Új privát üzeneted érkezett!

Moncsy, Banyoszka!

Köszi a szoptatós választ. :) Tudom, hogy szoktak így szoptatni, csak nekem alig volt tejem, most gyarapodott, de még esténként kell a lefejtből hozzáadni, csak ezért kérdeztem, hogy nem fog e csökkeni a tej, attól, hogy csak 6 óránként szopik belőle Noé és nem 3 óránként... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


benta,gyönyörűek a gyermekeid, ne haragudj hogy itt írom le de biztos hogy jó az a kötés ahogy rajtad van a kisbabád? nem vagyok túl profi e téren...de
http://www.mamami.hu/kifelene/

tényleg ne haragudjon senki ha ezzel megsértek valaki hordozási technikáját, szokását, stb...lehet csak nekem fura...mégegyszer bocsánat!

Kép
Kép
mniki84
 
 


Banyoszka!

Én speciel örülök a kaki elemzésnek. :lol: Eddig általában zöld volt a tápi miatt, esetleg sárgás, de olyan "mű" színe volt. Fura de csak így tudom leírni. Most meg sárgás barnás és megijedtem, hogy ez nem jó, de akkor ezek szerint minden oké. A szaga is enyhe, ahogy írtad. :wink:

Puszedli!

Sajnálom, hogy ennyit kínlódtok! Az a fránya vas... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 

 
 

Moncsy, tényleg nem gond a zöld kaka... :) Beninek is volt már zöldes a védőnő még régebben azt mondta, hogy függ attól, hogy mit eszel, épp hogyan emészt a baba, talán még az időjárást vagy a frontot is említette. Sztem ne aggódj! Ha nem nyűgös és nem sír a babó, akkor nincs semmi baj. Pár nap múlva visszaáll.

Heni

Kép
tücsök75
 
 


Lányok!

iwiwről szedtem, pont minket érint, hátha valakit érdekel.

Filmforgatáshoz csecsemő kerestetik:
Barna hajú , (nem szőke) 2-3 hónapos, csecsemőket keresünk! Forgatás ideje: szeptember 2. A csecsemőknek kb. 3-4 óra elfoglaltságot jelent Budapesten.Válogatás friss foto alapján! A feladat: ágyon fekvés, alvás. Fotokat küldeni szíveskedjenek: hanga@filmteam.hu Érdeklődni: 06 1 214 96 44

Azzal is sokat segítesz, ha felteszed az üzenőfaladra, vagy bármilyen más módon értesíted ismerősödet, akit érdekelhet a lehetőség.

Köszönettel:
Fliegauf Benedek
- író-rendező


Szerintem vicces, hogy odaírták mi a feladata! :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Csak egy gyors megjegyzés :D Na jó kettő

Kaki: nekünk szép sárgás, tisztára anyatejes, holott tápisok vagyunk, csak amikor kamilla teát kap akkor zöldül be.

Filmfelvétel: erre mi nem pályázunk, hacsak nem éjjel van a felvétel :D Nappal ugyanis szinte semmit nem alszunk

Menek büfiztetés vagyon
Vendég
 


jéééé, ezt is megértük: ma csak read-onlyban voltam eddig.

sulikezdés: nekünk még van 2 hetünk, lehet irgykedni. nagyok még addig vakációznak Mamánál. A drága jó Anyám meg épp ma mondta, hogy Grétit sulikezdés után még hagyjam ott. Naná, hogy nem. Nem akarom, hogy valamiért negatívként élje meg, hogy ő ott míg az összes többi itt. Elvégre ő is az én lányom (s nem is akármilyen: tiszta anyja).

Heni: kérlek szépen ne tegyél több ilyen fotót Benitóról. Tudod, sajna az ördög nem alszik, s ha már úgy is valami ördögi kör Rád települt, hát ne önts olajat a tűzre (tudod, a nudis fotó)

Gyerekem itt alszik az ágyon (a dolgozó szobában nincs kiságy). Tehát nálam máris ő a menő, az mi Élet rendezte filmünkben főszereplő.

Kaki: míg véres cucc nincs benne, addig hadd pompázzon a szívárvány színeiben. Ha gyerek amúgy jól érzi magát, akkor hol a bökkenő? Enyémfiam a sárga összes árnyalatát végigzongorázta már, s az anyja összes leleményességét próbára teszi, míg kijön a tökéletes festékanyag a bodykból (technikás a kölök, napi 1 színezés bíztosítva). Ma pl. közel narancssárgásat alkotott.

Puszedli: csak óvatosan azért azzal a vassal, s nagyon figyeld. Nem mondom, hogy Nándi is úgy reagál majd mint anno Edina, csak én nem bírok eléggé nyugis lenni ebben a témában. Minden dózisemelést apránként tegyél, s figyuzzad, nehogy kiütések jelenjenek meg rajta.
Krumplis tészta tavaly sem nyert, az idén is az útálom kategóriában övé a pálma.

Bakker, jövő ilyenkor nálunk is lesz első osztályos. Most tökre dícsérem az eszem, amiért nem adtam 6 évesen. Nekem így tök jó, remélem neki is az lesz 1 év múlva is.

Kép
kissmanó
 
 


Niki,
én tudom, de Benjamin nem olvasta, és befelé üvölt, kifelé szereti. Mármint szerette azt az 1 alkalmat, mert nálam ez csak a nem babakocsi-kompatibilis kirándulásra van, nem vagyok hordozó anya.

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Pocsék kedvem van...
Tegnap egész éjjel fejgörcsöm volt- nem kívánom senkinek. :(

Benta: fantasztikusan nézel ki, mintha nem is szültél volna (háromszor)! :)
És a csávóid is egytől- egyig jó pasik, igazán büszke lehetsz rájuk!
Nyugi, nem lesz semmi baj Máté beilleszkedésével! Tesó is odajár?

Heni: gondolod, hogy valaki ennyire rád szállt volna? De miért?! Ez már félelmetes...
Ti aztán tudtok élni: esti pancsi a kertben! :D

Nyilvános szoptatás: én nem csinálok problémát belőle, de nem is teszem ki hivalkódan "amim van", viszont a múltkor nagyon mérges lettem: elmentünk egy játszótérre ismerősökkel, és hát eljött a kajaidő. Elvonultunk egy nyugisabb ligetbe, erre véletlenül arra kószált egy fiatal pár. A pasi úgy nézett, csajok, hogy az már sértő volt! Pedig nem láthatott Semmit! Beszóltam neki, hogy tetszik a látvány?! Erre szólt a barátnőjének és ketten skubiztak.
Öt perc múlva jött két vén nő, azok meg teljesen fel voltak háborodva, hogy milyen szégyentelen vagyok, de azért ők is bámultak. Tőlük megkérdeztem, hogy fényképezni nem akarnának esetleg?

Moncsy: nálunk is volt már méregzöld kaka, de csak ritkán, és nem látok rajta semmi kórosat- én is csak szoptatok.
Tetszenek az új vonalzók. :)

Tabati: én nem merek Neked szopis válaszokat adni, mert fogalmam sincs, hogy jól csinálom-e...
Eddig bevált, de lehet hogy csak mákom volt. :)

Manó: hogyhogy Ti nem szeptember elsején kezdtek??
tökmag79
 
 


Niki: a hordozás testtartásos részével nem kívánok hozzászólni.
Ellenben a kifele versus befele fordításnál hadd mondjam a magam véleményét: gyerekfüggő. A másik fórumon egy adott pillanatban egy csaj (na jó, más sokkal nagyobbak voltak a gyerkők) betett egy hasonló linket, amiben a babakocsiban tartózkodó gyermek menet irámmyal megegyező avagy menetiránynak háttal levő elemzés volt. Cikk szerint gyerek háttal legyen. Szerintem meg az átlag gyerek tuti megpróbálna kiesni a kocsiból, csakhogy lássa mi történik abban az irányban amerre halad (más kérdés, hogy be lévén kötve, ez nem sikerül neki, s ettől lesz aztán sík ideg).
Nos ezen témán felbuzdúlva, ezt szépen kiveséztük egy szavazás keretein belül. Hát nem volt olyan gyerek, aki hátrafele szeretett volna lenni.
Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy nem minden cikkel lehet és nem minden cikkel kell azonosulni amit az ember itt-ott-amott olvas.
Ismétlem: az egészséges testtartásos témában nem mélyednék el, ott hajlok igazat adni az olvasottaknak.

Kép
kissmanó
 
 


Tökmag: itt sosem szept. 1-én kezdődik a suli. Szept 15-én, sőt az egyetemisták, fősulisok meg okt. 1-én (hacsak nem váltottak az utóbbi 3 évben, mióta a kettes számú egyetemet is elvégeztem).

Apának is felolvastam a szopis kalandod. Hát elég frappánsra vetted a kérdést a nyanyákkal, én lehet megkérdeztem volna a fénykép mellé, hogy esetleg címlapsztoinak egy botránylapban nem akarnák betenni?
Bár fiókám mostanság útál bármely szopis poziciót ami más mint a fekvő. Úgy tesz mint ki éhen kell haljon, mert nincs kaja. Ezt adta elő pénteken az autóban is, miután vásárlás közben megéhezett. Hát félig átordította a hazafele utat, s itthon nyugiban bekajált.
S én továbbra sem értem ezt a szopi témát. Ugye azt mondják az okosok, hogy a nap folyamán fokozatosan csökken a mennyiség. Esti uccsó kajánál van a legkevesebb, de ugyanakkor az a legtöményebb is.
Nos kisfiamnál már tegnap is megfigyeltem, hogy délben 2-3 körül is már trapára szívja (legalábbis úgy tesz) mindkét cicit, s alig lakik jól vele. Ugyanakkor este 9-kor szó szerint bezabál. Ma este is kérdem apát, hogy alól már nem-e folyik, mert felül még mindig megy az input.
szal szopi témában nekem is kuss a nevem míg ennyi kétely-kérdés van bennem.

Kép
kissmanó
 
 


Hordozó téma: sokan elítélik a kengurut is, mert nem tesz jót a gyerek gerincének. Biztos van benne valami, de sűrűn nem is használom, és (sajnos) mivel nem akadálymentesített Bp. sem, ezért kénytelen vagyok néha bevetni. De Adél imádja, mindig meglepődik, hogy milyen közel vagyunk egymáshoz, és élvezi a kilátást! :D És ezek a mai kenguruk tök jók: mi legalábbis nem a leggagyibbat vettük meg, ennek tök merev a hátrésze, és van rajta két zseb, amivel tudom tartani a popóját + nyakát.

Manó: barátnőm ezért nem mer kimozdulni mostanában a babájával meg a férjével, annyi rossz tapasztalata (kukkoló) volt már, hogy elment a kedve... Gáz, nem? Pedig tényleg nem vagyunk hivalkodóak! Egyébként lehet, hogy a "gusztustalan" téma még visszaköszön valamelyik újságból, ahogy elnéztem a nyanyák felháborodását! :P
Képzeld, Adél is a fekveszopit részeíti mostanában előnyben!!! De miért?! Próbáltam már a karomon igazítani, párnát tenni alá, de csak fekve jó- főleg este.
Ja, és nálunk is este van a legnagyobb zaba. Ennyit a szakirodalomról, meg a sztenderd gyerekekről. :lol:
tökmag79
 
 


Na jó, hogy ha a tapasztaltakban is ennyi a kérdés, akkor én úgy érzem örökre hül maradok a témában. :lol:

Tökmag!

hihetetlen a szopis sztorid, nem is értem mi bajuk ezzel az embereknek... :shock: Szerintem csak az idősek akik konzervatív szellemben nőttek fel, és azok az emberek botránkoznak meg a nyilvános szoptatáson (ahol nincs kidobva egy az egyben a cickó) akinek még nincs gyerekük. Én sosem botránkoztam meg, de mindig úgy gondoltam, hogy csak otthon meg anyuéknál tudok majd szoptatni, annyira szégyenlős vagyok. Természetesen már nem így gondolom.

Csak kíváncsiságból kérdezem, összevetve egy másik topic válaszaival, ki az aki feji a mellét, de a párja előtt sosem tenné. :?:

Kép
Kép
tabati
 
 


Jó reggelt!

Tabati: nekem eszembe sem jutott, hogy ne fejjek a férjem előtt. De a kolleganőm, akitől kaptam, ő mesélte, hogy minden este beült a fürdőbe fejni :roll: , no comment.

nálunk kicsi zöld kaki volt vagy 2x, amíg sárga volt. Nálunk folyós és szép aranysárga.
Vendég
 


Jó reggelt!

Na, elindítottam a családot. Szerencsére ma még délben haza lehet hozni a fiúkat, de holnap már nem. Furi lesz csak 1 gyerekkel.

Mátét nem a beilleszkedéstől féltem, az menni fog, pláne hogy a legjobb haverjaival van egy osztályban. Hanem attól, hogy milyen kapcsolata lesz a 2 tanító nénivel. Akik mellesleg a legjobb barátnőim :lol: . Az óvónéniknek nagyon sok dolguk volt, nem értek rá a gyerekekkel foglalkozni, így M. kihagyta őket az életéből. Sokszor azt se tudta, ki volt aznap :roll: .

Tökmag,
köszi, a napszemüveg ápol és eltakar :) Szoptatási storyk gázosak, ők sose esznek a szabad ég alatt semmit, csak otthon?

Megyek a bébimhez, felébredt.

Benta

Kép
benta
 
 


Tegnap kimaradt: Benta a fotók ismét hozták az elismerést. De nem is csoda. Télleg, nálatok full családi fotó készült? Mert nálunk csak a klinikáról való hazajövetel napján fotózott Anyukám.

Puszedli: kaksi kapcsán: ne lepődj meg, ha vas szedés elkezdése után a pelusban másféle színezésű cuccosra bukkansz.

Megyek kicsapom a bíztosítékot a Vodafone-nál. Tegnap lett volna határidős a telefonszámla kifizetése, de hun a számla?

Tegnap végre elfogyott a 2-es Pampers utolsó darabja is. Hát pisivel elbírt, de a kaka ugye.....Most a Huggies 3-asában nyomatjuk. Egyenlőre tök jó.

Kép
kissmanó
 
 


Holnap Rebeka napja van!
Anuk bébi Isten éltessen előre is :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Tapasztat anyukák!

A gyerekek napirendje mikortól fog átalakulni úgy, hogy csak délután van alvás, aztán fürcsi után rögtön lefekvés. Gondolom szép lassan alakulgat, de érdekel, hogy ezért meg kell majd küzdeni, vagy tényleg a gyerek igényli az egyre korábbi lefekvést. mert nálunk most úgy alakult, hogy "éjszakára" 10 11 körül fekszik le, ha korábban fektetem, akkor 3 óra múlva felkel. MOndjuk hiába rakom le 8kor fürcsi után, 11kor felébred enni. (persze érdekel az első babás anyucik véleménye is :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati: jól megnyugtatlak. Gyereke válogatja (mint sokminden mást).
Már látom, hogy Gézum is kevés alvással fogja beérni, Adriám az aki a legtovább díjjazta a nappali alvást.
Gréti is elég későn fekszik le délután, már sok nem kell, s ő is kiköveteli, hogy nuku du-i aluka.
szal passz.

Kép
kissmanó
 
 


Csak azért kérdeztem, mert most próbálkozom az egyre korábbi fektetéssel, de csak azt értem el vele, hogy eddig nyikk nélkül lefeküdt "éjszakára", most meg ugyanúgy megy a hiszti előtte, mint a nappali alvások előtt... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati,
nálunk kb. 1.5 éves korig volt 2 alvás /de-du/, utána 1 du. Aztán 3 éves kortól nem aludtak nappal, de este 7- reggel 9-ig ment a szunya. Most 8-8-ig alszanak hétvégén.

Aki tápot is ad, azoktól kérdezem:


Honnan tudjátok, kell-e még táp szopi után és mennyi? Előre elkészítitek? Milyen vízből? Minden kaja után?

Kép
benta
 
 


Benta!

Én esténként mindig előre elkészítettem és tapasztalatból tudtam már, hogy kb mennyi kell, de inkább többet csináltam, hogy ne kelljen utána még ha mégsem elég.

Amúgy meg egész jól tudok már fél kézzel tápit csinálni, úgy, hogy a forralt vizet kiöntögettem cumis üvegekbe és már csak a port kellett beleraknom fél kézzel. Ha nem volt elég víz az üvegben akkor egy másikból átöntöttem (ez is simán megy fél kézzel) ha sok volt benne, akkor kiöntöttem belőle. Ha maradt tápi, akkor én elraktam a hűtőbe. Bár a dobozra az van írva,. hogy nem lehet elrakni, ki kell önteni, de szerintem nem gáz, ha az anyatejet is elrakod... Nem romlott meg sosem. (másik topicban anyuka babuval a madarász u-i kórházban van és ott előre elkészítik a tápszert, és úgy veszik ki a hűtőből ha kajaidő van)

Na meg is válaszoltam, hogy forralt vízből készült a tápi.

Kép
Kép
tabati
 
 


Anno a nagyoknál mindig volt előzőleg forralt vizem. Mikor a tápot készítettem, frissen forraltam vizet, a kettőt (a frisset, meg az állottat) kevertem, így nem kellett a hűtéssel foglalkozni.
A tápot (még ami meg is maradt az üvegben, szal nem előre elkészítettet, olyant sosem csináltam) azt mindig eltettem ha megmaradt, be a hűtőbe. Max következő alkalommal nem az állott forralt vizet kellett bevetnem hűtésre, hanem adva volt a hideg táp a hűtőből.
Ja, s nálunk vagy van tejcsi, vagy tápizás van. Eddig csak a végleteket ismertem, tehát a pótlásos kérdést passzolom.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok lányok!

Ma gyönyörű idő van! :) Egy csomót sétáltunk már Benivel ma, de délutánra még beterveztem egy vásárlást a Sparban. Holnap fodrászhoz megyek végre, így holnap nem lesz időm, ma meg úgyis egyedül vagyunk délután.

Manó drága, ne aggódj értünk, azért annyira nem komoly a dolog, hogy egy bizonyos fajta képet ne merjek föltenni Nektek a gyerekről... :) De igazad van, az ördög nem alszik, úgyhogy le is szedem. ;)

Tabati, nálunk az alvás a következő: reggeli ébredés mostmár kb fél 8-kor van. 9-ig bírja fent, akkor elalszik, és van, hogy csak délben esetleg 1 órakor ébred fel. Délután 4 körül alszik el megint, kb fél6-6ig, 7-kor fürdés, aztán kaja. Az evésbe legtöbbször belealszik, de akkor 30 percen belül biztosan felébred. Este 9 körül viszont úgy alszik el, hogy reggel 5-ig, fél 6-ig alszik. Akkor megint eszik, és alszik fél 8-ig. Mostmár kb 4 hete van ez így, remélem, ez már meg is marad, mert így nagyon jól tudok tervezni bármit. A játékokat, a foglalkozásokat vele, a saját dolgomat... szóval ez így szuper jól kialakult már. Mostmár nagyon jól viseli a társaságot, és tudja azt is, hogy amíg nekem dolgom van, le kell foglalnia magát, bár arra figyelek, hogy ez az idő mindig nagyjából ugyanannyi legyen. Szóval nagyon ügyes.

Heni

Kép
tücsök75
 
 


Meghoztam a kicsikémet :lol: Nagyon boldog, várja a holnapot, hogy megint mehessen. Alig akart hazajönni, na ilyen az ovi 4 éve alatt 1x sem volt. Tanítás után ott maradtunk 2 órát, a többi mamival vágtunk, vonalaztunk, amit a tannénik kértek, közben beszélgettünk, a gyerekek játszottak, Benjámin aludt a nagy zsivajban. Mint régen az asszonyok a fonóban. Máté azt nehezményezte, hogy túl könnyű feladatok voltak, semmi kivonás, szorzás :)

Benjámin sokszor alszik, de rövideket napközben.

Köszönöm a tápos tanácsokat!

Benta

Kép
benta
 
 


Heni!

De jó, hogy nektek így kialakult a napirend! Ezt mindig irigyeltem mindenkitől. Noé úgy alszik és annyit, épp milyen kedve van. Próbálok én segíteni magunkon (ha hívhatom így), hogy legyen napirend, de ha ő nem akarja akkor nincs mit tenni... :roll: nekünk csak annyi biztos, hogy délelőtt egyszer átalussza a 3 órát, de hogy mikor...aztán vagy alszik evés után piciket, vagy nem, mikor milyen kedve van. Így nekünk a fürcsi is olyan, hogy úgy kb. 7-9ig bármikor lehet.

Benta!

De jó, hogy ilyen jól alakult az első nap!! :D Én is úgy várom már amikor Noé először suliba megy, de az még messze van. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok,
Bocsi, de hátha érdekel titeket
Lenne eladó járókám. Nekem 10 hónaposan elindult a gyerkőc, így már nem tud benne megmaradni, de nem is sokat használtuk amúgy sem. Mi is úgy örököltük, hogy az előző "lakója" hamar elindult, úgyhogy 1 kis hibát kivéve tökéletes állapotban van. Az egyik kapaszkodója hiányzik, de ennyi az összes.
5000,- ért Budapesten átvehető
Összecsukható, hálós, nem túl nagy helyet foglal, és nagy segítség! A felállást is nagyon gyorsan elsajátította benne, ha valakinek ez lenne az aggálya.

Meg lenne egy játszó szőnyegünk is, aminek az alján mindenféle zörgő, zenélő dolgok vannak. Halványrózsaszín az alapszíne, és puha anyagból van. Van hozzá keresztpánt, amin csörgők is vannak. Ez is 5000,- Ft lenne.

Illetve van egy Fischer price hinta, ami 18 kg-ig jó. Hinta, pihenőszék, és majdan nagyobb korában kis hintaszéknek is jó. A hinta része zenél is. 25ezer volt az eredeti ára. Mi hely hiányában nem igazán használtuk ki a hinta részét, így aztán inkább megválnék tőle 15ezerért.
Sötétkék alapon halvány kockás az alapszíne.
Ilyesmi, mint ami a képen van
Kép

Ha bármi érdekel valakit, kérem írjatok
htunde@mailbox.hu

Kép
Kép
csibe21
 
 


amúgy akinek van cumisüveg melegítője, az 1 nap 1x forralhat vizet, s szopi előtt a cumisüvegbe tölt egy x mennyiségűt, s odateszi melegedni (melegítőtől függően adott hőfokra). Szopi végére a víz épp olyanra melegszik (na jó, kísérletek kellenek a hőfóka kitapasztalására) amibe a tápi zutty, s mehet is a kölök szájába.
Nekem ez Tétinél volt így éjszakára. Mett ő még pindurként nem aludta át az éccakákat mint most (s remélem nem egyenlőre, hanem marad is így) az öcsikéje. Éccaka meg beletettem a tápot, összeráztam, s kölke nyelhette is.
Valahogy egész adagot előre nem jött sosem, hogy legyártsak, keverni igen, de jó része akkor is friss volt.

Benta: az igen, akkor tök jó, hogy ilyen lelkes a kis elsősöd.
Beni meg aludt a zsivajban? Gézu nem tudna. Ő olyan kis megijedek mindentől típus (most pl. megszólalt az apa mobilja, s attól ordít, mint kinek veszélyben az élete).

Kép
kissmanó
 
 


Mindig valamit elfelejtek...

képzeljétek, fagyasztottam le tejet!!! :D Nem sokat, de az is valami, 8 kockát a jégkockatartóból. Remélem nem kell elővenni már a mai nap folyamán... :roll:

Kipróbáltam a hordozókendőt, sikerült felkötnöm. Noé nem szerette... :( Persze ez semmit nem jelent. Lehet, hogy csak ilyen napja van, vagy épp abban az időszakban nem viselte, mert azt vettem észre, hogy zavarja, hogy nem mozgolódhat. Az is lehet, hogy rosszul kötöttem meg, talán túl szorosra vagy ilyesmi, de lefotóztam, este felrakatom, hátha valaki tud segíteni. Ja! Még azt vettem észre, hogy nem nagyon lát ki belőle, mert fogja a vállait is, ha kibújtatom a vállait, akkor meg nincs mi tartja a fejét...(na inkább majd a fénykép... :oops: ) Persze lassan tartja ő már magától, nade még azért nem lehet szabadon.

Kép
Kép
tabati
 
 


tabati, elöször lilinek se tetszett feszengett ficerget, sokat kell vele ilyenkor sétáélni, rugózni, táncolni...meg fogja szokni és nagyon fogja élvezni, 2 perc alatt bealszik majd rajtad, így nem kell majd nézelődnie sem...aztán pár hét és tartja a fejét akkor kikandikálhat, meg a hátadra is kötheted már.

Kép
Kép
mniki84
 
 


Manó: kaki színén nem lepődöm meg, szedtem vasat, tudom milyen színű lehet a bébié is! de köszi a figyelmeztetést.

Benta: míg szopizott Nándi, kb. 30 g volt a cicimben, így tudtam, h 30, majd 60, 90-120 tápot kell neki csinálni, legfeljebb nem itta meg mindet, vagy ha növekedési ugrás volt, akkor sírt, hogy kell még neki kaja. Most 150 tápot eszik meg, ha megeszi, de van hogy csak 120-at kap, többször keveset elv van most érvényben nálunk. és nem szopik, és 180-at kellene ennie.

Szóval ha tudod, 180-at kellene megennie kb., és tudod mondjuk, hogy 70-80-at szopizik, akkor 90-et vagy 120 ml tápot kell neki csinálni.

Ácicáék megvannak, ma is találkoztunk, holnap is fogunk.
Vendég
 


Manó: én is csináltam így a táppal, mert sszerintem ez a milupa milumil hoki, de a gyerekorvos azt mondta, hogy így nem lehet :shock: , de mikróban meg elkészíthetem :roll: no comment.

Mert úgy voltam vele, h jó forróban elolvad a táp, mármint melegebben, hideggel meg ráhűtök.

Ja, és reggel forralok egy kisebb kotla vizet a bébinek, aztán napközben csak a kívánt hőre kell melegíteni.
Vendég
 


Sziasztok :)

Mi is kinn voltunk. Találkoztunk a lakásszövetkezet igazgatósági tagjával, és megkérdeztük mi újság a lépcsőrámpával. Kapaszkodjatok meg: nem csinálják meg, mert balesetveszélyes!!!
Először csak néztem bambán, aztán mikor leesett sírva röhögtem. Nesze neked Európa és akadálymentesítés :D

Napirend: nálunk hála égnek régóta van :) 4 óránként kaja, este tömés vacsi előtt. Sajna doki néni utasítására kénytelen vagyok éjjel 2 körül ébreszteni enni mert alacsony a súlya, pedig a drága végigaludná már az éjszakát. Így az alábbiak szerint eszünk
2 éjjel utána alvás (gyakran automatán szopizza a cuclit)
6 reggel utána alvás kb fél9-9-ig
10 délelőtt utána mondóka, torna, babajelek gyakorlása, kb fél-egy óra egyedül játszás, pénteken babaklub
2 délután utána meseolvasás, képeskönyv nézegetés, babajelek gyakorlása néha alvás ha nem egyedül játszás
6 délután utána séta mázli, ha bealszik
fél 8 fürcsi
8 tömés utána alvás
10 vacsora utána alvás (van, hogy automatán szopizza a cuclit)

Háááát be kell valljam egy-két éjjel nem ébredtem fel hiába szólt az ébresztő így reggel evett, tehát fél 11-től háromnegyed 6-ig bevágta a szundit :) Házimunkát csak akkor tudok csinálni, ha api itthon van, és vállalja az etetést, mert a kisasszony igényli a foglalkozást, bár próbálom az egyedül játszásra is tanitgatni egyre hosszabb időre. (Cserélgetni kell a kütyüket)

Ma este api játszott vele, erre a fruska nekiállt hangosan rötyögni neki! :D Apás lesz az már biztos. Egyébként merje valaki azt mondani, hogy nem tudnak hisztizni :) Néz, nyávog, csapkodja a lábát, abbahagyja, néz hogy na mi van, és kezdi elölről. Ha ráharapunk, akkor röhigcsél, ha váratjuk mert dolgunk van akkor kezdi nagyobb hangerővel és csörgők dobálásával. :D
Vendég
 


tudom, hogy tápi jobban készül forró vízzel, de szerintem értékes vitaminok vesznek el a magas hőfóka miatt. meg különben is, szerintem nem tesz jót neki a forrázás.

gyerekdoki szerint métt nem jó így. a mikrózás meg mitől jobb?
(na jó, nem vok én mikróellenes, de ilyen bébeknek még mellőzöm, miután síma bocitejet kap, onnan már mikróban van melegítve neki, addig cumisüveg melegítővel szükség esetén, még hozzátápinál is azt alkalmazom)

Kép
kissmanó
 
 


Benta: fiókádnak tegnapra boldogságos hófordulót.

:oops: :oops: :oops: kicsi barátnőnkek, Petrának pedig így pár napos csúszással kívánunk hasonló jókat.

Nórinak pedig holnapra, neki sok tejecskét kívánunk, s akkor tuti anyukájának is megvannak a jókívánságok.

Megyek kukoricás-sajtos muffint csinálni.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Tabati: én fejem párom előtt a cicit, nincs ebben semmi különös szerintem. Főleg hogy bent volt a szülésen- ezekután nem hiszem hogy pont ez sokkolná őt :D
Nekem nagy parám volt, hogy Adél mikor fog magától elaludni este, ugyanis mindig hisztivel végződött a szopi és már nagyon kivoltam! Aztán egyszer semmi nem volt jó: cicin sem aludt el, autós ülésben sem, sétálgatva se, aztán betettem a kiságyba- és elaludt. Onnantól fogva ez van minden este- lassan két hete! :)
Egyébként délután borzasztóan keveset alszik de nem is csodálom: jó az alvókája, mint a szüleinek. Ma is tizenegy után kezdett ébredezni! :D

Benta: ez hihetetlen jó, hogy barátnőid Máté tanítónői Legalább tudod, hogy jó kezekben van a kiccsávó! :)
Hagyjad már, szemüveg takar, perszeee: olyan alakod van a három gyerek után is, mintha 20 éves lennél! Mázlista!!!! :)

Lányok, nem kívánok ilyen estét senkinek: átbőgtem az egészet. Szitu: Adél héttől nyolcig elég nyűgös szokott lenni (nyolckor van pancsi, utána vacsi), ezért beteszem az utósülésbe és cipelem magammal mindenhova, így elviseli a maradék órát. És ma én hülye barom, nem fixáltam le a fogóját annak a sz@rnak, és kiesett belőle a gyerek!!!! Arccal előre a kőre!!!!!! Mintha kívülről látnám az egészet, felkaptam a gyereket aki addigra (szerencsére) üvöltött, én meg vele együtt. A végén már azért bőgött, mert én is bőgtem. Hívtam páromat, de nem értette mi a baj, csak hogy a gyerek leesett valahonnan- behívta a kollégáját és rohant haza. Szerencsére nem lett semmi baj, pancsolt ezerrel és vigyorgott nagyokat, én meg közben csak sírtam és sírtam...
tökmag79
 
 


Szerintetek jól kötöttem fel?

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
tabati
 
 


Tökmag: bakker. Azért elég jól megúsztátok.

Komám mesélte, hogy pár évvel ezelőtt egy másik komája kissé spicces állapotban felkapta a hordozót gyerekestől a vállára, s ott is a hibaszázalék meg volt. gyerek nem volt bekötve. szintén pofával esés a kőre, s ugye megvolt hozzá a lendület is. gyerek feje hejból duplájára fúvódott. apuka piás volt, de gyereket be az autóba, s irány a kórház (Kézdivásárhelyen). ott azt mondták, hogy nincs tomográfjuk, irány Brassó. egyik falusi rendőr a száguldó autót megállította, de mikor meglátta a gyereket, símán továbbengedte. mire Brassóba beértek a gyerekkórházba, gyerek feje lelohadt, s végül semmi bajt nem állapítottak meg nála. azóta már kész nagyfiú, ha jól tudom 5 vagy 6 éves.

Tabati: szerintem próbálkozz még másfajta kötésekkel is, hátha egy másik jobban bejön Noénak.
Nem vagyok szaki, de szerintem egy ekkora bébnek még kéne egy kereszt rész a kendőből, ami plusszban tartaná a hátát.
De nem vagyok ász a kendőkben, uhhó ez síma mezei vélemény volt.

Kép
kissmanó
 
 


Tabati: én is fejtem a férjem előtt.
Szomorúan olvastam, hogy hogyan állnak mások a nyilvános szoptatáshoz :(
Húúú, de jó Neked, 3órát alszik egyszerre Noé. Heni nálatok meg ilyen szuper tervezhető napirend :shock:

Nekünk ma volt oltás. A szuri részét jobban viselte Petra, egész hamar megnyugodott. De míg a múltkor sokat aludt, ma egész nap kézben volt vagy ha rövid ideig sikerült is letenni, akkor magyaráznom kellett neki, különben sírt. Viszont pár óra múlva már volt sok mosolygás, de gyakran eltörött a mécses is. Szóval, nagyon érzékeny a kis lelke ma.

Manó: köszönjük szépen! :) 3 hós adatok: 6160g és 65cm
Kukoricás-sajtos muffin? Hmmm, de jól hangzik, de Petra pocakja nem bírja a kukoricát. Azt hiszem eddig ez az egyetlen, amitől fáj a poci.

Rákérdeztem, hogy majd mikor kezdjük a hozzátáplálást (azt hittem majd 5-6hót mondanak) és azt tanácsolta a dokinő, hogy már kezdhetem (1-1kanál) kínálgatni neki a barackot :shock: Szerinte jobb a gyümi a tápnál és idővel majd kiválthatok így egy hozzátáplálást. Olyan hirtelen és váratlan volt ez, még nem készültem fel rá :D

Tökmag: elhiszem, hogy rosszul érzed magad, de szerintem hasonló minden háztartásban előfordul (leesik, ráesik, kiborul). Bár gondolom ez nem nyugtat meg :( Sajnálom.

Nálunk este 70%-ban apa altat 8) Ha megy aludni, akkor összeszedi a gyereket és viszi magával. :lol:

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


[quote="cosmopolita"]
írta:
cosmopolitaNálunk este 70%-ban apa altat 8) Ha megy aludni, akkor összeszedi a gyereket és viszi magával. :lol:


ezt felolvastam apának. reakciója: "ez apropó?"

Kép
kissmanó
 
 


Na, bocsi, csak most tudtam rávenni férjemet, hogy rakja be a fotót, de látom neki sem megy tökéletesen, miért ilyen b.... nagy??? Na mindegy.

Tökmag!

Előfordul, szerencsére nem lett baj. Nekem anyukám és anyósom is mesélt hasonló eseteket. Nagy ágyról leestem meg ilyenek.

Az esti alvás nekünk pont fordítva alakult, mint nektek. (ergo ti szerencsésebbek vagytok) Az elején beraktuk az ágyba és rögtön elaludt. Mostanság megy a hiszti, és egyre nagyobb hiszti... :roll:

Anuk!

Jó sok program egy ilyen kicsi babunak! :shock: Nekem azt mondták, hogy néha már attól is sírhat, ha túl sok inger éri. Te nem vetted ezt észre? Mi most új játékot találtunk ki: félig fekszem a kanapén, talpam is fenn van és úgy ül velem szemben a combomon ( nem teljesen ül, hanem mint egy autósülésben) egyszer véletlenül eldőlt rám, és rájött, hogy ez milyen jó játék. Azóta ezt játszuk. nagyon élvezi, vigyorog ezerrel, nagyon huncut. De egy negyed óra múlva már elfárad. Noé tuti nem bírná a meseolvasást még, ő meg azt igényli, hogy fizikálisan játszunk vele, közben persze lehet mesélni. JA! Egyedüljátszás....max 10 perc, aztán sírás van... :roll: Néha a kiságyában evés után elgügyörészik a napocskájával és abba bele tud aludni.

Kép
Kép
tabati
 
 


Fejést csak azért kérdeztem, mert engem meglepett, hogy sokan nem fejnek a férjük előtt...(mondjuk az is, hogy a Rubint Rékának külön fürdőszobája van, mert amit ott csinál az nem tartozik a férjére... :shock: )

Cosmo!

Kezditek a hozzátápit? De izgi!! :D Én még anno kérdeztem a védőnőt, amikor nagyon tápszereztem, hogy mikor kezdhetjük majd el, de rajta nagyon láttam, hogy a 6 hónapot ki kell várni. Ha bírom anyatejjel, akkor viszont nem bánom. :wink:

Manó!

Amit a hátán látsz, az keresztben van, csak szét van húzva az anyag, hogy jól tartsa. :roll: Amúgy erre a kötésre is az volt írva, hogy közepes nehézségű. Olyan is van, hogy könnyű? Lehet nekem elsőre az kéne... :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


én innen csináltam legeslegelőször:
http://www.babakozelben.hu/hasznalat/ha ... _kendo.htm

Kép
kissmanó
 
 


Manó: jajj, ha púp nőtt volna a fején, vagy vérzik, tuti sokkot kapok! Akkor még olcsón meg is úsztuk?! Azért a vállról elég nagyoteshetett a gyerek...! Akkor bőgtem leginkább, mikor fürcsi közben mondogattam neki, hogy neharagudjneharagudjneharagudj és egyszer csak rám mosolygott...

Tabati: én sem vagyok hordozós, úh nem tudok segíteni... :(
Huhh, ismerős ez a hiszti és még nagyobb hiszti! Már előre rettegtem az estéktől! :(
Nem tudom mi történt, hogy egyszer csak magától alszik el, de örülök neki!

Cosmo: raksz fel képet Petrusról?
És adni fogsz neki gyümit?
Nálunk ez volt szuri után (doktor néni mondta, hogy tegyünk rá borogatást :lol: ):

Kép


Anuk: mi az a babajel gyakorlás?
tökmag79
 
 


Hali

Tabati: nálunk akkor sír, ha unatkozik, mivel nappal szinte semmit sem alszik :) Általában apival szoktak reggel meg délután séta után játszani (röptetős, ringatós, ugrálós api hasán stb) Nekem marad a szellemi tevékenység és a torna. Ez utóbbi egyenlőre 5-10 perc, végigmozgatom, nagyon élvezi. A mese olvasás most még nagy képes leporellós könyvekből van, vagy színes szivacskönyvbe anya talál ki mesét :) Ez mehet fél-egy óráig is, csak győzzem szusszal. Egyik kedvenc a Török és a tehenek :D ha meglátja a teheneket már hangosan kommentálja, hogy a hülye Mehemed már megint cibálja a tehenet.

Babaklubra azért van szükség, hogy szokja a közösséget, kimozduljunk stb. Múltkor nagyon bealudt a végére :D El is jöttünk előbb.

Tökmag: Babajelek a siketnéma nyelv van leegyszerűsítve. Mondod és mutatod, hogy mit akarsz. Ha sokat csinálod, akkor elvileg (legalábbis azt olvastam) megjegyzi és amikor már tudja koordináltan mutogatni mit akar, de még nem tud beszélni akkor is megértitek egymást. :D Nálunk a pisi jel hamar meg lett tanulva (csípőre csapás, hogy pelust kell cserélni)
Egyenlőre csak párat mutogatok, mint anya, apa, enni, inni, fáradt, fáj, pisi-kaki, szeret, séta.

Megyek :) Ébredezik
Vendég
 


helllóbelló

tabati szerintem alakul a kötés, de szerintemis húzd rá még azt a réteget ami a hasadon megy keresztül így tartja a hátát..akkor jó a kötés ha a hasad és az ő hasa közé nem fér be a kezed...

anuk: tudnál erről részletesebben írni, nagyon érdekel, ezt tanulni kell vagy hogyan?

3 hóa adatok, ma voltunk státuszon:
6120 gr, 64,5 centimetró, 97es percentilis mindkettőre, 40 bukósisak, 43 cickó

Kép
Kép
mniki84
 
 


Tökmag: mindjárt keresek valami előnyös képet 8) Nem tudom, hogy kezdjem e. Aludtam rá egyet és bizonytalan vagyok. Logikusnak tűnik amit mond, hogy jobb a gyümi, de nem fog emiatt leszokni a szopiról? Bírja a pocakja? Érett hozzá, hogy kanállal egyen?... ilyen gondolataim vannak. :roll: Azt hiszem még gondolkodom rajta egy kicsit.

Felébredt... majd még jövök.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Sziasztok!
Na elkezdődött a suli.Képzeljétek,fiuk osztályfőnöke teljesen fel volt háborodva hogy mi az hogy nem lesznek napközisek a gyerekek.Na én tegnap bementem és megkérdeztek az egyiktől hogy mi az hogy számon kér amiért nem lettek beiratva.Erre azt mondta hogy a Dominik mellettt tuti nem lesz időm velük tanulni.Mondtam neki hogy biztos nehezebb lesz de hadd döntsem már el én hogy napközisek lesznek-e vagy sem.Szerintettek?
Dominik beszél!!!!!!!!!!!!!A nagy szokincs:goá,heő,hüe(ez lehet hogy már a hülye :D mert mindig akkor ondja mikor mérgelődik a macijával),aga,gigi.
KÖRKÉRDÉS!Van itt az utcában egy anyuka aki minden reggel hashajtót ad a 11 éves fiának de ő se tudja miért aki ez miatt naponta többször bekakil és van hogy pelenkát ad ará.Ezt többen meg tudják erősíteni.Szerintetek szoljak a védőnőnek?Nagyon sajnálom szegény kiskrapekot.

Kép
kata840725
 
 


Kata: oszifő :twisted:
védőnő: ha az a vén csoroszlya, akkor inkább várd meg míg kimegy nyugdíjba.
suliban nem tudják mi az ábra azzal a gyerekkel? talán inkább ott kéne kednei ha még az a vén banyek van nálatok (is)

Kép
kissmanó
 
 


Kendő nagyon nem jön be, szerintem túl későn kezdtük... :( nemrég vettem ki, mert ordított, és még mindig nem tudtam megnyugtatni... itt sírdogál szegény... :( Hát talán majd a következő babunál... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?