Új privát üzeneted érkezett!

Aztaa, megint laptető.. esküszöm, nem direkt csinálom :shock:
Vendég
 


Gyöngyi
:-)
Igen mert a fa fűrészporától csak eper íze lesz, színe nem, ezért kell egy kis fügekaktusz is :-)
pumuklii
 
 


Ja, voltunk fodrásznál, csak elöl vágattam picit Zsozsinak, mert én nem mertem, de igazi csaj volt, végigülte, és azt mondta, jön máskor is, mert szép lett :lol: (Ugyanolyan, mint volt, csak elöl 3 cm-vel rövidebb.)

Meg vásároltunk a kenguruban ruhákat a lányoknak :)
Vendég
 

 
 

Gyöngyi! :lol:
Ezt most elképzeltem :lol:

Reny!
Spec erre még nem is gondoltam! :shock: :?
Felsértheti vele? Szép kis lekerekített széle van, kimondottan antik bébikanál......
Őőőőő, hát akkor lehet, hogy vennem kellene egy szilikonosat....
Ha van még ilyen MONDJÁTOK!!!!! Nagyooooon kezdő vagyok! :lol: :oops:

Kép
mozza
 
 


Bakker, megőrülök...leszakad a derekam....tök olyan most mint tiniként az első mensik egyike.....piszkosul fááááááááááj! :(
(a nődokim mondta, hogy előfordulhat még gyogyó mellett is mensi, akár 1 hónapban többször is....de szoptatás és gyogyó mellett PONT nálam fordul elő...fasza :( )

Kép
mozza
 
 


Mozza, hőérzélkelős szilikonos!!!!!
Ha túl meleg a kaja, kifehéredik tőle a kanál, anyu látja, hogy hűteni kell a kaját :D

Kép
Kép
zili
 
 


na,nekunk is olyan van, de meg meleg etelt sose evett vele :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


hello csajok,

én ma is totál KO vagyok. Éjjel fél 4-kor AndrisMarci rázendített és egy órán át üvöltött akármit csináltunk vele :?: 5 perc alatt eláztatta a nyálával a pólómat. A ma délelőttöt is végigüvöltötte. Amúgy is menni kellett a Meningos oltást kiíratni, így elvittem a dokkerhez. Azt mondta, hogy valszeg a fogzási folyamat miatt nyavít, de még nem látja a fogakat. :roll:

Tinu, Tüci nagyon ügyes. Most én is 'tanítom' Marcit egyedül aludni (este kiválóan megy neki hang nélkül) de a déli alvást eddig babakocsiban való tologatással értem el és a férjem a hétvégén rámparancsolt, hogy ezt be kellene fejezni. Azóta egyedül alszik el délben is, igaz úgy 5 percig még méltatlankodik.

Ez az óvoda-helyzet eléggé borzasztó. Szóval keresni kell a kapcsolatokat... :?

Gréti és Hanna édesek!

Szofi, király lehetett a babauszi! 8)

Megérkezett az egyentornáztató, az egér nagyon bejött! :lol:

Niki, remélem Lilkó hamar meggyógyul! Nagyon szépséges ám ő is!

Tényleg, Annus, nektek mikor jelentkezett az első fogtünet?

Netti, hogy is van, Boró foga már kibújt?

Kép

Kép
adraci
 
 


Na az allergiáról jut eszembe. TEgnap beszéltem öcsémmel telefonon, és mesélte, hogy a lánya (4 éves múlt) ekcémája múlik, mióta valami szuperdiétát folytatnak. Ez azt jelenti, hogy nem ehet húst (nem mindenfélét, halat ehet pl.), tejterméket, citrusféléket, tojást. Hozzáteszem, hogy a gyerek majdnem kétéves koráig szopizott. Tápszert sose látott. Azt nem tudom, hogy voltak a hozzátápival, mert már nem emlékszem rá (akkor még nem volt gyerekem, úgyhogy a figyelmem nem terjedt ki rá), de nem hiszem, hogy hamar kezdték volna. :roll: Na ilyenkor mi van? Nálunk a családban van hajlam az ekcémára, allergiára, de mit tehetnénk még annál többet, minthogy sokáig szoptatok, későn kezdem a hozzátáplást és minden szabályt betartok? :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tedd forró vízbe, jó móka:)

Kép
Kép
zili
 
 


Zsófibaba :lol:

Mozza, részvétem...De legalább tudod, hogy ez limitált fájdalom, előbb-utóbb huss...eltűnik.

Nekem meg tudjátok, hogy mi a nyavalyám? Izzadok...de úgy, mint a szülés után a kórházban.:roll: Mert az OK, hogy akkor a bokámban gyűjtögetett víz a hónaljamon távozott, de most mééér???? Ja és naponta kétszer tusolok... Tényleg ti cicit mostok napjában többször is, vagy csak a zuhi van?

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Gyöngyi, Zili :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Adraci, a fog temaban egyertelmuen ram utott Boro, nekem sem elol jottek ki az elsok.. hanem felul oldalt, nemtudom hanyadik most hirtelen, de az kibujt icipicit! azota nincs nagy uvoltes! :roll: nekem ugyanez volt, anyanak meg van a konyve,h mikor melyik fogam jott milyen utembe es hogy viseltem meg minden ilyesmi.... ugyhogy nagyon ugy nez ki, h lassan amig az uj fogunk novekszik megindul meg egy fog :D (4db fogam lett masfel honap alatt es3ho korul kezdodott nalam.. )
nalunk is az egerke a kedvenc!
de uj atrakcio...... fuggoleges helyzetbol, vizszintesbe forditja magat a tornaztato alatt , majd felul megkapaszkodik a faban es az alsokat rugdossa :D eletveszely... ma FELRUGTA!! este teszek fel videot errol a brutal jatszadozasarol.. :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Ez jól jött ki...
Tinu: "mit csináljak, hogy megelőzzem Csonginál az ekcémát?"
Zili: "Tedd forró vízbe, jó móka :)"

Csak ki ne moderáljon minket a nagy testvér gyerekkínzásra való felbujtás miatt :lol:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Helló!

Gyöngyi, Mozza, a babauszin mindketten a vízben voltunk Csanival, de nem a férjemmel (ő dolgozott), hanem a tesómmal! Nagyon jól szórakoztunk. Az árban benne van 2 felnőtt a babával. Sajna fotót nem csináltunk, majd legközelebb! A babaszauna egy rendes, meztei szauna, de csak kb. 50 fokosra van felmelegítve, hogy a baának ne ártson a hőség, de meg tudjon melegedni a 32 fokos víz után.

Mozza, nekünk kis NUK-os műanyag kanalunk van, azzal eszi a vitamint. A fémet én se merném, olyan erősen "harap" az ínyével, félteném, hogy felsérti...

Reny, köszi!

Böbi, 2 évesen lehet menni oviba?

Jaj, nekem is intézni kéne a bölcsit Csaninak lassan. Olyan a túljelentkezés, hogy most el kell kezdeni, ha két évesen szeretném, hogy menjen.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Tinu, én is ezen gondolkodtam.
Nem tehetsz semmit. :(

Az unokatestvéreim kb. 2 éves korukig szoptak, tápszer soha és az egész utca gyerekei az anyjuk tején nevelkedtek, annyi volt neki. Mindenki egészséges, gazdálkodnak, a gyerekeknek mindig bio-t adtak. Az egyik gyerek(18 éves) olyan allergiás, hogy én olyat még nem láttam, a másik meg (20 éves) amikor először ivott alkoholt, egyszerűen kifeküdt. Kiderült, hogy nem tudja bontani a szervezete. :?

Itt vagyok pl. én aki 2 hónapig kapott anyatejet, mert több nem volt, utána jött a tehéntej-vízzel, oriza vagy mi, meg később gyümik és sose semmi bajom nem volt (kopkopkop), allergiám meg főleg nem, se ételre, se fára, se állatra.

Szóval nemértem. :?

Kép

Kép
adraci
 
 


Ööö, hol is lehet kapni borostyánláncot, kipróbálnám!
Ha már ma megdobott a MÁK meg az OEP egy kis pénzzel... :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Adri: hát igen... elgondolkodtató... :roll:

Egyedülalvás: az a baj, hogy Tücinél most van a félek-korszak. Egyszerűen fél egyedül lenni a szobában, pláne este sötétben. Szóval ezért nem is erőltetem azt, hogy egyedül aludjon el. Ráadásul az sem túl jó lélektani szempontból, hogy most is azzal fenyegettem, hogy ha nem alszik el gyorsan, akkor kimegyek a szobából és ott marad egyedül. Vagyis az egyedülalvás az a büntetés... Na mindegy, majd változik ez is.

Kép
Kép
tinu
 
 


Adraci, borostyanlancponthu :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Gyöngyi! :lol:

MOzza, nekem is mindig mondták, hogy műanyag kanál KELL, de soha senki nem magyarázta meg, hogy miért. :roll:

Gyöngy is ma egyedül aludt el, kb heti egyszer szokott, ma is bent voltam vele 2-től 3-ig, teljes egy órán át, állandóan kimászkált az ágyból, lapozgatta a mesekönyvét, ha elvettem elkezdett labdázni, stb. Aztán 3-kor meguntam, kijöttem, jött utánam. Rászóltam erélyesen, hogy aludjál már, erre visszament, bevágta magát az ágyba, megsértődött, de 3 perc alatt elaludt. Ehhez viszont az kell, hogy már nagyon fáradt legyen.

Laptetős Panndi! :lol: 99% hogy mi megyünk. Esztó, felvegyünk benneteket?

Adraci, nagyon ügyes vagy az elaltatással! Ez még pont ideális kor, 6 hónap után már nehezebb.

Pumukli, Maja hogy áll az alvással? Van még hiszti?

Nálunk is csak délig lehet oviban az a baba, akinek tesója van. Én is hallottam ezt a 2010-es rendeletet, nálunk 4 ovi van a faluban, de lehet, hogy jövő ősszel már nem itt lakunk és akkor ott csak egy lesz.
Elvált szülők gyerekeit tényleg kötelező felvenni? Még ha anya otthon van, akkor is?
Vendég
 


Szofi, nem, csak 3. (Bár most tervben van a 2.5). Jövő novembert írtam, akkor lesz (okt. 30.) Gyöngyöm 3 éves. Jajj, rohan az idő, most született és mindjárt 2 éves. :(
Vendég
 


Babazene:
Niki,
sajnos nem megy a letöltés.... ezek fizetősek... ingyeneset kerresnék elvileg, az egyszerűbb... lehet, valamit rosszul csinálok?
Zili,
nem megy a free download sajnos.... a zip file-t nem engedi megynitni, miután letöltöm.. :(

Mozza,
Nagyon köszi a hajhullásos infót!
alvás: Napközen nekem bejött az, hogy mellé fekszem, fogja a kezem, és úgy elalszik...
vanni
 
 


Böbi
nem hiszem hogy automatikus, csak előrébb van a sorban.
Maja most nagyon ügyes. Kb 5-10 perc alatt elalszik. Beviszem, 1 ének, kijövök, visszahív még 1x-2x, aztán kijövök, hgy iszok egy kávét, vagy megszoptatom Kolost, addig próbáljon meg aludni és el is alszik magától. Este is ez megy. Kolos már benn alszik, amikor visszük, és nem szokta felverni. Olyan mintha okosodott volna a 3 hét alatt, és megértené a dolgot. Remélem jó sokáig most így lesz. :-)

Panndi
mi is mennénk. Még nemtom,hogy Majástól vagy nélküle..

Böbi
te hozod Gyöngyöt? gondolom igen
pumuklii
 
 


Böbi, ne is mondd, jövő hétvégén ünnepeljük Zsófi születésnapját... hihetetlen.. én úgy szeretnék újra babát a hasamba :oops:
Vendég
 


Lányok! MIRÁNAK KIJÖTT 2 FOGA!!!!! Alul az első kettő! Rendesen áttört, már érzem a kis recés, éles fogakat!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Gyertek, gyertek! Maja is jöjjön, ha Neked nem gond, legalább lesz egy nagylány-buli is :)
Vendég
 


Jaaj, Gyöngyi, nem is vettem észre, h a Nettinek üzenet így járt!!!Tinu!Nehogy forró vízbe tedd!!!!!!! :D :D

Az allergia meg olyan, hogyha ki akar jönni, akkor kijön. Az immunrendszer T sejtjei a ludasok ebben, késlsltetni, szelíditeni lehet étrenddel, jó levegővel, de nem ez a tuti megoldás sajnos. A gyerekeknél van egy atópiás menet nevű jelenség, bőrtünetek, majd ételallergia jön ki, utána szénanátha, majd asthma, szerencsére nem mindig, de oda kell figyelni.

Kép
Kép
zili
 
 


Reny, de tök jó :) Meg sem érezte?
Vendég
 


Reny, két fog három hónaposan? Nem semmi ez a csajszi :-) Tök jó, gratulálok!

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


vanni, kicsomagoló programot kell alkalmazni, pl a Quick Zipet

Kép
Kép
zili
 
 


Tényleg Reni, semmi nyűglődés előtte?

Kép

Kép
adraci
 
 



Kép
Kép
zili
 
 


Reny! Gratula! Ő az első áttört fogas babánk, igaz? (ha valakiéről lemaradtam, elnézést!)

Pumukli, igen, viszem, nem tudnám kire hagyni. Így én biztos nem sokat tudok veletek beszélgetni! :lol:
Maja ügyes, én is próbálkozom ezzel a kimegyek visszamegyekkel, néha bejön, de mint ahogy írtam, ahhoz már nagyon fáradtnak kell lennie.

Panndi, Gyöngyvirág sincs még nagyon el a kortársaival, ha egy nagyobb gyerek foglalkozik vele, akkor vevő rá, de magától nem megy oda.
Hamar lesz baba a pocidban, ne aggódj! :lol: Én most még várok, de kb 2 év múlva már szeretném tesztelni a pozitívat. :wink:
Mi lesz a szülinapi ajándék? Láttam, hogy pár napja csatoltál linket, e nem tudtam megnézni.

Zili, jó a forróvíz! :lol:
Vendég
 


Zili, köszi szépen... sajnos nem megy úgy sem... biztos mert Machintosh-t használok, nem PC-t....

Pumukli, hú, az jó lenne, ha cd-n meg tudnám kapni... esetleg nem tudnád elküldeni mondjuk postífiókra? Ráér, csak vajon mikor futunk össze babatalin... az lehet még sokára lesz... :(
vanni
 
 


Zili, a quickzip.exe unreadable a gépemnek.. :(
vanni
 
 


Huhhh, jól eltűntem, de nem nagyon voltunk itthon 2 napja..... :oops:

Visszaolvasni is csak részletekben sikerült, nem mindent.

Először is!

Anikó!
Nagyon köszönjük a vendéglátást, isteni volt a kaja! :D
A sütik is igen fincsik voltak..... :P

Panndi!
Mi is mennénk jövő szerdán a talira, ha elférünk még :D
Vinni is tudunk valakit, ülés van pluszban a kocsiban!

Annus!
Jó ez a Meska oldal, vettem is Lénusnak egy takarót :wink:

Gyöngyi!
Jók a rucik, jókat vettél :wink:

Reny!
Gratula a fogakhoz, azta, jó korán kezdtétek Ti is! :shock: :shock:

Kutyafüle!
Kérünk képeket a szerzeményekről!

Tegnap meg ma is én is turizni voltam, hú egy vagyont költöttem a két nap alatt, de Noel szinte mindent kinőtt és sikerült zsákmányolni egy csomó cuccot neki.
Meg persze Léna is kapott dolgokat, pl. megvan a karácsonyi rucija :wink:
Szegény Leonkám maradt ki, de az ő méretében semmi olyan nem volt, ami nagyon tetszene, másrészt ugye ő Noel után megkap mindent, így rengeteg ruhája van....

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Hát volt nyűgösködés most, hogy visszagondolok, de ő alapból is sokat sír meg nyüglődik, ráadásul én a mostani nyűgösködéseit a kevesebb tejcsinek tudtam be. Volt az utóbbi 1 hétben olyan, hogy keservesen sírt, nem tudtuk megvígasztalni. Nem tudtam miért van, hát most megkaptam a választ. Álmomban nem gondoltam volna, hogy fogzik, pláne kettőt. :shock: Amina 7 hós volt az első fogánál.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Barbi, Leonnak most van a szülinapja?
Isten éltesse!
Vendég
 


Reni, ez tényleg nem semmi akkor! Ügyes kiscsaj! Gondolom, hogy még nem gondoltál a fogakra!

Ja, Trixi, igen rá gondoltam! :D Majd írd már meg miről szól a film/szerep.

Kép

Kép
adraci
 
 


vanni bocs, én multkor még ingyé töltöttem... :shock:

Kép
Kép
mniki84
 
 


reny,gratuuuu, nekunk is 1v 2 van :lol: a masodikban nem vagyok biztos :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Böbi!
Köszi :D
Kedden volt, de már gyártottam új vonalzót neki :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Barbi, persze, hogy elfértek :)
Nappali, konyha, étkező egy légtér, szóval talán a helyhiány nem gond :)
Vendég
 


Boldog születésnapot Leonnak :)
Vendég
 


Boldog szülinapot Leonnak!
Mozza,én is műanyag kanállal etetem Hannát.
Böbi,Gréta mehetett volna oviba,de nem engedtem.Most itthon vok Hannival.Meg én délig akarom mivel délután nem alszik,ha meg ott kötelezik rá,akkor éjjel nem alszik.A másik meg nem felelt meg az óvónő,jövőre jobb lesz.Meg a csopi arány.Grétivel együtt lettek volna 5en a magyar gyerekek,a többi roma,és 24en vannak összesen.Szóval inkább kihagyom,bízom benne hogy költözünk hogy ne kelljen itt mennie.Sajna nem tisztálkodnak,betegek feszt.Meg sok a a tetű,ótvaros és hepatitiszes köztük.Én inkább kihagynám ezeket.
Foglalkozom én vele itthon eleget,ott nem tudna többet.Nagyon gáz az itteni ovi.Barinőm mesélte,hogy kaják után csak sima víz van,ha meg tízórait akarsz hoy kapjon,akkor hetente kell vinned gyümit,hogy az egész csoport ehessen.Kérdezem én,Ők is visznek????Tuti nem.Meg eleget kell fizetni kaja pénzt,akkor miért nem főznek teát,vagy vesznek almát ????Felháborító.
Panndi Zsófi nagyon ügyes volt a fodrásznál,igazi csaj!
Gréti is egyedül alszik el,na meg Hanna is :lol:
Reny gratula a fogakhoz,nem semmi!!!!
Sírás van :arrow:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


HÁt nekünk a szerda jó, vagyis az időpont nem gond, de persze csak akkor tudunk menni, ha valaki elvisz. :) Legalábbis nekem a vonatozás már nagyon sok(k). Bár Vannihoz is elmentünk kenguruval... :roll: NEmtomnemtom. Lehet, Tüci bölcsibe megy, mert ha nem lesz beteg hétfőn (bruhaha), akkor szerdán is pótolhatjuk a mai elmaradt bölcsinapot.

Kép
Kép
tinu
 
 


tinu, Barbi írta, hogy van nála hely :wink:
Vendég
 


Tiszta depi vagyok, hogy mi nem tudunk szerdán menni! :(

Reny, gratulálok Mirusnak!

Böbi, bocs, figyelmetlen voltam! :oops:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Még esetleg úgy, hogy onnan megyünk a babauszira, de akkor csak kettőig tudunk maradni, és félek, hogy Csani hullára kifáradna...
??? Na még megrágom.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi, szerintem pont ideális lenne, 2-3-ig aludna a kocsiban és frissen iziben uszikálna! :wink:
Bocs Panndi, szervezkedek itt Neked! :lol:

Anita, így megértem!!! Pont ez a gondom nekem is a másik faluban az ovival, oda nem túl jó szívvel adnám..... Viszont valamit valamiért, lenne kertes házunk.....
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: