Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta: anyósék Szolnok mellettiek, ott vették a járgányt. Zétikéd nagyon édes. Milyen kis elszánt arcot vág a kúszós képen.

Kriszti: tök jó az új hajad! A sapekos kép csúcs! Láttam a blogodban, hogy Ági milyen ügyesen áll már a kanapé mellett. :shock:

Tetyk: :cry: a történteket. Miből vizsgázol?

Peni: mesélj! Jót búvárkodtatok? Kapcsolatépítés sínen van? Gyerekek? Gondolom, nagy volt az öröm, mikor tegnap megláttak benneteket.

Tegnap panaszkodtam Ádám nem alvása miatt. Most meg már 10 óra óta alszik. :shock: Nem értem a fiamat. :roll:

krisz78
 
 


Erika szavaztam én is
Zétény egy tündér, az arckifejezés ahogy kúszik :D
Ági gyönyörű, a sapis kép igazi kismanó.
Katuska ez a hódfarkú cserép ez nagyon jó. A végéről a kyanyart azt levágtátok egyenesre ? Mintha tavaly tettél volna fel képet amin vágod a fűrésszel? És mivel lakkoztad ?
Nagyon tetszik.

Ági és Levi
Kép
kupi
 
 


Igen a cserép végét le kellett vágni egyenesre és alul a kis "körmöt. Sima misungba vagy csemperagasztóba kell letenni és igen mehet kültérre is! A lerakás előtt be kell áztatni a cserepet mert különben gyorsan elszívja a ragasztóból a vizet. Amint le van rakva és megszárad már járható is. Fugázni ugyanazzal az anyaggal kell, mint amivel leraktuk, kár költeni a drága fugára ami ugyanaz csak szinezett....
Lakkozni nem muszáj ha kültérre megy de idebent mosható felületűnek kell lennie. Impregnálni azonban mindenképp kell. Én ezt lenolajkencével csináltam de van spéci szer iylen cseréphez csak elég húzós az ára. Az is bevonatot képez rajta. Én először kőlakkal kentem de nem lett jó mert eléggé beszívta, foltos lett úgyhogy újra kentem sima parketta lakkal de jó rá a csónaklakk is!

Tetyk! sajnálom

SOkszor engem is nógatni kell mert csak feküdnék legszívesebben...de ezek a munkák kikapcsolnak legalább.
katuska79
 
 

 
 

Krisz: nagyon jó volt a búvárkodás......gyönyörű volt, annyi szépséget láttunk. A kapcsolatépítés is sínen van igen :D , jó tett tényleg egy kis "kettecskén" program.
Gyerekek veszettül hiányoztak, többször egész olyan depresszív hangulatom volt de persze volt program bőven úgyhogy hamar átletnüdltem rajta. Nagyon édesek voltak, Zéténykém is úgy örült amikor meglátott, fülig ért a szája.......most itthon vagyunk egész nap hárman, nem vittem Somát sem oviba....imádjuk egymást:-).
Ti hogy vagytok minden rendben? Gyönyörű fiacskád?

KépKép
peni
 
 


Peni! hú de jó lehetett búvárkodni! Én is úgy szeretnék egyszer.
katuska79
 
 


Sziasztok!
MA is csak egy bekukkra futja :(
A mai program a könyvcsomagolás... már annyira szétültem a térdem, hogy alig bírok járni :( Persze a gyerekek sem azok a nagyon együttműködők. Saci a fejemen ugrált, amíg csomagoltam. Most alszik, a gyerekek homokoznak (friss homokot kaptak, annak örülnek), én meg letettem egy kicsit a farom :roll:
Hétvége: Zánkán, Sümegen és Ajkán voltunk, volt pancsi, tüzijáték, sok séta (azt hiszem, most a határaimat próbálgattam, Saci 4 órán át háton, na jó, részben ölben, ebből séta 10 km...). Sackó bírta a tüzijátékot is, bár a felénél megunta, és valami izgalmasabb (száraz ágak, levelek, fű) után nézett :)
Aztán bevásároltunk a sulira, még majd el kell mennem a helyi papírboltba, mert sztem kevés lesz a fólia. Vasárnap meg a szüleimnél pihiztünk, jött haza a Dédi, meg az unokatesóm meghívni esküvőre.
Most teregetek egy gyorsat, aztán folytatom a csomagolást. Úúúúúúúúúúúúgy unom :(

Nagyon édesek a lányok-fiúk :) Zille csodaszép (ma olvastam Sacinak egy könyvet, amiben a "főszereplő" pillangó neve Zille), Ágnes nagyon huncut a hintában, Szonja meg nagylányos :) (Zsófi, elküldenéd nekem is a hinta "receptjét"?), Ádám a vagány motoros :D, Zéti édes :)
Kriszti: jó lett a frizurád (hogy mennyit fogytál :shock: :lol:)

Áááááááááááááááááááááááááá, bejött két homokkupac :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


felfúúúúúúúúúúúúúúúúúúúújm :) :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: fűben, fában, kisbogárban....
Kép Kép Kép

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hú, de aktívak voltatok a hosszú hétvége alatt, nem is bírtam visszaolvasni, inkább az utolsó oldalakra koncentráltam :oops:

Babák gyönyörűek, hihetetlen, hogy már mindenkinek milyen értelmes, érdeklődő tekintete van :lol:

Lucus: nagyon-nagyon sajnálom, ami édesanyáddal történt :cry: :cry: :cry: Sok erőt, kitartás kívánok én is Neked és a családodnak, próbálj meg hinni a felépülésében, segíts neki ezzel. Zille csodaszép, még mindig!

Nekünk nagyon mozgalmas volt a hétvége. Itt voltak anyósomék és sógornőmék a gyerekekkel, úgyhogy nem izgultunk. Voltunk gyermekvasutazni, libegőzni, vadasparkban és (természetesen Bálint nélkül) a Madonna koncerten. Még mindig annak a fáradalmait pihenem (éjjel 2-re értünk haza), de azért megérte :D

Ma kiviteleztem a pisiprojektet is, hát, mindkettőnket kifárasztott ez a vizeletgyűjtősdi :evil: Mindezt feleslegesen, mivel minden negatív, aminek egyrészről nagyon örülök, másrészről meg bosszant, hogy ennyit szenvedtünk mindketten a semmiért :evil:
És végre kibújt két kis fogacskája Bálintnak, igaz, egyelőre alig látható, de határozottan érzem az ujjammal és a kanál is kopog rajtuk :D Szóval péntek óta már Bálint sem fogatlan :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bálintanyu 2009.10.18 15:52-kor.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Csöre: behalok Sacin! Mit keres a fűben? :lol:

Edit: tök jó programokat csináltatok. A Libegőt mi is terveztük, csak aztán strandolás lett belőle. :) Nem félt Bálint a magasban? A bohócos kép :D :D
(hogy hasonlít B. az apukájára)

krisz78
 
 


Katuska: szólj, hogy mikor megdumáljuk a búvárkodást:-).

KÖRKÉRDÉS: Az én Zétény fiam nem ül. Kúszik, mászik négykézláb, mindenhol felkapaszkodik és feláll, kettőt hármat lépeget oldalazva....de nem ül. Leültetem feldől.......
Minden baba ül már? Nem értem miért nem ül....jó lenne ha ülne mert akkor el tudna játszani. Hanyatt feküdni már utál, hason meg kúszik...néha 1-2 percig elbütyköl valamit de utána meg megint ezerrel át a házon :lol: :lol: . Mit gondoltok?

KépKép
peni
 
 


Micsoda pörgés!!!

Nagyon tündériek a babák!!!

peni:a druszánkról kérünk pár képet!!! :lol: :lol: :lol:
Búvárkodás biztos szupi lehetett!Ki vigyázott a gyerekekre?Már nem szopiztok?

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Én Zétim még nem ül,most kezdett el kúszni, gurul,és már úgy megemeli magát,hogy csak a keze és a lábujja van lent,pocak a magasban!

Szerintem nem baj az, ha még nem ül!De mást már ügyesen csinál! :D

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Zétényék: okés, holnap összekapom magam és teszek Zétiről képet, egyszer már a csajok kitanítottak hogyan kell, majd előkotrom a levelet, állati béna vagyok az ilyesmihez.
ÉN is azt gondolom,hogy nem baj hogy nem ül csak jó lenne mert akkor jobban eljátszana....így állandóan mozgásban van....én meg utána, a nagyfiam meg énutánam.... :lol: :lol: Vonatozunk körbe körbe a lakásban....

KépKép
peni
 
 


peni:
az én fiam sem ül még. Nem is mászik, négykézlábazik... Egyáltalán nincs elkésve még, ne aggódj! 8-9 hós kor körül kezdi a nagy átlag.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Krisz: Szilvásvárad is nagyon klassz hely, régebben rengeteget jártam oda. Bálint nem félt a libegőn, de a mei-taiból nem is igen látta a mélységet. (egyik ismerősöm egyszerűen csak Marci-klónnak hívja Bálintot (Marci = Apa)

Peni: mesélj a nyaralásról! Képek? Bálint sem ül még, már én is nagyon várom.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Edit:
mit szól Bálint a libegőhöz?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nagyon szépek a babák!

Lányok! SOSHelp!!!!!!
Ma vittem fürdeni Nórát, betettem a kádba és tök furán viselkedett. Amúgy imádja a vizet, dumál, vigyorog fürdésnél, most majdnem sírt, befeszítette a testét, csukogatta az ujjait, majd hirtelen ökölbe szorította és rángatta az arca felé. Közben lába mereven kinyújtva. Kikaptam a vízből, akkor nem feszített. Vacsi, letettem aludni, ekkor pukkantott egy nagyot és alszik. Mi lehetett ez??? A frász jött rám, nem merek lefeküdni, hátha nem hallom meg, ha baj van. Ötletek???
magdolnasz
 
 


Magdi:
1. meleg volt a víz?
2. éhes volt már?
3. fog?
4. bántották a szelek?

Ezek közül tippelek valamelyikre. Ha alszik, nem hiszem, hogy nagy gond lenne. Légzésfigyelőd van, hogy megnyugodj?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Magdi: lehet, hogy fájt a hasa, hiszen írod, hogy volt egy nagy puki. Lehet,hogy éppen a fürdés idejére esett valami kis hasgörcs....lehet hogy mindenképpen így megviselte volna akkor is ha éppen nem fürdik. Ilyeneket nem írok hogy túl hideg vagy meleg volt a víz mert ezt nyilván észrevetted volna......Szerintem ne aggódj. Ha baj lenne nem aludna nyugodtan.

KépKép
peni
 
 


Peni, Mági: köszi, megnyugodtam egy kicsit. Mondjuk már fáradt volt, de máskor is volt már az, viszont ez a görcsös mozdulatok nagyon megrémítettek. Olyan volt, mintha görcsben lenne az egész gyerek. Ritka vacak érzésem volt, van.

Mági: nincs légzésfigyelőnk, nem is volt. Attól én még idegesebb lettem volna.
magdolnasz
 
 


Képzeljétek Petra mászik. olyan édes. Eddig is próbálkozott, hintázott négykézláb meg próbált előre haladni de mindig hasra esett és kúszva folytatta inkább. Most fürdés után meg négykézlábra állt és először hosszú percekig berregett fújta a nyálat majd lassan óvatosan elindult. Még integet mászás közben és nagyon koncentrál de olyan aranyos:) Azért egy két méter után még hasra vágja magát inkább.
Ő is felül de még nem sikerül neki mindig mert rossz helyen van a lába és inkább spárga lesz belőle. De a négykézláb hintázás remek gyakorlás az üléshez!
katuska79
 
 


Katuska: gratulálok Petrának!
Na, most még inkább aggódom! Én gyerekem nem is négykézlábazik :( Emelgeti a popóját hason fekve, de ennyi. Ülni meg se próbál. Baj van vele?????
Na, ez nem az én napom nyugi szempontjából. :(
magdolnasz
 
 


Magdi: én is inkább vmi fájdalomra (fog, de inkább has) tippelnék. A meleg fürdővíz elindíthatta a kis beleit.

Bálint + libegő: nekem az a véleményem, hogy a gyerekek ebben a korban a mi reakcióinkból tudják, hogy kell-e vmitől félni, vagy sem. Mivel Anya, Apa nyugodt voltak, Bálint is :wink: Megbízott a szüleiben :)

Katus: gratula a mászáshoz Petrának!

Peni: örülök, hogy jól telt a nyaralás :)

Krisz: bogarászik :D hangyát hajt, vagy füvet szedeget :) mindent, amit nem kéne :wink: (ja, volt alatta egy pléd, de az nem ment utána :roll:)

Peni: bár már írták a többiek: nem gáz, ha nem ül még Zétény :) ha már mászik, akkor nincs messze az sem :wink:

Azt hiszem, nálunk megvan az első kaja, amit nem bír Saci: cukkini :? nem tuti, még várom a holnapot. Tegnap evett először, ma estére pöttyös lett a háta, és iszonyatos szelek gyötrik. Ma is azt evett (délben még nem volt tünetünk), így azt remélem, holnap már okosabb leszek.
Most egyébként még itt nyomul mellettem rekord mennyiségű evés után (1 barack kölespéppel sűrítve + fél olyan nestlé gyümölcskompót + 2 cici + 4-5 kölesgolyó), nem tudom, mikor lesz ebből alvás. Nagyon álmos, mégsem alszik. Fene sem érti. Már erre sem ér rá? Lassan én dőlök ki alóla.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Vagyunk mi is, fáradtan!! Visszaolvastam, de el is felejtem mire akartam írni!

Lucus: nagyon-nagyon sok erőt kívánok, és nagyon szorítok anyukádért!!!

Bencéknek boldog névnapot utólag is.

Rólunk: voltunk ma dokinál, holnap vérvétel, a gyerek 3 hónap alatt kb. 700 grammot hízott... :( hasi uh-ra is megyünk. Az orvos szerint valami allergia, azt nézik, meg széklet emésztettséget, lehet felszívódási zavar is. NAGYON FÉLEK! Rettegek, hogy valami komoly baja van a gyereknek. Már bőgtem is. Nem is tudom mi lesz, ha valamit találnak, amin nem lehet segíteni... ÁÁÁ nem is agyalok rajta, mert sík ideg vagyok.

Magdi: nálunk is volt már hasonló, én hasfájásra tippeltem, aztán azóta se. Az én fiam sem négykézlábazik, ha felültetem megül, meg úgy feszíti magát, hogy fel kelljen őt állítani. Az orvos azt mondta, korának megfelelő fejlettségű.

Szilvi
Kép
xania9
 
 


Sziasztok!

Csak "vázlatosan" tudok írni, már rég ágyban lenne a helyem...

Minden baba csodaszép!

Peni, örülök a nyaralásnak (mmint hogy jól alakult), hajrá kapcsolatépítés!

Magdi, nekünk is volt ilyen. Átmeneti hasfájásként könyveltem el, amit a melegvíz felerősített.

Minden baba szépen fejlődik!!! No para, lányok!

Xania, szurkolok nagyon hogy minden rendben legyen!

Petrának gratula a mászáshoz!

Nyaralásunkról szóban a képek után: Ágnes elalvása óta mostanáig fogalmaztam a blog-verziót. Elnézést, de nem írom le mégegyszer, itt a link, akit érdekel :oops:

Elnézést, ha valami kimaradt... :oops:
kisbogacs
 
 


Zsófi, Zétény/Kriszti, Kupi, valaki nemrégen írt közületek baba adatokat a táblához, de nem mentettem le. Elküldené még egyszer nekem priviben?? Köszi.

Sacit megzabálom, ő se bújt el amikor a huncutságot osztották.

Ágnes baba nagyon szépséges az anyukájával együtt!

Bálint tényleg Marci klón, nagyon helyes!!

Kipróbáltam a dm-es köles pépet, hát Zillénél nem aratott sikert, holnap újra próbálkozom. Viszont ma kapott először patiszont, egy egész üvegnyit megevett!

Zille sem ül még és azt hiszem ő is úgy próbálkozik, mint Petra, nyújtva akarja a lábát maga mellé tenni, ahelyett, hogy kitolná oldalra a popsiját.

Magdi, szerintem is csak a pocija lehetett. És nem baj ha Nóri még nem mászik.

Katuska, nagyon jó lett a cserép szoba!! én múlt héten alapoztam a teraszt. Tényleg tök jól kikapcsol engem is az ilyen munka. Gratula Petrának, Zille is így kezdte kb 2 nap és rohanhatsz utána.

Ti is sajtkukacokat kaptatok gyerek helyett? :lol: :lol: Egy percre nem tud nyugton maradni, persze örülök neki ám!!!

Csöre -Lehet, vacsi után kicsit lemozogja Saci a kajcit. Teli hassal nem jó lefeküdni. :lol:

Anyum állapota változatlan, levették a lélegeztető gépről s maga lélegzik, de még mindig kómában. Én meg majdnem elájultam a fertőtlenítő gáztól. :?

Kép

Kép
lucus16
 
 


Sziasztok!

Nálunk jó kis műsor volt éjszaka, Zétikém 3-szor ébredt, nem is értem miért nem szokott és olyan de olyan keservesen üvöltött.......
AZtán most reggel (6-kor) átpelenkáztam és ilyen pici kőkemény golyó kakik (bocs) voltak a pelusban....Olyan mintha azzal kínlódott volna az éjjel. MÉg sosem volt szorulása...meg ilyen kemény kakija. Nem is értem mitől mert semmi újdonságot nem evett....csak amit mindig.....

KépKép
peni
 
 


lucus örülök,hogy anyud jobban van!!!ha már önállóan lélegzik az jó jel szerintem!!!
hadd kérdezzem meg,milyen eredetű név a Zille,vagy ez becenév?nagyon különleges!!!

peni nálunk is volt a héten már őrült éjszaka,sőt tegnap egész nap csak nyüglődött Zéti,jön a fölső foga!!!

xania minden rendben lesz,szorítok nektek!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Jó reggel mindenkinek!

Saci valami zabálnivaló kis gézengúz.

Még nálunk sem ül Levi. Tegnap voltak apával tanácsadáson, megdícsérték milyen gyönyörű 9600 gr (szín hús apa szerint)
Azt mondták a kúszás , négykézlábazás elég, majd az ő ütemében halad nem kell siettetni. Azért lássuk be ezt a súlyt megemelni nehéz lehet.

Petrának gratula nagyon ügyi kiscsaj.
Tényleg igaz az,hogy a lányok hamarabb kezdenek mozogni a fiúk lustábbak.

Szilvi szerintem ne gomdolj egyből a legrosszabra .Nekem egy munkatársaméknál többször is kellett vinni a gyereket ilyen vizsgálatra mert nem akart hízni de nincs nála semmi baj.Most két és fél évesen 10,5 kg körül van. Erős, mozgékony, jól fejlődő gyerek.

Bálint is nagyon édes, csak míg Bálintnak kinő a haja apukának már nemigazán :lol:

Ági és Levi
Kép
kupi
 
 


Megnéztem a képeket:

Zille gyönyörű szép! Szonja is annyira bájos! Ádám hogy ül abban a kocsiban, kisfickós sapiban :) !
Zétény hipercuki és hogy kúszik! :) Saci a fűben- kuporog mint egy kisnyuszi :) Kisbálint meg a topik egyik legpasisabb kispasija-és nagyon hasonlít Nagybálintra :)

Katuska: hűűű, ez a padló nagyon EXTRA és különleges!!! Nagyon ügyesek vagytok! És gratula a mászáshoz!!!!

Xania: remélem nem lesz gond!!!! A 700g nem tűnik olyan vészesnek nekem amatőr szemmel...

Kriszti: jól néztek ki a hintában, Ágibaba hogy figyel :) :) A manósapis képért meg totál odavagyok!!!

Köles: biztos beszéltétek már, csak kimaradtam- a kiskönyv szerint a köles az egyik utolsó kaja, amit a babák kaphatnak, 1 éves kor felett?? Mégis lehet adni pépben?

Peni:
nálunk is mostanában kökemények a kakimanók- én az új tápszer számlájára írom...

Magdi: van valami fejlemény? Rendben vagytok, ugye?

Ülés és egyéb mozgások: Vió a négykézlábazásra kb. 2 héttel hirtelen meglódult, és 1 héten belül felállt, mászott és ült. Az ülést külön gyakorolta, egy napon keresztül mást se csinált, csak lefeküdt és felült... és totál hirtelen volt minden, csak kapkodtam a fejem. De a védőnő szerint ennek nagy része szinte túl korai... az ismerőseim hónapokkal idősebb babáknál mondogatják ezeket a kompetenciákat büszkén.

Éjszaka: no, most csak egyszer cicizett, cserébe 3-szor kelt :(. Emellett mindig ékes szóval tudatta velünk, ha megfordult az ágyában (miért kell ezért kurjongatni?!)

Fogunk még mindig nincs, ebben egyezünk Zsófival...

Zitocs (Maszatmanó anyu)



Kép

Kép
maszatmanó76
 
 


Zitocs! ez érdekes mert már Máténak is adhattam a kölest hat hónapos kortól....a rizs mellett ezt tanácsolta a doki is sűrítésre....
Erről beszéltem....jövőre már csak nyolc hónaposan lehet majd kezdeni a hozzátápit, még két év múlva majd csak egy évesen stb stb.

A kiskönyv szerint a paradicsom is tilos közben meg első kaja. Megmondom őszintén mikor megkaptuk a könyvet és átnéztem kapásból csuktam össze a táblázatot. Tuti, hogy tápszer vagy bébikaja gyártója állította össze.
katuska79
 
 


Jó reggelt!

Jó sokat írtatok tegnap óta!

Köszönöm szépen mindenkinek aki szavazott Zsófira. Sajnos nem sok esélyünk van nyerni, de hát a részvétel a fontos nem? :lol: :lol:

Peni! Üdv itthon, örülök, hogy kapcsolatépítés sikeresnek bizonyul.

Ülés: ne aggódj, egyáltalán nincs elkésve. Először kúszik, mászik, és abból fog felülni.
Gratulálok Bálint fogacskáihoz. Azt hiszem már nem sokan vagyunk fogatlan bébik. :lol:

Magdinak már nem írok semmit Nórához, tegnap este már mindent leírtak amit én is hozzátennék.

Katuska!
Gratulálok Petrának a mászáshoz!!

Szilvi! Megnéztem, Zsófi 3 hónap alatt 1 kg-t hízott. Ebből az 5-6 hónapos korára 16 dkg-t, most pedig 30 dkg-t. Leáll a súlyfejlődés amint elkezdenek mozogni. Azért jó, ha kivizsgálják, hogy ne legyen semmi rosszaság a háttérben. Én komolyra nem gondolnék.

Lucus , bízom benne, hogy anyukád állapota jobbra fordul. Az jó jel, hogy önmagától lélegzik. küldök priviben új adatokat Zsófiról.

Rólunk:

Tegnap óta mászik a lány!!!! Ugyan úgy csinálja, mint KAtuska Petrája. Megy kb egy métert, és hasra puffan. Közben pedig hangosan kacag. Olyan édes volt tegnap! Azt hittem megzabálom!

És éjjel elkezdtem a vizes projektet. Reggelre már nem is számoltam hányszor keltem fel hozzá. Este fél 9-kor feküdt le, felébredt 1/2 12-kor, utána 1/2 2-kor, 1/2 4-kor. Utána fél óránként. Végül 1/2 6-kor adtam neki enni. Akkor már én is egy túlcsorduló tejeszacsi voltam. A gyerek meg úgy csapott le rá, mintha egy hete nem kapott volna enni. Lehet, hogy szemét anya vagyok, mert nem hagyom éjjel enni, de azért azt már én sem bírom, hogy éjjel százszor keljek fel. :oops:

Most pedig itt kavar a székem alatt, és könyörög, hogy tegyem végre tisztába. Akkorákat nyögött, hogy tuti kaki van a dologban.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Írtam egy csomót, és elszállt. :evil:

Magdi: láttam, mit írtál. Ádám rendszeresen szokott ilyen befeszüléseket produkálni. Ő akkor, ha valami (pl. egy autó) nagyon tetszik neki. De, ha Nóra nem csinált eddig ilyet, akkor tuti, fájhatott neki valami.

Katuska: gratula Petrának. néztem a képeiteken, hogy kiszőkült ez a lány! Vagy már szépségszalonba jár? :wink:

Xania: nyugi, nincs semmi baja a kisfiadnak. Genetika is lehet a kis hízás mögött. Ti vékonyak vagytok? Szoptatsz még? Lehet, hogy kevés a kalória a tejedben.

Pont én mondom, hogy ne parázz, holott én is be vagyok ijedve a jövő heti bőrgyógyászattól. Tudjátok, mondtam, hogy Á. - nak van egy pigmentcsík a bal lábfején. Amikor megszületett megnézték, meg a gyerekdokink is, azt mondták szépséghiba. Lehet attól, hogy 6 hós terhesen megégettem a hasam a tepsivel és pont ott volt a lába. Teljesen sík, olyan mint a bőre, csak barna. Most azt beszéltem a dokinkkal, hogy mielőtt cipőt hordana, azért megnézetem, nehogy irritálja. Lehet, hogy lelézerezik. De, ha nem muszáj, nem bántatom,amíg ilyen pici még a gyerek. Sík ideg vagyok emiatt.

krisz78
 
 


Jó reggelt!

Szilvi: no para!!!! Saci az elmúlt 3 hónapban 920 grammot hízott, doki azt mondta, hogy elégeti (na, ezt tényleg nem vonom kétségbe... evés közben is annyit pörög, hogy szerintem azonnal elég a kaja, amit betermel), de szerintem pénteken a mérésen a legújabb 3 hónappal nem fogjuk hozni a 700-at (500 - 140 - 280 volt az előző 3) Azért a kivizsgálás tutira nem árt, de ne aggódj már előre!

Gratula Zsófinak is a mászáshoz!

Luca: azért ez előrelépés Anyudnak, ugye? Továbbra is nagyon szorítunk!

Köles: valóban hátul van a táblában, de gluténmentes, mint a rizs, és kérdeztem védőnénit is, szerinte lehet. Nem is értem, miért ne lehetne. Sacinak semmi baja tőle, szereti a golyót is, meg a pépet is. Luca: én nem magában adom neki, hanem gyümibe keverem.

Saci tegnap végül egyedül, a kiságyában aludt el (talán 3-adszor, amióta megszületett). Először közénk fentettem, nyomult. Majd sétáltam vele, kepesztett. Letettem az ágyába, énekeltem neki, meg simiztem. Szépen lelassult (bár közben 3x megfordult, végül a lábrésznél fejjel kötött ki). Aztán ének abbahagyva, csak simi, majd a simivel is leálltam. Közben megkaparintotta az ágy szélére terített pelust, azzal játszott. Majd egyszercsak elaludt. Egyszer kelt éjszaka. Nem mondom, hogy ritka kipihent vagyok, de azért sokkal jobb, mint az elmúlt időben.

Saci most fogat mos. Meg ruhacsipesszel játszik... majd megint jól becsípi az ujját :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Sziasztok.
Látom a mozgás fejlődésekről írtatok tegnap.
A Joel 1 hét leforgása alatt egyedül ül és feláll a kiságyban, sőt a kiságyat körbe járja.
Foga még változatlanul nincs.
Akinek még nem csinálja ezeket a csemetéi ne aggódjatok, mert majd csak egyik napról a másikra fogja csinálni szinte észre sem veszitek, majd ők tudják, hogy mikor elég erősek ahhoz, hogy már kússzanak, másszanak, üljenek és álljanak. Erőltetni nem szabad.
Amikor Pesten laktam a szomszédban született egy kislány nem akar forogni pedig már olyan idős volt, hogy kellett volna már forognia, a szülők elvitték ez miatt dokihoz megvizsgálta a babát és csak annyit mondott a szülőknek, hogy nyugodjanak meg a kislány egy kicsit lusta. Képzeljétek el másnap már úgy forgott a kiságyban mintha azelőtt is forgolódott volna.

Szerdán megyünk a következő Prevenál oltásra, súly és hossz mérésre, hát már nagyon kíváncsi vagyok mennyit hízott, mert már kezdem elég nehéznek érezni.

Lucus.
örülök, hogy anyukádnak javult már az állapota, és ahogy a többiek is írták, ez már tényleg jó jel, hogy egyedül lélegzik.

manocskak
 
 


mindjárt teszek tegnapi képeket. Jó sok van. Csak le kell kicsinyíteni.

Gyerekem totál kamera érzékeny. Amint meglátja a fényképezőgépet azonnal vigyorog ezerrel.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Krisz! lehet, hogy csak pigment hiba? VAgy spéci anyajegy?

Én sem látom vészesnek a 700grammos hízást három hónap alatt. Petra is 200-300 között hízott egy hónap alatt. Eszembe sem jutott volna sem nekem sem a dokinak, hogy baj lenne...Sőt most már lesznek semmit nem hízós hónapok is.
Szilvi! Bendek betegnek néz ki? rossz kedvű? nyűgös? A babák nem tettetik magukat ha betegek...nem mutatják magukat egészséges jókedvűnek. A felszívódási zavarnak komoly tünetei vannak és nem a kevés hízás az! Nekünk menni kellett iylen miatt vérvételre mert rossz volt az újszülöttkori vizsgálat eredménye de ahogy ránézett a doki egyből mondta, hogy tuti semmi baja mert egyből látszik! Az iylen babák bőre sápadt sárgás színű, karikás a szemük, esetenként komoly hasmenés és hányás is kínozza őket.
Csak próbállak megnyugtatni és nagyon szorítok, hogy valóban csak arról legyen szó, hogy Benedek egész egyszerűen nem a nagy könyv szerint hízó baba....
És ne félj azzal semmit nem segítesz magadon.
katuska79
 
 


Katuska: a kórházban anyajegyet mondtak, itt pigmentcsíkot. De ha anyajegy lenne, akkor más tapintású lenne mint a bőr, nem? Ez egy szabályos csík a lábfején keresztben. Ne tudd meg, milyen gondolataim voltak már ezzel kapcsolatban. De a dokink mindig azt mondta, semmi gond vele. Hiszek neki, de....azért jobb lenne, ha nem lenne ott.

Megpróbálok olyan képet feltenni, amin látszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.08.25 09:39-kor.

krisz78
 
 


Kép így vár reggelente az ágyában, miután szólt, hogy unatkozik Kép majdnem négykézláb Kép mászás után hasrapuffanva

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Kép hasrapuff előtt

Kép
Kép
cs_erika
 
 



Erika: jaj, de édes mosolygós! :lol: :lol:

Ezt találtam. Nem tudom, mennyire látszik így lekicsinyítve. A háttérben a lábfejét nézzétek. Ilyen csíkja van. :(
Ti láttatok már ilyesmit?

Kép

krisz78
 
 



Krisz:
Ha anyajegy lenne, akkor érdesebb, vagy kiemelkedő lenne, esetleg szőrös. Lehet, hogy pigmentcsík, de az meg nem halványabb? :roll: A bőrgyógyászaton biztosan többet tudtok majd meg, remélem akkor megnyugszol majd.

Erika:
Zsófinak a szeme sem áll jól! :lol: Apa készítheti a puskát az udvarlóknak!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Móni: már legalább 4 gyerekorvos látta. 1 hónapja kértem időpontot a bőrgyógyászatra. Egy hét múlva megyünk. A dokink javasolta, hogy fél éves kora után vigyük, mert akkor már nem olyan pici a gyerek.

krisz78
 
 


Krisz, én még nem láttam ilyet eddig.
Szerintem is nézzék meg, és utána megnyugodhattok. Ha nem emelkedik ki a bőr felszínéből, akkor a cipő sem fogja bántani. Lehet, hogy azt fogják mondani, hogy évente ellenőiztessétek.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Mági, pont tegnap mondta apa, hogy a fiúk jobb, ha távol tartják a kezüket Zsófitól. :lol:

Kép
Kép
cs_erika
 
 


ercsi Zsófid egy tündér!!!

krisz az lehet anyajegy,a férjemnek is van a derekánál!!!ugyanolyan tapintású mint a bőr,csak sötét színű!!!
nem tudom mit fognak javasolni,szerintem majd nektek kell eldönteni,hogy leszedetitek,vagy ott maradjon!!!
ha anyajegy,szerintem ne bántsátok!!!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Erika:
óóó ez ismerős :)
Apa már megbeszélte Annával, hogy hová ássák el a kertben a nem megfelelő udvarlókat :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


megjött az etetőszék,csak Zéti alszik,és nem akarok hangoskodni!!!
már olyan kíváncsi vagyok!!! :lol:

KépKép KépKép
zeteny
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?