Új privát üzeneted érkezett!

Tabati: másodjára okosabbak leszünk :wink: . Bár én vittem be mellszívót, csak nem volt mit fejni. Kiskanál nem kellett, mert volt a csecsemősöknél pohár. Na, most elképzelésem sincs, hogy 150-180 tápot hogy tudnám a gyerekbe beletölteni pohárból, hogy ne is menjen mellé, és a gyerek se fuldokoljon.

És a kórházban is rendes voltam, mindig kikértem a kék fény alól a bébet szopizni, míg éjjel is, mégis elég későn indult be a tejem, ugye szerdán szültem, és csak vasárnap, sztem ez is rátett egy lapáttal.

Kíváncsi vagyok majd a 2.-nál hogy alakulnak a tejcsi dolgok. MEg a 3.-nál...

Csillag: Nándi is imád autózni, és ő is reklamál, ha megállunk :lol: .

Dávid nagyon tündéri!
Vendég
 


Tabati: nekem is a kórházban ment el, amikor a korán voltunk... és előtte meg azért volt nehéz, mert nem tudtam, hogy bimbóvédővel tudok csak etetni. Mire ez kiderült, Borcsa kiszáradással+sárgasággal már átkerült a korára, ott meg tilos volt a bimbóvédő, és csak kézzel lehetett fejni, amiben meg ugye kezdő voltam... ezért volt annyi küzdelem utána 2 hónapig... de következő babunál már én is okosabb leszek... Csak azért sok időt, kínlódást, vesződséget megspórolhattunk volna, ha a kórházban rendesen segítenek, nem? Bár nem mondom, 2 nővér segítgetett, de nem igaz, hogy naponta ezt csinálják évek óta, és nem jönnek rá, hogy mi a baj??

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Ráadásul eddig a szoptatásról olyan képeim voltam, hogy vigyorogva ülök egy fotelben, kezemben a gyerek, aki édesdeden szopizik.
Ennek ellenére a karom leszakad - én is csak hónaljtartásban szoktam - és a vigyor inkább vicsorgás volt az elején a fájdalomtól.

A következőre én is úgy készülök, hogy baromi sok szopi az első 4-6 hétben, és lehetőség szerint fejés utána...bár ez tudom nagyon kimerítő!

Nekünk egyébként a cumisüveggel semmi bajom.
Azért én ezt meggondolnám a helyedben Tabati! Gondold csak meg, míg a 100 ml kiskanállal odaadod...mire végzel kezdheted előröl...
A medelának van a haberman etetője, ez talán praktikusabb.

Találtam a teszeveszen egy szopitanítot is:
http://www.teszvesz.hu/item712527175_me ... tanit.html

Mondjuk amit az eladó ír, nagy baromság! Mi az, hogy a kötelék csak anyatejes babáknál alakul ki. Ez hülye?!

Magdii, én úgy látom Dávid kezd rád is hasonlítani! :) Nagyon édes!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 

 
 

Jaj Csillag, a védőnő - feleslegessel tökéletesen egyetértek. Nekem a szoptatásról annyit mondott, hogy átmasszírozom a mellem (ezt imitálva mutatta meg saját magán), majd kórházban 10 perc egyik, 10 perc másik mell, 2 óránként, utána meg óránként...hát ba... meg. Ez volt a legkisebb gondom! Pl. én a kórházban megkértem, hogy mutassák meg hogy kell masszírozni - addig életemben nem nyúltam olyan dúrván a mellemhez. Ráadásul a 10 percet könnyű mondani, de kb. 20 kellett mire mellre tudtam rakni segítséggel Áront.

Persze arra legalább 1órát szánt, hogy elmondja mi mindent vegyek! :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Igen, valahogy így voltam én is a szoptatással, azt hittem, egyértelmű lesz, minden simán fog menni... legközelebb már tapasztaltabbak és okosabbak leszünk e téren is :)

Köszönöm Lányok a dicséretet :) Csillag, a vonalzóét is :lol:
Noémi, Anyukám is pár napja mondta, hogy kezd hasonlítani rám Dávid, én meg csak néztem hogyhogyhogy?:D Ezek szerint tényleg :lol:

Nekem védőnő egy szót sem mondott a szoptatásról... a kórházban aznap, mikor Dávid született, megmutatta egy nővérke, hogy tegyem mellre, és ennyi volt... :?

Tabati, szorítok hogy Nálatok is így alakuljon a tejcsi!!!
magdii
 
 


Tabati: hát ezt jól el...tuk.
Húgomék tegnap reggel mentek haza Bp-re. Postán feladni meg....asszem a fuvar volna annyi mint a készülék. Vagy szinte. Anno a keresztfiam anyucijának küldtem el a Nuk mellszívóm, hát több volt a fuvar mint az új ára.
A csőből az intenzitást te szabályzod. Azaz attól függ hogy milyen magasra állítod a mellbimbóidhoz képest a csövecskék kifolyását a tartályból. Leírni nehéz, nemtom érted-e.
Amúgy meg csuda nehéz azzal kényelmes pózt találni. Nekem attól olyannyira megfájdult a hátam, hogy sírni lettem volna képes. És a cicik meg sem lőtték, eszük ágában sem volt többet termelni.
Gondoltam egy merészet, s felhívtam a GLS futárszolgálatot. Nos, ők csak cégekkel bratyiznak, szerződéses alapon.

Nahh....nyafi van, nem bírom összeszedni a gondolataimat.
Kisprücsköm aludt egy nagyot a szuri után, képosztalapi a combikákon, de anya kell.
Majd még jövök, több dologra lett volna írnivalóm

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Ujra itthon! :) Tegnap jottunk haza, (Benta, koszi kerdesed), jo bonyolult volt a cuccolas! :)

Magdi!
Gyonyoruek a kepek!! :)

Tabati!
Nagyon tisztellek, hogy ejszaka is fejni fogsz, es, hogy ilyen kellemetlensegek ellenere is kitarto vagy.
Miert gondolod, hogy Noe cumizavaros? Azt mondod jol szopik, es nem is hagyja abba a szopizast, mikor eleg neki.
A tanacsado nem tudott segiteni a fekveszopiban? Szerintem probalgasd meg, hatha belejottok, az nagyon nagy konnyebbseg lenne. :)

Csillag!
Ledobbentem azon, amit irtal. Ilyen barom potcselekvesekkel probaljak boldogga tenni magukat! :evil:
Korhazi szopi tenyleg gaz! Nalunk az egesz korhazban egy nover volt, aki tenyleg segitett mindenkinek. Ha nem volt benn, hat szivas! Igy maradtak a szobatarsak, meg a viszonylag tapasztaltabbak. :(

Megkaptuk ma az oltast is, egesz jol viselte Lorka.

Mano!
3 hos adatok : 7600 gr, 64 cm, fejkor: 43,5 cm.
Megallapitottak, hogy dagi, hosszu es nagyfeju. :D :D es persze gyonyoru. :) :)
Mano, olyan jo, hogy emlekeztettel minket tobbszor is az ivasra, nalam nagyon erezheto, ha odafigyelek.
Kaptam postan a dm-tol bababonuszkiegeszito kuponokat, jol be is vasaroltam, vettem lactoherbet is, vagyis ingyen volt meg egy multkori kuponnal.

Nagyok gyonyoru rendet raktak a nagyszobaban, buszke vagyok rajuk! :)

Udv,
Agi

KépKép
lys
 
 


Manó!

mindegy is akkor ha megfájdul a hátam...nekem így is elég kényelmetlen... :roll:

Noémi

csak az elején gondoltam kanállal, ha valamiért távol lenne tőlem, ne adj isten koraszülött stb. akkor még úgyis piciket eszik. utána gondoltam a poharat, ha kell majd tápi. mi az amit írtál én nem ismerem? nincs bajod a cumisüveggel? :shock: nem az van most neked is, hogy amiatt nem akarja elfogadni a cicit? :shock: ez baj szerintem... :?
amúgy ha kellemetlen ahogy masszírozod a melled, akkor nem jól, túl erősen csinálod. nekem is megnyúzták a kórházban a csecsemősök, aztán a doki azt mondta, hogy óvatosan, nehogy eltörjem a csatornákat. szülésznőm megtanította hogy kell. nem erősen, hanem inkább lassan finoman, türelmesen. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


na....nyűglődés ezerrel.
igen, mielőtt szültünk volna tett említést, hogy ismeri egyik topiktársam.
kisfia szinte Grétuval egy nap született.

Magdi: aranyos továbbra is a hajas tüneményed.

na, ismét anya kéretik

Kép
kissmanó
 
 


nálunk is nyűglődés ezerrel :roll: :cry:
Vendég
 


lys
abból gondolom, hogy cumizavaros, mert üvegből elfogadja a lefejt tejet. először azt hittem, hogy mensi miatt, de nem is mensi volt, meg akkor is elfogadta üvegből. hasfájás sem lehet, pedig úgy sikít, mert akkor ha cumisüvegből etetem miért nem fáj a hasa...?ha épp nincs hiszti, akkor minden oké, jól szopizik.

Kép
Kép
tabati
 
 


nálunk is nyügi :lol: volt most kezemben alszik, legalábbis úgy tesz :lol: de nekem ez is elég egyelőre :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


nálunk tuti az oltás, olyan panaszosan "mondja" a magáét.

na, komasszonyomnak sincs bővebb infója a szurikról. marad az, hogy majd rákérdek a banyeknél következő alkalommal.
vagy felhívom holnap telefonon....meglátom.

úgy ennék valami édességet. kéne sütni valami kókuszosat, úgy kívánom. asszem megyek, s kiolvasom a folyóíratjaim, hátha.
a mindmegettén semmi szimpire nem bukkantam.

Kép
kissmanó
 
 


Noémi: te végül kipróbáltad azt a görögszéna, édeskömény és ánizs magokból a teát?
én most próbáltam (lássuk mit tud alapon), hát nem mondom, megiható, de a tejserkentő teámnak ezerszer jobb íze van (ja, én semmit nem ízesítek rajtuk, úgy natűr nyomatom).
kecskerutát sehun nem lehet ebben a rohadt országban kapni. már sokfele érdeklődtem, s azt a választ kaptam legutóbb, hogy kis szerencsével Mo-on kapható.
ezelőtt 2 évvel pedig még itt is volt :evil:

Kép
kissmanó
 
 


Magdi: természetesen Dávid önmagában, vonalzó nélkül is gyönyörű!!! El is bámészkodtam egy ideig azon a nagy haján! :lol:

Tényleg,Amadeát vajon megműtötték már?

Nekem is van szopiteás keverős receptem, leírom, ha akarjátok, bár annak is a kecskerutafű a lényege. Én Pestről kaptam ajeszba, ha vkit érdekel, meg tudom kérdezni, hol vették. Aki a receptet adta, esküszik, h az egész lényege a kecskerutafű meg az izlandi zuzmó, ettől hatásosabb minta laktoherb.

Kiegészítő bababónuszkupn? Remélem, nekem is jön, az első adagot még mindig nem találom, pedig alig költöttem belőle eddig!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Helló!

Tabati, mostanra Áron - lévén már 3 hónapos - szerintem rájött mennyivel könyebb üvegből. De eddig semmi ilyen nem volt. Egyébként most is úgy van, hogy ha fáradt, akkor nem cicizik. Reggel pl. igen.
Nekem ez így bejött, de valószínűleg nem mindenkinél!

http://images.google.hu/imgres?imgurl=h ... _AaC2PGvAg

Tabati itt meg tudod nézni a habermannt, de talán jobb lenne legközelebbre a soft cup - ot megvenned: ennek kanál a vége, de bele lehet tölteni többet is, és adagolod - gondolom mint egy injekciós tűt. Azért ez mégiscsak egyszerűbb, mint kiskanállal.
Nem tudom mennyibe kerül, de legközelebbre már gondolom jobban tudjuk mire érdemes költeni és mire nem.

Kismanó, itt van a fiókban az összes mag, de még nem csináltam meg. A DM-ben akciós a mecsek tea. A 460 Ft-os ára helyett 399 Ft és adnak mellé egy babateát is. Most ezt iszom.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Csillag, írd le ide a közösbe a receptet - hátha!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Kissmano, ismered ezt a receptes weboldalt? én nemrég fedeztem fel és sokszor csorgatom a nyàlamat...
www.nosalty.hu
aztàn ha kisütöttél valami jot, küldd...

Tabati, van logika abban, amit ki fogsz probàlni, màrmint hogy még akkor is fejsz, mikor màr nem jön. Viszont nekem az elején majdnem minden fejés ilyen volt, ragaszkodtam a 20-20 perchez, de valojàban 10-10 perc üresben ment. Nekem nem hatott. Illetve hosszu tàvon lehet, de mikor abbahagytam is minden maradt a régiben.
Börkontaktust kialakitani tényleg lehet màsképp is, plàne nyàron. Szerintem màr ha az arcunkat összedugjuk is nagyon szereti.

Ma vettem én is egy üveg gripe watert - de mindig melléfolyik, ti hogy oldjàtok meg? miért nem talàlnak ki vmi praktikus cseppentöt, mint az infacolnàl? a D-vitamint tablettàtol is kivagyok, minden este porrà zuzni, pedig olyan kemény, mint a kö :evil:

Magdi, Dàvid csodaszép hajasbaba! Nektek nem mondtàk még, hogy olyan szép, hogy lànynak is elmenne :roll: pedig szerintem elég kisfius az arca, mint az én kisfiamnak, söt, a szempillàja is hosszu spiràl nélkül :wink:
preta
 
 


Petra a D vitamint mi cseppben kapjuk.
Vigantol olaj a neve, és cseppentős a teteje. Szerintem vegyél, mígy itthon vagy - recept kell, de gondolom meg tudod oldani. (ha van gyerekes ismerősöd, tuti fel tud íratni)

Én az espumisant kanállal adom, de nem teszem tele: Áron feje a szoptatóspárnán van, a lába az ölemben, ez olyan fél ülős pozíció, de nekem mindkét kezem szabad. Így nem megy mellé.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


http://www.pirulapatika.hu/210036102/adatlap

Ez az! Jóval egyszerűbb, mint tablettát törni!
De vényköteles!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi! Nem is dràga, viszont csak félig oldja meg a problémàt, mert eddig fluor-vigantolette tablettàt szedtünk, a fogai miatt kell a fluor is bele. Ti ezt nem szeditek? Nekünk kétéves korig javasoltàk naponta.
preta
 
 


Csillag köszönöm, aranyos vagy :) Én is megkaptam a bónuszkuponokat, így gondolom mindenkinek kiküldik, aki már kiváltotta az előző csomagot.

Tényleg, én el is feledkeztem a Noémi féle teáról, hogy közbejött a kórház, minden kiment a fejemből... ma voltam a dm-ben, és automatikusan a naturland-os teát vettem le a polcról :roll: A mecsek teát már kóstoltam, szerintem az is iható ízesítés nélkül (én is így szoktam inni minden gyógynövényes cuccot)

Lys, Lorka tényleg édes nagy baba lett már :)

Dávid is nyűglődött ma :( Most végre elaludt, így megyek én is lefekszem lassan. Azért a sok nappali nyűglődés ellenére nagy mázli, hogy az éjszakákat átalussza. Remélem én sem kiabáltam el :)
Jó éjt Lányok!
magdii
 
 



Kép
kissmanó
 
 


Petra, nem fluorról senki említést sem tett... :? :?
Talán akkor is érdemes venned - legalább minden másnapra. Bár pl. Kismanó írta, hogy ő nem is ad minden nap, mert vannak eleget a szabadban.

Kismanó, ez jól hangzik és könnyű is. Lehet én is megcsinálom!

Megyek, lefekszem én is, holnap reggel 1/2 9-re megyek fodrászhoz!!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 



Kép
kissmanó
 
 


Szopitea: 40g ánizsmag, 40g kakukkfű, 40g édesköménymag, 40g csalánlevél, 40g kecskerutafű, , 20 g majoránna, 30g izlandi zuzmó. EGy nagy, nem fém! edényben összekevered, és mindig ebből veszel ki. EGy kanál/2 dl. Ha kell, akkor a pesti vételi helyet meg tudom kérdezni, de nagyobb fitotékákban talán van kecskeruta fű és zuzmó is.

Most jöttünk meg oltásról: Borcsa egész hamar megnyugodott, nem bömbizett annyit, mint egy hasonfektetésnél. És egészen jól tartotta a fejét a hasonfekvésnél. Viszont mégiscsak kicsit lemaradt motoros fejlődést írt be dokinéni. Benta, írok privit.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


nahhh....kókuszos muffin kipróbálva. elég fini.
megyek, mert nyikorog a gyerekem.

Kép
kissmanó
 
 


Hehe, láttátok, mégsem lesznek 12es ikrek... Na megetetem az egy bébikémet :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Szoptatással kapcsolatban, mintha csak az én gondolataimat írtátok volna le. Én se készültem fel rendesen és nekem se álomszerű, bár mostanra már megszerettem. Mikor említettem ezt valakinek, akkor mindenki azt mondta, hogy az a kép, ami az emberekben él a szoptatásról, az hosszú hetek, hónapok eredménye... most már én is tudom.

Én az espumisant és a gripe watert is cumisüvegből adom. Vagy vízbe vagy a tápszerbe teszem. Van babaitató poharunk is (kb. akkora mint 2kupak) abból kapja a homeos golyókat, amiket 1-2 kiskanál vízben oldok fel a drnő tanácsára. Petra szerencsére mindenre vevő. Egyelőre.

Magdii: Dávidnak lassan fodrászhoz kell mennie! :lol: Hihetetlen cuki ezzel a sok hajjal.

Benta: gratulálok a Tesódnak!
Na, most ennyire volt időm. :?

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Sziasztok!

Tesóm nevében köszönöm a sok gratulát! Szerencsére jól vannak, holnap mennek is haza. Nagyon jó keresztmaminak lenni, csak imádni kell a kölköt, a piszkos munka marad a szülőknek!

Benjámintól elolvadok. Cicivel a szájában vigyorog rám ezerrel, és közben kihívóan húzogatja az egyik szemöldökét, pont mint a pasim amikor huncutkodik velem. Kész vagyok. És valamitől 3 napi zizi után megint csak szopik. Én ezt nem értem, de nem is akarom, csak élvezem.

Benta

Kép
benta
 
 


Preta,
igen, már készülődünk ezerrel a tanévkezdésre. Imádom ezt az időszakot, tegnap éjjel becsomagoltam az összes könyvet, de sajna csak átlátszóba kell, így a gyönyörű papírok kimaradnak. Rajzos doboz, matek doboz, tornazsák, focicucc, judo-cucc, tisztasági csomag, nem gyenge. A férjemé a reggeli menet, persze én is kelek, reggeli, egész napos kajcsi, innivaló összekészítése, sulicuccok odakészítése, ami eljut az előtérig, jobb esetben az autóig, és csak ritkán az isibe :lol:

Ébredés van, majd jövök.

Benta

Kép
benta
 
 


Helló!

Én is kipróbáltam a kókuszos muffint. Tényleg fini, és ami fontos, hogy valóban 10 perc alatt készen volt!

Reggel elaludtam - 1/2 9 -re kellett volna fodrászhoz mennem! Délutánra kellett áttennem.
Voltam a tescoban és vettem Áronnak egy nagyon édes: I love Mummy feliratú pólót! :)

Egyébként minden okés. Majd még benézek!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Szemtelenül csak egy gyors kérdés erejéig ugrottam be!

Akinek maxi cosis cabriofix hordozója van azoktól kérdezném:
A bébike mennyire görnyed benn? Esetleg tudnátok képet mutatni hogy hogyan fekszik benne?
Nagyon bánom azt a hordozót amit vettem,Benedek utálja és a babakocsira sem tudom rögzíteni!
Szeretném lecserélni egy maxi cosira!

Sajnos most alig van idöm jövö héten sulikezdés a csajoknak,remélem többet tudok majd jönni!

A képeket megnéztem,és olvasok is csak irni nem nagyon marad időm!

Magdi!
Dávid gyönyörű baba!

Benta!
Én is gratulálok a tesódnak,az én hugom októberben szül és kislány lesz a második is!

Ma mérte a védönéni Benedeket:5130 gramm!
Meg lettünk dícsérve!
20140328174041
 
 


Moncsy: Maci Cosi cabriofixet Maxi Cosi milyenre akarod lecserélni?
Nekünk van egy ősöreg Maxi Cosi hordozónk (talán 2000 a neve) meg egy Maxi Cosi Citi. Hát a régit jobban szeretem.

Kép
kissmanó
 
 


Moncsy,
sajna nem ismerem egyiket sem. Na, még egy autózni nem szerető egyed?

Kép
benta
 
 


Sziasztok!
Látom mindenki jol van.
Lányok az nem baj hogy Domi még nem forog?Nappal egyre kevesebbet alszik.Rengeteget mosolyog és kacarászik,elolvadok tőle.Este viszont még mindig 10-fél 7-ig alszik.Csütörtökön megyünk oltásra délután meg jön Viktor leendő osztályfőnöke családlátogatásra.Anyuka még mindig nem jelentkezett.Ma megvettük nekik a füzeteket stb.a könyvekért pedig holnap kell menni.Hát kiváncsi leszek hogy sikerül-e nekik beilleszkedni bár szerintem nem lesz gond.Viktornak ma van a szülinapja,kapott tőlünk egy ezüst karkötőt.Nagyon örült neki.
Találtam egy jó kis könyvet majd le akarom tölteni,kiváncsi vagyok milyen.
http://rapidshare.com/files/249541522/A ... ub.com.rar
A címe nem rossz.
Na megyek teregetni aztán becsomagolom a füzeteket.
Ma még jövök.

Kép
kata840725
 
 


Köszi Lányok!

Manó!

Most nem maxicosink van,hanem pikolo márkájú,és szerintem túl mély!
Azért néztem maxicosi cabriofixet mert azt lehet a babakocsira pattintani,és akkor már olyat vennék,mivel
jövö héttől sokat megyek majd egyedül a gyerekkel.
20140328174041
 
 


hát ha a Maxi Cosi Citi-s kép jó, akkor azt nyomathatok, csak előbb kell frissebb fotót csináljak, mert ami van, az közel 2 hónapos.

Kép
kissmanó
 
 


Moncsy, nekünk is Maxi Cosi citi van, és eléggé görbe benne a gyerek, pedig ujszülött betét van alatta, ami megemeli a popojàt.
Igaz, a többi hordozot nem ismerjük.
preta
 
 


Ja, és adapterrel szerintem mind babakocsira pattinthato, nem?
preta
 
 


én anno a tavaly azért vettem ezt meg (Bécsből az ebay-en, személyes átvétellel), mert 10,5 hós lányomnak épp készült a 0-10 kg-os hordozója (a másik Maxi Cosi) kicsi lenni, meg ez bébjárgánnyal együtt volt, gondoltam legyen egy kisebb babakocsink is, amire a hordozót tudom csatlakoztatni. csak hát elég nehézkes ez az adapteres dolog, mert ezt a lüke babakocsit (Maxi Taxi Tico) adapterrel nem lehet összecsukni s betenni az autó csomagtartójába, előtte az adaptert le kell venni. Így meg csomó melő van vele, azt ne is említve, hogy az adapter műanyag, s a sok le-fel tevéssel bármikor eltörhet. De az szimpi volt, hogy a még nem 1 éves gyerekem azért 13 hós koráig az autóban hordozóba tehettem.

Kép
kissmanó
 
 


Moncsy, nekünk maxi cosi cabrio fix van. Ez a legbiztonságosabb, valamivel drágább mint a citi.

Kép

Ez a kép már régebbi - kb. 1,5 hónapos.
Azóta már kivettem az újszülött szűkítőt, mivel Áronnak úgy már kilógott a lába! :)
De azt hiszem azt csak 6 - 6,5 kg-ig kell használni.
Azóta egy összehajtogatott törülközőt tettem a popsija alá, mivel egyébként elég mély lenne.

Én nagyon ajánlom, szerintem baromi jó, és tényleg nagyon praktikus, hogy a babakocsira csatlakoztatható.

Az ikres barátnőmnek chicco van, és útálja, mert nagyon mély, és az 5 hónapos gyerekei még mindig nyeglék benne.

Szóval szerintem jó vétel: nem véletlen, hogy 35 újonnan és a neten is 20 körül árulják!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Noémi!

Köszi a linket, az a kanál formájú bigyó naggyon tetszik, tök praktikus!Szerintem következő babánál kipróbááljuk. :wink:

Ma voltunk oltáson. Szegéyn picúrom üvölött, mint a sakál, de amikor felvettem rögtön elhallgatott és elaludt. Amikor hazaértem is be tudtam fektetni az ágyába, és pont akkor ébredt, amikor barátnőmék jöttek babalátogatóba. Persze éhes volt, úgyhogy szoptattam egész idő alatt, barátnőm meg ki-be rohangált, mert 2 éves kisfia hívogatta állandóan. :lol: szóval jó kis baráti összeröffenés volt, na de ez ilyenkor ilyen. :lol: Amikor elmentek Noé újabb maratoni szopizásba kezdett. Ennek mondjuk örülök, hogy a szopi ilyen hatással van rá, simán elfogadja a cicit eszik rendesen. Remélem ez a tejtermelésre is hatással lesz. Aztán felkelt, üvöltött megint, de ez már pocifájás. Gondolom ez is a szuri miatt lehet, mert mintha hallottam volna, hogy ilyen hatása is lehet. Mi meg nem szoktunk délután hasfájással szenvedni, csak esténként kicsit. Annyit szoptattam, hogy már megint fáj a mellbimbóm, a legutolsó szopit nem is bírtam, úgyhogy az éjjel lefejt tejet kapta meg és utána beauldt, azóta is alszik. Tejet csak 30at sikerült fejnem (milyen jó, hogy kézzel fejek, most jól jön, így nem birizgálja a fejőgép a mellbimbóm) aztán jött a garmastan. Remélem nem lesz sebes. :roll:

Na lányok, ez hihetetlen, hogy mindenki "ellenünk" van. kérdezte a védőnő, hogy mi volt a 6 hetes kontrollon, meséltem neki a bolond dokit, aki tulajdonképpen azt közölte velem, hogy öreg vagyok ne akarjak olyan sok gyereket és egyébként is császár után csak császár lehet a következő is, de nem kell várni semmit akár már ma megfoganhat. Erre védőnőm: tényleg nem eszik az ilyen forrón, de azért elég nektek most egy gyerek, ráértek még a következőre! :shock: Vajon miért gondolja mindenki, hogy majd ő fogja eldönteni mikor vállalunk gyereket???? :shock: hihetetlen!!! Még arra is rákérdezett, hogy megbeszéltük e a dokival a fogamzásgátlást!! :shock: Ez a kérdés rendesen szarul esett, mert utoljára egy kisebbségi volt nála, és róla panaszkodott, hogy hiába mondta neki, hogy védekezzenek, most jön a következő baba, és férjének nincs munkája, anyóséknál laknak, akivel rosszban vannak, ki akarja tenni őket, stb. Teljesen úgy éreztem magam, mintha mi is hárányos helyzetűek lennénk, pedig egyáltalán nem. Vagy azért mondta volna, mert anyóséknál lakunk? De ha mi ide akarunk két gyereket és nem számít mikor épül fel a házunk a gyerekek szempontjából (mint ahogy tényleg megvárnánk a felépülést a második gyerekkel) akkor ahhoz kinek mi köze van??? :shock: Még külön szobája is lenne, mert akkora ez a ház, hogy simán elférünk. De az is lehet, hogy csak nekem van üldözési mániám, vagy érzékenyebben érint már ez a téma a hüle doki beszólása után... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Manó,Noémi,Petra!

Köszönöm a véleményeket!

Noémi!
Köszönöm a képet,hát azért sokkal jobban tart ez a hordozó mint a miénk! Ja és Áron is nagyon édes!

Manó!
Azért tőled is várom a képet!
Igaz a cabriofix szimpibb,szerintem kicsit másabb a kialakítása belülröl mint a citinek!
20140328174041
 
 


na, akkor itt van 3 fotó. az első kettő normál módon van a földön készítve, a harmadik is a földön, de kissé megdöntve, ahogy az autóban lenne (a hátsó ülés ülő része nem vízszintben van, hanem döntött kissé, ezért nem tetszik nekem ez a Citi ahogy ott fekszik az ülésen)

Kép
Kép
Kép

Kép
kissmanó
 
 


Manó Géza annyira pasis ezen a képen! Nagyon tetszik! :):)

Tabati, szerintem itt a fórumon megegyezhetünk, hogy minden védőnőt jobb lenne száműzni egy másik bolygóra.
Tényleg senkinek semmi köze a Ti családalapítási terveitekhez. Úgy csináljátok, ahogy nektek a legjobb!
Értelmes, anyagilag független emberek vagytok, akik el tudják dönteni mit akarnak.
Persze vannak pro és kontra érvek. De ezt gondolom Ti is számításba vettétek, és aszerint döntöttetek.
Én pl. úgy vagyok, hogy biztosan nagyon jó lenne kis korkülönbség a gyerkőcök között, de nekem fontos, hogy az igényeim ki legyenek elégítve, ezért hogy anyagilag ne legyen megterhelő visszamegyek 1 évre dolgozni. Nekünk így jöttek ki a prok és kontrák...:) De tökéletesen megértem, aki másképp áll a dologhoz!

Egy mellből szoptatsz, hogy fáj?

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Nem, mindkét mellből, csak maratoni szopi volt, végre élveztem, hogy nem utasít el... :oops: gondolom a szuri után jól esett neki egy kis anya. :lol: Mindegy, mert mostanra meg már kezd nyügi lenni, megint nem kellett neki a cici, amit most nem bántam, legalább pihen egy kicsit a bimbó.

Tömködi a szájába a kezét ezerrel, meg nyáladzik....tuti nem éhes, most evett és kiköpte a cumisüveget amit sose szokott, szóval tele lehet. Fura lenne, ha 2 hónaposan nőne a foga...nálunkilyen még nem volt... :shock:

Kép
Kép
tabati
 
 


a fogcsírák is tudnak ám mocorogni. az is zavarja őket, fogzanak, csak épp nem látványosan.
s most míg még senkinél nem annyira sürgős: van egy tök jó homeós bogyó, sajna sem Ro-ban, sem Mo-on nem kapható, de No-ban igen (Ausztriát nem tom, de már Svájcban pl. igen).
Osanit a neve, s kimondottan fogzásra való pici babóknak.
Tétinél rendesen bejött, nagyon sokat segített a drágámon.
szal aki tudja, az szerezze be.

Tabati: Gézu tegnap kapta a szurit, ma is nyűgi volt (s nem tudom mitől, de a pocija úgy tett mintha béka kúria lenne, folyton kurtyogott). Kellett a cici, de nem volt jó, ha adtam az volt a baj, ha nem, akkor meg az. Szopizott kettőt, bealudt, elvettem, ismét kezdődött előről minden.
Azért azt nem hiszem el (s ugye nem tévedek), hogy a bimbód kikészülés közeli állapotban van. azt hiszem, hogy meg van gyötörve, de sok pihi csak árt a hozamnak. nekem a múlt pénteki nap erre ment rá, már tényleg azt hittem leszakad, de eredmény is lett, hálisten.

Védőnőt pedig széles körívben card le. Tudod, leszaromtabletta.

Ma én is találkoztam az egyetlen közvetlen szomszédunkkal. Nőci, 3 gyerek anyja (már nagyok, nincsenek otthon, ők meg vénségükre külön vannak a férjétől). Mondja, hogy most már 4 gyereknél, hogy van fiú is, ugye leállunk :shock: Hát köpni-nyelni nem tudtam, mert egy rém vallásos valaki, ilyent épp az ő szájából nem vártam. Igaz, utána hozzátette, hogy különben nem az ő dolga, azt teszünk amit akarunk.
Hát naná.....
Másik szomszéd (arrább, az utcán lennebb) meg nyomta a dumát Gézunak, hogy ugye tudja mekkora örömet hozott nekünk a családba :?: S ezzel burkoltan utalt arra, hogy végre fiúnk lett. Hát nekem ha lány lett volna is nagy öröm, hisz egészséges.
Ja....ma voltunk először bébjárgánnyal sétálni az utcában (lementünk az utca elejéig, majd tovább másik utcában...s kellett jöjjön haza apa, így vele jöttünk vissza). Hát sportot nem űzök az itteni sétából, az szent.

Kép
kissmanó
 
 


Manó!

nem, nem jól gondolod, nincs gáz, csak kicsit meg van gyötörve a bimbó. Adtam is nki, csak megint hisztizett, így nem erőltettem sokáig. Gondolom ő is nyügibb az oltás miatt, meg az én cicim is fájdogál, úgyhogy most engedékenyebb voltam. :oops: :roll: De lefejtem és adom neki eztán is a cicit, csak pihizett egyet...

Svájcban.... :roll: Ha előbb írod hozatok a barátnőmmel...erről is lemaradtunk... :lol:

Kicsit félek az éjszakától, mi lesz...csak nem borul minden a szuri miatt...be sem lázasodott...eddig még legalábbis...

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!
Az én irásomra miért nincs reakció?Kicsit rosszul esik.De nem baj azért remélem mindenki jól van.

Kép
kata840725
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?