Sziasztok!
Cserieri: hú, nem jó ez a baleset! Vigyázz, ne fertőződjön el!! Szegényke!
Betti: de tuti, hogy ott kapta el Emese, mert ott volt ugyanez a betegség múlt héten, mindenki átesett rajta (csak a barátnője nem), mindenkinek egy napig tartott. Aznap, mikor ott volt Emese, a nagymama és nagypapa vigyázott rájuk (szülők dolgoztak) és mindkettő szintén tegnapra lebetegedett, ugyanaz, mint Emesének és ők is jobban vannak mára (beszéltem velük telefonon). Emese azóta is jól van hál istennek, ugrabugrál, ma még nem is kakilt, hányingere sincs. Úgyhogy megyünk évnyitóra... Bencének is szerintem a táptól volt tutira, mert semmi más tünete neki nem volt. És nem lehet véletlen, hogy táp váltásnál. Asszem visszaállunk (mivel sajna a régit nem lehet) a dm-re, vagy van valami jó tippetek 2-es, 3-as tápra? A védőnő szerint 24-48 óra alatt ürül ki a táp (régi), és igaza lehet, mert két napja nem adtam a mildibé3-at, amitől hasmenése lett és tegnap este óta nem volt hasmenése. Most kakilt és teljesen normális.
Istike: szegény.... csak jobb lesz nemsoká. Bár nekünk így zajlott a böliben az első 2-3 hónap!
Bírom, mikor emberek beszólnak. Normális szülő nem adja be a gyerekét, csak ha nem muszáj, vagy épp úgy gondolja, a gyereknek jót tesz a társaság. Miért kell még ezzel is bosszantani egy gyermekéért aggódó szülőt??? Hülyék. Szólj be igen is, Neked is jót tesz!
Tényleg, nem kell valakinek egy bontatlan doboz mildibé3-as (banános) tápszer, akinek bevált?
Remélem az,hogy ettől hasmenése volt, nem feltétlen jelenti, hogy tejérzékeny lesz. Védőnő szerint nem. Családban senkinek nincs.
Gabi: köszi az aggódást. Hát igen, sok baci összejött a nyárra, de így is azért örülök, mert valamennyire tartalmas nyarat tudtunk a gyerekeknek kreálni. Igen, én is félek a sertésfinflulenzától, de pont tegnap láttam egy videót a neten, ahol egy neves külföldi prof. arra kért "minket", hogy semmiképp ne adassuk meg a védőoltást, mert kárt tesz az emberekben. Főként azért, mert az immunrendszernek betesz. Hát... nagyon meggyőző volt. Most legyen okos az ember!
Gergő kaja: hát... nehéz. Én biztos darabosabbat adnék a helyedben, ha bokákol esetleg,vagy kihányja, tarts pár hét szünetet. Nekem a két kicsi 9-10 hónapos korától ette a 8 hós bébikaját, előtte bokákolás, hányás volt. Viszont addigra megért a gyomruk rá és nem volt gond. Annál tovább szerintem Te se hagyd húzni, ne csak a pépeshez szokjon hozzá. Rágcsáltass vele nyugodtan kiflit, babapiskótát, nekem tavaly védőnő azt javasolta.
Anikó: Jó nagy lába van akkor Matyinak. Bencének most 20-as, pedig ő sem piskóta legény. Bár a dechatlonos tornacipője 21-es és pont jó rá. Elég nehezen adom fel a lábfejére.
Én részemről a mostani pároddal való találkozás elmesélésére szavazok, a múltat hagyjuk pihenni!
Ági: hát... szegény Ti. Sajnálom Antikát. Bence is elég nyűgös mostanában, kevesebbet is eszik. Szerintem, ha már kérdezel minket, én a hasára szavazok, biztos nem jó, ha nem kakál, biztos fáj neki. Legalábbis ha magamból indulok ki, hogy ha kakilnom kell (már bocs) olyan feszítő érzés, nem? Esetleg gyerekorvost kérdezni egy hasi uh-ról? Szerintem hosszú távon nem az a megoldás, hogy széklet "meghozókkal" tömd. Szemüveg: nem tudok tippet adni. Csak megszokja... Láttam olyan pántot, amit hátul kell rögzíteni babáknak (igaz napszemüvegnél), amit nem tud úgy levenni. Esetleg...
Megismerkedésetek tök ari.... aranyos lehetett Anti az újságos bódé előtt!
Na megyek, most már nem jövök estig szerintem. Ezerrel készülök. Még vasalnom kell az évnyitóra, most mostam, teregettem egyet. Fel akarok mosni, Dórikát altatom, szóval... van mit tenni.
Sziasztok
Szilvia
UI: Verika, Lola délután talizunk.