Új privát üzeneted érkezett!

Nekem most volt UH, és volt mind a kettő, először hüvelyi, aztán hasi... csak hogy halmozzuk az élvezeteket... :)
De mondta a dokim, hogy mikor legközeleb UH-oz, akkor már csak hasi lesz. 21-én ugyan megyek hozzá, de nem lesz UH, mert 23-án megyek a genetikai UH-ra, és úgy egyeztünk meg, hogy ha van valami gebasz, akkor telcsizek, de ez nem fog előfordulni. A "kézi" vizsálatot én sem szeretem... valahogy az jobban megvisel...
Úgyhogy legközelebb csak októberben lesz a saját dokim Uh-ja, de nem is baj, ha nem maceráljuk minden alkalommal a kölköt.
Már annyira kíváncsi vagyok, hogy milye van... de 23-ig még várni kell sajna... :(
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Reni, Mátrai Áprádékról van szó.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Bocsi, hogy rögtön lerohannak a problémámmal titeket, de most rendesen kétségbe estem. Nekem is most jutott el a tudatomig, hogy mivel most alkalmi mv. kiskönyvvel dolgozom, így nem fog járni gyed, hiába lenne meg a 180 napom. Szóval szándékomban áll valahogy elintézni ezt a magamat bejelentős dolgot, de azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy mi az a minimum idő, amíg ezt meg kell tennem, és mikortól meddig érdemes? Köszi, köszi, köszi!

Kép
zsizell

Nem tudom. Lehet hogy a hátrahajló méhem miatt volt kellemetlen a hüvelyi. Na meg hogy még a hasamhoz is kellett húznom az egyik lábamat és ott tartani kézzel, hogy ő odabent matathasson. Jobb is hogy a Zuram lekéste. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nyugi lányok, nekem a második babával is vannak ilyen paráim :lol:
Én se érzem mindig, de már csak egy pár hét, aztán rugdalnak majd rendesen ezek a gyerekek :wink:
Lillut csak 19. héten éreztem először.
Ja és a taktika: ha jól beeszem :oops: , hanyatt fekve mindig kivehető a kis pici finom mozgás... Nem egy kilóbarát taktika, meg egy két éves mellett ez nehezen is kivitelezhető, de egy próbát nektek is megér :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!!!

Hát az az igazság, hogy nekem nem járt semmilyen kellemetlenséggel a hüvelyi UH.. szerintem nagyon ügyesen csinálja a dokim, mert szinte meg sem éreztem..Viszont hüvelyi vizsgálat nekem sem volt, de nem is kell még ilyen korán, ha van rákszűrési eredményed..mert akkor beléd kukkolnak..De már nem szokás minden alkalommal belénk nyúlkálni..
A babát még nem érzem, egyszer volt már, hogy úgy gondoltam, hogy igen, de egyáltalán nem biztos, hogy ő volt...majd kipróbálom amit írtál Ildi!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Csilla! Megkérdezem anyukámtól délután, hogy esetleg ismerte-e őket.

Nekem is hátrahajló méhem van, de nekem csak annyit kellett csinálni, hogy mikor lefeküdtem a hátamra akkor a két ökölbe szorított kezemet a fenekem alá kellett rakni, hogy kicsit megemelkedjen a csípőm. :roll: Ahány ház annyi szokás... Minden dokinak megvan a maga kis rutinja és azt követi.

Többedik babások. A kacsát fogják majd használni valamikor vagy attól megmeneküdök egy időre? :o

bellerreni
Eger

Ronci, van rákszűrési eredményem, de ha nem lenne sem engedném terhesen megcsinálni. Csak régen úgy volt, hogy vizsgálóasztalra fel, doki egyik kézzel belülről vizsgál, a másikkal pedig kitapogatja a méh körvonalait, gondolom hogy a megfelelő méretű-e. Na nem hiányzik, nem arról van szó. :lol:

Mindenesetre az mulatságos volt amikor a doki erre a testhelyzetre azt mondta: "TUDOM hogy milyen kényelmetlen". Hát apám, elképzelni lehet hogy el tudod, de hogy tudnád, azt kötve hiszem. :P :P :P

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Katica: nekem ugyan nem vérzik az orrom, de folyamatosan úgy érzem, mintha valami akadályozná a levegőt, hogy a nózimba jusson. Az orrom nem bírja eltalálni a nedvességét, hol állati száraz, hol meg folyamatosan folyik. Ez is eléggé kellemetlen tud lenni. Remélem azért az orrszárazság nem vezet orrvérzéshez.

Zuzmoo: a talira én se tudok elmenni, szomorú is vagyok, de értelmetlen lenne annyit utazni érte. Engem is már kikészít a 2 órás ingázás. Reggel hideg van, délután meg mindenemről folyik a víz, és caplathatok fel a hegyre. Uh, most már 2 pihenő is be van iktatva, több nem fér bele, mert annyi ideig nem bírom Wc nélkül. Így is lilán, tök kifulladva érek haza minden nap, és bejárati ajtó tárva nyitva, csak a Wc kerüljön közelebb.

Ja, változott az időpont, amikor mennem kell Pestre, most a 3-át (ami egyáltalán nem volt jó) átrakták 11-re (ez se túl jó, de egye kutya). Most pitizek, hogy az utána hét még jobb lenne. Akkor délelőtt megyek Eszáékhoz okulni, délután meg esetleg egy későbbi vonattal haza. De még nem jeleztek vissza.

Reni: hát Nóri egyre csak fűzött, hogy menj el táppénzre, te meg valahogy mindig leráztad. Mondjuk, a könyvelődre hallgattál, de akkor elmész táppénzre, és mellette ha tudsz akkor feketén még lehet dolgozni az irodában, nem?

Csuppancs: tök jó a főnököd hozzáállása. Mindenkinek ilyen főnököt kívánok!

Nekem hüvelyi uh nem is volt, de egyáltalán nem bánom!

Zsizsell: segítenék, de én nem tudok. Ám ha megírod mettől meddig mennyiért dolgoztál, van olyan akitől meg tudom kérdezni (Mák-os kollega, tehát csak ért hozzá, ha ezt csinálja főállásban)

Bea: egyáltalán nem baj, hogy hosszan írtál, bár nem irigylem a férjedet. Tényleg nagyon ügyes volt. Remélem most már ki tudjátok kicsit pihenni magatok.

Babamozgás: igazából akkor szoktam érezni, amikor vagy elfekszem a széken (pl egy hosszú és unalmas értekezlet alatt) vagy este elnyúlok hanyatt az ágyon (pl fogorvosi szék). És csak kicsit kell várrni, és érzem, hogy mozog a belsőm, ha odateszem a kezem, akkor a bőrömön is érzem a mozgást. Ja az is segít talán, hogy a meleg tenyeremet el szoktam fektetni a hasamon.

zarja

Nekem márciusban csinálták a rákszűrést, de a dokim azt mondta, terhesség elején is kell, mert a hormonok bezavarhatnak (a meddőségi kezelés miatt különösebben is).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ma eleve valahogy dühösen ébredtem. A genetikai uh-on a doki 2 órát késett, így aztán 8tól 11-ig szobroztam a rendelőben. Ha nem vették volna be a kiskönyvet, esküszöm ott hagyom az egész bagázst. Közben folyamatosan csörgött a telefon, na pláne az Alapítványnál most aug 31-gyel zártunk egy projektet, és július óta mindenkinek a fülét rágom, hogy a számlákkal számoljon el aug 31-ig. Szerintetek? Kb 10 számla nem lett kiegyenlítve, az összeget már nem is merem megmondani. Uuuutálom, mikor ennyire értetlenek. Ennek egyenes következménye volt, hogy a doki is sietett én is siettem, így mindenfélét elfelejtettem megkérdezni (pl hogy lány vagy fiú lesz, mi lesz a MOM értékemmel, és egyébként a laboreredmények jók e). Ez már csak Kaposvár fele jutott eszembe. Dühös voltam a Zsoltira is, mert nem jött el velem, persze másokat mindig elkísér a párja. MIndegy, mostanra lecsendesedtem ez ügyben, és eldöntöttem, ha nem érdekli, nem fogom ilyesmikkel untatni, hogy elmesélem mit moziztam meg ilyesmik. Két hét múlva újra akarnak látni. Ugye ebből nem lesz rendszer? Nem kívánok két hetente ott kuporogni. Főleg hogy akkor már Kaposváron leszek.

Ja és úgy néz ki eldöntötték helyettem a sorsom, eddig nem tudtam hol szüljek: Megyei Kórház vagy Klinika. Január 1-től összevonják! Fizikailag is csak egy épület lesz Pécsen, ahol lehet szülni. Kíváncsi vagyok, hogy a dokikérdés is így magától fog e megoldódni?

Megyek az Alapítványhoz, hátha még lehet vele valamit kezdeni.

zarja

Jaj, Zarja, az jó volna! Írok neked privit. Köszi előre is.

Kép
zsizell

Zarja, ez sajnos nem a főnököm, csak a fia. A kisfőnök. :lol: A nagyfőnök szerintem nem vette komolyan hogy csak ebben a hónapban vagyok, még egy lépést sem tett az ügyben. Nekem mindegy, nem én fogok szívni. :oops:

Kakti, nem tudom. Eddig én mindig azt hallottam hogy nem veszélytelen terhesség alatt rákszűrni, merthogy az hogy ott kapirgálják a méhszájat, nem feltétlenül tesz jót. Mindegy, nekem április elején volt és májusban lettem terhes, szóval úgy időzítettem hogy friss eredményem legyen.
Nem vitaindítónak szántam. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Eszter, de amúgy mindent rendben talált a doki, nem?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zarja! Én nem leráztam Nórit! Sőt akkor is megköszöntem neki, hogy feltette a szakértős honlapot, ahol meg lehet kérdezni, csak nem volt időm még regisztrálni. Múlthéten megkérdezte, hogy sikerült-e valamit kideríteni és mondtam neki is, hogy nem sikerült regisztrálnom még. Erre ő nagyon kedvesen felajánlotta, hogy felteszi nekem a kérdést. (Uhhh az lehet, hogy Csilla volt :oops: , de a lényeg, hogy Nóri megkérdezte nekem)Tehát én nem mondanám ezt lerázásnak... Nóri ha úgy érezted akkor bocsánatot kérek. Nem annak szántam. Inkább mondanám magamat hanyagnak, mint olyannak aki lerázza a másikat :? Amúgy meg én kis naív hittem abban, hogy azért fizetem a könyvelőt, hogy legjobb tudomása szerint nekem segítsen. A főnökömnek meg sem mertem említeni, hogy feketén dolgoznék, meg akkor ugye számlát sem tudok adni neki...Úgyhogy még mindig nem tudom 100%-ra hogy el tudok-e menni táppénzre vagy sem. Még a főnökömnek is meg kell beszélnie a könyvelőjével.

bellerreni
Eger

Csuppancs!

Én sem vitázni óhajtottam, csak elmeséltem. :)
Még annyit hozzá teszek (aztán befogom a számat), hogy a dokim azt mondta, ilyenkor nem veszi olyan mélyről a mintát, így egy tényezőt nem is tudnak vizsgálni, de ha a többi rendben van, akkor no problem.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jah, lányok! Hüvelyi UH? Kacsa? Ne is mondjátok! Mikor a kórházban voltam a túlstimuval, minden áldott nap hüvelyi UH-ztak. A végén már totál megszoktam. A minden napi vérvétel, infúziótól a vénáim már úgy néztek ki, mint egy drogosnak. ÉS a kacsát sem úsztam meg sem akkor, sem mostanában. Ezek után remélem, sokáig nem kell hasonlóban részesülnöm. :roll:
Egyébként nekem női nődokim van és mielőtt hozzám nyúl, mindig bocsánatot kér. Nagyon rendes!

Zarja! Nem akarlak megijeszteni, de nekem 2 hetente kellett eddig dokihoz járnom, mert mindig volt valami. Talán mostantól elég lesz a havi alkalom. Szerintem a dokid csak alapos. A genetikain is a választott dokid volt? :P

Kép
Kép
molmar

Én úgy tudom, hogy a terhesség elején a rákszűrés a protokoll része, ezért gondolom, hogy nem lehet veszélyes, különben nem csinálnák...
Nekem mondjuk pont egy május 7-i rákszűrésem volt és a doki hála az égnek nem kért újat :lol: , de amúgy automatikusan csinálják mindenhol szerintem...

KépKép

KépKép
beneildi

Kakti, akkor ezt megbeszéltük. :)
Molmar, nekem is női dokim van, bár a hüvelyi UH-t nem ő csinálta.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nekem a dokim azt mondta, hogy ha 3 hónapnál régebbi az eredmény akkor csinálják csak, mert a kenetvétel egy sokk a nyálkahártyának... Úgy látom, hogy ez is ahány ház annyi szokás...

bellerreni
Eger

Szerintem dokija válogatja, ki hogy nyúl a beteghez. Van, amelyik totál brutál, a másikat meg sem érzed. A többi meg a kettő közötti skálán szétszórva. Nálam például ez IS sokat nyom a latba, hogy kivel szimpatizálok vagy kit választok.

Kép
Kép
molmar

Az imént jöttem meg a védőnőtől. Újat kaptam. Ez is egy fiatal lányka, huszon...valamennyi lehet. Aranyosabb, mint az előző, de ennek sincs sokkal több tapasztalata, még gyerekes sincsen, így csak elképzelni tudja, milyen lehet. Én mindig azt szerettem volna, ha egy jó idős sokat látott védőnőm lenne, aki tud egy csomó házipraktikát. Ez már úgy tűnik, kilőve. Viszont ezentúl minden találkozónkra vinnem kell pisit. Ilyet még nem is hallottam, másnak is kell vinnie?
Megmérte a súlyomat, és 1,8 kg-ot híztam. Mondjuk ruhástul cipőstől voltam, de nem hiszem, hogy a nyári ruci sokat nyomna :lol:

Mondtam neki, hogy mikor éreztem először a babamozgást, már vagy két hete, és azt mondta szerinte nem korai, sokan vannak ezzel így. Végre egy okostojás, aki hitt nekem.

Az én dokim is nagyon óvatos, rendes. Persze a klasszikus mondat mindig elhangzik : "csússzon egy kicsit lejjebb" :lol: Még soha nem volt hüvelyi Uh-m, remélem már nem is lesz, nekem nagyon nem szimpi.

Tényleg lányok, van valaki folyásos panasza, gondja? Nekem sajni küzdelmes a dolog egy-két hete :(

Kép
zsizell

Zsizell. Nekem is kell vinnem pisit, mert valami reagenssel megnézi, hogy van-e benne baci és ha van akkor küld további vizsgálatokra.

Nekem azt mondta a dokim, hogy normális, ha ilyenkor több folyása van az embernek, csak használjak mindig tisztasági betétet, nehogy visszafertőzzem magam... Azt mondta, hogy ha megváltozik a színe vagy a szaga akkor kell aggódni, mert az fertőzésre utal és azt kezelni kell.

bellerreni
Eger

Pisi nekem is kell minden védőnői látogatás előtt, úgy hogy az eredmény már ott legyen. (Előtte 1-2 nappal). Én is ettől féltem egyébként, hogy vagy egy fiatalka vagy egy vén banya lesz a védőnőm. Hálistennek egy idősebb, tapasztalt, kedves nőt fogtam ki. 8) Az asszisztens viszont nem annyira kedves. :?

Ha nem csíp vagy viszket a folyás, akkor lehet nincs gond. De szerintem a többiek jobban tudják...

Kép
Kép
molmar

zsizell, nekem sajna van, hétfőn meg is nézetm a dokival, sztem nem normális...:(

boruska

Hát ez az, hogy nem viszket és nem is csíp, de a színe más lett, meg az állaga is néha.... húúú, na jó gusztusos témát találtam. Hétfőn megyek a nődokihoz, megkérem, hogy nézzen meg, bár a múltkor már kifejtette, hogy ellenez mindennemű kezelést terhesség alatt. :?

Még egy hülye témám azért van: A pisivitelhez lehet kapni valami üvegcséket a gyógyszertárban, vagy ti otthon talált üvegben viszitek?

Kép
zsizell

Zsizell - ugyanaz... :(

Én a múltkor csak egy relatíve nagy befőttesüveget találtam (sztem uborka volt benne) nem volt ciki :)

boruska

Rákszűrés: hm, mikor bementem Pécsre, hogy állapítsa meg doki is a várandóságot, akkor vettek kenetet. De – olyan voltam, mint Reni a táppénzével :D – vagyis hanyag és azóta se mentem vissza eredményért. Tudom, hogy úgyis kiértesítettek volna, ha valami gond lenne, azért menjek vissza, hogy azt mondják minden rendben volt? Na ezért jól leszúrt a komlói gondozós doki, és a lelkemre kötötte, hogy elmegyek érte. :D Megígértem :D de már akkor tudtam, hogy nem fogok.

Én ezt nem értem, nekem a védőnői látogatás mindig egybe van kötve dokis vizsgálattal is. A védőnő lemér, vérnyomás, vizeletvizsgálat, van e bajom, mozog már a baba és utána irány a doki, aki megvizsgál és utána mindig uh-val zárul a kör. Mondjuk ma a nagy sietségben (meg szerintem több női nemi szervet látott a doki, mint aznapra vágyott) elmaradt a kézi motozás (nem bánom), de pont e miatt ragaszkodott a következő 2 hétben újabb vizsgálathoz. Ah, ennek azért nem örültem. A védőnőm (mondjuk én nagyon kedvelem, és nagyon aranyos) ragaszkodott hozzá, hogy minden vizsgálatra otthonról vigyek vizeletet. Meglátva a Wc-n a tömeget, meg az állapotokat, úgy látom okos tanácsot adott. Kiürült vitaminos dobozban szoktam vinni, és ha kérem kimossák és vissza is adják a köv alkalomra.

Molmar: mivel ilyen kedves a védőnőm, ezért én a kórházba járok Sztk-s gondozásra. Mondjuk a dokival sincs bajom. A választott dokival úgy vagyok, hogy először el kéne döntenem, hogy melyik városban akarok szülni (Kaposvár, Pécs), ha Pécs (márpedig ez már eldőlt) akkor Megyei Kórház vagy Klinika (mivel ma kiderült jan 1-től összevonják őket, és meg is szűnik a Megyei Kórházban a szülészet fizikálisan is) és utána jöhetnek az ottani dokik. Szal még mindig nincs választott orvos, de mivel Komlón sincs már szülészet csak gondozás, ezért Pécsről jár ki a gondozós orvos adott napon. Mivel én mindig szerdán megyek gondozásra, mert akkor van ott a védőnő, ezért mindig ugyanahhoz a dokihoz megyek. Ez így nekem egyszerű, és kényelmes. Nem kívánom bonyolítani, hogy most járjak külön a védőnőhöz, meg Pécsre magánrendelésre is, meg külön a vizsgálatokra is. De a szüléstől azért félek. Nem tom. Most beszéltem egy csajszival szept 30-án lesz a kendőben való hordozásról egy bemutató, és akkor ott elvileg beszélünk a pécsi szülészet állapotáról is. Addig nappolom a témát.
Érdekes, itt Kváron eléggé szalagszerű a szülés. Az egyik naiv lányka eljárt ugye szülésfelkészítőre, és mikor bementek a szülőszobára látogatóba megkérdezte, hogy vajúdó olajat hova tegye majd, erre a szülésznő ránézett, hogy tök felesleges, úgyis gátmetszés lesz a vége. Szegény, totál összetört. Szal inkább másfél óra és Pécs.

zarja

Folyás. Azért nem árt ránézni, lehet gomba is.
Régen valóban minden tanácsadáson megnéztek belülről is: méh mérete, méhszáj állapota. Most meg talán átestünk a ló túloldalára, csak UH. Én azért jobban örülnék, ha hébe-korba megnéznék azt a méhszájat. Utoljára a kórházból elbocsátáskor nézték (na jó, az még csak két hete volt), akkor kacsa volt. Kellemetlen, de jobb mintha kézzel piszkáltak volna.
pammut

Erusverus. Remélem minden Ok, de a kórházban is első körön magnéziumot kapnak a görcsölős kismamák. Tegnap épp ezt a témát veséztük a dokimmal. Ott magnézium citrátot kapnak, 4x1-t, darabonként 500mg a magnézium tartalom. Ha megnézed a Magne B6-t, az a világ legnagyobb átverése. Jó drága, még az Elevitben is több magnézium van, és a kis olcsó B6 vitaminban is sokkal több a hatóanyag. Szóval magnéziumként nem a Magne B6 az igazi. Ha nagyon sok kell, akkor érdemes magnézium citrát port felíratni, ez patikai készítmény és 1000 mg/db. Ebből is lehet 4x1-t. Vagyis 4000 mg magnézium/nap!! De ez már erősen terápiás adag. A topik elején beszélgettünk a készítményekről, van más magas magnéziumos is.
pammut

Zarja! Most már értem. Neked tényleg egyszerűbb így, pláne ha nincs bajod a dokival. Azért kívánok Neked szép és gyors szülést a megfelelő helyen és a megfelelő dokival. Nekem sajnos rossz tapasztalatom van a helyi kórházzal és a helyi dokikkal. (Majdnem elöltek engem meg a babámat. Lehet durván fogalmaztam, de most hallottam, hogy állítólag miattam fel is függesztettek egy dokit ott. Gondolhatod, hogy miért nem akarok ott szülni. :evil: ) Így itthon kapom a védőnői ellátást, Pesten meg van a doki és lesz majd a szülés. Nekem ez így megfelel. 8)

Kép
Kép
molmar

Én a gyógyszertárban vettem üvegcsét a pisihez, de meg kell, hogy mondjam nem volt túl olcsó. 150 Ft az üveg és 25 Ft hozzá a kupak. 1 db még nem lenne drága, csak ha azt nézed, hogy hányszor kell venni :? Nekem azt mondták, hogy nem mossák ki az üveget, mert az már fertőzőnek minősül. Anno a terhességi teszre is ez volt írva, pedig én meg akartam tartani, de emiatt tanácsosabbnak láttam kidobni.

Zarja! Csak tudnám miért szúrom ennyire a szemed. :roll: Valami rosszat tettem veled? :oops:

bellerreni
Eger

Sziasztok!!!
Nekem mindig ad a védőnőm üvegcsét pisihez, sőt a vérvételhez való kémcsöveket és tűt is ide adja/hogy ott vetessem le, ahol akarom: háziorvos stb./..ugyhogy a hepa, toxo..vércsoport, sőt most az AFP miatt sem kell mennem sehova vért levetetni, mivel van harangom is, amibe a tűt kell bele tenni, ezért párom itthon leveszi a vérem és csak beadom a védőnéninek.. nagyon kényelmes. Ugyhogy én nem keresgélek üveget, én azt hittem, hogy azt mindenhol adnak..
Akkor nekem aranyos a védőnénim??? :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

ananácska: Üdv itthon! :)

kinézet: én vettem észre különösebb változást, de ismerőseim, akik régebben láttak, mind megjegyzik, hogy jól nézek ki, sugárzok :) Ha bebizonyosodik amit "érzek", gondolok, és tényleg fiúcska van a pocakban, akkor igaz lesz a mondás, hogy megszépít :)

Holnap megyünk a dokihoz. Remélem nem kell sokat várni, mert én ugyan az egész napot kivettem, de Szabi a melóból fog ellógni. Nagyon szeretném, ha a kis pocakmanó nem rejtegetné magát és kiderülne mi van a lábaközt :)

Hüvelyi uh nekem egyszer se volt, nem is hiányzik. Rákszűrést pedig a múltkori alkalommal (10 hetes) vett le és akkor meg is vizsgált.

Védőnő: nekem is fiatal, viszon a városi védőnői szolgálathoz kell mindig menni és ott többen is vannak. Ha olyat kérdeztem, amire nem tudott válaszolni, megkérdeztünk egy másik nőt.
pisi: nekem nem vinni kell, hanem ott adnak poharat. A múltkor nem volt egyszerű, mert fél8-ra mentem és addig nem ittam túl sokat, alig tudtam csorgatni egy kicsit (az meg hogy középsugár vizelet legyen ki volt zárva)

Zarja (és mindenki aki nem tud elmenni a találkozóra) : aznap, amikor a pesti tali van, vegyünk valami finomat magunknak és fórumozás közben "interaktívan" megesszük! :wink: 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.09 21:24-kor.
zuzmooo

Zuzmoo Ez jó :lol: . Az interaktív cukizás. Én azt hiszem holnap be is melegítek, egy hete vágyom egy citromos mignonra. A vércukor terheléses vizsgálat után betömöm - mielőtt kapnék leletet. Hátha utána jódarabig majd nem tehetem :( .
pammut

Zuzmooo: OKééé! Úgyis akkor már szabin leszek, és ha igaz, már megint gondozáson :?
Délután lelépek az Alapítványtól időben és itt leszek!

zarja

Interaktív sütizés, király! :lol: Majd addigra szerzek be valami harapnivalót. :P

Folyás, nekem eddig nem volt különösebb, csak a strandon, nyaralás alatt szedtem össze valamit -mint az utóbbi években szinte mindig-, de most már kezdem érezni az antibiotikum "áldásos" hatását. :?

Képzeljétek, ma megkérdezte a kolléganőm, hogy de ugye októberben még megyek dolgozni? Nem tudom hol volt eddig amikor mondtam hogy szeptember és vége... Szerintem azt hitték, viccelek. :oops:

Eszter, nálunk is külön van doki és védőnéni, bár ez ugyi falu, tehát olyan naaagy rendelőintézet sincs. De aranyos a kiscsaj, tapasztalata neki sincs sok szerintem, de ha nem fog okoskodni, akkor jóban leszünk ha meglesz a bébi, akkor is. Asszem nálunk is kell vinni pisit, régen legalábbis kellett.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!
Megjöttünk a dokibácsitól!
Hát nem lettünk sokkal okosabbak... :?
Annyit tudunk, hogy prüntyike jól van, ficánkolt ezerrel, és meg van mindene. De ennél többet sajna nem (még képet sem kaptunk), mert elbújt a méhlepény mögé, így a doki sem látta túl jól. És innen jön a másik kérdés: mi a jelentősége annak, hogy a méhlepény az első falon tapad?
Amúgy a lábgörcseimre Magne B6-ot kell szednem 3x1-et. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Tali 16. 16h óra megfelel?????
Vendég

[quote="molmar"]M írta:molmaragdimokuci!

Hol van ez a 4D ultrahang? Ilyen olcsót még nem találtam eddig, mint amit itt írtál.

Szia.Én az interneten találtam ezt.és a polus centernél van a XV ker-ben

Kép
magdimokuci

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Tegnap este meg volt az elso komoly rugas! Ez nem holmi pillango volt, ez rendes, komoly rugas volt! :lol: Es Joco is erezte. Ahogy ratette a pocakomra a kezet, abba is rugott egy nagyot a baba, neki is bekoszont.
Szerencsere mifelenk nem divat a huvelyi uh, mar 5 hetesen is hasit csinalt a doki es szepen latszott minden. A mehszajat is csak egyszer neztek, 16 hetesen es akkor vettek kenetet is. Legkozelebb csak majd a vege fele "kotorasznak" . A gazdagabb valadek sajnos a terhesseg vele jaroja, de ameddig nincs mas tunet, normalis.
geri79

Bea!

Holnap mentek 4D-re?
Kíváncsi vagyok. Én kislányra tippelek, de az sem baj, ha én is tévedek! :lol: :lol:
Vendég

sziasztok.

Tegnap voltam dokinál,mindent rendben talált,jövö kedden megyek áfp-re 23-án meg genetikára.ti is voltatok genetikán?
A hasi görcseimre azt mondta hogy valoszinüleg bél gondok.rendezödnek a belecskéim.
Nektek is szokott néha szurni a pocitok?

Boruska nagyon szép az uj vonalzod.

Kép
magdimokuci

Sziasztok!

Hulla vagyok. Tegnap az egésznapot (reggel 7-től du 15-ig ) és ma a fél délelőtt öt kórházakban töltöttem + elkezdődőtt a sui a gyerekeknek és nekem is, így most ritkábban fogok tudni jönni, írni, de olvasásban igyekszem majd tartani az íramot.
Röviden: túl vagyok a 18.heti genetikán, vegyes érzésekkel :? Nem kértem a magzatvíz vételt, bár alacsony lett az AFP 0.65.
Az összes UH lelet negatív. És jelenlegi állás szerint KISLÁNY :D
Na, rólam ennyit. Most megyek olvasni .

Kép
csipike09

Sziasztok!
Túl vagyok a hó eleji bevásárláson. Pont ma van az a nap, amikor semmilyen kaját sem kívánok, így hát csak tengtünk-lengtünk egyik sorról a másikra, de semmi sem tetszett, csak az alma. :D Lesz majd még egy nekifutás egy kívánós napomon. :D

Kíváncsi vagyok, kinek mit mond a doki a folyására. Az egyik ismerősömnek amikor babát várt, volt, hogy olyan erős volt, hogy a tisztasági betét sem fogta fel, és "elöntötte". Az orvos még arra is azt mondta, hogy normális. Hát szerintem az nagyon nem lehetett normális...

Én még nem tudom, hogy tudok e menni a talira, mert sajnos azt a heti beosztásomat még nem tudom :shock: Bárcsak ott tudnék lenni én is egy sütire! Na, persze nemcsak a süti miatt :lol:

magdimokuci: nekem is szokott fájdogálni a pocim, nem nagyon, csak úgy , hogy érezzem, hogy fáj valahol. A múltkor még a derekamban is éreztem. Egy pár napja azonban elmúlt.

Kép
zsizell

Csipike!!
A többi érték milyen lett az afp mellett??? a papp-a, Hcg stb???

Kép
Kép
ronci

Ok, 16-án négykor a cukiban! Nórit a képek alapján már megismerjük, na meg az még két hét, szerintem pocik alapján könnyen egymásra találunk :D

A folyás megnövekedett mennyisége állítólag normális a terhesség jelen szakaszában. Nekem hol ilyen, hol olyan, de tök más, mint babavárás előtt. Volt már sárga színű-vizes állagú, meg fehér sűrű (sorry :roll: , csak ha már így bennevagyunk a témában). Na, amikor viszketett, akkor bizony gomba is volt. Amúgy én valami bacival futottam neki az egész terhességnek, de a doki azt mondta, 9 hónap alatt vagy leküzdi az immunrendszerem, vagy majd kikezel utána, de februárig gyógyszer felejtős. :? Ilyenkor (jó esetben) zárva a méhszáj, úgyogy a bébire nincs hatással, csak a szülés során fertőződhet, de akkor meg gyakran adnak anitbiotikumot infúzióban a streptococcus miatt. Nekem pl. azt mondta a doki, tök mindegy, mit mutat a 36. heti labor, kérjek infúziót, mert régen már volt ilyen fertőzésem, és simán lehet, a szülés idején is lesz, csak épp úgy veszik a kenetet, hogy az adott mintába nem kerül baci.

Anyukám nagyon csodálkozik, mi a fenét vizsgálnak minket ennyire, ő állítólag egy vérvételen volt az egész terhesség alatt, cukrát nem nézték, UH akkoriban még nem volt, a doki se sűrűn látta.

Ma konzultáltam az endokrinológussal a pajzsmirigy túlműködés miatt, azt mondta, javulnak az eredményeim. A TSH szintem a normál alsó érték harmada. Ez szuper, mert pár hete még a harmincada volt :oops: Amúgy a gyógyszert végig szednem kell, és havonta vérvétel, hogy ellenőrizzük a szintet. Régen fóbiám volt a tűtől, most meg már tiszta rutinos vagyok. Az elmúlt egy hétben háromszor vettek. A végén még véradó lesz belőlem.

Néha nekem is szurkál a pocak, de csak diszkréten, aprókat.

Kép
juci-77

Nagyon sokat írtatok (szokás szerint :D )

Nóri, ha minden igaz nekem is jó lesz 16-a 16h. (Nagyon csini vagy a képen)

Üdv az újaknak!

Divat, szeretem, nézem, de nem mindenben követem.

Álmok, vannak rossz álmaim , de nem jellemző, hogy a babáról szólnának. De ha a gyerekekről álmodom rosszat, az nagyon sokáig nyomot hagy bennem

Ülés, már vezetni is majdnem fekve vezetek :D

Sex, még most sem igazán kívánom, de ha mégis, akkor bizti,hogy éppen nincs itthon az apjuk :roll:

UH 4D képek, nagyon jókat raktatok fel. Sajnos az enyémek nem sikerülnek jól ( a 3D-s sem :( )

Bea, a beszámolóidat élvezet olvasni :D a párom kijött a szobábol megnézni min nevetek

Kakti, grat a jó eredményhez.

Ronci, az egyik szerint a HCG 1,07mU/ml, a másik (a 4-es tesztnél)
AFP 0,60MoM, uEstriol3 1,41Mom, free b-hCG 1,52Mom, Inhibin-A 0,66 MoM.
Ehhez hozzátartozik, hogy 3 helyre mentem el genetikai szűrésre:
1 saját doki, aki szerint ok az AFP és nem lát súlyos elváltozást az UH-n
2 SOTE Baross u szerintük alacsony az AFP, de UH lelet negatív. Korom miatt jár a szúrás akár jövőhéten mehetek is... kérdeztem csak a korom miatt ajánlja fel vagy a leletek miatt-válasz: lelet ok , kor miatt ajánlott- nem kértem
3. Istenhegyi, AFP alacsony, UH-n rossz látási viszonyok mellett nem lát semmilyen elváltozást, minden kornak megfelelő. Szuratok? Mondom csak a korom miatt nem- ok akkor nem

Én értem, h senki nem akar felelősséget válalni, ha esetleg valami nem úgy sül el, de ennyire ne foglaljon ebben az ügyben senk i semmilyen állát :roll: :roll: :roll:
Vagy én gondolom rosszul?
Bocsi, h hosszú lettem.

Kép
csipike09

Változtattam az avataromon, hogy majd megismerjetek. Nem tudom, mekkora a kép, de most majd kiderül. :lol:

Kicsi, szóval itt van nagyobban is:
...
A hajam már hosszabb, az arcom kicsit kerekebb, de ilyen vagyok. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.07.11 09:45-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?