Új privát üzeneted érkezett!

na végre valaki!!! sokszor benéztem de sehol senki, magammal meg nem olyan jó beszélgetni.

Orsi!
Hurrááá! De azért most nem nagyon irigyellek, nem kis melo lesz a felújítás. Viszont biztos hogy ez az izgalom, a lelekesedés egy kicsit felpezsdíti az embert és könnyedebben veszi az akadályokat. Azért vigyázz magadra!

Egyébként Orsi, állok elébe.... szívesen látlak titeket.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
edesek a kolykok egyutt, edina. s lili nagyon profin uszik. boriszt a tanyan (1.20-as medence volt) meg nem lehetett karuszoban elengedni, de legalabb azt megengedte, hogy fogjuk, s elvezte, epdig a balatonon utalta, ha nem er le a laba. aztan a moarahlmi strandon annyira fura volt neki a kismedence, hogy csak derekig er, hogy vegig guggolva setalgatott!

orsi,
hat nalatok vegulis evidens gyongyos. tulkeppen az volt fura, hogyan birja szabi a lejarogtast! igy kenyelmesebb is lesz! nagymama is lesz a kozelben. sztem tuti!

az meg nagy baj, hogy igy haldoklik a topik. ez kicsit ongerjeszto is. en is benezek neha, de progos topikba tobb kedvem van irni, ahol valodi kommunikacio folyik, azaz nem mindenki leirja, h. ez van velem...meg ez...hanem erdekeljuk egymast. ezt mostanaban nem erzem. sajna. kicsit elbeszel(t)unk egymas mellett. de a tapasztalatom (masik topik, mas olvasott topik), hogy ez torvenyszeru a gyerek egy eves kora utan. en nem fognam a nyarra, s azt se hiszem, hogy kevesebb idonk van egy masfel eves kolok mellett, mint tavaly ilyenkor, vagy az elejen, en meg tobbnek is erzem. aka akar, az tud szakitani idot minden nap a topikra is. csak elfogytak a nagy fejlodesi ugrasok, a nagy problemak (eves, alvas, siras stb.), s mindenkinek a sajatja a legerdekesebb amugy. sajna...!

Kép
Kép
momoska
 
 


sziasztok!

hát igen, valóban így van ahogy írod momoska, sajnos.
Na meg az is sajnos, hogy most ennyire futja, Lili sírdogál, nem hagy írni, mert Lili képeket akar nézni és semmivel nem tudom meggyőzni hogy menjen játszani.
később még benézek....

KépKép
domidina
 
 

 
 

már megint nem látszódik a vonalzóm! :evil: Hú de nagy probléma :lol: Na mind1, most erre nincs időm.

Lili elaludt, annak ellenére hogy 8kor kelt. Persze mert éjjel meg nem aludt rendesen, többször fönt volt (ami nem újdonság, az éjszakáink továbbra sem javultak) nem tudott aludni. Ebben semmi változás, viszont a szobatisztaságra nevelésben haladunk. Sokszor nem adok rá pelust már a lakásban sem. Igaz előfordulnak még balesetek, de legtöbbször már szól ha kell pisilni. A bilit már elfelejtettük, most wc szűkítőt vettem, ez jobban beválik.
Ami még változás nálunk, "kidobtam" a kiskádat, áttértünk a nagykádban fürdésre, most hogy végre vettem csúszásgátlót, aztán nappal már nem használunk cumisüveget az iváshoz. Helyette pohár és csőrös pohár van, csak éjjelre marad még egyenlőre. Eddig nem akart pohárból inni. Persze egy kicsit noszogatni kellett most is, más példájával előhozakodni, hogy ládot, ez meg ez a baba is pohárból itta a gyümölcslét, vagy vizet stb.

Ma megint találkoztunk egy új kisfiúval séta közben. A szomszéd utcában laknak, de még soha nem láttam őket kint sétálni. Megvolt megint a játékcsere, kavicsozás stb. Legalább hamar eltelt a délelőtt.
Olyan kár hogy itt nálunk nincs játszótér, mert nagyon szereti a gyerekeket, a társaságot.
Próbálkozik a védőnő mindenféle vonalkódos pályázattal. Inkább pénzt gyűjtenének, előbb lenne játszóterünk! Mert biztos hogy erre adnának a faluban, ahelyett, hogy megvetetnek velünk mindenféle terméket a vonalkód miatt....

Többiek merre vagytok? Tessék írni!!!!

megyek mert ablakot pucolok, folytatom Lilivel 2 már elkészült, de van még bőven!!!

KépKép
domidina
 
 


Momoska, igen tényleg haldoklik a topik. amúgy szerintem nekem kevesebb időm is van, nincs el magában, mindig együtt kell játszanunk. főzni is alig tudok, neki is ki kell találnom vlmi elfoglaltságot a konyhában.
meg kolos rákattant a youtube-ra, így ha gép elé ülök rögtön jön, elkezdt táncolni, h rakjak be neki vlmit. akkor az ülembe ül és nézi a képernyőt.

na mind1, én azért mindig benézek, és ha írna vlki akkor írnék én is pár sort. dobj fel egy témát. :lol:

gyöngyös meg, igen...nagy elhatározás a részünkről. elvileg az irodát szerettük volna felhozni, de mivel pesten annyi könyvelő cég van...nem könnyű ügyfeleket toborozni.

Edina, a babafalvás/nőivonal vonalzók sehol sem látszanak, másik topikban sem. csinálj egy másikat.
játszótér gyöngyösre sem ártana.
snooopy
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk a Balcsiról. Hamar eltelt ez 6 nap. Dávid leginkább a homokozóban volt, utolsó nap sétálgatott csak a vízben. Azért kipróbáltuk a vizibciklit, csónakot vele, meg a férjemmel kajakoztunk, ami nagyon jó volt.

Edina!
Mondjátok az Erikának, hogy inkább pénzt kéne gyűjteni. Gondolom azért próbálkozik a vonalkódokkal, mert az nem akkora anyagi költség, meg ha veszel valamit, akkor azt el is tudod használni.
Dávid is csőrös pohárból kapja éjszakára egyelőre az innivalót, napközben már pohárból.
Jól haladtok a szobatisztasággal. Miért jött be jobban a szűkítő, mint a bili?
Nekem sem látszik egy vonalzó sem.

Orsi!
Jó nagy fába vágtátok... :) De a soraidat olvasva a lelkesedés megvan, úgyhogy hajrá! :)

Momoska!
Részben egyetértek azzal, amit írtál, részben meg nem. Valóban csökkent a lelkesedés, de szerintem még most is vannak olyan témák, ami jelen vannak mindannyiunknál, pl önálló evés, ivás, szobatisztaság, amiket Edina is írt, nevelési kérdések, stb. Én személy szerint valamennyire a nyárra is fognám, ugyanis ilyenkor biztos nem ülünk annyit a gép előtt, aki teheti nyaral, kint van a szabadban. Régebben én is írtam másik topikba, ott is kevesebb hsz. volt nyáron. Én azért bízom benne, hogy fellendül még ez a topik. :)

Kép
Kép
tina82
 
 


Helyesbítek: Edina vonalzója + az enyémből az egyik nem látszik

Kép
Kép
tina82
 
 


Tina,
azt hiszem anno felvetettem neki az ötletet, de nem igazán mondott rá semmit ha jól emlékszem. És nem is igazán értek egyet azzal amit írtál, mert a cucc helyett amit megvesz csak azért hogy a vonalkódot levágja róla, a pénzt is oda tudná adni. Sok kicsi sokra megy, és biztos lennének olyanok is akik többet is áldoznának rá. momentán ételízesítőt "kellett" venni, az meg igen lassan fogy, legalább is nálunk.

Akkor még jó hogy nem hívtalak játszóterezni, pedig gondoltam rá. Igaz nem voltunk mi sem most a napokban.

KépKép
domidina
 
 


en mar annak is orulok, ha a provokativ felvetesem utan megelenkul a topik, de az erzesem megis ugyanaz: kevesbe figyelunk egymasra, ez letori a lelkesedeset mindenkinek.
s - erthetoen - a problemak vannak, de mindenki rajott mar, hogy szepen oldodnak azok maguktol, nem kell neki nagy feneket keriteni. en csak azokban a topikokban veszem eszre a lankadast, ahol elmultak a kolykok egy evesek, s nemcsak nyaron, nem csak jo idoben. en pl. mentem nyaron ide is oda is, meg aliz is itthon van, borisz meg vegkepp (bar o honapok ota mintagyerek, de tenyleg!!), s megis jovok am!

edina,
irigyelek a szobatisztasagert. leginkabb azert, h. ez a problema is letudva. en bizom benn, hogy borisszal ugy jarok, mint alizzal: maga szol, hogy nem kell pelus, s nem kell kerdezgetnem, ultetgetnem, figyelgetnem, s neha pelust adnom (pl utazashoz, boltba stb.) (aztan, ha jon a pofaraeses, majd itt elsirom). egyelore ugy tunik, o hajlamosabb is az onallosagra, mint aliz, azaz eroteljesen kifejezi, ha egyedul akar valamit csinalni, s egyik naprol a masikra at is all, mag ha nem is gyakoroltattam vele elotte soha (ilyen volt anno a poharbol ivas, vagy a teljes onallo etkezes). remenykedem, s irigykedem, ha addigra mar tullesztek rajta. bar mikor aliz szobatiszta lett, akkor par honapig visszasirtam a pelust, mert nehezebb volt mit kezdeni a gyerekkel, ha az intersparban sorban allva szolt, hogy pisilni kell, netan a nagykorut kozepen, nembeszelve kesobb telen a ligetben kezeslabasban!

Kép
Kép
momoska
 
 


tesos kepek. frissek.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska, hogy jutott eszébe a kölyköknek, h a 30fokban sapkát meg kesztyűt huzzanak?? valóban nagyon vicces. :lol:
nagyon helyesek együtt.

mi most eléggé konyhalázban égünk, állandóan megy a tervezgetés, hogyan lenne a legjobb. elég nehéz kialakítani vlmit így papíron, mégha van is egy tök jó program hozzá, így 3d-ben is látom... már vagy 1000változatot csináltam, demég nem tökéletes. apa is a mérnöki végzettségével jó segítség... de hogy hány szekrény legyen, milyen, hány polc, szín...stb...ááááá nagy meló az építkezés. pedig mi nem is építkezünk csak berendezünk.

Edina, tök jó ez a szobatisztaság...örülök neki!
ja és mi már tök rég nagykádban fürdünk, kolos imádja, főleg mikor az apjával fürdik!
snooopy
 
 


Sziasztok!

Orsi, nagy hír a költözködés, de biztosan jó lesz, jó lesz majd lakni az általatok átalakított lakásban. Azt is elhiszem, hogy nem egyszerű, nagyon-nagy képzelőerő kell, hogy még akár 3D-s kép alapján is elképzeld. Sok sikert kívánok a megvalósításához! :)

Edina, valóban jó dolog egy játszótér, habár az itteni elég kihasználatlan, sokszor azért nem maradunk mi sem ott, mert nincs más gyerek, csak kajla kamaszok, és mosdatlanul beszélnek, meg hangoskodnak. Mostanában a városháza előtti téren gyűlnek össze a gyerekek, ott van sík terep is, füves rész is, az most valahogy jobban bejön.

Úgy volt, hogy ma viszem Annát oltásra, de felhívott a doktornő, hogy jövő hétre tegyük át, mert most vették észre, hogy elfogyott az oltóanyag.

Anna is a nagy kádban fürdik, már nagyon-nagyon régóta. Vagyis azóta, hogy eltörött a kis kádja, alatta csúszásgátló, de nagyon imádja. Igaz, gyakran fürdenek együtt Gerivel.

A szobatisztaság nálunk még nem működik, ugyanis nem hajlandó együttműködni, ezért inkább hagyom, nem erőltetem. Van, hogy én sem adok rá pelenkát, hanem egy kisnadrágot, olyankor ha bepisilt, jön oda hozzám és mondja, hogy "kaka", de előtte nem hajlandó jelezni. És mindenre azt mondja, hogy kaka.

Nekem most elég kevés időm van, amit a gép előtt tölthetek, mert Anna egyáltalán nem nevezhető szülőbarát gyereknek. :lol: Nem igazán viseli el, ha itt ülök, csak úgy, ha ölembe ül és mesét nézhet vagy zenét hallgat.

Közben ismét befőzök ezerrel, ma éppen paradicsomlét tettünk el, a napokban padlizsánt sütöttem, megpucoltuk és ment a fagyasztóba. Aztán szép lassan jön a többi.

Holnap korán kelünk, mert f8-f9 között adják a Geriék könyveit. Még viccnek is rossz, mert mostanában Anna is f9-9-ig aludt.

Ja, mostanában nem hajlandó mást enni, mint tojásrántottát. Reggelire is, és ebédre is. Ha nem azt kap, nem eszik semmit. Persze kenyeret nem eszik hozzá, ezért omlettnek készítjük, tejföllel és pici liszttel. És imádja a szőlőt. Azt eszik mellé. Már régóta észrevettem, hogy fura egy ízlése van :roll:

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


sziasztok!

ma megint későn keltünk 8 óra, nálunk az már elég késő, persze éjjel megint szarul aludt, uh. nem csoda.

Orsi,
ez nagyon izgi, a lakberendezés, tudom te szereted, mintha mondtad is volna korábban hogy ez a téma nagyon érdekel téged akár még komolyabban is. Tényleg nagyon nagy képzelőerő kell hozzá.

Lilit közben itt győzködöm az ölemben hogy mindjárt végzek a levéllel és nézhetünk képeket, uh. villámgyorsan kell gépelnem.

Momoska,
nagyon tetszenek a tesós képek, jól elvannak együtt. Lilinek is tetsuzettek.

szerencsére lilinél az evéssel nincs gond, elég sokmindent megeszik, a gyümölcsök közül a szőlő most kedvenc lett, azt eszi kétpofával. Na persze azért mert Hella baba is ette előtte, de aztán rájött hogy finom. Persze más nem megy, de ennek is örülök.
Most már eszi nyersen az uborkát, pradicsomot, paprikát, néha sajtot is csempészek a falatok közé. De ő nagyon szereti a főzelékeket, tésztás kajákat, húst, leveseket. Ami nem annyira megy az rizs, sültkrumpli, krumpli, de rakottas cuccok is jöhetnek, sóval elég széles a paletta szerencsére.

Na most már megyek mert elfogyott a türelme...

KépKép
domidina
 
 


Évi, anya is épp most főz be paradicsomot. 40litert. :shock:
Kolos is épp ilyen, zenét kell hallgatni a laptopon, különben nem enged ideülni.
jó sok zöldségetek lesz télire. mekkora a fagyasztód?? :lol:

Edina, igen én élvezem a dolgot. szívesen lennék lakberendező, de nem tudom meg lehet-e ebből élni? annyian vannak, és szuerintem MO-gon nem költenek az emberek erre. mi sem fogadunk fel egyet, h megtervezze a lakásunkat.
snooopy
 
 


Sziasztok!

Én is megjelentem! Momoska nem hiába provokáltál bennünket. 8) Az is igaz sokmindenben igazad van ( mondom én aki szökőévben 1x ír :oops: ). Persze van amiben nem értek egyet. Például egyáltalán nincs több időm, mint tavaly, de ez gyerek és kertnagyság/milyenség kérdése.

A tesós képek mindenesetre nagyon tetszenek, olyan szerető-jó tesóknak méznek ki, ilyenkor sajnálom Levit, hogy neki nem lesz testvére.... Szép helyen nyaraltatok is, a lovaglós képek külünösen tetszettek! (Akkor már késő délután volt?)

Orsi tudom milyen pocakosan rendezkedni és költzni, bár nekünk csak festeni kellett. Kitartás! Ezekszerint nálatok a könyvelés családi vállalkozás vagy csak ott kezdett dolgozni a párod?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kora 2009.08.28 13:11-kor.

KépKép
kora
 
 


Na bocs,de 40 oerc után felébredt és most itt van a kezemben, remélem visszaalszik nem csak bóbiskol. Ez az új módi ugyanis, a kezemben még 1 órát szendereg, de ha lerakom egyből kel. :roll: :?

Szóval Orsi hogy érzed magad? Lassan vége a ngy kánikuláknak (bár most dögmeleg van). Mikor tervezitek a költözést, vagy egyelőre annyi, hogy lehetőleg szülés előtt? Lakberebdezéssel egyet értek veled, csak a kevés igazán jómódú kér fel egy lakberendezőt.

Edina hihetetlen Lili, jó nagynak néz ki és ilyen jól haladtok a szobatisztasággal! Levinek esze ágában nincs lemondani a pelusról, pedig gonosz anyaként már régen nem kenem a popsiját, de a hatás elmarad. Új szokás, hogy turkál a pelusba (akkor is ha kakás :twisted: ), borzasztóan tudok haragudni érte, tegnap este már elég rendesen lekiabáltam a haját, reggel szólt is, hogy kakát, de pisinél semmi és sejtem többet a kakánál sem fog...ő inkább a kőre pisil, de wc-be vagy bilibe nem.
Későn keltek mostanában? Így többet tudsz pihenni vagy te kelsz úgy mint előtte?
Aranyosak lehettek nyaraláson a kisfiúval! :)

Tina jó lehetett kajakozni! Fozóztatok is? Dáviddal mi újság?

Évi te mindig rengeteget főzől be, emlékszem sokat írtad tavaly is! Gondolom télen nagyon jól jönnek! A szüleink is befőzősek, ha lenne tárolóhelyünk én is csinálnám, így meg a mélyhűtőt pakolom tele cukkinivel, uborkával meg paradicsomszósszal. Na jó csináltam egy kis pestot is. Tetszik ez a padlizsános ötlet is, eszembe sem jutott.
Geri várja a sulit gondolom, írtad, hogy szeret iskolába járni.

A nagykáddal Levinek sincs gondja, bár nekünk a miniházunkban a minifürdőnkben csak zuhany van, de a szülőknél nincs probléma és egyébként tusolni is szeret.

Levi a húsokat még mindig nem eszi (sonka, májas kivétel), a gyümölcsöt viszont tömi rendesen, ő is szereti a szőlőt is.

Na megpróbálom ismét lerakni, egyszer már kudarcot vallottam...

Timivel mi van? Dolgozik már? Eszti mikortól is jár bölcsibe?

KépKép
kora
 
 


Halihó!

Hú, Momoska dorgálására összeszedem magam! 8) Egyébként a mentségeim :) : kaptam éves állatkerti belépőt és a héten 4 napot (egy teljeset) ott is töltöttem Esztimmel, este pedig Gábor írja a diplomamunkáját a nagygépen, én meg a laptopon bénázok,de úúútálom,mert 10 percenként lefagy..

Lili egyébként tényleg olyan nagylányos! És nagyon ügyes,hogy szól ha pisilnie kell,mert azt nehezebb megtanulni mint a kakilás miatt szólni. A baleset pedig természetes :wink:

Orsi ez jó hír! Egy ideig én is élveztem a tervezgetést,felújítást, aztán már nem annyira.. 8) de nem akarlak megijeszteni ám! :D Egyébként meg annyira jó érzés amikor látod,hogy mi lett a levert falakból és a felvésett kőből, a romhalmazból. Lehet egy kérdésem?: te jól fogod viselni az életet Gyöngyösön? Bár biztosan ezerszer átrágtátok magatokat a döntés előtt...

Momoska,jók a tesós képek! Fáztak tán azok a szegény gyerekek?!Hát mért nem fűtesz nekik be ebben a hidegben? 8)

"utolsó nap sétálgatott csak a vízben." Tina, Dáviddal még maradni kellett volna!! :D És a vizibiciklin nem félt? És csatlakozom Korához, képeket tehetnél!

Most ezt elküldöm,le ne fagyjon,mert akkor.....

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Befőzésről, mi nem igazán szoktunk befőzni, illetve én soha, anya meg nagyon ritkán csinálta...de anyósom minden évben befőz. Tavaly vele gyártottam baracklekvárt, idén pedig anyával szilvalekvárt készítettünk életünkben először 8) és naaagyon finom lett, ezt onnan tudom,hogy már a 3. üveggel (kicsi) esszük...úgyhogy még kell majd vennem és újra csinálni!

Eszti is szól,ha kakilnia kell,de két bilibe kakilástól sokkot kapott :shock: , komolyan sírógörcse volt miután meglátta a biliben a cuccot (majdnem nekem is 8) ),de hiába voltam nyugodt és mondhattam bármit és együtt lehúzhattuk stb, többet nem volt hajlandó bilire ülni,csak ruhában. Vettem neki wc szűkítőt, rá is ül,de amint érzi,hogy jön a kaka, leszáll és kéri a pelust.... mostmár a wc-re sem hajlandó ülni, csak szól, hogy kaka jön és egyből le kell venni,kicserélni a pelust. Persze elmondja közben,hogy kakilni wc-be, ügyes Eszti, de mégsem teszi...és nem is erőltetem,majd kialakul idővel.

Most éppen lázas volt ma. Nem tudom mi lehet,mert semmi tünet nincs,lehet,hogy a foga miatt megint. De Momoska és Évi hatására nem adtam neki lázcsillapítót egyből és magától le is ment napközben.Kíváncsi leszek az éjszakára.

Szeptember végén megy Eszti bölcsibe, 23-án viszem először...iszonyatosan sajnálom hogy vége lesz a mi kis (eddigi) életünknek!!! Én pedig (szerintem) novemberben megyek először dolgozni, de végülis vissza a régi helyemre és közben besegítek a szoc.munkásnak is. Persze a kistesó jövetelét (ill. létrehozását) nem zárjuk ki :wink: úgyhogy meglátjuk hogyan alakul a jövő...

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Gyorsan két kép, amíg le nem fagy

Pasik a csónakban
Kép

Apával a Balcsiban
Kép
Sima pelus volt rajta, mert nem is gondoltam, hogy ilyen "messzire" merészkedik :D Nála ez már nagy szó, hogy ennyire belement.
Vizibiciklin elvolt egy darabig, inkább az zavarta, hogy nem tudott annyira szabadon jönni-menni.

Timi!
Valahol olvastam, hogy a kicsik ebben a korban még a saját testük részének tekintik a kakát és megijedhetnek attól, hogy eltűnik a wc-ben. Azt írta, hogy hagyjuk ott, aztán ha már mással foglalkozik, akkor húzzuk le, ne ott előtte. Lehet Eszti is ettől ijedt meg?
Egész éves bérlet? Akkor gondolom mentek, amikor csak tehetitek. 2 éves korig az Esztinek meg ingyenes. :wink:

Dávid a Balcsin volt 2 napig lázas, aztán ahogy jött elmúlt. Ki tudja mi lehetett :roll:

Kép
Kép
tina82
 
 


Ja és nem is meséltem, hogy ma egy ismerősünk, aki fodrász, levágta Dávid haját és olyan jól viselte, hogy meg sem nyikkant. Ez azért nagy szó, mert előző alkalommal végigvisította az egész hajvágást. Apróság, de én nagyon örülök neki. :)

Kép
Kép
tina82
 
 


sziasztok!

Úgy lásztszik használt Momoska dorgálása, ahogy Timi fogalmazott!
Tegnap elolvastam amit írtatok, de mára már semmire nem emlékeztem, megint lemerültem teljesen a sok nem- ill. kevés alvástól. Nálunk ez nem egyre rosszabb, hanem már napok óta egyre rosszabb lesz. Estére aztán jól kiborultam, de mára már jobb. Valamitől mindig sikerül egy kicsit erőt merítenem magamba, aztán jöhet előről minden.

Bea,
azt hiszem nem válaszoltam a kérdésedre hogy miért wc szűkíő és nem bili. A bili egy hét után nem érdekelte, nem is volt hajlandó ráülni, megakadtunk. Aztán olvastam is a szobatisztaságra nevelésről és vettem szűkítőt, mondván így egy lépést megspórolunk, nem kell a bili után újat tanulni. Ez tetszett neki, szívesen ül a wc-re, viccesre vesszük a dolgot és már rohan is ha kell neki. Most pár napja még balesetek sem voltak, ügyes volt mindig időben szólt és tartani is tudta addig amig a wc-ig eljutottunk.

De képzeljétek ma délelőtt olyan érdekesen ült a wc-re, vagy inkább olyan szerencsétlenül folyt a pisi, hogy kipisilt a wc-ből a nadrágomra a szőnyegre. Ennyi erővel akár be is folyhatott volna neki, mert öltözhettünk át. :lol:

Kakinál nem szól még véletlen se, magyarázom neki hogy ugyanúgy kell mint a pisinél, de nem. Csak az arcán látom hogy erőlködik, meg akkor nagy a csönd. Általában reggeli után szokott, addig hagyom rajta a pelust, és utána adok rá bugyikát.

Kora,
a pospsikérmről jut eszembe, hogy én már régen nem használok, talán ez is közrejátszott???
És rakhatnál fel magatokról képet. Olyan régen láttuk már Levit, biztos ő is jó nagyot nőtt, a kis huncut.

Timi,
kíváncsi leszek majd mit írsz a bölcsiről, hogyan tetszik majd a csajszinak, és hogy neked milyen lesz elválni tőle.

Egyébként én sem szoktam befőzni, anyu se sűrűn. Amennyi lekvárt mondjuk mi eszünk.... Anyu parilét szokott,na az fogy rendesen. Inkább a hűtőbe dobálok be ezt-azt.

KépKép
domidina
 
 


próbálkozom a lilypie vonalzóval, addig jutottam, hogy a mintát amit készítettem látom, hogy néz ki, csak nem utána mit kell megnyomni hogy be tudja illeszteni a kódot. Illetve kihozott egy ablakot kóddal, csak itt azt írja hogy neki az túl hosszú, ha meg egy részét csatolom, akkor nem látszik semmi.

Segítség!

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Edina meg kell nyomni, hogy bbcode-t (vagy mit) szeretnél és akkor kiír egy rövidebb kódot amit be tudsz illeszteni.

Levinek nem számít a popsikrém-nélküliség. :( Pedig olyan lelkesen és vigyorogva ül a bilire is meg a wc-re is, de nem hajlandó egyiket sem, már nem próbálkozom egy ideje, csak mondom neki néha, hogy ha kell akkor szóljon és lehet pisilni az udvaron a fatövében is (hátha ez izgi számára, de nem). Majd később próbálkozom újra, úgy tűnik ő még nem érett meg rá. Most úgy néz ki a peluba nyúlkálást abbahagyta. Lili nagyon ügyes.


Dávid id akkor nagyon ügyesen bírta a hajvágást. Mi még mindig nem tartunk ott...
Nem félt a csónakban Dávid vagy nem akart kimászni belőle a vízbe? Nagyon édespofa!!!

Timi Levinél is volt nemrég ilyen egynapos láz, én is a fogára gyanakszom.
Szóval nemsokára bölcsi, húú izgi nagyon. Megértem az érzéseidet. Nekünk szeptember végéig mondják meg, hogy Levit felveszik-e. Ráadásul a volt főnököm bezárja a boltot vagyis átadja másnak. Igaz oda igyse úyse tudok viszamenni... :( Nem is tudom még mindig, hogy mi lesz.
Eszti és a kakálással kapcsolatban lehet, hogy igaza van Tinának, nem?

Megyek méegnézem megsült-e már a kifli.
Majd rakok képeket is csak lusta vagyok kicsinyíteni. :oops:

KépKép
kora
 
 


Levi fél2 óta alszik (1x kelt, de gyorsan visszaaludt). :shock: Mi történhetett?

KépKép
kora
 
 


Sziasztok,

lehet, hogy tényleg használt Momoska dorgálása, csak azóta meg ő nem ír!! MOMOSKA merre vagy? várunk, felébredt a topik. :lol: :lol:

Kora, jó a vonalzód.
Ma Kolos is tök jól aludt, több mint 2 órát!

én is lusta vagyok kicsinyítnei, meg a photoalbumba sem töltöttem fel már mióta...van egy csomó videónk is...
annyira a költözéssel vagyunk elfoglalva. ma voltunk 3 helyen árajánlatot kérni konyhabútorra...hát szép kis összeg lesz és ebben még a gépek nincsenek is benne. :shock: de láttunk egy annyira jót...

Timi, szólj légyszi ha mentek állatkertbe, mert mi is szerettünk volna, még nem jutottunk el. Kolos biztos élvezné.
hát...igazából nem rágtuk át, csak a pénzügyi oldalát (hogy olcsóbban kijövünk) és hirtelen döntés volt. egyik nap eldöntöttük és kész tények elé állítottuk a családot. :D
nem gondoltam bele, hogy mennyire fogok unatkozni vagy nem.
amúgy van itt ismerős anyuka, meg kisgyerek...biztos jó lesz. de a lényeg a gyerekeknek jó lesz, tiszta levegő, nagy kert...itt lesz a nagyi-papi.

Edina, ahogy Kora mondja, vlmi bbcode-ra kell rámenni, és azt a kódot beilleszteni. először én sem találtam meg, de ott van a vonalzó alatt a sok írásban vlhol középen.

ezt keresd, és az aláhúzottra kattints:
Forum signatures: HTML  Ezboard  PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Tina, Kolosnak is levágtuk a haját, olyan fiús lett. tényleg kicsit lényos volt a hosszú hajjal. de ő is végig nyafizta, mintha fájna neki a hajvágás.
snooopy
 
 


Orsi szerintem nem fogsz unatkozni. Azért ti jártok Gyöngyösre elég sokat, mi mielőtt ideköltöztünk soha nem jártunk Veresen mégsem unatkozom. Az ember feltalálja magát.
Hát igen egy jó konyha nem 2 forint...

Edina azt hittem azért valamelyest már javultak az éjjeleitek, de ezek szerint nem. :(

Most olvastam a délutáni hszomat milyen kapkdva írtam, kész csoda ha megértitek.

Rakok pár képet, bocs de lesz közte olyan is ami nem valami jó minőség... :oops: (de nekem akkor is tetszik)

Apa az imádott Konival punkot faragott a fiamból...
Kép Kép
Ja igen, a kertet ne nézzétek még mindig nem sikerült termőföldhöz jutnunk így halasztódik a füvesítés. :cry:

Ez a kiscsaj állandóan puszilgatni + ölelgetni szerette volna Manót amit ő eléggé zokon vett.
Kép

Állatkertben ismerkedés a kecskével.
Kép

A kocsiban mindig beveri a szunyát...(Bezzeg az ágyban :x )
Kép

Nagyinál kukoricaevés (ő úgy hívja, hogy ca)
Kép

Orsi nem tudod véletlenül hányx-hány centisre kell kicsinyíteni az avatart a név mellett? Nekem nem jelzi a pixelt és nem fogadja el a kicsinyítésemet. :?

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Na, írjunk jó sokat,hogy Momoska alig győzzön utánaolvasni 8)

Tina, a képek alapján a tiétek volt az egész Balaton!!Kevesebben voltak azon a részen? Tényleg, nem akart kiszállni a csónakból Dávid? Tegyél majd a rövid hajáról is fotót! Esztinek jó nagy a haja,de neki nincs szándékomban nyírni (ha fiú lenne én is levágnám). és nagyon ügyes volt,hogy bírta a hajvágást!!

A kakinál nem tudom mi lehetett,de nem a lehúzástól félt,vagy hogy nem látja többet,hanem éppen a látványától ijedt meg :roll: háát, majd meglátjuk...

A bölcsit rosszul írtam 21-én hétfőn megyünk először. jaj-jaaaj

Orsi mehetünk állatkertbe a héten is! Mi holnap reggel is ott kezdünk, szerintem kb.f10-től. Reggel annyira jó, még nincsenek sokan.. Momoska, ti nem akartok jönni??
Gyöngyös egyébként nagyon szép kis város!
Konyhabútor valóban nem olcsó mulatság, mi is 3d-ben terveztük és olyan is lett amilyet megálmodtunk! (ikea)

Edina, meglátod egyszer "megjavul" Lili alvókája és lesz nyugodt, átaludt éjszakád!!Kitartás!!

Levi micsoda kis szöszke fiú!! és jól áll neki a punk frizura 8) Esztim is így rágcsálta a főtt kukoricát, ő azt mondja rá: tutuica,vagy tuituica.

mielőtt lefagynék elküldöm gyorsan..

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


sziasztok!

Igen, ilyen korán! Kialudtam magam, Lili megkegyelmezett és 3x ill. leszámítva a 6 órás fölébredését 2x ébredt csak és ilyenkor már nem tudok aludni, fáj a hátam.

Ja és köszi a segítséget, sikerült!

Nagyon jól néz ki Levi, és tényleg milyen kis szöszike! Lilinek is sokat világosodott a haja, amikor született egész sötétbarna volt, most meg szőkésbarna. Igaz mindketten szőkék voltunk kicsinek, aztán barnult be a hajunk.

Lili eddig nem ette a kukoricát, ma megint csinálok, hátha megeszi. Mi így vagyunk minden újjal, nem hajlandó még megkóstolni sem. Aztán amikor valamilyen furfanggal ráveszem, rájön hogy finom és onnantól minden ok, vagy nem ízlik neki.
Eddig a fagyit sem volt hajlandó nyalni, aztán vasárnap újra ettünk és akkor meg megette. Tudta hogyan kell enni, csak makacskodott.

Lili tegnap is 2 órát aludt egyhuzamban, amit nem szokott, 1x min. felébred a délutáni alvás közben. Valami lehetett a levegőben :)

Orsi, szerintem sem fogsz unatkozni. Ott lesz a két gyerek, már ezért sem, meg ahogy írták is, nem ismeretlen helyre költöztök, Te biztos feltalálod magad.
A bútoroknál tényleg brutál árak vannak, még jó hogy lehet kapni... nem?Iszonyat sok pénzt el lehetne költeni egy lakásra ha azt szeretnéd hogy úgy nézzen ki ahogy azt megálmodtad. De nagyon izgi ez a tervezgetés.

képzeljétek tegnap vettünk Lilinek egy elektromos quadot. A szomszéd csajszinak (óvodás már) meglátta az elektromos motorját, rá is engedte ülni, de szinte remegett attól hogy kipróbálhassa, annyira tetszett neki. Olyan vágyakozva nézte, hogy nem bírtam ellenálni neki hogy ne vegyek én is. Elég ügyesen megy vele, az elején kellett még a kormányzásban segíteni, mert folyamatosan kell nyomnia a kormányon egy gombot hogy menjen és közben kormányozni is kellett és nem volt könnyű neki egyszerre két dologra is figyelni. Na nem beszélve arról, hogy a járgányt is szemlélte közben....
Persze mondhatják sokat hogy fölösleges, minek, főleg egy lánynak....
Kép ilyen

megyek csinálom a reggelit, tejberizs (abból én is eszek-nyamnyam) mire fölkel kész.
Remélem még alszik egy kicsit!!!

KépKép
domidina
 
 


Edina, tök jó lett az vonalzó!
jó ez a motor! én is gondoltam már rá mert múlt héten voltunk barátoknál itt gyögyösön és a kisfiúnak volt hasonló csak 3 kerekű, de ott a lábával kellett nyomni a pedált akkor ment.
Kép
itt épp Dani tolna Kolost. :lol:

Unatkozni azt biztos nem fogok, főleg két gyerek mellett ahogy mondjátok. és a hely sem ismeretlen, minden hónapban jövünk. most meg minden héten.

Timi, a hetem sűrű, de a köv. lehet róla szó.

Kora, Levi nagyon édes a frizurájával. komolyan. én is szoktam punk-ra csinálni K. haját, olyna édesek. :lol:
a keretet meg ne is említsd, ez a szükséges rossz egy kertesházban. mi annyira nem vagyunk kertészkedő típusok Szabival, és itt lesz mit csinálni. :shock:

megyek eszem én is vlmit. a tejberizs jól hangzik Edina. :lol:
snooopy
 
 


Sziasztok!

Ilyen ügyesek a ti csemetéitek? Levikém a motort még mindig csak hátulról tolja (na jó, néha ráül és akkor már lépésnyit megy hátrafele). A biciklire viszont nagyon szívesen ráül, mondjuk neki rakja a lábát a pedálra és kövesse a lábával, egyszer majd ráérez. Egyenlőre csak a jobb lávával tudja követni, a ballal valamiért nem és kormányozni folyamatosan elfelejt. :roll: :D

Durva hogy Lili ilyen elektromos járgánnyal ennyire tud menni! Koli is nagyon ügyes!(Jól áll neki ez a 3 kerekű motor! :D )

A dicséreteket köszi. Mi is szőkék voltunk picinek + a 2 nagyapa is szőke. Csak annak a meglepő, hogy szőke gyerekünk van aki nem ismeri a családfát (az elég sok :wink: ). Levinek szőkésbarna volt a haja amikor megszületett, jól kivilágosodott, a szeme is (azt egy kicsit sajnálom, mert gyönyörű mélykék színe volt, el lehetett merülni benne rendesen).

Megyek altatni.

KépKép
kora
 
 


Momosnak most tényleg lesz mit olvasni, összekaptuk magunkat! :)

KépKép
kora
 
 


bocs. csak tankonyvcsomagolas, hetvege, nyarbucsuztatas, iskolakezdes...de, ha borsmatyi elalszik,jovok, osszekapom magam, s olvasok!:-)
addig!
nyarbucsus libegozes es a nagylanykodas!
http://picasaweb.google.hu/papaijulia/L ... 9DFwbaCKQ#

Kép
Kép
momoska
 
 


no letettem, meg dumal, de illendo lenne elaludnia, mert miota aliznak 7 elott kell kelnie, azota o is fenn van, de nem am alizra ebred, hanem magatol, mert mikor bemegyunk alizt kisimogatni az agybol, akkor mar szol, hogy szia anya(apa)! misztikus! pedig mar nagyon hozzaszoktam ehhez a nyari f8-f9 kozotti ebredesnek. igaz, most egy fel oraval hamarabb, f9 korul letesszuk oket, tegnapelott be is aludtak, de tegnap megcsusztunk, ugyhogy nem ettol fugg. en meg a francos parlagfutol amugy is szarul alszom.

edina,
nagyon nagy gratula a szobatisztasaghoz, es a kitartasodhoz. tenyleg nagyon jol haladtok. arra vigyazz, hogy a kakilast ne forszirozd tul nala, mert nem egy gyereknel alakult ki ilyenek miatt, h. eleg koran wc-be pisiltek, de kakilashoz meg ovi elejen is kertek a pelust...azaz ezzel "zsaroltak" a szulot, mintegy kompenzalando a tul nagy onallosagot:-) de mindemelle irigyellek rendesen, s tok igaza van lilinek, hogy a wc-t preferalja...en nem is ertem ezt az egesz bilimaniat, hiszen csak egy plusz lepes (raadasul el kell mosni!)! (bar aliznak is volt, s csak rajta mulott, hogy egyszer se hasznaltuk, mert mikor kerte, hogy vegyuk le a pelust, akkor a wc miatt kerte, hiszen minket sosem latott bilin ulni.) szoval ugyesek vagytok mindketten!!

ezzel kapcsolatban jut azonban eszembe anyosek ujabb hujjjesege! epp naluk voltunk, borisz bekakalt, s megint elohozta, hogy neki ennyi idosen mar mindket gyerek szobatiszta volt, szoktassam mar bilire, mert olcsobb es kenyelmesebb, en higgadtan mondtam, hogy ketsegtelen olcsobb, bar kenyelmesebbnek nem mondanam (utazaskor, aruhazban sorbanallaskor, telen kezeslabasban a ligetben...stb. emlekszem meg idokre, mikor visszasirtam a pelust aliznal is, nemhogy egy masfel evesnel), de en megvarnam, mig borisz kezdemenyez. erre megallapitotta, h. csak a lustasagom beszel belolem (ebben mondjuk igaza van. az is!:-)), a kedvesem meg mondta nekik, hogy a ranschburgnal mit olvasott a szobatisztasagrol, azaz csak leroviditve azt mondta nekik, hogy felelseges tul hamar elkezdeni, mert a legtobb gyerek 2-3 eves kora kozott lesz szobatiszta, s ha elobb kezdik a szoktatast a teljes szobatisztasagot akkor sem eri el a tobbseg hamarabb, s igy csak meghosszabbitjuk a folyamatot!
erre apos (aki eleteben nem tett egy szalmaszalat keresztbe gyerekgondozas teren): "A ranschburgnak van gyereke?" en:" van, tobb is" anyos: "akkor biztos nem o gondozta oket!" hat nemtom ranschburgbacsinak ki gondozta a gyerekeit, de akik heti bolcsibe adjak a gyerekuket, azok kussoljanak! (bocs!):-)

Kép
Kép
momoska
 
 


tenyleg annyit irtatok, hogy nem birom jegyezni, mire szeretnek reagalni.

orsi,
a konyha a legfontosabb hely! mondom mindazok ellenere, hogy eddig minden lakasunkban lemondtam a nagy konyharol a tobbi ter javara, de akkor is! en nem vagyok egy tervezgetos-lakasberendezos fajta (bezzeg a kedvesem), szal en ezt a reszet nem irigylem, de terhesen jo koltozni (2x koltoztem 8 hos terhesen:-)), mindenki engem kimelt, alig volt dolgom, s megis kesz lett minden:-)

en soha nem fozok be, nem is tudom, hogyan kell, anyukam viszont rendszeresen, mi meg megesszuk, megisszuk:-)

egyebkent, ha borisz ebrenleteben vagyok gep elott, akkor nekem is mindig az olemben van, idekeredzkedik lesni vmit az osztott kepernyon, neki ugy is jo szorakozas, nem meg csinalhatom a kedvemre valot, de ketsegtelen, inkabb alvasidoben teszem, a tobbi hazimunkat megcsinajuk a kedvesemmel, ha itthon van, vagy borisz mellett esetleg a maradek alvasidoben, konyvet mar ugyis reg nem olvasok, legalabb a net maradjon meg!

ugy olvasom, hogy hellyel-kozzel mindegyikotok megprobalkozott mar a szobatisztasaggal vmilyen szinten, max. feladta...haaata ilyenkor tenyleg elhsizem anyosnak, hogy lusta vagyok. en meg csak figyelgetem boriszt: mar neha elvonul, ha kakal, s szol, ha benn van (nem mindig), de nem akarja rogton kivetetni, s a pisi se zavarja, a wc-ben tudja, hogy anya tisij, apa tisij, ajiz tisij stb., de nem vagyakozott meg ra! itt tartunk.:-) mezitlab, ha szaladgalt kinn (nyaralasokkor, akkor megallt, s megnezte, hogy pisil!

evi,
s adsz is annanak minden etkezesre tojasrantottat? azaz megprobalod a normal kajatokat, sutana gyorsan osszecsapsz egy kis rantottat???? van turelmed. egyebkent borisz se nagy kenyerevo, azaz ha valamihez enni kellene, akkor ket dologra nem tud figyelni, ezert en a rantottaba (bar meg csak2x-3xevett) beleapritottam a kenyeret, ugy kanalazta (villazta) kifele egyutt, de egyszer rizst kevertem bele, mert eppen volt maradek, s a higabb fozeleknel (zodbabot keves liszttel csinalom) is megteszem ezt, hogy rizst keverek bele, ha van eppen, s a lecsoba is kapott mar kenyeret vagy eppen maradek kifott tesztat.

egyebkent amilyen kozonyos evo volt borisz, annyire meg vagyok elegedve vele egy fel eve. mindent megeszik, s nagyon szeret enni. mar regota nem kell neki semmi extrat csinalni a mienkehez kepest. s 2 honapja mar nagyon kenyelmes nekem, mert egyutt ehetunk teljesen, tisztara nyalja egyedul a tanyerjat, s szepen folehajol (nehe tulsagosan is:-)), ha nagyobb falatot akar bekapni, ugyhogy a tanyerba folyik vissza, alig vmi melle. egesz nagyfiusan lehet vele mar lenni! bar a barackot is villaval hajlando csak enni, s ma a szolohoz is kanalat kert, azaz le kellett szedegetnem neki a furtrol, hogy kikanalazhassa utana!:-)

tina,
tenyleg ti uraltatok a balatont:-) teszel fel davidrol olyan kepet is, ahol latszik jol az arca e es a rovid haja?
en egyebkent (forditva vagyok bekotve), kislanyoknal neha nagyon birom a tusi hajat (alizna beprobalkoztam neha, mikor erosebb volt mar a haja, hogy vagjuk le, de nem volt sikerem), de kisfiuknal inkabba kis kocos-borzost szeretem, most boriszet is hagyom egy kis ideig, meg sosem volt levagva neki, bar hatulrol mar tenyleg is csajos.

levinek viszont jol surusodik a haja! tetszik a vagany feje ennek a koloknek!

orsi-timi,
megdumalhatjuk egyszer jovo hetre az allatkertet, ha ezentul is felkel alizzal, akkor oda tudunk kerekezni f10 korulre!

na nem jottem par napig, de aztan hogy bepotoltam...! bar most meg ti nem vagytok sehol!!!!!!!!!!!! hahoooo!

Kép
Kép
momoska
 
 


Hello mindenkinek!

Momoska megnéztem a képeket...jaaaaj de (édes) Alíz!! Izgult nagyon? Milyenek a tanárnők? a padtársát ismerte már? milyen őt suliba vinni??

Jaj, egyébként anyós téma...hát, Momoska ebben azért nem irigyellek 8) Mondjuk nálunk is vannak sztorik, de nem ennyire kiélezett a helyzet. és úúúgy örülök,hogy két fülem van! :D

A jövőhét nekem ok! Mikor?? Bicajjal jönnél Momoska? én is gondoltam már rá,tök egyszerű lennek,de bevinni nem lehet ugye és cipelni meg annyira nem szeretném. Szóval babakocsi nélkül...bár,ott lehet bérelni kiskocsikát, de minden megkezdett óra 200ft+letéti díj.

Edina, tényleg ügyes Lili ha már egyedül hajtja a quadot!

Kora, ne izgulj, Esztim sem egy nagy motoros! Ráül,de irtó lassan löki magát, alig halad 8) kis kényelmes!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


jaj, még egy kérdés: a ti picinyeiteknek van anyajegye?
Esztimnek már 3db! (egy a popóján, annyira édi 8) )

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


[quote]I írta:zgult nagyon? Milyenek a tanárnők? a padtársát ismerte már? milyen őt suliba vinni??


o nem izgult, csak varta nagyon. mi izgultunk, foleg az apja. de a tanitonoje erre a hetre lebetegedett. jo kezdet. miatta mentunk. o viszont megvolt elegedve a helyettesitokkel, egyik a napkozis, ot en nem birom. egy fiu melle ultetetk, s meg ot is megkedvelte.
az apja viszi suliba:-) neki biztos jo. nekem meg az, h. nem en:-)

[quote]B írta:icajjal jönnél Momoska? én is gondoltam már rá,tök egyszerű lennek,de bevinni nem lehet ugye és cipelni meg annyira nem szeretném. Szóval babakocsi nélkül...bár,ott lehet bérelni kiskocsikát, de minden megkezdett óra 200ft+letéti díj.


hat igen, azzal lenne a legegyszerubb. leszoktuk kotni kinn vhova. bar borisszal meg nem voltam babakocsi nelkul, de en is a kiskocsira gondoltam...bar igaz, ami igaz tavaly az meg ingyenes volt, csak leteti dijat szedtek...nem tudtam, hogy mar penzbe kerul, talan azt a 400 ft-ot meg megkockaztatom, de majd meglatjuk...!!! nem tul kenyelmes huzogatni azt a kocsit, az ketsegtelen.

[quote]a írta: ti picinyeiteknek van anyajegye?
Esztimnek már 3db! (egy a popóján, annyira édi )


nincs. ezekszerint lehet mar nekik??? de meg aliznak sincs. hm. bezzeg nekem.
esztinek akkor jo kis szexepilje lesz:-))) bar aki azt latja, az mar remelhetoleg meg lett hoditva anelkul is:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska :))
jó sokat kérdeztem!

az állatkert oldalában a cirkusz felé van biciklitároló 100ft/nap (a gazdasági bejáratnál kell bemenni), azzal nincs baj,mondjuk ha gondolod megfelezhetjük a kiskocsi árát és mindkét gyerkőc azon utazhat odabent!

Én is meglepődtem hogy lehet már anyajegy, nem elmléxem,hogy babán már láttam volna.. Esztimnek már megvolt a popsiján csecsemő korában is, dokinéni is azt mondta,hogy az lesz a szexepilje :D Felnőtt koromra nekem is előjött egy csomó,de az már más helyzet,mint egy pici gyerek...

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Momoska úgy látszott Borisz annyira nem lelkesedett a libegőért vagy rosszul láttam? Olyan izgalmas lehet amikor a gyerekünk először megy oviba/suliba. Az meg külön jó, ha Alíznak tetszik.

Hihetetlen, hogy Borisz ilyen önállóan eszik. Már akartam is kérdezni minden gyerek így van ezzel és csak én nem fordítok erre nagyobb figyelmet? Igazából írtó lusta vagyok, mert Levi úgy eszik egyedül, hogy szanaszét repül minden és a szőnyeget annyira nem jó a kajától megtisztítani... :oops:

Nálunk anyu szólt bele mindenbe régebben, de pár összeveszés és apu hatása és meg is változott a helyzet. Meg aztán ke is jelentettem, hogy a bilizést nem is erőltetem, nem mondtak rá semmit pedig tudom,hogy nehéz volt nekik visszatartani. 8) Úgy tűnik te elég jól tűröd ezeket a beszólásokat.

Anyajegy? Levin még nem vettem észre, de gyanítom ha rám ütött akkor később sok lesz neki. Kicsit tényleg fura, hogy esztin már van (nagylányosodik? :) ). Nektek is szeretik a gyerekek za anyajegyeket nyomkodni, babrálni? Levinek a mániája. Az agyamra megy vele.

Nagy bűzt érzek, megyek pelust cserélni...

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Momoska!
Még mi sem próbálkozunk a szobatisztasággal. Dávid még utána sem szól, max. ha látom, hogy kész és rákérdezek, akkor mutatja, hogy ott a kaka. Néha próbaképpen akkor is kérdezem, ha nincs és akkor rázza a fejét, hogy nincs.

Timi!
Nekünk sincs még anyajegyünk.

Keresek majd közelebb képet. (Több fényképezőt is vittünk és hol egyikkel, hol másikkal csináltunk képeket. A sógorom már összeszedte és majd megírja CD-re, ott majd lesznek jobbak.)Apukáméknál már készült rövid hajas kép, csak azok tömörítve lettek nekem átküldve és azt valamiért nem engedi kicsinyíteni, így ide nem bírom berakni.

A Balcsin valóban nem volt tömeg. Ez egy apartman háznak a strandja volt és ott csak a vendégek fürödhettek.

Kora!
Levinek nagyon vagyány a haja. :D
Dávid is sokáig csak tologatta a motort, aztán egyszercsak ráült és úgy ment, hogy csak lestünk. Egyszer Levi is ráérez majd, aztán le se akar majd szállni róla! :)

Orsi, Edina!
Nagyon ügyesek a gyerkőcök, hogy már így mennek ezekkel a járgányokkal.
Dávid mostanában a bicikliző gyerekeket nézi nagyon. Na, majd jövőre...Idén még marad a kismotor.

Hétvégén megyünk lagziba, de a Dávidot itthon hagyjuk a mamára. :? Vinném is , meg nem is. Tőlünk 200 km-re lesz az esküvő, lagzi, a szállás onnan meg még fél órára autóval. Ha vinnénk a Dávidot, akkor egyikünk valószínűleg nem tudna menni a vacsira és utána már semmire, mert akkor már le kéne tenni és otthagyni meg nem akarjuk.
Azzal nyugtatom a lelkiismeretemet, hogy jövőre is lesz lagzi, oda majd visszük.

Kép
Kép
tina82
 
 


sziasztok!

Anyajegy, Lilin sincs, viszont neki van májfoltja és értágulata a hátán. Úgy született és még mindig megvan neki. Azt mondta anno a doki majd elmúlik, de hogy mikor???

Momoska
nagyon jók a képek, mondjuk ti mindig olyan jó képeket csináltok és sokat. Nagyon tetszik az ahol mindhárman másztok a földön.
A kakival én is úgy vagyok hogy nem akarom erőltetni, egyenlőre reggel hagyom rajta a pelust amíg nem kakil, vagy a déli alvás után, mert anélkül úgy vettem észre nem megy neki, inkább visszatartja, azt meg nem szeretném. 1x próbáltam a wc-re tenni amikor láttam hogy nyom, de abbahagyta és utána már nem is volt hajlandó.

Tegnap nem értem rá jönni alvás alatt, Tibi hozott a piacról egy csomó leveszöldséget, azokat dolgoztam föl, ment a hűtőbe. Nem is végeztem míg Lili aludt. És ugye máskor esélytelen ide ülni.

Tegnap vásárolni is voltunk, Lili az összes hosszúgatyáját (itthoni pamut) kinőtte. Igaz amibe el szoktunk menni abból is 1 van. Gondoltam bevásárolunk, de nem jártunk sok sikerrel, valahogy a 86-os méret mintha eltünt volna. Vagy olyanok, ami, hát nem tudom kire méretezték, mintha csípőgatya lenne. Hossza jó, de az ülepe olyan rövid, hogy ha pelenka is megy alá, kilátszik a fél feneke.... Nem is értem hogyan gyárthatnak ilyet.

A járgánnyal meg nem nagyon megy, bár minden újja így volt, Biciglivel, motorral. Majd rájön az ízére. Már pár napja a motort is elég sűrűn és hosszan használja, mert eddig ment vele 2 métert, aztán adta a kezembe. Na persze most nem megy bölcsibe a szomszéd kiscsaj, aztán délelöttönként kint töltjük az időt az utcán és ő ugye motorozik, hát Lilinek is kell...

Most ez az aktuális kedvenc képem:
Kép

Ezt is most vettem neki, eddig egy dobozba pakolta a babákat aludni, gondoltam azért ez mégis jobb :lol:
Kép

Egyébként megint szar éjszakám volt, sírdogált, volt valami baja is, de mi?
Olyan elépzelhető, hogy a növés miatt mondjuk fáj a lába és amiatt nem alszik? Elég gyorsan nő szerintem, havona 1 cm. Vagy ez "mormális", ill. megszokott?

KépKép
domidina
 
 


[quote="kora"]S írta:koraziasztok!

Momoska úgy látszott Borisz annyira nem lelkesedett a libegőért vagy rosszul láttam? .


dehogynem!!! csak velem nem, a kis dog! felfele apjaval ment, s sikitozott, kiabalt, koszongetett mindenkinek. lefele velem jott, s mikor felfedezte, h. nincs az apja, akkor csak felallni akart, s hatra uvoltozni, hogy apa gyeje, de en ezt nem (mindig) hagytam, ezert az a kifeszitos-tiltakozos fej!

borisz mondjuk sose szorta a kajat sehova, de joideig ment sok melle, mar 14-15 hosan kert maganak kanalat, de nekem sem volt turelmem kivarni, ezert egy masik kanallal inkabb en etettem, s neha o evett, aztan olyan masfel evesen egyszeruen kivette akezembol a masik kanalat, na azt foldhoz vagta, egy-ket napig meg probalkoztam, de mindig ez volt a reakcio, s 1-2 het alatt kifejlesztette a tanyer fole hajolos modszert, ha folyosabb a kaja, mert addig azt csinalta, h. jobb kezzel kanalazott, a bal kezet meg ala tartotta a kanalnak, ami ugyes modszer, csak utana a bal kezebol a cuccot kente mindenhova, azt en se birtam, foleg, ha a hajara is kerult. de azota teljesen onallo, eszik, a vegen leteszi a kanalat, arrebb rakja a tanyerjat, felveszi a poharat, iszik kicsit...s megszolal: ejőte je! (előke le!)

viszont - sztem - elegge meglatszik a kolykokon, mikor "ernek meg" az onallo evesre-ivasra, ha nem megy ugyse bolcsibe levi, akkor csinald, ahogy nektek a legkenyelmesebb...en mindenben enneka hive vagyok, en is mindig a legkisebb ellenallas utjat valasztom:-)

tina,
megnyugtato! marminthogy ti sem kiserleteztetek meg a szobatisztasaggal! aliznal nem inogtam meg, hogy jol csinalom-e, de akkor meg nem forumozgattam, az ismerosok - aliznal idosebb gyereke meg atlag 2.2 -2.9 (!) ev kozott lettek szobatisztak, sot anyukam szerint mi is a batyammal 2 es fel evesen (o nem csinalta az akkor trendi dolgot, h. ahogy tud ulni a gyerek, ultetgessuk bilire, pedig fel evig ket gyerekre mosott pelenkat!).
egyebkent a masik forumomon egy kisfiu mar 2 honapja teljesen szobatiszta, ejjelre is....erre nem szoktattak, csak mar ejjel is felkelt, hogy pisilnie kell, nem is egyszer,ez azert eleg nagy hatrany, valljuk be.

Kép
Kép
momoska
 
 


[quote] írta:rtágulata


borisznak a mellkasan van egy kb. fel cm atmeroju, szuleteskor eppenhogy kis hajszalernek tunt, aztan - ahogy mondtak - fel eves koraig novekszik, majd (altalaban!!!!) 3 eves koraig eltunik, ha meg nem, akkor lezerrel le lehet szedni, ha akarjuk, vagy kesobb o akarja!

aszondjak van olyan, hogy faj a novekedes, biztos kisebb korban is, serdulokorban tutira. havonta 1 cm szerintem normalis! amugy!

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Timi, Annának még nincs anyajegye, de a popója fölött van egy barnás folt, lehet, hogy majd az lesz belőle. vagy csak több festékanyag van vagy a mongolfolt maradvány, nem tudom :D

Momoska, jók a képek, édesek a gyerkőcök együtt és Aliz évkezdő képei is aranyosak.

Tényleg olyan sokba került az év eleji beszerzés? Én már nem emlékszem, hogy mennyit költöttünk anno, de nem ennyit, az biztos. A kétoldalú tükör valóban kell, Geriék is használták, de nekem volt itthon :)

Most igazából a könyveket kellett csak megvennünk és fehér tornapólót, tanszercsomagot kapott a gimiből. A dabasiaknak ingyenes volt (igaz, hogy minden évben kaptunk eddig is egy 2000 Ft-os utalványt), most viszont központilag beszereztek ezért az összegért mindent (füzetek-kicsi, közepes, nagy-spirál, ceruzák, körző, vonalzó, gyurma, technika órára kellékek). Aki nem dabasi, annak is csak 2ezerbe került. Ezt jó ötletnek tartom, kevesebb gond és utánajárás volt így :)

Az jó, ha szívesen megy iskolába, nagy könnyebbség. Csak maradjon is így. :)

Anna leállt a tojásevéssel tegnap reggel. Most áttért a sajtra (hónapok óta meg sem kóstolta :lol: )

Eddig igen, azt csináltam, hogy megkínáltam az étellel és ha nem evett, akkor omlett. Hiába aprítottam bele kenyeret, kiköpte, ezért omletteket gyártottam, liszttel és tejföllel tuningolva :roll:

Régebben szó volt a furcsán étkező gyerekekről és valahol Annát is ide sorolnám. Pont te mondtad Momoska, hogy minden gyerek tudja, mi kell neki. Ebben bízom.

Geri után nagyon furcsa, mert ő mindig megette, amit főztem neki, elfogadta a főzelékeket stb, azt ette, amivel megkínáltam. Anna azt eszi, amit akar vagy semmit. Pl. imádja a sült szalonnát. Erdőn voltunk, sütöttünk szalonnát. Én nem akartam adni neki, de kikövetelte, na ahhoz megette a kenyeret is és kis darab hagymát. Aztán utána napokig azt kért vacsorára, mindig mondta, hogy "kanana" (katona).

Ma lecsós rizs van ebédre, régebben szerette, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá.

Edina, ismerős az érzés, hogy szívesen megveszi az ember, amire vágyik a gyerek, habár én most a másodiknál sokkal racionálisabb vagyok és az olyan járgányokat részesítem előnyben, amit saját erővel kell hajtani. :)

Punk-Levi nagyon aranyos és nagyon szép kék szeme van, valóban. Jó kis huncut :D

Orsi, hogy vagy? Hogy haladtok?

Tina, jó kis balatoni magán strand rész :lol: jó, hogy Dávid megszerette a vizet :)

A leszoktatással még mi sem járunk sehol, mert a kisasszony a legkevésbé sem együttműködő és én meg nem akarom elijeszteni. Mindig esemény után szól csak, akkor azonnal.

De ha pl. nincs rajta pelenka és észreveszem, hogy kezd pisilni, gyorsan ráültetem bilire/vécére, visszatartja, és ha leszáll róla utána nyugodtan csurgat megint. Tehát inkább hagyom érni a dolgot.

Szép napot nektek :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


nagyon edes mindket kepen a kiscsaj. az aktualis kedvenceden ugy nez ki, mint egy kiscsopis ovodas:-) a masikon meg birom nagyon a huncut fejet! jo kisagyat kapott! lassan mar ti se fertek ela jatekoktol, bar aliznal mi - a kis szobaja miatt - nagyon visszafogtuk magunkat, most nagy a gyerekszoba, de borisznak ugyis csak a matchboxai kellenek!

Kép
Kép
momoska
 
 


[quote]A írta:nna leállt a tojásevéssel tegnap reggel. Most áttért a

:-) :-) :-) :-)

[quote]P írta:ont te mondtad Momoska, hogy minden gyerek tudja, mi kell neki. Ebben bízom.


ezt meg mindig vallom, bar igazi evesi hobortja nem volt egyik gyerekemnek sem, de aliznal tenyleg megfigyelheto, hogy a feherjet vagy a szenhidratot reszesiti eppen elonyben, vagy (nagy ritkan) eppen a hust!
s jol teszed, h. nem erolteted, skap, amit akar. s irigyellek a turelmedert!

Kép
Kép
momoska
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mai ebéd: rizseslecsó lefújva, egyik gyerekemnek sem kellett. Helyette Anna ivott tejet, evett szőlőt és pudingot :roll:

Miközben evett épp pudingot készítettem, tortának, de ahogy meghallotta, kezdte kérni, így az első adag ment tálkákba, hagytam a fazékban is, hogy hamar kihűljön, és nagy boldogan megette.
Pár napja csináltam még pudingtortát és rájöttünk, hogy azt is szereti, mert két pofára falta. Végül is van benne tej, keverek a végén hozzá egy kis vajat, meggylekvárt, a rétegek közt keksz van, tehát jól lehet vele lakni :D

A húst ő sem szereti, még soha nem ette meg, csak májasként vagy valamibe beleturmixolva.
A szüleim májashurkája viszont a kedvence.

Legjobban Lego Duplozni szeret, babázni keveset szokott, legalább annyit autózik. Úgy motorozik, mint a golyó és homokozni is szeret.

Ja, elfelejtettem mondani, hétfőn kora délután megharapta a kezét egy ismerősünk kutyája, miközben etette. Gondolom leejtett egy tápot, nyúlt volna utána, de a puli odakapott a kezéhez. A kézfejébe belement a foga, de nem olyan vészes.
Csak ezért aztán nem mentem el a Geri évnyitójára, mert nagy bánatában és fájdalmában a nap hátralévő részét átaludta.

Ma az oltást megkapta.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Jaj szegény kis Anna! De ilyenkor nem kell valami oltást kapnia? (tetanusz) vagy azért annyira nem vészes? (vagy ezt az oltást kapta meg?, akkor bocs!)
Nálunk sem minden kaja csúszik, de nasi az bármikor jöhet(ne). Mondjuk én nem panaszkodom, Eszti elég jó evő, csak betegségekkor nem eszik.

Pénteken kapja a bárányhimlő elleni szurit,még bölcsi előtt.

Ma is állatkertben voltunk :lol: annyira élvezem én is és mindig találok valami újat! Meghát még kiélvezem az utolsó időszakot,amit 100%osan együtt tölthetünk!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Nagyon édes Lili a képeken, a fal előtt állva tényleg olyan nagylányos! Jól áll neki a cofi!!
Hú, Esztim hogy odalenne azért a babaágyért!! 8)

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok,

ha minden jól megy ma lezárul a konyhabútor-mizéria. a kikában találtuk meg azt a minőséget és dedign-t ami nekünk tetszik. az ára...hát, igen, nem olcsó de nem 3 évre vesszük.

alig győzöm olvasni a hsz-sokat... ami tök jó, h újra sokat írunk.

Edina, Lili tényleg olyan mint egy 3 éves! nagyon nagy lány. Kolos is kinőtte az összes tréningjét és a gatyái felét, nekem is be kell szereznem újakat. én csak abból látom, h nőtt, h felér már olyna polcokat amit előtte nem. meg a villanykapcsolót is, és előszeretettel kapcsolgatja. :x

Timi, Momoska, jövő hetem még nem tudom hogy alakul, de szívesen mennék majd állatkertbe.

Hétvégén K. nélkül megyünk gyöngyösre, így jobban tudnuk pakolni. szüleim elvállalták.

Évi, szegény Anna. puszi a kezére.
Geri örömmel ment iskolába?

önálló evés: Kolos nemrég kezte. vagyis régebben is csináltam, pont ahogy Momoskáéknál, ő is kapott egy kanalat, azzal elvolt, náha ment vlmi a szájába, addig én egy másikkal etettem. aztán már nem volt hajlandó az én kanalammal enni, csak a sajátjával. sőt, a kezemet is ellökte. elég ügyesen kanalazgat. meg kap villát is, ha vlmi olyan van amit könnyebb felszúrni. és olyan dühös tud lenni ha nem sikerül. ha meg segíteni szertnék, földhözvágja a villát, elmegy, h akkor őnem eszik ha én etetem. :lol: :roll:

bilizés: mi nyáron próbálkoztunk, amikor a medencénél voltunk és nem volt rajta pelus, de nem sok sikerrel. nem tudja mit kell vele csinálni. pedig az apja megmutatta neki :lol: ő illedelmesen végignézte, majd lepisilte apja lábát. :lol: :lol: vicces volt.
szerintem még ráérünk a dologra, de ugye anya vett neki bulit, gondoltam nem vesztek vele ha ráültetem.
leginkább bele szeret állni. :D

nekünk sincs anyajegyünk.
snooopy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?