Új privát üzeneted érkezett!

Netti!
Mindig tud rendelni a csaj szettet?????
(pü-ben küldd el pls., hogy honnan szerzi be, kivi vagyok mennyire realG :roll: )
Melyik színt választottad...hülye kérdés...én a bézs-barnára utazom....sztem te is... :wink: :lol:
Olyat lehet, hogy csak a pelustatyit és a kengurut kérem...a cumisüvegtatyó nem izgat... :roll: (meg kellene ugye egy kereszttatyi is a linkelt siteról...szóval így is mohózom....még férjemnek is vázolnom kell a terveimet, ha hazajön :? :lol: )
Ja, ja, és át tudnád küldeni ennek a csajnak is a mailjét/ számát? Hátha a kereszttatyiban is tud vm.t intézni... :roll:
Hozzátápi...várom a beszámolót, hogy Boró hogy reagál!!!!

Na, akkor megint elárasztom a fórumot Lilivel. (ígérem a héten már nem teszem :roll: )...de olyan kis cuki volt ma is. :roll:
Kép kitől tanulja ezeket????? ;) Kép oláláááááááááá Kép rötyögi :) Kép tokipocicombi :))))))

Kép
mozza
 
 


Kalloni,
köszi az Angelcare-es hpzzászólást! A Hewa-t ismerem, múltkor zöldalmásat vettem :)
A fotót megköszönném :)

Reny,
hány órára mentek holnap?

emese1979
 
 


Emese 9 és 11 között kell menni, amikor megéhezik a gyerek.

Kép
Kép
g_reny
 
 

 
 

Reny,
drukkolok majd!Kivi vagyok, mit mér majd a védőnyanyesz. Amina is megy veletek?

emese1979
 
 


Lehet olyat is sztem! nekem ugy tunt, csak gondoltam mar akkor legyen az is, mindegy volt ennyiert vegulis! :lol: holnap beszelek vele, megkerdezem tud e meg! gondolom ugy megy nala h amikor tud akkor szerez.. dobok egy put errol :lol:
en apanak vazoltam a terveim. orult neki nagyon :lol: :lol: azzal kezdte h van kengurunk.. azzal folytatta h vegyek csak pelenkazotatyit.. aztan azzal fejeztuk be h akkor legyen mind :roll: ez van.. hatni kellett ra! :lol: hat Lilit meg zabalom! O is koran kezdi a vetkozest mint Bogi :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Amúgy ma du. beugrottunk a dokinőhöz, mert Aminának kellett igazolás az ovihoz, és elmondtam neki a helyzetet. Azt mondta, hogy nem akar tápszert írni, mondtam, hogy ebben egyetértünk. Kezdjek el neki gyümit adni, pl. két szopi között, hogy kibírja. Mégis csak több tápértéke van, mint a teának. Tápitól félek, hogy az én éhenkórász gyerekem megízleli, hogy milyen király amikor ömlik a kajcsi, és leszokik a ciciről. Szóval nem akarom. Akkor már inkább ez a gyümölcsös megoldás, csak ettől meg azért parázok, hogy nehogy valami baja legyen, mert ő még kicsike. Pont ma 3 hónapos.

Kép
Kép
g_reny
 
 


mai kreálmányom, apja lánya :)
Kép

na megyek vacsizni

emese1979
 
 


Aminára tesóm fog vigyázni, mert úgy nyugodtabban tudok szoptatni, ha nem kell még arra is figyelni, hogy ne lógjon meg, ne verjen-, ne vegyen el semmit, és ne zavarja a szomszédos szobában a rendelést. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Emese! :lol: :lol: :lol: Nagyon tetszik!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Emese :lol: :lol: :lol: avagy kire utott ez a gyerek.. :lol: :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk mi is a 'pihiből'. Kipihenni ugyan nem sikerült magunkat, de azért jó volt. Velünk volt tesóm a 14 hónapos kisfiával, aki egy örökmozgó kisördög, egy percre nem lehet egyedül hagyni + hiszti van, ha valami nem tetszik neki, vagy nem alszik eleget. Kicsit lefárasztott minket, de azért imádom :D Plusz a migrénem is 'feltámadt', ilyenkor se enni, se inni nem bírok, viszont hányok... Tejci kicsit meg is csappant, vettünk is tápot, de végül nem kellett. Zsombit meg egyáltalán nem viselte meg a környezetváltozás, cuki volt, mint mindig... Én meg nem vagyok elfogult... :lol:

Visszaolvasni egyellőre esélytelen, holnap mi megyünk vendégségbe, vasárnap hozzánk jönnek vendégek... De majd jövő héten pótolok :D

Jó éjt mindenkinek!

Ancsi

KépKép
k.ancsi
 
 


adraci írta:
8) Ha sétálunk és fák alá érünk, mér pár hetes kora óta elkezd őrülten rugdosni, kézzel-lábbal és magyaráz. Amilyen fáknak tudtuk a latin nevét, már elmondtuk neki. :lol: vagy más gyereke is ezt csinálja? :D


Adri!

Hanna is nagyon szereti a fákat. Séta közben nézi őket,ahogy elmegyünk alattuk.

:)

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


na végre én is itt! Legalább 3 hete nem voltam különböző okok miatt és legalább 50 oldalt termeltetek ezalatt, de ebből csak hármat sikerült elolvasni.
A blogból láttam, hogy két taliról is lemaradtam közben. (Vanni, köszi a privit!) Szívesen mennék Anikóhoz is, de ezt a távolságot nem merem bevállalni Áronnal BKV-val.

Mozza!
Nagyon édes Lili! Gyümihez üveg almareszelő a legjobb, de jól nézd meg milyet veszel, mert többféle is van. Én azt használtam Alíznál, amit még anyukám vett 25 éve a húgomnál, mert az enyém olyan lapos volt, hogy alig fért bele lé, és csőre sem volt, ahol ügyesen ki lehet önteni.

Szofi!
A négy coccus különböző és külön oltás is van ellenük, bár én csak a meningo és a pneumo elleniről tudok. Az orrszívóbol a trutyi eltüntetése nekem is mindig gondot okoz. Én kombinálni szoktam az áztatást a Netti által is írt rázogatással.
Amúgy Tinuval valami spéci diétát folytattok?mert engem is érdekel. Jó lenne végre megszabadulni a feleslegtől, mert ősszel nem fogok tudni felöltözni.

Esztó! Nagyon jó az ajándékötleted! nekem is a második tetszik jobban!

Bár csak keveset olvastam vissza, úgy látom általános tejmizéria van. Biztos, hogy a gyerkőcöknek is kevés, vagy csak Ti érzitek úgy. Ha mérném Áront, akkor most biztos én is aggódnék. Két napig közösen voltam a szüleimnél a húgommal és egy hónapos kislányával. Ő méri a babát, ezért volt mérleg is, így én is mértem. Hát jól meglepődtem. Áron 8kg, így az elvi adagja kb. 1200g kéne legyen, de ő csak 750-800g-ot evett, 250, 210, 120, 90, 80, 80 eloszlásban. Vagyis estére jól lecsökkent a tejem is, de egyáltalán nem tűnt éhesnek, és így is átlagban heti 20 dkg-ot hízik. Igaz Alíz sem evett soha sokat, de ő nem is hízott. Tegnap voltunk dokinál oltáson, és Ő is mondta, hogy nyugi, egyes gyerekek az előirt adag felétől is remekül gyarpodnak és jól érzik magukat.

Viszont: Áron valószínűleg refluxos. Van valakinek tapasztalata? kb. egy hónapja kezdett egyre többet bukni, most már minden szopi után fel kell mosnom utána és a kiságyát is többször szétáztatta. Sokszor még a következő szopi előtt is jön vissza az előző kajcsiból. Adoki azt mondta , amig hízik nincs nagy gond, de neki is fura, hogy miért 3 hónaposan jön elő ez a probléma.

Nekem meg bedagadtak a térdízületeim, úgy látszik nem bírják Áron súlyát. Nem csinálok vele semmit,mert ártani nem akarok, csak próbálom pihentetni. Még nem volt időm elmenni dokihoz, de úgy rémlik, mintha korábban valaki írt volna hasonló problémákról.

Na eldugulok, mert jó hosszú lettem! Hiába, jó rég nem jártam erre.

Kép

Kép
hean
 
 


Csani szundikál... Minnyá én is!

Emese, jaj, szupi a fotó!

Mozza, Netti, olyan furi nekem, hogy hogy vagytok képesek iszonyatos pénzt kiadni csupa olyan dologért, ami már van, méghozzá szintén drága, jó minőségű. Remélem nem veszitek zokon, nem az én dolgom, csak ha már itt beszéltétek meg, akkor gondoltam leírom. Remélem nem veszitek sértésnek. :wink: Egyébként tényleg szép a szett.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Lili édesen vetkőzik! :lol: Nagyon cuki!
Bogi és a Papája! :lol: Jó képek!
Ancsi,üdv újra itt!!!
Reny,kivi vok mennyit eszik csajszikád!
Netti,Mozza,nekünk is üveg almareszelőnk van!Be vállt.Barackot botmixerezem.Asszem a banán villával ment,ha meg már főzelékeztem meg ilyenek,akkor turmix.
Dóri,azért picit pihenj is!

Még holnap is pakolás,.....vasárnap meg buli!Én már izgulok mi lesz,minden jól menjen!Na meg ugye sátorban leszünk kint/micsoda logika hogy nem a lakásban sátorozunk / és vasárnapra esőt,jégesőt mond! :evil:

Szép álmokat!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Andi, de jó, hogy jöttél! Áron szép nagy lehet már, dobj képet, ha tudsz!

Zsücinek vannak térdgondjai, és nála van még szabad hely a kocsiban a jövő keddi talira - szerintem dobj neki egy privit!

Tinuval mi testkontrollozunk. Röviden: délelőtt gyümi minden mennyiségben, ezután háromszor eszünk: délben, négykor és este 7-8-kor, amikor is valamilyen szénhidrátot vagy fehérjét (és sosem egyszerre a kettőt) fogyasztunk zöldséggel. Ha érdekel még több részlet, akkor küldj nekem privit!

nagyon puszillak!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Orrszívó kipucoválás:Azt a részt, ami a porszívóhoz is csatlakozik, rádugom a csapra- nem baj, ha nem pontosan illeszkedik. Kakaóra kinyitom a vizet, kiszedi a friss trutyit a csőből, harangból.

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok!

Reny!!! Nyertél! Kalloni, jó tippek! :) De a 3. szó: majmi. :lol:
Mai hosszú mondat: (gyermek fogja a kezében a pelusát - kértem, hozzon 1et) - Ez egy enyim kagi.
Jelentése: Tessék, itt van, hoztam, amit kértél, és tudom ám, hogy ez 1 db, és azt is udom, hogy nem Danóé, hanem az enyém! :lol:
Amúgy minden, ami kakival kapcsolatos (popsitörlő, pelus wc-papír, ilyesmi), az nálunk minden kagi. Ezen kívül a kerek ill. gömbölyű dolgok, amik nem gyümölcsök-zöldségek, azok gój-ok. (Értsd: gól. :) ) A gyümölcs-zöldség pedig (bármilyen színű, formájú) amma. (Értsd: alma. :) )

No, én is dugulok. Hean, én is sokat kéne, hogy visszaolvassak... De üdv újra itt! :) Ja, és mi az a reflux? Mármint kb tudom, ez a visszabukós ügy, asszem Kutyafüle Rikije refluxos, kapott vmi trutyisítót, hogy ne legyen olyan folyékony a pocakban a kajcsi, akkor kevésbé jön elvileg vissza. De ez elmúlik? Kinövik a gyerekek? Vagy gyógyszeresen kell kezelni? VagY HOGY VAN EZ??? Mert sztem Danó is lehet, hogy refluxos. MINDIG bukik kajcsi után. De akkor, ha a hátán van, nem olyan ijesztő. És bármikor képes a korábbi kajcsiból is visszabukni.

Ancsi, neked is helló! :)

Emese! Nagyon jó a két kép! :) Talpik. :lol:

Mozza, lilid nagyon helyes! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


szofi, nem veszem sertesnek :wink: ha a gucci szettre gondolsz, ez a kenguru masabb mint a baby bjorn amugy, lehet logosan is hasznalni :) en G manias vagyok :roll: taska,penztarca,cipo..ennyi a lenyeg.. es hat beleszerettem ebbe is.

Netti
Kép
maumau
 
 


Köszi a reszelős tippeket.
Anyum is említette ezt az üveg reszelőt....absz. nem tudom elképzelni...ÜVEG?!? :shock:
Anita!
A barackot a turmix totál pépesre nyomja? Bot vagy sima nagy turmix?
Nekem az egyik fő parám lesz, hogy nehogy megfullandjon Lili....már látom magam, amint 1 barackor 30 percig reszelek-turmixolom-nyomkodom-megnyomorgatom.... :roll:

Emese!
Bogi tiszta apja!Cukibogyó! :D Lili tappancsa is apáé....a mancsa meg az enyém.... :roll:

Szofi!
Dehogy sértődöm meg. Nekem ez a nyünyükém.....de régebben mániákusabb voltam...mostmár azért visszafogott-szolid módon nyomom, férjem kezelésbe vett....ő nagy spórolandusz. :roll: (szakmai ártalom, pár elég nagy designmárkának csináltam a hazai BTL aktivitásait....kecske meg a káposzta :lol: :lol: :lol: )

Na, mára off, :arrow: alvás :arrow:

Kép
mozza
 
 


Mozza! Nekem van Bosch botmixerem és ilyan tálas benne forgókéses cuccom. Na, azon te is látnád 1 perc múltán, hogy tökéletesen pépes! :lol:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Anikó! Átugorhatunk mi is kedden?… Én is a „mindent megeszek”- kategóriába tartozom.. A férjem dolgozik, így nem hiszem, hogy jön, pedig imád bográcsban főzni!.. :) Ha végre sikerül megközelíthetővé tenni a kertünket, én is csinálok majd „gardenparty”-t :)

Mozza! Hozzám 1x jött ki a doki is, meg a védőnő is –mondjuk nálunk már a 4.gyerek + én elég határozottan mondtam, hogy szívesen lemegyünk… Szerdán voltunk oltáson, de semmilyen kérdőívet nem töltöttünk ki…

Petra! Bogyó csak most kapta a 2.hónapos oltást (a nyaralások miatt csúsztunk, de a dokink szerint nem maradtunk le semmiről…), viszont csak egyszer szúrt. Azt mondta, hogy ebben a Prevenar is benne van. Itt meg mindenki 2 oltásról írt. Most akkor nem értem, hogy van ez az egész. Vagy van v.mi kombinált cuccos is?…

Bogyó 5710 gr és 60 cm („kicsi a bors, de erős”)
Amúgy az „okosok” szerint fél éves korára „kell” megduplázni a súlyát a babának. Nálunk a fiúknak simán megvolt, nagylányunk viszont mindig is pici, de formás kis gombóc volt. Ő 3300 grammal született, de alig volt 6kg félévesen. Bogyó: majd meglátjuk :)

Szopi: majd megedződtök. ;) Én már bárhol szoptatok. Legutóbb strandon, Tesco előtt, padon, autóban rendszeresen, parkokban, stb.
Amúgy a legegyszerűbb, ha egy textilpelust „csak úgy rádobsz” –akkor semmi nem látszik belőle…

Mozza! Milyen „cucc” kell a szoptatáshoz? Bocsi, de nekem a cicin - na meg a gyereken - kívül semmi.

Torna: Nyáron nem tudtam összehozni. Pedi naagyon kéne! Azt tudom magamról, hogy én egyedül nem esek neki. Viszont már kinéztem a környéken baba-mama tornát. Szept.9-től indul :)

Kalloni! Szívesen átmegyek Értetek kedden! –már ha Anikó elvisel minket is.. 7 személyes a kocsink. 5 helyünk van még :) Ha jól sejtem, a közelben laktok…

Kutyafüle!
Mi hónapokig hirdettük anno a lakásunkat. El kell döntenetek, hogy mi a fontosabb. Az, hogy jó áron adjátok el –akkor ki kell várni-, vagy gyorsan –ez utóbbi esetben ha leviszed az árat, hamar meg fogják venni…

Kép
szkitty
 
 


Na majd holnap (ma) jelentkezem, hogy mennyit evett Mira a védőnéninél. Mivel itt lesz a tesóm lehet, hogy csavargunk utána, szóval majd érkezem a hírekkel.
Jó éjszakát!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Zdori! :D :D :D

Reflux: Sógornőm fiának volt anno. Félévesen kinőtte. Egyfolytában jött belőle a félig megemésztett -ezért ritka büdi -anyatej... Emlékszem, senki nem szerette szegénykét felvenni, mert olyan mennyiségű cucc jött ki a gyerekből, hogy a textilpelus elázott.

Hean!
Merre laktok? -írd meg priviben!

Szofi! Tetszenek a novelláid :)

Anita! Minden jót vasárnapra! Nyugi!!! Mosolyogj, és sz..j le mindent! (Bocsi...) :D

Kép
szkitty
 
 


Jó reggelt!

Tyű, Reny,
jó sokáig nyomtad az éjjel :)
Majd gyere a hírekkel...

Kitty,
látom Te is jó sokáig fent voltál :)

Mozza,
az előző oldalra belinkeltem egy oldalt, ott van kép az almareszelőről :)

Bogi ma 7kor kelt, éjszakas zerencsére nem... Most mennem kell fejni, csak egy ciciből reggelizett... Hogy én hogy utálok fejni....
Aztán megyünk el a Lurdyba, gyereknek megint vettem játékot, bőgő tehenet :) le kéne állítani magamat már....

Annus,
milyen volt az éjszakátok?
Nem emlékszel, a Lurdyban mennyi a Karamalz?

emese1979
 
 


Jó reggelt!
Kitty köszi,az lesz.Ti is jól megnőttetek!
Reny gyere a hírekkel!
Hanna már felkelt!A jobb szeme könnyezik de én nem látok benne semmit.
Minden reggel fáj a fejem,szemem :roll: alacsony vérnyomástól lehet?Ha nem jött volna meg még azt hinném terhes vok.De megjött és elég sok volt.REggel alacsonyabb a vérnyomás?

szép napot

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita, nem vagy fáradt nagyon? Attól simán lehet, hogy fáj a szem-fej! SZÉP napot mára!!! :wink: Majd mesélj!

Reny, várunk a hírekkel! :)

Kitty, köszi a választ! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Anita,
mikor kezdődik holnap a keresztelő?

emese1979
 
 


Hean: tök jó lenne, ha Zsüciékkel el tudnál jönni, vagy Kittyvel! Gyertek, gyertek kedden és akkor bővebben is tudunk beszélni arról, amit priviben kérdeztél (persze válaszolok is, ígérem). Amúgy Csongor is 2 hós kora óta bukik. Van, mikor többet, van, mikor kevesebbet. Szerintem erős összefüggést mutat a mozgékonyság növekedésével. Ma olyat "úszott" hason reggel, hogy az összes kaja kijött belőle szerintem, amit reggel szopizott!!! Nem tud egyhelyben maradni ez a kis sajtkukac...

Emese: de jó képet mixeltél! :lol:

Kitty: szerintem egy tűbe szívta fel a doki a két oltást! Nem tudom, hogy meg lehet-e tenni ezt az összes oltással? :roll:

Na van egy szösszenet időm, leírom, mi is volt tegnap velünk. Szóval már írtam, hogy a hétvégén két félnapra elmegyek drámázni. Tegnap 10-kor kiderült, hogy nem kaptam meg egy e-mailt (csókoltatom a hotmailt!!! :twisted: ), ami miatt lemaradtam az infóról, miszerint a csopi pénteken (!) és vasárnap lesz. Félőrült szervezkedés után elmentem a csoportra délután. Szétizgultam magam, hogy mi lesz CSongival. Megszoptattam 1-kor, mielőtt elindultam, behozták nekem fél 4-kor egyet szoptatni és utána kb. 9-kor értem haza (előtte egy kicsivel). Na a késő délutáni etapban kapott itthon fagyi tejet cumisüvegből. Az uram negyed órás közelharcot vívott Csongorral, hogy egyen már (csak rágcsálta a cumisüveget), aztán kb. 1 decit sikerült lenyomnia a torkán, majd a gyerek bealudt. És ennyi, meg egy bambi, több kaját nem evett. Nagyon naturalista a gyerekem, hogy csak a cicis szopit preferálja. 8) Most vagy az üveg nem tetszik neki, vagy a fagyasztott tej íze, nem tudom. Mindenesetre az én "jutalmam" az volt, hogy éjjel Csongor legalább óránként kelt szopizni (az órát már nem is néztem, hogy ne idegeljem magam)!!! REggel nyomott nekem egy nagy kakát, hogy örüljek. Amúgy annyira nem szomorkodtam az éjjeli sok szopi miatt, mert mikor hazajöttem, és este átpelenkáztam a gyereket, elég silány volt a tartalom (kevés pisi). Hát azért szüksége lett volna több folyadékra, mert őrült meleg volt. De úgy tűnik, csak az éhenhalás ellen dolgozott délután...

Kép
Kép
tinu
 
 


Dóri,eléggé az vok!
Mesi,az Istentisztelet az 10-től van,a keresztelő közvetlen utána.Én a csajokkal olyan fél 11-re megyek fel,mert kb 3/4 11kor kezdődik majd.
Ma is fotózom,holnap meg rengeteg kép lesz csinálva.Majd hozok nektek.Lesz videó is,azt meg majd rövidítem valahogy.
Hanna ma kezdte el,hogy egyik kezével megfog valamit és maga elé emeli,a másik kezével meg érte nyúl.Tetszik neki hogy két kézzel fog :lol:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Csongi baba inkább cicizik,kis édes!Le a kalappal előtted Tinu!

Ja!Tegnap Hanna kalimpált és elkapta a cumiját,addig forgatta míg be nem kapta!

Megyek,mert így nem haladok!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jó reggelt!
Én már 5 óta talpon....lakás már rendben, mosás szárad...nagyon belehúztam. :roll:
Férjem holnap jön, már nagyon várom, úgy hiányzik, sz*r nélküle. :(

Kitty!
Szopihoz: Én nagyon irigykedem :oops: , hogy ti ilyen könnyen tudtok szoptatni, bárcsak nekünk is menne. De mivel d.u. már eléggé megcsappan a tejem, max. 80-100 at tud kiszívni, ezért nekem nagyon kell trükköznöm, hogy az tutira meglegyen...kész szertartás a szopi, mérem az elején, majd a szopi végén, a pótlás végén pedig megint...így tudom biztosan csekkolni, hogy mennyit tud szopizni...nem szeretném, ha észrevétlenül ez a 80-100 lecsökkenne....
Lili nagyon izgága, össze-vissza mocorog szopi közben....kb. úgy eszik mint én a TV előtt, nézelődik, néha beszél cicivel a szájában....egyetlen 1 póz van, amiben biztosan ki tudja szívni a cicit, ez pedig egy féloldalas fekvés, amikor én enyhén fölé hajolok és így totál hozzáfér a cickóhoz, így totál be tudja kapni a bimbit és viszonylag nyugiban van. Ülve, szopiszékban egyszerűen nem megy! :(
(múlkor kiváncsiság képpen kipróbáltam, hátha.....de annyira nyüzsög úgy, hogy 50-60nál elfogy a türelme és hisztizik....)
Szóval nincs más választásom, elhihetitek, nem viccből csinálom. :?
Kitámasztó: egy egy takaró, amit speckó módon összetekerek félig, így teszem rá Lilit és így hajolok fölé...kicsit megemeli a buksiját és nem tud elmocorogni szopi közben.
Szopi alátét...ez egy sima vastagabb textil pelus, mindig tiszta....mivel a kanapén fekszik a gyerek, ezt teszem alá. ad1: nem szeretném, ha ott lenne a buksija, ahol előzőleg pl. az apja feltett lába, ad2: ha gyorsan jön a tej kifolyik a száján és eláztat mindent
Tápis párna: ezen kapja a pótlást cumisüvegből, félig megdöntött pózban...így nem tud félrenyelni, ha nagyon mohózik.
Tápis alátét: ez egy huzat a párnára, ami mosható, így ha leeszi, vagy beleizzad, akkor csak leveszem, fel a tisztát és kész.

Tudom, hogy ez szörnyen macerásnak tűnik, de mániákusan higénia és rendmániás vagyok, már azt hiszem, írtam. :oops:
Pl. utcai ruhában nem szeretem, ha Lilit vállra veszik...vagy poló csere, vagy pelus a vállra (Lili majszolja a vállakat-nyakakat....ja és azt sem szeretném, ha pl. anyum nyakáról lenyalogatná a parfümöt.... :? :roll: )

Ági!
Nagyon szép az a part ahol voltatok! Pontosan melyik is?
Hogy reagáltak gyerkőcök a tengerre????? :roll:

Anita!
Hány főt hívtatok holnapra? Kaját ti csináljátok, vagy azért besegítenek?
Nekem is fájt reggel a fejem sokáig.....és még szédelegtem is. Doki szerint vérnyomim alacsony, vércukrom brutkó alacsony + a szülés alatti vérveszteséget (elég sok volt) még nem tudta a szervezetem megoldani....így amit nekem ajánlott: ébredés után: rögtön: 1-2 kocka csoki, 2 szem vastabletta, majd KV, és sok víz...nálam ez max. 1 óra alatt mindent helyrehoz. Próbáld ki, hátha neked is bejön.

Tápis-pótlós mamik!
Tudtátok, hogy TAURIN van a tápikban???? :shock: U.az mint a Redbullban pl., vagy a Bomba hatóanyaga is ez... :?
És nem is kicsi mennyiségben.....
Totál ráparáztam....tegnap kikérdeztem a dokit és azt mondta, hogy ez fontos az idegrendszer fejlődéséhez a babáknak :shock:
Szóval előfordul, hogy a tápis/pótlós babák ezért aktívabbak napközben és a motorikus mozgásuk ezért fejlődhet néha gyorsabban....

Kép
mozza
 
 


Ja, az utóbbira (aktívak nappal) azért van ellenpélda is, ugye Esztó?? :lol:

Tinu!
Milyen cumisüvegből adta apa a tejet Csonginak?
Nagyon sokat számít a cumi feje...Lili pl. csak a MAMosból hajlanó enni.
De mivel Csongi csak cicit kap, ezért lehet, hogy neki bimbi formájú fej jönne be, pl: TommyTippie...azt hiszem Adraciék használják ezt.

Kép
mozza
 
 


Mozza: Avent. Én is gondoltam rá, hogy lehet, más cumisüveg bejönne, de végülis hálistennek ez volt az utolsó két alkalom a csoportból. Dolgozni meg csak januártól szeretnék, addigra már megy a hozzátáplálás is. Szóval nem nagyon lesz szükség a cumisüvegezésre. Azért Tücit többször kellett itthon hagynom, még tiszta szerencse, hogy ő elfogadta a cumisüveget és a fagyasztott tejet. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
jesszusom, óránként! :shock: hogy fogod bíni a mai napot? Esetleg próbáljátok meg neki kispohárból, hátha az jobban tetszik neki, mint a cumisüveg :)

Anita,
nagyon kis ügyes Hanna :)
Izgulsz nagyon a holnap miatt?

Mozza,
anyatejben is nagy mennyiségben van taurin :)

Ági,
nagyon szépek vagytok! mi idén nem voltunk tengernél, nekem nagyon hiányzik... szerintem már 6-7 éve minden évben voltunk valamilyen tengerparton... Annyira szeretem hallgatni a hullámokat,és közben dögleni!!

emese1979
 
 


Hali, képzeljétek, a gyerekem ma fél hétkor kelt, cumi benyom, rongyi odaad, és visszaaludt még fél kilencig, yesss...

Mozza, Netti, hát majd küldjetek mindenképpen képet a szettről!!! :lol: :lol: :lol:

Tinu, hát ez metál lehetett... Úristen. Az egyetlen, amit nem bírok az a nemalvás...

Reny, siess vissza a hírekkel!

Kitty, de jó, hogy Ti is jöttök Anikóékhoz! Nem is találkoztunk, mióta megszülettek a gyerkőcök!

Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Emese!
Nem mondod? Az anyatejben is? :shock: Miből állítja elő a szervezet?????Petrus! Írj erről, ha tudsz, nagyon érdekelne...rá is fogok keresni a neten....
A poliszacharidok miért kellenek??????

Tinu!
Szerintem tutira a cumifejjel volt a gond....nem tudott mit kezdeni egy más formájú izével....absz. logikusnak tűnik, én sem tudnék pl. inni egy lapostányérból. :lol:
Csongi azért jól bírta, le a kalappal, főleg, hogy azért sokkal sűrűbben szoktad szoptatni. :)

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Tegnap volt a temetés, túl vagyunk rajta, hát nem volt egyszerű nap... Lányok nagyon jól viselték, ügyesek voltak, mindenki odavolt tőlük :)

És Netti kedvéért egy tegnapi beszélgetés Zsófi, Apa, és köztem.
Útszélén napraforgók:
Apa: Látod Zsófi, ezek a napraforgók. Ebből lesz az olaj. Az tudod mi?
Zsófi: Nem.
Anya: Olajjal sütünk, azzal sütöttem pl tegnap a palacsintát, emlékszel?
Zsófi: Igen, kakaós palacsintát.
Anya: Igen. Akkor mi készül a napraforgóból?
Zsófi büszkén: KAKAÓ :)
Vendég
 


Mozza köszi a tippeket.Kipróbálom,mert a vérnyomásom tegnap is 104/60 volt.Meg még annál is alacsonyabb.
eléggé feszült vok,hogy holnap minden jól menjen,mert ugye csak rokonok lesznek,de 30-an leszünk.
Gréti meg tegnappapucsba szaladt és elesett.a fogával felszántotta a küszöböt,festék és fa volt rajta.az állát lehet alapozózni a fotókhoz :) :(
zajlik az élet :lol: :lol:
amúgy lesz ami lesz,bulizunk egy jót.
a husikat anyu csinálja,meg a levest.meg töltött kápit,amihez megvettük a kápit ő meg nem rakta hűtőbe :twisted: megromlott,vehetünk újat
de már nevetek az ilyeneken,fő a pozitív hozzáállás

sírás van,pedig épp fogom

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Csongi sztem ugy gondolta, majd eszik ha anya hazaer :lol: bepotolja a lemaradast :wink:

taurin erdekes azert.. en sem ertem minek :roll: de erdekelne.. (Petrus?!)

szofi, ket het max es megjon a szett, majd dobok kepet :roll: :lol:
Apa azt mondta, O nem veszi fel 8)

Netti
Kép
maumau
 
 


Óránként kelés... Hmm, már fel sem tűnik. Férjem valami hajnal 4 körül feküdt le, után már mi sem keltünk, szóval azért egy 2-3 órát a végén aludtam egyben ezek szerint. :wink:
Nem olyan vészes, már megszoktam. Tüci idejében már rég meghóttam volna ennyitől.

Pandi: :cry: és :lol: Zsófinak.

Kép
Kép
tinu
 
 


Panndi!
Zsófi aranyköpéseit érdemes lenne feljegyezned!Hatalmas dumák! :lol:

Anita!
Gréti :( De szerintem tetszeni fog neki, hogy kap egy kis sminket! :lol: Lilitől is majd el kell rejtenem a smink cuccaimat...már most bámulja a szempillaspirálozást! :lol: Múltkor a kezébe adtam és kb. 20 percig 'játszott vele', gyömöszölte, fogdosta, ütögette vele a székét...cukikám :lol:

Na, megyek....éhes törpim reklamál. :arrow:

Kép
mozza
 
 


Mozza:
http://www.hazipatika.com/topics/vitami ... min?vid=37


Szofi,
Csani ügyi :)
Én felfedeztem, Bogi 2-2,5 óránál nem tud többet ébren tölteni (ebben benne van a szopi is), álmos, nyűgös lesz...

emese1979
 
 


Jó reggelt!!
Riki éjjel egyszer felsírt,mert beakadt a lába.Mentünk át a férjemmel, és én konkrétan nem láttam.De semmit. Csak az ösztön vitt. :lol: Kellett vagy egy perc,mire kitisztult a szemem.
Ma meg túl a reggeli tornán,a reggelin, megyek mindjárt felmosni.
Reny,ment a pü. A táplálásos elveddel teljesen azonosulok.Pont ezt akartam én is megbeszélni a dokinővel, hogy ha csappanok továbbra is,elkezdhetem e a gyümit és ne tápit kapjon. De nem mertem leírni a múltkori kajamizéria után.
Emese, én pont ezt érzem,mint Te. Mi is minden évben voltunk valahol a tengernél.Imádom a tengert!!!!!! :lol: Annyira hiányzik!!! Amúgy a fotó fenomenális!!!!!Nagyot nevettem rajta!
Kitty,3 hósan mi is csak egy oltást kaptunk, pedig minden létező ingyenes és fizetős cuccot be akarok neki adatni. Receptre felírós nekünk eddig csak a rota volt. Van más is???Ha igen,világosítsatok fel plíííz,nem akarok lemaradni semmiről. Amit mi eddig kaptunk:1 rota, 1 prevenar, 1 BCG(még a kórházban) meg 2 kombi.Meg hát ugye a 2 engerix. Van még más adható is???? Mert kedden megyünk a 4 hósra és akkor megbeszélem a dokinővel.
Dóri,Riki (volt?) refluxos, kapott is ilyen cuccot,amitől ugyanúgy bukott tovább.Mostanában is szokott,de nem annyit,mint régen.Nem szabad őt függőlegesbe hozni, muszáj vízszintbe tartani,akkor jó. Így is kijön néha valamennyi,de nem vészes.
Lili tüneményes!!!!Tényleg korán kezdte, de lehet,csak azt próbálta mutogatni, hogy pisiltem anya, ott ni látod, tessék tisztába tenni engem!! :lol: :lol: :lol: Ja és fotókból sosem elég!!!Legyen szó akármiről, imádom a fotókat. :lol: :lol:
Na elég belőlem,a következő oldalt felmosás után,mert így nem haladok. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Panndi, sajnálom, tudom milyen nehéz volt!!!!! Zsófi dumájától behalok!!!!!Írd fel őket tényleg, mert évek múlva akkorákat fogtok nevetni rajta!!!!Na tényleg go.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Mozza,tuti tetszik neki!Majd hozok képet,milyen mikor a babasmink készletével kikeni magát! :lol: Édes pofa nagyon!
Panndi :(
Zsófi nagyon cuki!Olyan jókat mond!
Zavarjatok mert nem leszünk kész! :lol:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita,
még szerencse, hogy nem tört ki Gréti foga!

Panndi,
tényleg gyűjtenetek kéne Zsófi aranyköpéseit.. náhány év múlva milyen jókat nevetne rajta...

Niki,
kicsit jobb hangulatban vagy, ahogy olvasom a soraid, mint tegnap :)

emese1979
 
 


Atyám, az éjszakai meg a reggeli műszak hozta a normát :lol: Alig győztem visszaolvasni.

Emese, kép nagyon cuki, ügyesen meglátod a lehetőségeket :D Jut eszembe, neked akartam még írni, mert hogy Bogi mert Marci valahogy paralel nyűgösek mostanában. Néztél már be Bogi szájába mostanában? Ugyanis cukigrófomnak az alsó bal egyesnél rendesen fehérlik az ínye. Nesze neked... Talán megvan miért alszik csak fél-egy órákat két szopi között napközben (a megszokott 2-3 óra helyett), miért kel éjszaka, miért sír fel sokszor szopi közben, miért tömi be gyakran mindkét öklét a szájába és miért nem megy az ujjszopi mostanában (ergo minden elalvást sírás kísér). Ja és az a rengeteg nyáááál.... Szóval ez lehet az ok, de Iza és Boró esete óta tudjuk, hogy ez csak a kezdet :roll:

Anita, szorítok, hogy minden rendben legyen, mindenki a legjobb formáját hozza a keresztelőn (jó értelemben :wink: ), ja és az esőtáncot is elhalasztom a kedvetekért, jó?

Adri, a tatu valahogy olyan hangot az én értelmezésemben, mint amikor a ló galoppol. Nem sok discovery-t nézek mostanság :lol:

Ági, szépek a gyerekek, bírta a bőrük a tengerparti napfényt? Irigy vagyok, de majd jövőre bepótoljuk az elmaradt nyaralást.

Annus, remélem rendeződik a helyzet nálatok, majd írj, hogy alakul a mai nap.

Szofi, taknyit sikerült eltüntetni? 8)

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Sziasztok!

Zili!
Nálunk már nem működik az egész nap csak cici, mert gyakorlatilag nincs tejem. Annak meg nem teszem ki a gyereket,hogy éhezzen!!!

MNiki!
Igen, kell a tea, mert azért még nem adtam fel teljesen!

Hean!
Nem akarlak ijesztgetni, de figyeld,hogy mennyi jön vissza, mert a refluxnál csak kisebb mennyiség a "megengedett". Ha minden evésnél,akkor sok jön vissza,akkor más baj lehet. Az egyik ismerősöm járt így,ugyanekkora babával,és műteni kellett! Ha gondolod, megkérdezem tőle a betegség nevét,akkor jobban rá tudsz keresni,hogy miről van szó,illetve megkérem Emesét,hogy írjon ide.
Azért kicsibe bemásolom,hog ya fórumunkon mit írt!


na ki mondta hogy csak reflux es nem kell aggodni!? sajnos nem az volt. szombaton ugy dontottem itt az ideje h bemenjunk a korhazba. Azonnal IV, ver es vizelet vetel, rtg es persze az eredmenyig bent maradas... Azt mondtak vagy reflux (eddigre en mar elegge kizartam), vese infection vagy pyloric stenosis es h ne is etessem mert csak art neki a sok hanyas. Masnap UH, vervetel... es vegre kiderult. Pyloric stenosis. A gyomorbol kivezeto cso korul tul szoros az izom es nem tud atmenni a tej - ezert az allando hanyas. Mutet nelkul halalos. Delutan mentovel fel dublin-ba... A verkepe meg nem allt helyre igy varni kellett a mutettel. Hetfo reggelre szerencsere mar jo volt, azonnal toltak be... Estere ujra ehetett!! Es bent maradt... olyan furcsa volt, vartam h mikor hany... Remelem ma haza mehetunk.
Olyan durva bele gondolni hogy nem reg ebbe meg belehalt volna...



Mozza!

Mi is tommy Tippie-t használunk. Pont azért vettem, hogy ne zavarjon be Petyánál, meg mert tele volt a t...öm az avent állandó folyásával! :lol:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Gyöngyi,
Boginak nem nőhet még a foga! :) Megtiltottam neki :) :) nekem is csak 8 hós koromra nőtt ki, szóval várjon még csak :) a nyálfolyatás meg szájba tömködés nálunk is megy, de anyum kiokosított, hogy ez normális ilyenkor :) Meg dokker tegnap megnézte az ínyét, nem mondott semmit, szóval remélem, még van időnk :)
Reméljük, Marcinak gyorsan kibújnak majd!!
Meg Bogi mindig keveset alszik napközben, 30-45 perc között csak egy alkalommal, naponta kb. 3-4 szer :)

Cukigróf :) :) jó kis becenév!

Gyerek alszik még mindig, lassan kéne enni, mert 11 körül indulnunk kell... na megcsinálom alevest addig.

emese1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: