno a jobbat még tökéletesenek mértéek elsőre is...De ez az,minden rendben lesz és ez a lényeg.

Edit: www.mytoys.de

http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/d ... 06/1795500

Mi ilyet szeretnénk,csak a szín nem biztos még.

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Biga.csiga: én is inkább kintre vettem Martinnak,amolyan kocsicipőnek,sétálni stb,őszre,amíg nem overálozunk. Itthon ő is zokniban fog teperni,az fix.

Na megyek,kidőlök...

Jó éjt!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Kata: ok ;)

biga.csiga
 
 


Kriszti! ó Te szegény...régen is volt az epéddel problémád? Mi szokta kiváltani a görcsöket?

Biga.Csiga! bentre zokni, kintre meg bakancs mikor járni tanul. Kapaszkodjon csak szabadon a lábujjaival :lol:

Liuska! ez aztán méret! Mit csináltok a srácokkal hogy így nőnek? Húzogatjátok reggelente? Máté közel sem volt egy évesen ekkora....mégis állandóan leducizták :shock: de tényleg így van, hogy amint lábra állnak nagyon lelassul a növekedés.
Máté ebben az évben még csak két kilót hízott (centire nőtt)...

Edit! egyetértek...nem élünk kirakatban, használjuk a lakást. Persze jó a rend meg a tisztaság mert az kell a jó közérzethez de nem kapok epebajt ha kiborul a bili (szó szerint).
De erőltetem magam és igyekszem, hogy ne csapjanak nagyon össze a fejem felett a hullámok és jó ha a gyerekek is megtanulják, hogy este mennek aludni a játékok is és ha a gyurma a földön marad akkor megy a kukába.Mondtam Máténak, hogyha nem viszi vissza a játékokat a szobába akkor kidobom őket. Erre fogta magát és kivitte Ő a kukába. Na erre nem tudok mit lépni:) Szegény páromnak kellett kibányásznia Noddyt meg az autópálya alkatrészeket a nagykukából.

Remélem ma végre sikerül elkapni az egeret mert újra visszatért! tiszta egérszar volt a konyhapult reggel. Undorító, a kezem meg tökre kiszáradt a fertőtlenítőtől mert nem vettem fel kesztyűt :cry:
katuska79
 
 


Hazaértünk, na nem most, csak most jutottam ide!

Csöre- köszönjük még egyszer a vendéglátást! nagyon jól éreztük magunkat, illetve én biztosan és szerintem Zille is!! (Most már azt is tudom a spenótot is szereti) :lol: :lol:
Saci rögtön letámadta Zillét, meg is volt szeppenve, csak nézett nagyokat, aztán mikor Saci kidőlt tényleg birtokba vette a házat!
Saci igazi huncutság, vagányság, életerő kislányka! És tudom neked már unalmas a kék szem, de szerintem nagyon-nagyon szép!!!
És azt is láttam hogy milyenek lesznek iskolásnak: becsörtet, táska ledob, szobába el, tíz perc után kész a lecke, uzsonna helyett fagyi!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsi Csöre!!!

Zille nem tud idegenben kakilni :D (Itthon még nem kellett, Csörééknél 4 óra alatt semmi, még elmentünk bevásárolni is +1,5 óra, majd mikor hazaértünk leraktam és rögtön egy hatalmas adagot rakott a pelusba!! :lol: :lol:

Kata - Tényleg minden rendben lesz, jó hogy időben elvitted! Én amúgy pont ezért nem értem a státuszokat, ott nem kellett volna már hogy kiderüljön előbb? Bár még semmivel sem vagy elkésve!

Biankának sok sok gyógypuszi!

Kriszti jobbulást - szegény mindig jut neked valami!

Katuska - olyan jó, hogy Ti itt vagytok, (na persze a többiek is) mindig vidámságot hozol, bár tudom neked nem annyira vicces!!

Zillének is a 17-18-as jó, és meg is állapítottuk, hogy Sacival egy súlycsoportban van az alkatuk is szinte azonos.

