Új privát üzeneted érkezett!

Tinu, te egy gondolatolvasó vagy! :lol: Én is épp ezt akartam kérdezni. Van ott pár név, ami nekem passz... :?

Kép

Kép
adraci
 
 


http://velvet.hu/poronty/2006/09/30/ulo ... _gyereket/
Ezt most leltem!Nekem teccikkkk,kapni is lehet itthon is...

http://www.vatera.hu/bumbo_etetoszek_es ... 88047.html

Csak nekem sok az ára :cry:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Na jó, feladom, én nem értem ezt.
Este 8-kor evett Marci mind2 ciciből, majd reggel 7-kor. Máskor már 4-kor le kell fejni, mert szétdurran; ma meg semmi. Bírtam reggelig. Most pedig 11-kor ette ki mind2-t, jelenleg alszik, de a cickóim lassan szivárognak. Pedig még csak 4 óra telt el... :roll:

Úgy látszik ez egy ilyen időszak...

Van egy aranyos lány itt nem messze tőlünk, annyi idős, mint én, a kisfia pedig 2 héttel fiatalabb AndrisMarcinál. Átmentünk hozzájuk, hogy a kölkök haverkodjanak, s pár óra alatt vagy 3x etette meg. Csak megkérdeztem, hogy mégis hányszor eszik a kicsi, mire a csaj mondta, van, hogy 12x :shock: (ja és éjjel nem kel enni)

Kép

Kép
adraci
 
 

 
 

Anita, nekem ez a valami elég fura... olyan kis szerencsétlenül ülnek benne a babák :?
Vendég
 


adraci, 12-szer? :shock: Fruzsi négyszer eszik :roll:
Vendég
 


Marci meg 5x :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


MNiki!

Nem mindig követem az eseményeket, lévén, hogy kórházban voltunk, Petya sok foglalkozást igényel, ráadásnak most még Apa is itthon van... MOst csak nyaralni vagytok kint, vagy ott is maradtok?
Lehet kérni, hogy hozzál, vagy küldjél haza abból a csodateából? :oops:

Köszi

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Adri: még nem voltál talin, különben nem csodálkoznál a havercsajszin. :lol: Egy tali alkalmával (ahol is szerintem kb. 3 órát szoktam lenni) én is legalább 3x szoptatok. Ennek az az oka, hogy nemcsak akkor szoptatok, ha a gyerek éhes, hanem akkor, ha nyugtalan, nyűgös. ÁLtalában ilyenkor álmos ám, csak nem tud elaludni. Mondjuk talin nem szokott elaludni szopi közben sem, mert túl sok az érdekesség, de azért be szoktam vele próbálkozni. Nem is szokott hosszú ideig szopizni, csak pár perc. Megnyugszik tőle, és jelzi, ha már elég volt (nem szopik tovább, röhög, elfordítja a fejét).

Kép
Kép
tinu
 
 


Panndi, Adraci szerencsések vagytok! Blanki is soxor eszik (bár 12 azért nincs). Ma már 5x evett pl.

Emese, a tejleadó reflex az, amikor elkezded szoptatni és némi idő után beindul ezerrel. Én a hónaljamból kiindulva érzem, ahogy jön a tejcsihullám. :lol:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Helló!

Rászántam magam, és ismét felvettem a szakd fonalát... Ami azt jelenti, hogy sokkal kevesebbet kalózkodom a neten - mondjuk ez nem is olyan nagy tragédia :).

Látom, érdekes témák mennek :). Csak a szolidabbjához hozzászólva: Szerb Antal esetleg? Mostanában én is inkább a könnyed műfajban nyomultam, de most szépítek egy szakd-val. A többit majd a blogban :).

Jujj, ez az ülőbili tényleg fura, össze van csomagolva szegény gyerek...

Adraci, nyugi, nem kell mindent érteni :)! 12-szer... hát még jó, hogy ezek után nem kel éjszaka. Hát nem tom... én inkább beiktatok néhány éjszakai kaját is, de azért ne gyöjjön nekem evési igényekkel óránként, anyám. Vásárolni se tudnék elmenni, meg semmi. Ő egyébként járkál és bőszen szoptat úton-útfélen, vagy hogy oldja meg?

Emese, megértem, hogy várod a más kaját is, J-nál nekem is úgy tűnt, az egy óriási könnyebbség lesz. Azért eltelik egy kis idő, míg ki lehet váltani egy kaját tejről/tápszerről, de tény, hogy az ember úgy érzi, még alig született meg, oszt tessék, máris önállósodik :).
kalloni
 
 


Panndi én sajnálnám beletenni Hannit,de külsőre meg bejön. :roll: Ezen nem agyalok,mert csak még egy felesleges holmink lenne.Elvagyok nélküle! :lol:
Jobba vagy,??Mi volt a baj?

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ja, még a 12-höz... J is baromi sokszor evett kezdetben. S-t viszont nem lehet etetni, ha nem éhes, konkrétan rám se bagózik, vagy rosszabb esetben felháborodottan üvölt. Mondjuk megértem, ha nem vágyik hízókúrára. Ezen már túl van :).
kalloni
 
 


Ja, nem tudjátok, hová tűnt a boci a baloldalról??? Amíg ott trambulinozott bírtam rendesen írni, mert J örömmel búúúúzott mellettem, most meg itt áll és nem érti :).
kalloni
 
 


Egyébként én is egyből cicire nyomom, ha vág egy pofát, nyügi. Néha túl is etetem, meg talán hozzászokott, h nem kell telerakni a pocót, nemsoká szopi megint. :lol:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Petrus!

Megnéztem a minimanót,de a kölcsönzés is horror áron megy! :( :( :(

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Anita, köszi, jobban vagyok :) Fájt a torkom, a hangom még most is érdekes, meg vagyok fázva, é nagyon fájt a fejem, az már elmúlt :)

Zsófi is taknyos picit, kibújt a 18. foga :)

És sajnos Fruzsi is taknyos lett :?

Holnap meg a nagypapám temetése lesz...
Vendég
 


Anikó,
köszi! Nálad ez hány perc szokott lenni kb?
Bogi valszeg türelmetlen, és nem várja meg ezt már... hisztizik, és teszem át a msáik cicre mostanában... :(

emese1979
 
 


Tinu, ő állítólag azért ad neki, mert éhes. Hiszen nem szoptat, hanem tápszert ad, így gondolom nem a cumisüveggel akarja megnyugtatni vagy elaltatni. Csak reggel van 1 adagnyi teje már szegénynek.

Kép

Kép
adraci
 
 


Jajjj, tápszerrel eteti ennyiszer? :shock: :shock:
Vendég
 


Jézusom, óránként tápszer??? Hú, na az húzós.

Lassú tejesek, szoptatás előtt kicsit elősegíteni a fejőgéppel nem lehet? Ez is egy módszer a türelmetlen bébiknek. Néhány perc pumpa, aztán jöhet a csecsmő.

Sötétség, óraállítás: jajj, J-nek tavaly télen volt egy időszaka, mikor töksötétben keltünk minden nap fél 6-6 körül. Fujj :). Az óraállítást meg egy-két napon belül át lehet rendezni, illetve lehet úgy is, hogy már másnap reggeltől kezdve az órát nézve csináljuk a dolgokat, mintha mi sem történt volna. Nálunk legalábbis ez vált be.
kalloni
 
 


Emese, én megszámoltam :-) Kb. 15-20 szívás után jön a hullám :-) Ha amúgy is meg van telve a cici, akkor 15-20 szívás után még sokkaldesokkal több jön. Ha amúgy már sovánka a cickó (késő délután,este), akkor meg ezután a 15 szívás után indul be a tej. Tök érdekes, azt hittem ez mindenkinél így van :shock:

Hát, Tinu...szégyen nem szégyen, de nekem ki kellett guglizni mi az a sinomicsoda. Bakker, ti előbb-utóbb tényleg valahol a Jangce partján fogtok kikötni. :shock: Hol lehet sinológiát tanulni? Férjed gondolom szeretne terepen kutatni. Volt már kint?

Pár napja én is szoptatok vagy 7-8X egy nap. De ezek már nem azok a "régi" 20-30 perces szopik. Már nem is mérem. Jó ha vannak 6-8 percesek.

Panndi, jobbulást a családnak. Hova lettek a vonalzóid? :shock:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Emese, reggel másodpercek kérdése, utsó szopinál lehet, h egy perc is van. Te nem érzel ilyet? Gondolom, ez sem szentírás, h érezni kell. Olyan van, h hirtelen ömleni kezd a tejcsi? Nem értek ám ehhez. :oops: Azt tudom, ami nálunk van.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Gyöngyi,
Bogi is 5-10 percet szopzik csak... ezekszerint nem a cicit utálta meg... Leglábbis remélem :)

emese1979
 
 


Nekem is guglizni kellett. És Tinu, a férjed kínai nyelv bajnoka, nem vasútpályákkal foglalkozik, ugye? :wink: (Tudom ám. :lol: ) Egyébként, ahhoz képest, h egyik szakirányom út-vasút, nem hallottam még erről a sinológiáról sem. :oops:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Emese, biztos nem utálta meg a cickókat :-)
A kozmetikusom küzd egy ideje a lassan 3 éves kislányával, aki még mindig kel vagy 4X szopizni éjszaka :!: Próbálja mondogatni, hogy nincs cici, nincs már benne tej. Erre a kiscsaj: "anyucika, akkor csak hadd szagoljam meg" És persze azonnal cuppan is rá :lol: Nem tudom nálunk hogy lesz, de asszem egy beszélő embert már nem tudnék szoptatni.

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Emese, "beugrottam" a blogodra- Bogi olyan cukorfalat! Az a pisze nózi! És neki is szuperül áll az egyenbody! Ez a virágos a kedvencem! (Mi több méretben is vettünk 62 és 68, illetve 86, de ezt most unokatesója hordja. :lol: )

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Gyöngyi :lol: Kemény sztori. Beszélő emberrel egyetértek, de majd meglássuk! Előre bármit is kijelenteni... Bár három éves korában kistesóját szeretném szoptatni. :lol:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Én is én is szeretném látni azt a blogot! Nem lehetne kitenni az egyéni blogokhoz a zárt blogban? Én onnan szoktam átkukucskálni másokhoz :oops:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Dóriék elutaztak? Régen volt erre. Pingi meg naaaaagyon eltűnt.
Gyertek vissza! :lol:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Gyöngyi, Emese aláírásában ott a link!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


És Pumuklii? Bár rémlik, mintha elmentek volna nyaralni...

Emese, nagyon szép lett a blog. Tényleg gyönyörű ez a kiscsaj. Azért a séróversenyben kemény ellenfele lenne Rikinek :D

Na jó, eldugulok, velem van tele az oldal. Mentem vasalni.

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Ööööööö, az uram biztos nem lesz kutató, ahhoz jól is kellett volna tanulni. Egyszerűen csak akkor, mikor elkezdte az egyetemet, még nem lehetett máshol kínai nyelvet és kultúrát tanulni. AMúgy csak miatta mennék Kínába, mert én sem szeretnék kutató lenni, szóval az én karriertervembe nem annyira illeszkedne (valamennyire persze igen, gyűjthetnék a doktorimhoz anyagot) egy ilyen ösztöndíj. :roll:

Nekem sem mindig van ilyen tejleadó reflex. Csak mikor bővebben akar enni a gyerök és nem csak cumizik. Nekem ilyenkor bizsereg a mellbimbóm, vagy mi. És mindkettő, mert a másikból is megindul a tej.

Kép
Kép
tinu
 
 


Igen, tejleadásnál mindkettő beindul nálam is. Ezért kell még a hülye melltartóbetét. :evil:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Na itt!

Izus szopizott 4 körül.kivételesen hamarabb jött a tej,aztán még 100at bevágott üvegből is.
Az a baj h nem tudom előre hogy most 5 perc mire beindul,és abban az 5 percben nekem semmi nem jön,szó szerint,vagy mondjuk pár szívás után elindul.Nekem is bizsereg mindkét mell ilyenkor.Na és amikor mrá üvölt a gyerkőc,én nem tudok arra koncentrálni h még minimum 5 percig fejjem a semmit,közbenő meg üvölt...ha nem egyedül lennék akkor a másik tudná addig fogni legalább stb,de nincs szivem 5 percen át üvölteni hagyni :roll:

Én is gondoltam h kiveszem azokat akik nem jelentkeznek!Már volt akiket kivettem amúgy.Már én is ezen gondolkoztam,mert azért van pár név akik eltűntek teljesen.....

Szóval a sutyiban olvasók vagy jöjjenek sűrűbben,vagy csak itt tudnak majd olvasni,szerintem is ez így fair :roll: :wink:

Amúgy ha jól emlékszem egyszer vki írt h szeretné olvasni a blogunkat,küldjek neki meghívót...hát én nem küldtem :oops: Hiszen pont ezért zárt,hogy csak mi íjunk bele személyes dolgokat....Amúgy eleget beszélünk itt,van olvasni való :lol: :lol:


Ja fejés témához.Az hagyján h fejem,de közben maszírozni is kell...szóval tényleg nagy meló..... :roll: Na megyek,Iza az apjával játszik...vagy fordítva?! 8)

annus11
 
 


Na most már így vágesz, mi a tejleadó reflex :) amikor este fejek, akkor szokott kb. 6-8 perc között megindulni, süvíííít :)
Na most úgy evett Bogi, h fejtem 3 percet, mire meginfult a téma.. és 30 percet elvolt rajta, mondjuk bealudt :) de már napok óta nem cicizett ennyit (csak az esti szopiknál), és hiányzott...

Anikó,
én amúgy nem szoktam érezni, mikor beindul a tejcsi, na de majd most figyelek, hátha meg tudom majd különböztetni :)

Gyöngyi,
az aláírásomban, a ticker alatt ott van a blog címe :)

emese1979
 
 


ez a csodateja :D

http://www.mojalekaren.sk/caj-pre-dojciace-matky-20x2g/

csak vasarnapig vagyok itt, anyukam itt el a parjaval, mi meg nyaralunk 8)

Kép
Kép
mniki84
 
 


Én sem tudnék beszélő babát szoptatni :oops: Pedig szeretek szoptatni, de én mindkét lánynál azt a célt tűztem ki, hogy legalább féléves koráig, legfeljebb egy éves koráig szoptatom őket.
Vendég
 


Annus: azt akarod mondani, hogy ha csak simán megnyomorintod a cickód, akkor nem jön belőle semmi? Csak akkor, ha megindul a tejleadó miatt?

Kép
Kép
tinu
 
 


Miért, milyen jó lenne, mikor a beszélő baba beszólna: "Hé mutter, ez üres!" :)

emese1979
 
 


ez egy jó délután, alszik a gyerek, a férjem meg a kutya is :wink:

emese1979
 
 


Öhm, egy ismerősm akkor gondolta, hogy tényleg ideje abbahagyni a két és fél éves gyerek szoptatását, amikor az közölte: "de szép melltartód van anya!" Öhmmm...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Amikor nálunk jártak az ismerőseink babalátogatóban, mesélte az egyik csaj, hogy a 3 éves gyerekénél már mindent bevetett cicileszoktatás ügyben. Végül már bekente a mellét ecettel (gondolom kellemes lehetett) a kislány megnyalta, húzta az orrát. Megnyalta másodjára, akkor is. Megnyalta harmadjára és azt mondta: mostmár jó! -és vadul elkezdett szopizni :shock: :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


:lol: :lol: ezeken a beszelo baba sztorikon jot mokaztam :lol: :lol:

Tinu, en is gugliztam!! :D meg sose hallottam errol :roll:

visegradon jartunk 8)

Netti
Kép
maumau
 
 


megint sok leszek 8)
Kép heloanya
Kép
Kép
Kép

Netti
Kép
maumau
 
 


Húúúúúúúúú, a férjem minnyá idegropit kap, hogy a Debrecent nem a Barcával sorsolták össze... :shock:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi,
kivel??

emese1979
 
 


Szofi, S.O.S!!!!

Rájöttem, h jövő héten már szept. 2-a van, indul(na) a babauszi! Nade... nekem van egy csomó kérdésem, pl.: személyesen kell beiratkozni? Előre kell, vagy elég ott, aznap? Alkalmanként nem lehet fizetni, csak egy hónapot egészben? Mi van, ha enyimpasim nem tud jönni? Akkor olcsóbb? Vagy mindenképp két felnőtt kísérő kell a babához? A víz meleg? A felnőtteknek kell úszósapka?...
Bocsi... :lol: :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Tinu!
Igen,sajnos egyáltalán nem jön belőle...hiába nyomom,vagy maszírozom...kemény 6 perc volt mire elkezdett jönni belőle..addig kb 2 csepp :( de nem mindig van ez így....csak murphy bácsi miatt akkor amikor a gyere már nagyon éhes...

Netti!
Szupik a fotók!!!Látom Boró élvezi a kiruccanásokat!


Na Iza megint elaludt 7 előtt,ma viszonylag nyugi napunk volt,délután picit nyűgös volt,megint a foga....Este üvegből kapta a kajcsit,esélyem se volt a cicivel próbálkozni...örültem h apa hamar jött a kajával...na de majd most lefejem,remélem h jobban jön! :roll:

annus11
 
 


Annus, mikor mentek dokihoz?
elvezi, csak az auto utat nem :?

Netti
Kép
maumau
 
 


Emese, Liverpool-lal. Én mondjuk nem nagyon sírok, hogy Torrest élőben láthatom! :lol: 8) :oops:

Zsüci, no para, írtam szééép, hosszúúú privit a tudnivalókról!

Na menek fürdetni!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: