Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Ágota
mi Hunana HA1 kapunk nagyon izlik neki.

Tündi
kösz a tipeket ki fogom probálni

Angelita
én már tultettem magam rajta h nem tudom szopiztatni, mig a korházban voltunk akkor volt h nagyon carul éreztem magam mert mindenki basztatott h nem vagyok elég kitarto de az élső 5 napban nem volt tejem és h ugye azért cicire kellett rakni de mivel nem volt tej véresre szopizta a cicimet és ezek után jöttek a nagyokosok h hát ezt ki kel birni meg minden de a gyerekorvos nem engedte h tovább kinozuk egymást de hát ez van aztán a párom eligazitott mindenkit h ne basztasanak más gyerek is felnőtt tápszeren.
Most meg kiderult h az a kis tejem ami még van annak sincs tápértéke olyan mint a viz.
De mint Ágota is irta a tápi előnye h a fürdés is kiszámithato mi minden este 6:30-7 között fürdünk :wink:

1 kérdés
délután h kiviszitek mit adtok rá :?:

Margit
Vendég

Csilla,nálunk sincs napközben gond.Néha azt hiszem felcseréli az napszakokat...ha nappal csinálná ezt akkor más lenne,mert így éjszak felkelti a többieket is..mondjuk Luca már csak néha kel fel rá...de apa sem tudja kipihenni magát... :?

Lina,jajj de jó,hogy hívtak az anyakönyvezés miatt!! :) Csak tényleg lehetett volna előbb is :?

Margit,szivesen,remélem használni fognak.Mi tegnap rövidujjú badyba,kis zokniba+ egy 3/4 nadrágba vittük ki.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Gréti még mindig bent nem is értem miért csodálkozom, szegénykém nem is tudja hol a kijárat. Be is úgy tették hát úgyfest a kijövetel is segítséget igényel. Holnap tudom meg mikor lesz a nagy nap. Csüt vagy pénteken kell mennem majd reggel 6-ra, burokrepesztés lesz.
Holnap NST, UH, Vizsgálat.
Mindenkinek köszi a drukkokat addig is.
nikó

Nikó,hátha csütörtök lenne a nagy nap :) Vagy te melyiket szeretnéd jobban? :) Tarts ki,már nemsokára a kezedben tarthatod Grétit!!! :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza a kórházból.

Ádám eléggé rosszul viseli a hugi érkezését. Nagyon rossz érzés,

Minden pillanatban csak azt nézzük, hogy mit fog csinálni. Van hogy meg akarja simogatni, aztán hirtelen elkezdi rángatni a ruháját.

Réka egy kis királylány. Gondjaink vannak a cizizéssel. (Ádámmal is voltak, de vele nem jutottam el a cumisüvegig.) Réka nem akar cizizni, ha meg erőltetem, akkor még jobban behergeli magát, és ordít. Egyenlőre fejem, és cumisüvegből adom neki. Előtte, mindig próbálkozom, hátha egyszer rákap.

Remélem Réka hamar rájön hogy jobb lenne szopizni. Kicsit el vagyok ezek miatt szomorodva. De azért bizakodom.

Puszi mindenkinek

Ha lesz időm jelentkezem.

Kép

Kép
ádibaba

Niko,
ez aranyos... be is úgy tették, a kijáratot is meg kell mutatni :lol:

Ádibaba,
ezek nem jó hírek. Azért tök jó nekünk, hogy Lili már majdnem 4 éves volt, mire jött Levi. Mondjuk ő meg tudomást sem vesz a kistesóról, nem játszik vele, nem hajlandó még egy közös képet sem csinálni vele, mármint, hogy mi csináljunk róluk.... esély nincs lecserélni az avataromat :lol: Azért jobb, mintha folyamatosan nyúzná...
Nekem Levi egy napig azt sem tudta, mit kezdjen a cicivel, próbáltam én már az őrzőben szoptatni, csekély, magyarul nulla eredménnyel. Aztán ez ment estig, még el nem vitték. Másnap már tudta, mi a dolga.
Az inszemes fórumban járt így egy lány, mint Te, annyi teje volt, hogy csak na, de a kisfiának esze ágában sem volt szopni. Szegény 5,5 hónapon át fejte a napi több, mint egy litereket, mert ráadásul olyan nagy babája volt, hogy rengeteget is evett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tündi, nálatok van valami megoldás az éjszakai kuttyogásra?

Felhívtam ma a védőnőt, hogy mindjárt egy hónapos a gyerek, nem akarja -e látni. :roll:
Azt mondta, 7-en voltak, 3-man maradtak, ráadásul megszületett az unokája és elmegy szabira.
Ja, de azért adott egy időpontot a doktornőhöz, 12 és 15 óra között. Kösz: délben ebéd, utána alvás...
Vendég

Tündi:

Én a csütörtököt szeretném az közelebb van mint a péntek- :D

Linácska: :) :) :) :) :)

Ádibaba:

Reméljük hamar túljut Ádi a nehezén, biztos csak egy pár nap lesz ilyen nehéz. Azért eddig ő volt a központba és ezen most osztozni kell, hát lehet nekem se tetszene. Szopihoz kitartást, látom az sem lesz könnyű.
nikó

Csilla!
De jó fej védőnő :roll: :roll:
AZ enyém 2 x volt itt,és rendszeresen hív telefonon.Ő is elment szabira,és 2hete csörgött a teló és a helyettes védőnő hívott.Ugyanis kiadta az utasítást,hogy hívjon fel!
Itt Érden katasztrofális és sokan panaszkodnak.Nekünk nagy mázlink van,mert tök jó fej és normális védőnőnk van :lol:

Linácska!Ez a nem vesz róla tudomást ez is egyfajta féltékenység de ez nem baj.

mimi12

Sziasztok%

Vagyok én is :D .

Ádibaba:remélem Réka végük elfogadja majd a cicit.
Nálunk is úhy működik az egéz,hogy cicire teszem majd utána fejek.éJJEL viszont üvegből adom neki.
Ma legalább 50et szopizott de tegnap csak 20at kb 30 perc alatt.
Büfivel küzdünk kmivel nehezen akakr büfizni voiszont ha leteszem addig mozgolódik mig hány egy nagyot.
Most elaludt ajátszószönyegen :D próbálja emelni a feját és mivel még nehezen megy mértges lesz :D

Nikó:kitartást,remélem akkor csüt-ön végre a klezedben tarthatod Grétit.

Márk még mindig csak puszilgatja a tesót persze néha a simi rángatozába csap át.Ő nagyon szivesen kézbe venné a múlt héten anyuéknál apummla kerestünk vmit és azt vettük észre,hogy a kezében van Ati.Utána pedig átforditotta.

Csilla:először én is 12 körülre kaptam időpontot de én kértem másikat.Még jó,hogy egy héten 2szer van egészséges tanácsadas.
Vendég

Ádibaba,de jó,hogy már ti is otthon vagytok!Változni fog majd Ádi biztosan,csak idő kell neki még megszokja,hogy már nem csak ő van,és a baba nem is vendégségben van,hanem a nap 24órájában.
Sajnálom a szopit,de ne add fel!!Lehet csak lustika Réka és ha "rákap" a cicire lehet majd le sem tudod szedni utána :wink:

Lina,én azt hittem,hogy Lili-t jobban fogja majd érdekelni Levi..de végülis inkább így,mint bántsa!

Cscsi,hát egyenlőre a megoldás az éjszakai sétálás,amit apa szokott művelni,mert nekem nincs erőm sétafikálni éjszaka :oops: :? így apa felkel....de lehet hogy éjjel is párnamelegítés lesz!de ahoz is ki kell vánszorogni a konyhába...én meg hulla vagyok.2éve egyetlen éjszakát sem aludtam végig :?
Persze gondolhatják sokan,hogy na akkor minek ennek másik kisgyerek...de így alakult...egyszer csak túl leszünk rajta.de amilyen szerencsés vagyok Zsombi sem fogja végigaludni az éjjeleket,csak azt nem tudom hogyan kellene csinálnom hogy legalább akkor csak 1x keljen,vagy ne legyünk fent több órát szopi után...Lucával azért más volt...ő 10perc alatt elintézte a szopit és visszaaludt,igaz ő kelt éjjel is 2óránként általában.
De nekem ez jutott :wink:

Sissi,nagyon erős legény lett Ati :) Ügyesek vagytok! :)

Kép
Kép
tundi24

Elővettem a hordozókendőt (hehe Mimi, most már akkor sem adnám, ha kéne :wink: ) tegnap tanultam is egy csomózást a játszón. Bali 2 másodperc alatt bealudt benne :shock: Hitetlenkedve nézegetem a tükörben, szerintem ez iszonyat kényelmetlen lehet... de már fél órája alszik nyálcsorgatva! Ő tudja, ezek szerint mégsem olyan kényelmetlen :roll:

Ádibaba, az első napokban Milán is kiszámíthatatlan volt. Megsimogatta Balázst, aztán váratlanul odacsapott. Ez annak a jele, hogy zavarban van, nem tudja kezelni a helyzetet. Amit nekünk tanácsoltak, és bevált: nem szabad tiltani (ne menj oda, ne bántsd, hagyd, stb.), a kezébe kell adni, hadd fogja/érezze; elő lehet venni Ádi csecsemőkori fotóit (látod, itt akkora voltál, mint Réka); bevonni a kicsi körüli teendőkbe (popsikrémezés, odaadni a pelust). Most hirtelen nem jut más az eszembe, pedig egész rakat tanácsot kaptunk :)
Most már egyedül merem hagyni őket, igaz, csak rövid időre :lol: Milu addig vigyáz rá, szól ha bukik (Mama, úúúúúúúúúúú!)

Szopi. Én nem mérem Balit, csak hetente egyszer kíváncsiságból mennyit szopik. Múlt héten 140-et evett, most 60-at! (Ez csak egy-egy mérés, nem tudom mennyire jellemzőek ezek a számok). Kicsit izgulok, hogy van -e elég tejem, vagy csak nem kell neki annyi?
Vendég

Csilla :lol: :lol:
A Regi is hozzám izzadva az igazak álmát tudja aludni kendőben.
Én netről néztem jó kötéseket,és tök fixen biztonságosan van a kendőben,és kb 1-2 perc alatt alszik be.
Ez azért kisgyerek mellet,nagyon is jól tud jönni.Tegnap pl sírós volt a Regi délután,csak kézben volt jó,de nekem főznöm kellett a párom meg kint volt a kertben ,locsolt Szabizott stb.
No hát nagyon is jól jött a kendő!!
Azt mondják kell pát alkalom,hogy betörjön a kendő és puhább legyen,a mosásra vigyázz!!! össze mehet.
Szóval hajrá!!!
És a kenyelmetlenségről csak annyit...Az anyaméhben hogy is alukált?? :wink:

mimi12

Kérdés: Réka hajnal 1-kor fosizott egy nagyot. Azóta semmi. Menyit kell kakilniuk????
Meghőmérőzzük?????

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba,
nekem ma Levi kakilt végre 5 nap után :lol: A védőnő azt mondta, hogy 7-8 napot is símán lehet várni még akkor is, ha tápszert is kap. És 5 nap alatt sem görcsölt, és még most is tök laza volt a széklete. Mindig 4-5 naponként kakil.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="ádibaba"]K írta:ádibabaérdés: Réka hajnal 1-kor fosizott egy nagyot. Azóta semmi. Menyit kell kakilniuk????
Meghőmérőzzük?????

Ne hőmérőzzétek...
A Fanni és most a Regi is napi 3-6x tele tojja a pelust.Viszont a Szabi 1-2x kakilt csak de akkor nyakig :lol:
A napi 6-8 tol a heti 1-2 kaki-ig a normális,szóval nyugi :wink:

mimi12

Angelita :lol: de jó, hogy nem szájpenész volt!!!!! :lol: :lol:

Tünde :lol: 2éve egy éjszakát sem aludtál?? Úristen!!! Pocidban is éjszaka volt éber?? NÁlunk is van néha hasigörcs, főleg kaki előtt közvetlenül.. :? olyankor nyögdécsel nagyokat. De az éjszakát eddig 5 óránkénti evéssel (azaz 1 vagy két keléssel) jól bírjuk. Így hál Istennek én is tudok aludni...

:?: :?: Tényleg, nem tudtok olyan táblázatot, összeírást, ahol fel van tüntetve, mit ehetünk szoptatásnál és mit nem??

Linácska :lol: :lol: szuper hírek a névvel kapcsolatban!!! De azért tényleg röhej, hogy ennyire tájékozottak az ügyintézéssel! :evil: mEgúsztatok volna néhány sorbanállást !!

Margit :lol: :lol: Hát, ez az igazság, tényleg sokat felnőttek már tápszerrel, úgyhogy nincs mit aggódni ezen. Főleg ha a tápértéke ilyen.
kinti ruha: nekem azt mondta a védőnő, hogy ilyenkor, amikor közel azonos a kinti-benti hőmérséklet, csak egy réteggel kell többet ráadni, mint ami rajtunk van!!!

Nikó :lol: :lol: Azért drukk-hegyek, hogy magától kibújjon, mondjuk holnap :wink: :wink: Tényleg fárasztó az utolsó pár nap! De osztom Tündi véleményét: arra gondolj, hogy pár nap és a kezedben tarthatod Grétit!!! :lol:

Csilla :lol: A védőnő nálunk a másik véglet... minden héten jön az első 6 hétben, mérni meg be kell menni minden héten csütörtökön. Ezért is nem mérem itthon a súlyát. Legalább ezen nem aggódom...
Nekem azt mondták, hogy a megevett tejci mennyisége nem azonos minden etetésnél, mert a gyerkőcöknek mindig más a szükséglete, ahogy nálunk is: egyszer bezabálunk, másszor csipegetünk. ÚGyhogy ezen sztem ne agyalj!!! :wink: :wink:

Ágota :lol: Köszi a fürdetés tippet.. A védőnő mondta egyébként, hogy a mosdatót a kád vízbe kell elkevergetni... nem tom mi értelme... mindegy!

puszi, a.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Nikó
Drukkok mennek!!!!!

Bikmakk-ról nincs hír????? :roll:
Vendég

Látom, mindenhol hasonlóak a gondok... eszik-e eleget, hasfájás, rendszer kialakítása...stb...
Nálunk is ezek vannak... :cry:

Linácska
Akkor megoldódik Levi anyakönyvezése :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Végre van egy kis szabadidő!!!Eddig Isten igazából csak olvasó üzemmódban voltam!!!

Először is szeretnék gratulálni minden egyes új anyukának!!Sok boldogságot és sok tejcsit a pici babához!!!

Rólunk:Mi jól vagyunk a kis Leányzóval!Hála Istennek!!Nagyon tündéri!!!Olyan jó látni a kis Mazsolát, hogy egyre jobban fejlődik!!!Emeli a kis fejét, nyitogatja a kis kezét, stb....!!Hihetetlen, hogy mennyit változott a kis Tündérem egy hónap alatt!!
Anya, amúgy jól van!!!Kissé fáradtan, de ez legyen a legkevesebb!!Bár néha tényleg félek, hogy nehogy hátulütője legyen ennek a túlzott hajtásnak!!

Lányok:ti, hogy csináljátok a cumisüvegek fertőtlenítését?Azért kérdezem, mert én vettem mikrós sterilizálót, és én egy darabig ebben fertőtlenítettem a dolgokat!!De valamelyik nap beleszagoltam az üvegbe, és olyan büdi volt, mint a bűn!Szóval inkább kihagyom, és kifőzöm!!!Ti, hogy szoktátok?!?Vízkövesedés ellen tesztek bele valamit?!?

Tejcsi tárolása:Még egy kérdés!!Valaki fej tejcit eltételre?!?Csak azt szeretném megkérdezni, hogy ha mondjuk fejek délelőtt valamennyit, és fejek délután is valamennyit, akkor ezt a kettőt összeönthetem!!!A délelőtti benn volt a hütőbe!!!

Hasfájásra:Nekünk az Infacol nem nagyon vált be!!Mi az Espumisan cseppet szedjük és a Nospát!!!És úgy néz ki nálunk ez lesz a nyerő!!!Nem akarom még elkiabálni!!!:)

Most megyek!!!De mihelyst lesz egy kis időm, jövök!!!

Kép
bener

Sziasztok
Gyorsan bekukkantottam ,de látom Bikmakkról még mindig semmi hír!
Vajon mi lehet vele? Remélem már Dani babával a karjaiba élvezi ő is az anyaság örömeit!

Bener
Én fagyasztom a tejeket és simán összeöntöm őket!
Sterilizálást én elektromosba csinálom ,de nincs semmi szaga...hála égnek, mondjuk és minden második alkalommal kimosom Jar-ral. Szerintem jól mosd ki és ha utána is büdi akkor passz.
Kata
Nagyon szép kis család vagytok!
Szüleid még ott vannak nálatok?

Teszek fel egy képet a lányomról ,mert csütörtökön lesz egy hete ,hogy fülbevalója van :D
Kép

Puszi mindenkinek!
Most rohannom kell....felébredt a tündérkém :D

Kép
noki&potyi

Sziasztok!

Hajnus szeme már nem annyira borzasztó, javulóban van már nem is ragadt össze!

Megjött ma a babakocsink, apunak sikerült is kidurrantania a kerekeit, sokat fújtatott bele. De azért előtte sikerült vele kerülni 1et.

Jimbone: az én lányom is tud ilyen komoly arcot vágni :lol:

Bener: összeöntheted a két tejet (legalább is én össze szoktam önteni) ha hűtőben tárolod, csak arra kell figyelni hogy a hűtőben max. 24 óráig lehet tárolni fagyóban pedig max. 3 hónapig.

Cumisüvegbe vízkő ellen citromlevet javasolnak, de én még nem próbáltam mert még nem használunk cumisüveget.

Nyugodt éjszakát mindenkinek!
Vendég

Bener,
nekem is mikrós sterilizálóm van. Én úgy szoktam, hogy elmosogatom az üveget, pici mosogatószerrel, és nem hagyom megszáradni, hanem papírtörlővel még szárazra törlöm. Sterilizálás után is megtörölgetem, így nincs szaga. Bár őszintén szólva én max. napi egyszer sterilizálok, de van, hogy elmarad. Ebben nem vagyok nagyon jó.
Szegény Lili üvegét már csak elmosom, aztán szárad a tálcán :oops: De hogy ne csak egy pici üveget sterilizáljak, bele szoktam tenni az övét is :lol:

Aranyosak a babák!!! Most rohanok aludni, mert Levi is elaludt, legalábbis remélem. Olyan édi, egyedül alszik el az ágyában. Sőt, úgy tud elaludni legjobban. Főleg, ha még egyedül is hagyjuk, és nem vagyok mellette a nagyágyon. Na jó, azért volt már, hogy a kezembe aludt el, de pl. a járóka a nappaliban az valami bűnös dolog.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nagyon szépek a babák.

Nekem a kórházban azt moindták,hogy 6 hónapon keresztül lehet a fagyób an tárolni.Én mostanában nem teszek el,mivel nincs annyi.De előtte mindig ráirtam a dátumot.

Sterilizálni én is a mellszivót szoktam,de még nem éreztem,hogy büdi lenne.
Vendég

Hali!

Voltam ma szopis tanácsadáson az Istvánban, Sarlai dokinéni egy angyal volt. :) Kiderült, hogy Ágicica ferdén tartja a száját, mondhatni félrehúz, ezért javasolta a dokinéni, hogy vigyem el megnézetni egy Dévényeshez, hogy hátha szájmasszírozással szimmetrikussá válik a szájtartása. No, majd akkor erre is sort kerítünk valamikor. Kendőben mentünk (rugalmasban) vonattal és bkv-val, és én is csak megerősíteni tudom a kendő isteni voltát, szinte végig aludt benne Ági, és amikor nem, akkor sem nyűglődött. :) Alig várom, hogy háton vihessem (a merészek és ügyesek már ekkora babát is visznek háton, én még nem).

Ajjaj, ébredezik a pukik miatt, pedig még akartam írni. Így most ilyen gyors voltam csak, bocsi!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Nekünk megint nem volt egy fényes éjszakánk :? Persze Zsombi bébi most meg alszik :)

Noki,nagyon gyönyörűséges Réka baba :) Szép a fülbevalója :) Hogy viseli?

Jimbone,jó,hogy jelentkezel te is!Donát hatalmasat nőtt,és ahogy látom jó husiban van :) Áron hozzáállása változott már?Férjed hogy van?

Anna,talán 2 éjszakát aludt végig Luca.A mai napig felkel inni,persze szól,hogy anya inni...Mertha kiszolgálná magát nem lenne gond.De ugye mostmeg Zsombi nem akar alukálni.Bezzeg napközben....

Cscsi,nektek milyen volt az éjszakátok?

Bener,nagyon sok boldog névnapot Dorinának! :) Az espumisan cseppet mennyi idős kortól lehet szedni?És a nospát?Az milyen kiszerelésben van?
A napi tejcsiadagokat össze lehet önteni, a mélyhűtőben pedig fél évig lehet tárolni!

Lina,és Levi egyedül is alszik a szobában?Vagy ott alszik veletek?

Zsizsa,de jó,hogy meglett a probléma.Remélem segíteni fog a dévényes masszázs,és beindul a szopi :)

Piroska,babakocsi :? de apa biztosan hamar megszereli majd :wink:

Ma jön anyósom,nem tudom meddig lesz itt(holnap.v péntek)De próbálok ám jönni sűrűn :wink:

Kép
Kép
tundi24

Zsizsa,
én ezt már a kórházban mondtam a védőnőnek, hogy olyan, mintha Levi féloldalasan szopna, de nem mondott rá igazán semmit, mondjuk volt vagy 22 éves, de hozzáteszem, hogy nagyon kedves, aranyos, segítőkész. Mondjuk most már nem veszem észre, szerintem rendbejött.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A sterilizált dolgok nekem nem büdösek a mikrósban. De előtte rendesen elmosogatok mindent, úgy megy a sterilizálóba.
Zsizsa, én is ott voltam, délben a dokinőnél. Mirának pici a szája, nyelvgyöke rövid, és kicsit féloldalas a gyerkőc, azért megy nehezebben az egyik ciciből a szopi. Az egyik tejcsatorna kicsit el van tömődve, nehezen jön belőle a tej. Megmutatta a doki hogy kell jól mellre tenni a gyerkőcöt (tarkójánál fogva a cicihez nyomni szorosan, hogy rendesen bekapja a cicit), és így nem nyúzza a mellbimbót. Rendes volt nagyon a doki, mindenkinek csak ajánlani tudom (István kórház újszülött ambulancia, Sarlai főorvos asszony). Dévényhez mi ma megyünk. Zsizsa ha meg akarod nézetni Ágit, telefonálj már most, mert nekem október közepére tudtak volna alapból időpontot adni...

Kép
Kép
Kép
oui

Linácska,
hát, ha 22 év körüli volt, akkor még nem nagyon lehet tapasztalata. :) Jó, hogy most már ügyesen szopizik Levi. Ági borzasztóan cuppog, a cici meg csúszik ki közben a szájából, ahogy a vákum meg-megszakad, szóval nem igazán kényelmes.

Oui,
jó, hogy szóltál, akkor kérek időpontot már most! Te nem az az anyuka voltál, akinek elakadt a babakocsija az ajtóban? Kíváncsi vagyok, mit mondanak nektek a dévényesek.

Sikerült megszereznünk ma a TAJ számát Áginak :) , erre eszembe sem jutott, hogy akkor talán ott helyben bemutathatnánk az anyakönyvi kivonatot és a taj számot a tgyáshoz, bejelentvén, hogy megszületett (ugye már korábban igényeltük, még a szülés előtt). Most mehetünk el megint, ááááá! :evil:

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Na, most ment el a védőnéni. tök jó, mindig megnyugtat.
Pl.
-leesett a köldökcsonk egy-két napja, és véres volt a köldök mindig, megnyugtatott, hogy ez normális.
-reggelenként olyan, mintha náthás lenne, úgyhogy vettünk orrszívót, már egyszer használtuk is, de persze alig jött ki valami. megnyugtatott, hogy csak akkor kell orrsz.-val szívni, ha folyékony a váladék. A reggeli izé normális...
-száraz bőr--- majd elmúlik hamarosan.
és: holnap méreckedés, de szerinte ránézésre is hízott a drága..
Úgyhogy most megnyugodtam.

Ja! Ti isztok tejet??? Nekem azt mondta, hgoy napi 6dl-től semmi baja nem lesz a babának. és amit kérdeztem, újra kérdezem: nem tudtok-e valahol listát arról, mit lehet enni, nem enni szopi idején???
:?: :?:

Jimbone, Noki :lol: :lol: gyönyörűségesek a bébik!!!! Látszik a jóllakottság és a kiegyensúlyozottság!
Noki :lol: A fülbevaló naggggyon jól áll neki!!!éédes!!!

Kata :lol: Szupi a fotó a családról. Mi is pont most beszéltük, hogy a kis Zsigiről már több száz kép van, de családit is kellene, ha lesz , majd teszek én is! :wink: Időjárás? látom, már lazábban vagytok! Ott a tavasz!!! merthogy itt az ősz :roll: Igazi babakocsizós időszak, hurrá!

Sterilizálás: egyelőre a cumit szoktam meg ezt azt, de folyadékban, ill, öblítéssel. és nagyon jó az illata!

Zsizsa :lol: Nekem is így tanították a szopit még a kórházban, és be is vált egyelőre. Mindkét mellből két irányból! Fejét fogni, ne legyen a könyökhajlatban! és sokkal jobb! A szopipárna is egy főnyeremény, csak azt sajnálom már, hogy nem vettem hozzá póthuzatot, lehet, hgoy rendelek...

nyögdécsel őkelme, úghyogy megnézem!!!
puszi, a.

madaran

Sziasztok!

Szerintetek az normális, ha így 4 hét elteltével kijött egy kb. egy centi átmérőjű valami, olyan bordós-barnás színű! még egy egy kis barnás-narancsos folyás is van még! az előző kettőnél hamarabb vége lett, bár ott erősebben folyt!

kovisziszka

Zsizsa, de, én voltam:).
Kovisziszka, nekem is jött ki ilyesmi, de sokkal hamarabb, kb 2 hetesen, felhívtam a dokit azt mondta normális, záródik a méhszáj. Ha nincs rossz szaga annak ami kijön, elvileg akkor nincs gond. De ha fel tudod hívni a dokit tedd meg...

Kép
Kép
Kép
oui

Sziszka!
Nekem is volt, épp tegnap---sztem tisztul a méh, ennyi! De dokinéni már van :wink: :wink: inkább hívd fel!

madaran

Adri is régen volt!!! :lol: :lol:

de azért szép lassan bejelentkezik mindenki... :wink: 8) :lol: :mrgreen:

madaran

Sziszka,
nekem mind a két gyereknél fél tenyérnyi darabok jöttek vissza. Lilinél még megijedtem, hívtam is az orvost, és azt mondta, amíg nem élénkpiros, addig normális. Levinél már nem hívtam fel :lol:

Madaran,
én iszok tejet, nekem fél litert mondott a védőnő, de úgy látom Levinek nincs is baja tőle. Kicsit azért tartok tőle, mert Lili 7 hónapos korára tejallergiás lett, szívem szerint Levinek már most azt a tápit adnám, amit Lili ivott, de ahhoz igazolni kell orvosilag az allergiát.

Képzeljétek, nemrég vettem észre, hogy nekem egy két tejcsatornám nem a mellbimbóban, hanem a bimbóudvaron végződik. Kis pukli van ott, és ha megnyomom, spriccel belőle a tej. Hát normális ez?????????? :oops: És az egyik már be van csomósodva, és nagyon nehezen jön ki belőle. Kicsit félek, hogy ebből később nehogy gond legyen.

Na megyek, lefekszem Levivel, most aludt el, egy órát alszom én is, hogy még utána kaját is tudjak csinálni, már ha összejön. Kezdek rájönni, hogy lehet, hogy este kellene másnapra kaját csinálni, mikor apa is itthon van, mert úgy tuti, hogy kész is lesz, csak akkor meg Lili is itthon van, és szeretem rá fordítani azt az időt, mikor Levi alszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok lányok!

mi is vagyunk, csak olvsaós üzemmódban.
nekünk is elég nehéz az első idő utthon. a háromórás evéseket próbáljuk tartani több kevesebb sikerrel. de nagyjából működik. a gond inkább, hogy marci nem akar aludni. eszik, aztán büfi, negyed óra pihi, aztán megy a nyűglődés. most arra gondolunk, hogy nem eszik eleget. 20 perc alatt 30 grammot eszik, aztán beájul. úgyhogy keltegetjük, csipkedjük ezerrel...
dokinéni ma jön, kíváncsi vagyok mit mond.
a tablót majd pótolom, ha kicsit rendeződtek a dolgok...
bea

Kép

Kép
dbea

Na, Marci elaludt, teszek fel én is gyorsan képeket :lol:

Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Dbea,
a 30g tuti kevés Marcinak 9 naposan. A kórházba 3 naposan "kellene" már 40-et enniük.

Annyira kivagyok idegileg ettől a hülye szomszédtól. Alig vártam, hogy elkezdődjön az iskola, hogy nyugtunk legyen, de nincs. Sajnos délután vége van. Úgy riatam a legszebb álmomból a tuc-tuc-ra. Írtam is a férjemnek egy sms-t, hogy vagy csinál valamit, vagy nem tudom, de én még egyszer ezt nem akarom hallani. Amúgy hivatalosan ezért lehet valahova bejelentést tenni szerintetek??? Önkormányzat, bármi. Gyakorlatilag egy hülye kamasz tönkreteszi egy család nyugalmát, meg az én idegeimet, meg a férjemmel a kapcsolatomat, hogy egy töketlennek tartom, hogy nem mert múltkor sem átmenni a buli után a szüleihez, mert ciki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Vagyok csak extra nyügi 2 napja a csajom. Nem tudom mi is a babaja, lehet szimplán anyahiány, mert a kezemben semmi baja nincs.
Én is eljutottam odáig h 2 napja nem nézem egész éjjel a gyerekemet h minden rendben van e vele hanem alszom. Így egész jól kezdem érezni magam. :lol:

Piroska: anyatejet a szemecskébe.

Lánykám komoly dumapartikat ereszt el, és nagy mosolyokat is kapok már :lol:

Sajnos pocak továbbra is fájdogál, cseresznyemagos párna jó, de nem ez lesz a megoldás a mi bajunkra. Amúgy Tündi Ti ráfektetitek, vagy a pocakjára teszitek?

Csajom éppen most rottyant nagyokat mellettem :lol: :lol: :lol:

Amúgy hányat kell böfiznie egy babának kaja után. Nálunk úgy néz ki, h 5-10 perc szopi, aztán 30-45 perc böfiztetés. Ide oda teszem a gyereket felveszem lerakom vagy 10x. Van h 1 v 2 böfi kijön, de van, h nagy semmi.

Anna tök jó h hazajötetek ha jöttök sétálni hívj. Amúgy Bp-re vagy ide viszed majd uhra? (csípő stb.)

A babák nagyon szépek.
Noki szép a fülcsi, lövettétek vagy szurták a bab fülét?
Most megyek mert sír, meg tisztába is teszem.....

Adri

Kép

Kép
irdab

Linácska a rendőrségen és az önkormányzatnál is bejelentheted sztem. Tök jó, h a nevetek is rendeződik :lol:

Nah tisztába tettem most nagy a béke és még fél óra van a következő szopiig.

Vasárnap mértük bogyeszt 4540 g nak elötte egy héttel volt 4240 g. 3560 g jöttünk haza. 50 cm volt ma mérte a védőnő 57 cm.

És pár mai kép:

Dumált az ágyrácsvédő masnijának :lol:

Kép Kép
ilyen hosszú vagyok 68 ruhában :lol:

Kép

Itt anyával 25 napos koromban :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

olvasok én is csak időm nincs irni... :oops:

Ovi szoktatás van ezen a héten és nagyon jó :P szerencsére be jön Nolinak :P :P :P aminek nagyon örülök :lol: Rengeteg új élmlnye van amit órákig mesél és egyáltalán nem bántam meg,hogy beirattam mert nagyon tecc neki :wink:

Szopis tanács segítség kellene :roll:
Amióta beszoktatom Nolit lefejem a tejcsit és ugye apa adja neki oda...de pohárból nem tudja ezért cumisűvegezünk és azóta az én kis drágám nem hajlandó elfogadni a cicit csak üvölt :twisted: ha csak fejem és adom neki akkor nem fog csökeni a tejem :?: :?: :?: :?:

Jajj nagyon szépek a babók mostmár én is akkarom,hogy müködjön ez a képes dolog átmegyek mostmár a másikra és igen is én is teszek fel!!!

Irdab nekünk is tök változó,hogy mennit büfizik és sajnos valamikor semmit de én felemeltem a kiságy azon felét ahol a fejecske van és akkor nem tud belefulladni...

Lina szomszédok
:twisted: szerintem onkormányzatnál jelentsd be :wink:

Ádibaba ne hőmérőz mert hozzászokim ez még nem az az eset nem sok eggyálltalán :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bocsi a piros szemért, de nem vok apa h megcsináljam :oops:

Még 1 kérdés kexel megvárjátok a 6 hetet v nem?

Adri

Kép

Kép
irdab

irdab:
Mi megvarjuk a 6 hetet.

bim-bam:
Sajnos nem csak fejek es ugy adom neki. :( Azert probalkozzal neki ujbol cicit adni...
A cumisuvegen is olgoztassatok, nagyon kis lyuku legyen.
ha minimum 3 orankent fejsz (max egy ejjeli fejest hagysz ki), es minimum 30 percig, akkor nekem eddig nagyon csak szaporodik a tejem...

baratodildi

irdab:
Ha az 5-10 perces szopi kozben is kicsit megbufizteted, talan konnyebben jon ki neki. En igaz sokkal tovabb etetem a cumisuvegbol, de nekem ez valik csak be poci fajasra...

baratodildi

Irdab,
nekünk rögtön jön a böfi, de van, hogy nem. Levi hason alszik, ami kell, kijön legfeljebb úgy. Légzésfigyelő alatta van, nagy baj nem lehet. Most is ott van a kiságyában a hálóban (ott van el legjobban), én meg végre ebédelek.
Szex: hát tuti a 6 hetet megvárom, szerintem többet is. Lilivel is Levivel is végig voltam/vagyok varrva belül is. Lili volt vagy 4 hónapos, mire egyátalán eszünkbe jutott az éjszakázások mellett, hogy ilyet is lehetne. Hát még akkor sem volt az igazi. A 6 hetet meg azért kell kivárni, mert húzódik össze a méh, a méhszáj, és amíg nem záródik, jó sok baci be tud jutni. Nem emlékszem hirtelen, hogy Zora símán, vagy császárral született, de ha császárral, akkor lehet, hogy más a helyzet.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: megpróbálkozhatsz a bejelentéssel, és nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem tudtok semmit csinálni. Max ha éjjel van balhé, akkor lehet hívni a rendőröket, aztán ennyi...

Ha fejsz, akkor nem csökkenhet a tejed. De én próbálkoznék a pohárral, elvileg tudnak inni belőle.

Most evett 60g-ot, letettük és megint megy a sírás, komolyan nem értem... Teljesen tanácstalan vagyok...

Kép

Kép
dbea

Kétoránként fejek és éjszaka is amikor Csindi felkel ,visszaaltattom és még utána nekiállok.

Dbea:hát igen Csindi tud pohárból csak apa bénázik és a nyakába önti..meg az az igazság,hogy volt amikor nem önkiszolgáló modón itatta és sok ment a gyereknek és el kezdet ölkendezni és azóta nem is akkarja apa látni a poharat.

Köszi Ildi és akkor Te is fejed?Kézzel vagy géppel?És egyszeree mennyit tudsz kifejni?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Linácska császárral szültem. De mi a 13 héttől le voltunk tiltva, úgyhogy lehet ezért vágyom már rá..... :oops:
Egyébként nekem is ilyen a cicim, h ott is jön a tejcsi.

Szopin túl vagyok de böfi nem volt de fél órát próbálkoztam.
A karomba bealudt, most a kiságyba meg kipatantak a szemei. És dumál.... :wink:
Bim-Bam Zora nem bukik már szerencsére csak a pocak fáj h nincs büfi. De most is tettem egyik válamról a másikra leraktam, meg felvettem elég sokszor.

Anna azt akartam még írni h én is szopipárnával szoptatok, nagyon szeretem.

Csajok van egy ismim, ő 9 hónapig fejte magát mivel a gyerek csak cumisüvegből volt hajlandó meginni a tejcsit.
Megy a nyügi felveszem...

Adri

Kép

Kép
irdab

Anna,én úgy tudom,hogy a puffasztó étkekkel kell vigyázni.De hogy van-e olyan oldal ahol ez össze van szedve nem tudom :?

Bea,nem hasikája lehet a gond?Nagyon édes babóca Marci :) Édesen szunyókál apa vállán.

Adri,mi megvárjuk a 6 hetet.Nagyon lefogytál!Írigy-irigy... :oops: :oops:
szép nagy babóca Zora :wink: Cseresznyemagos párna az inkább nyugtató hatású.Ma vettem én is espumisan cseppet,remélem jó lesz+cseresznyemagos párnácska.Ja,és mi a hasikájára tesszük ruhán keresztül.

Bim-bam,remélem sikerül feltenni képecskét! :) Sztem nem lesz kevesebb a tejcsid ha mindig rendesen kifejed!

Lina,szomszédok :evil: ennek a gyereknek úgy látszik nehéz a felfogása. :cry:

Kép
Kép
tundi24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?