Kiroprakter - hát ezt a szót még nem is hallottam
Kata- jó hogy feltetted a cipős oldalt, már böngészem is, a tiéd már a kezedben van, milyen?? ja már látom

Cipő - Nálunk télen hideg a kő, így bentre lehet, hogy lesz ilyen puhatalpú, de amúgy én úgy tudom, hogy a mezítláb járás egyenetlen talajon egészséges (fű, homok, kavics) de sima talajon
nem, sőt akár árthat is. és ha már sokat mászkál, nem csak lépeget, akkor kell a kiscipő bentre. De lehet rosszul tudom. :oops: :oops:


Na jó éjt!!

Kép

Kép
lucus16
 
 


Sziasztok!

VAgyunk mi is. TEgnap nem volt net. Éjjel már kínomban átforgattam a kiságyat, és láss csodát, 4 órát aludt egyhuzamban! Nem is tudom mikor volt ilyen utoljára.

Én fiam se nagyon kúszik, most feszt ülne örökké, de magától nem ül fel.

Státusz: nálunk a védőnő nem foglalkozik vele, 6 hósan meg se kérdezte mi van, de nagyon sokat panaszkodnak rá. A dokinőnek sincs fogalma se róla, hogy a gyerek mit csinál, és mit nem. Most akkor én honnan tudnám meg ha gond van? :roll:

Katus: látom te sem unatkozom otthon. Nekem a párom lenne rendmániás, én meg igyekszem, de hát tényleg ott élünk és néha szét vannak hagyva a dolgok. Osonás :D

Jandi: Biankának jobbulást mihamarabb!

MEgyek aludni, hátha ma is alszik rendesen.

Szilvi
Kép
xania9
 
 


Lucus! ez valóban így van. Soha életemben nem éltem meg ennyi érzelmet (bosszúságot és örömöt), mint mióta gyerekeim vannak. Míg nem voltak volt olyan nap, hogy nem is nevettem...most meg naponta egyszer kétszer biztos nevetek egy egy jóízűt. Persze ennyit bosszankodok is így aztán hiába fiatalít a nevetés.

Ha vaalki tud akciósan sütifaló kincsesbödönt feltétlen szóljon, Petrának szeretnék venni a névnapjára. Év elején volt az osanban 3500.-ért de nem gondolkodtam előre :evil: :evil:

osonnak már osonnak már :twisted:
katuska79
 
 


Sziasztok.
Hát a mai éjszakám sem volt felhőtlen, éjféltől majdnem 1 óráig volt fönn, aztán a kezemben úgy aludt el, hogy a mellkasomra tette a fejét, hogy hallja a szívdobogásomat. Beraktam a kiságyába és 1/2 5-kor ébredt akkor adtam neki tápszert és 7-kor ébredt föl.
Reggel mondtam a páromnak, hogy szerintem rosszat álmodott, mert amikor éjjel fölébredt úgy nézett körül a szobában mintha lenne ott még valaki.
Egy kicsit aggaszt ez most engem.

manocskak
 
 


liuska Tominak nem semmi méretei vannak!!!

Kriszti jobbulást!!! :P

biga-csiga lázcsillapító kúpot már adtam régebben Zétinek,csak akkor még nagyon pici volt,észre sem vette!!! :D
bekentem a fenekét,és úgy nyomtam föl,csúszott,de ő nagyon megijedt,és ordított,szó szerint!!! :cry:
köszi a répás tippet!!!megpróbálom!!! :D

Zéti új heppje:fogja a párnát,a sapkát,vagy bármit és elbújik mögé!!! :D az arca elé tartja és azt gondolja nem látjuk,előbújik,és nevet!!!nagy franc az én fiam!!! :wink: :lol:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


képzeljétek el,tegnap óta,kis piros folt van Zéti szája sarkában!!!olyan mintha valami kidörzsölte volna!!!nem tudom mi lehet,kenem a popsikrémmel,remélem elmúlik!!! :cry:

az éjszakáink nekünk is gyötrelmesek,de én már nem foglalkozok vele!!!ez van!!! :wink: :!:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Erre most bukkantam!3 kérdés,3 válasz!cipő-mezítláb,szerintem jó,olvassátok el!!!
http://www.babanet.hu/faq/mozgas11.php

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Z-Kriszti! szerintem is jó!

KÉpzeljétek miylen bamba vagyok...reggeliztünk, tejbegrízt kapott mindkét gyerek. Máté igazi tejből, Petra meg tápszerből. Ülnek velem szemben, adagolom gépiesen....Petrának is Máté reggelijét. Amin még jó adag kakaó is van. Tudom nem lesz semmi baja de azért szerencse, hogy nem csípős csilisbabot reggelizünk mert szerintem simán azt is beadagoltam volna neki.
katuska79
 
 


jó reggelt!

Kata: szuper a kiscipő!
Én kintre fogom venni, amíg nem jár önállóan, de szeretne. Mivel múltkor 17-esnek mértek a kis tappancsát, gyanítom, hogy a 16-17-es kicsi lenne... fel kéne próbálni :roll:
(Sacit mindig kisebbnek nézik a koránál :lol: :lol: :lol: egész addig, amíg meg nem mozdul :lol: :lol: :lol: :lol:)
Aztán télre bentre sem fog ártani, főleg a kövön. Hát, nem tudom, mikor kezd el járni, a nagyoknak onnantól szandijuk volt bentre is.

Luca: örülök, hogy itt voltatok :D Mi is jól éreztük magunkat :wink: :lol: :lol: :lol: Saci is nagyon élvezte Zille társaságát, amíg be nem aludt a kis mormotám :lol: :lol: :lol:
Uzsonna: áááá, még volt két másik uzsonna vacsoráig a nagyoknak :wink: :lol: :lol: :lol: tudod, növésben lévő szervezet, folyamatosan esznek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aztán még jól be is vacsoráztak :D Mi lesz, ha majd tinik lesznek?! :lol: :lol: :lol:

Éjszaka: jobb volt, mint tegnap, de azért nem vagyok kipihent. Adtam tegnap reggel és este kamillás homeos bogyeszt. Az tuti, hogy hatott, és nem elsősorban az alvásra, hanem a fogzásra: kevesebb a fájdalmas felsírás, taknya-nyála jelentősen csökkent, már nem tépkedi a játékait a szájával, nyugisan rágcsál.

Ja, és tegnapi tapasztalataim alapján az uccsó johnsons terméket is kiiktatom (popsitörlő), kicsípte Saci arcát, de nagyon, és nem először.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Lehet, hogy nekem is adnom kellene megint azt a homeós golyócskákat? Megoldódna az éjszaka esetleg.
Egy buta kérdés, én amikor adtam a Joelnek ezt a golyócskákat nem tudtam felolvasztani, ti, milyen módszerrel olvasszátok föl? Próbáltam, hogy meleg vízbe raktam (annyiban amit tudom megiszik) és hagytam hátha elolvad, de nem sikerült. :?

manocskak
 
 


Móni: én pici vízbe tettem, ami éppen ellepi, és magára hagytam olyan 20 percre. Annyi idő alatt feloldódik.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 



Csöre! fujj én még Máténak sem veszek Johnson's cuccot....de még magamra sem. Iszonyatosan szárít szerintem.

Az előbb volt egy beszélgetés a csak csajokban a baba mama jógáról és a háttérben mutattak egy két gyakorlatot. Nem is tudtam, hogy egész nap jógázok....de szerintem Ti sem. Mekkora hülyítés!
katuska79
 
 


Reggelt!
Kata:Édes a kiscipő.
Nekem Eszter zokniban járkál idebent.Kintre vettem neki a multkor kemény talpú cipőt.Én úgy gondoltam,hogy bentre kis szandált veszek neki,betétest.Ő már elég sokat járkál,lassan többet,mint mászik.Mászni is csak ott,ahol nincs kapaszkodó.De ahol lehet,feláll és lépeget.Néha elég neki a fal is...SPIDERGIRL! :lol: Nekünk 19-es lábunk van :P
Katuska:Adagolom,mint a gép... :lol: De nem evett belőle sokat,gondolom... :)
A sütifaló kincsesbödönt meg lehet kapni liberós pontokért!A Játékvárban láttam a múltkor,meg az asti-ban!

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Peni: utólag is boldog névnapot! :oops: Most láttam, hogy tegnapelőtt volt!

krisz78
 
 


Eszter! köszi! nem is gondoltam, hogy pontokért is adnak!
Három kanállal evett belőle. Furcsa is volt, hogy annyira tátog és lelkesedik érte. Naná! klasszisokkal finomabb volt, mint a sajátja.

Hihetetlen ügyes Eszter! póklány :lol: :lol:
katuska79
 
 


Kata: aranyos a cipő. Ádám is zokniban nyomul, de kintre a babakocsiba adok rá puha talpú kocsicipőt. Van neki 2-3 pár. (különféle színűek, hogy menjenek a ruháihoz. :wink: - persze ezek olcsó kiscipők, de jó puhák)

krisz78
 
 


Katuska: ha kell libero cimke, van 2 db 62-es csomagom. Én nem váltom be, mert ritkán veszünk Liberot. Szívesen elküldöm neked, ha átküldöd a címedet. A vonalkód kell , ugye?

krisz78
 
 


Katus: hát, én a nagyoknál szinte csak johnsons popsitörlőt használtam, igaz, akkor sokkal gyérebb volt a választék. Az ő bőrük jól bírta. Zazának a dm és rossmann saját márkásokkal volt gondja. Saci általában niveát használ, de volt már más is itthon, így johnsons is. Nem is az a baj, hogy szárít, hanem, hogy allergizálhat. Zazának a bőrét szárították a "folyós" termékei (ugye nálunk ő a latmuszpapír: amit a bőre nem bír, olyat nem veszünk se nekik, se Sacinak), így egyáltalán nem is használtuk. Egyébként Saci a popsitörlő kivételével gyógyszertári cuccokkal kenekedik :) Olcsóbbak is, mint a "bolti" :wink: amellett, hogy vélhetően kevésbé allergizálnak.

Krisz: vonalkód

Ááááá, Saci az internet-kapcsolatomra tör :shock: :? :? :?

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre! azért nem lehet semmi ennyi mindent észben tartani, odafigyelni. Én GAbit vagy babylove fürdetőt szoktam venni. Mondjuk Máté nemrég a samponommal fürdött meg :lol: jó illata lett:)

Néztem a honlapot, jó sok pontot kell gyűjteni hozzá....annyi sosem lesz. A teszveszen találtam 2500.-Ft-ért egy serpenyőkészlettel együtt ami szintén beszél, énekel. A baj, hogy németül :(
katuska79
 
 


Katuska
Én is csak Gabit vettem eddig a Joelnek, de most Neogranormonos habfürdőt vettem neki a Sparban, eddig semmi baja nincs Hála Istennek a bőrének.

Azért jövök most csak ritkán, mert közben csinálom az ebédet. A mai menü Brassói lesz. NNyyaammm
Most a Joel megint alszik, már próbálom azt is csinálni, hogy délután 4 óra után nem hagyom őt aludni, hátha ha esetleg kifárad akkor alszik éjjel, de ez sajnos még nem jött össze.
De amint látom marad, hogy megint kipróbálom neki a golyócskákat, hátha az fog neki segíteni. Amúgy ami keze ügyébe akad azt mindent rág, lehet, hogy a foga miatt sem alszik éjjel?

manocskak
 
 


golyócska-pici víz,és hagyni kell állni,mert úgy gyorsabban elolvad,mintha kevergeted!én is adom megint,és mintha nyugodtabb lenne!!!

elvittem orvoshoz a száján lévő pirosság miatt!!!mert h.vége lesz,nehogy csúnyább legyen!!!herpesz!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
hát gondoltam!!!rákerestem a neten,és azt írják,gyerekkorban már kialakulhat...és valószínű hajlamos lesz rá!!! :cry: pedig nekünk nincs!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Sziasztok!

Csajok, ritkán olvaslak Benneteket, de az írásig valahogy soha nem jutok el, de most muszáj!

Kata, ne keseredj el a gyógytornász miatt, főleg, ha azt mondta, 2 hónap alatt helyrejön Martin. Mi Julcsival már több, mint 7 hónapja járunk, és még mindig távol van a vége, a gyógytornászunk nem is mer mondani semmit, annyira nem tudni, mikor érjük el a tökéletes állapotot, már ha elérük egyáltalán. Nekünk azt helyezte az ortopéd orvosunk kilátásba, hogy ha Julcsi már tud járni, és úgy látja, hogy nem elég a gyógytorna, akkor meg is kell műteni. Én most ezért aggódom. Csináljuk a tornát rendületlenül, én is korrigálom a fejtartását állandóan, és reménykedem, hogy néhány hónapon belül megnyugtató véleményt mond majd az orvos.

Katuska, szerintem ortopédiára és neurológiára is el kellene mennetek, de ezzel párhuzamosan mindenképpen mutasd meg Petra nyakát mielőbb Dévényes gyógytornásznak is! Ha a kúszás-mászás nem hozta helyre, akkor szerintem kell neki egy kis rásegítés.

A babák gyönyörűek, nagyon szépen fejlődnek.

Mi jól vagyunk, az étvággyal küzdök csak időnként, hol jobb, hol rosszabb. Remélem, a nagy melegek elmúltával ismét visszatér Julcsi nagy étvágya, és rohamosan hízni kezd ő is. A szoptatásnak nagyon a végén járunk, reggel és este még cicizünk, de már akkor is kell a tápszer mellé, mert csak nagyon kevés tejem lehet.

Két friss kép:
Kép

Kép

Kép
petne
 
 


Petne! ó ez a pancsi kép de édes! csuda jól érzi magát.

Sajnos nem hozta helyre a mászás, ebben bíztam én is így biztosan torna lesz a vége. A blogban a videókon látszik mászás közben, hogy balra tartja a fejét. Október 2-án megyünk vizsgálatra és néztem, hogy van ott gyógytorna is és hogy az ortopédián tényleg nem csak a lábakkal foglalkoznak, hanem a fő tartó szerkezettel, gerinccel, nyakkal, vállakkal, inakkal, izületekkel is úgyhogy ezért kaptuk oda a beutalót. Így már értem.
katuska79
 
 


Sziasztok!

Petne: nagyon édes Julcsi!!!!! Gyönyörű kisbaba!
Ne haragudj, lehet, hogy már írtad régebben, de mi is a baja Julcsinak?

Mozgásfejlődés: őszintén szólva én azért is aggódom ennyire, mert az én hugicám mozgássérült. Igaz, ő azért, mert 6 hónapra született és sajnos nem fejlődött rendesen, őt műtötték is, de mint kiderült, elhamarkodott lépés volt, később kellett volna. Nem tolókocsis, bottal tud menni és egyedül is, csak úgy nem elég biztosan. Valószínűleg nem öröklődő dologról van szó, de azért mégiscsak benne van az emberben az aggódás.

Rólunk: hát a mostani éjszakánk is szörnyű volt, most "csak" 38,5-ig ment fel a láza, de nem akart aludni a kiságyban. Ahogy leraktam, már üvöltött. Úgyhogy 2-kor bekerült megint közénk, onnantól szépen aludt, de néha azért felsírt szegénykém. Lekopogom, de úgy néz ki azért javul, mert ma még nem volt láza, csak hőemelkedése és a náthából is kezd kijönni. Ha ma nem lesz lázas, akkor mégsem kezdem el az antibiotikumot (remélem jól teszem).

Kép
jandrea
 
 


Julcsi nagyon szép kislány!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Sziasztok!

Köszi a dicséreteket!:)
Tegnapi hihetetlen szar este után mára megjelent a 6. fogacska is.:)Igaz még csak a csücske dugta ki az orrát, de lényeg, hogy áttört.:) Azt hittem most már lesz végre egy kis nyugi, de most meg már a másik oldalon rág ezerrel.:(

Eszter:köszi, nekem is nagyon tetszik így a nappali, de remélem max. 2 hónap múlva már a gyerekszobát díszíti a hablap.:) Ez kérlek 3 csomag.:) Muszáj volt ennyit venni, mert a szobák alatt pince van, és már nyáron is hideg volt a parketta, télen meg még rosszabb. Ezzel viszont szupi meleg, én is nagyon szeretek rajta ücsörögni.:)Amúgy csak azért vettem 3 csomival, mert egy ismerősömnek sikerült 2000 Ft/ csomag(26db) áron hozzájutnia, vagyis sikerült egyáltalán szereznie, mert itt Sopronban alig lehet kapni. Én meg kihasználtam a lehetőséget.
Gratulálok a -14 kg-hoz! Most már tényleg egyedül maradtam dagi.:( Én is elkezdtem anno a diétát, 2 hét alatt le is ment 2 kiló, de sajnos a tejem bánta, teljesen felvizesedett, semmi tartalma nem volt, amit Noi meg is érzett, így le kellett mondanom róla. Most már csak azzal nyugtatom magam, hogy pár hónap, és 1 éves lesz, akkor meg már nem gond, ha nem olyan sűrű a tejcim, mert les helyette más.
Erről jut eszembe, akik szoptatnak, nálatok sem élvezi már annyira a gyerkőc a szopit? Egyre inkább úgy érzem, hogy Noi már nem akar szopizni. Éjjel is hiába szoptatom, már nem olyan élvezettel áll neki. Reggel is tudom, hogy van még benn tejcsi, de 5 perc után elkezdi harapni, kiköpi, és hiába próbálgatom, nem kell már neki. Persze tudom, hogy éhes, és a negyed óra múlva adott gyümit meg mind betömi. Korábban ha már lefektettem a párnára, remegett a ciciért, most meg....:( Annyira rossz érzés. Szerintetek elkezdődött Noinál a leválasztódás?

Jandrea:köszi!:) Igen, ül Noi, de magától még nem ül fel, és nem is hajlandó próbálkozni. Pedig ha leültetem akkor nagyon élvezi, és sokáig el is játszik úgy, de mindig ott kell lennem mögötte, mert van, hogy elfeledkezik magáról, és hátravágja magát.:(
Persze ez még mindig több, mint a semmi. :)
Bianka babának jobbulást!:(

katuska:köszi a válaszokat! Csak bulátát kaptam, igaz az hosszabb, de Noinak nem igazán jön be az íze. Élvezi, ahogy ropog, mikor beleharap, de ennyi.:( Ma veszek kölesgolyót is, hátha az jobban bejön neki. Kiflit viszont nagyon szereti, van, hogy hatalmas darabokat harap le. Persze ilyenkor megáll bennem az ütő, de vhogy mégis eltűnik a szájából, és nem kifele.:)

cserika:Gratulálok a felüléshez!

krisz:hihetetlen jó képek!!!Ha 2 baba összekerül....:D

bartika:nagyon helyesek a gyermekeid! Mire nem jó a kosár.:)

biga.csiga:gratulálok az 1. fogacskához! Csak így tovább! A nyaklánchoz mi kaptunk használati útmutatót is.:) Hetente 1szer 5 percig kell áztatni, de jobb, ha folyó víz alá tartod, majd ha lehetőség van rá, akkor fél órán át a napon kell szárítani. Nekünk abban már biztos segített, hogy látványosan csökkent a nyál mennyisége.:) És végre nem úgy néz ki szegénykém arca, mint a rák, mert most nem csípi ki a nyál. Már ezért megérte a nyaklánc.
Nagyon szép mosolya van Milánnak, és azok az igéző szemek!!!Gyönyörűűű!

Bóróka, Zétény, Julcsi:Boldog 8.at!:D

vsziszi:igen, most 1-1 napot leszámítva egész jól vagyok. Próbálok minél több programot szervezni magamnak. Így ugyan nagyon eltolódik estére a házimunka, de legalább nincs olyan szar hangulatom. Bár kicsit félek az ősztől, a pocsék időtől, de csak 2 hónapot kell vhogy kihúzni, mert a Mikulásra, karácsonyra való készülődés megint leköt majd, na meg a gyerekszobai dekoráció készítése. Aztán jön január, és gyerkőc 1. szülinapi bulijára is készülni kell majd.:) Mert ha tetszik férjemnek, ha nem, lesz buli.:) Hisz előtte nap van a névnapom is. :D

kupi:Jobbulást a gyerkőcöknek!

Szoptatás:6. Hónapig mindig paráztam, hogy tudjak szoptatni, mert ugye minden honnan ezt hallja az ember. Ennek is köszönhetem, hogy felszedtem jó pár kilót szoptatás alatt, mert tudtam, ha kihagyom a vacsit, vagy a reggelit, nincs annyi tejem. Most, amikor napközben már nem szoptatok(nincs rá igény, és kapacitás sem), és pl. cumisüvegből itatom alvás előtt, ugyanolyan jó érzés, mert magamhoz húzom, és semmivel sem másabb érzés,mint a szoptatás. A 2. gyereknél már tuti nem fogok emiatt parázni...

glutén:már én is adtam gluténest, kb. 2-3 hete. Noinak semmi baja nem volt, úgyhogy most már nem nézem, hogy mentes legyen.

Szerintem is tök jó lenne, ha pl. lenne hozzátáplálással kapcsolatos rendezvény is. Mert ahány ember, annyifélét mond, én meg folyton parázok, hogy most mit adhatok, mit nem, hogy csináljam meg a kaját, stb. Azt sem értem, hogy pl. miért nem lehet ilyen baba-mama klubbot csinálni itt Sopronban, ahol tényleg ezekről van szó, minden héten más ötlet, recept, stb. NA, lehet rákérdezek a bugyuta védőnőnél, nem lehetne-e...

mágnes:kézifék:). Én múlt 7en, 3 év kihagyás után azt sem tudtam, hogyan kell beindítani a kocsit, te legalább elindultál!:)

katuska:Noémi is folyton forog, és állandóan koppan a feje a kiságy oldalában. Valamit ki kell találnom...

élszaki fény:mi már 3 hónapja sötétben alszunk, csak szopihoz kapcsolom fel a kislámpát.

Bocsi, most ennyi, még van 1.5 oldalam, amit el kéne olvasnom, de vár a palacsinta-sütés.:( Folyt. Köv. este.:)

Kép
moffli82
 
 


Moffli! egy pár palacsintát küldhetnél...mondjuk vonattal:)

Igen előfordulhat, hogy iylen idősen egyik másik baba önként dönt az elválasztás mellett mert tetszenek neki a másfajta ízek, a kanállal való evés, hogy közben lehet szabadabban nézelődni stb stb és a szopit már csak megnyugtatásra használják amiből elég az egy két perc is.

Szokta valaki nézni a viasaton a nagy házalakítást? Azért bírnám ha egyszer csak ide állna a brigád a hangszóróval, hogy pakolás és húzzunk a diznilendbe míg ők ledózerolnak mindent:) nem semmi micsoda házakat húznak fel egy hét alatt hiper szuper berendezéssel.
katuska79
 
 


AHHHHHHH, irtam egy hosszut es elszalt, Oda vagyok, na most mar csak roviden.
Kata: sajanlom Martinodat, de orulok, hogy egy kis tornaval korigalhato. Most meg mar en is persze halalra izgulom magam, mert a ket gyerek kb ugyan annyit csinalt,es felek hatha Atinak is ugyan az a baja. Na mindegy probalom azzal nyugtatni magam, hogy Liuska Tomijanak meg azt mondtak, hogy semmi gond. Ket het mulva en is rakerdezek az orvosnal.
Kaja: fiam az en foztembol meg mindig mag 30-60 gramokat eszik, kivagyok tole, a vettbol meg kepes 200g-ot bevagni. MIt csinaljak? Megint mixelni fogok, hatha igy valamivel tobb megy le. Habar a valamivel tobb az a 60g en foztem, meg 40 g bebikaja. Na ezzel ki vagyok segitve? Hat nem tudom, duhongok tole es kozbe fozok neki. Ma finom husi leves lesz ugy hogy remelem valami lecsuszik belole. na nem idegelem magam, valakinek meg ennyit sem eszik fia lanya, ugy hogy probalkozom tovabb es kesz :wink:
Zeteny: herpesz nekunk is volt olyan harom nap alatt viszont eltunt. A fogzas utan jott ki, pont a lazas siros ejszaka utan, teljesen herpeszesen nezett ki, es nalunk van is a csaladba, ugyhogy gondolom (en is meg a csalad herpeszes tagjai is), hogy az is volt. Meg az a szerencse, hogy elmult gyorsan.

Petne: Julcsi gyonyoru es azok a fogacskak, mennyire szepek mar a fentiek is.

Na megyek fozocskezek dietasat, mar egy kilo lent van, remelem a kovetkezo kilenc is lent lesz hamarosan :wink:

Kép
brestovsky
 
 


Sziasztok!

Táviratilag..

Biankának jobbulást!

Kata! Nehogy magadat hibáztasd! Észrevettétek és most megoldódik majd!

Petne! Nagyon cuki Julcsi! Tényleg vele mi is a gond?

Csajok!
Én elvonulok olvasó módba.
Egyszerűen most nincs erőm, időm írni.
Tanulnom is kell, 3 vizsgám lesz ebben a hónapban.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Ja, igen Kriszti! Neked akartam még gyorsan írni.
Nem lehet, hogy ezek a görcsök pszichésen vannak?
Hiszen szervi elváltozás nem áll mögötte.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?