Új privát üzeneted érkezett!

Én meg most mértem a vérnyomásomat és magas lett holnap megyek a dokihoz :cry:

Kép
Kép
20100310
 
 


az első gyermekemmel is gyógyszert szedtem végig :cry:

Kép
Kép
20100310
 
 


Vivi!

Köszi, hogy megírtad ezt a lehetőséget! A férjemmel konzultálva én is kértem időpontot, péntek estére kaptam. Leginkább a 4D miatt, meg azért mert tegnap a SOTE-n potom 5 percig tartott az UH, vagy addig sem. Biztos nincs benne semmi? Vagyis tényleg csak a reklám miatt ingyenes?

Kép
Kép
detty74
 
 

 
 

De mi az ingyenes? Én az oldalon csak genetikai UH-t és a down szűrést láttam, hogy ingyenes.
Mindegy, megpróbálok beférni még én is.

Holnap(csüt) délelött elhúzok megint. Most Máriahalomra. Vissza a természetbe, a természetesbe:)
Vasárnap-hétfőn jövök.
Mindenkinek szép napokat, jobbulásokat stb!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=TQXn5ba0aT8

Kép
yilonne
 
 


Csajok!
A 4dUH-s oldalon (ahol ingyenes a szűrés), ott mondták, irták valahol, hogy mit takar náluk az ingyenes down szűrés? Csak az orrcsont+nyakiredő UH-t, vagy vért is vesznek?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a marasztalást, és maradok!!Azért mert enm engedtetek, és azért is, mert sajna afebruáriak eléggé összeszoktak már, és mondhatni fel sem tünt hogy írtam nekik :?

Minyu

A kombinált teszt amit ingyen szoktatk csinálni.Van 1 vérvétel,és UH is ahol nézik az orrcsontot, és a tarkóredőt :wink:

málna2162
 
 


Vadszi

Milyen antibiotikumot kaptál?!Vigyázz vele mert ilyenkor nem mident lehet szedni!

málna2162
 
 


Málna :)
Köszi.akkor majd ha odaérek, én is bejelentkezek :)
A táblit javitom, de sztem is jó, ha maradsz. A másik topicunk is szeptemberi babák és van augusztusi és októberi is :) Mi majd jól irigykedünk rád, hogy te már babázol. :P

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!
Most beszéltem azzal az ultrahangos szalonnal ahol az akció van és elmondták hogy ez egy sima ultrahang maximum 10 perc és a tarkóredőt,az orrcsontot és a combcsontot nézik nincs semmilyen vérvétel és semmi más. Azt is mondta a hölgy hogy ne a mensesből számoljuk a terhességi kort hanem az ultrahang eredményeiből.

Kép
Kép
20100310
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek elmaradt az UH, a dokim 11.-e óta beteg, állítólag van esély, hogy jövő héten már rendel, ha nem, mehetek máshoz, pedig nagyon nem akartam.

Tegnap bejelentettem a munkahelyemen a jó hírt, jól fogadták! :)

Nekem múlik a hányingerem, a puffadás, mellfeszülés, és fáradság még megvan.
Nem korai az elmúlása a hányingernek?

Mindenkinek szép napot!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Nekem is 9 hetesen múlt el a hányinger de a fáradtság még mindig nem

Kép
Kép
20100310
 
 


Pfff tök ki vok akadva a páromra. mondtam neki szeretnék menni4d-re én is most
erre közölte, minek? felesleges:( nem baj, a pénzt én keresem, tehát ha jön jön ha nem nem.

Ezt a kombinált tetsztet nekem kell kérni? vagy hogy működik? mikor is csinálják?

Kép

Kép
andrea001
 
 


Nálatok lehet hogy van ingyen nálunk fizetős sajnos :cry:

Kép
Kép
20100310
 
 


Nálunk is fizetős, én integráltra megyek, a 12. heti UH után!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Lányok, visszajöttem én is.

Vége a festésnek, stb. nagyon szép lett nálunk minden. Közben nálunk is volt hasmenéses hányásos járvány a családban, de szerencsére engem elkerült. :)

Voltam UH-on is, a vérrögöm szépen szívódik fel, már kb. csak fele akkora, mint egy hete volt. A baba is szépen fejlődik, épp akkora, amekkorának lennie kell, minden oké vele. :) :)

Elvileg nekem is már csak a 12. heti genetikai UH-ra kell mennem, kaptam is beutalót, de megnéztem ezt a ingyenes helyet én is és nem tudom eldönteni. Ha ott is 'csak' 2D UH-val csinálják és max. 10 perc akkor szerintem mindegy, hogy oda megyek-e vagy a Sote II.-re, ahová a beutalóm szól...

Kép
Kép
ginnie
 
 


Hát lányok, nem vagyok boldog az UH után, sőt, kifejezetten elszomorítottak. A tarkóredő 2,9 lett, ami rossznak számít, épp a határérték. Ez jelenthet rosszat, de akár semmit is. Hát kösz! A teljes kombinált teszt 2 hét múlva lesz meg, amit pozitívra saccoltak (hacsak a véreredmény nem lesz ultrajó), és mehetek amniócentézisre. Felhívtam az Istenhegyi Géndiagnosztikát, és bekönyörögtem holnap délutánra magam. Ott rögtön megvan az eredmény, 4D-vel csinálják, és nem kell 2 hétig várnom. Itt egy 2D-s (bár elég nagy felbontású) géppel csinálták.
Szóval aggódok! És mehetek így nyaralni két hétre Olaszba :cry: :cry: :cry:

Egyébként felhívtam én is Vivi által talált helyet is, és ugyanazt mondták, mint 20100310-nek, hogy az UH ingyen van, de nincs hozzá vérvétel. A kombinált teszt pénzbe kerül, amit a weboldalukon lehet megnézni. A pasas, aki felvette a telefont, összekeverte a kombinált tesztet az integrálttal, össze-vissza beszélt. Az UH miatt lehet, hogy érdemes elmenni, de nem tűnt valami profinak a hely. Aztán lehet, hogy csak a telefonkezelő volt felkészületlen.
Vendég
 


(Véletlenül kétszer ment el. Kitöröltem a másodikat.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.27 10:40-kor.
Vendég
 


(Sőt, háromszor ment el. :oops: :oops: :oops: Bocsika, de a gépem sz...kodik)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.27 10:42-kor.
Vendég
 


Sziasztok! Itt csak 4d-s uh-val dolgoznak a Baross utcában.
Szoval én is emiatt megyek el, mert még 4d-n nem voltam. És azért csak jobban látják a dolgokat. Nameg ingyenes.
Angie!!! Ajjajj! Ez most felső határ lenne? Nem értek hozzá. Mert nekem amúgy azt mondták, betöltött 12 hét után menjek nyaki redőre és genetikai uh-ra is. Jól tetted, hogy bejelentkeztél az Istenhegyire, így lehet, hogy megnyugtatnak! Ott a géndiagnosztikán mennyit kérnek a kombináltért? Azért nem mindegy, hogy azonnal van eredmény, vagy 2 hét múlva! Ez durva! Jaj szegény, nagyon sajnállak most! Remélem, nem lesz gond!!! :( :( :( :(
Vendég
 


Szörnyű, hogy mit művel ma a gépem :twisted: :twisted:

Vivi!
28 000-be kerül, anno Szilárddal ugyanennyi volt. De a pénz ilyenkor nem számít. És tényleg nem mindegy, hogy helyben van eredmény, és nem kell a nyaralást végig izgulnom.
3 mm a határérték, de mivel méretek alapján (CRL 4,7) a baba 11 hetesnek felel meg, ez a 2,9 soknak számít. Remélem, nem lesz semmi gond, de ha mégis pozitív az eredmény, akkor kénytelen leszek elmenni a magzatvíz vizsálatra. Az 100%-os eredményt ad, és ha az is pozitív, akkor előttem fog állni a nagy döntés, hogy bevállalom-e egy down-kóros gyerek nevelését. Megmondom őszintén, nem biztos, hogy meg akarnám "nyomorítani" az életünket, főleg Szilárdét. Jaj! Csak ilyen felett ne kelljen döntenem. Semmi mást nem tudok tenni, csak imádkozni (és téged is kérlek rá), hogy ilyen döntést ne kelljen soha hozzak az életemben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.27 10:57-kor.
Vendég
 


Angie

Nyugi nem lesz semmi gond!!
Én tegnap voltam , és anekem azt mondta a doki, hogy 3-3,2 fölött van gond.
De pl függ a méret attól, hogy melyik héten csinálják.
orrcsont megvolt?

málna2162
 
 


Itt találkok egy kalkulátort, ahova ha beírjátok az utolsó mensit,kiszámolja, hogy a különféle tesztekre mikor kell menni.És meghatározza még a tólig határt is!
http://babamozi.hu/szolgaltatas.html

(Én ide járok egyébként vizsgálatokra)

málna2162
 
 


Málna!
Az orrcsontra az írta, hogy bizonytalan. Na ettől is kiakadtam, mert kétszer is láttuk profilból, és még mondta is, hogy ez itt az orrcsont és ott a porc. Na most ezek után beírja, hogy bizonytalan.
Elég sokat szenvedett, hogy behozza és lefixálja a képet, mert az elején aludt, aztán felébresztettük, és utána folyton ugrált, a kezét emelgette, integetett. Egyébként a down-centrum oldalán azt olvastam a tarkóredőről, hogy sokat jelent, hogy milyen géppel csinálják, és hogy a baba teljesen egyenes állapotba legyen, mert ha hátra hajtra a fejét, akkor kisebb, ha előre, akkor nagyobb méretet ad a gép. Mondjuk, a doki 2-szer is megmérte.
Próbálok megnyugodni, de folyton csak ezen jár az eszem.
Vendég
 


Próbálj megnyugodni. Idegeskedéssel nem lesz jobb... :? Tudom könnyű mondani.
Egy 2D uh-val könnyen lehet hogy nem tudja rendesen nézni.
Így van.Nekem is próbálta forgatni, mire sikerült a hátára fektetni.

málna2162
 
 


A géndiagnosztika oldalán az írták, hogy az első trimeszterben nem is mérnek orrcsontot, csak a jelenlétét állapítják meg!
Hol voltál vizsgálaton?

málna2162
 
 


Angie: hol voltál ma?????
Amúgy nekem Bálitnál azt mondták, hogy ez a 12 hetes genetika a kismamák riogatására van, a 4D KI TUDJA MUTATNI.
Baross utcában hol kell bejelentkezni? A nőgyógyász ad időpontot? Mindenki mehet oda?

Kép

Kép
andrea001
 
 


Angie, hát persze, hogy imádkozom! Fú ez nagyon kemény. De még jó, hogy holnap már fogadtak, ez rengeteget számít!!! Egyébként lányok én ezt az orrcsontot nem értem. Ha nincs orrcsont, akkor tuti down-os? És ha down-os, akkor nem lehet orrcsontja? Ez biztos? Mert akkor minek az amniocentézis? Ha másféle genetikai betegsége van?
Van a házban egy család, ahol down-os a nagyobbik gyerek, és nem tudták, hogy az lesz (orvos hibája), és most pár napja született a kistesó.
Vele mindenhova elment anyuka (50 ezer forint), Ő is volt ezen az Istenhegyi klinikán, azt mondta, a leg profibbak. Szoval minden rendben lett és semmi baja a kislánynak. Mert hogy ezt is megtudta már az amniocentézis után.
Jaj Angie, bízom benne, hogy holnap megnyugtatnak! Most én is elkezdtem parázni.... elő is keresem a nyaki redő eredményeket, amik a 12 hetes uh-kon készültek...
Vendég
 


Andrea! Ezt nem értem... mi az, hogy a kismamák riogatására? Ja igen, ha mégis kiderül, hogy semmi baj.
A Baross utcában a 4d rendelőt kérdezed, ahol ingyenes?
Ja és mit tud kimutatni a 4d uh? Az orrcsontot? ÁÁÁÁ nem értem már az egészet. Ha tuti van orrcsont, miért vizsgálgatnak tovább???
Vendég
 


Az első trimeszterben csak az orrcsont jelenléáté állapítják meg.A beteg babáknak nem nő , vagy kisebb mértékben nő tovább.Ezt már a 18 .heti genetikain mérik

málna2162
 
 


A 3-ból 2 gyerekemét találtam meg hirtelen.
gravida 11-12 hét, crl 45mm, nyaki redő 1,6
gravida 11-12 hét, crl 46 mm, nyaki redő 1,6
Neked a crl hány mm?
Vendég
 


de most betöltött 12. hét után fogok menni 3 nappal. Lehet, rám is rámhozzák a frászt.
Vendég
 


vivi
Én tegnap úgy mentem oda, hogy 12+4 vagyok.A vizsgálat után kiderült hogy 13+3.
Nem fogják rád hozni a frászt :wink:

málna2162
 
 


Nekem a doki azt mondta mikor Bálinttal mentem, hogy ha nem lesz jó az eredmény, ne essek kétségbe, mert akkor elmegyünk 4D-re és ott jobban látszódik, hogy fejlődik e az orrcsont vagy sem, sajnos a 2d vizsgálat nem megbízható.
Igen a Barossban az ingyenest kérdezem, hogy hol lehet bejelntkezni

Kép

Kép
andrea001
 
 


nekem a gyereknek 13+1 napon volt 2 mm

Kép
Kép
20100310
 
 


Sziasztok! Megjöttünk a nyaralásból, alig győzöm visszaolvasni a sok infót!! :-)
Málna nagyon jó ez a link, ahol kiszámolja a szűrés irőpontokat!!!
Angie! Őszintén remélem,hogy holnap megnyugtatnak a vizsgálatok és minden rendben van a babával!! Gondolok rátok és szorítok nektek!!!

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Én is imádkozom érted Angie, de szerintem előre nem aggódj.
Az Istenhegyi a legjobb, ez tuti, és nagyon kicsi esélye van, hogy tévednek. Mindent szépen el is magyaráznak.
Nekem a barátnőm tavaly szült ő is ott volt fent. Most fel is hívtam, és azt mondta, hogy a 12 hetesen neki is csak az nézték, hogy van-e orrcsont, de hogy mekkora és milyen azt nem.
Amúgy hallottam már olyanról, akinek Sopronban a 4D-vel mondtak Down-t és az istenhegyin meg kijött, hogy nem az, természtesen egészséges gyereket szült.
A kórházba kapkodnak nem igazán úgy figyelnek meg dolgokat, ahogy kell, ezért jobb fizetni, akkor az a másfél-2 óra, amíg vizsgálnak, vért vesznek, és megbeszélnek veled mindent, az rád fordítják, és a babádra, nem mégy rajtad kívül 20 anyukára.

Nyugi, drukkolok! :)

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Málna, és mennyi lett a nyakiredő?
Andrea: Telszám:
30/30 88 900
www.4dultrahang.com
20100310 hogy is szólíthatunk? Olyan bonyi leírni a számot. Ez a nyaki redő jó érték.
Vendég
 


1,4

málna2162
 
 


Hú, miket írtatok....
Angie, ne aggódj, rendben lesz! Imádkozunk értetek, ne keseredj el!!!

Málna, jó , hogy maradsz :), és nagyon köszi a kalkulátort! :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Heni vagyok bocsi a számokért :roll:

Kép
Kép
20100310
 
 


Mára az egész család beteg lett voltunk dokinál hörgőgyulladásunk van a kisfiam lázas is nekem fáj mindenem kaptam gyógyszert a magas vérnyomásomra naponta kell menni a háziorvoshoz méretni :cry:

Kép
Kép
20100310
 
 


Heni: nagyon korán kezd magas lenni a vérnyomásod, beszélj mindenképpen a nőgyógyászoddal.

Vivi: lehet én vok tök h...e de hogy kell ide bejelentkezni? felhívom őket és elmondom hogy a komplex szűrésre szeretnék menni? és ez tuti ingyenes, mert nekem ez nem jött le az oldalról

Kép

Kép
andrea001
 
 


Sajnos az első gyermekemmel is már 7.héten magas volt és kihúztam a 40.hétig nem volt belőle gondom tudja a nőgyógyászom ő adta a gyógyszert :cry:

Kép
Kép
20100310
 
 


Angie!!!
Remélem most épp alfában vagy és pihensz...és nem a netet bújód, hogy idegesítsd magad :roll:

málna2162
 
 


Itt vagyok!
Köszi, hogy ennyit irtatok, és tényleg nem akarok senkit megijeszteni, vagy beparáztatni. Ezek CSAK az én eredményeim, és még ezek is lehetnek simán negatívok.

Az orrcsontot ilyenkor IGEN, csak megállapítják, hogy van. A Down-kórosoknál ilyenkor még nem látszik, csak később és lassabban növekszik, és mindig kisebb az átlag emberénél. De mondom, én tutira láttam a kis profilján az orrcsontot, kétszer is. Ezért nem értettem, hogy miért mondta a genetikus, hogy bizonytalan benne.

Most jön a legviccesebb része a dolgnak. Megnéztem az Istenhegyi centrum weboldalán az orvosok nevét, és az a doki is ott dolgozik, aki ma nekem csinálta a vizsgálatot. Fel is kell hívnom őket, hogy nehogy megint hozzá kerüljek, mert pont az a cél, hogy más lásson. Akkor mégis csak jól kellett ma lássa, ha egy ilyen profi klinikán is dolgozik, plusz a MÁV-ban. Igaz, ott sokkal komolyabb gépek vannak, DE!!! a tarkóredőt, orrcsontot és egyebeket mindenol 2D-vel néznek. A 4D más célt szolgál. Nekem legalábbis ezt mondták. Itt nem a 2D, 3D vagy 4D a lényeg, hanem a gép felbontása.

Valahogy kezdek pozitív lenni. Úgy érzem, Isten kezében van a dolog, és bármilyen is lesz az eredményem, elfogadom. Ha kell, elengedem, ha kell megtartom.

Szilárdnál egyébként 1,8 volt a tarkóredő, erre tutira emlékszem.

Rengeteg a dolgom, de majd még benézek! És köszönöm az imákat, a rám gondolást.
Vendég
 


Málna!
Aranyos vagy! Alfában dolgozom :wink:
Egyébként már bújtam a netet, és inkább jókat olvastam a fórumokban, hogy nagyra mérték, és a magzatvíz vizsgálat mégis negatív lett. Ez is megnyugtat!

Vivi!
Te az ingyenes 4D mellett megcsináltatod az ingyenes kombináltat a korháznál?
Vendég
 


Épp itt a babanet rendelőben olvastam, hogy 4 mm is mértek már.A többi eredmény negatív lett, a baba egészséges;)
Figyeld meg holnap minden rendben lesz!!Mikor mész?

málna2162
 
 


Szia Heni! Légy üdvözlölve köztünk! :)

Mi a magas vérnyomás amire már gyógyszert adnak?
Császárral szülted az első gyerkőcöt, vagy simán?

Nekem most állapították meg hogy kissé hyperkintetikus a keringésem, és béta lockolót kéne szednem, de mivel nem jó a kicsinek inkább nem kell szedni!
Azt mondta a belgyógyász, hogy max. császár lesz!

Máig nem értem mi az én bajom, mert normálisan nem magyarázta el, és ez igencsak idegesít!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


3 után megyek, hacsak ki nem derül, hogy ugyanaz a doki rendel. Akkor nem tudom, mit csinálok.

Én itt sem számítok jobb tartóredő eredményre, talán a vérvételem jó lesz, és az javít az eredményen, és nem hozzák ki pozitívnak. Akkor majd csináltatok integráltat.

A CRL egyébként 4,7.
Vendég
 


Szia!
Nekem 160/100 a vérnyomásom ez már magas és van gyógyszer amit lehet szedni terhesség alatt Dopegyt a neve ez egy vérnyomás csökkentő.
Az első gyermekemet simán szültem és nem volt semmi gond 1 óra alatt megvolt a gyermekem.
Az elsővel is ezt a gyógyszert szedtem jó volt.

Kép
Kép
20100310
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: