Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Orsi, jó korán jöttél! Dobsz képet majd a bútorról?

Mi is korán keltünk 6.45, pedig éjfélig nem aludt semmit, csak forgolódott, nem tudott elaludni, és így én sem, simizni kellett. Aztán éjfélkor meguntam, a kezem is elfáradt, mondtam neki, hogy már fáj a kezem, és alszok, aludjál te is. Aztán elfordultam, és szerintem előbb el is aludtam mint ő. Baromi álmos voltam már.

Nem tudom miért nem tudott megint aludni. Mondjuk reggelre volt 37 a "láza" és kicsit mintha meg lenne fázva, de ennyi.

Évi
Gondolom nem volt komoly harapás, akkor írtál volna róla. Legalábbis remélem. Szegény Anna, nagyon megilyedt?
Lilit a macska szokta rendszeresen megharapni, nem egy odabújós fajta és nem viseli el hogy Lili szeretgetni akarja, simogatni, aztán megunja a nyaggatást és beleharap a kezébe. A foga nyoma neki is látszik sokszor a kezén. Na de ez nem szokta eltántorítani attól, hogy aztán 5 perc múlva ne kergesse megint a macskát.

Bárányhimlő: már akartam kérdezni, talán volt is róla szó korábban Momoska nálad, érdemes beoltani a gyerekeket? Olvasgattam róla, hogy azok is elkapják, akik be vannak oltva, csak nem jön ki rajtuk annyira erősen. Gondolkodom rajta. Vélemény?

Önállo evés:
Lili eszik önállóan, inkább én nem hagyon olyankor amikor pl. levest eszünk, vagy olyat ami lefolyik a kanálról mert kicsit még dől a kanál nála. Villával szívesen eszik, ügyesen szurkálja a kaját.

Írtam a múltkor hogy nem adok cumisüvegből inni nappal. Na azóta fele annyit sem iszik, egy-egy kortyot, uh. visszatértünk néha-néha az üvegre, hogy legalább igyon is, mert ő mindig is sokat ivott és hiányzott neki a sok folyadék.

KépKép
domidina
 
 


Edina, mi majdnem egy órával korábban ketünk. :evil:
és már másfél órája alszik. elég nyűgös volt, nem is ebédelt, mindenen sírt, úgyhogy elltattam. szerintem mindjárt fel is fog kelni.

konyha: ez szín lesz, de ugye az elrendezés nem ilyen, meg a foganytyú sem. de ebből az anyagból lesz.
http://www.noltekuechen.de/index.php?id=416&L=2
snooopy
 
 


Sziasztok!

Edina, nem próbáltad még a szívókás poharat? Esztinek Avent varázsitatója van (jó nagy) és tök jól iszik belőle. Mondjuk leginkább úton használjuk,itthon poharazik. De kubus flakon is tök jó, abból is jól iszik. Háát, ezek az éjszakák :? Most Eszter is felébred pár napja kb.2-3 óra között, sír,mamázik,nem is tudom a szobájában megvígasztalni,ezért jön át hozzánk.. megint jönnek új fogacskák, szerintem az a baja.

Ma megkapta a b.himlő oltást. Kicsit zokon vette,de nem sírt sokáig,aztán matricát is kapott a dr.nőtől és azzal megbékélt. A bárányhimlőt így is el fogja kapni, de enyhébb lefolyású lesz és ami a lényeg, nem lesz szövődmény! Hiszen a b.himlőben az a veszélyes.

Hú Orsi, nagyon jó kis konyhátok lesz! Most nekem is az "álomkonyhám" van és annyira szeretem!! Olyan,amilyet elképzeltem (nagyjából), szeretek benne főzni,sütni :wink:
Az állatkert jó lenne ha összejönne! Meg kéne beszélni egy napot, szerintem ne az elején legyen,mert még hüvibb lehet talán...

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 

 
 

jó reggelt!

Még mindenki alszik én meg már nem tudok. Pedig megint 1-1,5 óránként inni kért. Már éjjel 1-kor kellett másik pelus, másik pizsi mert átázott. Tudjátok mennyit iszik éjjel? 2 cumisüveg, vagyi kb. min. fél liter.

Orsi,
jól néz ki a bútor, bár én a világosabb színeket részesítem előnyben, de a stílus tetszik. A lényeg hogy, ahogy Timi is írta, jól érezd magad benne, szeressél a konyhában, hiszen igen sok időt töltünk ott.

Timi
Én is csőrös pohárra és pohárra váltottam nappal, de abbó nem iszik annyit. Kért inni, tudtam hogy szomjas, de amikor meglátta a csőrös poharat, akkor már mondta is hogy nem. És amikor azért rávettem hogy igyon, akkor egy korty és kész.
Ő naponta min 1 litert megiszik + az éjjeli ital.
Ezt az oltást én is meggondolom.

Lili nem lett lázasabb de megfázott, folyik az orra. Vagy inkább elkapta a kiscsajszitól. Én voltam a hülye, hogy hagytam őket együtt játszani, de most már mindegy, nem vészes a dolog.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

tök jól haladunk a pakolással...jövő héten már jöhet a kőműves. hurrá!!! :D :D

Timi, tök jó ha neked is olyan konyhád van amit megálmodtál. mondjuk nekem az álom min 20nm és van benne konyhasziget de most nincs ennyi helyem, de elég nagy lesz. a mostani után csak jobb lehet.

Edina, én meg ezt a sötétet szeretem világos vanília színű pulttal. :D vlhogy ez a két szín fog dominálni az egész lakásban. szerencsére Szabival ebben egyetértünk és nem akar mondjuk zöld konyhát, mert az nekem már extravagáns.
snooopy
 
 


sziasztok,

jo a konyha, orsi, bar nekem igazi konyhabutor vagyam nem volt, csak az, h. ne legyen feher szinu, de az is praktikus (ritkan mosok konyhaszekrenyt) okobol, bar a szineket szeretem a konyhaban, ezert valasztottam pirosat, de hogy milyen szekrenyek legyenek, az nekem mindegy, ha elfernek benne a cuccok, a lenyeg, hogy villanysuto es gazos fozolap legyen! viszont nekem is nagy nagy vagyam a nagykonyha fozoresszel es etkezovel, de az amerikai konyhat meg nem szeretem, szeretem, ha elzarhato a lakoresztol. eddig az elzarhatosag kb. mindig bejott (ez a 4. kozos lakasunk a kedvesemmel), de a nagy konyha sajna meg soha!!!

bhimlo: haaat edina, engem nem erdemes oltas ugyben kerdezni, mert altalaban kiszamithatoan valaszolok: ellenzem!:-) nem szeretem az oltasokat, nehanynak nagyobb aranyban van szovodmenye, mint maganak a betegsegnek. tenyleg. a fenebe. meg mindig nem vett ra a lelek, h. bejelentsem boriszt a 18 hosra. aliz ezt 3 evesen kapta, addig meg raerek:-)

nalunk ugye a barihimlo elleni mar nem is tema, hiszen mindketten atestek rajta, ugyhogy megvan az eletre szolo vedettsegunk, de azert olvasgattam az oltasrol, meg hallottam is szuloktol.
aliz baratnojet beoltottak 2 evesen, s o enyhen se kapta el, mikor jarvany volt a csoportjukban, s akkor sem, mikor a huga (es az apja) barihimlos volt, borisz az o hugatol kapta, szal a kiscsaj enyhen se. de olyan csoporttarsuk is volt, aki oltas ellenere elkapta, nem is enyhen. viszont ami lenyeges: a bhimlo szovodmenye altalaban nem a kisgyerekeket erinti, alapbol ez egy kellemetlen, de artalmatlan gyerekbetegseg (aliz ovodavezetoje azt mondta, o 25 eve van ovodaban, de meg egy db esetrol sem tud, ahol szovodmeny lett volna, pedig jopar jarvanyt atelt), ha valaki 12 eves kor utan, de foleg felnott korban kapja el, akkor meg kellemetlenebb, s akkor nagyobb az eselye a szovodmenyeknek, ezert vannak orvosok, akik azt mondjak, ha 12 eves korig nem esik at a gyermek a bhimlon, akkor erdemes oltani esetleg (ezt mar el tudom fogadni). az oltassal szembeni legnagyobb ellenerv, h. meg nem telt el annyi ido, h. tudjak, meddig hatasos, majdnem biztos, hogy nem eletvegig, max. kb. 20 ev, azaz pont addigra mulik el a hatasa, mire veszelyes az emberre, azaz felnottkorra, s esetleg mar gyereke is van az embernek, tehat nagyon kell vigyazni, h. ujraoltsak magukat, mikozben meg lehetett volna uszni azzal, hogy kozossegbe jar, elkapja es vedve van. mert oltas mellett, ha enyhen elkapja a gyerek, meg akkor se biztos a vedettseg felnottkorra, hiszen aki alapbol csak enyhen esik at rajta, az is elkaphatja ketszer (tudok ilyen esetrol is. bar nemtom, mit jelent az enyhe, mert alizon 10 potty volt, laza se (bar az borisznak sem), nem is erezte, nem is viszketett, megse kapta el ujra borisztol.
az oltas mellett allo erv viszont, h. 2 het tappenzt nagyobb valoszinuseggel lehet meguszni, hisz a gyerek nem gyerekkoraban, hanem inkabb felnottkoraban esik at rajta nagy valoszinuseggel.

na ezt jol kiveseztem:-)

kis story: mar emlitettem, hogy borisz nagyon hanyagul banik a massalhangzokkal, na ennek most megvan az elso szalonkeptelen eredmenye. kedvenc konyve mostanaban az "ez a kapa, ez a kasza " c. dalt tartalmazo konyvecske, amit o nemes egyszeruseggel "papa fasza"-nak hiv, s mivel elsore ezen jot rohogtem, neha fennhangon kiabalja az utcan is, ha meg akar nevettetni:-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.09.06 13:12-kor.

Kép
Kép
momoska
 
 


[quote]z írta:öld konyhát, mert az nekem már extravagáns.


pedig nagyanyaink korabol meg emlexem arra a bugyizold egyenkonyhabutorra, mindenkinek az volt, a kedvesem meg is orokitette egy festmenyen:-)

ja allatkert: nekem - elorelathatolag - jo a het masodik fele! csut vagy pentek????

Kép
Kép
momoska
 
 


Szasztok!

[quote] írta:o nemes egyszeruseggel "papa fasza"-nak hiv


Nahát ezen én is nagyon jót röhögtem. Már tetszett az is amikor írtad, hogy levit Jetinek hívja.... :lol: :lol:

A konyhád orsi elegáns lesz, a szín nekem is egy kicsit sötét. A színeket én is szeretem, bár ennek ellenére az enyém középbarna az valahogy időtállóbb és nem kell állandóan törölgetni sem.
Nagyon ügyesek vagytok hogy így haladtok!

Edina a ti éjszakáitok csak nem akarnak javulni... Hihetetlen mennyit iszik Lili éjjel!! Levi időhúzás gyanánt szokott vizet kérni világosan látszik. Én éjjel már jó ideje nem is cserélek pelust.

KépKép
kora
 
 


Na történt egy kis baleset. Manó itt rohangált és klasszul nekiesett fejjel a szék lábának, elég ronda lett a helye. Eddig vizesruháztam, most átvette az apja.

Már el is felejtettem mit akartam még írni.

Ja! az oltás. Bárányhimlő ellen én sem akarom. Igazából annak örülnék ha még ilyen kiskorban elkapná és túllenénk az egészen.

Holnap lesz az újabb vérvétel Levinek. :cry: :? Szorítsatok hogy jobban sikerüljön mint a múltkori. Ha most is nulla lesz az IgA szintje akkor vami immunerősítő kúrát fog írni a doki. Utánna egyből megyünk a nagyikhoz, mert 2 napig nem lesz gáz veresen és mi ezzel elég csúnyán meg vagyunk lőve. Szóval pénteknél előbb tutira nem leszek.

Nektek kellemes napokat, néhányotoknak jó állatkertezést.

Megyek, mert még fürdök addigra levinek elege is lesz szerintem az apjából, mert aludni velem akar általában (ill. mostanában).

KépKép
kora
 
 


Jóreggetl.

mi göngyösön maradtunk, anyáék ellvállaták még egy napra Kolit. így ma még pakolunk aztán holnaptól én már nem tudok jönni vele, mert szétverik a házat.

Momoska, hozzuk össze azt az állatkertet had halljam ahogy Borisz "káromkodik" :lol:
Timi, nekem is jó a csüt vagy péntek - asszem semmi dolgom. és mikor mennénk? délelőtt? mert az egy kicsit húzós nekem, fáradtság van rajtam mindig, nem bírok sokat állni... de gondolom a délután meg necces Momoskának ha Alízért kell menni a suliba.

amúgy nálatok mikor alszanak a kölykök? ebéd után, hány körül?
nekünk nagyon bevált a f1-es letétel, akkor már kellően álmos, de még nem annyira hogy túl nyűgös lenne és ne tudna hamar elaludni. bár...mióta szüleimnél van kicsit felborult a napja, mert későn kel és később is rakják le.

Szegény Levi! drukkolok a vérvételhez is. és hogy ne legyen semmi baj.

bhimlőt én se adatom be, szerintem jobb ha elkapja még picinek.
snooopy
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk az esküvőről. Elég hosszú út volt. Így utólag már nem bánom, hogy nem vittük a mi kis utánfutónkat, de azért nagyon hiányzott. Az esküvő, lagzi jó volt, szép helyen volt, sokat táncoltunk, mulattunk. :D

Edina!
Nem próbáltad, hogy a kedvenc innivalóját adod Lilinek, amikor pohárból itatod? Dávid nagyon rákapott, amikor teát raktam bele neki, mert én gonosz anyja szinte mindig csak vizet adtam neki. Aztán pohárnál is visszatértünk a vízre. Na remélem érthető voltam.
Bárányhimlő elleni oltást mi sem adatjuk be.

Orsi!
Jó, hogy haladtok, de azért óvatosan a pakolással.

Olyan jó, hogy ott van állatkert. A sok lehetőség miatt úgy laknék Pesten, de amúgy nem. Nem bírnám azt a nyüzsgést.

Momoska!
Jót nevettem Borisz beszólásán. :lol: Gondolom nézhetnek az utcán mikor ezt hangoztatja. :lol:

Kép
Kép
tina82
 
 


Egy önállóan evős kép. Azért nem mindig keni így ki magát. :lol: (Itt már rövid a haja.)

Kép

Kép
Kép
tina82
 
 


sziasztok!

Momoska, köszi a részletes hozzászolásodat a bárányhimlővel kapcsolatban, meggyőztél!

Bea,
sajnos a vizet ritkán issza meg, így többnyire gyümölcslevet iszik, és pohárból is azt kapta. Nem az a baj hogy nem iszik belőle (igaz nem nagy lelkesedéssel és ha tényleg nagyon szomjas ) hanem hogy nagyon keveset iszik így. Persze próbálkozom, de üvegből is kap, hogy a mennyiség meglegyen. Az sem jó hogy eddig nagyon sokat ivott, aztán hirtelen ez amennyiség lecsökken jelentősen. A szervezete hozzászokott a sok folyadékhoz. Legalábbis így gondolom.

Ja egyébkén jó lett Dávid haja, aranyos.

Alvás?
Az első mondat után abba kellett hagynom, mert mintha hallottam volna sírdogálni, és tényleg, fél óra alvás után.
12 körül megyünk az ágyba és Lilinek kell fél óra mire elalszik.

KépKép
domidina
 
 


http://www.youtube.com/watch?v=f6Zqpf0FELM

miert "rossz"-ak a foldi gyerekek?:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


david nagyon helyes pasi, s meg a rovid haj is jol all neki. (most mar hatul lassan en is levagatom borisznak, mert ugy nez ki, mint egy ndk-s focista)

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Hú,micsoda b.himlő oltás ellentábor! :) Utánaolvastam és megrágtuk,hogy beadassuk-e és mi viszont jónak láttuk. Kettő oltás szükséges és valószínű,hogy védetté teszi felnőtt korára is,fiatal felnőttkorra mindenképp, idősebb korra pedig valószínűleg. Ugyanúgy valószinűleg,mintahogyan ha elkapja úgy istenigazából,akkor "egész életére védetté válik". A szervezet tárolja a vírust, ami felnőtt korban újra fertőzhet, de már nem biztos,hogy himlő formában, sokkal inkább övsömörként jön elő. A b.himlőt az oltás nem zárja ki, tehát megkapja,de enyhébben és szövődmény mentesen, amit a későbbiekben is gátol. Az,hogy nem hallani sokat a szövődményekről, nem zárja ki,hogy létezzenek sajnos. Tüdőgyulladás, idegproblémák, kiválasztórendszer betegségei,stb.
Az ellenpéldák pedig,hogy nem is kapta el, persze,előfordulhat, ugyanúgy mint ahogyan szövődmény is kialakulhat.

Dávidnak jól áll a rövid haj! Csak nem balkezes lesz? Eszti használja mindettőt,de többnyire azért a jobbat.


"amit o nemes egyszeruseggel "papa fasza"-nak hiv" :lol: :lol: :lol:

Nekem mindegy a csüt.v péntek is jó! Mondjuk én délelőttre gondoltam,de alkalmazkodom!! :wink: Délután 5-ig van már csak nyitva, pénteken 7-ig.
A bugyizöld nagymama konyhabútorra én is emlékszem! :D

Levinek nagy-nagy drukk, remélem minden simán fog menni!!Majd írj!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


egyebkent igaza van timinek, a nem kotelezo oltasoknal az a legjobb, ha tajekozodik maga az ember es a sajat igenyei szerint dont, en extrem oltasellenes vagyok, de a gyerekeimnek csak a legjobbat akarnam, ezert olvasgattam-kerdezgettem en is ennyit az oltasokrol, de timi, az azert statisztikai adat, hogy a szovodmenyek kb. 90%-a serdulokor utan fordul elo. tehat nem azt mondtam, hogy nincs, csak oviskorban minimalis...s egy kozeli baratunk kislany (7 eves) 1 honapig kuzdott nyaron ovsomorrel, nem volt elotte bhimlos, oltva van. szal telleg erdemes minden mellette es ellene szolo ervet szamba venni. s azert ne feledjuk, a gyocceripar nagybefolyasu lobbi!

nekem a delelott jo, mert mire delutan eszhezterunk az alvasbol, s meg alizt is osszeszedjuk, meg ha az apja hozza is el, addigra bezar az allatkert. delelottbol viszont barmelyik, tan a pentek kicsit jobb...!

Kép
Kép
momoska
 
 


Lili épp most firkálta össze tollal a radiátort! :x De már a falon is van firka, kezdődik....
és somolyogva megy a szobában lévő oszlop felé, hátrapillantva rám, hogy nézem-e, és összefirkálhatja-e a fát :lol: Nem,nem kis huncut!

Nem is tünt fel nekem, hogy Dávid a bal kezét használja. Lilinél megvan az esély rá hogy balkezes lesz. Használja mindkettőt, de ahogy megfigyeltem a bal kezét gyakrabban, azzal eszik inkább, és rajzolni is sokszor azzal rajzol és ha focizik kizárólag a bal lábával rúg.

megyek mert még boltba kell menni mielőtt nekiállok főzni, nincs tejföl, a zöldbabfőzelékhez meg kell. Vasalni is kellene....

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

nekem is a péntek lenne jobb, akkor talán itthon Szabi és ő is szívesen jönne. így megspórolok jó sok rohangálást Kolos után. :D

Tina, Dávid milyen jól kanalazgat.
ötülök, hogy jó volt az esküvő. azért gyerek nélkül sokkal jobban lehet élvezni az ilyen programokat. ha már nagyobb akkor meg ő is ropja majd. :lol:

Kolos is mindkét kezét használja, de a jobbat többször.
snooopy
 
 


sziasztok!
korán reggel megvolt az első bugyiba kakilás, hát... kihagytam volna így reggeli készítés, evés közben. De legalább tudom, hogy pelus nélkül is megy neki, már csak arra kell rájönnie, hogy szóljon ugyanúgy mint a pisinél.

Most nekünk is jól jönne egy kis állatkertezés, program. Egyedül leszünk, apa csak holnap jön haza :cry:

Képzeljétek, tegnap elesett a motorral, de nem nagyot, inkább csak eldölt, csak éppen egy élesebb kavicsra esett tenyérrel és felsértette a bőrét. Na onnantól azzal a kezével nem fogott meg semmit, sajnáltatta magát estig, sírdogált. Pedig a lábait hányszor lenyúzta az meg se kottyant neki soha.
Még jó hogy nem délelőtt volt, mert akkor egész nap cipelhettem volna.
Mára - nem felejtette még el - de már nem nyöszörög miatta, ill. belekezdett reggel, de leállítottam, hogy ma nem sírunk ám a bibi miatt, mert éjjel meggyógyult. Azóta csönd van.

Összekapom magam aztán megyünk a boltba.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Momoska, hogy értetted azt, hogy türelmes vagyok? Szerintem mindenki van úgy vele, hogy mást enne, mint amit elé tesznek.
Legalábbis én vagyok így. Ott a főtt étel a hűtőben, én pedig mást kívánok meg.

Anna is egyedül eszik, már régóta. Az elején ment az is, hogy ő is meg én is, de már nyár elején önállósította magát. Persze megy a takarítás evés után :lol:
Eleinte úgy adtam a levest, hogy a levét pohárban, a sűrűjét tányérban, mert csak úgy ette meg, de most már a levest is szépen kanalazza.

Edina, gyógypuszi Lili kezére :)
Én kijelöltem egy felületet a konyhában, ahová rajzolhat, egyik szekrény oldala. Ettől még ő is próbálkozik, de a falakat eddig még megkímélte
:lol:

Orsi, szép lesz a konyhád :) Én is szeretnék egyszer egy olyat, amelyben konyhasziget van. Az én konyhám viszont fehér, alsó szegélye ezüstszürke. Én szeretem, mert rögtön látszik rajta minden, így nem is tud elkoszolódni, mert mindig letöröljük. És nem is unalmas, mert sok a virág és a különböző kiegészítők is feldobják. Pl. a plafonról lóg egy téglalap alakú függeszték, amelyen üveglap van, rajta virágok és ez-az. Nagyon hangulatos és egyedi.
Szerintem sok szép konyha van, a lényeg, hogy jól érezze benne magát, aki használja :)

Mi sem adatjuk be a bárányhimlő elleni oltást. Geri már volt, épp jól alakult, suli előtt kapta el, amikor vége lett az ovinak. Épp hazavitte a húgom a szüleimhez és két nap múlva kijött rajta. Volt pöttye rendesen, de meg is gyógyult szépen.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


na, akkor leugyezzuk a pentek f10-et? timi, hova tuntel?

azert nagy franc ez a lili:-) marmint a maga sajnaltatasaval...vicces, hogy meg masnap is emlekezett ra:-) jobbulast neki!!!

azt mar meseltem, hogy 1 hete aliz egyszer csak felkialtott: "anya, sztem kinyomtam borisz szemet"" megallt bennem az elet egy pillanatra, foleg, mikor meglattam, hogy b. szemzugabol halvany csikban folyik a ver, s nem nyitja ki, kinyitottam, s az egesz szeme veres volt, aliz jatek kozben belekapott veletlenul...en ritkan ijedek meg serulestol, meg aliz keztoreset se vettem eszre, de most orvosert kialtottam, letoroltem a szemet, de 5 perc mulva mar semmi nem latszodott, a haziorvos telefonos segitseggel elkuldott szemeszhez, hatha megserult a szaruhartya, de mire bejutottunk, addigra mar azt is elfelejtettem, melyik szeme volt...eleg ciki!. kapott valami kenocsot a fertozes elkerulese vegett, de nem maceraltam vele. megusztuk!

ja, borisz nalunk a tv-monitort firkalta ossze, szerencsere grafittal, leradirozhatoan, de aliz 2 eves szulinapi bulijan, mire bementunk a szobaba, az egyik komplett fala kb. 1.5 m magassagig tele volt rajzolva 1-5 eves kor kozotti gyerekek voltak ott, ezert sokszinu es fajtaju rajzok voltak, nekem nagyon tetszett, ugyis hagytuk a kovetkezo harom evre, de az egyik ottlevo anyuka-baratnonk meg 2-3 ev mulva is emlegette, h. o milyen szivbajt kapott, mikor meglatta:-)

evi,
a turelmet arra ertettem, hogy van turelmed osszedobni egy omlettet, vagy valami mast, ha anna mast kivan...ketsegtelen ugy van, ahogy mondod, de en rendkivul lusta vagyok, ami a hazimunkakat illeti (amugyis), altalaban ket napra fozok, s ha kivanom, ha nem (bar nem szoktam mast kivanni, nem vagyok egy kivanos fajta, ha nem csokirol van szo...:-), azt eszem, s az egesz csalad is...szerencsere, nem szoktak elutasitani, de nekem nem lenne turelmem ebed mellol felallni, s az aktualis gyerekemnek kesziteni valamit meg, h. ne legyen ehes. csak erre mondtam, hogy turelmes vagy!

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Nekem is ok a péntek f10! akkor az állatkert főkapu előtt? vagy Momoska ha bicajjal jöttök,akkor mehetünk együtt is, ha itt találkozunk vhol.

Hú, Eszti még nem rajzolt a falra, párom szívrohamot is kapna! 8)
Viszont tegnap a nővéreméknél voltunk és egy szobában aludt az ő alig két éves fiával az emeleten. Egyszer csak hallom Esztim hangját: mama, mamiii, de csak kis szelíden és elég közelről. Szaladok fel a lépcsőn, hát ott állnak a tetején kézenfogva (hogy ki nyitotta ki a szobaajtót??), erős kakibűz terjeng (mindkettő bekakált 8) ) és a szobában ahol aludtak kipakolták a ruhásszekrényt, szétdobálták a ruhákat, cipők az ágyon.... :lol:
És ma a déli alvásból felébredve azt mondja Eszti: szeretem Szabbancs komát!

Jaj Momoska ez a szem téma :? én is megijedtem volna! még szerencse,hogy nem történt semmi!!!
Nekünk is volt egy kis szembalesetünk még nyáron a játszótéren. Eszti homokozott és egy kislány nem messze tőle egy nagy, hosszúnyelű lapáttal játszott, aztán hirtelen meglóbálta és pont Eszter arcát találta el, illetve a szemét. Nagyon megijedtem,mert ő is szorította és kis vér szivárgott belőle. Üvöltött,de sikerült megnyugtatnom a kútnál mosogattam neki, akkor már láttam,hogy csak kívül sérült meg a szeme tövében a bőre... :roll: hát nem voltam boldog. Amúgy is a szemtémától mindíg elgyengülök.

Ma egész délelőtt a melóhelyemen járkáltam infó után, hogy mit kell csinálnom,stb. de én egy különleges helyen dolgozom,senki nem tud semmit (akinek kellene) és senkinek nem a dolga kiszámolni az én szabimat,illetve a papírmunka...na mindegy, átmentem a munkaügyre, ott végülis segítettek.Eszti így is délután 3-kor aludt el...előtte értünk csak haza. Szegénykém olyan fáradt volt, ráadásul nővéreméknél hagytuk a kisbabakocsit, a naggyal meg nem akartam menni,így gyalogolhatott. A villamoson meg fogtam a kezemben és odafelé menet senki nem érezte úgy,hogy szívesen átadná a helyét,így végig álltam az Oktogontól a Baross utcáig...

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Kora?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


sziasztok!

mosrcos vagyok, Lili idepisilt a szőnyegre. Persze nem szabadna mérges lenni, hiszen örülhetek, hogy már itt tartunk, de amikor napokig nagyon ügyes és szól és nincsenek balesetek és utána meg - mint tegnap is - egymás után 3x is bepisil és cserélehetem a ruháit, aztán meg ma reggel is..... adtam rá pelust! Bár lehet hogy most azért is szól kicsit későn mert meg van fázva.

Ja és tudjátok mit hajtogat most? pisis
tegnap kapott rá erre a szóra és nagyon tetszik neki. Uh végül is megy az s betű is, de nem tudatosan.

Hú Momoska én is megijedtem volna! Szerencsére nem lett nagy baj.

Timi, gondolom jó pipa voltál, legalábbis én biztos az lennék, ha egész délelöttömbe telne ha a munkahelyemen ennyi ideig tartana míg valaki méltóztatna kiszámolni a dolgokat. Na ezt jól leírtam!

KépKép
domidina
 
 


jo.
akkro ha orsi is visszajelez, legyen f10 a bejarat elott....timi, nekem jo lenne a zugloi talalka is, de hol? n10 az erzsebetkiralyne es amerikai sarkan?

edina,
nezd el lilinek ezt a kis huncutkodasat a pisilessel, igy is nagyon hamar orvendeztette meg teged a felig szobatisztasaggal. abban meg teljesen igazad van, hogy megfazasos betegseg idejen, surgetobb a pisilesi kenyszer, abszolut hiheto, h. most amiatt tobb a "baleset". de amit te balaesetnek hivsz, az nalunk meg alapeset:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


ok Momoska, akkor n10 a sarkon!

Edina, pipa voltam bizony! Most elég sok váltás volt a munkahelyemen és senki sem akarja magára vállalni a feladatokat...na mind1, jövőhéten be kell mennem a MÁK-hoz és megiényelnem a Gyest :cry:
Ahogy Momoska is írta, ami nálatok baleset az nálunk is még alapeset, sőt,most nem is szólt a kis büdös a kaka miatt sem.
és látod, mondja az s-t is :D ezek a gyerekek minden nap valami újjal jönnek!!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


timi.
orsirol tuccc?

Kép
Kép
momoska
 
 


nem sajnos.
OOOOORSIIIIIII!!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Bocsi lányok...itt vok...csak ma is le kellett menni gyöngyösre intézkedni. sajna nekem nem jó a holnap. :cry: de remélem máskor ha nem lesz ennyi teendő összehozzuk!!!! mert olyan jó lenne már találkozni, rég láttam a kölykökek, meg dumálni is jó lenne....már csempéről álmodom. :lol: :shock:

mennem kell.... jó mulatást holnapra.
snooopy
 
 


de jó nektek csajok! Mi is mennénk az állatkertbe!
Nálunk esős az idő, beszorultunk a lakásba.
Bár mot takarítani fogok, remélem, most van hozzá kedvem, meg a dédi és nagyi is jön, uh. lesz ki játszon addig Lilire.
Ki kell használni az ilyen időt....

Orsi, mostanában aztán nem sok időd van"henyélni". rohangálsz ide-oda csak vigyázz magadra.

Hogy ezekbe a gyerekekbe mennyi energia van!!! Hihetetlen tegnap Lili mit művelt egész nap, akkora mozgásigénye van! Délelőtt, motorozik ezerrel, meg az árokba csúszkál, hempereg, szalad ki-be, délután ugyanez. ha nincs motor, akkor csak úgy szaladgál kint, mint akit kergetnek vagy ezt kell csinálnia. Kilométerhiánya van biztos! Aztán bemegyünk az udvarra, folytatja a rohangálást, ugrálást megállás nélkül.
Bent újra motorozás a nappaliban oda-vissza. Vacsira is alig tudtam a székbe parancsolni. Aztán amikor végzett, újra motorra akart ülni. Na akkor már leállítottam, folyott róla a víz, eltettem a motort.
Nincs motor? Gonodja, akkor jöhet a futkosás újra. Még nézni is fárasztó volt, én már kidöglöttem estére.
Aztán fönt a szobában jöhetett az ágyon ugrálás, hihetetlen...

na megjöttek, megyek...

KépKép
domidina
 
 


mint a villam...:-)

http://picasaweb.google.hu/papaijulia/A ... eYut3p3gE#

ez a masodik fele, mert az elejen csak timi fenykepezet, azt majd tole!!!!
borisz meg egy falepcsorol lefejeles miatt, most ugy nez ki, mint a star trek foszereploje, de nagyon tuti kis program volt ma ez az allatkertezes, ha ravennetek magatokat (edina, kora, tina) a felutazasra, lehetne egy ilyen tali is:-) s hatha csurci is megjelenik vegre....!
orsi, kar hogy nem tudtatok jonni!!! meg en is csomo olyan dolgot lattam, amit meg soha, pedig 6 eve azert minden evben egyszer eljutok ide.

Kép
Kép
momoska
 
 


Már itt is vagyok! később nem hiszem hogy lesz időm,fel is teszem a képeket (nem lett sok és túl jók sem lettek...)
Momoska jók a képek,de én méééér? ezt most hogy?! :lol: :lol:
Hamar elaludt Borisz? Eszti rekordidő alatt 8)
Borisz és a pillangó
Kép
halacskák
Kép
8) Kép

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Kép
Kép
tengerimalac város
Kép
Kép

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


a kisegerek mindkettőjüknél nagyon bejöttek
Kép
Kép

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


borisz megkajalt, s mese nelkul ment az agyba, 10 perc mulva tettem egy vizes+aloe first-os zsebkendot a homlokara, pedig oldalt fekudt, ez mar majd 2 oraja volt, de meg mindig ugyanugy fekszik, a zsebkendo se mozdult:-) bar itthon meg az apjaval becsipte az ajtoba az ujjat:-)
teccenek a kepek. foleg, h. paron belogatom a sajat fenykepezomet:-)

[quote]d írta:e én méééér? ezt most hogy?!


ezt most mire kerdezed? miert vagy rajt a kepeken?:-) le kellene tagadnom, hogy ott voltal. phhotoshoppal kivehetlek:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


jó,akkor légyszi legközelebb használd a photoshoppot 8)

Jaj szegény kis Borisz! De végülis az újjbecsípés most elterelte a figyelmét a homlokáról. Azért ma már nagyon vigyázzatok rá, ez nem az ő napja (balesetileg).

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


És tényleg mi lehet Csürcivel??

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok,

én is sajnálom miből maardtam ki...de aki építkezett vlhova...hát ez majdnem olyan szerintem. brutál mennyi mindent kell elintézni, utánajárni... soha többet. :shock:
tény, h olyan lesz a ház amit mi szeretnénk, de ha nem terhesen és egy állandóan láb alatt lévő Kolossal kéne ezt csinálni akkor könnyebb lenne.

képek nagyon jók, Timi nem tudom miért mondod, tök jól nézel ki. :D
nagyon édesek ahogy bámuljűk az állatokat.

komolyan Csürci merre vagy??????

Edina, ne is mond a gyerekek energiáját...Kolos is mint akit felhúztak...rohangál, pakol...le nem lehet lőni, én meg már egyre nehezebben megyek utána. hamar elfáradok, sőt már emelgetni sem tudom.
de olyan édes, kérdezem tőle hol van a kisbaba, hol a tesó? és mutatja a saját hasát. :lol:
snooopy
 
 


irigylem Eszti fürtjeit. Timi hol vettétek?? :lol: énisénis :lol: :lol:

B-nem meg milyen sok haja lett. kezd kispasis lenni. mintha régebben mondtad volna Momoska, h olyan unisex az arca... már nem az.
snooopy
 
 


Orsi, megismételhetjük! (mármint az állatkertezést :) )
Igen,gondolom milyen nehéz most nektek. Emlékszem nálunk is a felújításnál már tele volt a hócipőm a sok csempével,járólappal,tervezéssel mi hol legyen, a dugók helye és egyáltalán mennyi kell belőle...hát nem egyszerű!! Aztán a papírok, nekünk még kellett a földhivatalnál pár kört futni, a lakáshitel intézése (a fele szöveget nem is értettem a bankban... :? ),még jó,hogy nem egyedül intéztem! :D Szóval kitartás, meghát neked ott a pocid és a kis cirkálód,ami nem egyszerüsíti le a dolgokat :)

Hajban azért Kolos sem panaszkodhat,így a kisképét elnézve!
Borisz pedig tényleg fiús!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!
Eltűntem, mint szürke szamár a ködben, és megkerültem, mint a tékozló fiú….
Persze most már bánom, hogy megint kihagytam 2 hónapot, ráadásul az első közös nyaralásunk élményeit (persze a fényképek azért árulkodnak). Az igazság az, hogy ellustultam…azért most bepótolok 1-2 dolgot, bár tudjátok én word-be írok, és ha mindent bemásolnék, amit leírtam, akkor kikiabálnátok a világból…Azért jól esik, hogy eszetekbe jutok :wink:

Végül nem mentünk Győrbe, mert Földeákon annyira jól éreztük magunkat, teljes kiszolgálással Gyuri egyik kedves ismerősénél. Még Anyu is lejött pár napra, hogy leváltson a játszótéren egy pár nap erejéig. Végülis minden nap a játszón voltunk, vagy pancsoltunk Móniéknál a kismedencében, vagy Móni egyik barátnőjénél, ahol volt egy 5 éves kisfiú, Máté, akivel nagyon jól összebarátkoztak.

Aztán augusztusban voltunk 2 hetet Érden a nagynénéméknél, amíg ők nyaraltak, mi őriztük a házat. Ott tapasztalta meg Lina a „mélyvíz” (neki ciciig érő) és a jakuzzi örömét, hihetetlen pancsiművész lett ő is, apja legnagyobb örömére! A karúszót ő is elviselte, sőt aug. végén egyszer kimentünk bátyámmal meg a barátnőjével a Dagályra, és ott kifejezetten ügyesen lebegett a vizen a karúszóval; ő feltartotta a kis fejét, én meg fogtam a posiját, olyan ügyes volt. A merülés őt sem veti vissza, egy kicsit olyankor megszeppenve hozzám bújik, aztán élvezi tovább a pancsit. És persze határozott nemmel válaszol a „Nem fázol?” vagy a „Kimegyünk?” kérdéseimre.

Szeptember 8-án tört meg lustaságom jege, ekkor kezdtem visszaolvasni és újra írni. A következő történt ugyanis.
A mosást teregettem, egy ideig segített adogatni a zoknikat, bugyikat, aztán lekéredzkedett a székéből. Nem is tudom, hogy miről beszélgethettünk, mikor egyszer csak odajön, átöleli a lábam, és azt mondja „Mama, szeje” – vagyis „Mama, szeretlek”!!! Szinte még most is könnybe lábad a szemem, én nagyon sokszor mondom neki, és néhány napja a nyuszikáját ölelgette meg és mondta, hogy „szeje”. Ezekért a dolgokért érdemes élni.

Így 19 hónapos korára guggolva kakil, meg kommentálja, hogy „Ina, legu, kakim”. A birtokost előszeretettel használja „iszom”, tejcim”, „kakim”. Miután kakilt, szól, hogy „kaki, kicse”, vagyis már ő kéri, hogy cseréljük ki. A másik nagy tanulása, hogy „Áki kuki, Éka nuni, Apa kuki, Mama nuni, Ina nuni”. Édes nagyon, néha az utcán is mondogatja…

Nyáron elég sokat volt pelus nélkül, ha pisilt, mindig szólt és meg is mutatta, hogy hová pisilt. Egyszer a földre kakilt, ő is megijedt tőle, aztán többször nem történt ilyen. A múltkor meg nagyon belement a nunijába a kaki és nem tetszett neki ahogy törölgettem. Mondtam neki, hogy muszáj, mert nagyon kakis és muszáj kitörölni. Kiabált, hogy „Ina, mezzé” (meg akarta nézni), de akkor nem ijedt meg.
Orsi, nagy gratula a költözéshez! Lehet csak én siklottam el fölötte, de ha ti a nagyszülők házába költöztök, ők hova mennek?
Ja, bugyizöld konyhaszekrény nagymamáméknál is volt. Tőlük van egy ugyanilyen zöld sámlink. :D

Úristen, állatkertben nem is tudom mikor voltam utoljára…
Igen, én is megállapítottam, hogy Borisz határozottan pasis lett!! És a többi kis csöppség is annyira aranyos!

Én is teszek majd fel képeket, de ma már nincs kedvem válogatni meg kicsinyítgetni…

Kép

Kép
csürci
 
 


Mégis rászántam magam, most már kivárom amíg Lina megébred.

Aerobic lady
Kép

Unokatesókkal egyenpólóban
Kép

Feláll a haja a csúszda után
Kép

Pancsi portré
Kép

Punk (Réka unokatesó mániája)
Kép

Buborék kergetés
Kép

Ezt úgy tetszik ahogy támaszkodik Kép

Még mindig szenvedélyesen szeret bújócskázni
Kép

Kép

Kép
csürci
 
 


Sziasztok!

Adok végre én is életjelet magunkról...

A képek nagyon tetszenek, Borisz tényleg fiús és sokat nőtt a haja, Levi a szék lábának az élének esett amitől szép kis csík lett a fején borogatás ellenére. Dávid jól néz ki rövid hajjal is és Eszti is nagyon szép kiscsaj!! Linának volt már vágva a haja? Talán nem, olyannak nézem, mint Leviét és ő is szereti a bubikat kergetni. Jó régen nem hallottunk tényleg felőletek semmit! Örülök, hogy minden rendben és Lina is milyen ügyes!
Szóval az állatkert is szupi volt! Igen, nem is rossz ötlet egy ilyen tali...

Próbálok gyorsan írni mindenről, mert bármikor felébredhet a Manó.

Orsi tényleg azért vigyázz magadra, nagyon ne feledkezz bele az intézkedésbe!

Úgy látszik az önálló evésben mi eléggé le vagyunk maradva az én hibámból. Szegény sokszor szeretne egyedül enni és sokszor nem hagyom... :? :oops: Igyekszem ezen változtatni mostmár.

Nekünk hétfőn meg volt a vérvétel, most másik nő vette és ez nagyon gyors volt és jó helyre szúrt, nem volt akkora megrázkódtatás, mint az előző. Pénteken telefonon elmondták az eredményt (érdekes most nem kellet 5 hetet várni rá....). Szóval hál istennek jó hírek, most teljesen normális volt az IgA szintje, tehát mégiscsak van nyálkahártya védelme.
Persze a jó hírre lebetegedett. Borzasztó mennyire folyik az orra és ma már lázas is, szegénykém nagyon iki van készülve. :cry: levegőt szegénykém nem nagyon kap, enni, inni nem akar. Nagyon idegesít, hogy nem tudok belediktálni semmi folyadékot, se vizet, se gyümölcslevet sem teát. :x Holnap doki.
tegnap egy régi barátnőm volt nálunk a pici fiával + a férjével. Szóltam ugyan, hogy orrfolyás van, eljöttek, de remélem Botond nem kapta el...

Jaj, megyek, bocs ha valakit kihagytam.

KépKép
kora
 
 


en is pasisnak latom boriszt, de timinek meseltem eppen, hogy 1 nappal az allatkertezes elott meg a trolin beszelgettunk egy nagypapaval, aki aszonta: "nekem is kb. ennyi idos az unokam, csak az fiú." hm.:-)
esztit is neha ferfiasan fellokte borisz:-) eszti meg noiesen nem lokott vissza. bar eppen tegnap jottem ra, hogy borisznal ez a mostanaban elokerulo lokdosodese, kommunikacios kiserlet, valahogy fel akarja venni a kapcsolatot, egyelore a modszere meg nem tokeletes, de majd alakul...!
egyebkent esztihez kepest borisz izgagabbnak tunt az allatkertben, de o azert sose olyan "nemlehet leloni"-gyerek, mint ahogy lili napjat leirta edina, vagy ahogy kolosrol mondja orsi. kifejezett egy helyben eljatszogatosnak mondanam, nyugisnak. bar az utobbi hetekben gyakran rajon, hogy "aiz, uddájunt", s akkor fel oraig ugralni kell vele a matracon aliznak.

navegre, csurci!!!
huncutfej linat mar nagyon regen lattuk am!:-) jo, hogy kepekkel is jottel! a tamaszkodoson az arca/tekintete is nagyon jo:-) az uncsitesokkal meg siman elmenne tesonak!
ahogy leirod, o is nagyon ugyesen dumal. eszti is teljesen mas szinten van, mint borisz, ahogy hallottam, s lina is. s nem csak azert, mert borisz hanyagul banik a massalhangzokkal, hanem o inkabb papagajkodik vagy kovetelozik, esetleg koszonget es lelkesedik szavakban, de esztinek mar velemenye van:-) azt is mondta, hogy "szerintem"...:-)

kora,
ez johir! bar en tobbnyire ezt hallom, hogy a kiskolykok imminsejtjei hol ilyen, hol olyan eredmenyt mutatnak. majd 5 eves korra mar lesz normal immunrendszeruk is!

Kép
Kép
momoska
 
 


ja...serult boriszfej! Kép

lehet, hogy most hasonlitanak levivel???:-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.09.13 13:37-kor.

Kép
Kép
momoska
 
 


s a szombati kirandulason ilyen konszolidaltan kezdtuk:
Kép

igy folytattuk:
Kép

s igy vegeztuk:
Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

gyöngyösön vagynk, szar itt a net mióta felujítunk...

Momoska, hol voltatok? mi ez a víz? :)
szegény Borisz.

nekünk meg vlmi allergiánk van... azt mondta a doki, valszeg szappanra, vagy öblítö...kaptunk kenőcsöt, elég ronda neki. kis pöttyös a teste, de csak foltokvan. mint az ekcéma.

Csürci, halihó!!! sziasztok. milyen édes Lina, régen láttuk. most már gyere gyakrabban. én is jövök pedig sok a meló. :D

Kora, örülök, h nics komolya baja Levipajtásnak. orrfolyáshoz meg jobbulást.

megpróbálom elküldeni...
snooopy
 
 


Csürci, anyósomék a kertben lévő másik házba kötöznek át. itt van az iroda is ahova szabi minden nap lejár dolgozni. ez egy nagy ház, de elég régi. apósom nagynénjei laktak itt, de mióta ők meghalltak - 12éve- nem élt benne senki.

irigyellek, h Lina már ennyi mindent mond, én is elérzékenyültem ahogy olvastam a "szeretlek mamit"-t :D aranyos lehetett.
kolos csak az apát és apapát mondja, utóbbit akét nagyapjára. nem igazán akar beszélni, csak mutogat, meg nyög, nyüszít, vinnyog ha akar vlmit. jelbeszéd az megy neki. :shock: :D
snooopy
 
 


Szegény Borisz! Mi a fenét csináltál vele, Momoska??
Én is akartam kérdezni, hogy merre voltatok kirándulni.

Barátnőm majdnem 2 éves kisfia is alig beszél pár szót, de nyögni azt ő is nagyon tud. Meg olyan torokból jövő hangon szokta "mondani", hogy "uk-uk". Bár én imádom, ahogy Lina dumál, de Keve is nagyon édes ezzel az ukozással, gondolm Kolos is hasonlóan cuki lehet, ahogy "küzd", hogy megértesse magát.
Nagyon izgi lehet ez a felújítás, főleg amikor túl lesztek rajta, és beköltöztök álmaitok házába! Kitartás, és tényleg vigyázz magadra!

Kép

Kép
csürci
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?