Új privát üzeneted érkezett!

vivi,
sajna Flórából kifolyólag én is nagy szakértője vagyok a toxoplazma és egyéb fetőzéseknek.
Szóval te tuti védett vagy már!!!

szabcsi,
biribonnak és dettynek tök igaza van!!! Kérd mindenképp a toxoplazma szűrést. A másik topikban ahova írok is sok kismami van, akinél van kutya macska, mégsem voltak fertőzöttek!

stike,
Üdv köztünk!! De jó, hogy még mindig vannak új csatlakozók!! :D

málna, monccs
Nagyon köszi a tippeket fertőzés témában. Most már nagyon alaposan kivizsgáltatjuk magunkat, mert nem akarok tovább vaktában "lövöldözni" és hüvelykúpokat szedegetni.
A férjem ma volt urológusnál. A létező összes bacira, gombára, szexuális úton terjedő betegségre letesztelik. Én pénteken megyek nődokihoz, és tuti fel nem állok az asztalról addig, amíg végre ki nem harcolok egy kenetvételt!
Amúgy sajna Flóra születése óta én is állandóan valami szarságtól szenvedek... de ez mostanra, a 2. terhességemre totálisan kicsúcsosodott. Most max 2-3 hét ami tünetmentes. :(
Nagyon félek ettől, mert a koraszülések elsőszámú okozója a különböző hüvelyi fertőzés.

Oltás:
én tuti nem adatom be. Max a férjemnek és a szüleimnek. Az ok az, amit Vadszi is leírt.
Amúgy majd Márti erről többet fog tudni mondani - ha minden igaz - mert az ő gyerekorvosuk specialista is egyben (infektológus), és ha jól tudom már megkérte, hogy alaposan nézzen utánna.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


sziasztok

visszajöttem

üdv strike

málna nézd meg: vegafood.hu
nekem a gastroyal egy hétnél tovább nem megy uncsi

Kép
yilonne
 
 


ja, oltás
tuti nem adatom be!!!

amúgy tessék megnézni a HOME - Otthonunk c filmet
youtube-on fent van angolul de le lehet tölteni magyarul is, de azt nem tudom honnan!!

gyógyszeripar az élelmiszeriparral együtt (ez utóbbin most az iparosított, műételek gyártását értem) egy szép nagy business
emészthetetlen, üres ételeket adnak el nekünk, amiktől betegek leszünk majd megvesszük rájuk a gyógyszert... és fizetünk fizetünk fizetünk
tessék piacra járni, termelőtől vásárolni, egészségesen étkezni, élni!!!!
na pusz

Kép
yilonne
 
 

 
 

Na, örülök, hogy kezd mindenki pozitív irányba haladni, ahogy telnek a hetek......:)


Yilonne, én láttam a filmet, és pont azt teszem, amit javasolsz :D kizárólag csak piacon vásárolok, csomagolt ételeket nem fogyasztok, általában bio alapanyagokat használok, és , még húst sem eszem.....

Kép

Kép
ktouch
 
 


Na, sziasztok!

Vivi, örülök. hogy rendeződtek a dolgok mig nem voltam itt. Akkor te is védett vagy már. Azért ez egy nagy megkönnyebbőlés, hogy már legalább erre nem kell figyelni.

Heni: én abszolute nem látom a te vonalzóidat. Nem tudom a többiek hogy vannak vele, ti látjátok?
Tegnap anyunál olvastam a leveleket és én ott se látom. csak x-ek jönnek helyette.

Nekem is enyhülnek már a tüneteim. Azért a reggeli 1 fix hányásom megvan, viszont már nem vagyok egész nap rosszul. Csak néha émelygek, és már tudok enni is.
Viszont eddig csak a tonicot tudtam meginni. Most rá se tudok nézni. Mindegy mi legyen csak ne víz (meg azért ne cherry coka, jaj)
Viszont van itthon két nagy üveggel, hogy mi lesz vele... Senkinek nem kell a családban.

Valami immunerősítőt nekem is ajánlhatnátok, mert azért a sok gyerek között könnyebb elkapni bármit is. De valami olyat ami nem hizlal még pluszba. Pl. úgy tudom a béres nagyon hizlal.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Jah, holnap délelött felhívom a fehérvári korházat, hogy hogy megy ott ez 12. heti szüvés, (azt hiszem kombináltnak hívják) mert vérvétel is van. Kell kivennem szabit vagy nem. Elvileg ha 10 ig visszaérek az nagyon jó lenne. 30 perc alatt itthon vagyok fehérvárról.
Meg hogy lelet mikorra van, vagy telefonon megmondják-e. Jó lenne, ha azért nem kéne külön felmenni

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Talán mostmár jó lesz nem tudom mi volt az eddigi vonalzóimmal

Kép
Kép
20100310
 
 


Heni! Már látszik! :)

Honey! Én Alexával minden létező hugyuti és hüvelyfertőzést összeszedtem, ami az országban megtalálható volt. A sok féle kúp után a végén már antibiotikumot is kaptam rá, attól meg hüvelygombát. Úgyhogy átérzem a problémád, és remélem, hogy sikerül utánajárni és megoldani, mert azért még sok idő van hátra.

De örülök, hogy mindenkinek ez a véleménye az oltásról!!! Féltem, hogy csak én leszek ilyen "felelőtlen", hogy nem adatom be. A férjemnek mi is beadatjuk, mert nagyon sok emberrel van kapcsolatban, plusz naponta 2x BKV-zik, de sem Alexának, sem nekem nem.

Én tavaly az Immuno-val kerültem el az influenzát, nem tudom, hogy most is jó lesz-e. Nekem eddig a homeos cuccok csak a szülés előtt segítettek, az influenza megelőző/kezelő bogyók nem. :( Pedig jó lenne! És sajna a fejfájás elleni sem, pedig hetente 3-5 napot fáj a fejem, főleg most, a baba miatt.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ismétlődő hüvelygyulladások természetes kezelési lehetőségei

A visszatérő hüvelygyulladások nagyon sok nő életében komoly problémát okoznal. Az összefoglaló célja egy átfogó ismertetés a természetes kezelési lehetőségekről.

Okok

A hosszú időn keresztül fennálló, időszakos fellángolásokkal súlyosbított gyulladásoknál a betegség okai a már máshol, a szervezeten belül keresendők.
Ha a szervezet általános immunrendszere és a hüvely helyi védekező mechanizmusai legyengülnek, akkor a hüvelyben jelenlévő baktériumok és/vagy gombák - melyek az egészséges nőknél is jelen vannak, de panaszokat nem okoznak-túlszaporodnak és különféle gyulladásos tüneteket okoznak.
Máskor felhalmozódó salak és méreganyagok következtében alakul ki a gyulladás. Ilyenkor a kiválasztás szokásos csatornáin keresztül (széklet, vizelet, verejtékezés) a méregtelenítés folyamatában a felesleges vagy kóros anyagcsere termékek (=salakanyagok) és a szervezetbe kívülről bekerült (pl.: táplálkozás, légzés útján) méreganyagok már nem képesek teljes mértékben kiürülni. Ezért a szervezet vészreakcióként további útvonalakat keres- pl.: hüvelynyálkahártyán keresztül, vagy bőséges menses formájában-, és azon keresztül is eltávolítani a toxinokat. Ezek azonban erősen ingerlik a szöveteket, és gyulladásos reakciót váltanak ki, baktérium- vagy gombafertőzés nélkül is. Tehát minél elhúzódóbb lefolyású egy hüvelygyulladás, annál kevésbé hatnak az antibiotikum rá.
Bizonyos esetekben nagyon fontos a lelki háttér tisztázása pl.. kineziológiai segítségével.
Bejelentkezés vizsgálatokra
Terhesgondozás, nőgyógyászati vizsgálatok, terhességi és nőgyógyászai ultrahangvizsgálat. Természetgyógyászati állapotfelmérés és terápiák (nőgyógyászati panaszok).
Kérem kattintson ide!

Terápia

A megfelelő eredmények eléréshez olyan módszereket kell használni - a hüvelyegyensúly helyi védelme és regenerációja mellett-, amelyek a szervezet egészére gyakorolnak (természetesen az immunrendszerre is!) kedvező hatást, segítik kiürülni a már felhalmozódott kóros méreganyagokat és anyagcseretermékeket, továbbá az anyagcsere optimalizálásával megakadályozzák az újak túlzott mértékű keletkezését.
Továbbiakban szóba jönnek még a különböző vízkúrák, akupunktúra, homeopathia.



Nőgyógyászati vizsgálat

A terápia kezdetén kötelező a nőgyógyászati vizsgálat, melynek része a citológiai (kenet) vizsgálat is. Egyrészt a méhnyakrák és az ahhoz vezető kóros állapotok kiszűrésére, másrészt szükséges a hüvelyben lévő kórokozók (pl.: Candida) kimutatása céljából.
A vizsgálati eredmények megérkezéséig nemcsak a méregtelenítés különböző formáit tanácsos elkezdeni ( hetente rendszeres léböjt nap, vagy léböjtkúra főleg a túlsúlyosoknak, infraszauna -fokozott izzadás-, nyiroktisztító készítmények, rendszeres mozgásprogramok ) hanem a különböző bázikus diéták (pl.: candida diéta, reformtáplálkozás) elkezdése is javasolt.

A hüvely és szeméremtest helyi kezelése

A hüvely és szeméremtest helyi kezelése már az első jelentkezéstől kötelező. A hüvely- és szeméremtesti gyulladások természetes szerei a természetes gomba, baktérium és vírusölő szerek és a gyulladáscsökkentők . A hüvely gyulladások természetes gomba, baktérium és vírusölő szerei: grépfrút csepp, teafaolaj vagy jód tartalmú készítmények.
Továbbá gyógyteákkal (zsálya, kamilla) és illóolajokkal (pl.:levendula) való hüvelyirrigálás és külső lemosás is hasznos.
Bizonyos esetekben szükségesek lehetnek átmenetileg a tüneti kezeléshez az orvosi hüvelykúpok,kréemk és tabletták is.

Rendszeres széklet

A székrekedés is megszüntetendő,mivel az erjedés-rothadás során keletkező felszívódó anyagok befolyásolják a hüvelygyulladásokat is. Napi 2-3 alkalommal székletűrítés lenne az optimális. A hüvely baktériumflórája szoros kapcsolatban van a vastagbél baktériumflórájával, hiszen a pH eltérések párhuzamos elváltozásokat hozna létre a kettő nyálkahártyán. Ezért baktériumflóra rendezés is elengedhetetlen a terápia folyamán.

Fontos tudni !

Figyelni a túlérzékenységet az óvszerekre, mosószerekre, és a kozmetikumokra is ! Ezek a túlérzékenységek is folysát provokálhatnak.
A tartós anyagcsere betegség (pl.: cukorbetegség) hajlamosít állandó problémára a szervezetben.

Hüvely egyensúly regeneráció és fenntartás

A hüvelygyulladások után nem szabad megfeledkezni a hüvelyegyensúly helyreállításáról. Ezért nagyon fontos a hüvely egyensúly regenerációját és fenntartását elősegítő tejsavbaktérium tartalmú kúpok és irrigálások megfelelő alkalmazása. További segítséget jelent a természetes alapanyagú tamponok és betétek használata is.




Húgyúti fertőzések természetes kezelési lehetőségei

A húgyúti fertőzések közül különösen gyakori a nők között a húgyhólyag gyulladás. Minden második nőnél életében legalább egyszer jelentkeznek a típusos hólyaghurutos panaszok: nehéz vizelés, véres vizelet, gyakori vizelési kényszer csekély vizelet mennyiséggel, hólyagtáji fájdalom sokszor a vizeletürítés alatt is.
Fontos elkülönítő jel, hogy ha a tünetekhez vesetáji fájdalom is kapcsolódik, akkor a fertőzés felterjedt a veséhez is.
Ha hólyaggyulladást nem kezelik megfelelően akkor a probléma könnyen visszatérővé válhat, illetve a fertőzés a felső húgyutakra (húgyvezetékre, vesére) felterjedhet.

Hajlamosító tényezők

A hideg és nedvesség, stressz, nem megfelelő intimhigiénia, tartós vizelet katéter. Fontosak még a tudatalatti konfliktusok a szexualitással, és a szorongások is.

A kivizsgálás lehetőségei

A kórelőzmények feltárása, a vér- és részletes vizeletvizsgálat, a hasi ultrahang , a természetgyógyászati állapotfelmérő módszerek (pl.: íriszdiagnosztika, biofizikális orvoslás).
A vizsgálatok során fontos kiszűrni a húgyúti kövek (pl.: vesekő), az ingerhólyag, a specifikus húgyúti gyulladások (kankó, trichomoniázis) és a hüvelygyulladás kóroki szerepét is. Szükség lehet urológiai és nefrológiai kivizsgálásra is.
Bejelentkezés vizsgálatokra
Terhesgondozás, nőgyógyászati vizsgálatok, terhességi és nőgyógyászai ultrahangvizsgálat. Természetgyógyászati állapotfelmérés és terápiák (nőgyógyászati panaszok).
Kérem kattintson ide!

Terápia

A húgyúti fertőzések okozóiként az orvostudomány elsősorban a baktériumokat és a gombákat tartja. Figyelemre méltó azonban, hogy az egészséges nők vizelete is tartalmaz baktériumokat, mégsem jelentkeznek náluk panaszok. Tehát nemcsak a baktériumok száma az egyetlen tényező, hanem többek között az immunrendszer gyengesége is.
Az orvosi terápia alapjaiban a bő folyadék, görcsoldók és az antibiotikumok használatát javasolja a húgyúti fertőzések leküzdésében.
A természetgyógyászati kezelés alapelvei a vizelethajtó és fertőtlenítő hatású (természetes antibakteriális hatású) gyógynövények, életmódterápia, immunstimulálás, méregtelenítés és mikrobiológiai (baktérium készítmények, savanyított tejtermékek) terápiák használata.





Fontos !

A kiújulás veszélye és a felszálló húgyúti fertőzés(deréktáji fájdalom vesefertőzésre utal) lehetősége miatt a bakteriális eredetű húgyúti gyulladásoknál sokszor kell antibiotikumot is használni a fenti kezeléssel kiegészítve,mindig egyénileg mérlegelve.

Életmód terápia

Az életmódterápia magában foglalja nem csak a táplálkozási váltást, hanem a vizelet lúgosítást és a vízhajtást is.

Táplálkozás váltás

A táplálkozási váltás lényege, hogy ne zsírban és cukorban, fehérlisztben ,édességben (sütemény, csokoládé) gazdag étkezés legyen a meghatározó. Hanem fontos lenne a vitaminokban (főleg A-, B1, C- és D- vitaminok) nyomelemekben és ásványi anyagokban bővelkedő (főleg vasban, kálciumban, és magnéziumban gazdag), sok értékes fehérjét (pl.: növényi fehérjét) tartalmazó étrendre való áttérés (reform táplálkozás, vegetáriánizmus). A továbbá fontos még az alapos rágás és a mértéktartó mennyiségű étkezés is.

Vizelethajtás

Vizelethajtás során a bő folyadékbevitel, a hígitott dinnye- és cseresznyelé is nagyon jó. Ez mellett 3-6 gyógynövény keverékét (gyermekláncfű,nyírfalevél, kukoricabajusz, tarackbúza, hibiszkusz, galagonya, aranyvessző -1-1,5 liter naponta 2-3 hétig-), vagy ilyen tartalmú gyógykészítményeket tanácsos fogyasztani.

Vizelet lúgosítás

A vizelet lúgosítás lehetőségei a diéták (krumpli-kúra), a gyógyvizek (napi 3-4x1 dl hígitva- 6-8 hétig) és a gyógykészítmények bázikus porok használata (napi 3x1 tk. 6-8 hétig). A vizelet lúgos vegyhatása nagyon fontos mivel az antibakteriális hatású gyógynövények hatóanyagai (pl.: hidrokinon) ebben a közegben tudnak hatni.
Természetes antibiotikus szerek az illóolajok (borókabogyó, eukaliptusz), a gyógynövények ( medveszőlőlevél,csarab,vörösáfonyalevél, sarkantyúka, torma) és a kivonatok, pl.: az édes grépfrútmag csepp 3-szor 20 csepp 6 hétig.

További terápiás lehetőségek
Immunerősítés szintén alapmódszer (gyógynövények -bíbor kasvirág, perui macskagyökér-, baktérium kivonatok), mert a fertőzés kiújulhat.
További lehetőségek még a méregtelenítő módszerek, az akupunktúra, akupresszúra, vízterápia (emelkedő hőfokú lábfürdő, ülőfürdők: zsurló és zsályateában), pakolások (szénavirág, és meleg vizes tömlő, reflexterápiák (pl.: talpmasszázs), homeopatia.


http://www.termeszetesnogyogyaszat.hu/

Kép
yilonne
 
 


Kép
14hetes14hetes14hetes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P :P :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
yilonne
 
 


Vivi!
Az utóbbi időben egyre több intézetben végzik az úgynevezett hármas teszt vizsgálatot (PRISCA tripla teszt). Ez az ugyancsak a 16. héten végzett hormonvizsgálat az AFP mellett két másik hormont is vizsgál (AFP, hCG, konjugálatlan ösztriol), így a találati aránya eléri az 50-70 százalékot. Amennyiben nem három, hanem négy anyag (négyes teszt) vérszintjét vizsgáljuk, a teszt találati aránya eléri a 75 százalékot.
Nem tudom, akkor már miért nem nézik meg azt a 4. anyagot is... :roll:
És ilyenkor nem csak egy sima AFP MoM számot írnak, hanem a 3 hormon alapján a három szűrt fejlődési rendellenességre kockázatbecslést csinálnak. Olyasmi mint a 12. héten csinált kombinált teszt.

ITT VAN EGY LEÍRÁS RÓLA

Luca előtt én is makacs, régóta tartó, visszatérő fertőzésekkel küzdöttem. Aztán az akkori nőgyógyászom ajánlott egy laktobacillus injekció kúrát (Gynevac), azt mondta, ha ez nem segít, akkor semmi, és az után azonnal eltűnt minden fertőzés, Luca rögtön megfogant és azóta se volt semmi problémám. Egyszer kicsit gyanús volt pár hónapja, de mire eljutottam a nődokihoz se híre, se hamva nem volt semminek.
Nem tudom, hogy ilyenkor lehet-e azt alkalmazni, gondolom, jobb, ha nem, bár sokan a kezelés alatt esnek teherbe, mert annyira helyre pofozza a hüvelyflórát, sima tejsavbaktérium kúra. Sokan csodát regélnek erről a vakcináról, persze vannak rémtörténetek is. Itt a babaneten is van Gynevac-os topic. Nekem úgy tűnik, nagyon bejött, én hiszek benne. Azóta hol lehet kapni, hol nem ezt a vakcinát.

Na, mindegy. Ez csak eszembe jutott a sok fertőzéses gond kapcsán.

biribon
 
 


Szép napot mindenkinek!

Ma ismét elkezdtem úszni! Nagyon, nagyon jól esett!!! Ráadásul alig voltak az uszodában! Szépen, lassan, komótosan leúsztam az 1000 méteres adagomat. Élveztem a testmozgást! :lol:

Vadszi, az Mt szerint mentesül a dolgozó a munkvégzés alól, ha kötelező orvosi vizsgálaton kell részt vennie, beleértendő a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálat is. Ez azt jelenti, hogy igazolt, fizetett távollétet számolnak el neked. Szóval elvileg nem kell szabit kivenned...

H1N1 oltással kapcsolatban én is szkeptikus vagyok. Ráadásul éppen szervezek egy beszerzési akciót, mivel a cégem felajánlja dolgozóinak (sőt azok gyermekeinek is) az oltást, ha kijön októberben. De én sem vagyok meggyőzve, hogy nem lehet mellékhatása egy olyan érzékeny és törékeny valamire, mint a magzat! Állítólag októbertől várható nagyobb járvány (időjárás hűvősebbé, nedvesebbé válik), szerintem ráérünk akkor ezen morfondírozni... :shock:

Hm, érdekes, hogy még mindig 13+1 naposnak ír, pedig ma már +2 lennék... mindegy, nekem hétfőnkén vannak az "évfordulóim", vagyis inkább a hétfordulóim... :lol:

KépKép
stike
 
 


Lányok, most látom, hogy egyesek éjszakai műszakot tartottak!!! Ezt ti hogy bírjátok??? :shock: :lol:

KépKép
stike
 
 


" ... A babák az anyjuk hasában ismerik az univerzum titkait. De mielőtt megszületnek, egy angyal a szájukra teszi a kezét, hogy mindent elfelejtsenek ... "
http://www.youtube.com/watch?v=Joz8h5vp ... re=related
5.perc!
Kép
yilonne
 
 


nálam itt volt apuka este és miután elment, kicsit még nem tudtam aludni
de amúgy is bagoly vagyok, bár kint a természetben jól ráálltam a korai fekvésre korai keléssel
Kép
yilonne
 
 


Nálam már évek óta a korai fekvés-kelés megy. A párom is ilyen beállítottságú, úgyhogy nálunk 5.20-kor cseng a vekker (mobil :) )... ez a télen kicsit nehezebb, de nyáron még hamarabb is fent vagyok néha.

Egyébként ez lehet, hogy korral is jár... 8) Régebben én is jobban bírtam az éjszakázást, az életvitelem is ahhoz állt közel. Ma már nehezen tudom elképzelni, hogy részt vegyek olyan bulikon mint mondjuk 10 évvel ezelőtt... :lol: :lol:

Azt nem mondtam, de nekem is van már kiskönyvem. Kaptam hozzá egy egységcsomagot: Anyák lapja különkiadást, várandóssággal kapcsolatos tájékoztató füzetet (elég jónak tűnik) meg valami hirdetés félét valami sóról, na odáig még nem jutottam. Úgy gondoltam, hogy az anyák napja előlappal bekötöm a kiskönyvet, annyira durván semmilyen az a papír... kell vennem egy kis dossziét is, hogy összetartsam a papírokat. Állítólag valahol ad ilyet a védőnő alapból, reklámokkal tartják fennt, hát a mi környékünkön ezek szerint nem futja (pedig azért nem rossz a majd belvárosban...)... :roll: nem baj, a lényeg, hogy van. Már csak hordani kellene... uh... :shock:

KépKép
stike
 
 


yilonne, remélem minden rendben volt apukával... és rendben van Veled!!!

KépKép
stike
 
 


minden rendben
szegényke nagyon fáradt volt, sokat kell dolgoznia, meg lakásfelújít is
főztem neki vacsit :oops:
aztán eldőlt és elaludt, hozzámbújva, a cica meg a másik oldalról... így négyen egy testként pihiztünk
aztán hazament
próbálok neki energiát adni, olyan kimerült szegény
tetszett neki h nőtt a hasam.
el volt ájulva tőle :wink:

Kép
yilonne
 
 


Jó reggelt!

Marian

Gondolok ma rád...Gyors felépülést!

Vivi

Alvás...Irigy,irigy :D :wink:

Honeymoon

Ha te kapsz valami kúpot vagy, kencét, vagy gyógyszert, azt a férjednek is szedni kell majd, hogy ne pin - pongozzatok :wink:
De gondolom, ezt Te is tudod :wink:
Ne ess kétségbe.
Nekem soha semmilyen problémám nincs és nem volt ilyen téren.
Csak amikor Mátéval terhes voltam, és most.
Ilyenkor teljesen más a hüvely ph-ja, és sokkal könnyebben összeszedünk bármit.
Ne aggódj a koraszülés, és az esetleges fertőzések miatt. Ha rendesen kezelik, és ellenőrzik, akkor semmi gond nem lehet!!
Megnéztem este egy leletemet, amit még Máténál csináltak. 36000(nem emlékszem a mértékegységre) volt a baci számom :shock: :shock:
Kaptam gyógyszert és teljesen tünet mentes lettem: wink:
Nyugi!
Az Én párom mikrobiológus...Mi sem adatjuk be az oltást :wink:

yilone

Megnéztem az oldalt, amit ajánlottál. Tényleg jó kaják vannak, főleg az indiaiak tetszettek. Egy baj van, Én nem vagyok vega :( Nekem mindennap kell hús :wink:

Immunerősítés:
Vadszi

http://www.naturvitamin.hu/product_info ... ucts_id=71
http://www.colostrum.hu/

Ezeket nézd meg. A felső linken lévő lényegesen olcsóbb, mint az alsó, de kitudja az összetétele miben más

málna2162
 
 


málna

én sem vagyok vega
sőt régen húsimádó voltam
aztán szépen lassan...általában böjtkor, természetesen nem kívántam annyira a húst
ahogy egyre kevesebbet ettem, gyönyörűen tisztult a szervezetem és még az idegállapotomon is látszik. Sokkal nyugodtabb vagyok
na nem akarlak rábeszélni.... apukám olyan zseniális husikészítésben, semmiért nem hagynám ki én sem
de általában nem vagy nem sok husit eszem (halat igen), és sokkal könnyebb vagyok azóta (nem súlyban, ez nálam fontos, ugye 50kg alatt)
aztán meg ott van az a fránya elsavasodás
sajnos a sok husi is okozza (a sok zöldség-gyümi meg gyógyítja) s mint ma már millió helyen írják, ez lehet alapvető oka sok-sok betegségnek
nézzetek utána
én csak azt mondom érdemes kipróbálni néha napján
vagy elmenni egy jó vega étterembe
szuper kajákat tudnak főzni, semmi hiányérzet
csak nincs evés után az a leütött állapot, meg hogy legszívesebben aludna az ember
(túróstészta szalonnapörccel - nyammmm, de utána alszom egy órát az tuti)

Kép
yilonne
 
 


Gasztroyal nekem sem jött be, volt még egy, talán a Cityfood, ahol a választék egész jó volt, de szerencsére találtunk a munkahelyem környékén egy jó kis kifőzdét, nagyon változatos, finom és normális adagokat ad. Ja, és odafigyel, ha külön igényed van. Pld én nem szeretem a paradicsomot, és akkor anélkül hozzák a salátát... szóval körbe kell nézni, mert lehet, hogy a sarkon is van egy, ahol frissen főznek, és inkább megéri, mint ezektől a tömeges étkeztetőktől rendelni... én nem merném tűzbe tenni a kezem értük! :roll:

KépKép
stike
 
 


Yilonne

Én is kevesebb húst ettem még az év elején.Akkor diétáztam , lúgosítom :wink:
A hús most is halra, és vadra korlátozodik.
A szülés után valszeg visszatérek, de most inkább mindenevő vagyok:wink:

stike

Nem tudom mikor rendelétl a Gastroyaltól, de a neten és amit tegnap kaptam étlapot 4 -5 oldalon keresztül csak ételek vannak.Én tudtam választani, sőt, néha már zavarban is voltam :wink:

málna2162
 
 


Nincs az ismeretségi körötökben olyan (esetleg Pénzügyi és Számviteli Főiskolásra járó, de ha máshova az sem baj, csak ahhoz van közel) aki albérletet keres?
Van egy sürgősen kiadó garzonlakásunk, és keresünk hosszútávra lakót.

málna2162
 
 


Jól van no... :lol: lehet, hogy már régen volt... ez is!!!! :P :P :P

Málna, szerintem nagyon hamar ki tudsz adni egy garzon, hirdesd meg! Vagy nincs jó tapasztalatotok?

KépKép
stike
 
 


stike

Tudom, hogy gyorsan kiadható, csak gondoltam hátha van aki tud valakit ki keres :wink: Na ezt jól elmondtam :wink:
Jó tapasztalat...Hát ...változó.
Sajnos az emberek nem szeretnek vigyázni arra ami nem az ővék...Vagy nem annyira :(

málna2162
 
 


Detty: Mi az az immuno?

Stike: Nem baj, ha korán kelsz, legalább nem lesz gond, ha korán kell a gyermeked. :wink: Aztán lehet, hogy hétalvó lesz.. :D Bár nem hiszem, mi is ilyen korán kelő, korán fekvő típusok vagyunk, és a fiam is korán kel és fekszik.
Uszi: én is gondokoztam rajta, de félek a fertőzésektől. Hova jársz úszni?

Málna: én is megnéztem a Vadszinak címzett linkeket immunerősítés témában, köszi! Te próbáltad már valamelyiket?
Albi téma: elhiszem, hogy szivesebben adnád ismerős ismerősének, sajna tényleg nem vigyáznak az emberek arra sem, ami az övék, pláne ha nem az övé.. Bátyámék is kiadták, 1 év alatt totál leamortizálták a lakást..

Aki nem eszik húst, az légyszi dobjon már egy-két tuti receptet nekem, lehet priviben, hogy ne zavarjon másokat. Én szivesen kipróbálnám néha nap.. Előre is köszi. Vagy akár egy link, ahol sok jó recept van..

Kép

Kép
monccs
 
 


Szabbcsi: hát a dokim elment szülni hétfőn és lemondta az időpontot, újat meg csak jövő hét hétfőre kaptam. :twisted:
És most jól beparáztattatok a magzatelhalós sztorikkal! :shock:
Már kezdek gondolkodni, hogy hova rohanjak ma délután uh-ra. :)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


viggi,
nyugiiiiii! Minden ok nálad!!!!!! :wink:

stike,
huuu te nem mondod komolyan, hogy teljesen emberi önszántadból 5:20-kor kelsz??!! :shock: :shock:
Ha Flóra 7-kor kel véletlen és már nem alszik vissza, én totál kivagyok!

yilone, detty,
köszi a tippeket, de sajna a legtöbb kúrát terhesség alatt nem lehet alkalmazni. Ismerem a Gynevac-ot, én is csodákat hallottam róla, de terhesen azt sem lehet. Mint ahogy sajna a méregtelenítést és a szaunát sem.
pont Ketteske előtt akartam belekezdeni egy tisztító-lugosító kúrába, de hát fentről beleszóltak..... :D Annyit teszek csak, hogy egyáltalán nem eszem édességet.
Bízom benne, hogy a mostani nagyon alapos kivizsgálás legalább megmutatja merre induljunk és mit csináljunk.

málna,
én hónapokig a vegafoodtól rendeltem, pedig én sem vagyok vega. Nagyon csíptem az iniai kajájukat.... bár néha nagyon melléválasztottam. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


yilonne,
amikor nálad marad az apuka éjszakára, akkor odahaza mit kamuzik? (ha jól emlékszem azt mondtad, családos ember)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


málna,
huu a 3600 elég durván hangzik! :shock:
Igen, tudom, hogy mindkettőnket kezelni kell. Ezért is ment most el a férjem teljes urológiai kivizsgálásra. - amúgy emiatt egy tündérnek tartom, mert kevés pasi hajlandó alávetni magát egy kis "hátsó matatásnak" :oops:
Az a baj, hogy nekem az a tapasztalatom, hogy a hüvelykúpok csak a tüneti kezelésre szolgálnak. A valós problémát-hosszútávon - nem szüntetik meg. Viszont antibiot meg babásan ugyebár nem igazán lehet szedni... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Viggi, ne rohanj te sehova! Maradj szépen otthon, gondolom van tennivalód bőven... :D

KépKép
stike
 
 


Honey!

Van olyan antibiotikum (a penicillin alapúak), amiket terhesen is lehet szedni. Én Alexa alatt 3-szor kaptam a hugyuti fertőzésekre, és egyszer a terhességem legelején, mert bakteriális torokgyuszit kaptam.

Megyek, mert 10 perce ordít a lányom, túlpörgött és nem tud elaludni, pedig már allni sem tud, olyan álmos. Mit tegyek?????

Kép
Kép
detty74
 
 


ok, ok lenyugszom! :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Sziasztok csajok!

Úgy irigyellek titeket hogy már mindenki jól van, én hiába végzem lassan a 11.hetet még mindig hányok, tegnapelőtt hajnalban vagy ötször hánytam de csak gyomorsav jött, ááááááá...borzalom.
Annyira várom már hogy legalább az 5.hónapban legyek...

Csajok, ti csak a 18 heti genetikai uh- fogjátok megkérdezni a baba nemét? Én nem tudom kibírom-e addig. Kisfiammal kibírtam, de most sokkal türelmetlenebb vagyok. :wink:

Arra gondoltam hogy ha megyek Afp-re a 16. héten, megkérdezem a dokit, hogy nem nyomatna-e még egy uh-t is, ha kérem? Nem tudom nem gáz-e, vagy lehet-e ilyet kérni... :oops: ???
csézjang
 
 


Sziasztok lányok!

hál istennek kezdek jobban lenni. Ma már nem is hánytam. (nem kiabálom el) csak a közelében voltam, amúgy émelygek.
Képzeljétek észrevettem magamon, hogy két napja nagyon hisztis vagyok. Szerencsére a párom csak jókat röhög rajtam. Igaz tegnap est azt mondta már, hogy inkább a földön alszik. Mert mindig mocorgott és rászóltam.
Már én is nehezen viselem magamat.

A húsról. Én nagyon húsos vagyok. Én a munkahelyemen eszem elég változatosan, (óvodában). És ha egy nap nincs hús akkor estére rosszul vagyok. Állok a hütő előtt és guvadnak a szemeim, keresem a húst. És olyankor töményen kell. Szalámi magában vagy egy szelet sült hús, stb.

Mána köszi a cimeket. Átrágom magam rajtuk.

Tuti, hogy el kell engedniük munkaidőben a vizsgálatokra??
Ma is mondom a fönöknek, hogy holnapra műszakot cserélünk a váltommal,mert kontrollra kell visszamennem a csipéssel. Erre nem szól egy szót se. (máskor legalább a vállát megrántja)
Hát én nem idegesítem magam rajta. Szóltam és kész.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Jó tudni!
Az immunrendszert erőteljesen stimuláló növények fogyasztásakor az autoimmun betegségre való hajlam vagy fennálló betegség esetén nem kizárt, hogy a tünetek kialakulnak vagy felerősödnek, más betegségeknél pedig a gyógyszerkölcsönhatások esélye is számottevő lehet. Éppen ezért a kezelőorvos útmutatása az, amit elsősorban figyelembe kell venni ekkor is - az immunrendszer stimulálása ugyanis bizonyos esetekben vissza is csaphat. Gyógynövények alkalmazása előtt tehát - ha teheted - kérd ki orvosod és/vagy gyógyszerészed tanácsát is!

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Ezzel a has dologgal tejesen elkeserítetek.
Nekem még egyáltalán nem nőt, semmit. Mondjuk nem is vagyok sovány. eddig csak fogytam legalább 5 kg-ot. De még csak a szeméremcsont alatt érzem csak a dudort.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


honey
a kúrákban én nem igazán hiszek, bár egy léböjt vagy gyümölcskúra, ha pár napos, stb mindenképpen jóm lehet (nem várandósan)
én az egészséges életmódban hiszek
meg h ne legyünk szélsőségesek
apuka nem aludt nálam
de otthon nem kell hazudnia, mert egyedül él, a nőnek, akivel "együtt van" saját családja van (szóval van a storyban még egy férj meg az ő két gyerekük... bár kimondottan és felvállaltan csak a gyerekek miatt vannak együtt)


voltam ma UH-n!!!!!
nagyobbnak látták a koránál 14+4naposnak így ők febr27re
tippelnék a születést
ülőmagasság: 9,03
fejátmérő:3,31
combocska:1,53
mindent rendben találtak
kérdezte a nő, h akarom e tudni a nemét... mondom, nem!!!!
erre megnéztük vm másik nézetben...és hát nézem nézem, hát nem megmutatta magát egyértelműen a kis gézengúz?!
egyértelműen ott volt valami, nem is kicsi :oops:
nőci is mondja, ha ebből nem derült ki akkor ne mondjunk semmit, ő titokban tartja
szóval elárulta magát Manócska, ha minden igaz Bálint herceg születik :roll:
huhh durva érzés
ezt éreztem egész júliusban, aztán elbizonytalanodtam, mert hogy amúgy világ életemben azt gondoltam h lányom lesz (ja amúgy ez egy ilyen lányos család, mindenhol csak lányok vannak, leszámítva az apukákat)
szóval büszke lesz rám a család hehe (na nem mintha igazán számítana)
viszont nem lehet majd hajat fonni
édes volt, rugdalózott, tornázott
tele volt a kis gyomrocskája
fiúúúúúúúúúúúúúúúú
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Kép
yilonne
 
 


meg van öt ujjacskája is, meg szép a tarkója, meg már nem annyira alien-es, inkább kezd hasonlítani egy emberkére:)
Kép
yilonne
 
 


Sziasztok! Mindjárt mehetek haza, alig várom...

Én egész könnyen tértem át a vegaságra, egyáltalán nem hiányzik a hús, sohasem voltam húsos, és azóta csodálatos változásokat tapasztaltam magamon :) megszokás kérdése, mindenesetre a vega étrend nagyon egészséges, és világszerte elfogadott már.

No, de aki szeretne néha húsmentes kajákat enni, azoknak íme pár blog:
ez többnyire a saját recepteimmel van tele, bár mások is írnak hozzá néha, a fotók is a sajátjaim: http://cukorbors.blogspot.com/
A kedvencem meg: http://vegagyerek.blogspot.com/ itt nagyon jó tippek, receptek és további blogok találhatóak :) még babavárással kapcsolatosan is jókat írt a szerzője.

Ha meg szeretitek az indiait, akkor érdemes ellátogatni ide, és sokat eszem itt: www.govinda.hu

További szép délutánt mindenkinek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.02 16:35-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Hú Ylonne, de jóóó, hogy ezeket már mind tudod, én már alig bírom kivárni a 7-ét :)!!

Nagy gratula hozzá :D

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok Csajok! :D

Újra itt, sok jó hírrel szerencsére, hogy a pozitív és optimista oldalt erősítsem! :lol:

Tegnap voltunk a kórházban terhesgondozáson, meg UH-on. A vérömlenyem teljesen felszívódott, a babuci pedig egészséges, és szépen fejlődik! :D
Mértek több mindent. Nyakiredő: 1,7 mm, fejátmérő: 22 mm, ülőmagasság 60 mm.
12+5 napos terhesség, jó életjelenségek, végtagok ábrázolódnak, magzatvíz mennyisége átlagos. :D :D :D

Ezután mentünk az Istenhegyire kombináltra. Nagyon kedves ott mindenki, és nagyon profik. Csak ajánlani tudom őket.
Egyből levették a vért, utána kb. fél órát UH-oztak, közben a doki mindent elmagyarázott, mi meg moziztunk a férjemmel. :D
Aztán várni kellett egy ideig, behívtak konzultációra, és elmondtak minden eredményt. Szerencsére mindegyik nagyon jó lett. Kaptunk 3 képet, meg egy dvd-t az egész UH felvételről. :)
Sajna 4D-t nem csináltak. :(

Ja, és bátorkodtam megkérdezni a dokit, hogy mikortól érdemes a neme után érdeklődni. Azt mondta, hogy most 75%-ra meg tudja mondani, biztosat meg kb. a 18. héten mondhatnak. Hát én nagyon kíváncsi voltam, úgyhogy kértem, nézze meg, és hát 75%-ra fiút mondott. Olyan érdekes, pedig teljesen az az érzésem volt, hogy lány lesz. Meg a kínai fogamzásnaptár is azt jósolt. De hát még ki tudja... Teljesen mindegy, csak az a fő, hogy egészséges legyen, meg majd lehessen tesója is valamikor... :wink:

Esetleg tud valaki felvilágosítást adni a Jónás naptárról? Hogy hol és hogyan lehet kiszámolni abban a baba nemének valószínűségét? Állítólag az biztosabb, mint a kínai. Légyszi ha tudja valaki, írja meg! Előre is köszi!

Leírom az eredményeket a kombináltról, hátha valaki tud belőle profitálni! Azt mondták, ezek az eredmények a valósak, és nem amit a klinikán mértek, mert sokkal jobb géppel nézték, meg sokkal alaposabban is. Bár kicsit eltérnek egymástól, de ezek még jobbak.

Íme:

Magzatvíz mennyisége: átlagos
Szívműködés: szabályos, FHR: 162/min
Placenta helyzete: mellső fali
Ép koponya, jól telt gyomor és hólyag, zárt hasfal és mellkas, normál hasi echogenitás, négy végtag. :D :D :D

Orrcsont (NB): látható
Ülőmagasság (CLR): 60,4 mm
Fejátmérő (BPD): 16 mm
Nyakiredő (NT): 1,1 mm
Fejkörfogat (HC): 65 mm
Haskörfogat (AC): 57,9 mm
Combcsont (FL): 7,8 mm

Számított terhességi időnek megfelelő nagyság (12+4 nap)

Vérszérum:
Free b-hCG:47,6 IU/L, 1,05 MoM
PAPP-A: 5,752 IU/L, 1,35 MoM

Számított kockázatok:
Down-szindróma: 1:21 930
Edwards-szindróma: 1:258 824
Patau-szindróma: 1:1 015 476

Szűrés eredménye: NEGATÍV!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na hasonló jó híreket kívánok mindenkinek, meg kellemes, szép napokat!

Stike! Üdv közöttünk! :)

Katacska! Akkor mi druszák vagyunk! :wink:

Ginnie! Van valami újabb hír rólad? Kell még feküdnöd? Nekem szerencsére nem. :D Már lehet kicsit dolgozgatni, mászkálni, de nem szabad túlzásba vinni.

Detti! levél ment!

Többieknek is üdv! Szép estét, jó pocakodást! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


gratula dizzy!!

Kép
yilonne
 
 


sziasztok!
már én is nagyon várom a márc. 10-ét akkor megyek genetikára és babamozira remélem minden rendben lesz és megmondják a nemét is.
Nem tudjátok véletlenül hogy milyen féjdalom csillapító vehető be fogfájásra?
Képzeljétek el soha nem volt egy rossz fogam sem van 5 tejfogam még 26 évesen de most a leendő gyermek beindult és kezdi tönkretenni a fogaimat annyira fáj hogy nem bírok meglenni de a szájsebészetre csak okt.-re kaptam időpontot

Kép
Kép
20100310
 
 


dizzy :)
ezek szuper hirek! :)

2010Heni :)
Na, erre mindenki mást fog mondani! Én alapból fenntartással kezelem a paracetamol tartalmú szereket, mert tudomásom szerint nagyon közel van egymáshoz a káros (mérgező) és éppen hatásos szint a hatóanyagában (és ezt nem csak a terhességre, hanem úgy általában igaz) Úgyhogy én inkább az ibuprofen tartalmú szereket ajánlom, ami gyulladáscsökkentő is.
De erről tényleg mást fog mondani az orvos, és a gyógyszerész és mindenki!
Egy a lényeg, a lázat mindenképpen csökkenteni kell, ha van!!!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Heni! Nekem mindig minden orvos azt mondta, hogy az Algopyrin az egyetlen fájdalomcsillapító, amit nyugodtan bevehetek ha fáj valami, vagy ha lázas vagyok. Az tuti, hogy Aszpirint nem szabad!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Dizzy! Nagyon örülök a jó híreidnek!!! :) :)

Velem annyi történt, hogy sokkal kevésbé, sőt már egyáltalán nem görcsöl a hasam, de csak jövő héten fogok tudni rákérdezni, hogy mi van a hematomával. Én úgy érzem, már nincs ott és a baba szépen fejlődik. :)
Tegnap bementem a városba találkozni egy kolléganőmmel és majdnem hánytam és elájultam.... nagyon furcsa volt. Mondjuk terhesség előtt kávéztam, most egyáltalán nem illetve 14 órát alszom, a többi idő felét ágyban töltöm, így nem csoda, ha az ájulás kerülgetett. :) Remélem, ha ismét visszatérek a normális időbeosztáshoz, rendbejön ez is. :)

Kép
Kép
ginnie
 
 


Dizzy és Katacska.... még egy druszátok akkor.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol:

Kép
Kép
ginnie
 
 


Jéééééé! :D

Kép

Kép
ktouch
 
 


Köszi szépen mindenkinek a gratulációkat!
Nagyon aranyosak vagytok! :D
Ginnie, üdv a másik druszámnak! :D Még a végén elkatásodik ez a topic :lol: Remélem tényleg minden rendben lesz Nálatok is!
Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: