Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Na letöltötte valaki és elolvasta a kisbaba működése könyvet aminek a linkjét kiraktam?
Szerintem nagyon jó.És sokat nevettem rajta.Meg apa is.

Kép
kata840725
 
 


Kissmanó!3 hós adatok:5400g és 61 cm.Most néztem meg tüzetesebben a táblit.Domi 14-én született csak Amadeának 15-én küldtem üzit.Remélem nem haragszol hogy szoltam.
Cosmo!Hát csak este van rá időm mikor már Domi alszik.
voltunk védőnőnél.Most kereken 6000g és 62cm.megkapta a 3 hós oltást.Ja és javasolta a védőnő hogy adassuk be a pneomococcus(nem tudom jol irtam-e) oltást is.

Kép
kata840725
 
 


Kata:Én már régebben olvastam,de nekem is tetszett :D

Manó, köszi :D :D :D

Banka máshova sem írt?

Tápi kontra anyatej:nekem a két nagyobb gyerekem 8, ill.3 hétig volt anyatejes, és elmondhatom, se nem híztak jobban a tápitól, se nem lettek betegesebbek! Sőt,Dani az oltásos lázakat leszámítva elmúlt másfél éves,mikor először igazán lázas beteg lett! Szóval szerintem az sem igaz,hogy az anyatejes babók ellenállóbbak!
Szerintem ezek babafüggő ,hozott alkati dolgok!
Nálunk anyukámnak annyi teje volt, hogy nem győzte fejni, én mégis elfordítottam a fejem állítólag és még a főzeléket sem ettem meg,ha anyatejjel készítették.(bár lehet,ez csak legenda:))
És igenis én is agybajt kaptam mindig, ha valaki azzal jött, hogy bezzeg az anyatej mennyivel jobb a gyereknek! Persze, ahol van! ahol nincs,ott a tápi a legjobb a gyereknek és pont!
Nagyon örülök, hogy Nikinél sikerül szoptatnom,de ha elapad, minden lelkiismeret-furdalás nélkül fogom adni Neki a tápszert (majd a cumisüveggel fogunk max.bajlódni).
Na kiadtam magamból, részemről téma lezárva!

Banyoszka
banyoszka
 
 

 
 

Hello csajok,

kellett itt panaszkodnom az éjszakára, Beni megmutatta, hogy tud annál sokkal rémesebbet is, mint szokott :evil: Ne panaszkodj anyám, mert jön a fekete leves. Ezt a cumi-visszadugóst kipróbáljuk. Van valami a levegőben, mert tegnap nappal is nyugibaba helyett nyügibaba volt, rettenetesen tömködi az öklét és patakokban folyik a nyála.

Az Osanit áráról még nem írt az apósom.

Ma bent voltam a suliban, segítettem a csajoknak egy kicsit. Nagyon jó volt velük, kicsit irigylem őket a tanévkezdésért, de csak egy kicsit :) A fiaim terme csodaszép lett, mindegyik sárga, vidám, gyönyörű dekorral, rengeteg játékkal.

Olyan Benjámin, mintha most nyiladozna a tudata. Eddig ki szobanövény volt, most meg már dumál, vigyorog, és reklamál.

Szép napot!

Benta

Kép
benta
 
 


És akkor ne feledkezzünk meg a szopi-sztrájkról: szerintem nálunk inkább az volt/van. A bal cicit, amiben alig van már csak éjjel hajlandó bekapni. És ha nagyon behergeli magát, nem hogy lenyugodna a cicin, hanem inkább üvölt még jobban. Bezzeg a cumisüveg jöhet.

Kép
benta
 
 


Nálunk ma kézben akarok lenni nap van. De azért próbálkozom és most sikerült is. Tegnap kapott egy pihe-puha könyvet és az most leköti 8)

Banyoszka: csuklik, ha kacag :D Ez cuki.

Manó: szuper, nagyon rendes Géza baba is.

Tabati: bőrkanapéval kapcsolatban akartam írni (bocs az OFF-ért), hogy nekünk az van és elég hamar tönkrement (pedig spéci bőrápolóval kenegettük is - bár lehet, nem elég sűrűn). Ne tegyétek olyan helyre ahol süti a nap. 2003 év végén vettük és 2007-ben mikor költöztünk már több baja is volt. Ahol délelőttönként rásütött a nap, ott fakó és csúnya lett (bár hete már fog is egy helyen). Illetve arra is figyelni kell, hogy ha zipzaros, csatos vagy bármilyen élesebb bigyóval rendelkező nadrággal ül rá az ember (vagy ha ilyesmit tesz rá és véletlenül ráül - távirányító, könyv stb.), mert ha megtörik, akkor hamar elszakad. Nálunk is lukas az ülőrész. Mi nem veszünk többet bőrt :roll: Most megfelelő méretű, mosható és cserélhető huzatú kanapét keresünk.

Benta: szobanövény :lol:

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Banyoszka!

Remélem ezt a "kiadtam magamból" nem azért írtad, mert mérges vagy, hogy ilyeneket kérdezek... :oops: Én tényleg csak azért kérdeztem, mert sokan ezt mondták, és tulajdonképpen csak bizonyságot akartam, hogy megnyugtassam magam, hogy ez nem így van. :wink:

Kata!

Még nem volt időm, de kíváncsi vagyok! :wink:

Benta!

Mi babuink összebeszéltek,mert Noé is nyügi és amikor nagyon nyügi akkor nekem is tömködi az öklét a szájába és folyik a nyála. Szerinted tényleg jönne a foguk lassan? :shock: Cumizavar, ha egyáltalán az volt, oltás óta csak nagyon ritkán és főleg esténként amikor már fáradt.

Kép
Kép
tabati
 
 


Benta, a szobanövény hasonlaton én is jót mosolyogtam :D :D :D
Nálunk a szopi dolog pont fordítva van: Dávid képes lenne egész nap rajtam lógni, még ha nincs is tejci :shock: Hiába kap cumisüvegből tápszert, neki a cici a kedvence (még) :)

Mégsem megyek tescoba, rájöttem, hogy nincs mit elköltenem :) miért hó végén vannak a legjobb akciók????
Manó, küldjek egy tescot hozzátok? :)

Cosmo, tényleg ennyire hamar tönkremegy egy bőrkanapé? Én is azt hittem, hogy jobban bírja, no de gondolom gyerekek mellett lehet mindegy is, milyet veszünk? :)

Dávid ma meglepően jó fiú. Elvan a játékaival, és sokat alszik. Pedig két napig tök nyűgös volt... de azért jobb a mai állapot :)
magdii
 
 


Cosmo!

Húha :shock: köszi, ezekre látod nem is gondoltam... :oops: :shock: Hát így akkor nem lesz bőr kanapénk, ugyanis nekünk nagy franciaablakok lesznek a nappaliban, úgyhogy mindig oda fog sütni a nap. Nyáron nyilván árnyékolunk, de télen miért ne süssön oda a nap... Meg a többi is amit írtál... Én meg még egy hátulütőjét vettem észre, hogy kevés olyan bőr kanapét találni, ami kinyitható vendégeknek ággyá. Márpedig nekünk ilyen kell, mert a nappalin kívül két szobánk lesz, egyik a hálónk másik a gyerekszoba, úgyhogy a vendégek (anyuék) csak a nappaliban tudnak aludni. (vagy mi a nappaliban ők meg a hálónkban, mindegy)

Kép
Kép
tabati
 
 


Magdi!

Noé is tulajdonképpen reggel óta (vagyis éjszaka is aludt, szóval akkor este óta...? :roll: ) alszik egyszer felkelt enni. Félek meg lesz ennek a böjtje... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati: a fogzásról pont most olvastam (mivel Dávid is tömködi az öklét állandóan...) Azt írja okoskönyvem, hogy akár 2-3 hónappal a kibújás előtt is elkezdődhetnek a fogzás tünetei. Átlag 7 hónapos kor körül bújnak az első fogak, de ha szülőknél előbb kibújt, ez öröklődhet, és jöhet már jóval előbb is (akár a 3. hónapban).
Itt, gondolom a tapasztaltabb anyukák le tudják majd írni, hogy is van ez a valóságban, mi pedig jól megtudjuk pár hónap múlva :) :)
magdii
 
 


Tabati: mi tavaly egy Ikea EKtorp kinyitható kanapét vettünk:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... ies/07488/
Olyan nagy, hogy bőven ele lehet rajta férni, minden vendégünk dícsérte, és egy ember még kihúzás nélkül is kényelmesen elalszik rajta. Emellett még az a jó, hogy a huzat cserélhető, vagyis, ha megunod, vehetsz rá másikat. Mi a fehér alapon fekete rózsásat választottuk. ÉS a legegyszerűbb matracbetétet, de az is nagyon kényelmes. Ja, és 10 év garancia...

Fogzás: Borcsa is nyáladzik, nekem azt moindták, hogy a fogcsírák mozgolódása is kiváltja már, nem biztos, hogy most már bújik is elő egy fogacska. De ma már a csörgőt is beletömte a szájába, és nyalogatta. Olyan izgi, hogy minden nap mutat vmi újat!!!

Ja, és Borcsa a tempózás közben inkább odavolt a fürcsitől, szóval nem guvasztotta a szemét.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Utánanéztem BAnka üzenetinek, de a másik topikba se írt május óta. Akkor írt oda is, amikor nekünk. Engem már régóta a balsejtelem gyötör. ÉS akkor pedig nem csodálom, hogy nem néz meg minket...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Magdii, Tabati: mi is azért vettük, mert azt hittük jó tartós lesz :? De legalább nem volt olyan drága.

Petra tegnap találta meg úgy igazán az öklét, olyan hangosan tudja enni :D Ha beér a szájába a ruha, azt is eszi :? Néha adok rá partedlit, mert pillanatok alatt úgy összenyálazza a body-t, hogy félek megfázik.

Jól emlékszem, hogy Bankát nem akarta kiírni az orvosa táppénzre szülés előtt?
Jó lenne, ha jó hírekkel jelentkezne.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert keszul a kortelekvarom! :D :D

Mano!

Egyszer irtam a 3 hos adatokat, nem baj : :D

7600 gr, 64 cm

Regen volt egy szuper gyumolcsle, amitol mindig eszmeletlen sok tejem lett. Alma-birsalma duett, asszem igy hivtak, Topjoy.
Kar, hogy azota mar nem latok olyat. :(

Udv,
Agi

KépKép
lys
 
 


tényleg: hova lettek a Topjoy levek?
bár én eccer olyan bűn rosszul lettem tőlük (bár nem teszem a kezem most rögtön a tűzbe, hogy a Topjoy volt, minden esetre narancssárga alapú dobozaik voltak, azóta ki tudja...image váltás és társai....), hogy ihajj....
(a sütőtököst direkt dobozból ittam :oops: s egy hatalmas penészgomba zuttyant be a számba)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.08.27 16:22-kor.

Kép
kissmanó
 
 


Mano!

Fuj!!!! :twisted: :twisted: :D

KépKép
lys
 
 


Kissmanó: pfuj!

Tényleg, hová lettek a topjoy ivólevek? ezeket én is szerettem.

Nándi egész nap nem alszik :roll: , miért????? én majd elalszok, nem igaz, h ő még mindig bírja!
Vendég
 


valaki vegye ki a gyermekemből az oltást.
nem igaz, hogy azóta tiszta nyűg.
akkor van nyugodtan, ha mellette ülök s magyarázok neki.
most épp tiszta sík idegesen magyaráz a macskáinak.
mit magyaráz? panaszkodik.

Kép
kissmanó
 
 


Manó: nálunk egész nap aludt Nándi az oltástól, remélem a következőnél is. Sztem tegyük össze a 2 nyűgös bébet, hátha egymásnak kipanaszkodják magukat.
Vendég
 


Sziasztok!

Lejelentkezem gyorsban,köszi mégegyszer a hordozós képeket,én is csináltam mindjárt felrakom!
Ma egész jól bírta bennt amíg elmentünk a Tescoba,kapott egypár bodyt a 2 hónapos bébim!
Ma tiszta jó napja van teljesen nyugodt és még szopizni is szépen szopizott!
Tegnap délután viszont nem aludt semmit!

Kata!
Nekem is van olyan kulcstartóm,a Réka készítette,és lánykoromban pedig rengeteg ilyen karkötöm volt hímzőfonalból!

Banyoszka!
Niki nagyon szép babóca!
Írok privit!

Anyatej-tápszer!
Szerintem attól ha valaki nem tud szoptatni,vagy nem elég a tej attól még ugyanolyan jó anya mint aki tud!
A babától ígyis úgyis ugyanazt a mosolyt kapjuk,ha tápszeresek,ha anyatejesek!

Tabati,Benta!
Ügyik vagytok szopi ügyben ,büszkék lehettek magatokra!

Eddig jutottam visszaolvasásilag,késöbb majd megpróbálok jönni,de ma iszonyúan fáj a fejem!

És akkor a képek:

Kép

Kép

szórakoztatás:

Kép

Kép
20140328174041
 
 


Lányok! Holnap délig légyszi írja ide a nevét, aki kér OSANIT-ot, később már nem tudok hozatni.



OSANIT
Tabati
Puszedli
Noémi

Kép
benta
 
 


Cosmo: Borcsa is jó hangosan cuppog. Néha éjszaka, a sötétben is hallani a nagy cuppogást. :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Hahó Anyukák!

Kata- Nem ismerem az előzményeket, mert szélhámos csapattag voltam az elmúlt hetekben :-), de hirtelen egy 3 gyerekes család Anyukájává válni nem lehet egyszerű- minden elismerésem--- de hogy a viharba jut még időd fonni???? :o

Tápszer téma- Pontosan olyan letört és keseredett voltam az elején, mint Anuk, és Puszedli fogalmazta meg legjobban azt, amit én is éreztem, amikor szembesültem azzal, hogy nem tudom anyatejjel táplálni a Babómat, de feladtam a harcot. Látszik a táblázatban is, hogy gyalázatos volt az első hónapunk "gyarapodása". és ezt követően, a tápszernek köszönhetően szépen megindultunk. Boldog és kiegyensúlyozott kisbabám van, és ugyanilyen Anyukára van Neki is szüksége- ettől leszek jó Anya! :)

Éjszakák- Kicsi lányunk 8 hetesen aludta át először az éjszakát, na ettől hajnalban jól meg is ijedtem először! :-) Azóta kb 4x kelt fel éjszaka, de először én is a cumival próbálkozom, és ha nagyon reklamál, akkor még van éjszakai etetés.

Oltás- Mi tegnap kaptuk meg a 2 hónapos oltást, illetve a Prevenárt. Nagyon féltünk tőle, már lelki szemeim előtt láttam, ahogy együtt zokogunk, de Nellikének mindegyok szúrásnál egy picit legörbült a szája, és a tű kihúzásával meg is szűnt a bánat, majd amikor jöttünk ki az ajtón, megörvendeztetett mindenkit egy mosollyal és "heő" felkiáltással! Nyűgi nem volt szerencsére, hanem csak aluszékony és nagyon"elesett" , erőtlen. Mára már picitt jobb volt a helyzet, de volt nyűg is. Remélem, holnap már minden a régi lesz.

Help!!!- Csajok, segítsetek nekünk! Néhány hete voltunk csípő UH-on és a doki "anatómiailag" rendben találta a csípőket, de születése óta mondja, hogy feszes, tornáztassuk, ez meg is történt. Kedden voltunk ortopédián, megvizsgálták és a bal csípő "hajlékonysága 30%-ban elmarad a jobbtól. 2 percet voltunk bent és a doki elrebegte: "terpesz rugi, torna, 4 hét múlva kontroll. Ma vettem meg a terpesz rugit, és nagyon-de nagyon nem tetszik! Egy erőszakos, buta, büdös (műanyag szagú) eszköznek tartom és persze kicsi lányom is visított, amikor ráadtam, biztosan nem segített az én hozzáállásom sem... :? Kérdésem az lenne, hogy van szerintetek vmi alternatíva? Gondolok itt a kengurura, vagy speciális hordozókendő kötésre. Bármire vevő vagyok, nagyon megköszönném, ha megosztanátok az ezzel kapcsolatos tapasztalataitokat!

Puszi Nektek!

Kép
cincibabus
 
 


Ticser próba....

Kép
cincibabus
 
 


Ticker, bocsi... :oops:
cincibabus
 
 


Tabati: !!!Nehogy magadra vedd, nem miattad "dühöngtem " a tápszerrel kapcsolatban! Csak azzal van tele a bugyrom,hogy általában mindenhol attól lesz jó egy anya,ha szoptat,és aki tápszert ad a babának,annak ejnye-bejnye, miért nem szoptat? Sehol nem veszik tudomásul,hogy bizony van úgy,hogy valaki nem tud szoptatni,akár azért, mert nincs elég teje,vagy azért,mert a bébi nem tud szopizni. És ez gyűlik bennem már 13 és fél éve :D Nekem is sokszor a fejemhez vágták már burkoltan,hogy biztos azért volt tápos a gyerekem mert nem akartam szoptatni....Hiába mondtam,hogy nincs mit szopjon!
Ráadásul mikor a fiam volt pici, olyan görény volt a gyerekorvos, hogy állandóan tette a megjegyzéseket.
Gondold el,mikor felírta a tápot, olyan kiselőadást levágott, hogy sírva készítettem az első adag tápot a gyereknek, annyira kiborultam.
Aztán,mikor láttam,hogy végre hetek óta először elégedetten jóllakott a csöppöm ( a maga 4200gr-val),többé nem keseregtem az anyatej miatt!

Bocsi mindenkitől,hogy kicsit hosszú lettem.

Moncsy: Nagyon klassz a hordozótok szerintem,ezt akarod lecserélni vagy ez már az új?

Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Ja, az lemaradt,hogy Niki ma nagyon alvós volt...... Ha meg ébren van, könyékig szájában egyik,másik vagy mindkét keze/ökle,hüvelykujja/összesujja :D :D :D :D :D :D

Banyoszka
banyoszka
 
 


Cincibabus: nekünk Ricsi hevederes terpeszpelenka van. Itt van róla egy kép:http://209.85.135.132/search?q=cache:8W4675LLQU4J:bambino.hu/shop_artforum.php%3Fshop_id%3D3968%26cikk%3DR_1+ricsi+terpeszpelenka&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Ez textil egy merevítővel, kívülre kell húzni. Persze ez sem élvezetes, de jobb, és nem fülled bele mint a műanyagba. Ezen kvíül van egy jó hordozókendős kötés. Úgy kezded, hogy a kendő közepét teszed a derekadhoz. A kezeiddel felredőzöd a kendőt, aztán elölre viszed keresztezed, majd hátul is, végül megkötöd elöl. Utána kell elöl belegyömöszkölni a babát, úgy hogy feléd nézzen. A fenekére rá kell húzni a kendőt. Utána szorosabbra meghúzod mindenhol,és a feneke alatt megkötöd. Ez egyébként nemcsak a terpesznek jó, hanem a te derekadnak is. Majd rakok fel képet, ha tudokmert így elég érthetetlen gondolom...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 



Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Lányok, főleg akik többedik babónál jártok.
Mi a fene (azaz hogyan nyílvánul meg) az a sokat emlegetett növekedési ugrás?
Az én elméletem szerint (már ha létezik ilyen, ugyanis a lányoknál nem tapasztaltam) ha ilyen áll elő, akkor a baba többet kéne egyen, ha van amiből.
Ha épp nincs készlet, akkor kénytelen beérni annyival amennyi van, s akkor jön a sűrűbb kajálás.
De mi van akkor ha lenne mit kajálni, s a beste kölök az eddigi 3 óránkénti (kb) kajálást kapja magát s borítja, s nagyvonalakban 2 óránként kéri a jussát (jó, ha kibír 2,5 órát).
S ne gyertek azzal, hogy ha átalussza az éjszakát, akkor ez normális jelenség, mert az éjszakát hétfőn múlt 2 hete kezdte átaludni, s ezt az evési intervallunot meg most keddtől állította be.
szóval akkormostmivan?

Kép
kissmanó
 
 


Mano, érdekes a kérdésed, én is örömmel vennem, ha vki felvilàgositana... :idea:
Nàlam a növ. ugràs abban nyilvànul meg, hogy iszonyat sokat eszik éjjel: nem csoda, ha a cumivisszadugos trükk nem jön be gyakran, mert tényleg éhes! Nappal nem eszik sokat, csak gyakran, hiàba lenne most épp miböl.

Kinek van jo hordozokenso megkötési leiràsa (érthetö, ugye?) Vettem tegnap egy Amazonast, és csak 3 fénymàsolt primitiv àbra van benne meg szöveg! Esetleg vkinek van Dydimos màrkàju kendöje? Mert tudom, annak a dobozàn sokféle és részletes leiràs van!
Egy videos link is jo lenne...Csillag, esetleg neked?
preta
 
 


papiros leiras szerintem nem a legjobb, youtoubon

http://www.youtube.com/watch?v=44snbbszTps en ezt anenit nezem mindig :D egy csomo fajta van meg ott oldalt...

Kép
Kép
mniki84
 
 


Manó,
őszintén nem tudom. Szerintem múló szeszély.

Nálunk meg behergelős szopi-sztrájk van. Rémes. Csak félálomban tudom megetetni. Felmondok.

Benta

Kép
benta
 
 


benta az milyen??? nem olyan hogy rateszed a cicire es uvolt, pedig ehes mint az allat? lili most ezt csinalja... :?

Kép
Kép
mniki84
 
 


Sziasztok!

Nekem az jott be a behergelos szopisztrajkra, hogy allva, bolcsotartasban tettem cicire jarkalas kozben. Ugy elfogadta, es mikor lenyugodott le tudtam tenni, mellefekudtem es folytattuk.
puszi
Agi

KépKép
lys
 
 


jesszum allva szoptatni? :shock: :) lili lassan6,5 kilo, es meg a cicit is gyomoszoljem a szajaba? :lol: :roll:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Sziasztok!

"Megjöttem"! 2 kórházban töltött hét és egy laparoszkópos epehólyagműtét után ismét szabadlábon! Tejcsi van még, bár sokat csökkent a mennyisége (2 hétig csak infúzión éltem). Nóri jól van, anyukám csodás pótmami volt, már majdnem 6 kg ő is és sokat "beszélget", kacag, minden érdekli. Igyekszem majd jönni, de most még a lányomnál "pótolok".

KépKép
amadea
 
 


Lys,
ezt még nem próbáltam, de majd holnap. Bár inkább ne legyen rá szükség. Nézzetek hülyének, de ma elvittem a gyerekorvoshoz, hogy nézze meg, hátha vmi szervi oka van. De semmi. :evil:

Amadea,
szia! Sokat gondoltunk rád, de jó, hogy itt vagy és túl vagy a műtéten! Pihenj! Puszi neked!

Benta

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Amadea, de jó hogy végre jöttél!
Nagyon sajnálom, hogy így kijutott neked - reméljük ezután már csak dolgozni mész a kórházba! Legyél csak Nórival jó sokat! Ő a legfontosabb!

Tabati, szerintem sincs semmi abban, hogy a táptól hízik többet a bébi. ÁRon az első hónapban szedte fel a legtöbbet magára és akkor még szinte kizárólag anyatejes volt. (talán 4 hetesen kapott már 1-1 kaját naponta tápban)
A more milk: 9500 Ft volt 120 db. Megvan a csaj elérhetősége, ha érdekel átküldöm priviben.
A motherlove hivatalos oldalán igaz, hogy olcsóbb valamivel, de a postaköltséggel együtt drágább mint ez a csaj. (egyébként a teszveszen találtam - gondolom disztribútor)

Mi sem sokat sétálunk ebben a kánikulában. Viszont ha hűvösebb van, nekem is jól esik. Már csak pár hét és mehetünk! :)

Magdii, 56-os?? Azt hogy csinálod? Mi már a 62-est is kinőttük, és Dávid sem kicsi. Áronnak kellett vennem 2 db sortot, mert az összes 0-3-ig (tescos - 62-nek felel meg) annyira szorította, hogy így már nem akartam nyaralni menni!
Vettem neki egy iszonyat édi cipőt és baseball sapit is, meg talpas nadrágot, body-t és pulcsit is! :)
Tök jó, hogy egy gyerek nő! :):)
Kinéztem a H&M-ben a sapkát sálat is, szerintem megkérem Anyut, hogy menjen vissza érte. A fiú cuccokra úgy kell vadászni - most már látom - szóval hiába nincs még szezon, beszerezzük előre!

Kata, én is beoltatom Áront pneumococcus ellen. Tüdőgyulladás is lehet a szövődménye, ha megkapja a vírust, és a TB most támogatja, az oltás ingyenes. Egy papírt kellett kitölteni - én ezt kb. 2 hetes korában megtettem a gyerekorvosnál, és most a 3 hós oltással együtt kapja meg. (így sajna 2 szuri lesz)

Ma Anyunál voltunk egész nap, holnap itthon és pakolás. Vasárnap reggel indulunk nyaralni, szóval vasárnaptól péntekig nem leszek!
Remélem jó időnk lesz...

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Írt Tökmag, még mindig nem jó a gépük, azért nem tud jönni :(

Amadea, végre vége a kórháznak, de jó, hogy végre otthon lehetsz! Sokat gondoltunk Rád, örülök, hogy minden rendben van, remélem most már nem lesz semmi gond! Drukkolok, hogy a tejcsi mennyiség gyarapodjon! :)

Noémi, igazad van, nem csak az 56-os ruhákat nőttük ki :oops: Tescosból a 0-3 hós cuccok sem jók már. Így most két méret között vagyunk, van, amiből a 62-es , de a tescosokból már a 3-6 hós méret kell Dávidnak is. De jó,hogy tudtál venni új ruhákat, én annyira élvezem, amikor vásárolom a rucikat Dávidnak :) De tényleg nehéz igazi kis pasis cuccokat kifogni. A H&M-ben is iszonyú jó dolgokat lehet kapni - mondjuk én már régebben voltam, nem tudom, hogy az őszi cuccok most milyenek.
Jön jövőhéttől ismét a jó idő! De ha esőfelhők közelednek, küld már felénk légyszi, Dávid olyan jókat pihen esős időben :) Nektek pedig most tuti nem fog hiányozni :)

Banyoszka: és ráadásul mindenhol azt sulykolják, hogy az anyatej, az anyatej, az anyatej... Amikor tőlem is kérdezik van-e elég tej, és én mondom, hogy nincs, tök lesajnálnak, hogy húúúúúaznemjó... meg mondják, hogy mit tegyek, hogy több legyen. Áh, mindegy is, már ezerszer magyaráztam, hogy tudom a technikákat, de azzal sem lett több... na, de tényleg inkább egy elégedetten gügyögő gyermek a tápszertől, mint egy örökké síró az éhségtől :)
magdii
 
 


Noémi!

Akkor jól emlékeztem, hogy marha drága...beszéltem férjemmel és úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem veszünk, most úgy néz ki a laktoherb beválik... ma már annyi tej volt a hűtőben, hogy gondoltam lefagyasztok egy picit. :shock: Aztán végül nem tettem, mert ma nagyon meleg volt, és Noé volt, hogy óránként szopizott, gondolom szomjas volt. Meg nyügi is, úgyhogy kellett neki a pótlás egy óra alatt nem termelődött elég tej, viszont hosszútávon ez remélem megint jót tett. :wink:

Mi már a 2 hós oltásnál megkaptuk a prevenart. De a 3 hósnál is fogjuk, asszem az is ilyen több adagos... :roll:

Banyoszka!

Jól van, csak megijedtem, hogy kihúztam a gyufát. :lol:

Amadea!

De jó, hogy vége!!! És hogy érzed magad? Nagyon nehéz lehetett Nóri nélkül...akkor 2 hétig nem is láttad??Vagy azért be lehetett vinni a kórházba? Egy ilyen pici babát nem veszélyes ennyi beteg közé?

Ly, Benta, Niki!!

Szopisztráj nálunk is van néha, de én először azt hittem hasfájás,majd a mensire gyanakodtam, aztán rájöttem, hogy inkább a cumisüveget szeretné, de már ebben sem vagyok biztos. Kipróbálom majd ezt a járkálást, ha meg tudom valósítani, mert mi olyan szépen bekészülünk mindig szopira, párna meg ilyesmi, meglátjuk...

Cincibabus!

nem értem ezt az ortopédiát...erre mindenkinek kell mennie? :shock: Csak mert nekünk is kellett tornáztatni Noét, de csak csípőszűrésre küldtek, és ott nekünk is minden oké volt. Ortopédiát senki nem említett...

Kép
Kép
tabati
 
 


Hozzászólván a témához: engem felháborít, hogy ilyeneket kérdeznek. Kinek mi köze hozzá hogy van-e elég tejem?!
Mindennek a teteje volt, mikor Anyuékhoz sétáltam a múlt héten. Mikor jöttem el - babakocsival - a szomszéd éppen locsolt a kertben. A faszi egy 60 körüli vén kujon. Erre megkérdezni, hogy "...és szeret cicizni?...és van is?..."
Hát anyád! Nem akartam veszekedni, megy magyarázkodni ezért annyit mondtam, igen.

Egyébként engem is csak 3 hétig szoptatott anyukám - és hasonlóan Magdiihoz nagyon nagyon jó a kapcsolatunk! :)

Magdii, a Hennesben is nagyon jó cuccok vannak, de drágák. Mondjuk 1-1-et érdemes venni, pl. a sapka sál nem volt vészes, úgy emlékszem. Meg szabadidő gatyó is 1250 volt - a tescoban 1100.
Áronra a 3-6 hós bodyk nagyon jók, a nadrágok ugyan ezen méretben hosszúnak tűnnek! Mivel holnap hűvös lesz, felpróbáljuk.

Már én sem kívánom a meleget, csak jövő hétre. szerda, csütörtökre megint meleget mondanak - az pont elég lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Amadea, végre együtt a kislànyoddal, biztos nagyon hiànyoztatok egymàsnak. Remélem hamarosan ujra csucsformàban lesztek. Még jo, hogy ennyi infuzio utàn még maradt tejcsi.

Noémi, hovà mentek nyaralni, ha nem vagyok indiszkrét? édes hàrmasban? 8) jo pihenést!

Lànyok, olyan jol megfogalmaztàtok a tej kontra tàp témàval kapcsolatos érzéseimet - csak azt nem tudom, hogy ha mi itt mind egyet tudunk nagyjàbol érteni, akkor miért provokàl minket a vilàg?

Benta, sajnàlom a kinlodàsotokat a szopival. Remélem, csak àtmeneti és utolag a kànikulàra lehet fogni. Megvàltozhatott a tejci ize??! Te most tképp egy ciciböl szoptatsz? mintha egyszer ezt irtad volna...

Lànyok, nektek mi a tapasztalatotok: pàr hete még, ha megfogtam a cicimet, éreztem, hogy keményebb és sulyosabb, ha tejci van, de mostanàban màr nem érzem, kisebb is lett egy picit és puha is (kivéve 4-5 ora elteltével éjjel). Kisfiam viszont nem reklamàl, hogy nem lakik jol - ez valami rossz elöjel vagy mindenkinél van ilyen?

Hajasbabàk anyukài, nektek is hullik a baba haja? :( nem is az esztétika miatt, de mindig huzok ki a szàjàbol 1-1 hajszàlat, a pàrna tele van, félek, nehogy lenyelje. Azért még van böven hajunk, de kezd apukàmra hasonlitani, aki felül teljesen kopasz :D
és a testéröl vajon lekopik a ször? pl. a vàllàn, hàtàn, fenekén is fekete pihék vannak, azt hittem, hamar kihullik...mondjuk jol àll neki, kis makikàm :P

Ti milyen jàtékokat hasznàltok màr, csak az ötlet kedvéért?
preta
 
 


Sziasztok!

Preta:
Szerintem itt mi azért tudunk ilyen jól egyet érteni táp-tej ügyben,mert benne vagyunk és épp szenvedünk-szenvedtünk érte/tőle....kinek kedve szerint :D A kívülállók pedig már vagy túl vannak rajta,s az idő mint tudjuk,megszépíti a dolgokat, vagy még bőven előtte vannak és csak mondják a nagy bölcsességeket minden tapasztalat nélkül. Vagy pasik :D :D :D

Az én lányom haja nem hullik csak kopik hátul, viszont az Ő kezébe az én hajam van :D ,mert az enyém viszont rendesen potyog! Azért remélem én nem fogok apukádra hasonlítani :lol: :lol: :lol:
Nálunk még mindig favorit a zenélő forgó, a játszóhíd, és most kezdenek tetszeni Nikinek azok a csörgőszerűségek, amik puhák,mint a plüss, de csörög (meg lóg le róluk egy műanyag forma direkt rágás céljára)és fel lehet rakni a járóka oldalára vagy a babakocsiba. Ezt lelkesen fogdossa és tuszkolja a szájába.

Amadea:
Örülök,hogy végre otthon vagy, szeretgesd Nórit sokat, Te is gyorsabban gyógyulsz így :D

Tabati:
A csípőszűrést az Ortopédián csinálják.

Nikiről pár szót:
Nagyon kommunikatív,sokat gőgicsél és vigyorog, meg lehet zabálni! Ma már két alkalommal a hason alvásból hanyatt fekve fogadott :D :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.22 00:40-kor.

Banyoszka
banyoszka
 
 


Helló Mamik!

Amadea: Jó, hogy végre itthon! Gyors gyógyulást, aztán most már felejtsétek el egy időre a kórházasdit!!!

Preta: Bencusnak is nagyon hullik a haja, ráadásul szopi közben, mikor kakilnia kell, még tépi is magának! :D Nagyon kemény a kiscsávó! Olyanokat tud nyögni, én gonosz, meg mindig kinevetem, aztán Ő is elkezd mosolyogni... :)

Túl vagyunk az oltáson, hála égnek semmi láz, annyi, hogy tegnap egész nap szundi volt. 2 hét múlva kapja a következőt, itt figyel a hűtőben, csak nem volt szívem még egyszer megszuratni, annyira üvöltött :(

teszem a hordozós képet, a barátnőmmel vagyunk rajta, én vagyok, a szürke felsős Kép Kép :) [/b]

Kép

Kép
mukkancs
 
 


Preta,
ne aggódj, ilyenkor már nem feszül a cici, de attól még termel bőven!
Játék: pelus, imádja gyömöszölni. Meg a tesók. Meg a fénylő wc-lehúzó: hosszú percekig nézegeti és beszél hozzá :lol:
Igen, 1 cicim van csak használható, szűk felső most felejtős, igen hülyén nézek ki :roll:

Banyoszka,
cuki a tündéred.

Ma megyek megnézni tesóm kisfiát :lol:

Szép szombatot!

Benta

Kép
benta
 
 


Ilyenkor (is)annyira imádom: :D :D Kép

Manó: 2 hós adatok: Súly: 5520, centit nem tudok... :? Köszönöm!

Kép

Kép
mukkancs
 
 


Mukkancs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 hós adatot kérek szépen, ha még megvan valahol.
Köszi.

Gézumnak már alig van haja ami kihulljon. Neki 1,5 hónapja kezdődött, tincsekben hullott. Bár a héten a kis maradék punk is távozófélben van.

Benta: keresztgyermeknek adj egy puszit a mi részünkről is.

Amadea: üdv újból a fedélzeten. Kemény napoknak intesz végleges búcsút, remélem.

Banyoszka: enyémfiam talán 2-3 hónap múlva ha így kinyomja magát. Eccerűen ez náluk asszem genetika.

Bence sérója is tök klassz ám.

Nekünk (még) nincs favorit játék. De tegnap is sétáltunk bébjárgánnyal, s jelentem kibírta.

Preta: ha nem lenne benne tejcsi, akkor azt tuti felfedezed. Amiért lötyög, van benne eleség, meg úgy is szopi közben termelődik (tényleg, asszem azért nem mindenki s nem minden babónál érezheti azt a bizonyos teljeadó reflexet. Grétinél ilyent nem éreztem, pedig nyomoztam, most meg....úgy élvezem azt az érzést).

Banyoszka: tuti Tabati volt a túlreagáló, én egyből éreztem, hogy csak a gőz jött ki bvelőled úgy álltalában, s nem itteni írásra volt a reakciód.

Tabati: éccaka sem próbáltad még meg a fekveszopit? Olyankor sokkal jobban lehet az apróságokkal bármit tenni, elég kómásak. Csak kérdés, hogy Te is az vagy-e?

Noémi: nektek jó pakolászást, s egy hét tökéletes kikapcsot (már amennyire kikapcs egy 3 hós babával az élet. Áronnak boldog hófordulót. Majd ha lesz 3 hós adat, akkor azt lökd már ide.

Edinát anno a szülészeten állva szoptattam, mert a gátam jujujujjjjj volt. De azért egy 2-3 hóssal már nem mernék bepróbálkozni. A hátam tuti belikadna.

Niki: rávettem magam egy kis takarításra :wink: :oops:

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok Lányok!

Banyoszka, Mukkancs nagyon szép és tündéri Niki és Benjámin is!
BAnyoszka, ma reggel minket is egy háton fekvő Dávid fogadott az ébredésnél :) persze hisztizett, mert utál háton aludni... jó napjaink lesznek amíg megtanul visszafordulni :)

Nálunk még nincs hajhullás, se Dávidnál, se nálam. Dávid haja viszont kezd világosodni. Ahogy apjának és anyjának is ebben a korban. MIndketten fekete hajjal születtünk, utána kiszőkültünk. Azóta a végleges hajszín páromnál sötétbarna, nálam világos. Úgyhogy kiváncsi vagyok, Dávid haja hol állapodik meg színben :)

Játék: nálunk most a csörgő-zörgő-zenélő játékok jönnek be. Van egy felhúzható, zenélő macskája, annak imád magyarázni :) A játszószőnyegén egy csörgő lila kutyája, azt püföli és mondja neki a magáét :) és este a lámpák fénye teljesen megbabonázza - tátott szájjal képes percekig bámulni :)

Noémi: nadrágokból mi is egy mérettel kisebbet hordunk :) Így vegyes a dolog, body-ból 62-68, nadrágból még van, amiből az 56-os is jó. Gondolom, ez márkafüggő is. Van olyan napozónk, ami 62-es és még nagy :shock:
magdii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?