Új privát üzeneted érkezett!

mariann, angie!

Jaj, annyira sajnálom, csupa rossz hírek. :cry:

vadszi!

Veled mizu?

Csajok, az amniocentézis az 100%-osan megmondja hogy down-os a baba? Vagy az is csak egy lehetőség?
csézjang
 
 


Vadszi!

Nem tudom, az orvosom / aki profi, jó hírű és megbízom benne azt mondta hogy 10+2 naposnak írja a gép és 4 cm. Hát nem értem. Neked hogy van ez???
csézjang
 
 


Csézjang! Állítólag az amniocentézis az 100%-os. És megtudják belőle a nemét is, 100 %-ra. Csak hát kockázatos, 1-3% a vetélés utána. Ezért az az uccsó!
De szerintem, ha nekem valami rossz lenne, biztos megcsináltatnám...
Vendég
 

 
 

vivi!

Hát az tök jó ha az emniocentézis 100 %-ra megmondja, Angie helyében tuti én is elvégeztetném.Hát nem lennék a helyében, borzasztó lehet várni csak várni hogy egészséges- e a kisbabám.
Azért nagyon remélem hogy kiderül nála hogy minden rendben és fellélegezhet szegény. :(
csézjang
 
 


Mariann: nagyon nagyon sajnálom

Lányok ez tök ciki megkérdezni, de nektek rendesen van székletetek mióta terhesek vagytok? Nálam hatalmas problémák vannak, de a hashajtóhoz nem nagyon akarok nyúlni.

Kép

Kép
andrea001
 
 


Andrea, én is így vagyok, mint Te és ez normális. Sok gyümölcs segít, nekem az őszibarack a legjobb, de ha már az sem, akkor az aszalt szilva a tuti. :)

Kép
Kép
ginnie
 
 


Ginnie: köszi kipróbálom, mert ez totál gáz. Kisfiammal ilyen problémám nem volt.

Kép

Kép
andrea001
 
 


szisztok

ismét visszatértünk a nyaralásból. Végleg. Az tuti nem teszem ki most a lábam a lakásból hosszabb időre pár hónapig.

Bevallom őszintén, csak az uccsó 2 oldalt volt erőm visszaolvasni.
De nagyon rossz híreket láttam... :cry: :cry:

angie,
kitartás!!!!! Bár ezt már úgyis nyaralás után olvasod. Még nincs minden veszve!

mariann
szavakat sem találok... :cry:


A jó eredményekhez gratula mindenkinek.

Velünk minden ok.
A hasam döbbenetes méreteket ölt. Pont 1 hónappal tűnik nagyobbnak, mint anno Flórával. Majd teszek fel pocakfotót.
Sajnos amitől nagyon szenvedek, az valami újabb fertőzés. :evil: :evil:
Már nagyon kivagyok ettől!! Pedig úgy vigyázok magamra, hogy azt el sem hiszitek. Az összes nagyaréást vízmentesen csináltam végig, nehogy összeszedjek valamit. A saját nagymamámnál sem ülök a deszkára... stb és mégis.
3 hónap alatt 3 fertőzés. :evil: :evil: legjobban attól félek, nehogy baja legyen a babának.
Pénteken megyek dokihoz, remélem most már kitalál valami hatékonyat. A férjem is megy urológushoz. Bár emiatt jóformán már nem is szexelünk. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Szia Honey! Üdv itt! Akkor biztos kinyaraltad magad! Mi még most megyünk majd a szüleimhez le vidékre, ha túlvagyok a genetikai uh-kon stb. Pocakod nő? Hát... ne tudd meg, enyém is mekkora, mint egy 16 hetesnek. Közbe meg 11.... :shock: :roll:
Ma már a terhesfarmert vettem fel a délutáni sétára! 8)
Vendég
 


vivi,
dettó! :D
A férjemmel holnap előbányászatom a terhescuccaimat a tárolóból, mert már egyetlen nadrágomat sem tudom bekapcsolni.
Most megnéztem a régi pocakos képeimet ... húúúú Flórával kb félidősen volt ekkora!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!
Nekem is 10 cm-t nőtt a hasam körfogata eszméletlen :?

Kép
Kép
20100310
 
 


10 CM?! aZ SZÉP!
Hogy szólíthatlak? Mert ez a dátum így leírva nekem olyan sorszámosan börtönös... bocsi, tudom, hogy a terminusod

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Szia!
Heni vagyok :lol:

Kép
Kép
20100310
 
 


Jó reggelt Csajok!

Hát az én hasam dettó. Most akarom elővenni a kisfiammal használt terhesruhákat, ami tök cikis a 11 héten mert azokat anno a 20. héten vettem !!!! Gergővel 16 hetesen volt ekkora hasam, de olvastam hogy többedik gyereknél előbb nagyobb a pocak, hát tényleg így van!....

A székrekedésről annyit, hogy én is ettől szenvedek, hiába eszem szilvát, barackot, savi kápit, attól sem megyek néha napokig wc-re, / viszont hányok a gyümölcsöktől / tök rossz mert ettől a nem vécézéstől rossz a közérzetem.... :( azt mondják az 5.hónap után jobb.Kisfiammal nem emlékszem ilyenre én sem...

Komolyan mondom engem jobban megvisel a második terhességem mint az első, igaz 5 évvel idősebb is lettem.De sok nőtől hallom hogy másodszorra sokkal nehezebben viselik a terhességet.Na igen, hiszen már ott van egy poronty aki után rohangálnod kell, oviba vinni, szórakoztatni, semmi pihenés...Hát tényleg tök nehéz...De remélem megéri hisz ha minden jól megy jövő márciusban egy cuki kisfiú/kislány boldog anyukái leszünk!Nemigaz?
csézjang
 
 


Csézjang :)
nekem meg pont a 2. terhesség volt könnyebb, most sokkal nehezebb a sok hányás miatt. Próbáld meg, hogy teszel búzakorpát, zabkorpát joghurtba, palacsintába, bundáskenyérbe, szóval majdnem mindenbe, mert a korpa nagyon rostos és lazitja a székletet. Gyümölcsöket én is nagyon kivánom, de sajna én is kihányom (tegnap bepróbálkoztam fini friss szőlővel... visszajött...)

És a sok hányás miatt én nem hizok, hanem fogyok, kb -3 kgnál tartok. Én is előszedtem a kismamacuccokat, de egyelőre egyik sem kell, mind lötyög...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!
Én bírom a gyümölcsöket. Tényleg, egyetek rostokat, zabkorpát, stb. Akár gyümölcsjoghurtba, vagy natúrba mézzel. Nekem a legelején volt ilyen, hogy beszorultam, most már semmi bajom. Esetleg ha nagyon nem jön, napok óta, glicerines kúp időnként? Abban semmi olyan nincs és segít!!! Ha már más nem!
Vendég
 


Hát én ezeket a méret doglokat nem értem. A dokinál a gép írta ki erre a méretre, hogy 11 w.

Na mindegy nem érdekel, a lényeg az hogy egyenlőre minden rendben van. Meg amúgy 3 nappal úgyis fiatalabb. Ezt én tudom.

Amúgy jól egyáltalán nem vagyok. Pénteken iszonyatosan voltam. Folyton hánytam még a munkahelyemen is. Arra gondoltam hogy ez a babócám bosszuja volt. Ha mi megpiszkáltuk őt, ő is megpiszkál engem. Azóta kicsit jobb, de ma is hánytam már.

Nekem a hasam még egyáltalán nem nő. Mondjuk én eddig csak fogytam. Több mint 5 kg-ot.

Akik voltak már a 12. heti vizsgálaton, nektek hasi, vagy hüvelyi uh volt?
Nekem most a 11. héten még hüvelyi volt, mert hason keresztül nem látszott. (hát nem vagyok túl vékony)

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Én aztán tényleg nem vagyok vékony de soha nem csináltak hüvelyi ultrahangot

Kép
Kép
20100310
 
 


Andi!
Szorulásra állítólag jó a tamarin lekvár is. Nekem nincs ilyen gondom,de tavaly a másik topikban úgy emlékszem,hogy ezt is írták. Próbáld ki hátha ezt segít.

Mariann!
Nagyon-nagyon sajnálom.Te voltál az egyetlen aki közel is laksz hozzám....Sajnálom és mielőbbi pocakosodást kívánok.

Angie!
+++++++++++++++++megy az ima és a pozitív energia,hogy a 75 % győzzön :wink:

Kép
Kép
a.m.
 
 


Vadszi!
Nekem most a genetikain volt hasi is meg hüvelyi is,mert én sem vagyok vékony (sőt)és a hüvelyin jobban látszott mindene a babának.

Kép
Kép
a.m.
 
 


Mariann! Én is nagyon sajnálom. Kitartást a jövő héthez, és remélem, hamar csatlakozhatsz megint a babavárókhoz!

Vadszi! Nekem csak hasi UH volt, mindkét genetikain. Tavaly a SOTE I-en még hüvelyi volt a 12. heti, de a sote II-n nem. Biztos kórháza, orvosa válogatja.

Én csak a front miatt voltam rosszul, nem kaptam levegőt és fájt a fejem. De ma már jobb. És nekem is a 2. terhesség tűnik könnyebbnek, már csak azért is, mert nem görcsöl folyton a hasam. Viszont elkezdett fájni a mellem, pedig 12 hétig nem is éreztem.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

ma nyugis , ágyban pihenős napom van, jól esik, bár már kótyagos vagyok a sok olvasásától :)

Mariann, nagyon sajnálom, együttérzésem!

Ezek szerint csak a betöltött 12. héttől van nagyobb biztonságban a baba? Mit tudtok erről?

Mostanában folyamatosan éhes vagyok, 3 órával evés után már luk van a gyomromban, ez a megnövekedett savtermeléstől lehet?

Nekem is nagyon jól esik ez a hidegfront, kimondottam élvezem, hogy hűvösebb van, és végre levegőt kapok.
A székrekedés engem is kínoz, de nem mindig, én búzakorpát teszek mindenbe, levestől kezdve főzelékig, megzúzott lenmagot is, , zabkekszet és sok nektarint és őszibarackot eszem, és sok-sok vizet iszom, ez segít a szoruláson.....mikor kevesebb vizet iszom, máris rosszabb.

Én elég vékony vagyok, és látszik már a pocak, nem túl nagy, de észrevehető, hogy mi a helyzet :D
lassan be kell szereznem egy-két gumisnacit, addig még a régieket hordom, meg vannak szoknyáim, amik még kényelmesek.....

Szép délutánt nektek!

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk mi is a nyaralásból, ami szuper volt, de nagyon elszomorodtam, mert csupa rossz hírt olvasok..

Angie! Nagyon-nagyon drukkolok, hogy semmi baj ne legyen! Ha Te érzed, hogy egészséges, akkor úgy is van!!! Mennek a +++++++ok!!

Mariann! Őszintén sajnálom, és kívánom, hogy mielőbb felépülj, és babásodj!

Székrekedés nálam is játszik, én vízben elkeverhető rostot eszem, és ez segít. Aki nem bírja a gyümit, próbálhatja ezt is.

Pocak szédületes tempóban nő, a fiamnál 6 hónaposan kezdett el látszani, most meg rég.. :shock: Terhesnacit én is elővettem, bár még le-lecsúszik kicsit, de azért sokkal kényelmesebb, mint nem begombolt nacit hordani...

Ktouch: hogy mikortól van biztonságban a baba? Elsőre azt mondanám, hogy amikor megszületett, a kezemben van, és teljesen egészséges. De ha jobban belegondolok, életem végéig azon fogok aggódni, hogy a gyerekeimnek ne legyen semmi komoly baja.. :wink:

Kép

Kép
monccs
 
 


monccs írta:
Ktouch: hogy mikortól van biztonságban a baba? Elsőre azt mondanám, hogy amikor megszületett, a kezemben van, és teljesen egészséges. De ha jobban belegondolok, életem végéig azon fogok aggódni, hogy a gyerekeimnek ne legyen semmi komoly baja.. :wink:



természetesen monccs, igazad van....de tudod, mire értem a kérdést, hogy mikortól scökken az esélye egy magzatelhalásnak? vagy valamiilyesmi.....

Kép

Kép
ktouch
 
 


Én is úgy tudom, hogy a 12. hét után jelentősen csökken a magzatelhalás esélye. Legalábbis az én dokim ezt mondta. Szóval Ktouch, még 2 hét a bűvös 12-ig. :wink:

Kép

Kép
monccs
 
 


Ktouch, nekem a dokim azt mondta többször is, hogy mivel vérrög miatt tart táppénzen és vagyok veszélyeztetett terhes, így a 12. héttől valóban nagyon lecsökken a vetélés kockázata. És valami olyasmit magyarázott még, hogy a 10-12. hét a legveszélyesebb időszak, mert akkor sorvad el a sárgatest, aminek eddig nagy szerepe volt és veszi át a méhlepény (asszem) a szerepét. És amíg ez be nem áll, addig nagy még a kockázat. De szerintem úgy van, ahogy Monccs írta.... Folyamatosan aggódni fogunk valami miatt... De a pozitív gondolkodás nekem is sokat segített eddig és az imák is.

Hehe és igen, én is úgy érzem, hogy 2-3 óránként tudnék enni. Tegnap szülinap volt nálunk, mindenki annyit evett, hogy majdnem szétpukkant, én is, de amikor 2 óra múlva ők még megmozdulni sem tudtak én vigyorogva mondtam, hogy tudnék enni megint! :)

Kép
Kép
ginnie
 
 


Vadszi! A fiamnál a Sote II-n soha nem csináltak hüvelyit, most az Istvánba járok, és a 12. hetire is azt mondta a doki, hogy hüvelyi. Gondolom, gépfüggő..

A mért CRL-re még annyit szerettem volna reagálni, hogy a mért érték függ a baba helyzetétől is, és hogy úgy tudom, hogy a különböző gépek akár néhány mm-ben el is térnek a kiértékelésnél, azaz egy adott méret az egyiknél valóban lehet 2-3 nappal idősebb/fiatalabb terhesség, mert nem ugyanazon "mérettáblázatot" használják. Hogy ez miért nem egységes, azt nem tudom.

Honeymoon: a fertőzésekre. Nekem még nem terhesen volt ilyen többször visszatérő problémám, és a rendes kezelés (hüvelykúp) után egy 12 napos kúrát kellett tennem egy Gynoflor nevű kúppal. Nem tudom, hogy azt lehet-e terhesség alatt, de esetleg kérdezz rá a dokidnál. Sajnos a terhesség alatt védtelenebbek vagyunk a fertőzésekkel szemben..

Kép

Kép
monccs
 
 


Sziasztok

Ettem tegnap mindent össze-vissza amit írtatok, hát hatás semmi, pff már tök kész vok:( ráadásul annyira allergiás vok, hogy tegnap este már ahogy köhögtem hánytam is:( tök félek hogy valami baja lesz a babának:(. Megyünk ma Papkeszire a házi dokinkhoz nyaralni pár napot, remélem kitalál valamit, mert ezt már nem bírom:(
Második terhességet valamiben rosszabbul bírom én is, de a hányás eddig elkerült és rosszulléteim sem nagyon voltak, de hisztisebb és fáradtabb vok az tuti, meg sokkal sokkal érzkenyebb mindenre:(

Hony: fertőzés, ez elég gáz, nagyon kiváncsi vok mit fog mondani a doki....

majd jelentkezem jók legyetek

Ja hasméret, nekeem mindenki azt mondta kettő lesz, akkora a hasam

Kép

Kép
andrea001
 
 


Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz híreket olvastam. :(

Mariann! Nagyon sajnálom, és mielőbbi testi-lelki felépülést, gondtalan pocakosodást kívánok! Remélem, hamarosan bekövetkezik.

Angie! Nagyon drukkolok, hogy a leletek ellenére bejöjjön az a jó 75%, ami nem is olyan kevés.

ktouch! Előző terhességemnél belémverték az orvosok, hogy 12 hétig ne éljem nagyon bele magam a babába. :S 12 héttől már lehet. Szóval én most is úgy álltam hozzá, hogy bármi lehetséges...

UH. nekem az első 7 hetes ultrahangot a dokim hason keresztül próbálta volna, de keveset látott, így maradt a hüvelyi. A 12 hetes már a kóházban is és az Istenhegyin is hasi volt. Viszont fontos, hogy telt hólyaggal menjetek, az Istenhegyin kicsit gond is volt, mert nem sokkal előtte ki kellett mennem...

Méretkülönbségek. Most pl. 2 nap különbséggel több, mint 1cm különbség volt a méretek közt. Mennyire megbízhatóak lehetnek akkor ezek a mérések, becslések... Lucával állandóan aggodalmaskodhattam a méretek miatt, mert mindig kisebbnek mérték, már azt hittem túl kicsi lesz a baba de végül 3 kiló felett volt és 52 cm. Szóval tök ideális és normális. De akkor is és most is tudom, hogy mikor foganhatott, szóval én ahhoz tartom magam. Hiába próbálnak nagyon meggyőzni, hogy későbbi. Most is kisebbnek mérték kicsit a tesót. De tudom, hogy a 14-i együttlétből valószínűleg 16-án foganhatott (LH teszteltem). Később nem nagyon, mert olyan sokáig nem bírják az ivarsejtek, az LH jelezte a hormoncsúcsot (tehát 1-2 nappal utána lehetett a tüszőrepedés), és hát a számításaim szerint teszteltem is, ha később fogant volna, akkor még nem tesztelhettem volna + -at. A lényeg, hogy most nem vagyok hajlandó idegeskedni a méretek miatt és főleg nem a szülésidő becslések miatt. A baba általában úgyis felrúg minden számított szülésidőt... :)

Márti! Kíváncsi vagyok, hogy a dokid neked mit mond a kórházi helyzetről? De ahhoz, hogy pl. fizetőssé tegyék sok dolgon kellene változtatni. Pl. ne huszonéves rossz UH géppel vizsgálják a kismamákat. És egyelőre semmi változás... Szóval akkor még ne akarjanak rajtunk semmit bevasalni később.

A rosszul levőknek kitartást! A nem hízásnak azért örülnék... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.08.30 15:59-kor.

biribon
 
 


Hasméret. Hát, nekem is nagyobb az első terhességhez képest. Én még 14 hetesen hajnalig roptam az esküvőmön, gyönyörű esküvői ruhában, nádszálvékonyan és senki nem mondta volna meg, hogy terhes vagyok.
Most azért már többen megjegyezték, hogy látszik... :roll:

biribon
 
 


Sziasztok!
ANDREA! Én azt tenném a helyedben, ha semmi nem segít a szoruláson, vennék glicerines végbélkúpot. Ebben semmi káros nincs. És az tutira segít, lehet, hogy már azért nem használ a sok rost, mert annyira el vagy dugulva. Kúp után meg szépen eszegesd, amiket írtunk, és akkor már nem fogsz ennyire eldugulni többet!!!
Egyébként az elmúlt 2 napban 2 olyan történetet is hallottam, hogy rossz nyaki redő, rossz kombinált és rossz integrált (!!!) után, az amniocentézis meg jó lett és semmi baja a gyereknek, nagyon bízom abban, hogy Angie babájával is minden ok!!!!! Imádkozom értük!
Vendég
 


Igen a 12. héttől már lehet leereszteni, akkor tényleg sokkal kevesebb a vetélés. Én valami olyasmit olvastam, hogy az előtte levő időszakban a súlyos rendellenességek miatt vannak vetélések. Szoval ha úgy vesszük, szelektál a szervezet...
Vendég
 


Csajok, jó reggelt!

A 12 heti sima vérvételt jövő héten éhgyomorra kellene csináltatnom, de ha én nem iszon pár korty vizet akkor hányok reggel éhgyomorra. Néhol azt írták hogy az éhgyomor azt jelenti hogy pát korty vizet lehet azért inni vérvétel előtt.Tényleg így van? Mert akkor meg vagyok nyugodva, különben összehányom magam vérvételkor az tuti...Nyaki redőre 11-én megyek a kórházba.
csézjang
 
 


csézjang :)
Néhány korty hideg vizet szabad inni. Én sem birnám ki anélkül. Ráadásul, ha nem iszol eleget, eléggé besürüsödik a véred, és sokkal macerásabb a vérvétel. Anno a páromnak mindig azt mondták, inkább igyon vizet, igaz, őt rendesen szurkálták 3 hetente és szétmentek a vénái (kemot kapott)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Mariann
Sajnálom.... :(
Kívánom, hogy hamarosan újra pocakos legyél

Angie

:shock: Én bízom abban a 75%-ban :wink: +++++++++++++++
Remélem, azért tudsz pihenni: wink:

Honney

Nekem az előző terhességemet végig kísérte a hüvelyfertőzés:( És valszeg most sem úszom meg.
Van kimondottan olyan antibiotikum, amit kismama szedhet, én is szedtem. És most is használok kúpot és kenőcsöt. A Pimafuchin amit kimondottan ilyenkor kismamáknak írnak!
Ne aggódj, ha rendesen kezeled, és az orvos is rendszeresen ellenőriz akkor nem lesz gond, csak kellemetlen:?

Czéjang

Az éhgyomori azt jelenti, hogy semmilyen kalóriatartalmú ételt, italt nem ihatsz. Vizet nyugodtan. Én még cukormentes rágót is rágtam :wink:

Voltam ma védőnőnél, már nekem is van kismama könnyem :D

málna2162
 
 


Tényleg, védőnőhöz majd az orvos fog 'beutalni'? Vagy hogy kell oda menni? És a védőnő adja a kiskönyvet? Azért nem tudom, mert az én dokim azt mondta, hogy betöltött 12. hétig nem is vesz terhesgondozásba... (azért persze rendesen foglalkozott velem :wink: )

Kép
Kép
ginnie
 
 


ginnie :)
elég érdekes hozzáállása van a dokidnak :) de ugye mindenki más.
Igen, a dokid fog irni egy papirt a védőnőnek, ha van már, akkor viszed a leleteidet. Egy csomót fog irkálni a védőnő, legalábbis nálunk rengeteget kell adminisztrálni, kitölt egy kartont, egy nagy könyvet és a te kiskönyvedet is elkezdi töltögetni adatokkal.
Nálunk elég csak besétálni a papirral, nemtom kell-e nálatok időpontot kérni. :)

málna :)
nem szoktam rágózni, de sztem a cukormentes rágóban is van édesitőszer, nem? Bár ebben nem vagyok biztos. :roll: Na, mindegy, a lényeg a viz volt :P

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Köszi Minyu! Elvileg azért nem vett gondozásba még, mert a 12. hétig veszélyeztetett vagyok fenyegető vetéléssel. Nekem is fura volt, de így szerintem érthető. :)

Kép
Kép
ginnie
 
 


Mariann!!! Annyira sajnálom! Remélem majd üzensz és akkor örülhetünk a jó hírnek!

Angie! Neked szorítok, hogy a 75% nyerjen, és minden rendben legyen!+++++++

Vivi én is nagyon szenvedtem a melegtől, nagyon jól esett 7végén ez a lehűlés!

Húh, a 12. hétig még 2 hetet kell kibírnunk!!!
Ma megyek dokihoz uh-ra. Izgulok, hogy minden jó legyen. :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Sziasztok!

Viggi én is ma megyek, mert a saját dokim beteg, és mostanra tudtam egy másik dokinál időpontot szerezni!

Drukk egymásnak! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi! Drukkolok neked!!! :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Sziasztok!

Megjött a laborpapírom.
Szerintem elég jó lett. Egy ami egy kicsit magas. WBC 10-ig jó nekem meg 10.8 ami szerintem nem olyan vészes. Meg azt irja a net, hogy egy sima gyulladástól lehet magasabb érték. Nekem meg a karomon volt gyulladás.
Toxoplazma: az egyik pozitiv a másik negatív. Azt mondta a védőnő, hogy az a legjobb mert akkor már átestem rajta. És nem kaphatom megint el. Viszont a pozitivnál van egy csillag, hogy magas az értéke. ???

Meg a vizeletem lett sza.. Tavaly nyáron elkaptam egy jó kis fertőzést egy fürdőben. Azt mondták, hogy az végigkisér életem végéig. Időnként ki fog újúlni. Hát sikerült neki most.
Majd holnap megyek a körzetihez mondom neki.
Tavaly egyébként nem használt rá az antibiotikum, hanem a tőzegáfolya kapszula. Majd megkérdezem, hogy azt most szedhetek e.
na, megint jó hosszú lettem.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Vadszi, hogy hogy az egyik toxo pozitív, a másik negatív?! Nekem mind a 3 (mert 3-ból áll) pozitív. Vagyis átestem rajta.
Vendég
 


nálunk kettőből áll, és a neten is úgy találtam meg. Van egy toxoplazma IgG és egy toxoplazma IgM
Nekem azt mondta a védőnő, ha mind a kettő negativ akkor még nem kaptam el. Ha az egyik pozítiv a másik negatív akkor már átestem rajta. (védett vagyok innentől) Ha mind a kettő pozitiv akkor éppen toxoplazmám van.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: ti beadatjátok magatoknak októberben az influenza elleni védőoltást? Ma kérdezte tőlem az egyik anyuka a játszótéren, mert ő azt olvasta, hogy a terhes nőkre rosszabbul hat az új vírus és nagyobb százalékban halnak bele, mint a többiek. Ettől függetlenül én nem rajongok az oltásokért, így nem tudom, mit csináljak.

Kép
Kép
detty74
 
 


Én még csak a második vérvétellel fogom ezt a toxoplazmát megcsináltatni!

Akinek toxoplazmája van azzal mit csinálnak?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi: azt mondta a védőnő, hogy antibiotikummal jól kezelhető.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Akkor ezen nem fogok aggódni! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Én még nem gondolkoztam az oltáson, de mindenképpen megkérdezem majd a dokitól, hogy ő javasolja-e. A barátnőmnek nem javasolták, bár az tavaly volt.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Nekem ezzel az új oltással van bajom, amit még most tesztelnek.
Azt mondták ha lemennek a tesztek elsőként a terhes nőket oltják be. Hát köszi. Olyannal aminek még nincsenek olyan vizsgálatai, hogy milyen hatással van a terhes nőkre és a kisbabákra. Nem okoz e akkár már a terhesség alatt, vagy utánna valami gondot, fejlődés rendelleneséget, stb? Ezt pont most ratjunk kell majd kikisérletezni?!?!

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: