Új privát üzeneted érkezett!

Ja, igen, és elfelejtettem: Noémi, én is nagyon jó, feledhetetlen első babás nyaralást kívánok Nektek!. Majd meséld el, milyen volt :) Mi utánatok megyünk, hat napra, szintén balcsira. Kicsit tartok tőle, remélem Dávid jó fiú lesz :)
magdii
 
 


Hello csajok!

Azert az allva szoptatast nem orakig ertettem. :D
Csak par percig, amig lenyugszik. Gondoljatok, hogy en birnam a kozel 8 kg-s bajnokot? :D :D

Preta!

Ne aggodj, a puha cici miatt, ez csak azt jelzi, hogy beallt a kereslet-kinalat. Ha kozben jon a tejleado-reflex, akkor azert egy kicsit kemenyebb lesz, nem?
Sajna, az elso napok "nagy" cicije nalam sem tartott sokaig. :roll:

Kepzeljetek, kaptam egy tanitvanyomtol 10000 Ft-os vasarlasi utalvanyt a Kenguru Goldba. Mar alig varom, hogy vasarolhassak, de 3 gyerekkel azert nem megyek, csak majd, ha kezdodik az ovi.
Vettem egy Mei Tait attol a lanytol, aki itt is hirdetett, remelem bevalik,
udv,
Agi

KépKép
lys
 
 


Sziasztok lányok :D

Csodásak a babaképek, és remélem mindenki jól van.

Magamról annyit, hogy már nem mondhatom el, hogy le sem vagyok sz...va :D Emma hajnali 6kor megörvendeztetett. Peluscserénél lepisilt mikor megölelgettem, evés közben pedig első kakinál gondoltam megvárom míg befejezi a kajcsit, erre mégegy adagot nyomott :D Az ölembe folyt a trutyi, ezt már a pelus sem bírta :D Röhögőgörcsöt kaptam, erre nekiállt vigyorogni a kis beste.

Nálunk még mindig dívik a zenélő tigris csodálata, de a csillagjának és a majmának dumál a legtöbbet. Forgás nem probléma, csak néha a kezecskéje szorul be, akkor kell segíteni.

Ja tegnap megjelent egy kis szösszenetem a helyi újságban, bemásolom :D A hatása máris érezhető, mert a házban lévő férfiak felettébb udvariasan segítik cipelni a babakocsit :) A gondnok pedig olyan előzékeny, majd kinyalja az ember seg.....


Egy kismama problémái, avagy problémás kismama?

Szép verőfényes reggel, még 9 óra sincs. 28 fok, később még több lesz. 2 hónapos kislányommal kórházból jönnénk haza busszal, babakocsival. Na igen, sajnos feltételes módban. Reménykedve állok a váróban, hátha…de nem. Jön a 3-as busz, magas. Közvetlen utána már látom is a 7-es járatot, szintén magas.

Csalódottan fordulok a kocsiban nyöszörgő picihez. Na baba gyalogolunk haza kórháztól a Haszkovó fordulóig. Szép menet lesz…eszemben sincs megvárni a 4-est, 20 perc, fél óra alatt otthon vagyok ha felhúzom a nyúlcipőt, különben is nemsokára etetési idő.
Munkácsy út – elmegy mellettem a 4-es kicsit keserűen állapítom meg, valóban igazam volt, ez is magas járat. De húzzunk bele, baba már 10 perce ordít. Tele a pelus, követeli a cserét.

Na igen…itt kezdődik a következő probléma. Hol van a városban pelenkázó. Pláza, Tesco, Top-shop Fejcsóválás…miért nem gondolnak a kismamákra? Mi már ne is járjunk be a belvárosba ügyet intézni? Vagy kétes tisztaságú wc ülőke tetején pelenkázzuk át utódunkat, ha nagyon tele az a bizonyos csomag? Csili vili üzletek ilyen-olyan üzletházak és egyikben sincs pelenkázó!

Hurrá végre otthon. Utolsó megpróbáltatás…10 lépcső a liftig. Uccu neki felkapom a 12 kg-os babakocsit a majd 5 kilós poronttyal. Szuszogok, remegnek a lábaim, de ismét felérünk anélkül, hogy a gyereket kiejteném a kocsiból. Majd amíg a liftre várok számolgatom, mikor tudom már kenguruba rakni. Hiszen megmondta a gondnok is, mint ahogy a házban lakó többi kismama. Hiába kérem az akadálymentesítést, ha egyáltalán meg is csinálják mire kész lesz megnő a gyerek…


Menek lassan csinálom a kajcsit, reggel 6 és este 6 között visszaszoktatom a 3 órás evésre, így egy kicsit többet eszik :)
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Anuk, nagyon tetszett az írásod!
Ez sajnálatos módon nem csak Veszprémre igaz.
Nekem szerencsém van, a házunk teljesen akadálymentesített. A parkolótól egészen a lakásig tudok jönni úgy hogy nem kell babakocsit emelgetnem!

Köszi Csajok, remélem jó lesz! Nemhogy Áronnal nem lesz könnyű - a 4 babával + az 5 évessel...
Kíváncsi leszek, de én úgy érzem elég laza vagyok, szóval én szerintem jól fogom magam érezni.

Annyira tetszett a youtube-os link, amit Niki tett fel, hogy szereztem egy hordozókendőt. Ezt egyenlőre kipróbálom - valószínűleg Nandu. Igazából nem annyira tetszik, mert csíkos, nekem a liliputi egyszínű rugalmas hordozókendői jobban tetszenek. Legfeljebb majd azt veszem meg. Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban?

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Még mindig a géppel kínlódunk. :(
Visszaolvastam nagyjából, de mire írni akartam, lefagyott a gép. Többször is!!!

Úgyhogy most gyors reagálás:

Benta: gratula nővérednek a babához- Neked pedig a keresztanyasághoz! :)
Napokban felétek jártunk, nem tudom a számod pedig szívesen találkoztam volna Veled. Mindegy, majd legközelebb. :)

Noémi: már mentek is nyaralni?? Megy az idő. Olvastam, hogy egyik héten egyedül voltál. Miért nem csörögtél rám?

Velünk minden ok, nagyokat játszunk!

Megpróbálok még olvasni/írni...
tökmag79
 
 


Amdea: örülök, hogy túlvagy a műtéten + kórházi tortúrán! Csajod hogy viselte hiányodat?

Preta: hullik Adél haja, de nem vészes, mert mintha nőne is hozzá. Én legalábbis nem látom kevesebbnek. És nekem is puha már a cicim, először én is megijedtem, hogy hűha, fogyóban a kaja, de nem, szerencsére. :)

Anuk: félretetetem az újságot apuékkal, hogy jövőhéten elolvashassam a cikked nyomtatásban is. :)

Noémi: szerintem a babákkal nem lesz gond, de az ötévesnek hogy magyarázzák majd el, hogy csendben kell maradni, mert a picik alszanak? Mindegy, legalább lecsekkoljátok Áront, hogy bírja a nagy társaságot. :)
Képzeld, már nekünk is egész jól megy (kopp- kopp- kopp) a magától elalvás!! Tegnap csak egyszer kellett felvennem megvigasztalni!

Adél egyre kevesebbet eszik (legalább három étkezés kimarad egy nap), ettől teljesen kivagyok. A súlya gyarapodik, de már nem olyan rohamosan, mint eddig. Tudom, hogy ez a normális, de most nekiálltam fejni, hátha megint nagy lesz az étvágya, nekem meg nem lesz tejem. :?
tökmag79
 
 


Szia Tökmag!

Az a 20-ai hét volt. Igazából nem voltam túl mobil.

Nálunk is már csak 5 étkezés van naponta, és Áron is kevesebbet gyarapszik most már. Így is kb. 7,5 kg, szóval nem is baj, hogy leállt, mert nem bírnánk ruhával! :)

Az 5 évesnek nem nagyon kell magyarázni. Mindannyian úgy szoktatjuk a babákat, hogy nem síri csöndben alszanak. Egész nap szól a rádió, telefonálás, csacsogás, stb.
Így nem lesz gond.
Eddig mikor ott voltunk legalábbis nem volt.

Megyek, pakolok tovább!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi!

Jó nyaralást kívánok én is nektek! :D

Anuk!

Főleg a városvezetésnek kéne észbe kapnia, ők olvasgatják az újságot? :? Én meg azon vagyok kiakadva, hogy az egyetlen normális játszótér lent van a tónál, ami nyáron strand, úgyhogy belépőjeggyel lehetne csak bemenni... Elég hülyén van megoldva nem? Pedig rengeteg babu van nem is értem miért nem építenek játszótereket.

De jó, hogy nektek már forognak a babáitok! :D Remélem Noé is hamarosan nekiáll, már úgy várom! :D

Kedvenc játék....nekünk most egy színes napocska lett ami a kiságyában van. Hason kinyomja magát és magyaráz neki, eddig azt hittem, hogy vagy kómásan alszik el, egy mozdulat nélkül ciciről, vagy nagy hiszti után. Most már úgy is szokott, hogy magyaráz a napocskának, majd belealszik. :D A játszószőnyeg viszont még mindig nem a kedvence. De fejlődik, mert eddig csak egy párnán kitámasztva maradt ott háton üvöltött (amúgy sem szeret háton lenni), de tegnap már háton is nézegette a játékokat.

Kissmanó!

Éccaka még nem próbáltam, igazság szerint nem mertem megbolygatni ezzel az éjszakát. :roll: :oops: Olyankor egyszerű minden, felkapom szopizik, már elég gyorsan kiszopizza ami kell neki, egy ciciből. Nem is éjszaka igazán, hanem már hajnal.Korábban kellett volna kipróbálnom, amikor még 3 óránként kel...

Kép
Kép
tabati
 
 


Noémi: nagyon jó nyaralást kívánok Nektek! Jó időt és sok pancsit! Tényleg, Áront is megfürdetitek a Balcsiban? Kérdeztük a doktor nénit, HA esetleg tengerpartra vagy tópartra mennénk, pancsolhat- e a csaj? Azt mondta, hogy még nem lehet. :(

Tabati: Adél sem forog még. Sőt, gyűlöl hason lenni, iszonyatosan bőg. Mondtam is barátnőmnek, lehet hogy az én lányom ezt a részt kihagyja- majd egyből mászni fog. :D

Magdi: Adél haja is sokkal- sokkal világosabb, mint születése után. Lehet, hogy mégis ki fog szőkülni? A szempillája- szemöldöke totál Petié (kese). :)
tökmag79
 
 


Tökmag!

Szerintem a fertőzések miatt, meg a víz hőmérsklete miatt nem lehet még pancsizni Adélnak. Azt hiszem, hogy babauszin is melegebb a víz, mint egy átlagos uszodában.

Tényleg! Tervezi valaki a babauszit? Én vinném, de valaki azt mondta, hogy macerás, mert a végén gyorsan kell felöltöztetni a babut, de emellett nekünk sem árt gyorsan felöltözni a tej miatt ugyebár, ne legyünk már sokáig hideg vizes fürdőruciban. Szóval talán apával érdemes menni, de azt mi tuti nem tudjuk megoldani... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Köszi Tökmag!
Nem, Áront nem fürdetjük meg. Nekem is kifejezetten mondta a védőnő, hogy őt még ne. De valahogy én úgy lennék vele, hogy tengerbe még csak-csak, de tóban nem. De végül is ez nem gond, mert idén szinte vége a nyárnak, jövőre meg már nagy fiú lesz!

Tabati nem akarlak elkeseríteni, de a babaúszáson a víz hőmérséklete csak 27 fok. Ez a bacilusok miatt van - hogy ne szaporodjanak.
Én nem tervezem vinni Áront. Egyik hónapban volt egy cikk a babaúszásról az Éva magazinba. Volt pro kontra és semleges vélemény. Én ebből azt szűrtem le, hogy azoknak a babáknak akiknek valamilyen mozgáskoordinációs problémájuk van, kifejezetten jó - eredetileg nekik is fejlesztették kis. De az egészséges babáknál - szerintem!! (és nem sértődjön meg, aki nem így gondolja) felesleges.
Hiába mondják, hogy az úszásban segít majd, mire oda kerülnek a babák, már rég elfelejtik.
Egyik ismerősünk ott kapta meg a pneumoccoccust.
És persze hiába mondják, hogy ha anyukának apukának valami baja van ne menjen vízba (pl láb vagy hüvelygomba)...azért azt tudjuk nagy az isten állatkertje. Pláne az igénytelenebbje nem is tud róla.

Mondjuk a tejtermelést nem vagyok benne biztos, hoy befolyásolja. Barátnőm vitte a kisfiát és 15 hónapig szoptatott.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi: én is inkább tengerbe vinném a sós víz miatt. Majd jövőre...! Elvileg úgyis lesz nászútunk: ha barátokkal megyünk, akkor többen és Horvátországba, ha csak hárman, akkor lehet, hogy Olasz. :)
Ja, jövőhétre megint jó időt mondanak, úgyhogy tudtok strandolni!!

Tabati: mii sem megyünk babaúszásra. Én is minden sz@rt össze tudok szedni, nem akarok a babával kísérletezni. Na és a megfázás, fügyuszi, stb. Biztos jó, meg tök aranyosak a babák, de egy ismerősöm is azt mondta, hogy annyira nem nagy szám. Az ismeretségi körben pedig egy csomóan nyúznak, hogy de Miért nem megyünk, őőőők tuti vinnék a sajátjukat. :roll:
tökmag79
 
 


Ha jól látom, ma három hónapos Áron Csodababa. :)
tökmag79
 
 


Tökmag: végre köztünk :) Örülök, hogy meggyógyult a gépetek, remélem most már összeszedi magát és nem krepál be :)
Dávid szemöldöke is szőkés... Szempillája viszont sötét. Pár év múlva megtudjuk, mit sikerült összehoznunk :)

Babaúszásra mi sem megyünk. Még várandósan úgy gondoltam, vinni fogjuk, de én sem hallottam / olvastam róla olyanokat, ami meggyőzött volna arról, hogy kihagyhatatlan legyen... viszont beszéltem egy babamasszőrrel és egy babajógás nővel, szeptember közepe felé elvileg indul egy csoport, így oda járni fogunk. Ha minden jól megy...

Ági: ma beugrottam a Kenguru Gold-ba egy sapkáért (kettőt kinőttünk, egy pedig még nagy). Nézegettem az árakat, hát elképesztő, nem lesz nehéz elkölteni a vásárlási utalványt :) :) Viszont iszonyú jó cuccok vannak, tudtam volna válogatni :)

Anuk: ez a cikk nagyon jó! A legszörnyűbb, hogy szinte mindenhol ez van... én a Várban dolgozom, na oda is elég nehézkes feljutni, babával autó nélkül szinte lehetetlen (autóval meg rohadt drága a parkolás...) Nem beszélve a buszokról, tízből kilenc magas járat, legalábbis a lakhelyünknél. Amíg az ember nem jár babakocsival, szinte fel sem tűnnek ezek a dolgok... nem hiába, van még hová fejlődnünk...
magdii
 
 


Igen!! :)

Ma 3 hónapos a kis csodababa! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi: azért hogy megy az idő... Nemrég még pocakosan jógáztunk, aztán vártuk hogy szülhessünk, most pedig már van babánk akik vigyorognak és egy csomó édes dolgot produkálnak!
Utánfutót is visztek, vagy azért sikerült a normál keretek közé szorítani a cuccok mennyiségét? :)

Köszi Magdi. :)
Peti reggel megrugdosta a gépet, azóta jobb! :D
Gyönyörűséged hogy viseli magát, még mindig tart a hasfájás?
tökmag79
 
 


Jahh Csillag, elfelejtettem: megnéztem a képeidet iwiw- en, csodásak! A méretarányos képen nagyokat kacarásztam, a kedvencem pedig a legelső, az tök jó spontánra sikerült! Azt hiszem talán a fórumra is feltöltötted. :)
Amúgy nálam a Te neved volt nagyon sokáig befutó, párom beszélt le róla. :) :(
tökmag79
 
 


Hááát..utánfutónk nincs, de a kocsi fullon lesz, az biztos.
Hátul a csomagtartóban a babakocsi és az utazóágy, talán még egy két apróság belefér...
Áron mellett pedig a csomagok! :)

Vicces lesz!

Jók legyetek!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Amadea: de jó, hogy megjöttél!!!! Jó egészséget, most már tényleg ne legyen semmi!!!!

Tökmag: én kiskoromban utáltam. Akkor volt sláger a Júlia nem akar a földön járni... Méretarányból van egy hazahozós, amin a nagy macinál kisebb Borcsa, de azt nem akarja feltölteni az iwiw, mindig más képet nyom be helyette :shock: :(

Anuk: jó a cikk. Kár, hogy meg kellett írnod.

Noémi: jó nyaralást!

Babaúszás: barátaink járnak Győrben, nagyon szeretik. Itt iis lenne Barcikán lehetőség, de én is minden szir-szart össze szoktam szedni, ráadásul szombat reggel van...

Képzeljétek, tegnap előtt láttam, hogy JÖN BORCSA FOGA!!! :lol: :lol: AZ egyik jobb felső már kiört az ínyből. Na, ezért tömködi az öklét a szájába állandó jelleggel. Viszont még nem ordít többet. Azt olvastam, hogy ha nagyon fáj nekik, E vitaminnal lehet bekenni az ínyüket, és az a panaszt is enyhíti, meg segít könnyebben átvészelni. Egy doki csinálta ezt a saját gyerekével, úgyhogy nem tűnik hülyeségnek... Most már csak oldott E vitamint kell szerezni vagy zselés kapszulát.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


sziasztok

gyors bekukk...Lilkó 6,2 kg és 64 centi kb...forog mindefelé, de pl még nem nyúlkál vagy fogdoz...hmmm...fura na

babauszi: mi megyünk!!! jövö 7 végén kezdjük

Kép
Kép
mniki84
 
 


Sziasztok!

Anuk!
Klassz az írásod, bár sajnálatosak a tények! Szegeden azt hiszem, egy kicsit könnyebb helyzetben vagyunk, mert sok az alacsony padlós busz és jelölik is a menetrendben, bár sok hely itt se akadálymentesített.

Csillag!
Gratulálok az első fogacskához!!!!

Noémi!
Bár már bizti nem olvasod, de azért jó utat!!!
Mi jövő héten mentünk volna a Balcsira...helyette varratszedés lesz:(
(mondjuk már töröm a fejem valami októberi hosszú hétvégén)

Babaúszás:mi sem megyünk...helyette "Falovacskára" szeretném vinni, mert imád mondókázni+masszázsra...bárcsak már el tudnék már indulni vele...

Nóri: kb. 5900-6000 g és most nőtte ki a 62-es rucikat. Szép teljesítmény, ha azt nézzük, hogy 3070g-ról és 47 centiről indultunk. Próbál forgolódni, de eddig csak 1x sikerült neki hasra fordulni, viszont mindent megfog, nyúl tárgyakért, csörgőt még kis ügyetlenül, de rázogatja...viszont renget "beszélget"....
Engem szerencsére nem nagyon hiányolt (én viszont állandóan bőgtem utána), minden nap behozták egy kicsit. Annyi hátulütője lett a dolognak, hogy altatáshoz kell neki cumi, amúgy ügyesen szopizik, bár még kevesebb a tejcsi, az is szépen alakul.

KépKép
amadea
 
 


jéééééé
rámjön a terhességem előtti gatyóm.
bár igaz, akkor kicsikét lötyögött, most meg pontyó

Kép
kissmanó
 
 


Hahó Anyukák!

Csillag: Köszönöm szépen a kendős tippet, szerintem beszerzek egyet, illetve a Ricsi terpeszpelust is be fogjuk vetni, ha ezzel nem sikerül megbarátkozni teljesen. Tegnapelőtt éjszakára adtám rá Nellikére először és hajnalban keservesen sírva kelt (holott 3-4 hete átalusszuk az éjszakát). Gondolom, szeretett volna oldalra fordulni. Most viszont semmi gond nem volt éjszaka, aludt reggelig. Talán túlreagáltam.... :lol:

Amadea: Örülök, hogy most már otthon lehetsz Nórikával! Nem kímélt a sors Benneteket mostanában, nagyon sajnálom, de mostantól csak előre szabad tekinteni, élvezzétek egymás társaságát!!!

Tabati: A csípőszűrést az ortopédián végzik, így kerültünk oda.

Noémi: Jó pihenést kívánunk Nektek!

Babaúszás: Én szeretnék menni a Picivel, de nagyon sok negatív véleményt is hallottam. Találtam olyan helyeket, ahol csak babaúszásra használják a medencét, és a fertőtlenítés is klórmentes (vagy közel) módon történik, de, ahogy már elhangzott, mi a biztosíték arra, hogy egy-egy gombás anyuka, apuka nem jön el, talán valóban úgy, hogy nem is tud a betegségéről. Talán az lenne a megoldás, hogy bőr- és nőgyógyászati igazolással lehessen csak járni, nem? :-) Szóval még nem döntöttük el mi sem....

Hajhullás: Nekünk is hullik, pontosabban kopik... Felül rövid tüsi szerű, középen kikopott, alul hosszú! :-) A Nagyija azt mondja, hogy Pap frizura! :lol:

Jó étvágyakat az ebédekhez, puszi Nektek!

Kép
cincibabus
 
 


Amadea: hajráhosszú 7vége.
Ha ezt is kibírtátok, tuti a tejcsivel is megnyeritek a csatát.
Ha meglesznek a 3 hós adatok, majd lökd ie, lécci.

Itt is alig vannak alacsony padlós buszok, de hát mi nem is használjuk
engem az zavar, hogy ha a cudarul össze-vissza túrt utcánkon lejutunk, akkor tovább menés is kérdéses, agyon vannak parkolva a járdák, bébkocsival csak az úttest marad. s ez sok esetben.

itt nincs is babauszi, szal téma kilőve. nem általunk.

alapos takarítás folyt részlegesen a tegnap, meg ma is folytatódott. hát már rendesen fájnak a térdeim, meg izomlázam van. jól elszoktam a melótól.

megyünk kiwit venni, pavlova tortához kéne.

Kép
kissmanó
 
 


Cinci: Nellikéről fotyók?

Kép
kissmanó
 
 


Babák gyönyörűek, én is mindjárt dobok egyet Nóriról!

Manó!
Rám most még a gimis cuccaim is rámjönnek :D (-10 kg-nál tartok)


Kép

Ma van az első házassági évfordulónk :wink:

KépKép
amadea
 
 


Amadea! Gratulàlok az évfordulotokhoz, nem is lehetne szebben ünnepelni, mint OTTHON, Norikàval!

Kilok: na, én annyira meg akartam néhàny kilot tartani, hàt nrm sikerült... :( viszont a gatyok meg szoknyàk jobban feszülnek, szoval serintem csipöben szélesedtem egy szàmot...még egyelöre ciciben is, de gondolom ez elmulik sajna

Kendö: ki kell mosni a kendöt, vagy a hasznàlattol vàlik puhàbbà? kicsit még spröd az anyaga. De nagyon dràga fajtàt meg nem akartam venni. Tegnap anyukàm meglàtta a kendöt, nem gyözött gunyolodni, hogy krisna hivö lettem vagy mifene :o jol besértödtem. Hàt ez nekik tényleg ujdonsàg. Màr két kötésfajta is ugyahogy megy. De még ketten kellünk hozzà, utcàra meg még nem merem.

Csillag, gratulàlok az elsö foghoz, remélem akkor különösebb nyüg nélkül kijön a többi. Melyik bujik ki leghamarabb, felül vagy alul?
preta
 
 


Manó: Sajnos a fotó témát nagyon hanyagul kezeljük.... elveszett a gép kábele és még nem szereztünk be újat, néha egy barát kártyaleolvasójával leszedjük őket, de utoljára Nellike 2 hetes korában volt erre is példa, azokat még akkor feltettem, de, ami késik, nem múlik! Mindenképpen pótoljuk majd ezt a kis hiányosságot!

Amadea: Gratulálunk az évfordulótokhoz! Nóri és az összes babakép nagyon édes csajok!

Puszi Nektek!

Kép
cincibabus
 
 


Sziasztok!

Anyósomnál voltam kajcsizni: sült bacon- ös csirkecomb, paradicsomsali, rakott krumpli, lecsó. :)
Aztán hazafelé jól lemozogtam, mert baromi sokat sétáltunk a csajjal! Tök jó idő van!

Amadea: Nóri baba egyre szebb! És az a kalap...! :)

Csillag: hajjaj, tudnék mesélni, nálunk mi mindent nem művel a gép + külön az iwiw! :evil:

Tabati: boldog születésnapot!!

Preta: ne sértődj meg anyudon, van aki azt sem tudja, hogy van már melltartóbetét, a légzésfigyelőt pedig valami ördöngös ketyerének hiszi. :P

Szétmegy a fejem... lehet hogy jön az eső??
tökmag79
 
 


Amadea: Boldog Évfordulót, még nagyon sokat!! :)
tökmag79
 
 


Hello lányok,

itt volt anyukám, nagyon jó volt. Meg tudnám szokni. Keresztfiam gyönyörű, hatalmas mancsai vannak, vicces. Leeresztettük a medencét, idén már nem pancsizunk benne. Összepakoltam a fiúk iskolás cuccait, holnap már évnyitó. Várják a sulit, meg kicsit én is, hosszú volt az augusztus a három kispasival.

Amadea,
lánykád meseszép, az évfordulóhoz meg szívből gratulálok!

Manó,
mi a helyzet evés-fronton? Puszi Ádámnak átadva.

Preta,
milyen kötések jöttek be neked? Én most valami hátival próbálkozom, de még nincs meg az igazi.

Benta

Kép
benta
 
 


Amadea: inkább a kilók mint kórházasdi.
nyújtsa fel a kezét aki nem ért ezzel egyet.

Csillag: jajj, fogacskák :roll: majd szólj ha cicin élezi őket.
amúgy alól középen szoktak jönni álltalában. Borcsa meg Téta akkor kivételek :lol:

Benta: nagy mancs mondod? Edinánál anno a tappancsai méretét csodálta a fél szülészet. Ha így folytatja, sztem jövőre enyém lábam mérete lesz a jánynak.

Tabatinak ma szülinap? Ide a fülével, hadd cincálom meg (na jó, csak virtuálisan, de akkor is).

Amadea: ez az első, még sok ilyent. Nóri tündibündi.

Cinci: na, akkor még várunk....egyszer csak kapunk friss képeket is a csajról.

Tökmag: azért a gép rugdodósdi hosszú távon nem tuti, hogy nyerő.

Kisfiam mai "viselkedésével" ki bírnék egyezni. Reggel 6:30-kor kaja, utána 3 óránként. Kis nyűgi belefért nekem is, de sokat osztotta a macsekokat. Voltunk vásárolni, majdnem utolérte a kiabálás, de időben megdumáltam vele, hogy most ne rosszalkodjon.
Na, elérte az este, mert most már kezd elégedetlenkedni.

Kép
kissmanó
 
 


Manó: elfelejtettem írni írni, hogy esz a fene meg az irigység, hogy rádjön a terhesség előtti nadrágod! Az én ruhatáram fent porosodik egy jóóó magas polcon, lehet, hogy el is kell passzolnom őket?! :(
Jelenleg igencsak topisnak tartom magam, mert csak pár rongy jön rám (sajnálok pénzt kiadni elefántméretű ruhákra), még van rajtam vagy hét kg... :(
Adélnak sincs éppen csöpp lába, de azért remélem, hogy megáll a 38-39- es méretnél majd egyszer. :wink:

Benta: nem volt korai a medence leengedése? Szeptemberben még tuti lesz jó idő.
Biztos jó lesz Neked is, hogy pár órát kettesben tudsz majd tölteni Beni bébivel isiidőben. :)

Adélnak alul kettő (talán egyszerre?) fogacskája már nagyon- nagyon fehér. Honnan fogom tudni, hogy mikor töri át az ínyt? Nagyon nyáladzik és ami a keze ügyébe kerül, azt tömi a szájába.

Ja! Heni kért, hogy írjam meg: nem tud bejelentkezni a Babanetre! Nem engedi be ez a sz@r, nem tudja mi lehet a probléma. Vagy ezerszer próbált újra regisztrálni, de nem tud!
Nagyon sokat gondol ránk és reméli, hogy minél hamarabb tud jelentkezni.
Beni szépen nő (7kg :) ), sok- sok kinőtt ruhácskája van. Nagyon figyel Henire mikor foglalkozik vele, tündéri kisfiú. :)
tökmag79
 
 


köszi szülinapos köszöntéseket. Igen.. ez már a 3. x :roll: :lol:

Csak annyit még gyorsan (mert aztán ma nem érek rá :wink: ), hogy nekem is van már hordozókendőm bi-biiiiii!!! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!!

Már napok óta kínlódom a BN-nel... már vagy 6 felhasználónévvel próbáltam regisztrálni, végre most beengedett. :)
Persze ennek köszönhetően nagyon le vagyok maradva az infókkal, de igyekszem majd visszaolvasni. A gyerekek elmentek, mostmár nincs más dolgom, mint Benivel foglalkozni, és még mindig nagyon élvezem...

Gyönyörűek a babák! Szépen növöget minden babó, és gondolom, hogy minden nap meglepnek Titeket is valami újdonsággal.

Tökmag, köszönöm, hogy írtál rólunk. Benitó fogacskája is fehérlik már, de még nem törte át az ínyét. Szerintem ha végighúzod az ujjad az ínyén, biztosan fogod érezni, hogy áttörte-e vagy sem.

Timi, Neked nagyon boldog születésnapot kívánok itt is!

Benta, sokat gondoltam Rád, már csak azért is, mert kezdődik a suli... Neked is úgy fáj a szíved, hogy nem mész idén dolgozni, mint nekem? Persze jobb itthon Benivel, de nagyon hiányzik a suli... ha bemegyek, isteni iskolaszag van, és mostmár gyerekek is lesznek... Lehet, hogy hülye vagyok, de tényleg hiányzik a munka.

Beni irtó aranyos már. Már át tudja venni egyik kezéből a játékait a másikba, persze mindent rág, és nagyon nyálzik, mostanában kicsit nyűgösebb, mint szokott, de szinte minden éjszakát átalszik. Én meg alig várom, hogy felébredjen, mert éjjel valahogy nem akaródzik fejni...

Nagyon irigy vagyok ám, mert nekem még mindig van +10 kilóm, és nem nagyon akar lefelé menni... :( Diétáznom kellene, de amikor csináltam, alig volt tejcsi. Úgyhogy úgy döntöttem, nem nagyon kockáztatom ezt, ezért most a diéta fel van függesztve a szoptatás idejére. Aztán úgyis el kell mennem megint az inzulinterhelésre, akkor tuti, megint vissza kell állnom a gyógyszerre, akkor talán megint lemegy az étrend miatt. De szeretnék megint 66 kg lenni...

Remélem, minél hamarabb tudok írni Nektek megint. Puszi a babáknak és jó éjt mindenkinek!

[/b]

Heni

Kép
tücsök75
 
 


említettétek az iwiw-et?
ki sem nyílik az oldal :evil: :evil: :evil:

Heni: vajon ismét a múltkori eset ismétlődik?
valaki szert tett a jelszavadra, s meg is változtatta?

a lényeg, hogy most már itt vagy :wink:

Kép
kissmanó
 
 



Most csak ennyit: Cincibabus: a Nandu füzetben az általam részletezett kötés az elöl ültett pozíciók/1. keresztezett hordozás 1-2 variációval szinte teljesen megegyezik.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Hát, tudod Manó, nem tudom, de nekem vhogy nincs szerencsém ezekkel a dolgokkal. Mindenhová hetente kell változtatnom a jelszavamat, mert mindig feltöri vki az adatlapjaimat,és kutakodik a leveleim között, esetleg a magánéletemben. De még így sem biztonságos semmi. Nem tudom, ha vki tudni akar vmit rólam, miért nem kérdez...

Még nem sikerült visszaolvasni, csak véletlenül megpillantottam Tabati kérdését a babaúszással kapcsolatban. Nálunk 3 hónapos kortól lehetne vinni a babákat, ami nagyon jó dolog. Szerencsére egy nagyon jó barátom oktatja a babauszit, és ő azt mondta, hogy a saját gyerekét nem vinné 1 éves kora előtt, mert 14 féle vegyszer van a vízben, ami allergiát okozhat a babónak. Így aztán Benivel én sem megyek, pedig szerettem volna. De ha már ilyen háttérinfókat kapok, akkor inkább várok egy picit még vele. Addig fürdik itthon a kádjában. Eszméletlen pancsik vannak, az udvaron aztán nagyon élvezi. :) Teszek majd később képet róla.

Benta,
nagyon szépek a képek. Igazi sportos kis család. :)A fiúk pedig még mindig cukik! :)

Mimmi: boldog névnapot kívánok! :)

Heni

Kép
tücsök75
 
 


Heni,
ez a feltörés nagyon gáz! Egy ember teszi veled? Vagy csak véletlen? Benito már fog? Az enyém még csak nyúlkál, pofozgat. Voltam bent a suliban, és igazad van, hiányzik kicsit. Segítettem a kollegáknak /bútor szállítás/, meg átörökítettem a cuccaimat másoknak. De nem cserélnék velük. Ma évnyitó, hosszú évek óta nem elsős tanítóként leszek jelen, hanem anyukaként. 2x-esen is.

Lányok,
annyira izgulok, Máté elsős lesz. Semmi nem érdekel, csak az, hogy szeressen iskolába járni. Az óvoda nem jött be neki, de most normális felnőttek lesznek körülötte.

Benta

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Heni!

Látom Tücsök lettél! :lol: Az viszont elég szomorú, hogy valaki mindig szórakozik veled...de nem értem....honnan találja ki a jelszavaidat??? :shock: Vagy ilyen jó számítógépes szakember az illető?

Nekem is hiányzik a sulikezdés...kollégáim hülyének néznek... :oops: :lol:

Babauszi!

Hát igen, én is szeretném vinni, de már ez az öltözködési hercehurca is elrémített, Noé amúgy sem szeret öltözködni. De amit írtatok...vegyszer stb.... Elég lesz nekünk a masszázs eleinte...

Ma ismerősöknél voltam, kaptunk egy csomó babaruhát, úgyhogy mégsem megyek vásárolgatni, ez egy darabig elég lesz. Viszont most először szoptattam "idegenben". Semmi gond nem volt, utána még megcsodálták őt az ismerősöm gyerekei, és nagyon szerette a simiket meg a gyerekbeszédet, egyfolytában mosolygott. :D Hordozókendőt még nem próbáltam megkötni, remélem fog sikerülni. Eléggé kislányos, mert rózsaszín, szürke, de mindegy, nem válogatok. Ha sikerül, akkor rakok fel majd képet, meg Noéról is már, ti még nem is láttátok. :oops: Férjemet ráveszem már, én még mindig bénázok az ilyesmivel. (iwiwre olyan könnyű felrakni, ide meg... :roll: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Benta, sztem nem mindig ugyanaz a vki töri fel az adatlapjaimat. Legalábbis akiről tudtam, hogy itt olvasgat, arról nem tudom elképzelni, hogy máshová is bekukucskál. Annak nem volna értelme, hiszen ismer... De nem is érdekes az egész. Csak dühített, hogy minden levelezésem nyilvános volt egy időben, mármint annak a számára, aki fellépett. Az iwiwes adatlapomon is olyan időpontokat látok utolsó bejelentkezésnek, amiken én biztosan nem léptem be. Így tényleg nagyon durva a dolog, de most már hetente változtatom a jelszavamat, eddig ez bevált.

Jó tanítónénije lesz Máténak? Remélem, mert akkor könnyebb lesz a beilleszkedés. Gondolom, az ovis csoportból is sok lesz az ismerős kisgyerek, így ismerős társaságban lesz. Megaztán Veled biztosan játék lesz az otthoni tanulás is.;) Úgyhogy ne aggódj! Nem lesz semmi gond. Ráadásul ott van Máténak a példa a nagy tesótól...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tücsök75 2009.09.01 12:35-kor.

Heni

Kép
tücsök75
 
 


Ja, igen... Én szívesen megyek Benitóval bárhová. Amíg cicizik, addig tuti, hogy bárhol tudom etetni, itatni, ahol éppen rájön, hogy éhes vagy szomjas. Semmi intimitás nincs a dologban, hiszen nem kell mindenkinek látnia mindent. Egy pelenka vagy egy lazább felső jól takar. :)

Heni

Kép
tücsök75
 
 


Sziasztok!

Mi megvagyunk jól vagyunk,csak így sulikezdés előtt sok a dolog itthon!

Benta!
Az én Jázminom is most lesz elsős,nagyon izgulok én is!
Ma lesz évnyitó 5kor,és verset is szaval az ünnepségen!
Holnap reggel pedig mind az öten indulunk a suliba!
Ja az ígért foto már elkészült a kemencéről,csak fel kell rakjam a gépre!

Amadea!
Üdv újra itt,remélem most már csak jó dolog történik veletek!

Babauszi:Mi nem megyünk,nekem erre nem nagyon marad időm,sőt pénzem sem,mert itt eléggé drága!
Meg a fertőzések miatt sem!
Viszont babamasszásra fogunk menni,amit a 2 hós oltás után kezdhetünk!

Heni!
De jó hogy jöttél,Benitó nagyon édes a képen!
Hát szomorú hogy mindig nevet és jelszavat kell változtatnod!

Lányok!
Ha tudtok segítsetek,Benedek széklete pár napja zöldes,de van hogy egészen zöld!
Mitől lehet ez?
Jókedvű,sokat mosolyog és alszik is rendesen egyáltalán nem látszik rajt hogy valami gond lenne?
Valakinek ilyen volt már????
20140328174041
 
 


Moncsy, Nem tudom, hogy hogyan táplálod Benedeket, de a HA jelű tápszerek tutira zöld kakit eredményeznek. A mi csomagjainkat Popeye tutira megirigyelné! :-)

Kép
cincibabus
 
 


Moncsy!

Benedek csak anyatejet kap? Mert a tápitól lehet zöld a széklet, másról nem tudok... :roll:

Ma elkezdtem úgy szoptatni, hogy minden alkalommal csak egy mellből. Aztán azt a mellem még szopi után le is fejem. Viszont félelmem az, hogy ettől megint kevesebb tejem lesz, hisz az egyik mellem így csak 6 óránként ürül...szerintetek korai még ezzel próbálkozni?

Kép
Kép
tabati
 
 


Köszi csajok,de Benedek csak szopik,még vizet sem kap!

Tabati!
Én így szoptatok a Benedek 2 napos kora óta!
A lányokat is így szoptattam és kb 6 hónapos korukig elég volt így a tej,aztán váltottunk a 2 cicire!
Szerintem ha fejsz is minden szopi után akkor teljesen jó így!
20140328174041
 
 


Sziasztok!

Csillag: holnaptól kapunk vasat, folsavat, c-vitamint.

1x1 csöppről indul a maltoferr, 3 naponta emelhetek majd, étkezés elején kell odaadni neki.

És a vérszegénység miatt nem eszi meg a napi adagját, nincs étvágya, sőt, gyomorsavat is bukik, gyomor UH kilátásban, sokszor kell etetnem kevéssel.

Rólunk ennyi, majd jövök, csak peluscsere lesz, kailt egy hatalmasat
Vendég
 


ja, és krumplis tészta a menü.
Lassan egy éve...emlékeztek mennyire rá voltunk kattanva émelygősen, hányósan?
Vendég
 


Sziasztok!

Moncsy! Niki is csak anyatejet kap, semmi mást. Kb 2 hónapos korától neki is zöld lett a kakija, a dokinő szerint a kevés vagy sok a kaja okozhatja. Ha hízik rendesen, nem nyűgös, akkor tuti nem eszik keveset. Mi adtunk Nikinek Normaflort,10 napig, sok változás nem lett.
Aztán most 3 hónapos korára barnás-sárgás lett és kevesebb a mennyisége napi szinten ( addig 6-8 kaki egy nap, most 2-3).
Szóval szerintem nem kell aggódni. Ja, és elég erős szaga volt a zöldnek a sárgáshoz képest, a mostaninak megint gyengébb szaga van.

Bocsi csajok a kakielemzésért :D

Én nem viszem Nikit babaúszásra, nekem ráér iskolás korában úszni :D A nagyok is csak elsős koruktól jártak,és pikk-pakk megtanultak szépen úszni. Tudom, a babauszi csak vízhezszoktatás, de remélem a tesóihoz hasonlóan Niki sem fog félni tőle, az esti pancsit legalábbis imádja.

Tabati: Én is csak 1 ciciből szoptatok alkalmanként kb.2-3 napos kora óta.

Banyoszka
banyoszka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?