Új privát üzeneted érkezett!

Nyafi
Kérni kell beutalót a gyerekorvostól a fülészetre, ott elregélni, mik a panaszok, és akkor eldönti a fül-orr-gégész, kell-e további vizsgálat vagy műtét v. akármi.
De CSilláék ehhez még kicsik.
Nálunk az volt az indok, hogy Sebi elég rosszul beszél, féltem, hogy nem is hallja jól a dolgokat, azért nem tudja őket jól mondani. De a fülével-orrmandulájával minden oké lényegében, nincs szükség műtétre.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Barihimlő elleni oltás: én úgy tudom, min. 4 hétnek kell a kettő között eltelnie, de már az első beadása napjától van valamekkora védelme a gyereknek. Rita cica a héten megkapta az elsőt, apa vitte el hősiesen az oltásra.

Mi jól vagyunk, bár négy napot sajnos kórházban kellett töltenem megfigyelésen (infúziók, antibiotikum, tüdőérlelő a kicsinek.....), de azóta már megerősödtem. Valószínüleg túlerőltettem magamat, meg a nagy meleg sem tett jót. Ja, és aznap, amikor bekerültem, nem ittam eleget..... :roll: Mostanra már el tudok menni a ház mögötti játszótérig, sőt, a boltig is, de csak rettentő lassan, és ez nagy szó, mert amikor hazaengedtek, gyenge voltam, mint a harmat, az is kifárasztott, ha Rita mellett üldögéltem. Minden esetre a betöltött 37. hét már nincs olyan messze, akkortól már nem számít koraszülöttnek. Persze lehet, hogy még a 40. héten is egyben leszünk. :D Időnként Bercel nekiáll aerobic edzést tartani a pocimban, úgyhogy ő is garantáltan jól érzi magát. :D

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Sziasztok!

Reménytelen, hogy valaha utolérem magam az olvasásban, bocsánat...

Valahogy nagyon nincs időm semmire, meg hát a gép a lakás legmelegebb pontján van...

Kezdem a nagy hírrel: visszamegyek dolgozni, de nem a saját helyemre, hanem egy alacsonyabb pozícióba, változatlan fizetéssel. Felelősség nuku, elvileg el tudok nyugodtan menni a gyerekért a bölcsibe, szóval szerintem a legjobb üzletet kötöttem. Persze nyilván presztizsveszteség, de az az igazság, hogy már paráztam rajta, hogy hogyan fogjuk akkor megoldani a problémákat, ha mindketten sokat dolgozunk.
Főnök bácsi sok mindent megígért, remélem majd tartja is a szavát.

PErsze ez azt is jelenti, hogy ha lejár a gyes, akkor szerintem közli, hogy ekkora pénzért nem tud azon a helyen megtartani, de úgy vagyok vele, hogy az még egy év. Ha akarok még egy gyereket, akkor azt össze kell addig hozni, ha meg nem, akkor meg ismét szóva jöhet a karrier:))

Szóval már egy ideje nyugodt vagyok, tényleg koncentrálhatok a beszoktatásra majd:))

Különben gyerkőcke egyre szebben beszél, már mondatokat mond. Továbbra sem valami vagány,legalábbis a játszótéri kortársakhoz hasonlítva.

Délelőtt rendszerint homokozunk - ki se lehet robbantani onnan. Délután meg takarítok, ha a férjem időben hazaér, meg ügyintézek.

Jövő héten elmegyünk kettesben pár napra, már alig várom. Végre lehet aludni és nyudogtan enni:))

Hát velünk ennyi van kb. ,ígérem ha lesz időm, akor mindent elolvasok.

Dorottya nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Ja, az evés nálunk botrányos. Tud kanállal enni, de szinte semmit nem hajlandó megkóstolni. Babakaja úgy-ahogy és a kenyér mindenfélével, plusz barack. Slussz.
Nem csak a saját főztömet, másét sem eszi meg:(

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 

 
 

Kia mennyi volt?
Nekem az összes hétköznap jó, majd hozzád igazítom. Jöhettek hozzánk is, de talizhatunk is valahol, ha messze lesztek nagyon tőlünk. Kocsival fogsz közlekedni? Hányadik kerületben fogtok lakni? Szilvi én úgy tudom addig kell a rácsos ágy, amíg nem tud belőle kimászni, mert onnan veszélyes csak.
Van ugye az a kanál ami úgy van kialakítva, hogy könnyen tudjon vele enni, na annak van villája is. De a sima desszert villa az én lányom jobban izgatta, bármit felszúrt vele.
Mi volt a baj Dorottya, hogy be kellett feküdnöd? Mivel eröltetted túl magad? Örülök, hogy jobban vagy.
Ne aggódj Szilvi ilyen finnyás időszaka Giginek is volt. A meleg se tesz ennek jót.

Kép
nyafi
 
 


Dorottya
Tessék pihenni! (Tudom-tudom könnyű mondani...)
Én Sebivel voltam ugyanígy ugyanilyenkor, de aztán úgy "megragasztózták a fenekét", hogy jól bent maradt a 40. hétig. :D
Kitartás! :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Hát, gyakorlatilag rohamcsomival mentünk be a kórházba, mert fájásaim+vérzésem volt (elment a nyákdugó)..... A kiváltó okok szuperül összejöttek egy időpontba, egyszerre volt hőség, és a játszóra elfelejtettem levinni magamnak innivalót, másrészt tettem-vettem elég sokat, de szerintem a fő ok az volt, hogy idegeskedtem. A közeli családban van most némi vihar, és bárki felhív vagy bárkit felhívok, szinte a második mondtattól elkezdi a litániát (jelzem, Ritával ugyanígy nem kíméltek az akkori viharfelhőkkel, mindent rámöntöttek....). Szégyen-gyalázat, de egy-két nappal a kórházba kerülésem előtt már volt, hogy azt mondtam, hogy Rita után kell mennem, mert nem látom, hol van a játszón, és letettem a telefont (ott állt mellettem...), annyira elegem volt. :roll: Ja, és a legszebb, hogy a saját szüleim sem kivételek, sőt...... Úgyhogy el is döntöttem, hogy legközelebb, ha ismét rákezdenek, közlöm velük, hogy ELÉG VOLT! Nem azt mondom, hogy nem érdekel vagy érint, amiről szó van, de most talán nem másokkal kellene foglalkoznom, hanem NYUGIBAN lenni és pihenni. És várni a pici babám megérkezését.

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Dorottya
El a viharfelhőkkel! Küldök is pár képet a tesókról, hogy lásd a jövőt! :)
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!


Szilvi(a)
Ha nem eszik... evés közben el kell terelni a figyelmét..
Levinél is előfordul, hogy nem akar enni - olyankor mesélek neki, hogy milyen lesz, ha
lesz saját házunk... kutyánk (ezt imádja hallgatni) :lol:

Tényleg jó sok 8-as volt :roll:

Dorottya
DRUKK, hogy még néhány hétig bent maradjon Bercel.
Sajnálom a kórházat :( Vigyázz magatokra!

Szilvió
A munkahely... a lényeg, hogy van és lesz... a főnök pedig állja a szavát!

Cas
Édesek!!! :P

Nyafi
A Vateráról van... 34 eft volt (..és 2700-ért le is hozzák Bp-ről).

Levi ma egyedül aludt el délben :P
Már néha unom, hogy 1 órát kell feküdnöm mellette mire elalszik, mert ő inkább beszélget,
simogat engem... ma is így lett volna...
30 perc után felálltam és leültem a laptoppal... neki pedig (csak) 3x mondtam, hogy feküdjön le
és aludjon... és ő szót fogadott (pár perc után elaludt) :lol:
Azt hiszem ezt máskor is így csinálom :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Marci most törölt ki mindent...próbálom előlröl röviden...

Dorottya - ne stresszelj sokat, szorítok Nektek, hogy Bercel maradjon sokáig! Rita meddig lakott a pocakban?

Cas - édesek a tesók, s nagyon szépek!!

Szilvió - grat a munkához!! sokáig voltál ott Ádám születése elött?

Kia - bár el lehetne terelni a figyelmét....nem az a baj, hogy nem eszik, hanem, hogy csak nagyon kevés dolgot, s kanállal semmit...de már se reggel, se este nem issza a tejpépet/kakót sem, folyadék csak almalé (mix vizzel), s semmi más
Anyósom sem hitte, amikor itt voltak, s próbálkozott mindennel, de semmi, s már ő is azt mondta, amit én, hogy majd talán az oviban (novemberben kezdjük a szoktatást, s ez itt egyben a bölcsi is)
Alvás - talán kezdenek felnőni a "feladathoz"...Marci is már kéri, hogy menjünk aludni, s ha mellé fekszem, akkor magától elalszik..ő a kiságyban, én a földön...élvezem hallgatni a monológjait, sokszor én magam is elalszok :oops:

Ma elindulunk kettesben IKEA-ba, játékboltba, hétvégén apával voltunk, s egy-két dolog lemaradt....remélem,hogy nem lesz gond, még nem voltam vele ilyen messzi (autóval) egyedül... repülővel már igen :lol: viszek sok babazenét :roll: majd beszámolok rólunk :wink:

Eltünt topiklakók bújjatok elő!!!!

Szilvi17 :wink: gratulálok :wink: gyere, mesélj nekünk Te is!!!!

Tegnap nosztalgiáztam, s visszakerestem a születéskörüli napokat, amikor jöttek a kismanók sorra.....jó volt újra "átélni"

Mennem kell, mert megint törölni fog a fiam :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvi, Marci soha semmit se rágott igazán? Mert ha így van, esetleg érdemes volna elvnni dokihoz. A környezetünkben van két olyan kisgyerek is, aki azért nem rágott, mert le voltak tapadva a szájánál az izmok. Dévényes gyógytornászhoz jártak, és egészen gyorsan látványos javulást értek el. Egyiküknél ez olyan súlyos volt, hogy még egy chipset sem tudott megenni, pedig már két éves múlt. Nem tudta megrágni, csak félrenyelte és fuldokolt tőle. :roll: És a háziorvosuk mindig azt mondta, hogy majd kinövi és hasonlók, sőt, mivel anyukáját nem hagyta nyugodni a dolog, elvitte a Heim Pálba is, ott is ezt mondták, aztán szerencséjükre egyszer helyettes orvos volt, amikor gyerekdokihoz mentek, ő pedig azonnal kiszúrta a dolgot, és szakemberhez küldte őket. :shock: Nagyon durva azért, hogy egy két éves gyereket még mindig turmixolt étellel kellett etetni....

Rita a 38. héten született, azaz ha ugyanúgy működik kicsi fiam is, akkor még két hét. :lol: Az idegeskedés sajnos főként nem tőlem függ, nem én izgatom magamat, hanem engem idegesítenek. Ráadásul anyukám csúnyán leszerepelt, mint gyerekmegőrző, és őszintén szólva ez is nagyon megviselt (nem egészen három órán át sikerült balesetmentesen vigyáznia Ritára, aztán rászorult a fejére a wc-szűkítő, amit nem vett le, és mindez azért történt, mert nekiállt TAKARÍTANI ahelyett, hogy a gyerekre vigyázott volna, amire megkértük........ Amikor hazaértem, a lakás tele volt vegyszeres szivacsokkal és elérhető helyre tett vegyszerrel, a gyereken fordítva volt a pelenka és ki volt száradva, a konektorból ki voltak húzkodva dugok és a gyerekzár nem volt helyére kattintva.... És még tudnám folytatni..... Ja, a párom úgy ment el dolgozni, hogy anyukámnak elmondta, hogy de. játszótérre vigye le - ami elmaradt ugye, mert takarítani fontosabb volt... - , aztán alvás, ebéd, stb. Így hogy lehetne megbízni benne?!).

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Babakocsi szervízt nem tudtok? XI. kerület előnyben. A kocsink egyik hátsó kereke csapágyas lett, a lehető legjobbkor.

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Dorottya
Anyukád :(
Nálunk apura nem lehet rábízni még Sebit se, mert azt hiszi, hogy tud magára vigyázni. A múltkor anyu kiküldte őket a Margitszigetre játszózni, amíg CSilla aludt, majd mikor a kiscsaj is felkelt, utánuk mentek. Apu ült egy padon, azt se tudta pontosan, hol van Sebi, "majd visszajön". :(
Ez a takarítás az én anyám mániája is. :? A múltkor nyafogott, hogy alig látja a kölköket, úgyhogy átjött. Jaj, de jó, játszik a gyerekekkel, én meg addig elrohantam piacra (az két gyerekkel reménytelen) meg a boltba is.
Mire hazaértem, a két gyerek 1,5 órája folyamatosan tévézett, anyám pedig rendberakta a muskátlikat az erkélyen, és mindkét erkélyt csilli-villire kitakarította. Ami nagyon kedves, de ha unokázni jön, akkor velük foglalkozzon. A takarítást majd én megcsinálom. És utálom, ha sokat tévéznek... :?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Akkor én szerencsés vagyok ebben az ügyben. Bár néha örülnék, ha más takarítana...

Kép
nyafi
 
 


Dorottya :D
Aranyos vagy, köszi, de talán rosszul fogalmaztam, mert Marcus pont a kanalas kaját nem eszi,s kézzel, villával eszik.
A repertoár szigorúan a kövekező: párizsi (magyar), téliszalámi (magyar)-beszerzésük kész tortúra 8) sonkaszelet, sonkakocka, virsli (2 fajta), paradicsom, fasírt-nem mindig, jön be, de eszegeti, pizza(sonkás, sajtos), kenyér-játszótéren, strandon, otthon a legritkább esetben, de csak és kizárólag "menet" közben, valamint a sült krumpli, s a mekis csirkefalatok, nagyon - nagyon ritkán vett már a szájába másfajta rántott húsit is, s mint írtam mindehez az almalé-víz mix,mint ital :cry:
Hát itt tartunk most...mondjuk nem kell miatta sokat főznöm, az biztos :roll:

Nagyifelügyeletet sajnálom! Nálunk ezzel nincs, a távolsággal viszont van gond 8) De most már csak egy hét, s újra lehet nagyizni (anyáéknak pedig csavarogni, mozizni egy kicsit)

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Ja, s azt még nem írtam, hogy a szalámikhoz, felvágottakhoz NEM eszik kenyeret, csak és kizárólag külön hajlandó megenni, azaz pl. téliszalámi kenyér nélkül, szerencsés esetben paaradicsommal :(

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvi mintha az én lányom étlapját látnám egy hónappal ezelöttről. A zsemlét pedig ő is külön eszi, még most is. Mondta az apja, hogy paradicsomot, paprikát miért nem eszik hozzá, mondtam eddig az volt a baj, hogy nem eszi a zsemlét. Előtte az, hogy a párizsit, vagy a téliszalámit...

Kép
nyafi
 
 


Nálunk csak két biztos pont van kajaügyileg, főzelék soooook hússal ebédre (iszonyú húsimádó, énlányom! :lol:), és valami lájtosabb főzelék vacsira. A reggeli botrány, tízórai nem létezik, helyette gyakorlatilag a reggeli 2 dl tej után folyamatosan csipeget. Igyekszem a sok gyümölcs, zsemle (csak üresen eszi meg gyakorlatilag), kevés kölesgolyó, még kevesebb keksz vonalon mozogni.
Az ebéd általában korrektül lemegy, délután megint csak csipegetés gyakorlatilag a vacsiig (szintén gyümölcs és társai, néha becsúszik 1-1 joghurt, ha sikerül körbeudvarolnom, és végre megkóstolja, mert ha odáig eljutunk, akkor egy csepp se marad).
Este ő maga mutogat, hogy "memmem", ez a főzi. :)
Fürcsi után még legurít 2 dl tejet.
Nagynéha belelegel a mi vacsinkba, max. párizsit magában.
Bezzeg a nyaraláson, olyan szépen ette a szabályos kis katonákat anyósnak?! :twisted:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Szilvi kaptál privit?

Kép
nyafi
 
 


Nyafi :)
Válaszoltam is :wink:

Még valaki, esetleg, aki szívesen talizna velünk????

Kaja ügyben nem mondom,hogy megnyugodtam, de ezek szerint nem csak az én Manóm ilyen fura :roll:

Ja, kettesben nagybevásárlásra legközelebb jó pár hónap múlva indulunk....voltak kissebb-nagyobb hisztikék mindkettőnk részéről a pár nappal ezelötti kirándulásunkon 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Ha nem baj, akkor pár kép:
Június:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Július:
Kép
Kép
fodrász elött:
Kép
fodrász után:
Kép
Augusztus:
Kép
Kép
Kép
Kép
komolyan:
Kép
s hát a változatos menü is látszik a képeken :roll:
Remélem, hogy nem baj, de nem tudok választani, egyszerűen szerelmes vagyok a fia(i)mba 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Nem is kell, mind a kettő gyönyörű.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Dorottya
Anyukád :(
..én is félek rábízni bárkire.. (Anyósra, Apósra főleg)

Ahogy olvasom ezeket az étkezéseket.. szerencsés vagyok... Levi nagyon jól eszik.
Reggelire (ma pl) felvágott (úgy hívja - hús), kenyér, vaj, ubi, paradicsom, egy kis paprika,
sajt és egy kis kenőmájas - t evett :roll:
Ha virsli van (szintén kiabálja, hogy húúúús), akkor másfelet bevág (még ketchup is kell neki)
egy kis zsömivel vagy kenyérrel. :lol:

Szilvi
Én is szeretnék találkozni veletek... :wink: de Nyh már egy kicsit messze van :(
A képek pedig nagyon jóók.
A kis huncut! Nagyon jól áll neki a rövid haj.
Én is le akarom végre vágni, de Apa sajnálja a göndörkét hátul... :roll:

Kicsit eltűntem pár napja..
..szombaton esküvő Debrecenben, tegnap 3-asban voltunk "itthon" Apával (nagyon jóóó volt),
ma kettesben Manóval.. bár már hazaért Anyós .
Az új ágy - péntek délelőtt érkezett, Levi szereti.. már 4x aludt benne.
Az első 3 alkalommal én a saját helyemre feküdtem, ő oda és úgy aludt el,
ma már egyedül hagytam a szobában az ágyán és így is elaludt :lol:

Levi ismét kezdi mondani, hogy kaka, pisi...
Tegnap sikerült a parkettára pisilnie :P
Anyós állandóan pelus nélkül akarja járatni, de akkor takaríthatnék :roll:

Nemsokára jönnek vissza a sógornőmék (voltak dédilátogatóba tegnap és ma).. vége a csendnek..

1-2 kép:
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Bazilika tetején Kép
Kép főtér Kép kilátó
egyedül eszem Kép

Kép
nyafi
 
 


Kitaláltuk a tutit: minden vegyszert, takarítóeszközt, törlőruhát, porszívót és hasonlókat elzárunk anyukám elől (természetesen gyerekbiztos helyen vannak, de azért egy felnőtt jelenleg hozzá tud férni)! Van néhány kulcsos szekrényünk, ezekbe beleteszek mindent, és amikor akció lesz, egyszerűen bezárjuk, és a kulcsokat elvisszük magunkra a szülőszobába. :lol: :roll: Így kénytelen lesz a gyerekre vigyázni. :D

Kia, elköltözéssel hogy álltok? Főleg a nyugodt, igazi meghitt családi pillanatok után nagyon érezhetitek a hiányát...... Anyósod menjen a sunyiba, ő már felnevelte a saját gyerekét/gyerekeit, a saját gyerekedet ugyan már hagy neveld úgy, ahogy akarod, beleértve a szobatisztaságot is természetesen. Ilyen jó étvágyat Rita cica is tudott produkálni, de mióta bejött a meleg, egyszerűen alig eszik. Néhány hete kezd visszajönni az étvágya, tegnap teljesen jól evett, bár a mai reggelivel ismét nem remekelt (némi májkérmes kenyérkét sikerült csak megennie).

Nyafi, ti is nagyon aranyosak vagytok a képeken (az evős kép ismerős, az én okos nagylányom is hasonló módon tud étkezni, ha kedvére való van.....). A kirándulást irigylem, mi még jó darabig nem nagyon megyünk sehová. Holnap sem, pedig azért lesznek gyerekeseknek való programok is a városban. A tüzijátékot az ablakból fogjuk nézni, tömegbe nem megyünk gyerekkel, ráadásul ez az időpont nálunk már az alvásé.

Augusztus 20-ra tervez valaki valami programot-kirándulást?

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Dorottya itt a 15. ker-ben lesz egy pici búcsú, de arra megyünk, du meg grillezni a barátainkhoz. Kiváncsi vagyok Mukival hogy fognak kijönni, mert a Boxer elég nyalakodós...holnap Délegyházára megyünk du, Szombaton meg a Vasúttörténeti parkba. Vas. még nem tom.

Kép
nyafi
 
 


Nyafi :D
Nem unatkoztok :wink: Jó hétvégét!!!Látom, hogy Gigi is tud már kamerába mosolyogni :) Szép család vagytok!

Kia :D
Ti is szépek, s köszike :wink: Levi szemei beszélnek, s tényleg nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen jól eszik :)
Fogyóval haladsz???
Eladtátok már a pesti lakást???

Dorottya :D
Ezel szerint még semmi jel, hogy kicsi fiad kikivánkozna :?: Izgi már nagyon 8)
Vegyszerelzárás jó ötlet, de egy beszélgetés sem ártana, talán :roll: Egyébként Rita szeret mamával lenni???

Én már izgulok, mert holnap hajnalban indulás...Marci keltem fél 4-kor, s 6.25-kor indul a gép....a kettő között ha fent lesz, talán utána bealszik :roll: Most már nem a sok cuccolni való a gond, hanem, hogy egy ekkora baba, már nem szívesen ül nyugodtan több, mint öt órát :roll:
Otthonról majd jelentkezem!
Nyafi hívlak a jövő héten (vasárnaptól kedd du-ig nem leszünk Pesten) :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Sziasztok!

Később jövök még, csak gyorsan Szilviának, hogy még utazás előtt olvashassa.
Mi most voltunk otthon, igaz csak 3 órás innen az út. Miután ki lehetett kapcsolni a biztonsági öveket, Napsi fel-alá szaladgált a gépen. Ja, és mi legelőre ültünk, így ha hisztizett (mert persze ilyen is volt), nem sok embert zavart. Ja, és vigyél Neki a gépre valami egyszerű játékot, amivel legalább egy kis ideig lekötheted...

Most L, majd jövök!

Kép
tittina1982
 
 


Sziasztok!

Köszi :P

Szilvi
Remélem minden rendben volt az úton..

A fogyó? 7 kg :lol: már merészebb vagyok (pl öltözködésben is).. de azért még kell néhány kg,
hogy jól érezzem magam.

A lakás - sajnos még megvan.
Találtam a neten 1 családi házat és 1 (86nm) lakást ,amit Bp-i ingatlanra akarnak cserélni...
rá akarom beszélni Apát, hogy legalább nézzünk meg őket.
A ház nem jó környéken van :( , a lakás túl nagy és fsz-i :(

Dorottya
..ezzel én is így vagyok.. mindenki nevelje a saját gyerekét (én biztos nem leszek olyan nagymama..
max elmondom 1X, hogy szerintem így lenne jó és majd dönt a lányom vagy menyem :roll: :lol: )
Szerintem is jó ötlet a szekrényes :P

Nyafi
Szépek vagytok!
Az etetőszékes :P

Milyen volt a grillezés?

Tegnap jó volt otthon lenni , rengeteg rég látott ismerőssel találkoztam.
...és láttuk élőben az IrigyHM-et, Kefírt... (ha már Bp-en nem sikerült :lol: )
Levi körhintázott, ugrálóvárazott... nagyon élvezte :lol:

Felébredt Levi (éjjel még közöttünk alszik), kérte a cumiját, lemászott az ágyról és
felmászott a saját ágyára, lefeküdt :lol:

Szép napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


MOst legalább becsülettel végigolvastam mindent. Honnan van ennyi időtök?!

NAgyon édesek a gyerekek - már nem babák:)

Valaki kérdezte, hogy meddig dolgoztam a munkahelyemen. KÖzel két évig. Direkt úgy választottam, hogy nyugis hely legyen és megbizható. De most ott is létszámstop van:(

Nyafi: lemaradtam arról, hogy találtál munkát vagy még nem sikerült?

Mi most voltunk kettesben 2 napot üdülni. Balatonfüred, Marina hotel. Rengeteg gyerek volt, egész kicsik is. Egész nap lehet enni, bár nem éppen olcsó. De szerintem korrekt hely. MOndjuk gyerkőc mellett nem sok esély maradt volna enni meg pihenni. PLusz nálunk is gond, hogy még a gyerek kajákat sem ette volna meg.

Én csak dicsérni tudom az én anyukámat, akire rábiztuk a gyereket. Ő max. addig főz, meg mos, amig Manó alszik. Amúgy sétálnak, játszanak, virágot locsolnak, gyümölcsöt szednek Mindenbe bevonja. Nem is hiányoztunk neki. Valahányszor telefonáltam mindig mondta, hogy "nem akarsz" beszélni velem.
DE azért a harmadik nap már nagyon hiányzott.

Ha hazamegyünk otthon házszigetelés lesz. Nemsokára fölállványozzák előttünk, már most is borzasztó a zaj és a kosz. És jövő héten végre megtudom, hogy mit várnak el a bölcsiben.

Mi lépcsős szűkitőt vettünk neki, de még nem kezdtem el. A pelenkázáés mostanában mindig hisztizve zajlik. Viszont ha nincs pelus, akkor még nem szól, csak ha kint van már a pisi.

Na, milyen sokat irtam?!

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió rengeteget! Tök jó, hogy el tudtatok menni két napra üdülni!
Szilvi várom, hogy hívj, nagyon jó lenne, ha tudnátok jönni hozzánk!
Kriszti miért nem szóltál, hogy itthon vagy, összefuthattunk volna.
Lányok ki hol vett esernyős babakocsit, ami kicsit dönthető olcsón?
Mi tegnap búcsúban voltunk, nagyon jól érezte magát, fel is ült egy két dologra. a dodzsemet még nem ajánlom.
Du átmentünk barátnőmhöz grillezni, nagyon jól éreztük magunkat mind a hárman. Este meg megnéztük innen az erkélyünkről a tüzijátékot. Pont lehet látni!!!

Kép
nyafi
 
 


Bocsi Nyafi, de még Párom szüleire sem volt időnk...
Voltunk esküvőn, de leginkább Apukámmal meg a Húgomékkal voltunk, mert megint csak sokára találkozunk Velük.
(Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy a legközelebbi hazautazásunk 3 hónapos lesz, és lehet, hogy maradunk is otthon - feltéve ha találunk valami melót, amiből meg tudunk élni otthon.)

Kép
tittina1982
 
 


Titti úgy legyen!!!!
Szilvi még nem találtam munkát egyenlőre...

Kép
nyafi
 
 


Dorottya
Hú, most nézem, hogy már a finisben vagy! Hogy bírod az utsó heteket???

Nyafi
Én tavaly vettem a Brendonban 12-ért. Teljesen jól bevált. Sajna most nézem a honlapjukon, és már nincs az a típus.
Amúgy ha akartok még kistesót, akkor lehet, hogy érdemes kicsit drágábbra beruházni. Én mindig a (majdnem) legolcsóbbat vettem meg, és már a harmadikat koptatjuk (az első kettőnek egyszerűen eltörött a váza).

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Nyafi, mi most vettünk egy új Graco Mirage-ot. Eddig is ilyenünk volt, bár az előzőt használtan vettük, és Rita már a 4. gyerek volt, akit kiszolgált, eddig semmi baja nem volt, most ment tönkre a hátsó kereke. Az is valószínüleg azért, mert a jó nagy alsó kosarát minden bevásárlásnál csurig tettük nehéz holmikkal. 8) :lol: Szóval vettünk ma egy újat, 24e volt lábzsákkal együtt, ez utóbbit grátisz adták hozzá. A régi babahordó rendszere, ami autósülésként is használható, tökéletesen használható hozzá, és ezzel így röpke 40e Ft-ot spóroltunk.

Az utolsó hetet/heteket (már nagyon szeretném a fiamat a karomban tartani....) jól bírom, csak a medencecsontjaim fájnak ha felállok, felkelek vagy megfordulok az ágyban. De le tudom kísérni a páromat és a kisasszonyt a játszóra, és ennek nagyon örülök. Belefér még a főzés és néha a süti készítés is az energiámba, aminek Rita különösen szokott örülni. :D

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Dorottya
Akkor a picivel kendőzni/kenguruzni fogsz? Vagy Bercel megy a babakocsiba, mert Rita már nem nagyon hajlandó beleülni?
(CSilla alig ül a kocsiban, pedig néha nem volna praktikátlan, mert akkor legalább haladnánk is?! :? :lol: A Mesterségek Ünnepén is a hátamon vittem hátihurciban, de folyton ki akart szállni, hogy "ededül, ededül". :twisted: Tökmag a tömegben semmit nem látott volna?!)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Bercel megy a babakocsiba, Rita pedig motorozik, mostanában az a menő nálunk. :P Ededül, ededül.... na persze..... :roll: :lol: Nálunk az öltözködés ilyen, megpróbálja önállóan felvenni a nadrágot, pólót és zoknit is. Múltkor sikerült is neki a nadrágot rendesen felvennie (egy szárban egy láb!), de általában csak nyivák van, hogy nem sikerül, de segíteni nem lehet mindaddig, amíg meg nem unja a próbálkozást. Gyerekek... :roll: De annyira imádnivalóak! :oops:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Hehe, ahogy Sebi leveszi reggel a pizsijét, CSilla már veszi is fel. Egyik karjára a nadrágot, másikra a pólót. :lol:
Gondolom azért szereti Sebi cuccait, mert nagyobbak, könnyebb belebújni?! :lol:
Amúgy meg örülj az önállóságának, Sebi még ma is eldobja magát a kanapén, és várja, hogy én öltöztessem! :twisted: Pasi! Ráadásul csak nekem, mert az oviban nem győzik dicsérni, hogy ő öltözik át torna után a leggyorsabban! :D

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Levinek honnan van a szupi ágya? Ikeában láttam hasonlót potom 30.000 Ft-ért. Bár mi még nem döntöttünk, hogy lesz-e új ágy vagy csak a bent lévő kanapét fogja használni.

Dorottya: kapcsold ki azt a telefont!

Ma reggel kicsi fiam mondta, hogy "bégetett, az kapott dícséretet". Pedig ezt ritkán mondom neki, mert nem szeretem. Viszont nálunk csak a tigrist szereti, apát meg anyát nem. Ja, és sütit akart reggelizni.

Öltözködés nem nagyon érdekli, bár a mamájánál mondta, hogy az oroszlános pólót akarja felvenni.
Ma voltunk cipőt venni. A bal lábasnál közölte, hogy kényelmes, a jobbos meg nem. Patthelyzet:))

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Sziasztok! kicsit eltüntem, mert szerteszét voltunk és most meg vagyunk fázva mindketten, de ha rendbe jövünk mi is szívesen találkozunk....


Nagyjából visszaolvastam, de most nem reagálnék mert fáradt vagyok.

Zs

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Sziasztok!

Kicsit lemaradtam mostanság.
Nagyon szépek a gyerekek egytől egyig.
Dorottya, nagyon izgi már ez az utolsó időszak, drukkolok, hogy minden rendben menjen.

Mi megvagyunk, illetve Blanka náthás volt egy pár napja, és én is elkaptam tőle. Vendégségben voltunk, ott folyt az orra egy kislánynak nagyon, gondolom ő volt a vírusgazda. A nyáron ez már a harmadik betegség volt, nem is értem, azelőtt ősszel és tavasszal volt 1-1, télen kutya bajunk nem volt.

Blanka már nagyon sok dalt énekel, általában az első néhány sort szépen, aztán elhalandzsázza. A legjobban az "Esik az eső" megy :)

Hol és mikor találkoztok? Vagy zártkörű lesz? Bár kevés esély van, hogy tudok csatlakozni, mert még mindig autó nélkül vagyok, épp a múlt héten mondtunk vissza egyet, mert át akart verni az eladó:evil: Csütörtökön mondjuk épp bent leszek Pesten, ebédelni fogunk a volt kollégáimmal. Szóval, ha megoldható, szívesen csatlakozunk.

Muszáj még megosztanom veletek valamit, bár ez nem igazán kapcsolódik a gyerekekhez, csak itt könnyebb beszélnem róla. Az utóbbi két hétben teljesen elbűvölt egy folytatásos regény, a Twilight sorozat első két kötete, az első rész már ment a mozikban is, hát persze, hogy most azt is megnéztem dvd-n (mondjuk nyomába sem ér a könyvnek). Lányok, nem tudom mi lett velem, kicsit szégyellem is ezt a kamaszlányos rajongást, de számomra a világ legszebb szerelmes története (bár nem a szerelem a fő téma), Rómeó és Júlia sehol sincs ehhez képest. Nagyon ajánlom a romantikus lelkületűeknek és örök álmodozóknak, ja és azoknak, akiknek van idejük, elég hosszú könyvek, de ezúttal nem sajnáltam rá néhány éjszakát :oops: Aki nem hallott róla, csak annyit, hogy egy vámpírfiú halálosan beleszeret egy emberlányba....
Bocsi, ha untattalak titeket ezzel...

Szilvi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Sziasztok!

Levi végre megnyugodott egy kicsit.. kibújt a két várva várt fogacska hegye (13. és 14.)
Már nem matat a szájában :P

Ma bement a spájzba és azt hallottam SZILVIA, SZILVIA.. hozta ki a szilvát :lol:
SZILVIA SZÁBÁ (szilvát a szájába :P )

Jobbulást a betegeknek (Zsu)!

Majd jövök bővebben... felébredt Levi.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Szilvi
Én még csak a filmet láttam, de teljesen el vagyok varászolva én is.
Alig várom, hogy megszerezzem a könyveket...

Jövök majd, ígérem... :oops: :oops: :oops:

Kép
tittina1982
 
 


Szisz én nem hallottam róla. Majd megnézem a könyvtárban. Várunk persze, sok szeretettel. Szilvi egyenlőre még nem hívott, de nekünk tök jó a csüt de. Átjöhetnétek. Remélem ma felhív Szilvi, elvileg mára igérte. Szilvió ti? Cas? Dorottya? Zsuzsi? Többiek?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

...Dorottya.. már csak 2 hét :shock:

Manó ma 15 óra előtt aludt el - kicsit elhúzódott a doki miatt.
Fel kellett iratni 1-2 dolgot és Levi hétvégén azt mondogatta, hogy fáj, ha pisilt.
...a kukira azt mondta a drnő, hogy gomba, kaptunk egy krémet... esténként be kell kennem..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Nahát! honnan szedte össze vajon? Szilvi még nem hívott. Szisz akkor csüt? Még a hét jó, jövő héten már beszoktatás...

Kép
nyafi
 
 


:roll: Nyafi - ezt én sem tudom..
..azt mondta - lehet strandon - de ott 3 hete voltunk utoljára :roll:

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Nyafi mi sajnos holnap 11-13 között a dokinál leszünk. Már hetek óta várom, hogy visszajöjjön a szabiról.

TEgnap nálunk is megvol a szülői a bölcsiben. Kicsit mérges voltam, mert ha mondták volna, hogy nem kell azonnal a munkáltatói igazolás, akkor ráértem volna októberi kezdést megbeszélni a főnökömmel. Most meg itt izgulok, hogy mi lesz, mert kértem a gyed megszüntetését, de még nem küldtek semmit róla és ugye addig munkaszerződés módosításom sincs...

Amúgy itt az van, amit vártam: mindent a szülő visz. Ami nagyon nem tetszik, hogy Bolerót kapnak inni a gyerekek. Persze ezt is mi visszük. De alternatíva nincs.
Mi csak szept.28.-án kezdjük a beszoktatást, itt két hetente 2 gyerek sokik be/szoba.
Nekem ez talán jobb lesz, mert ha szerencsém van, akkor megúszom az előttünk való állványozást és hazamegyünk a nagyszülőkhöz.

Sziszi: én is olvastam a könyvről, de nem gondoltam, hogy ilyen jó lehet. Nekem azért olvasni van időm (sajnos nagyon szeretek), mi nem nagyon nézünk tévét. Igaz, a gyerek mellett már inkább a könnyebb műfajok érdekelnek.
Kár, hogy nem nagyon van, akivel könyvet lehet csereberélni:-((

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Kép

A szilváról jutott eszembe...

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Szilvió, a bölcsiben-oviban se ételt, se italt, se pl. wc-papírt vagy zsepit nem kérhetnek. Erről van egy ombudsmani állásfoglalás is, a babaneten is megjelent, talán érdemes kinyomtatni és odaadni nekik. Ha forradalmat akarsz csinálni, akkor persze érdemes a többi szülőt is tájékoztatni. :D Az ilyen problémákkal érdemes először a bölcsi-ovi vezetőt, ha semmit nem tesz, akkor a jegyzőt megkeresni. Nem kukacoskodás, és tudom, hogy kellemetlen, viszont nem kevés pénzről van szó. Én is készítem fel lelkileg magunkat ugyanerre, mert tudom, hogy ez nálunk is így működik. Apával és a sok példányban kinyomtatott állásfoglalással fogok majd szülőire menni, amikor Rita oviba megy.... (Férjem adja a nyers erőt a hadművelethez :P ) A fotón az tényleg Ádám?!

Kia, ez nem jó hír, gyors gyógyulást a fiadnak! Három hét lappangási idő?...

Most tudtam meg, hogy mindenre negatív lett a kenetvizsgálatom :P , se bacit, se gombát, se más rusnyaságot nem találtak. Úgyhogy most már nyugodtan megszülethet Bercel, nem fog feleslegesen anitbiotikumot kapni (ha nincs meg a kenetvizsgálat eredménye, akkor úgy veszik, hogy streptococcus fertőzött vagy, ilyenkor pedig a baba a születés alatt - anyának adott infúzión keresztül - és utána is nagy adag antibiotikumot kap). A hét végén erős hidegfront lesz, meglátjuk, történki-e valami. :?:

Egy buta kérdést feltennék a fius anyukáknak: kell valami extrát csinálni a fiu babák kukijával? :oops: Védőnőnk most éppen nincs (nem szabin van, ismét egyáltalán nincs védőnőnk), úgyhogy nincs kitől megkérdeznem..... Tehát pl. pellusozáskor be kell kenni végig, vagy csak a tövénél? A húzogatni/nem húzogatni témában is érdekelne, ki hogy csinálta. A lányos dolgokban otthon vagyok, de az most ide nem elég. :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok végre.
Megjártuk Mo-ot, és lehet, hogy megint megyünk vasárnap/hétfő környékén. Ez kb holnap derül ki. Jó, mi? Két hétre mennénk...
A lényeg, hogy nekem 16-án itt Íro-ban jelenésem van egy kórházi vizsgálaton (találtak valamit rákszűrésen) - kolposzkópiát fognak csinálni. Remélem nincs semmi komoly bajom...

Napsi az esküvőt szörnyen megsínylette - nagyon sok volt az idegen, végignyafogta, nyűglődte, sírta jóformán az egészet. Mert ugye mindenki odajött és zaklatta. Hiába mondtam, hogy ne... Na mindegy, volt is sértődés...
Kép

Most ott tartunk, hogy végigalussza az éjszakát. DE:
Az elalvás az valami katasztrófa. Nekem kell fognom a cumisüveget az ágya mellett roskadva. Ő nem hajlandó. Próbáltam már sokmindent, de nem vált be semmi. És az a legborzasztóbb, hogy ha már nem iszik belőle, akkor sem lehet elvenni Tőle, mert úgy ordít, mint egy sakál.
Nem gáz, hogy 19 hónaposan még cumisüvegből issza a tejet?
Már próbáltam csőrösben adni Neki, de egyszerűen elutasította. Nagyon ügyesen kifejezi már magát. :)
Értelmes szavakat nem nagyon hallani Tőle, de egész nap halandzsázik babanyelven. Egész jól eszi már a darabos kajákat, azzal a mindössze 8 fogacskájával.

Kia
Láttam az iwiw-en, Ti is voltatok esküvőn. Nagyon csini voltál, és a Fiúk irtó jóképűek. :)

Ssszilvia
Nagyon édes a kis kalapos. :)
Bolero :roll:

Dorottya
Hajrá! Szorítunk, már közeleg nagyon az idő!

Cas
Édes lehet a Kiscsaj Sebi pizsijében. Napsi állandóan az én gönceimet nyúzza/húzza magára. Állandóan a bugyijaim lógnak a nyakába. :)

Bocs, ha valakit kihagyok, de most mennem kell...

Szilvia, remélem jó utatok volt.

Mi lehet Krisztával (dominika1)? A rossz hírrel jelentkezett utoljára...

Kép
tittina1982
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?