Új privát üzeneted érkezett!

julcsi: a temetést tudom és ismét részvétem, én Kehidán gondoltam hogy helyileg hova? szálloda..stb? Jaja cipő áááááááááá most születtek :shock:

Kép
budabo
 
 


http://www.kehidatermal.hu/ Ide, Bogi, szálloda részbe. Mázlis vagyok, félpanzió, nem kell főznöm. És nagyon bababarát, kapunk például bébiétel melegítőt is. :)
Ha így folytatja Füge, még a tél előtt szükség lesz rá :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


6 hónap alatt annyi minden történik egy emberrel. Egy nagy emberrel.
Egy kis emberrel még több.

Első nagy feladat: sikeresen és lehetőleg minél gyorsabban túljutni a szülőcsatornán. Ahonnan kibújva az első megrázkódtatás után (fény és hangok) levegőt kell venni. De a mami mellett nem is olyan rossz. Puha takaróba bújtatva, ölelő meleg karjai közt. Hát még ha cici is jut. Jutott. 2 óra múlva sikerült a technikát - kezdetlegesen ugyan - de megtanulni.
Mérlegelés: 2.690 gramm és 52 cm.

Második feladat: hazamenni a szobából, ahol egész kényelmes fekvőhelyet szervált nekem a mamim. Új környezet, új ágy. Nagy ágy, nagyobb, mint Kistarcsán volt. De ebben is csudi jókat lehet(ne) aludni. A lényeg, h itt is meleg van és puhaság. Szeretet és ölelés. Na és persze: cicitejci :)

További feladatok: egyre tovább ébren lenni, figyelni: színek, szagok, hangok. Mennyi érdekes és új dolog ebben a világban. Mamisimi, apamóka sosem marad el.
Megtanulni hasalni, kinyomni magam, lábaimat felhúzni, oldalra kiülni, majd egyenesen felülni. Tárgyak után nyúlni, azokat megérinteni. Jééé az egyik puha, a másik kemény. Az egyik hűvös, a másik meleg. Hangot kiadni. Mosolyogni. Kacagni (apájának sokat-sokat). Elviselni a fogacskák kibújását. Hangosan sírni, kérni a mamit, apát, keriéket, nagyiékat hogy: segítsetek! Tele a pelusom, éhes vagyok, fáradt vagyok, unatkozom, egyedül vagyok. Jókat aludni (néhanapján). Anyatejet majszolni minden mennyiségben. Almát cuppogni 10 óraira. Uzsonnára a tejci előtt barackot. Holnaptól meg valami főtt krumplit emleget a mamim. Meglátjuk :)
Pancsolni a medencében, mert a mami szerint tikkasztó meleg van.
A feledik szülinapot felállással ünnepelni - és egyúttal a mamira a szívbajt hozni, mert a kiságyból majd kibukfencezett :) Egész nap rikkantgatni és nagyon jó nagyfiúnak lenni, nappal 2*2 órát aludni, reggel fél 7 előtt nem felkelni :)

Hát ennyi mindent megtanultam 6 hónap alatt :) Bearanyozom a családom minden napjait. Mióta megszülettem nincs már többé szürke hétköznap. Sok feladat vár még rám. Holnap újult erővel folytatom a fejlődést és a növekedést.

Mérlegelés:
kb. 7.600 gramm
kb. 68 cm
1 db fogacska: alsó sor jobb1es

Szép álmokat!

KépKép
hugic
 
 

 
 

hugic!Annyira gyönyörűen írtad meg...el is bőgtem magam :oops:

Kép
zümis
 
 


Magdikám, ez gyönyörű...... :D :D :D
Gratula az első álló Kisfiúnak!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Bogi, remélem én is hogy javulni fog, félek a szuritól! :(

Magdi, nagyon gyönyörű a féléves összefoglalód! :D
zsu83
 
 


Ó, Magdi, ez de szép lett! Isten éltessen Titeket és a kis Emberkéteket!

:oops: :oops: :oops: ...és az enyém még tegnap előttről :oops: :oops: :oops: :
féléves lett…
Olyan, mintha már 100 éve ismernénk egymást! Pedig de gyorsan eltelt ez a 6 hónap…
Volt sok sírás, sok kilátástalan perc, kétségbeesés, ijedtség, indulat is. De elég egy reggel Léna ébredés utáni mosoly, ami elsöpör mindent, ami rossz, és beragyogja a napot!
Olyan sok minden történt, minden perc meglepetést rejtett. Sokkal nehezebb, mint gondoltam és sokkal könnyebb, mint gondoltam.
És hogy hol tartunk? Nem hiszek a táblázatokban, a statisztikában, a nagykönyv szerint való összehasonlítgatásokban. Viszont hiszek az egymásra hangoltságban, a feltétlen elfogadásban, és az egyéniségéből fakadó megnyilvánulásaiban. Szóval ezek alapján valahol itt tartunk…

Nem dupláztunk születési súlyt. 6030 g és 64 cm.
Részint a súlylemaradás miatt, részint mert annyira érdeklődött, mikor mi ettünk, ezért 3 héttel 6 hós kora előtt megkezdtük az ismerkedést a gyümölcsökkel-zöldségekkel. Nagyon ízlik neki minden, jó étvággyal, rengeteget eszik, almát, banánt, mindenféle barackot, meggyet, körtét, krumplit, sárga és fehérrépát, cukkinit, gabonafélének eddig a kölest. Emellett sokat szopizik, igénye szerint akár 8x is naponta.
Foga még nincs, bár már nagyon ott állnak készenlétben az ínyében.

Az éjszakát végigalussza, egy hajnali (5-6 óra) ébredés, szopi után alszik még 9-10-ig, ezután játék, majd alszik 1-2 órát délben, aztán játék és evések után még egy hosszabbat délután. Este vacsora, fürdés után kb fél9 től szundizik. Éjszaka nyugodt, nem vándorol, viszont már néha egyedül átfordul álmában. Maci és Bari Bárány Barátja vigyáznak rá a bölcsőben. A hajnali ébredésig az esetek 90%-ban száraz marad (néha nincs is rajta pelus…)
Ha nagyon nyugtalan, magamra kötöm, ezt nagyon szereti, a hátamon percek alatt elalszik.

4 hós kora óta pisil bilibe-mosdóba-wcbe-fűre (gatyába, földre, ölbe, ide-oda), kakil a bilibe (földre). Képes visszatartani a pisit, ha rám kötve megyünk valahova, és van lehetősége indulás előtt, érkezés után pisilni.

Élvezettel gagyog, sikoltozik, játszik a nyálával.

Megfordul hátról hasra és vissza mindkét irányban, és már kúszni is tud, ám ebben hamar elfárad. Imád(na) állni, ahol csak lehetősége van rá, kinyomja magát állásba. Büszkén tartja magát négykézláb, néha csak talp-tenyér támasszal. Egyszer véletlenül fel is ült, de nem gondolta komolyan...

Nagyon szereti, ha énekelek, imádja a mondókákat, az ölbéli játékokat. Szívesen van a szabadban, a füvek, virágok nézegetése (evése) sok ideig leköti.

Egyszerűen imádjuk, vele sírunk, vele nevetünk. Hozzánk tartozik. Mindig is hozzánk tartozott!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Na reakciók

Julcsi - részvétem a nagyi miatt! Azért remélem, Isti is ki tud majd rendesen kapcsolódni. Kehidáról nagyon sok jót hallottam, és az időjárás is nagyon jó lesz!!!

Zvera - Gratula Zétinek, h mennyire ügyes!!! Sztem ne legyen lelkifurdid, a mai bölcsik nagyon jók, nálunk is vadiúj van. És legalább idejekorán megszokja a társaságot :) Olihoz további kitartást, türelmet kívánok! KicsiOli, aludj kérlek, nem tudom h bírja ezt a mamid....

Bogi - kicsit talán később kapsz pénzt, de végül is le nem csúsztál semmiről, szal nyugi. Hogy jött fel ez a botmixeres dolog? (nem volt időm teljesen visszaolvasni :() Én a barackot és az almát is üvegreszelőn pépesítem, nagyon szuper, és fél perc az egész. A krumplit holnap villával fogom összetörni és majd a répát is a jövő héten.

Ladmon - Esztike nagyon ügyes!!! Ja papír miatt nem aggódni, Marci is megette vmelyik nap a pampers naptár egyik oldalának egy darabját. Mondjuk én is paráztam, csak azért nem írtam ide gyorsan, mert nem volt időm :lol: Egyelőre semmi baja, szerintem már ki is tojta :)

Zsancy - gratula a házhoz! Erőt és kitartást a költözéshez és persze képeket kérünk majd :)

Zümis - örülök h a családi dolgok alakulnak

Andus - Ti hogy álltok a kajával?

Elif - azért jó lesz újra itthon a megszokott közegben, gondolom :)

Stelly - neked kitartást kívánok a gyümölccsel. Remélem, Adri mielőbb rájön, h milyen finom ízek vannak a nagyvilágban ++++++

Mindjárt visszanézem, h miket hagytam ki :( és folytatom

KépKép
hugic
 
 


julcsi:mi is ezt néztük :lol: :lol:

hugic:nagyon jó az összefoglaló. A botmixer..én kérdeztem Ladmont hgoy reszeli vagy hogyan adja a gyümit. Én is üvegreszelek

zsu:jobbulást neked

gerendai zsu: :oops: nagyon helyes amit írtál

Kép
budabo
 
 


Nagyon szép összefoglalók :)

Zéti: két dologgal tudnám kifejezni milyen napja volt:
-délután ötkor kérte hogy engedjek vizet a kádba mert fürdeni szeretne (csak ennyire volt fáradt...egyébként 8 körül szokott fürdeni)
-mikor lefekszünk fel szokta sorolni a családot: anya, apa, Oli, mama, Ajci (Karcsi a nagyapja), Ufi (Mufi kutya), Sziszi (szintén kutya).
Ez a felsorolás ma este így nézett ki: anya, apa, Oli, néni, mama, Ufi, Ajci, Sziszi. :) Imádom :) (a néni az egyik óvó néni, kíváncsi lennék melyiket kedvelte meg :) )

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Persze, persze!

Zsu - a lábadra a Lioton is csak olyan tüneti kezelés? Mi lehet a megoldás? Úgy sajnálom, ilyen fiatalon visszeres láb? Pedig Te olyan sokat sétálsz, kirándulsz... vajon ez is genetika?

Gerendai Zsuzsi - Istenke Éltesse Lénát. Huhh ezt a pisilős, kakilós dolgot nagyon irígylem, de nem lenne türelmem hozzá. Grat neked :)

Millye - Természetesen Andrisnak is jár a cülinapi köszöntő, jippijééé :) Nem jártok majd erre valamikor mostanság? Mintha régebben említetted volna... vagy rosszul emlékszem?

Julcsi - nem is tudom, biztos h Marci az első kisfiú aki felállt? Telefonnal tudtam csak elkapni, és még nincs a gépen, de majd megpróbálom vhogy felszerkeszteni... hááát megláttam és az infarkt mellett el is sírtam magam :(

Marcusom annyira Tündérvirágszál! Ma is olyan édes-kedves volt! Aludt 2*2 órát és így mindent meg tudtam csinálni amit akartam. Egész nap vigyorgott, rikkantgatott, sikítozott, jött-ment az alsó szinten. Imádja mind az almát, mind a barackot. A Sinlacból is lecsúszik kb 80 ml esténként + tejci. A rendes felülés is egyébként még csak pár napja sikerült. Ma meg a felállás! Hihetetlen ez az ütem... csak kapkodom a fejem. 6 hóapja ilyenkor még ott szuszkált csöndben a kis kocsikában... icipici csomag... most meg veszekszik, ha nem elég gyorsan lapátolom a kaját... :)

Na megyek Szökést nézni.
Remélem, senkit nem felejtettem ki. Ha igen, elnézést....

Ébredésmentes szép éjszakát Mindenkinek :)

KépKép
hugic
 
 


Én úgy tudom, Magdikám... Ha az elmúlt napokban le nem maradtam valamiről... :D :wink:

No, megyek alukálni, jelentkezem majd, ha tudok (és ha Mártont ki lehet szedni a mediből... :lol: ), vigyázzatok Magatokra és a Picikékre!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Én úgy tudom, Magdikám... Ha az elmúlt napokban le nem maradtam valamiről... :D :wink:

No, megyek alukálni, jelentkezem majd, ha tudok (és ha Mártont ki lehet szedni a mediből... :lol: ), vigyázzatok Magatokra és a Picikékre!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Én úgy tudom, Magdikám... Ha az elmúlt napokban le nem maradtam valamiről... :D :wink:

No, megyek alukálni, jelentkezem majd, ha tudok (és ha Mártont ki lehet szedni a mediből... :lol: ), vigyázzatok Magatokra és a Picikékre!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Bocsi, 3x.. Szerintetek miért mondja a Férjecském, hogy függő vagyok??? :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Sziasztok!

Gerendai Zsu, nagyon szép az összefoglalód! :D

Bogi, köszi!

Zétivera, ezek szerint nagyon tartalmas napja volt Z-nek, ha így kifáradt, hogy már fürödni akart! És biztos nagyon szuper helynek tartja a bölit! :D

Hugic, a Lioton most megint használ valamicskét, de csütörtökön kapom az injekciót! Doki szerint sajna genetika, mondtam neki, hogy rengeteget járunk a természetbe, sokat kirándulunk, ami azt mondta hogy jót is tesz a lábamnak! Mert annyira sokat pihentetni se lehet, az se jó neki!
zsu83
 
 


Sziasztok!

Na azért én is ideérek néha :oops: :oops:

Sok-sok puszi a féléveseinknek, illetve Bencusnak és Marcell-társunknak (kicsit megkésve, ha Hugicék most tartják a névnapját).

Muszáj külön megemlítenem a ma féléves Efe-t, sok-sok puszi neki!!!!!!!!!!!!!

Rólunk: jól sikerült a 4 napos hosszúhétvége, Marcika nagyon élvezte, hogy mindig volt valaki, aki vele foglalkozott, sokat voltunk a szabadban, szerencsére nagyon jó volt az idő is, így lehetett sokat sétálni, kint lenni a kertben. Marcika most már hihetetlen gyorsan kúszik, és egyre többet tartózkodik négykézlábon, valszeg hamarosan megindul a mászás-projekt is.

Nagyon jó volt találkozni Julcsiékkal, most először végre a férjét is megismerhettem. Nagyon kedves ember, és látszik rajta, hogy mennyire imádja Bogyeszt, aki tündéri volt, mint mindig. Maga a megtestesült nyugalom, és most néztem, hogy olyan gyönyörű és hosszú szempillái vannak, hogy bármelyik lány megirigyelhetné.

Julcsi: ha a nehezén túl vagytok, jó pihenést, és fürdést Kehidán, szerintem Bogyesz tutira élvezni fogja a vizet!!

Nálunk kezd visszatérni az élet a normál kerékvágásba, apuci a héten már dolgozik, bár az iskola majd csak szept. elsején kezdődik, de ilyenkor nekik már be kell menni. Szóval most már többet leszünk kettesben Macikával, remélem azért nem fog nagyon unatkozni. :lol:

A hozzátáplálásban hatalmasakat léptünk már előre, Marcika lassan mindent kezd elfogadni, amit adunk neki -persze az alma az továbbra sem megy :D. Ami a nagy szívfájdalmam, hogy a cicit kezdi elutasítani ennek következtében, most azon küzdök, hogy azért egyen anyatejet is. Sajnos a melleim is nagyon kivannak, állandóan sebesek, és néha vérzik is, úgyhogy sokszor fejni kell, de csak rendeződik ez az állapot, és sikerült megtartani a szopit még egy ideig.

Marcika is imádna ácsorogni, de sokáig nem hagyjuk neki, pedig imád ugrálni, ha az ölünkben van. :wink: Persze már megvolt az első virágba belemászás és modemtapogatás is, úgyhogy most ezerrel gondolkodunk, hogy hogyan tegyük biztonságossá a nagyszobát, ahol napközben szoktunk lenni.

Néhány reakció, előre bocsi, ha valaki kimarad, de nagyon sok a lemaradásom :oops:

Panna: örülök, hogy újra itt vagy, és hogy jól telt a nyaralás, várom én is a képeket!!

Zsu: sajnálom a lábadat, hátha valamit lehet kezdeni vele! Nagyon cuki Bencus, és tényleg rengeteget nőtt!!

Zsuzsi: nagyon helyes a Tündérkéd :D

Bogi: Fügcsi mennyire belehúzott a fejlődésbe, tényleg döbbenet, nagyon ügyi!!

Hugic: gratula Mancurkádnak is, ő is nagyon előre tart :D

Andus: remélem rendeződött Zéti evése, és minden oké veletek!! Hogy fogytál ilyen sokat?? Nagyon ügyi vagy!!

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


zsu: :lol:

zsufi: köszönjük. ügyes Marcid, azért remélem a tej is rendeződik és javulnak a cicik.

Boldog hóforudolót Efének!

Kép
budabo
 
 


Zsufi, örülök, hogy írtál! Ciciknek jobbulást! Tegnap én is észrevettem Bencuson hogy kicsit fanyalgott a cicin, úgy látszik már nemcsak a tejci íze jön be neki!

Bogi :lol: ! Nemsokára itt a barátnőm, jön Bebézni! Legalább nem nekem kell emelgetnem egész nap, amikor tiltott területekre téved! :?
zsu83
 
 


Sziasztok!

Ha valakinek esetleg nem rémlik, én vagyok az a debreceni csaj, aki egy időben elég rendszeresen írt ide... :wink:

Szóval teljesen el vagyok ájulva, hogy itt már az összes baba kúszik, mászik, ezért is kicsit frusztráló nekem ide jönni, mert Vend semmi ilyesmit nem csinál, pedig majdnem ő a legidősebb...
Tudom, hogy nincs lemaradva, de azért nem túl jó olvasni, hogy nála egy hónappal fiatalabb babák már hol tartanak... Nem akarok semmit sürgetni a fiamnál.... majd tudja ő hogy jó neki....

Egyébként kinn van a két alsó egyesünk, megszenvedtük, de végre kijöttek, egyszerre.

A hosszú hétvégénk maga volt a pokol... még mindig tart Vend benyalt valami vírust, péntektől hétfő reggelig 38-39 fokos láza volt, semmi nem vitte le... Folyamatosan megy a hasa, még minidg... tegnap hajnalban már csak egyszer ment fel a láza, ma még eddig láztalan. Remélem lassan túl lesz rajta, bár a hasmenése nem akar abbamaradni... :cry:
Ami a legborzasztóbb, hogy nem eszik... semmit....
A cicit elfogadja, egy nap 3-4 alkalommal, 40-60miliket eszik belőle.. azonban semmi gyümölcs, semmi zöldség... fagyasztott tej sem kell... amióta gyógyszereket, meg lázcsillapítót kap semmit nem fogad el, ami a szájához közelít.... már 400g-ot fogyott...

Senkinek nem kívánom... 4. éjszakát virrasztottam végig mellette. Annyira sajnálom, és annyira tehetetlen vagyok....

Nagyon irigykedem, hogy minden baba milyen szépen és sokat eszik....

A nyaralóknak jó nyaralást!
Hófordulós, féléves babáinknak sok-sok puszit küldök!

Julcsi: őszinte részvétem a Nagyi miatt!!! Add át Istinek is, kérlek! Jó pihenést Nektek is, rátok fér.

Ne haragudjatok, hogy nem reakciózom, csak jól esett kiírnom magamból, nyugodtan ugorjátok át..........

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


amy: 1. nem ugrunk át. 2. jobbulást Vendinek 3. ne legyen rossz érzésed hogy Vendi még nem csinálja azt amit a csajok - pl mi is - is igen, mert a csajok szerintem vmiért gyorsabbak. 4. ne légy bolond, mert oktoberben megyünk haza és elfenekellek. 5. Vendi sokkal okosabb és úgy van velehogy bőven lesz még 100 éve kúszni,mászni..stb minek fárassza magát most :lol:

Kép
budabo
 
 


amy:örülünk,hogy jöttél!nagyon sajnálom Vendit,remélem most már meggyógyul küldünk neki rengeteg++++++++++++++++!

elif:Efének add át a puszikat amit a feledik szülinapa küldünk!remélem a tejciddel már minden rendben!sokat gondolunk rátok!

magdi,zsuzsi:a féléves összegoglalók gyönyörűek lettek!

Kép
nilabali
 
 


Hugic: először is az összefoglalód olyan cuki lett! (Zsuzsi a tiéd is édes!:) )
Másodszor a krumpli egy gusztustalanság magában... De hajrá! :wink:
Harmadszor: én úgy jártam, hogy vettem üvegreszelőt, legyaptam rajta az almát az első napokban és olyan öklendezéssel volt Eszterem, hogy komolyan megijedtem, mi lesz így. Szerencsére másnap mentünk félévesre és a védőnőm mondta, hogy mostanában egy csomóan panaszkodnak a reszelőre, turmixoljam, úgy a tuti. És lőn, azóta nem öklendezik csak eszik.
No, ezért a botmixer!
Amúgy meg Marcitól abszolút várható volt a felállás, én meg sem lepődtem rajta. :)
Viszont 2*2 óra alvás? Úgy, ahogyan írtad? Én még mindig nem vettem rá magam sajnos...

Zsufi: nagyon ügyi Marcid, a ciciknek meg kitartás még egy kicsit!!

Amy: jaj drága! Ezek csupa rossz hírek, de még szerencse, hogy valami minimáltáplálkozást tanúsít Vendi! De sajnálom szegénykét, viszont ez már akkor régóta tart, szóval lassan alakulnia kell! Drukkolok, hogy mihamarabb kimásszon belőle!
Khmmm... amúgy meg mit mondjak... Nekem is rossz volt olvasni, hogy Vendi 200-akat eszik, az enyém meg 60-akat... Viszont, ha ezért elbújdokoltam volna, akkor unalmas lett volna az életem nélkületek! (Hehe, és a tiétek is nélkülem..:) )
Amúgy nemsokára Vendi is fog kúszni, mászni. Egyenlőre nincs elkésve...
És nemsokára visszatér a rendesen evő Vendi! Eddig nem volt vele gond, a betegség után sem lesz! Na!

Én sem jöttem még ma erre, mert uncsi hangulatom van, Esztike is éppen a "fáj az egész élet" napját tölti, szóval mindig a legjobbkor jön rá! Most rányomtam a tévét (ja, ennyit az elvekről...), addig is elvan.
Jaaaa, lehet, hogy éhes szegény... Áááá.... degáz vagyok.... :oops:

ladmon
 
 


ladmon:nem vagy egyedül a mai hangulatoddal!nekem még rátett,hogy tuti nem megyünk pestre-teszem hozzá rá sem ér senki se talizni-de mégis,olyan jó lett volna!

keiszi:Alexnek gyógypuszi az oltásra!

zsu:ma kapod a szurit?

bogi:ma lesz a nagy meccs!hajrá Loki!

Kép
nilabali
 
 



Kép
zümis
 
 


zümis:megpróbáltam szavazni,de állandóan azt írja ki,hogy érvénytelen kód és már szavaztam!

Kép
nilabali
 
 


nilababa: hajrá!!!!

zümis: nekem sem jött össze :cry:

ladmon:nekem egy ütöttkopottősréginagyanyánké volt reszelőm van, és ez nagyon szuper.

Kép
budabo
 
 


Jaja Ladmon, szívemből szóltál Amynak!
Amy, nagyon is emlékszünk, többször is kerestünk, aggódtunk. Ezek szerint volt miért! Szegény beteg Vend! Hol nyalhatta be a bacit? Milyen bogyókat kapott? Nagyon türelmes voltál, hogy végig kitartottál melette, éjjel-nappal, gondolom, lerlkileg is nehéz lehetett átélni mindezt!
De írod, hogy ma már jobban van! Ez adjon erőt, hogy túl van rajta, vissza fog jönni az étvágya, egyre jobb érvágya és kedve lesz. A mozgásokról meg annyit, hogy pár nap is nagyon sokat számít, pár nap alatt, ha egy baba beindul, döbbenetes, hogy mennyit tud fejlődni. De betegen nekem sem lenne kedvem új kunsztokat kitalálni! Meglásd, ahogy visszerősödik Vend, úgy kezdi majd el a különböző dolgokat, csak győzzétek! És nagyon okosan írod, hogy Ő tudja a legjobban, minek mikor jön el az ideje. Sok sok gyógypuszit küldünk!És mi is megyünk szeptemberben Debibe, én is kész vagyok Téged bármikor elfenekelni!

Nila! Én például ugrásra készen álltam a legutóbbi hsz-edig, hogy jössz-e, vagy nem. És tudd meg, sajnálom, hogy nem jött össze!

Elif, Efemacinak nagyon boldog felediket kívánunk!

Alexovicsnak combikájára küldök gyógypusszancsokat! Lett láza?

Mi ma felavattuk a sütőtököt, mint táplálékot! Bár mégsem tettem be a mélyhűtőbe, olyan isteni édes volt, hogy csuda! A fogadtatás? Hát a szokásos :lol: :lol:
Hajrá Lokiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fügiapa meg vigyázzon magára este, nehogy rossz helyen sörözgessen, mint a múltkor Stelly Tomija! 8) 8)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Alex kiabált a pappal? Ejjejj nem szép dolog :lol: képetképet!

Gratulálunk az ácsorgó Marcikának :D

Úgy szeretem a féléves összeofglalókat olvasni :D

Boldog feledik szülinapot Efének, a beszélő grimaszmesternek! :D

Zsufi, virágbabelemászás aranyos lehetett :lol:

Amy, deeejóóóóóó, hogy jöttél!!! :D Tessék gyakrabban jönni, irgumburgum! :wink:
Sajnálom, hogy Vendi drága beteg, és átérzem, milyen kétségbeejtő lehet neked, hogy nem tudod varázsütésre meggyógyítani :cry: remélem, kilábaltok belőle hamar! ++++++++
Az ülés-állás dolog miatt meg tényleg ne izgasd magad, van még Vendinek rengeteg ideje ezekre, semmiről nincs lemaradva, nemsokára futhatsz utána, visszasírod még a nyugodt időket, mikor ugyanott volt minden tárgy a szobában, ahol hagytad :wink:

Zümis, nem tudok szavazni Mukira :( ja, látom közben, hogy a többiek sem :(

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Ja, reszelde! Én hardcore rendszerben etetek, leginkább villával nyomkodok mindent össze, a barackot a nagylyukú reszelőn, az almát a kislyukún. Most a sötőtök is puhára sült, csak villával punnyasztottam, és mivel ennek nem volt főzővize, mint a krumplinak, répának, nagyon sok (30 mili :lol: :lol: ) tejcikét is kellett hozzá öntöznöm hígításul. Ja, a cukkínit botmixelem. :D :D :D

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


gerendai zsu: apa nem sörözik :D sehol...Többen mennek este, tök jó helyre kapott jegyet és nem volt gáz az ára sem. Na ha tovább jut a Loki és jönnek a nagyobb nevek..na akkor lesznek jegyárak. :twisted:

Kép
budabo
 
 


bedobta a cumit az ágy mögé....előtte szétrugta a pocakomat...és nem akar aludni, pedig dörzsöli a szemét..

millye: merre vagy?

Kép
budabo
 
 


Bizonybizony este mi is a Debrecenért szorítunk! Újpest mezek félretéve, ünneplünk, hogy magyar csapat idáig eljut, és drukkolunk, hogy tovább is meneteljenek!!!

KépKép

KépKép
stelly
 
 


nekem sem sikerül szavazni :( majd jövök, épphogy elkezdtem olvasni, Vinci fel is ébredt ...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Millyék védőnéniznek, ha jól tudom!
Bogi, akkor gondolom, nem VIP jegye van, korlátlan étel- italfogyival, 15 ezerért?

Crocus, ti 100 évig nyaraltok? Kezdek aggódni értetek is! Mi van Attiddal?

És a doktornéni tegnap ráírta Léna papírjára, hogy: ÜGYES!( a kúszás miatt, amit ott is bemutatott)...még meg is mutatta, mondván nem szokott ő ilyen megjegyzéseket hozzáírni! Mikor mondtam neki, hogy én ismerek olyan babákat, nem is egyet, aki mászik, ül, és van, aki fel eis áll ebben a korban, akkor neki is elkerekedett a szeme. Ezt csak neked írom, Amy, hogy ne szomorkodj Vend akrobata sztrájkja miatt!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Eféne Boldog felediket!!

Köszi lányok...nekem sem megy :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
mindjárt rágerjedek miért!!!

Kép
zümis
 
 


zsuzsi:éljen a sötőtök!Bazsi is imádja!és tudd meg én is sajnálom a mai talit,de nagyon!!!!!!!!!!de majd a következőre majd csakazértis elemgyünk...valahogy!

és a focira visszatérve,reméljük bejutnak és vége itthon is láthatunk majd igazi focit,nagy csapatokkal!

Kép
nilabali
 
 


Zsu83 plasztika után kb. 3 évig voltam tünetmentes... mondjuk az előnye az, hogy azóta nem fáj a lábam hiába jött megint ki a visszér. :?

Kreiszi örülök, hogy jól sikerült a keresztelő! :D Gyógypuszi Alex oltására!

Julcsi-79 jó kis kaja! :D MA kezdem megint délután a gyümi adást hátha több marad bent mint rajtam... :? NAgyon jó a szálloda! Lehet megfűzöm apát, hogy valamikor menjünk el.

Budabo akkor a végén mégiscsak kapsz pénzt időben hip hipp hurrá! Vagyok csak főztem sütöttem meg fél éves összefoglalót írtam... :D

Hugic nagyon jó lett az összefoglaló! Ügyi vagy!
:D Húúúú igen írtam... de most a férjem a másik irányban dolgozik... de szívesen elmennénk arra is, hogy meglátogassunk... csak a férjem nagyon sokat dolgozik... remélem visszavesz a tempóból és akkor talizhatnánk.... hű de ügy Marci, hogy felállt!!!!

Gerendai Zsuzsi Léna nagyon nagyon ügyi a pisivel és a kakival! Nagyon jó lett az összefoglaló! :D

Zetibebi Zéti nagyon nagyon ügyi a bölcsivel kapcsolatban! :D

Amy81 jobbulást Vendinek! :roll:

Még majd írok ha valaki kimaradt volna csak a fiam engem követel... és jöjjön a fél éves összefoglaló... kicsit hiányos, de most nincs ihletem... :D

Nincs nagyobb csoda nála és ez a nap az ő napja és ez a mi feledik szülinapunk is..

(Anya szerint) gyorsan-gyorsan fél éves lettem, pedig szinte még csak most születtem. Többen emlegetik ma ezt a neves eseményt, így én is fontosnak kezdem érezni! 2009. február 23.-án születtem hajnali 1 óra 42 perckor. 3770 grammal 57 cm-el.

Már 8300 gramm vagyok és 72 cm
Olyan hamar eltelt ez a hat hónap, mégis annyi minden történt… Megismertük és őszintén megszerettük egymást.
Fogacskám még nincsen, de nem hiányzik, hisz cicin kívül még nem igen mutatok nyitottságot más elfogyasztására. Szerintem az élet egy hatalmas cicizés… igaz anya napok óta tuszkol mindenféle fura ízű dolgot a számba, de én igyekszem hamar megszabadulni tőle.

Egyébként nagyon jó fiú vagyok, nem lehet rám panasz.

Mászok, forgok, négykézlábazásból felülök, vigyorgok, és egyre többet eljátszok egyedül. Már babanyelven gagyogok anyáéknak.
Alvás szempontjából éjszakai bagoly vagyok későn fekszem és későn kelek. Születésem óta jó alvó vagyok. Napról napra felfedezem az engem körülvevő világot...
:D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


gerendai zsu: hát nem :D a vip páhollyal szemben a pályaközepén fenn, szóval nem rossz hely és 2000 Ft. volt a jegy, az meg szerintem nem gáz mgé annyira.

Kép
budabo
 
 


millye: nagyon aranyos!!!!!!!!!! 8300?? :shock: szép :wink:

Kép
budabo
 
 


Budabo köszi! Igen bár nem sokat híztunk,de ezt betudom a kajasztrájknak... a védőnő szerint kezdjem gyümilével... :roll: egyébként minden rendben volt a védőnőnél, megcsináltuk a 6 hónapos vizsgálatokat és nagyon jó pontok jöttek ki a végén... azt mondta, hogy a magassága és a súlya is nagyon jó :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


millye:több mint 8kiló,ez igen!szép nagy legény a féléves fiad!és tetszik az ihlet nélküli összefoglalód is!nem is mondta,hogy felül már-vagy csak lemaradtam!

Kép
nilabali
 
 


millye: hat hós vizsgálatok, meg pontok...te miről beszélsz? nálunk ez úgy nézett, hogy bementünk az oltásra, és azzal együtt meg a státusz felmérés voltunk benn kb. 5 percet :shock:

Kép
budabo
 
 


Nilabali én már azon is csodálkozom, hogy amennyire nem evett meg amennyit mozog, hogy egyáltalán hízott :D (volt lent egy 14 hónapos baba akiről már múltkor is írtam és ő 18 kiló :shock: :D és szopik meg hébe hóba kap gyümit...) Az anyukája meg 50 kiló :D ja és 5,5 kilósan született a babája :D

Budabo 6 hónapos korban végzett szürővizsgálatról beszélek és a pontok meg, hogy a súlya meg a méretei alapján kijönnek percentilisek és azt megnézi egy könyvben, hogy ez hány pont.... nekünk a testhossz percentilisünk 97 felett van és a testömeg pedig 50-75 és ebből tevődik össze a hosszúságra és a súlyra a percentilis ami 25 és az állítólag nagyon jó... meg volt pszichomotoros és mentális fejlődés vizsgálat ami az, hogy a játékot egyik kezéből átteszi a másikba meg szimmetrikus a tartása meg forog meg ilyenek aztán látásvizsgálat meg hallás és beszédfejlődés vizsgálat... :roll: szóval ez nem pár percig tartott hanem több mint fél óráig... :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


hat hós státuszfelmérés? pontok? mivaaan? minket hat hósra nem is hívtak, mert nem kellett szurit kapni, hét hósra megyünk legközelebb (Prevenar2 lesz :roll:)

Millye, hajrá gyümölcs, én is vettem olyan kanalas üveget, mint te (csak rózsaszínben 8)), és Adri ma megevett vele vagy 40 ml barackot :D nagyon boldog vagyok most, hogy milyen kis ügyes volt :D

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Amy: először is nagyon örültem, hogy jöttél, másodszor meg irgum-burgum, hogy össze akarod hasonlítani Vendit, te is tudod, hogy minden gyereknek megvan a maga fejlődési üteme, és az pont úgy jó, ahogy történik. Küldök én is ++++++++++++++++++++++++, hogy a nagylegény minél előbb meggyógyuljon, és akkor anyukája is jobb kedvű lesz rögtön!!

Millye: Andriskád tényleg jó súlyban van, mondjuk amikor találkoztunk, akkor is látszott, hogy a többiek között is milyen nagynak tűnt.

Bogi: nálunk sem volt pontozás, egy-két dolgot kérdeztek, arról kaptunk mi is egy másolatot, aztán ennyi volt. Mondjuk szokás szerint még csak azt sem kérdezték meg, hogy mit eszik a gyerek, pedig a védőnő sem látott minket már hónapok óta :?

Na a meccsre én is kíváncsi leszek!!!! Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


Millye: most nézem hogy miket néztek nektek a hathós vizsgálaton, ti valami csodadoktorhoz jártok????

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


stelly:na ugye,csak egy kis csel kellet és máris evett Adri is!Bazsi pedig végre megette az almát,amit eddig rámköpött mindig,de itt is volt csel,mert alma-banán pürét vettem neki és imádta!és megette a vegyeszöldségpürét pipihusival is!tehát van remény,számunkra is,remélem most már a mennyiséget is növeli,mert szeretnék egy tápot elhagyni már!

nálunk is lesz 6hós felmérés,a védőnő már múltkor meg akarta csinálni-két hete-mert hogy Bazsi milyen ügyesen mozog,de mondtam neki,hogy inkább jövünk még egyszer,hátha két hét alatt még virit valamit a kisfiam!

Kép
nilabali
 
 


6 hós összefoglalók nagyon jók! Menyi mindenre ráértek csajok! Nekem ez már eszembe sem jutott :(
Szalad az idő, alig kapok észbe, és indul a suli...most foyton az isis cuccok után kajtatok, mindig elfelejtek valamit, most épp nincs még gyurma, meg Áginak fehér blúz...a kínaiban olyan ocsmány uttörős inget árultak, hogy brrrr :twisted: hát van dolog...

Kehidakustány! óóóó de irígy vagyok! mink nyaraltunk ott, isteni volt, nagyon nagyon gyerekbarát, és nagyon jó a strand, meg a szállás, meg a kaja.....imádom a helyet! Szaunarészleg azóta se tetszett jobban sehol! ott szuper volt, fincsi teákkal...igazán pihentető hely! Idén nagyon akartam menni, de apának sehogy sem volt jó :( majd jövőre!na meg hát sajna van ára...

stelly! örülök, hogy eszik Adri!

Amúgy amit még ajánlani tudok minden csemetének, van a milupának 4es csomiban poharas gyümölcs, iszonyat fincsi, jobb mint az üveges bébikaják, nem is nagy mennyiség, és ha a pindur nem eszi meg, fincsi nagyon....nekem nem marad belőle sose, de azért megkostóltam :) és Vinci élből kettőt benyom!
mi az alma-banánt szerssük nagyon! ilyen:
http://www.milupa.hu/termek.php?key=p_almabanan

ja, Védőnninél méricske:
8090g (szül.3150) :)
70cm( szül. 51cm)
fejkör:40cm(szül.33cm)
mellkör:45cm
fejünk nem nagy :)
pocakkör nem volt, pedig az lett volna érdekes :)

Jól megnőttünk :)

nah, megyek, legóépítési problémák merültek fel.....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Stelly, Zsufi74 Nekünk sem kellett szurira mennünk. Nálunk a védőnő és a gyerekorvos két külön dolog mert nem is egy helyen van a rendelő... oltani a gyerekorvoshoz viszem, mérni meg ilyenekre a védőnőhöz :D és minden hónapban amikor elviszem megbeszéljük következő hónapra az időpontot, hogy mikor viszem... egyébként van 1 2 3 hónapos meg 6 hónapos felmérés és utána azt hiszem talán 9 hónaposan lesz... :roll:

Stelly én még nem vettem meg a kanalas üveget csak szeretném... azt hiszem Zetibebi vett... de ma végleg eldöntöttem, hogy veszek... miután a barackot sem ette meg így... a védőnő szerint nem vagyunk lemaradva a hozzátáplálásról mert ő amúgy is azt mondaná, hogy most 6 hónapos és mostantól adjak neki először gyümilevet utána meg gyümölcshúst és csak utána zöldséget.., szóval most azt mondta kezdjem gyümilével... :roll:


Zsufi74 ha nem lett volna az a kis kajasztrájk akkor még többet gyarapodtunk volna... de ez a súly is jó :D

Nilabali kérdezted az ülést... pár napja négykézlábazásból felnyomja magát ülő helyzetbe :D na ezt megmutatta védőnéninek is hogy lássa, hogy anya nem mond hülyeséget... Ja igen és nem is írtam, hogy azt mondta mivel lelóg a csecsemőmérlegről ezért következő hónapban ülve mérjük meg... elég mókásan nézett ki ahogy rátettük és leért a feje meg a lába... pedig ez állítólag egy nagyobb csecsemőmérleg :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?