Új privát üzeneted érkezett!

Hahó,
Andimama, ez az, csak így tovább! Hidd el, pár hónap múlva már itt fogod osztani az eszet a többi maminak, mint egyesek (pl. én az egyszem másfél évesemmel) Kép

Kitty,
tutira nincs semmi más sem a szájában, torkában, ami fájhat neki? Mert esetleg még erre lehet gondolni. Énleányom meg pl. oltások után vezetett le egy-egy enyhébb sztrájkféleséget (evett, de nagyon keveset, jóval többet is tudott volna, nem is igen hízott akkoriban).

Borcsa,
hehe, ezt kipróbálom - bár engem a nagyik már nemigen mernek megkérdőjelezni, csak a társadalom furcsáll Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Szia Bibir!
Bukás ügyben volt a védőnőmnek egy jó tippje,ami bejött.Könyvet tettünk a kiságy lába alá az egyik végénél,amerről a feje volt.Így,ha bukott volna,a szájában marad és vissza tudja nyelni.Kicsit aggódtam nehogy félrenyeljen,de ilyen gond nem volt,megnyugtatlak.Mostanra pedig megszűntek a bukások.
Amúgy a picúr 5 hónapos,és kap gyümit,meg tápit.
Nekem nem lett kevesebb a tejcsim,mert a meleg miatt,v. fejlődéssel járó étvágynövekedés miatt,de még így is gyakran kíván szopizni.A sütőtököt most próbáltuk ki,nagyon ízlett neki,és lehet,hogy amiatt is még szomjasabb lett,úgy láttam.Szerintem ez is csak a szopi,meg a tejcsi javára szolgál.Kép
Egyébként a széklete is szilárdabb lett azóta.Üdv.:E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Szia Anna!
Még nem utaztunk el,ugyanis építkezünk is,hogy még cifrább legyen a helyzet.Kb. 2 hét múlva tető alatt lesz a házunk,akkorára megjön a hugim Németországból,itthon lesz 2 hetet,úgyhogy csak augusztus közepén nyaralunk.Addigra gondolom alakul a dolog a picurkámmal, betölti a 6 hót és adok neki mást is, lenyugszik az anyukám.A nyaralás egyébként a másik nagyinál lesz,remélem nem csöbörből vödörbe helyzettel!Mivel ők Kárpátalján laknak vannak fenntartásaim,de remélem minden jól sikerül!Köszi a bíztatást!Kép

Szilde,a "más" kajcsival azért szeretnék még várni egy kicsit,mert pl. az anyukám is allergiás több dologra,szénanáthás,de nem hiszi el,hogy lehet összefüggés a kettő között!
Bibir
bibir
 
 

 
 

Megértem.KépAhogy gondolod.Kép
Én is sokat dilemáztam,de azt mondják kis adagokkal kell kezdeni,és figyelni a reakciókat:kiütés,bőrpir,hasfájás.Ha van,azonnal abbahagyni amit evett,azt az egyféle dolgot.Így lehet kiszűrni mit nem ehet.
Persze ezt a védőnő mondta,meg a babagondozási könyv,,stb.,de hogy mi mennyire igaz,v. hogy döntünk,az szerintem is hit,meggyőződés és lelkiismeret kérdése.
Az biztosan nem árt,ha óvatos vagyKépE.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Aki allergiás hajlamú gyerek, annak jobb, ha minél később, minél érettebb immunrendszerrel találkozik bármilyen idegen kajával. Egyébként az allergia fokozatosan alakulki, nem biztos, hohy elsőre látszik a hatása, sőt!
claire
 
 


Andimama!


Egyet értek Tinalilával azt hozzátéve, hogy -talán már tudod - reggel azért van több tejed, mert az hígabb. A délutáni kevesebb tejcsi pont annyi kalóriában, csak mennyiségre kevesebb.

Kitty!


Nálam is van ilyen " befeszítés", de én egyszerűen pár mp-re visszarakom a másik mellre. És elmúlik. Aztán megint vissza arra, ahol még van tej. Nekem ilyen egyszerű. Próbáld ki!

Szilde!


Azért ez könyv láb alá rakás nagyon necces. A védőnődnek orvos kéne.Mondom ezt azért is, mert régi a egyesületvezető, Bognárné a barátnőm, és kíváncsi lenne, ki mer ilyet ajánlani.

De szerencsére, nálad nem lett baj.
banyamama
 
 


Kitty123!

Ezt a forgatást lehet, hogy többször is meg kell ismételni. Mindig, amikor befeszít. Mondom, nekem bevált.

Sok sikert!
banyamama
 
 


Sziasztok!
Ebben a nagy melegben szoktatok valami szomjoltót adni a picuroknak tejen kívül?
Peti fiam ma elég nyügös volt és baromi sokszor szopizott, tuti, hogy szomjas volt, ráadásul néha nyitott szájjal alszik a kis buta és gondolom ki is szárad a szája.
Én teljes erömmel az igény szerinti szoptatás mellett vagyok, de nem túlzás, ha óránként meg kell szoptatni, mert különben nem nyugszik meg? Ö is egyébként tömködi a kezét a szájába, én ezt teljesen úgy vettem, hogy éhes, most olvasom, hogy nem is biztos.
Szopi közben egyébként továbbra is elalszik, aztán ha le akarom tenni az ágyába, akkor üvölt. Persze felveszem, újra szopi, újra kísérlet a kiságyba tételre, újra sírás. Ma kicsit lefáradtam.
Ilyenkor (javaslatotok szerint) ugyanarra a mellre teszem vissza. Viszont ha úgy gondolom, hogy inkább szomjas, mint éhes, akkor a másik mellre tegyem? Vagy az eredeti, még ki nem aknázott mellben is lesz szomjoltó tejci?
Komolyan, nekem tök nehéz hozzászoknom ehhez a rendszertelenséghez, valószínűleg a munkám miatt, ott mindig meg voltak a bevett sémák, ami szerint kellett a dolgokat végezni. Rendesen emlékeztetnem kell magam, hogy a gyerek nem óramű :-)
cirmogó
 
 


Sziasztok!

Cirmogó, úgy látom gyermekeink hasonló tüneteket produkálnak! Kép))
Én is pont ezért jöttem, hogy ezeket megkérdezzem. Nálunk még az is bonyolítja a dolgot, hogy sajnos már nekem nincs elég tejem és pótlást kell adnom neki. A problémám az, hogy nem tudom pontosan, hogy mikor kell pótolnom neki, és mennyit. Ha elveszem akkor sír, ha hagyom, hogy annyit egyen amennyit akar, akkor pedig visszabüfizi. Remélem értelmesen írtam...

Edina

nedinabp
 
 


Cirmogó! Lehetséges, hogy nagy melegben is elég az anyatej (nálunk elég volt, nem kaptak semmi mást) - de forralt-lehűtött vízzel próbálkozhatsz is. Ha szomjas, bizonyára el fogja fogadni!
Edina! Úgy tudom, ha az anyatej mellé kap pótláskaját, akkor kifejezetten kell is kínálni vízzel!

Márti
márti
 
 


Megírom az örömhírt: Kirstóf 3 nap alatt 10 dkg-ot hízott az itthoni mérleg szerint. Nekem egy hét alatt is bőven elég lenne ez. :-)
Többieknek is kitartást, sztrájkhoz, szopihoz.

Cirmogó, ezt a szomjoltó, melyik cici dolgot én sem igazán tudom a mai napig, pedig már a második gyerkőcömet szoptatom és mindketten áprilisban születtek, tehát a nagy nyárban még igen picik voltak.

Andimama
andimama
 
 


Márti!
Szoktam neki vizet adni csak úgy natur, mert azt tényleg csak akkor issza, ha szomjas. A védőnő mondta, hogy adhatok neki instant teát pl milupa, vettem is,de eléggé elbizonytalanodtam, mivel elolvastam az összetevőket. Ez izlik neki nagyon és elég sokat iszik belőle,de vajon mennyi kell neki? Tudom ez csak költői kérdés volt Kép

Edina

nedinabp
 
 


Cirmogó!
Luca lányom május végi, nem kapott élete első nyarán semmit cicin kívül, köszöni jól elvolt. Más ismerős babának szüksége volt egy kis forralt, visszahűtött vízre. Meg lehet próbálni megkínálni vízzel, illetve "friss" cicire rakni, ha úgy tippeled, hogy szomjas.
Bealvó baba letevése: nem szabad elkapkodni, meg kell várni, amíg tuljut az első REM fázison.
Itt: http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0401/0401_01.shtml olvashatsz erről egy cikket.

Edina! Biztos, hogy az éhségtől sír?

A nem éhes, de síró baba is megnyugszik általában a cictől: a szopás endorfint szabadít fel, és egyébként is jó összebújni anyával, hallgatni a szívdobogását, érezni a mamaszagot.

Itt találsz egy hosszabb írást a pótlásról, és a leszokásról. És Virág is fellelhető, Virág78 néven.
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=7486&post=106264#POST106264

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Lányok!
Mi van akkor,ha kiderült 5 hónap után,hogy allergiás vagyok a szopisteára,legalábbis vmelyik,v. több összetevőjére.(Laktoherb).Kiütések,ekcémás pöttyök jöttek ki rajtam tőle.Tüsszögök is.Tuti hogy attól,mert megfigyeltem,hogy ha kihagyom a teát,csillapodnak a tünetek.Úgy látszik telítődhetett vmivel a szervezetem.A babán eddig nem észleltem semmit,de nem tudom mit válthat,-na ki a szervezetéből.
Nem tudom más járt-e így,és ha igen,mi lett a kimenetele?
Előre is köszi,hogy írtok.E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Sziasztok!

Szilde!
Sztem ha tüsszögsz, akkor a levegőben van valami, amire allergiás vagy. Most volt pl. pázsitfűfélék szezonja. Azért tudom, mert én is.
A tea szerintem akkor is felerősítheti a tüneteket, ha nem vagy valamelyik ráírt összetevőre allergiás, mert ezek annyira azért nem tisztítottak, nyomokban bennük lehet más növény is, főleg fű, mert az mindenhol nő.
Én pl. emiatt nem ehetek mézet, és a kamillateával is pórul jártam egyszer, horror volt.
Mindenesetre szerintem sürgősen hagyd abba a teát. A babának ugyanakkor nem hiszem, hogy ettől baja lesz, bár nem vagyok szakértő.

Bóbita
bobita
 
 


Andimama,
Szuper Kép! Garulálok Nektek!

Anna
tinalila
 
 


Sziasztok!

Kicsit meglepődtem. A bukós babákra az ágyláb alá könyv köz/el-ismerten jó tipp. Valahogy ugyanolyan alapon, mint a tartsd függőlegesben büfizni. Szerintem itt azért nem arról van szó, hogy visszabukja a szájáig a kaját és ha meg van emelve az ágy, akkor lenyeli, ha meg nincs megemelve akkor kifolyik a száján. Itt szerintem arról van szó, hogy ha indul is kifelé valamennyi, nem annyi fog kijönni. (tegyél egy palackba vizet, de maradjon is levegő. Nyomd ki belőle a levegőt fektetett palacknál és megemelt palacknál. Jól demonstrálható, hogy első esetben több viz fog kijönni a levegővel együtt) Szóval szerintem nem kell annak a védőnőnek orvos, csak a magyarázat nem volt pontos.

Szopistea-allergia:allergiások is szoptatnak és attól még nem lesz baja a babájuknak. Ha már igy adódott én nem ragaszkodnék a teához, ásványviz (csapviz), gyümölcslé stb ugyanúgy optimális lehet, szopi szempontból annak van inkább jelentősége, hogy elegendő (a túl sok is lehet rossz!) folyadékot igyon az ember.

Baba-itatás:nekem van 3 nyári és egy késő tavaszi (korai kánikulás évből) gyerkőcöm, és egyik se ivott vizet az első nyarán.

Lazitani! Nincsenek tuti szabályok, a babákra ilyen nem adható, kísérletezni kell. És ami belülről jön, arra hallgatni!

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Andimama!
Gratula!KépKépKép Csak így tovább!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Az ivással kapcsolatban mekem is vannak gondjaim, de van egy ivás topik is és abba írtam bele. Megnéznétek?

Bóbita
bobita
 
 


Borsts, Tinalila, köszönöm. Tegnap ugyan húzgálta a cicit az esti evésnél, kisebb szünetekkel megoldottuk azt is, de ma este már nem volt ilyen gond. Viszont most a tesója ébresztette fel, pedig már aludt. :-(
andimama
 
 


Bóbita!
Nem is tudtam,hogy kerül a teákba egy kis más is.Sosem tudja az ember mitől hízik.Kép Milyen bajod lett a kamillateától?A mézzel mi a gond,nem értem?A teát nem iszom,várom,hogy gyógyuljanak a sebek.Nem egy szép látvány.Kép
Pildi!
Kösz a magyarázatot,most már világos minden!Kép
Megnyugodtam.
Az én kislányom két napja nagyon nyűgös a melegtől.Nem sokat eszik,viszont inna mint a vöcsök.Még az esti szopi is csak feliből-nagyjából sikerült.Tartok tőle,hogy egy hajnali szopi befigyel,pedig már átaludta az éjszakát.
Meglátjuk!
Köszi mindent!Sziasztok!E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Cirmogó!
Szerintem azért egy kis rendszert lehet az életetekbe vinni. Persze nem lehet órát állítani a gyerekekhez, de óránként szoptatni, alkalmanként 30 percet, hacsak nem éhség miatt van, azért szerintem nem kéne. Szóval ez kétségkívül jó tejszaporító, de ha van elég tejci, általában még a nagy melegben is kibírnak 2 órát a csecsemők. Legalábbis az enyémek. Nem biztos, hogy igazam van, de szerintem nem feltétlenül azért sír, mert éhes, sokkal inkább a te közelségedre vágyik, azért fakad rögtön sírva, ahogy leteszed a kiságyba.
Üdv Bucska
bucska
 
 


Azt is olvastam, hogy ha nem tanul meg egyedül elaludni, mindig igényelni fogja a ringatást, vagy csak cicicel alszik. Mindig cicin alszik el?
Bucska
bucska
 
 


Bucska, láttál már ringatással (netán cicin) alvó iskolást, vagy érettségizőt? Kép Előbb utóbb kinövik. Nekem a nagy abszolút karban, ringatva alvó volt, aztán apránként átment abba, hogy elég volt ott lenni mellette, fogni a kezét. Később a kéz se kellett, csak a szobában lenni, majd apránként (2,5 év ha jól emlékszem) már az se. A másik fiam közel másfél évig cicin aludt el, utána meg egyedül. Nagylányom a nagy kivétel, már féléveskor táján egyedül aludt. A kicsi meg előbb ringatva, most már cicin alszikKép, de ha már nem kell a cici, akkor meg mellém feküdve, de olykor elmászik félméterre is tőlem és úgy. Még egyedül nem, de előbb utóbb elfog!Kép

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Olvaslak titeket, azokkal értek egyet, akika gyakori melle retételt javasolják, meg a sok ivást a tej szapotításhoz. Ehhez csak annyit, hogy nem kell megijedni, ha már csak 4 óránként evett, most meg újra többször kér. Szaporítja a tejet, hirtelen több kell, vagy csak szomjas és többször kevesebbet szopik, hogy az első tejből jusson több. A két nagy nekem sem fogadott el az első nyáron semmit cumisüvegből, szomjukat is csak tejcivel voltak hajlandóak oltani! viszont tényleg nem mindig az éhségtől nyögnek, én is hajlamos vagyok szíre-szóra megetetni, de ha közel egy nagymama vagy apa, és ő veszi fel, sokszor kiderül, hogy nem a szopi hiányzott.
Esetleg érdemes vmi homeopátiás vmit keresni, ha ilyen "alvási nyavalyák " lépnek föl, meg nyüglődés! Nekünk volt, ami bejött, de ez elég személyre szabott. C
claire
 
 


sziasztok,
Bucska, hát épp ez az, én is attól tartok, hogy nem fog magától elaludni. Nem mindig cicin alszik el, de eddig még csak néhányszor fordult elő, hogy letettük a kiságyba (többnyire már türelem hiány miatt) és egyszercsak elaludt. De amikor sír, nekem elég nehezemre esik csak úgy otthagyni, hogy majd elalszik, persze hogy kiveszem és ringatom, énekelek stb, többnyire sikeres az ilyen altatás. Vajon nem jól teszem? Inkább hagyjam az ágyban? Mégse vegyek hordozókendőt?

Egyébként a tegnapi sok nappali evés/ivás után meglepő módon és életében először végigaludta az éjszakát.
Már többször adtam neki hűtött, forralt vizet, de ettől még soha nem nyugodott meg, bármennyit is ivott.

Szilde, valahol olvastam, hogy a méz allergizálhat, hisz a méhekről virágporok kerülnek bele, nem ajánlatos babának adni 1 éves kor előtt.

Visszaolvasva az előző leveleket rájöttem, hogy mindegy melyik mellet kínálom, ha szomjas, mert Kriszi írta, hogy két szopi között is termelődik előtej, szóval mindkettő ciciben lesz szomjoltó.

Jó éjt mára, holnap újra ugyanitt.
cirmogó
 
 


Cirmogó!
Eszembe sem jutna mézet adni a picúrnak,inkább arra gondoltam,hogy engem allergizálhat.Kép
De azért köszi,hogy írtál!KépE.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Őszintén?
Nálunk volt úgy,hogy nyügi volt a kislány,próbáltuk kitalálni mi a baja:éhes,szomjas,poci,pisi,kaki,büfi,unalom...Kizárásos alapon..
Ivott egy korty tápit,vizet,v.anyatejcsit és bömbölt.Vártunk,és újra megkínáltuk,aztán meggondolta magát,és elfogadta.De volt,hogy semmi nem használt,még ringatás se,pedig nagyon szeret Zsipp-zsuppozni.Akkor aztán azt mondtam elég,akkor most megy a kiságyba.
Nem biztos,de néha úgy érzem már kezdődik a rafkó.(5.hó)Néha már van olyan helyzet,amikor finoman el lehet kezdeni nevelgetni.Nem kínozni.
Ha jogos a szüksége akkor ugrok első
nyikkanásra,de ha "bohócot" csinál belőlemKépKép
akkor,kiságy.Van így is elég dolgom.
Remélem nem értetek félre.
Egyébként nagyon türelmes vagyok vele,és nem szoktam sírni hagyni.E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Cirmogó!

Lásd fentebb, amit Bucska megszólítással írtam, már látom, nem jól címeztem, neked kellett volnaKép.
Én a klasszikus elvek szerint tuti elrontom/elrontottam a gyerekeimet, na de hol vannak már a klasszikus elvek? Annyi mindenben megdőltek már, mért pont az altatás-felvevés témakörben lennének igazak.
Sőt.
Én hajlamos vagyok az ideális verzió keresésében ősanyáinkhoz, genetikailag belénktáplált dolgokhoz menni vissza. Márpedig eszerint az ember olyan kölök volt, aki az első időkben folyamatosan anyjába csimpaszkodott és vele volt. Semmi letevés, ott hagyás. Ehhez vannak még ősi reflexeink is.
Nyilvánvaló, hogy nem lehet mindenben az ősi rend szerint élni, igazodni kell a mai társadalomhoz. Viszont szerintem ezt, ezen a szinten, nem az első életévben kell feltétlenül megtenni.
Hú,de kacifántos lettem.
SZóval a lényeg, szerintem nem kell elrontásnak gondolni azt, hogy ha a gyermek sírással jelzi, hogy nem stimmel neki valami, vagy egyszerűen csak anyahiánya, ringatáshiánya van (gondoljunk bele, 9 hónapig folyamatosan hurcoltuk, ezt szokta meg!) akkor hagy legyen.
Természetesen amelyik baba olyan, hogy békésen elnézelődik az ágyában és elszundít magában, az szuper, és nem kell feleslegesen cipelgetni. De nagyon sok olyan baba van, akinek ez nem megy, mert még kicsik és nem alakultak ki idegrendszerileg az ehhez szükséges dolgok. Most már 11 év távlatából merem azt mondani, hogy később nem jelent hátrányt, ha az első időben ringattuk, kézben tartottuk őt. Vannak babák, akiket hiába is teszünk le, akár akkor is, ha tuti az álmosság a gondja, képesek akár órákig üvölteni, napokon, heteken át.
Persze ez is csak magánvéleményKép.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szilde!

A mézben lehetnek véletlenül odakerült pollenek, esetleg olyanok, amikre allergiás az ember gyereke. Nekem pl. hasmenésem van a méztől, mióta allergiás vagyok pollenekre.
A kamillateával is ugyanez van. Én a szememet borogattam vele, erre a szemem fehérje rádagadt a színes részre és órákig ott maradt.Kép

Bóbita
bobita
 
 


Bóbita!Ez borzalom!Pont azért borogattad,mert probémás volt,és akkor még ez is!Gondolom,nem is láttál addig semmit?Mit tudtál csinálni?vártad,hogy elmúljon?Brrr.KépE.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Off:
Szilde!

Az volt a hipermázlim, hogy amikor már azon a határon voltam, hogy kész, megvakultam, a húgom akkori pasija pont jött, és mondta, hogy semmi-semmi, fél órán belül elmúlik, neki volt többször is. Egyébként tényleg pont allergia miatti kötőhártyagyula miatt borogattam. Állati rossz órák voltak, azért is írtam, hogy vigyázni kell ezekkel.

Bóbita
bobita
 
 


Szegény gazdag Bóbita!
Vigyázz magadra!E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Még jó,hogy a picúrok szemeit kamillavirágzat-lével kell mosni,ha gyulladt!A filteres gáz lehet?!E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Most már nagyon offKép

Szilde!
A filteresbe még inkább az apraját csomagolják, nem az egész virágzatokat, én azt mondanám, ott még több az esély arra, hogy más kerül bele.
Egyébként ez a kamilla-, meg mézdolog akkor alakult ki nálam, amikor a pollenre már vagy 10 éve allergiás voltam. Elképzelhető, hogy ez már egy következő fokozat, ha már ilyen kis koncentrációban is gondot okoznak a pollenek. Viszont ez az, amig nem kéne eljutni, ha nem muszáj. Szerintem annyit tudsz csinálni, hogy a legkisebb gyanús jelre abbahagyod a kamillalé-borogatást, és többé nem csinálod. Ilyen erős reakció első alkalmazáskor egyébként eléggé valószínűtlen, de persze nem kizárt.

Na most már eleget sajnáltunk engem!Kép

Bóbita
bobita
 
 


Sziasztok!

Nem állítom, hogy nem folynak össze a dolgok, hogy ki mit írt, de megpróbálom címezni is.

Orsi!
A sebek gyógyulását a cicin uolyan hatékonysággal lehet elősegíteni anyatej, babanyál keverékével, mint krémmel. Az egyetlen eset, amikor ez nem nyerő, az a fertőzés, főleg a gomba, mert szereti a tejcukrot. Ilyenkor gombaellenes cucc és egyéb kenőcs felváltva nekem bevált. Az egyéb kenőcsnek a szoptatási tanácsadók elfogadhatónak a 100%-os lanolint tartják (MEDELA PureLan, Magyaro-n csak innen kapható. Két helyen biztosan van: a Medela gyógyászati segédeszköz boltjában a Fő u-ban és nalunk Tiva-med Kft, ld profil honlap.), A lanolin nekem más nem múló sebeket is begyógyított, ahol a Neogranormon mit sem ért.

Streptococcus Pneumoniae: Sajnos én nem hallottam erről a módszerről még, Pele férje gyógyszerész, hátha ő. Sajna nem jelentkezett itt már régen.

Alvás: A babák hurcoláspártiak. Egy babát akkor kényeztetsz el, ha azt is megcsinálod helyette, amit már meg tud tenni. Sok baba nem képes elaludni egyedül. Ilyen helyzetben csak akkor alszik el egyedül, ha teljesen kifáradt az ordításban és lemondott arróól, hogy segítenek a szülei, mert nem segítenek neki. Az igazi erős akaratú, és elaludni egyedül nem tudó babáknál még a sírni hagyni módszer sem jön be. Szerintem hordozókendő egy jó tipp, pl az első 20 percre akár. Szopi helyett is, mert kiderülhet, hogy elég anya szívdobogása is a cicije nem is létszükséglet.

Szomjoltás: a cici tényleg elég. Ha tápis a baba, akkor kell mellé víz.

Nagyik: határozottság sokat segít. Határozottságot biztos információs háttér jelent. LLL javaslatai kutatási eredményeken is alapul. Tőlük szakirodalom is kérhető, amit a nagyik orra alá lehet dugni. Az évek száma és a "én sem tudtam szoptatni" nem megfelelő információs háttér.

Szopisztrájk: gondolkozás az okon és minél több nem kényszerítő test-bőrkontaktus (fürdés együtt, összebújva hancúrozás) tukmálás nélkül. Kiszáradásra figyelve, megoldást hoz gyakran.

Éjszakai evés: ez a nem sztrájkoló gyerekeknél is előfordul. Ha rossz élmény nem társul a nappali szopihoz és kísérleteihez, akkor el fog múlni.

Adrienn: tejleadó reflex: lehet, hogy énedtől távol áll a módszer, de nekem bejött végszükség esetére, mint technika még jól jöhet. Ded az egyik ciciden, Te pedig a másik mellbimbódat ingerled a kezeddel, amíg eredmény mutatkozik. Fejésnél is bejön persze...

Kitartás mindenkoinek, akinek szükséges!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy,
kerdeztem Toled az epiduralos topicban (itt), beneznel oda is, ha legkozelebb erre jarsz?

-Afonya
afonya
 
 


Szia Áfonya!
Benéztem! Kép

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Cirmogó!
Tényleg vannak olyan gyerekek, akiket ringatni, hordozni kell, az altatás komoly ceremónia, mert ha egyedül marad, ordítani kezd. A gond csak ott van, amikor van még mellette másik 1-2 gyereked. Az én babóm naponta háromszor alszik.
Nem tudnám minden alkalommal ringatni félórát, mert a nagy is igényt tart rám. Szóval nálunk "muszájból" lett "megnevelve" a kicsi. És ne úgy képzeld, hogy már lilul a feje az üvöltéstől, és akkor sem veszem fel. De ha nincs semmi baja, nem beteg, akkor ő is várhat egy kicsit. Nem hagyhatom a nagyot a fürdőkádban, nem lehet, mindig elvárni az idősebbtől, hogy tekintettel legyen a kicsire. Mi tehát megpróbáltuk az elejétől fogva kialakítani, hogy az esti szopi után van büfi, kis éneklés, simogatás és utána megy a kiságyba aludni, a nagy meg a sajátjába és alvás van mindenkinek. Volt, hogy fájt a hasa, és sírt, egy pár percet vártunk, aztán felvettem, simogattam, sétáltam vele 1-2 percet és visszatettem. Ezt jónéhányszor megismételtük. Szerintem mostanra rájött, hogy ő ugyan egyedül van az ágyában, de csak sírnia kell és anya jön. Mostmár az is elég, hogy ha felsír, megsimogatom a hátát. Megnyugszik és alszik tovább. Nekünk ez be is jött. Ezzel együtt tudom, hogy vannak babák, akiknél nem lehet ezt megcsinálni. Akkor is próbáld meg lerövidíteni az alvás ceremóniát, akár hordozókendővel, vagy ringatással, mert később nem mindig lesz hozzá türelmed, vagy nem lesz rá időd. Amit Ildi ír, az nagyon szép dolog, bár nekem lenne ennyi türelmem, mint neki. Lehet, hogy én csak önző vagyok, hogy esténként szeretnék a férjemre, a könyvemre is szánni egy órácskát, meg az elmaradt napközbeni házimunkák, de ha már az egész napom a gyerekeimnek van alárendelve, legalább az estékkel rendelkezzem én.
Továbbra is hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem és senkit nem akarok megbántani.
Üdv Bucska
bucska
 
 


Sziasztok!
Köszi a jótanácsokat, most már megvan a bébi, hét napos. Szóval most már konkrét problémával jövök, nem csak előzetes aggodalmakkal. Mert természetesen abszolút nem hasonlít a bátyjára. Akit cici nem altatott el, nem is nagyon hatott meg, viszont járkálni kellett vele. Kisebbik fiam, Máté viszont némileg cicifüggőnek tűnik, ami számomra szokatlan. Ha már nem lehet cicin (nyilván egész nap nem lehet), akkor az ujjam adom neki oda. A cumit sajnos visszautasítja. De az eredmény végül is az, hogy mindenhogy én kellek a szájában. Vagy cici vagy ujjam. És álmában is megsértődik, ha elveszem. A sógornőm tegnap besikerítette a cumit a szájába, de nekem azóta se sikerült. Ha nem alszik el cicin, akkor hurcolgatom, ujjam a szájában. De akkor nem nagyon akarja visszaadni az ujjamat. Ha első gyerek lenne, nem bánnám. De így azért kéne az ujjam. Ha viszont elalszik cicin, elmarad a büfiztetés. Ez esetben estére összejön a hasfájás.
Na, egyelőre ennyi a gondunk. Ma veszek másik cumit, aztán ha az sem segít, akkor nem tudom...
Ja, tejleadó reflex egyelőre működik, a tej kicsit több, mint kéne, de ez a probléma nem fog sokáig tartani, ebben biztos vagyok. Birsalmalé - nem tudom, ki javasolta - nagyon bevált!
Ja, másik gond a sebesedés, elolvastam, mit írtatok Orsinak, aki kérdezett erről. Nekem az a fő bajom, hogy a krém jó lenne, ha nem kerülne rá rögtön a ruha. De hát ruha nélkül otthon... kizárt. Szóval egyelőre fáj, de legalább nem véres.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Ja, azt elfelejtettem, hogy szerintetek mi lehet az oka, ha nem kakil elég gyakran? És mit lehet tenni? Hogy ez mért baj: mert a többedik olyan szoptatás után, mikor nem kakilt utána, már azért megjelenik a hasfájás. És ezért éjszaka ringatni kell. Tegnap éjjel éjféltől fél háromig, előtte éjféltől fél kettőig. Aztán kijön a levegő meg a széklet, és akkor elalszik. De úgy kéne, hogy minden szoptatás után kakiljon, nem?

Aki hordozza a babát, még rajtam kívül, annak javaslom a fekvőkengurut. Én - okulva a nagyfiam babakori dolgaiból - ezúttal beruháztam egy fekvőkengurura. Tegnap este már életmentőnek bizonyult, mert két óra hordozás után már nem bírta a karom. Akkor mentett meg a fekvőkenguru. Nagyon praktikus jószág, életminőség váltást jelent, hogy az ember visszakapja a kezét. Meg én amúgy is szeretem, ha testemen lóg a gyerek. Tegnap napközben a kiságyban aludt, és szabályosan zavart. Naná, nem ehhez vagyok szokva.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!

Gratulálok!!!Kép

A cicsebesedésre esetleg tehetsz melltartóbetétet, ha be van krémezve. De a Garmastanból, amit én használtam, olyan kevés kellett, hogy nem látszott meg a ruhán, még a melltartón se.
Lehet, hogy Pelétől kéne tanácsot kérni, hogy mi a sebesedés oka, nem?

Nekünk is volt olyan, hogy az elején nem volt kaka. Az derült ki, hogy bedugult a vége, egy pici kúp segített, utána rendbejött. De rendszeres kúpozást nem szabad csinálni, úgy tudom. Utána is hasfájós maradt a fiú, majdnem féléves koráig, de ilyen bedugulás már nem volt többet. Sztem vannak ilyen babák, akiknek a belecskéje még nem olyan rutinos. Lehet még hasat masszírozni óramutató járásával megegyezően, meg lábacskát jól alápolcolni egy párnával, ezektől nálunk könnyebben elrendeződött a cucc, de csodákat azért nem lehetett várni.

Csak így tovább, nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen! Próbálj sokat pihenni! (Könnyű azt mondani, mi?)

Bóbita
bobita
 
 


Adrienn,
eloszor is gratula Matehoz!Kép

A tobbirol majd irnak a hozzaertok, en egy gyakorlati tippet adnek, a krem kontra ruha kerdesben: nekem az Aventos tejgyujto valt be ilyenkor, az tavol tartja a ruhat a mellbimbotol /bar kivulrol tudjuk, hogy helyes mellrehelyezesnel ugye nem lesz sebes, stb...Kép/ Igaz, igy nem szellozik annyira, de ha neked ilyen "fobiad" van, erre a par percre szerintem lehet ilyen kompromisszumos megoldast talalni.
Megegyszer minden jot!Kép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok! Kép Kép

Most tudtam csak jönni, de mindenkinek köszi a szopisztrájkra szóló ötleteket. Jó hírem van. Kicsit több,mint 1 hétig tartott, és már 3 napja úgy szopik mint azelőtt, örömmel elfogadja a cicit. Tényleg a türelem sokat segített, nem erőltettem. És megpróbáltam a ciciváltogatást is.
És azóta nem is kel fel Réka 3-4-szer éjjelente.(Persze 1, sőt ma 2 azért volt) De ez nem is érdekes, lényeg az,hogy szívesen szopik.
Olyan rossz érzés volt,hogy nem kéri a cicit.

Anna!
Tényleg nagyon hasonló korúak a gyerekeink,sőt mi is egykorúak vagyunk. A nagyok nálad is imádják az aprót? Nálam szinte be kell osztani,mikor kié Réka. Így aztán állandóan van valaki a közelében, neki is jó.

MOst van egy másik(nem egészen szopis témájú )kérdésem: Mostanában este nem akar Réka egyedül elaludni. Ha berakom az ágyba addig sír,amig meg nem sajnálom. Így aztán már napok óta befekszek vele az ágyamba, cicire rakom, és úgy jó mélyen elalszik,majd utána becsempészem az ágyba. Nagy hibát követek el? De legalább jó érzéssel aluszik el, nem úgy ordítja álomba magát.Nem?

Adrienn!
Gratulálok a babához!

Kitty
kitty123
 
 


Adrienn!

Gratulálok a babához! Kép Jó egészséget és problémamentes szopizást kívánok Nektek! Kép

Az én kisfiam annak idején 3-4 naponta kakált, még véletlenül sem naponta többször. Bár Ő ettől nem lett különösebben hasfájós, legalábbis az éjszakáit nem zavarta meg.
Az anyatejes babáknál természetes a napi 5 vagy akár a 4-5 naponkénti széklet is, ha jól emlékszem.

Mégegyszer gratula! Kép

Beatrix
beatrix28
 
 


Sziasztok!

A sokat emlegetett birsalmalét hol veszitek, vagy milyen márkájú? Én lehet, hogy rossz helyen kerestem, de nem találtam.
Köszi a segítséget.

Üdv. Melinda
szokolka
 
 


Sziasztok!

A 4-5 naponkénti kaka csak az első pár hét után van. Addig az az általános, hogy naponta több pelus össze van firkálva.

Bóbita
bobita
 
 


Adfrienn,
Ha nagyon beszorul az anyag, akkor-bár erre is rá lehet szokni, úgyhogy csak végszükség esetén- elég, ha kicsit hőmérővel megpiszkálod a bejáratot, sőt Dórinál az is elég volt az elején, amikor az anális reflex még elég intenzív volt, hogy a popsitörlővel egy kicsit erősebben törölgettem meg.
rjuli
 
 


Sziasztok!
Szoptatási tanácsadó füzetben olvastam, hogy ha az anya dohányzik, az anyatejben hatványozódva van jelen a nikotin. Viszont olyat is olvastam, hogy a nikotinnak csak egy része választódik ki a tejben és még dohányosan is jobb szoptatni, mint tápszerezni! Mi hát az igazság? Hatványozódott nikotin az anyatejben, vagy csak egy része választódik ki? Mérte ezt valaha valaki? Másik kérdés: mennyi idő alatt ürül ki a nikotin a tejből, ha az anyuka folyamatosan cigizik, kb. 15 szálat naponta?
csillababa
 
 


Szokolka! Top Joy Duett a neve, Birs-Alma van ráírva. Minden nagy élelmiszeráruházban. Én még kis boltokban is tudtam venni. Nem ritkaság, és tényleg iszonyú finom.

Köszi a gratulációkat és a jókívánságokat Kép

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?