Sziasztok!
Beo! Szerintem ez komfort cicizés, amit csinál. Nem úgy néz ki a kisfiad, mint aki éhezik, és éppen ezért én a helyedben nem adnék még neki gyümit. Nálunk is voltak hullámvölgyek, de nagyon jó volt fél éves koráig csak szoptatni.
Kár lenne ezt a jól működő dolgot megszakítani. Nem?! Vagy csak én gondolom így?
Gyümi: ahogy Mezsó írta. Először csak a levét, egy-két teáskanállal (bár a banánnak nincs leve, és az is kezdő gyümi), szopi után megkóstoltatni, és sasolni, mit tesz a kakijával.
Zsuzsi bocs, de cukrot tenni a gyümölcsbe vétek. A krémtúró, meg....hát hmm. Nagyon gonosz leszek, de megnézted, hogy mi van benne? Ilyen picinek a krémtúró: rendes túró, pici natúrjoghurt, és rengeteg gyümölcs, cukor nélkül. Ő még csak 9 hós!! Ezek nem valók még a kis gyomrának.
Én ezekben a dolgokban eléggé, nem is tudom, hogy fejezzem ki magam, tán vaskalapos vagyok, a lényeg, hogy nagyon odafigyelve tartottam be mindent a hozzátápival kapcsolatban, mert az nem elég, hogy adott korban nem megy a hasa, nem lesz kiütéses. Arra gondoljatok lányok, hogy később lehet allergiás a gyerek, gyomorbajok, egyéb. És a környezetemből látom, hogy például nagyon is megéri főzni a gyereknek. Az üveges kajcsin "felnőtt" gyerekek igen nagy százaléka nem fogadja el később a rendes ételeket, rossz evő, válogatós lesz. Persze ez nem minden babára igaz, de ahogy számolgattam, az esetek 90%-ban így van!!
Nos, befejeztem. És bocsi, ha esetleg gonosz voltam, de a hozzátáplálás a vesszőparipám...