Új privát üzeneted érkezett!

Ezt találtam ma, de még így sem győztek meg.

"Új ajánlás a kismamákra vonatkozóan is

A CDC új ajánlását azt követően tették közzé, hogy a Lancet című rangos orvosi folyóiratban napvilágot látott egy új tanulmány, amely a terhesek H1N1 fertőzésének hatásait vizsgálta amerikai kismamák körében. A kutatók ebben 34 olyan terhes nő esetét követték nyomon, akiknél idén áprilisban és májusban diagnosztizálták a H1N1 fertőzést. Közülük 11-en szorultak folyamatos kórházi megfigyelésre, hatan pedig belehaltak a fertőzésbe. Ez alapján elmondható, hogy a H1N1 fertőzés a terhesek körében jóval fokozottabb kockázattal jár, mint az átlag népesség esetében - írja a Scientific American.

Az új influenza ugyan a kismamáknál is hasonló tünetekkel jár, mint bárki másnál, náluk azonban a Lancet tanulmánya szerint jóval magasabb a különféle szövődmények kialakulásának esélye. Az új influenza terhesség alatti hatásait kutató munkacsoport, a Novel Influenza A (H1N1) Pregnancy Working Group szakértői ezért azt ajánlják, hogy a kismamák a fertőzés gyanúja esetén már azelőtt kezdjék el a Tamiflu szedését, hogy a teszteredmények beigazolnák a H1N1 fertőzést.

Megjegyzendő, hogy sok egészségügyi dolgozó eddig vonakodott a Tamiflu terheseknek történő adásától, aminek a tanulmány szerint az az oka, hogy az antivirális készítmények kismamáknál tapasztalt hatékonyságáról és biztonságosságáról egyelőre csak igen hiányosan állnak rendelkezésre a megfelelő adatok. Denise J. Jamieson és munkatársai ennek ellenére most mégis az antivirális készítmények kismamáknál történő alkalmazását javasolják, hiszen a kutatók szerint az előnyök ebben az esetben meghaladják a szerek magzatra gyakorolt lehetséges és még nem kellően ismert kockázatait.

A védőoltás veszélytelen a fejlődő magzatra

A H1N1 elleni védőoltással kapcsolatban megkérdeztük rovatunk szülész-nőgyógyász szakértőjét, Dr. Gasztonyi Zoltánt, az Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum szakmai vezetőjét is, aki szerint a vakcina nem jelent veszélyt a fejlődő magzatra. "Régóta ismert, hogy a kismamáknál a sejtes immunvédelem kisebb hatásfokkal működik, ezért például a vírusfertőzések, daganatos betegségek súlyosabb lefolyásúak lehetnek. Ezt támasztja alá az a Lancet folyóiratban megjelent tanulmány is, amely az új influenza terhesség alatti súlyosabb lefolyásáról ír. Ezért elsődleges fontossággal bír, hogy a védőoltás piacra kerülése után a fokozottan veszélyeztetett állapotos nők - 12 hetes terhességi kor után - és a gyermekek - a 6 hónaposnál idősebb csecsemők és gyermekek - jussanak hozzá. A védőoltás veszélytelen a fejlődő magzatra, segítségével pedig elkerülhető az új influenza fertőzése és a vele járó szövődmények" - mondta a szakember."

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty

Nekem a nőgyógyászom, és a háziorvosom is kategórikusan kijelentette, hogy nem oltják a kismamákat.
Semmilyen klinikai tesztek nincsenek arra vonatkozóan, hogy hogy hat a kismamára, és a babára.Mi már most elkezdtük a vitaminozást, az immunerősítést.
Az egész szerintem semmi másról nem szól csak a pénzről...Úgyan ez a cikrusz volt a madár influenzánál is :?

málna2162
 
 


Az immunerősítést hogy csinálod? Jó, a vitamint tudom, de van még valami?

Kép
Kép
detty74
 
 

 
 

Béres Csepp., és Kasvirág szirup.Csipkebogyó tea, de nem a filteres, hanem a szedett bogyó

málna2162
 
 


Ebből én csak a csipkebogyó teát iszom :wink: A többit a gyerek szedi, és a párom.
Én mág homeozni fogok.Hátha az most bevállik

málna2162
 
 


sziasztok
csak beköszönök

ma mentem volna haza, de már nincs busz... majd holnap

nem volt időm végigolvasni titeket:(
remélem mindenki jól van!!
remélem mindenki nyugodt és kiegyensúlyozott és egészséges!!!!
sok mosolyt mindenkinek :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
mi szuperül vagyunk!
pusziiiii

Kép
yilonne
 
 


Sziasztok Kismamik! :)

Egy kicsit eltűntem, 4 napot a Balcsin voltunk a Férjemmel. :-) Jó volt pihizni, az idő is szép volt, csak a szombati napunkat csúfította el a hideg és az eső. A pihizés alatt végre betöltöttük a bűvös 12 hetet, úgyhogy remélhetőleg túl vagyunk a rázós időszakon, és bízunk benne, hogy nem lesz ezután semmi gixer. Meg remélem Nálatok sem!
Jó sokat írtatok, mióta nem voltam! De végigolvastam mindent, kíváncsi voltam, mi történt azóta Veletek! :) Hát írtatok sok jót, meg rosszat is sajnos.
Utólagosan néhány reakció az irományokra:

Mariann! Nagyon sajnálom, ami Veled történt! Sok erőt és kitartást kívánok Neked! Átérzem a fájdalmadat, mert a 6. hétben én is majdnem elvesztettem a babámat, és egy ideig ebben a tudatban is voltam. Pokoli érzés. Bár nekem végül szerencsém volt, de azóta is aggódom, nehogy megtörténjen. Remélem minél hamarabb sikerül szert tennetek egy pocaklakóra!

Angie! Drukkolok Neked, hogy az eredménnyel minden rendben legyen! Az a 75 % még igen bíztató! Bízni kell, és próbálni optimistán látni a dolgokat, bár tudom, hogy ez nagyon nehéz, mondani meg könnyű... Próbálj kikapcsolódni és pihenni! Szép nyaralást és jó időt kívánok!

Minyu! Köszi szépen, hogy bevettél a táblázatba! :)

dbogica! Nahát, Te esztergomi vagy? Én is ott születtem, és 25 éves koromig ott is laktam. A szüleimhez azóta is feljárunk minden héten, nagyon szeretem azt a várost. Akkor gondolom az egomi kórházban fogsz szülni?

Ginnie! Úgy tűnik, mi egy cipőben járunk... Nekem is van egy vérömlenyem, ami miatt a 6. hét óta veszélyeztetett vagyok. Nekem is fenyegető vetélésem volt, és én is a Sote II-re járok, ott is fogok szülni. Szerencsére a vérömleny már majdnem teljesen felszívódott, de egész mostanáig nekem is feküdnöm kellett, eleinte csak wc-re kelhettem fel. Hát elég gáz, de ki kell bírni, megéri! Te melyik dokihoz jársz?

ktouch! Örülök, hogy Neked sincsenek komolyabb tüneteid! :) Azért nem semmi, milyen vékony lehetsz! Én 49 kg voltam, és mindenki azzal jön, hogy milyen sovány vagyok. De sajna ha hízok, akkor csak hasra, sehova máshova. :( Na most meg aztán pláne, de ebben az esetben nem bánom! :wink: Most kb. 51-52 kg-nál tartok... Szerintetek ez normális mértékű gyarapodás?

Detti! Hamarosan válaszolok a privire!

A székrekedéssel küszködőknek mondanám, hogy én is hasonló cipőben járok, bár most pár napja egész jól helyreállt a dolog, jó lenne, ha így is maradna. Én minden reggel meleg mézes tejjel indítok éhgyomorra, meg pár kanál lekvár. Napközben rengeteg gyümölcs, tej, müzli, szénsavmentes ásványvíz! Javaslom, hogy gyümölcsre igyatok vizet, az tud hajtani. És én is hallottam a tamarin lekvárról, hogy az is segít. Remélem tudtok valamit hasznosítani a tippekből!

Holnap drukkoljatok! Megyünk terhesgondozásra, meg kombináltra! Már nagyon izgulok! Remélem a vérrög már nem lesz ott, és megengedett lesz egy kis itthoni ténykedés, mert már sokszor nagyon unom ezt a semmittevést! :cry:

Bocs, ha valakinek nem reagáltam az írására! Akkor írja meg nyugodtan, mire nem reagáltam, és válaszolok! Köszi!

Mindenkinek szép napot és jó egészséget! :D

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Sziasztok! :)

Minden rendben van a picúrral CRL 38mm
Teljesen akkora mint a tényleges kora, úgyhogy ki is írtak most már március 25-re.
Úgy ficánkolt a picúr, annyira aranyos volt. A saját dokim sajnos beteg, akinél voltam talán még rendesebb mint az én dokim. Mindent elmagyarázott, 30 percig velem foglalkozott, kb. 10 percig UH-ot, és adott 3 képet is róla! :)
Az egyik képen csücsörít :)

A saját dokim úgy néz ki nem fog már szüléseket vállalni, úgyhogy új dokit kell keresenm, én még csak jó helyzetbe vagyok így az elején, de egy csomó kismama aki őt kérte fel, másnál szül, mert egyszerüen nem tud vállani szülést, a betegsége miatt.

A lényeg a picuri egy tündér! Viggi neked is remélem jó híreid vannak! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Hm....én a 6. hét óta nem nagyon tudok semmit a picimről....azóta nem voltam dokinál, a hasam nő, étvágyam van, pisilni sokat pisilek, remélem tényleg úgyanúgy rendben van Vele minden, mint ahogy velem is.
Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de a magzatelhalást jelzi valami?
Gondolni sem akarok rá....de itt olvasva benneteket....hmmmm....csak hümmögni tudok.....

Szabcsi, neked gratulálok! Jó, hogy jó hírekkel jössz, Dizzy neked is újra üdv!

Én elkezdtem egy blogot, ahová leírom, mik történnek velem, egyelőre titkos :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Köszi ktouch!
Egyébként mi a keresztneved, ha nem titok? Honnan a becenév?
A magzatelhalással kapcsolatban csak annyit tudok, hogy ha elvetélsz, akkor általában vérzel erősen, valami cafatok is kijöhetnek (bocs, ez csúnyán hangzik!), meg alvadt vér, ilyesmi. De a vérzés még önmagában nem jelent vetélést. Én a 6. héten bevéreztem, elég erősen, 1-2 napig. Akkor derült ki, hogy vérömlenyem van, és szerencsére a baba megvan. Pedig akkor teljesen azt hittük már, hogy vége, ennyi volt... De szerencsére nem így lett. :D Most meg már remélem nem fenyeget tovább a vetélés... Majd holnap kiderül.

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Dizzy, no igen, én is heteken át csak feküdtem, nem csináltam semmit. Múlt héten már szerencsére sokkal kisebb volt a heamatoma, mint 2 hete, de teljesen még nem szívódott fel. Nekem a legnagyobb bajom inkább az, hogy szerintem kisebb a baba, mint az átlag, vagy mint amekkorának lennie kellene (kb. egy héttel, de annyival később biztosan nem foganhatott max. 3 nappal), de a doki nem mondott erre semmit. Egyébként most Dr. Tóth Péterhez járok a SOTE II-re, de inkább a magánrendelésén voltam. Nagyon rendes, lelkiismeretes orvos, a vérrög miatt minden héten voltam nála UH-on és nem is kért pénzt.
Jövő héten megyek a SOTE-ra a genetikai UH-ra kedden, kíváncsi leszek, hogy ott mit mondanak majd. Mondta a dokim, hogy nem ő fogja csinálni, de amikor ott leszek hívjam fel, és ha bent van, akkor átjön ő is. Ha nem, akkor pedig megyek hozzá egy hét múlva.

Szóval én még mindig aggódom, lehet, hogy nem kellene, de szernitem én az extra aggódós típus vagyok egyébként is.... :S

Majd mesélj, mi volt! :)

Kép
Kép
ginnie
 
 


Szólíthattok Katacsnak, ami ugyanaz, csak magyarul írva :) Ez a Katacskából jön, az meg a Katalinból. Volt férjemtől a becenév, de visszanyúlik őseimre, merhogy erdélyi származású vagyok, és anyukám gyimesi csángó születésű, ott mindent kicsinyítőképzővel látnak el, patakocska, kinyerecske, Katacska.....:)

Kép

Kép
ktouch
 
 


na, végigolvastam mindent

szomrú ez a sok hír:(
Angie-nek nagyon drukklok!!!!!

én 12 kerületi vagyok, csak a választott orvosom van 11kerben

szinte már furdalásom van, hogy velem minden okés.. találkoztam egy 8 hónapos kismamával meg egy 4 hónapos babával, meg egy 2 éves gyerkőccel :)
a kismama sokkal rosszabb helyzetben van mint én, minden szempontból, szóval befogom a szám és hálát adok, hogy van hol laknom stb
holnap találkozunk apukával...


Kép
yilonne
 
 


Vadszi! Mostmár megnéztem az én toxo leletemet:
Toxoplasma IgM
0,5 negatív, 0,5-0,6 kétes, 0,6-tól pozitív
Nekem 0,13, ezekszerint pozitív.
Toxoplasma IgG
2,0 negatív, 2-3 kétes, 3,0-tól pozitív
Nekem 62(!!!)
Utána van írva ez:
Toxoplasma Aviditás: a vizsgálat elvégzése nem indokolt.
Most akkor ez mit jelent, hogy épp az van, vagy hogy átestem rajta?!?!?
Vendég
 


Hogy őszinte legyek, én nem fogom beadatni ezt az oltást, hacsak nem kényszerítenek rá... szerintem ez is csak egy jó kis gyógyszerbiznisz :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Persze nincs káros hatással a magzatra... na hagyjuk, amikor eleve az oltásoknak milyen mellékhatása van, az autizmustól kezdve sorolhatnám.
Köszönöm, nem kérek belőle, és ezt a dumát sem nagyon hiszem el, hogy ennyi meg annyi kismama fertőződött már meg. Érdekes, én nem hallottam ilyet, egy ismerősömtől sem, csak a médiából folyik. Vagyis, lehet az egész kitaláció. Bármit össze tudnak hazudni.
Vendég
 


sziasztok!
az biztos hogy én sem fogom beadatni azt az oltás magamnak
tavaly a kisfiamnak beadták a pneumo oltást és 2 napra rá 2 oldali tüdőgyulladása lett én nem bízom egyikbe sem

Kép
Kép
20100310
 
 


Sziasztok!

Ginnie!
Ha kedden mész genetikai UH-ra, akkor az én dokim fogja csinálni (keddenként ő van), hacsak nincs épp szülés. Csak azért írom, mert nagyon jó ultrahangos, alapos, ellentétben pár másik dokival.

Örülök, hogy Ti is ellenzitek az oltás beadatását. Én még Alexának is csak a legszükségesebbeket adattam be (kötelező + pneumo), mert félek a mellékhatásoktól. És főleg egy olyan oltásnál, amelyiket még nem is tesztelték emberen, pláne nem terhes nőkön.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ktouch!

Elméletileg a magzatelhalást nem jelzi semmi, hacsak nem a terhességi tünetek megszűnése. Csak az orvos tudja utólag megállapítani, mikor történt a dolog. Elméletileg egyszer csak magától is kilökődne a magzat, de addigra szövődmények léphetnek fel, és ezért kell orvosilag befejezni a terhességet.
Sajnos egy barátnőmmel 2 hónapja történt ez, és szegény semmit nem vett észre a dologból (neki sem voltak tünetei - ezért féltem én is annyira).

Kép
Kép
detty74
 
 


Jó reggelt!

Vivi
Nekem is ugyan ez a véleményem az oltás körüli hisztériáról, ami szerintem is csak gerjeszett :evil:
Viszont amitől tegnap kinyílt a bicska a zsebemben :evil: , hogy itthon már tesztelik az oltóanyagot gyerekeken...Megértem, hogy tesztelni kell gyerekeken is,de milyen szülő az, aki pénzért cserébe azt mondja, hogy persze, szúrjátok nyuodtan a gyerekem... :shock: :x

málna2162
 
 


Sziasztok Kismamák!

Engedjétek meg, hogy hosszú olvasgatás után aktívan is becsatlakozzam hozzátok! Amint látjátok, már betöltöttem a 13. hetet. Voltam múlt héten a vizsgálatok első részén: UH és vérvizsgálat volt. Az eredmények tükrében fogunk tovább lépni. A képernyőn minden rendben lévőnek tűnt, édes volt a pici. Már 65,5 mm volt a CRL eredménye!

Azért csak most jövök, mert nekem már voltak előzményeim: ezért tudom megerősíteni én is, hogy nincs tünete a magzatelhalásnak. Velem múlt évben kétszer történt, bár az elsőnél voltak erős vérzések és deformálódott (kicsit tornádó alakú) petezsák, de mialatt feküdtem és vártam, elhalt a baba. 2 hét múlva az UH-n derült ki. A második esetnél pedig a mérete maradt el, de jóval (tehát 7 hetesen 5 hetesnek felet meg a mérete) és valószínű ez volt az egyik jel arra, hogy valami nincs rendben. Aztán a következő UH-n már nem volt szívhang. Szerencsére (még karácsony előtt) néhány nap múlva elindult a kilökődés és így megcsinálták a befejezést.

Elnézést, hogy talán negatívan kezdek, ezek csak tájékoztató jellegű infok, nem paráztatás miatt írtam!!! Ginnie, ha csak 1-3 napos a különbség, az lehet fogantatás miatti eltérés. Nincs miért aggódni!

Néhány alapinfo rólam: Budapesten élek, de nem ott dolgozom. Szeretnék végig dolgozni, ameddig bírom, tehetem, és elférek az autóban! Persze majd át kell gondolni ezt is a közlekedés miatt, de ráérek majd akkor gondolkodni ezen, ha már érzem a hátrányát.

Én talán rangidős is lehetek a csapatban, annak ellenére, hogy Tücsök lesz az első babám. Remélem!! :D Páromat kb 5 éve ismertem meg, és lassan 4 éve vagyunk együtt. Babával már feleidő óta próbálkozunk. Az előzmények után tavasszal voltunk kivizsgáláson, de mindent rendben találtak, mindketten egészségesek vagyunk. Hivatalosan is.... :oops: Tudjátok én már elmúltam 41 éves, ezért van az extra izgalom.

Még talán annyit, hogy most házasodtunk össze a nyár elején, és nász(ut)unk eredménye a mostani állapotom: made in Prague... :P

Bízom benne, hogy érdekes, izgalmas utazás lesz a következő néhány hónap! Jó lesz veletek megosztani az élményeket, tapasztalatokat!!! :D

Stike

KépKép
stike
 
 


Tegnap szóltam az új dokinak, hogy elmennék toxoplazma vizsgálatra, és erre azt mondta, hogy soha nem voltak állatok a közelembe, és mondtam, hogy dehogy nem, gyerek korom óta.
Azt mondta, hogy aki sokat érintkezett állatokkal, az már túlesett rajta. Szerinte annak kell mindenképpen ez a vizsgálat aki sterilen él.
Amúgy amivel engem meggyőzőtt az volt, hogy egy plussz idegeskedés feleslegesen, ami sokkal károsabb, ő csak olyat ajánl az anyáknak, amit a saját feleségének is ajánlana.
Azt mondta ettől függetlenül, ha ragaszkodom hozzá megírja a beutalót! Még nem tudom...!

Nagyon ritkán van az, hogy nincs jele a magzatelhalásnak.
Amúgy az, hogy múlnak a tünetek attól is lehetnek, hogy már kezdünk túl lenni a nehéz időszakon, úgyhogy Kautch e miatt ne aggódj!
A tünetek elmúlását is kérdeztem tegnap, és ez is normális már, hogy elkezdett elmúlni.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Stike :)
üdb itt! Van egy táblink, gondolom már láttad, majd mindjárt feldobom megint, ha szeretnéd, beleteszlek!

ginnie :)
nekem anno Nándoromat mindig 1 héttel fiatalabbra saccolták, mindig paráztam, végül terminus előtt 2 nappal (tehát időre) 3130 gr és 55 cm-el született, teljesen egészségesen. Ne parázz, ha fejlődik a baba, akkor sztem nincs gond.

ktouch :)
barátosnémnál magzatelhalást csak a köv. uh-n vették észre, nem volt egyéb jele. Nálam vérzéssel indult, akkor még volt szivhang, 2 nap múlva görcsöltem is, addigra már nem élt a baba.

Nekem is enyhülnek a tünetek, bár egész nap émelygek, de már csak reggel hányok. :P

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Szia Minyu, igen, szeretnék megjelenni én is.

Huh, csak most nem tudom milyen adatok kellenek. Nagyjából ezek voltak, ha jól emlékszem:

Élek: Budapest
Kor: 41
terminus: 2010. március 8
nincs tesó
Kórház: Kútvölgyi (majd erről szívesen értekezek a többi kútvölgyissel a privatizáció miatt)

Ha még kell valami szólj! És köszönöm... :D

KépKép
stike
 
 


Lehetne annyit kérnem, hogy a magzatelhalás sztorikat arra az időre tartogassuk amikor, már mindenki (velem együtt), túl lesz a kritikus 12. héten.
Nekem tegnap mindent rendben találtak, de amiket írtok, már esküszöm rosszul érzem magam, hogy nincs-e baja a babának.

Itt többen is írtátok, hogy pozitív a gondolkodásotok, de ez a téma nem ezt tükrözi.
Én inkább pesszimistának mondanám magam, úgyhogy nekem kimondottan rosszak ezek a sztorik.
Bocsánat!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi, sajnálom, ha rossz érzéseid vannak, szerintem, ha rendben vannak az eredményeid, akkor nincs miért aggódnod. Nekem nem voltak rendben és úgy történtek a bajok. Tehát biztos minden ok veled és a kicsivel! :)

Mindenestre nem lesz több ilyen írásom, jó?! Nem mintha terveztem volna. Csak a témába illett, és ezért gonodoltam megosztani... én kérek elnézést... :?

Kitartást mindenkinek, akinek félelmei vannak! Minden rendben lesz!!!

KépKép
stike
 
 


Nem kell elnézést kérned, hiszen mindneki arról ír amirő csak akar!
Ha túl leszek a 12. héten biztos én sem fogok már rajta rágódni.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Sziasztok!

Stike! Üdv itt! :D Örülök neked nagyon, mert egy napra lennénk kiírva (ha kiírtak volna már engem... :roll: ), és én is Kútvölgyis vagyok. :) A 3 Kútvölgyis mama nagyon együtt finisel. :) Akár még együtt is szülhetünk. :D Ki a dokid? A privatizációs kérdések nagyon érdekelnek, ha tudsz vmit.

Toxoplasma: mivel elég érintett vagyok az ügyben. Lucával is állandóan nézettem és most is, ezért írok ez ügyben.

vivi123 írta:Vadszi! Mostmár megnéztem az én toxo leletemet:
Toxoplasma IgM
0,5 negatív, 0,5-0,6 kétes, 0,6-tól pozitív
Nekem 0,13, ezekszerint pozitív.
Toxoplasma IgG
2,0 negatív, 2-3 kétes, 3,0-tól pozitív
Nekem 62(!!!)
Utána van írva ez:
Toxoplasma Aviditás: a vizsgálat elvégzése nem indokolt.
Most akkor ez mit jelent, hogy épp az van, vagy hogy átestem rajta?!?!?


Ha a Toxoplasma IgM 0,13 az akkor szerintem az negatív. Tehát egyik negatív, másik pozitív. Ami akkor szokott lenni, ha már régebben átestél a fertőzésen. Tehát már nincs miért aggódni. :lol:

Szabccsi! Szerintem egyszer mindenképp érdemes és meg kellene nézetni a toxoplasmát. Mert nem lehet tudni biztosan, hogy átestél-e rajta... Max kiderül, hogy igen és soha többet nem kell vele foglalkozni. Én is pici baba koromtól állatok mellett élek, utcáról macskákat, kutyákat fogadtam be, gyepmesteri telepekre jártam ki kutyákat menteni (macskák is voltak) és mégsem estem át a toxoplasma fertőzésen. (Most is van 2 kutyám, 1 macskám. A macska az ágyunkban is aludt. De életem során már több macska is.) Szóval én ezért inkább állandóan ellenőriztetem, mert, ha véletlenül most fertőződnék (bár, ha eddig nem fertőződtem, nem sok esély van rá, hogy pont most, de ha azt nézzük, hogy az emberek kb. 80%-a átesik a fertőzésen, úgy azért van rá esély mégis...), akkor, ha odafigyelünk rá, nem lesz gond belőle. Szóval szerintem jpbb óvatosnak lenni. És nem igaz, hogy csak a steril körülmények közt élők nem fertőződnek meg eddig az időszakig.

Bocsánat az okoskodásért, de nekem ez gyenge pontom, mivel negatív a toxoplasmám... Amikor én most a dokimnak említettem a toxoplasmát, azt mondta, hogy az természetesen benne van az első vérvizsgálatban. Tudom, nem mindenhol, de itt igen és nagyon helyesnek tartom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.09.01 12:02-kor.

biribon
 
 


szabccsi :)
bocsi, csak ktouch kérdezte, gondolom mert érdekelte :) És sztem nem fogsz megnyugodni a 12 hét után sem :wink: mindig lesz valami. Miért nem mozog még, miért mozog sokat, keményedik a pocakom, mondott valamit a doki, stb :)

stike :)
Bővítem a táblit és felrakom :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Szia Biribon! Köszönöm! :)

Az én dokim csak átmenetiben rendel a Kútvölgyiben, azaz ügyeletet ad, meg egy héten csak egy-két alkalommal van ott, főállásban a Cirisnél dolgozik (az egy meddőségi központ, volt cikkezés néhány hónapja, mert az ügyvezetőjük, a Somody Imre nem akarta, hogy az állam támogasson annyi beültetést amit mostanában - vagy valami ilyesmi). Meg persze van magánrendelése is... Mindegy, nagyon kedves és jó fej doki, előtte a Schöpfméreiben volt főorvos... Gondolom sokan onnan szétszéledtek és különféle helyeken kötöttek ki. Én a gondok miatt kerültem hozzá és aztán kivizsgálások miatt a Cirishez. De a doki maradt! :)

Egyébként ő azt mondta, hogy a SOTE vezetőségének ez azért nagy érvágás lenne és nem biztos, hogy emiatt belemennének a privatizációba. Az ottani nővérek viszont őszre jósolták a változásokat vagy azok elindulását... tehát úgy látszik nincs még 100% döntés semmiről... a szokásos magyar eljárás... :?

KépKép
stike
 
 


Biribon!

Én pont azt írtam, hogy nekem a doki azt mondta, hogy azok fertőzödnek inkább akik, steril körülmények között éltek, a többség akinek van állata, az átesik rajta erre az időre.

De ettől függetlenül szerintem én is inkább megcsináltatom, egyben a második vérvétellel. :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi! De én meg pont azt mondom, hogy mégsem így van, mert én nem estem át rajta, hiába vagyok teli állatokkal. Szóval nem olyan biztos, hogy erre az időre már átesünk ezen. Tehát fontos megnézetni.

biribon
 
 


stike :)
ki a dokid? Nagyfiamat a Schöpf-Mereiben szültem :wink:

tábli:
Kép

Rohanok az oviba.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


szabccsi: gratu a Picúrhoz! :) csücsörítős képet tedd fel légyszi!!! :D

stike: Üdv! :) made in Prague.. :D :D És ne izgulj, most már minden rendben lesz!

Ktouch: No para! Csak pozitív gondolkodás! De tényleg ne izgulj, a pisilés, a folytonos éhség és a poci növekedés is tünet!

szabccsi: a pozitív gondolkodáshoz: ha 10+4-en ilyen szuper fincákolós, csücsöris babócát láttál, az tuti, hogy ott NEM LESZ BAJ! Már majdnem túl vagy a kritikus időszakon, ilyenkor már jelentősen lecsökkent a vetélés/magzatelhalás veszélye.

Kép

Kép
monccs
 
 


Málna: gratu a kiskönyvedhez! Homeos immunerősítőt mit fogsz szedni?

Kép

Kép
monccs
 
 


Sziasztok!
BIRIBON!!!!! Hogy én milyen hülye vagyok!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Akkor tényleg átestem rajta! Huhhhh.......:D:D:D
Az nem semmi, hogy Te meg nem. Én is tiszta macska-kutya-őrült voltam, és a macskáim oltva se voltak még gyerekkoromban!!! És lám én elkaptam! De ez olyan izé, hogy nem mindenhol nézik, meg valahol pénzért... :oops: :x :x :x :x
Vendég
 


Stike üdv köztünk:)
Vendég
 


Lányok! Addig variáltam itt, hogy végülis nem a Rókusba megyek 10-én. Hanem a Magzati Diagn. Közp.-ba! Ott is ingyenes a kombinált, és azt hallottam, ott a legjobbak a gépek, és másnap már van eredmény. Valaki már volt ott, de nem tudom visszakeresni! Arra lennék kíváncsi, itt 4d-vel is nézik??? Akinek csináltak kombináltat, hogy nézték? És tényleg adnak fotót???
Vendég
 


Monccs! Szívesen feltettem volna a képeket, kaptam hármat is, de annyira rosszul látszik, ha bescannelem, megpróbálom otthon lefotózni és úgy feltenni.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Na, visszanéztem. Márti és Detty! Ti voltatok a géndiagnosztikán.
Nekem azt mondták, a 12. heti uh eredményt vigyem. És hogyha a Szt Imrébe tartozok, akkor ingyenes a kombinált. de... ha viszem a 12. heti uh-t akkor nem is uh-znak ott meg????? Csak egy vérvétel? Vagy hogy van ez?
Vendég
 


Sziasztok!

Monccs

Oscillococcinum-ot kezdtem el szedni. Nem nagyon váltak be nálunk a homeós cuccok, de ez igen :wink:

A toxohoz csak annyit, hogy ugye tudjátok, hogy nem csak kutya, macska terjeszti...?!Akinek nincs kutyája, macskája az ugyanúgy áteshetett rajta. Nyers hús, mosatlan zöldség, gyümölcs ugyanolyan veszélyforrás.
Pl ha valaki fasírtot, tatár bifszteket csinál akkor a húst nem szabad kóstolgatni!
Nem akartam okoskodni, csak nagyon a kutya - macska volt a téma :wink:

Mától rendeltem magamnak ebédet a Gastroyaltól.
Egyszerűen nincs se erőm, se időm mindennapra valami változatosat csinálnom magamnak :( Ráadásul nem tudok olyan kis adagot, ami mindig elfogy :roll:
Mindenki főt ételt eszik napközben. Párom a munkahelyén, vagy ahol épp van, a gyerek meg az oviban. Este elég ritkán kívánják a főt kaját. Így a főzőcske marad a hétvégére: wink:

málna2162
 
 


Köszi, lányok a biztatást, én is így gondoltam, csak hát itt tööbeteknek volt már negatív élménye, érdekes, a környezetemben szinte senkinek sem, mindenkinek elsőre sikerült rendben minden....ezért is lepődtem meg, hogy itt a fórumon több negatív élménybeszámolóval találkozom, lehet, akinek minden rendben volt, az ide nem ír.....fura.

Meg hát valószínű fiatal vagyok , és egészséges,sosem voltam beteges, úgyhogy nem parázok ezen sokat.

Stike, üdv Neked is, gratula, hogy végre összejött!!!!

Kép

Kép
ktouch
 
 


szabccsi: feltétlen várom a csücsörítős és a többi fotót! Nagyon cuki lehet! :lol:

Málna: köszi! az oscillo nálunk is bejött már. Heti egyet megelőzésképpen? csak azért kiváncsiskodom, mert valamit nekem is kéne, ugyanis egyetlen szélfuvallattól is megfázom, ha influenza járvány van, akkor tuti, hogy nem maradok ki, szóval valahogy fel kell turbózzam az immunrendszerem, mert oltásról hallani sem akarok..

Kép

Kép
monccs
 
 


Kotuch

Nekem is volt negatív élményem, de most pozitív vagyok: wink:

Amikor Mátéval terhes voltam én is fiatal voltam: wink: :D , és ráadásul a környezetemben nem volt kismama rajtam kívül. Nem volt összehasonlítási alapom, és nem foglalkoztam a negatív dolgokkal. Egyrészt mert nem volt, másrészt mert nem halottam róluk: wink:
Én szeretek fórumozni, de azért ennek megvan a """rossz"""oldala is :wink: Ilyenkor szeretünk magunkon különféle jeleket, tüneteket felfedezni :wink:

málna2162
 
 


Monccs

Igen heti egy tubust szedek, meg sok gyümölcs.Már amennyire rábírok nézni :(

málna2162
 
 


Na, megtudtam a vérvétel eredményemet. Minden rendben. :) Toxoplasma persze továbbra is teljesen negatív.
Doki mondta, hogy majd a baba születése után aludjak együtt kicsit a macskával. Mondtam, ó azon már rég túl vagyunk. Akkor egyek kis homokot a homokozóból... :D
Szóval érdekes. Pedig nemrég elfelejtkeztem magamról és kutyaürülékes dolgokat kezdtem összeszedni, aztán gyorsan abbahagytam. (Egyik kutya pl. előszeretettel eszik pl. macskasz.rt is, bármit...)
3 hét múlva AFP vérvétel. Itt szerencsére 3-as tesztet csinálnak. Az kicsit többet mond.

Málna! Én tudtam, hogy mástól is el lehet kapni. ;) Csak nálam elég feltűnő hogy ennyi állat közt sem... egyébként én a nyers húst soha nem kóstolom, tatárbeefsteak-et sem eszem, zöldséget-gyümölcsöt mosom. :) És a kertészkedéstől, gyomlálástól is el lehet kapni...

Ktouch! Nekem sem volt még semmi negatív tapasztalatom szerencsére. Mindkét gyerkőc kb. rögtön össze is jött amikor eldöntöttük. 1 hónapon belül. Szóval elég szerencsésnek mondhatom magam.

biribon
 
 


Vivi!
Nekem most vinni kellett a kórházban csinált UH eredményét, és a Mag. Diag. Kp-ban csak vért vettek. Sajnos nincs meg az eredmény azonnal: én 27-én mentem, és szept. 7-8-ra ígérik csak (Londonban végzik a vizsgálatot, azért ilyen lassú).

Tavaly az UH-t is ott csináltattuk: akkor is 2D volt, de a legvégén 1 percre bekapcsolták a 4D-t. Adtak fotókat is, meg a vizsgálatot DVD-n, de most már az is fizetős lett. A vérvételkor kaptam pár szórólapot, azon volt, hogy az UH 12.000 Ft, és a "rögzítés" (azt hiszem, így írták) még 2000. Tavaly az egész volt 10.000.-.

Kép
Kép
detty74
 
 


Vivi! Még annyit, hogy mindenképp vidd az UH eredményt, mert nincs mindig ultrahangos doki bent (plusz ahhoz külön időpont kell), úgyhogy nem fogják "csak úgy" megcsinálni. Vagy még odőben kérj rá időpontot!

Én is macskával élek, sokszor alszik mellettem a mai napig is (nem tudjuk leszoktatni róla, és sokszor észre sem veszem, mikor odafekszik), és mégis mindig negatív a toxoplazmám. Igen, a virágföldben is lehet, de én nagyon szeretek ültetgetni, és még így is megúsztam. Úgyhogy szerintem már én sem fogom elkapni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Csak meg akartam köszönni a sok bíztatást, aranyosak vagytok!
Ma este irány a klinika, holnap elvégzik a beavatkozást, és már arra gondolok, hogy karácsony körültől újra próbálokzhatunk :)
Nektek jó egészséget, és boldog pocakosodást kívánok!
mariannszeged
 
 


mariannszeged :)
gondolok majd rád! De ha spontán próbálkoztok, akkor elég 1-2 hónapot várni! Nagy ölelés nektek!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Biribon!
Milyen az a 3-as teszt???
Detty!
Köszi az infot! Kár, hogy nem uh-znak meg... de nem hiszem, hogy csak úgy bejelentkezhetek, és az is lehet, hogy utána pénzt kérnének...
Mindegy, lehet, hogy majd később elmegyek abba a 4d uh-ba, amit még én reklámoztam, hogy ingyenes :oops: :oops: :oops: :oops:
Én azért kicsit akkor is átverésnek érzem, mert mindenki azt hiszi, 4d-ben uh-znak!!! Viszont ott csak 6 ezer a babamozi!!! :o :o :o :o
Képzeljétek, TUDTAM ALUDNI A LÁNYOMMAL!!! Jéééééé! annyira jó!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: