Új privát üzeneted érkezett!

Na milyen az új vonalzóm?

Kép
kata840725
 
 


Kata: Micimackó tök jó.
Hát nem reagáltam, nekünk suli szept.14-én kezdődik, még semmit nem vettem a csajomnak, apa holnap de. elhúz Nagybányára, s akkor terveztem bevásárolni, hisz végre lesz autónk 4 napig.

Ma elindulunk hordozókendővel a bankba. Kíváncsi vagyok odaérünk-e, avagy hívjuk az 112-t (Apa személyében), hogy segítsen rajtunk. Hisz az utcánk elejéig van 2 km, itt még tömegközlekedni sem lehet.

Tüskés hátú csapattársunk, meg a többi hiányzó (Mormota, Begane, Zsu meg a többiek...a lista persze nem véges, csak most ne szedjem elő a táblát felsorolni mindenkit) hun vagytok? Életjelet ha olvastok, de ízibe.

Kép
kissmanó
 
 


Jó reggelt!

Ma hazamehet tesóm, szépen hízik a bébije! Hosszú,várakozással teli évek, műtét, Kááli Intézet után végre anyuka! :lol: :lol: :lol:

Kata,
mit csinálsz még ilyen későn? Nem semmi dolgot vállaltál, remélem a fiúk értékelni fogják az odaadásodat. Egy kisbabával sem egyszerű de te hipp-hopp 3 gyerekes lettél! És a férjed is messze, van segítséged? A "nem válaszolás"-t ne vedd magadra, előfordul néha mindenkivel. Azért nekem is rosszul szokott esni :)

Jó ez a hordozó-téma, legalább gyönyörű babákat láthattam! Mindenki tegyen fel egy hordozós képet!

Osanit: tudok hozatni, aki kér, írjon emailt péntekig!

Manó,
mennyi kell belőle 1 gyereknek? Egy dobozka kitart?

Benta

Kép
benta
 
 

 
 

Manó,
hogyan kötöd a kendőt? Beni nem olvassa a szakirodalmat és nem szeret befelé lenni, így elől keresztezettben viszem ha kirándulunk de kifelé. Azt imádja, de így tartania kell a fejét, az meg persze nem megy még sokáig és egy idő után nyaklik a feje.

Tud a fiam hangosan, gurgulázva kacagni!

Kép
benta
 
 


enyémfiam is ma reggel kivételesen élvezte a zenélő forgót. tényleg nyílik az értelme?

egy dobozka Osanit hosszú ideig elég, nem a megszokott méretű bogyócskák vannak benne, sokkal apróbbak. s ebből 8 golyócskát kell nekik beadni. hogy 1 doboz mennyi ideig elég....gyerekfüggő, mennyire viseli meg a fogzás. szerintem símán mehet nagyobb tesóknak is a fogváltásos nyűgnél, vagy mikor jön nekik is a többi, amiből nem volt tejfog.
Ja, s kb 5 euró az ára, plussz talán pár cent.
No, most néztem meg az ebay-en, a válság ezeknek is lennebb vitte az árát, tavaly annyiért volt ott is mint a patikákban, azaz amennyit írtam. Erre most már 4 euró alatt is kapható.
aki tud fajcsul: www.osanit.de

Hú, lehet írtad, de én nem emlékszem rá, hogy a tesód(ék) ennyit szenvedtek ezért a bébiért. Akkor tényleg jó, hogy most már jó úton vannak.

Hordozós kép jöhet Beniről is.

Kendő...még nem tudom, szerintem első körben befele próbáljuk meg. Aztán kiderül. Eddig 1x volt itthon egy fél perc erejéig benne a fiatalúr.

Kép
kissmanó
 
 


fiam meg van kergülve...oltás óta 2 óránként kéri a kaja adagját.
hogy lehet így elindulni itthonról?
na léptem, mert zsörtös a kis perszóna.

Kép
kissmanó
 
 


Moncsy: tényleg rakj alá töröközötő, nekünk is kell, mert elég fura szögben van benne Borcsa. Ja, a mi hordozónk Graco, a babakocsihoz tartozó. Még benne van a szűkítő, de nemsokára ki kell szedni.

Én is annyira szerettem tankönyveket kötni, jó lesz majd, amikor megint lehet! De a világért sem siettetem az időt!!! Kata, még el sem kezdődött a suli, és már jön az ofő? Vagy az új helyzet miatt, gondolom.

Borcsa tegnap szivatott: gyógytornásznál hosszú percekig vigyofgott hason fekve!! :shock: :lol: Hát én csak lestem. De meg lettünk dícsérve, hogy ügyesen fejlődik. Persze azért megint van mit gyakorolni.

Este volt egy kis hőemelkedés meg nyügi, de aztán egy fél kúptól végül láz sem lett, és aludni is tudott. Ma meg már semmi gond oltásfronton.

Tabati: Nehogy befolyásoljanak ám ezek a vélemények!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek elkezdtem esténként kulcstartót fonni mikor Domi elalszik.Ma meg tollbetétre fonom rá igy lesz fonott tollam.Ime:
Kép

Kép
kata840725
 
 


Benta!Hát az a helyzet hogy ugye nappal nem nagyon tudok irni igy kb 10-kor elalszik Domi utána visszaolvasok és irok gyorsan. Segítségnek a szomszéd csaj van.Imádja Domit nem nagyon van olyan nap hogy ne jönne át.
Csillag!Azt mondta hogy ez amolyan családlátogatás féle.Meg akar ismerkedni a gyerekekkel,de biztos benne van a dologban az uj helyzet is.

Nem mondom elég húzos anyagilag a suli.A füzetek,ceruzák stb.22.000 ft kettőjüknek,a Ricsi könyvei 13.000 ft,a Viktoré pedig 11.000 ft volt.És akkor még ebben nincs benne az ünneplő ruha meg egy pár iskolás ruha.

Na és akkor bébihordozós kép:
Kép

Kép
kata840725
 
 


Kata!

Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek :oops: , de ha egy anya hagyja el a gyermekeit, akkor neki is kell fizetni ugyanúgy gyerektartás nem? Logikusan miért csak a pasinak kéne? Fizet? Amúgy izgi lehet a készülődés a sulira, nem írtam ugyan, de meséltelek páromnak, és beleképzeltem magam a helyedbe, hogy hirtelen lesz még két nagy gyerekem... :shock: Izgi! De úgy olvasom, hogy te nagyon élvezed, igaz? :wink:

Én meg imádok gyöngyöt fűzni, tulajdonképpen az esküvőm óta, amikoris én fűztem magamnak az ékszereket. Most viszont nem lenne türelmem hozzá, vagyis tuti belealudnék... :roll:

Benta!

köszi szépen megbeszélem a férjurammal, aztán írok privit. Kb. annyiba kerülne, amit Manó írt?

Ja! Manó!

1 hós adatok : 4900 g 56 cm fejkörfogat 39cm, mellk. 40cm

2 hós adatok: 5300g 57cm fej 41, mell 40

És nem lázasodtunk be tegnap az oltás után, ugyanúgy végigaludtuk az éjszakát, sőt még talán nem is volt annyira nyűgös sem, este ennél nyügibb szokott lenni...tiszta jó hatással volt rá az oltás, szopizott ezerrel, aludt sokat. :D Ma is kevesebbet hisztizik a cicin, és egyre kevesebb tápit kell neki adnom. tegnap is csak 120at adtam egész nap, ma sem adtam még, gondolom este azért kell, akkor kevesebb a tejem. Nagyon fáradt vagyok reggel az éjszakai fejéstől, de megéri, mert ha minden jól alakul, akkor 100at is le bírok fejni, és az jól jön napközben pótlásnak. :D komolyan mondom, megérte ennyit szenvedni. Engem most az tölt el boldogsággal, amikor hallom hogy nagyokat kortyol Noé miközben szopizik. Lehet, hogy igazatok van és még megszeretem a szoptatást, ahogy kialakul minden?? :shock: :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Kata: elismerésem. Nekem miután gyerekem lett, a kézimunkák kimaradtak. Pedig imádtam kötni, szépeket is készítettem, csak sajna Edó a pocimban valamit úgy elnyomott, hogy többet nem bírtam kötőtűt fogni a kezembe. 3 perc után tökre elzsibbad. Ugyanígy nem bírom az esőernyőt sem több mint 3 percig 1 kézben tartani.

Tabati: hú, de nagyon örülök a fenti írásodnak (na jó, az adatoknak is, de tudod ugye mire gondoltam :wink: )
Ha valaki tudja, akkor én tuti, hogy mennyit lehet szenvedni egy szopival, s mennyire tud az ember örülni, mikor a kis prücske jó ízűen s van is mit szívjon, s hatalmasakat kortyolászik. Ügyes vagy, meg kitartó. S tök jó, hogy minden megmérettetést véghezviszel az első babóval, hisz másodjára már profi leszel a témában, s akkor már nem is bíztos lenne ennyi erőd meg időd. Hisz akkor az új baba mellett még ott lesz egy cseperedő Noé.
Nekem még mindig előttem lebegnek a Csillag sorai, mikor írta, hogy már el is tudott tenni a lefejt tejcsiből. Pedig ők is tápoztak. Tehát lehet. Ha pedig valakinek lehet, akkor küzdelemmel nagyjából (persze kivételek vannak) mindenki képes kell legyen az ilyensmire. Csak ismétlem: baba is partner kell legyen benne, s nálatok már felmerült az is, hogy Noé jobban szereti, ha az üvegből jön s nem kell annyi melót bevetni a pocak érdekében.
Nem tudom hogy csinálod, hogy csináljátok, de a lényeg, hogy alakultok.
Kati nem mesélte neked, hogy anno azon poénkodtunk, hogy ő egy X5-ösre gyúr? Annyi teje volt, hogy az már észbontó. Remélem majd most is.

Kép
kissmanó
 
 


Manó!

Igen volt neki, még adott is le belőle tudom. Aztán azért unta meg, mert a "tejes" kocsi nem jött mindig a megadott időpontban és utált otthon ülni egész nap arra várva, mikor adhatja már végre le a tejet.
Ha most itthon lennének akkor nem lennének tej gondjaim nekem sem, tuti kapnék tőle. A tápszert teljesen elfelejthetnénk. Na, de így sem lesznek gondok, optimista vagyok. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Ma 2 óra sorban állás után végre megszereztem Áron TAJ kártyáját!! :evil: :evil: :evil:

Kata, le a kalappal, hogy 3 gyereket így bírsz!
De igen az anyának is kell gyerektartást fizetni, csak kérdés, hogy 1.) fizeti - e (ha nem peres úton hajtható csak be) 2.) mennyi a bejelentett bére.
De ha ilyen pofátlan valaki és így lemond a két nagy fiáról, én kijárnám az utat a gyerektartásért és a családi pótlékért is!

Tabati, nagyon ügyes vagy, gratulálok.
Nekem már csak napi 2*20-30 ml van. Szerintem 1-2 hét és vége. :(
Nekem most már nincs erőm újrakezdeni, de csodálom azokat akiknek van: Manó, Csillag és Tabati!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Jaj Benta, én is szeretnék a homeos bogyóból!
Tudjuk mennyibe kerül?

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Na, de novemberig amúgy is ki kéne tartanotok, s az azért odébb van. s ha addig megoldjátok a témát, akkor nem is kellene ingázni a tejkóért.
na jól elmélázgatunk itt.....

apjuk ma megint késő este jön haza, s holnap ugye megy is el.
s tegnap míg olvasta az ő fórumját, odavetettem egy pillantást, s látom, a Székelyudvarhely-i verseny épp jövő 7 végén lesz.
Kicsúszott belőlem a már megint nem leszel itthon felkiáltás. Hát szépen hajbakaptunk ezen. Ő mondta, hogy de hát tudtam (na jó, csak a dátumot nem), én meg visszavágtam, hogy a falra ugyan nincs kifüggesztve a programja, s ha nem mondja.....
ma meg elindulnánk kisfiammal a bankba. emlékeztek szülés előtt min kaptam fel a vizet? fizessek a beszállítónak, csak épp az utalványra nem tudom rányomni a bélyegzőt, mivel azt egy előző alkalommal elvitte magával, s tojt rá kitenni.
Na ma ugyanez, csak pepitában.

Ja, tegnap bosszút álltam. Előző nap megígért valamit, be is írta a füzetébe, s erre jön haza, ad egy klubbos hímzett trikót, hogy "megvásárolja" a hülyeségét. Egyből tudtam, hogy a füzetét ki sem nyitotta. Na ma megkapta a magáét: a telefonjában minden egész órakor szólt az emlékeztető. 12 után már könyörgött, hogy szedjem már ki belőle. Hát na....mintha nem műszaki egyetemet végzett volna a drága....nem ért az ilyen apróságokhoz :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó
 
 


hoztam hordozos kepet mert kertetek

lilibaba anyan log:

Kép

Kép

Kép
Kép
mniki84
 
 


najo kocsis is van am, de abban nemolyanizgis

Kép
Kép
mniki84
 
 


Noémi!

Hát végül is 3 hónapig a legfontosabb az anyatej! Megértelek, hogy belefáradtál, de nekem is sokmindenben te adtál egy plusz lökést, úgyhogy örülnék, ha most én adhatnáék neked. :wink: Egy hétig éjszakai fejés?? :wink: No? :wink: Én úgy vagyok vele, hogy ha addig kitartunk, sőt úgy néz ki még gyarapodik is, akkor mindig távolabbi dátumot tűzök ki magam elé.

Kép
Kép
tabati
 
 


Noémi: végülis az anyukák belső békéje is sokat számít. Hisz ha így jól érzed magad (s a kezdetektől mondtad, hogy ha tápos lesz Áron, nem dőlsz a kardodba), akkor így tudsz a lehető legtöbbet nyújtani Áronnak. Mert ez "csak" a pocinak megy. A lelki táplálék meg amúgy sem a ciciből jön.

Kép
kissmanó
 
 


Niki: így nem fő meg a gyerek feje?
ma bealudt a kendőben a drágám, de mikor levettem, azt a felszusszanást....hallani kellett volna. de vakk hang nem volt, nézelődött és szenvedett a melegtől hősiesen, de semmi sírás mint a babakocsiban.
sajna no kép.

Kép
kissmanó
 
 


Akkor engem is dicsérjen meg már valaki, mert tökegyedül, a múlt héttel a hátam mögött 3 gyerekkel 3 napi tápozás után megint csak szopik a fiam. És amit már egy hete nem csinált /mivel minden szopi végén üvöltött a kevés tej miatt/, ma elaludt a cicin! Elégedetten! Pedig eléggé el voltam keseredve, hogy inkább a táp, mint a sírás, az éhség. De még nem merem elkiabálni a dolgokat.

Kata,
ez már nagycsalád, ingyenes a tankönyv! Csak a családi pótlékot igényeld meg, és annak a papírja kell.

Az Osanit ára 900-1000ft, majd megírom, ha megtudom. Aki kér, légyszi emailt írjon, mert itt nem tudom követni!!!

Benta

Kép
benta
 
 


Benta: hát a múlt heteden nem csodálom. Inkább azt, hogy ismét csak szopik. Tényleg ügyesek vagytok, ez dícséretre méltó.
Pussz a kitartó buksitokra.

Kép
kissmanó
 
 


hat mindig osszeizzadunk..de nem reklamal...ugyhogy szerintem jo neki... 8)

Kép
Kép
mniki84
 
 


bassza nyúl..... :(
már asse tudom mit egyek a napokban.
olyan pukikat levág, hogy észbontó. de meg is szenved rendesen velük, most is itt nyűglődik.
asszem alkeszmentes sört kell váltsak, más tippem nincs.
csak tudnám apjuk mikor jön haza.....

valaki kérje már számon tőlem a takarítást, mert napok óta csak az elhatározással maradok, s a kupi mindjárt ideköltözik hozzánk

Kép
kissmanó
 
 


mano, nem kene takaritani? kupi mindjárt ideköltözik hozzátok :D

Kép
Kép
mniki84
 
 


oda :oops:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Benta!

Én megdicsérlek! :wink: :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Benta, nagy gratula neked is! :)

Köszönöm Tabati, rendes vagy....de nem hiszem, hogy megpróbálom. Mivel Áron már átalussza az éjszakát, és a pihenés nekem is fontos. Ráadásul a Drágám mindenevő. Elfogad bármilyen tápot, a barátnőm tejét (pedig volt közte jó sárga viszonylag korai tej is)
Szóval szerintem péntekig még csinálom...aztán lehet hogy befejezzük. Szopizni még talán 1-1-et fogunk, de megértem én őt, hogy azért a 20 ml-ért nem kűzd!
Csak tudjátok, valahogy úgy voltam vele, hogy kismama voltam, ami egy különleges élethelyzet, aztán mindenórás, utána volt egy újszülöttem, és szoptatós anya lettem. Ha ennek vége anya leszek... vége a különleges élethelyzeteknek.
Valahogy úgy érzem ez már egy következő lépcsőfok, és félek egy kicsit!
Nem tudom érthetően írtam - e...

Niki, tök jól néz ki így a kendő! :) Gyere gyakrabban!

Manó, tegnap ilyen veszekedős nap volt. Mi is fasírtban vagyunk, és most beszéltem a barátnőmmel, nekik is sikerült összekapni! :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Nándi 10 órát aludt az éjjel :shock: .és nem ez az első.

Kata: nem semmi, hogy 3 gyermekes anyuka lettél!! de örülök, hogy tetszik, én is imádtam füzeteket meg könyveket csomagolni!

Benta: én is megdicsérlek! ügyes vagy!

Noémi: nekem sem volt erőm újrakezdeni...és csodaálom azokat, akinek volt. Mondjuk nekem nagyon elvette a kedvemet, hogy beállt egy mennyiségre, és nem ment fel. A gyerek meg oan jól szopik, és nem tudok adni annyit amennyi elég, csak annyit ami épp a poci aljába sem elég...ez van.én nem voltam elég kitartó, vmiért nagyon elkeserített, h nincs elég tej, pedig annyira azt akartam, h csak anyatejes legyen...

Még csak most lett TAJ-kártyája? :shock: jujj!
Vendég
 


Most látom, hogy nincs email-cím a profilomban, szóval indítok egy Osanit-listát, copyzva mindenki írja rá a nevét itt.

OSANIT
Tabati
Puszedli
Noémi

Ilyen éjszakai alvásokat ne is írjatok, mi még fényévekre vagyunk az átalvástól, de nem panaszkodok, mert volt sokkal rosszabb is.

Kép
benta
 
 


Sziasztok lyányok!

Bekrepált a számítógépünk, tegnap kaptuk vissza, igyexem visszaolvasni! :)
tökmag79
 
 


Puszedli, én úgy voltam vele - ahogyan Manó is írta - hogy nem dőlök a kardomba, ha a gyerek tápos lesz. Aztán nem is számítottam rá és lett tej. Ezen felbuzdulva, persze jobban örültem volna, ha tovább van, de sajnos én rontottam el.
Most meg már tudom, hogy lehetne újrakezdeni, de ahogy beszéltük is, nincs lelki erőm nekem sem!
Talán a more milk-kel lenne, de annak horror ára van 1 hónapra, és miután elfogyott, szinte 1-2 nap alatt leállt..:(:(:(

Én is szerettem füzetet csomagolni, meg bevásárolni a következő évre. Olyan jó volt tollakat, ceruzákat, leckefüzetet, stb választani. Majd biztosan Áronnak is jó lesz, de még nagyon nem vágyom erre!

Tökmag már akartalak hívni, hogy mi újság. Azt hittem Peti van otthon és ezért nem jelentkezel...

Benta az éjszakai alvásra, Te próbáltad a cumit? Azt írta a könyv, hogy a babák sokszor csak megszokásból kelnek. Áronnak visszadugtam a cumiját, és így 1 hét alatt fokozatosan átaludta az éjszakát.
Mondjuk ma nem tudom mi lesz. 6-kor 210-et evett, most meg 9-kor nem kellett neki csak 75. :? :?
Remélem kitart legalább 5-ig.
Most már figyelnem kell arra is, hogy reggel délben és este kapjon többet (180-at), és a kettő között csak 150--et.
Nektek is ilyen sokat esznek már a babók? Vagy csak Áron.

Ja a TAJ kártya. A postás nem talált meg minket a bejelentett címünkön. Így visszaküldték a kártyát és most mentem érte.
Eddig volt egy igazolás a számról, így tudtam intézkedni, de most már meg akartam szerezni a kártyát is.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Szopi kontra tápi: még mindig nem tudtam magam lelkileg túltenni, hogy nem tudtam szoptatni, hiába tettem meg emberileg és anyagilag mindent érte. :( Talán majd ha 4 hónaposan elkezdünk enni.
Vendég
 


Tabati, Benta: nagyon ügyesek vagytok!!! Komolyan!

Kissmanó: huh, akkor nemcsak én vagyok rendetlen... de mákom van, holnap jön a takarító néni, egy hónapja nem volt, na valahol azóta nem takarítottam- mondjuk azért annyira nem gáz...

És ma reggel megette valaki a reggelimet! Nyúltam nagy boldogoan a kamrában a müzliszacskóért.. erre: lyukas!! és egérfogacskáktól!! A rohadtak nem a számos csapdára haraptak rá! na, de most időben megelőzve a vészt, mindent kipakoltam, ami vonzó lehet... Fáskamrában egy döglött egér, többi egérfogó lecsapva, kaja eltűnve, valószínű, innen támadnak. De nem adom a kamrámat! Sőt a nem lakásrésznek tekintett fáskamrát sem! Reszkess, Stuart!!


Vasat ad mér valaki? Puszedli, ugye neked kell? Milyet? Tegnap Borcsa iis kapott, Maltofert. Na, elsőre csak natúr próbáltam a 8 cseppet, kanálból (az üvegből is elég lassan cseppen ki...), na, negyed óra bömbölés, olyan rosszízű. Ma rutinosabban tejcsivel keverve cumisüvegből, nem mondom, meglepődött, de megitta. Kicsit kész, annyi mindent lkell neki adni: 1x8 csepp vas, 2x1/4 tabletta folsav (ugye összezúztva), Vigantol, Laevolac. És ezt mind etesd meg szegény gyerekkel!!!

Babamasszázson voltunk, megint nagyon bejött neki, bár a végére kicsit már nyüglődött. Ja,és a legjobb: ma este fürdésnél vadul taposta a vizet a lábaival, nagy komolyan koncentrált, és mindeközben baromira élvezte!!! Annyira zabálnivaló!


Kata: én gobelinezek. De elég kevés az időm. PEdig most Borcsának készül két kép. TÉnyleg, csak kellene az anyának is fizetni! Egyébként olyan fura, mert azt hiszem, egyidősek vagyunk (te is 24 vagy,nem?), hát én nem tudom, mit csinálnék, ha ilyen hirtelen lenne két nagyfiam, ráadásul a férjem meg külföldön dolgozna... stramm csaj lehetsz! :)

Ma voltunk kocsmában. Barátokkal, már jó rég taliztunk. PErsze bekészített tejecskét itthon hagytam, bimbóvédő sem volt, és Borcsa most ráadásul fél órával előbb lett éhes, és eszeveszettül bömbölt. Muszáj volt megpróbálnom bimbóvédő nélkül szoptatni. Egész jól sikerült, bár nem lakott jól szerintem 30 perc alatt, de azért szívott. Ügyes kislány.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Anuk: nem a szopitól vagy jó anya! Nézd, egy csomóan szoptatnak, aztán ezen kívül nem törődnek a gyerekükkel semmit. Akkor inkább már legyen a Te eseted. Hidd el, ez most fontos, de pár hónap, vagy egy év múlva már egyáltalán nem fog számítani, az érettségije sem ezen múlik majd... :lol: :lol: Fel a fejjel!

ÍRtátok a veszekedéseket. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi mostanában sokat veszekszünk. Borcsa előtt szinte soha nem veszkedtünk, most meg minden nap hajba kapunk vmi apróságon. Ráadásul István elég makacs tud lenni, meg néha kicsit kötözködő vagy önfejű, nem is tudom, szóval néha bántó a stílusa, és nem jön rá, hogy ez másnak rpsszul esik. Én meg próbálom mondani, h ez rosszul esett, és máshogy inkább máshogy mondja. Na, és erre kész, hogy minek sértődök be mindenen. Jó, kettőn áll a vásár, de annyira piti dolgokon tudunk vitatkozni, és ez olyan gyilkos, szerintem... és ő nem olyan lelkizős, hogy ezt többször ragozni lehetne, bár nem tudom, hogy ez alapvető pasiprobléma-e...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Sziasztok!
A családi pótlékot sikerült elintéznünk,jövő hónaptól adják viszont z ingyen tankönyv már nem jött össze.Ha meglesz a határozat hogy nagycsaládosok révén kapunk gyermekvédelmi támogatást akkor annyit tudnak intézni hogy onnantól ingyen kapnak reggelit,ebédet a suliban.Hát hogy a gyerektartással mi lesz nem tudom.Ha rövid időn belül nem jelentkezik anyuka akkor bíróság.
CSILLAG!július 25-én töltöttem a 25-öt úgyhogy szinte egyidősek vagyunk.Hát igen kicsit még fura a helyzet de majd csak megszokom.

Kép
kata840725
 
 


Csillag!

Lelkizős pasi? :shock: :lol: Ilyenről még nem hallottam. :lol:

Mi ma természetesen anyóson vesztünk össze. Párom mindig nekem szajkózza hogy ne törődjek vele, ha valami olyat mond, ne vágjak vissza, mert megsértődik aztán van a feszültség. :evil: Szóval engem szid le, hogy megint minek reagáltam úgy, hogy az anyja megsértődjön. Én meg hiába mondom neki, hogy egyszer már igazán az anyjának is mondhatná. Persze ő úgy állítja be, hogy okos enged....és legyek én az okos. Mindegy is, pasik....megyek, mert gyerekünk elromlott és sír. Mi lesz ebből.... :shock:

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja ez lemaradt.Igaz hogy még rettentő korai de szerintetek mi milyen anyósok leszünk?????????????????????????????????????????????Én tuti rossz mert nem enged majd csajt az én kis szerelmem közelébe.

Kép
kata840725
 
 


Sziasztok!

Ma ismét oltásokat kapott pici lánykám.:( Ráadásul most is kettőt, mivel mi oltatjuk Meningococcus ellen is.)

Mano,3 hós adatokat küldöm priviben is, a mai mérés eredménye : 5260 gr, 59 cm.
Hát, azt hiszem,mi megpályázzuk a "leglassabban gyarapodó baba"címet... De nem bánom, jó kedvű,szépen fejlődik, biztos nem éhezik.) Ja, és még mindig csak szopizik ( ami nekem nagy öröm,hisz a másik két gyerkőcöm ilyenkor már tápos volt. Ja,és Ők sem gyarapodtak gyorsabban,szerintem ez alkati kérdés is.).

Niki sokat gőgicsél,vigyorog ezerrel,nagyon cuki . Ő is tud már hangosan kacagni! na akkor (is) meg kell zabálni!!!!

Nálunk is vannak apával mostanság zördülések sajna,de szerencsére nem komoly. Mindig valami apróságon bukik ki valamelyikünk,többnyire én,Ő meg értelenkedik,nem érti,mi a bajom. :shock:

Anuk! Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, nem ettől leszel jó vagy rossz anya,hidd el!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.22 00:32-kor.

Banyoszka
banyoszka
 
 


hohohohoho-hóóóóó
most nézem csak, könyvelvén fel a Niki meg a Noé adatait.
Figyelmen kívül hagyva azon bébeket, akiknek anyuci nem osztotta meg az 1 hós adatokat, jelentem Noé átvette Moncsy Benedekjétől a pálmát. Úgy grammban, mint %-ban ő a vezér.

No, de ím a tábli, nézzétek Ti magatok :wink:

Amúgy nekem rossz sejtéseim vannak Bankáékkal kapcsolatban (bár ne lenne igazam). Az nem lehet, hogy ne tudott volna jönni (vagy üzenni) 3 hónapon keresztül. :(

Orsica: ha olvasol....jelentkezz!!!!! Kifúrja az oldalam a kíváncsiság, hogy végül a H vagy a Cs lett több a tábliban.
Meg 1 hós adatokat akik nem küldtek (Mormota, Mia_Snow, Begane, Sosi, Tökmag, Mimmi, Poker, Mukkancs, Orsica, Bvigh)

Kata, Ági: 3 hós adatok? Vagy írtátok, csak elkerülte a figyelmem :roll:

Kép
Kép

Kép
kissmanó
 
 


jéééééé.......juppííííííííííííííííííííí
most leveleztem le egy pasival, a pónis torta alapjául szolgáló kép alapján (az eredeti kép, nem amit én alkottam :oops: ) meglesznek a pónis blúzocskák. Ráadásul hímezve. Jajj, de mennyire fog örülni a drágaságom.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Csillag: még nem tudom kell-e vas Nándinak, egy hete volt a vérvétel, még az eredményért sem voltam :oops: , holnap de. tervezem, mert nem megyünk tejért és a reggeli hűvösben el tudunk indulni.

Anuk: néha még én sem vagyok túl lelkileg, nagyon akartam CSAK szoptatni....de azért tudod, h nem ettől leszünk jó anyukák :wink:
és nincs erőm újrakezdeni :(

Noémi: Nándi is 150-180-akat eszik, mikor mennyihez van kedve,

hihi, most itt van az ölemben, és nézi, h nyomkodom a billentyűket, tetszik neki :).

Mi is össze szoktunk veszni apával, tegnap is, mert megint nem hagyta abba amit csinált, h a bébi megkapja a fürcsivizet hamarabb, aztán meg a törölköző-én lüke elfelejtettem kikészíteni, és úgy utálom, h néha nem a bébi az első. persze, nem zavarna, ha közben nem ordítana....

Megint aludt 9 órát, cserébe fél 6 óta fenn van, 40 percet aludt csak :(.
Vendég
 


Anuk: szerintem se emészd magad a nem szopi miatt. Én annyira mérges vagyok amiért elvárják a kismamáktól ezt, függetlenül attól, hogy tehet e róla vagy sem. Nálam császár után 5.napon kérte számon mindenki a kórházban (idegen doki, Uh-s nő, szülésznő). Még be se indult a tejem és már azt kérdezték, hogy hát azt meg hogy csináltam, hogy nem szopik a gyerek. Köszi! :evil:

Kata: minden elismerésem a Tiéd, de megéri. Majd 3x annyi szeretetet kapsz vissza :wink: És még fonni is van időd? :shock:

Manó: majd kérünk fotót a blúzról és, hogy mennyire örült a Pöttöm!

Banyoszka: hangosan kacag? De jó!!!! Már én is nagyon várom. Nálunk tegnap kezdett még el jobban dumálni, de még nem az igazi. De már ezzel is levesz a lábamról. Olyan jó nézni, ahogy napról napra újabb dolgokat tanulnak.

Csillag: hétvégén a barátnőmékhez mentünk és én is itthon felejtettem a bimbóvédőt. Először meglepődött Petra, de aztán nem volt gond nálunk se. Sőt utána még párszor itthon is anélkül etettem, de bevallom, már megszoktam a védővel.

Benta,Tabati:
én is gratulálok a kitartáshoz.

Noémi: nálunk Petra inkább kevesebbet eszik. 1,5hónapja nem emeltem a táp adagot (90ml) és néha még ebből is hagy. Azt nem tudom mennyit szopizik, de néha alig tölt rajta időt. De nagyon hízik.

Niki: nagyon cuki a kendőben Lili. Ez mostani kép? Olyan picinek tűnik. De lehet, hogy Petra lett DuciJuci :D és hozzá viszonyítok.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Jó reggelt!

Egy kicsit megnyugtat, hogy akkor nem csak nálunk vannak összetűzések.
Bár inkább ne lenne sehol, de gondolom ez elkerülhetetlen.

Este még meg tudtam etetni Áront, így megint 1/2 7-ig aludt. :)

Ma elmegyek a Tescoba, mert minden gyerekruha 30% kedvezménnyel kapható ezen a héten.
Én már őszre vásárolok. Már megvannak a rövid újjú bodyk, hosszú újjút is vettem, de az még kell. Meg talpas kisnadrágot szeretnék. És sapkát sálat a szép új kabátjához.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


itt miért nincs Tesco :?: :roll:

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

No, féltem az éjszakától, mert nehezen aludt el, de végül megúsztuk, aludt rendesen. Egyre nagyobb a gyanúm, hogy tényleg készülődik egy fogacska... :roll: Ma akartam menni a védőnőhöz, ezt is megkérdeztem volna, de Noé elaludt, így nem zargatom fel. Ti hogy vagytok a sétákkal? Mert mi alig vagyunk kint mostanság, ebben a nagy melegben. Délelőtt volna jó, de vagy elalszik, vagy mire felébredünk és elkészülődünk lassan dél felé jár akkor meg már nem viszem ki. Mire meg kicsit enyhülne az idő addigra apa itthon van a melóból, akkor meg azért nem, mert így legalább együtt vagyunk. (itthon is szokott dolgozni, különben mennénk hármasban) Teraszra kézben viszem ki néha, de babakocsiban nem lehet, mert csak akkor alszik el benne, ha sétálunk. :roll:

Noémi!

Én teljesen megértem amit írsz, hogy ezentúl anyuka leszel. De gondolj bele, az is változatos lesz, hisz megy majd bölcsibe, akkor bölcsis anyuka leszel, aztán oviba és így tovább. :wink:

Lassan nekem is el kéne menni vásárolgatni, mert Noé ruhái kezdenek kicsik lenni. De én megvárom a szeptembert.

Kissmanó!

Húha!!! :oops: :shock: Akkor azért nézett akkorát a védőnő, hogy mennyit gyarapodtunk 1 hét alatt még valamikor az elején... :roll: Pici baba volt, mindig ezt hajtották a kórházban, szerintem meghallotta és be akarta hozni a többieket. Sikerült. Mára már 3 hónapos babának nézik rendre. :lol:

Nem akarom már szítani ezt a szopi kontra tápszer témát, de én azért is féltem a tápszertől, mert azt hallottam, hogy meghíznak tőle a babák. Nem lehet, hogy mi is ezért gyarapodtunk ennyire, mert az elején sok gond volt és szinte csak tápit kapott. Ez lehet, hogy hülyeség, csak kíváncsi lennék rá. :roll:

Bankáról semmit nem tudunk? Telószám e-mail cím? senkinek nincs meg tényleg? :roll:

Csillag!

Noé is szokott taposni a levegőben is, meg rajtunk is és ő is nagyon koncentrál. nagyon cuki! Borcsa is úgy meresztgeti ilyenkor a szemét? :lol:

Cosmo!

Akkor Petrus nagyon mohón szívhatja a tejcit! :lol: És most már védő nélkül!! Szuper!!!! :wink:

Banyoszka!

Miért döntöttetek úgy, hogy Mening... ellen is beoltatjátok? Csak kíváncsiságból kérdem.

Én is már nagyon várom, hogy Noé hangosan kacagjon. Egyre többet mosolyog, úgyhogy lassan eljön a mi időnk is. :lol: Viszont az új játszószőnyegen nem szeret sem háton sem hason lennni, hanem egy párnát rakok oda, annak döntöm neki, na, úgy szépen eljátszik a lógó játékokkal. Persze csak egy darabig, aztán megunja. Mikor lesz már olyan, amikor több ideig is elvan a játékokkal? Ez korfüggő, vagy egyénfüggő? Noé pár perc alatt mindent megun. Ha kézben van, akkor is percenként váltogatni kell a pozitúrát, mert megunja. :roll:

Noémi!

A more milk egy hónapra mennyibe kerül?

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Tabati: Azért döntöttünk a Meningo oltás javára is, mert az is agyhártyára ható betegséggel van összefüggésben (ha jól emlékszem) és mi ezeket mind ki szeretnénk zárni az életünkből. Sajnos ismerős körben volt ilyenből probléma,ami tragikus kimenetelűnek nézett ki hosszabb ideig, de aztán szerencsére nem lett baj. Meg amikor a nagyok voltak ekkorák, már akkor is ajánlotta a dokinéni, Ők is megkapták, és így Niki sem lóghat ki a sorból :D

Mano: Válaszoltam a prividre, kérlek jelezd,hogy átment-e, mert behalt közbe a babanet, nem tudtam "lenyomozni". Az elküldöttek között nincs,gyanítom,hogy nem kapod meg,de sosem tudni.

Cosmo: Niki is egyre többet "dumál" , és mostmár eljutott odáig, hogy nem kezd el csuklani tőle. A nevetésnél még előfordul, de majd belejön abba is :D

Banka írt egyáltalán, mióta megszületett Viki? Vagy Nekik kellett gyógytornára járni? Valami mintha rémlene. Neki lett Hypertóniás a babája?

Banyoszka
banyoszka
 
 


Tabati: more milk:
www.motherlove.eu

Mint minden, szerintem a kajálás is egyénfüggő. Lányaimnak bármennyi lehetett az üvegben, tojtak a dobozon levő termékismertetőre/adagolásra. Ők mindig kevesebbet ittak a tápiból mint az elvárt. S azért nagyjából az elvárás szerint gyarapodtak (Edó az elvárt alatt kicsivel, Adria meg fölötte).
S ismét a másik topik: volt egy kizárólag anyatejes kisfiú: hát az anyjáról még a bőrt is leszívta, mindent magára rámolt. Anyuka bármennyit ehetett, csak fogyott, míg fiacskája úgy gömbölyödött, hogy talán már az is elgondolkodtató (kissrácnak semmi baja, most bölcsis....sajna fülgyuszik kerülgetik, szal a itt megdől az anyatejes babák egészségesebbek elmélet is).

Nálunk is megy az éjszakát átalvó üzemmód, már 2,5 hete. Min reggel 1/2 6-ig nyomja, de ma reggel 1/2 8-ig ment az aluka. Szal ma éccaka 9 óra. Tartsa meg az Isten a jó szokását.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Noémi, de jó, hogy írtad a tescot. Azt hiszem, én is ellátogatok, kellenek őszi cuccok Dávidnak is. És mostmár bátran mondhatom, a teljes 56-os kollekciót kinőtte :) Valahol azt olvastam, hogy a 74-es rucikat már tovább hordják a babák, többgyerekes anyukák, Nektek mi a tapasztalatotok ezen a téren? (bár gondolom ez is gyerek illetve ruha függő... pl. van olyan rugink, ami 68-as, és most jó Dávidra, kicsit mintha elméretezték volna...)

Tabati: én is ezért tartottam a tápszertől. Dávid is jobban gyarapodik mióta azt is kap. De végülis, ha nincs elég tejci, valamit csak enniük kell :) Dávid sem játszik sokáig egyedül a játszószőnyegén, max. 10-15 percet. De gondolom, idővel egyre többet és többet fognak majd.

Anuk, és mindenki, aki tápszert is ad a babájának: tényleg nem ettől függ, hogy milyen kapcsolatunk lesz a kisbabánkkal. Engem anyukám egyáltalán nem tudott szoptatni, ennek ellenére én kívánni sem kívánhatnék nála rendesebb, szeretetreméltóbb, odaadóbb anyukát! Fantasztikusan jó kapcsolatom van Vele, és ez nem azon múlt, hogy kaptam vagy nem anyatejet. De én sem szeretném tovább dagasztani ezt a témát, csak gondoltam leírom a saját tapasztalatomat erről.

Nagyon tetszenek a babafotók :)

Jövök még de Dávid ébredezik...
magdii
 
 


Begane járt gyógytornára.
Banka egyetlen bejelentkezést tett, hogy csaszival szült sokkal korábban, s utána csönd.

Privire válasz is elment.

Kép
kissmanó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?