Új privát üzeneted érkezett!

Tengdi ha hamarabb beérsz akkor az ügyeletes doki vizsgál meg. A szülésznő meg felveszi az adatokat, és fel tesz nst-re, utána ha megérkezik a Kardos akkor megvizsgál ő is, és utána jöhet az előkészítés.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Andy!
egyelőre nem kell nstre mennem...úgyhogy köszi a felajánlást. Sztem ugyan vmi tévedés van, mert mindenhol azt hallom, olvasom hetente szoktak, de én meg vagyok nélküle... :D 31-én kell vizsgálatra mennem legközelebb, - vajon eljutok még????? de izgi!!!
na szép ünnepeket nektek!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Látom, mindenkinek jól telik a hosszú hétvégéje! Nagy a csend! :lol:

Köszi az infókat a lázzal kapcsolatban, most már kiokosodtam. :)

Marcsi, nem tudom, mi lehet ez, de nálunk is van ilyen nem olyan rég óta. Én arra gondoltam, hogy esetleg rosszat álmodik, vagy hirtelen nem tudja, hogy hol van amikor megébred. Még olyan picik, olyan hamar el tudnak keseredni. De nálunk is hamar elmúlik ha odamegyek és mosolygok rá, megsimizem.

Tengdi, drukkolok neked!!! Lehet, hogy már nem jutsz el az nst-re. Egyébként nekem is hetente kellett mennem, nem tudom neked miért nem?!

Volt már valakiknél keresztelője a babának? Most vagy esetleg még előző babánál? Mi most ősszel készülnénk rá de még soha nem volt részünk ilyenben. Ha valaki tudna egy pár szót írni, hogy milyen volt, hogy volt, mik kellettek hozzá az jó lenne. Mi még vendégként se voltunk keresztelőn, mert a családban Emma az első baba, a barátok között meg kb. egyidős babák vannak és nekik még nem volt ilyen. :?

Meg azt is kérdezném, hogy mit tudtok arról, hogy mikortól lehet elkezdeni náluk a gyümölcsöt meg a szilárdabb kaját adni? Meddig szabad csak a tápszert? Van ahol azt olvasom, hogy 3 hónapostól kortól már el szabad kezdeni van ahol meg azt, hogy csak a 6. hónaptól ajánlott.

További szép hétvégét mindenkinek, vigyázzatok a magatokra meg a babákra!!! :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 

 
 

Egy pár kép Emmáról:

Kép Kép Kép Kép

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


sziasztok!
mi újság veletek??Hogy bírjátok ezt a meleget??hogy telt a tüzijáték ??mi kint voltunk a bakancsos úti bulin!!Roli végig aludta az egész koncertet csak a végén kelt fel!!
nem hittem volna,hogy ilyen jó érzés az anyaság!!ránézek a Rolira és egyszerűen alig akarom el hinni,hogy ő belőlem bújt ki!Hogy ő szerelmünk gyümölcse!!
Tényleg!Nagy gond lenne ha a következő talira jönne a szomszédom is a kislányával??Ők nincsenek fönt a babaneten.9 hónapos a kislány!
Andy! Köszönöm a süti receptet!
Nikilány,Tengdi hogy vagytok??
Nikike75!!Tényleg kicsi a világ!!Hát igen,a szülésem kicsit necces volt!!(De mikor jön a kis tesó??!! :-))Jól vagytok??
Kép
baba0727
 
 


nagyon vizesedem , annyira, hogy már reggel nem látszik a bokám, s hamar el is kezd zsibbadni, estére fáj a térdem, a bokám, nagyon elnehezedtem. Azt hiszem egy kis light-os tornát be kell vetnem, hiszen még nem tudom mennyi időm van, muszáj kicsit könnyebbé tenni a mozgásom.
Már csak egy pólyabetét mosás van hátra, amit ma kaptam, s 1-2 dolog betevése a kórházi csomagba, pedikűr ) vajon hogy oldom meg???? ) s epilálás. Ezt holnap megcsinálom, s onnantól kezdve teljesen útrakész vagyok. :D

mi premier planban látjuk az ablakból a tűzijátékot, a fotelból ülve :lol: csak éppen pici, de teljesen látni.

Emma úgy látom nagyon vidám baba...én nem adtam 6 hónapos koráig semmit, utána meg hiába, mert 10 hós koráiog nem is fogadott el mást, csak anyatejet.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Nagyon édik a babák, és hogy nővekszik mindenki... :-)
Mi is lassan 5kg-osak vagyunk, hálistennek van tejci már olyan 180-okat eszik Bulcsú. Hál istennek úgy vesszük észre hogy kezd múlni a hasfájás is. Sajnos a köldökünk kifordult, úgyhogy le kell ragasztanunk, és hát a védőnéni mondta hogy nem egy egy-két napos küldetés lesz mire megerősődik a köldökgyűrűje :? A sárgaságunk elmúlt, szóval a köldin kívűl minden rendben :)

Crissy: mi nekünk most lesz a keresztelő szeptember elején, csütörtökön megyünk a pap bácsihoz, viszont nekünk nagyon rendes a pap bácsink így nem nagyon tudok sokmindent mondani, mert más pap sokkal szigorúbb. Nekünk konkrétan az sem gond hogy a keresztszülök nem katolikusok, stb. stb., az esküvőnket is ő tartotta, és hát mi se házasodhadtunk volna katolikus templomban mert én református vagyok. Szóval egy kivételessen rendes pap, mert nem kukacoskodik mindenben, örül ha van kit keresztelni manapság... :?

Néhány kép Bulcsúról!
Kép Kép Kép Kép
tücsi85
 
 
 


Jaj és a pocakosaknak kitartást!! nem irigylem őket :? de jön a lehülés egy-két napra :-)
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!
Nagyon édes Emma és Bulcsú is!
Nagyon jó ez a hűvös. :D Már kicsit sok volt a melegből.
Most, hogy már a vége felé járok és Orsi nemsokára kibújik, egyszerűen farkasétvágyam van. Eddig nem volt ezzel gond, de most rengeteget eszek, félek, hogy az eddig "kordában" tartott súyom most nekiszabadul. 12 kg-ot szedtem fel eddig, ami tök jó. Megpróbálok odafigyelni, remélem sikerül. Van valakinek ilyen tapasztalata?

A tűzijátékot mi is itthonról néztük, a ház tetejéről mindent lehet látni, igaz mi is kicsiben láttuk, de nem voltunk tömegben... :D

Kép

Kép
esztke
 
 


Úgy látom kitolódott a hétvégéje Mindenkinek! :)
Elkezdtem kimosni minden babaholmit. Olyan jó... Még a vasalás is másmilyen, hogy neki csinálom. (mert utálok vasalni)

Valaki csinált gátmasszást otthon a szülés előtti hetekben? Segített? És a málnalevél teáról mi a véleményetek?

Kép

Kép
esztke
 
 


sziasztok!

crissy!
Emma nagyon szép kislány, és szépen fejlődik! Milyen mosolygós!
Gratulálok! :D
Mennyi tápot eszik alkalmanként?
pü.-t küldtem!

Baba
Szerintem nyugodtan jöhet a szomszéd is a babájával, én szívesen látom őket! Minél többen vagyunk annál jobb! Biztos ő is tud jó és hasznos ötleteket adni, hiszen az ő babája már 9 hónapos!

tücsi
Bulcsú igazán helyes legényke! Remélem hamar rendbe jön a köldöke!

Esztke
Én csináltam a gátmasszázst orbáncfű olajjal, a 35. héttől. (szülésznőm is ajánlotta) Málnalevél teát nem ittam de homeos bogyókat szedtem a 36. héttől.
Nem tudom, hogy ezek segítettek, vagy a szülésznő volt nagyon ügyes, (gátvédelmet alkalmazott) de én gyorsan túl voltam a nehezén! Gátmetszést is sikerült elkerülni!
(persze Bogi és az orvos is ügyes volt!) :D
Rohanok mosni, főzni mert hétvégén nem, csináltam semmit! (takarításon már túl vagyok)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Esztke: Én ittam a málna levél teát 36.héttől olyan napi 1 litert, nem tudom hogy ennek köszönhetően de én bittang gyorsan tágultam , és a szülésem is nagyon gyors volt ahoz képest hogy első baba, a magzatvízem hajnali fél 3 kor ment el, de konkrétan a vajudás olyan 8 után indult meg és 10:53 kor már kint is volt Bulcsú.
A gátmasszázsról nem tudok nyilatkozni nem csináltam, és vágni is kellett és még azon kívül is megsértett Bulcsú a fejével, szóval...
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam már ide, de szinte folyamatosan olvasgatok! :)
Nagyon szépek a babák, imádnivaló mindegyik!

Én a legutóbbi uh szerint 2 héttel idősebb vagyok, mint az eredeti számított, illetve mint amit a vonalzóm is mutat. Szóval pici para már beindult...
Szerencsére már majd minden megvan a picinek, a héten állok neki mosni-vasalni.
Kérdésem lenne: pár napja elkezdett görcsölni a pocim, minta megjönne. Eddig csak főképp esténként jelentkezett rövid időre, pedig azt sem lehet mondani, hogy kifárasztottam magam... Ma viszont már délelőtt is meg most is...
Mi lehet? Nem vérzek, vagy ilyesmi, talán picit több a folyásom mint szokott. Lehetséges hogy ezek már jóslók?

Lili

Kép
édi16
 
 


Esztke!

Én nem végeztem gátmasszást, de nekem volt is gátmetszésem, sőt, mivel Beni gyorsvonat gyorsaságával érkezett (repült belőlem), így én repedtem is y alakban..de nem volt vészes a gátmetszés, már nem is érzek belőle semmit, meg az orvosom is ügyesen vart. Nem tudom a gátmasszás segített-e volna.

Édi!

Simán lehet jósló, sőt...ha magamból indulok ki, igazi is. Én reggel óta vajúdtam a szülés napján, de nem tudtam róla, jóslóknak tituláltam az igaziakat, délután 2-től tűntek fel, hogy ezek talán már nem azok, de ezeket sem éreztem igazán erősnek meg fájdalmasnak, csak rendszeresek voltak, délután 4-kor vettek fel a kórházban és este 7-re baba volt. Utána már csak varrtak, szóval bármi lehet...ha én várok néhány órát, akkor lehet otthon szülök. Nem ijesztgetni akarlak, csak valakinek nem olyan egyértelmű..mindig azt mondják, hogy tudni fogod, mire oda jutsz, hogy ez az..na én ezt cáfolom, mert én nem tudtam. Ilyen is van. Azért figyeld őket. Ja és a szülés előtt néhány nappal nekem is bővebb lett a folyásom, kicsit megváltozott.

Cukik a babák..már mi is 4 kiló felett vagyunk...kis tokánk van. Gügyögünk, meg mosolygunk ....

Üdv mindenkinek
Fruzsa
fruzsa7
 
 


Édi!

Amúgy neked valószínűleg jósló, főleg hogy még van bőven időd...nem ijesztgetésnek írtam. Csak nálam a jóslók rosszabbak voltak, mind az igaziak, már nagyon korán éreztem őket...és sugároztak is derékba..az igaziak nem..pedig állítólag azok sugároznak inkább. Csak a tapasztalatomat írtam le...de a mensi görcs-szerű fájdalom általában tényleg jósló, főleg ha nem rendszeres időközönként jelentkezik.
fruzsa7
 
 


Köszönöm szépen Fruzsa! Nem mondom, hogy megnyugodtam, de...!!! :D :D
Azért bent maradhatna még a pici, mert ha az uh szerinti időt nézem, akkor 35 hetes, majdnem 36.
Figyelgetem azért, de nem rendszeres még egyáltalán. Délelőtt kb. 10 körül volt, aztán meg kb. másfél órával ezelőtt. Most csak egy picit érzem.
No, meglátjuk majd. :)

Lili

Kép
édi16
 
 


Esztke!

ja azt kihagytam, hogy én nem ittam málnalevélteát..csak egy alkalommal kipróbáltam, viszont nagyon gyorsan tágultam...pl. 3 ujjnyiról mindössze 1 óra alatt kitágultam teljesen, hogy már a tolófájások jöttek. Nagyon gyors volt, pedig nekem is első volt..tehát valaki azzal, valaki a nélkül tágul gyorsan így nem tudom hogy használ-e igazán, mert valaki avval se tágul gyorsan....hiába itta. De ártani nem árt...lehet, hogy neked bejön.
fruzsa7
 
 


Sziasztok!

Üdv a "régieknek" és az új kismamáknak is. :)
Megnéztem a baba-találkozó képeit: nagyon cukik a gyerekek, a csajok már nagyok, a kislegény még nagyon pindur és nagyon édes baba!

Luca baba pont ma 2 hónapos. :lol:
Tegnapi mérés alapján 4730 gramm és kb. 58 centi, tehát szépen fejlődik. És természetesen álomszép a kisasszony, odavagyunk érte!

A kajálás az egyetlen "mumus": sajna az anyatejből vészesen keveset fogyaszt, még mindig nagyon lomhán szopizik, úgy látszik ő nem az a típus aki ahogy nő, úgy erőltetné magát, sőt!!!!
Ennek következtében nagyon kevés a tejem, és emiatt jó sok tápszert kap, de azért megtezsem ami tőlem telik: még mindig iszom a Laktoherbet, szedem az Urtica-t, és esténként lefejem a tejet ami bent marad, hogy másnap megkaphassa üvegből.
Már előre sokkos vagyok attól h mi lesz ha végleg nem lesz anyatejem és nem tudok szoptatni....nagyon fog hiányozni.
Remélem h még hónapokig kihúzzuk legalább ennyi anyatejjel, persze az lenne a legjobb ha ennél 100szor több lenne, de hát nem lehet minden tökéletes.
A Kismama magazinban olvastam h ebből a kevés tej "állapotból" lehet csinálni sokkal többet, ha cicin van sokat a gyerek, meg ha mindig lefeji az ember....de nálam ez sem működik, mert ha minden alkalommal cicin van, akkor sincs normálisan tej, mert Luca amióta megszületett azóta nem hajlandó erősen és kitartóan szívni, és gondolom h ennek megfelelően már beállt a tejtermelésem egy igencsak gyenge szintre. :cry:

Még szerencse h a tápszert simán megissza, ízlik neki, nincs vele baja. Egyébként már napi 630-700 milit eszik, és továbbra is napi 4 alkalommal eszünk, akárcsak újszülött korunkban.
Viszont már én is azon gondolkozom, hogy elkezdem a hozzátáplálást nov. végétől, tehát amint megkezdi a 6. hónapját, nem várom ki a betöltött 6. hónapot. meg vannak azok a tejpépek, ismerősök nagyon dícsérik, szeretik a babák, majd azt is akarom adni neki.

Viszont az alvással marha nagy mákunk van, általában este 10-11 között alszik el, és reggel 6-7 között kel, mostanában inkább f7 után. Egyszer sem ébred fel! :lol:
Aztán reggel kaja, azt lezavarjuk 25 p alatt, utána rihegés-röhögés, dumálás, nézelődés, és újabb alvás következik úgy 11-ig. Tehát egész éjjel+délelőtt alszik, igy nem csoda ha du. csak 20-30 perceket szunnyad, ennek következtében estére hulla fáradt szokott lenni, de hát nem aludhat egész nap ez a kisleány így 2 hónaposan! Nézelődik, rengeteget nevet (sőt, röhögcsél), a reggeli ébredéskor ha fölé hajolunk szinte kiugrink az ágyából úgy örül nekünk, kapálózik kezével-lábával, megzabáljuk annyira cuki!
Szemezik a zenélő-forgó játékával az ágya felett, a pihenőszéken lévő cicát-csibét-kutyust bűvöli, néha a TV-t bámulja (de azt nem nagyon engedem neki, ne szokjon rá), és persze imádja ha foglalkozunk vele. Sokszor jönnek hozzánk, mi is megyünk sokszor ide-oda, szóval imádja az embereket, senkitől nem fél, mindenkivel elvan, és a legnagyobb zajban is kiválóan alszik. :lol:

Ma este 6-ra megyünk a dokihoz: megkapja az első kötelező szurit, apjának mondtam h én biztos nem nézem végig ahogy beadják neki, majd ő. És beadatjuk neki a Rota vírus elleni oltást is, de azt szájon át adja be a dokinéni. Remélem h nem fog belázasodni, ettől tartok egy picit!!!

Gabi, Nóri szépen szopizik? Mennyiket eszik meg egy nap?
Tengdi, akkor neked már csak napok vannak, hát ez nagyon izgalmas! Majd ird meg milyen volt Kardosnál szülni, kivi vagyok mit szólsz majd hozzá.
Crissy, Emma is hatalmasat nőtt, óriás szemei vannak, cukiság!

na most megyek, mert mindjárt kajaidő van, üdv mindenkinek!

Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Rita!

Tejserkentésre tudom még ajánlani a More Milk Plusz kapszulát, ez nővényi alapú, gyógyszertárban, brendonban lehet kapni. Nekünk elég sok ismerősnek bevált és hát én is szedem igaz nem ment le tejem de a biztonság kedvéért ráerősítettem, és hát pozitív a hatás :-) Igaz nem túl olcsó de a gyerkőcért mindent :-) kb. 6500Ft és két hétre elég! Próbáld ki hátha!!
Sok tejcit kívánok nektek!!
tücsi85
 
 
 


Köszönöm az eddigi válaszokat! A gátmasszást nem feltétlenül azért akarom, hogy semmiképp ne kelljen vágni, ha kell akkor inkább vágjanak. Azt mondta a Bajcsyban az egyik szülésznő, hogy első gyereknél szinte mindíg kell vágni, de azért biztos könnyít, a "edzve" van. Ha tud valaki még valamilyen okosságot, akkor várom... :)

Édi: Pont ma volt nekem is ilyen. Bár sokkal enyhébb volt, mint a mensis görcs, de én is ahhoz tudnám hasonlítani.

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Marcsi, küldd el légyszi mégegyszer a privit, mert véletlenül megint azt küldted el amiben a címedet megírtad. Vagy a gépem bolondult meg, hogy megint azt adta fel új üziként. :roll:
Egyébként, Emma 130-at eszik és napi hatszor. Már nagyon szépen beállt. Kb. 3-4 hete, hogy este 9-10 között van az utolsó etetése és reggel 5-7 között az első. A köztes időkben meg 3-3,5 óránként eszik, úgyhogy nagyon tudok hozzá igazodni mindenben.

És tényleg nagyon mosolygós, köszönjük a dícséreteket. :lol: El se hiszem ő ugyanaz a baba aki 2 hónapja még egész nap sírt és nem aludt. Akkor azt hittem, nagyon nehéz dolgom lesz, de amióta látja a dolgokat olyan szépen elvan. Most is nagyon keveset alszik, de legalább már el tudja magát szórakoztatni és nem sír.

Málnalevélteát én is ittam, megcsináltam 1 litert és ahogy éppen kijött úgy ittam, nem nagyon figyeltem pontosan, hogy napi hány pohár. Volt hogy több napig ittam az 1 litert. De szerintem segített. A 36. héttől ittam a 37. héttől pedig homeós bogyókat szedtem. Nem tudom, hogy ezért e vagy másért, de 4,5 óra alatt kitágultam teljesen. :D Gátmasszázsról nem tudok nyilatkozni. Sajnos, nekem is vágni kellett, meg repedtem is, de abból akkor semmit nem éreztem, utánna elég kellemetlen volt az összevarrás, de viszont úgy gyógyult meg, hogy az egészből semmit se éreztem. A dokim még csodálkozott is, hogy milyen jól ülök a gátvarrásomon a 3. kórházi napon!!! :shock: Mondtam, hogy az ő érdeme! :lol: Szóval, szerintem nem nagy tragédia ha vágnak.

Rita, én is így voltam az oltásnál, de kellemesen csalódtam. Ne izgulj, bizti, hogy Luca is ügyes lány lesz!!!!

Helyzetjelentés: Emma ma 4930 g és 64 cm!!!!! :lol:

pussz

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Marcsi, privi ment!!!!

Most kaptam meg. Lehet, hogy a gépem tréfálkozik velem. Este 7-kor még nem volt semmi, most megint beléptem és ott volt! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Délelőtt, húú basszus csajok, nagyon be voltam....sz...va...:) Pont ettől félek, ettől az egytől, hogy nem fogom tudni időben eldönteni, hogy ez most vajúdás vagy még nem, illetve mire eldöntöm, addigra kevés idő marad. Hiába harmadik gyermek!!!!!! Vagy talán épp ezért. Nekem irgalmatlanul erős teljesen a vajúdással felérő jóslóim vannak már eleve...de a ma délelőtti az folyamatos volt, és nem múlt el pihenésre sem, Mátét nem tudtam fél óráig kivenni a kakiból, mert nem bírtam beemelni a kádba. Itt álltam - vagyis görcsöltem - kétségbeesve, hogy akkor most hívjam hazafelé apaát, vagy ne....végül amiatt nem tettem, mert még nyákdugó vagy egy része nem ment el, s arra gondoltam, hoigy akkor a külső méhszáj még annyira nagyon semmiképp nem lehet nyitva, tehát semmiképp nem szülök meg itt seperc alatt. Másfél két órán át szinte folyamatosan fájt, ( most is nagyon komolyak, de most itthon van apa, Máté már alszik...így nem esem kétségbe :) ) de déleőtt pihenésre sem múlt el, sőt elöntött a víz, aztán valami ájulásféle gyengeségérzet....hááát ez nagyon komoly volt.

Még az is eszembe jutott, hogy ijedtségemben, pszichésen leállítottam az elindult vajúdást???? nem tudom ilyen lehet-e, az tény, hogy sokmindent képes a pszichikum elintézni. Eleve sokan amikor a kórházba érnek leblokkolnak, s lassul vagy átmenetileg leáll a vajúdás...ez köztudott, akkor lehet nálam is hasonló volt....ki tudja.

Fruzsa7 fentiek alapján mondhatom tökéletesen egyetértek veled, én aztán fejből idézem a szakirodalmat, mire mit mondanak, mi a jóslónak a jele, mi a vajúdásé...és hiába, mert az élet mindig de mindig más. Illetve lehet nem mindig, de az ember soksor találkozik olyannal, amiről pont nics leírás...ami nem passzol sem ide sem oda....és ez nemcsak szüléssel van így.

homeos szer málnalevél tea úgyis csak akkor tudnánk meg használ-e, ha "volna két életünk" s kipróbálhatnánk egyik és másik verziót, úgy hogy minden más totál ugyanaz. De ártani biztos nem árt, s azért gondolom van valami alapja, ha más nem akkor a placebo hatás...de ez már oly mindegy. Én hiszem, hogy valamennyit számít...de sok egyéb tényező is közrejátszik, s azoktól függ menniyt érnek ezek a dolgok.

gátmasszázs Máténál csináltam, már hetekkel előtte, a weleda gátmasszázs olajával. Valójában ambivalens érzéseim voltak a gátmetszéssel kapcsolatban, nem is akartam, hogy legyen minél természetesebb és hogy a gátam tudja a dolgát meddig kell tágulni, s nem repedni, meg utána ne kelljen vele küzdenem, elég ami anélkül van. De azt is tudtam, hogy rövidebb lehet vele, ill azt hiszem általában véve rövidebb a kitolási szak, babának meg nagyobb lyukon könnyebb kijönni.....na most nekem akkor ott azt mondta a doki, hogy az első szülés miatt van egy heg, ami nem tágul elég jól, így vág. Hát erre nem tudok mit mondani, totál igaz is lehet, ugyanakkor nem igazán tudom szült-e nála valaki gátvédelemmel, de semmiképp nem hemzsegnek, így ebből rá lehet jönni, hogy nem igazán szereti bevállalni, ( ott elég régi módszerekkel, elvekkel dolgoztak Békéscsabán pl ebben is). Abszolút nem tudom eldönteni jogos volt-e vágni vagy sem.

Most szeretném megpróbálni, de nem esem kétségbe ha nem megy, bár még ez nem jutott eszembe, mármint a gátmasszázs. vagyis eszembe jutott, de linkeskedtem, nem vettem semmit pedig hiszem, hogy ha kell esetleg vágni, akkor is gyorsabban gyógyula gát ha rugalmasabb a masszázs miatt.

Ritaörülök, hogy jelentkeztél végre, ha ritkán is de gyere, és képeket is várunk! Meg fogom írni a szülésem, épp amaitt paárzgatok most így a vége felé, mert szeretném, ha nem Kardos doki nélkül kellene lezajlania, :D inkább annyira ne legyen gyors, de a doki személye és nyugalma biztonságérzettel tölt el. Elvajúdgatok én nélküle, hadd kávézzon a szomszéd szobában, egyszerűen csak tudjam,. hogy ott van pár méterre, s ha kell azonnal jönni tud.

Egy elég közeli ismerősöm 3 napja otthon egyedül szült meg, de szó szerint és totálisan egyedül, a 20-30 perces fájásai ( ami alatt elküldte apát 1-2 bébiholmiért ) seperc alatt váltottak át szinte folyamatosba, s mire apa megjött 5 perccel előtte kint volt a baba. Előzőt otthon szülte, s őt a kórház frusztrálja, nem az otthonszülés, de azért nem pont így képzelte el. De ösztönösen tudta a dolgát...nyilván ha annyira akart volna tud és képes mentőt hívni, de annyira azért nem akart....na én azért enniyre nem vagyok laza, nem igazán szeretnék Máté asszisztenciájával világra hozni egy gyermeket itthon... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Szisztok!

Nagyon örülök, hogy rátok találtam, nagyon sok hasznos infót olvasni. Vasárnapra vagyok kiírva és a Bajcsyban tervezzük a szülést... Az a helyzet, hogy még véletlenül sem tudok aludni, pedig már elmúlt hajnal 3 . Annyi minden jár a fejemben. Olyan gyorsan eltelt ez a közel 40 hét! Kíváncsi vagyok, hogy Babuci pontosan fog-e érkezni... Ja! És, hogy valóban kislány, vagy kereshetünk hirtelen fiú neveket is... :lol:
Kép
eny
 
 


Üdvözöllek itt Eny!
Nekem sem megy az alvás. :) Bár én 4ig aludtam, de valahogy nem tudok már. Majd napközben.
Amúgy olyan vicces, Orsi minden nap legalább kétszer csuklik a pocimban. :) Olyan furcsa érzés, de mindenhol azt olvasom, hallom, hogy az jó, mert készülődik a tüdeje a légzésre vagy valami hasonló.
A hasam szinte egyfolytában görcsölget, még mindíg enyhe mensis görcs szerű.

tengdi: Nem irigyellek, ott van a Kisfiad és, ha menni kell... A Férjed mennyi idő alatt ér haza? Bár ezt is megoldották már páran előttünk. Szerintem, ha itt lesz az ideje, akkor biztos otthon lesz. Bízz benne!
Az ismerősöd nem semmi... én biztos nem merném bevállalni.

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!
Hazajöttünk Zánkáról! Szép volt, jó volt, csak messze van már... Gyerekeseknek nagyon tudom ajánlani! Jövöre megyünk vissza Hunorral! Mindenki végigmustrálta a hasamat a strandon, pedig takartam mindig a Nap elől. :)

20án voltam dokinál és hát elkezdett lazulni a méhszájam. Szerintem ezért fájt előtte. Levette a sztreptoizét, ami iszonyatosan fájt. De utána csak barna folyásom volt, nem véreztem. De a másnapi autókázás Zánkára iszonyatosan sz@r volt. Vittem a kórházi cuccomat is, bár Zánkáról a BAjcsyba rohanni nem lett volna egyszerű... :roll:

Crissy! Emma tök aranyos! olyan, mint egy kis pánk :lol:
Tücsi! Bulcsú is édi, nekünk is van ilyen rucink! NAgyon csini benne!

Gátmasszázs. Kérdeztem a dokimat, hogy érdemes-e gátmasszást csinálnom itthon. Azt mondta, hogy szerinte felesleges és szülés előtt még ingerelni a gátat nem is kéne... szóval én nem csinálom. De én is úgy vagyok vele, hogy ha kell vágja, inkább, minthogy repedjen. Hunor a lényeg, hogy kiférjen!

Lili! ilyen menszesz szerű görcsöléseim nekem is voltak. Az elején én is megijedtem, de ha lefeküdtem, akkor elmúltak. Én azt vettem észre, hogy mikor megerőltettem magam, akkor fájtam így. De a megerőltetést ne úgy értsd, hogy végigdolgoztam a napot, csak pl lementem a boltba, vagy túl sok mosatlanom volt, ilyenek... Nem kell már túl sok mindent csinálni ahhoz, hogy a pocakom megfájduljon.
Egyébként a dokim azt mondta, hogy a menszesz szerű fájdalmak még nem jóslók. Azt mondta a jóslók teljesen mások lesznek, innen fogom felismerni :P

Dia! most már lécci mindennap írj vmit, hogy tudjuk még egyben vagytok! tudom, hogy a hétre tervezed...
Egyébként ha így össze tudtok működni Ábellal, akkor lehet tényleg te voltál az, aki leállította... Inkább hívtad volna haza Apát, hogy ő lássa el Mátét, te meg tudtál volna foglalkozni Ábellal. Gondolom azért nem haragudott volna meg senki, ha csak vak lármát csinálsz...
Egyébként szeptembertől ismét párom fogja használni az autót, mert a múlt hét óta tudom, hogy ha beindul Hunor, akkor nem fogok tudni elvezetni a kórházig, úgyhgoy inkább biztosabb, ha párom száguldozik haza autóval.

Kép
Kép
nikilány
 
 


a tegnap délelőtt után éjjel egészen más műsor kezdődött. Vagyis nem éjjel, este kezdte a kis Drágám, és kb 3 -4 órán át tombolt bennem. Eleve eleven baba, bár mostmár persze kevesebbet mozgott, lévn jóval kisebb ahelye. De ami tegnap volt, az minden elképzelésem felülmúlta. Talán ha öt perc szünetet tartott, de nem volt fájásom, és mondom túlzás nélkül, hogy 9 után kezdte kb, de olyan elemi erővel, hogy az döbbenet. Persze egy idő múlva jött az aggodalom, hogy ez nem normális, lehet valami baj van, menekülni próbál valami helyzetből, valami elől, vagy valami nem oké??????? lefeküdtem, de minden folytatódott, felkeltem, elkezdtem utánaolvasni, hogy most menjünk-e kórházba vagy ne, de valahol egészen mélyen éreztem, hogy - bár nem tudom mi történt, s mi volt ez - de nincs baj. Mindenhol csak arra találtam valamit, mikor kevés magzatmozgás. Ti tudtok hasonlóról? Volt ilyesmitek? Ma aztán totális nyugi.

szerintem a gátmasszázs megint az a téma, ami megosztja az orvosokat, nekem mindenestre logikusnak tűnik, hogy ha egy sportolónak edzenie kell az izmait, ha egy jógásnak rendszeres gyakorlásra van szüksége, hogy lazább legyen és nyúlékonyabb az izma, akkor a gát miélrt lenne más? Mert nem olyan helyen van, vagy mert más a bőr? Ugyanúgy izom. Lehet inkább az esetlegesen kiváltott szexuális izgalom, ami viszont a méhre hatása miatt lehet ellenjavallt, ha az adott eset indokolja, szerintem talán emiatt nem ajánlhatta a doki....vagy nem gondolja jónak....

igyekszem ráállni a szeptember 9-i szülésre, mert Mátéval nagyon ki voltam bukva avégére, hogy még mindig semmi még mindig semmi, nem akarok belegajdulni megint. Már csak Máté miatt sem, így is ingerlékenyebb vagyok szegénnyel, elfut, ha öltöztetem, dobálja magát, de csak játékból, azt hiszi jópofa dolog, közben nekem a hasamat kell védenem, a napközbeni alvásról teljesen és totálisan leállt egy ideje, így képtelen vagyok pihenni nappal....na nem sorolom. Nyűgös vagyok. Inkább teszem a dolgom mintha még hátra lenne egy hónapom, aztán majdcsak észreveszem, ha mégis hamarabb szülök.... :lol:

sajnos nagyon függök a reggeli 3in1 kis kávémtól, és csak forró vízzel tudom meginni, azt tudnak adni a nővérek, vagy hogyan oldható meg?

Gabi mikor kell a szülésért fizetni? Hogy legyen nálunk pénz, vigyük már akkor, vagy hogy megy?

azért titokban a hétre tervezem Nikilány, a második felére, mert akkor olyan anyaképet mutat Ábel horoszkópja, aminek örülnék..... :lol: :lol: :lol: mármint, ha olyan anyának látna.....

Kép
Kép
tengdi
 
 


Hello!

Tücsi köszi a tanácsot, azonnal meg is néztem a neten ezt a More Milk kapszulát, és ma délután elmentem az Árkádba a Brendonba, és vettem is egy dobozzal. 5990 ft 60 darab, de nem érdekel, a cél érdekében kipróbálom ezt is, bárcsak beválna!!!!
Napi 4 kapszulát kell beszedni, ha beindul az ember teje, elég 2 is. Hát úgy legyen, ez az utolsó reményem!!!!
Olvastam a neten h csomó mindenkinek bevált aki hasonló cipőben jár mint én, persze van olyan is akinek nem használt. De én hiszek benne, és bizom h lesz ennél sokkal több tejem! Én már annak is örülnék ha fele-fele lenne a tej-táp aránya!!!!
Állitólag 2-3 nap alatt lesz eredmény, azaz lesz tej, hát nagyon kiváncsi vagyok, alig várom!!!

Tegnap kora este Luca megkapta a 2 kötelező oltást, + a ROTA virus elleni löttyöt befecskendezték a szájába. Hát az történt, hogy én sokkal jobban sírtam mint Luca, a dokinéni a végén engem vigasztalt és nem a gyereket! nem nekem valók ezek a megpróbáltatások, úgy sajnáltam szegénykét!
Aztán 5 p múlva már vidáman nézelődött, majd bealudt séta közben.
Viszont mára kicsit felment a láza, adtunk neki kúpot ami harmadik nekifutásra sikerült, mert kettőt azonnal kikakilt, elég vicces volt ahogy rögtön lepisilte-kakilta a férjemet. :)
Egyébként jó a kedve, meg eszik rendesen, csak elég aluszékony egész nap. Remélem holnapra kutyabaja!

Tengdi, nem értem miért irod, h reméled Kardos ott lesz a szülésen. Miért ne lenne ott? Vagy lemaradtam vmiről, nem olvastam el vmit? Ha időben szólsz neki tuti ott lesz! nagyon kivi vagyok h mikor szülsz, már biztos számolod vissza a napokat....

üdv mindenkienk, megyek lucázni, mert 8tól fürcsi, de ilyenkor már kezd nyűgös lenni.

Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Tengdi: a szülésért majd a varratszedéskor fizetsz Kardos rendelőjébe a recepciós nőcinél. Kórházba ne vigyél pénzt, nehogy ellopják. Nálam még a pénztárcám sem volt ott, tök felesleges!!!
A 2 ágyas szobát a férjem csengette ki mikor jöttünk haza.

Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


hát arra nem is gondoltam, ohgy a kórteremben lenne nálam pénz...
Mátéval villámszülésem volt, épp hog beértünk a kórházba, s mivel csak két év telt el, a következő szülés várhatóan még gyorsabb...ráadásul nekem meg kell várnom, míg valaki hazaér vigyázni rá....
mindig van kivétel, s persze előre nem lehet tudni én melyik kategória leszek, de nagy esélyem van egy még gyorsabb szülésre. S ugye Isaszegről azért idő beérni. Hát emiatt írtam, hogy remélem ott lesz, nem azért, mert azt gondolnám, hogy nincs kedve bejönni... :lol:

de jó lenne egy ágyasba kerülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Rita!

Mindenképp írd majd meg hogy használt e a kapszula, és mindenképp bízz benne csak akkor fog sikerülni :wink:
tücsi85
 
 
 


Lányok! Engem teljesen kiakaszt, hogy nem vagyok tisztában a jóslófájással... Honnan érzem, hogy az e? A múltheti nst-n a nővér szólt, hogy ez most fájás volt, de én semmit nem éreztem belőle csak azt, hogy Babu a szokásos módon mocorog... A görbe meg felugrott 30-ról 70-re... Ilyen érzéketlen lennék?? :oops:
Kép
eny
 
 


Az egyik legfontosabbat elfelejtettem tegnap megkérdezni. Nekem mindkét előző szülésemnél a kitolás után zúdult ki a magzatvíz, így fogalmam sincs milyen, amikor a vajúdás alatt elfolyik. Mikor hétfőn olyan aktív volt Ábel este, akkor éreztem és hallottam először, hogy a hasamból apró pattogásokat hallok, s olykor érzem is picit, de inkább csak hallani. Pontosan olyan, mint amikor régen ettem ilyen robbanós rágót vagy cukrot, érzetre is, és hangra is. EZ MI A JÓ ÉG LEHET? Semmi magzatvíz nem megy el, még pár csepp sem, mert arra gondoltam esetleg repedezik a burok, s annak van ilyen hangja? Vagy lehet igen, csak Picuri feje már annyira be van illeszkedve, hogy nem tud a magzatvíz szivárogni? Nem félelmetes cseppet sem, nem is aggasztó, nem ijedtségemben kérdezem, hanem mert még ilyet nem olvastam senkitől sem egyik könyvben sem, pedig amit befaltam a témában Máté és a mostani várandósságom alatt, az igen tetemes mennyiség. :) egyszerűen csak kíváncsi vagyok, mi lehet. Mert mindenki úgy számolt be arról, akinél a burok megrepedt, hogy egy puukkanást hallott és elment a magzatvize. Na emiatt gondolom, hogy valami a burokkal lehet....

Kép
Kép
tengdi
 
 


Rita!

Milyen varratszedésnél? Ha nem kell gátmetszés, akkor ugye nincs, ha kell, akkor meg felszívódó varratokkal dolgoznak, Nem? Meg mikor megyek én a Medikardba szülés után, csak a 6 hetes kontrollra, nem? Nem 6 hetes kontrollt akartál írni? :D

De erre Gabi is tud válaszolni, ha előbb van itt, sürgős lenne, mert nem vennénk ki addig annyi pénzt, csak azelőtt, hogy fizetünk, s ugye azt ki tudja én meddig tudok jönni? Ma töltöttem a 38. hetet!!!!!!!! Ujjjjéé!!! leghosszabb esetben is két hét.

Kép
Kép
tengdi
 
 


tehát hol jutok forró vízhez??????????? :D hiába nem egy erős valami, annyira függök tőle, mármint a 3in1 kis kávémtól, hogy iszonyú fejgörcsöm lesz, ha nem jutok hozzá, és nem szeretném sem fejfájással kezdeni a szülés utáni reggelt, sem gyógyszerrel.....ami nem is biztos, hogy használ.

Eny!
Én 60-at tudtam kihozni alvó gyermekemből, nagy lökdösés árán, :) ( most néztem meg agörbét, nehogy hülyeséget írjak ) de még csak különösebben erős mozgásnak sem éreztem, úgyhogy a 70 sem lehet valami nagy fájdalom. Dehogy vagy érzéketlen, attól meg végképp ne félj, hogy majd a vajúdás fájdalmait nem fogod érezni!!! vagy nem erősnek... :lol: :lol: :lol: nem lesz ekkora mázlid!!! :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


Andy megjöttetek?

na megyek dolgomra...szép napot nektek!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Eny!
Üdv. közöttünk!

Dia!
Kitartás! Tényleg nincs már sok hátra! drukkolok neked! Reméljük Kardos időben beér! Bogi is nagyon gyorsan érkezett, az orvosom éppen hogy odaért! szerencsére a szülésznő velem volt! Szülésznőd nincs? Nekem két pukkanással kezdődött a dolog, amit éreztem és hallottam is! :)
Van egy kávéautomata a folyosón, elég jó kávét tud csinálni! (én nem szeretem a gépi kávét, de az egészen jó volt)

Ma voltunk védőnőnél és orvosnál. Bogi 5kg 60dkg.
Kaptunk oltást is (prevenal)! Remélem nem lázasodik be! Megyek mert felébredt!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Tengdi!

Nekem nem ment el a magzatvizem, hanem repesztették, tudom az egy kicsit más. Viszont nem éreztem semmit belőle, hangja sem volt, csak egyik pillanatról a másikra elöntött a melegség, langyos víz folyt ki. A baba feje már nagyon lent volt. Gondolom fejvíz volt. Kitolásnál is jött mert azt hitem a nyomásnál bepisiltem, még mondtam is a dokinak, de azt mondta ez magzatvíz.

Amúgy én úgy tudom, hogyha a fájás görbéje magas, de a baba mozgása is vele egy időben történik, tehát a görbék egyszerre emelkednek, az nem igen számít fájásnak, mert ilyenkor nem tud reálisan mérni a ctg. Elvileg 100 felett szülési fájdalom, 123 három körül van a plafon, legalábbis nekem a szülésznő ezt mondta...viszont tudom, hogy vkinek ennél magasabbra ment szülés során.
fruzsa7
 
 


Sziasztok!

Üdv Eny! Nagyon drukkolok neked, hogy Lilla pontosan szülessen, ugyanis én is aznap születtem. :lol: Meg így minél hamarabb megismerhetjük az új jövevényt. És ne izgulj, bizti, hogy az igazi fájásokat már meg fogod ismerni! :D

Tengdi, nekem nem Kardos volt a dokim, de azért leírom, hogy nekem még ott helyben, a szülés után kellett odaadnom a pénzt és a párom intézte, mert nekem ilyesmihez erőm nem volt! És igaz, hogy felszívódó varratokkal varrnak, de ha szeretnéd akkor egy hét után kiveszi a doki. Van akit kérdés nélkül visszahívnak varratszedésre, ha akarja ha nem, nekem egy hét múlva kellett felhívnom a dokit, hogy hogy érzem magam, szeretném e ha kiszedné. Szerencsére, engem úgy varrt össze, hogy nem kellett kiszedni, nem is éreztem. Szerintem, ha szólsz a nővéreknek adnak forró vizet, de minden reggel hoznak tejeskávét ami kb. olyan mint a 3in1. Tudom, mert én is sok zacsis kávét ittam. Nekem szülés közben magától ment el a víz, semmit nem éreztem belőle, csak olyan volt, mintha bepisiltem volna. :lol: Nem volt semmi pukkanás.

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Köszönöm az üdvözlést!!

Tengdi!
Nekem is szokott a pocakom ropi hangot hallatni!!! De kb. már másfél hónapja, és kb. 2x egy héten... vagy legalábbis csak ha csend van, akkor hallom. Olyan, mintha a kis csontja ropogna... végül is már könnyen elmacskásodhat a lába :lol:

Kép
eny
 
 


A fájásokról meg annyit, hogy ilyen ctg gépet csoda, hogy még nem selejteztek ki... sztk-ba elmegy...

Kép
eny
 
 


Sziasztok!%

Megérkeztünk,nagyon jó volt megint otthon lenni,imádom a kertes házat,rengeteget kinnt voltunk.Hanna ismét nem akart kakilni így elkezdtem neki a friss őszibarackot,hát örület,hogy ízlik neki,csak úgy habzsolja és nyamnyog is hozzá ,nagyon édes és ami a lényeg,egyből megindította a kakit azóta naponta van neki.hurrá!

de sajnos a foga is beindult és a nyugis kisbabám,dilisre változott,rengeteget sír vagy inkább ordít,na ehhez mi nem szoktunk hozzá,alig lehet megnyugtatni,ha fáradt a legrosszabb.

Eny:üdv köztünk és várjuk szeretettel a kis Lillát.mindenkinek ajánlgatom,így neked is felajánlom,ha érdekel Hanna kinőtt ruháit,vannak közte szinte újjak is.

dia:Ábel baba nem akar még kibújni?már nagyon várom ám!
ja és ha nincs normális kávé a kórhában,szívesen felugrok majd egy jó feketével abba a pár napban,hisz pár percre van csak.
hozam fel fiú ruhákat,de holnap este jön egy csaj megnézni őket,napközbe ha érdekel és bírod a sétát,átjöhetnél.

nikilány:megjött a pénz,köszi.

remélem a többi pocakos és babás csajszi is jól van,már túl vagyunk a nagy melegeken hála isten,végre már egész nap lehet sétálgatni a babákkal.

most megyek.

szép estét mindenkinek!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Hello!

Dia, remélem még vagy, szóval:

Ha nem lesz gátmetszésed (és neked valszeg nem lesz) akkor a 6 hetesnél kell odaadnod a lóvét, vagy külön bemész a szülést követő 1-2 hét múlva. vagy a legegyszerűbb: bemegy a férjed és kifizeti. Ugyanis mindenképp a rendelőbe kell fizetned.
De azért kérdezd meg a szülést követően Kardost, tuti fogsz még vele talizni a 3 napban, állandóan bent van, és tutifix h úgyis bemegy majd hozzád, na akkor kérdezz rá, nem ciki, és biztos azt fogja mondani h majd a rendelőben kell fizetnetek.

A várható gyors szülésed miatt meg csináld azt, h ahogy érzed h menni kell AZONNAL hívd fel Kardost. (mobilszáma ugye már megvan?) És ő azonnal indul, az is lehet h épp bent lesz a kórházban, erre akkor van esély ha nappal szülsz. Ugyanis ő ritkán ügyel éjjel.
Nekem is mondta, hogy amint megindul a szülés azonnal hivjam, ne tököljek, mert kb. 1 óra mire beér. A szülésznőm mondta h elég ha 5 perceseknél hívom, de Kardos megmondta h NEM, azonnal amint van vmi.....hát én 7-8 perceseknél hivtam fel hajnali f6-kor, n8-ra értem be a kórházba, 9-re volt bent Kardos, f10-kor volt burokrepesztés...de ugye nekem első szülés volt, tehát nem számítottunk villám szülésre mint te.

Kávé: van egy automata a folyosón, meg minden reggel 8 körül hoznak tejeskávét. De az is jó ha beviszel egy vizforralót, az a tuti, Főleg ha sikerülne bekerülnöd 2 vagy 1 ágyasba, akkor sima ügy, van ott elég konnektor meg hely a forralónak.

Tücsi: a kapszulát 1.5 napja szedem, tegnapelőtt már kettőt bevettem, tegnap 4-et, mert annyit kell egy nap megenni.
Miután kedden két darabot+tegnap egyet bevettem, a délelőtti szopizás ÓRIÁSI eredménnyel zárul: ugyanis sokkal több tejcit sikerült kiszopiznia, annyit, mint amit kb. 3-4 hete bírt kiszopizni!
Szóval majd elájultam úgy örültem neki!!!! :lol:
És a melleimen is érzem, h sokkal jobban meg vannak telve. Nem vagyok tejcsárad, meg nem folyik ki (sajnos), de határozottan van eredménye, és remélem ez még csak fokozódik, mert nagyon-nagyon bízom ebben a kapszulában. És persze igyekszem napi 2-3 litert inni, a 2 liter simán megy, a 3 nem nagyon....én nem bírok ennyit vedelni...

Elvileg 2-4 nap után használ ez a cucc, van akinek 1 hét kell h beinduljon a teje, olvastam mindenfélét erről a cuccról.
Nem érdekel h 6ezer ft (amúgy a Brendonban jóval olcsóbb mint pl. a Minimanóban vagy a patikákban), inkább erre költök havonta 6ezret mkint tápszerre 8-10 ezret, mert a Humana-ból már hetente kell 1 doboz, és itt nálunk 1960 ft/doboz a patikában.
De még úgyis beszámolok pár nap múlva az eredményről.

Mindenesetre nagyon köszi h megírtad!!!!!!

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Rita!!

Nagyon örülök hogy pozitívan hat a kapszula, én is szedem és hát a tejbelővelésem sokkal durvább, néha úgy érzem szétrobban a mellem. Majd írj sikerül e teljesen átállni anyatejre!!
Drukkolok Nektek nagyon!!!
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!
Rita: Én is azt a kapszulát szedem és Nekem nagyon szépen van tejem Tőle. sok folyadék után érzem hogy belövel és olyankor folyik is a tejem. Minden este kiüritem és igy már a fagyasztóba is tudtam eltenni.
Kitartást:)
Láynok akiknek még hátra van a szülés kitartást kivánok, a többieknek jó babázást.
Mi szépen gyarapodunk 2830-al jöttünk haza a múlt héten 7 hetesen 4300gr -ok voltunk. Édes a bébi, hason fekve már kinyomja magát.

Niki
nikike75
 
 


hát Rita nem vagy túl szolidáris!!!!!! :D reméled még vagyok! Sajnos igen. asszem Ábel is ki figja várni a maga idejét. Persze megbeszéltük a dokival, hogy azonnal indulás és értesítés neki, nincs mire várni, de hát látod bár ott tartanék már!!!!!! Ennyi jóslóval már 5 gyereket megszülhettem volna!

Mindenkinek kívánok olyan segítőkész "szomszédasszonyt" , mint nekem Andy! Nagyon aranyos vagy, majd írok sms-t is, de most 1 óra múlva kb másfél lenézünk a Lavottás játszótérre, azt hiszem az árnyékos. Jelentem erkélyünkön már 39,6 fok van, tegnap 44,6 volt a max. Csoda, hogy elegem van már így a 39. hétben???????????ebből sejthető, hogy a lakás sem egy jégverem.........

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok,

Tengdi, ez a marha meleg kiakasztó lehet, én sem bírtam. Bezárkóztam a lakásba, és csak este 6 után merészkedtem le fagyizni. :)
Tegnap majd megpusztultam Lucával együtt: úgy f3 körül lesétáltunk a Tescoig, muszáj volt vennem 1-2 cuccot, utána sétáltunk egy kicsit, f5re értünk haza, szakadt rólam és róla is a víz, aszittem megfulladok a melegtől.
Terhesen meg egyszerűen elviselhetetlen ez az idő.
Aztán az is lehet hogy túlhordod.... :roll: De azért drukkolok h mielőbb kibújjon Ábel!
A tesója már várja? Mit szól?

Tengdi, csak én nem látom a vonalzóidat, vagy más se? Vmi nem stimmel...

Tücsi és Nikike: egyelőre annyi a fejlemény h tegnap este sikerült lefejnem egy kis tejet (30 mili a kettőből, de ez is vmi), és napközben mindig ki tudott szopizni 20-30 miliket, hát én már ennek is örültem, mert pár napja még ennyi sem volt.
Folyamatosan úgy érzem h telik meg a mellem, és h van benne cucc, de sajna nincs az mint nektek, hogy kifolyik, meg hogy tudnék lefagyasztani, de még várom a további fejlődést.
Ha jól emlékszem 3-4 napot írnak, h ennyi idő kell mire hat, de olvastam olyat akinek 1 hét után hatott. De mondom, nálam már ez is fejlődés, mert konkrétan a teljes elapadás veszélye állt fent.
Ha kell, veszek még egy dobozzal ha ez elfogy!
Igyekszem én is inni, meg arra is figyelek hogy a kapszula bevétele előtt és után ne igyak 20 percig, mert állítólag ez is fontos.

Gabival mi van? Nyaralnak biztos....

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok

Jó régen voltam. Nálunk minden rendben. Sok vendég volt nálunk ezért nem jöttem. Állatkertben is voltunk, gyerekek élvezték, Nóra nagyon jól viselkedett, aludt, amikor enni kellett akkor meg a fókáknál lévő ösvénynél leültünk egy padra és körém állt apa meg Betti és megetettem. Meg persze Pelenkával letakartam magam, így semmi nem látszott abból hogy én etetek.
Voltunk az első oltáson is. Akkor volt egy pici sírás, de utána már semmi baja nem volt. Aludt éjjel is ahogy szokott, és lázas sem volt, beadattam neki a rotavírus ellenit is. Már 5500 g, akkor 5400 volt, 59 cm.
Már készülődünk a sulira, ma kapjuk meg a könyveket, kedden reggel évnyitó, és akkor már 3 ofő órájuk is lesz.

Esztke én ittam a málnalevél teát.

Édi igen ezek már jóslók

Rita Nóra úgy 25-3 óránként eszik, tegnap 3 óránként evett, de ez a ritka. Viszont ő 80-90-nél többet nem eszik meg. Éjjel 1x ébred 2-3 körül, és aztán már csak reggel 6-7 körül. Ő napközben sokszor alszik keveseket. De ő is nézelődik rengeteget nevet, gagyog. Nézegeti a forgót, csörgőket, és a játszószőnyegen is szeret lenni.
A hozzátáplálást én akkor kezdem amikor a 6 hónapot betölti, de persze függ attól hogy mennyi tejem lesz még addig. Egyenlőre annyi van amennyi neki kell, fejni nem tudok semmit sem. Időnként jönnek a fejlődési ugrások, olyankor még sűrűbben eszik, és akkor megemelkedik annyira a tej amennyire neki kell. Egyszerre 1 ciciből eszik, annyiból jól lakik, hiába kínálom neki a másikat, nem kell neki.


Tengdi megy a drukk neked, egy sms-t küldesz ha meg van a baba?
Fizetni majd a 6 hetes kontrollon kell kint a pultnál. Nyugodj meg a Kardos tutira ott lesz a szülésnél, ő nem csinál olyat hogy nem megy be. Ezért is mondja mindig hogy ahogy mi indulunk szóljunk neki is, nálam pl az ügyeletes doki felhívta hogy menjen haza nyugodtan vagy ne induljon el, mert csak jóslók ezek, erre a Kardos mondta hogy ő már 10 perc és itt van, saját maga akar meggyőződni hogy minden ok. És lám neki volt igaza mert az nst alatt ami 1 óra volt, zárt méhszájból bő 2 ujjnyi lett. Nekem mikor elment a magzat víz akkor pukkanás volt. Most meg repesztettek ott nem volt hang.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Gabi
azt poénból írtam R :D itának, hogy nem jön be a szülésemre a doki, mert nem értette miért tartok attól, hogy nem lesz ott, már miért ne lenne ott? Nem tudott róla, hogy Máté villámszületése után erre most is megvan az esély. Kérlek küldd már el a számod, mert van egy rkat szám a telefonpmban, amihez nem írtam oda nevet és már nem tudom melyik kihez tartozik. :oops:

Rita
nem tudom Máté mennyit érthet az egészből???????? én magam sem tudom igazán felfogni, hogy hamarosan ismét itt lesz egy újszülött, hogy 3 gyerekes anyuka leszek...szerintem ő is majd akkor tud ezzel mit kezdeni, ha itt lesz az öcsike fizikai valójában....azt biztos érzi, hogy valami van....a kiságy összeszerelés a kisruhák vasalása, maga a feszültség a levegőben....meg beszélünk neki róla...de látszólag nem sokat vesz.....

Kép
Kép
tengdi
 
 


sziasztok!
hogy bírjátok ezt a meleget?Nekem minden bajom van!Roli meg nagyon nyugodt,kiszívja minden erejét!
Fél 2-kor evett és még mindig alszik! :D
Nagyon jó baba!Egyszer kel fel éjszaka 3-4 körül utána meg 5-7 körül!Fél nyolckor fürdünk!Szóval szinte át alussza az egész éjszakát!
Imádni való!Nem gondoltam volna,hogy ilyen jó érzés anyának lenni!Akár hányszor ránézek és ő rám néz elsírom magam!!
Andy! A süti nagyon fonom!Mióta megadtad a receptet azóta már 3X sütöttem!Nagypn ízlik a férjemnek!Mondjuk kicsit átírtam,mert rétes lapot nem teszek bele,helyette egy tábla étcsokit apróra török és azt keverem bele!Nagyon fínom!
Kép
baba0727
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: