Új privát üzeneted érkezett!

Tökmag, Tabati - akkor nem vagyok egyedül, gyakranevös tipus, végülis én is ilyen vagyok, mit reklamàlok.
Ja, és természetesen hajrà Magyarorszàg - még Rafael is velünk van, majd a visszavàgon az apja mellé àllhat :)
preta
 
 


Ja, és a mikro volt rossz - de az összeolvadt cuccost màr kidobtuk - és persze a kukàs is aznap este jött elvinni :twisted:
Szoval fogtam egy kövér boritékot, amit a fiacskànk kapott rokonoktol és fejögépet vettem rajta. Majd késöbb megadom neki :)
preta
 
 


Preta: Én visszavinném a mikrós boltba a vadiúj sterilizáló és fejő blokkját megmutatni, hátha kártérítenek...Veszítenivalótok nincs, legfeljebb elutasítanak. Szerintem egy próbát megér...
Én néha mérem Nikit,kaja előtt-után, általában reggel első kajánál eszik 140-150gr-ot, aztán napközben Ő is csak 110-130 körül szopik.
De 3 óránál korábban ritkán jelez,tehát elég Neki, bár nem hízik valami látványosan.

Manó: Köszi, a sulikezdésre én is gondoltam... De lehet, hogy csak parázok,ugyanis 15-kor csak 80-at szopott , kínáltam neki a másik cickót is, de nem kérte,meg akartam Neki adni lefejt tejet is, de azt se kérte....és remekül elvolt vele 18.15-ig... Ha éhes lett volna, akkor ordított volna. 18.15-kor meg 1 ciciből evett 120 gr-ot. De 21-kor már reklamálta a vacsiját.Azon meg elaludt..... :?

Tökmag: én is alkeszmentes sörrel tartom fent a tejtermelést, de homeós bogyót sajna nem ehetek a benne lévő laktóz miatt...

Tabati:Nagyon ügyes vagy,hogy ennyire jól összekűzdötted a szopit! Gratulálok!!! :D

Banyoszka
banyoszka
 
 

 
 

Preta: ezt a meccset bebuktuk... :(
Banyoszkának igaza van- egy próbát megér! Mi a Vodával jártunk most így: öt telszám jár a szolgáltatáshoz ami van nekünk de most hétvégén kiderült, hogy már nem köthetünk többet (pedig csak kettőt használtunk fel eddig). Párom mondta, hogy ok, akkor átmegyünk másik szolgáltatóhoz. Ó, egyből el tudták mégis intézni! :twisted:

Banyoszka: ennyire oda kell figyelned a laktózra? :(
Egyébként nem hiszem, hogy Adél többet enne 80ml- nél, úgyhogy no para. :wink:
Vettél már gyongyót? :)
tökmag79
 
 


Tökmag: Igen, sajna nagyon oda kell figyelnem a laktózra, mert nagyon nem tolerálja a szervezetem :evil:
Gyongyót nem vettem,kaptam jó párat (vagyis Niki kapta),csak nem tudtam,hogy így hívják :D :lol: :D
De Niki a pelust jobban szereti, pedig egyik-másik darab még aranyos is!

Szerintem Nikinek is beindultak a fogacskái, mert olyan,mintha a pelussal dörzsölné az ínyét... Meg iszonyú erővel "harap" rá az ajkamra,ha sikerül elkapnia, meg az ujjamra is...Na meg időnként a cicire is :D , na én ilyenkor megszámolom a csillagokat :lol:

Mi a kártérítéssel úgy jártunk...... Hosszú,de leírom...Akit nem érdekel, ugorjon át:)

Elmentünk az egyik műszaki áruházba, digitális fotógépet akartunk venni még 2004-be. Danikám ekkor volt 8 éves....
Az áruházba a gyerekek be akartak menni a gyermekjátszóba, ahol nem volt felnőtt felügyelet,de ez ki is volt írva (utólag már láttuk is). Ez egy kis helyiség, ami az áruház közepén van, paravánszerű falakkal elválasztva az áruház területétől. A falak kb. 2 méter magasak. Benéztünk a férjemmel, puha szivacspárnák voltak bent, néhány műanyag játék,meg egy tv-n ment valami mese. Nem találtuk "veszélyesnek", úgyhogy beengedtük a srácokat, mi meg elmentünk kb. 3 sorral arrébb megnézni a fotógépeket. Néhány perc múlva hatalmas üvöltésre figyeltünk fel :shock:
Kisfiam (aki soha nem szokott felmászni sehova) összerakta a párnákat,hogy ő a fal fölött kinéz, hogy merre vagyunk.Igen ám, de a párnák szétcsúsztak, ő meg megkapaszkodott a fal tetején a bal kezével. De a fal teteje U alakú fém sin volt és nem volt benne a lezáró műanyag rész :( Ennek az lett az eredménye, hogy a bal tenyerét totál szétvágta a vas 2 helyen, ömlött a vér a kezéből, a férjem húzta vissza a kezére a húst....Szörnyű volt!
Gyorsan a helyszínen bekötötték,irány a János-kórház. A középső és a gyűrűs ujja hajlító injait szétvágta a vas, úgyhogy műteni kellett, utána 3 hétig gipszben volt a keze, de úgy ,hogy az ujjai szabadon voltak hagyva,arra gumikat rögzítettek és azzal kellett tornáztatnia,hogy az izmok ne tapadjanak le. Még látványnak is szörnyű volt, gondolom az érzés neki még rosszabb. Aztán jött még 6 hónap gyógytorna, különböző rehabilitációs finomságokkal, de szépen rendbe jött a keze (na nem 100%, de többet kihoztak belőle,mint hittük).
Az áruház, kárpótlásként adott nekünk egy digitális fotógépet 1 Ft-ért....
Inkább megvettem volna 20-30 eFt-ért, elhihetitek!
Gondoltam,teszek fel fotót is (ilyen volt-ilyen lett), de nem akarok senkit sokkolni vele...

Bocsi,ha hosszú lett, de rövidebben nem ment :D
(nagylányomnál is volt klassz műtéti sztori, közkívánatra megírom,ha érdekel valakit)


Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Preta: jajj, ne....már ismét az a fránya mikró? Most is szétcseszte amit betettél?
Portugál pasitól nem ám félteni engem. Potenciális vevőt látok benne, s akiben ezt látom, annak a pénze ritkán menekül. Remélem bejön, s vásárol is majd valamit.

Lányok, nem ráizgulni arra, hogy a gyerek nem hogy ritkítaná a kaják közti időt, hanem egyenesen sűríti. Emlékeztek, hogy vagy 2-3 hete panaszkodtam kisfiamra? Egyszerűen nem értettem, hogy ha lenne még amit cicizzen, s ő mégsem kér többet, akkor miért jelentkezik 2-2,5 óra múlva a következő adagért?
Jelentem már 3 nap volt a héten úgy, hogy napi 5 kajával zártuk, az előző heti 7-8-hoz képest. Asszem fogta magát, s lerendezte ezt a bizonyos növekedési ugrást. Másik fórumon is rákérdeztem a lányokra, hogy mi ez a sokszor eszem, de nem eleget, s ott egy 4 gyerekes anyuci (fiacskáit jó sokáig tudta szoptatni) nyugtatott meg, hogy ez is egyik fajta megnyílvánulása a növekedési ugrásnak.

na, jött apa, dolog van, majd még jelentkezem

Kép
kissmanó
 
 


Hello!

Manó

3 hós adatok

6240 g

60 cm

pusz mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Manó, ma vagyunk három hónaposak :) Boldog hófordulót kívánok Nektek! (nemsokára bemegyünk Siófokra, van ott pár babaáruház, azt hiszem Dávid kap valami kis apróságot eme jeles nap alkalmából :D )

Mézes masszázs végül nem volt, mert az csupán bőrhidratálásra jó, mondta a masszőr, így végül manager masszázst kaptam, ami tök jól hangzik, de egyébként a hát - nyak - kar erős masszírozását jelenti :) Egyébként nagyon jól esett. És eszembe jutott preta által beírt egyik mondat: alig vártam, hogy lemenjek, de masszázs közben csak arra gondoltam, vajon mit csinálhatnak a fiúk :D :oops:

Banyoszka, ajaj még olvasni is szörnyű, szegény kisfiad hogy járt :( De jó, hogy szépen rendbe jött a keze! Azt hiszem ilyesmi esetekre felkészülhetünk, nem hiszem, hogy megússzuk kisebb-nagyobb balesetek nélkül a gyerekkort :) Én kiskoromban a hintából zúgtam ki, de elég rendesen, le is jött a bőr pár helyen... persze nem ám jó kislány módjára ültem benne, gondolhatod :D aztán kézilabda közben is feltöröltem a pályát, úgy, hogy elég kevés épp bőr maradt a lábaimon... szegény szüleim, most értem, mit élhettek át :)
A tejcsifogyást sajnálom! Én is alkoholmentes sört iszom, plusz naturland-os tejszaporító teát. Mondjuk nekem így sincs sok, de legalább azt a keveset szinten tartom vele... remélem, hogy Nálad átmeneti állapot ez, és hamar visszaáll a régi mennyiség!

Tökmag, nem mondod, hogy megkérdezik még így is, hogy Adél kislány vagy kisfiú? Komolyan, szerintem az emberek nem is nézik, hogy mi van a babákon...
lehet ki kéne próbálnom hajcsattal kimenni Dáviddal, hátha akkor fiúnak néznék - mondjuk kék színűvel :D :D :D

Noémi: I love Mummy-s bodyt is vettél? De jóóóó olyat én nem láttam tescoban, biztos már elfogyott :)

Oltás nálunk jövőhét csütörtök... remélem most nem lesz nagy gond utána, nagyon nem szeretném, ha megismétlődne ami két hónaposan :( Három hós adatok is akkor lesznek majd.

Dávid alszik, már egy órája :) Tegnap csak este volt picit nyűgös, nagyon jó napunk volt! Remélem ma megismétli ugyanezt :)
magdii
 
 


Magdi: bnoldog hófordulót a fiúknak.
De inkább holnapra :wink: Ma még csak szept. 10-e van.
S örülök, hogy a tegnapi napotok jó volt.
Hátha erre várt a kis buksifejű: kimozdulni otthonról.

Mézes masszázs: hát nem tudom hogyan csinálnák, én azt tudom, hogy mikor gyerekkoromban rettenet meghúzódott az iskolástáska-kézilabda edzés párostól a vállam, hogy a hátam is fájt tőle, nagybátyám hasra fektetett, mézet csorgatott a hátamra, s azzal masszrozott. Nem mondom, a csillagokat láttam, ráadásul a méz képes kivonni a szervezetből a salakokat, így mint a fekete kátrány, olyan cucc jött le a hátamról a masszírka végeztével. Ha mézes masszír helyre bukkannék, tuti kipróbálnám. Utána mintha újjászülettem volna, olyan emlékkép él bennem.

Banyoszka: hát ez sem szuper emlék. Jujj, így szenvedni látni a gyereked.
Edinát anyám a sövénykerítésen szánkáztatta meg, fel is hasadt a gyerek arca, ráadásul ez épp nevenapján történt. Jujj volt az is.

Kép
kissmanó
 
 


hol vannak az írásaink? Beszart a babanet? VAgy csak én nem látom...

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Manó, tényleg, már azt sem tudom milyen nap van :) :oops: vagy a csütörtöki születésükre gondolhattam?:D úgy látszik a nyaralás elveszi az eszem :)
Mindegy mostmár megyünk Siófokra, ha beterveztük, max holnap kapja meg Dávid ha veszünk valamit.
Megyek szopiztatni így 10-én is ;)

Noémi, én látom a hozzászólásokat, nem tudom mi lehet a gond...
magdii
 
 


Rájöttem, én vagyok a hülye... :)

Tökmag, én is nagyon várom már a szerdai randit! :)
Ha tudtál beszélni Katával, majd írd meg lágyszi. Esetleg már most is tartana nekünk masszázst?!

Nekem még van egy 15 000 Ft-os utalványom a Mandala Day Spa-ba, amit a kollégáimtól kaptam. Ezt tuti valami extra masszázsra fogom felhasználni, de még tartogatom...

Ja, igen Tökmag a rotát receptre kaptuk.
Kiderült, hogy ebből is 2 fajta van. Mi a rotarix-et kaptuk 18 000 Ft volt 1 adag belőle és ebből kettő kell.
A másik fajtából - a nevét nem tudom - három...szóval szerintem az még drágább.

Elmaradt ma reggel a személyi igazolvány készítése: Áron még mindig tök nyűgös...

Más téma: nálunk tök kiszámítható a napirend, Áron 5x eszik. De napok óta megeszik 50-100 grammot, megfeszíti magát, hogy elég, és utána egy falatot sem lehet bele tömni. Tegnap este is ez volt, ezért 1/2 11-kor álmában megetettem.
Nem tudom miért lehet ez. Valakinek van ötlete?
Azon gondolkozom, hogy mivel 8 kg, ezért lehet, hogy elkezdem a hozzátáplálást. Kinek mi a véleménye?
Ráadásul mostanában keményeket kakik, gondoltam egy kis baracklé segítene...

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Nikiknek boldog névnapot!!!

Noémi!
Nóri is keveseket eszik....mondjuk sose volt egy nagyevő, de 80-120 ml tejcsivel vígan elvan....
Számítani kell rá, hogy a súlygyarapodása is lassulni fog, ha már most 8 kg, ez teljesen normális. Vannak babák, akik keveset híznak, de folyamatos, egyenletes a súlygyarapodásuk, míg mások gyorsan híznak, aztán meg alig-alig....
Hozzátápihoz azt hiszem nem tudok okosat hozzászólni:oops: , én még nem adnék neki-bár a kemény kaki se jó dolog....

Banyoszka!
Szegény kispasid:(...Hát én orvos létemre tuti sokkot meg bőgőrohamot kaptam volna:(.....

Tegnapi napunk kicsit zsufi volt, délelőtt csípőszűrés: minden OK, többet nem kell vinni, délután tanácsadás, oltás...rendesen elfáradtunk nap végére mindketten....

Manó!
Megy mindjárt pü az adatokkal. Amúgy 5990g és 62 cm :wink:

KépKép
amadea
 
 


Noémi!
Köszi a homeos linket!!! Áron gyönyörű és igazi pasi!!!!

Manó!
Géza baba is nagyon helyes és szép súlyban van ő is!! :wink:

KépKép
amadea
 
 


Atyám, Noémi.....most nézem, Áron 142%-ot gyarapodott a születési súlyához képest 3 hós korára. Naná, hogy úgy döntött, ideje alábbhagyni. Most úgy néz ki, hogy lassítást diktál, ezt kívánja a szervezete. Olykor nekünk is vannak ilyenek (s most nem a fogyókúrára gondolok). Amíg vidám, addig szerintem hangyányi ok sincs az aggodalomra.
Hozzátápi: én megvárom vele a 6 hót, egyedül Edinánál nem így tettem, de hát az régen volt, hagytam magam sodorni az árral.
Adrival már közelharcot vívtam a tulajdon anyámmal, Grétivel meg csak folyton érdeklődött, hogy mikor kezdem, most még egyenlőre vakvágányon van a téma nála.
Ha teáztatod Áront, akkor esetleg próbálj neki pár csepp gyümilevet adni, amiről esetleg magadnak is tudod, hogy székletlazító hatása van. Hátha örökölte a reakciót.
Citrikust nem adnék, majd talán olyan 8 hó körül.
De te babád, te tudod, úgy is a legjobb belátásod szerint teszel.

Magdi: aha....csütörtök. A mai ráadásul akkor a 13 :wink:
Azért ha kaptok neki valamit, adjátok már oda :lol: :o

Kép
kissmanó
 
 


Héééékás...anyócák!!!!
Ébresztő!

Minnyán felteszem a táblit, de csak azokat, akik küldték az adatokat (akik nem töltötték még be a 3 hót, ott természetesen csak az első havi adatok szükségesek).
Többiek ki fognak lógni a sorból.

Na jó, holnap reggelig még várok, hátha....hátha még jönnek a hiányzó 1 hós adatokból is.

Kép
kissmanó
 
 


Igen azt értem, hogy leáll a súlygyarapodás - ezzel nincs is semmi gond. De Áron 5x eszik egy nap. Gondoljátok, hogy egy 8 kg-os baba elvan napi 500 ml táplálékkal??? Mert nekem ez tűnik túl kevésnek.

Én is barackra gondoltam. Nekem szokott segíteni, remélem neki is fog.

Egyébként Manó, ha van anyatejed elég, akkor értem a 6 hót. De ha nincs?
Miért mondod azt, hogy Edinánál sodródtál az árral? Megbántad, hogy túl korán kezdted? Esetleg valami allergiája alakult ki?

Én azért töprengek nagyon, mert a mi gyerekkorunkban már 3 hetesen kaptak a babát hozzátápit - és semmi bajuk nem lett...

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Amadea: Köszi! :D
Hát, én is azt hittem a gyerekem balesetekor ,hogy jön a sokk meg a síróroham,de nem volt rá időm! :wink: Gyereket kellett vígasztalni (mindkettőt, mert a lányom is sírt a bátyja miatt), meg szóval kellett tartanom Danit, nehogy elájuljon...
Úgy száguldottunk a kórházba, hogy mintha szült volna, számoltam neki hogy mikor hogy szívja-fújja a levegőt, ne kapkodjon, mert attól is rosszul lehet lenni....
Na mindegy, szerencsére már túl vagyunk rajta!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Noémi: igenám, de azóta fokozódtak sajnos az allergiák, több a chemikálé minden területen. ezért sem szabad szerintem az ezelőtt huszon-harmincakárhány évekhez hasonlítani a mostanit. még a levegő is szennyezettebb.
Edinával a vassal szívtam, de ezt írtam.
meg elnézve a három lányt, Edina a legnyalánkabb, de a legválogatósabb is, s egyben a legtöbbet panaszkodik pocifájásra, s orvosi alapot nem igazán találtunk.

Áron mióta éri be kevesebbel? pár nap, egy hét még símán belefér, ha több, akkor azért tényleg el kell gondolkodni.

Kép
kissmanó
 
 


bár ha anyatejes lenne, s nem mérnéd, akkor símán lehetnél nyugodt.

Kép
kissmanó
 
 


Ne haragudjatok, hogy ritkán tudok csak jönni, de egyszerűen örülök néha, hogy olvasni tudok :roll:

Cukik a képek!!! Minden baba gyönyörű.

Manó: Petra is ugyanígy szopizza az ujját mint Gézu :)

Noémi: nekünk már mondta a doki, hogy kezdhetünk barackkal, hogy idővel kiváltsunk majd egy tápos kiegészítést. 1x próbáltam is a barackot múlt héten, de több nyál jött vissza a barackkal (lével) együtt, meg én is olyan bizonytalan voltam, hogy kezdjünk vagy ne. Igy most még halogatjuk a jövő hónapig, akkor megint nekifutunk.
Nálunk kb. annyi a tápszer, mint egy 3-4 hetes csak tápos babának.

Amadea: örülök, hogy már jól vagy!
Fogzásra én még olvastam a dentinox fogínygélt is, de csak a nevét írtam fel, nem néztem utána, még nincs rá szükség.

Én kedden találkoztam egy lánnyal, akivel egyszerre szültünk (ott ismertem meg a kórházban), összehoztuk a csajokat. Petra 5centivel és 1kilóval több. Annyira cukik voltak, Petra egyfolytában dumált Lucával babanyelven.
Banyoszka: remélem, Nikivel is szóba állnak majd! :wink:

Magdii: szállodában laktok? Reggelizni babakocsival mentek? Kicsit parázok, hogy nekünk hogy fog menni a nyaralás. Egy masszázsra lehet, hogy én is benevezek majd. 8)

Nálunk a múlt keddi oltás óta Petra olyan félős. Mindentől és mindenkitől fél :( Eddig mosolygott az idegenekre és jól elvolt az 9lükben, most ordít. Eddig elaludta porszívóra, most megijeszti. Sajnos, néha még az apukájánál sincs el, csak anya jó neki. Olyankor a férjem tök szomorú, megszakad a szívem. :( Tudok valamit tenni?

Nikiknek (kicsiknek vagy nagyoknak) Boldog Névnapot!

És még tartozom pár képpel.
Kép

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Cosmo és te még szoptatsz? Bocsi, biztosan írtad, csak nem emlékszem!
Azért az megnyugtat, hogy Neked orvos mondta!

Vettem másik fajta tápszert - Humanat - és ezt most elfogadta! :)
Azt hiszem 4 hónaposan elkezdjük...aztán lehet addig még megváltozik a véleményem!

Egyébként az ikres barátnőm - akinek a babái koraszülöttek voltak - is 4 hósan kezdte. A lányok makk egészségesek, és imádják - főleg a sütőtököt! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Cosmo: Köszike
Szerintem a lányok legalább olyan jól ellesznek holnap,mint a mamáik! Lehet,hogy úgy fognak dumcsizni,hogy mi majd nem halljuk egymást tőlük (remélhetőleg nem a bőgésüktől) :wink:

Kíváncsi leszek,a papák mit szólnak majd egymáshoz....

Petra nagyon cukk-cukk ezen a képen!

Banyoszka
banyoszka
 
 


köszönöm szépen a köszöntést :) kicsiNikinek is boldog névnaoT!

velünk minden okés, ma kaptunk oltást, meg a dokinéni csinált még egy státuszt, szóval 6320 gr, és 65 centi Lilibaba...

kinöttünk minden ruhát, turiba kéne menni 8)

pusszantás mindenkinek

Kép
Kép
mniki84
 
 


Sziasztok!
Voltunk ma méreckedésen.Domi 6100g és 64cm.Csak 10 dkg-t hizott de nem szabad elégedetlennek lennem.Banya teljesen fel volt háborodva mikor mondtam neki hogy abbahagytam a gyümi adását mert még várni akarok vele.Na mindegy hadd legyen.
Lenne egy körkérdésem megint!Sógoroméknak hétfőn este megszületett a kislányuk.Eddig Úgy volt hogy mi leszünk a keresztszülők,de a sógorom párja meggondolta magát hogy mégis a nővérét és a férjét szeretné megkérni.Namármost,mi is ugy gondoltuk hogy ők legyenek.De ezek után erősen gondolkodom hogy én is a bátyámékat kérem meg.Szerintetek?Mi lenne ha csinálnánk igy magunk között egy babaszépségversenyt?Nekem küldhetnétek a voksotokat én pedig összesítem.Persze igy Domi nem lesz benne de nem gond.

Kép
kata840725
 
 


Kata, szerintem azt válaszd keresztszülőnek, akiben megbízol és akit szeretnél.
Nekem pl. sosem tetszett az a hagyomány, hogy az egyik vagy másik szülő testvérét kéri fel a pár. Hiszen ők már egyébként is nagybácsi/nagynénik.
Ha Áront megkeresztelnénk, én tuti, hogy az egyik kedves barátainkat kérném fel, akikben maximálisan megbízom, és szeretjük is őket.
Szerintem ez esetben is hallgass a szívedre, és ne dacból dönts.

Babaszépségverseny: én minden ilyet ellenzek. Nem csak itt, hanem mindenhol máshol is. Szerintem mindenkinek a saját bébije a legszebb, ráadásul összeméricskélni ezt szerintem nem is lehet és nem is kell!
Szóval mi tuti kimaradunk belőle - a szavazásból is, ha lesz ilyen.

Áron még ma is teljesen ki van ütve az oltástól. Kicsit hőemelkedése van - popsiban 37,8, ami 37,3-at jelent. Ez még lehetne normális is, de melegebb a homloka az átlagosnál. Azt hiszem éjszakára adok neki megint egy fél kúpot - biztos, ami biztos.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Úgy látom hülye ötlet volt a verseny.Na mindegy több ötletet nem adok.

Kép
kata840725
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Siófokról, most délutáni szieszta van :) Kapott Dávid két kocsicipőt nagyon édibédi, a feliratos bodyk után a kocsicipő a másik, aminek nem tudok ellenállni :) Manó, végül csak odaadtuk ma Dávidnak, az egyiket már ott az üzletben ráadtuk, aztán jól le is fotóztuk - két bolond szülő, de ha egyszer annyira édes benne :D

Manó, igen, a mézes masszázsra itt is írják, hogy méregtelenítő hatása van, biztos ezért is voltál "koszos" amikor ezzel kezeltek!

Noémi, több közös vonásunk van, már rájöttem :) A babaszépségversenyről szintén az a véleményem, mint Neked! Ezért mi soha sehová nem küldtük és nem is fogjuk küldeni Dávid képeit, hiszen nekünk mindenünk a kisfiúnk, a legszebb, legügyesebb, legokosabb - és ezzel minden szülő így van, ami a legtermészetesebb dolog a világon :) Bocsánat mindenkitől, aki nem így érzi, csak a saját gondolataimat írtam le :)
Áront sajnálom a láz miatt, remélem estére enyhül neki! (nekünk az ügyeletes dokinő, a két hós oltás után ugye kijött Dávid láza miatt, és azt mondta, hogy öt kiló felett már lehet egész kúpot is adni, ha túl magas a láz - Dávid kapott is, igaz, neki 39 felett volt... esetleg, ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, ha nagyon felmegy a láza, inkább hívd az ügyeletet, nehogy úgy járjatok mint mi)
Hozzátáplálás: nekünk is mondta már a védőnő, hogy három hónapos kortól elkezdhetünk gyümölcslevet kóstoltatni Dáviddal. De egyenlőre én is megvárom a 4. hónapot...

Niki: neten nem próbáltál még ruhákat keresni? Én a 68-as méretből már két csomagot is így vettem, nagyon aranyos és korrekt anyukáktól, akiket addig nem is ismertem, de semmi gond, félreértés nem volt belőle! És természetesen boldog névnapot kívánok :)

Cosmo: nagyon édes Petra a képen! Igen, szállodában lakunk. Reggelizni úgy megyünk, hogy Dávidot betesszük a mózesbe, és azt visszük le. Van az étteremben egy kanapé, arra tesszük rá, de simán be lehetne vinni babakocsit is. Ez bababarát szálloda, így szinte bárhová bevihetjük a babakocsit, Ti milyen szállóba mentek? (lehet más szálloda is ilyen, nem tudom, egyrészt ritkán nyaralunk ilyen helyen, másrészt amíg nem volt kisbabánk, nem babás szemmel nézelődtem :) ) Egyébként szuper a hely, nagyon kedvesek itt az alkalmazottak, és tényleg megtesznek bármit a babákért - van minden, ami kell egy kisbaba "nyaralásához" :) Ti hová fogtok menni nyaralni? Tuti minden rendben lesz! A masszázs pedig főőőőleg jár egy nyaralás alkalmával :wink: :D
magdii
 
 


Kata, nehogy megharagudj ránk a véleményünk miatt, nem azért írtuk!!!
magdii
 
 


jaj most látom, hogy nem fejeztem be a mondatot: szóval nem azért írtuk, hogy megbántsunk, ez a mi véleményünk, de ettől még, ha a többiek szeretnék, nyugodtan szervezzetek egyet!!!!

na megyünk a partra :)
magdii
 
 


Noémi: igen, szoptatok is. És nekünk homeo párti az orvosunk (nem régi felfogású). Mi is 4hósan kezdjük.

Magdi: köszi a választ. Mi is bababarát szállodába megyünk (Alsópáhokra). Reménykedem, hogy nyugisan kibírja majd a reggeliket és a vacsikat. Nem annyira szeret már vízszintesben lenni :? De majd megoldjuk valahogy. Mindenesetre izgi lesz.

Kata: szerintem mindenki a saját babájára szavazna és akkor döntetlen az eredmény :)

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Sziasztok!

Fura napunk volt ma. Lorka alig aludt, megsem nyugoskodott. 7-tol fenn volt kb 11-ig, :shock: es kb fel2 es fel8 kozott is csak ket rovidet aludt. Remelem az ejszaka ezek utan jol fog telni.
Amig aludt, azert kihasznaltam az idot, es foztem isteni cukkinis lecsot.
Este a nagyokkal meg ezt sutottuk:


Egy talban ossze kell keverni 30 dkg lisztet 20 dkg porcukorral, es fel sutoporral. 5 dkg vajjal, vastagon ki kell kenni egy tepsit,
es beleszorni a lisztes keverek felet. Erre ramorzsolni fel kg turot, racsepegtetni 5 dl tejfolt, 5 dkg vajat t apro darabokra vagva ratenni, es megszorni 2 csomag vanilias cukorral, majd ratenni a lisztes keverek masik felet. 4 tojas feherjebol habot verunk, beletesszuk a tojasok sargajat, es felontjuk fel liter tejjel. Ezt raontjuk a keverekre, es elomelegitett sutoben megsutjuk.

Nagyon jo recept, majd probaljatok ki!

:D :D

Hozzatapi:
En is a fel ev hive vagyok, bar multkor elbeszelgettunk errol a dokinonkkel, akiben maximalisan megbizok, es meg igy is vissza jarunk hozza a regi helyre, hogy mar tok messze lakunk onnan.
Szoval a nagy babak eseteben, itt inkabb az anyatejesekre gondolt, elofordulhat, hogy kaloriaban mar nem eleg az 5-6. honap korul. Erre elmeselt egy peldat, a sajat lanyat. Szinten nagy babaja volt, es annyi teje, hogy meg egy ikerparnak hordtak tole. :shock:
A babaja az 5. honap korul 1,5-2 orankant kovetelte a cicit, es egyszer lemertek mennyit eszik: 400 gr volt!!!
Tehat hiaba nyelte a mennyiseget ehes maradt szegenyke.
Jo, ez nyilvan extrem eset, de ilyen is elofordulhat.

Azt en is eszrevettem mar, hogy vannak napok, amikor Lorka sokkal kevesebbel is beeri, ez teljesen normalis. Most inkabb a nagyeves idoszakat eljuk. :D

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de vannak 68-as ruhak, amelyek mar kicsik ra. Foleg a felsotestere, es a nyakara. Neha tul szoros a patent. A karjara meg nem jon fol jo nehany body. :) :)
A 74-esek meg persze tul hosszuak.
Ugyhogy asszem be kell majd ruhaznunk hamarosan.

Amadea!
Olyan jo, hogy mar teljesen jol vagy. Azert nem semmi, ilyen nagy mutet pici baba mellett.

Magdi!

En is nagy teszveszes vagyok! :D
A nagyok is orulnek, mikor hoz valami csomagot a postas bacsi! :)

Mano!

Asszem azt a mezes masszazst kiprobaltatom apaval. :D
Biztos ramfer egy meregtelenites!

Noemi!
Szerintem tok jo otlet volt, hogy ejszaka megetetted Aront, igy biztos nem kell aggodnod a mennyiseg miatt. Hatha az uj tapszert jobban fogja szeretni. :)
Most mar nincs tul nagy meleg, igy a folyadekmennyiseg biztos elegendo neki. Azert az a kilonkenti 150 gr lehet, hogy mar nem vonatkozik a nagyon nagy babakra.

Udv,
Agi

KépKép
lys
 
 


Sziasztok Lányok!

Egy picit nem voltam, de visszaolvastam. :) Beni elaludt most, de tuti felébred még este, így kihasználom az időt egy kis írásra.

Kata, egyetértek az előttem szólókkal szépségverseny ügyileg. Mondjuk én nagyon elfogult vagyok a babákkal, mert sztem ebben a topikban vannak a legszebb kisbabák, úgyhogy mindenkire adnék voksot, de persze, hogy Benitó lenne nekem a legszebb. Milyen szépen gyarapszik Dominik is! :)

Noémi, miért akarsz elkezdeni hozzátáplálni? Nincs elég tejcsid? Sajnálom, hogy Áron belázasodott, remélem, hamar rendbe jön. Mi jövő csütörtökön megyünk a Prevenalra és a Rota ellenit is akkor kapja. De jó, hogy mondod, hogy kettő van belőle... kíváncsi vagyok, ez melyik lesz. Viszont nagyon fel vagyok háborodva az árakon... Csak én érzem úgy, hogy ez is jó üzlet vkinek mint minden babadolog?

Beni ma egész nap magyarázott. Nagyon édes volt, és képzeljétek, hangosan kacagott, amikor épp megzabáltam a pocakját. :):) Imádom! :)

Megyek, mert felébredt... Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
tücsök75
 
 


Magdii, kocsicipő?! Lassan cipős szekrényt vehetnék Áronnak is! :)
Szóval még egy dolog. Ráadásul az én férjem is fotós, csak sajnos még nincs saját stúdiója mint a tiédnek, de a honlapon most dolgozik. Persze neki is van civil foglalkozása, mert ahogyan a talin is beszéltük - ez sajnos amolyan kutya vacsorája! :)
Ja és a teszvesz...holnap kapom meg a legújabb szerzeményemet: Little eating machine feliratú felső! (hiába ezek a feliratok! :))

Kata, nehogy megharagudj! Ötletelj nyugodtan, a topiktali is így indult és össze is jött a végén.
Ahogy Magdii is írta, csak leírtuk a véleményünket!

Cosmo, Magdii a hozzátáplálásban akkor megerősítettetek! Kivárom a hátralévő 2 hetet, és elkezdjük mi is.
Ti mivel kezdtek? Gyümölcslével vagy a klasszikus reszelt almával?

Lys, ez tényleg extrém eset! :) Azért 400 gr, nagyon durva!

Most este végre rendesen evett. Kb. 200 grammot, igaz napközben többször hagyott. Remélem átalussza így is az éjszakát.
Adtam neki Viburcolt - Kismanó tanácsára, inkább homeosat használunk. Tök ügyes volt, nem akarta kinyomni! :)
Viszont meglepődtem: a 12 db kúp 2000 Ft volt! :shock:

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Heni pont este gondoltam rád, hogy nem is válaszoltam neked:

sajnos a lakáscsere nem jött össze. A lakást eladták, mi a miénket viszont nem tudtuk. Így maradunk. Egyébként nagyon szeretek itt lakni, pont ma is csinosítgattuk a nappalit - új polcokat vettünk. Két dolog hiányzik: egy saját szoba Áronnak és egy erkély.
Télen nem is lesz zavaró, de tudom, hogy nyárra nagyon szeretnék egy kertet vagy legalább egy kis erkélyt.
Szóval az eladást újra kezdjük majd januárban.

Ritkán voltál, így nem olvastad, de sajnos már nem szoptatok: teljesen elfogyott a tejem. Tudom én rontottam el, és ha most kezdeném már másképp csinálnám...de ez van. 3 hónapos koráig kapott tőlem tejcit Áron, most meg a júliusban szült barátnőmtől kapunk, így napi 1 étkezésre még anyatejet kap.
Ezért is, és mert Áron 8 kg gondoltam a hozzátáplálást.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi: én barackkal kezdek, mert ritkán van nálunk széklet (bár nem panaszkodik szerencsére Petra). Az alma hasfogó (igaz, az almalé hajtó), de jó sok barackot fagyasztottunk is le.
cosmopolita
 
 


Noémi: Gézus beleolvasott itt, hogy Áron keveset evett. Erre ma este 7-kor (készültünk sétálni, s gondoltam egyen kicsit előtte) szó szerint szemberöhögte a cicit. :shock: :shock: :shock: így néztem rá. Persze aztán álmossággal egybekötött éhség lett úrrá rajta, apa is tiszta zsémbes volt, így nem is lett élvezet a séta.
Rájöttem: képtelen elaludni a fiam a bébjárgányba. Csak úgy, ha előtte olyan 25 percet átcirkuszol. Hisz ma is, mire visszaértünk az autóhoz, addig beájult.

Cosmo: az az ököl rágicskálás. Tök jó. S a kép keret is.

Kata: többiek már leszavazták, így nem is írok semmit. (fiúk között tuti az én fiam...bár Dávid is dobogós....lányoknál meg a szívünk választottja, Petrus vinné a pálmát...már csak fair play alapon is)
Ellenben van egy 5letem, esetleg ezzel foglalkozhatnál. Mindenki küldene neked priviben egy képet (régebbit, s olyant ami nem volt itt még fenn), csinálnál egy montázst (több kép mozaikszerűen összetéve egy nagy képbe), meg lennének számozva a kis képek, s kellene találgatni, hogy hányas szám melyik babát fedi. Jó kis móka ám, s igazából akkor jó, ha minél több kép van rajta.
Na, mit szólsz? Többiek? Ezt én nem tudom kivitelezni, jönnek már haza a lányok, szal időhiány.

Ági: 4 deci egy pár hónaposnak? Még én sem bírok ennyit egyhúzóra. Bár sógornőm kislánya a 330-as teli cumisüvegből húzta be az egész mennyiséget, s még ő sem volt 1 éves (akkor láttam, nem tudom miótától művelte).

Rettenet fáj a derekam, amolyan vesésen. Ez már nem is tudom, hogy a második vagy harmadik ilyen hullám mióta szültem. Hát nélkülözném.
Masszázs: még várok míg Edinám nő, aztán majd őt "fogom" be. Apának nincs türelme, pedig jól csinálná.

Noémi: majd mondd el a véleményed a Viburcolról. Remélem beválik. Tényleg egy regiment pénz. De ha ritkán kell, akkor tök jó (nekem 2 doboz nem fogyott el 2 év alatt Grétivel).

Ági: ma körtés rétest készítettem. Holnap csipkebogyós almatortát, tavaly novemberi Kiskegyed Konyhájából.
Ja, s ebédre pedig ez volt: http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=4479
Apa nem győzte eleget dícsérni. Hát tuti, hogy a repertoáromba fel lett véve, nekem is nagyon bejött.
Jó éjt!

Kép
kissmanó
 
 


Mniki: Köszönjük szépen és téged is Isten éltessen! :D :D :D

Banyoszka
banyoszka
 
 


Manó: ez a fotókollázs tök jó ötlet :) Nekem nagyon tetszik. Köszi a fénykép dicsit, ma sikerült olyat is csinálnom, ahol véletlenül túrja az orrát :lol: Az ujját próbálta szopizni, de másképpen alakult.

Ha a veséd fáj, akkor segít, ha betekered (melegíted) valamivel. Nekem viszonylag hamar elmúlik olyankor.
cosmopolita
 
 


Sziasztok!
Egyáltalán nem sértődtem meg,csak nem vagyok valami kreatív. :cry:Én benne vagyok,szívesen elvállalom ezt fotós cuccost.Mire ez lemegy én is kitalálok valamit(na nem szépségversenyt :lol:
Ha addig elkülditek a képeket,akkor szerdára megcsinálom.Oké?

Kép
kata840725
 
 


Khmmm....8 napba még beleférek ugyi :?:
Akkor Isten éltesse topikunk Nikijeit.

Cosmo: sajna vesés témában eléggé otthonos vok, 8 éves koromig 6x volt vesemedence gyuszim. No, de megfürdettem jó kis forró vizikében, aztán az éjszaka leple alatt elmúlt.

Hmmm...tiszta szerencse eszembe jutott, Anyukámnak holnap névnapja. Jól néztem volna ki, ha holnap megyünk a lányok után üres kézzel.

Kata: örülök, hogy tetszik az 5let, s ahhoz főleg, hogy nem haragudtál meg.
A szerdát azért kicsit napold el, hisz nem tudom addig hány képet fogsz megkapni. Aztán nehogy elveszítsed a listát, hogy elfelejtsed hányas szám melyik babót fedi. Másik fórumon így jártunk :lol: :lol:

Nahh...mék megalkotni a tortát, legyen nasi a csajoknak ha hazajönnek.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Baromira összevesztünk :(

Előadta az Ő milyen fáradt nótát, és persze a gyerek feje felett üvöltött. (Emma azóta sem tudott visszaaludni, nagyon zaklatott) Éjfélig szgépezett, és fel volt háborodva, hogy a baba hajnali 4-kor sírt mert fájt az ínye, meg fél 7 körül ismét felébresztette mert fuldoklott (félrenyelt) Mert szerinte egy apának nem kell annyit foglalkozni a kölykével mint amennyit ő teszi (este fürcsi közösen, etetést ő vállalta, és ő ringatja el ennyi)

Olyan dühös lettem, hogy bele tudtam volna vágni a nagykést! Engem baszogat, hogy sok pénzt költünk, holott ebben a hónapban is kidobott az ablakon 60 ezret könyvekre, meg számítógépes cuccokra, de a gyereknek a teszkós 1500 ft-os 2 db-os nadrágot sajnálta megvenni! A mi szobánkban van az a rohadt gép és éjfélig zúgatta, holott fürdőzött!!! Magyarul addig én sem tudtam aludni, és én utána ma éjjel 5 alkalommal keltem a picihez.
2 óra etetés
3 óra rossz álom felsírt, vissza kellett ringatni (meg se ébredt rá a nagyságos úr)
4 óra körül fogfájásos nyüglődés
6 óra etetés
fél 7 félrenyelt és fuldoklott, persze ez utóbbira sem ébredt meg, csak mikor beraktam közénk Prücsit

Tele a tököm vele! Persze, nekem nem kell aludni anya vagyok tudtam mi lesz meg különben is egész nap itthon vagyok, míg neki dolgoznia kell. De mire hazaér legyen puccba a lakás, legyen kaja, legyen bevásárolva, a csekkek befizetve, anyós elviselve, kimosva, kivasalva, a gyerek pedig boldog mosolygós legyen!!!

Megmondtam neki szerezzen segítséget vagy egyedül cibálja a gyerekágyat, hétvégén költözök, azt csinál amit akar felőlem meg is dögölhet!!! :evil:

Úgyhogy jönni sem fogok tudni többet :( Kár, jó volt, megyek, megint sírdogál :(
Vendég
 


Anuk: remélem mindketten lehiggadtok, mert ez így nem állapot.
A baj csak annyi, hogy egyszerre engedtétek ki a gőzt.
Reménykedem, hogy megoldjátok, hisz neked a 24-ből 25 órás műszak megerőltető, meg a saját bajaid is mellé, ugyanakkor minden (emelem kalapom a kivételek előtt) pasi kicsit besokall a gyerekszületés után. Félti a státusát, nem szépítek.
Drukk nektek.

Pussza

Kép
kissmanó
 
 


Anuk: egyetértek Kissmanóval. Le fogtok nyugodni. Tegnap láttam vmelyik tévén (talán spektrum) egy olyan műsort, amiben 2 anyuka sztrájkolt, elmentek 1 hétvégére wellnesselni, és a 2 apukának kellett mindent menedzselni: az egyiknél 4, a másiknál 2 gyrek. Vicces volt, a 2 gyrekes pl 3 napig nem fürdetett, a 4es az öt éves kispasitól kérdezte, hogy hogy kell bekapcsolni a mosógépet... :lol: A végén mindkettő megállapította,h a feleségük tényleg baromi sokat dolgozik otthon, és soha többet nem cserélnénekvele! :lol:

A babamontázs jó ötlet!!

Most megyek, car a kedvem, még írni sincs, pedig annyi mindennel lógok Nektek! Kicsit ki vagyok magamra, na meg főleg az, hogy holnap Pestre kell mennem (hajnalban utazok, este jövök), és ez lesz az első nap Borcsa nélkül, és már olyan szomorú vagyok előre is... :( :cry:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


hello Mamik,

Időtlen idők óta nem voltam, most csak visszaolvasgattam, hébe-hóba.
Anuk, hajrá. biztos lehiggadtál már. a babázás kb 1 éves korig többnyire női meló, amíg nem tudnak a pasik kommunikálni velük. Aztán ők lesznek a legbüszkébbek a csudaszép lányaikra.
Csillag, hamar elmegy ám a nap, és megint ott lesz veled a tündérkirálykisasszony.
Noémi, kár, h nem jött össze a lakáscsere, de bizto majd lesz egy még jobb...

Ami bennünket illet, egész augusztusban vidéken voltunk, 3 hetet a Tisza partján a délen, valami fergeteges volt, a Marcsa nagy kocsmázó lett ( persze, csak olyan teraszos presszókban szürcsöltem a koffeinmentes jegeskávét, meg a mentes vizet), mindenki kedvence, aztán 2 hetet Békésben, a Körös partján. Nem mondom, hogy olyan pihenés volt, mint rég, de igazán kikapcsolt a nagyváros zajából. Aztán hazajöttünk, felvettük a fonalat, Mara baba megkapta a 2 hónapos oltást ( közel 3 hónaposan), meg a rotát. Szerencsére nem lázasodott be. Voltunk Leonard Cohen koncerten, ami fergeteges volt de én azért végig arra gondoltam, minden rendben van-e otthon a deddel....
most meg lassan ismét elkezdem a tanulást, mert ugye októberben jön a következő szakvizsga... nem tudom, hogy lesz, mindenesetre van rá négy évem, hogy megcsináljam, anniy idő alatt csak sikerül...
Ja, múlt heti adatok (közel 3 hós) 5540 g. 58 cm
mindenkinek szép pénteket, üdv
mormota20
 
 


Mormota, jó hogy jöttél! Gyere gyakrabban!

Anuk, ez az időszak, akármilyen szép is, nehéz is egyben. Talán nem olvastad, de volt pár hete, hogy írtam, hogy mi is fasírtban vagyunk. Erre jó páran - talán Csillag és Manó is - írták, hogy ők is veszekedtek. Igen, sajnos ez nekünk is nehéz időszak. Igaz a pasik dolgoznak, de nekünk sem könnyű. Meg akarunk felelni, de az éjszakai kelések nagyon fárasztóak, ráadásul egy síró baba lelkileg is megterhelő!

Manó a Viburcol egyenlőre jól vizsgázott. Áron nem lett lázas, rendben telt az éjszaka! :)
Én is azt remélem elég lesz egy doboz az Osanittal kiegészítve. Meg persze mindent megvesz az ember, csak meglepődtem az árán!

Én is voltam ma a suliban. Jövő héttől indul a verkli. :(

A montázs ötlet nekem is nagyon tetszik! Választok egy képet és küldöm is Katának! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Ja, elfelejtettem írni, hogy persze azóta szent a béke köztünk, és Viktor is jobban figyel rám, illetve átérzi hogy én is elfáradok az itthoni teendőkben!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a névnapi köszöntést mindenkinek!

A fotómontázsos ötlet nekem is tetszik, egy gyerkőcről 1 kép lesz rajta?
"Szülőszobás-gyűröttfejes" képeket küldünk, vagy már olyan rendesebbet? :lol: :lol: :lol:

Anuk:
Fel a fejjel! Ilyenkor mindenki érzékenyebb, mi is, de a pasik is! nehéz nekik elfogadni, hogy már nem Ők az elsők az életünkbe és talán kicsit féltékenyek is a kisbabákra! De meg fog oldódni,ki fog alakulni, ne dobj mindent magad mögé!!!!
Később lehet, hogy Te fogod a legjobban bánni, ha most bevágod az ajtót magad mögött. Inkább próbáljatok meghiggadt fejjel beszélgetni egyet, talán egy pohár finom itallal a kezetekben.
Emlékezz csak vissza, Rod milyen nehezen fogadta el az elején a kismamaságodat is....
TÜRELEM, bármilyen nehéz is!

Banyoszka
banyoszka
 
 


szülőszobás-gyűröttfejes :lol: :lol: :lol: :lol:
tetszik a megfogalmazás.
mindenkire bízzuk rá milyen képet akar. lehet szülőszobás, lehet 1 hós, lehet bármilyen. a lényeg, hogy ne kapásból, behúnyt szemmel lehessen mondani, hogy ez XY, mert még volt feltéve az a fotó.

Sulizóknak respect. Tudom mit jelent, de kössz. Nem kérek belőle. Elég a harmadik osztályosom (szép csöndben megjegyzem anyám mivel állt elő: Adriám elég érett szerinte, mehetne suliba. s ha én nem akarok naponta 2x különböző időpontokra, 1 óra közzel menni a lányok után a 2 kicsivel, akkor hagyjam Adriát falun, járjon ott suliba.....kicsit sem állt fel a szőr a hátamon)

Kép
kissmanó
 
 


Manó: Úgy olvastam az írásodat... :lol: :lol: :lol: Nem azt olvastam,hogy behúnyt szemmel, hanem hogy elhúnyt szemmel :shock: :shock: .... Aztán visszaolvastam és jót vihogtam!
Csináljunk egy szülőszobásat is, meg egy másikat is! na ,hogy tetszik? Elég hülye vagyok? :D

Anyukád ötletére inkább nem reagálok,nem akarlak megbántani még véletlenül sem. De a hátszőrfelállással egyetértek!

Banyoszka
banyoszka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?