Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Madar, megkönnyeztem a képet is, mondtam páromnak, hogy én is szeretném már Tomit látni! :cry: :cry: Örülök, hogy picilány nyugodtan aludt, kár, hogy a szomszédtól nem tudtál rendesen pihenni.
Látom majdnem mindenkinek vagy rossz éjszakája volt, vagy csak nyűgös nagyon. Vége lehetne már! Én annyira, de annyira szeretnék már egy normális, pihentető éjszakát! Akkor nem is lennék ennyire antiszoc. Komolyan eszembe jutott már, hogy ilyen fáradtan, hogy a csudába fogok szülni. :?: :?: :?:
Időnként felkelni sincs erőm.
Süti én is éreztem úgy sokáig, hogy bármelyik pillanatban, de elmúlt. Most sem vagyok biztos benne, hogy kihúzzuk szeptember közepéig, de augusztusi szerintem nem lesz. Legalábbis most így érzem.
Kriszti, kisAti is biztos azért nyűgösebb, mert anyukája is az. Nagyanyósod nem semmi, tényleg biztos jót akar, de én már a plafonon lenék tőle.
Manó, de jó, hogy Míra az új ágyikóban aludt!
Andi egyedül :( :( . én már nehezen viselem az egyedüllétet, de embereket meg nem nagyon viselek el. Tényleg az lenne a jó, ha párom itthon lenne, de azt nem lehet.
Rita sajnálom, hogy Téges is elért a nyűgösség. :(
Szezso Te nem nyűgi?
Lili éhenkórász nap? Nem segít a Túró Rudi itt a tízórai ideje. :)
Többiek?
T-pk várunk a hírekkel! Petra? Viki? Többiek???
Jó lenne Csunyeszkáról is hallani. Dorka otthon vagytok már?

Én ma kicsit jobban ébredtem, remélhetőleg ezért nem leszek annyira tétlen mint 2 napig...
bex13

Hát, Anyum engem kerek 3 héttel előbb szült (nagyon vizesedett és akkoriban még divat volt vízhajtót adni terheseknek, állítólag az tett be neki), öcsémet viszont néhány nappal túlhordta, kerek 1 évvel később. Én 2800 voltam, öcsém 3900 gramm. Öcsém újszülötten akkora volt, mint én 3 hónaposan. :roll:

És még mindkét szülés előtti nap dolgozott, semmi panasza nem volt a terhességek alatt (csak a vizesedés a végén). Rám semmi sem illik ebből. Pedig jó lett volna olyan aktívnak lenni, mint amilyen ő volt akkoriban. :oops:

Kép

Kép
hgrita

Egy kérdés, tudom soxor volt már róla szó, de a málnalevél teát mikortól kell inni?
Mert megint a dilemma, akkor én most 36+5 vagyok, vagy doki szerint számoljak a 34-el?
bex13

Bex,én a betöltött 36. hét után kezdem el,azaz hétfőn.
Ha te most 36+6,akkor már ihatod :wink:

Kép
v.andi

Madar
Veronika gyönyörű!!!!!
Áááááááááá... nem igazi ez így... nem közvetítetted online a szülésedet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Azért vigyázz magadra! Csak egy nagy hasi műtét a császár!!!!!!
Éneklős szomszéd :roll: :roll:

Hgrita
Valamit enni kell :wink:
Oldalast meg nagyon egyszerű sütni!
Apa elmegy a henteshez, vesz nagyon szép, husis oldalast. Itthon megmossa, összevágja (mégis csak ő a sebész :wink: ). Addig én megtisztítok jó sok fokhagymát. Tepsibe zsír, husi, kicsit megsózni, borsozni, összevágott fokhagymát rá. Kicsi víz alá. Alufóliával lefedni. Sütőbe bedugni. És megsül... :wink:

Tisz
Jó, hogy jöttél!

Astrid, Anna
Intim torma segíthet! Megerősíti a gát izmait!

Vicger
Nyugalom!
Vendég

[quote="vicger"]
írta:
vicgerPeppino, nem már most ilyen jó kislány Veronika, hanem még! :) :):) ez az első napok,hetek beetetős időszaka :lol: :lol: :lol: kívánom Madar, hogy maradjon Veronika jó kislány ;) ;)

Mi már túlvagyunk a beetetésen :cry: :wink:
Imola hajnali 2-kor döntött úgy, hogy most akkor szórakoztassuk egymást... és olyan sértődötten tud kiabálni, ha nem az van, amit ő akar....
Vendég

Andi, hát a mindenkiben Te is benne vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink:
Azért biztos vagyok benne, hogy egész hónapra lesznek izgalmak, betöltött terminusok, lehet még túlhordás is, szóval azért unatkozni nem fogunk :)
Kicsit túlzásba estem, elő szokott fordulni :oops: ;)

Bex, szerintem már mindenki antiszoc :D :D Szülés előtt ki fogod magad pihenni ;) valahogy mindig úgy intéződik fentről a dolog, hogy tökéletes alkalom az adott nap a szülésre :) :) :)

vicger

Mabe :) minek annyit aludni? :D :D :D Jól sikerült a szórakoztatás? :D
Sült oldalas: Anyu és én is úgy szoktuk sütni, hogy jó sok vöröshagyma is meg rá, és meglocsoljuk paradicsomlével.....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm / de régen ettem már :shock: 8)

vicger

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76zt el is felejtettem írni,hogy régen volt szó az ahogy szült az anyja,talán lánya is úgy fog---persze volt ellenvélemény is---,de kiderült hogy nővérem 2 héttel előbb szült,szóval .........,na azért a szept-et megvárom!!!

Édesanyám 4 gyereket szült... Bátyám császáros volt, kiírt idő körül... nővérem 41. héten spontán született... én 42. héten, indítottak... a hugom 37. héten született :wink: :wink:

Kiírt időponthoz képest +- 2 hét az teljesen normális!
Vendég

Vicger
1/2 4 után aludtunk el...
Most csinálok az oldalas mellé egy kis krumplit... aztán ebéd után csicsika lesz... gondolom én :wink:
Vendég

Rita :) én is szept 21-re gyúrok, valahogy az van beprogramozva. Korán lenne még szept eleje! Abban reménykedem (a horoszkópokat olvasgatva), hogy nem csúszunk át mérlegbe! Pedig - mivel úgy gondolom, tudom a fogantatás napját - nagy esély van az októberre!!
Mira nagyon ügyes!!
Mabe :? Az árnyékos oldal, ezt is tudatosítanom kell magamban :) Ja, és itt nem az oldalasra gondolok :lol: :lol:

Kép
lili34

Andi,én igyekszem megvárni,de nem én döntök sajna!!!!

Apa tegnap kezdte és most mindennap beszél Bernivel az iránybafordulásról,bár csak kicsit kéne azt a fejecskét arrébb rakni,de tegnap még tuti rossz helyen volt.Azóta,mondjuk deformálódok rendesen,lehet apának szófogadunk??? :roll: :wink: Nekem meg nem??? :?

HÚÚÚÚ,Mabe remek buli lehetett 2-[size=9] 1/2 [/ size] 4-ig!!! :shock: Fénykép??????

sutimano76

Most hívott a védőnő.Mondtam,hogy ma görcsölök,de tegnap még zárva voltam,azt mondja akkor ideje összepakolni a kórházi cuccot. :shock: Miről beszél azon már rég túl vagyok.
Na,mindegy legalább nem erőltette a még egy randit,megeléxik ha hívom,ha megszültem.

sutimano76

Képzeljétek,azt a régi babakocsit amit kaptam,kénytelen vagyok kiskefével vagy szivaccsal átsikálni,mert ,minden rúd,meg támaszték bele van szegecselve és nem leszedhető a vázról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Hát remek.10 éve még nem volt divat mosni a babakocsi huzatot?????De rendes a nővérem ,mert segít.

sutimano76

Én má' megin' totálkáros vagyok, pedig az éjjel jól aludtam, csak olyan kevésnek tűnik...
Én még tuti nem szülök. Különben én pont szept. 13-át néztem ki magamnak. Még sose szültem vasárnap. Igazán jó buli lenne :wink:

Tegnap én is nagyon vad voltam,még Attilát is sikerült úgy lekiabálnom, hogy kiakadjon és ma folytatódik a "jókedv".

Beatrixnak akartam írni, de majd később, most nincs agyműködésem, lehet, hogy jobb is lenne lefeküdni aludni. Ja, és bocsánat, ezért nem reagálok most külön senkire.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Rita: szerencsére vagy sem, nem hallom tisztán az éneklést, csak pont annyira, hogy ne tudjak tőle aludni. És napközben bezzeg semmi. :roll:
Napocska süt ezerrel, úgyhogy remélem, tényleg naposabban látod a dolgokat. Néhány nappal a szülés előtt én is ilyen félelmekkel voltam tele. Szerintem ez teljesen normális, apika meg biztosan jól kezeli, hogy a vállán sírod ki magad.

Vera: egyedül vagyunk Veronikával. Apáék bármikor bejöhetnek, sőt van még egy ágy és ha apa vagy Julcsi itt akarna aludni, itt is aludhatnának. :wink: Julcsi szeretne egyet itt aludni, mondtuk neki, hogy utolsó éjszaka lehet. :wink:

Kriszti: köszönöm az infókat a tejciről. :)
Hurráááá, bizony, 37.! :lol: ... és már a mai nap felét túl is éltétek. :wink:

Andi: Dani 15 éves már??? Ezt nem is gondoltam volna. Megnéztem a weboldalt, jó lesz ez, nagyon jól fogja magát érezni. Ő most már nagyfiú. :)
Akkor ne csinálj semmit!! :roll: :lol: :lol:

Peppino: igaza van Krisztinek, az első napokat átalusszák :) ... na, nem mindegyik gyerkőc, mert a szomszéd Tomika nem ... de Veronika így marad, megbeszéltem vele, hgy éjjel nagyon rendesen hagyja majd anyát továbbra is pihenni, mert ha nem, akkor egy nyűgös, fáradt anyája lesz. :wink:

Tara: majd a hármaska. :wink: Túl vagytok a kötögetésen? Emlékszem, én hogy imádtam, amikor megvettük az új könyveket és lehetett kötögetni. Szép emléket idéztél fel bennem, köszönöm. :)

Bex: nem soká majd én könnyezem meg Tomika érkezését ... olyan gyorsan megy az idő.

Mabe: hát, igen, hiba csúszott a számításba ... na, majd a következő onlány :) lesz. :lol:
Imolával hogy telnek az éjszakák? Bizakodom még, hogy van olyan gyermek, aki pár nap után is jó alvó marad. Bítass egy kicsit. :) :wink: ... Ahaaaa, már látom a választ. :roll: :wink: Nem baj, akkor is imádjuk Őket. :)

Lili: árnyékos oldal - oldalas összehozása tetszett. :lol: :lol: :lol:

Süti: babakocsi sikálás :roll: :? Nem irigyellek.

Most valahogy nem olyan nagy a pörgés a topicban. Lányok, annyira vihar előtti csendet érzek. Szerintem péntektől majd kapkodjuk a fejünket. :wink:

Megyek én is ebédelni, kis pihi, aztán jön apa. :)

KépKép
KépKép
madar

Anna: a többi nap (vasárnapon kívül) már kipipálva? :wink: Feküdj le és pihenj, kérlek. Ha tényleg szeptember 13-án szeretnél szülni, akkor még kicsit marasztalnod kell azt a lánykát.

KépKép
KépKép
madar

Itt volt a védőnő. Figyelmembe ajánlotta, hogy vanám egészséges gyerekeknek tanácsadás. Lehet oda ismenni.
Minek?
És... szerinte túl sokat szopizik Imola... nem szabadna ennyit cicin hagyni... :roll: (nesze neked igény szerinti szoptatás... vagy a védőnő igényeit kell figyelembe venni????)... Gyerekem a saját ritmusában nagyon jól érzi magát...van, mikor le is lehet tenni... :wink:

Egy haszna volt, hogy itt volt... ajánlotta a tejleadást... lehet, hogy elkezdek fejni... 1800ft/litert adnak... lehet, hogy lenne kistesó gyógyszerekre pénz????? :roll: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Fél9ig aludtunk, utána rohanás a védőnőhöz: kár volt ... ááááá, frászt kapok már ezektől a felesleges köröktől !!! ... nem is részletezem, csak annyit: pisit vittem, és egy vérnyomi mérés volt ... mindez több, mint egy óra a várakozás után (úgy, hogy időpontra mentünk) , a dög melegben, Lillával ... :roll:

Anna, Kriszti, és a többi hisztis macska: fel vagyunk bolydulva, mint egy méhkas, amit Micimackó megzavart ... :roll: :shock: ... én is tiszta kettyó voltam tegnap ...

Szóval: NE HARAGUDJATOK RÁM .... de annnnnyira antiszociális vagyok, minden idegesít: jobb, ha nem is reagálok semmire ... csak olvasok :( ... még szerencse, hogy egyetlen dologhoz: LIllához van türelmem ... semmi máshoz :(

Kép

Kép
bibiesbrumi

Mabe, a védőnőkről alkotott véleményem egyre rosszabb :evil: :evil: :evil: Túl sokat?????? bolond ez a nő! :evil: /az ilyeneken annyira fel tudom magam bosszantani, hogy csuda!!!!!
Letevés: olyan hamar elmúlik ez a babusgatós időszak, szinte pillanatig tart az egész... Utána pedig jön a "tegyél le" időszak 2-3 évesen, aztán az ember azon kapja magát, hogy a gyerkőce azt kéri tőle, h ne kísérje az iskoláig, mert az máááá milyen ;) Szóval, amellett, hogy az első időszak életbevágó az ősbizalom kialakulása szempontjából / ugye itt tapasztalja meg a baba, hogy az anya gondoskodik róla, figyelembe veszi az igényeit/ nem sokáig hagyják magukat babusgatni a lurkók ;)
A védőnő pedig tanuljon tovább, én üzenem. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Tejleadás, hajrá! :)

Bibi
, most jut eszembe a dudálás... legközelebb kérd meg, hogy előtte próbálja ki magán! hülye p...a!

Madar: Tomika anyukája bizti zenepedagógus :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kérdezd meg tőle, hogy lehet e esetleg számot kérni :lol: :lol: :lol: Komolyra fordítva a szót, reméljük már eleget énekelt, s nem prózában fogja nyomni... 8) 8) 8) , hanem ma éjszaka inkább alszik ő is....

Csajok, én ma nagyon hatékony vagyok /hetek óta először/ Kinyaltam a kamrát/spájzt, de fullra, mindent kipakol, letöröl, bepakol, jön a mosogatás, majd a gyerekszobát befejezem ha törik, ha szakad, s a végén pedig porszívózás. Vasalni majd az anyu fog pénteken :lol: :lol: :lol: :lol: addig el kerülgetem én a cuccost :lol: :lol: :lol:

vicger

Madar kérd meg, hogy hangosabban énekeljen! :D :D Hátha jó kis altatódal és elszenderülsz Te is!
Mabe nem semmi a 1800Ft/l. :shock:
Anna pihenj!
Süti nem irigyellek! Enyém kocsi új, de úgy gondoltam majd kimosom azért. Mégsem, be volt csomagolva szépen és belülre úgyis teszek majd plédet meg pelust is. Persze használttal más a helyzet, főleg, hogy hosszú ideje állt. Tényleg görcsölsz vagy csak védőnénit iktattad ki? Mert ha igen, akkor hagyni kéne most a verdát. :wink:
Lili 21-e programozva. :lol: Én a 18-át próbálom, neki is többször mondtam már! :D
Köszi a válaszokat csajok, akkor vennem kell és elkezdem.
bex13

Madar, de jó látni, hogy jól vagytok!!! :) :)
Képzeljétek, Apa befenyített!! Melózik épp, és beszélgettünk az előbb telón, mondom neki, kifőzök egy cumit+egy cumisüveget, egybe is rakom, bele a kórházi cuccosba (bááár nem vagyok cumi rajongó, de ha szüksége lesz rá, legyen ott). Aszongya, meg ne merjem egyedül tenni, ott akar lenni!!! Hiába mondtam, hogy vizet forralok, kicsit beledobom és kész, ő akarja... Ennek már fele se tréfa!! Ja, és már most lenyúlta az esti fürdetést és az esti sétákat. Lehet, hogy össze fogunk veszni a gyereken?! :lol: :lol: :lol:

Mabe... védőnő... a dumájához nincs hozzáfűznivalóm! Naprakész a szakmájából.
Én már 4 hete nem láttam kb, és majd csak akkor jön a dokinénivel együtt, ha megszületett Fruzsi. Látom, nem mindenhol ez a szokás, 36-7-8-ban vagytok és védőnő nyaggat?!
Anna :? Szegény :? Most éjjel én is jót aludtam, egész fél kilencig! Valószínű, hogy megyek és szuszogok kicsit vízszintben, kezdődik az eszmeralda, azon jókat tudok aludni :lol: :lol:

Kép
lili34

Anna, szóval megvadultál.... 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: Szegény Attila ;)

Bibi, hát Te is fiam Brutus? :) dehogy haragszunk :) Azért nyugodtan hisztizhetsz ám itt is :) max mész szülni este :wink: :wink: :wink: :wink:

vicger

[quote="mabe86"]I írta:mabe86tt volt a védőnő. Figyelmembe ajánlotta, hogy vanám egészséges gyerekeknek tanácsadás. Lehet oda ismenni.
Minek?
És... szerinte túl sokat szopizik Imola... nem szabadna ennyit cicin hagyni... :roll: (nesze neked igény szerinti szoptatás... vagy a védőnő igényeit kell figyelembe venni????)... Gyerekem a saját ritmusában nagyon jól érzi magát...van, mikor le is lehet tenni... :wink:

Egy haszna volt, hogy itt volt... ajánlotta a tejleadást... lehet, hogy elkezdek fejni... 1800ft/litert adnak... lehet, hogy lenne kistesó gyógyszerekre pénz????? :roll: :wink:

Ahhh: túl sokat szopizik ... ebben a dög melegben ő nem szomjas ??? ... annyira gázosak tudnka lenni ezek a védőbanyák (bár belőlem most a délelőtti élmény is szól :( ... gondolom, egyik füleden be, másikon ki :):):) .... majd jönnek a huhogók is: ha folyton cicin hagyod, és nem alakul ki REND a szoptatásban, mi lesz később, hogy fogod rendre tanítani ???? ... na, ettől kaptam frászt anno: rendet majd tanul, ha ott lesz az ideje :) ... na, mondjuk nem is pakol maga után, mint Rita Andrisa :roll: :lol: :lol:

Tejleadás: én is adtam le anno: olyan jó érzés volt, hogy beteg koraszülött babákon segíthettem :oops: ...

Csak mondjuk egy tortúra volt az összes vizsgálat, meg a körítés, amit mellé kellett tennem: hoztak fertőtlenítő lemosót, szigorú szabályai voltak a fejésnek, hogy a tej negatív legyen, vagyis átvehető (egyszer sem volt pozitív :) ... Pesten 2 naponta jöttek érte, és hozták a steril üvegeket ... nagyon jól működött ott a rendszer ... bárcsak mindehol így lenne !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezt meg kell osztanom veletek!!!!!

Nagypapa meséli az unokáknak az afrikai vadászélményét:
- Ott álltunk a bozótban, szinte semmit nem láttunk, a puskáink a kezünkben, nézelődtünk erre-arra, hátha látunk valamit! Kicsit kiléptem a fák és bokrok árnyékából, megláttam az oroszlánt, ahogy rámvillannak a szemei és el is indult felém! Próbáltam lőni... nem sült el... és akkor... és akkor.. befostam!
- Hát nagypapa, ilyen szituban ez tök természetes!!
- Ja, nem akkóóó... MOST!

Kép
lili34

Bibi nem baj, sokan vagyunk, voltunk így az utóbbi pár napban! A lényeg, hogy lánykádhoz van türelmed! De időnként írj, tudjuk jól vagy! :wink:
Kriszti, jól nyomod! Hajrá gyerekszoba! :lol: :lol: Én mostam, és kipakoltam sokmindent a spejzból, elmostam és pakolom be a konyhába. Jó éles késeim vannak. :oops: Aztán a fürdőt kéne még kinyalni.
bex13

Kriszti: nem mertem / akartam mondani neki semmit, mert akkor már fél órája ültem a ketyerékkel a hasamon, és semmi nem használt: Lottikám csak durmolt békésen ... jót akart, és abban igaza van: meg kell néznie ébren is ... :roll: ....

hiszti: 28iga dokim külföldön, addig senkivel nem szeretnék összetűzésbe kerülni !!!! :):):) .... és saját magam szerint is most a HP ( =hülye picsa) kategória vagyok) ... de valahol mindig vígaztal, ha sikerül önkritikát gyakorlnom :oops: :lol:

Lili: apuka milyen édi !!!! ... ő is részt akar venni a dolgokban :) ... és kérdésedre: a védőnő a cukor miatt akar látni minden héten vérnyomit mérni, és pisit nézni (tudod, engem a cukrosok nem néznek egyáltalán) ... amit nem is bánok, CSAK ne mondaná el ugyan azt minden héten? szigorú diéta, sómentes étkezés blablabla ... híztam egy kilót: én ezt most a vízre fogom: nagyon durván elkezdtem vizesedni a lábfejemen ... Lillával is így volt az utolsó 2 hétben: addig semmi, akkor meg bepótolva :) ... szóval: én ebből érzem, közeleg az időm :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bex,kocsi már szárad,hát új éppen lett,de remélem valamennyire tisztább hatást fog nyújtani.Mondjuk ez úgyis anyóséknál lesz,mi meg veszünk a barátnétól egy jobbat!!!
Görcsöket gondolom azért érzem jobban,mert már nem szedem a magnesiumot.

sutimano76

Mabe,egészséges rendelésre általában havonta "szokás"menni,de ha nem mész sincs semmi baj.Vannak hófordulós vizsgálatok.Súly,hosszúságmérés,és a doki bácsi megnézi,mennyit fejlődött a baba. A védőbanyád ahogy olvasom,egész nyugodtan visszaadhatja a papírját,mert nincs a helyzet magaslatán.

Brumi,részemről nem haragszom,és adott esetben itt még panaszkodhatsz is :wink: :lol: :lol: :lol:

Kriszti,nagyon fészekrakós kedvedben vagy :lol: Figyellek :wink:

Lili (javítva),banyek,ez a vicc :lol: :lol: :lol: Majdnem bepisiltem,akkorát nevettem!!!!!Apa nagyon cukker!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.08.26 13:30-kor.

Kép
v.andi

Én itt vagyok, és úgy tűnik, még maradok is, 2 in 1 is...
Ha nem jártam volna 2,5 éve már így, akkor most azt hiszem, kicsit aggódnék, hogy mi lesz:
- UH-n lent van már a baba, ezért pl. a fejét pontosan mérni nagyon nem lehet, de a nagyjábóli mérések szerint nem nagy (BPD: 94 mm), a pocija igen (AC: 361 mm), combija egyáltalán nem (70 mm), összességében a gép szerint 38 hét + 1 napos, szóval kisebb a koránál (de a feje tényleg annyira nehezen volt mérhető, tuti pontatlan lett, hogy szerintem csak ez okozza)
- ennek ellenére 3678 g-nak becsülte a gép...
- lepény még mindig I-es.
Viszont ami sokkal érdekesebb, hogy még mindig 2000 a méhszájam. :D:D Hogy lesz ebből így szülés?? :D:D Az jó, hogy az orvosom abszolút nem indításpárti, sőt túlhordásról sem beszélt, szept. 1-én lesz legközelebb CTG, szóval nem aggódik. :D Én se, csak nem biztos, hogy tanévkezdésre Dórával együtt hazajövünk... :D Aztán majd jól meglep a kiscsaj! :D
(Az előző terhességnél egyébként ugyanezt játszottuk, az utolsó pillanatig baba fent, méhszáj zárt, az akkor rossz volt, mert akkor a másik orvos már indítani akart ilyen körülmények között is, pedig úgy látszik, ez adottság nálam. Érdekes is, mert az elsőnél már a szülés előtt 10 nappal 2 ujjnyira nyitva voltam, az utolsónál viszont még a szülés napján délelőtt is csak alig.)

Bocs, hogy semmire nem reagálok, még ebédet kellene főznöm, mosni (tegnap megérkezett a csapat másik fele), a legkisebbem átment mindenérthisztizünkbe...
Én egyébként egyáltalán nem vagyok most az, voltam, meg féltem a szüléstől, meg minden, de most már naok óta tök nyugi vagyok. Pedig teljes rend továbbra sincs, de most nem is izgat, csinálom, amit meg tudok még csinálni, ami meg marad, az marad. A szülési félelmemen meg talán már felülemelkedett a várakozás izgalma. Már nézegettem tegnap is az összehúzódásokat, és komolyan nem az jutott eszembe, hogy hú, majd milyen fájós lesz, hanem épp az, hogy ezek még nem elegek, és legyenek erősebbek, induljon Dóra.
Szóval ezzel azt akartam írni, hogy lehet, hogy csak egy holtponton kell túljutni? (Mondjuk engem nem nagyon macerálnak a családtagok, ismerősök se, így könnyű nyugodtnak maradni, ha azért napi 20-szor hivogatnának, hogy namivanmár, akkor valószínű más lenne.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára astrid 2009.08.26 12:23-kor.

Astrid

Kép
astrid

Helloka lányok!

Megjöttem CTG-ről, minden okés, a babó úgy mocorgott, hogy a Védőnő röhögött, hogy kiakasztja a gépet :D A Mount Everest megjelent a papíron, minden csúcsával :D az én fiam, nem is vártam mást :D

Levette a doki a streptot is, most picit véreztem, de azt mondták, normális. Jövő héten UH, csak még nem tudom, melyik nap.
Méhszáj teljesen zárt.
Tök jó fej volt a dokim, azt mondta, ha bármit érzek, hogy elindul bármi, őt hívjam… én úgy tudtam, a kórházba kell menni, és ők szólnak a dokinak, ha action van… jól esett nagyon.
És a védőnénim is szerencsére aranyos nagyon, még mindig.

Vicger, remélem kedélyek-hormonok lenyugodtak :D
Én csak szept. közepére tervezek szülni, értem lehet izgulni :D

Süti, jópofa hálóingek! Nekem nem pont ugyanezek vannak! Képzeljétek, Apának a legjobban az „otthonka” teszik!! Az eszem megáll :D na, majd abban szülök akkor :D
Ja, és 2 napja sajtos-tejfölös tésztát eszem…….

Scooper, már benn vagy biztosan, de kitartás, minden ok lesz, és ha így a legjobb a babának, akkor meg pláne ne aggódj és próbálj meg türelemmel lenni!!

Én mostanában annyira nem borultam ki, de…
Tegnap jutott eszembe, hogy még soha nem voltam kórházban (kop kop kop) és kicsit tartok attól, hogy milyen lesz... :( ezen paráztam.
Illetve Anyummal néha én is türelmetlen vagyok….. :(

Rita, Andris de édes, hogy így elpakol!!!! Nagy kincs egy fiúnál!
Remélem jobb a kedved!!

Madar!
Hát persze, hogy aggódtunk érted!! És mindenkiért! Ezért is vagyunk egy fantasztikusan jó csapat!!!!
Veronika gyönyörűséges!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hüpp hüpp….És nagyon ügyes, hogy szopizik, meg jó kislány! Baleset előfordul :D
Énekes csaj... furi :)
Valamint ámulok, hogy mennyi energiád még most is!!

Tisz, üdv újra!

Mabe, éjjeli koncert… remélem ebéd után tudtok pihizni kicsit.

Lili :D

Minnyá érkezik a apárom barátja, és festik a figurákat, olyan kíváncsi vagyok!!! Lesz oroszlán, méhecske, zsiráf, nem is tudom, még pár állatka, meg a tájképek, húúúúú

floranan

Madar!

gyönyörű Veronika!

Én ma (is )totál antiszoc vagyok, elegem van az egész emberiségből!!!!
Még mindig a szokásos kérdések?1. Még egyben vagy? én: Miért, szerinted? Már bunkó is vagyok, pedig nem szoktam.2. Biztos kislány? Ilyen csúcsos hassal?Igen, de ha fiú, akkor is kell....
3.És várjátok már? Nem, banyek, erre készülök már 9 hónapja, nem egyáltalán nem várom.... :evil:

Scooperhez hasonlóan én sem érzem magam biztonságban egyáltalán. Eleve ez a pisinézés elhanyagolás, aztán, mikor dokimnak mondom, hogy voltam uh-n és mutatom a leletet, hogy mekkora, közli, hogy akkor már utólérte magát....azt hitte, hogy kicsinek mérték eddig, pedig ezerszer elmondtam, hogy túl NAGYnak mérték eddig.

Ma sürögtem a konyhában: petrezselymes krumpli, rántott pipicici, tejfölös-fokhagymás uborkasali, túrógombóc. Rendbetettem a konyhát, most meg megyünk Balatonra is ismerőshöz....szülés meg nem érdekel,lesz ami lesz.... elegem van (de legfőképpen magamból)
BOCS

Kép
arvaerika

Andi keversz Lilivel. Ő írta a viccet és Ő Apa ari! :lol: :lol:
Süti, akkor jó, ha már kész a kocsi, hamar meg is szárad, megint dög meleg van!
Erika ez a menü.... nyami, nagyon finom külön-külön is, de így együtt.
Astrid, tök jó, hogy nyugi vagy. Legalább valaki. :lol:
Floranan CTG :lol: :lol: Várunk majd képeket a festésről, figurákról.
bex13

[quote="bex13"]A írta:bex13ndi keversz Lilivel. Ő írta a viccet és Ő Apa ari! :lol: :lol:

Nem keverlek,csak szőke voltam,Bocsi :oops: :oops: :oops: Annyi mindent olvastam,és összekutyultam.Ne hari!

Kép
v.andi

Erika, mindenki monnyon le! Főleg az emberiség! ;) Egyébként teljesen megértelek....
Valahogy ilyen dokkeres beszólások után az embernek az az érzése, hogy egyik fülén be, másikon ki amit mond neki a kismami... :? s ez bizony nem épp bizalomfokozó tényező....
ami a bunkóságot illeti, egyáltalán nem vagy az. S tudod mondják, hülye kérdésre hülye válasz. Aki pedig meg enged magának ilyen szintű ostobaságot, hogy várjátok e, hát ne csodálkozzon ha nem bájologsz vele ;)
A Balcsi miatt kicsit irigy :) :)

Astrid
, tetszik ez a hozzáállás! :) :)

Flora, képeket is kérünk ám!!!

Bex
, Te is lógsz még képekkel, ejnye-bejnye!! :)

Engem most hívott azanyám.... asszem lesznek azért gondok, ha beteszi a lábát hozzánk pár hétre... ugye a srácok egész nyáron nála, szabadon és elkényeztetve.... itt meg azért a szülői kontroll meg van, már előre utálom a szitukat, mikor majd meresztgeti a szemeit egy egy általam kijelentett tiltásra, vagy bármire 8) 8)
most pl azt mesélte, h Gergő talpát körömkefével igyekeztek viszonylag tisztává varázsolni... 8) 8) Mondom neki, h nálatok nem ismerik a cipő/szandi nevezetű tárgyat???? Erre ő: minek,ha lehet mezítlábazni is... Persze jót tesz a tappancsoknak, s úgy általában is a mezítlábas közlekedés, de asszem az uccsó pillanatban jönnek haza ezek a minivademberek....
Anyámnak is mondtam, h le kell majd fektetni pár írott, és íratlan szabályt, hogy ki miben kompetens az együtt töltött idő alatt. 8) 8)

vicger

Atinak nagyon khm... empirikus napja van ma....
kezdte ugye reggel a szekrényfejeléssel... folytatta azzal, hogy kipakolta az ásványvizes flakonokat, rájuk állt, elborult velük, lefejelte a falat... következő: kihúzta a fiókot, majd lefejelte a sarkát... utána kiment az erkélyre és magára rántotta a nagy hibiszkuszt.. majd kb 15 perce mellé ugrott az ágynak.... 8) 8) 8) 8) 8) 8) Egyébként cseszik aludni.....

vicger

Erika,teljesen megértelek.Ezekben a hülye kérdésekben az a legbosszantóbb,hogy semmi más nem érdekli az embereket,pedig annyi olyan kérdés lenne,amire szívesen válaszolna az ember jelen állapotban.De nem.Ezeket csak ez érdekli.Az,hogy jól nézel ki,vagy de csini vagy,ilyet nem nagyon hall az ember.

A férjem csak röhög rajtam.Hétfőn este el kellett ugrania vhova váratlanul,és megkérdezte,elkísérem e.Én mondtam neki,hogy nem,mert elegem van a fasz kérdésekből,és felsoroltam neki kábé tizenötöt.Első 10 helyen azok,amiket már Ti is elsoroltatok.Nálam még előszeretettel jön az a kérdés,hogy hány kilót híztam.

Kriszti,hát ezek szerint Atinak sincs jó napja,Szegénykém,jó sok "baleset" érte ma.Ide -oda koppan.Holnap már lesznek a nagyok :wink:

Kép
v.andi

Ki rutinos német ebay???Én inkább angol,nem érteni német.
Brumi???

Kép
v.andi

[quote="v.andi"]K írta:v.andii rutinos német ebay???Én inkább angol,nem érteni német.
Brumi???

asszem Astrid használja a németet.

sutimano76

Kriszti :lol: :lol: Ati nagyon kemény (fejű) :lol: :lol: :lol: Meg tudod állni, hogy ne röhögjed ki? :lol: :lol:
Most, hogy végigolvastam, értem Andinál a zárójeles javítást :) Rá se ránts, örülök, h tetszett :lol: :lol: Engem is a hízással cseszegetnek, hogy semmi nem jött rám, mostanában kezd idegesíteni. De nem is igazán az... amikor megkérdezi valaki, mennyi van még, elmondom, találkozunk X nap múlva és újra megkérdezi, X nap múlva megint... nekem ez a gáz, szívesen elhajtanám anyukájába, hogy ha nem érdekli annyira, hogy megjegyezze, akkor minek kérdezi????
Az előbb leesett a cukrom (5,3) :lol: :lol: Kénytelen voltam csinálni egy vödör tejbepapit... fele már a pocakban. Igaz, hogy szétégettem a szám, nyelvem, de biztos finom volt :lol: :lol: :lol:

Kép
lili34

Andi drága mi kéne?

Kép Kép
manósziget

Úgy látom anyu mindenkinél idegesítő. Vagyis nem is, mi vagyunk türelmetlenek. Én szinte minden másnap bocsánatot kérek, mert mindennel felhúz. Kb. kétszer beszélünk naponta telón, és ha szimplán hívom, nem veszi fel, na attól már a plafonon vagyok, jól le is cseszem érte :? :? :? elég gáz, szegény már meg sem mer szólalni lassan :) Egy jó nagy bunkó lettem :) Régebben mindig azt mondtam, tudod, anya, a gyerek beszél belőlem :lol: :lol: Nekem is ő fog segíteni az első időkben. Előre rettegek, remélem a bugerságot is megszülöm, mert, ha bent marad, isten irgalmazzon mindenkinek :lol: :lol:
Ja, és Flora, Apáék nagyon ügyik, majd kérünk képet!!!

Kép
lili34

Jó reggelt!

Most ébredtem :-D

Manó: akkor Míra nagyon ügyi volt az új ágyikóval :-) és gondolom azóta rájöttél, de ma is durva meleg van már...sajna...

Süti: mióta leírtad, hogy "friss kenyér", azóta nem ment ki a fejemből...én is lementem a boltba. Összevásároltam mindent :oops: pékáru, csoki, kóla...a végére hülyülök meg állítom, ezeket most kiló is literszám tudnám nyomatni :roll:
Babakocsinak pucolásnak neki is álltál? Ja, most látom, hogy már szárad :-D

Lili: szóval tényleg igazad volt, éhenkórász nap van, most ettem egy vaníliás csigát, és már azon agyalok, mi lesz a következő, amit elpusztítok :-D naaaa, én is mérleg vagyok, mi a baj velünk? :wink:

Rita: igazad van az Uh-val kapcsolatban...én is akarok...remélem csinálnak holnap a kórházban...

Bex: de, Szezso is nyügi néha... :lol: de ma valahogy jó napom van. Lehet vihar előtti csend :roll:

Kriszti: nekem is eszembe jutott, hogy lehet, mindenki gyorsan megszül szeptember első 2 hetében :-) ki tudja...
Bocs, de olyan jót mosolyogtam az Atis részen...ahogy leírtad, én elképzeltem, persze így sorban egymás után :-D

Anna: szept.13-án van a házassági évfordulónk, szerintem szülésre is szuper nap :lol:

Madár: napközben azért nincs éneklés, mert akkor pihenik ki az éjszakai műszakot :-D mikor mehettek haza?

Brumi: sajnálom a védőnős várakozást...kitartás! :-)

Astrid: jó, hogy minden oké :-) és tényleg nem lesz kicsi baba :-)

Floranan: eggyel ezelőtti CTG-n enyém baba is ki akarta rúgni a ház oldalát :-D először csak a műszert piszkálta, aztán jött a pocakderbi :-D ezek a fiúk!!! :-D

Mabe: lehet, ez csak egy kivételes éjszaka volt...legalábbis reméljük a legjobbakat :-)

Erika: a kajás részt nem kellett volna elolvasnom... 8) Amúgy kitartás, lesz ez még így se!!!

Különben felmerült bennem, hogy holnap lehet, még be is fognak fektetni a kórházba :roll: szerintem nálunk legkésőbb jövő héten baba lesz...aztán meglátjuk. 8) na, megyek egy kis tatarozásra a fürdőbe...már amit ez a gömb itt a testemen megenged :-)

SzezsoKép
KépKép
szezso

Sziasztok!

Vagyok én is, csak eddig olvasó (és persze közben mindent elfelejtő :oops: ) üzemmódban :)

Látom mindenki hisztizik :lol: Én most viszonylag nyugi vagyok, a mai napot úgy fogom fel, hogy asszonyok milliói várnak arra a világon, hogy átéljék ezt a csodát, amit most mi, és inkább örülök a pocakbabámnak, mint, hogy ma hisztizzek :)

Aztán persze lehet, hogy majd holnap bepótolom :lol: :lol: :lol:

Madar, éneklős szomszéd :?
A sebed nem fáj nagyon? Ügyes volt a dokid? Ja, és mikor mehettek haza? Itt is ki kell várni a négy napot?
Vigyázzatok magatokra, nagy puszi Veronikának is :!:

Lili, jó volt a vicc :lol: :lol: :lol:

Kriszti, bocsi, tudom nem szabad ilyenkor nevetni, de elképzeltem édes kis Atid, ahogy csetlik-botlik a lakásban :)

Szegény anyuval én is néha összekapok, szerintem azért, mert tudom, hogy neki bármit mondok megbocsájt. De persze azért ezzel nem élek vissza, igyekszem nem ultra bunkó lenni, de nem mindig sikerül.

Múltkor azon vitáztunk, hogy majd csak kis réklit adjak Nikire, én meg mondtam, hogy elég az a három ami van, majd kitapasztaljuk, hogy mi jön be jobban, és majd én eldöntöm, hogy miben lesz a lányom.
Ja, és szegény aranyos 89 éves nagymamám, elkezdte simizni a pocakom a hétvégén, de én annyira nem szeressem, ha eszméletlen gyors tempóban körkörösen nekiesnek a pocónak (amúgy sem szeretem mástól a pocaksimit, de azért a közeli családtagok mások), és rászóltam nagyira, hogy lehet simizni, de szép lassan, érzéssel :)

Flora, de jó, akkor nemsokára kész lesz a festés :)
Figyi, azt akartam még írni neked, hogy szerintem ne várj rám az anesztes időponttal, mert én jövő hét hétfőn megyek dokihoz, utána lesz valamikor vérvétel, és majd rá egy hétre lesz eredmény kb., amit vinnem kell a klinikára az anesztes amb.-ra. Addigra meg már lehet, hogy szülünk is :lol:
nem szeretném, ha miattam kicsúsznál az időből.
Vendég

Manó,köszi,írtam privit :wink:

Kép
v.andi

Lili Kép leesett a cukrod....látom a végére Te is belejössz.Még a végén hiányozni fog nekünk a diéta.Enyim cukor is leesett,én toltam egy jégkrémet :wink:

Szezso,e gyárts elméleteket,nem fektetnek be Téged sehova Kép Kép Kép

Kép
v.andi

Nekem aztán jó vacak napom lett. A tegnapi kötekedős kedvem mára megmaradt. 8) Míra kikészített teljesen de. a városban. Szinte semmit nem fogadott szót... a bankban is csak rohangált össze-vissza, meg mindenhova bement. Már égett a fejem. Aztán meg örökösen elszaladt mellőlem az utcán, nem akarta megfogni a kezem.
A főtéren van szökőkút... pár hülye nem idén barnult gyerek bent pancsolt ruhástól... az én lányom is természetesen akart utánuk menni... volt ám hiszti... Aztán meg mire odavonszoltam a buszhoz... leizzadtam rendesen és úgy görcsölt a hasam, mint a csuda.
Erre szállunk fel... nyolcmillióan... épp akarom lyukasztani a jegyem (egyik kézben jegy, másikban táska, meg szatyrok... Míra meg csak úgy egyedül... mert 3. kezem nincs) a kretén sofőr már indult is... a sok utas meg csak ült, mint a bálám szamara... Míra meg a hirtelen elindulástól kicsit neki"esett" egy öregbanyának, aki erre el kezdett sipákolni, hogy jaaaj pont a lábamat kellett megrugni. :twisted: Mondanom sem kell míra olyan 11 kiló ha van és nem esett el csak nekilökődött kicsit. Erre az agyvizem hirtelen úgy felforrt, hogy a lila köd az mindjárt rám szállt és legszívesebben felrugtam volna, de csak annyit mondtam neki, hogy örüljön neki, hogy nem én estem rá, mert azt biztos megérezte volna. :twisted: :twisted: meg mondom itt mindenki olyan segítőkész, hogy segítenek felszállni egy terhes anyukának meg egy 2 éves kislánynak. :twisted: na erre egy öreg bácsika felállt és mondta hogy üljek le... de bezzeg a többi p...a az csak lesett. :twisted:

Ezt a jó hangulatom meg tetőzte, hogy Míra az istennek se akart elaludni... gondoltam ha jön anyósom (fél 3-ra ígérte magát), akkor bevonulok a hálóba és alszom, mert ha nem akkor estére már nem lesz sem Mírának sem Ákosnak anyucija. Szerintetek ideért már???? Ba....a meg. Már bocsánat a kirohanásomért, de mára valahogy nekem is qrvára elegem lett mindenkiből....
Sztem van vmi a levegőben :roll:

Kép Kép
manósziget

Csak bejelentkezem,hogy életjelet adjak magamról.

Nagyon nehezen viselem ezt a rohadt meleget,élni sincs kedvem.

Amint egy kicsit jobban leszek reagálok,vagy legalábbis megpróbálom.
Vendég

csajok,ti azért vagytok ennyire ingerültek,mert túl sok emberrel taliztok.Hála az égnek én nem nagyon,és így kérdésből kevesebbet kapok,ezért nem idegelem magam!!!!Zárjátok ki a külvilágot!!!!!Ha valaki nem akarok beszélni(szomszéddal,mikor locsolok,akkor visszem a telóm és úgy csinálok mintha telefonálnék!!!! :oops: De bejön!!!

Szezso,hát csak pár órás kenyeret sikerült vennem,de fincsibb volt,mint a 3 napos!!!Csoki kóla nálam is így a vége felé játszik,sztem tartalékolja a szervezet az energit belőle.
Babakocsi megszáradt!!!!!!!!!!!!!!!
Pociképet raktál már fel?????????????????????Nagyon kéne,mert marha kíváncsi társaság vagyunk,látod Madar szinte a szülőszobáról tudósít!!!!!!!!!!!!

Erről jut eszembe,remélem hamarosan jelentkezik Timi is,már nagyon hüppögnék egy babafotón!!!Bár írta,hogy csak kérdéssel jön!!!!

Floranan,sajtos-tejf.tészta 2 napja,ma már cseréld le carbonarasra!!!!

Kriszti,kisAti nem semmi lehetett! :lol: :lol: Bocs de ha elképzelem nekem is muszáj mosolyogni,remélem nem ütötte meg magát nagyon!!!

Ma bajom van a meleggel,úgy izzadok mint egy ló,pedig eddig nem volt ennyire probléma,na ha jól láttam reggel akkor vasárnap már csak 25 fok lesz!!!!!

sutimano76

Sziasztok,
bocs de most nem reagálok - de legalább elolvastam mindent - azt hiszem :wink:

Haza engedtek, még nyíltam egy picit, az egyik baba még lejjebb ment, fájásokat már bőven mutatott a ctg (100 felettieket).
Péntek reggel 8-kor burkotrepeszt a doki, ha addig nem indul be.
Azt hiszem örülök is neki...

Ha van erről tapasztalatotok, akkor írjátok le, de kérlek most csak a jókat - ha van rossz, azt majd csak a jövőhéten osszátok meg velem.
Akkor megijedtem egy picit, most fáradt vagyok, aztán, hogy péntek reggel mi lesz még nem tudom...

t-pk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?