Új privát üzeneted érkezett!

Szana! Ha te 0 Rh- vagy akkor neked lehetnek majd gondok a babával, ha ő + ugye? Ez az összeférhetelenség vagy micsodi. Jázminnal volt ilyen gondod? Mármint kaptál szülés után ilyen ellenanyagot vagy micsodát. Mert állítólag az kell, hogy ne legyen baj a második babánál. Vagy megint rosszak az infóim? :oops: A hordozókendővel kapcsolatban nekem is ez véleményem. Nem tűnik túl egészégesnek ahogy gubbasztanak benne szegények.

Egyébként én is 0 Rh+ vagyok úgyhogy csatlakozom a többiekhez. :lol: Képzeljétek. A páromnak nem tudjuk a vércsoportját. Sehol nincs felírva és az anyja sem tduja megmondani. Pfff. Nagy mindegy. Amikor terhes lettem és mennem kellett vérvételre akkor bementünk a háziorvoshoz és mondtuk neki, hogy adjon a páromnak is beutalót, hogy megnézzük, hogy minden rendben van-e vele meg, hogy kiderítsük a vércsoportját. Azt mondta a doki, hogy ő nem adhat ilyen beutalót. Micsoda???? Akkor honnan derítsük ki, hogy milyen vércsoportú. Ezért menjen el vért adni? Mert ott tudom, hogy kiderítik. Valakinek valami ötlet?

bellerreni
Eger

Reni, mi se tudjuk Apa vércsopiját :lol: csak sejtjük, Lilluból, hogy A vagy 0... amíg Te nem vagy negatív (és mint látom nem vagy) nem okozhat a baba összeférhetetlenséget. :wink: szóval lényegében tök mindegy.
Ha vért kapsz vagy ilyenek (remélem soha nem fog a férjed ilyen helyzetbe kerülni) úgyis ellenőrzik :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Reni,

Jól tudod, lehetnek gondok elvileg. Jázmin 0+ lett, de a terhesség alatt nem termelt ellenanyagot a szervezetem, s később sem volt gond. Sülés után megkaptam az Anti-D-t és ennyi. Most is nézik minden trimeszterben az ellenanyagtermelést. Reméljük nem lesz semmi probléma. A férjem vércsoportját egyébként mi sem tudjuk, nem is kérték soha.
Vért adni én is szoktam még egyetemista koromban, bár mindig kevesebbet csapoltak tőlem, mert nem hitte el senki, hogy 50kg vagyok. :lol:

Amúgy a rendellenes testhelyzetet a kengurura írtam, valószínűleg én is kendőzni fogok, hacsak vmi csoda folytán nem költözünk vidékre a pici születését megelőzően, abban az esetben jöhet a babakocsi.

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!

Ma reggel én is alig bírtam kikászálódni az ágyból.

A lábfájásom még mindig gyötör - nem lehet, hogy visszér? A férjem azt mondja, hogy az inkább alsó lábszárban van, meg hátul, nekem meg a jobb combom eleje fáj.
Lehet ilyenkor valamit kenegetni rá? Venoruton nem árt a babának?
sosem voltam visszeres, segítség! :)

pammut: nekem a bal oldalon mozog a baba, és a görcsöket is mindig ott éreztem, sztem nálam meg azt az oldalt preferálja Buci :)

boruska

Sziasztok!

Mosható pelus. Hát én a sima hányás-törlő textil pelusokat is mosom majd mindennap egy újszülöttel, így több gondot nem okoz. Plusz van szárítógépem is végszükség esetén.
Az, hogy anyagilag megéri-e nem kérdés. A 20db pelus 78eFt-ba kerül. Az eldobható havi átlag 10eFt. Ebben benne van, hogy később kevesebb kell, de az úszópelus meg rohadt drága. Szóval Luca 25-26 hónapos koráig használt pelenkát. Ergo a 8. hónap után már ingyen van a cucc. Így sztem a mosószer és áram lehetetlen, hogy kiadjon ennyi pénzt! :evil: Viszont én tuti, hogy csak születése után veszem meg a pakkot, mert nem akarok nagy buktát, ha mégsem passzol a királylányra.

Reni!
Első gyereknél én sem voltam izgatott ezektől a témáktól. Sőt! Én olyan vagyok, hogy pontosan tudom, hogy az őszi Gucci kollekcióban milyen színekben hozták ki a Jackie táskát. Ennek ellenére érdekel a mosható pelus, mert tudom, hogy jó a babának. És egy szép kendő is nagy könnyedség, főleg, ha egy 3éves után kell rohangálni a játszótéren! :lol:
Simán képes vagyok szatyrokkal felpakolni magam a bioboltba, majd beesni a mekibe egy hambira! :lol:

Kendő vs. Kenguru: én okos voltam. Eladtam a kengurut, mielőtt terhes lettem volna! :lol: :lol:

Eldobható pelus: nagyon függ a gyerek alkatától. Vékony combú babára a Huggies vált be legtöbb ismerősnél. Én felváltva használtam Pamperst és Liberot. Először pempit vettem, de a kórházban kaptunk pár Libero mintát. Akkor az jobbnak tűnt, így áttértem arra. Amikor a Pampers kihozta a gumis tépőzárat, újra vissza, majd mikor a Libero is váltott, ismét azt vettük. És abban is nyugdíjaztuk. :lol:
Fura, de mire Hugi megszületik, Luca elhagyja az összes babás maradványát. Eddig ragaszkodott a cumisüvegből tápszerhez minden este, holott pl a vizet SOHA nem itta cumisüvegből.
Szóval tegnap kidobtam a cumi fejeket és eltettem az üvegeket. Már pelus sincs, csak az a fránya cumi. De arra meg én szoktattam rá. (pedig úgy mentem a kórházba, hogy az én gyerekem nem fog cumizni, na de így dőlnek meg az elvek a gyereknevelésben! :lol: )
Vendég

A kendővel kapcsolatban, nekem is van barátnőm, akinek ellenérzése volt, ezért nem szoktam erőszakoskodni. De a vízszintes helyzetekben nem gubbaszt a baba (bár van olyan kötés is - az nekem se tetszik), hanem valóban fekszik és a kendő a hátának minden pontján alátámasztja. A kenguru is onnantól jó, amikor már tud ülni a gyerkőc, de akkor meg már általában jó nehéz. A hátfájós anyukák gondba kerülhetnek az előlhordással :( . Képzeljünk el egy 50 kg-os, derékfájós anyukát, egy 7-8 kg-os babát cipelve. Nem jó párosítás :( .

Vércsoportilag én is 0-s vagyok, de az RH-m bonyolultabb: DU-s. Az első véradáskor derült ki (most tavasszal még adtam, állítólag azért olyan jó a vérképem). Állítólag, ha vért adok +, ha kapok -. Így RH- ként kezelnek. Szóval nekem is nézik az anti D titert. Első gyerek + lett (Apuka 0 RH+), szépen be is sárgult, ellenanyagot kaptam. A középső negatívos, a kicsi pozitív, náluk nem volt semmi gond.
pammut

Boruska - kedves druszám. Mielőtt kenegetni kezdesz kérdezd meg a dokidat (akár háziorvost, valszeg. jobban ért hozzá, mint a nődoki! és nem fog ártalmasat javasolni).
Combban, elől szinte kizártnak tartom a visszeret. Viszont Buci baba drága nyomhat valami ideget, eret, ami idővel javulhat. Nekem is volt ilyen az előző terhességben, napokig sántítottam miatta, aztán -egyik pillanatról a másikra- eltűnt. Valószínűleg leszállt róla a gyerek.
pammut

Vagy meghuztad, rosszul léptél?

Edit

Kép
ézsóné

Én volt, hogy úgy ébredtem, hogy kétszeresére dagadt a lábam és nagyon fájt a "bütyköm" - nincs bütyköm, de nem tudom jobban elmagyarázni. Szóval rá sem bírtam állni. Elmentem a váci kórházba, ahol közölték, hogy röntgenezni nem fognak. Szedjek algopyrint!
Hát köszi!

Másnap elmentem a háziorvoshoz. Na az végre ránézett és közölte, hogy csonthártya gyulladásom van. Váltogassam a cipőmet és el fog múlni. El is múlt!
:roll:

Kendő:
Arra azért fel kell készülni, hogy az emberek be fognak szólni. Volt, akinek mondták, hogy "le kellene csukni, hogy így kínozza a gyereket" stb. Én mondjuk értetlenül állok a dologgal szemben, mert nem tudom elképzelni, hogy ez ennyire irritál bizonyos öregeket! :shock:
Vendég

Beneildi: Mindig elfelejtem, hogy ki jár még rajtam kívül Szabó dokihoz, olyan sokan vagyunk. A baba nemével kapcsolatban most már én is kíváncsi vagyok, ha már ennyire kiszámoltátok. :) Nekem tegnap a kórházi szobatársnőm azt mondta, hogy bkv-val a moszkva tértől induló talán 90-es busszal kell felmenni. Nem olyan vészes állítólag. Szerintem ők kocsival lehettek, mert azért úgy egyszerűbb. Biztosan megoldható az is könnyen.

Zarja: Én is hátizsákozom, de azért a baba a mellkasodon lesz. Az állítólag 5-szörös súlyt jelent a derekadra. Nekem ez elég sok gondot jelentett kamasz koromban, mert elég hirtelen nőtt a mellem és nagyon fájt a derekam. Ezért félek ezektől a hordozóktól, mert a terhesség vége felé mindenkinek szokott fájni és utána nem biztos, hogy rögtön fogjuk bírni a baba súlyát állandóra. Ha az ember felveszi-leteszi az más. Nem elkeseríteni akarlak, csak felkészíteni, hogyha mégsem tudod majd hurcolászni. A tapasztaltabb anyukák véleményét majd várjuk ezzel kapcsolatban. Én csak azért szeretnék inkább kengurut, mert elég béna vagyok a kötözgetésben és nem szeretném, ha esetleg leesne.

Ronci: Látom te is hasonló okok miatt idegenkedsz a kendőtől. Majd kitapasztaljuk.

Bellerreni: Páromnak mi sem tudjuk a vércsoportját. Véradásra mi is gondoltunk már, de annyira nem rajong a tűkért. Én B RH+ vagyok.

Boruska: Seprűvénám nekem is a jobb combomon elől van, de nem fáj csak látszik. Néha viszket egy kicsit. Én nem kentem eddig semmivel, de most látok egy pár újabbat, majd rákérdezek.

Mosható pelust én sem vállalnám be, túl sok időt vesz el. A lebomló pelus viszont jó ötlet.
vicky79
Budapest III. kerület

lucababám: Ezt én sem értem, hogy az idősebbek miért szólogatnak be. Anyukám közölte, hogy a kórházból pólyában kell hazahozni a babát és jó lesz az ölemben. :shock:
vicky79
Budapest III. kerület

Én Lillut 8 kg bírtam cipelni kenguruban. Ekkor volt 9 hós és téli cuccban már nagyon nem volt kényelmes a dolog. Ekkor álltunk át a sportkocsi megoldásra.

KépKép

KépKép
beneildi

Ó lányok még sok ilyenre fel kell készülni. :lol:
a pólyanélküliség kanyart a mi családunk is nehezen vette, de most se lesz :lol:

Vicky, köszi a busz ötletet :D

KépKép

KépKép
beneildi

Viki!

Van minden alkalommal 45eFt-ja anyukádnak, hogy kifizesse a büntit a gyerekülés nélkül való utazásért? :roll:
Szerintem ezzel le lehet zárni. Nálunk is volt hiszti a pólya miatt, mert úgy "könnyebb lenne megfogni, míg olyan kicsi" na én lezártam azzal, hogy már nem lehet kapni. Kész. Pont.
Vendég

Parkolás az Istenhegyin:
Hát nehogy BKV-val menj! Óriási parkolójuk van. Simán lehet parkolni benne. A múltkor 2 autó volt rajtam kívül és kb nagyon sok elfér. Legalább 2óra lenne Neked otthonról csak oda, ha végig tömeg közlekedni akarsz! Ne viccelj, a jogsid nem csak M. határáig szól! :D
(mondom én, aki inkább kerül 15km-t, mint szarakodjon egy kicsi parkolóhelyért)
Vendég

Csatlakozom a 0 RH + csapathoz :) Harmincegy évig éltem abban a feltevésben, hogy valószínűeg AB-s vagyok, hát nem.

Köszi a babakocsival kapcsolatos tanácsokat, kigyűjtöttem őket egy külön doksiba és majd ezzel a kisokossal indulok nézelődni. Nóri, tetsztett, amit javasoltál, majd ráveszem apát egy hétvégén, hogy nézegessük meg őket. Valószínűleg az ember lányának a második gyerkőcnél már elképesztő a rutinja, én egyelőre úgy érzem magam mint aki most tanulja az ABC-t, közben meg Arisztotelészt kéne olvasgatnia :roll: Mosható pelust nem hiszem, hogy bevállalok, a lebomló viszont nagyon szimpi.

Bébi még mindig nem mocorog, viszont pocak+súly kis léptékekben napról napra gyarapodik, innen tudom, minden ok. A farkasétvágyról nem tudom eldönteni, hogy csak a gyomrom tágult ki és a szemem kívánja, vagy tényleg szükségem van rá, mindenesetre állandóan éhes vagyok. Már betöltöttem a 18. hetet, olyan jó lenne, ha végre adna valami jelt.

Apával október közepén papíron is összekötjük életünket, jó lenne, ha a fotókon azért felismerhető volnék. Ha ilyen ütemben gyarapszom, ez kétes :oops: Ez most csak a szűk családnak szól, 12 fővel, jövő nyáron majd csapunk egy "lakodalmat" a barátoknak, ismerősöknek, azt szerintem 100-150 fő alatt nem ússzuk meg. Én elég furán viszonyulok az esküvőhöz, mert soha nem álmodoztam arról kislányként, hogy egyszer majd szép fehér ruhában vonulok sok ember előtt. Vagyis nagyon szépnek tartom magát a szokást meg a szertartást, de nem érzek ellenállhatatlan kényszert, hogy nekem is ilyen legyen. A mennyasszonytánctól viszont a hideg ráz, az tuti nem lesz.

Beneildi: Az Istenhegyi előtt fel lehet állni kocsival a járdára, fel van festve, fizetni nem kell (én legalább is nem találtam automatát, de meg sem büntettek), általában van is egy-két szabad hely. Óvatosan parkolj, mert egy nagy kanyarban van, általában hasítanak az autók, nem árt nézegetni a hátulról jövőket. A buszos megoldás sem lehet vészes, mert nincs olyan iszonyú messze a Moszkvától, bár még nem próbáltam, szerintem kb. negyedóra lehet.

Kép
juci-77

Pólya nálunk az első gyereknél volt, kölcsönben. Kizárólag sétára használtam. Egy pólya + hozzá a 2 huzat 10 e. fölött van és ha a baba 4 kg-os, akkor hazáig se biztos, hogy benne marad :D . Kicsi súlyú babánál viszont jól jöhet, biztosabban lehet fogni.
Pólyával viszont aligha tudod bekötni az autós ülésbe :D . És hát a Kressz mindenekfelett :lol: !
pammut

Mi a szösz, ezek szerint az Istenhegyin van hátsó parkoló? Na majd jövő héten felfedezem. Jobb későn, mint soha :D

A pólya téma nálunk is előkerült, anyukám eldöntötte, hogy ő vesz. Mert az kell. :shock:

Kép
juci-77

Nem olvastam végig minden mai hsz-t, de Pammut egy mondata megütötte a szememet:
[quote]C írta:ombban, elől szinte kizártnak tartom a visszeret

Erre rá tudok cáfolni! Sajnos mindkét combom olyan a visszerektől, mint egy domborzati térkép. Szóval van ilyen.
Sőt! A háziorvos "jobban tudását" is cáfolnám. Az enyém közölte, a visszereimre szedjek Detralexet, amire a nőgyógyászom közölte: eszembe ne jusson! Ezek után amikor a házidoki felírta nekem az 1g-os Augmentint, rögtön hívtam a dokimat, hogy mehet-e.
De Boruska! A barátnőm anyukája egy Angiológus (érgyógyász) doktornő asszisztense magánrendelésben. Ha gondolod, megadom a számát, és tudsz időpöttyöt kérni. Én is készülök menni. 5000 Ft a vizsgálat!

Viszont Lányok!
Aki a Femibiont szedi: a Gyöngypatikákban a Femibion 400-as ebben a hónapban akciós! 4500 Ft.

És amit kérdezni szeretnék! Nektek mi a véleményetek a H1N1 oltásról? Én még mindig vacillálok, hogy beadassam-e.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Juci!

Igen van parkoló. A honlapon le van rajzolva, hogy kell bemenni. A Zalatnai utcából nyílik, de az lefele egyirányú, így eggyel tovább kell menni és visszakanyarodni. Én is onnan tudom, hogy a húgomnak ott volt plasztikai műtétje és oda kellett mennem érte.
Vendég

Hát én kendőzni fogok. Mert a kutyasétáltatás napi egyszer tuti az én dolgom lesz, és nem hátrány, ha szabad mindkét kezem. :) Gondoljon bárki bármit, engem sosem érdekelt idegenek véleménye. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!!!
Kakti én azt az oltást szeretném beadatni....
Nem magam miatt, hanem miatta!
Ráadásul patikában dolgozom, a veszély forrás az pont meg van!
Viszerek.. nekem is van a combomon.. de ez nem igazán viszér inkább csak hajszálér

Kép
bettike830

Betti!

Mikor mész Kisfalvihoz? Rákérdeznél Te is az oltásra, mert nekem annyira elutasította, hogy nem akarok oltatni!
Vendég

H1N1 oltásról: /persze szigorúan magán vélemény/ a H1N1 elvileg nem sokban különbözik a rendes influenzától. Azt be fogjátok adatni? /ugyebár aki M.o-n elkapta mindenki 2napig lázas volt, meg megfázásos tünetei voltak. súlyosabbról még nem nagyon hallottam/voltak halottak, de nem tudom, hogy konkrétan H1N1-be haltak-e meg, vagy más alapbetegségük volt-e.
/A mentőknél ugyebár fokozottan ki vagyunk téve a dolognak így rettentő sok anyagot kaptunk róla, meg előírást, hogy mit hogyan csináljunk.meg mit kell tudni a betegségről/
A szurit ugyebár most próbálják embereken, majd utánna gyerekeken.. Állapotos nőkön való kísérletről nem hallottam. Meg hát ennyi idő alatt ki sem derül ha valamilyen káros hatása van..
Amúgy még nem gondolkoztam konkrétan rajta, hogy akarom-e majd beadatni, de ezeken már elgondolkodtam, amiket fentebb írtam.
Na, ez jó zavarosra sikeredett. Próbáljátok kivenni amit akarhattam, jó? :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Kendő és társai: az ehavi Kismama magazinban van egy összefoglaló cikk róla, képekkel. Akinek megvan, a 90. oldalon találja. De mindjárt beszkennelem, s elküldöm a gmailos címre, 3 oldal (csak képként tudok szkennelni, de így is olvasható).

Oltás: én biztosan nem adatom be, tavaly ősszel kértem életemben először influenza-elleni oltást, de azt nem mondták, hogy asztmásként ne tegyem - jól be is fulladtam. Ez most nagyon nem hiányzik, így is a kis náthám miatt megint fulladok, jöhet a hörgőtágító. :evil:

Hátizsákosokhoz csatlakozom, de nincs nagy, mert tömegközlekedésben azzal is nehéz boldogulni, így gyakorta kiegészítem vállra akasztható táskával. Sokszor egy oviból hazafelé út után úgy meg vagyok rakva, mint egy szamár (Bori reggeli meleg ruhái + bevásárlás + külön zacskóban a gyümölcsök)...
ktc

Ronci!

Nekem is ez a véleményem. Nem halálosabb, mint egy sima influenza. Csak legfeljebb felkészületlenül éri a szervezetet. De én bíztatok mindenkit, hogy oltassa be magát, és annál kevesebb helyről kaphatom el! :twisted:
Viszont olvastam olyan tanulmányokat, amiben arról írtak, hogy sima influ oltásban találtak nem elölt H5N1 vírust. Tehát magával az oltással fertőztek meg embereket, akik oltatni akartak ellene.
Különben 1978-ban volt H1N1 járvány M.o.-on is, csak épp tömeghisztériát nem okozott. A sima influenza oltás hatékonysága 25-92% között mozog, de csak azok a törzsek szerepelnek benne, amik előző évben előfordultak. A 78-as "járvány" oka az volt, hogy az előző 20 évben nem volt ilyen megbetegedés, így nem oltottak ellene. Most dettó így van, régen nem volt ilyen fertőzés, de könyörgöm, ez nem az ebola. Ez is influenza, mint a többi!
Vendég

Elmaradtam az írással… :(
7főn levették a vért az AFP-hez, be is kékült a karom, a vérvételt elkövető nő szerint nem ő a béna, hanem nekem rossz a vénám…holott eddig akárhányszor vettek vért,mindenki csak dicsérte, hogy nagyon szuper, na mind1.

Juci, én minden éjjel felébredek és virrasztok 1-2 órát. Ma éjjel is igy történt, igy nagyon fáradt vagyok, alig látok…remélem a baba nem szokja meg, hogy minden éjjel 4-kor fenn vagyok, aztán majd ő is mindig ébred…
Kérdeztem a dokimat, hogy mindegy-e, hogy 18-19 vagy 20 hetesen jövök genetikai UH-ra, mondta, hogy teljesen mind1.

Beneildi, a 20 hetes UH-t az én dokim a rendelőjében csinálja, nem küldött ezért a kórházba..
Honnan lehet tudni, hogy egy doki milyen minősitéssel rendelkezik?

Pólya: az elsőnél kölcsönben volt, kb 1 hétig használtuk, a másodikat már sajnáltam beletenni és úgymond kikötni a lábát szegénynek, mert az újszülöttek felhúzzák a lábukat, viszont a pólyában erre nincs lehetőség, mert „le vannak kötve”..

H1N1: én is gondolkodtam, de most hogy olvaslak itt benneteket, lehet, hogy inkább hanyagolom..
lara

Nekem is olyan fenntartásaim vannak a szurival, amiket Ronci mondott.
Terhes nőkön ugye eleve nem nagyon szoktak kísérletezni. És igaziból nem tudjuk még, mik a mellékhatásai (sem a betegségnek, sem az oltóanyagnak). Én tavaly kaptam influenza-oltást (a Főnök kifizette mindenkinek), és simán beteg lettem (bár nem bizonyított, hogy influenza volt). Azelőtt évekig nem voltam megfázva sem. Nem tudom, érdemes-e szuratni, vagy sem. Anyukám szerint mindenképp kérdezzem ki a nődokit, de ha az azt mondaná, rám bízza, fogalmam sincs, hogy döntenék.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lara!

De jó újra látni! Már hiányoltalak!
Mi újság Veletek? Jöttök esetleg a talira?
Vendég

Tegnap volt a híradóban, hogy ha valakinek influenzaszerű tünetei vannak akkor hívja fel a háziorvost, de maradjon otthon 3-4 napig és ha azokután sem múlik a láza akkor menjen csak orvoshoz, mert ezt az influenzát is úgy kell kikezelni, mint a többit. Pihenéssel!!!! Lényegtelen, hogy H1N1 vagy sima influenza. Könyörgöm akkor mi a fenének adassam be magamnak a vírust???? Mert ugye azt oltják belénk. Hát eddig sem voltam szuri párti, de ezek után... Ez az egész egyébként jól fel lett fújva szerintem. Ennyi.

bellerreni
Eger

Sziasztok Csajok!
Megjöttem a naaagy felülvizsgálatról és maradhatok táppénzen. :lol:

Nóri, tudom hogy nem venni akarnál használt pelust, csak én egyből továbbfűztem magamban a gondolatsort.
Egyébként Benivel mi is textilpelust használtunk, éjszakára volt csak eldobható, de például a Libero betéttől kipattogott a popsija és vissza kellett térni a mosáshoz, vasaláshoz.

Eszter, Pammut, én is hátizsákpárti vagyok, meg alapból sportosan, kényelmesen szeretek öltözködni. A divatgént valszleg kihagyták belőlem a szüleim. Pedig anyukámnak és a nővéremnek még kicsit több is van belőle mint kellene. :D

Boruska, a visszértől szerintem nem zsibbadhat a lábad. Az inkább olyankor van, ha mondjuk valami nyom egy ideget valahol.

Ember vércsoportját nekem nagyon egyszerű volt megtudni, a katonai könyvével együtt a "dögcéduláját" is őrizgetjük és azon rajta van. :)

Pólya (még megvan), hordozó és társai ügyében a mi családunk még nem szólogatott be, de mondjuk nem is óhajtok hallgatni rájuk. Majd csinálom úgy ahogy én jónak látom. A fiammal úgysem hagyta kiélvezni ezt a részét anyósom.

Ja, és reggel lecsekkoltam, még mindig nem híztam semmit. :P

H1N1 én biztosan nem fogom beoltatni magam és kész.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, mikor lesz a tali és hol?

H1N1: én egy picit azért aggódok, mert ugye a terhesség alatt az immunrendszer csökkentett üzemmódban műxik, vagyis egy influenza fertőzést is nehezebb átvészelni, pláne úgy, hogy gyógyszert sem szedhetünk.
Én akkor voltam sima influenzás, amikor a kisfiam 2 hónapos volt. Mivel kizárólag szoptattam, igy akkor sem kaphattam semmi féle gyógyszert. 1 hétig 40 fokos lázam volt, gyakorlatilag mozdulni nem tudtam, lefogytam 6 kg-t, mellette szoptatás ezerrel…szájmaszk, kézmosás, igy senki nem kapta el tőlem, ám nagyon nehezen gyógyultam meg. Szerintem terhesen is nehéz meggyógyulni…
Pedig alapvetően én nem is járok dokihoz, mert ha elkapok valami betegséget, nagyon gyorsan meg szoktam gyógyulni.
lara

Lara!

16-án délután 4-kor az újpesti cukiban.

Amúgy meg nagy hülyeség, hogy nem szedhetsz gyógyszert. Sokkal károsabb a magas láz, mint a gyógyszer. Eleve a gyógyszerek kis része megy át anyatejen keresztül, illetve az sem feltétlen okoz kárt.
Mondjuk hormon készítményt nem szednék, de a láz terhesség alatt is sokkal károsabb, mint a gyógyi.
Vendég

Pammut: én is megkaptam a hátizsákolás miatt, még most se néznek 18 évnél többnek, pedig már egy tizessel túlhaladtam. Nem is bánom. Mondjuk a másik oldalról azt is megkaptam, hogy nem öltözködöm köztisztviselőhöz méltóan, mert a köztisztviselő nem ilyen táskát hord.

Ez a beszólás dolog, meg az emberek tradícióhoz való ragaszkodását mutatja. Nem sértődöm meg, mert úgyis azt fogom csinálni, amit én gondolok, más meg azt, amit ő gondol. És ez így jó. Így legalább a kendőgyártók és a babakocsigyártók is megélnek. Mellesleg el szoktam nézegetni az Árkádban, hogy sokan karon, ölben viszik a babájukat és tényleg nyeklik. Ez jó? A kendő nem? A kutya se érti az emberek felfogását. Anyukám mindig azt meséli, hogy mikor a tesóm született ők tanyán laktak, és majd leszakadt a keze a tesóm súlya alatt. Most, hogy meséltem neki a kendőről, teljesen oda volt, hogy akkoriban miért is nem lehetett ilyet kapni, ő lett volna az első, aki használja a faluban. Mondtam neki, gond nincs, a babakocsit úgyse hozzuk haza Komlóra, tehát itthon aki sétálni akarja vinni a Lucát, az vagy kendőzik, vagy nem viszi. Lehet dönteni!

Kakti: H1N1 és semmilyen más védőoltás sem jöhet várandóság alatt nálam. Ezt betonba lehet önteni. Tehát egy pont a nem mellett.

zarja

Eszter!

Majd megyünk együtt a lápvidékre, ha kötelezővé teszik az oltást. Ott aztán moshatjuk a pelenkákat is! :lol:
Vendég

Bocsi, ha visszér ügyben rossz infot-t adtam, szegény Kaktinak a sok betű között pont ez ötlött a szemébe :( . Nálunk lábszár visszeres (nagyon) van a családban, combon oldalt, hátul, sőt szeméremajaki is van (terhességben mind nagyon tud fájni). De hát amit nem tud az ember arról ne karattyoljon :oops: .
Kakti elismerésem a nődokidért. Én is ilyet szeretnék. Az enyém egy bacis vizelet leletre hozzámvágott egy kismamáknak ellenjavallt antibio-t. A háziorvosom ellenben elküldött újra laborba, ahol a lelet negatív lett. Szóval dokija válogatja.

H1N1 - édesapám belgyógyász (öreg, körültekintő) és felhördült az oltásra: "kismamát márpedig nem oltunk!" Csakhát egy több napos magas láz... Komolyabb gyógyszer nélkül... Én az első terhességben láz után kezdtem vérezni - bár lehet, nem volt összefüggés. A 3 gyerek vidéki busszal utazik suliba, emberem is. Jó lenne valami stabil álláspont.
pammut

Hát Csajok!

Nem hoztam ma magammal ebédet, mert van itt nem messze egy kifőzde és nagyon finom főzelékeket főznek és úgy gondoltam majd azt táplálkozom. Erre megyek fél 2 után pár perccel (ekkor kezdődik az ebédidőm) és semmi nincs a kifőzdébe. Se főzelék sem leves, csak a szokásos rántott sajt és társai. Úgyhogy legnagyobb elkeseredésemben nyakamba vettem a lában, hogy akkor elmegyek a mekibe eszek ott valami egészségtelen izét erre az egyik étterem elé ki van írva a mai menü. Mit gondoltok mi volt? Zöldbableves ééééés krumplifőzelék fasírttal. Úgyhogy igaz, hogy dupla annyiért mint a kifőzdében, de ettem főzeléket és finom volt, csak kicsit fűszeres. Remélem Mucikának is tetszeni fog. :roll:

bellerreni
Eger

Komolyan mondom, hogy eddig ilyen apróságoknak nem tudtam örülni. Mekkorát fordult velem a világ amióta itt a pocakomban lakik valaki :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

A mekinél még így is jobban járhattál anyagilag. Egy rohadt zsömle 800Ft. Vicces! :twisted:
Vendég

Hát igen Nóri! Nem is eszem ott csak ha már nagyon késztet a picurim rá. :lol: Inkább otthon csinálok hambit abban legalább a zöldségeket tudom, hogy frissek. Egyébként találtam egy receptet, hogy hogy lehet hamburgerhúst sütni. Ha majd otthon leszek és nagyon ráérek tuti kipróbálom :lol: Egyéként az a baj a mekivel, hogy ott van a világon a legislegjobb sütkrumpli. Az verhetetlen. Olyat senki nem tud csinálni otthon. Meghát ugye az álompitének se nagyon van párja :roll: Úgyhogy csak jó valamire a meki is :D

bellerreni
Eger

Valaki tud nekem segíteni abban, hogy Photo-Paint-el hogy lehet kicsinyíteni? Biztos rájönnék, ha foglalkoznék vele, de megmondom öszintén lusta vagyok. :oops: :oops: :oops: Gondoltam inkább megkérdezek valaki okosabbat. :lol:

bellerreni
Eger

Akkor fogják kötelezővé tenni a várandósok oltását, ha arra a 4 millió vakcinára nem lesz jelentkező, mert senki sem fogja akarni magát beoltatni, még az se, akinek ingyenes lenne.
Állítólag most Veszprémben tesztelik 50-100 gyermeken az oltóanyagot, akik "önként" vesznek ebben részt. Hrrr, ki az az állat, aki ilyenbe önként részt vesz, vagy gyermekét részt veteti. Visszatérve a tegnapi gumibotos sztorihoz, lehet, hogy fizetnek, azért hogy tesztelhessenek, akkor el tom képzelni az önként tesztelőket.

Nóra, ha kötelező lesz, akkor bevonulunk Somogyvámosra Krisna völgybe. :D Ott megvédenek az aikidós sporttársak, és még szállást is ellátást is kapunk!

Most mondják, hogy a várandós gondozást is ki akarják venni az ingyenes orvosi ellátások közül. :? Bár ha jól olvasom, csak én járok állami gondozásra, mindenki más magándokihoz jár. Pfüh, akkor mi nem lesz fizetős? A papámon látom, hogy az orvosok már meghalni se hagyják a beteget, mert még életmentő műtétként ezt azt el lehet végezni rajta. Holott ő már itthagyná a szenvedést. Neeem, arra kell költeni, a jövő nemzedéke meg valahogy csak meglesz. Uh, káromkodhatnékom van, ezek a pasik a Parlamentben agyamentek, ki a tököm fogja finanszírozni a fiának a 23. villáját 50 év múlva???? Nem lesz adófizető állampolgár! Na majd akkor lehet szövegelni, hogy el lehet menni. Nem lesz olyan se aki elmenjen, meg aki dolgozzon. Akkor lesz ám deficit! Uff, szóltam.

zarja

A Windows/Kellékek/Paint-re gondoltál? Ha igen, akkor fenn menüsor Kép/Nyújtás döntés és ott a %-ot kell állítani

zarja

Zarja! Ez a Paint nem az a Paint. :lol: Ez valami idióta képnézegető. Csak itt a benti gépen csak ez van. Fel akartam tenni a profilomba egy esküvői képet, de le kell kicsinyíteni mert nem engedi így felrakni. :? Na majd akkor otthonról, ha nem felejtem el. Teljesen egyetértek egyébként veled Zarja. Pont ma beszéltünk egy pár szót erről főnökömmel. Én is mondtam, hogy nem lesz majd pár év múlva aki adót fizessen, mert ugye a kissebség nem igazán arról híres hogy adót fizessen. Erre Péter (a főnököm) azt mondta, hogy majd megváltoznak a kissebségiek és szépen fizetnek az állambácsinak. Ezen egy jót kacagtunk :lol:

bellerreni
Eger

Zarja! Most látom de jó neked holnap már félidős leszel. Irigyellek...

bellerreni
Eger

Komolyan nem láttam még olyan nyomorult országot, aki ezt hagyja. Mármint, hogy fürtökben lógjanak rajta az ingyenélők. Nem Svédország a szociális paradicsom, hanem mi. Viszont ne tudom, mihez lehetne kötni a segély osztogatást, úgy, hogy ne a "normális" emberek szívják meg.
Mert ugye jól esik nekünk is a GYED, szocpol...stb.

Mondjuk én a munkanélkülit egy az egyben beszüntetném. Helyette adnék nekik munkát. Addig is kereshetne melót és nem kellene szégyenkeznie, hogy segélyen van. Hamarabb fel is vennék. Hát nincs az önkormányzatoknál meló, amit el lehet végezni a segélyért cserébe? (takarítás, fűnyírás, sulikonyha???)

Van egy település, ami a segélyek összegét mezőgazdaságra fordítja. Vetőmagra, eszközökre. A munkanélküliek minimálbéren (több a segélynél) dolgoznak és a termelt árut eladják. Múlt évben 5millió pluszt termeltek meg! Ilyet miért nem csinálnak máshol? :shock:
Vendég

A másik dolog, hogy ha a gyerek 1 éves koráig dolgozni akarsz, nem kaphatsz GYES-t. Én nem is akarnék, de van, aki igen. Nekem a GYED-em nem sokban különbözött a nettó fizumtól, így baromira nem motivált semmi, hogy visszamenjek. De ha mondjuk 3 éves koráig adókedvezmény járna (ez konkrét kiadást nem jelent, mert ha otthon vagyok, nem fizetek szinte semmit a kasszába, sőt) a gyerek után (nem 3eFt havonta, hanem valami jelentősebb) mindjárt motiválva lennék a munkába állásra!
Na de tépem itt a számat, mikor ezek azon vannak, hogy kiirtsák és elüldözzék a még dolgozni akaró embereket.

Csak belegondolok abba, hogy a Laci apja 70éves, az anyja 62. Már elég régen nyugdíjasok, de anyám csak 55 (pedig ő "öregen" szült engem a maga 30évével) ergo még 7 éve van a nyugdíjig asszem. Akkor ha nem lenne az anyósom, hova a tökömbe tenném nyáron a gyerekeket iskolaszünetben? Lassan addig húzzák a nyugdíjkorhatárt, hogy épp annyi ereje marad az embernek, hogy bemásszon a koporsóba! Röhej!
Vendég

Köszi az Istenhegyis parkolási viszonyok leírását, jó hogy nem reménytelen a dolog.

Mi nem tervezünk H1N1 oltatni, ha nem muszáj.

Egyébként én is úgy tudom, hogy a gyógyszer kevésbé veszélyes, mint a láz...

A családtámogatási rendszer meg úgy ahogy van rossz... csak idegesítő, amikor a saját bőrödön is érzed. Mondjuk én arra is kíváncsi vagyok, hogy pl. ha a kétéves gyerek mellől visszaterelnek mindenkit 2012-ben dolgozni a bölcsis férőhelyeket hogy oldák meg...
Mert Monor térségi központnak számít, 22 ezer lakosra 60 bölcsis hely van, na ennél én aki alig pár éve lakik itt több kisgyereket ismerek, csak olyat, aki nem bölcsis...

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, ezen a szociális 'kettős mérén' én is mindig kiakadok!
nagy mázli, hogy a szüleim nyugdíjasok már, igaz, vmi korengedményes cuccal, így lesz kitől segítséget kérni

Voltam ma a szüleimnél ebédelni, mert éppen belefért az életembe, és mutattam a képet Buciról :) Mondjuk annyira nem lelkesednek, sokkal jobban örülnek a hason kívül lévő babáknak (az unokatesóm elhozta tegnap a 3-4 hónapos Zsófit, azt bezzeg értékelték :))

boruska

Kakti: Nekem a sima influenza elleni oltás tavaly nagyon bevált, úgyhogy ha a háziorvosom nem ellenzi, akkor beadatom. Elég sokat tömegközlekedem.

Lucababám: Tudod, nekem az tetszett egyszer, amikor azt mondták az okosok a tv-ben, hogy a romákat nem lehet munkával fenyegetni!!! Minket meg nem fenyegetnek, mi csak dolgozunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?