Új privát üzeneted érkezett!

Böbi: tegnap elfelejtettem írni, hogy nem használjuk a gyerekek második nevét. Hát ez van, tudtam, hogy így lesz. Szerencsére eddig még egyikőnk se kapta el Tüci vírusát, bár reggel Csongó tüsszögött, de aztán takony nem volt hozzá.

Emese: Tüci már jobban van, este még volt egy kis láz, de éjjel már nem. Már csak a takony van. Azért nem megy a héten már bölcsibe, tuti. Felhívtam ma a csanát, hogy nem megy Tüci, mert beteg. A csaj nem volt egyáltalán meglepve... Nos, kicsit idegesítő, hogy ha tudják, hogy van beteg, legalább mondhatnák, hogy eldönthessem, akkor beadom-e a gyereket, vagy sem. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tényleg tündériek voltak a lányok, Anita! Gréti szemei gyönyörűek!

Kép
Kép
tinu
 
 


anyatársaim figyelem :D

hülye elsőgyermekes anya révén megtorpantam a gyógyszer adagolása nevű müveletnél...

helyzet :arrow: lili töknáthás :arrow: kapott köptetőt - papíron ez áll....kaja után bő vízzel...aham ezt hogy oldjam meg egy olyan csöcsinfüggőnek aki a tejemen és a fürdővizen kivül mást nem hajlandó meginni/enni...hmmm :roll: :?:

vagy én spilázom túl, szopi közben be a nyelőcsőbe azt szopi ujra :?:

Kép
Kép
mniki84
 
 

 
 

mniki, szopi előtt add.Mi az egyébként?Mármint melyik köptető?

Kép
Kép
zili
 
 


ambroxol q fini málnaízú, letszteltem mielőtt benyomo a gyerek szájába :D

Kép
Kép
mniki84
 
 


Mingyá' megnézem a hivatalos gyógyszerleuratban, hogy csecsemőnél hogyan javasolják a beadást.

Kép
Kép
zili
 
 


király, köszi :D

Kép
Kép
mniki84
 
 


na Izának megint nyűgje van...a foga...itt van az ölemben,de néha felsír....aludni nem alszik.

oltástól nincs láza,az kéne még ma....

na 1 huzatit megvarrtam,a második már kiszabva...de Izával a kezemben nehéz lesz....pedig 10perc alatt meglenne :evil:

na megpróbálok 1 kézzel enni vmit :roll:

annus11
 
 


Na, aha. Szóval azért kell "csak" a bő folyadék, mert ennek segítségével folyósítja el a gyógyszer a váladékot- így könnyítve meg a távozását.A csecsemő egész nap folyadékozik, külön nem kell neki vizet adni csak emiatt.A szilárd kaját fogyasztókra vonatkozik inkább, hogy kell a folyadék is.

Kép
Kép
zili
 
 


zili: ezer hála és egy virtuális ölelés, probléma megoldva, még egy kérdés...az van ráírva hogy 2*1,5ml...ez reggel estét jelent, vag ymost 2kor adhatok neki, aztán este is? vagy el kell teljen valamennyi idő? :oops: jajj de béna vagyok...

Kép
Kép
mniki84
 
 


Mármint, ha külön nem akar vizet inni a gyógyszer után, nem baj.Elég folyadékot fogyaszt a csecsemő az anyatejjel.

Kép
Kép
zili
 
 


ha viminek 2*1 az adagja, az 12 óránként adható. Köptetőknél késő estére már ne adjuk, a gyerek hagy aludjon- a köptető ugyebár köhögtet, ettől meg nem tud pihenni.Mondjuk egy csecsemő napközben is sokat alszik, nehéz eltalálni, mikor lenne optimális beadni...

Kép
Kép
zili
 
 


nem 2*1-et, hanem naPI KÉTSZERI ADAGOLÁSÚT AKARTAM ÍRNI..

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok!
Annus,
mondta,m már, hogy elképesztő vagy, még mindíg tudsz időt szakítani a varrásra.... ok, hogy lassanm de egyszer meglesz....
Fogacska nem akar kibújni? Ha írtad volna, akkor bocs, csak nem tudtam visszaolvasni mindent..

Mozza, én is nagyon élvezem a talikon, hogy a babáknak lehet a karakterüket látni...

hajhullás: te melyik vitamint szeded? És milyen dózisban? És a z élesztős cuccot menniyre sokáig jó rajta hagyni? Pl egy órát?

Kalloni,
próbáltam a babazenét-albumokat megnézni, amit a blogba tettél, de nem találom... segíts kérlek... le szeretnék tölteni alváshoz, játékhoz... tornához...

babazene: van esetleg más elérhetőség zenékhez tud valaki ingyenesen letölthetőt?

A 3 oltás után estére lett hőemelkedése az én Marcimnak, egy kúpot sikerültbeadni, de reggel már a PAnadolbaby-t kapta szájon át, azt szeretni nagyon... epres.... érdekes, itt nem számít azallergia... gondolom a mag az allergén...

Gyöngyi,
nagyon jók a képek a te Marcidról:)
vanni
 
 


Annus
jó ez a meska.hu, mi is innen vettük az ötleteket a falvédőhöz.

Anita
gyönyörűek voltak a leányzók!

Mozza
ovis kérdés. AZt olvastam, hogy 2010-től nem utasíthatnak el óvodák helyhiány miatt 3. évet betöltött gyereket. Ha beszélsz legközelebb Anyuddal, megkérdeznéd, hogy akkor most 100%, ha én jövőre beiratom Maját az etyeki oviba, akkor felveszik? Oda, ahol bazi nagy a túljelentkezés, meg nővérem 3. gyerekét most vették fel 5 évesen? Vagy ez alól is majd valahogy ki fognak bújni?

Vanni
nekem rengeteg gyerekzeném van. Egy babatalira esetleg tudok vinni...
pumuklii
 
 



Kép
Kép
zili
 
 



Kép
Kép
zili
 
 


Pumukli, én úgy tudom, a gyereknek már most is állampolgári JOGA, hogy óvodába mehessen 3 éves korától (ezért -is- adózol). Ez alól nem kifogás (nem szabadna hogy az legyen) az egyes intézmények helyhiányra való hivatkozása. Csak sajnos eléggé véresszájúnak, erőszakosnak kell lenni (jegyzőhöz menni reklamálni, veszekedni, erőszakot alkalmazni stb. :-) ) A legtöbben elsőre lepattannak, ha azt mondák, "sajnáljuk, nincs hely, talán jövőre..." Pláne nem indok, ha azért nem veszik fel a 3-4 éves gyereket, mert kistesó van otthon. Meg hogy csak délig lehet etcetera, etcetera...
Én sem ástam még bele magam, de valahogy így rémlik...

Vanni, meg mindenki, köszönjük a Marcidicséreteket. Nekünk is tetszik a cukigróf:-)

Kutyafüle, várom ám nagyon a ruhafotókat (főleg, hogy milyen Mamas&Papasos cuccot horgásztál ki - tudod én nagy fan vagyok :wink: )

Annus, tényleg jó ez a Meska (én a horgolt virágokkal szemezek egy ideje :-) ) Most én is kreatívkodom, majd megmutatom mit alkotok három napja...

Megittam másfél liter almalevet...broáááf...

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 



Kép
Kép
mniki84
 
 


jippiiiiájééé, Lili a málnaizű bigyót úgy benyelte hogy nyalta a száját utána és bekortyolt 200ml csöcsöt :D rég volt ilyen jó étvégya :)

Kép
Kép
mniki84
 
 


Gyönygyi
itt a lakóházunkban is 3 gyereket visszautasítottak, mert kistesó van otthon. Bement anyuka reklamálni, és láss csodát, mindegyik óvodás.
De most hoztak vmi törvényt, gondolom azért mert a gyes ideje lerövidült. Azért reménykedek, hogy lesz változás.
pumuklii
 
 


Na, megvettük a cuccost, kövi szopi után leveszem Lili tappancs lenyomatát.
Úgy felpörgött a shoppingtól, hogy most nem akar aludni....pedig nagyon fárik a szemei.... :?
Lehet hogy a fénykép előhívást nem lenne ideális mára időzíteni.... :?

Vanni!
Revalid vagy mertz, mind2 nagyon jó! Hajpakolás ha már 1/2 órát rajtad van akkor az már oks! Csináld meg 1 héten min.1szer. Az élesztő nagyon jót tesz a fejbőrnek-hajhagymáknak!
Ok-ok, hogy ez most hormonális, de azért én, mint ált. mindennel, úgy vagyok, hogy ha lehet tenni ellene és ha már csak 40-50%ot is segít a helyzeten, akkor már megérte! :roll:
Nem mellékesen pedig az olívától hosszútávon szép fényes lesz a haj!!!!!!! :roll: :wink:

Pumukli!
Azt hiszem most úgy van, hogy ha körzeten belüli a gyerek, akkor kötelesek felvenni, ha betelt a létszám, akkor egy másik intézményben kell helyet biztosítani a 3. évet betöltött gyerkőcöknek.
De rákérdezek anyumtól....ő biztos jó részletesen elmagyarázza. :roll:

Na, megyek, Lili nem akar alukálni.....10 óta semmit! :shock: :? :arrow:

Kép
mozza
 
 


A szomszédban elmúlt 4 éves a kisfiú. 2X utasították vissza a felvételét, mondván, anyukának jelenleg nincs állása, otthon van, minek menjen oviba. Az anyuka már azon gondolkodott, hogy ELVÁLNAK a férjével, mert akkor automatikusan felvételt nyerne a gyerek. Nyár elején elmesélte a sztorit én meg elmondtam neki a fent leírtakat. Ma ment oviba először a kissrác :-))) De basszus, azért a válás előtt remélem utánanézett volna a jogszabálynak :shock: Igazából nem is a nyakáról akarta levakarni, hanem mert marhára kellene neki a kortárscsoport (semmit nem hajlandó megosztani mással, iszonyat hisztijei vannak stb.)

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Na, most csönd lett..... :roll:

Gyöngyi, Pumukli!
Az tényleg szabály, hogy ha 1 körzetben több gyerek van és nagy a helyhiány akkor biz. sorrend szerint kell felvenni az ovisokat:

1. Körzetben lakó, nagycsopis korú, neki kötelező az ovi suli előtt 1 évig min.
2. körzetben lakó, mind2 szülő dolgozik és a tesó oda jár már oviba
3. körzetben lakó, mind2 szülő dolgozik
4. körzetben lakó, de csak 1 szülő dolgozik (pl. anyuka otthon a picivel)
5. körzeten kívüli, de tesó már oda jár
6. körzeten kívüli

Idén pl. nagyon sok ovis korú gyerkőc van mindenhol! :shock: :D
Így van olyan, hogy a körzetben lakó gyerkőcöket sem tudják már felvenni...ilyenkor a vezető elintézi, hogy más környékbeli intézménybe felvegyék.
Azért nem olyan 1szerű ez az oviknak sem....ha átlépik a max. létszámot, akkor kőkeményen megbűntetik az intézményt és utána eltanácsolják a lista alapján alul lévő törpiket!!!!!

De javaslom mindenképp, hogy még a beiratkozások előtt keressétek fel az intézmény vezetőjét és beszéljetek vele!

Kép
mozza
 
 


Na, még ezt meg kell osztanom: Tegnap belelendültünk az almalé kanalazásba.....Mohólili IMÁDJA!!!!!!! :lol:
Íme: :lol:
Kép mééééééééééééééég!!!!

Kép
mozza
 
 


Mozza, a körzeten alapuló szelekciót megértem és elfogadom. De azt már nem, ha azért utasítanak el egy gyerkőcöt, mert anyuka otthon van a kistesóval. Ehhez szerintem tkp. senkinek semmi köze. Annak a gyereknek éppúgy joga van oviba járni mint annak, akinek iskolás tesója van. Persze-persze, az intézmények sincsenek könnyű helyzetben, rajtuk meg az államnak lenne kutya kötelessége segíteni. Nem túl hosszú életem alatt már így is egy rahedli adót kifizettem (a férjemről nem is beszélve). Nehogymá' azért utasítsák el a gyerekemet, mert pl. terhes vagyok és nemsokára úgyis otthon leszek. Vagy ilyesmi... Bár jelenleg még a szomszéd szobába se vagyok képes átköltöztetni a kölköt, mert a szívem szakad meg, ha nem hallom a szuszogását. Szóval én is marha kemény vagyok ám :D

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Köszi Mozza,
Ez van most, de mi lesz a 2010-ben 3. évüket betöltött gyerkőkkel. Erre vonatkozik most az új szabály.

"2010-től megváltozik a helyzet: ettől az évtől egyetlen jelentkezőt sem utasíthatnak vissza helyhiány miatt, ha a gyerek elmúlt hároméves. Ahol nincs elég férőhely, ott bővíteni kell. " (népszabiban olvastam)
pumuklii
 
 


hoztam pár képet

Kép teniszbajnok leszek ha nagy leszek

Kép heööööööeöeööeöeöágúúúú

Kép nagylányosan felpakolom a lábam

Kép
Kép
mniki84
 
 


Riki alszik,de jó!!!Tudtam haladni.Megvan az ágy matracának boholytalanítása, ágyneműt húztam+ mostam,és a pici rácsvédője és baldachinja is tiszta vasalt. Haladhatnék most ezerrel, erre telefonált nagyim, hogy mindjárt itt lesz. :? Hurrá.Ne értsetek félre, de végre meg tudnék sok mindent csinálni 4-ig,mire jön az ingatlanos fickó. :?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Niki, édes a te Lilid. Hiába, no...élni tudni kell :D

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Nálunk az egyházi oviban azt mondták, hogy egy évesen jelentkezzünk, ha szeretnénk 3 évesen oda járni. Ez ugye nem "körzeti" ovi, és hatalmas a túljelentkezés. Igaz,én jóban vagyok ott néhány emberrel,és eddig az atyával is jóban voltunk,de őt ugye elhelyezték. Lehet haverkodni kéne az újjal. :roll:
Egyébként kívülállók mesélték, hogy ég és föld a gyerekek magaviselete és egyénisége itt az állami és az egyházi oviba járó gyerekek közt. Persze,megtanulnak ők is csúnya szavakat, de annyira mások. Szóval,ha törik, ha szakad oda fogom adni manót. Ja és közel is van a melóhelyemhez is.
Na futok dolgozok tovább,mert nemsokára itt a nagyim.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Mozza, te Lilid se semmi :-) Meddig almaleveztek? Egy hét? Aztán jön a barack? Vagy egyelőre csak alma lesz a porondon?

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Sziasztok,

feltettem újra a blogba a képek egy részét teljes méretben. Folytatni fogom, de most nincs időm.
Annus, gyanítom megint hülyén csináltam, kipofoznád ha lesz időd?

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Aminát sem vették fel a körzetes oviba, nekem a vezetőnő meg is mondta, hogy ne számítsak rá, otthon vagyok a kicsivel, ennyi. Egy másikba is beírattam, simán felvették, mondhatom tárt karokkal várták, pedig létszámon felül vannak. 25-en vagy 30-an vannak egy csoportban!

Én sem tudtam még egy évvel ezelőtt elképzelni, hogy elengedjem Aminát a közelemből. De kétévesen valahogy még tényleg olyan kis anyásak, ragaszkodnak, meg mi is. Viszont ahogy betöltötte a hármat, látszott rajta, hogy nyit a világ felé, érdeklődik a közösség és más gyerekek iránt. Így már nekem sem volt olyan nehéz. Örömmel viszem az oviba, mert azt mondja, hogy jól érzi magát. Ma mikor jöttünk haza, közölte, hogy holnap ott alszik. Kíváncsi leszek, de megpróbáljuk.

Oltás megvolt, eddig csak szokásosan nyűgös. Mira kereken 7 kiló, és 66 cm. Doktornéni szerint adhatok neki gyümit délután ha nem elég a tejcsi, mondjuk két szopi között. Ő egyébként is azt vallja, hogy nem a vitamindús idénygyümiktől lesz bajunk felnőtt korunkban, hanem a rengeteg műanyagtól, adaléktól, térfogatnövelőtől, E-től, és még sorolhatnám. Ő gasztroenterológus, és azt mondta, hogy ezektől lehetnek gyomorbántalmaink. Szerinte 3 hónaposan már nem kicsi ahhoz, hogy almát vagy barackot egyen. Ja és szerinte a joghurtok is nagyon gázosak, pláne az ízesítettek. A natúr még csak-csak.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Niki: jók a képek! :lol: Remélem, használ a köptető is! Én tulajdonképpen még sose érzékeltem, hogy bármit is használt volna 1. az orrcsepp, 2. a köptető. De minden egyes léguti fertőzésnél automatice mondja a dokinő (jé, most nem mondta), én meg adom lelkiismeretesen. :lol:

Képzeljétek! Tüci ma kvázi egyedül aludt el! Egyedül vagyok itthon (az uram állásinterjún!), Csongi ébren volt, de Tücinek már aludnia kellett volna (amúgy annyira fáradt volt, hogy 11-kor majdnem leájult a konyhapultról, míg én mosogattam :shock: ). Csongi nem akart nyugodtan enni, vagy csak lesni ki a kezemből, úgyhogy felálltam vele, hogy ne zajongjon. Vagyis nem feküdtem TÜci mellett, ahogy szoktam, de mégcsak nem is ültem ott, csak a szobában voltam. Ráparancsoltam Tücire, hogy aludjon, vagy ha nem, akkor kimegyek. És nem is olyan sok idő után ELALUDT! Olyan kis ügyes! Igaz, fáradt volt nagyon, de akkor is. Számomra ez egy kis biztató szalmaszál, hogy talán nem kell örök életemre az ágya mellett ülnöm lefekvés előtt. :lol:

Ovihelyzethez: na arra baromira kíváncsi leszek, hogy hol és hogyan fognak bővíteni (3 hónap múlva ugyebár 2010)... És hiába nem utasíthatnak el, ha egyszerűen nincs több hely, akkor ugyan hova teszik a gyerekeket? A csillárra nem akaszthatják őket! PErsze azért bepróbálkozok januárban Tücivel, de ... :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Mozza! Fém kanállal eszik Lili?

Niki! Amina ugyanígy rakta fel a lábát a kocsiban mikor kicsi volt! Cuki Lilid!!!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Amúgy tartok ám az ovitól én is. Most a csanában egy csoportban max. 8 gyerek lehet! Egy kicsit más, mint 30 gyerek egy csoportban... :roll: HOgy fognak így vigyázni az én kis tündérbogárkámra??? És hogy fogja megállni ő a helyét a többiek között? Á, para. Csak az a baj, hogy ebben a csanában általában kisebbek vannak, a nagyok előbb-utóbb elmennek oviba. És Tücinek meg mégis a saját korosztálya kellene.

Reni: vitamindús idénygyümi... És biztos vagy benne, hogy találsz olyat? :lol: Én honnan tudnám garantálni, hogy amit a piacon megveszek, az nem felpumpált, külföldi vacak? A zöldséges azt ír ki a táblára és azt mond, amit akar. Ráadásul most jön a tél, mikor nincs idénygyümi.

Kép
Kép
tinu
 
 


mi már a bölcsiről lecsúsztunk...nincs Győrben olyan bölcsi ahova 2 év múlva nem 600 gyerek van várólistán...fasza mi?

kell keresnem valaki ismerőst mert asszem máshogy nem megy... :(

Kép
Kép
mniki84
 
 


A gyümölcsjoghurtokról..Az 5. oldal érdekes, honnan is van a piros szín a joghurtban :shock: :shock:

http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/1064?page=1

Kép
Kép
zili
 
 


Tinu
ezért kérdeztem Mozzat, hogy mit lép erre egy intézményvezető. Gondolom nem sokat tud tenni... De akkor meg minek hoznak ilyen törvényt?
Tüci nagyon ügyes. Nem akarom elkiabálni, de Maja is megint olyan ügyesen alszik. :)

Reny
hát igen. Annyi eper nincs a világon, amennyi eperjoghurtot gyártanak:-) (Az eper íze pl. egy ausztrál fa fűrészporából származik) Van egy könyvem, ott sok érdekes dolog van ezekről.
pumuklii
 
 


őőőőőő...igen....miért nem szabad? :oops: :oops: :oops:
Nekem a dokinénim nem mondott erre von. semmit.
A papája ezüst kanalát kapta meg a nagyitól...anno férjem is ezzel kanalazott.
Vagy csak műanyaggal szabad, absz. fog. nincs!???? :oops: :?:

Kép
mozza
 
 


Pumukli!
Mostmár engem is nagyon érdekel, du. leinfózom anyumtól!

Kép
mozza
 
 


Én biztos vagyok benne, hogy találok vitamindús idénygyümit Papáéknál a kertben. :lol: Szerencsére van ez a különleges felbecsülhetetlen lehetőség, hogy náluk megterem a gyümölcs, zöldség, kukoricán élnek a pipik, fincsi a husijuk, gyönyörű és egészséges tojást tojnak. Tudom sajnos ez nem jut el minden háztartásba. :(

Kép
Kép
g_reny
 
 


Na először is:

JÓ A SZERDA! Szóval szeretettel várok mindenkit Dunakeszin, akinek van kedve, ideje, és meg tudja oldani az idejutást :) Légysz jelezzetek vissza, kire számíthatunk, hogy azért tudjam :) Illetve még annyi, hogy kb fél ötig áll rendelkezésünkre a lakás, viszont fél kilenctől fogadóképesek vagyunk :)

Ovi: én szeretném, hogy egy év múlva ovis legyen Zsófi. Egyelőre nem tud mit kezdeni a korabeli gyerekekkel, remélem ez addig változik.

Na sírás van, mióta fáj a foga, kétszer fél órát alszik napközben :?
Vendég
 


helooo, meg vissza nem olvastam.
Borot felkeltettuk reggel,mer a szipogasatol nemtudtunk aludni.. utana 12ig nyomta a szundit :shock: :lol:

mozza, Boro szet verne a fejet ha nem muanyag raghato kanallal enne :lol: :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


tinu: ügyesek vagytok :) Zsófinál egy hét kellett, hogy elaludjon egyedül, de azóta nappal is este is elalszik: bekísérjük, betakarjuk, elkösznünk, kijövünk, alszik :)

Nyaraláson, idegen helyen is elaludt egyedül, meg nagyszülőknél is. Bár azt nem tudom, ha szerdán lesz nálunk tali, mit fog csinálni :roll:
Vendég
 


Mozza! Nem azért, mert nem szabad, csak én sosem mertem ilyen picinek fém kanállal, nehogy megsértsem az ínyét. De nyugodtan adhatod neki azzal. Én ameddig ilyen picike volt szilikon kanállal adtam neki, úgy gondoltam azzal biztos nem sérthetem fel neki.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Zili...ÁÁÁÁÁÁÁÁ...és erre vajon hogy jöttek rá?

- Valahogy meg kellene színeznünk az eperjoghurtot...
- Oké...
- Mit szólnátok a fügekaktuszokon élősködő bíbortetűhöz?
- Remek ötlet, csináljuk...(taps és vállonveregetés).

:shock:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Gyöngyi :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Gyöngyi:)

Kép
Kép
zili
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: