Új privát üzeneted érkezett!

ktouch írta:Dizzy, gratula az évfordulóhoz :)
nagyon szép!

Hát az bonyolult, mert tulajdonképpen semmiségen kaptunk össze,csak ő olyan bántó és haragtartó tud lenni, hogy utána még rátesz egy lapáttal, én meg kértem, hogy ne bántson (ezt általában a makacs és ,dühítő viselkedésével teszi) és vegye figyelembe, hogy érzékenyebb vagyok....aztán mikor közeledtem hozzá, nem akart puszit adni, mert nincs kedve, reggel meg mikor kérdezte, hogy nem adok puszit, mondtam neki, nincs kedvem, de ha ő akar, ha megjött rá a kedve , akkor szívesen veszem, mire megint bosszúállóan nyilatkozik, na majd várjak rá......ááááááááááá, na, mindegy, nem tart sokáig amúgy, most beszéltünk, és jó hangulatban váltunk el. Csak mindig ez a játszma, tudom, hogy ez egy játszma,mert mindig hasonló a forgatókönyv, és már közel állok a megfejtéséhez (Van erről egy jó könyv: Eric Berne: Emberi játszmák)


Ktouch!
Köszi a gratulációt! :)
Szóval ezek szerint Nálatok előfordul többször is ilyen apróbb durcizás... ? Remélem azóta minden ok, és kibékültetek! Sok sikert a megfejtéshez! :wink:

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Szia Maca! Üdv itt!

Az integál a kombinált meg a négyes teszt együtt. A négyes teszt még négy faktort vizsgál (az egyik az afp, ami még úgyis kötelező), és emiatt egy kicsit pontosabb eredményt ad. A Magzat Diagnosztikai Kp-ban ez 15000 Ft. Én úgy tudom, hogy ez sehol nem ingyenes, és sajna még az integrálról sem hallottam, hogy ne kellene érte fizetni, de remélem, valaki talál ilyent.
És inkább kérdezz rá a dokidnál, mert nem feltétlenül említi meg, főleg, ha fiatalabb vagy 35-nél.

Viszont elmondaná valaki, hogy mi az a PCOS? Annyit hallottam már, de fogalmam sincs, mit jelent. :oops:

Kép
Kép
detty74
 
 


Danyuci!
Mindig az utolsó mensi első napjától számítják a baba korát. Ha az Nálad júni 6., akkor elvileg március 13-ra lesz baba.
Voltál már kombinálton, meg genetikai UH-n? Mert ott pontosan megmondják, hogy mennyi idősnek felel meg a pici. Ott komolyabb gépek vannak, és biztosabbat mondanak. Nekem pont annyit mondott a doki, mint amennyinek lennie kell. :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 

 
 

Dizzy! Ma válaszoltam, de elég gyorsan! :)

Kép
Kép
detty74
 
 


Dizzy, nekem júni 1. az UM
danyuci
 
 


Anicca! Adrienne! Maca!
Üdv köztünk! Gratula a babákhoz! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


engem is érdekelne ez a mosható pelus
erre gondoltok?
http://e-baba.hu/index.php?main_page=pr ... cts_id=684

Kép
yilonne
 
 


Yilonne! A mienk nem ez a márka volt, de az elv hasonló. Elég sokféle van belőle, a www.liliputi.hu-n is találhatsz belőlük (azt hiszem, a miénket onnan rendelték, de nem vagyok benne biztos).

Kép
Kép
detty74
 
 


Ginnie!
Köszi! Neked is üdv! :)

Detty!
Detto! :D Már olvastam a levelet, igyekszem válaszolni...

Danyuci!
Ha júni 1. az UM, akkor elvileg március 8. körül várható a baba.

A mai és holnapi vizsgálatokhoz mindenkinek nagy drukk! Meséljetek majd, mi volt!
Hozzám holnap jön a védőnéni, csütörtökön megyek a dokimhoz, de nem tudom, lesz-e UH. Jó lenne...

Hasszurkálásról annyi, hogy nálam is ugyanaz a helyzet, én is aggódtam, vajon normális-e. De gondolom, ha ennyien írtátok, akkor biztos természetes dolog.

Köszi én is az infókat babakocsi, pelus, egyéb ügyben!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Hú, lányok! Elég nagy most a pörgés! 8)
Én most búcsúzom egy kis időre, mennem kell főzni. Még estefelé ha tudok, benézek!
Szép, napsütéses, panaszmentes napot mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Én is drukkolok mindenkinek a vizsgálatokhoz! Én csütörtökön megyek genetikaira.

Engem most lebeszéltek arról, hogy egyszerre menjek integrált tesztre, azt mondták, csak akkor ha rossz lesz az eredménye a kombináltnak. Így sporolok is 20.000 Ft-ot, mert nálunk az integrált 29.000, a kombinált meg 9.000 Ft. Azt mondták, hogy a kombinált az integrált egyik része, tehát az eredmény után folytatható a teszt.

Az integrált tesztnél nem hallottam ingyenest, de ha valaki tud, akkor azért az engem is érdekelne.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi! Akkor, ha jó a kombinált, nem mész Te sem a "folytatásra"? Én nagyon habozok, mert ahova én járok, "csak" 15.000.-, de még így is nehezen tudjuk csak kigazdálkodni, mert a GYED-em elég kevés.

A dokim szerint nincs az országban ingyenes integrált, de még szeptember végéig remélem, téved. Valamikor 27-én kellene mennem a 2. vérvételre.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty, Danyuci, nekem is június 1 volt az UM és így március 8 a dátumom. Persze nekem nem volt semmi variáció, rendes menzeszeim voltak, így a peteérés is rendben, a 14 nap körül kellett hogy legyen... és úgy gondolom, hogy aznap volt a megtermékenyülés is, méghozzá egy jó kis káposztás sztrapacska elfogyasztása közben... :lol:

Én már biztos, hogy megyek magzatvízvételre (amniocentézis), nekem biztosra kell mennem, hogy minden rendben lesz. A héten találkozom genetikussal egyeztetni, hogy mi legyen a menet. Az persze még legalább 2-3 hét és sajna az eredménye is még legalább ennyi. Azért bízom benne, hogy Tücsökkel minden rendben lesz!!! :)

Rájöttem: szerintem valami időzóna eltolódás van ebben a vonalzóban, mert délutánra mindig megjavul... :lol:

Drukk az UH-ra és orvoshoz menőknek! Vrunk mindenkit vissza friss hírekkel!!!

KépKép
stike
 
 


Stike! Te akarsz menni az amniocentézisre, vagy valamiért el KELL menned? Majd írd meg, hogy megy a dolog! Valamilyen vérvizsgálaton voltál már?
Nagyon bátor vagy, hogy be mered vállalni!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
A PCOS= Polycisztás Ovárium Szindróma.
A dolog nagyon összetett. Ez egy tünetegyüttes. Általában a petefészken sok-sok apró ciszta található, de ez nem feltétlenül alakul ki, mert pl. lehetsz PCOS enélkül is. Én pl. hosszú évekig (16 évig) folyamatosan fogamzásgátlót szedtem, ezért nem tudtak a ciszták kialakulni, de a többi tünetem stimmelt, elég nehezen is jöttek rá a problémámra... A többi tünet: hormonális eltérések, menstruáció kimaradása (nálam hiánya, mert én ha nem szedtem fog.gátlót, akkor évente csak 1x menstruáltam), és még sok-sok egyéb tünet lehet. Legtöbb esetben ennek a betegségnek a hátterében inzulinrezisztencia áll.
Vendég
 


Detty, voltam már az első vérvizsgálaton és annak sem volt 1000% pozitív eredménye. De ez az amitől nem szabad kétségbe esni, hiszen ez egy statisztikai adat, és ha a korom az egyik tényező, akkor nem lehet olyan, mint egy 20 évesnek... bocsánat, nem bántani akartam... :lol:

Egyébként az legalább 100%-ban megállapítja, ha valami tényleg nincs rendben. Ismerem a kockázatokat, de mindennek van kockázata. Annak is, ha csak vérvizsgálatot végeztetsz és az nem mutatja ki a valós problémát... szóval, egy szó mint száz, bele fogok vágni... még lehetett volna méhlepény vizsgálatot is kérni, az gyorsabb eredmény szempontjából, de még nagyobb a kockázata a vetélésnek, mivel az aztán tényleg a baba közvetlen közelében történik...

Az egyik legjobb barátnőm mindkét babájánál megcsinálta, a másodikkal épp a múlt héten, és semmi rossz tapasztalata nem volt... az első a keresztfiam is lett! :lol: :lol:

KépKép
stike
 
 


Maca! Üdv köztünk! :D Melyik kórházban, kinél fogsz szülni? Első baba, ugye?

Kombináltra nálam rákérdezett a doki, hogy akarok-e menni, mert ingyenesen csinálják az Istvánban. Persze, hogy akartam..

Stike: Van már időpontod is amniora? Hol, kinél csináltatod?

Kép

Kép
monccs
 
 


Tyűűűha, csajok, nem vagytok semmik, ami a tempót illeti! :D

Üdv az újaknak!!!! :D :D

vivi,
szerintem a DM ökopelus nagyon nem jó.
Flórának brutál strapabíró bőre van. Csak 1x volt pelenkakiütése, amikor kipróbáltam az ÖKO pelust. :?
stike,
tudom hogy semmi közöm hozzá, de tökéletesen megértelek!!! Én is mennék a helyedben. Sokkal nyugodtabb leszel utánna!
Anyu 40 évesen szülte az öcsémet ( 24 éve ) és ő is megcsináltatta, pedig akkor még nem ilyen volt a technika, nem ilyen volt az uh.

moncs,
igen, majdnem akkor a hasam mint a Flórás képen, csak a ciki az, hogy ott már 8 héttel előrébb tartottam! :shock: n Ami érthetetlen számomra, hogy nem csak nagyobb a hasam mint ilyenkor szokás, de a mocorgást is feljebb érzem, mint "ahol kellene"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


A háromkerekű babakocsik védelmében mondanám, hogy nekünk az van és soha le nem cserélném! :D
Én imádom a mienket! Egyáltalán nem instabil, SŐT!! , padkánál feltolásnál sem. Viszont hihetetlen módon lehet vele "szlalomozni", aminek bevásárláskor nagyon jó hasznát veszem a sorok között.
A mienknek minden részét ( mózes, hordozó, sportrész ) , mindkét irányba rá lehet pattintani a vázra 1 mozdulattal, szóval a napsütés nem zavaró.
És az egész kocsit tök kicsire össze lehet csukni. ( Fábia csomitartójába simán befér )
A kerekei miatt bármilyen lépcsőzést kibír.
Egyedül rendszeres BKV-zóknak nem ajánlanám, mert ahhoz nagy.
Ha most kéne vennem, ugyan ezt venném újra.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Hű, tényleg sokat írtatok :D
Maca, üdv közöttünk és nagyon szép babavárást kívánok!

Sajnos nem tudok beszámolni semmiről, mert kiderült, hogy a doki nem vállalja el a szülést, ha az SZTK-ba járok hozzá gondozásra, a magánpraxisában pedig 15.000 havi pénz lenne, úgyhogy az ismerősöm megbeszéli a terhesgondozást a másik dokival, aki elvégez majd minden szükséges vizsgálatot. Hamarosan megyek hozzá, és akkor mesélek....kicsit sajnálom, mert már nagyon vártam, hogy lássam Pintyőkémet.....nnna mindegy. Amúgy ti mennyiért jártok a dokitokhoz?


Dizzy, igen, előfordul, nem olyan gyakran, de mindig ugyanúgy zajlik.....:D hamar kibékülünk, már másnap minden rendben volt, csak néha kell egy kis izgalom..:D


Hű, én degeszre ettem magam, moccanni is alig bírok, bablevest főztem és palacsintát ettünk utána, olyan jól esett, hogy csuda, most aztán eldőlök.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ktouch,

ez komoly! Mármint hogy a doki nem vállalja az SZTK-s beteg szülését!! :shock: Pedig a nagy lóvé inkább a szülés után várható....
Ki a dokid?

Én 7.000 -ért járok dokihoz, havonta kell mennem. Ebben nincs benne az uh. Ha UH-t is akarok +-ban az még 10.000. De a dokim nagyon nem híve a felesleges UH-zásnak!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ktouch!
Ugye csak hülyéskedett a dokid a 15.000-rel? Kétszer megnéztem az összeget, mert nem hittem el! Én 7.000-et fizetek havonta, és ebben az UH is benne van! És nagyon jófej a dokim, a világ minden kincséért sem cserélném le!
Olyanról már hallottam, hogy SZTK-s beteg szülését nem vezeti le egy doki, de ekkora havi összegről még nem!
Bocsánat, csak nem térek magamhoz!

Kép
Kép
detty74
 
 


ktouch :)
Enyimdoki 9000 pénzbe kerül, ebben benne van az uh is. A régi dokim magánklinikán rendel magánban, a barátosném hozzá jár még nőgyógyázati ügyekben, és ő is 15 ezret kér, erről számlát ad, ha kéred (enyém nem tudom, ad-e, még sosem kértem, mert nincs szerződve a mi egészségpénztárunkkal, így nem tudom elszámolni.)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Hát igen...Székely István főorvos....
Nna, mindegy, így már nincs is kedvem hozzá menni, főleg nem ennyiért.
Úgyhogy megyek a másikhoz, ha nem, akkor ajánlhattok valakit :)

Mit tudtok arrról, hogy melyik kórházba kell szülni, van erre törvény, hogy pl. a bejelentett lakcímhez tartózóban? Vagy a dokiéban? Vagy hogyan?

Ez is bonyolult, mert én most a 6. kerben lakom, de a bejelentett címem a 20. - ban van, de elváltam, és nem lakom ott, csak oda szól a lakcímkártyám....Fűűű, de bajos ez az egész adminisztráciuó, mindjárt meggondolom magam, s itthon szülök, a fene egye meg, most mérges lettem.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Oda megyünk nődokihoz ill. szülni, ahova akarunk. Mondjuk célszerű abban a kórházban szülni, ahol a terhesgondozást végző orvos dolgozik, de még ez sem kötelező! :)

Az én doktorbácsim 8000 Ft (magánban), és abban is benne van az uh... :)
Én nem cserélném le semmi pénzért! Ő egy nagy kincs! És ráadásul, ha az sztk-ban akarsz járni hozzá, ott is nagyon szívesen lát, és nem kivételez senkivel annak függvényében, hogy adsz vagy nem adsz Neki, ill. hogy mennyit adsz... ilyen volt ez előtt 2 évvel is, és ilyen most is! igazi lelkes orvos, ritka kincs! :)
Vendég
 


Na ezt jó tudni, köszi. Meglátom, hogy alakul.....

Kép

Kép
ktouch
 
 


ktouch

én sztk-ba járok a 11kerületi dokihoz
ha bent szülök akkor is így fogok, aztán apukával majd lerendezik, de előre nem beszéljük meg

gyerekek nézzétek meg a Világra jönni c filmet!!!!!
mindenkinek kötelező

Kép
yilonne
 
 


yilone,
ezt hol lehet megnézni?

Jó olvasni ennyi pozitív véleményt a dokikról. Én már megfordultam párnál, de sajna még egyikről sem tudtam ilyen lelkesen nyilatkozni. :? Remélem majd most.....

Csajok, kinéztem egy olyan de olyan gyönyörű bölcsőt!!! :D
Ha a genetikai uh-n minden ok, meg is veszem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Maca!
Én a pm alulműködésre L-Thyroxint szedek, a PCOS ill. az IR miatt pedig metformint szedtem(13.hétig 3x850mg-ot), azt mostanra építettem le... természetesen most még komolyabban veszem a diétát, mint eddig :)
Az utrogestant progeszteron pótlásra adják, ami a beágyazódást segíti, támogatja, túl sok köze ezen "betegségekhez" nem nagyon van...
És úgy látom, hogy a vérnyomásomra is fogok szedni valamit... :( Ma tettek fel 24 órás vérnyomásmérőt, és igen "érdekes" értékeket mér... Majd holnap küldöm az eredményt az orvosomnak e-mail-en (szabin van), kíváncsi leszek, mit mondd majd... :(

Bocsi, hogy csak most válaszolok, de most olvastam vissza egészen tegnapig! :D
Vendég
 


Hm... Most látom, hogy az én hozzászólásaim is ííí2kilógnak" az ablakból...
Vendég
 


Hűűű de gyors itt a tempó! :lol: Alig győzöm olvasni...

Az én dokim 9000-t kér (uh benne van, azt hiszem 8000 uh nélkül), szóval az a 15000 nagggggyon soknak hangzik (igazából a 9-t is sokallom dehát ez van...) Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, és az a lényeg.

Ja, azt akartam még mondani hogy ma voltam intimtornán :D. Egyik kolléganőm szintén terhes, és ő ment úgyhogy rábeszélt hogy menjek én is. Kicsit furcsa volt az elején(érdekes gyakorlatok), de szerintem nagyon hasznos!!

Mosható pelusról még: én finn vagyok (csak Mo-n éleg már több éve) és otthon nagyon felkapott dolog ez a mosható pelus. Az ottani oldalakat olvasni kattantam rá igazán, csakis az ottani teszvesz-en 22 oldalnyi használt mosható pelusokat árulnak, többi netes áruháról nem is beszélve, szóval óriási a választék! Csak nagyon kéne belemélyedni a témába, mert nagyon sokféle van.

Mindenkinek sok-sok drukk aki mostanában megy dokihoz!!

Kép
anicca
 
 


Sziasztok lányok! Üdv az újaknak is!
Nem bánom, hogy vidéken lakom mert ezek az árak nagyon brutálisak.
Én a saját dokimnál havonta 3.000 Ft-ot fizetek, most akihez át kellett térnem nála 6.000 Ft, de ez Soproni viszonylatba a legdrágább.
Ebben mindkét helyen van kb. 10 perc UH és fotók a picúrról.

A 4D-nél kérnek nálunk DVD-vel együtt 10.000 Ft-ot.


Detty én nem megyek integráltra, ha jó lesz a kombinált teszt eredmény, teljesen felesleges azt mondja az orvos!
Amúgy akinek rossz a kombinált eredménye a doki azt mondta, hogy ehhez a vizsgálathoz hajszál pontosan el kell találni a terhességi kort, mert mihelyst egy napot is tévednek, már falsabb eredményt ad. Tehát akinek pozitív no para!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Anicca, minden elismerésem a magyar nyelvtudásodért!!! Bár tudom, hogy a finnek nyelvzsenik (na jó, többségükben), de te nagyon szépen fogalmazol és nem találok helyesírási hibát sem a hozzászólásaidban. Csak egy mondat hangzott egy kicsit külföldiesen, a "Csak nagyon kéne belemélyedni a témába..." :lol:

Az intimtornáról csak jókat tudok mondani, én is megcsináltam egy hétvégi kurzust és ha eszembe jut, most is csinálom a gyakorlatokat. A baj, hgoy ritkán jut eszembe... :roll:

Köszönöm a megértő szavakat az amnio miatt. Valószínű a SOTE-n csináltatom, de még egyeztetnem kell a genetikussal, akivel a héten találkozom. Elvileg 16-18 héten kell elvégezni, úgyhogy még van idő addig... Valószínű a 17. hétre fogom kérni (az a szept 28-val induló), mivel úgyis otthon leszek a vizsgára felkészülés miatt, így tudok majd pihenni utána. Min. 2 napot utána feküdni kell és nem szabad megerőltetni magad. Majd meglátjuk. :wink:

KépKép
stike
 
 


stike: Köszi szépen. Nagyon próbálok odafigyelni a helyesírásra, finnül is de magyarul pláne. De most legalább ha valamit furcsán írok, tudjátok miért van 8)

Szép napot mindenkit! :D

Kép
anicca
 
 


Ktouch, az én dokim alapból 5000 Ft-ot kér egy vizsgálatért a magánrendelésén, plusz ha UH-ot csinál, akkor az még 4000. De én anyósom által kerültem hozzá, így tőlem nem kér pénzt, de eddig kétszer adtam neki 5000-et, mert így éreztem fair-nek... (hmm, lehet, hogy nem kellett volna, de mégis). Lehet hozzá menni a klinikára is, magánrendelése csak heti egy alkalommal van, nem is fogad külsős betegeket, csak azokat, akiket a SOTE-ről már ismer. Nagyon kedves, okos, lelkiismeretes doki, ő mondta, hogy bármikor, éjjel-nappal hívhatom, akármi is van. No én nem az a zaklatós típus vagyok, de azért persze hívtam is és név alapján abszolút képben volt a dolgaimmal kapcsolatban. Egy baj van vele, ami miatt már többször azon gondolkodtam, hogy orvost váltok. Mégpedig az, hogy még a magánrendelésén is iszonyat csúszások vannak. Van olyan, hogy másfél óra késéssel érkezik, legutóbb 6-ra volt időpontom és pont 8-kor kerültem be. Ez szerintem magánrendelésen nem megengedhető, de így is egy csomó betege van.

Honey, én is úgy tervezem, hogy a genetikai UH után veszek pár cuccot. :-) Bár leginkább még nekem kellene terhesruha. :p
Ja, ma megyek, nemsoká indulok a vizsgálatra...

Kép
Kép
ginnie
 
 


Hát akkor csak jól teszem, ha nem megyek 15ezres rebdelésre :)
Rájöttem, hogy, muszáj egy kismamanadrágot vegyek, semmi nem jön már rám, és jön a hűvös idő...vannak nacik, melyeket át tudnék alakítani, ha lenne varrógépem, asszem, keresek valakit, aki megvarrná nekem......:)

Annica, tényleg szuperül írsz és eszerint beszélsz is magyarul, gratulálok hozzá! :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Most jöttem a dokitól vizsgálaton és ultrahangon voltam.
Ezt írta az ultrahang:
Egy élő magzat látható,medencevégű fekvésben.
A lepény a mellső falon jó helyen tapad.
A magzatvíz mennyisége átlagos.
BPD:24 mm
OFD:31 mm
AC:63 mm
FL:11 mm
NT:1,4 mm
12 hetesnek megfelelő terhességi kor.
Kaptam képet is nagyon aranyos.

Kép
Kép
20100310
 
 


ktouch: Nekem van varrógépem, gyere valamikor át hozzám varrni :wink: Nekem is át kéne alakítani pár nadrágot, de olyan bénán varrok... Szerencsére rám jön a legtöbb nadrágom, csak néhány szükebb nem. De azért valószinü pár hét múlva nekem is kell vennem kismamanadrágot :wink:

Kép
anicca
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok, mert a főnököm itt van :wink:

Vizsgálat:
Magánba járok. Uh-val együtt 8000.-

Kismama nadrág:
Mátéval nem volt, most kaptam egyet a húgomtól.
Ha fenékben, combban nem híztok akkor tök jó megoldás a bandázs :wink:
Én már most hordom. Ugyanazt a farmert hordom amit 3 hónappal ezelőtt. A zipzárt még fel tudom húzni, de a gombot már nem tudom begombolni, viszont a bandázs tart és takar :wink:
Én drágállom a 15-20 ezres kismama nadrágokat :roll:

málna2162
 
 


Sziasztok!
Délelőtt voltam UH-n, minden rendben van, pörög-forog a babó, keze-lába folyamatosan jár, még a pofiját is simizte közben. :)
CRL: 68mm
NT: 1,7mm
Kérdezés nélkül mondta a doktor bácsi, hogy alighanem fiú lesz, de még ne vegyem 100%-ra! :lol: Én úgy örülök neki!

Heni! A képet kérjük feltenni, én sajna nem kaptam, és gratula a jó eredményekhez! :)

Ktouch: az én dokim akkor kér pénzt, ha a magánjára hív, ott 7000, de az uh, és általában a többi az nem a magánban van, hanem a kórházban. Az egész terhesgondozás alatt 3szor, ha menni kell magánba.

Kép

Kép
monccs
 
 


Monccs&Heni: Gratulátok!! :D

Málna: Igen, a bandázs tényleg jópofa, pont vettem 2-t a hétvégén. De azért lehet hogy egy-egy szebb kismamanadrágot kéne vennem, mert bent nem lehetek bármilyen ruhában sajnos. Két tökjó kismamafarmert kaptam egy barátnömtöl, de sajnos framert nem hordhatok bent... :?

Kép
anicca
 
 


Sziasztok Lányok, nagyon beijesztettek a mai uh-n, most mehetek mindenfelé. Sokkal több lett a nyaki redő, mint tegnap. Majd ha a lányom elaludt, megírom, most 1 ujjal írok itt mellette...
Vendég
 


Vivi,szorítok neked,nem tudom a részleteket,de leírom,én hogy jártam:szombaton a saját dokim nézett,nyaki redő 1,2 mm,tegnap meg egy másik doki/én kértem/és a nyaki redő 2,3 mm.A méreteket pedig pár mm-el kisebbre mérte mint szombaton.Akkor hogy van ez?Remélem,nem lesz baj.

Kép
pandi34
 
 


Vivi, sokkal több, mint tegnap??? Ez hogy lehet???

Egyébként szerintem ne ess kétségbe, gondolj bele, hogy mm-es nagyságrendről van szó és a dokin múlik, hol jelöl, aztán a gép mér...ha tegnap nem volt gond, ma miért lenne...nyugi, szerintem minden oké, de nagyon szoítok neked :shock:

Várunk a hírekkel!
danyuci
 
 


Nekem azt mondta a dokim, hogy az a lényeg, hogy 3 mm alatt legyen!
Ti ezt hogy tudjátok?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


vivi,
jaj de sajnálom ezt az állandó paráztatást!!! :cry:
A vérvételed eredménye meg van már? Az mit mond?
NEM LESZ SEMMI BAJ!!!!!!

Monccs, Heni,
Hatalmas gratula a jó eredményekhez!!!!

ginnie,
sajna egy szülésnél nem annyira kiszámítható a pontos kezdés a magánrendelőben. Ha éppen szülése van mégsem hagyhatja ott az anyukát, hogy "Bocsi, de vár a többi, fizetős betegem"
Én bárhova jártam eddig, a minimum 1 órás csúszás mindig meg volt.

adrienne,
ha nem vagyok windischgraz mennyi idős vagy? Könnyen teherbe estél ennyi komplikáció mellett?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Na itt vagyok. Kezdem azzal, hogy a tegnapi uh-t egy orvos csinálta, a mait meg egy szonográfus.
Hasi uh-t csinált, mert jól látszott a baba. Kocogtatni kellett egy darabig, hogy forduljon meg, mert nem látta rendesen a redőt. Majd közölte, hogy "ó, de vaskos!"...
Nem lettem ideges-még-, mert tegnap ugye az orvos a 4d rendelőben 2,18-at mért...
Aztán csomó ideig méregetett, meg nyomogatta a gyereket, hogy forogjon stb, de csak nem szólt. Majd rákérdeztem hogy "miért, mennyi???" Mondja "határérték". Először 2,8-at mért, másodszor 3,0,-t majd 3,3-at!!! :o
Na ekkor szólaltam meg, hogy tegnap voltam uh-n és ott 2,18-at mértek. Kérdezte, hogy orvos mérte-e. Mondtam, igen.
Na akkor már kezdtem ideges lenni! Mondta, egyébként ezen a határ-értéken kívül, minden stimmel.
Viszont szinte mindnent másnak mért.
Tegnap a bpd 1,91 cm volt, ma a bpd 2,2 mm.
tegnap a nyaki redő ugye 2,18 mm, mai 2,8-3,3 között.
Tegnap a lepény tapadt hátsó falon, ma már a mellső falon tapadt a lepény!
Legalább 30 percig nézett, már kész tömeg ült kint. Mondta, ilyenkor az szokott lenni, hogy egy orvos is mérje meg a nyakiredőt. És az csütörtökön lesz lehetséges. Felöltöztem, és mondta, hogy ha nálam van a tegnapi uh lehet, akkor mutassam meg. Odaadtam, erre visszahívott, hogy feküdjek már vissza,mert itt hátsó fali lepény tapadást ír, Ő meg elől látta! Ok visszafekszek, azt mondja, szerinte ez akkor is elől tapad. :'(':'(':'(':'(':'('
Na akkor ott megint megmérte a redőt, azt mondja: "Most meg 2,7!!!":'(':|:|:|:|:|:|
Utána még valamit megnézett és kapaszkojatok, átkapcsolt 3d-sbe!!!!!!!! Nem is tudtam, hogy ez 3d-s uh is, ezekszerint ha gáz van, átkapcsolnak, hogy jobban lássák!!! Érdekes!!! Na mindegy.
Ja és mondja, hogy hát az orrcsont az egyértelműen látszik, dehát a down-os babák 60%-ának nincs csak orrcsontja! Na kösz...
Mindjárt folytatom...
Vendég
 


szabcsi,
igen a 3 mm a lényeg, de 2,5 fölött már tovább küldik máshoz is az embert.
Igazából azt szeretik, ha 2,5 alatt van.

Én is ezért voltam picit betojva, mert 2,3 lett most, pedig anno Flórával 1,7 volt (igaz, most jóval később voltam UH-n)
De a kombinált vérvétel azért megnyugtatott.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


vivi,
jesszus a hideg ráz ki!!!! Hogy a fa...ba tudnak elnézni olyat, hogy hol tapad a lepény???!!!! :evil: :evil: :evil: Ha egy ilyenben tévednek, akár melyik is... akkor hogy higyjen az ember 4-5 mm-en múló dolgokban??!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Na szóval, kijöttem a rendelőből és a wc-ben elkezdtem bőgni. Tiszta ideg voltam. Hogy lehet EKKORA különbség, tegnap 2,18, ma meg 3,3?!?!
Hazajöttem, felhívtam a dokimat. Mondtam Neki, hogy a mai uh-n nagyon megijesztettek, mert határértéknek mérték a redőt. Mondja, hogy "hát igen, ezt szokták csinálni, hogy ijesztgetik a nyaki redővel a kismamákat. Miért, mennyit mértek?" mondtam a 3 adatot, azt mondja a doki "az nem lehet, a gyereknek csak egy nyaki redője van, és nem három!!!" De mondta, hogy Ő csak a 4-5 egészes értékektől szokott megijedni. Említette, hgoy nézzen meg egy orvos is csütörtökön az uh-n. És menjek a kombinált tesztre, meglátjuk, mi lesz.
A tesztre már volt időpontom, fel is hívtam Őket, hogy mi a helyzet, mert oda ezt a leletet is kell vinnem, de rossz lett és tegnap meg nagyon mást mértek egy másik rendelőben. Mondták a Magzati diagn. Központban, hogy az nem létezik, hogy ekkora a különbség! Igaz ott ingyenes, ha viszem a nyaki redő leletet, és csak vért vesznek hozzá. De mivel nekem rossz lett, megbeszéltük, hogy 12 ezerért meg ultrahangoznak 4d-s uhval. Mondta, hogy ott legjobb uh-s gépekkel néznek és specialisa orvosok. És hogy ezzel az uh-val tudják leginkább megnyugtatni a kismamákat. Hát belementem. De így akkor pénteken megyek, 11:30-ra, 12-kor meg leveszik a vért. Nem tudja valaki, itt mikor van eredmény?
Szoval ennyi a történet, nem vagyok valami nyugodt!!!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: