Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mi ez a csend???

Na,majd én megtöröm!
Nagy hírem van(nekem az! :D )Tegnap óta babakocsi nélkül viszem a fiúkat a bölcsibe!Amikor Apa is itthon van,sokszor közlekedünk már így,de egyedül még nem mertem vállalkozni erre!Szótfogadnak és majdnem végig fogják a kezemet!Olyan édik,megzabálom őket!
Még Karácsonyra kaptak Anyukámtól kulyás hátizsákokat,végre előkerültek a szekrényből!Reggel belepakolják a plüssöket és büszkén cipelik a táskájukat! :lol:
És olyan nagy kedvvel pisilnek-kakilnak bele a bölcsis kiswc-be!Itthon annyira még nem lelkesek,de lassan haladunk a szobatisztaság felé!

Andi
Kép
aanda
 
 


Vagyok én is!

Kata,
na a fiam akkora erővel köpte ki az Omega3-as bogyót, hogy csak lestem! :? :lol: Pedig azt mondtam neki, hogy csoki, azt szereti. Most akkor hogy etessem meg vele?

Anda,
fájt a varratszedés? Ügyesek a fiúk! Olivér is egész ügyes, csak kicsit lassan érünk el mindenhová...

Blanka már vagy egy hete átalussza az éjszakát. Mondjuk nagyon későn fekszik, 11-fél 12 körül, de fél 9-fél 10 körül kel. Én meg ezt jól megszívtam, mert nem fejtem közben a mellem, eszembe se jutott, hogy majd' 2 hónap után még begyulladhat. Pedig de! :( 2 napig feküdtem 40 fokos lázzal, ma már jobban vagyok, de még nagyon gyenge. Viszont fogytam 1,5 kilót, király! :D NApközben meg állandóan a mellemen lóg, így estére kiszívja az összes tejet és csak üvölt, hogy éhes. Tegnap például 4-kor rácuppant, és fél 12-ig szó szerint hol az egyikből hol a másikból evett egyfolytában! Hogy kéne leszoktatnom arról, hogy folyamatosan egyen?
20140901102739
 
 


Hajni
akartam írni, hogy voltunk Veres dokinál a Rózsakertben. 10 perc, semmit nem kellett csinálnia - és 17ezer volt :shock: nagyon kiakadtam

Kép
Kép
emma1976
 
 

 
 

Emma,
húú, az durva! :twisted: De miért vitted el, ha nem kellett igazítani rajta?

Kriszta,
Te meg már lassan a finishben vagy, igaz? Gyere, mesélj hogy bírod!
20140901102739
 
 


Hajni! Bálint szereti. De ha azt mondod, csoki, akkor azt az ízt várja, nem? Akkor jó hogy kiköpi. :lol: :lol: :lol: :lol: Én azt mondom, vitamin, Ő is így kéri. Mondjuk Bálint szerencsére még a lucernaízű rágótablettákat is megeszi, meg a szirupokat is beveszi. Mondd neki, hogy ha megeszi, akkor nagyon ügyes fiú, és hogy ez nagyon finom, és okos, erős lesz tőle (legyezgesd a hiúságát). Bálintra ilyenekkel lehet hatni. Ő mindig ügyes akar lenni. :lol:

dkata
 
 


Hajni,
enyémek cukornak hívják az omega 3-at!
Nagyon durva,hogy ilyen későn alszik el Blanka,és már kidőlnék hamarabb,mint a gyerek!
Nem lehet,hogy nem elég laktató a tejed,azért eszik folyamatosan?Ha kifejed,van zsír a tetején?
Mi is lassabban haladunk babakocsi nélkül,de nem bánom!
A varratszedés nagyon sz@r volt,mert úgy tépte-húzta ki a varratokat,mert belül voltak.Bevettem előtte egy fájdalomcsillapítót,de inkább 1-2 felest kellett volna innom!Most már teljesen jól vagyok,1 hét múlva kezdek melózni!

Zsebi,
milyen volt a nyaralás?

Anikó,
Marcinak tettszik a suli?

Katyerina,
itthon vagytok még?

Hunci,
elkezdtétek a bölcsit?

Wish,
régen írtál!Jól vagytok?

Andi
Kép
aanda
 
 


Kata,
hát a vitaminos dumával kezdtem, meg hogy nagyra nő, de láttam a bizalmatlanságot az arcán, akkor tettem még hozzá, hogy csokigolyó. Ma a vitamin-vonalat próbáltam erősíteni, mutattam az enyéimet is, hogy vegyük be együtt, de elkezdett üvölteni. :? Egyéb ötlet?

Anda,
én nem hiszek ebben a laktató-nem laktató, zsíros tej-nem zsíros tej szövegben. Az anyatej az anyatej! Egyébként nagy valósznűséggel jól lakik, mert már 5,5 kiló (2,5 kilót hízott ), és tényleg tiszta hurka! Ma reggel pl. 220-at evett egyszerre, majd félóra múlva ismét, azt már nem mértem. De rájöttem a tutira, belerakom a hintába, és rögtön csönd, majd alszik is! Ez volt Olivérnél is, ez bejött most is!
A fiúknak most hogy tetszik a bölcsi?

Ma voltam a dokimnál kontrollon, megdícsért, hogy milyen szépen visszahúzódott a méhem. Mondtam neki, hogy a kórházában pedig azt mondták, hogy ha nem kapom meg a napi oxitocinomat, akkor nem fog. :lol: Ja, és a pláne, hogy a Bajcsy csődközeli állapotban van, és elgondolkodtak rajta, hogy az oxitocinnal lehetne spórolni, hisz sokszor fölösleges... No comment!
Olivér egész nap üvölt a fejhangján, beleőrülök! De olyanokért képes, hogy paradicsomos lesz az ujja, vagy mert ráülök a takarója szélére. De komolyan üveghangja van! Már attól tartok, a gyámügy sűrűbben fog jönni, mert ránkhívja megint vki. :lol: Bár a szomszédok már megszokták... De komolyan, másnak nem ilyen a gyereke???

Írjatok máááááááá!
20140901102739
 
 


Hajni

Megnyugtattál. :lol: Azt hittem, csak az én gyerekem tud így üvölteni. Komolyan már én is félek, a szomszédok biztos azt hiszik, püfölöm a gyereket, azért visítozik.

Kép
petyaanya
 
 


Aanda, hétfőn kezdünk.mondjuk még el sem tudom képzelni, hogy lesz, mert okt 28-cal kezdődik a munka, addig szept 1-től szabi, erre berendeltek hétfőtől és fuccs a szabinak...de valszeg jövő hét oké,és okt1-gyel kezdek, és a kivett szabikat utólag veszem ki.

Hajni, azért valami biztos van abban, hogy nem minden anyatej egyformán laktató.Sógornőm amikor megszült, dőlt a teje, nem is gondoltak semmi rossza, unokaöcsém eszik, rengeteget, nem mérte, de tudta, mennyit eszik kb, mert néh lefejt tejet kapott, ha úgy adódott és aztán egy hó után mérés...hát fogyott a gyerek.Ekkor kísérleteztek, mértek evéseket és kiderült sokat eszik de nem hízik, szinte vizes volta teje, így tápszerhez nyúlt, és tápos baba lett, mert 1.5 hósan nem is tudom mennyit fogyott, de sokat.
És szegény állandóan üvöltött, és senki sem értette, miért, hát kiderült, éhes volt.Még az a jó, hogy vizes volt a tej, mármint víz került bele, mert nagyobb baj is lehetett volna.
Vendég
 


Hunci!
Hűűű, ilyenről még sosem hallottam :shock:
Olyat igen, hogy valaki túl sokat szaporít és felborul a kereslet-kínálat és túl sok lesz a vizesebb (első) része, ehhez jut csak hozzá a gyerek és hirtelen telítődik vele, és nem jut el a zsírosabb-táplálóbb tejhez, ergó nem gyarapszik :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Hunci,
ezer és egy cikket tudnék belinkelni, ami megcáfolja azt, hogy az anyatej nem tápláló. Unokaöcsédnek nem tudom, mi baja lehetett (talán tejcukorérzékenység? ), de hogy nem volt semmi baj a sógornőd tejével, azt lefogadom! :wink:

http://anyatejmisszio.shp.hu/hpc/web.ph ... QcvGe8UKeE

http://baratno.com/view.php?arclid=2004080201

http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=1296

http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/ ... _/1104360/
20140901102739
 
 


Hajni,
húú,de szépen gyarapszik a kislányod!
De jó,hogy bejött neki a hinta!

Fiúk nagyon jól érzik magukat továbbra is a bölcsiben!
Most nekem elég furcsa,hogy nem dolgozhatok még és itthon vagyok nélkülük,de minden napra kitalálok magamnak vmi hasznos elfoglaltságot.Hétfő délután azzal fogadtak a gondozónők,hogy a fiaimnak fel kellett eleveníteni a bölcsis szabályokat,pedig csak másfél hétig voltak itthon! :?

Arnikám lett extra hisztis!De olyan szinten,hogy már le is fekszik a földre,ha vmi nem úgy van,ahogy azt ő elképzeli!Pl.csak Apa takarhatja be este,vagy ő akarja kidobni a papírzsepit....stb.Ma is 20 percen keresztül hisztizett,de már remegett is,annyira!szóval nyugodj meg,másnak is ilyen a gyereke! :)

Még vmi:a tesóm is így járt,ahogy Hunci sógórnője!A gyerek üvöltött,nem aludt,stb,kiderült,hogy vizes a teje.2 hónapos korában már tápszeres volt,de sajnos nem tudott mit tenni!
Én meg a 2 gyerek mellett még a fagyasztóba is tudtam tenni tejet és 5 és fél hós korukig csak azt kaptak!

Hunci,
mesélj már egy kicsit!Hogy tettszik Hunornak a bölcsi?És Te meg vagy elégedve a látottakkal?

Andi
Kép
aanda
 
 


Hajni, hát nem tudom, de nem tejcukorérzékeny, az tutti.Nem vagyok orvos, de mondjuk én is tápszereztem volna, ha azt látom, hogy nem hízott egy dekát sem a gyerekem, nemhogy még fogyott is....
Nem akartam vitatkozni,de én ettől a cikketől,. cikkektől függetlenül is úgy vagyok vele, ha fogy a gyerek kb leszarom az anyatejemet, adok tápot, mert a fogyás nem egészséges mégha anayatejet is kapna akkor sem.

Aanda, szocreál stílus és olyan felfogás egy-két dologban, amit inkább nem írnék mert ellenkezik a bio-és modern felfogással, mind kajaügyben mind "neveltetésben" de nekem nagyon tetszik.
Vendég
 


Sziasztok,

Bocs hogy igy eltüntem, de mióta visszajöttünk a telekről annyi dolgom volt és tiszta para voltam hogy nem készülök el mire megérkezik a kiscsaj. Meg a meleget is nagyon rosszul viseltem, minden nap arra gondoltam hogy csak nehogy ma szüljek.... Na mindegy, mostmár kicsit megnyugodtam, majdnem minden kész van, csak a pelenkákat kell vasalnom meg a babakocsit kimosni, de az meg annyira ugysem sürgős már. Pénteken voltunk a dokinál meg az első CTG-n, bár ez már a betöltött 37. hétre esett, de előtte szabin volt a doki. CTRG-n persze aludt Viki, kétszer is felriasztották azzal a hangébresztővel szegénykémet, utána meg elkezdett csuklani, és nem is hagyta abba.... Azért minden rendben, már befordult meg beállt, de még nincs túlságosan lent a feje....Persze a méhszájam már 1 ujjnyira nyitva van megint- Máténál is igy volt, de azért remélem még jövő hétvégéig kibirjuk egyben, utána már nem bánom ha megérkezik a hölgy, mert Máté is egyre nehezebben viseli a dolgokat és minden nap megkérdezi mikor bújik már ki a kistesó.

Miért tűntek el a vonalzók ???

Máté közben valószinűleg a parlagfűre is allergiás lett, dörzsöli a szemét meg az orrát, de közben alig jön neki valami belőle...elkezdtem homeos pulsatillát adni neki, attól jobb lett, mire elvittem a dokihoz, de aztán megint rosszabb....Végre elkezdtük a Broncho-Vaxomot is enni, remélem segíteni fog....bar most meg a hétvégén köhögni kezdett...ilyen nincs...vagy mégis van ?

Jövő héten már tényleg több időm lesz....remélem...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk vasárnap hajnalban a nyaralásból. Szuper volt. A gyerekek a tengert nagyon élvezték. Hazafelé elköszöntek tőle. :) Az útat elég jól viselték a DVD életet mentet. Anélkül nem tudom hogy bírták volna.

Sokat töltödtem a két hét alatt remélem kitart egy évig. :)

Igyekszem visszaolvasni is hogy kivel mi történt azóta mióta nem jártam erre.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Hogy milyen hideg volt reggel?

Petyaanya
Eszternek tetszik a bölcsi-ovi?

Megtudja nekem mondani-írni valaki, hogy a GYES-hez szükséges papírokat a netről honnan tudom letölteni????????
vagyis az egyik nyomtatványt már megtaláltam, csak az állítólagos hozzá szükséges 2-es pótnyomtatványt vagy mit nem találom :cry:
illetve hogy mennyi idő mindezt levéltben elintézni?????????

Sziasztok

Mindenkinek nagyon szép napokat kívánunk!

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
Nem tudok neked segíteni nekem a munkahelyem intézte az egészet.

Andi!
Szuper hogy a srácoknak nincs gond a bölcsivel.
Neked munka hogy áll?

Lili!
Sikerült megoldást találni a gyerköcök elhelyezésére?

Hunci!
Hogy álltok a bölcsivel?

Petyaanya!
Nálatok hogy alakult a bölcsi?

Minden picinél megkezdödött a nagybetűs élet furi most születtek ésmár közösségbe járnak.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
még nem sikerült. Anyukám azt mondja, játszóházba, cs.napközibe ő nem adná őket, csak normál bölcsibe, ahol tutira szakemberek vannak. Két alapítványi bölcsibe szept-okt.-re mondták, h menjek be, hátha addig kiderül, h lesz-e üresedés, és mikor.

KépKép
lili73
 
 


A bölcsi nálunk eddig úgy volt, hogy én is ott maradtam. Ugyanis én besegítettem, Eszter meg jött velem. A mélyvízbe dobás csütörtökön lesz. Akkor otthagyom délelőttre, délben hazahozom. Igazából csak játszani viszem, hogy gyerekek között legyen.
Szeretném most már heti egy napra ott hagyni. (nekem is kell egy kis szabadidő :oops: ) Nálunk nagyon profi a családi napközi.

Kép
petyaanya
 
 


Lilli!
És hogy a férjed menne el az nem megoldás?

Petyaanya!
Ja én nem tudtam hogy náltok te besegítettél a bölcsibe. Biztos akkor azért könnyen fogja venni az akadályt. De akkor ő most nem is fog rendszeresen oda járni? Nem mész vissza dolgozni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi, ma volt az első nap....háááááááááááááááát........majd meglátjuk így később nyilatkoznék.

De egy tény, az én családom anyai ágon óvónő, pedagógus, én nem örököltem ezt a végtelen türelmet, le a kalapom az óvónők és bölcsis g.nők munkája előtt.
Én nem bírnám.

Erika, nekem 30 nap volt, letöltöttem az oep honlapján egy kb két oldalas nyomtatvány, kitöltöttem, lefénymásoltam mindent , amit kért, nem adtam eredetit, mert nem kérte, posta és 30 napra rá megkaptam a határozatot.
Vendég
 


Sziasztok :)

Hajni :)
Zsófi is sokat szopik. Illetve ő néha le sem cuppan a ciciről egész nap, néha meg ehhez képest alig eszik. De ha nincs igénye, akkor nem szopik, sőt elkezd öklendezni a cicitől. Altatni sem lehet cicin, mert ha nem éhes, akkor nem fogadja el. De ő is hízik nagyon, szerintem hónap végére megduplázza a születési súlyát.
Nálunk nagyon-nagyon bevált a kendő, ha nem akarom már etetni, de ő még enne, akkor sutty, be a kendőbe és pár percen belül alszik én meg csinálhatom a dolgomat. Ajánlom neked is!
Mondjuk, ha így ebédelünk, néha leeszem a fejét szegénynek, de nem ébred fel rá :D
Tényleg a gyámüggyel mi volt végül? Vagy azóta még nem voltak?

Kriszta :)
Hűűű, ez már nagyon a finish! Küldesz valakinek sms-t? Drukkolok hogy gyors szülésed legyen.

Zsebi :)
Rám is rámférne egy kis nyaralás ;) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, találkozhatnánk valamikor. Majd felhívlak!
Képeket is tegyék fel a nyaralásról?

Mi továbbra is jól vagyunk. Jelentem az én fiam is hisztis és szokott üvölteni a "semmiért".
Sokkal kevesebb időm van netezni, azért jövök ritkábban.

wish
 
 


Zsebi,
tudod hogy van ez. Egyszerű és kézenfekvő megoldásnak látszik, de úgy tűnik, nem olyan könnyű a megvalósítás. Típus kérdése, én pl. soha nem tudtam könyvtárban tanulni egyetemista koromban, csak otthon. Bérleményre meg nem futná a GYES+cs.p.+az ő bizonytalan jövedelméből.

KépKép
lili73
 
 


Zsebi
Amíg nem muszáj, és bírjuk anyagilag addig nem megyek dolgozni. Persze, ha betöltötte a 3.-at és ovis lesz, én sem fogok otthon ülni. Azt sem tudom, hova vesznek vissza. Igazából nem akaródzik a kicsi gyerekem mellett éjszakázni, meg hétvégén, ünnepnap dolgozni.
Tengerpartért irigyellek!! Mi "csak" belföldön nyaraltunk, de az is jó volt.

Kép
petyaanya
 
 


Lili!
Értelek.
Remélem hamarosan összejön valami.

Petyaanya!
Teljesen megértelek. Mikor nem vették őket fel az bölcsibe megbeszéltük a férjemmel ha tudjuk és bírjuk anyagilag már csak oviba mennek. Nem kell korán kellni és rohanni persze anyagilag nem olyan könnyű de azért nem is panaszkodom. Most fél évig szabin voltam így elég szépen kaptam GYES-t és fizut is úgyhogy elleszünk még egy évig.
De már most furi hogy még egy évig együtt vagyunk itthon és utána soha nem leszünk ennyit együtt....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
képeket rakjál fel légyszi a nyaralásról!
A melómról annyi,hogy jövő héttől megint elkezdek dolgozni(takarítani).Pont ma 4 hete,hogy műtöttek,elvileg még 2 hét pihi,de már nem bírom!
Közben nézem az álláshirdetéseket.Ma délelőtt voltam interjún egy családi napköziben!A vezető örült,hogy megvan a megfelelő végzettségem,majd hív,ha kellek.

Lili,
igen,sajnos nekem is ez volt a tapasztalatom,hogy nem szakemberek dolgoznak a családi napköziben!A kicsikkel egy óvónő volt,és a segítő egy olyan csaj volt,aki most fogja elkezdeni az óvódai dajka sulit,szóval nem az 1-3 évesekről tanultak a suliban!

Erika,
én a MÁK honlapjáról töltöttem le a papírokat.Személyesen mentem el,a nő ellenőrizte az eredeti papírokról az adatokat,5 perc alatt végeztem.Eredeti okmányokat semmiképpen sem küldj el.

Kriszta,
kitartás!Szép nevet választottatok a kislánynak!

Petyaanya,
mennyit kérnek a családi napköziért?

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok,

Kitartok :):) De már nem bánnám ha a pénteki CTG után nem kellene hazajönni....na jó, még a hét végén is jó lenne, de nem akarok hétközben a dugóban araszolva szülni :( Már Máté is elég türelmetlen, minden kész van és össze is pakoltam, cumisüvegek is sterilizálva, kettő bekészítve mellszívóval együtt...

Most nagyon közel lakunk az Avent bolthoz, átmentem venni egy új gumiharangot a régi mellszívómhoz, gondoltam felesleges 20ezerért teljesen új készletet vennem....hát 3000 Ft volt ez a dolog....nem semmi, gondolom az előállítási költsége 300 Ft max... :cry:

More Milket is vettem, de azért Urtica meg Laktoherb is van itthon :lol: :lol: Nagyon készülök :lol: :lol:

Zsebi,
Te mondtad hogy a More Milkből rögtön 3 x 2-t vettél be, bár a doboz a 4 x1 -et javasolja....már szülés utáni nap kezdted ?? Nem volt tőle semmi bajod ? Az sem lenne túl jó ha egyből mellgyulladással indítanék....

Wish,

Igen, küldök majd sms-t, pont rád gondoltam, a mostani csapatbol csak a te és Farkasék száma van meg nekem :lol: :lol: :lol:

Na megyek valami ebédet főzni (délelőtt muffint sütöttem, erre a csoki olvasztásnál úgy odaégettem a mikroban a csokit hogy majdnem ki kellett dobnom.....ez jelent valamit :):):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Zsebi
neked nagyon jó munkahelyed van, nekem már Áronka születése után közölték, hogy a GYES-t már magamnak kellesz intéznem :cry:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Kriszta!
NEEEEEEEEEEEEEEM a more milket csak akkor szedd ha nem lesz elég tejed nehogy nagyon bedurranj. Én is csak mikor kevésnek bionyult nyomattam. És pár napig szedtem a dobozon rendesen írt mennyiséget (már nem emlékszem hogy volt pontosan) aztán nem hatot felhívtam a nőt akinek a száma a honlapon található és ő segített hogy emeljem nyugodtan az adagot és akkora 3X2-t ettem. Attól kb. egy nap alatt már bedurrant a téma. :)

Amit még mindenképp tudni kell hogy a More milket egyikkel sem szabad együtt enni mert ütik egymást.

Utólag tudtam meg hogy az utrica az meg addig jó hivatalosan amíg nem lövel be a tej ezt segíti elő és utána már nem használ de ezt nemrég tudtam meg. :) Én meg szedtem agyba főbe és csodálkoztam hogy semmit nem hatot.

Laktoherb nekem végülis javított de a tökéletes változás a moremilktól volt. :)

Kár hogy nem írtad előbb hogy készülsz a Dorozsmai útra az Avent boltba mert ha garanciális a készüléked akkor ingyen adják hozzá ezt a kütyüt. Én tudod sokat fejtem és valamiért egy idő után ez a kis tölcsér valamiért nem működött rendesen és cseréltettem mindig ingyen adták az újat.
Ja és én egyszer rendesen megszívtam nem tudtam fejni egyszerűen nem jött össze a vákum az istennek rá nem jöttem mi a baj míg csak kiötöltem a tölcsér végig repedt az oldalán hogy mitől és hogy nem tudom de azért legyen otthon tartalékod. Ha tudom hogy kell adtam volna a hétvégén kidobáltam a maradék ilyeneimet :(

Erika!
TB kifizető helyen dolgozom így nem gond nekik ezt megcsinálni.

Andi!
Ha feltöltöm teszek fel ide is képeket :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hahó!
Olvassa még valaki ezt a topikot????

Remélem mindenkivel minden okés csak kihasználjátok a nyár utolsó napjait. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szia, Zsebi,
velünk minden okés, csak nincs miről írnom :)

Lányok,
rendelt már valaki a Brendonból Playshoes mamuszt? Ha igen, milyen? Más ötlet télen itthonra a gyerekeknek?

KépKép
lili73
 
 


Wish,
gyámügy azóta nem volt... :lol: Sőt, nem is hívtak! Kendő nekem vmiért nem szimpi, meg az a sok kötözgetés... VAN viszont kengurunk is meg mei tai-unk is, azokat kipróbáltuk, de nem nagyon tetszett Blankának. EMlékszem, a kengurut Olivér se szerette, a mei tai-jal még azért próbálkozom. De mi a mózest használjuk főleg. PErsze bárhová is megyünk 3-asban, mindig 2 üvöltő gyerekkel térek haza. De már legalább nincs tőle durva gyomoridegem...

Lili,
én a brendonból sose tudok rendelni, pedig kényelmesebb lenne! Neked sikerült már? Playshoes szerintem van a liliputi honlapján is, onnan viszont rendben lehet rendelni, ha nem használják és nem jó vele vmi, akkor vissza is cserélik simán!

Kriszta,
mostanáig akartál még 2in1 lenni, igaz? Sikerült?

Anda, Hunci, Petyaanya,
érdekelnek a bölcsis infók, történetek, én is ugyan vegyes érzésekkel, de várom már az ovis korszakot! Persze még dönteni se sikerült, hogy hová is... Az egyik barátnőm kisfia pont most szokik bölcsibe, hát, nagyon durva, hogy milyen terror meg negligálás van! Nem tudom, majd hogy fogom ott merni hagyni a fiamat!

Zsebi,
lógsz a képekkel! :D

Nem tudja vki, hogy mi van Orsival?
20140901102739
 
 


Zsebi :)
Én néha olvasom :D

Lili :)
Én liliputis puhatalpút adtam Balázsra, illetve lehet kapni cipőboltban/zokniárusnál olyan vastag zoknit, aminek szivacs+bőr van a talpára erősítve. Azt is sokat hordta, egy olyat használtam vendégségbe vivős mamusznak is. Ez a vastagított talpú zokni a legolcsóbb megoldás sztem.

wish
 
 


Wish, én meg vagy 2000 éve írtam neked egy privit, majd olvasd már el egyszer a köv. évszázadban, mert látom, még nem sikerült. :lol: :lol: :lol: Aztán ha még válaszolsz is, teljesen odaleszek. :lol: :lol: :lol:

Többieknek pusszantás! :lol:

dkata
 
 


Hajni,
nem, még sose rendeltem. Csak egyedül ott látom ezt a mamuszt, ami jól is néz ki, meg viszonylag olcsó is.

Wih,
tudom, a Máriában lehet kapni azt a zoknipapucsot, az is playshoes, valamiért most a mamuszban gondolkodtam.

KépKép
lili73
 
 


Kata, válaszoltam.
Orsi, neked is.

Bocsi, de nem néztem a privimet :oops:

wish
 
 


Hajni
Én csak a helyi bölcsit ismerem, szerintem ez nagyon jó, teljesen gyerekközpontú, tényleg családi/as. Amúgy meg gyereke válogatja, hogy ki mennyi idő alatt szokik be. Volt egy egy éves gyerkőc, hetekig szoktatták be, nem ment, vártak fél évet, aztán simán elvolt. Más egyéves pedig rövid idő alatt beszokik.

Eszter még mindig nem volt egyedül a bölcsiben, szerda este belázasodott, nem vittem. Tegnap volt először láztalan.
Enyém gyerek elromlott. Hisztis, nem eszik gyümölcsöt (na jó néha igen) nem eszik zöldséget, nem eszik krumplit, nem eszik joghurtot. Csak kakaó, tészta, rizs, levesből csak tészta+lé, párizsi, vajas kenyér. Ennyi. :evil: Mit csináljak?! Ötletek?

Kép
petyaanya
 
 


Hajni,
a bölcsiről írjál konkrét kérdéseket,mert rengeteget lehetne írni,csak nem tudom,pontosan mi érdekel!
Milyen terror van abban a bölcsiben?Szabályokra gondolsz?Mert az van bőven,de kell is a kölyköknek!

Petyaanya,
ezt a hiszti dolgot már kitárgyaltuk,nyugogj meg,mindenki gyereke hisztis ebben a korban! :)
Szerintem a bölcsi most bekavart Eszti életébe,és válogat,ne foglalkozz vele,majd megbékél!Ha látja,hogy a többiek is megeszik a zöldséget,gyümit,ő is enni fog,adj neki egy kis időt!A barátnőm kislánya sokáig egyátalán nem evett a bölcsiben,csak akkor,amikor az anyja is bent volt vele a csoportban.Pár hét után ő is evett a többiekkel együtt.Enyémek pl.itthon inkább csak olyan kajákat kérnrk,amit nem kapnak a bölcsiben:túrókrémet,joghurtot,tésztát.De tudom,hogy ott egész nap csak egészséges kaját kapnak,így nem bánom,ha itthon egy kicsit "bűnöznek!"

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi
Félreértettél. A bölcsiben eszik "mindent", otthon, úgy általában nem eszi ezeket a dolgokat. Elég ritkán, rendszertelenül járt bölcsibe, ráadásul én is ott voltam, nem a bölcsi kavart be.

Kép
petyaanya
 
 


Bölcsi-téma, meg vagyok elégedve nagyon.

igaz, a "terror", az inkább rendszer,de hát annyi gyerekre kell is a...sztem.

egy tény, le a kalappal a gnők előtt, kemény melójuk van.

H beteg lett, de nem volt lázas, így mehetett ma is, csak taknyos és köhög.De más baba is, ahogy hallottam, láttam.

a rendszerrel kapcs-ban:
végülis ezek inkább csak szabályok, pontosan érkezni, nem lehet nasit bevinni, nem lehet leselkedni, nem lehet betegen (lázasan menni), rend legyen a ruhásnál, nincs cumisüveg, nincs csőrös pohár, nincs bady, nincs bili csak kiswc. most hirtelen ennyi.

a beszoktatás jól ment, végül.kezdetben nem ment jó, mert a 30 éves szakmai tapasztalat alapján volt a beszoktatás, és H-nak ez nem jött be , hiába kértem, hogy én így meg így sztném, nem engedték, de végülis engedték, mert rájöttek, ez nem megy nekünk.és az én "módszeremmel" pikk-pakkra ment.már pénteken ott is aludt.

kaják:
tök jókat kapnak, komolyan, itt nem kapott ilyen kajcsikat.

reggeli:
rozskenyér, vaj, felvágott, tej vagy kakaó vagy kávé

10órai
gyümilé vagy gyümi

12
mindig főzelék valamilyen hússal és heti 1x leves és mellé túrós tészta vagy túrós valami

15
uaz mint reggel csak teával

alvás 12-15 között kint az udvaron még télen is -5 fokig kiv.esőben és hóban.ha felébrednek, akkor nem kell megvárni a többit, hanem mehet játszani.

és ami a szívfájdalmam viszont, csak teát isznak.én sohasem adtam neki teát, direkt vízre szoktattam, hát most ez visszaüt.

ja és már egyedül eszik, villával, kanálla, egyedül iszik pohárból, elleste a többit és máris mindent tud, amit én hónapok alatt sem tudtam kierőszakolni tőle, már nem is kell csőrös üveg, sima üveg pohárból ügyesen iszik már.

amúgy sztem tudni kell egy gyereket elengedni, nekik sokkal könnyebb, a szülőknek nehezebb.pedig ők játszanak állandóan...van egy anyuka, ez nekik a 3. hét és nem engedi el a gyerekét, még mindig bent van vele...ez túlzás kissé...

ja és rendre tanítják őket, ha nem játszol, pakold el, és rutinokat csinálnak nekik pl.pelus csere után kézmosás, törlés, fésülés (itthon is így volt, és tök örültem, ott is így van)

összességében tökre jó.

nekem is, mert most itthon tévézek pihizek még 2 hetet, töltődök fel, és neki is, mert állandóan játszhat, szocializálódik.

már csaomó szót is tud :lol: pedig csak egy hete bölcsis.
Vendég
 


Szasztok,

Még mindig egyben :lol: :lol: Azért már annyira nem örülök, persze, tudom hogy a kiscsajnak jó ez, de mi már nehezen húzzuk...
Persze Máté megint kezd beteg lenni, Broncho-vaxom ide vagy oda...szivjuk az orrát ezerrel, remélem nem lesz belőle arcüreg :cry: :cry: Éjszaka meg a sok váladéktól úgy köhög, majd megfullad....egyetlen 'haladás' hogy nem lázas....azért lehet hogy holnap doki lesz belőle....
Mostmár én is kezdek félni a H1N1től.....mármint leginkább attól hogy be fognak oltani engem is meg a bébit is...pedig utálom az oltásokat....

Zsebi,

Köszi a moremilk info-t... azt viszem a kórházba, szerintem az első naptól azért elkezdem szedni az alap mennyiséget, mert nekem Mátéval is csak a 4. napon lövellt be...persze lehet hogy ő nem szívta eléggé...

Mellszívóm igy 3,5 év után nem hiszem hogy garanciális lenne ?? Én mondjuk nem használtam csak az első 2-3 hónapban, tehát a műanyag részével semmi baj sincs, a gumit is csak gondoltam hogy 3 év dobozolás után már nem jó....ha tudtam volna hogy kidobod a tieidet....de nem is gondoltam rá :lol: :lol: Késő bánat....

Bölcsisek mi nem voltunk, de szerintem is kellenek a szabályok, és a kicsik szeretik is, jobban tudják mi után mi jön...Mátépl már most az ovi után is reklamál itthon hogy délutáni alváshoz miért nem öltözünk pizsibe, mert bent ugy szokták...
Meg az én szoros emberfogásban alvó gyerekem is simán alszik az oviban 'kéz nélkül' az első perctől kezdve (4. napon hagytam ott először)pedig rettegtem attól hogy mi lesz vele....
Szóval sokkal könnyebb nekik beszokni ha ti sem bizonytalankodtok, és rábízzátok magatokat az ovónőkre, gondozónőkre....
Ha már egyszer választottatok helyet, akkor próbáljátok elhinni hogy tudják az ott dolgozók hogy kell velük bánni...csak ha meggyőződtetek róla hogy valami nem megy az ő módszerük szerint, akkor reklamáljatok.....

Petyaanya,

Üdv a klubban :lol: :lol: Máténál másfél évesen romlott el az evőke....azóta szinte semmi gyümölcs (csak alma, banán) és semmi zöldség nem megy....sajnos semmi jóval nem tudlak biztatni....az időben bízhatunk csak....azért próbálkozni mindennel lehet....meg remélni is :lol: :lol: :lol:

Hajni,
Orsiéknál beteg Levi, biztos nincs ideje írni...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Petyaanya,
az én fiam is válogatós, a tészta is csak üresen kell neki, ha van rajta vmi, akkor már nem jó. Minden öntetre azt mondja, hogy vaj, pedig azt sose evett. Ráadásul mindig nekem kell etetni, mondogatom is neki, hogy mi lesz az oviban, ott éhenhal...

Anda,
hát először is a barátnőm gyereke, térdig tiszta szar volt, mire ment érte. Pedig vesés, úgyhogy őt elég gyorsan tisztába kell tenni, nehogy újra befertőződjön, ezt az anyja külön kérte. Akkor kajához nem foghatott egy játékot se a kezében, a doboz játékkal csak azon a 2x1 méteres szónyegen játszhatott, egy centivel se mehetett vele odébb, meg ilyenek. Ráadásul ordibáltak velük, mint a kutyával... Hát ilyen helyre én biztos nem viszoem a fiam! Ráadásul 13 pelenkás gyerekre volt 1 gondolzó. Még olyan gyerek is volt, aki menni se tudott, az csak sírt, ahová lerakták. Szerinted?

Hunci,
azért elég durva szabályok! Miért nem lehet leselkedni? :shock: Hát én biztos fogok! Mi volt a Te módszered és mi volt, az ottani? Ja, én tutira nem akarnám rászoktatni a gyerekem holmi mocsok menzás teára, és bevinném neki a vizet! Ilyet hogy kérhetnek? :shock: :twisted: Már máshol is olvastam, hogy nem tudom hány fokig a gyerekek az udvaron alszanak. Akarna a tudod ki olyan hidegben kint aludni! Olyan időben meg akármennyire betakarózol akármilyen vastag takaróval, tuti fázol, nem?! Ez megint miért jó?!
20140901102739
 
 


Hajni, és amikor pici a baba?akkor is kint alszik a babakocsiban, mégsem beteg :wink:
Én nem félek ettől.Sztem ez csak egészségesebbé teszi őket.Meg be vannak kegyetlenül bugyolálva.

Leselkedni azért nem lehet, mert ha te kimész és végre nem üvölt, meglát téged, újrakezdi,Tök logikus.

Nekem egyetlen bajom a tea.semmi más.Nrm vihetek be vizet, mert ha nekem megengednek valamit, a másik 20 is akar csak egy valamit bevinni és akkor vége a rendnek.

Így is nagy dolog, hogy nem tiltólistás a cumika és hogy alvónyuszit is bevihetek, tehát bármit ami a gyerek kényelmét segíti, bevihetek.

Hogy mi a módszerem?inkább nem írom le.CSak azt, mi ott.

1.nap
9-10ig tart és bent vagyok én is.Ezzel még nem volt amúgy bajom.

2.nap
9-11 ha már nem sír, kint vagyok az átadóban, és ha sír, behívnak.

3.nap
8-11,45
ott reggelizik velem együtt, és velem ebédel.

4.nap
8-11,45
átadóban várok és ha nem tudják se reggel, se ebédkor etetni, behívnak és behívnak, ha sír

5.nap
8-15
megmutatják az ágyat, ha alszik, marad 15-ig, ha nem, akkor vihetem, egyébbként uaz, mint a 4.nap

6.naptól uaz, mint az 5.nap

11.naptól vihetem egész végig.

Nos, ez az ő rendszerük.Nekünk nem vált be.az én módszeremmel már ott tartunk, hogy hiába a 6.napon vagyunk, H múlt pénteken, azaz 5.napon ott aludt és semmi baja sem volt.Imád bent lenni,játszik, dumál.
Reggel sír, kb 3-5 percet, de én kimegyek, nem vigasztalom, hanem a dadus vagy a gnő és lenyugszik,elfelejti.Aztán délután már állítólag mutatja az ajtót, hogy jön majd anya.Édes pasi.

Egy anyuka, ahogy írtam is, a 3.hetet, az a 11.napon van és még ott tartanak, mint a 3.nap.Sztem ez nem helyes, nem engedi elválni a gyereket és minden elkámpicsorodásra bent van.A gyerek szórakozik vele, egyértelmű.Nagyon látszik a gyerekén, hogy tudja, hogy sír, jön anya és végül anya feladja, bent marad....Azt mondja, kicsi még.
De akkor minek adja böclsibe?És mikor nem lesz kicsi.Utóbbira azt válaszolta, majd gimiben.Erre megszólalt egy másik anyuka, belőled lesz a szar anyós.Én is így gondolom, de nem mertem mondani neki.
Azt mondta, jövő héttől dolgozik, hát nem fog, ez tutti, mert ott fog gubbasztani.

Egy biztos, el kell engedni a gyereket annak, aki böclsibe vagy oviba adja, mert minél lassabban engedjük el, annál nehezebb lesz.Szerintem legalábbis.
És bízni kell a gnőkben, tudják, mi a dolguk.Ha esetleg valami oltári nagy eltérés van (pl az én beszoktatásom és az övéké), akkor szólhatunk, de amúgy bízni kell.És fontos a hatűározott fellépés, a gyerek miatt leginkáb.ő megérzi, ha nem vagyunk határozottak és a fenti anyuka esete alapján mondhatom, ki is használják ezt a bébik nagyon ügyesen.
Vendég
 


Hunci
és mi volt a Te módszered?

Én okt. 12-től viszem heti 2 v 3 (még nem döntöttem ) fél napra csal.napközibe Zalánt. Optimista vagyok, aztán majd meglátjuk.

Képzeljétek, tegnap -életében először -Zalán egy percet sem aludt napközben! Reggel pedig korán kelt, ágyában több, mint 1 órát feküdt, próbálkozott, de nem tudott elaludni. Aztán simán végigcsinálta a napot, annyi volt csak, hogy 9 helyett 8kor elaludt. Nagyon remélem, hogy kivételes eset volt!

Boldizsár jól van, bár egyre több foglalkozást igényel, amit nem mindig tudok biztosítani.

Hajni, hát hogy végül mindig 2 síró gyerekkel érsz haza, na ez ismerős... meg minden délben van egy időpont, amikor mindkettő sír.... engem ez még mindig kikészít... ha "csak" az egyik, az már főnyeremény.............

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hunci

ez aztán a részletes beszámoló :D
jó volt olvasni, engem is érdekel minden bölcsis téma.
Te amúgy már dolgozol?
A gyerekek milyen létszámmal vannak jelen? mármint hányból hány?
engem nagyon visszatart a betegeskedés. Az én bnőim, akiknek 2 év körüli gyerekeik vannak, mind bölcsibe járnak, és állandóan betegek. 2 na p bölcsi után 1 hét otthon.
persze tudom, hogy mi ugyanezt majd az oviban kezdjük.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hunci, és miért nem lehet body?! Ez elég rejtélyes nekem, azért, hogy egy kúszó-mászónak tutira ki legyen a dereka? MErt azt kizártnak tartom, hogy a gondozóknak arra lenne ideje, hogy folyton behúzzák a pólót a gatyába...

Én gyerekem is bölcsis volt (a nagy), és megmondom őszintén, Bálintot már ezért se adom. Kinek a pap, kinek a papné. Nekem még ovis rossz tapasztalataim is vannak, mikor a wcben sírva, nyakig pisisen találtam Ádámot, mert annyit nem tettek meg az óvónők, hogy kikapcsolják a nadrág kantárját... :twisted: Pedig akkor már NAGY 3 éves volt... :cry:
Ja, és engem mindig furdalt a lelkiismeret, mikor bölcsiben volt a gyerek, én meg az egyetemen (egyetemista voltam még, 21 évesen szültem Ádámot :lol: ). És mivel tök egyedül voltam a városban, nekem KELLETT a bölcsi, hiszen senki másra nem hagyhattam a gyereket, csak én voltam és Ő, egyedül. Mégis megfogadtam, csak akkor lesz még egy gyerekem, ha otthon maradhatok vele. PEdig szuper bölcsi volt, egyetemi oktatók gyerekei jártak oda, már akkor, 15 éve alapítványi bölcsi volt... mégis, valahogy az maradt meg bennem, hogy nem lehetett velem, mikor fontos lett volna, és ez a mai napig fáj. Lehet hogy ebből következően szar anyós leszek? :lol: Mindenesetre először jó anyuka szeretnék lenni, szeretnék minnél többet ÉN megmutatni neki a világból, a többit majd meglátjuk. :lol:

dkata
 
 


Kata, úgy van, hogy pelus fölé kisgatya és atléta és afölé a ruha.Amúgy bölcsis ruha van, a miénket leveszk teljesen.Mindent adnak,még télre is.

Értem én, amit írsz, és hidd el, nem jószántamból adtam be.Ha az uram nem szaros pedagógus lenne (a szarost a pénzügyi vonalra értem)-amúgy gáz, hogy ő adja a nagy értelmiségieket, lévén egyetemi adjunktus-, akkor nem lenne gond, de jelenleg ahhoz, hogy a panelrezsinket kifizessük az ő 100 nettója és az én gyedem kb mindenre alkalmas, csak még egy téli számla kifizetésére nem....ez van. a pénz nagy úr.én is szeretném látni a kis agya fejlődését, amiből az lett, hogy az első szavairól is lemaradok.

de egy gyerekneveléshez pénz is kell, nem csak elhatározás és kitartás.


amúgy van ott egy 13 és 15 hós gyerek is,olyan kis cukik ahogy a nagy nagyok után nyomulnak.

Zsuzsi, 2 hét múlva megyek dolgozni, most szabi.
Vendég
 


Hunci, értem. Én se jószántamból adtam be annak idején. Azt tényleg nem tehettem meg, hogy abbahagyom az egyetemet és majd csak lesz valami. :cry: :cry: :cry: Egyébként meg én is "szaros" pedagógus vagyok, és amint írod, mivel nem egy nagy fizetésért dolgozunk, inkább a sajátomba ölök erőt, energiát, mint kicsivel több pénzért sík ideg legyek más gyereke miatt. (ez is önző dolog valahol, de ez van - fogok én még eleget idegeskedni más gyereke miatt (is), később. :lol: :lol: :lol: )

A bölcsis ruha szerintem nem rossz, nem a sajátját nyúzza legalább, Ádámnak is volt. De ezt a gatya-atléta dolgot nem értem, ez hülyeség szerintem. Ádám annak idején body-t hordott bölcsibe is, amíg szobatiszta nem lett.

Mondjuk én anyagilag mindig abból indulok ki, hogy Ádámot gyesből és ösztöndíjból neveltem 3 évig - mégis itt vagyunk (de a bölcsi anyagiaktól függetlenül kellett). Ezt csak azért írom, hogy tudom, mit jelent, ha nem kolbászból van a kerítés, és sakkozni kell a gyerek joghurtjaival a hűtőben, hogy jusson is meg maradjon is. :lol: :lol: :lol: Oszt végül csak szépen kikerekedtünk, meg (remélem! :lol: ) a volt bölcsis gyerekemből is EMBER lesz, jó ember. (Egyébként sokat próbált szegénykém tényleg, 3 oviba járt, 3 városban. :lol: :lol: :lol: )

dkata
 
 


Kata, ez van, a pénz nagy úr, sajnos, eltartani meg kell magunkat valahogyan.
Ha pedagógus lennék azzal a fantasztikus fizuval, én sem mennnék vissza, minek, hisz kb annyi a gyedem mint a tanárok fizetése (kb) de legalábbis csp-vel együtt biztosan.Persze gyessel már nem maradnék, de nem is adnám be ilyen hamar mint most.
De mivel az én fizum elég jó, túl sok a különbség...

Ugye a "szaros"-t nem értetted félre?Minden tiszteletem a pedagógusoké, én semmit sem örököltem a női ágomtól etéren, én nem tudnék gyerekekre figyelni, pláne több mint 10-zel :oops: :roll:
(Szóval én itt a fantasztikusan magas fizetésre értettem...az uramnak szoktam ezt mondani, monjuk ő hülye, ezzel a diplomával én nem lennék tanár mégha egyetemen is van, nem is lettem az...)

a bölcsis ruha sztem is nagyon jó, én nagyon örültem ennek.
Vendég
 


Hunci, nem értettem félre. :lol: Azért írtam én is. Nálam sok máson kívül az is benne van, hogy nem mentem vissza (kb. 5x hívtak már vissza, először a szülésem másnapján :shock: ), mert tudom hogy
1.) onnantól "vége" a szabad gyermekkornak, sokkal kevesebb az együtt töltött idő, és abból is el kell csípni háztartásra, dolgozatjavításra, stb.
2.) mire hazaérek, olyan zombi leszek a gyerekektől, hogy csak csendet akarok majd és szellemileg eléggé használhatatlan leszek.

Nálunk a férjem is első körben tanár, aztán gyorsan szerzett még egy diplomát, hogy pénzt is keressen. Mint ahogy én is szereztem gyorsan még egyet, plusz elvégeztem pár felsőfokú tanfolyamot. Csak én hülye nagyon szeretem a gyerekeket, és szeretek tanítani is. De ettől függetlenül necces, hogy pályaelhagyó leszek (megint). :cry:

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: