Új privát üzeneted érkezett!

Bobi, en is most vettem eloszor sleep and playt, meg utoljara :)
egyebkent tok durva, amikor tele pisivel belul akkor is szaraznak erzem.. de mar kifolyt belole kb 10 alkalombol 3x... az meg nekem gaz.
a sima pampersnel nincs baleset mostanaban, egy pakkot hasznaltunk meg csak el,de jo arany :)

mozza, pamperst probaltad harmasbol?
nalunk most az a nyero, huggies mar nem volt jo..
hordozoert mi elmentunk, mert arra jartunk epp!
de tuti feladta a csajszi.. kerdezz ra mikor!
ÓÓ Lili meg milyen zabalnivalo!! elvezi apaval a furcsit :lol:


2es pelust akkor hasznaltunk mikor hazahoztuk Borot :lol: jo utana meg jo ideig.. de mar nem emlekszem.. egesz regota hasznaljuk a 3asat, en mar gondolkodtam azon h veszek 4eset :D 7kilotoooooool... mert ugye mar tulleptuk. de meg szuksegtelen :) csak akcios volt.. gondoltam probalom. de majd kesobb :)

sztem ne aggodjon senki akinek tapit kell adni a babonak.. azon is fel lehet noni, ellenben boldogsag nelkul nehezebb.. :wink:

Netti
Kép
maumau
 
 


Hát Kedves Zsüci, ez az édes kiscsibe alaposan feladja neked a leckét. Nem lehet, hogy az IKEA-s túrától túlfáradt? Vagy nagyjából ez a műsor megy minden nap? Mert akkor lehet, hogy érdemes lenne alapból az esti etetésnél úgy készülnöd, hogy nem szoptatsz, hanem tápszert adsz. Te és ő is nyugodtabban zárjátok a napot. Gondolom már a gyomrod is összerándul az este szó hallatán. Sajnálom, nem egyszerű.

Annus, egész este ezen a talin gondolkoztam, de arra jutottam, hogy amíg Marcipánom minimum egy órát nem tud eltölteni az ERGO-ban, addig nem ugrom neki a HÉVezésnek (babakocsinkkal reménytelen lenne). És ugyebár ma tartottunk 10 percnél, szóval van még hova fejlődni :-) Pedig fejben már majdnem nekiindultam, olyan szívesen mennék :)

Dóri, nektek továbbra is jobbulást.

Mozza, szerintem ha holnap sem kapod meg a tornáztatót, kérdezz rá a csajnál. Gondolom ajánlva adta fel, így a ragszám alapján utána tud kérdezni). Én személyesen vettem át, itt laknak a szánkban, szóval ilyen gondom nem volt :wink: 3-as pelus ügyben egyébként nekünk is a kék Pampers Active baby jött be (gumis derekú, gumis rögzítőszalagos). Bár mi több 3-ast már nem veszünk. Még elhasználjuk ezt a két zacsit, aztán jöhet a 4-es :-) ÓÓÓ, és persze Lilifotók nagyon édesek (apa meg kicsit buggyant :)), nem csoda hogy az utcsó kép a kedvenc, cukigrófnő szépséges :-)

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Zsüci, bassztikuli! :roll: Na mindegy, a lényeg, hogy gyerek nem halt éhen... Szerintem se lenne hjülyeség, amit Gyöngyi írt. Mi lenne, ha te uzsi meg tízórai helyett az esti szopit váltanád ki hozzátápival? kamilla mindjárt 5 hónapos, szerintem nem gáz, ha az egyik étkezés helyett mást kap.
Arról nem is beszélve, hogyha az az esti, és ergo más is meg tudja este etetni, mondjuk a férjed, akkor Te mehetsz a csajbuliba!!! Tudom, javíthatatlanul optimista vagyok, csak úgy szeretném, ha nem keserednél el.
Tök mindegy, hogy az ember gyereke kettő, hat vagy tizenegy hónapos korában kezdi elutasítani a szopit, szerintem az az anyukájának mindig szomorú...

Gyöngyi, nemá! Bátorság! Gyúrtok még 3 napig, és irány a hév. Az én gyerekem órákig horpaszt a kenguruban.

Panndi, Ti miért nem tudtok jönni csütörtökön...?

Az én gyerekem ma nem kakilt, pedig minden nap szokott, minekutána este hattól üvöltött a hasfájástól, kapott édeskömény teát, azt visszabukta félig megemésztett tejjel, az apja 2 órát sétált vele szupermen tartásban, aztán megszoptattam, és most elvileg alszik... Úgy érzem 10 évet öregedtem... Az anyám meg is mondta, hogy ha egyszer lesz egy "átlagos" gyerekünk, aki nem alszik éjjel 11 órát és nem játszik egyedül egész délelőtt, akkor majd nézünk nagyokat.

És az anyukám azt is mondta, és ő nagyon okos asszony, hogy szerinte egy 6-7 kilós gyereket már nem lehet hosszú távon, tisztességesen tejjel bírni...

Na megyek, most látom, hogy regény lett...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 

 
 

na help mí plíz...fogas kérdés..hehe, milyen is az a fogzós dolog? tüneteink: napi 5 liter nyál elfolyása minimum, éketelen ordítás olyan fel fel sikítósan, majd néha néha egy egy tartósabb ellilulós sírás, kezek a szájban a nap 25 órájában (najó mikor cicizik akkor nem) valamit mindig gyűr bele...büdös kaki (azt olvastam ettől is lehet) inyén alul látom mintha feérebb lenne,de nem piri nem érdes meg ilyenek...

mozza: nekünk kerestanyu elhozta mert Dvarsányban laknak, a szommédban

na ma nagyon elfáradtam...kicsit kikészített ez a gyerek... :? de most alszik békésen...

a borostányizét megrendeltem azért

joccakát!

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki, nalunk ugy sir amikor a foga faj,mintha erolkodne.. szoval mintha nyomni akarna a kakit es fajna kozbe a pocak. bar nemtudom, sose volt hasfajos, de engem arra emlekeztet a latvany.. es igy huzza meg fesziti meg magat kozben.. na neki ilyen a fogfajas! meg felsirasok,stb dentinox gel utan elhallgat, de ezt en csak ket napja hasznalom. az van bele irva 3-4 honapos kor elott annyira nem kene?!
na mindegy, mi nem visszuk tulzasba.
Sztem attol is lehet Lilko ki ! jo koran kezdi o is akkor :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Szofi,
drága vagy!! Ha nagy leszek, elveszlek feleségül! :lol: :lol: :lol:

Niki,
nálunk szóról-szóra ugyanezek a tünetek voltak egy hónapja. Aztán abbamaradt, fogunk még nincs...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Sziasztok!
Úgy látom mindenkinek sírós napja van,na jó vannak kivételek.
Hanna nem szokott,de ez a mai nap :roll:
Délután mindegy volt mit csináltam,üvöltött.Kézben,állva,ülve,...
de a legrosszabb hogy nem tom mitől.Még este is sírt,meg most is álmában többször.Köhögött is,de már szerintem a sírástól,vagyis remélem.
Dóri,Danó is jól megnőtt!!
Niki,hát akkor KicsiLili is feladta a leckét.Nem tom.Anno Grétónak még az orra folyt mikor jött a foga.
Mozza,Lili nagyon cuki!
Pelus,nekünk a 3-as Pampers kék jött be.Bár volt már az a slep..akármi is,nem volt gond.Ami ki akart folyni,az mindből kijött.A libero is jó,csak én szerintem vastag.Bár néha olyat is veszek.Tényleg aki Liberot használ,annak nincs véletlen fölösleges vonalkódja??? :oops:
Ezek a Dmes színező,festő dolgok tényleg jók.Na és könnyen lejönnek gyerekről,kádról.Ma meg kapott Gréti Dm-es mosdókesztyűt.Egyszer használatos és nagyon jó málna illata van.
Zsüci,akkor lehet este én tápszert adnék,hogy mindketten nyugisak legyetek!
Még annyi mindent akartam,de már hulla vok.Hanna kicsinált. :lol:

Szép álmokat!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Mozza, Lili gyönyörűűűűű, Apa meg vicces!!! :-) Nekem is a kék pampers jött be, nem a sleep-es, azt csak most fogom próbálni.
Nekem is van Gyv-ről ilyen lábtartónakhasználomatornáztatót képem.

Zsüci, kiváncsi leszek, hogy most meddig fog aludni Kamilla. Iringónak is az a baja, hogy este nem akar enni, bár ma lekopogom, vagy 120 ml-t megevett.
Hazafelé az IKEA-ból aludt?

Szofi, ne is mondd ezt a hasfájást, Iringó csak minden 2. nap kakil, olyankor azon a napon ameddig nincs széklet, csak nyűglődik szegény. Meg is beszélem a dokival, hogy mivel tudom neki ezt megoldani.


Dóri, még mindig jobbulást! várunk vissza hosszabban is!
Vendég
 


Sziasztok!

Emese!
A Rossman-os csomagban volt egy bébikaja,bébiital,egy Hipp-es póló,egy műanyag kanál,szórólapok és egy újabb kupon,8 hós kortól lehet beváltani.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Csajok! Nem akartam senkit megbántani. Ismét félreértettétek. NEM azt szóltam le, akinek nincs teje, és tápszert kell adnia, hanem azt írtam, amit Szofi is: egy 5 hónaos, 6-7 kg-os babának már nyugodtan lehet gyümit adni, HA KEVÉS A TEJ. Nekem az a furcsa, hogy inkább a tápszert nyomjátok, és nem a hozzátáplálást kezditek el. Számomra az a logikus, hogy ahogy egyre nagyobb a tápanyagigénye a babának, és egyre kevesebb a szopi, fokozatosan, egyre több gyümi ill. más szilárd kaja lesz a tejci helyett.
Na. Remélem, senki nem akad ki. Csak megpróbáltam megmagyarázni.... :wink:

Kép
szkitty
 
 


óóóó kitty, igazad van :wink:

joejt :arrow:

Netti
Kép
maumau
 
 


Vanni!
http://www.dm-drogeriemarkt.hu/content/ ... offer.html

Minden vásárláskor pontokat adnak -ha nincs kártyád, nembaj, amíg megérkezik, kapsz egy ideigleneset, és az is u.olyan jó...

ha összegyűlik 50/100/150/... pontod, beválthatod. Ekkor kapod a kuponfüzetet.

Az 50pontos kuponfüzet 2.oldalán van a JOKER, AMi azt jelenti, hogy egy bármilyen, tetszőleges terméket 25%-kal olcsóbban vehetsz. Az az 50pont meg nagyon gyorsan összejön... A "bababónuszt" még soha nem is használtam, mert így sokkal nagyobb a kedvezmény.

Remélem, sikerült érthetően leírnom...

Kép
szkitty
 
 


Zsüci! Szerintem egyszerűen totálisan kifárad Kamilla. Bogyó u.ezt csinálta egymás után két nap. Tegnapelőtt annyira ordított, semmit nem lehetett vele csinálni, össze-vissza folyt a tej, aztán fuldokolni kezdett tőle, végül egyszerűen leraktam az ágyába, és pár perc után bealudt. Tanulság: Nem szabad hagyni,hogy ennyire kifáradjon. Csak ugye nálam is ott van a másik 3 gyerek, nincs arra módom, hogy akkor ugorjak, amikor kéne... Ma megfürdette a nővére (12,5 éves...) már 7h-kor, és így megúsztuk a hisztirohamot. Most, hogy már lassan 4 hónapos, egyre több dologra figyel, és ettől el is fárad. Pl.: ha nyüzsi van körülötte, egyszerűen nem ér rá szopizni. (Azt hiszem, Panndi is írt ilyesmiről nemrég.)
Szóval: Ne akadj ki! Általános recept meg nincs sajna, kísérletezni kell, aztán v.mi csak bejön ;)

Kép
szkitty
 
 


Annus, Susycat! Ezt a Rossmann-os izét honnan gyűjtöttétek?...

Kép
szkitty
 
 


Zsüci! Nagyon sajnálom, teljesen megértem, hogy szomorkodsz. Azért olyan jó lenne belelátni a babák fejébe, ést pontosan tudni, hogy miért nem akar pl. Kamilla szopizni este... :roll: Amúgy nem tudsz napközben, meg korábban este egy egész evésre való tejet lefejni? Mert, ha meglenne neki estére, akkor tuti megenné üvegből, ha a Sinlac-ot szivesen elszopogatta! Ha meg így menne, akkor te is megnyugodhatnál teljesen... :roll: Ha nem jön össze annyi, akkor tényleg a tej mellé, amit megiszik, jó este adni a pótlást - én is úgy tapasztaltam, hogy teli pocakkal jó sokáig alszanak a babák. :lol:

Köszi, Böbi, igyekszem felvenni a fonalat, meg minden... De nagyon kikészített ez a sok betegség itthon... :roll: Szegény Manókám ma nagyon ki volt készülve, betett neki a 2 szuri a betegség után... Olyan rossz volt látni, hogy ennyire szenvedett... Én meg szinte tehetetlen voltam, annyit tudtam teni, hogy magamhoz öleltem, és így volt a nap nagy részében. De a hálás kis jószág a nagy láza közben így olyan boldogan mosolygott és magyarázott, mintha semmi baja sem lett volna. Édesem. Estére meg kapott végülis kúpot, mert nem akart máshogy szűnni a rosszullét és a láz. De mostmár alszik, remélem, nem riad éjjel, kipiheni magát, és holnap már minden rendben lesz!

Van olyan baba, aki nem akar hozzátáplálódni féléves kora után? Vagy ezt csak anyuka mondja, aki nem akarja elkezdeni a hozzátáplálást? Vagy tényleg van olyan, hogy nem fogad el mást a baba a tejen kívül? És ha így van, mi a teendő? Tud vki ilyenről és megoldásáról?

Anita, neked is nehéz napod lehetett!...

MI AZ a Rossmannos cucc? Hogy lehet hozzájutni? Csak kiváltságosoknak jár?

Kedveseim, jó éjszakát! Olyan durva belegondolni, hogy a csapat egy része már 1 éve írogat itt!... Jujj, de megy az idő!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Kitty, olyan tökjó, hogy a 4 gyerkőc mellett is ilyen aktív vagy minden téren! Pl. van energiád itt is írogatni! Szeretnék majd én is ilyen időszaporító lenni, ha lesz még gyerekünk!... :)

Jah, Annus, akartam még kérdezni, hogyha nem védekeztek, akkor ez a méhfájás nem lehet, hogy vmi mást jelent? Vagy rosszul értettem a védekezés nélküliséget? :oops:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Dóri, én csak olyantól hallottam ilyet, hogy nem akarja elfogadni, aki 6 hónap után kezdte a hozzátápit, aki előbb elkezdte, azoktól nem.
Van egy barátnőm, aki 7 hónaposan kezdte, ma már 9 hónapos a baba, de nem fogadja el a kanalat. Így mindent kézből ad neki! :roll:
Én biztosra megyek, hétvégén kezdjük a hozzátápit! :lol:
Persze ez nagyon ritka, a legtöbb baba rácuppan a kanálra.

Anyatejadó lánynak ismét szopik a babája, hurrá! :lol: Valszeg a foga volt. DEntinox nem hatott, kapott valami ecsetelőt.
Vendég
 


Dóri, kiváncsiságból visszanéztem, én szept 11-én csatlakoztam (911), jó volt visszaolvasni a kezdeti sorokat! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Este előtti alvás: Hu, soha többet nem hagyom Marcit este aludni a nagy alvás előtt... 5.30-tól 7.30-ig aludt, és utána persze este 10-re merül le nála az elem... pedig próbáltam, nem felpörgetni.. fürcsi nuku, ágyba be közénk, ott meseolvasás, (nagyon ajánlom, a sosmart oldalon a kiskönyv, amit 6-9 hónapos korig ajánlottak, na, azt kinyomtattuk szinesben, és hozzá mondóka szerűen meséltem monoton hangon.. jól lelazította, és figyelte vagy fél óráig... vigyorgott, dumált...

Anita,
hú, nekem még ilyen sírás nem volt... remélem ritkán lesz ilyen nektek... Lehet, a te lánykád is fogzik?


Böbe,
nagyon köszi az energiát, amit adtál az altatáshoz! Már nincs ringatás, babakocsizás, mert el kezdtem hinni abban, hogy el tud egyedül aludni.. és mintha működne... síráskor kivesz, nyugtat, visszatesz, simi, és ezt sokszor.. persze popórázás, ha nagyon nem aar ellazulni...

Kitty, köszi szépen a kupon rendszerleírást!

Mozza, SZofi, és a többiek...
köszönöm a bíztatást, akkkor felkerekedünk lassan több felé, mert a párom ment eddig mindenhova gyakorlatilag.. vásárolni, postára, DM-be.. munka után mindezt... csoda, hogy nem hagyta el a ---ét...
már csak egy kenguru kellene....

Zdori, Mozza, nekünk is van ilyen tornáztatónk... ki is veszem a dobozbó, én azt hottem még nem érdekli... a játszószőnyeg nekem jobba tetszett, de valóban, a kis lábát sehova nem emelgeti... na, kiváncsi vagyok... A tornász volt ma, aktuális hf: etessem a lábát Marcival... hú, olyan, mintha eltörném a kis gerincét.. de nem
:oops:

Annus,
próbálunk menni csürtörtökön... majd drasztikus lés gyors leszek a szortírozással....

:roll:

Gyöngyi, Szofi,
élvezet a regényeiteket olvasni... jó fogalmazókátok van:) nekem ráült az angol az agyamra anno, amikor 8 évig nullahuszonnégyben angolul beszéltem.... és most iszom a levét... pedig én is brillíroztam irodalomból anno.. most meg sokszor azon gondolkozom, hogy magyaros e, amit írok... :roll:

Na megyek alszom még egy kicsit...
vanni
 
 


Zsüci: szegénykém! Amúgy mennyi tejed volt estére? Rendesen jött belőle, csak Kamilla volt szeszélyke, vagy lassan jött már, nem volt annyi? De minden jó, ha a vége jó, túléltétek és minden ilyen alkalom után erősebb leszel! :wink:

Szofi: ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem nincs igaza az anyukádnak. :oops: Én nem egy esetről hallottam, amikor nem volt igaz, prímán elvolt a gyerek csak anyatejen, pedig nagy bébi volt.

Böbi: szintén, közvetlen környezetemben nem egy baba volt olyan, aki 6 hós koráig csak anyatejet kapott, és utána elkezdték a hozzátáplálást, de a baba nem nagyon akarta elfogadni a hamát. És nem a kanál miatt! Az unokatesóm pl. várt 8 hós koráig végül az elsőszülőttnél, mert neki a pocója nem bírta (de amúgy koraszülött volt, szóval ha a korrigált korát nézzük, akkor úgy lehetett kb. 6 hós). De nem korababánál is volt ilyen, hogy csak egy-egy falat ment le másból, inkább csak szopizott. Ezek a közvetlen környezetemben voltak. És persze a neten is olvastam már nem egy anyukától, hogy a babája szinte csak szopizott majd egy éves koráig. És nem hiszem, hogy ha ez ritkaság lenne, akkor a WHO azt ajánlaná, amit (kizárólagos szopi 6 hós koráig, fő táplálékként anyatej 1éves korig!).
Ha belegondolsz, hogy mondjuk Tücinél is elkezdtem a szilárd bevezetését 6 hós korában, de egy hónapig csak tízórai volt. 7 hósan jött az ebéd bevezetése. Az még mindig csak két étkezés, ráadásul mennyiségileg sem volt sok, nem zabált kétpofára a gyerek, szóval ha meggondolom Tüci is majd 8 hós koráig fő táplálékként anyatejet kapot. Jó, később már biztos számított a szilárd, elkezdett húst kapni, meg lisztes dolgokat, már háromszor evett stb.

Na ezt a kisregényt csak azért írtam, mert nem szeretném, ha elmenne a közhangulat abba az irányba, hogy lehetetlen teljesíteni a WHO ajánlását, mert ez nem igaz. Ha nekem ment, akinek nincs se nagy, se különösebben jól tejelő melle, hanem tök átlagos, akkor másnak is mehet. Tudom, hogy közhely a dolog, meg majd mondjátok, hogy "ja, persze", de mint nagyon-nagyon sok dolog (mondom ezt pszichológusként) igenis fejben dől el. Ha elhiszed, hogy lehetséges, és te is képes vagy rá, akkor menni fog. Persze vannak adottságkérdések is, de azért nekem ne mondja senki, hogy ilyen arányban, mint ami itt a topikban is van... Érdekes, a tücis topikban kevesebben voltunk, mégis nagyobb volt az arány a kizárólagos szopisok javára, és full tápszeres baba talán nem is volt. Szerintem nagyban hozzájárult ehhez az, hogy ilyen hangulat volt a topikban. Volt egy-két csajszi, aki folyamatosan támogatta a szoptatást a topikban, és mindenkinek segített, ha probléma merült fel.

Kép
Kép
tinu
 
 


joreggelt!

ma veszunk uj babakocsit :roll:
vagyis apa megveszi, hazahozza.

Tinu, kifejtened nekem jobban h h erted az utolso mondatokat? lehet koran van meg nekem :roll:
"de azért nekem ne mondja senki, hogy ilyen arányban, mint ami itt a topikban is van... " ???

Netti
Kép
maumau
 
 


Jó reggelt!

Apa elvitt a bálba álmomban egy elképesztően szép oldtimer sportkocsival. Bár ahogy kinéztem álmomban leginkább csak a szigetszentmiklósi nyugdíjas bálban jelenhettem volna meg :lol: Azért tök jó érzés volt...

Szóval jó reggelt. Remélem a tegnapi rossz napot jó éjszaka követte Zsüciéknél, Trixiéknél, Nikiéknél, Anitáéknál (és további sorstársaknál).

Kitty. Háát, bár én tényleg tapasztalatlan vagyok e téren (is :)), szóval nyugodtan okosítsatok ki :wink:, de biztos jó ötlet esti gyümölcsös hozzátáplálással nyitni? Én azt hiszem Zsüci helyében inkább mégis valami tejalapúnál maradnék (ha úgy dönt, hogy pótol inkább), mert ha este jön rá a babóra a gyümölcsös hasfájás, az nem lehet túl kellemes.

Én tervem szerint 6 hós koráig szeretném szoptatni (ha a Gondviselés is úgy akarja) de utána el akarom kezdeni a hozzátáplálást. Szerintem kell, hogy szoktassuk a pici gyomrát fokozatosan, mert hát valamikor csak el kell kezdeni a "felnőtt" életet :-)

Netti ezt neked küldöm (még mindig nem kattantam le az esküős ruha témáról). Csak nem tudom méretben vajon jó-e. :wink:
http://www.vatera.hu/koszoruslany_vagy_keresztelo_ruhacska_meses_nma_152974692.html
Babakocsi végül milyen lesz? Képet!

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Jó reggelt Csajok,

nem tudom mennyire fog menni a visszaolvasás, de nagyjából próbáltam követni az eseményeket azért.
mindenre úgyse tudok reagálni :)

A babók nagyon szépek!Lara, Lili(k) :) , Izus, Fruzsi, Zsófi, Maja, Kolos. :) (bizti kihagytam valakit, sorry :oops: )

Látom pelus téma van. Nekünk a sleep and play pampers vált be. a liberó egyáltalán nem. gondolom alkat kérdése ez is nem?

Mi jól vagyunk, vagyis én nem, mert beteg lettem, remélem nem a malac nátha :) Álmos már 7,5 kg, jó nehéz. nem is bírom most emelni, mert beállt a derekam is. (két lábon járo szerencsétlenség vagyok)
most már csak napi 4x eszik 180 ml-ket, ebédre már barackot nyomunk, így kb úgy van a napunk mint Panndiéknál, reggel 8 körül reggeli (addig szunya van este 8tól aminek borzasztóan örülök :) ) aztán dél, du 4, és este 8.
Volt itt a védőnő, adott kaja tanácsokat, sütőtök, alma, répa krumpli meg tejpép. Egyenlőre csak a barackot fogyasztjuk. de azt mondta, hogy akkor délelött kapjon gyümit ebédre meg főzelék félét. azért még azzal várok. egyenlőre szokjuk ezt.

a héten kezdődik a suli is, amit nagyon nem várok :evil:

Betegeskedőknek jobbulást, fogzáshoz kitartást :)

Panndi,
nagyon szépek voltatok az esküvőn!

Mozza,
voltál dokinál végül a vérzéssel?

Böbi,
milyen volt a koncert? (bocs, ha már írtad :oops: )

Reny,
nem semmi, hogy Mira titokban növesztett fogakat :)

Netti,
miért vesztek új babakocsit? és milyet? aah ez az állandó shoppingolás :lol: :lol:

megyek főzök egy borsos tokányt, aztán leugrok a rendelőbe.

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Netti: pontosan úgy értettem, ahogy leírtam. :) Nem is tudom, hányan vagyunk itt, harmincan? Lassan kezd elenyésző lenni azon babák aránya, akik csak anyatejet kapnak (tápszer, hozzátápi nélkül). Erre írtam, hogy a másik társaságban fordított volt az arány.

Kép
Kép
tinu
 
 


Gyongyi, ne mutass ilyeneket, mert apa besokal tolem :oops: :lol: :lol:

Eszto,Gyongyi,quinny buzz lesz a babakocsi :lol: :lol:
azert veszunk,mert a "regit" eladtuk, egyszerse hasznaltuk kb es megerte eladni :wink: az a bizonyos S.

mozest mar nem veszek termeszetesen,amugyse vagyunk a nagy babakocsizosok. azt hiszem csak az udvaron tologattam meg a gyereket, nem nagy sikerrel :roll:

Tinu,ertelek,gondolom tapit csak az ad akinek szukseges,a hozzatapit pedig az kezdte akinek a doki javasolta! neem?

Ja,Boro kiszivta reggel a mellem.. lett rajta egy piros folt 8)

Netti
Kép
maumau
 
 


Eszto, jobbulast! Almirol reg hoztal kepet!! :D
borsos tokany... ahh.. :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti: nem vagyok biztos benne. Tápszert az ad, aki úgy érzi, szükséges. Hozzátápit az ad, aki úgy érzi, már elég idős a gyereke, vagy megbízik az orvosában, aki valamiért nem a WHO ajánlása szerint javasol dolgokat... Szerintem létezik itt is a topikban csoportnyomás jelensége. Igyekszik mindenki a többség véleményében osztozni és viselkedését követni.

Szofi: http://img7.tar.hu/luthien/img/30608547.jpg#3
Nézd meg a képet (egy talin készült), a kiscsaj még nem kapott hozzátápit (5-6 hós volt) és full anyatejes, nem igényelt mást és az anyukája is "bírta tejjel".

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu!
Azért nincsenek olyan sokan a teljesen tápszeres babák!!!Lényegében 1-2 ha jól emlékszem.De most ezzel mi a baj???ha nincs tej nincs tej.Ennyi!Ez nem csak fejben dől el,ott a genetika,a hajlam.Ennyi!!!Ez olyan h vkire csak ránéznek(ugye Kitty :wink: )és terhes lesz,más meg évekig küzd érte!
És szerintem a többség itt is még szoptat,vannak páran akik tápival egészítenek ki,de egy 3 hós babának mért ne lehetne azt adni???Vmit ennie kell???
Semmi baj nincs itt az aránnyal!Én mindig azt mondom h addig amíg vkinek nincs teje,addig könnyen beszél!Ha esetleg neked lenne gond a tejjel,akkor mit csinálnál?Ezt csak úgy elméleti síkon tettem fel! :wink:
És mért kéne teljesíteni a WHO ajánlását???Az én gyerekem nem ismeri a WHO-t,nem tudja h neki szopnia kéne,és ha nekem fejben dőlne el a szopi,akkor már rég tejfürdő folyna az ablakon kifelé!

És igenis van baba és baba közt különbség!Vannak jó evők,van akinek elég kevesebb is stb.Nincs 2 egyforma baba!!!Amúgy Kitty véleményét osztom amúgy.

Ja és hiába hittem h sikerül,1,5 hónap alatt nem hogy nőtt,hanem csökkent a tejem...eddig bírtam,mindent bevetettem.De nem fogom hagyni h éhezzen!Így elkezdtük a pépet és bele a gyümit is!Én is nyugodtabb lezek és Iza is,ebben semmi rossz nincs!És ettől még szoptatok!!!Ma is már 2szer evett tejcit.Az h ebédre v vacsira pépet kap pótlásnak teljesen jó!!!!

És azt hiszem h itt mindig támogatjuk a szopizást,én is sok biztatást kaptam,mert már fel akartam adni előbb is,de mégis küzdöttem.Szóval itt is nagyon jó a hangulat,csak rosszul esik azoknak akik pótolni kényszerülnek,hogy folyton ezt a WHOs ajánlást kell hallgatni.

Ezzel nem megbántani akarlak,remélem tudod
:wink: és örülök h neked sikerül a szopi még akár hónapokig,vagyis h 100%osan csak azt kap Csongi.Nekem majd csak 60%ban kap azt,és ennyi!Lehet h csak azért tört ki ez belőlem,mert épp tegnap kapott először mást Iza,és akármennyire is jó ízűen ette,én majdnem bőgtem :( És mindjárt most is bőgök,pedig nem vagyok az a sírós fajta....

Na szófosás befejezve,remélem h neked nem kell ezt átélni hogy egyszer csak kevés a tejed.... :wink: :lol:
Én ezzel le is zártam ezt a témát,nem vitatkozni akartam,csak egy másik álláspontot kifejteni! 8)

annus11
 
 


Tinu,hat vmit adni kell a gyereknek ha anyatej nincs v tul keves,de gondolom inkabb a hozzataplalashoz szol amit irtal. Biztos van benne vmi,de remelem csak azert senki nem ad mast a babajanak mert van aki igen :roll:

Ez a kislany nagyon husi. 7kilo biztos van.. :)

Netti
Kép
maumau
 
 


Ja és még annyi,hogy sajna Iza fogzása is hozzájárult ehhez,mert egy fájdalomtól üvöltő gyerkőc nem tudta kiszívni a ciciből,hiába volt benne...És ugye ebbe is látszik h ennyire eltérőek a babák is.Lásd Reny,ők gond nélkül átvészelték a fogzást!Mindenkinek ezt kívánom!!!!Elég idegtépő hallgatni ahogy ordít a gyerek,te meg nem tudsz neki segíteni :(

annus11
 
 


Jó reggelt!

Bogi ma is fél8-kor reggelizett, kb. 7-kor keltem hozzá. Viszont éjszaka megint felriadt kétszer, de gyorsan visszaaludt.
Megyünk ma védőnyanyeszhez, új van, kiváncsi vagyok...

Susycat,
köszi a rossmannos választ :)

Aki kérdezte - még a kórházban kaptunk valami ajándékcsomagot, amiben volt Hipp-es termékismertető mintákkal, és abban volt egy kupon, amit a baba 4. hónapos kora után lehet beváltani Rossmannban.

Tinu,
nagyon kis husi az a kislány!!! Attól a cipőcskétől kész vagyok :)

Gyöngyi,
micsoda álom :) :)

Csajok,
van valakinek ötlete, hogy pl. barackot, paradicsompürét hogyan tudok lefagyasztani kis adagokban? Aventes poharam 2 db van, abból nem akarok venni, meg nem is fér el nagyon a fagyónkban.

Barackpürét turmixoljátok? Gondoltam, ha Bogi hagy egy kis időt, akkor rakok el egy keveset...

emese1979
 
 


Netti,
akkor a képek :)

Kép Apa segíts mááááár :) avagy az első barack evés Kép Kép Kép

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


ÓÓÓ Annus, ne keseredj el, engem sem erdekel a WHO 8) nem akarok megfelelni neki.. ha eddig lett volna tejem,akkor mar nem tapszert adnek hanem gyumit es masokat,de ez ugye nem igy alakult..
addig jo mig vannak akiknek nem kell atelnie h milyen az amikor nagyon keves a tej,vagy nincs is. de a WHO ajanlasatol mar fraszt kapok :wink:
En meg bizok a dokimban,rosszat biztos h nem mond! ha o ugy latja, Boro mar befogado kepes ezekre,akkor az.
Egy baba se egyforma!

Ja Annus,ne sirj, Izus nem az egy napi kis peptol lett ilyen formas :wink:

Netti
Kép
maumau
 
 


Emese,
én úgy csináltam, hogy vettem zacsikat (kék fagyasztós zacsi) , összevágtam a barackokat, és kis adagokban raktam a fagyóba. Azokat télre raktároztam, most még veszek és azt turmixolom.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Eszto.. Almos egyre szebb :shock: nagyon "vegyes" mondanam h tiszta apja,de tekintetetol fugg epp kire hasonlit! rad is :wink:
hozok en is ilyen evoset!! van video is :lol: fintor mokas, Boro ugy nyeli az almat mintha vilag eleteben azt evett volna! :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti,
amikor hülye fejet vág, rám hasonlít :) egyébként rajtad kívül gyakorlatilag mindenki azt mondja tiszta apja :)

Almát még nem találtam olyat ami ne savanyú lett volna :( pedig azt is ki akarom probálni.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Zsüci,
remélem az éjszakátok jól telt!!!

Esztó,
Álmi annyira édes :) Az első barackevésnél volt azért fintor látom :) :)

Annus,
ne izélj már, Iza lassan 5 hónapos!! Remélem én is tudom addig szoptatni Bogit, mint Te. Szerintem Neked is meg Neki is jpbb, ha Te sem a tejen görcsölsz, hanem sokkal kiegyensúlyozotabbak lesztek így mindketten!!!

Porszívóbiznisszel mizu? A mienk is be fog halni sztm elég fura hangokat ad ki.. és még nincs másfél éves :evil: :evil:

Barinőmnek megszületett teggnap 4-kor a kisfia, 3300 gr és 57 cm. Szép hosszú baba :) jó, hogy azt mondták Neki, hogy kicsi baba lesz, és azért beszervált 50-56os cuccot eleget :? :D

Na Bogi alszik, lefürdetem Sztivvencset... aki még mit sem sejtve békésen horpaszt :) :)

emese1979
 
 


Mozza!
Lili nagyon szép!!!Apa vicces 8) Nektek tök jó tornáztatótok van?Vagy nem jön be annyira?Ezért vettél másikat?Majd 2vel játszhat egyszere :lol: :lol:

Zsüci!
Szerintem szerezz be vmit!!!Lehet máskor is lesz ilyen!Főleg ha nincs tej a fagyóban!!!Én is ezért kértem vmit,mert a fagyóból lassan elfogy...pedig ugye 8-10 liter volt benn....

Eszter!
Jobbulást!!!Remélem semmi komoly!Lehet h ebben a hűvösebb időben szimplán csak megfáztál!

Trixi!
Huuu,sok kitartást fogzáshoz!!!!

Niki!
Nekded is kitartás!Szerintem ez fog lesz nálatok is...amúgy nekünk se üvölt minden nap Iza,van h pár napig szünet van,aztán újra rákezdi... :roll: :lol: Amúgy nálunk is úgy fáj ahogy Netti írta!De ez is egyéni szerintem!Csak véletlen h Iza és Boró ugyan úgy reagált rá!

Kitty!
Én nem váltottam ki rossmanos kupont,csak a felicitas csomagot!

Gyöngyi!
Én utaztam mondjuk babakocsivel HÉVen,és segítettek,vagy megkértem vkit h segítsen! :wink: De megértem h nem vágsz bele,elég hosszú az út! :?

Vanni!
Szelektálj akkor gyorsan!!!Amúgy se szabad sokat gondolkozni,mert akkor csak fele annyi dolgot dobsz ki :wink: :lol:


Emese!
Jégkocka tartó pl,vagy műanyag pohár.Abból van pl fél decis is,meg 1 dl is.Én most akarok venni jégkocka tartót,veszek még barackot!
Én szerintem lerezselem az üvegreszelőn,de turmixolhatod is,csak írd rá h az turmixolt hogy tudd ha előveszed!Bár úgyis fogod látni h milyen az állaga :lol: Én lehet h lé formájában is teszk el,nem csak pürésen!

Dóri!
Remélem meggyógyultok mástmár teljesen!.Amúgy igen,nem védekezünk sehogy se. 8) De szerintem nem vagyok terhes!Mivel csak akkor tudjuk csinálni ha apa itthon van,ez ugye nyilvánvaló :lol: :lol: De ap sokat van távo...még a szeptember is húzós lesz....most 4 nap készenlét,azán 18tól 3 nap meló,aztán 5 napig együtt leszünk,majd megint 3-4 nap meló :roll:

annus11
 
 


Eszti!
Nagyon cuki Álmi!!!Egyem is meg!!!Na bezzeg Iza nem sírt...majd feltöltöm a videót!!!! :wink:

Netti,Emese!
Tudom tudom,de ha neki nem is,de nekem hiányozni fog a szopi...még ha egyenlőre csak pótlásnak kapja is,na meg 1 szopinál tejjel pótolok!Hát az tuti hogy nem egy vézna kis babácska!Szeret enni,no.
:lol: :lol:

Emese!
Hát porszívó még nincs,majd jövőhét...mert egyedül nem tok venni,azt már nem tudnám hazacipelni...apa nincs,öcsém 6 körül ér haza...szóval marad a jövőhét.Addig sűrű felmosás,szőnyegeket mosom,1et kefélek 8) RR meg elmehet az edzés programjával!Ezt csinálja utánam :lol: :lol:

annus11
 
 


Annus,
Ti már készültök a tesóval? :lol:
igen, bizti csak megfáztam, bár a torkom is fáj már :roll:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Áh Eszto, hasonlit rad is!! az elso kepen is amugy :lol: :lol: :lol:
Almat mi kertbol szervaltunk,de kapott bio uvegeset is!
en a sutotokre leszek kivancsi, bejon e neki.. ugy utalom :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Csak gyorsan mert valaki lóg a vállamon :D
Emese sztem úgy a leghelytakarékosabb, ha fogsz egy hűtőzacsit, beleteszel egy adag pürét aztán legumizod (vagy megcsomózod). Utána teszed a kövi adagot, gumit (csomót) neki és így tovább amíg kitart a zacsi. Felhasználásnál meg egyenként ki tudod szedni, vagy levágni. Remélem értehető voltam :?

Álmi cukorfalat :D

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Gyöngyi!
Tényleg ,ez is jó ötlet!Én a fűszereket szoktam így lefagyasztani!

annus11
 
 


Netti,
én is utálom a sütőtököt (ámbátor a sütőtök krémleves isteni, semmi sütőtök ize nincs), no meg a banánnal ki lehet kergetni a világból. már a szagától is rosszul vagyok, nem tudom mi lesz, ha azt kell adnom Álminak :) már gondolkoztam maszkon is. komolyan hihetetlen undort vált ki belőlem a banán :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Húúú, helló!

Tinu, értem én, hogy lehet tejjel bírni, nyilván lehet. Csak azért írtam ezt félig poénból (ezek szerint nem jött át), hogy az, akinek a gyereke már 6-7 kiló, és most elkezd csökkenni a teje, az ne kösse már föl magát lelkileg!

Alapvetően én igyekszem homokba dugni a fejem. Egyelőre van tej, Csani nem kapott mást, hurrá! De belegondolni se merek, és nem is akarok, hogy mi lesz, ha nem így lesz. Mert tök amatőrnek érzem magam az ezzel kapcsolatos egymillió vélemény között, és utálok úgy dönteni, hogy igazából nem tudom mi a jó...
WHO ajánlásáról meg annyit, hogy ott is ki tudja mi folyik? Én abban sem bízom meg feltétlenül jobban, mint az orvosom szavában, vagy akár a tiédben...
Mondjuk az tény, hogy ameddig van csak tej, és elég, addig nem adok neki én se mást, kivéve, ha közben sunyiban fél éves lesz! :D
(Kivéve azt, hogy itt ez a remek elmélet, amit most olvastam parázásra: ha akkor a gyerek meg nem akar mást enni...?)
De egyet tanultam a terhességből meg az egész gyerek dologból: mindenre van elmélet és annak az ellenkezőjére is. Még gyakorlat is. És igaziból, ha belegondolsz, majdnem mindegy, hogy mit csinálsz, annak a kisgyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetben nőjön fel, és nem az, hogy mit eszik (jó, eltekintve a túróruditól, körömpörkölttől meg az egyéb szélsőségektől). De ezzel nem mondom azt, hogy ne szoptassunk. Ez mindenkinek a saját lelkiismerete. Én utolsó pillanatig küzdeni fogok, hogy legyen elég tej, az biztos. De ha nem lesz, akkor nem akarok öngyi lenni...

Huh, köszönöm, hogy elolvastátok újabb regényemet!
Na megyek, megyünk ki Lőrincre anyósékhoz, amíg még jó idő van a kertben.

Sok puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Eszto, amit te a banan irant, azt en a sutotok irant!! a hanyinger kerulget ha beszelek rola is :roll: na majd csak tul eljuk :roll: :lol:

Gyongyi, koszi az otletet :wink:

szereztem be botmixert,apritot,meg mit is? reszelot meg ilyeneket!!! :)

Netti
Kép
maumau
 
 


Eszti!
Hát jöhet a tesó ha akar,de szerintem egyenlőre 0%-a van h becsúszik,így minek védekezzek???Amúgy tuti kell majd vmi ,ha megjön akkor megyek a dokihoz.Lehet kell megint hormonvizsgálat,meg mennem kell majd rákszűrésre.Addig remélem h nemesek teherbe,félek h nem maradna meg...de szerintem ennyi menszi szünet után,lehet h hónapok mire egyáltalán fogamzó képes leszek....ez nehezen megy a szervezetemnek :?

annus11
 
 


Én tegnap akartam venni banánt, de nem kaptam! :(
(Tesco)

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Tinu, ezt nem úgy értettem, mintha te azt mondtad volna, hogy az legyen öngyi, aki nem tud szoptatni... Jajj, csak nem akarom, hogy én is félreérthető legyek...
Szóval a lényeg:
saját lelkiismerete mindenkinek, hogy hogy táplálja a gyermekét, és hogy dönt erről. Ezt nem úgy értem, hogy az a lelkiismeretlen, aki nem ad 100%-tejet, hanem úgy, hogy mindent megtett-e?
Aki igen, azt a szegényt kár frusztrálni, aki meg nem, azt meg úgyse tudod meggyőzni erről, hiszen nyilván önmagát védi azzal: elhiteti, ő is mindent megtett. Erről nem lehet senkit meggyőzni kívülről.
Most nem személyekről beszélek, hanem általában.
Tény, hogy összességében furcsa, hogy ahhoz képest, hogy az az általánosan elfogadott jó, hogy a gyerek 6 hós koráig csak szopjon, itt nem sok ilyen lesz. Szerintem Te is erre akartál rámutatni...?

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi!
Már pedig közben,ha nem is sunyiban,de fél éves lesz :lol: :lol: :lol: Azért én se leszek öngyi 8) Azt hiszem nálam most erősen dolgoznak a hormonok...remélem a hajhullásomnak is vége 8) Apa mondta a múltkor hogy már elege van a hormonjaimból :lol: :lol: Mondtam is hogy hát nekem is :lol: :lol: :lol: Kellemes napot mára!!!Élvezzétek ki amíg lehet ezt a kis napsütést!!!!

annus11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: