Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hova tűnt mindenki? Gyertek elő! :lol:

Sajnos nekünk ez a spontán hónap sem sikerült. :cry: Már nem nagyon bízom a spontánban, valószínűleg novemberben kezdhetünk az inszemekkel. Remélem, azzal sikerrel járunk majd.
vayacon
 
 


Sziasztok!

Én a meló miatt vagyok eltűnve. Sajna nálunk ilyenkor van az év eleji hajtás. Ráadásul most egy új feladatkörbe is be kell tanulnom, így munka idő után is van mivel foglalkoznom. Ahogy lesz időm,felnézek.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Sziasztok,

én is a munka alól pislogok és alig látok ki alóla. Nekem a jövő héttől lesz egy szusszanásnyi nyugi. Még a vérvételre se jutottunk el :cry:

T
tapedli
 
 

 
 

Sziasztok!

Nálunk meg minden változatlan azóta se lettem beteg... :( Nem tudom mi van.A hasam görcsölget, a cicim fáj... jelei vannak csak nem jön meg.
horváth beáta
 
 


Sziasztok kedves Mindnyájan!

Szerettem volna valami jó hírrel vagy jó hírt olvasva visszatérni, de úgy tűnik, egyik sem sikerült... Én nem produkáltam kétcsíkosat az elmúlt időszakban, és mivel még csak részlegesen sikerült visszaolvasnom Benneteket, még nem akarom elhinni, hogy egyikünk sem!!!

Úgyhogy: kedves Gólyák, érik az írásbeli figyelmeztetés: repüljetek végre felénk, mert ennek így rossz vége lesz:)

Látom, többeknek jól bekavartak új vizsgálati eredmények a szépen kitalált cselekvési tervébe. Nálunk is minden összevisszává vált kicsit: voltunk újabb spermavizsgálaton. Megállapítást nyert, hogy a 11%-os motilitásunk a proxeed szedése óta 30, majd 72%-ossá vált. Szuper, ugye? Csakhogy korán örültünk, amikor ezt a számot megláttuk: az összsejtszám ugyanis (ami eredetileg 15-40 millió között mozgott) az elmúlt hónapokban 6, majd 2,2 millióra csökkent. Így, noha onnét indultunk, hogy inszem, 2,2 milliós sejtszámmal szinte csak a lombok marad(na).

De ebbe nem nyugszom bele. Ezúttal egy inteligensebb andrológushoz kerültünk, akinek sikerült elmagyaráznom, hogy szerintem mi történik: a proxeed szépen hat, nagyon jól megemelte a motilitást (ez volt a cél), de közben valami más hatás csökkent a hímivarsejtek termelődését vagy lejutását. Ez a más hatás szerintem pl. visszér lehet, ezért kisírtam egy beutalót hereultrahangra. Adtak is időpontot október közepére:) Persze, nem várjuk ki, elmegyünk urológushoz magánrendelésre, aztán majd ultrahangra is magánban, ha nincs máshogy mód.

Közben a nőgyógyászom azt mondta, hogy ha semmiképp nem akarok lombikot, akkor ezzel a sejtszámmal is megpróbálhatjuk az inszemet. Előtte lesz egy clostys otthonpróbálkozós hónap, ami elvileg az október lenne, és utána indulhatna sz inszem. Én most úgy vagyok vele, hogy várjuk ki, mit mond az urológus, aztán meglátjuk. Ha műtét lesz, nem biztos, hogy most kéne ellőnünk ezt a clostys lehetőséget.

Syl, a Ti esetetek nekem meggyőző: szerintem simán lehet, hogy valami elzáródást megoldott a műtét, és emiatt minden simán rendeződött. Szerintem jó döntés volt, gratulálok!

És gratulálok mindenkinek , aki volt nyaralni: ez szerintem sokat számít:)

Bea, Tapi, Vayacon, Zsó, Bumi és többiek: szorítok továbbra is, hogy mindnyájan szerencsével járjunk.

Üdv
Ilyenis
ilyenisvagyok
 
 


sziasztok!

a problémám ugyan nem a férfi meddőséggel kapcsolatos (és remélem nem is lesz), de annyi topic van, hogy már beleszédültem a keresgélésbe... és talán ez a legmegfelelőbb.

szóval kettőnk közül velem biztosan van gond (pcos), de a dokim azt mondta, addig nem lépünk tovább, amíg nem viszem neki párom spermaképét. és itt jön a bibi... tudom, hogy ő is szeretné a babát, de mégis kerek perec kijelentette, hogy orvosról hallani sem akar, ő ugyan el nem megy...

persze még csak tegnap került szóba először, és lehet, hogy talán túl hirtelen jött a dolog... de én abszolult nem értem... mintha férfiúi mivoltát szeretné bárki is megkérdőjelezni... pedig erről szó sincs ("de akkor meg minek menjek?")
kérlek, segítsetek! mit lehet ilyenkor mondani? mennyi idő, mire elfogadja, hogy ez kell?

tegnap már úgy aludtam el, hogy jó, akkor nekünk sosem lesz kisbabánk :(

köszönöm:
Juli
-j-
Baja
 
 


Szia Juli!

Ha a párod is akarja a babát, akkor mindenképp rá kell szánnia magát a vizsgálatra., és magától rá is fogja szánni. Nálunk is az volt a férjem első reakciója, hogy hozzá ne nyúljon senki, aztán meg simán elment a vizsgálatra. Ki is derült, hogy nála van a bibi. Ha neked PCOS-d van, akkor lehet, hogy eleve inszemt javasol a doki, ott meg ugye a férjednek kell hozzá produkálni az anyagot, ráadásul lehet, hogy ott helyben. beszéljétekl át a dolgot, had emésztgesse.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


sziasztok.

bocs a belekotyert de J erzeseit teljesen megertem.az en parom nem ment el vizsgalatra 4evig probalkoztunk mire osszejott a baba.
Pcosd vagyok en is.

J nem ertem a dokid,a parod eredmenyetol fuggetlenul kezelni kellene a pcost.Miota probalkoztok?

Kép
monyo83
 
 


bumi!

köszi... remélem, hogy valóban csak első reakció volt...
de félek, hogy lesz még néhány húzós köröm ezzel kapcsolatban :(
kedvesemnek már azzal problémája van, hogy egyáltalán orvos közelébe kell mennie (mióta ismerem, 8 évvel ezelőtt volt először és utoljára orvosnál, de akkor is úgy vitték, kontrolra már nem ment vissza, mert "semmi bajom")


monyo!

próbálkozni... mondjuk úgy, hogy több mint másfél éve nem védekezünk.
a pcos-t kezeljük, szedem a metet. viszont más jellegű betegség miatt ajánlott lenne "megsürgetni" a dolgot, így szóba került a closti. viszont amíg nem tudok egy jó spermaképet a dokinak felmutatni, addig nem akar belekezdeni a stimulálásba, nehogy felesleges legyen.
pedig már ezen gondolkodom, hogy felhívom, inkább stimuzzon feleslegesen, de én nem stresszelem magam egy hülye vizsgálat miatt.
-j-
Baja
 
 


Szia Juli!

Isten hozott közöttünk, de egyben kívánom azt is, hogy minél hamarabb megnyugodva tudj távozni innen:)

Szóval: szerintem a sok beszélgetés, türelmes megnyugtatás segíthet csak. Neked kell elmondanod nagyon nyugodtan és nagy szeretettel a párodnak, hogy
-a férfiasságának nincs köze a spermaképéhez: előbbit számodra a lénye, a kisugárzása, a szeretkezéseitek (stb.) jelentik, nem pedig egy orvosi adat
-a spermaképnek nem az a célja, hogy a férfiasságáról tudjanak meg valamit, hanem pusztán egy sejtszámról
-ez lehet rossz, de Te akkor is szereted őt (mint ahogy ő is Téged a PCOS-val együtt)
-nem róla, mint emberről fognak ítéletet mondani, csak egy orvosi eredményről állapítanak meg valamit (ami teljesen független a személyétől)
-és akármilyen is lesz az eredmény, akkor is lehet babátok
-a nem-jön-össze-a-baba kérdésben soha senki nem "hibás", soha senki nem "tehet róla" (tehát nem kell attól félnie, hogy az derül ki, hogy ő a ludas), max.azt a kifejezést érdemes használni, hogy "van orvosi értelemben vett eltérés" vagy nincs
-ez sokkal inkább egy közös probléma, amit együtt kell megoldani, vagy még inkább egy közös kihívás, aminek együtt kell megfelelni
-stb.

Gondolom persze, hogy ezeket magadtól is tudod. De annyiszor kell majd angyali türelemmel elismételned, hogy jobb írásban is látni:)

És még egy (talán számotokra is vigasztaló dolog): egy csomó klinikán és kórházban megengedik (ha elég közel laktok, és durván fél óra alatt beértek), hogy hazavigyétek a spermagyűjtő edényt, másnap pl. reggel otthon nyugiban produkáljatok bele matériát, aztán szépen visszavigyétek. De még ahol ez nincs is így, ott is be lehet menni ketten abba a bizonyos szobába.

Kívánok mindkettőtöknek sok humort és türelmet a tortúra elviseléséhez:)
ilyenisvagyok
 
 


Jaj, még valami: felelős orvos nem stimuz spermakép nélkül. Miért vállalnád be? Úgyis csak told vele ezt a vizsgálatot, elkerülni nem tudod: ha nem jön össze a closys hónapban a baba, muszáj lesz a spermakép. Miért használnád el a closty lehetőségét úgy, hogy nem is tudod, érdemes-e? (Nem írják ám fel olyan sokszor, max. 2-3 alkalommal.)
ilyenisvagyok
 
 


Bumi, Tapi azért ne vigyétek túlzásba a munkát, bár gondolom muszáj. :(

Bea, drukkolok, hogy minél hamarabb jöjjön meg. Jól gondolom, hogy most nem lehetsz terhes?

Ilyenis, remélem az írásbeli figyelmeztetés után észhez térnek a gólyák. Hát sajnálom hogy ennyit romlott a párod eredménye mármint ami a sejtszámot illeti. Nem tudom, hogy egy pici herevisszér okozhat-e ennyi romlást, viszont én azt hallottam, hogy a nagyon kicsit nem érdemes műteni, mert annyira pici hogy kicsi a sikeres műtét esélye. Nem tudom, tényleg így van-e, én ezt hallottam.

Juli, nem túl jó, hogy ilyen a férjed hozzáállása, de meg kell értened, a férfiak annyira mások. Szerintem csak akkor van gond, ha idővel sem változik, mert egyébként lehet finoman irányítani őket (már akit). Első lépésként szerintem keressetek olyan klinikát, ahová be tudjátok vinni a spermát és nem kell bemennie. Lehet, kiderül, hogy semmi baja és akkor megnyugszik.
vayacon
 
 


Köszi mindenkinek :)

Tegnap este nagy sírások után azt mondta, hogy ha le tudom beszélni, hogy otthonról vigyük, akkor ám legyen (ugyan kiocsit félek, hogy mire eljön a majdan kapott időpont, változik még a vélemény)... egy magánrendelő telefonszámát kaptam meg, autóval kb 5 percre van a lakástól... úgyhogy már csak rajtam múlik, hogy meg tudom-e dumálni a dolgot velük... egyenlőre azt hiszem, ez a maximum, amit ki tudtam belőle hízelegni :)

csak tegnap annyira el voltam keseredve... nem is gondoltam, hogy estére ennyit változik a hozzáállása (leghatásosabb érvem: "ha megkapod a papírt, hogy rendben vagy, akkor utána téged évekig békénhagy mindenki" :Đ)
-j-
Baja
 
 


sziasztok.

Juli orulok hogy megoldodott a problema,sok sikert.

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok!


Juli!
Ez jó hír. Szerintem az elsőn kell túl esni, a többit megszokja a párod, ha szükséges. Az én férjem már rutinból ad mintát. Segítség nélkül. Első alkalommal meg itt kínlódtunk idehaza egy csomót.
(Azért néha elcsodálkozom, milyen önzőek is a férfiak. Nekik ezt a tök fájdalommentes dolgot kell megtenniük, és mégis húzódoznak, mi meg készségesen megyünk minden fájdalmas vizsgálatra, műtétre.)

Többieknek pusz!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Juli, látod, mondtam én hogy meggyőzhetők a férfiak. :lol: Mi nők jól értünk ehhez.

Bumi mások vagyunk az biztos. De meg kell próbálni megérteni őket, mert csak így működhet egy jó kapcsolat. Máshogy gondolkoznak, és eleve bennük nem olyan erős a biológiai ösztön, hogy gyerekük legyen, legalábbis nem olyan erős mint nálunk.

Nekem rossz napom volt ma, kiderült hogy sógorom is elvesztette a munkáját. (ikertesóm férje) Férjemék munkahelyén is nagy gondok vannak, nem tudom mi lesz. Félek hogy ő is munka nélkül marad, akkor tuti el kell halasztanunk a babaprojektet. Annyira elegem van már a válságból. Néha úgy érzem, minden összeomlik. :cry: :cry: :cry:
vayacon
 
 


Vayacon!
Sajnálom, és teljesen egyetértek!Nálunk is ez van!Páromnak hol van munkája hol nem... az én helyzetem meg teljesen bizonytalan, a babaprojektröl meg... Mostanába én is eléggé roszkedvű vagyok a sok bizonytalanság miatt. :(
horváth beáta
 
 


Vayacon, Bea, ez egyszerűen nem történhet meg!!! Szorítok, hogy mindkettőtök párjának legyen/megmaradjon az állandó munkája! Enélkül is van elég bizonytalanság az életetekben, nem kell még plussz...

Juli, ügyes voltál, csak így tovább.
ilyenisvagyok
 
 


mégsem voltam annyira ügyes :(

hozott anyagból nem dolgoznak (megjegyzem, teljesen érthető). most van újra egy hónapnyi időm, hogy kihízelegjem belőle a vizsgálatot (havonta egyszer jönnek csak), mivel így a jövő keddi időpontnak lőttek.

azért tegnap bepróbálkoztam újra... kezdem érteni. magával a helyzettel van a problémája. ő, aki még egy puszit sem ad az utcán... nem tudja elfogadni azt, hogy egy rendelőben kellene "produkálnia" :?

Bea, Vayacon! ismeretlenül is szorítok nektek! átérzem a helyzetet, párom 2 hete munkanélküli :s
-j-
Baja
 
 


Juli!

Keressetek más helyet! Tuti van olyan, ahova lehet vinni az anyagot! A lényeg, hogy nem lehet régebbi 2 órásnál, de lehetőleg még frissebb legyen ennél is.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Juli, egyetértek Bumival, biztos hogy találtok olyan helyet, ahova be lehet vinni az anyagot. Próbálkozzatok meddőségi központtal, ott általában elfogadják, ha egy-két óra alatt beértek.
vayacon
 
 


itthon ha jól tudom, csak itt csinálják, minden más pedig nincs ennyire elérhető közelségben (pécs, szeged, kmét). ez itt a balkán! :)

azért sztem következő hónapra csak megpuhítom a zembert :) addig meg van otthon mikroszkóp, megszámolom én ;)
-j-
Baja
 
 


Juli!

Létezik olyan , hogy otthon végezhető spermium teszt. De ez csak a mennyiségét tudja vizsgálni, a minőségét nem, és elég drága is.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


na, most erre ráguglizok :)
-j-
Baja
 
 


Én is rákerestem és olyan is van, ami a mozgékonyságot méri. Kérdés, hogy hol lehet ezeket beszerezni.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Pre Conceive Plus otthon végezhetö spermateszt
Fertell

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


köszi :)
ha nem akar az ember vitsgálatra menni, hát beruházunk erre... jobb, mint a semmi :)
-j-
Baja
 
 


Sziasztok csajok!

Juli, üdv a fedélzeten! Sajnos abban a cipőben amiben most vagy itt már mind jártunk. De csak csatlakozni tudok a többiekhez, mert sok türelem kell ilyenkor a párjainkhoz. Idővel engedni fog, csak várni kell. Addig pedig segítség a gyorsteszt. Ha viszont annak ne adja az ég rossz lenne az eredménye, valószínű magától is menni akar majd megtudni a pontos értékeket.

..én ma egy hős voltam. 11 kémcső vért vettek le ma tőlem :shock: Végre eljutottunk ugyanis a vérvizsgálatra az Állami Egészség Központ hematológiájára. Hát csak megjegyzem, hogy nem semmi lett az a kórház...nagyon modern. De várni viszont ugyanúgy kellett rendesen mint a kevésbé modernekben. Nekem éhgyomorra kellett mennem, a férjemnek nem. Odaértünk 7:30-ra és 9:50-kor szólítottak :twisted: Én már kettőt láttam az éhségtől, ráadásul még vizet sem ittam és később kiderült, hogy ihattam volna :? Sosem szoktam rosszul lenni a vérvételtől, de most majdnem sikerült. Olyan fejfájást kaptam, hogy csuda! Nade a lényeg, hogy túl vagyunk :D Eredmény sajna csak 6 (!) hét múlva lesz, így az inszem okt. vége, november eleje lehet legkorábban :(

Most ilyen önző módon csak magamról, mert még mindig fáj a buksim és megyek ledőlni megint.

T
tapedli
 
 


tapedli!
neked is köszi :)
ma már azt mondta, hogy a köv hónapi időpontig még átgondolja a dolgot.
aztán kiderült, hogy még jó, hogy nem ment bele rögtön, mert kedden kell mennem a gasztróra, így úgyis le kellett volna mondani... az meg tragédia lett volna, és többször tuti nem sikerült volna rábeszélnem.

6 hét egy eredményért? kicsit soknak tűnik... de biztos minden oké lesz :)
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

2009.08.31-én 16 órakor megszületett a kisfiúnk, Horváth Márton 3450 grammal és 60 centivel. Az egész család jól van. Nagyon szép baba. Szopizás beindult, eddig nagyon jó baba. Sokat alszik, eszik. Nagyon-nagyon szeretjük.
Kívánom mindenkinek, hogy mielőbb megtapasztalhassátok, milyen érzés ez.

Kép
p__lilla
 
 


Szia Lilla!

Gratulálok a gyönyörű kisfiatokhoz és sok boldogságot az egész családnak! :D Szép nagy babuci :D Fotót kérünk! :wink: Ha lesz egy kis időd, írj még publikus részleteket a szülésről és bármiről ami ránk tartozhat :D

T
tapedli
 
 


Lilla!
Pont minap gondoltam Rátok mikor szülhetsz!Szívből gratulálunk nagyon sok boldogságot a picivel!!! :wink:
horváth beáta
 
 


Sziasztok!
Most gyorsan pár kép, a szülésről majd később, nincs rá időm begépelni. De mindenkinek ilyen gyönyörű, könnyű szülést kívánok, mint amilyen nekem volt.
Kép Kép Kép Kép

Kép
p__lilla
 
 


Lilla!

Tényleg gyönyörű a babátok! Azok a kis formás szájak :lol: :lol: Ennivaló! Gratulálok hozzá!

Azért nem semmi, hogy eltelt az idő, én még akkor léptem föl a fórumra, amikor kiderült, hogy Lilla babás. Úgyhogy most már itt az ideje, hogy mi többiek is kövessük őt. :lol: :lol:
vayacon
 
 


Lilla!
Annyira aranyos kis cukipofa!Nagyon szép a fiatok! :D Örülök,hogy könnyű szülésed volt!Jó babázást!

Vayacon!
Ebben igazad van úgy röpül az idő!Én is akkoriba kezdtem járni Tapolcára mikor Lillának volt a beültije.És már meg is szült!

Többiek? Bumi, Zsó, Kissedi ( :?: ) ....
horváth beáta
 
 


Lilla!

Gyönyörű a kisfiad! :D jajj, olyan jó itt babás fotót látni végre!! Később is tegyél majd, ha megoldható :) Alig várom, hogy írj a szülésről!

Katerina? Tőled is várjuk ám az infókat!
:wink:
tapedli
 
 


Csajok!
Ma reggel jött még csak meg. 49. napra. :twisted: :?
horváth beáta
 
 


Próba.

Kép
p__lilla
 
 


Sziasztok!

Meló még mindig elhavaz.

Lilla!
gratula!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Helló csajok!
Ma voltam Tapolcán! És már ki is irta a szurikat ma kezdjük is a stimut! :) Ugyan az az eljárás lesz,mint az elsőnél.Most sem lesz decapeptil.Olyan izgalomba vagyok! :)
horváth beáta
 
 


Sziasztok!

Tesómnak megszületett tegnap a babája.


Bea!
Megy a drukk!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumi,

gratula tesódéknak! :D Nagyon klassz lesz most, mert babázhatsz kedvedre :wink:

Bea,
drukk ezerrel! :wink:
tapedli
 
 


Tapi!
Sajna azért nem, mert mi Debrecenben lakunk, ők meg Pesten. De majd most biztos sűrűbben megyünk majd.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumi
Gratulálok a tesódnak. Sok egészséget, örömet kívánok nekik!

Bea
Megy a drukk. Elhiszem, hogy izgalomban vagy. Mikorra várható a leszívás?

Kép
p__lilla
 
 


Bumi!
Gratula a tesódnak! :) Az tök jó, ha a családba pici baba születik!Hamarosan Neked is lesz!Mi ujság ciszta ügyben?

Lilla!
Ahogy számolgattam 21.-e körül.Azon a héten szerintem.

Csak most meg úgy köhögök,meg kezdek náthás lenni. :( Pont a legjobbkor. :twisted: Remélem gyors túlleszek rajt, nem szeretném, ha most meg ez kavarna be és befolyásolna a sikerességet!
horváth beáta
 
 


Lilla!
Nem emlékszel véletlenül rá mennyibe került a cetrotide, és az ovitrelle? Vagy neked nem azt irtak fel anno?Én már nem emlékszem. :oops:
horváth beáta
 
 


Bea
Én nem kaptam cetrotide-t, így fogalmam sincs mennyi. Csak gonaloztam. Az ovitrellére sem emlékszem, de abból 2-t adtak.

Kép
p__lilla
 
 


Üdvözlök mindenkit!új vagyok még de sokat olvasom az üzeneteket!9évig szedtem fogamzásgátlót,Novinette-t majd Yadine-t,abbahagytam áprilisban 2szer megjött 33napra utoljára 54napra,most megint 32napnál tartok a dokim azt mondta gyógyszerrel kell vissza állitani a dolgot :( !1hónapja próbálkozunk a férjemmel a baba dolgon!az a bökkenő,h neki 11-12éves korában elkapta a mumpszot és ráhúzodott a heréjére és az egyik elsirvadt ami állitólag normális,de aggódom ,h teljesen meddő lett,bár azt mondják csak ha felnőtt korban éri el a betegség!vhogy jó is meg rossz is ez a bizonytalanáság,állitólag gyerekkorban nagyon kicsi az esélye,h meddő lesz(csak felnőttkorban veszélyes)ha van vmi tanácsotok megköszönöm!
vikus82
 
 


Próba

Kép
p__lilla
 
 


Szia Vikus, üdvözöllek. Szerintem érdemes lenne megcsinálni egy spermavizsgálatot, hogy megnyugodjál. A többi meddőségi kivizsgálással még nyugodtan várhattok, semmi okotok rá, hiszen csak most kezdtetek próbálkozni.

Én holnap telefonálok a BMC-be a férjem eredménye végett. Úgy döntöttünk, ha elég jók lesznek az eredmények, várunk az inszemmel. Több okból is, elsősorban azért, mert nagyon rosszul állunk most anyagilag. Másrészt szeretnék lefogyni mire teherbe esek :oops: (bár ez csak másodlagos szempont). Meg úgy vagyunk vele, hogy ha tényleg lehet spontán akkor mért ne adjunk esélyt, hiszen a műtét után nem sok idő telt el (5 hónap, de abból az első 3 hó még a gyógyulás ideje volt).

Hát nem biztos hogy jó döntés, de ha nem is jön össze a baba, legalább elmondhatjuk majd, hogy mindent megtettünk. Valahogy most el tudom fogadni, hogy akkor jön majd a bébi amikor ő szeretne (ebben valószínűleg segítettek a homeós cseppek is). Meg rászánom magam, hogy megcsináltassuk az IR vizsgálatot is, hogy azt is kizárjuk.

Addig is mindenkinek drukk jövök még helyzetjelentéssel. :lol:
vayacon
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: