Új privát üzeneted érkezett!

Te Zsóti!

Azt nem hallod meg, hogy esetleg Eszter szeretne jönni talira Pestre?
Hm?? Kapsz egy katicás muffint, hogy rendben legyen a lelkivilágod! :lol: :lol:
Vendég

jófej ez a Zsóóti :)

boruska

Mariann!

Én is szeretek marcipánnal dolgozni, csak azt sem nagyon tudom, hogy vegyek szép színeket. Vagy legalább pasztát hozzá. A Szamosnak vannak színes cuccai, de kis kiszerelésben. A nagyból meg csak pár szín van. Ha esetleg ebben tudsz segíteni, megköszönném.
Vendég

Sziasztok lányok!!
Szóval Kisfalvi doki nekem nagyon szimpi, csak tapasztalt anyukák kérdezgetik, hogy mondta-e hogy mikór milyen vizsgálatra kell menni meg megnézte-e, ezt azt és általában nem törtent meg az amiket a többiek elmondtak!
Az AFP-re is én hívtam, hogy esetleg mennem kéne, és mivel én nem tartozom a soványka kismamák táborába számos kockázati tényezőm lehet, amiről ő szintén nem tájékoztatot....
És ráadásul a vizsgálatok is álatalábán egy uh vizsgálattban ki merülnek és 5 perc alatt végzek is......
Tehát lehet, hogy én aggódom túl a dolgot, de ezalapján nem tűnik számomra annyira lelkiismeretesnek!
Ja de a pocakokra visszatérve ti érzitek már a mozgást??????
Én miért nem? :cry:

Kép
bettike830

Sziasztok lányok.
Már mennyit irtatok,én még csak most keltem,szörnyü éjszakám volt.

Kép
magdimokuci

szia Bettike.
Ne aggodalmaskodj.Az én dokim se mond soha semmit,megvizsgál,lové eltesz uj idöpont és már mehetek is.De a védönöm halál jo fej,és mondta hogy minden vizsgálatrol idöbe szol majd,és hogy a dokik már csak vizsgálnak a mesélés rész már a védönöké.

Kép
magdimokuci

Betti!

Szerintem ha nincs gondod, honnan tudja, hogy hogy mégis valami nem jó, ha nem mondod neki?
Én meghalnék egy dokitól, aki folyamatosan pofázik, hogy mit csináljak és mit ne. Ha valami konkrét kérdésem van, felteszem. Mindig kimerítő választ kapok. Sose hajt el. Lehet, hogy az első babánál vannak kérdései az embernek, de én alapból nem tartozom a paramamik körébe. :D
Emlékszem, szülés közben leesett a gyerek oxigén szintje. Ő is, meg a szülésznő is pillanatok alatt ugráltak, adtak maszkot. Én kicsit pánikoltam, hogy mi történik, miért nem mondanak semmit.
1 perc múlva már nem volt gond és újra vidáman beszélgettünk. Ott megnyilvánult a profizmusa és ezért nagyon hálás vagyok.

Ha akkor nekiáll magyarázni, hogy kedves anyuka, maradjon higgadt, de a gyerek nyakán van a zsinór, ami elszorult és most fuldoklik a baba, hát tuti sikítani kezdek.
Én eleve utánajárok magamtól a dolgoknak és ha valami nem tiszta, hát kérdezek. És kifejezetten hálás vagyok,hogy nem kell bent ülnöm fölöslegesen.

Egyébként egy vizsgálat úgy kezdődik, hogy megkérdezi, hogy "Hogy vagyunk, minden rendben?" Ha igen, akkor UH, kép. És amikor leülsz az asztalhoz, elmondja, mit írt a kiskönyvbe. Mik a pontos adatok. 100szor UH-zott, mégis mindig szól, hogy "jaj, ez most hideg lesz" meg ilyesmi. Én úgy gondolom, hogy egy probléma mentes terhesség során nem is kell, hogy tovább tartson egy vizsgálat.

Amúgy nekem a védőnő ad beutalót a vizsgálatokra (Hepatitis, Toxo, vérkép, AFP, cukor...stb)
De a doki is mindig megnézi a leleteket. Mivel nincs velük gond, szerintem nincs miről beszélni.
Voltál már szülőszobát nézni? Esetleg említsd meg neki, mert szívesen körbevezet majd!
De ha a Piroska jobban beválik, hát Te tudod. Neked kell biztonságban érezned magad. :lol:
Vendég

Bettike, mert még az elején vagy, azért nem érzed. Első babások 20 hét körül kzdik érezni. Pláne, ha olyan jó húsban vannak, mint én :)

boruska

Lányok ti mikor tervezitek a 4D-s ultrahangot,
mi most taáltunk egy nagyon jot,és árba se vészes,fél orás dvd lemez,vizsgálat,9500ft
Szerintetek mikor érdemes menni??

Kép
magdimokuci

Az AFP várható eredménye 2 hét, mert az ANTSZ-be is kerül.
Én nekem vizeletet is szerettek volna levenni, de sajna nem tudtam produkálni... :cry:
De készüljetek inkább vigyetek :lol:

Kép
bettike830

Magdi: most még elég kis UFO a gyermek, viszont a 20 hét környékén még elég kicsi, hogy ráférjen egybe a képre, és be lehessen azonosítani a részeit. a 30-35 hétben viszont már babább formája van, csak max az arcocskája, vagy különböző részei külön férnek el (nem tapasztalat, csak hallottam).

Most egy ismerős nagyon lebeszél róla, mert a babát állítólag zavarja a hang, és felmelegíti a magzatvizet...

Bár nekem is tetszene.

boruska

Köszi, hogy megnyugtattok, még nem voltam a Piroskánál, de mondjuk nekem nincs azért fölös 20 ezer forintom vizsgálatonként annak nem örülnék.....
És nem tartom magam paramaminak de első gyerek és csomó olyan kérdés van amit otthon még tudom, hogy kérdezzem meg aztán már elfelejtem...
De lehet tényleg kicsit túl paráztam!!!

Kép
bettike830

Én nagyon szeretnék menni,de akkor lehet tényleg várok a 20-dik hétig.2D-en mikor tudják megállapitani a nemét?

Kép
magdimokuci

Betti, írj listát Magadnak mikor a dokihoz mész. Úgy tutira nem felejted el megkérdezni amit akarsz.

Nóri, nekem is hasonló beállítottságú a dokim. Ha kérdésem van, válaszol, ha nincs gond, nem beszél fölöslegesen. Érdekes, UH-nál nekem is mindig elmondja hogy hideg lesz.
Ja, és ami még pozitívum, a múltkor csak receptért mentem és olyankor nem kér egy fityinget sem. Amúgy is csak 3 ezer a tarifája, szerintem a legolcsóbb dokival én viszem a fórumon a prímet. :lol:

Boruska, zavarja, nem zavarja (egyébként én is hallottam) egy 4D-sre azért mindenképpen elmegyünk. Én 22-24 hét körül tervezem, de mivel oda megyek ahol a négyes teszt is lesz, jövő héten a vérvételnél megkérdezem hogy mit javasolnak. Előtte úgyis lesz a 18. heti UH, nem akarom 2 hetente macerálni a kicsit.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Miért van az, ha itt maradok rajta a fórumon nem látom, az új hozzászólásokat

Kép
bettike830

nem tudom én se de nálam is ez a baj,mindig ki kell lépkedni hogy lássam mit irtatok :D

Kép
magdimokuci

Frissítés gomb. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

megnéztem a 4D társalgo oldalt,ott nem irják hogy gondot okozna a babának,viszont rengeteg kép van fent simán ellehet dönteni hányadik héten akarjon menni valaki,én mostmár tuti hogy várok még verle.

Kép
magdimokuci

Nem kell kilépni. Elég a frissítés gomb vagy egyszerűen egy F5.

A 4D-re én is akarok menni, de majd csak november-december táján. Addig nem nyúzzuk a bébikét.

Amúgy a 16-18. héten állítólag már meg tudják mondani a babó nemét - ha ő is úgy akarja, és nem túl szemérmes! :) De azért jelezném: azért azt sem szabad készpénznek venni. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

szia Kakti.
A páromnak nagyon tetszett a vonalzo,ü is köszöni szépen.
én majd ma megkérdem a dokimat mikor ajánlott menni 4D-re.
Lassan el is köszönök majd mert 4-re kell menni

Kép
magdimokuci

4D:
30 hét után egyáltalán nem érdemes menni. Annyira kevés a magzatvíz, hogy nincs közeg, ami közvetítse a hangot, így csak egybefolyó massza lesz a képből
Ha valaki egyszer tud menni, akkor a 20.-26. hét között ajánlják.

Mi a 20. héten ilyeneket láttunk:
Kép
Kép

A 30. meg ilyet. Kicsit bizarr a nyitott szem! A 2. képen meg látszik, hogy kevés már a magzatvíz.

Kép
Kép
Vendég

Csajok! Másnál is kicsit lassú a babanet vagy az én netem szarakodik?

Az én dokim is ilyen. Kérdezi van-e probléma, ha nincs vizsgál, írkál, lóvét elkér, viszlát. Nekem 5.000 Ft, de ha venni kell kenetet vagy ilyesmi akkor 7.000 Ft. Ez itt átlagos. Általában mindenkinél ilyesmi árban van.
Én betettem egy papírkát a pénztárcámba és ha eszembe jut egy kérdés felírom és mikor megyek a dokihoz akkor csak előkapom és nem kell gondolkodni mit is akartam.
Szerintem is érdemes még várni a 4D-vel, egyrészt azért, mert nem túl jó az a babának, ha sokat van zargatva, másrészt akkor már tényleg sokkal formásabb :lol:

Bettike nekem is sok kérdésem volt (én is elsőbabás vagyok), de ezért van itt nagyon sok kedves emberke, hogy segítsen neked ha tud :lol: Kérdezz nyugodtan és ha tudunk segítünk neked. :D

bellerreni
Eger

Hú, Nóri, tényleg kicsit bizarr, viszont egyben érdekes is hogy nyitva van a szeme. Vajon az UH fejet figyelte Luca hogy mi a francot kavar neki ott?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kati!

Írtam amúgy privit!
Vendég

Nekem anno 24-26 hetet ajánlottak a 4d-t.
Lilluról nagyon szép képek lettek, még az ultrahangos is mondta, hogy szerencsénk volt.
Itt az egyik kedvencem, mi 24. hetesen voltunk:

Kép

Betti, tényleg ne parázz az AFP miatt, egy vérvétel, fogd fel így. Sajna az én kilóim száma se kevés, de ettől még simán jó is lehet az eredmény :wink: nem véletlen írják majd fel, hány kiló vagy, azzal számolnak, nem lesz baj.
Én Kisfalvihoz hasonló dokihoz járok, mindig papírral. A férjem szerint ciki, hogy második gyereknél is kérdezek, de ez van. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
A doki, meg csak nevet, ismer, úgyis tudja, lesz papír. Lillunál kérdezte a szülésnél is, hogy hoztam-e? :wink:
de ettől független szólt a szülésznőnek is, hogy engem legyen szíves részletesen tájékoztasson, mert mindent tudni akarok :oops:
Nórival egyetértek, jó doki nem paráztat, hanem ha baj van, teszi a dolgát és oda tudja tenni magát nagyon. Az enyim is ilyen hál Istennek, kívánom, hogy mindenki ilyet találjon.

KépKép

KépKép
beneildi

Tényleg durva a nyitott szem!!!
De jó látvány

Kép
bettike830

Hú látom Lucáról is került fel ezalatt kép :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ma rájöttem, már csak 5 napot dolgozom. Uh, gyorsan pereg az idő. Gyorsan elmondtam a kollegáknak meddig jutottam (elég szép) mivel lesz gond (igyekszem még elsimítani) aztán ennyi. Egyre inkább szomorúan fogom fel a dolgokat. A főnököm nem engedélyezte, hogy januárban kivegyem a 2010-es szabimat. Lehet, hogy még jót is tett velem, hiszen így előbb kapom meg a Tgyást, amely lehet, hogy magasabb lesz a fizumnál. Nóri, szept végén számolok egy váll kivétet, akkor én is irok levelet.

Nóri: irigyellek a kitartásodért. Én a második lerázó válasznál hagytam volna a fenébe. Az ő dolga. De örülök, hogy végre hallgatott rád Reni.
Tényleg REni, akkor mi ketten megyünk már szeptembertől táppénzre? Többiek? Mindenki marad még legalább november-decemberig?
Igaz, nem fogok unatkozni, készülhetek a szakvizsgámra. Meg végre otthon lehetek.

zarja

Eszter, én még szeptemberben dolgozom, aztán finító. Október 1-jén úgyis kezdődik a suli. :) Én is úgy tervezem hogy februárban kiveszem az idei szabimat, meg a jövő évi időarányosat. Persze csak ha lehet. Mondjuk volt olyan kolléganőm aki a szülés évében az egész évi szabiját kivette. Csak kérdés hogy engedik-e.

Én is elég kitartó vagyok, főleg ha tudom hogy nekem van igazam. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát én annyira jól érzem magam, maradok asszem decemberig!!
Meg nem is tudnék mit kezdeni magammal otthon, és szeretek is dolgozni

Kép
bettike830

én is tervezek maradni Karácsonyig, aztán ki tudja, tán még utána is, attól függ, hogy bírom a hasasodást - bár ott tartanánk már...

boruska

Hát mifelénk a pénz még mindig nagyúr! Így az idei évet még ki kellene húznom. De januártól már minden gondolatom a babavárás lesz. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boruska, ahogy haladunk két szemvillanás és mindjárt itt lesz

Kép
bettike830

Na most toltam be egy lavór vanília pudingot sok málnával és tejszínhabbal! Hát nagyon jól esett! :lol: :lol:
Vendég

Nóri, nem ér! Ez izgatásnak minősül. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, hol szerzel Te ilyenkor málnát?
Én ma házi készítésű jegeskávéval kényeztettem magam :)
(csak pici kávé volt benne :))

boruska

Ma kaptam képeket a kollganőm kislányáról - 4 hónapos, hát, egy tündér, olyan gyönyörű. És: jövőre már nagyobb gyerekünk lesz nála :)

boruska

Nóri!
Én is, én is kérek pudingot! :D

Munka terén, azt hiszem én vagyok a "leglustább", ugyanis én már a fogantatás napjától táppénzen vagyok. :) Nem mintha direkt így akartam volna. :?

Már én is gondolkodtam/gondolkodtunk a 4D-n. Szerintem majd a 24-26. héten fogunk menni, vagy legalábbis szeretnénk...

Nóri! küldtem privit!

Kép
Kép
molmar

[quote="boruska"]M írta:boruskaa kaptam képeket a kollganőm kislányáról - 4 hónapos, hát, egy tündér, olyan gyönyörű. És: jövőre már nagyobb gyerekünk lesz nála :)

Ezt nem értem! :?: :?:

Kép
Kép
molmar

Magdimokuci!

Hol van ez a 4D ultrahang? Ilyen olcsót még nem találtam eddig, mint amit itt írtál.

Kép
Kép
molmar

[quote="molmar"] írta:molmar
[quote="boruska"]M írta:boruskaa kaptam képeket a kollganőm kislányáról - 4 hónapos, hát, egy tündér, olyan gyönyörű. És: jövőre már nagyobb gyerekünk lesz nála :)

Ezt nem értem! :?: :?:

Csak azt akartam mondani vele, hogy nézem, hogy milyen szép nagy ez a baba, és jövő ilyenkor már nekem lesz egy majd féléves

boruska

Valaki írta, hogy talált jó babakocsi oldalt, de nem találom....
Mi is volt az?
Apropó ti milyen babakocsit fogtok választani?????

Kép
bettike830

Ja!! Erről van szó! Bocs, de néha nehezen esik le a húszfilléres! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
molmar

Bettike!

A mi választásunk Bergon 2DX Dimension.
Nálunk elég vacak a terep, így kellenek a nagy kerekek, de ennek az első kettő bolygósítható is. Az alap 2 funkciós kocsi 49 990 Ft, hordozóval és pelenkázótáskával 69 990 Ft.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri! Azért miattam ne legyen lelkiismeret-furdalásod! :) Én már így rendeztem be az életem, s a legutolsó te lennél, akitől sajnálnám a pénzt!

Csuppacs, jól írtad, nekem így, ez a természetes, Bori születése napján egyfajta jótékony "közöny" szállt rám, azóta nem igazán tudok mélyen belegondolni a dolgokba, s ez így van jól, különben már diliházban lennék. De ha ismernétek Borit, megértenétek, miért imádjuk minden nehézség ellenére! Ha van kedvetek, nézzétek meg a szekelycsalad pont freeblog pont hu oldalon. Remélem, az elkövetkezendő héten lesz időm új képeket is feltenni. Majd akkor is szólok. Vannak videók is, így hallhatjátok is, hogy beszélgetünk.
A férj-hízás nálunk is megvan, Sanyim 3 kilónál tart, pedig ő meg hetente hokizik, meg könnyű (ill. néha elég nehéz) fizikai munkát végez.

4D-sre mi is fogunk menni, már csak azért is, mert az ÁEK-ban nem kapok sem képet, sem videót az UH-król... Viszont ha minden igaz, a 18. hetire eljön velem Sanyi is!

Tali: nagyon szeretnék menni, így megoldom, igaz, valószínűleg 6-nál előbb nem érek oda, mivel Sanyim 5-ig dolgozik, gyorsváltásban megyek majd. Boruska, én is messziről megyek, a 20. ker.-ből. Az időpont nekem kedd vagy csütörtök lenne jó.
ktc

Nóri - van a tábliból egy friss verzió? én a legutóbbiban még nem voltam benne

köszi

Bori

boruska

Lányok!

Mikor is várható ez a tali?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ezt most találtam a Babanet 16. heti hírlevelében, ezek szerint nem az allergiától dugul és vérzik az orrom...

"Szíved egyre növeli a pumpált vér mennyiségét, hogy kisbabád elegendő oxigénhez jusson. Ezért kissé meg is nagyobbodik, de így mintegy 20%-kal több vért képes továbbítani, mint terhességed előtt. És ez még tovább fog fokozódni, míg a szülés idejére már 30-50%-kal nagyobb lesz a pumpált mennyiség. Az ezzel együtt megnövekedett vérnyomás hat az ösztrogén hormon szintjére, ami nemcsak orrduguláshoz, de orrvérzéshez is vezethet olykor."
ktc

Kakti!

Ha jól emlékszem 15-17-e között. De majd a többiek kiigazítanak, ha nem jól tudom.

Kép
Kép
molmar

ktc: ez az a vér, ami olyan jól működik nekem az alhasamban :)

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?