Új privát üzeneted érkezett!

Kizárólag szoptatott babának!

Kép
Kép
incike
 
 


pumukli, gyerekek nagyon szépek :)

ki megy csütörtökön Annusékhoz?
Vendég
 


ja akkójóvanakkó 8)

Kép
Kép
mniki84
 
 

 
 

Na itt!
Feltettem a vizet forrni,de elfelejtettem alágyujtani...várhattam volna amíg felforr :lol: :lol:

Én belecseppentek a szájába!Profi célzó vagyok 8)

Panndi!
Persze,hozhatod!Amúgy a Borárostól kb 5-10 perc séta-2 gyerekkel nem tom mennyi :wink: A mester utcánál kell leszállni,vagy lehet jönni metróval is,ott meg a klinikáknál kell leszállni,és onnan is 5-10 perc séta!

Pumukli!
Annyira szépek a gyerkőcök!!!!Maja tényleg mindt vmi egzotikus szépség :lol: :lol:

Niki!
grat a menszihez :roll: 8)

Anikó!
:lol: :lol: :lol: Jut eszembe ,ti nem jöttök????


Igen,hát apa nélkül nem lesz baba :lol: :lol: Nélküle meg nem csinálom :wink: :lol: :lol: :lol: de egy előnye van,ha épp akad rá lehetőségünk igyekszünk bepótolni a lemaradást :oops: :lol:

Na remélem h szépen fogunk kanalazni továbbra is,még össze kell szokni,én is még bénázom,meg Iza is még.De semmi nam lett olyan,és a pofámba se köpte vissz!Fél siker :wink:

annus11
 
 


mozza, velem is vmelyik nap elofordult hasonlo, azota ket kezzel.. mert olyan ficanka lett :roll: biztos ami biztos .. mielott kiugrik :roll:

csaj tuti nem bszott at! postan utana kell kerdezni mindenkepp..

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok. A Konakiont csak a kizárólagos szoptatás alatt kell adni.Sztem a gyerekorvos nem ír már mégegy 5 ampullás kiszerelést, hiszen a bébik fél éves kor körül már kapnak mást is az anyatejen kívül, így a -
K vitamin termelő bacik meg tudnak végre telepedni náluk is( nem azért, mert a hozzátáplált kaja K vitamint tartalmaz)

Kép
Kép
zili
 
 


Niki, én is szájba cseppentek. :lol:

Maja és Kolos nagyon szépek! Kolos annyira fiús! :lol:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Mozza
20 cm és 2.5 kg van köztük. Kolos hamar ledolgozza majd. A kilókat tuti. Főleg, hogy Maja 1 hete nem eszik normálisan, biztos most nő :-)

Annus
remélem Kolosnak is ilyen bőre lesz. Majára rásüt a nap áprilisban és egyből szép barna lesz. Mázlija van.
Mi nem tudunk menni. Csütörtökön kell 10:30-ra menni a 4 hós ortopéd kontrollra, utána meg már ebéd és Maja-alvás.
Mi Dunakeszire gyúrunk :-)
pumuklii
 
 


MOzza, szuper anyuka vagy! Ilyen vagy hasonló még sokszor elő fog fordulni!
Nekem egyszer leesett az ágyról, együtt bőgtünk, aztán minden 2. anyuka beszámolt róla, hogy nála is előfordult....
Vendég
 


Annus, ha minden igaz, holnap járunk feléd! Tesómmal akarunk menni a turiba. Csütörtökre már programom van, "benne leszek az újságban", hihi. :D

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Már számolni se tudok, 3.25 kg van köztük. :-)

Csináltam nekik blogot. Majánál még nagy a lemaradásom, nem is tudom mennyit csináljak meg majd visszamenőleg.

www.photoblog.hu/simonkolos
www.photoblog.hu/simonmaja
pumuklii
 
 


pumuklii
 
 


Pumukli, nem tudom megnyitni: Page not found. ????

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


http://www.baba-jatek.hu/?oldal=2&kat=30&termek=66

Nekünk ilyen zenélőnk van, de én fele ennyiért vettem a madaras tecsóba.

Kép
Kép
incike
 
 


Jut eszembe, valahogy meg kellene tanítani Blankit háton aludni. Tesóm felhívta a figyelmemet, h télen bundazsákban nem tudom hason altatni a babakocsiban, mert nem kap levegőt. :shock: Ráraktam a sportrészt a vázra, azzal sétiztünk, de szunya nem volt, csak nyügi. :roll:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Nekünk nincs lábzsákunk, az egyik szomszéd kérdezte, h nem kell-e a gyerekéé. De nem tudom. Nem túlzás az, hogy meleg anorák plusz még lábzsák?
pumuklii
 
 


pumukli, ígérem, Dunakeszit is pótoljuk :) Ez a hét picit sűrű lett, de lassan lezajlik minden, és jöhettek!

És tényleg bocs :?

Annus, szerintem bevállaljuk. Nem jön valaki vonattal, akivel a nyugatitól együtt mehetnénk? Ja, és mi nem nagyon tudunk sokat maradni, mert a 13:12-es vonattal legkésőbb jönnünk kell haza, de még jobb lenne eggyel hamarabb, különben Zsófi kidől :shock:
Vendég
 


Miért nem kap levegőt? :oops: Hát a bundazsák nem a szája előtt van, nem?
Vendég
 


Hát, nem tud mozogni benne, buksi alá rakni a kezét, ilyenek. Meg ugye kapucni is van...

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


ANikó, milyen újságban leszel?

Az a lány, akivel koncerten voltam, egy modell csaj. Anno, 5,5 éve a Kismama magazinban vele indult a terhesség alatt és szülés után bemutatott rovat.
Vendég
 


Hahó!

Mozza, nem vagy rossz mami! Vagy én vagyok hiperszar... :roll: Ügyesen elkaptad Lilit, ez a fontos, jól kell reagálni a nehezebb szitukra! :wink:

Ki is kérdezte? Ha tényleg nem kell a Konakion, én bevállalnám. Nekünk most írtak ki még 1 doboznyit. Köszönöm.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Ja, Böbi, én is ezt álmodtam! :) Örülnék ha így LEHETNE...

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Annus drága, dühöngjél csak! :D Én csak gondolkodok. De akkor mondd el te, hogy szerinted miért van az, hogy ebben a topikban, ahol ráadásul sokan is vagyunk (vagyis nagy eresztés), ilyen az aránya a kizárólagosan szopizóknak? Vagy azt kell gondold, hogy véletlen, ebben a topikban ilyen sok a genetikailag nem elég tejet termelő nő, vagy azt kell gondold, hogy a WHO-s ajánlás hülyeség. Utóbbi esetben akkor mégiscsak az van, hogy az a közhangulat, hogy nem kell feltétlen szoptatni kizárólagosan 6 hós korig. (Én nem tudok róla, hogy már a 6 hó 4 hóra csökkent volna...)
És nem én használtam először a teljesít szót, csak átvettem és idézőjelbe tettem. Szerintem sem verseny.
Amúgy ugyanez volt akkor is, mikor Kittyvel azt pedzegettük, hogy vajon miért van az, hogy ilyen arányban lettek császáros babák, és ilyen arányban kellett a rásegítő gyógyszer (oxy). Mindenki elmondta, hogy hát nála indokolt volt ezért meg ezért. Én nem is személy szerint szóltam be akkor sem senkinek (nem vagyok orvos, nincs kompetenciám megkérdőjelezni egy orvos döntését sem), csak mégis fura, hogy tényleg ilyen arányoknak kell lenniük?
Szerintem igenis ezek az általános szemléleten (is) múlnak. És nyilván mindig lesznek császáros, oxys, vákuumos stb. babák, meg tápszeresek is. Örüljünk, hogy van ilyen, és hogy az orvostudomány ennyire előrehaladt, de nem az lenne a lényeg, hogy ezek indokoltak legyenek és ne rutinból menjenek??? Mint ahogy az antibigyó írása se rutinból menjen...
Na jól leírtam a véleményem, szerintem egy ideig megint nem fogok a témán lovagolni, ígérem. :P
És nekem sem WHO-s a gyerekem, mert nem 2 éves koráig szopizott. :lol: Sőt, én gaz galád elválasztottam, nem hagytam elválasztódni. Amúgy lehet, hogy szoptattam volna tovább, de TÜci nem volt hajlandó normális módon csak reggel és este szopizni, hanem napközben is 10 percenként húzogatta a pólómat, miközben csak egy-egy másodpercet cumizott, nem is szívott. Hát elválasztottam no. Különben is pszichológusként úgy gondoltam, hogy nem szeretném, hogy az elválasztás 2 évesen, meg a szobatisztaságra szoktatás nagyon összecsússzon. Az unokahúgomnál mondjuk így volt és mégse volt vele gond, de én nem akartam. Igaz, a szobatisztaságot is 3 éves korra mondják manapság inkább, de szerintem azért a legtöbb szülő 2-2,5 évesen már azért kezdi elvárni, hogy a gyerek ne legyen pelenkás.

Kép
Kép
tinu
 
 


Böbi: igen, jöhet a fogdoki elérhetősége! HOgy kell? Be kell jelentkezni hozzá? Az jó, ha fogad felnőtteket is, lehet, akkor az én fogaimat is megnézetném vele... Most kimaradt a terhesség alatt. :oops:

Pumukli: a gyerekeid álomszépek!!!

Mozza: nem vagy se barom, se szar anya. Csongort is dobtam már el így majdnem én is! A másik kezemmel TÜci kezét fogtam éppen... Akkor nyekkent a gyerek nyaka, hogy kész csoda, hogy nem történt vele baj. :roll:

Ööö, tanulnom kéne. :?
Nekünk is elfogyott a Konakion. De én nem akarok még egyet kiváltani. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tali!
Na mindjárt össze számolom h mennyien leszünk,az előző oldalon már elkezdtem.

Ja Iza folyton ide oda forog,megy körbe körbe.Tegnap a kiságyban minden hol lenyomatot hagyott!Mint egy kutya,aki körbe jelöli a területét...vagy a nyál folyt neki ezerrel,vagy a kaja....moshatok mindent 2 naponta..már minden pléd,lepedő tiszta olyan :lol: :lol:

Mozza!
Gondolom h megijedtetek!Iza egyszer engem is lefejelt,bele az állkapcsomba...csilllagokat láttam,persze ő meg sírt picit,biztos meg is ijedt...pedig 2 kézzel fogtam,csak ő is mindig ki akar ugrani a kezemből :roll: Ja szerintem is érdeklődj a postán!!!Nekem sokszor van olyan h a helyettesítő postás nem szól fel,vagy nem is dob be cetlit!!!Volt ilyenre is példa,és akkor visszament a feladóhoz!Aztán rendes volt a kiadó ahonnan rendeltem,és vhol itt Pesten át tudtam venni...elég bosszantó!!!!Ja és állítólag 3szor is kaptam cetlit h menjek érte :evil: na persze.....

Anikó!
Jó turizást!!!!

annus11
 
 


Böbi, Ádám párjában. :lol:

Tinu, én terhesség alatt rendbe rakattam a fogaimat. Olyan jó, h most okésak. Ja, meg ingyér volt. :lol:

Ez a Konakion dolog nem ment valami fényesen nálunk. Ki is maradt egy, meg a többiből se sok hasznosult. :oops:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


nekem is van konakion!!! nemtudom mennyi van benne, este megnezem, szivesen postazom ha kell vkinek!!

Netti
Kép
maumau
 
 


Anikó, az októberiben?

Tinu, küldtem privit, átment?
Vendég
 


Szopival kapcsolatban csak annyit, hogy én is úgy voltam, mint Dóra. Máténál kellett tápszer, nehezen, de beletörődtem, igaz, utána 26 hós koráig szopott. Most szeretném 6 hós koráig csak szoptatni, és nem hallgatok senkire, igaz, nem is magyaráznak annyian, mint anno.

Kint alvás: Máténak nem volt bundazsákja, csak vastag naci + harisnya, kabát, sapi volt rajta télen, de nagyon sokat aludt kint, és ő is hason alvós volt. Soha nem volt semmi baj.

Vigantolt és is csak a szájába cseppentem (néha 2 csepp megy, néha fele mellé, de még mindig így a legegyszerűbb (nekem)).

Konakion: nekem is már csak egy van, de akkor még csak 4 hós lesz Samu, nem is értem, hogyha a cél a 6 hóig csak szopi, akkor miért nem 7-et csomagolnak egybe? Vagy 3-at? Az 5 elvileg nem elég, a 10 pedig nagyon sok :? .

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Na egy kérdés!Akinek már ide oda forog a gyerek,elsősorban pl Tinunál Csongi!Mi a fenét csináltok vele???Hova teszitek???Nekem a nappali már végig ki van plédezve,azt hiszem beszerzek habtapit!Mert az egész szobát körbejárná ha engedném! :roll: Így is a bútorokat nem tom hova tenni...és folyton a kanapé alá akar fordulni....olyan gyors,h hátrafordultam és mire visszanéztem már odébb is volt....WCre se merek elmenni,mert addig 6szor megkerüli a Földet...kiságy meg...már mondtam apának h veszek egy 120x120as járüókát,kiságyat meg kib*sszuk 8)

Másik!
Lurdyban van ilyen zenés fogla.kozás piciknek,3 hós kortól!Érdekelne vkit?Én el akarok menni vmikor!

annus11
 
 


ja, nem is írtam, de a múltkor mi is benne voltunk a Meglepetésben. Az újszülöttek ligetéről volt egy cikk (amit már írtam, hogy minden újszülött kap egy kis fát), és többek között mi voltunk a fénykép és riportalanyok.
Ha valaki kíváncsi, a Meglepetés honlapján, az archívumban, a Bajor Imrés számban vagyunk, a Meglepő történeteknél :wink: .

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Hát, ha vki szivesen megdobna maradék Konakionnal, megköszönném. Küldjem a címem priviben? De kinek?

Ja, remélem nem a témán lovaglásnak tartottátok írományom! :) Én tényleg senkit nem tartok itt rossz mamának! Tudom, milyen, amikor gondok vannak. Meg azt is tudom, milyen, ha császár kell... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Konakion nekem is van, szívesen átadom bárkinek, ha kell....

Mi a vigantolt majd csak most kezdjük el, mert eddig jó idő volt,és sokat voltunk napon,így én feleslegesnek tartottam!
:oops:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Óóó, Moncsi, majd megnézem! :)

Annus, én Danót rendszerint járókában tartom. Ott vannak határok. A határok pedig a másik irányba terelgetik, mikor eléri őket!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Nálunk is minden egyenesen a szájába megy Danónak. :) Tegnap mondjuk kivételesen tejjel kapta a Konakiont, mert extra nemjól volt, féltem,nem akarja majd lenyelni. Így is fintorgott, de a nagyja landolt. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Ja, Annus, tudom, nem engem kérdeztél, de nekem is ezt csinálja Dani, szóval felhatalmaztam magam! :lol: Különben is szófosásom van a hosszú kényszerpihenő után! :lol:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Most nézem h ez a zenés vmi lehet h angol nyelvű...nem igazán értettem,de majd felhívom őket! :wink:

annus11
 
 


Még vmi: talira ugye csak akkor menjünk, ha teljesen minden OK? Mert nehezen tudom elképzelni, hogy Samum már ne legyen eyáltalán taknyos... Nem vészes, csak picit folyik a nózija, de akkor is... Na, hátha megszánik ez a nátha csütörtökre!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Böbi: átjött, köszönöm!!! :)

Annus: habtapi van lent a földön nálunk. Van, mikor a padlón találom meg a gyereket ennek ellenére. :lol: Szerencsére a kanapé alá nem tud begörögni, mert nem lukas, hanem teli, vagy hogy mondjam. Engem érdekelne a LUrdy, majd mesélj, csak még bele kell jönnöm a vezetésbe.

Konakiont még megkérdem a dokitól jövő héten, hogy kell-e még egyáltalán. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Dori,nekem dobhatsz püt,cimmel,feladom a k-t :wink:

Netti
Kép
maumau
 
 


Én gondolkoztam, hogy felvetem, de ha már Annus pl. gondolkozik ilyenben, akkor megteszem, nem szeretnétek zenés foglalkozást velem művelni? Nem egy papírom van róla, hogy értek vmit ehhez! :lol: Ami persze semmit sem jelent, de ha van kedvetek, megpróbálnám, hátha jó lehet nektek is, nekem is. Ovisoknak csináltam már zeneovit, de azért bébiknek még csak a sajátjaimnak.. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Köszi, Netti!

Ja, és ne vegyétek erőszakolásnak, csak ha van kedv, én nyitott volnék vmi ilyesmire. Különben is már felvetettem a suliban, hogyha visszamegyek, csinálnék a zeneiskola keretei között is ringatót. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


zdori. online tudod nyomni??? mert akkor benne vagyok...egyzser kéne csinálni egy olyan online party-t ahol mindenki webcam-mel msn-en vagy Szkájpon mittoménmin bejelentkezik és nyomtajuk, így a Vidék se marad ki a jóból..hmmm??? technikai zsenik megoldható ez valahogy???

Kép
Kép
mniki84
 
 


Sztem online is tudnám, ha megoldható lenne a sok otthonból befutó meg kifutó meg mittomén jel... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Meg kicsit nem jó szokott lenni a hangminőség. De ha lehet jü hangminőségben is, nekem semmi ellenvetésem. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


jü=jó :lol:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Ja, Annus, 1 kérés, bocsi, csak ha van rá energiád...
Engem nemtommiért kidobott a blog. Még Trixinek tudtam írni, de aztán vmiért nem szeretett. Épp nagyban kerestem a szülést Danóval, hogy felcímkézzem, mert nem tettem meg, hogy tartozzon a szülésekhez, ha te oda tudsz jutni, megtennéd? Mert még azt sem tudom, hogyan kéne, nem tudtam hozzáfogni sem. Nem szeret engem a blog... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


No Lányok!

Elkezdtem megírni az életemet. Még csak az elején tartok, és nem is túl részletes,de már vagy 5 oldal megtelt! Húúú. Azt hittem kevés lesz egy könyvhöz, erre lehet, hogy kettőre is kifutja belőle! :oops:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


No, velem van tele az oldal, mindenki mást elijesztettem... :roll: Úgyhogy most befogom... :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Hehe, azt hittem, még az előző lapra fér... :lol: De most tényleg velem van tele az oldal, eddig. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: