Új privát üzeneted érkezett!

Mágnes: igen, azt írtam, hogy akkor van gáz, ha 1 év Gyed és 1 év Gyes jár valakinek. Akkor vissza kell menni dolgozni.

Erika: mivel neked 8 év munkaviszonyod van, így a másik gyerek után is jár a 2 év Gyed, csak a 3.év Gyes fog elmaradni, amikor a legtöbbünk úgyis dolgozik már.

krisz78
 
 


krisz:
akkor jól értem? Miután 2 évnél több a munkaviszonyom, így itthon tudok maradni 2 évig, addig gyedet kapok, és a 3. évben pedig semmit?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ezt találtam a változásokról:

A gyed-jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje 180 napról 365-re emelkedik, a gyes időtartama pedig háromról két évre csökken. A törvényjavaslat szerint a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek a gyes- és gyed-változások.

A két munkaviszonyhoz, illetve biztosítási időhöz kötött juttatás, azaz a terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) és a gyermekgondozási díj (gyed) jogosultsági ideje 180 napról 365-re emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a kismamának minimum 365 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy kapjon tgyást, majd gyedet. A terhességi-gyermekágyi segélynél változás még, hogy a jogszerző időbe nem számítható be a felsőoktatásban eltöltött idő egésze, hanem csak 180 napot lehet majd belekalkulálni. A szociális tárca számításai szerint a gyedre vonatkozó változások az igénybevevők alig 5 százalékát érintik majd. A gyed továbbra is a gyermek kétéves koráig jár majd.

A gyermekgondozási segélynél (gyes) a jövőben sem lesz szükség jogszerző időre, ám ennek időtartama háromról két évre csökken, kivéve az ikerterhességeket, ahol továbbra is három évig kapják a kismamák a pénzt. Az előzetes számítások szerint 2012-ben 3,6 milliárd forint, 2013-ban pedig 14 milliárd forint megtakarítást jelentene az államnak a gyes idejének csökkentése.

krisz78
 
 

 
 

Mágnes: igen. A TV-ben egy erről szóló műsorban így magyarázták. (még le is írtam magamnak) Most itt, amit beillesztettem abban is az van, hogy nem a GYED rövidült meg, hanem a GYES. És, hogy több munkaviszonyhoz van kötve. Bár itt csak 365 napot ír a jogosultsághoz. (de a TV-ben azt mondták, hogy ez 1 év Gyedet jelent, a több éves munkaviszony pedig 2 évet) Mindjárt megkeresem azt is.

krisz78
 
 


Megvan:

"A gyermekgondozási díj legfeljebb annyi időre vehető igénybe, mint amennyit a szülő biztosításban töltött, de ez a juttatás továbbra is legfeljebb a gyermek két éves koráig jár."


És addig még lesz egy kormányváltás is. Jó, akkor sem lesz kolbászból a kerítés, de szerintem ezt visszacsinálják.

Eldugultam. Jött a férjem. Megyek kaját melegíteni.

krisz78
 
 


Sziasztok!
Én meg úgy tudtam,hogy a mi esetünkben még nem változtattak és akik 2010 májusig teherbe esik,vagy megszül,annak sem lesz változás,vagyis 2év gyed és 1 év gyes van.Én így tudom... :roll:
Azután vezetik be a fent említetteket!
Erika:Én sem hordozom utána a habtapit.Az ott van a nappaliban a játszó részén.Azon túl a kövön randalírozik.Plédet akkor rakok,ha nagyon nagy sütés- főzésben vagyok és ott ül a lábamnál. A kő ilyen melegekben kellemes,majd ősszel lesz kicsit hűvösebb,aztán meg úgyis jön a fűtés.Itt meg padlófűtés van.Jó meleg mindig.Meg különben sincs meg 1 helyben.Van hogy bevonul a szobájába,játszik ott is és ha végez,vissza mászik és oda ül a habtapira.Aztán jön ,meglátogat engem(ha valamit csinálok).Folyamatos mozgásban van. :D
Ti már voltatok rákszűrésen?Én még nem.Úgy gondoltam,hogy majd ha megjön,azután elmegyek.Eddig meg még semmi. :roll:

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Eszter:
nem is a mosatni itthon létem miatt kérdeztem, hanem a barátnőmék babaprojekt előtt állnak (plusz, ha esetleg szeretnénk egy harmadikat...)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Eszter: a tesók miatt néztük. A mostani babáinkra nem vonatkozik.

krisz78
 
 


Én sem teszek semmit Zille alá, nálunk kicsit tovább kb. 15 mp-ig lenne el rajta :lol: :lol: Bár nálunk hideg a kő, így vagy beteszem a babakocsiba ha sokáig vagyok a konyhában, vagy mivel egyben van a nappali a konyhával 1-2 percre ott tudom hagyni,fél szemem mindig rajta. Vagy beteszem a járókába.

Edit - elfelejtettem neked válaszolni, mi Ráckevén lakunk. Csörééktől kb fél órányira. Pest 1 óra nekem, de szívesen megyek bárhová.

Biga.csiga - Boldog szülinapot utólag!!

Tudja vki mennyibe kerül egy Ringató foglalkozás??

Ma gyakoroltuk egy szivacson az esést. :D De így is elpityeredett, biztos megijedt. Pedig próbálkozik hogy letámasszon előtte, de még nagyon labilisak a lábai.

Kép

Kép
lucus16
 
 


Sziasztok!

Gyors bejelentkezés Balatonfüredről :)

Lucus: remélem, hozzátok ellátogat a csoda és Anyukáddal minden rendben lesz! Sok erőt kívánok Nektek!

Edit: én mondtam a H2O-t. Nagyon szeretem! Egyetlen, ami nem tetszik benne, hogy viszonylag rövid a zsinórja, így állandóan azt nézem, mikor hova dugjam be. A vaterán vettem 12 ezerért, szerintem annyit használták, hogy bedugták kipróbálni. Hosszú távon tuti megtérül az ára.

Babák gyönyörűek!
magdolnasz
 
 


Én sem teszek semmit Petra alá. A habtapi a gyerekszobába van dísznek. Illetve Máté fekszik rajta mikor autózik és most oda állítottam fel neki a meglepi vonatkészletet:). Én inkább úgy öltöztetem fel, hogy ne fázzon. Adok rá egy bodyt meg egy harisnyát és ha kimegyünk csak lerántom róla a harisnyát és nincs melege. De olyan keveset van egy helyen, hogy nem fog felfázni.Állandóan fontos dolga van :)
katuska79
 
 


Ja értem már!Szóval a tesóprojekt miatt néztétek! :D :oops:
Akkor jól tudom ugye?Még talán bele esek én is ebbe rendszerbe a tesóval. :P
A H2O-t én is néztem,mert anyukám olyat szeretne.Azt akarok venni neki.Egy ismerősömnek van és nagyon dicséri!Én is elgondolkoztam rajta,hogy veszek magamnak,de nekünk van a LUX-tól ilyen gép,csak az nagyobb,több funkciós.Emiatt inkább nem.
Olyan furcsa,hogy már tök koszos lesz nap végére a gyerek!A ruhái olyanok,mint aki homokozott valahol.Eddig szinte olyan tisztán vettem le,mint ahogy rá adtam.De most...Ha már koszosnak látom a bodyt,át kell öltöztetni és estére megint tiszta retek! :roll: :shock:
És ez már egyre koszosabb lesz!Ugye? :o :lol:

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Eszter! bizony egyre szutykosabb és szutykosabb:) ne is törődj vele:)

eldugom ide Máté új vonatját:)

Kép
katuska79
 
 


HU Katuska Petra rettento csinos, es ezen a kepen olyan nagy lanynak nez mar ki!
Megcsinaltam Magi reeptje szerint a repa, szaritott barack mixet, nagyon kivancsi vagyok holnap a fogadtatasara. Amugy kepzeljetek ma nagy oromomre, Ati bepuszil 130 g sutotokot (es en keszitettem!!! ugy orultem, lehet megis megszereti a fosztomet). Ma meg huslevest csinalok (nekem holnapra, a dietara jo lesz a fothus) abbol turmixolok neki is valami finomat es lefagyasztom.

Kép
brestovsky
 
 


Látod Rita ezek a kis apró örömök hozzák meg igazán a kedvet a kóstoltatáshoz, a főzőcskéhez.
katuska79
 
 


csöre neked van igazad,de nekem mindig kisugárzik!(epe)

Szilvi csak a vonalzótokon most vettem észre,hogy v.mikor egyszerre szültünk!

ha a konyhában vagyunk,akkor eddig én a hordozóba tettem Zétit,amióta megvan az etetőszék,abban van!csomó játék,meg kacat...amit folyamatosan ledobál,és síkít,hogy adjam vissza!
gyors mosogatás,törölgetés..esetleg valami egyszerű kaja,hétköznap még rendelek,hétvégén főzök!
ha majd mászik már jól felöltöztetem és becsukom a konyhaajtót,hogy ne kelljen utána mennem!!!szép terv!!! :lol:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Valószínű én vissza megyek majd dolgozni,amikor Zéti betölti a 2-t!Sajnos nagyon kevés a gyes,és sok a háztörlesztés+a számlák+megélni+de Zétinek is amit lehet megadni!!!!..... :?
ez van,nem én leszek az első és nem is az utolsó!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Én is megyek vissza dolgozni amint Petra betölti a kettőt....Eredetileg is így volt Máté verzióban csak ugye közbeszólt az élet. Nekem úgy a jó ha ittohn maradok a gyed végéig mert a kismamákat nálunk határozott időre (egy évre) veszik vissza. Így addig biztos a munkahelyem míg itthon vagyok gyeden. A gyes kb egy heti bevásárlásra lenne elég.

Kriszta! törölgetni? mit? megszárad az magától is:) csukott ajtó???? ááá nem bírják ám a korlátokat:)
Ezért szeretem az egybe konyha nappalit....igaz, hogy állandóan célszerű rendet tartani benne és nem lehet rácsukni a mosatlanra az ajtót de már el sem tudnám képzelni, hogy mikor főzök külön legyek a családtól.

Basszus megint álla por a lakásban! Utálom! LAci flexel csiszolja a maradék cserepet a klotyóban és hiába fóliáztuk le az ajtót, valahol bejön...szerintem átszivárog a falon. Kurva jó, holnap este megint nyalhatom át a lakást plafontól a padlóig.
katuska79
 
 


Amíg én a konyhában vagyok, addig én a gyerekekt bent hagyom a szobában játszani. A konyhából rájuk látok, de akkora a szoba, hogy mire Bence elér az ajtóig, mág egy rántást is megcsinálok :) Egyébként ő is bebarangolja a lakást, nem teszek alá semmit.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Katuska: határozott időre veszik vissza nálatok a kismamákat? És ez törvényes? És ha sokat beteg a gyerek, akkor anyuka mehet a fenébe???

Eszter: hát, már a tesó semmiképpen nem esik bele a mostani Gyed-Gyes rendszerbe. Ahhoz 2010. ápr. 31-ig meg kellene születniük. Mónit kivéve mindannyian lekéstük.

krisz78
 
 


Uff, újra itt :)
Teljesen azt sem tudom, hol áll a fejem :? :lol: Iskola, gyerekekért menés, Mesinek benti cipő vásárlás (mert hiába próbáltattam fel vele, ma reggel az iskolában derült ki, hogy kinőtte), locsolás, mert recsegnek a növények a szárazságtól, csigasütés (Poszani-féle csiga sajtos-sonkásan), borítékolás (baromi lassan haladok :?), leckeírás (igen, első nap), mindez zömmel nyöszörgő, néha üvöltő, de időnként egészen nyugodt Sacával...
Olyan édes volt, ezt el kell mesélnem: olvasom neki a "Kerekecske gombocska" mondókát, közben mutatom a nyuszit a könyvben, tekergetem a kis tenyerét, erre rámnéz, kimászik az ölemből, és elkezdi keresni a szobában a nyulacskát :lol: :lol: :lol: néz rám, hogy merre van, miért nem segítek neki :) olyan édes volt (látott már igazi nyuszit, sokszor, elég közelről, így tudta, miről beszélek).
Konyha: nálunk a sütő a nyerő, de csak, ha működik. Odatérdel elé, és nyalja a langyos üvegét :? én meg egy frászban vagyok, hogy mikor nyitja ki :? szóval nyilván nem engedem, erre meg én vagyok A KEGYETLEN ANYA, aki semmit nem enged :lol: :lol: :lol: (mert azt sem engedem, hogy a száraztésztát megegye, amit nem tudom, honnan kaparintott meg, és a szalvéta sem kaja, csak a hülye edényekkel lehet játszani :lol: :lol: :lol:)
Sütőtök: na, ma beégtem vele... máskor szépen ette, ma meg a pólómon kötött ki ezer apró pötty formájában... :? :lol:

Holnap ígérem, a többi mindenre is reagálok, amire akartam! Jó éjt mindenkinek!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Gyoesan jövök az ígért képekkel.

Kriszta -- a keresztelő naci és ingecske:

Kép

Kép

Szilvi,Csöre -- MT egyelőre így,natúrban,nincs nagyon olyan kép, hogy a kis csomag is benne van,mert általában akkor egyedül vagyok,mikor hordozom. De majd csinálunk :wink:

Kép

Rólunk: Martin állandóan üldögélne (már amikor nem az ágy alól vagy hasonló helyekről kell előkotornom :lol: ). A felüléshez kell még kis segítség,de ahogy felküzdi magát,vagy én úgy teszem le,hosszú időn át elmolyol, csőrös pohár kupakkal, csörgővel, mobillal, távirányítóval :lol: És szuper nagyokat eszik és alszik továbbra is :lol:

Visszaolvasok :oops:

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Gyed-gyes téma, Krisz, köszi a választ. Még egy kérdés ezzel kapcsolatban. Az igaz, hogy 8 éves a munkaviszonyom, viszont most májusban volt 2 éve, hogy leépítés miatt megszűnt a munkahelyem, és 3 hétig, míg a köv. munkahelyemre fel nem vettek passzív táppénzen voltam. Utána június 18-tól, dolgoztam újra. Zsófi születéséig pedig utána kicsit több mint másfél év telt el. Na, ilyenkor mi van. Vagy ezzel a passzív táppénzzel folytatólagosnak számít, vagy azzal mégsem. :?

Képzeljétek, ma gyerekem lesmárolta az ismerősöm másfél éves kisfiát. :lol:
Sétálni mentünk, és összefutottunk az utcán. Beni odament Zsófihoz, ő pedig oda húzta a kisfiú fejét, és bekapta az orrát. :lol: Föntről teljesen olyannak tűnt, mintha éppen megcsókolta volna. :lol:
Ezutáni következő kép, hogy Beni teljes erejéből megharapta Zsófi újját. Még jó, hogy nem harapta le. :( Nagyon sírt utána a lány. Szerencsére hamar megtudtam nyugtatni.

És mai hír. Majdnem belementem, hogy nekikezdjünk már most a tesó projektnek, mondván, hogy mi van, ha fél évig nem jön össze. mert azt beszéltük, hogy akkor járnánk a legjoban, ha jövő desember 31-ig megszületne. Mert akkor a TGYÁS-t a 2009-es pénz után számolják, és érdemes lesz újra felvenni, és nem GYED-ről GYED-re menni. Na mindegy, még gondolkozom, mert éppen ma jött meg. Van pár napom.

Na megyek, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
cs_erika
 
 


GYÖNYÖRŰEK A BABÁK!!!!!!!

Én is elteszem magam holnapra,jó éjt!

KépKép

KépKép
kata8110
 
 


Erika: nem vagyok ebben szakértő, de szerintem attól, hogy táppénzen voltál jár a 2 év gyed majd. Akkor is biztosított voltál. És az a lényeg igazából, nem is a munkaviszony. (biztosítási időhöz kötött a tgyás is, gyed is)
Na, megyek fürdeni. Jó éjt!

krisz78
 
 


Erika! szerintem beleszámít. LEgalábbis nálam az volt, hogy passzív gyedre vettek pont így munkahely váltás miatt. AZ az időszak is beszámított, a lényeg az volt, hogy a tgyás időszakában már biztosított jogviszonyod legyen. Nekem azt mondták a passzív gyed nem számít biztosított jogviszonynak...ezek szerint a passzív táppénz sem? Viszont beszámít a jogosultsági időbe. De ezt érdemes egy szakembertől megtudni...Gyedből gyedbe? Előtte ott a tgyás megint ugyanúgy nem???

tekeraktam csavaróval a hajam...tini koromban műveltem iylet utoljára. Úgy nézek ki, mint egy öregasszony :lol: :lol:
katuska79
 
 


Csöre! te kegyetlen... 8) 8) 8) tényleg nem jó szalvétát és száraztésztát enni? Akkor ezt elmondom Epinek is... :D
katuska79
 
 


Katuska, ha 2011-ben szülök, akkor nem sok értelme van a tgyás-nak, mert nagyon kevés, szerintem akkor jobban megéri újra gyed-re menni.
2010-ben pedig az idei pénz lesz még figyelembe véve, és azért fél évig az jó volt.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


akik még szoptattok, milyeneket kakilnak a gyerekek. keményet, vagy lágyat?

Nem tudom, hogy zaklassam-e a gyerekorvost, hogy Zsófinak megy a hasa. 2x3x van kakija, és megint lágyabb, de már nem folyékony, mint az anyatejes.
Szóval, az anyatejtől van, vagy jön a foga, vagy beteg lehet?

Nem akarom itt fölöslegesen riadóztatni a gyerekorvost.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Erika szerintem a fogától lehet, a 2*3* naponta az még nem kimondottan hasmenés.

Hát nékem már ilyenen nem kell gondolkodnom mert én már dolgozom, azon még nem gondolkodtunk ha két éves lesz hogy gyes v visszamegy dolgozni.

Petra tündéri.

Ági és Levi
Kép
kupi
 
 


Krisz:Én úgy tudtam,hogy ápr.31-ig meg kell,hogy szülessen ,vagy már terhesnek kell lenni.Nem jól tudom?Nem számít,hogy már állapotos valaki?Nekem ezt mondták,meg a tv is ezt magyarázta... :oops: :roll:
Erika:Hajrá babaprojekt!Mi csak akkor vágunk bele,ha lefogytam...Már nem sok van.. :roll: :D

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Eszter, decembernél előbb nem szeretnék nekiállni a projektnek. Addig van még 3 hónap. Tudom, hogy az a 3 hónap nem számít sokat, de nekem igen. Minél idősebb lesz Zsófi annál jobb.

Én sem gondolom, hogy hasmenése van, csak hogy nem bogyós. Fogacskák jeleit pedig nem látom, csak ennyi.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, de csak az olvasó üzemmódra van idő.
Viszont ma nagy baj történt reggel.
Bianka leesett a franciaágyról. (én hülye állat, elaludtam mellette, mentségemre szóljon, régen volt már ilyen car éjszakánk, bár vissza is vonom, ez nem mentség). Teljesen kész vagyok! A kis felső ajka megduzzadt és véraláfutásos. Más jelét nem látom rajta a balesetnek. És most nem tudom, hogy mit csináljak. Kihívjam-e az orvost, hogy azért megnézze, vagy ne. Sírt egy nagyot (én is), de utána megnyugodott, vigyorgott, mászkált, most megint alszik.
Én meg bőgök azóta is. Hogy lehetek ilyen szar anya??????

Kép
jandrea
 
 


Nem vagy szar anya!!! Először is ezt szögezzük le.

Bármelyikünkkel előfordulhatott volna.

Biztonság kedvéért hívd fel az orvost, nem biztos, hogy látni akarja, de azért tudjon róla. Ha Biankának jó kedve van, és úgy látod, hogy minden rendben van vele, akkor valószínüleg nem történt semmi baj.
Amit még megtehetsz, hogy nézed a pupilláit. (egyformák-e)

a barátnőm kisebbik lánya a lépcsőn gurult le, és szerencsére nem történt az ijedtségen kívüól semmi baja, azért voltak vele orvosnál, de ez nagyobb esés volt. Többet kibírnak ezek a gyerekek, mint gondolnád)

Kép
Kép
cs_erika
 
 


jandrea: nem vagy szar anya, ez a legjobb családban is megesik. TÉNYLEG! Ha téged megnyugtat, nézesd meg, de ha más látható baja nincs, és nem kedvetlen, sírós, akkor nem hiszem, hogy komoly baja lenne. Neked meg nyugi! Legközelebb pakold körbe a paplanokkal (Milán is most így körbebástyázva horpaszt az ágyunkban) és akkor te is alhatsz mellette. Tegnap így aludtunk Milánnal délelőtt negyed 11-ig! ;)

biga.csiga
 
 


Köszönöm a megnyugtatásokat! Aranyosak vagytok! Ha felébredt, azért felhívom a dokinőt. Tiszta ideg vagyok! Most éppen azon agyalok, hogy mivel a felső ajkát beütötte, nem okoz-e problémát majd a felső fogak kibújásánál.
Szerencsére a reggelijét is szépen megette cumisüvegből, nem zavarta a kis szája.

Kép
jandrea
 
 


Andi: nyugi! Ha, baj lenne, sírna, rosszkedvű, étvágytalan lenne. Magas az ágy? Szőnyegre esett?

Eszter: addig meg kell születniük. Így van a törvényben, amit az oldal tetején beillesztettem. Én a tv-ben is ezt hallottam, meg mindenhol ezt írják. :roll:

Erika: nálunk is van napi 2-3 kaki. Á. már nem szopik, de néha ilyen, néha olyan a kakija, attól függően, mit evett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.09.02 08:08-kor.

krisz78
 
 


Biga.csiga: azért a körbebástya sem tuti módszer, Saci már átmászik rajta, nem tudhatod, Milán mikor jön rá, hogyan kell... én egy mp-re sem merem Sacit otthagyni.
Tegnapelőtt este letettem az ágyra, hogy szopi, és én is nekiálltam kászálódni, hogy melléfekszem (előtte nadrág le), közben Saci már türelmetlenkedni szokott... ez alkalommal huncutul rámvigyorgott, és ezerrel tépett az ágy vége felé... fogócskázni akart :) komolyan :) bástya meg ugye nála c@rt sem ér :roll: :?

Erika: Saci hozzátápi kezdetén keményeket kakilt, mostanra napi 2-3 x és lágy. Beállt pár hete erre. Sztem semmi baja, én örülök, hogy vége a nyuszibogyó időszaknak.

Katus: hát, száraztésztát azért nem, mert várok még a gluténnel :wink: a szalvétától meg színeset kakil :lol: :lol: :lol:

Kata: jaj, a Micimacis nekem is nagyon tetszik :D
Látod-látod, MArtin is hogy belejött a pörgésbe :lol: :lol: :lol: csak előtte gyűjtött egy kis kondit hozzá :wink:

Na, megyek borítékolni, meg még van egy olyan feladatom, hogy egy 4-ikes füzet minden 3-ik vonalát meg kell vastagítanom... áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Andi: nyugi! A baba nem tudja tettetni magát, ha vidám, akkor jól van. A dokit felhívni azért tényleg nem árt.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


felhívtam a gyerekorvost a lazább kaki miatt.

Nincs nagy gáz, de ezt gondoltam. A múltkori víruskánk utóhatása, amire a foga még rátehet. Kajon 5 napig Normaflort.

Ennyi. Tegnap már adtam neki. Szóval nagyon nem néztem félre.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Csöre, ok, egyébként én is örülök, hogy nem nyuszibogyós, szegény azzal is eléggé megszenvedett.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


És akkor reakciók az elmúlt hetek történéseire:

Lucus: szomorúan olvastam mi történt anyuddal, sok erőt és kitartást kívánok nektek, és kérlek higgyetek/bízzatok a csodában!!!

Liuska: üdv újra itt!!! Életed legjobb döntését hoztad meg, hogy kirajtad az exed, már bocsi, de egy elmebeteg, azok alapján, amiket leírtál. Kérdés: tartásdíjat fizet? Voltál valahol, hogy a láthatást és tartásdíjat beszabályozd? Szerintem a későbbiekben nagyon sok kellemetlenségtől megkíméled magatokat, ha ezt most az elején hivatalosan elintézed. A helyedben én besétálnék a kerületi gyerekjólétibe, aztán ott elmondják, hogy mit kell tenni, és segítenek. Én azt sem tartanám elképzelhetetlennek, hogy ha elmondod, hogy mennyire stresszes a láthatás otthon, akkor kijelölik a gyejót, hogy ott láthassa a gyereket, ahol egy "mediátor" is ott van veletek, ha valójában nem elmebeteg, akkor viselkedni fog. (Ha pedig tényleg nem 100-as, akkor ott is csinálja a fesztivált, de arról úgyis papír készül, magának csinál rosszat.)

Tetyk: amit írtál, kemény... A csajok leírtak mindent. Nekem viszont eszembe jutott valami, aztán azt továbbgondoltam, és egy merész öteletem támadt. Mi lenne ha gyűjtést szerveznék? Nem pénzt, hanem régi gyerek és felnőtt ruhákat, játékokat, amikre nincs szükségünk, de van, aki örülne neki. Eddig is rengeteg ruhát adományoztam már, és most szülés után jópár ruhám nem jön rám, amiket szívesen felajánlanék, körbenézek Milán ruhatárában is, biztosan akad, ami felesleges, mert van belőle több darab... Apának is kiszanlom a cuccait, meg szólok a családban is, ismerősöknek, barátnőm biztosan ugrik a témára, ő is izzítja az övéit. Aztán ha egy jó nagy csomó cucc összejön, rá lehet ugrasztani a méditát, hogy jutassák ki, nekik az nem pénz.Gondoljatok bele: a válság idején gyedből élő, hieteleket fizető kismamák egy csoportja összefog, hogy segítsen a náluk is nehezebben élő csángóknak, szerintem erre ráharapnak :roll: ;)
A kérdés, hogy hol gyűjtsük? (Feltéve, hogy tetszik nektek az ötlet :roll:)

tali: jövő hét jó nekünk. játszóház? mennyibe kerül? Gatyaszíjhúzás van nálunk, aztán minden fityingnek helye van...

Babóképeket néztem, egytől egyig csodálatosak, gyönyörűek! Azt hiszem a lányos apák készíthetik a sörétest, mi fiús anyukák meg kezdhetjük tanulni a mosolygok, de közben megfojtanálal te perszona arckifejezést... :roll: Na jó ez volt a vicc része a hsz-nek :lol:

folyt köv. mindjárt

biga.csiga
 
 


Krisz: kb. 40 cm magas az ágy, félig szőnyegre, félig parkettára esett. Igazából nem is figyeltem meg pontosan, mert gyorsan felkaptam. Az ágy végében, a földön megy egy fehér vezeték, szerintem azt akarta megkaparintani (rá van állva a vezetékekre, sajnos). Soha többé nem veszem magam mellé reggel, ha nincs ott az apja. Nem gondoltam volna, hogy el fogok aludni.

Kép
jandrea
 
 


Úgy néz ki gyerekem megunta a tejpépet.

Azt nem volt hajlandó enni, viszont az őszit simán benyomta. Akkor este krumplival bedúsítom majd kicsit, és azt kap vacsira.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


megyünk a játszótérre.

randija van Benivel. Aki tegnap megharapta :lol:

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Basszus regényt írtam, de hagytam kibontakozni Milánt (időközben felébredt egy darabig eljátszott, aztán ölbevettem, mert méltatlankodott), erre annyira megpüfölte a billentyűzetet, hogy elszállt az egész... :roll:

Csöre: Az ágyunk egy karnyújtásnyira van tőlem, így ott vagyok, ha esemény van ;) Esélyét nem látom még, hogy megmássza a paplanokat, de ha mégis rájön, akkor én gyorsabb leszek :D Jó ez a 180 széles ágy :lol:

biga.csiga
 
 


Andi az jó,hogy sírt!!!az jó jel,azt hallottam,ha egyből elkezd sírni,nincs nagy baj!

én sem merem Zétit az ágyon hagyni egyedül,inkább kiságy,neki sem akadály a párna vagy a paplan!

amióta rendesen eszi a gyümit,és a főzit, azóta a kakija olyan sűrű,ha leveszem a pelust ott marad a fenekén!ő még sosem produkált bogyót,én akkor ijednék meg!!!! :roll:

képzeljétek Zéti tud tapsolni,úgyhogy "sütjük a pogácsát" 1000-rel!!! :lol:

ja és felhúzza maga alá a térdeit,és próbál előre haladni,csak ugye a feje nem engedi!!! :lol:

katus látod én ilyen vagyok,törölgetek!!! :wink:

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Már én sem merem otthagyni az ágyon, olyan iramban és hírtelen halad félek nem tudnám lereagálni.

Hétfőn extra nyűgi volt, csak kézben volt jó neki. Tegnap nézem kint van a nyolcadik fogacska leghegye.
Remélem leáll mostmár egy kicsit másnak még egy sincs.

Kaki: sőt mióta eszik húst is már rendesen szaga van.

Csöre jó kis házifeladatot kaptál :lol:

Ági és Levi
Kép
kupi
 
 


Csöre! ezen akkorát nevettem... elképzeltem a kis virágmintákat a kakiban:)
BAnyek nem engedem oskolába a gyerekeket ha iylenekkel túráztatják a szülőket! Miért nem lehet eleve iylen füzetet gyártani? A palatábla jobb volt 8)

Andrea! iylen a legjobb családban a legeslegeslegféltőbb anyával és megesik. Készülj fel rá, hogy rengeteget fog esni! És sokkal magasabbról, sokkal cifrább helyekről....majd mikor tépet ezerrel a kismotorral vagy rohan és átbucskázik a fején....na akkor visszasírod a szimpla ágyról leesést. Én még fogtam is a lányt úgy esett le...ügyi vagyok én is.

Erika! hogy lehet magasabb a gyed, mint a tgyás? Ugyanúgy számolják csak a gyednek van plafonja, a tgyásnak meg nincs....

Bezzeg Máté odahaza úgy viselkedik, mint egy kisangyal! vagyis mint egy kész angyalcsapat! ez nem ér!
katuska79
 
 


Most hívtam fel a gyerekorvost. Azt mondta, vigyük be a Madarászba megnézetni. Valószínúleg csinálnak egy koponya röntgent. És ha mindent rendben találnak, akkor is 72 órán keresztül alaposabban kell megfigyelnünk, hogy nem változik-e a sírása, nem lesz-e ingerlékenyebb. Most hívtam a páromat, mondtam neki, próbáljon meg hamarabb hazajönni.
Egyébként ő is ezt kérdezte először, hogy felsírt-e rögtön, mert ő is azt mondta, hogy figyelni kell majd a pupilláját. Megint rámtört a sírás. Én is tudom, hogy ennél még cifrább dolgok is elő fognak fordulni, de hiába. Ez az első balesetünk és nem tudnám magamnak megbocsátani, ha valami baja lenne. Még mindig alszik, bár ez egyenlőre nem furcsa, általában délelőtt többet alszik.

Kép
jandrea
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?