Új privát üzeneted érkezett!

Látszik mindenki (akinek sulis gyerkőce van/lett) évnyitón van!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Meg volt az évnyitó, hál istennek rövid volt. Holnap suli, úgyhogy most megyek is, Emesét rendezem (menjen már aludni) :). Bence már alszik, Dórika is most megy.

Emese jobban van azért, két hasmenése volt ma, más nem. Torka kicsit fáj és köhög, de ez nem ezzel függ össze. Ez már ami kb. 2 hete megy nálunk. Szuper. :(

Taliztam suliban Lolával és utána Verikával (jó volt látni!!).

Sziasztok

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok lyányok!

hát igen Gabi, ezt jól mondtad....

Betti! De Szilvia1981-knél első látásra megmozdult valami! Ők voltak eddig a kivételek!

Erikáknak boldog névnapot, Cseriviola, vigyázz jobban, biztos siettél valamivel a konyhában, mi? Viki nem ijedt meg?
Férjuradnak jövőre kötözőértrohangálásámentes szülinapot! :D

J.Ági! Nem is tudtam, hogy ennyi van köztetek a férjeddel, nem látszik!
Sz.tem is a kakilásgond lehet Antónál! Pang benne a kis beleiben a cucc, nagyon tekerheti neki. Babamasszázsos képek vannak neten, próbáldd meg azt is, hátha! És kitartás, elhiszem hogy kivagy!
Biusnyuszi csudiaranyos!Gondolom milyen büszke voltál rá!

Szilvianyu!
NAgy gratula Bencunak a sok lépéshez! Mondd Neki üzenem, hogy jöhettek NOét is bíztatni! Bár már ő is napról napra bátorodik, sokszor úgy vetődik a kanapé-asztal között a kapaszkodóhoz, de már el meri engedni és lép is de a legtöb bmég csak 3 lépés volt!

Gabi!
Gergőt cirkuszi akrobata lesz:D

Szilvia1981!
Akkor Neked biztos szépen evő fiad van, ha a kanapéra engeded! :D De jó hogy már csak 9 nap! Izgulsz???
Sulihoz holnap sok sikert, biztos furcsa lesz Áron nélkül!

Anikó!
21-es lába????? nem semmi tényleg! Igen a mostani megismerkedéses sztoritokat halljuk! :D

lola77

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jobbulás kívánságokat :wink:
Még mindig lüktet...egyszer mikor az eset után 1,5 órával megnéztem,hát eléggé elindult a vérzés....így ma már nem bolygatom,holnap meló előtt átkötöm......

Barátnőmnek lenne egy ajándékba elvihető kb. 2 éves kislányra való overállja...kicsit a gumirozásoknál elkél pár öltés,de amúgy nagyon jó állapotú,nagyon meleg.....
Íme pár kép róla:
Kép Kép Kép Kép Kép

Már ígérni sem merem,hogy mikor jövök a mi megismerkedési sztorinkkal......és a reagálásokkal,de a héten biztosan :wink: :P

Sziasztok:Erika

cseriviola

Na az előbb lemerült a klaviba az elem.... azért nem tudtam folytatni...

Szilvia1981!
De vannak diszkók, szórakozó helyek ám, csak mi nem vagyunk már járatosak... meg hát máshol vannak. (Fő tér-Royal, Ibiza Club-Jubi mellett most nyílt nemrég, Omega Parkban is van 2) meg Tata-Pikanto, Pletyka...

Én amúgy is jobban preferálom a nyugisabb-beülős helyeket már.
Tényleg nemrég Lívia felvetette hogy gyerkőcök nélkül is el kéne menni 1-szer... Én benne vagyok, pl. egy kapuccsinózásba. Ki tud jó beülős helyet? (Plázában meddig van nyitva a kávézó?)

Gabi: jól csinálod Gergőnél a darabosat, természetes hogy először kevesebbet eszik, Noénál is ugyanígy volt.... kellett több mint 1 hónap mire megszokta! Az étvágy nagy úr!
Hogy Dani hogy szereti a téliszalámit!
Férjed tényleg keveset van otthon.

J.Ági!Gratula a majdnem mászáshoz Antónak! úúúúgy bírom, mikor hintáznak négykézláb!!!!! Tegyél majd képet róla!

Évnyitón túl vagyunk, nem bőgtem, csak könnybelábadt a szemem, mikor az ovisok búcsúverset mondtak..... :(
Soma hősiesen végigülte a több mint fél órát+utána osztályban kábé 15 percet! Leült a középső pad 3. sorába, azt mondta onnan jól lát! ÉÉÉdesem!
Csináltunk képet, majd holnap felteszem! Csini volt!
Ja és a végén fagyizás közben azt mondta: Anya úgy fájt a kezem meg a lábam. Mondom miért? ... hát mert úúúúúgy izgultam!
... És holnap első nap! Ááá nem izgulok ám!

lola77

Sziasztok!

Lola: tudom, min mész, mentek most keresztül. Én is nagyon izgultam, féltem tavaly az első naptól. Aztán az első hó végi dolitól. Aztán a félévi bizitől. Aztán az évvégi doliktól. Aztán az évvégi bizitől. És ez már csak így lesz... :lol:
Reggel talizunk, én viszem Emesét. Ez már hagyomány lesz, hogy az első nap én viszem (húgom lesz addig kicsikkel), a többi nap sajnos még nem merem bevállalni, hogy hétre kész vagyok három gyerekkel. Nagyon nagy segítség, hogy apu és húgom elviszi. De délben én megyek nagyrészt mindig majd érte.

Most már jobban van Emese, most meg köhögni kezdett jobban. Áááááá.. tök elegem van! És csütörtöktől állítólag kezdik az úszást, de majd holnap szülőin megtudom.

Szilvi: suli - izgi! :wink: Apa hazajövetele: még izgibb! :D

Én is elmennék egy gyerekek nélküli talira, csak össze kell hangolni. Sokáig nem tudok, meg inkább délutáni, mint esti talira, mert az esti fürdést, vacsit, altatást tuti nem vállalja be apa!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok Csajok!!!!

No, öreglány is visszatért közétek! :lol:
Köszönöm a névnapi köszöntéseket, nagyon kedvesek vagytok!
Jut eszebe: Cserieri, Boldog Névnapot Neked is!!! ( A zuradnak meg boldog szülit!!!)

Van kb. 10 oldalnyi visszaolvasnivalóm, igyekszem pótolni, hogy visszazökkenjek ebbe a fogatagba. Siófokon voltunk, aztán "ottfelejtettük" magunkat... :oops: Húúúú, kibírtam volna még pár hétig, de itt a suli, jönni kellett.

Szilvianyu: Olyan jó volt találkozni, csak rohantam, de lestelek a suliban Téged is, meg Lolát is, de nagy volt a tumultus...

Sziasztok! V. erika
v.erika

Sziasztok,

Hazaértünk még csütörtökön , de azóta nem tudtam írni..

ERIKÁKNAK boldog névnapot kívánunk!

És mindenkinek aki mostanában ünnepelt szüli-v. névnapot! (bocsi, de nem tudtam visszaolvasni)

EDBAnyu,
jobbulást a gyerekeknek!! Sajnálom hogy titeket valami baci mindig elkap... reméljük nem lesz rosszabb.

Betti,
szegénykém, ott sírtál a fáknál! :( :( én is volt hogy bőgtem, pedig a Máté annyira nem is sírt.. azoknak meg nyugodtan be lehet szólni, akik megjegyzéseket tesznek! Hidd el jól fogja magát érezni, ha megszokja! Vigasztaljon hogy szerintem a nagyobb gyerekeknek már kell a társaság a velük egykorúakkal, így lesznek másfajta élményei, amivel gazdagabbak lesznek, csak nagyon nehéz őket elengedni... :( :(

Cirmike,
megvan a Cica?

Én is tiszta stressz vagyok, a Máté holnap meg először oviba.:) :) Mondjuk már nagyon várta, pénteken elballagtak a böliből (szerintem egy nagy hülyeség elballagtatni őket, de mindegy :)).

Rólunk, a nyaralás nagyon jó volt. BFüredre vasárnap indultunk a Hotel Marinában laktunk a 10. emeleten, csodálatos panorámával a kikötőre. A központ kb. 10 perc sétára volt, esténként besétáltunk. Az idő is jó volt, a balcsi nekem egy kicsit hideg.. :( All inclusive ellátáson voltunk , szóval egész nap zabáltunk, szóval +10 kg legalább :) :) mostmár tényleg lassan nekiállok fogyózni, csak ez a fránya tejci :)
A gyerekeknek tetszett -a Lili az első nap nyügibb volt, aztán minden OK volt (gondolom szokatlan volt a hely) a Máté egy kicsit problémásabb.. éppen dilis időszakát éli :) :) :) de tényleg nagyon jó volt, tetszett vissza is szeretnénk menni - valamikor.. :) :)

majd teszek fel képeket is :) de már késő van

jó éjt
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok csajok!

Gondoltam gyorsan írok, mert ma is 1000 felé kell mennem.
Először is Gven a Zsuzsi néni csoportjába került (5. csoport).
Tetszik neki az ovi nagyon, szerencsére.
Megvolt a koponya CT semmit nem találtak szerencsére.
A szeme is rendben, allergiára novemberre kaptunk időpontot.
Ma viszem vissza a neurológiára.
Picikém jól érzi magát akkorákat rúg, hogy csak na :)
Mindenkinek boldog szüli ill. névnapot aki mostanában tarja, meg persze a kicsiknek is.
Szép napot nektek

fiamette

Átírtam a vonalzóm, mert az orvos hajthatatlan :) dec 9 az időpont :)

fiamette

Jó reggelt!

De jó Fiamette!

Örülök, hogy jöttél, és hogy minden rendben a kislányoddal és veled is! Allergiás a lányod? Milyen tünetei vannak?? Jaj ez a "rúgdosós" időszak olyan jó, persze a vége fele már nem feltétlen, de annyira csodálatos érzés!

Na akkor mindenkinek megvolt az évnyitó és rendben zajlott!
És eljött az első nap! Elhiszem, hogy mindenkinek izgi, hisz lezárult egy korszak (ovi, böli) és most más közegbe kerül a gyerek. Mások az elvárások...stb. De mindenki biztos jól veszi majd az akadályt.

Nálunk:

Tegnap levittem Danit dokihoz. Megint helyettesítés volt, így dokinénihez kerültünk, így a nyár alatt már mindkét gyermekkel "találkozott". Nagyon rendes volt megint. Alaposan átnézte Danit. Az orrváladék színe (sárgás) az orrmandulától van. Ilyenkor alakul nekik ki az arcüregük is. Kaptunk rá antibió tartalmú gyógyis orrcseppet. A szemviszketés, hát az biza allergia (most kicsit hibáztatom magam, mert nem tudtam sokáig szoptatni) erre az apja szemcseppjét is használhatjuk. És a combhajlatban találtam egy borsónyi csomót, ez pedig nyirokcsomó. Máshol nem talált a dokinéni. Figyelni kell, nehogy több és nagyobb legyen. Szóval ennyi!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Na megvolt az óvodai utunk! Kicsit rázós volt. Hiába volt bölis Bendi, de április óta itthon volt velünk. Már mondogattuk neki, hogy megyünk oviba, és tetszett is az ötlet neki. De most élesben eltört a mécses.
Pontosabban már odafelé. Végig bőgött az oviig is. De nem volt komoly, inkább műbalhé. Fogtam a kezét, toltam a babakocsit, csodajó volt. Szerencsére nem kellett vele végigtörölni az utcát, szóval jött azért rendesen. Az oviban az összes gyerek bőgött. :) Emiatt visszább fogta magát a drágám. Meglepődött, hogy más is sír. Matyi meg csak nézett kifelé a fejéből. Nálunk rögtön élesben megy minden. Az óvónénik már rutinosak. Bendi ott is alszik. Majd 3 körül megyünk érte. Még be kell fizetnem mindent :?. Most még nem volt senki a gazdaságiban.
A tegnapi napom varrással és vasalással zajlott. Bevasaltam minden cuccba az ovijelet. Hajamat megint nem sikerült befestenem. Maradok lompos :? .
Matyi most alszik, aztán átsétálunk dózsakertbe (jó séta lesz), Bendinek valami apróságot venni az első óvodai napért. :)

Az megismerkedős sztorival még jövök. Csak még nem fogalmazódott meg bennem. :lol:

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Anikó!

Melyik oviba jár Bendi???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Most jöttünka dokitól.Levittem Antót, mert már nem bírom, hogy szenved. Sokkal okosabb nem lettem.. Vennem kell beöntő ballont és beöntést kell adnom neki..:( Tök rosszul vagyok még a gondolatától is. Persze a segédeszközös csak később nyit, mehetek vissza majd. Védőőt kértem, hogy segítsen, mert se rutinom, egyedül meg nem is tudnám, meg amúgy se tudnám bántani a drágámat...De a doki mondta, hogy ki kell hajtani, mert nagyon telítődve van a pocakja. Aztán ha továbbra sem javul a helyzet, akkor vissza kell mennünk. Neki is van egy hatalmas pukli a füle mögött, doki rávágta, hogy nyirokcsomó, de többet nem is foglalkozott vele. Ezt én is tudtam, de én úgy tudtam, hogy az valamilyen gyulladástól van..
Ja meg szélcsövet is kell vennem.. Használtatok ilyet a gyerkeknél? Nekem ezek olyan brutál dolgoknak tűnnek....

Kép Kép
joosneagi

Gabi!

Ide jár a Bakony utcaiba. Csak átmegyünk az úton :D. 2 perc alatt ottvagyunk.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

JÁgi!

Hát nem irigyellek, de sajnos sok olyan dolgot meg kell tennünk a gyerekkel, ami a gyerekért van. Én is viszolyogtam a nyílt sebektől, vértől és Gergőnek meg a vágott sebét nyitogatnom kellett, kezelnem, hogy ne tapadjon össze idő előtt. Én sem gondoltam volna, hogy képes leszek erre, de a szükség nagy úr.
Persze a védőnő igazán segíthet! Végül is meg majd és segít??
Szélcsőről hallottam, de mi nem vettünk használtunk ilyet. Az internetes leírások alapján nekem kicsit veszélyesnek tűnt. Én ha kellett mindkét gyereknél a lázmérőt használtam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabrielldaniell 2009.09.01 08:51-kor.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Anikó!

Ez az ami a Műv ház mellett, mögött van???
Ott ha jól tudom van mini csoport, ugye??

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!

Hát igen, a gyerekért mindent..Csak még én magam is viszolygok a beöntéstől (szülés előtt ettől rettegtem csak.. :) ), hát még egy ekkora Mnaónak. Bár azt is tudom, hogykicsi kellemetlenség után nagyon meg fog könnyebbülni, hogy kijön vbelőle az a rengeteg kaka..
Védőnő: abban maradtunk, hogy ha sikerül megvennem a ballont,. akkor visszaszólok neki, de csak most nyit a bolt, Antó meg elaludt. Ő mem készült az Unió lakóparkba, meg délután tanácsadás, de azt mondta megoldja, majd ha meglesz a cucc, felívom.Wgyedül képtelen vagyok rá, annyira rúgkapál, le kll fogni, apa meg csak este lesz..
Gergő sebe teljesen meggyógyult?

Kép Kép
joosneagi

Lola! Hú, Somád, mindjárt túlvanm az első tanításio napján..Kíváncsi vagyok milyen élményekkel ér haza..Sok ovistársa lett most osztálytársa?

Kép Kép
joosneagi

Nekem szülésnél meg jól esett a beöntés. Esküszöm! És Gergő születésekor pedig egyenesen feszélyezett az, hogy nem kaptam! Nem vagyunk egyformák. Remélem sikerül kapnod mindent hozzá és segítséged is lesz. Jó lenne ha a védőnéni lenne az. Csak járatosabb ebben valamennyire.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

CsEri!

Ha senkinek nem kell az overál (idén télre, hátha jó valakinek), de csak akkor ha tényleg senkinek, akkor én kérném a sóginőm lányáék részére. Igaz Ő még csak másfél éves! Azért mondtam, ha senkinek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi

Nem allergiás a lányom, vagyis nem tudunk róla csak megnézik azt is.

fiamette

Fiamette!

Értem. Azt hittem, hogy van panasza, azért viszed!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

JÁgi:
Én használtam már szélcsövet Lauránál. Gumiból van, nagyon puha, hajlékony és vékony, mindkét végén van lyuk, amin a puki és a kaki is távozni tud. Laura, miután bedugtam a fenekébe és egy picit megmozgattam körbe-körbe, mindig elkezdett kakilni. Csak vigyázni kell, sokszor nem szabad használni, nehogy hozzászokjon és csak úgy kakiljon.
Nem egy brutális dolog, nem kell tőle félni. A hőmérőnél sokkal jobb.
Remélem helyrejön beöntés után a kisfiad kakilás dolga.
Adj neki sok gyümölcsöt, főként barackot.

Laura ma elöször ott alszik az oviban, az ő kivánsága volt. Kiváncsi leszek rá, mert itthon már 2 éves kora óta nem alszik ebéd után.
Ebéd után még irok.

Judit
jutte

Na akkor Judit tapasztaltabb. Csak jobb, ha egy olyan szülő mond véleményt róla aki már használt ilyet.

Na JÁgi!

Akkor hajrá! Remélem mindent kapsz!

Judit!

Kíváncsi vagyok Laura ott alszik-e!??

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi,

Leállás van a férjedéknél? Most teljes csend van.

A mai éjszakád milyen volt? Rendesen aludtak a gyerekek?

Lassan ebédelünk, aztán megy aludni Máté és fél 3-ra mennem kell vele logopédushoz. Kiváncsi vagyok, hogy végig sirja-e. A nyáron magánba már jártunk ehhez a logopédushoz, akkor végig orditotta és nem mehettem ki a szobából, végig az ölemben ült, vagy ölelt és el sem akart engedni. Szinte rá sem nézett a nőre.

Du én is megirom, hogy ismerkedtem meg Lacival.
jutte

Judit!

Már rendes termelés van! Az jó, ha csönd, van csak vajon mitől?? Na ezt jól megírtam!

Az éjszaka jó volt. Csak 6 körül nyűglődött Gergő. De ez már szokásos!
Danival meg nincs gond éjjel. Átalussza már. Most, hogy az orra kicsit szutyog, van hogy nyugtalanul (mert nem kap levegőt) de alszik rendesen. Megint fél 10-kor kelt.
És Máté?? Ő még mindig korán kelő??

Jó étvágyat!

Most hova mentek Logihoz, kihez??

Várom a történeteket!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!

Igen, van mini csoport :D

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Anikó!

És oda olyan 2,5 év körülieket vesznek fel?? Vagy hány éves kortól lehetne jelentkezni oda?

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Csajok tudtok nekem abban segíteni, hogy szeretnénk valahova befizetni ebédre.
A Kodály sulira gondoltam... lehet ott el hozatalra ebédet hozni?

fiamette

Fiamette!

Úgy tudom igen! Legalább is amikor ott dolgoztam (2004) nem messze, láttam hogy dél fele álltak sorba éthordókkal ott. Nálunk is lehet előfizetni, akkor talán még ott is műkszik!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Na megvagyunk, túléltem,bár de. elég sokszor jártam a mellékhelyiségben.... :D
Soma nagyon jól érezte magát az 1. napon! TEtszik Neki! Mesélget sokat. Udvar nagyon tetszik neki, elmondta, hogy szomjas volt órán, inni akart, de nem lehetett, de kibírta!
Azt is, hogy egy pár másodikos átjött megnézni Őket! Emese is Szilvianyu!!!!

9 db könyvük-munkafüzetük lesz, mind vékony-könnyű, kivéve a keménylapos olvasót...

Na megyek, majd folyt. köv.Noé üvölt v.miért....

lola77

köszönöm akkor megkérdezem

fiamette

Sziasztok,

Most csak gyors jövök, nem volt még időm mindent visszaolvasni.

Cserieri,

Ha másnak nem kell, akkor én elhoznám Nikinek az overállt. Ő most volt két éves, kb. 90 cm. Láttad nyáron a strandon. Szerinted jó rá?
De tényleg csak akkor, ha másnak nem kell

Köszi előre is

Csilla
lexyca

Na itt vagyok újra!

Anett!Van, ott oldalt kell a lépcsőnél bemenni, befizetni, 500 körül van az ára, talán tavaly 480 volt, de áfa miatt bizti több lett! Régebben én is vittem onnan. 2-ből lehetett választani, 10.30-tól már el lehet hozni!

Most is fogom én is, kábé okt-től, ha kiderül hogy Soma megmarad-e napköziben, mert akkor 3-szor nem megyek el a kodályhoz (reggel, délben, délután) akkor a HErmannból fogok (közelebb van) ha mégsem lesz napközis (v.miért nem válik be) akkor a Kodályból hozom ÉN is. Én szeretem a menzás kaját, sőt v.mit finibben készítenek mint Én!
Zsuzsi néni kedves óvónéni, a dadus-t másik óvónénit nem ismerem!

Na suliról: udvar tetszett Neki, ma még csak rajzoltak, beszélgettek,bemutatkoztak! Lett egy új barátja is már! Lányok nevét 1-et sem jegyzett meg!!!! :shock:

Judit!
Hogy is hívják a barátnőd kislányát? Anyukája hogy néz ki (alacsony, szőke-barna?) ma szülőin biztos látom...
Na aludt Laurád?
Miért kell ilyen hamar logopédushoz vinned Mátét? Úgy tudom 4-5 éves korig csak a nagyon sok betűt tévesztőket kell! Vagy más miatt?

Zsanka!
Mi van Mátéval? Gondoltam ma Rá, tegnap évnyitó előtt megnéztük a szobájukat oviban, Magdi n. megmutatta, nagyon szép lett, várják már a kicsiket nagyon!

Anikó!
Biztos ügyes lesz Bendid. Van azért ismerős pajtás?Mit vettél ma Neki végülis?

J.Ági!
5-en vannak abból az oviscsoportból, amelyikből Soma jött! De csak 1 fiú. Nem baj, eléggé nyitott gyerek, meg remélem is, hogy szed össze új barátokat, nem ragad le 1-nél! Amúgy az unokahúga (bátyám lánya) is ebbe az osztályba jár! De a fiúk ilyenkor már kezdik nemszeretni a lányok társaságát-szerintem! :D

Szélcső: sógornőm is használta, én láttam, tök megkönnyebbült a baba, mikor kijött rajta (szinte kirobban) minden! De tényleg csak ritkán lehet használni, nehogy hozzászokjon!
Remélem túl vagytok a beöntésen! Gondolj arra, hogy még jó hogy otthon megcsinálhatod és nem kell kórházba mennetek emiatt! Akkor hogy ki lennél! :x
Az okára kéne tényleg rájönni! Ne hagyd magad, sz.tem hasi uh-ra kérj beutalót!!!!!

lola77

És akkor a képek!

Oviudvarból indulás a suliba:
Kép
Osztályban (középső padsor, 3 pad-könyököl!)
Kép
Ünnepség után, kicsit megviselt öltözékben:
Kép

Első nap, indulás:
Kép Kép

Suliban, csöngetésre várva:
Kép

lola77

Sziasztok!

Bendi nagyon ügyes volt az oviban. Kb. 5 percig sírt, utánna tette a "dolgát". Evett, aludt, szólt pisinél. Szóval minden ok volt.De!!! Hazafelé olyan oltári hisztit lecsapott, hogy csak na. És szépen hergelte magát. Rámzúdította a bentartott hisztit.

Ajándékba Matukát kapta a Verdákból. Vettem neki a sétiben 450-ért. :) Odáig elsétáltunk. Hát megizzadtam rendesen, mire hazaértünk.

Bendit most elvitte magával a Laci. Remélem lenyugszik, mire hazaérnek.

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Lola,

Süle Katának hivják a kislányt. Anyukáját inkább magasnak mondanám.

Laura aludt az oviban másfél órát. Kiváncsi vagyok mikor alszik el igy este.

Mátét a beszédbeinditás miatt kell vinnem logopédushoz, nem pöszeség vagy beszédhiba miatt. Az olyan problémákkal valóban 4-5 évesen kezdenek el foglalkozni. Nála most az a feladat, hogy végre hangokat adjon ki, utánozzon, elkezdődjön nála a hangképzés.
Nem lesz könnyű feladat. Szerintem nem szimpatikus neki a logopédus, mert most is végig orditotta az egészet. Sajnos logopédusok között nem nagyon lehet válogatni, a REhabban ő van egyedül.
Egyébként magától ha itthon van szépen mondogatja a hangokat, amikor eszébe jut. Utánzással még sajnos nem.

Örülök, hogy jól sikerült az első nap. Biztos nagy élmény volt Somának.
jutte

Sziasztok

Elöször is nagyon nagy puszikat küldünk Somának a példás első iskolai napjáért.Továbbá Bendinek és Máténak az első ovis naphoz.
Nagy változások ezek.De nagyon ügyesek voltak!!

Lola
Azért látni Somán mennyire izgul.Szupi hogy be volt zselézve a haja.Éljenek a laza szülők!!

Emeseanyu
Jól volt nagylányod a suliban?Nem jött ott rá a hasmenés?
Mi utolsónak jelentkeznénk a tápszerre.Istinek tudod turbózom a tejét. :D

Angi
Julcsi hogy viseli az ovit??
Nem ám babázol már..

Mennem is kell szalad a lakás.Itt annyi fűrészpor van a lakásban,hogy tengeri malacnak érezzük magunkat. :D

Betti

Bocsi ha sokmindent kihagytam,este próbálok jönni

Ui.:Ja ma Isti gondozónője megkapta az uj kollégáját a Gyönygyi nénit,szerencsére gyerekem jól fogadta hogy reggel már ő vette át őt.
Volt sirás,de hamar abbahagyta.
Ma csak fél négykor hoztam haza.Szépen uzsizott ,játszott.

Kép
berna23

Gratulálok minden "első napos" kisdiáknak, ovisnak. Ügyesen vettétek az akadályt.

Lola!

A második képen láthatlak téged, vagy Te fényképeztél, mert akkor lehetetlen!
Nagyon helyes szerkója volt Somának tegnap is meg ma is.
Akkor már bari is van ez szupi!

EDB anyu!

Mi újság!?? Ma még nem jelkeztél!

Betti!

Jól alakult akkor Istike napja is. Szuper hogy uzsizott is meg játszott. Faforgácsos mondat TUTI!

Anikó!

És megkérdezted Bendit miért volt feszült??? Örült az ajinak? Írnál a mini csopiról ha tudsz valamit. Persze majd én is letelcsizek, de lehet hiába tenném!

Judit!

Hajrá Laura! Csak így tovább este is!
Megkérdeztem Zolit is, van termelés, tutira!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

gRATULA MINDEN ÜGYES TANÉV-OVIÉV KEZDŐNEK..üGYESEK VAGYTOK Gyerekek, remélem nem hagy visszábs a lendület..

Most csak pár kép erejéig jöttem, később írok is. Ja, a beöntésre felugrott a védőnő, nagyon sírt szegény babucám, pici kaka jött is de meg azóta is pici bogyók, de szerintem még mindíg nem ürült ki teljesen...
Kép Kép Kép Kép

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok,

ÜGYESEK VOLTAK A GYEREKEK AZ ELSŐ NAPON! :) :)

Nálunk a Mátét már nagyon várták, kaptak nyakláncot jellel, gondolom hogy tudják a gyerekek nevét :). A Máté először hezitált, nem akart bemenni. Azt mondta menjek be, erre behívtak, leültem, erre elment játszani :). 2 perc múlva elköszöntem. :)
hááát csajok nagyon szégyellem, de nekem is könnyes volt a szemem, pedig már 2 éve járt bölibe!!! :) aztán ebéd után mentem érte (a Lili aludt én meg merengtem a nagyvilágba :) ) , holnap már marad aludni is (én megyek bp-re)

Jági,
szegény Antika! REméljük hamar megkönnyebbül már a pocakja!
(zárójelben : a beöntés nekem is jó volt szülésnél, hogymondjam, jobban elengedi magát az ember, nem stresszel :))
Nagyon édes szemüvegben!

Évi,
jók a képek a Somáról, főleg ahogy reggel mosolyog! :)
nem csodálom hogy kimentél a mosdóba.. kerestelek titeket dél körül a sulinál de nem láttalak.

na megyek a Lili még nem alszik :( azaz felébredt mikor hazajött az apja és azóta nyűglődik...

ja itt vannak a nyaralásos képekből egy pár
http://picasaweb.google.com/zsanka79

sziasztok
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Betti!

Jót nevettem a tengerimalacos hasonlatodon.

Zsanka!
Megkaptátok a hitelt?
Bendi is kapott nyakbavalót (Gomba alakút, mert gomba csoportba jár :D)

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Húúú csajok, most fejeztem be a tanköny+füzetborítást,vignyettázást... összes filcre, zsírkrétára, cerkára, grafitra ráírtam a nevet.... Húzós volt, pedig már délután elkezdtem!
Közben volt szülői is!

Anikó!
Bendinél tényleg biztos a visszafojtott hiszti lehetett! Remélem azóta jól van!

Betti-Tengerimalac!
Ügyes Istike! Az idő múlását hogy érzékeli amúgy?Márhogy mindig kicsit később mész érte?
Pontosan mikor kezdessz dolgozni?Okt-ben?
Jó a megfigyelőkéd, tényleg volt zselé Soma haján, na nem menőzünk, de elől a forgója, iszonyat haja van, muszáj valamit kezdeni vele.

Gabi!
Ja ott figyelek a képen, jól látod, férjem fényképezett, mert ő már csak előre fért be!

Zsanka!
BEnnt voltam már 11.45-kor az aulába, azért nem láttál. Lestem, hogy jön le a lépcsőn a 2-ról a kisfiam (cipelte a teli hátizsákját, kardigánját) meg hogy ebédel. Addig dumáltunk szülőkkel, Szilvianyuékkal is! Ő is ott várta Emesét a kicsikkel!
Elhiszem, hogy pityeregtél, azért tök más közösség, óvónénik! De édi lehetett Mátéd.... annó mi is kaptunk nyakláncot, megvan még!
Füredi képek: a 6-oson hallod Lilid! Tiszta távolkeleti vonások!!! Mostmár mondd meg ki az apja????? :D (bocsi a Párodtól!)A 16-os tesós kép nagyon jó, büszke bátyó!
Máténak van bölcsistársa a mostani csopiban?

J.Ági!
Szuper Antó szemüvegben szerintem!!!! Hú azt hittem jobb hírekkel jössz beöntés-ügyben. Hogy-hogy nem jött ki minden? Jaj de sajnálom!
Annyira édesen játszanak.... Nekem is még nemrég így megült nyugiban Noé.

Na megyek mert még teendő van (konyha, zuhi)...
Jó éjt.

lola77

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, tényleg nem voltam ma még. Őrültek háza ilyenkor az első pár nap, tavaly megtapasztaltam. Reggel ugye én vittem suliba Emesét, addig húgom volt a picikkel. Nem izgult, de várta már. Jól esett neki, hogy dicsérték a Hannah Montanas táskáját. Ma könyvet kaptak, megírták az órarendet (ők), valami balesetvédelmi oktatás volt, meg beszélgettek. Ebéd után mentem érte (láttalak akkor a rendelőnél Zsanka, Mátéval és hordozós Lilivel, de nem tudtam rátok kiabálni). Suliban találkoztam Lolával is. Kiderült, hogy mivel a mi osztályunkat napközire bontják (három felé, király), az osztályunkból pár gyerek a Loláék napközijében lesz. Emese mondjuk nem napközis, úgy jelentettem le, hogy dél és kettő között érek valamikor érte. Ebéd után mennék, de Emese most is mondta, hogy kicsit maradna ebéd után még játszani. Hál istennek a barátnőjét is abba a csoportba rakták, de a szerelmét nem! :(

Aztán suli után még játszóztunk, hál istennek nem volt rosszul suliban, nem volt hasmenés. Inkább emiatt aggódtam délelőtt. Amíg suliban volt, megfőztem és rohantunk (szó szerint) a kicsikkel érte. Én csokit vittem neki az első napra! :)
Játszó után bolt, meg hazamentünk és gyorsan neki álltam a könyveket becsomagolni, készülni a szülőire. Ami 5-kor kezdődött. Ide is az utolsó percekben érkeztem. Hétfőtől három hétig mindennap úsznak Emeséék (Dózsa suli). Ami kötelező, a tanterv része, így nem kell fizetni érte, csak a buszba kell beszállni (nem vészes). Aztán mennek napközivel színházba, 6 alkalmas bérlet, Népház. Kb. ennyi fontos. Úszás érdekes lesz, ovival is jártak, akkor mentem minden alkalommal én is (Dórikát cipeltem hordozóban, két hónapos volt), hajat szárítani. Igyekszem most is néha elmenni, de mindig nem tudom a két kicsit leadni.

Aztán szülői után itthon a szokásos kapkodás, most jutottam csak ide. Emellett fáj a torkom még mindig, el van dugulva az orrom, tele a fejem. Emese már jobban van, kicsik MÉG NEM köhögnek. Ki tudja meddig...

Lola: örülök, hogy Somának tetszett az első nap. Egy-két nap múlva már rendesen tanulni fognak, hát... akkor biztos nem lesz olyan lelkes. Végül is ki mellett ül??

Anikó: örülök, hogy Bendi is viszonylag jól viselte az ovit, a feszkó az természetes (mármint, hogy kiadja). Édes szíve...

Zsanka:
jó helyre került Máté!! Furi, hogy Neked is ő volt az óvónénid. Biztos Magdi néninek is eszébe jutott, hogy mennyit öregedett! :) És ott is akar már holnap aludni Máté?

Betti: húú, nem semmi, hogy már fél négyig volt Isti. És hogy viselte? Aludt sokat? Nagyon gyorsan mennek a dolgok...
Tápszer: bocsi, de találomra feltettem a teszveszre és megvették. :)

Hugi, Angi, Melus? Mizújs veletek?

Verika: én is tökre örültem, hogy taliztunk. Látod, nem levegőbe beszéltem, hogy hiányoltalak! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ági: ki a védőnőd? Ilike? Sajnálom, hogy nem lett teljesen rendben még Antika, de legalább valami jött. Tényleg az őszibarack, szilva tök jó rá. Mindkettőt szokták szeretni a gyerekek..

Fiamette: örülök, hogy minden rendben van Gvennel és a rugdosódó Mia Liával! :)

Gabi: és mikor vinnéd mini csoportba Danit? Ma hogy evett darabost Gergő?

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Megint egy programajánlóval zargatlak titeket :oops:

1. Háztüzes BABARUHABÖRZE

2009. szeptember 19., szombat

9.00-15.00 óra között
Tiszti Klub, Tata

Szeretettel várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a babaruhák, babaápolási cikkek, felszerelések iránt, akik babát várnak vagy kisgyereket nevelnek.

A rendezvény megtekinthető látogatóként/ vásárlóként, vagy a saját, használt, kinőtt ruhák, játékok, termékek árusaként (börzézőként).
(Gyermekeknek 14 éves korig ingyenes a belépés!)

Az árusító asztaljegyet csak elővételben leht rendelni a készlet erejéig.
A jegyrendeléseket kizárólag telefonon tudjuk fogadni, munkanapokon 14 és 18 óra között a 70/368-8359-es számon.
Egy hívás alkalmával, 1 fő csak saját részre, maximum 1 db asztaljegyet rendelhet.

Árusító asztaljegy: 2.000 Ft,-/fő
(Kis- és nagykereskedelmi tevékenység folytatására nem jogosít!)
Jegyátvétel: a börze napján 7:30-8:30-ig
Belépőjegy: 500 ft/fő
Belépők a rendezvény napján, a helyszínen válthatók a pénztárnál.
Belépés a Börzére 9.00 órától!
KEDVEZMÉNY!!! A Belépőjegy mellé 50%-os kupont adunk ajándékba, melyet felhasználhattok programjainkon. 1 kupon 1 alkalommal használható fel legkésőbb 2009. okt. 31-ig.

Amennyiben használt ruháidat nem eladni, hanem felajánlani szeretnéd, a helyszínen gyűjtjük és a tatai Védőnői Szakszolgálat segítségével eljuttatjuk azoknak, akiknek szükségük van rá.

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Lola!
Tüneményes volt Soma a suliban, néztem az iwiw-en is a képeket, arany szíve, nagyon édes.. Már annyiszor akartam kérdezni, régebben írtad hogy szoktál járni turiba. Hova? Hol vannak jó gyerekcuccok? Biusnak szeretnék bölcsibe játszós gatyókat...
Pont most döbbentem rá, hogy pakoltam a szekrényét, hogy annyi felesleges ruhája van.Rengeteget vettünk neki mindíg, mert megtetszett.Van olyan nyári ruhája, polója, ami nem is volt rajta..Ma kezdem el átpakoni a kinőtteket, mert már nem férnek el a szekrényben, pedig a felső részben csak az van..Már Antóról is annyi lemaradt ruha van..Olyan gyorsan nőnek...
Már én is kezdem megszokni a szemcsijét, de ő annyira nem , nagyon gyorsan lekapja..Én nem is tudom, hogy egyáltalán valaha hozzásokik-e..
Én azt hittem, hogy beönténél felhígul neki és kijön mionden..Hát..alig jött pár bogyó és az is keménykén, már szerintem tök be van sz-áradva neki....

Kép Kép
joosneagi

Köszi Evicuska!

Sziasztok!

Ma már Emese kettőig marad. Mennék én érte ebéd után, de ő akart maradni játszani. Végül is igaza van, amíg jó idő van, úgyis az udvaron vannak. Barátnője is marad!

Bence megint nagyon rosszul aludt. Vagy a foga, vagy mit tudom én. Vagy 5-ször fent volt,végül mellém vettem, ott aludt. Kicsit nehézkes volt mindig úgy forogni, hogy ne leheljek rá, ne köhögjek rá, nehogy elkapja a köhögést, torokfájást.
Dóri is fent volt legalább kétszer. Vele nincs gond, iszik, vagy cumi kell és alszik tovább.
Én úgy érzem, rohadt fáradt vagyok!!

Cirmike:
boldogságos születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!

Na megyek, főznöm nem kell, úgyhogy nyugis délelőtt lesz.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ági: lehet, hogy többször kel megcsinálni? Vagy szélcső?? Szegény, biztos ezért nyugtalan.

Nálunk is rengeteg ruha van, Emeséét a mamámnál tárolom Dórinak, Dórinak az unisex ruháit itthon tárolom, ami jó lesz Bencusnak. Bencusét és Dóri lányosait is a mamámnál. Tesómnak.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?