Kedves Virág Évi!
3-12 hónapos kor között szokott a babák foga kibújni, ezért szerintem erre a korszakra nagyon jó ajándék a "rágóka" olyan ínymasszírozós felületű gumi figura, amivel a baba az ínyét nyugtathatja rágicsálás közben. Van olyan fajta is, amiben belül víz van, és hütöbe lehet tenni, lehüteni, így adni oda a babának, és az kellemesen hüsuiti az ínyét, a fogzási fájdalmakat enyhítve ezzel.
Mivel ajándéktárgyakról van szó, nem tudom hogy mekkora összeget szán erre a cégetek (ha egyáltalán jól gondolom, hogy céges dologról van szó és nem családi eseményröl!), de ha nagy mennyiségben külditek szét, akkor lehet, hogy drága megoldás a LEGO, stb., ezek viszonylag sokba kerülnek. Ha csak "apróság" kell legyen az ajándék, akkor a 3-12 hónapos korosztálynak megfelelö lehet még a müanyag kiskanál - olyan, ami kifejezetten a babának megfelelöen van kialakítva - ebben az életkorban kezdenek el ugyanis pépes ételeket enni az anyatej mellett! Ugyanezen okból jó ajándék lehet még az előke (partedli), valami aranyos színes mintás anyagból vagy mesefigurákkal. Esetleg Pampers felirattal, ha tényleg a cégedröl van szó!
A csörgő is jó ajándék, arra is 3 hónapos kora környékén kezd igazán odafigyelni, és jó még bármilyen gumiból készült kis sípoló figura.
Eszembe jutott még a fürdökádban használható játékok: kiskacsa, kishajó, állatfigura alakú fürdőszivacs - a fürdést is ebben a korban kezdik élvezni a babák! Pici felfujható strandlabda, de nem nagyobb egy babafejnél - amit a két keze közé tud fogni. Ezen is lehet feliratot szerepeltetni, és leeresztve könnyü postázni.
12-24 hónapos babák számára hasznos ajándék lehet a pici fogkefe - ilyenkor már tanulgatják a fogmosást. A fürdökádban használható játékok szintén jók, esetleg pici fésü, valami állatfigurás lehet ez is vagy valami miatt érdekesebb formájú, színes, hogy kedvet kapjon saját maga fésülködni. Pici kéztörlö törülközö is jó ötlet szerintem, ez is hasznos, mert a sajátja lehet, és szívesebben mos kezet, ha utána a saját kis törcsijében törölheti meg. Ez is lehet feliratos, mesefigurás, színes!
Játékok közül már nem a csörgö, hanem komolyabbak is szóba jöhetnek, kisauto fiuknak, rongy- vagy gumibaba lányoknak. (Mindkét életkorban fontos, hogy ne legyenek éles, kiálló, vagy leszedhetö alkatrészek a játékokon, amit letörhet vagy lenyelhet!)
Színes pár lapos mesekönyv is érdekes már ilyen korban a gyerekeknek! De tényleg a keménylapost érdemes csak ajándékozni, mert a sima papírt nagy eséllyel eltépi ilyenkor még.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert kívánok!
Katus