Új privát üzeneted érkezett!

Reny,szerintem a halált ő sem tudja mi is pontosan.Szerintem tv-ben hallja,de kb neki a kórházba kerüléssel egyenlő.Szokta velem nézni az életmentőket :oops:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kitty! Újabban már újszülöttkortól lehet kérni, pontosan azért, hogy ha valaki uniós országba utazik ne kelljen útlevelet csináltatnia.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Pumukli,én aztán semmit.Grétike tud netezni.Megtudja nyitni és kikeresi amit akar.Kurzort,mindent használ.Sőt pl ha leírom egy lapra hogy maci,akkor ő beüti a keresőbe és nézi amit akar.Kedvencekből is kiválasztja amit szeretne.Túl sokat tud.Apjára ütött,ő nagy számtech zseni.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

 
 

És ma először én fektethetem, füröszthetem, altathatom mindkét gyereket :-(
pumuklii
 
 


Anita
nem semmi :-)
pumuklii
 
 


hogylehet egy bukást lemérni? :roll: :idea:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Köszi Reny :) Amúgy tök hülyeségnek tartom az útlevelet. Egy pár hónapos csecsemő képével akárki akármilyen gyereket ki tud vinni az országból..

Kép
szkitty
 
 


mniki, komoly a kérdés, vagy költői?

Kép
Kép
zili
 
 


Pumukli, boldog évforulót!!!! Pont ma nem tud hazamenni Apa? Sebaj, a virág aranyps volt tőle! Nálunk legalább heti kétszer én vagyok csak itthon, már belerázódtam.

Panndi, éééééééédesek a csajok!!! Főleg a ráülős! :lol: Nekem is mindig érettebbnek tűnik Fruzsi, de nem csodálkozom, szerintem Zsófi is érettebb a koránál.

Anita, behalok Gréti szövegén! Anya nem azért szült! :lol:

Kutyafüle, a szomszéd kisfiú kb 8 hónapos korig bukott. Mindig, minden kaja után még órákkal is. Miután már stabilan ült abbamaradt.

Nekem meg ma Gyv rákattant Iringó pelenkájára, mert pampers és kutyus van rajta. Kijöttem mosogatni, erre hozza a kezében a pelenkát. Bemegyek, hát Iringó ott fekszik az ágyon, body kipatentolva, puci fenékkel! :lol: Gyv így segít! :lol:
Vendég
 


pumukli: jó móka lesz, nekem egyszer volt benne részem, Apa tejfakasztó bulin volt épp :lol:

Fruzsi bírja a kiképzést, nálunk egyikünk sem félti. Vagyis persze, féltjük, de engedünk mindent, amit csak lehet :)

Fruzsi meg élvezi, ha csak Zsófi ránéz, ő már virul :)
Vendég
 


Kitty, Gyöngyvirágnak is 3 hósan csináltunk útlevelet, még érvényes, de abszolút nem lehet felismerni rajta!
Zsófinak meg még korábban volt útlevele, gondolom, hogy Ő sem hasonlít már rá.
Ezek a baba útlevelek 2 éves korig érvényesek, de ilyen pici korban még az is sok.
Vendég
 


1 hónapos volt, és aludt a fényképezés alatt. Össze.vissza telefonálgattak, hogy aludhat-e az igazolványképen, el fogják-e fogadni, de sehogy sem tudtuk felkelteni :lol:
Vendég
 


Reni!
Hát az igazság az, hogy amikor beiratkozni voltunk, akkor sem nagyon akart bemenni a csoportba a gyerekekhez (lehet az ajtóban álló sok anyuka riasztotta), aztán velem kipróbált egy-két játékot.
A vezető óvónő irodájában viszont nagyon jól eljátszott egyedül.
Azért reménykedem, a gyerekeket nagyon szereti. Jövő héten megyünk a beszoktatás menetét megbeszélni, akkor majd talán egy kicsit jobban megbarátkozik.

Anita!
Gréti nem semmi! Máté csak be tudja kapcsolni a gépet, na meg a cd be tudja tenni. Van egy pingvines játék, de azzal is csak a vízbe tud esni (nem az lenne a cél).Mindenesetre jókat kuncog rajta.

Ja, mostanában a Scooby-Doo-t szeretni nézni, és amikor kergetik Scooby-akkor olyan jókat tud rötyögni rajta.

Pumukli!
Az én férjem 3 műszakban dolgozik, úgyhogy gyakran van, hogy este "mindkét gyerek az enyém". Menni fog ...

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Hát nem semmik ezek a nagytesók! :lol: :lol: :lol:

Pumukli, a férjed tök jó fej és előbb-utóbb bele kell rázódni, hogy 1edül is meg tudod csinálni. Bár valóban nem könnyű feladat. (ilyenkor eszembe jut pl. Mozza barátnője, hogy küzd ő 1edül az ikrekkel :?: :roll: )

No, képzeljétek, amikor du. sétálunk, lent mindig van egy kislány az anyukájával és állandóan belemászik AndrisMarci babakocsijába a koszos kezével :evil: Kb. 1,5 éveske lehet, mondja, hogy babababa, tegnap is a homokos kezét kaptam el, mielőtt Marc fejéhez nyúlt volna. És mondtam neki, hogy nem szabad hozzányúlni. Nem nagyon akarta megérteni. Az anyja meg ott barátnőzött, jó sokára ért oda a gyerekhez. Hát komolyan mondom majdnem felrobbantam. Mától nem megyünk arra... :?

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok,

Hú megint nagyon de nagyon lemaradtam de viszont olvasni olvaslak titeket minden este de erőm már nem marad irni is.Most van egy kis időm mindkét gyerkőc alszik.
Láttam a talis képeket nagyon szuperek mind mind.
Anita,Esztó a keresztelős képek pedig nagyon szépek.
És minden baba nagyon aranyos és egyre nagyobbak. :D

A nyaralás óta nálunk is kezd minden alakulni azért Árminnak kicsit felborult a programja de ez akkor volt érezhető mikor már újra itthon voltunk.

Jázmint nekem is sikerült be iratnom az oviba 14-én viszem előszőr, már előre izgulok milyen lesz ő egyenlőre várja. :)

Ármint mostmár hiába rakom le a hátára mert egy szempillantás alatt megfordul a hasára és akkor megyen a nyügi, mert vissza fordulás még nem sikerül neki.

Nagyon kis okos mostmár, a másik pedig kezd rá szokni arra hogy a cicit kéri ha akar aludni erről persze próbálom leszoktatni több kevesebb sikerrel.
Neki is nagyon megvannak duzzadva az innyei és megyen az ököl evés rendesen csak ugy cuppog rajta.

Most megyek mert ősszepakolok még kicsit mire felébrednek.

Szép napot.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Na itt!!
Apánál már hatásos volt a dumám,bár szerinte mindig segít...ennek ellenére most hamburgert sütött,és a gyerkőctő is kitessékelt,majd ő betakargatja stb :lol: Akkor csak volt vmi igazság abban amit mondtam :wink: Előtte meg eljött velem bevásárolni is!

Nekem az uram volt kolis :oops: Na hát mi nem csináljuk a gyerkőc mellett...mert ha nem is ke fel,de álmában néha nyöszörög stb,nagy levegőt vesz ilyenek,na engem ez zavar!De marad a lakás többi része :wink: Hol itt hol ott! :oops: Ugye Iza nekünk pl sátorban "készült" :wink:


Gréti dumája haláli!!!

Panndi!
Csajok nagyo szépek!Nem semmi hogy ráül a kistesóra!!! :shock: Én szívinfarktust kapnék 8)

Gyöngyvirág is jópofa!!!!


Betegeskedők hogy vannak????

Zsuzsi!
Kell amúgy v útlevél v személyi!Szerintem inkább személyit kell intézni,az ingyen van.Persze nem szokták kérni,csak elég ha pont akkor vmi idióta van ott....

Kitty!
Amúgy Boróról meg nem mondtam voln h nyügis,pedig mikor legutóbb láttam olyan jól elvolt!

Gyöngyi!
Jó a kisszék!!Én szalvéta technikával szoktam csinálni dolgokat pl tálca,virágcserép és hasonlók!

Ancsa!
Mindjért nézem a privit!

Ancsi Lócija is tegnap kapta a szurit!Mondták is h hízni kell Izusnak ha utol akarja érni Lócit! :lol: De ez csak poén vot,teljesen jól hízik Izus :wink: Na meg elkezdődött a suli...a 2 lányka már iskolás!Remélem ha van ideje akkor jön és ír majd! :wink:


Pumukli!
Boldog évfordulót!!!!

Na ennyi jutott eszembe!

annus11
 
 


Árminnak is van már útlevele kb másfél hónaposan már használta is. :D Itt meg 3 évig érvényes.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Gréti dumája nem semmi :shock:
Vendég
 


Jaj,Moncsi, a pingvines nagyon jó játék, Peti egyik kedvence, direkt a vízbe ugrik vele, de át tud menni Robit etetni is, nekem még nem sikerült, türelmetlen vagyok, na. Hencegnék, tálcáról le, fel teszi a weblapokat, teljes képernyőre teszi, fényképeket nézeget, Skype üzenetváltésozik, persze krixkraxot, de emotikonokat elővesz, beilleszt, egérrel puzzle-zik, Leállítja a gépet start-menüből.. :shock: :shock:
Kifigyeli, hogy mit csinálunk, és már be is vési magának :D :D

Kép
Kép
zili
 
 


Ági!
Pont most akartam írni hogy merre vagy!

Illetve Hajnit hiányolom még.már írtam neki iwiwen is...de még nem jött válasz...nem tudom mi lehet vele :(

annus11
 
 


Nálunk már attól ki van akadva a család, hogy Gyöngyvirág egyedül indítja el a dvd-t. Mit szólnának, ha ilyen számítógépzseni lenne!! Zili, nem semmi a fiad!

Adraci, nem lesz semmi baja. Elhiszem, hogy idegesít, de semmi baj nem lesz tőle. Engem az zavart mindig, amikor vadidegen gyerekek beletüsszentettek vagy beleköhögtek a babakocsiba. Szerencsére azoktól sem lett beteg, inkább a szomszédgyerekektől szedte össze a betegségeket.

Más kislánya is szereti Thomast? Gyv meg van őrülve érte, pedig kislány.
Vendég
 


Ááááá,lusta vagyok!!!!!!Végre elaltattam Manót,dolgozhatnék,de luuuustaaaa vaaaagyooook. :cry: :?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


MOncsi, Te viheted Samut a beszoktatásra? Vagy van kire hagyni?
Vendég
 


Hát igen Böbi, a családban nálunk is van, aki szerint szörrrrnyű, nincs ennek a gyereknek gyerekkora, hogy sztg előtt ül..Pedig nem.Amíg kórházban voltam, nagymama vigyázott rá, mondta neki, nem tudja betenni a dvd lejátszóba a mesét, majd apa hazajön este, akkor lesz mese. Gyerek tv-t bekapcs, AV gomb, dvd-t elintéz, play.Mama menjen főzni:)

Kép
Kép
zili
 
 


Naígy teljesüljön minden kívánságom!Most írt vissza Hajni!Költöztek,aztán most lett bekötve a net,sajna nagyon le van maradva...de mondtam neki hogy no problem,várjuk vissza!!
Amúgy Hanna jól van,már 6,4 kiló!Remélem hogy hamarosan kapunk róla friss képet!(bár iwiwen megnéztem,de az nem olyan) :lol:

annus11
 
 


Böbi,Jázmin is imádja a thomast sőt!

Én meg Jázmint nem is engedem a géphez félek, nem tudom aztán majd le álitani róla.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Böbi: nekünk Ergo van, nálunk is volt Anikóéknál! Na mindegy, legfeljebb kipróbálod szerdán, ha minden igaz. :wink:

Reni: na leakadtam én is ezen az ovis betegségen. Jobbulást Aminának!

NÁlunk is a férjem marhára félti Csongit Tücitől. Mondjuk Tüci elég kajla tényleg, mint akármelyik más 2,5 éves. Ugrabugrál, kapál a lábával, oda se néz, amerre megy, szóval mi nagyon figyelünk, hogy azért megérje a kistesó az egyéves szülinapját. :lol:

Olyan vicces, odaadtam az apjának Csongit, hogy fogja, míg Tücit elaltatom, erre Csongor arconhányta az apját. :lol: Nem is keveset juttatott rá. Nem kellett volna evés után a feje fölött lóbálni a gyereket...

Kép
Kép
tinu
 
 


Na gépezés nálunk is megy. Tüci is már profin kezeli az egeret, klikkelget vele jobbra-balra. Anna és Peti most az ász (van honlap és rajta egy csomó minden).

Kép
Kép
tinu
 
 


jóvanna szőke vagyok :oops: hirtelen vizualizáltam hogyvan egy kendő ami be van tárazva a mérlegbe és rábukik majd leméred...de aztán gondolkodtam :oops: hoyg a gyereekt mérem mennyivel kevesebb :oops: na bocsánat de 5 óta kukori van :?

lilkó jobban , csak köhög meg tüsszög... :cry:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Zili :lol: :lol:

Ancsa!
Ment a meghívó!Szólj ha nem menne vmi!!!

annus11
 
 


tinu :ilen nálunk is volt, kaja után mondom büfiztesd meg amíg pisilek...hátja repülőztek...még a reggeli is kijött a gyerekből, de élvezte 8)

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki: hát mondjuk én halálra röhögtem magam, szóval tényleg mókás volt. Csongi is jobban lett, mert előtte ordított, így meg kijött belőle, ami nem kellett. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja és kérdeznék még a hozzátáplálásról!Igaz még nem kezdtünk neki,de előbb el akarom tervezni...Szóval ha elkezem neki a gyümölcsöt,először ugye a levét,aztán már sűrbben is adhatom?És mikor vagy mennyi idő után kaphat főzeléket?Ami picit hígabb esetleg.1 hónap?2?És hány féle gyümit kell előtte már ennie?Vagy ez nem számít?
Na majd a doit is megkérdem ha van még vmi...csak akkor sose jut eszembe semmi...de majd én is felírom már! :wink:

annus11
 
 


Tinu, ez vicces lehetett! :lol:

Nekem a gyerek 7végén hányt. Méghozzá a reggeli 2 cici kaja után (ha este 2-ből kieszik 150 ml-t, akkor gondolom reggel minimum 300-at...) Szóval kiette mind2-t, gondolom sok volt; visszaaludt ő is, én is, egyszercsak hallok valami folyadék-ömlés hangot. Hát Marc hányt egyet.
Én gyorsan hasra fordítottam, hogy jöjjön ki, aminek ki kell, majd letettem. Ő meg nyugisan aludt tovább. :shock:

Kép

Kép
adraci
 
 


Böbi!
Még nem tudom, hogy lesz, jövő héten megyünk megbeszélni, hogy hogyan is zajlik a beszoktatás. A megbeszélésre elviszem Samut is, de a beszoktatásra nem szeretném. Szerencsére a férjem épp du-s lesz, amikor Máté beszokik, délelőtt/reggel vele lesz Samu valószínűleg, de pontosan majd aznap dől el.

Szerintem más kislány is szereti a Thomast. Ilyenkor nincs lányos-fiús mese.
Máté pl. Fifit is nagyin szereti. Pedig az inkább lányos. Na meg az Én kicsi pónimat is, sőt, a minimaxon a Lovasklubot fel kellett neki venni videóra, egy időben állandóan azt nézte volna ...

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


És még egy kérdés!Kb mennyit fog enni egy főzelékből?Vagy majd meglátom?Vagy van itt is vmi h mennyi kb az adagja?Na nem kérdezek több hülyeséget :oops: 8)

annus11
 
 


Még nem olvastam vissza mindent, mindjárt folytatom.

Kitty, mikor lenne neked jó? Ma itthon vagyok! Holnap asszem, megyünk anyósomékhoz vmikor, vagy ők jönnek, ez nem tiszta.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Annus, ahányan vagyunk, annyiféle hozzátáplálást fogunk írni. Én anno végighallhattam vagy 5 mamit és úgy állítottam össze:

Először alma tízóraira, szopi előtt kiskanálban pár csepp, kb 3 nap után már reszelt alma, először 2 kanál, másnap 4 kanál, 6 kanál, így tovább, utána mivel nekem tápos volt, csökkentettem a tejadagot. Kb 3 hét alatt váltottam ki a tejet gyümölcsre. (PL Petrus szerint nem kell elhagyni az anyatejet, de ezt még mástól nem hallottam, ezért írtam, hogy ahányan leszünk, annyi tanács). Ha az alma máér simán ment, akkor jött a sütőtök, majd az őszibarack. Eztuán jött az ebéd Én krumplit, sóskát hanyagoltam, mert fájt a pocija, de sárgarépa, brokkoli, üveges zöldborsó. Itt is fokozatosan növeltem, kb 3 hét alatt váltottam ki az ebédet, majd jött egy hosszabb szünet, kb 8 hónaposan váltottam ki az uzsit.
A húst 7 hónapos kora körül kezdtem el adni, pépesítve.
Erre van egy nagyon jó trükköm, megfőztem a csirkemellet vagy combot, bepürésítettem és jégkockatartóba öntöttem, be a fagyóba, így kajcsinál csak ki kellett vennem egy kockát.
Ezt még párszor le fogom írni, mert nagyon jó dolog!!! :lol:

Iringó felébredt, megyek játszom vele, ameddig Gyöngyöm alszik, meg sütök egy kis "omlósz" csirkét.
Vendég
 


Na most egy kicsit szemét vagyok :evil:
A férjem 2-ig dolgozott, aztán elment úszni. Most próbáltam megtudakolni tőle, hogy mikor jön, azért, hogy mikor tegyem a kaját a sütőbe. (a gyerek a háttérben már kicsit elégedetlenkedik) Erre elkezdi mesélni, hogy milyen remek az a hely, meg a víz, meg csiripelnek a madarak...

Én örülök, hogy örül, de pl. az esti fürdésem még a mai napig úgy indul, hogy 'siess anya, mert AndrisMarci éhes' :roll:

Kép

Kép
adraci
 
 


Annus, kb 6 hónaposan már megevett egy egész üveg bébiételt, azzal lehet mérni, hogy mennyit eszik.

Még valami, van egy hozzátáplálásos táblim, hogy mikor mit lehet bevezetni, csak a másik gépemen. Ha életet tudok bele lehelni, akkor szivesen elküldöm vagy felteszem a blogba.
Vendég
 


Böbi!
Köszi!Én is így gondolom,h pár tanácsot meghallgatok és összeáll a kép!Mert szerintem most már kihúzzuk addig h elkezdjem az elválasztást,és na csak úgy a tej mellé adjam neki,ha érted mire gondolok!Még másfél hónap és akkor már oké lesz!

annus11
 
 


Adraci!
:roll: Hát igen...én már gondolkozom ha apa felidegesít itthagyoma gyerkőcöt én meg el.Tej van a fagyóban,oldja meg a többit!Bár eddig remélem nem jutunk el soah :lol:

Böbi!
Köszi,felteheted.Nekem is van már vagy 100 táblázatom,meg Tinu is írt a blogra egyet.Én szívesen venném ha több gyerekes anyukák írnának esetleg a blogba hogy ők ogy csinálták!Hátha vmelyik verzió bejön majd,vagy vmi olyan is amire nem is gondolnék! :wink:

annus11
 
 


És ha kiváltunk bizonyos étkezéseket mással, akkor annak hatására kevesebb tej fog termelődni? Mert pl. a hajnali mellfeszülés nekem brutkó! Fel kell kelni fejni. :roll:

Kép

Kép
adraci
 
 


Adraci! Az én fürdésem is így indul ha nem az esti fektetés után megyek. De egyébként ha teregetni megyek akkor is mindig mondja, hogy siessek, mert sírni fog. :) Vagy ha bárhová megyek... :?

Kép
Kép
g_reny
 
 


Annus: én úgy csináltam, hogy egy hónapig csak leveket adtam (mert 5 hósan kezdtem el), egy hétig almalé, egy hétig meggylé, egy hétig sárgarépalé, aztán meg nemtom. De most úgy fogom, hogy 6 hós kortól, és pár napig almalé, aztán már a reszelt cucc. De figyuzom majd a pocit, meg a kakit, mert Tüci az almaevészet után zöldet kakilt és fájt a pocija. Szóval ha lesz pocifájás, akkor először megpárolom az almát és úgy pürésítem. Ha még úgyse jó, akkor az almát elfelejtjük. Kezdeném őszivel amúgy, de pont nem lesz szezonja. :roll: Én szopi után adtam mindig, de mivel minél idősebb volt Tüci, annál inkább össze-vissza (lsd. igény szerint) szopizott, ezért utána már nem figyeltem, hanem megvolt a fix időpont, hogy mikor jön a tízórai-ebéd stb. és akkor adtam. Azt ajánlják, hogy délelőtt add az újat, hogy ha pocakfájást okoz, akkor ne éjjel üvöltsön neked a gyerek. Szóval az első kajcsi: szopi után és délelőtt. 3-4 naponta lehet újat adni és mindegy, hogy milyen a sorrend gyümi és zöldség arányában. Feltettem a hozzátápis táblázatot a blogba még régebben. Én valszeg úgy fogom, hogy 1. alma, 2. őszibari, 3. krumpli, alma+krumpli, 4. cékla, alma+cékla, cékla+krumpli, 5. rizspép, alma+rizspép stb. És úgy kell, ahogy Böbi írta, hogy először csak néhány kanállal adsz, utána másnap mehet több és harmadnap még több. Az, hogy mennyi lesz az adagja, az nagyon babafüggő. Tüci sose érte el a teljes üveges bébiétel mennyiséget. Hol éhesebb volt, hol kevésbé (ugye a szopizás időpontja változó volt előtte).
Én havonta hoztam be egy újabb szilárdat. 6 hósan csak tízórai volt, 7 hósan tízórai+ebéd, 8 hósan tízórai+ebéd+uzsi, 9 hósan már reggeli is. Vagy asszem a végén lassítottam, és úgy csináltam, hogy nagyjából egy éves korára lett meg az 5 étkezés. A végén kéthavonta hoztam be egy újat talán.

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus: még lényeges, hogy egyszerre mindig csak egy új kaját vezess be, mert ha kiüti valami a gyereket (popóján piros pöttyök), akkor tudod, hogy mitől volt. És még annyi, hogy a sárgarépa nálunk TÜcinél nagyon megfogta a kakit! Nem is gondoltam volna. Szóval az alma és a sárgarépa fogós. A meggy és az őszi meg lazítja a kakit. Ezek fontos infók lesznek a későbbiekben. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Na hát én jobb ha nem írom le hogy kezdtem a hozzátáplálást... :roll:

Kép
Kép
g_reny
 
 


akkor nekem lanyok jo dolgom van :D nalunk reggel apa etet es este es, raadasul altat is! nala 5perc alatt elalszik :lol:
reggel elmegy tisztaba teszi,hozza nekem cicire,majd ha megtortent hozza le meg kap potlast aztan jatszanak,aztan jovok le kb fel ora mulva mert o megy zuhi meg el.. aztan ha hazaer alt 6 korul akkor mar veszi is at! alig varja.. aztan 7korul furcsi, fel8kor legkesobb vacsi, szinten cici aztan adom at apanak tapihoz! aztan bufiztet es alszik a vallan a gyerek kb, meg kicsit maszkal vele es leteszi utan.. szoval nalunk igy tortennek a dolgok!
azon tul h milyen rendetlen,a gyerekbol kiveszi a reszet teljesen!

Persze h mit hagy maga utan a nappaliban es a konyhaban egy egy etetes utan az NC,de mindegy is :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Reny, engem erdekel, irjad :wink:

Netti
Kép
maumau
 
 


Niki
pont így csináltam :-)

Adraci
ne is mond, lenn a kertben van nálunk is egy kiscsaj, aki állandóan letámadja Kolost, összefogdossa őt is babakocsit is. Elején aranyos volt, de már idegesít. Aztán 2x meg belemászott a babakocsiba, amikor Kolos a kezemben volt.

Én egyből a reszelt cuccot adtam Majának, pár hétig a délelőtti szopi után.
pumuklii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: