Új privát üzeneted érkezett!

Annus!
Ne hidd,hogy nem eshetsz gyorsan teherbe. Nekem Szabi születése után másfél hónappal fogant Petya! :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Én személy szerint senkit nem óhajtottam megbántani, leszidni, lelkifurit rákényszeríteni. Szofi, az vezetett, amit te írtál az uccsó mondatodban. HOgy igen, nekem ne mondja senki, hogy itt mindenki genetikailag "hibás" és a WHO meg egy kitűzhetetlen célt állít az anyák elé az ajánlásával. Ezért írtam azt, hogy ITT így tűnhet, mert a többség nem "teljesíti", de egy másik topikban az volt az átlagos (nem írtam, hogy normális direkt). És én is tök átlagos nő vagyok, nem vagyok extratejelő, sose tudnák anyatejleadó lenni, mert annyi tejem nincs.
És amiket még akartam, hogy átmenjen, azok a téves gondolatok, torzítások, amik tudattalanul igenis hatnak ránk, ha elhisszük őket. Pl. amit Szofi írt viccesen, hogy "6-7 kilós gyereket már nem lehet bírni tejjel". Csak ezért írtam kisregényt arról, hogy megcáfoljam, mert ha ezeket elhisszük, akkor így fog működni.

Annus: persze, nem sértődtem meg, tökre megértelek. Értem, hogy amint elkezdjük a hozzátápit (majd pedig mikor a szopi teljesen abbamarad), konstatáljuk is egyben, hogy a gyerekünknél véget ért egy korszak. Én csak arra biztatnék mindenkit, hogy ez minél később következzen be. Tudom, hogy megtettél mindent, de az is a meggyőződésem, hogy ha az lenne a közhangulat (védőnők, orvosok, topiktársak stb. részéről), hogy ilyenkor még korai a hozzátápi, akkor másképp gondolkodnál róla és mást is tettél volna.

Szerintem már túlvagyuk azon a körön, ami annak a tisztázásáról szólt, hogy senki nem gondolja a másikról, hogy rossz anya lenne, vagy hogy rosszat akarna a gyerekének. Szofinak teljesen igaza van abban, hogy a lényeg, hogy egy gyerek szeretetben nőjön fel. Csak ugyanakkor milyen jó lenne, ha meg tudna változni a közgondolkodás az egészségesebb testi fejlődés érdekében. És csak akkor fog megváltozni a közgondolkodás, ha megpróbáljuk kijavítani az agyunkban a hibás mondatokat, beállítódásokat. Senkit nem betámadni akartam, csak szeretnék rámutatni ezekre. Lehet, hogy csak ennyitől egy kövi gyereknél már mindannyian máshogy csináljuk. Én is máshogy csinálom Csongorral, mint TÜcivel...
Na befejezem, mert az uram itt idegesít, hogy hagyjam abba az írást és vegye le a gyereket a vécéről.

Kép
Kép
tinu
 
 


gyorsan...

iccaka csodás votl, 9kor csicsi, 4kor szopp, 5kor nyüglődés de kegyetlen anya cumi-be! és fél 7ig nyomta...Netti tancására nem tömtem bele neki cici szájba :) fél8kor reggeli...viszont megint csak 50gr...eztet nem értem...

védőnő szerint is a foga lesz, büdi kaki attól is lehet, meg mondta hgy nyomjam meg neki a fülén azt a kis izét azt a kis félkör alakú bigyót itt elől na :D ha sikít akkor a füle ha nem akkor a foga...megnyotam...nem sikít ergo fog, ma nyugi van eddig, alszik kocsiban a hidegben...az orra tökhideg, remélem nem fagy bele a fikusz hoyg porszivózom úgyki neki :roll:

már 3 napja azt álmodom hogy mensizek, tudat alatt hiányzik vagymi...köll a francnak!!!! :wink:

Kép
Kép
mniki84
 
 

 
 

Szofinak még: látod, te is azt írtad, hogy nem is akarsz belegondolni, hogy mi van, ha nem lesz elég tejed, meg küzdeni fogsz stb. Ezekből a mondatokból az olvasható ki, hogy a háttérben lévő hiedelem az, hogy nem az a természetes, ha valakinek van 6 hónapig elég teje (nem kell se tápszerpótlás, se korai hozzátáplálás). Én meg azt szeretném, ha az lenne mindenkiben a hiedelem, hogy ez természetes, és nem kell állandóan azon parázni, hogy mi lesz, ha holnap nem lesz. Ezen a problémán elég akkor agyalni, ha bekövetkezik, nem előre! :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 



Kép
Kép
mniki84
 
 


Ja, még kettőt akartam írni, ha hagynak...
Az egyik, hogy talán Böbi írta (?), hogy kétnaponta kakinál volt nyűglődés. Én is úgy látom, hogy mióta Csongor visszatért a napi kakiláshoz, jobban alszik éjszaka. Már nem is adok neki Infacolt. Ma is tök ügyi volt (ugyebár magához képest), mert csak 2-kor kelt és negyed 6-kor. Aztán meg sajna fél 7-kor, de nagyon kellett neki kakkantani egyet. :wink: Ez azért sokkal jobb, mint az óránként, meg kétóránként kelés...

A másik, hogy nem tud valaki egy jó gyerekfogorvost??? Tücinek tegnap belenéztem a szájába és láttam, hogy kezdenek romlani a fogai! :shock: Mostantól jobban odafigyelek a fogmosi gyakoriságára, de már ami elszíneződött, azzal kellene kezdeni valamit, hogy ne rohadjon teljesen szét. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


ÉÉÉÉS még egy harmadik, sorry :oops: .
Meg fogok pályázni egy kétéves kutatói ösztöndíjat Kínába. De lesz hozzá egy interjú is, nyilván angolul. Hogy lesz-e konkrétan, az csak decemberben derül ki csak... Viszont egyáltalán nem tudok kommunikálni angolul. Szakirodalmat olvasok angolul, de beszélni nem tudok. LEnne itt valaki esetleg a topikban, aki fel tudna készíteni ebben a 3 hónapban az interjúra? Megdumálhatjuk pü-ben is, telón is (mennyiért, hogy stb.)...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok

Háát most kész vagyok én is, ma reggel Ármin 8-kor kelt fel fél 11-ig elvolt aztán láttam kezd álmos lenni leraktam a kiságyba mint máskor cumi be és általában el alszik magától na de most nem igy gondolta egy órán át sirt, orditott akármit csináltam vele csak sirt és sirt,aztán el aludt az őlembe már szipogva...hááát kemény volt.Egy órán át csinálta.Aztán pedig nehogy már minden jó legyen és Jázmin kimaradjon valamiből rá kezdte ő is a sirást csak úgy,szerintem Ármint útánozta és azt akarta őrá is ugyanugy figyeljek ahogy azelőtt Árminra és babusgassam pedig szerintem őrá is annyira oda figyelek persze máshogy mint egy 3 hónapos babához.
Most csend van szerencsére ha felkel megyünk sétálni egy nagyot.

Esztó nagyon édes kis pofikat vág Álmi a kóstolásnál. :D

Hááát ez a hozzátápis dolog szerintem mindenki szeretné szopiztatni a babáját és mindenki szive szerint dőnti el ki hogyan csinálja mert ugye rosszat nem akar senki a babájának csakis a legjobbat.Ez a tejci ügy is olyan, mindenki megtesz mindent azért hogy legyen minnél több tejcsi de ha nincs nincs .Én is szeretnék 6 hónapig csakis szoptatni aztán meglátjuk mi lesz belőle.

Tinu, én is mosom Jázmin fogát első fogaitól kezdve es hátul az egyik rágófogán észre vettem egy kis feket pöttyöt, szeretnék eljutni én is fogorvoshoz minnél előbb vele.

Na megyek is és keszülődünk lefele picit venni valami főzni valót.

Szép napot nektek! :)

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Úúúú, Tinu, jó kis fába vágtad a fejszédet! :wink: Remélem sikerülni fog!

Erről a táplálás-dologról nem fejtem ki a véleményemet, úgyis tudjátok mit gondolok! :wink:

Éjjel fél 2-kor sírni kezdett AM, apa fölvette, aztán hasra rakta és lál-lám alvás tovább (cici nélkül éjjen-éjjen) reggel 7-ig! 8)

Mozza, a mi egyentornink asszem 3 nap alatt megérkezett. Ajánlva küldte, tehát el nem veszett. De remélem időközben már megvan!

Álmi nagyon édes! Mekkora már! Most mi is ezt a hosszú ujjú body, rá póló cuccot nyomjuk! Az őszibarackot turmixoltad neki? (szép színe van :lol: )

Hát csajok, én imádom a banánt és a sütőtököt is! :P

Na :arrow: Rossmann és bababolt


Jaaaa, és Annus, semmi ok az aggodalomra! Ügyes csajok vagytok ti Izával! :wink:

pussz mindenkinek!

Kép

Kép
adraci
 
 


na itt!
Videó Izus evéséről a blogomban!
Mindjárt indulunk Lurdy házba!!!

Tinu!
De hiszen mindenhonnan ezt kapom h szoptatni 6 hós korig,meg mindenhol ezt olvasni!Szóval ezzel nincs gond.De ha nincs elég tej???Szóval érted!Nekem nem mondta senki h kezdjem el a hozzátáplálást amíg volt tejem,de mikor már 3 hósan se volt neki elég,mondtam is a dokinek,és nem írt tápszert!Azt mondta h ha nagyon muszáj lenne 4 hóstól lehet gyümilevet adni.De most h a készletem szinte leürült teljesen,muszáj!!!Nem is értem ezt a közhangulatot,meg "másképp tettem volna".Hiszen tejet kapott eddig!!!Nincs elég tej akkor meg kap mást is!Szerinted mit kellett volna tennem?Had ordítson az éhségtől?Csak úgy kíváncsiságból kérdem,hogy ebben az esetben ha NINCS elég tej,ugyan vajon mi mást adhatnék neki...Ja és a legújabb álláspont szerint amúgy lehet 4 hónapos kortól gyümit adni a gyerkőcnek.
Mellesleg tudom h ez a tápszer is csak üzlet...de mi lenne ha nem lenne???50 éve pl mit adtak a babának ha nem volt tej?Jobb bele se gondolni!Nem hiszem h ma forgalomba hozhatnának bármit is amit nem lehet adni a babónak...
Előre meg nem agyaltam,de az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált h nem tudom sokáig adni neki a tejet pótlásnak,kell vmi más mellé.És sajnos ebben a rohanó világban semmi nem természetes és előrelátónak is kell lenni,lásd hétvégén megyünk Szolnokra,nem tudok tejet vinni a fagyóból,főleg nem annyit amennyi kéne...de ott a pép,én meg nyugodtan alszom! :wink:


És Szofi szavaival élve,igen is frusztrál h folyton ezt kell hangoztatni h WHO mit ajánl.És hogy Te ezt tudod teljesíteni.Mindenki nagyon jól tudja h mit kéne,és mi lenne a legjobb.De ha nincs ,akkor nincs.És ha az elég lenne hogy te ezt leírod, akkor milyen jó is lenne,de ettől több tejem nem lesz sajna....

És nem hiszem h "genetikailag" hibás lennék emiatt,vagy bárki más.És továbbra sem értem mért kell hangsúlyozni h itt a többség ezt nem teljesíti...mi ez,vmi verseny??? :? :shock:
És szerintem semmi gond nincs a közgondolkozással sem...de persze ez az én meglátásom!És ha a köv gyerkőcnél 4,5 hónaposan nem lesz elég tejem,akkor is így fogok eljárni,sok választásom akkor sem lesz! :lol: :lol:

Na bocs h így kidurrogtam magam :lol: :lol: :lol: Amúgy nincs hari :lol: de ezt a ki mit teljesít és mért nem szoptat 6 hós koráig WHOs ajánlás...szóval falnak megyek tőle 8) szóval plíííz,ne ragozzuk már tovább!!!!Én értem mit mondasz,csak a természetben,gyakorlatban nem ily egyszerű! :wink: 8)

annus11
 
 


Reggelt!

Tinu, én tuok egy hiperszuper gyerekfogorvost, a kistarcsai kórházban rendel, ha érdekel küldöm az elérhetőségét! 50 körüli nő, nagyon kedves, az asszisztense is az és nagyon maximalista a fogakkal. Nekem elszíneződött fogaim vannak az antibiotikumtól, egy órán át próbálgatta a színeket, hogy tökéletes legyen a tömés színe, pedig hátsó fog volt. Amúgy gyerekorvos, csak este vállal felnőtteket is.
Hűha , mennétek Kínába? :roll:

ÉN éjszaka azt álomdtam, hogy terhes vagyok. Na ne, kész voltam tőle. Panndi, csodállak, hogy Te máris vállalnád a 3.-at! :lol:

Trixi, szerintem Annusnak Apa gyakori távolléte miatt problémás a teherbeesés! :lol:

Esztó, igen, szuper volt! :wink: Jobbulást és jó sulit! :lol: Akkor így nem tudsz menni Annushoz talira?
Vendég
 


SZiasztok!

Gyors leszek, mindig azzal megy el az itt tölthető idő, hogy olvasok... 8) :) De azért ne írjatok kevesebbet, csak megállapítom, hogy jól nyomjátok! :)

Én értem Tinu szándékát, de akkor vmi ilyesmit lehet megfogalmazni talán: nagyon fontos valóban, hogy mit gondolunk, mert a tudatunk akár akarjuk, akár nem, komolyan beolyásol bennünket. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a tudatunkban akár csak felmerül - félelemként -, hogy nem fogunk tudni a baba 6 hós koráig csak szoptatni, lesz -e elég tej holnap is, akkor megnő annak a valószínűsége, hogy bekövetkezzen, amitől tartunk. A stressz nagyon ügyes ellenség, sokmindent el tud intézni... Például tuti, hogy az, hogy Danóval toxémiás lettem, részben (na nem egészben, mert pont a nyugalmi időszakok, amikor mertem hinni, hogy a legjobb kezekben vagyunk mentettek meg bennünket) annak a következménye, hogy ettől féltem. Nem azt mondom, hogyha homokba dugom a fejem, és nem félek ettől semennyire, akkor nem így lett volna, de lehet, hogy akkor kicsit később kellett volna csak megszületnie ennek a babónak. Mindamellett tudom, hogy végülis így volt jó, nagyon örülünk, hogy már ilyen korán megismerhettük ezt az áldott jó babát. :) Szóval: ha nincs a fejekben olyan gondolat egyáltalán, hogy nem lesz elég tej, nem fogok tudni szoptatni 6 hónapig, akkor másként programozódunk. Mindannyian. És talán akkor más arány alakul ki. Nekem Samuval voltak félelmeim. Végülis, tudjátok, nem is ment. Én sem vetek meg senkit, aki hozzátáplál bárhogyan, én is rákényszerültem. Csak azt tudom, hogy most (egy következő babánál, ami nálatok is lehet, remélem!!! :) ) nem féltem semennyire. Igaz, az volt a fejemben, hogy csodálatos gyermekem lett úgy is, hogy nem kizárólagosan szopizott, szóval semmi baj, ha nem jön össze, de hittem, hogy összejöhet. És most sem kérdés számomra, hogy lesz-e elég féléves koráig. Aztán, ha ott a baj, akkor majd másképp folytatjuk!

Ugye ezzel nem bántottam meg senkit? :wink:

Na, szaladok, nagy a sírás.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Dori, nem hiszem h megbantottal barkit is :wink:

Annus jol leirta amit akartam amugy, nem ertem miert nem teljesiti itt ezt a tobbseg? :? mindenki kihozza a maximumot magabol es legjobb belatasa szerint cselekszik, ettol tobb nem kell... ki igy.ki ugy..

Netti
Kép
maumau
 
 


Böbi!

Az nem baj, ha keveset vannak együtt. Ha jönni akar a bébi,akkor jönni is fog. Nem mindenki félidőben,vagy csak rendszeres nemi élet mellett termékenyül meg! :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Annyit írtok, hogy képtelen vagyok visszaolvasni. Pedig jövök minden nap.

Szerintem, Annus tök jól csinálod, mi aztán tényleg tudjuk, hogy miket megtettél, ha nem elég akkor nem elég. Lényeg, hogy Izus boldog baba legyen.
Tinu, te is jól csinálod. Én is igyekszem. Van már egy "WHO-s" Majám :-) Meglátjuk Kolossal hogy megy.

Már mennem is kell, nincs időm semmire..
pumuklii
 
 


Halihó!

Ma kegyetlen voltam, mert álmos, így a f8-as szopi után nem hoztam le Blankit, hanem vissza a kiságyba és alszunk! Én 10-ig, Ő 11-ig szunyált. :lol: És 3:53, 3:59, 4:04 a hajnali kelés alakulása (pedig tegnap hamarabb is leraktuk bő fél órával). Szal jó hónap múlva 6-ig alszunk. :wink:

Gyöngyi, nagyon szeretnél egy kislányt is, buzgón ajánlod a szép rucikat Nettinek! :wink:

Adraci, pelusból sztem azért folyik ki a cucc, mert már 3-as kell! Legalábbis ezt tapasztaltam, kezdett kijönni a cucc a 2-ből, így váltottunk. Ennek már egy hónapja is lehet, pedig akkor még kb. 4,5 kg volt.
Pampers Sleep and Play nem jött be, Libero éjszakára biztonságos, Tesco is szupi.
Bár tegnap bármi lehetett volna rajta. 8) Tudtam én, h dugulás van, el is szabadult a dugó és ezzel együtt minden. Nagy Kaki Hadművelet (Great Shit Operation). Azt se tudtam, mit hogyan, h a lehető legkevesebb dolog legyen sz@ros, magamtól eltartva fel az emeletre, mosdókagylóban fürcsi (nézett nagy szemekkel :shock: ), nyaktól bokáig Blanki, body, naci és ZOKNI :!: Vanish-sel partizott. Jó móka volt, na. :lol:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Na nekem egy WHO-s gyerekem sincs :wink:

Annus, Te hol is laksz? Boráros tér környékén?
Ha tudunk menni, Zsófi is jöhet? A nyugatihoz tök közel vagy, lehet, hogy bevállaljuk :D
Vendég
 


az álmom beteljeseülni láccik, már baran trutyim van pfáááá bvdjbvjdwgV DBHAW@*** NA fuck az a lényeg!

de Istenem miért nem a lottószámokat álmodom meg és nem azt hogy menstruálni fogok, óóó mond!!! :roll:

Kép
Kép
mniki84
 
 


annus11 írta: Mellesleg tudom h ez a tápszer is csak üzlet...de mi lenne ha nem lenne???50 éve pl mit adtak a babának ha nem volt tej?Jobb bele se gondolni!


A válasz: Kecsketej

1. Itt mindenki megtesz mindent a babájáért és egészségéért!
2. Nem csak rajtunk múlik a szoptatás idejének hossza, ha nem a tejetermelésen is.
3. Senki ne legyen frusztrált, mert nem tud megfelelni a WHO követelésének. Ne felejcsük el azt, hogy ők a statisztikai számításokat nézik.

Kép
Kép
incike
 
 


Great Shit Operation :lol: Anikó, nem vagy ép :lol: Egyébként meg igen, szeretnék majd egy kislányt is :wink:

Niki, kezdesz kicsit szétcsúszni :) RELAX! 8)

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Remélem megnyugodtatok, hogy régen is voltak szoptatni nem tudó anyukák. ...És bizony akkor is helyettesítették a tejet mással. ...És hol volt akkor még a WHO?!

Kép
Kép
incike
 
 


Mitől csökken a szoptató nők aránya?
2009. 09. 04.
Gátolhatják a tejtermelést, így a szoptatást azok a gyógyszerek, amelyeket a szülés közben fellépő vérzés kezelésre használnak az orvosok - állapították meg brit kutatók.

A BJOG című szülészeti-nőgyógyászati szaklapban publikált kutatási eredmény szerint akadályozza a tejtermelést az a gyógyszer, amelyet a szülés során fellépő vérzés enyhítésére adnak az anyáknak. A Wales-ben lévő Swansea University kutatásai szerint hasonló mellékhatással járnak egyes fájdalomcsillapítók is.

A felfedezés magyarázatot adhat arra, miért csökkent az elmúlt időszakban azon nők száma a szigetországban, akik képesek szoptatni gyermeküket – írja az Infórádió. A publikáció ugyanakkor konkrét konklúziót nem von le ebből, azaz nem mondja ki, hogy nem lenne szabad használni az említett, vérzést gátló szereket. A tanulmány az oxitocint és az ergomentint emeli ki, amely a készítők állítása szerint az esetek hét százalékában felelős azért, ha az anya nem képes szoptatni gyermekét.
Nagy-Britanniában évről évre nagyjából két százalékkal csökken azok aránya, akik anyatejjel táplálják gyermeküket. Jelenleg nagyjából a szülő nők 45 százaléka táplálja természetes módon gyermekét.

Érdekes ez is, ha tudják, hogy később problémát okoz a szoptatásnál akkor mért alakalmazzák, mért nem kisérleteznek ki mást?!

Kép
Kép
incike
 
 


ja ez fura... :roll:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Szerintem itt mindenki mindent a legjobb belátása szerint tesz. A lényeg, hogy nyugodt mamák és boldog, egészséges babák legyenek!

Böbi!
Alíz 6 hósan kapott először hozzátáplálást, de egyáltalán nem érdekelte, a kanalat kilökte, a kaját kiköpte. kb. 10 hós volt, mire kezdtünk belerázódni, de a mai napig "rossz evő". Utólag azt gondolom, 6 hósan még éretlen is volt a gyümikhez, mert már majdnem 1 éves volt, mire kinőtt az első foga és sokáig emésztetlenül jelent meg minden a kakijában. Szóval vannak ilyen babák. Egyébként anyukám szerint és 1 éves koromig szinte csak anyatejen éltem, nem fogadtam el semmit.


Pelenka: Szerintem nem biztos, hogy az a baj, hogy kicsi. Nálunk minden fajtából és minden méretből kifolyik minden. Naponta min. 2 átöltözés. Lehet, hogy a kaki állaga a bűnös.

Kép

Kép
hean
 
 


Incike, én a 2. szülésemnél semmit nem kaptam, se injekciót, se gyógyszert, se infúziót. Semmit. Mégis még az elsőnél is kevesebb ideig tudtam szoptatni.
Én is olvasta ezt a cikket itt a babaneten, de szerintem butaság.

Trixi, úgy látszik, hogy magamból indultam ki. Nekem halál pontos a mensi előtt 14. napon való peteérés! :lol:

Niki, remélem, hogy az én álmom nem teljesül be.... :roll:
Vendég
 


Böbi

Én egyiknél sem kaptam szülés közben semmit és én sem tudtam sokáig szoptatni, se akkor sem most.
Elmondhatom, hogy belőllem nem lenne jó fejős tehén. :lol:

Pumukli
Nem vettem versengésnek a tegnapi összehasonlítást. :lol: Még mielőtt félreértés lenne belőlle.

Kép
Kép
incike
 
 


incike, ezt az utolsót nekem akartad írni? mert akkor okééé :)

Hát a WHO szerint szoptassuk a babát két éves koráig. Nagyon szeretem a lányaimat, de nekem ez nem menne...
Vendég
 


Tegnapi játszás
Kép Kép
pumuklii
 
 


Incike
dehogy!
pumuklii
 
 


PanndiIgen neked, bocs. :oops:

Kép
Kép
incike
 
 


Hat en egy babat aki mar beszel nemtudnek szoptatni. Hiaba szeretem mindennel jobban. :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Incike
leesett, h Panndinak írtad :-)
pumuklii
 
 


na engem 2 hónapig tudott anyu szoptatni, aztán egyik iccaka elfogyott a tejci, hipp hopp köszönés nélkül...aztán valami RIZSNYÁKOt kaptam aminek valami csúcskreatív 80as évek beli reklámemberke az ORIZA (gondolom ORIZA TRIZNYÁKután...hehe)nevet adta. fincsi lehetett meg kaptam tápot is, sőt 3 hónaposan engem konkrétan hozzátápláltak már, és élek virulok, tejelek :lol: nem panaszkodom...


hean: erre én kivi leszek, Lili mikor mit fogad majd el, mert VNŐM azt mondta hogy minél korábban kezdjük a gyerekkel (értsd WHO 5-6 hónapja) akkor nem lesz olyna válogatós jó evő lesz, mert még újlesz neki és akarja majd kostólgatni...bár Lili máglátja a kanalat és már fordul is el, pedig csak tejcsi van benne D vitaminnal

erről jut eszembe, itt ahol lakunk sok az etnikum ergo töksokat látok furát-érdekeset, multkor a bolt előtt álltam amikor jött egy anyuka 17 körüli :) elővette Vigantol rácsöpp cumira be a cumi szájba...ezt így lehet???? nem csak tejbe, tápba??? mert akkor ezzel sem sokkolnám szegény leányomat :roll:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Időnként elvesztem a fonalat, hogy kinek mit válaszoljak. Bnji is itt szórakoztat.

Kép
Kép
incike
 
 


pumukli, Kolos oriasi :D nagyon szep vonasai vannak, hasonlitanak tokre egymasra!
Maja meg milyen kreol boruuu :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti
Maja már mondott szavakat 14 hósan, nekem simán ment a szoptatás :-) Igaz csak az esti alváshoz.
pumuklii
 
 


Tényleg! :idea:
Nincs szüksége valakinek BONTATLAN VIGANTOLRA? Nekem van és szívesen odaadom valakinek, ha kell.

Kép
Kép
incike
 
 


Niki, én mindkét gyereknek csak becseppentem a szájába, és kész :wink:
Vendég
 


Pumukli, szééééépek! Már majdnem ugyanakkorák! :lol:

Niki, szerintem lehet. Nekem azt mondta anno a gyerekorvos, ha ügyes vagyok, akkor akár közvetlenül belecsöpögtethetem a szájába is. Egyszer kipróbáltam, állandóan mellé ment, így maradtam a kiskanalasnál - már ha nem felejtem el.
Vendég
 


Niki
én is szoktam néha cicire csöppenteni. vagy csak simán a szájába be.
pumuklii
 
 


Panndi! :lol: :wink:
Vendég
 


Pumukli! :lol: :wink:
Vendég
 


Bocs Vigantol kilőve. :?
Konakin van bontatlan. :!:

Kép
Kép
incike
 
 


ó ezt mér nem mondtátok előbb??? én meg ezen szenvedek minden este hogy jaj gyerek üvölt már én meg gyorsan gyorsan csöcs kibont, :oops: kiskanállal egyensúlyozok a számba, csöcsiből 2-3 csepp kicsavar, bele kiskanálba, közben térdeim között a vigantol kupak szájjal lecsavar (egyik kezemben a kiskanél tejjel a másikkal fogom az üvöltő forgó gyereket ) valahogy kanálba belevarázsol, ok...bele a szájba amiből 50% tuti máshova megy, de apa szerint jó az is, az orrából is simán bediffundál a szervezetébe...

Kép
Kép
mniki84
 
 


a konaizét meddig kell? nekünk már csak 1 van az 5ből!? azt is 14én belövöm a gyerekbe

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pumukli, azt meg birnam,de a tenylege beszedet.. :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Hali!

Pumukli!
2 gyerkőcöd között alig van méretkülönbség! :shock: :lol:
Maja szép csajos csini, Kolos meg izmos pasi! :D

Annus!
Tornázó nem nagyon vált be. Nem nagyon akarja megfogni rajta a dolgokat, viszont mászik rá és a tappancsaival inzultálja a lelógó bigyókat. :lol:
Vettem egy mammas & pappas járókára szerelhető kukacot, azt pl. fogja-forgatja-nyomogatja.
Vsz. azért, mert az pici és jobban belefér a mancsába.
A mostani tornázó meg jó nagy! :?

Ja, btw,. még mindig nem jött meg a rendelés!!!!!!!!!!!!!
Beszéltem a csajjal, azt mondja, ő feladta....
Holnapra rákérdez.
Ugye nem b*szott át????


Na, és a fő dolog:
Képzeljétek, totál kész vagyok...én akkora idióta vagyok!!!!!!!!!!
A sztori: Lili a kezemben, tápit megcsináltam a pótláshoz, megyünk fel szopizni. A vállamon Lili, 1 kézzel fogom, másikban a cumisüveg, amit rázok.
Erre elmegyünk egy olyan kép előtt, amit Lili mindig jól megbámul.
Édes drágám pedig most is meg akarta nézni...így hátradőlt...el a testemtől....kb. 1 időben kaptunk észbe...ő hasizomból visszahúzta magát, én cumisüveget eldobtam és magamra rántottam.....
Úgy megijedtünk.....Lili ordított....én puszilgattam és bocsánatért esedeztem.
MEKKORA IDIÓTA BAROM VAGYOK!!!! Hogy lehettem ennyire óvatlan???
Eddig nem fickándozott ennyire, most mint egy kis sajtkukac...nagyon vigyáznom kell...2 kézzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!
Na, jól kibőgtem magam....szar maminak érzem magam. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: majdnem kiugrott a gyerek a karomból :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
mozza
 
 


na el tudjátok képzelni milyen az esti macera :D sőt most még +ban,orrba becsöpp-kiszív, kiskanálba köptető, tejbe Calcimusc, majd egy szemcsepp a jobb szembe...szegény gyerek elhiszem hogy unja már a banánt a végére...

Kép
Kép
mniki84
 
 


NikiEzt találtam:

Hogy megnyugtassalak, a Pharmindex ezt írja:
"Konakion: 2mg/ampulla
Kizárólag szoptatott csecsemőknek: A születéskor adott 2 mg, majd a 4-7.
napon adott újabb 2 mg után további 2 mg orális adag adandó születés
után 1 hónappal. A továbbiakban havonta ADHATÓ 2 mg orálisan, míg a
tápszeres táplálásra át nem térnek, de ezeknek a további dózisoknak a
biztonságára és hatásosságára vonatkozóan nincsenek adatok."
....főleg ez az utolsó mondat lehet megszívlelendő....

Kép
Kép
incike
 
 


jajj mozza nem vagy szar mami, minden ember a saját hibájából tanul, most már tudod hogy a képet mindenképp meg kell nézni :lol: ...engem lili néha úúúgy lefejel hogy nagyon tud sírni, na akkor én hogy összepuszilgatom, szegény olyan kis dillo ilyenkor...

csaj szerintem nem baszott át...max a postás!

Kép
Kép
mniki84
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: