Új privát üzeneted érkezett!

ÁÁ csajok ilyeneket ne emlegessünk, mert ilyenkor borzasztó ideges leszek.

Nekem mondjuk a kis újszíves Laráért szakad a szívem állandóan, annyira hasonlít Lillumra. Belehalnék a bánatba, ha ő lenne ilyen beteg :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Ronci, te jó ég! Abba bele sem mertem gondolni, hogy valaki ilyet is tapasztal a való életben közülünk. :shock: :shock: Komolyan mondom lányok, nem tudom, hogy az ilyen eseteket mire lehetne fogni. Az emberi butaságra? felelőtlenségre? Vagy mire :?: :?:

Kép
Kép
molmar

Na lányok írtatok annyit!!

Kaja: én nem kívánok semmit. És mindentől rosszul is leszek. Akárcsak Bea, a kenyér a fő ellenség. Pirítva még csak hagyján... A főtt kaja lemegy. Sajna a nyers zöldség-gyümi se. Ezért eszem az Elevitet rendesen. Alapon tök édesszájú vagyok, most semmi. Szerencsére. De tegnap nagyon kellemetlen volt, jó kis rókakoma...

Na, ma végre elmentem laborba. Elvben soronkívül előremehetnénk mi kismamák, de csak 1!!! ablak volt. A többi 10 előttem semmivel se kevésbé nyomorult, mint én. Hát ácsorogtam. Aztán a vérvevő néniknél is. Összesen majd 1 órát. Szegény vámpírnéni nem győzte szortírozni a beutalóimat, kémcsövecskéket, leletkiadási info-kat. Volt ott vérkép, vércsoport, hepatitis, toxoplazma és még AFP is. De le a kalappal, olyan finoman szúrt, mint az álom. Igaz véradó vagyok, így nem annyira kényes, de jólesett, hogy nem kellett fájnia.

Nálunk csak az integrálthoz adnak SMS-es kódszámot, a kombináltat 2 hét után egy flancos papíron adják ki. Párom kijelentette, hogy "úgyse veteted el, akkor se, ha baja lesz" és igaza van. Tehát a 15 ezres integráltat meg a másfél órás utazással járó Genetikai Tanácsadót töröltem a programból. Megelégszem a "normál" vizsgálatokkal.
pammut

Pammut, Neked már most levették az AFP-t?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Duphaston. Nem tudom ki kérdezte. A kórházban nekem is ezt nyomták, a dokik a 12. héten állították le, de az egyik azt mondta, hogy a 12-16. héten folyik az átállás a sárgatest termelte hormonról a méhlepényire, így szerintem, ha a 15. héten állsz le róla az semmi károsodást nem fog okozni. Különben is ott az a hormon, egyszerűen csak felesleges többet bevinni, mert van elég.
pammut

Tényleg hogy vehetnek AFP-t ilyen korán. Ez hülyeség a részükről...
Vendég

Én nem Duphastont hanem Utrogestant szedtem Lilluval, mind a kettőről folyamatosan a 12. héttől kell leállni. Nem hiszem, hogy pár nappal tovább szedett gyogyo olyan nagy galibát csinál, mindenesetre az orvos jobban is figyelhetne :?

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri! Alighanem nekem is változik majd legalábbis a kiírás dátuma, mert a kórházban minden héten az UH alapján következetesen "megöregítették" a babát vagy egy héttel, de nem tudom mire módosítanak. Majd ha a jövő héten elmegyek a dokihoz kiderül.
Ja, Bea. Ilyen vírusom nekem is volt csak én a megfázásossal kezdtem és hasmenésessel folytattam. Annyi "szerencsém" volt, hogy mivel kötelezően 24 órát feküdtem 2-3 nap alatt el is múlt. Remélem Te is a végére érsz hamarost. Egy kisgyerekes anyuka igazán nem ér rá betegnek lenni.
pammut

Pammut, köszi az infót a duphastonnal kapcsolatban!

Kép
erusverus

hasmenésem nekem is van, szinte mióta hazajöttünk - nem árt az a babának?

boruska

látom megint termeltetek... kicsit nem figyelek oda, és már oldalakat olvashatok vissza... :)
Ronci emlékszem erre a történetre, és arra, hogy akkor is nagyon megrázott. Az ilyen embert sortűz elé állítanám az tuti... áááá na midnegy, szót sem érdemel.

Kaja: hát szinte minden jöhet, semmitől nem vagyok rosszul, és nincs is amit kívánnék, viszont a mennyiség sosem elég... kaja után 10 perccel már megint tudnék enni... elképesztő. Persze nem teszem, de a mekis kaja gondolatától most megint beintult a gyomrom... :)

Fiú-Lány... hát még mindig kislányt érzek, az is jött ki a naptár szerint, és ha így lesz, Kitti lesz.

Nóri,
ezt be is tudod írni, és kijavítni 29-re az éveim számát... hiába no.. én is öregszem. :)
Ja amúgy én is a Jánosban fogok szülni, mint Kakti... megyünk egyszerre... :) Remélem.

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nóri, beírtam a fiú-lány dolgot is. Ti milyen naptár alapján néztétek a baba várható nemét? Nekem van Kismamás kínai naptáram, de akkor ugyanazzal nézném, amivel ti. Mailban küldöm.

Gyors reagálások: (amikre emlékszem... :oops: ) Mekis kaja-párti vagyok én is, Elevitet szedek még mindig, de gyakorta elfelejtem, most mellé vasat is kaptam, abban van folsav is. Nem kaptam listát, hogy mikor milyen vizsgálatra kellene mennem. A kombis értesítést sms-ben kaptam. És én sem értem, hogy nem lehet észrevenni a várandósságot. Szülés várható időpontja én számításom szerint febr. 19., dokié szerint 17-e, védőnő meg 21-et írt be...

Voltunk ma szemészeti kontrollon Borival, minden rendben, bár nehéz volt vizsgálni, mert mindig csak az egyik szemét nyitotta ki. :lol:

Immunerősítő: mi nem használtunk, alapból sokáig kapott vitaminokat Bori (Vitacolan majd Lenkei), de nekünk a Vironal cseppeket ajánlották. www.energy.sk oldalon megtalálni.

Most ennyi jutott eszembe, megyek, mert pelenkázni és etetni kell a kisasszonyt.
ktc

ktc

Nem az AFP levétele volt korai nálam, hanem a vonalzóm nem stimmel és nem érzek erőt magamban a javítgatására. Az UH-k tanusága szerint már 15 hét + 2 napos vagyok és nálunk a 15. héten veszik.
Baromi hányinger, lüktető fejfájás és ma van a 39. szülinapom. Nem valami vidám. Azt hiszem mindjárt futok, találkozóm lesz a rókával... Már megint.
pammut

Pammut, sajnálom hogy ilyen vacakul telik a szülinapod, de azért nagyon sok boldogságot kívánok és azt hogy a babavárás ez után következő része problémáktól mentesen teljen!
Párod ma kicsit kedvesebb már?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Senkinek nem kívánom amit most átéltem! Most jövök a lakógyűlésről, rosszabb mint egy egész hétvégés ügyelet! Arról kellett volna szólnia, hogy panelprogrammal felújítanánk. Akkora tahókkal lakok egy házban, hogy az leírhatatlan. Csak a k...a....-ozás, meg "maga fogja be a száját" meg hasonlók mentek, semmiben nem tudtunk megegyezni. Mepróbáltam elmondani én is a véleményem erre egy nagypofájú vén f.... lehordott mindennek, meg hogy takarodjak onnan és különben se szóljak hozzá...stb. :shock: :x Úgy fel idegesített, mint már régen semmi! GYorsan ott is hagytam az egész sz*rságot, de attól tartok későn. Mire hazaértem, úgy remegtem az indulattól, mint akit a hideg ráz, csak kapkodva tudtam levegőt venni és begörcsölt a pocakom. :( Megittam egy fél pohár vörös bort, gondoltam az a korty alkohol kevésbé árt Pocakmanónak, mint a sok stresszhormon, amit most felé küldök... Kicsit már jobb, főleg hogy kiírhattam magamból. Az is tuti hogy soha többet nem megyek lakógyűlésre. Legszívesebben most elköltöznék. :cry:
zuzmooo

Pammut! A nehézségek ellenére nagyon boldog szülinapot kívánok neked!

Zuzmooo, szegénykém, remélem, már megnyugodtál. Tudom, milyen idegesítő, amikor tenni lehetne valamit, de a többi hülye ember miatt meghiúsul. Te most csak magatokra gondolj!
ktc

Sziasztok!

Látom rá akarjátok szoktatni a jónépet a rendszeres olvasáshoz :D :wink: Olyan sokat írtatok, h alig győztem visszaolvasni :D

Pammut BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Kép

Nekem holap lesz :D :D :D

Amire emlékszem arra reagálva:
Én nem szedtem semmilyen terhesvitamint, csak folsavat, magne B/-ot és tardiferont az elején, de mivel hullik a hajam így ezt most újból kezdem :D . Az utrot a 12.héten kezdtem csokkenteni és 1 hét alatt 0-ra redukáltam.
Nem tudom elképzelni, h 1 már szült nő ne vegye észre, h terhes...
Minden féle kaja jöhet evés után 15perccel is :roll: :oops:
A kombi eredménye nekem is sms-ben és rögtön nézhető
Szerintem febr 6-án, doki szerint jan. 30-án, védőnő szerint jan. 20-án szülők :roll: ......szerintem végül a gyerek dönti el :D
A Jánosban szülők mint Kakti és Barbi.

Zuzmoo, ne idegeskedj a h...e gyűlés miatt, szerintem, mosta terhesség alatt inkább a párod vegyen részt ilyeneken.

Nóri küldök privit a többi adattal.

Kép
csipike09

Sziasztok Csajok!

Megjöttem a doktorbácsitól. Képzeljétek 5 órára voltam hívva és elfelejtett behívni. Pfff. Úgyhogy most értem haza. Akkor írom amit tudok:

Egy élő embrió
CRL: 76 mm
BPD: 24 mm
NT: 2mm
Szabályos 4 üregű szív, orrcsont ábrázolódik, szabályos 4 végtag, normál echogenitású belek.

Csak ez utóbbit nem értem, de amúgy minden rendben. A vérvételre holnap megyek aminek az eredményét majd a következő vizsgálaton tudok meg ami szeptember 22.-én lesz úgyhogy addig lehet várni. :?

Sajnos képet nem tudok felteni, mert videót csinált és abból én nem tudok képet csinálni... :shock:

Pammut nagyon sok boldog szülinapot!

Reni

bellerreni
Eger

Na, lassan megnyugodtam.

Pammut SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :D

csipike Boldog Holnapi Szülinapot! :)

Reni: gratulálok a szép eredményhez! (az echogenitás az anyag ultrahangot visszaverő tulajdonsága)
zuzmooo

Pammut: Kívánok Neked sok boldog szülinapot!

Csipike! Neked is megelőlegezem a szülinapi tortát!

Reni! Örülök, hogy minden rendben van a babóval!

Zuzmoo! Ne idegesítsd magad az ostoba lakótársak miatt! (Sajnos nálunk is ez a helyzet, csak már legalább 4-5 éve, így nem is járunk lakógyűlésre. Részben miattuk is húzódik már a lakásfelújítás, de most a baba miatt nincs értelme várni.) Gondolj a picikédre!

Kép
Kép
molmar

Meg jöttem. Nem tudtuk meg a nemét, mert a lábait keresztbe tette. Képet kaptam, de nem látszik annyira rajta a baba. Vett le a doki cytológiát és kiderült, hogy van egy méhszájsebem! Eddig ezt nekem senki nem mondta és nem is tudom, hogy mitől alakulhatott ki. 2 hét múlva mehetek a genetikai uh-ra, de javasolta hogy Hajdú Krisztinához (ha van rá 12.000 Ft-om) az Istenhegyi útra menjek, mert ott sokkal jobb a gép. És akkor már kapnánk 4d-s uh-t, dvd-t és képet is. Majd meglátjuk, hátha Tamás a szülinapi pénzét erre szánja. A cukrom ma egész jól alakult, bár reggel sikerült 1 egységgel többet beadnom az inzulinból. Azt hittem, hogy nem nyomtam be tövig a gombot, pedig csak véletlenül átkapcsoltam 1-esre mikor kihúztam. Mindegy, jó volt a cukrom.

Gyerekek, ezekkel a kajákkal most kínoztok. :) Bár én ezeket most nem kívánom, de a gyümölcssali jöhetett volna.

csuppancs: Én sms-ben kaptam meg a kombinált-teszthez a kódot és rögtön meg lehetett nézni.

erusverus: Én is tovább szedtem az utrogestant, talán a 13. hétre hagytam abba.

ézsóné: Irigy vagyok a babamocorgásra. A dokim ma kérdezte, hogy érzek-e már valamit és mondtam hogy még nem. :( Csak azt nem értettem, hogy a diabetológus ráírta a zárómra, hogy magzatmozgás érezhető. Ő megnyomkodta a hasamat és ő érezte volna? Bár sok mindenben összekeverte a 30 hetes szobatársammal.

zuzmooo: A madártejbe a tojássárgája és a tej már sűrű és a fehérje hab pedig benne fő. Én is nagyon kívántam, de most van vaníliás szójás italom. Ebben kevesebb a szénhidrát, mint a tejben. Én már nem járok lakógyűlésre, pedig nálunk nincsenek ilyen tahók. Csak sokat beszélnek és mindig későn végzünk. Nálunk már kész a panel plusz.

pammut: A rosszullétet sajnálom és boldog szülinapot azért.

bellerreni: Szép méretek, nekem nem emlékszem hogy nézte volna a doki a baba beleit.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky! Annyira reméltem, hátha Te már megtudod a babád nemét :?
Ezek szerint várhatunk bő 2 hetet... :cry: Mindegy, egyszer úgyis megtudjuk mindannyian, csak drukkoltam, hogy az elsők között legyél!

Kép
Kép
molmar

Teljesen keresztben voltak a lábai, nagyon kis szemérmes. :) Remélem a genetikain meg tudja a dokinéni mondani, pláne ha a 4d-sre megyünk. Még nem döntöttük el.
vicky79
Budapest III. kerület

Molmar!

Nekem lehetett kukkolni tegnap, szóval ha jó helyzetben van, simán láthattok akármit. De ugye ilyenkor inkább az egyértelmű, ha van valami. Ha nincs, az olyan, mintha nem látnál. De nálunk is csak annyit mondott, hogy csíkokat lát (én is láttam) és ez kislányra utal, de úgyis megyek még, majd megnézzük később.
Vendég

Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a kínai naptár előrejelzéseit mennyire igazolja az UH és persze a valóság, amikor megszületik a babó. Nem lehetne erre valami statisztikát csinálni? :o Mit szóltok hozzá?

Kép
Kép
molmar

Én már csináltam erre statisztikát. :oops: :roll:
Többek közt erről szól a tábla 2. oldala, hogy lehet-e hinni a nép babonákban, kínai naptárban...stb
Vendég

Pammut: szinten boldog szulinapot a reszunkrol is!

Midwife: eloben is bunko. Eleinte nem tunt annak, mert mosolyog. De a vegere faszkalap lett. Nem volt hajlando semmit sem megnezni a vernyomasomon kivul, se cukrot, se feherjet, se semmit. Majd ot het mulva, addig ugy sem lesz baj. :?: :?: :?: :roll: :roll:
Es eletemben eloszor ugy ereztem magam, mintha penzert szulo kisebbsegi lennek. szerintem siman azt hiszi, hogy aluliskolazott, fogamzasgatlast nem ismero no vagyok, azert potyogtatom a gyerekeket. Nem mondta, csak ereztem.
A vegen ugy bucsozott Kristoftol, hogy: "Elvezd ki, hogy van anyukad, mert hamarosan annyi ideje sem lesz, hogy rad nezzen."
Legszivesebben raboritottam volna az asztalt, de mivel asszem meg sokaig kell "elveznunk" egymas tarsasagat, igy inkabb roviden, tomoren a tudtara adtam, hogy bunko es bebasztam az ajtot magunk mogott. :twisted: :twisted:
Vendég

Ez az Annácska!! Ne hagyd magad azért,mindent ne nyelj le...

Edit

Kép
ézsóné

Csajok!

Ti hogy álltok szőr ügyileg? :oops: Nekem Lucával mintha elmúlt volna, pedig a gyapjas mamut hozzám képest bőregér. Valahol azt olvastam, hogy a lány babák szőrösebbé tesznek, de sztem pont az ellenkezője. És most a januári topicban olvastam egy lánynál, hogy ő a fiaival szőrös volt, most meg alig.
Szóval nálam most ez is stimmel, kezd kevesebb és vékonyabb szőröm lenni és az is lassabban nő.
Lehet kérdezni, Nálatok mi a helyzet?
Vendég

Jó reggelt! Azt hiszem áttérek a hajnali levelezésre, mert ilyenkor van a legtöbb energiám és még a hányinger se kínoz.

Nagyon-nagyon köszönöm sok szülinapi jókívánságot, igazán jólesett, pedig nem is azért írtam...

Csipike: Boldog Szülinapot!

Zuzmoo és Ananácska: szerintem kár más hülyesége miatt magatokat büntetni. ŐKET úgysem zavarja, sajnos Nektek meg árt. Szegény Bea viszont kénytelen elviselni azt a rosszindulatú nyanyát, aki alighanem gyermektelen aggszűz vagy nem tudta megadni a saját porontyainak azt, amit a Te fejedre olvasott. Gondolj legközelebb ilyenekre és mosolyogj rá szépen. Hátha legalább úgy bosszantja ez, mint Téged az ő sértő szavai :wink: .

Baba neme. Hát a szonográfus hölgy már kétszer vmi fiúcskát emlegetett, de egyszer csak vmi szöszt látott, ami lehetett köldökzsinór, másodjára meg a fejecskéjét találta fiúsnak :-). Pedig a házi közvélemény kutatás azt mutatta, hogy Apán kívül mindenki kislányt szeretne. Sajna nálunk az UH vizsgálón lógó tájékoztató szerint a 18 hetes UH-n nem vizslatják a baba nemét (gondolom mindenki ezt kérdezi). És ezt a vizsgálatot két doki csinálhatja csak. Az egyik az enyém, aki ha látja, akkor azért meg fogja mondani, a másik viszont oly mértékben kuka, hogy semmit se mond :( . Majd meglátjuk. Addig már csak 3 hét és elméletileg a jövő héten mennem kéne vmi kontroll UH-ra, még a haematoma miatt. Remélem már teljesen eltűnik addigra.
pammut

Ja, Nóri! Szőr az van. Mindenhol. A köldököm alatti szép kis szőrcsíkra már a gyerekek is rácsodálkoztak. Mindegyiknél ilyen voltam. Nemüktől függetlenül :D .
pammut

Jó reggelt!!!

Pammut!!! utólag boldog születésnapot!!!
Csipike! Boldog születésnapot mára! :lol:
Nóri!
Én nem vettem észre semmilyen változást a stőrömben, de akkor majd most figyelem egy kicsit!
Ma reggel mikor felkeltem és oldalt feküdtem,teljesen "nem tudom hova tenni" érzést éreztem a pocimban. Szerintem a babánk volt.. Bár kicsit korainak tatom, de hát már egy ideje figyelem, ugyhogy akár érezhetem is, így van??? Olyan volt mintha vagy hatszor egy bubi a hasfalamon durrant volna ki..

Kép
Kép
ronci

Sziasztok Csajok!

Csipike, boldog születésnapot! :D

Mindenkinek köszi a kombi tesztes válaszokat.

Ma itthon vagyok, várom a kőművest, aki fél 8-ra ígérte magát. :evil: Ha tudom hogy csak 8 után talál ide, még alszom, éjjel ugyanis baromira zavart a kipakolt szoba, tök sokszor fönt voltam, ráadásul úgy éreztem mintha a hasam is kemény lenne.

[/b]Nóri, szőrösödést eddig én sem figyeltem, de ezután fogom. A hasam közepén anno volt egy erősebb színű csík, de inkább a terhesség vége felé. Én amúgy szőke szőrzettel rendelkezem -na jó, nem mindenhol-, baromi előnyös. :lol:

Na most megyek, megjött a szaki, úgy hallom. Majd még jövök.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jo reggelt!
Nekem sikerult hatalmas hulyeseget almodni, ami arrol szolt, hogy mar otthon voltunk, elmondtuk a csaladnak, hogy jon a 2. baba es a sogornom onmagabol kikelve orditotta le a fejemet, hogy mekkora idiotak vagyok, ilyet nem szabad csinalni, egy even belul nem lett volna szabad teherbe esnem es mindannyian meg fogunk halni. En meg persze bogtem, vigasztalhatatlanul sirtam, de csorgott Feri ebreszto oraja. Gondolom a tegnapi midwife-os beszolas okozta az almomat, de hogy miert epp a sogornom orditotta le a fejemet, azt nem tudom, mert egyebkent biztos, hogy nem tenne. :roll: :roll:

Szor: Kristoffal en elegge szorosodtem. Amugy nem vagyok egy nagy szoru (hala Istennek), csak a karomon erosebb a szor, azon is azert, mert valamilyen oknal fogva regen elkezdtem epilalni. Azota persze mar mindig kell. Nah, de lenyeg a lenyeg: terhesseg alatt a pocakom tele lett pihekkel, szoke volt, de szep hosszuak. Nekem is volt egy olyan elmeletem, hogy ez biztosan a fiu baba miatt van, mert olvastam, hogy amerikaban van egy olyan magzati nem meghatarozas vizsgalat, ami vervetel alapjan tortenik. A lenyege az, hogy a fiu babat varo kismamak vereben emeltebb a tesztoszteron szint, mint a lanyt varok vereben, mert a baba a sajatjabol ugye juttat az anyukanak is. (Jah, egyebkent regen lehetett is ehhez rendelni csomagot, amiben egy szerkezettel le lehet venni otthon sterilen vert, vissza kell postazni, ok elemzik es megirjak, hogy mi a baba neme. Ez elvileg megbizhatobb, mint a Nori altal probalt pisilos vizsgalat, asszem talan tuti biztosra mondjak az eredmenyt, de eleg draga, hiszen usa-ba kell postazgatni.)
Ha ebbol az elmeletbol indulok ki, akkor az emelt szintu tesztoszteronnak koszonhetoen szorosodhetnek a fius mamak. Ugyanakkor meg forumon olvastam, hogy a lanyos kismamak is szorosodhetnek, mert alapban valamennyi tesztoszteron termelodik a noi szervezetben is, es terhesseg alatt a hatalmas hormoncsatak miatt termelodhet magasabb szint, ami szorosodest okozhat.
Valamelyik forumon is volt ilyen kerdes es sokan irtak, hogy lanyt vartak es szoros volt a hasuk. Ezutan felhagytam a tudomanyos kutatassal a temaban. Nem az en asztalom. :lol: :lol:

Es amugy arra sem emlekszem, hogy Kristoffal mikor kezdett el pihesedni a pocakom, azt tudom, hogy szules utan hamar eltunt, nem ugy, mint a linea negra, ami meg most is latszik, gyanitom, hogy meg jo ket evig latszani is fog, hiszen ismet terhes vagyok. Igy jartam.
Vendég

Babaruha vasarlo kismamik: lattatok valahol viszonylag jo arban hosszu ujju bodyt, ami nem egyszeru feher, vagy egy szinu, hanem szep szines, mintas? Es nagyobb babara is van meret?
Kristofra szeretnek venni nehanyat, mert szeretem azt raadni kerteszgatyo ala, meg csak ugy farmergatyahoz is. Itt viszont nem igazan talalok, mert ami van, az vagy csak feher szinu (megis ki ad feher felsot egy totyogora, ot perc mulva mar koszos lenne), vagy pedig egyben sotetkek, sotetzold, ami meg elegge komor es unalmas. Szep szineset, mintasat meg csak ugy lattam, hogy volt hozza kertesznadrag, ez viszont igy nem tul jo biznisz.
Vendég

Sziasztok!

Pammut, Csuppancs, nagyon boldog szülinapot nektek!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Szőr-ügyben annyit, hogy nem szőrösödök sehol, a köldököm alatt van csík, dehát a fene tudja! Az a biztos, ha már kibújt, és látjuk mi van a lába közt 8)

Edit

Kép
ézsóné

Bea!

Tesco!
Az olcsóbb 900Ft/db a szép, színes 1100Ft.
Jó minőség, nem mosódik szét. Nagyon szeretem. A pizsiket is!
Merre fogtok lakni Pesten?
Vendég

Koszi Nori, majd szetnezek a tescoban. Remelem, hogy talalok. Mar ki van a fityulam a hosszu ujju body keresessel, amikor megszuletett, akkor rendeltem a vertbaudet-tol, es bar a legtobb cuccuk jok, de ezekert nem voltam oda, elegge ratyi anyaguk volt. Kicsit durva, kicsit rugalmatlan, ki is tagultak, pedig nem hodta oket sokaig Kristof. Raadasul annyira nem is voltak szepsegesek, de legalabb kekek voltak, meg az egyik csikos, ez is jobb, mint ami most van. Most van neki egy sotetkek Gap, meg ket feher Benetton, amelyekben annyi extra van, hogy van rajtuk zseb. De ezek arabol ezek szerint otthon a tescoban kaptam volna hat szepet. :?
Anyosomeknal leszunk, 15. ker, az M3-as mellett. Illetve eleg vandor cigany eletmodot fogunk folytatni, mert Ferike noveren is alszunk vagy Maglodon, vagy Inarcson (neki Maglodon van haza, a parjanak Inarcson es nemtom melyik lesz a nyero aznap), valamint Feri egyik baratjanal is Pesten belul valahol. Nah meg persze az en szuleimnel. Mar latom jol, hogy a sok vandorlas miatt mindenhova akora batyuval kell majd mennem, mint aki koltozik es mindenhol ott marad majd valami. :lol: :lol:
Vendég

Ma jutott eszembe, hogy az a lany, aki elvileg az en legjobb baratnom es Kristof keresztanyja poziciora jelolt volt jo sokaig egyaltalan nem is erdeklodik, hogy elunk, halunk, megyunk haza, vagy nem.
Kicsit pipa vagyok, mert az elmult honapokban egyszer irt, akkor is a Londonba koltozessel kapcsolatban kerte a segitsegemet, azota en irtam neki ketszer, hogy mizujs vele es semmi valasz. :roll: :?
Pedig tudja, hogy most megyunk haza, mar ezt is irtam neki. De ugy latszik nem erdekli, hogy mikor.
Most azon gondolkodom, hogy nem is szolok, ha eszebe jut, majd rakerdez.
Kicsit pipa vagyok, hogy oszinte legyek. Feri erosen sugallja, hogy ne o legyen a keresztmami (mar magamtol is hajlok ra), mert nekem halalom az olyan keresztszulo, aki evente egyszer latja a keresztgyermeket, majd lehet, hogy tiz ev mulva ugy eltunik, hogy soha sem latjuk tobbet. Nekem is van ilyen, anyukamek nagyon joban voltak a nocivel, amikor a keresztanyam lett, persze utoljara hat eves koromban lattam, azota sem. Az a mokas, hogy a tolunk husz meterre elo rokonat evente meglatogatja, de anyukamek mindig utolag tudjak meg, hogy Kanyaron jart, soha nem nez felenk sem. En ket evvel ezelott megtalaltam iwiw-en, erre visszajelolt, hogy nem ismer, pedig asszem belolem nev alapjan sem sok van, nem hiszem, hogy nem ugrott be neki, hogy "Jeh, ez a picsa a keresztlanyom!"

Ti gondolkodtok mar a keresztszulo valasztason?
Nekunk most tobbet is kell talalni, mert jovo nyaron egyszerre tervezzuk a ket gyermek keresztelojet.
Vendég

Annácska!

Igen! Ha fiú, már megvan a lelkes jelentkező, az egyik legjobb barátnőm...a fiút lestipistoppolták. Nekik mindkét gyerek lány lett, pedig fiút szeretett volna, de azt mondta a lány sebaj, majd az én fiamon kiéli magát :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok Lányok!

Őszinte leszek: nincs erőm végigolvasni a múlt kedd óta történteket. :?

Viszont most lenne egy kérdésem. Jövő keddre kaptam időpöttyöt az AFP vérvételre. Szerintetek nem korai? Ma töltöttem be a 15. hetet (a vonalzóm asszem késik egy napot).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nah, meg egy tema es azutan lealltam, megyek brassoit fozni, bekenhagylak benneteket.
Milyen szokott lenni a vernyomasotok?
Nekem alapban alacsony, terhesen meg alacsonyabb, viszont tegnap egesz magas volt. 136/87
Nekem sohasem szokott ennyi lenni.
Feri azt mondja, hogy szerinte harom dolog miatt volt:
1. a betegsegem esetleg rajatszik
2. a rendelobe babakocsi nelkul mentem, Kristofot az olemben vittem es lepcsozni is kellett ott
3. a vedono felidegesitett

Nemtom, lehet, hogy igaza van, de azert ez kicsit idegesit, mert ha nem ezek miatt van es mar ennyi a terhesseg elejen, akkor a vegen meg magasabb lesz, ami meg mar gaz.
Anyukamnak van vernyomas meroje, majd otthon csekkolgatom.
Vendég

Bocsi, most csak végigfutom a hozzászólásokat, majd még a mai nap folyamán jövök.

lucababám: Nekem nagyon nehezen nő most vissza a szőröm, pedig nekem is jó sok volt. Nálam biztosan a hormonok játszanak, mert előtte gyógyszerrel tartottuk karban a tesztoszteronomat, most meg a terhesség végzi el a feladatot.

ananácska: Nálunk névadója lesz a babának és szerintem a sógornőmék lesznek a névadószülők. Tegnapelőtt itt voltak és rákérdeztek, hogy lesz-e a gyereknek keresztelője, de arra azt mondtuk, hogy nem. :) Majd jól meglepjük őket.
vicky79
Budapest III. kerület

Bea!

Teszek fel egy tescos fiú bodyról képet. Ez az olcsóbb fajta. 3db 2700Ft
Én a piros csíkos miatt vettem meg a 3db-os csomagot, a többit pizsinek hasznáktuk. Ezért nem nagyon látszik, mert nem úl jó minőségű a kép. (Luca is elég hurka még rajta :lol: )

Kép

Én szőrben nem konkrétan a hasra gondoltam. Szerintem a has azért lesz szőrösebb, mert vékonyodik a bőr és ez valami védekező mechanizmus. De ez csak az én tippem. De nekem a lábamon, meg máshol is vannak szőrök, amik vastagon, de mondjuk szőkén nőnek vissza. Meg eleve kevesebb nő ki! De persze sose legyen nagyobb bajom!!! :lol:

Keresztszülők: én nem vagyok híve a családon belüli keresztszülőségnek, de mire megismertem a Lacit, ő már a bátyja lányának volt a keresztapja. Úgy lett volna illendő, hogy visszahívjuk, de a nővéremnek nincs gyereke, 36 éves és tavaly vált el, így esélye se nagyon van a gyerekre. Szóval anyu megkért, hogy legyen ő, meg a volt férje a keresztszülő, mert legalább keresztgyereke legyen. Szóval nekem a nővérem a Luca keresztanyja.
Most viszont pofátlanság lenne, ha nem hívnánk vissza a sógoromékat, szóval ők lesznek. Ha lesz 3. akkor meg a húgom érezné magát szarul, ha egyedül ő nem lenne keresztszülő a családban! ÁÁÁÁÁÁ Remek! :roll:
Vendég

Szisztok,

Bea, a Tescoban tényleg nagyon jó minőségű babaholmik vanna, csak a hosszúujjúnál arra vigyázz, hogy némelyiknek szűkül az ujja, és nehezebb ráadni a babára, ha kicsit husisabb a karja, de amúgy tényleg nagyon jók, és olcsók. A barátnőm a múltkor vett 3db volt egy csomagban 750-ért a rövidújjú, és 1.250-ért a hosszúujjú.

Pammut, Csuppancs!!!
Nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT mindkettőtöknek...
Kép

Szőrösödés... hát én tini korom óta küzdök vele, mert a petefészkeim nem úgy termeli a hormonokat, mint kellene, így én alapból elég szőrös tipus vagyok, de most változást nem nagyon tapasztaltam... lehet, már fel sem tűnik...

Keresztszülő téma... hát mi ezzel nagy gondban vagyunk.
Ugyanis Feri azt szeretné, ha az ő bátyjáék lennének a keresztszülők, mert hogy ott az egyik srácnak ő a keresztapja, viszont Feri tesója elég sokat iszik, és szinte évente beadják a válókeresetet, de még mindig együtt vannak, elég "cigány" életet élnek, folyton költözik valamelyik, mint a vándormadarak... Szóval én azért kicsit stabilabb hátteret szeretnék keresztszülőnek a gyerekemnek.
Nekem van 2 lánytestvérem. A nővéreméket szeretném keresztszülőnek, főleg mert nincs saját gyerekük, viszont emiatt volt némi feszkó az elmúlt időben közöttünk. (Feri emiatt nem akarja őket keresztszülőnek.) A húgomnak viszont nincs férje, van ugyan vőlegénye, de ha őket választanám, tuti sértődés lenne belőle, mert hogy miért egy olyan ember a keresztapa, aki nem is családtag... holott még ők várják a legjobban a gyereket... úgyhogy passz... nem tudom, lehet nem is lesz megkeresztelve a hülye család miatt... Szóval választhatok egy alkoholista keresztapa, egy duzzogó keresztanya, vagy ennek a kettőnek a sértődése között... király!!!

Bocsi, hogy hosszúra sikeredett...

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Csajok!

Kérdezhetek igen személyeset? Van olyan köztünk, aki hasonló helyzetben van,mint én? Hogy kicsit aggódik azon, hogy mi lesz ha otthon lesz a gyerekkel, és ugye a gyás,gyed kevesebb pénz lesz, mint a fizetés volt, és hogy mi lesz?? :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Kicsit most megnyugtat az, hogy nem csak én vagyok gondban a keresztszülő választással.
Én néha úgy érzem, hogy minimum hat gyereket kellene szülnöm ahhoz, hogy ne legyen sértődés és mindenkit tudjunk hívni keresztszülőnek, aki szeretne az lenni. :?
Nekem van két bátyám, hívnám mind a kettőt, főleg, hogy a fiatalabbik lányának én vagyok a keresztanyja, az idősebbik fiának csak azért nem én vagyok, mert nincs megkeresztelve a gyerek. De ha minkét gyermekünknek az én egy-egy bátyám lesz a keresztapja, akkor Feri nem tudja a legjobb barátját megkérni, akit szeretne. És így már tutira nem lehetne az elvileg legjobb barátnőm a keresztanya, mert az úgy nem működik, hogy négy keresztszülőből három az én részemről van. Királyság.
Feri nővérét nagyon szeretnénk Kristóf keresztanyjának, mert oda vannak egymásért és ő tuti jó keresztanya lenne, csak apósomék anno nagyon modernek akartak lenni és nem keresztelték meg Feriéket, ami szerintem butaság volt. Úgy gondolták, hogy majd ha felnőnek, akkor eldöntik, hogy melyik egyházhoz szeretnének csatlakozni. Aham, csak éppen felnőttként már "ciki" szerintük keresztelkedni, így nem is fognak. Viszont így a sógornőm nem lehet keresztanya, nekünk pedig nem lehet templomi esküvőnk, pedig szeretnénk, Feri egyik álma, de nem lesz belőle semmi. :cry:
Ááá, nem is tudom, hogy legyen, eddig sem tudtuk eldönteni, pedig jó sok időnk volt már rá, de mindig addig jutottunk el, hogy nincs megoldás és majd máskor eldöntjük.

Az én főzésemből nem lesz semmi, sem a reggelimből, pedig éhes vagyok. Tegnap Feri vett ki KP-t, amit elfelejtett kirakni itthon. Vitte magával a dolgozóba. Az én pénztárcám üres. A közért tőlünk tíz méterre van épp alattunk, az automata arrébb. Kristóf bealudt húsz perce, a következő egy-másfél órában én kp-t kivenni nem fogok tudni, mert nem hagyom itt az alvó gyereket egyedül, a boltba még le is szoktam így szaladni, mert az kb egy perc, de a bankhoz nem megyek át most.
Persze se egy szelet kenyér nincs itthon, amit megehetnék, se hagyma, amiből a brassóit elkezdhetném.
Ezt én úgy utálom!!! :x :x
Vendég

Nóri, nagyon egycipőben járunk... :) Leszámítva az alkoholizmust, és a sértődést... :)

Ézsóné...
hát hogyne... én legalábbis sajnos nagyon aggódom.
Első 6 hónap nem lesz gáz, mert rendesen bejelentett fizum van, nincs feketepénz, így közel ugyanannyit kapok, mint a fizum.
Utána viszont az a br. 140.000 + családi (asszem)... hááááát nem túl sok, úgyhogy valszeg a gyerkőc 1 éves korától vissza kell jönnöm dolgozni, mert Feri sem keres többszázezret, így "minden fillér számít"

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Hát Edit, gondolom éhen halni nem fog az a gyerek. Kicsit vissza kell venni a saját részről. Szerintem gyerekvállalás előtt ezeket figyelembe kell venni, ha nagyon nem tudtok megélni, akkor meg nincs más, vissza kell menni dolgozni, ahogy lehet.
Az 100% hogy a bébi többe van egy hónapban, mint a családi. Szóval a költségek valóban nem minimálisak.
Nem tudom, Neked mennyi GYED jár majd, de a max-hoz ugye 143eFT kell. Abból mondjuk 100e a nettó, szóval nem sokkal kapsz kevesebbet, mint ha dolgoznál. Ha kevesebbet kerestél, megint nem olyan nagy a különbség. Ha meg sokkal többet, akkor ugye elvileg megvolt a lehetőség az előtakarékosságra.
(ezt persze könnyű mondani a minisztériumban)

Tudom, hogy nem egyszerű, nekem is van ismerősöm, aki 143-ra van bejelentve, nettó 300-at visz haza. A férje kb 100-at, de nincs bejelentve. 87eFt a havi törlesztő a lakásra, mert kb 0% önerővel vették. Szóval ha a csaj otthon marad, nem tudják fenntartani magukat. A srác meg csak GYES-re lenne jogosult.
Hát sajna szar az élet.
Bezzeg a segélyen élő népcsoport meg megengedhet magának akármennyi gyereket, mert az önkormányzat úgysem hagyja éhen halni őket. :oops:
Nálunk a bölcsiben 30 gyerekből kb 10fizet a kajáért, pedig összesen 8eFt körül van a napi 3szori étkezés. És semmit nem kell bevinni. Sőt, mikulásra legalább 2-3eFT értékű csomagot kapnak.
Minden gyerekre jut kismotor, Fisher Price csodajáték, hogy nehogy összevesszenek rajta!
Szégyenlem, de fogalmam nincs, hogy lehet megélni egy 4 tagú családnak 180eFt-ból. Nekünk a fele elmegy csak a rezsire. És hol van még a kaja, ruha, kocsi, esetleg szórakozás? :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?