Új privát üzeneted érkezett!

Böbi
akkor te már profi vagy az egyedüli fektetésben!
pumuklii
 
 


Reni: hogy csináltad? :lol: :lol: :lol:

Na még annyit akartam, hogy eleinte ha tudtam, minden bio volt, amit adtam (gyümi, zöldség). Ez főleg a sárgarépánál lényeges egyébként, meg a gyökérzöldségeknél állítólag! Szóval sárgarépából csak bio ment. Céklából emlékeim szerint nem nagyon, de akkor jó volt, mert nyár volt és termett anyósomék kertjében egy csomó minden. Most sajna tél lesz... De lehet, kimegyek a biopiacra majd néhányszor.

Kép
Kép
tinu
 
 


Netti! Előre szólok, hogy NEM KÖVETENDŐ példa! 4 hós volt Amina amikor hirtelen lecsökkent a tejem, védőnővel még nem beszéltem a hozzátápiról, azt meg amit tizen x éve tanultam csecsemőgondozás órán már réges-régen elfelejtettem. Szóval tejcsi érezhetően kevesebb lett, én meg, mert a gyerek éhes vettem egy tejpépet. Rá volt írva, hogy 4 hós kortól, na mondom ez rossz nem lehet. Megcsináltam egy adagot, persze az az adag azért elég sok egy ekkora babának, és úgy ahogy volt megetettem vele az egészet. Boldogan befalta, nem is lett semmi baja tőle, de ma már nem tudom hogy voltam erre képes. Most nem merném megcsinálni.

Kép
Kép
g_reny
 
 

 
 

Hozzátáplálás.Én is egyből a reszelt gyümivel kezdtem.De gond nem volt,meg szép lassan vezettem be mindent.
Most is így volt.2 hami között eszik még csak Hanna is délelőtt.Élvezi az új ízeket,bár sokat nevetek a fintorokon.Már kóstolt almát,barackot,banánt.A barackot nem bírja.Ma meg kapott pár kanál sütőtököt,eddig favorit.
Viszont gondban vok,mivel sűrítem majd a cuccokat.Grétivel volt annyi tej fagyasztva,de most nincs.Ötlet???A sinlac a dokink szerint allergiásoknak való :roll:
Tinu mi az a rizspép???? :oops:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Reny,ez meredek volt. :oops: De minden jó ha a vége jó.
Végülis ha Szofi szavaira gondolunk,hogy régen a krumpliföldön mit adtak???
Én nem bírtam a tápszert,anyunak nem volt teje,így teás tejet kaptam.Fini lehetett

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Böbi, Zsófi is nagy Thomas rajongó :wink:

Mi anno Zsófival almával kezdtük, ő mindent nagyon jól fogadott, úgyhogy gyorsan ment a szopi kiváltása is :) Reggeli és esti szopit én még megtartottam volna, de Zsófi nem ért már rá... :roll:
Vendég
 


Zsuzsi,
uniós országba elméletileg kell személyi igazolvány (ezért vezették be, hogy idén júniustól a babák már automatice kapják, együtt a szül. anyakönyvi kivonattal és a lakcímkártyával).

Annus,
hozzátápi:
http://www.kismamablog.hu/category/baba-receptek
itt nagyon sok hasznos cikk van hozzátápiról, sőt, egy letölthető babaszakácskönyv is!

Nah, mit is akartam még... :?: :?:

Kép

Kép
zsüci
 
 


:idea: :idea: Megvan!! :lol:

Kutyafüle,
Csibe is bukik még mindig, bár manapság már talán kevesebbet és nem minden étkezés után, de jellemzően ő is evés után 1-2 órával, már részben emésztett (bocs) tejcsit küld vissza. Remélem a hozzátápival ez lassan megszűnik...

Panndi,
a lányaid csodaszépek! :lol: :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Na köszi lányok!!!!Hasznos ez a sok infó!!!Majd lementem már,mert sose fogom megtalálni ha kell! :wink: Bár Iza nagy zabás...remélem nem lesz gond nála! :wink:

annus11
 
 


És még: én 5 hósan el akarom kezdeni a kóstoltatást (szopi után 1-2 kanál ez-az, levek). Korai?

Kép

Kép
zsüci
 
 


Reny :lol: :lol: :lol: hat ez aranyos volt :lol:

Boro amig alma levet szurcsolt nem volt semmi, a reszeltol meg nagyon zold es surubb a kaki, de nem faj a poci, ne adjak akkor neki? vagy ez nem gond?

Netti
Kép
maumau
 
 


Hali!
Még nem tudtam v.olvasni.
Elkészült a REMEKMŰ! :D
Na, mit szóltok? Sztetek örülni fog neki a nagyi (anyósom)??????
Kép Az alkotó Kép Az alkotó örül a műnek :) Kép A MŰ :)

Kép
mozza
 
 


mozza, eeeeeeeeeez nagyon tuti!!!!!!!!!!
en is akarok ilyet!!! megyunk mindjart brendonba apaval, csak erjen mar haza :evil: meg kell neznem vmit :D

Netti
Kép
maumau
 
 


egy ilyen nyomatot lehet vele csinalni??? anyumnak jov honapban szulinap :D es Lili milyen huncut pofit vag!! hat tunderi :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Anita: higítani forralt vízzel lehet, sűríteni ezzel (is) - bár elvileg 6 hós kortól van írva... Szerintem a Sinlac jó választás lenne erre.
http://biofalva.unas.hu/shop_artdet.php ... nas_799164

Kép
Kép
tinu
 
 


AMúgy drágának tűnhet, de nekünk összesen 2 doboz fogyott el. Aztán már sok minden mást ehetett, és nem adtam többet rizspépet.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, te mikor akar elkezdeni a kostoltatast?

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti!
Igen, minden benne van a csomagban. :D
Egyik nap megcsináltuk a nyomatot. (tök egyszerű és ha elrontod, csak újra összegyúrod-kinyújtod az anyagot és tappancsot megint belenyomjátok), ez 30 órát szárad. Másik nap meg befotóztuk a BSZ-táblás képet. Lili jó modell, nagyon szereti ha fotózom, össze-vissza röhög mindig. :lol:
Majd töltök fel Youtubera egy videót....
Ma amikor hazajöttem a képelőhívatásból....Lili RÖHÖGÖTT...percekig...nem kacagás, nem nevetés, hanem gurgulázós több perces folyamatos röhögés RÁM....komolyan mondom....amikor lefektettem most aludni elsírtam magam, annyira meghatódtam (pedig nem gyakran szoktam)....így örült nekem :D ...

Kép
mozza
 
 


mozza :lol: ooooooo hat imadja az anyukajat !!! ennyi :lol: engem is nagyon meghat mostanaban ahogy nevet... amikor ilyen hosszasan csinalja!! attol kesz vagyok.. ketszer mar emgsiratott engem is :wink: pedig en a szulesnel se sirtam, akkor sem amikor meglattam! vhogy kesobb jott ki :roll: :D
en ma veszek ilyen cuccost! nagyon bejon!!!!!! 8)

quinny buzz kocsirol van vkinek velemeny? eladtuk a milyenket, mert szr volt :D kene bkocsi.. es nekem az uuugy tetszik!

Netti
Kép
maumau
 
 


egyebkent van itthon fotonyomtatonk,de eddig sose volt nagyon hasznalva.. na amiota meg van Boro..... allandoan kepeket nyomtatok mindenkinek :D es elfogyott megint afotopapir! pedig 150darabosat vettunk ugy remlik! :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Mozza, én is mindjárt pityergek, biztos frenetikus érzés volt. Én pl. tudjátok már mit várok? Amikor felveszed, a válladra teszed és ő átkarolja a nyakad....jajaj...apa meg majd nem tudja mitől bömbölök állandóan :D

Nagyon jól sikerült az ajándék és a hozzáadott érték (a szülinapos tábla) teszi IGAZÁN egyedivé. Ügyesek vagytok!

Reny, pépes sztori aranyos :-)

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Netti!
Miért volt sz*r AZ ÁLOMKOCSI?????????????

Kép
mozza
 
 


Netti, nekünk Quinny Freestyle van (a háromkerekű sport változat). Én imádom, bár nem kicsi jószág. Nagyon jól irányítható és ki is tudjuk használni. Szeretjük. Egyelőre a mózes része van fent, de mindjárt kinőjük :-) Ha nem kaptam volna meg jó áron (használtan) ezt a kocsit, akkor tuti buzz-t vettem volna (használtan persze).

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Netti: én 6 hós kora után szeretném csak kezdeni a hozzátápit. Nem rohanunk sehova.

Mozza: nagyon tutkó az ajándék!!! :) Én a nagyi helyében tuti zokognék, mikor meglátom. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Mozza, nekem is nagyon tetszik! Szupi lett!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


mozza, mamamektol kaptuk, kintrol hoztak, KEKbe. es en nem szeretem nagyon a kek szint :oops: de bnomek megvettek kicsit kevesebbert mint amennyiert brendonban betudtak volna szerezni. szoval igy nekik is jo meg nekunk is.
ES most a qiunny buzzal szemezek :oops:

amugy mozes es pelenkazotatyo nelkul kaptuk, szoval nem is hasznaltuk! es most lattam brendonban milyen huzatok vannak hozzzaa, na az egyik megtetszett,de mar mindegy :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


Gyongyi, nemtudom az milyen,de utana jarok! :D

Netti
Kép
maumau
 
 


keszlettek a gyuruink, megyunk azer is mindjart :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


hahó

Kutyafüle!
Nem baj, ha utána is bukik, ha szépen fejlődik ;)

Hozzátáplálás
Ha vki szeretne sokáig szoptatni, akkor a szilárdat szopi után adja! Ha elválasztani szeretné, ergo kiváltani egy szoptatást szilárddal, akkor szoptatás előtt ;) Nyilván lecsökken a tejtermelés, ha mást is kap a gyerkőc, mert kevesebbet fog szopizni, igy kevesebb inger éri a mellett és kevesebbet fog termelni. Minél több inger éri a mellett, annál több tejet termel. (inger=szoptatás, fejés)

Bence lázas lett oltás után :( kúpot meg kitolta... de visszanyomtam :) most meg pörögnek mindketten :)

Nah, én is bekeményitettem, tegnap óta majdnem ugyanakkor esznek: 9, 12, 15, 18, 20 meg hajnalban 2x kb. 3-4 körül, meg 5-6 körül. Hajnalban sokkal többet esznek, mint napközben :roll:
Vendég
 


petrus én úgy tisztellek ám :oops: nem tudom hogy bírod...multkor Ancsika rámbízta Julcsit pár órára...na akkor eldöntöttem hogy ikres anyukákra ezentúl istennőként tekintek...

hogy tudod őket egyszerre etetni? nekem egy gyerekhez is kéne még kb 2 kéz hogy minden okés legyen... :roll:

hozzátápi: én is úgy tudom hogy ha elválasztani akarod előtte, ha hozzátáplálni szopi után kell adni. én olyan 5 hósan szeretném kezdeni, remélem csöcsik bírják addig a strapát :lol:

multkor láttam olyat hogy jó éjszakát tejpép...az mi? azt mikórtól lehet? mire való, azon kívül hogy az van ráírva hogy átalussza a ygerek az iccakát őle...aha ja....Lili még nem olvasta a dobozt, szóval őt ez bizti nem hatná meg 8)

ez a tappancsos lenyomat nagyooooon tuti...én a kezecskéjét nyomnám bele, az olyan kis pindúúúúr :)

KisLili még nem kacag hangosan...néha kijön egy egy nagy vigyor közben egy kkhhhhhhkhhhhhhhhh de ennyi...mikormikormikor??? én is bőgni akarok rajta :wink:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki :lol: :lol: hat irjal irjal irjal nagyon sokat! imadom ahogy irsz.. olvasni :lol: a "csocsik" biztos birni fogjak....... :lol: amugy kisLili sztem nagyon hasonlit rad!
Egyebkent nemtudom meg mondani mikor kezdte Boro ezt a fajta nevetest.. de mostanaban nyomja minden nap es surun :D ket hete meg csak egyszer-egyszer csinalta.. na ma napjaban tobbszor!
este a legjobb,atveszi apukaja es jovok vissza zuhibol es mindig nyomja ahogy meglat :oops: imadooooooooom 8)

Netti
Kép
maumau
 
 


pliiiz sotet zold surubb kakira irjatok!! almaletol nem volt, reszeltol igen..

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti!
Sötétzöld kaki: előfordulhat tápszerváltásnál és hozzátápi elkezdésénél is a dokink szerint. (ja, meg a vastól)
Zöld kaki lehet, ha éhezik a baba.....na ez biztos nem lehet az oka.
Szóval nyugi, Lilinek is néha zöld. (ő kap vasat, meg most volt hozzátápi és tápiváltás..szóval halmozódik nálunk)
Múltkor totál felnőtt kaki színe volt!!! :shock: :lol:

Kép
mozza
 
 


Netti: hát tuti az almától van a zöld kaki. Választhatsz: vagy azt mondod, hogy "hát igen, meg kell tanulnia emészteni, majd belejön" és adod tovább, vagy azt mondod "ez még nem megy valami jól, próbáljunk valami más kaját, pl. őszibarit". :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Mozza, szuper az aji!!! Főleg így fotóval! Tündérke ahogy vigyorog! :-)
KÉpzeld, én tavalyelőtt karira csináltam ilyet apának, csak a 3 oldalasat, ahol kéz is van. Na, persze nem olvastam előtte a használati utit, pedig már egy hónapja ott állt a cucc. Karácsony napján kaptam észbe, apa elment egy órára otthonról, gyorsan elővettem, akkor láttam , hogy száradni is kéne... hmmm, hát az üveg alatt száradt meg! :-)
Jössz Panndiékhoz szerdán? Iringó hiányolná a szülinapos társát.

Iringónak hamuszürke a kakija, meg is lepődtek a csajok Anikónál rendesen! :lol:

Anyatejadómnak nem szopizik a kislánya, a lefejt tejet sem fogadja el, állítólag a fog, így most egész nap fej, hogy ne apadjon el, hátha még visszaszokik a kiscsaj, így Iringó ma egész nap anyatejet kapott. Kiváncsi leszek a székletére.

Petrus, jót mosolyogtam, hogy visszatoltad a kúpot! :-) Na nem is pocsékolunk! :wink:

Anita, a sinlac tök jó, én szerettem és receptre felírva elég olcsó is.
Vendég
 


Pumukli, készülsz az estére? Majd gyere, számolj be, hogy sikerült! Drukkolok!!!
Nekem eleinte az altatás volt nehéz, de most már az is gördülékeny, amióta Iringó egyedül alszik el.
Vendég
 


Böbi!
Cuki Iringó! :roll: :wink:
Szeretnénk menni...de sajna most nem tudom fixen még....
Szombaton megyünk bulizni férjemmel 8) , Egyik barátunk 33.szülinapja lesz lent Balcsin. Férjem rámakasztott vagy 30 oldalnyi szakszöveget fordítani.... :? ....csütörtökig kaptam rá időt...ha keddig letudom, akkor nagyon-nagyon szívesen mennénk, ha van még hely Panndinál. :roll:
Remélem bele tudok húzni és kész lesz.
(btw, gyűlölök fordítani....maximalista vagyok és jó sokat rágódom ált. rajta, hogy szép magyaros legyen :lol: )

Ja, férjem ö.keverte az egyik képen a lányát Iringóval :shock: :lol: ...egy helyes kis kopasz buksit látott szép ruckóban....remélem azért majd az oviból jó gyereket hoz haza. :roll:

Kép
mozza
 
 


Tinu!
Ha zöld a kakija , de nem fáj a pocija, akkor is váltani kell barackra szerinted???????????????????????????????????

Kép
mozza
 
 


Mozza: fogalmam sincs. Azért írtam, hogy döntse el Netti. :wink: Meg te is. :) Kérdezd meg a dokidat! Az én paraszti logikám szerint a zöld kaki mégiscsak azt jelenti, hogy nehezen megy az emésztés. Asszem anno a védőnőm azt mondta, hogy azért adjak neki hozzátápit, ne álljak le vele. De azt nem tudom, hogy az almát javasolta tovább, vagy áttértem másra.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hali! :)

Kezdek jobban lenni, de azért még nem az igazi...

Érdekes téma bukkant fel itt... :lol:

Anno Samu sem szerette a babauszit, de nem adtuk fel és hozzászokott! Ne ijedjetek meg a sírástól! :) Azért nem olyan rossz neki, csak HIDEG! Aztán minden rendben lesz! :wink:

Nagyon szép ajándékot kap az a nagyi!!!

Kismanó nyafog, úgyhogy most megyek, ha nem jönnék, jó estét, jó éjszakát!

Ja, tali, hát MOST még nem tudom. De megpróbálom mihamarabb kideríteni. Szóval féljetek, nagyon szeretnénk menni!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


koszi lanyok,hat Boronak se fajt a pocak almatol! de ez a sotet zold kaki eleg csuuuf, kapott oszilet amugy, na attol nem zold a kaki,de sztem fajt a pocakja kicsit.. bar lehet csak a foga.. mert nem kapott sokat.
szoval akkor mivel tovabb? sutotokle?? vagy maradjak az almalenel? mert csak akkor lett sotetzold amikor a reszelt reszet is kapta.. jaj nemtudom!! adjak csak leveket akkor meg??

Bobi, hamuszurke? :D
na elkepzelni nemtudom.. :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok!
Marci már alszik... ilyen rég nem volt... mondjuk napközben 2szer fél órát aludt kb.. :(

zöld kaki: Mozza, Marcinak szinte mindíg az, 10-ből 9 az és szépen gyarapszik, most 7300gramm... még nem kap hozzátáplálást, csak pótlást... mondtam már több orvosnak, de legyintettek rá...

házasélet: nekem az a gondom, hogy 1 szobában vagyunk, ha alszik, hanem az, hogy már az elején elkezd jönni a tej, és zavar... melltartóban pedig nem az igazi... kora reggel lenne esélyünk összebújni, amikor még alszik a manó, de szopi előtt nem megy emiatt... így akkor van rá lehetőség, amikor ő alszik... ha nagyobb lesz, biztos zavarni fog, hogy egy szobában... egyenlőre nem... szerintem akkor fog átköltözni a sajátjába...
de én is sokszor anyukának érzem magam, és csak ritkán nőnek.. ez szerintem addig lesz így koncentráltan, amíg szopi lesz....

Tali: nekem pont szerdá lesz szabadnapos a párom, így nem tudunk menni... de a következő lehetne majd nálunk megint a kertben, ha nem lesz esős idő....

Szofi, én is ezen vacilálok, hogy vegyünk -e járókát.. a doki javasolta, a mozgásfejlődés miatt, legyen tere mindíg.... a gyógytornász pedig nem szereti. legközelebb megkérdezem miért nem....

Zdori, örülök, hogy jobban vagy!

MOzza, nagyon tetszik a tappancsos ajándék! Szuper!

Fertőtlenítés: most olvastam végig a neomagnol füzetét, ott még a gyümölcsöt is fél órára neomagnolba kellene áztatni babáknak.. nem túlzás ez egy picit? A rongyit ti egyébként milyen gyakran mossátok ki? És utána kivasaljátok? :) én ma megpróbálkoztam, tartottam is attól, hogy elolvad... ugye ezen nincs az, hogy milyen fokon lehet vasalni....

Ovi: jól értettem, hogy már most kell intézni? Hogyan kel egyáltalán elkezdeni a választást, stb???
vanni
 
 


zöld kaki: upsz, most jut eszembe, Marci minden nap kap vasat... 6 hós koráig kell állítólag.... biztos attól zöld neki....
vanni
 
 


Mozza, Lili ruhája KIK-es? Fruzsinak is volt ilyenje :D
Vendég
 


Mozza, Netti: én már csak azért sem tudok megfelelő tanácsot adni nektek, mert eleve még nem kezdtem volna el a hozzátáplálást. :) Mivel ti az orvosotok tanácsát követtétek, szerintem kérdezzétek meg erről!

Kép
Kép
tinu
 
 


ÓÓÓÓÓÓÓÓ sztem kijott az elso fogunk!!! de nem tuti, nem tudom fenynel nezni, viszont most kentem be ujjacskammal az inyet....... es kidomborodik vmi kis reces :lol:

doki szerint normalis a zold kaki, nekem kicsit ijeszto :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


ja, es meg se nyikkant mikor kentem neki.. sot mosolygott kozben! :D viszont ha az also inyehez ertem bombizett nagyon.. ott nicns semmi reces meg :( de az faj most neki..

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti!
Szopipárnán ;) Egyik gyereket, egyik, másikat másik oldalra bekészitem, aztán felpakolom, beforditom irányba aztán hajrá :) Ha kész, leteszem, megvárja amásikat, aztán egymás után büfi. Vagy amelyik kész, azt leteszem, hasra forgatom és magától büfizik :)

Nekem is polipnak kéne lennem : )))

Gyerekorvosunk mondta, hogy 4 hósak, akkor jöhetnek a gyümilevek. Én meg leszereltem, hogy ráérünk még ;) Különben is, Luca fújja a nyálát, szépen fog festeni a fal, ha ezt majd gyümikkel teszi : )))
Vendég
 


Petrus, hat nem vagy semmi! :lol:
Enni van idod napkozben, vagy ilyesmi?
Gondolom a fozes szoba se johet :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


ma nagyon laptetos formamban vagyok :lol:

Petrus, akartam meg kerdezni, ket gyereket nemtudsz magadra kotni? :D

Netti
Kép
maumau
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: