Új privát üzeneted érkezett!

Kedves lanyok!
Egy cafolat!
Alice-nek! A gyerek (az ember) mindenre emlékszik, olyan nincs hogy a gyerek agya mindent töröl.
Nagyon sok függ a késöbbi életben a szülés-születés körülményeitöl, miért félös valaki, miért van ez meg az a baja...
Elarulom, a sejtjeid nem felejtenek!!
Mar az anyaméhben érik hatasok a magzatot, a fogamzas pillanatatol.
Tehat, nem görcsölni!!
juddy

Sziasztok

Timili: mi aug 10-re vagyunk kiírva,de a babóca majd eldönti,mikor akar kibújni.

A fizetős szobában ha éjjel-nappal magam mellett van a babám,akkor én pelenkázom nem?Vagy mindig elviszik?Ha így van,akkor az kinek jó?Hogy tanulja meg a mama a babaápolást,tisztábatevést?Bár ezzel nincs gondom,mert szép számban volt csecsemő a kezeim között/nagy a rokonság/,de akinek nem az majd otthon kisérletezik?Végül is azt a 4-5 napot ki lehet bírni a kórházban csak mindenki a legjobbat szeretné a babájának és magának.

Barbic:köszi az infót Jolikáról.Ma este találkozunk előszőr és remélem szimpatikusak leszünk egymásnak.A dokim is csak jókat mondott róla,de a mamák beszámolóját hitelesebbnek tartomKép
negro

Timili, Nálunk sem fér el a kád, a fürdőszoba ablakkilincsén lóg. Nem szép látvány, de hidd el, a gyönyörű baba miatt a szülők mindent elviselnek. Az esti fürdetéskor pedig a nagy kádra kell tenni vagy két lécet (nálunk ez van) vagy egy nagy fa deszkát, amire a kis kádat lehet rakni. Bár még így is alacsony és derékfájós a fürdetés. Amikor pici volt a gyerek, akkor a pelenkázó mellé két székre tettük a kádat, hogy ne kelljen fürdés után hurcolni a picit.
Nem akarlak megbántani, de szerintem túl sokat foglalkozol a szüléssel és a kórházzal. Próbáld meg, hogy a hátralevő időben ne gondolkodsz rajta annyit, mert még bedilizel. Keress valami olyan elfoglaltságot, ami nem emlékeztet a szülésre!!!
derékfájás: nekem az utolsó időben mindig fájt a derekam a rengeteg állástól (még dolgoztam) és gyaloglástól (nem bírtam otthon ülni). Tehát lehet csak fáradtság.

Negro, szerintem a babaápolás nem nagy ügy, minden anya tudja, hogy mit kell tennie a babaával, ha hazamegy és egyedül marad. A kórházban jön a védőnő, a fontosabb dolgokat elmondja, + kimegy a körzeti védőnő és doki is és tőlük is lehet tanácsot kérni. De az első esti fürdésnél ki segít? Senki és mégis fürdik a baba. Nagyon jó a fotó a bébiről.

Megyek a bébihez, legyen szép napotok!
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed:nem aggódóm,hogy esetleg otthon nem tudnék mit kezdeni Emmával.A család porontyaitól már van tapasztalatom.Csak ezt a kórházi babacsomagos dolgot nem értettem,de már a helyén van minden.Majd veszek olcsóbb termékeket és azt adom be.Pazarlásnak találnám,ha az amúgy sem pénztárcabarát babatermékeket más használná el és nem az én gyerekem,akinek egyébként elvileg vettem.Az első fürdés még valószinű,hogy nagyon körülményesen fog zajlani,de hatalmas élmény lesz,főleg az Apukájának.Köszi a dicséretet Emma nevében is.Olvastam a szülésedet és láttam Kincső babát is.Gyönyörű kislány.Gratulálok hozzá.
Orsy
negro

Sziasztok!

Nagyon termékenyek voltatok az elmúlt napokban, alig győztem olvasni, de érdemes volt.
Szerintem sem kell túlzásba vinni az aggódást. Én valahogy úgy vettem észre, hogy a kórházban egy kicsit más tudatállapotba kerül az ember. Az anyai ösztönök pedig jönnek maguktól, nekem sem mutatta senki a szoptatást, mégis egészen gyorsan megtaláltuk a nekünk legjobb pózt. Tőlünk annak idején nem kérték elég határozottan a leadandó babacuccokat, úgyhogy mi nem adtunk semmit, pedig ott volt... Talán fél évig is a patikai fürdetőt használtuk, a popsikenőcsöt pedig még mindig a doktornőnk írja fel. Van kétféle is, egy mindennapi hsználatra és egy kipirosodott popsira, néha az is kellett.
Még mindig izgalommal várom a következő szülésemet (elvileg júl. 19., de inkább programozott császár).
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok!

Timili, remélem még otthon talállakKépA kh-nak azért nem jó a gyógyszertári fürdető, mert tapasztalni fogod, szinte lehetetlen feloldani és mivel ők odabent folyóvíz alatt fürdetnek, így nem lehet azzal megoldani, egyebként a kenőcsből gyógyszertárit kértek.Az, hogy mi történik a babóval születés és pólya között nem tudom, mert nekem császár volot így nem láttam.De gondolom lefürdetik, megmérik, szívhanghallgatás(vagy ilyesmi, mert láttam a doktornőt a sztetoszkóppal), ezek lehetnek, esetleg ugye, nyákszívás.
Kórházat az ember nem a körülmények és a lehetőségek miatt választ elsősorban, hanem az orvosa miatt.Az biztos, hogy én a második babánál is ide megyek, az orvosom és a szülésznőm miatt, akik remélem, hogy még akkor is együtt fognak dolgozni.Kép

Nem tudom már kiirta a szülésznőt és a pénzt.Az én esetemben a sznő sokkal többet kapott, mint az orvos, mert én végül nem is a sajátomnál szültem, és ő végül is "csak " a császárt csinálta.De amig nem tudtuk, hogy császár lesz, és , hogy nem az én orvosommal, addig is így terveztük, hogyha az Ili többet lesz velem, akkor többet is fog kapni.Szerintem ez így igazságos.Meg amúgy is, egyet értek abban is veled, hogy a terhesgond. alatt is ...

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Timili,

mi pl. nem fogunk venni kiskádat a gyereknek, mert a míg nagyon kicsi, addig elfér a mosdóban, utána meg a nagykádba fogjuk fürdetni, amit állítólag nagyon szeretnek a kicsik.
Szerintem is túl sokat foglalkozol a kórházi dolgokkal, de szerintem hiába mondja el bárki a tapasztalatait, biztos hogy semmi sem lesz ugyanolyan neked, mint nekik, nincs két egyforma szülés, nincs két egyforma tapasztalat....A kórházban meg különben sem azzal fogsz foglalkozni, hogy ki hogy bánik veled, lesz ennél sokkal nagyobb problémád is.

Negro,
nagyon édi ez a kép a babádról.

Ed,
nagyon tetszik, hogy így el mertek menni a babóval (ezt már egyszer írtam), de én sajna nem szeretek sátorozni, vidéken nincsenek rokonaink úgyhogy marad a panziós kirándulás, mert már tervezzük, hogy november-december tájékán megyünk egy nagyot kirándulni, lehetséges, hogy ausztria lesz belőle, majd meglátjuk. Merre mentek a hét végén?

Alice,
drukkolunk a lányodnak.

Barbic,
én is úgy hallottam, hogy a cumiról könnyebb leszoktatni.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

SziasztokKép

Timili!
Nekem végigfotózták, hogy mit csináltak a lányommal a császár után.

Nyákot tényleg szívnak, de szerintem ez elég fontos. Nem fürdetik le, hanem hagyják magzatmázasan. Bebugyolálják és megmutatják (a csaszisnak még a műtőágyon).
Azt hiszem a rendesen szülők együttlehetnek a babával a szülés után vagy két órán keresztül az örzőben.
(A MÁZLISTÁK!!!!!Kép)

hicudzsi

Hello,Mádörök!

Negro Orsi: valóban nagyon édes ez a kép a bébidröl.. nagyon, nagyon.Remélem nem fogunk találkozni;-( ha Te aug.10 vagy, mert nagyon bizom h bejön a "boszi barátnöm" szerinti jóslat és egy jó héttel elöbb kopog a gólya (Tud a gólya egyáltalán olyat? Vagy csak kérdés nélkül leteszi a cuccot??)

Mostmár viszont annyi mindenki megnyugtatott milyen tuti is a kh (meg látom agyatokra megyek) h hagyom is ezt az egészet és lassan inkább összerakom a kis csomagomat, iszogatom az ilyen-olyan teámat és társalgok a Picuval...mert biztos Ti tudjátok h : "AMikor az ember még csak kisgyerek,Akkor is kell tudományos ismeret..."

LéNUSKA: köszike

Ytong:EZ AZ! Ezt fogom én is tenni..irány a MOSDÓ!

ALice, hogy vagytok?

Ed, ez a camping tényleg nagyon modern, "nyugati"...le a kalappal...de nem dupla cuccolás? Vagy minibusszal nyomultok? Vagy minden felfujható, mint a fürdökád :-))?

Jó volt veletek, köszi, puszi, szia
timili

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok! Kép

Timili, üdv közöttünk! Kép
Ami a segítséget illeti, nekem nem voltak ennyire rossz tapasztalataim, mint amiket most olvastam. 2-3 csecsemősnővér kifejezetten kedves volt, ők kérés nélkül is segítettek, megkérdezték, hogy minden rendben-e, megmutattak dolgokat (szopi, tisztába tevés, köldökcsonk stb.) A többiek pedig "csak" simán végezték a dolgukat, de ha valaki kérdezett tőlük, ők is segítettek. A kórházi védőnő is bejött mindennap, és mindenki mellé odaült segíteni a szoptatásban, már akinek kellett a segítség.
Lehet, hogy csak jókor voltam bent, és pont jó embereket fogtam ki. Vagy az is igaz, hogy én alapjában olyan típus vagyok, akinek nincs gondja másokkal.
Pedig nekem is voltak gondjaim a szoptatással, nem volt egyszerű, de végül itthon összeszoktunk a gyerkőccel.

Barbi, örülök, hogy sikerült magatokat kipihenni, és Bence is ilyen jól érezte magát.
Hogy viselte a szurit? Remélem rendben volt.

Ed, ezek szerint egy zh kipipálva? Gratula! Kép

Alice, ne pánikoljatok, minden rendben lesz! Kép Kép Kép

Orsy, annyira jó ez a kép! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Judit, Ausztria szupi hely, nekem már nagyon hiányzik az alpesi levegő. Tavaly nyáron már kimaradt a túra bébi miatt, idén még nem jött össze a dolog. Persze mi oda is csak sátorral tudnánk menni. szerintem nem az a lényeg, hogy ki hol alszik üdülés közben, hanem az, hogy érezzék otthon magukat a szülők. Mi rengeteget sátraztunk, úgyhogy nekünk nem okoz gondot az ottani körülmény. Sőt, még élvezem is! Hétvégén Aggtelek mellé Szögligetre megyünk. Talán lejutok egy kisebb barlangba, ha a fiúk és a lányka is úgy akarja. Szerintem érdemes először egy éjszakát eltölteni a közelben, és ha nincs gond, akkor hosszabb távra elmenni. Mert a legelső kimozdulás a legnehezebb. Amíg még a pocakban van a baba, addig máshogy gondolja az ember.

Timili, ha lenne felfújható babakocsi, az jó lenne, ugyanis a csomagtartó felét elfoglalja. Van felfújható matracunk is. Rengeteg ruhát meg nem viszek, mert nincs is. Általában kempingben lehet lavorban mosni, most is ez történt. minibusz??? De jó is lenne, de sajnos ott még nem tartunk. Ha nyerünk a lottón, talán.

Negro, a dm-ben lehet olcsón jót venni, pl 30darabos törlőkendő 200Ft! Mi jól ráfáztunk, mert szülés után nyomták a kezünkbe a papírt, a férjem vásárolt. Férfiak! majd leestem az ágyról, mikor megtudtam, mennyit hagyott a boltban.

Tünde, ja, azt hittem, hogy nem sikerült a zh, mert nehezebb volt, mint az előző. De mégis meglett a 2es.

Barbi, sikerült utolérned magadat? Nekem most van időm netezni, mert a vacsi még csak most fő. Addig nem mehetek aludni, amíg nincs kész. Bár mennék, mert a leányzó éppen alszik.

Nálunk most nincs 3 napig melegvíz. Elfelejtettem és megint vettem meggyet lekvárnak. No nem baj, hideg vízzel is lehet élni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok mamicskuk,
onoka még benn az anyjában, és semmi jelét nem mutatja, hogy ki akarna jönni. Ma volt a szomszédban a védőnő, átjött hozzánk is, és azt mondta, hogy hát ez a baba még nagyon fenn van... Holnap ujra ctg, és ha minden jól megy, utána lesz még egy-két napja a lányomnak, hogy uszikáljon a kerti medencében (mobil, 3,60 átmérőjű, és 90 centi magas), mert már nagyon nagyon vágyott rá... sóhajtozott is, hogy "na majd egész nyáron nézhetem, mert én nem fürödhetek a gyerekányi folyás miatt..."
Amúgy minden rendben, leletek negatívak stb... már nem hízik egyáltalán és a vizesedés is megszünt az ujjaiban.

Fürdőkád: mi kaptunk egy kemping fürdőkádat ajándékba képzeljétek, akkorára össze lehet hajtogatni, mint egy diplomata táska, és épp elfér benne az ujszülött...:-))) Még csak nem is volt használva, de azt hiszem mi se nagyon fogjuk tudni használni... mi állványos kádat vettünk, és a gyerekágy mellett lesz a fürdetés, a gyerekágyon meg rajta van egy levehető pelenkázóállvány.
alice_cs

Sziasztok!

Orsy, tényleg jó ez a kép, jó ilyent is újra látni!:-)Írd meg szimpi volt-e Jolika!

Tünde, Nekem is aludt utána sokat mint Kitti. Biztos ez a lázcsillapító hatása is mert állítólag nyugtató van benne. Az oltás után úgy üvöltött, hogy elkékült mert nem vett levegőt. Iszonyú volt látni. Aztán folytak a krokodil könnyek míg el nem aludt. Sokkal bújosabb volt egész nap mint máskor.
Ja és olyan rendes volt a védőnő, hogy beadta ő a kúpot.

Ed, jó , hogy tetszik Bencének Kincső van ízlése a gyereknek :-) Na meg abban a kalapban tündéri!A mosdó alatti fürdést mi is csináltuk az jó volt. A nagykádban viszont 1xpróbáltam,de nagyon béna voltam. Az alsó lábszáramon feküdt, de úgy nem lehetett mosdatni. Úgyh. marad a kiskád, ami viszont már pici.

Timili, mikor kibújik a baba odateszik, aztán elviszik vizsgálni, míg téged varrnak. Varrás után pedig kapsz egy megfésült, fürdetett pólyást.És tényleg Veled lehet sokáig. Mi pl. mivel senki nem ért rá engem kitolni, órákig foglaltuk még az 1 ágyas szülőszobát.
Szerintem nem mész senkinek se az agyára, és jó tudni milyen dolgok történtek másokkal. Legalábbis érdekes lehet annak, aki még előtte van.

Polka, akkor hamarossan babázol, drukkolok?

Alíz, baba?

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Most láttam, hogy volt itt forgalom!
Ed, nagyon jól bírjátok a megpróbáltatásokat. Nálunk múltkor 3 óráig nem volt áram-így mivel minden arról megy melegvíz sem. hát én elég rosszul viseltem.
Ilyenkor főzől? Én ilyenkor vasalok (Most nem tudom rászánni magam)

Alíz, most látom, hogy írtál! Tudosíts ám minket!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Timili!

A súlyvesztéssel kapcsolatban Alice-nak van igaza, nekem a gyermek főorvos bácsika magyarázta el, hogy a gyermekek
" víztartalékkal" születnek.
Egyébként meg egyetértek azzal, hogy az ellátás minősége ( persze, az orvosod kivételével) 1-2 ezresen múlik.

Nekem nagyon készségesen segítettek szopiztatni, hoztak bimbóvédőt.
Igaz, fizetősben voltam és azon kívül is fizettem. Én csaszis voltam, és elmondom: volt olyan osztályos nővér, aki az ellátásomkor nem fogadta el a pénzt!
És azt gondolom, velem a 3. emeleten nagyon emberségesen és segítőkészen bántak. Persze, az ember kifoghatja, na de azért ez csak pár nap az életedből és a gyermekedéből is!!!!

Egyébként meg ( ezt már régebben uitt másoknak leírtam, és visszaigazoltak), tedd azt mindig és bárkivel szemben, amit az anyai ösztöned diktál!!
Hidd el, úgy a legjobb.

Sok sikert!

R. Tünde!

Pusza!! Remélem, jól vagytok, mi még kínlódunk.
Mi van a manó súlyával? Sikerült előrébb lépni?
jarenata

Sziasztok!

Timili!

A súlyvesztéssel kapcsolatban Alice-nak van igaza, nekem a gyermek főorvos bácsika magyarázta el, hogy a gyermekek
" víztartalékkal" születnek.
Egyébként meg egyetértek azzal, hogy az ellátás minősége ( persze, az orvosod kivételével) 1-2 ezresen múlik.

Nekem nagyon készségesen segítettek szopiztatni, hoztak bimbóvédőt.
Igaz, fizetősben voltam és azon kívül is fizettem. Én csaszis voltam, és elmondom: volt olyan osztályos nővér, aki az ellátásomkor nem fogadta el a pénzt!
És azt gondolom, velem a 3. emeleten nagyon emberségesen és segítőkészen bántak. Persze, az ember kifoghatja, na de azért ez csak pár nap az életedből és a gyermekedéből is!!!!

Egyébként meg ( ezt már régebben uitt másoknak leírtam, és visszaigazoltak), tedd azt mindig és bárkivel szemben, amit az anyai ösztöned diktál!!
Hidd el, úgy a legjobb.

És még valami: ha nem akarod, hogy teáztassák ( a cukros víz sztori nekem hihetetlen) mielőbb kérd magadhoz, de áll. ha külön kéred, lent semm adnak neki semmit, csak ha orvos írja elő.
Megjegyzem: a műtét után 40 órával pont ezért kértem magamhoz a manót. Mindenki hülyének nézett: de megcsináltam.

Sok sikert!

R. Tünde!

Pusza!! Remélem, jól vagytok, mi még kínlódunk.
Mi van a manó súlyával? Sikerült előrébb lépni?
jarenata

Igaz is, ha valakinek kell ez a kemping babafürdetőkád, én szivesen odaadom, mert nem hinném, hogy tudnánk használni... vaduúj - már oylan értelemben, hogy még nem használta senki - ed, te vagy az a nagy kempingező, vagy Timili neked nem fér el sehová a babakád? (mosdó lefolyódugója eléggé zavarja ám a babát... ha így fürdetitek, javaslom a víz alá egy textilpelenkát...)? Sz'al ha akarja valaki mailben megbeszélhetjük, hogyan veheti át, endrezet@freemail.hu vagy pakhaliz@axelero.hu..

Nyugodalmas jóccakát minden mamácskának...Kép
alice_cs

Sziasztok!

Ma voltam CTG-n és UH-n. Már 3360 g-ra becsülik a fiúcskát, de még nagyon mocorog, nem akar kijönni. Pénteken megyek újra CTG-re, akkor megvizsgál a doki és talán egy jövő heti programozott császárban is meg tudunk egyezni. Remélem valamikor a hét elejére...
Én legutóbb is császáros voltam, de úgy emlékszem, valahol azt mondták, hogy szülés után csak szárazra törlik a babákat és nem mossák le a máz maradványt.
Üv.:
Polka
polka3

Sziasztok

Köszönöm mindenkinek a gratulációt Emma fényképéhez.
Jolikával tegnap találkoztam és nagyon szimpatikus.Minden kérdésemre részletes választ adott,elmagyarázta,hogy mit lehet csinálni vajúdás alatt és hogy ne aggódjak,hogy nem jártam szülésfelkészítőre,mert ha követem az utasításait minden megy majd,mint a karikacsapás.Sajnos ülve nem lehet szülni,de már ez sem olyan lényeges.A szülőszobákat nem mutatta meg,mert mindegyikben zajlottak az események.Ma foglaltattam szobát is.Borzasztóan örülök,hogy Jolika lesz a szülésznőm.

Babócám a tegnapi u.h. szerint 2kiló 60dkg.Ha fent lesz a gépen az új kép megmutatom.
Orsy
negro1

Sziasztok!

Képzeljétek, megvan az AFP eredményem, és minden tökéletesen rendben van, nagyon örülök! Tegnap találkoztam is a doki bácsimmal, megmutattam az eredményeket (a vér és vizelet vizsgálat is jó lett), ott volt a férjem is, mert gondoltam, hátha megkukkanthatjuk a kisbabát uh-val is. Sikerült is, de csak egy nagyon pici időre láttuk, mert mindenhol nagy sürgés-forgás volt. Olyan megnyugtató, hogy ott dobog a kicsi szíve, és minden rendben van vele. Még nem érzem igazán, hogy mozgolódna, pontosabban nem tudom, hogy mit is kellene érezni, de pl. hason feküdni már nem kellemes, úgyhogy azért vannak változások. 19-én megyek megint rendes uh-ra, akkor majd talán már az is kiderül, hogy kisfiú, vagy kislány lesz.
Az orvosomat megkértem, hogy gondolkodjon, kit ajánlana szülésznőnek, de tőletek is gyűjtenék infókat, hogy kinek milyen tapasztalatai voltak. Látom, eddig is írtátok, ez tényleg nagyon hasznos ám!

Finiselőknem nagy-nagy drukk, pocakosodóknak szintén.
Tényleg, nem tud vaalki olyan jó kis táblázatot csinálni, hogy ki hol tart, hányadik gyerkőc, mekkora, stb.? Én sajna nagyon béna vagyok ebben, de jó lenne követni tudni.
R.
rumpusz

Hello-bello,
Tünde köszi a velkam-ot, már megint annyit irtatok, meg még annyira uj vagyok h alig tudom követni ki, kivel van. Gondoltam is, most jól elküldöm ezt az üzenetet utána kijegyzetelem kinek mije van mekkora, hobbyk, probléma stb. Olyan családfa jelleggel. Ha odairjátok az elkövetkezendö levélben kinek mekkora a babája (függetlenül attól h kint van vagy bent) akkor ez is sokat segíteni. Utána felajánlanám közhasználatra...mint Welcome-drink, vagy ilyesmi.

Egy kérdés hirtelen, kh-zal kapcs: növérkéknek mennyi az az annyi? ès mikor? minden nap? rögtön? Esetleg csocsi?(Zimmer Feri után szabadon) Merci-re meg ilyen fincsiségre gondolok? Jobb ha mobil delikátess-ként csekkolok be a kh-ba?
Ki kaphat még? Ok h a dokim, a bába, meg aki rendi.És még? Anesztes is ha lesz epidurál...meg gyermekorvos, megy csecsemös? Nyissak egyböl egy bankszlát a Schöfi dolgozóinak??
timili

MeggyLEKVÁAAAAAAAAAAR!!!! Uram atyám! Nyami,nyami!! Ed, van valami light-os recepted?

Az jutott eszembe h tényleg milyen hülyeség h pl. szülésnél (gravida) nem használják ki a gravitációt...tényleg miért is kell fekve szülni? Mert ugye ugy lesz?
Milyen tutto lenne gyertyafénynél egy magas széken ülve nyomni, az orvos meg kis bányászlámpával a homlokán ( hogy lássa is h mit vág és varr) térdelöállásban várná a "názáreti" érkezését...
Lehet h javaslom is Kósikának - ha ott helyben lesz még szussszanatom hozzá..(itthon már csak igy hivjuk)
timili

Sziasztok!

Timi!

Én is üdvözöllek köreinkben. Jó hajrát. Nem irigyellek a meleg miatt. Én már szerencsére kettőben szenvedek a melegtől.

A gyerekorvosok jók nagyon a kórházban és nem kettő van blőlük.

Szoptatás ügyben, te is tájékozódj, olvass előre, neten is van több információforrás. A kórházban meg ha kérdésed van, akkor kérdezni kell!! És van a kórházban anyatejgyűjtő, ha "kősziklás" lesz esetleg a melled a tejbelövbellésnél, akkor oda is le lehet menni, kimasszírozzák, kifejik, és ellátnak jó tanáccsal.

Mindenkinek, aki kíváncsi a mi június 18-i történetünkre!

Hajnali fájásocskák után reggel nem volt semmi, így a páromat is hagytam elmenni dolgozni. Aztán nyolc körül telefonáltam neki, hogy mi lenne, ha esetleg hazajönne, mert úgy tűnik, hogy helyzet van. Akkor ért be kb. negyedórája a munkahelyére. Fordult is vissza. 10-kor felhívtam az orvosom, hogy nem túl erős, de rendszeres fájásaim vannak. Mondta, hogy akkor lehet befáradni a kórházba. Naívan kérdeztem meg tőle, hogy akkor gondolom most lesz egy CTG meg egy vizsgálat, erre mondta, hogy lesz, de ezt most úgy hívják hogy befekvés. Merthogy ilyen előzményekkel (egy császár, és a vékony méhheg) nem lehet itthon vajúdgatni. Még be sem értünk a kórházba már hívott, hogy ott vagyunk-e. Mondta, hogy nem sokára ő is odaér. Felvettek, aztán CTG. Rendszeres, de nem túl erős fájásaim voltak. Megjött az orvosom is. Megvizsgált. A méhszáj sajnos a szokott állapotában (betonkemény és zárt)volt a rendszeres fájások ellenére. Mondta, hogy várhatnánk a csodára, de nincs sok értelme, mert valószínűleg előbb kezdene el szétnyílni a heg a méhemen, mint ahogy a méhszájam. Így a műtőt kellett választani. A szülésznőm előkészített, zuhanyoztam egy jót. Ez nemcsak felfrissülést hozott, de a lelkem is kicsit lehiggadt, mert egy kicsit el voltam keseredve, hogy nem fog menni a sima szülés. Aztán elkezdtek infúzióval tölteni. Egy liter után irány a műtő. Az orvosom volt olyan rendes, hogy a katétert csak a spinális érzéstelenítés után tették fel, mondta, hogy így nem kell felesleges kellemetlenségeket elszenvedni. Aztán beindult a munka. A szülésznőm a fejemnél tájékoztatott az eseményekről, a világ legtündéribb aneszteziológusa vigyázott rám, és minden pillantásával erőt adott. A túloldalon az orvosom és az asszisztáló orvos megküzdöttek Réka kivételével. A párom a másik helyiségben beöltözve várt, hogy a baba ellátásánál már ott lehessen. Aztán 14 óra 37 perckor kiemelték Rékát a pocakomból. Öltöztetés után visszahozták, és mivel nem volt szabad kezem így a csecsemős úgy rakta mellém, hogy a kis keze az arcomra kerüljön. Jót bőgtem örömömben. Ezek után engem összerakosgattak, aztán felvittek a szobámba. Hat óra kényszerfekvés következett, de már négykor felhozták Rékát is. A párom segített, hogy meg tudjam szopiztatni. Ez nem kifejezetten egyszerű művelet, ha az ember hanyatt fekszik, fejét nem emelheti fel és csak minimális mértékben tud oldalra fordulni. Mindenesetre sikerült. A fürdetésig velünk volt Réka, közben anyukámék is meghozták a tesókat. Fürdetés alatt engem is talpra állítottak. Sosem értékeltem annyira a függőleges helyzetet, mint akkor. Fürdetés után még visszahozták Rékát egy órára. Sajnos első éjszaka, még nem hagyták fenn nálam. De másnap reggeltől, mikor végre megváltam az utálatos katétertől, csak a gyerekorvosi vizitek és az esti fürdetések idejére voltunk külön. A szopizás nagyon megy, tej is van rendesen. Ami még pozitívum, Csilla látva, hogy ő sincs kizárva a szopizásból, a legnagyobb félelmem ellenére, nem féltékeny Rékára, pedig ettől nagyon tartottunk.

Judit!

Igyekszem írni neked, de az elmúlt napok kicsit zűrösek voltak.

Szép estét mindenkinek!

Zita
pzita

Köszi Zita, milyen jó olvasni a történeted! Biztos nem volt egy sétafika, de a többiek sem áradoznak a császárról...
Elvileg már sokat olvastam a szoptatásról itt is, ott is mégis tartok töle h nem leszek a helyzet magaslatán mikor eljön az idö. Mindenesetre jó tudni h van ott mégis, aki segít...
Lehet h anyukám miatt van egy kicsit tele a gatyám, ö mindig azt mondja:"Jaj csak tudjál szoptati!" Nem igazán értem, mert állítólag ö is tudott engem 8 hónapig, tehát nem tudom honnan jön a félelme...én pedig szinte mindenhol azt olvasom h a nök 98%-a szerv(ezet)ileg teljesen alkalmas a szoptatásra, és a probléma a legtöbb esetben a technikaban van ill. olyan dolog a mi kiküszöbölhetö (lenne)...

Örülök h nálatok a szopizás primán megy...ja, kérem akinek van már tapasztalata...
Akkor most pont két és fél hetes a Legkisebb? Beh édi is lehet!
Az utóbbi idöben jobban vonzódom az ujszülöttekhez. Miért van ez? Eddig midnig ugy gondoltam olyan kis csúnyácska minden ujszülött...mint egy kis fészekböl kiesett csapzott madárfiók...most meg egyre inkább ök a kedvenceim.
Ez már a fészekrakó ösztönöm???

Hálló, ki van még a vonalban?

Tud valaki vhol fa gyerekvállfát? Persze jó lenne ócsón...és esetleg utónév site-ot?
Szégyen-gyalázat, de még tanakodom...valahogy egyik csapott fejbe h : EZ AZ!!!! Ez lesz a neve!
timili

Jaj, Zita! Még vmi! NEVEKET! Ki volt a nagyon tuti aneszteziologus? És a dokid? Tudod még "uj felhasználó " vagyok...
timili

Zita, kösz a történetedet, én legjobban a szülsétörténeteket szeretem olvasgatni, mert abbóül látszik, hogy éles helyzetben mennyire jó avagy rossz egy kórház..

Ma megint volt ctg a láynnál, oylannyira lapos volt, mintha radiátorra lett volna rákapcsolva (copiright egy másik kismamától), bár a baba szívhangját már elég alul hallották. Külsőre nem látszik, hogy lejjebb ment volna a hasa. Csütörtökre van kiírva, aznap nézi meg leközelebb Kósa (Kósika), akkor remélem többet tudunk...

Én csak annyit tudok mondani, hogy a helyzet napról napra fokozódik, már semmiféle programot senki nem mer vállani, mert ki tudja mikor jön el az IDŐ...

Kempingkád tényleg nem érdekel senkit? Jó szívvel adnám...

Pussz minden maicskának: Aliz
alice_cs

Elisz, üdv. Kósának ha látod...nagyon kiváncsi vagyok nektek milyen lesz...Kósa, a szülés meg minden...ki a bába? Mellesleg mi az h nagyon lapos volt a CTG? NEkem még nem volt egy se,igy nem tudom milyennek kell lennie és az mit jelez..

Milyen a készenléti állapot? Nagy a stresszetek? Az egész famili otthon ül feltett lábbal és a lyányra vár?? Mindenki fog menni szülni? Kispapa, nagyszülök, mindenki?`
És "pussz minden macskának" vagy pussz minden mamicskának?

Bocs, most kicsit kikapcs, mert az utsó Sex & The City-ket élvezem ki a Pro7en...Bis später!!
timili

Sziasztok,

Zita, megértem, és türelmes vagyok, csak nyugodtan.

Ed,
az az igazság, hogy mi majdnem minden évben megyünk 3-4 napos kirándulásra barátokkal, tavaly Egerszalokon voltunk, nagyon jó volt, de az hogy gyerekkel hogy fog menni azt még nem tudom, de biztos, hogy kötöttebbek leszünk mint eddig.

Timili,
állítólag két anesztes van a kórházban, az egyiknek mindenképpen kell tejelni, ha felfogadod epidurálra, a másiknak, csak akkor, ha nincs bent és behívják. Még nem tudom pontosan, de én már beszéltem erről a Kósával, ő azt mondta, hogy ajánl valakit, gondolom vele szokot dolgozni, de ha tudok valamit, majd megírom.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

sziasztok!

Alice, köszi, írtam emilt, majd beszéljünk. Az unokáddal meg beszéljél, hogy jó lesz neki kint is.:-)

Judit, ha tudnád, hogy mi mennyit utaztunk régebben! ha érdekel néhány túránk fotója, akkor ezt nézd meg: http://web.ahol.com/~bpeter/fooldal2.htm
Gyerekkel sem nehezebb. Neked lesz egy kicsit fura, hogy nem tudsz annyit lenni a barátokkal, mint eddig. Nekem aztán nagyon furi, mert sok-sok dologról le kellett mondanom (hegymászás, barlangászás, bicajozás, esti bulizás (férjem most is a haverjaival van) De megérte, mert az anyaság a legszebb dolog a világon.

Timili, ma csak 5 nagy üveggel sikerült elrakni. Recept: lehet kapni a boltban Quittin 3:1 zselésítő befőzőszert. A befőzési útmutató a tasakon van. Nagyon egyszerű, kevés cukor kell hozzá és fííínom!
Utónevek: http://www.extra.hu/petika/nevnap.htm
Milyen névre gondoltál?

Rumpusz, azon nem gondolkodtatok, hogy meglepetés baba legyen? Hatalmas érzés ott, kifacsarva megtudni, hogy fiad vagy lányod van. Nálunk az egész család izgult, hogy lány legyen, mert senkinek nem tetszett a fiúnév (Táltos).
Ha Kincső engedi és lesz időm is, akkor készíthetek egy táblát. Úgyis szeretek szabadidőmben a gép előtt ücsörögni.

Barbi, még holnap sincs melegvíz. Gázon melegítünk fürdővizet, mosogatás megy hidegben. Néha lusta dög vagyok. Ha meg a feleség egész nap csavarog, akkor a férjének főzzön este. Igaz csak húsleves volt a menü, ami hamar megy. Húha, te meg vasalsz? Nekem az a halálom. Már nem tudom, mióta nem volt vasaló a kezemben. A vasalódeszka is csak azért, mert útban volt.

Kincső ma kapta meg az oltást. Egész nap alszik, ha netán felébred, akkor hangosan zokog. Most is elaludt, még mielőtt megmelegedett volna a fürdővíze. A férjem pedig bulizik valahol.
Ma mérték, 7kg! Egy hónap alatt hízott 70dkg-t.

Zita, jó hallani, hogy vannak családok, ahol sok gyerek van. Én is sokat szeretnék, mejd meglátjuk, hogy mi lesz.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed,
hát hallod jó túrás kis család vagytok, mi azért ennyire nem, ha megyünk akkor a barátok összepakolják a kölköket, este aktiviti vagy valami társas, miközben a fiúk hörpölik a sört vagy a bort (kivéve az én drága jó férjemet), másnap egy kis séta aztán jó nagy ebéd, du talán egy kis csendespihi, aztán kezdődik előlről, vagy megyünk haza. Hát ez nem olyan aktív mint a tiétek. Mindenesetre gyönyörű helyeken voltatok.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Judit, ha tudnád, hogy engem a 8. hónap végén anyukám beszélt le egy tátrai túráról. Persze az öreg mászók sem javasolták a téli kirándulást. Hallgattam rájuk. De azért Miskolcig levonatoztam, bár az éjszakát már nem vállaltam be hálózsákkal. Ja, és a "leánykérés": 2002es fotók, 3.oszlop 2.sor.

A férjem két hét múlva menne a Tátrába - nélkülünk. Hát nem könnyű neki igent mondani.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

A fene, vmi van a gépemmel....irtam (megint) vagy egy oldalt és elugrott az egész.....IRRRRGUM-BURRRRGUM!

Sorry Ladies, mostmár aludnék - amig még lehet...
Talán holnap...
Jó éjt mindenkinek!!
Pá, Pá
timili

Sziasztok!

Renáta, már azóta kijavítottam teára, de azért leírom mi volt. Szóval mint írtam nem tudtam szoptatni, ezért kérdeztem mit kap a baba, mire mondták, hogy csak első 2 nap kap anyatejet.A teával kapcs. pedig mikor végre szopott rohantam leméretni,kiderült, hogy előszőrre 50grt sikerült, de a csecsemős nővér előttem akkor adott neki még teát, mert mondta, hogy az kell neki. Tényleg úgy emlékszem, hogy cukros teát mondott, de lehet, hogy tévedek de ez ugrott be. Én mint kezdő anyuka nem gondoltam, hogy ez jó-e vagy sem.Így utólag sem gondolom , hogy nagy gáz történt.A kórházi papíron egyébként írták, hgy folyadékpótlásra cukros forralt víz v. teát kell adni. Mint szoptatós anyukának meg sem fordult a fejemben a tápszer, de lehet, hogy azt kapnak a 2.naptól.Vagy mi voltunk félreinformálva.

Ed, én még mindig napi 1 órát vasalok., mert még mindig nagyon folyik a tejem és én is sok ruhát+hálóinget használok. De tényleg nem jó. Az oltással kapcsolatban akkor gondolom nem volt jó napod. Nagyon rossz látni ahogy szenvednek.

Jó ötlet a táblázat. Nekem Bence 2004.03.05-én született 57cm és 3550grmal

Orsy, örülök, hogy szimpatikus volt. Nála jó kezekben leszel!

Rumpusz, mit vársz kisfiút vagy kislányt? Mit mond az anyai ösztön?

Timili, én nem adtam a nővéreknek pénzt. nagyon sokan vannak. Így utólag viszont 1 ajándékkosár jó ötlet lett volne köszönetként.

Jó éjt, aki tud aludni vagy hagyják
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Ed, te aztán nagy befőző vagy! Hú mennyi lekvár! Kép
Gratula Kincsőnek a hízáshoz, és örülök, hogy ti is túl vagytok az oltáson.
Táblázat tényleg jó ötlet, köszi, ha bevállalod. Kitti: 2004.02.24. 3600 g és 50 cm.

Barbi, szegény Bence, de azért akkor aránylag ő is jól viselte a szurit. Nem lett lázas, ugye? Még jó, hogy már csak a jövő hónapi van, aztán egy darabig vége a szuriknak.

Renáta, köszi, Kitti rendbe jött, hízik rendesen. Már egyáltalán nem kap külön tejcsit, és így is 20 dekákat hízik hetente. Remélem ti is helyrerázódtok!

Polka, drukk a jövő héthez! Kép

Orsy, kiváncsi vagyok a képre!

Rumpusz, örülök, hogy jó lett az AFP, és minden rendben veletek! A fiú-lány kérdésben hallgass magadra, a legtöbben tényleg megérzik. Kép

Zita, köszi szépen a szüléstörténtet! Annyira jó volt olvasni. Kép

Alice, a CTG-k miatt ne aggódj. Én még hétfőn is olyan lapos CTG-t produkáltam, másnap mégis megszültem. Kép

Timili, a CTG-n nézik a baba szívhangját és a méhösszehúzódásokat. Ha nincsenek méhösszehúzódások, vagyis fájások, akkor lapos a görbe.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
Sajna haldoklik a gépünk és állandóan lekapcsol..Kép
Csak olvasgatni tudlak titeketKép, de az is jóóKép

Barbic!
Ez tök fura ami veletek történt pótlás ügyben..
Amikor levittem Dudut méretni és kevesett szopizott, ő anyatejet kapott a tejgyüjtőből.
ÉS egyszer amikor elfogyott az anyatej, külön feljött hozzánk az éjszakás csecsemős, hogy engedélyezem-e a tápszerpótlástKép

Millió puszi nektek!Kép
Emő+CsöppKép

hicudzsi

Sziasztok!

Itt a próbatábla 3 gyerkőc adataival:

<!--attachment: bab_k-95415.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*15.6**bab%e1k%2ehtm --><center><pre>
Kép
babák.htm (15.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Lehet küldeni adatokat és ötleteket.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

hopp, a fotók lemaradtak. Javítjuk, újabb próba.
<!--attachment: bab_k-95418.unk*attachment_icon.gif*message/rfc822*122.0**bab%e1k%2emht --><center><pre>
Kép
babák.mht (122.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Edina
Kép
Kép
ed26

no ez aztán tényleg vacak. gyakoroljuk a html nyelvet:-))

újabb próba:
<!--attachment: bab_k-95421.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*82.9**bab%e1k%2edoc --><center><pre>
Kép
babák.doc (82.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

ehhez kell a word. Nézzétek meg, hogy jó-e. Szerintem a fotók majd kimaradnak vagy kitalálok valamit, hogy legyenek.

De most megyek a dolgomra.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Köszi a válaszokat és a gratulációt leendő kisfiamhoz. Sajnos eddig nem tudtam jelentkezni ma este volt az első éjszaka, vasárnap óta hogy 2 óránál többet alszom. A kutyusomra rájött egy epilepsziás roham és nem tudják megfogni8 a kisebb rángásokat, így virrasztunk mellette és megprobálok mindent megtenni. Tegnap nyugtatót kapott így lassan 24 órája alszik de állítólag hallja a hangunk, nagyon remélen ha felébred jobban lesz és tudom etetni turmixszal és tud majd járni. Így a nyaralást (ami egyben nászút lenne) is felfüggesztettük. Majd ha minden rendben lesz és marad még szabim.

Most kissé el vagyok keseredve, a babán kívül sok jót nem tudnék felsorolni az elmúlt 2 évemből.
És a eddig a 20 hétig is annyi minden történt.
Az elején a vérzések, a vezetés közbeni rosszullét, és a vezetéstől való eltiltás így 1,5 óra míg eljutok a "vidéki" munkahelyemre. Azútán a vérnyomás miatti ájulás 3 hét sínben (így mégrosszabb volt a 1,5 óra munkábajárás), édesanyám combnyaktörése, mivel egyedül él és napi 0,5 óránál többet nem mozoghat mankóval képzelhetitek. Most meg a pici kutyám. Jobb ha abba is hagyom.

Ha jobb paszban leszek, újra jövők.

Kriszti
kriszti29

Sziasztok!
Itt aztán folyik a társalgás. Alig tudtam pótolniaz elmulasztott oldalakat.
Saját tapasztalatok:
Szülés: Éjjel, az egyágyasban, gyorsan ment, és hálás vagyok Fülöp Ilinek a gondoskodásért. Jobb volt mint amire számította, természetesen szerettem volna mindent és végül is ők hagytak, így lett életem egyik legszebb élménye. Féltem, mert már két gyengécske oxitocin adagon voltam túl az előző napokban, és nem szerettem volna tűvel a karomban szenvedni. A Manót nyomban odaadták, és nem vágták el rögtön a köldökzsinórt.
A csecsemősök általában rendesek voltak. Segítettek a szopinál is akinek kellett. Nekem nem volt gondom, mert Manó remekül szopizott, de volt egy incidensem az egyik csecsemőssel. Manó sokat üvöltözött, ha nem volt mellettem (napközben szinte végig ott volt), de én erről nem tudtam, és azt sem tudtam, hogy ez 8 hónapig fog tartani. Óvakodjatok a festettszőke-göndöri-hosszúhajú némbertől, mert szerinte a csecsemők az anyjuktól kapnak le minden fertőzést(!), és mostani tapasztalatom alapján elvitte a fiamat és megetette tápszerrel, pedig szopott! Magam mellett akartam tartani éjszakára végre, de nem hozta vissza, és nem hozták ki szoptatási időben sem, én robogtam el érte este 8-kor, hogy most már tutira vége a fürösztésnek. Meg sem szólalt úgy nyomta a kezembe. Manó csendes volt, szívesen szopizott. Szegénykémnek teli volt a pocija, és még rá a tejcsi...2 óra folyamatos üvöltés következett, ringatás, büfi stb. Közben 3x bukott, míg megérkezett a következő műszak, és egy kis fiatal csajszi kivette a kezemből az üvöltő gyereket, látta hogy már alig állok a lábamon, elvitte, a másik pedig próbált megnyugtatni.
Lehet, hogy zagyva a sztori, de még most is összeszorul a gyomrom, és remeg a kezem, ha rá gondolok. Szerintem azt a csajt nem lenne szabad csecsemők közelébe engedni.
Jaj, de jó hogy leírtam végre!
Oliva
oliva

Sziasztok!

Jó volt olvasni a szülés történetet, főleg, hogy én is császárra várok. Az egyik félelmem a katéter, de ezek szerint ki lehet alkudni, hogy csak az érzéstelenítés után kapjam meg. Jól értettem, hogy 6 óra fekvés után már felkeltettek?
A táblázathoz: Anina, 2002.11.05. 3050g, 51 cm és útban a második: fiú, betöltött 38. hét, kedden 3360 g-nak becsülték az UH-n.
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok!
Örülök a táblázatnak, íme az adataim: dec. 24-re vagyok kiírva, betöltött 16. hét.
Ed, teljesen igazda van, biztos nagyonklassz meglepetés a születéskor megtudni a nemét, de én annyir akíváncsi vagyok, hogy egyszerűen nem bírom ki addig! Meg olyan jó lenne a nevén hívni és tudni, hogy ki is ő valójában. Valahyog ettől érzem, hogy iagzán valósággá fog válni a dolog.

Tényleg nagyon jó olvasni a születéstörténeteket, írjatok minél részletesebben, meg az elő napok is érdekelnek, hogy milyen nehzéségek várhatók, és ti hogyan győztétek le őket.
Puszi:
R.
rumpusz

Hálló, én is itt vagyok.

Oliva, jó h Te is a köznek adod amit átéltél! Volt közte akkor jó is, rossz is.
Számomra mindenképp tanulságos. Vagy kifogod a jó munkaeröt, vagy összeszeded a sejtjeid legmélyéröl (hogy irják ezt helyesen magyarul?? Egyetemesisták!!-mélyéröl?) a szülés utáni maradék erödet (van még olyan??) és átmész anyatigrisbe...h odaadják a bébit és ne tömjék tele tápszerrel, csipkebogyóteával vagy épp cukros vízzel - jó,jó tudom azt Vki tévedésböl irta...

Szépen alakul Ed táblázata...

Bejött vkinél eddig amit az öregek mondanak, h a kisfiúk váratnak szépen magukra, és nem sietnek erre a világra?
És valóban az utso hónapban nem mocorognak annyit mert kevés a helyük? Az enyém mintha ezt nem olvasta volna.:-))..vagy csak még nagyon a 37. hét elején vagyunk?

Rumpusz, örülök h van vki, aki utánam következik a sorban, komoly dilemmában vagyok babaruha terén. Már jópár darabom van, ami az eladók szerint csak koraszülöttekre megy rá. Valahogy nekem mégis nagynak tünnek az 56-osok. Ha rágömbölyitem öket a pocakomra 1,5X körbeérik...ekkora bébi nem lehet bennem! Még egy hónap mulva SEM!!!
Szóval megnyugtat, h nem kell visszavigyem a holmikat ha mégis picik lesznek...ill. a egy-két hét alatt kinövödnek.

Tudom, egyéni, de kb milyen gyorsan nönek hosszilag?

Kinek milyen tapasztalata van pl. 56-os H&M-es ruhákkal kapcsolatban. Tényleg jól az 56-cm-s babákra?
timili

Tisztelt kismamák!
Vetnétek egy röpke pillantást a topik címére?
Miért kell ezt szétoffolni? én a kórházra lennék
kiváncsi ill. az ottani tapasztalatokra és ehhez képest a megylekvártól a fürdőruháig olvasok itt minden félét.
Kiscsillió különbözö topik van neme lehetne -e ezekről ott beszélgetni?
én_aki_vagyok

Kedves "fogalmam sincs ki vagy"!

Már ne haragudj, de hogy jössz ahhoz, hogy semmit nem tudunk rólad, és máris leb@szással kezded, talán elmondanád, hogy ki vagy , mennyi idős terhes vagy, ilyesmi.Ugyanis mi, bemutatkozással szoktuk kezdeni.
Egyebként, ha bármi érdekel a kórházról, gyere és kérdezz,mert kérdés még nem maradt megválaszolatlanul.

remélem előszeded kérdéseidet is, addig is puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Szia "Aki".
Ha a kh-ra vagy kiváncsi, szerintem ugrálj vissza az archiv-okra és olvass bele egyikbe, másikba...(itt mindenkinek igy vagy ugy köze van a Schöfihez)..vagy esetleg kérdezz konkrétan. Az elsö idöigényesebb de érdekes, a második gyorsabb, de...(megylekvárhoz biztos még egy g-t tettél csak eltünt a világhálón, fürdöruháról én nem olvastam..HOL van??)`. Én sajnos egyikröl sem tudok többet irni...
timili

Hogy ki vagyok a hozzászólásaimból fog kiderülni,
és nem a 3 mondatos "bemutatkozásom"-ból.
És azért írtam a fentieket, mert nem írni akartam, hanem olvasni: .....tapasztalatok.....
És ehelyett bogarászhatok x100 hozzászólás közül, hogy mi ontopik itt egyáltalán.
Szerinted nincs igazam?
én_aki_vagyok

és és-sel nem kezdünk mondatotKép
én_aki_vagyok

Bocsi, hogy beleszólok!
Neved-senki... nem gondolod, hogy te offolod szét a topikot??? Én is csak olvasni szoktam jönni ide, nem szoktam hozzászólni.... De olyan jó olvasni, a friss kismamikról. Egyébként 11 ill. 9 éve én is itt szültem a gyerekeimet, és nagyon jó olvasni, hogy azóta mennyit változott a kórházi élet, mert azért akár hiszed, akár nem a sorok között nagyon jól lehet ám olvasni, csak akarni kell.

Ennyi, bocsi, hogy belekontárkodtam.

Zsuzsa

beababa

Hát persze, Aki. Vagy inkább a Ki? Mégis hogy szólíthatunk?...
Persze h a hozzászólásodból fog kiderülni ki vagy, de leginkább a 4-5 év ismeretségböl, amihez még nem volt szerencsénk...így, marad a 3 vagy akár több mondatos bemutatkozás...
Szóval akkor mik a paramétereid? És a kérdéseid?
timili

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?