Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
úgy látszik ez a veszekedés hétvégéje:(
Mi is jó csúnyán össze vesztünk, persze megint a haverja miatt aki megint úgy beszélt velem telefonon mint a kutyával, vagy még csúnyábban, mert tartoznak nekem pénzel, meg ott egy csomó ruhám amit ötödikéig ígért hogy visszahoz, ma már kicsit el múlt ötödike. Küldtem a srácnak egy sms következő szöveg: Szia légyszi a cuccaimat tedd le a Sergnél. Köszi Andi. na felhívott hogy én mit képzelek magamról kitépi a belemet a számon én mit kérem számon.... nekem se kellett több elküldtem a.... és letettem, erre felhívta a páromat, aki persze hallotta hogy beszélt velem és nem hogy kiállt mellette még én vegyek vissza, pff hogy utálom a férfiakat:(

Kép

Kép
andrea001
 
 


sziasztok.

Telefonrol vagyok. Minden nagyon szuper. En is egyre jobban vagyok.
A norol aki 12 gyereket var kiderult, hogy kamu. Csak kitalalta a penzert.
vigyazzatok magatokra.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Az egyik barátom is nekidobta kisfiát a galéria aljának, egyszerűen elfelejtette, hogy ott van, vagy kétszer egymás után....rossz volt nézni....azért figyelmesebbnek kell neki na.... :?

Kép

Kép
ktouch
 
 

 
 

Sziasztok! Egesz hetvegen Sopronban vagyunk egy gimis baratnomeknel. En vegyesen vagyok, talan mar jobban. De meg semmi etel nem esik jol a huslevesen kivul. Pocim mar szepen novoget. Hetfon majd irok bovebben. --- Lanyok! Kerlek, ha lehet, tartozkodjunk a csunya szavaktol.
Vendég
 


Ezt a csúnya szavakat mire érted? én nem olvastam ilyet......még itt, vagy csak elkerülte a figyelmem?! :shock:

Kép

Kép
ktouch
 
 


ktouch,
én írtam csúnyát... dühből, amikor leírtam a veszekedést.
De nem tudtam, hogy itt ilyen keményen működik a cenzúra! :wink:
Lehet hogy csak én vagyok így vele, de néha, amikort az embert igazán bántják és dühítik dolgok, és nem tudja/akarja már magába folytani, akkor igenis jól esik egy "azannyateringettét" káromkodni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!

Honey! Ezzel én is így vagyok! Ritkán csúszik ki a számon cifra káromkodás, de utána olyan jó. Igaz, én sokszor franciául szoktam, mert akkor kicsi az esélye, hogy a címzett megérti, és így elkerülhető a további konfliktus.
Hogy állsz a rózsaszínnel? Nekem tegnap este volt, nem sok, de egy-két cseppnél több, meg is ijedtem. És a hasam is szúrkált tegnap, meg egy kicsit ma is. Gondolom, ez a része azért normális. És hirtelen mozdulatra nagyon meghúzódik a méhszalag az egyik oldalon, a mozdulattól függ, melyiken. Kedden úgyis a dokim csinálja a genetikai UH-t, majd megkérdezem, hogy mi ez a szúrkálás.

Kép
Kép
detty74
 
 


detty,
franciául?! :D ez jó!

Nálam már hetek óta elmúlt a barnázás. Lényegében akkor múlt el, amikor befejeztem a hüvelykúpot. Már az uccsó 2-nél sem volt semmi.
Nekem most szerencsére semmi hasszurka nincs, pedig Flóránál húúú de kész voltam.
De rossz mozdulatra azért nekem is fáj.
Pl éjszaka , hanyatt álmomban nyújtózkodtam.... aztaaaa kiábálva ébredtem fel álmomban , annyira belenyilalt jobb oldalt.

Ugye te kérdezted az Utrot múltkor?... Én is fokozatosan hagytam abba. De a 12 +4. napra befejeztem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


detty,
te szeded még az Utrot?
Te mikor mész genetikaira?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!
Hú lányok, én ma annnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnyira hisztis liba vagyok!!! Halálosan fáradt, nyűgös és és.... nem is tudom!!! Ilyen még nem volt, egész nap fel tudtam volna robbanni, estére meg is tettem.
Most egy darabig nem is megyünk hétvégén anyósomhoz, mert keveset vagyunk együtt.
Na megyek is, mert nagyon használhatatlan vagyok, nincs egy ép gondolatom sem. Én sose voltam még ennyire kifáradva terhesség alatt....
Vendég
 


Sziasztok

vissszatértem:)
olyan csodálatos hetem volt,
jó emberek között, természetben, zenével, kajával, alvással
sok szuper embert ismertem meg:)
letisztázódott sokminden a fejemben
belső csönd és nyugalom
életem egyik legjobb döntése volt ez a kiruccanás

hétfőn Nyulasi doki
valahogy szerzek UH képet

a hét közepén megint elhúzok egy kicsit, nem túl messze csak Pilisbe,
megnézek egy helyet

amúgy velem minden rendben, nem fáj meg semmi baj:)

szép napot mindenkinek!!

Kép
yilonne
 
 


Sziasztok csajok!

Most vagyok a 11.hétben, tudtok segíteni hogy a védőnőhöz mikor kell először menni? Vagy azt én döntöm el?
Még nem voltam. És aztán minden hónapban? Összesen hányszor kötelező 9 hónap alatt?
Én 5 éve csak ötször voltam a kisfiamnál 9 hónap alatt, és most sem tervezek többet, mert nem túl szimpi a védőnő és órákig dumál hülyeségeket, főleg úgy hogy én közben borzasztó rosszul vagyok, hányinger meg stb....Franc se akar ott ülni egész délelőtt, se időm se kedvem, se idegrendszerem nincs hozzá, főleg így az elején...

Ja és ha valamilyen vizsgálat nem szimpi, mondhatom neki hogy azt nem fogom megcsináltatni?

Pl. kisfiamnál erőszakoskodott hogy 3 vércukros vérvétel kell, mire megtagadtam arra hivatkozva hogy az István kórházban ahol szülni fogok a zsemlés tejes 1 vérvételes a megszokott, a dokim is tök jó fej volt, ő is ezt szokta alkalmazni, jó is lett az eredményem, nem értem egy hányós kismamát miért kell órákig váratni illetve háromszor szúrkálni meg cukros löttyel itatni ha kérem hogy nem akarom?
A védőnőm megsértődött mert az orvosomra hallgattam
/ naná hogy nem rá!/a kisfiam pedig egészségesen megszületett a zsemlés tejes vércukor mellett is!!!!! :roll: :roll: :roll:
csézjang
 
 


yilonne :)
Lehet, hogy már elindultál :) Ha képet nem is tud adni Nyulasi, vigyél fényképezős telefont vagy fényképezőgépet, és ha megkéred, beállitja neked a legjobbat és kimereviti, és le tudod fotózni.

csézjang :)
elvileg te döntöd el, mikor mész védőnőhöz, ő ad majd kiskönyvet, amivel aztán tudsz menni mindenfelé. Nekem nagyon jópofa védőnénim van, én szeretek hozzá menni, igy havonta 1x összefutottunk. Ő nagyon laza, jófej, minden terhességemnél megkérdezte, hogy a dokim küld vizsgálatokra, vagy neki kell. Nálam is a doki szokott küldeni mindenfelé, igy neki (a védőnőmnek) nincs velem ilyen dolga.
Egyébként én úgy tudom, hogy a dokival együtt legalább 4 pecsétnek kell lennie, tehát ha a dokidhoz mész 4-szer az is elég, és ha nagyon nem szimpi a védőnő, akkor írásban le lehet mondani a "szolgáltatásait"m de ez utóbbit már lehet, hogy csak a baba megszületése után?

Én is ma megyek dokihoz, du 4-kor, szoritsatok, hogy minden rendben legyen.

pusz

minyu
9+1

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

megjöttünk, isteni volt a hétvége. Badacsonyban voltunk. A hegyekben egy szöllőskert közepén. Nagyon szép volt. És tök jól voltam. Nem volt semmi bajom. Hazajöttünk, és azóta folyamatosan hányok. Én ezt nem értem. Ma reggel már 3x. Igaz az első kettőnél még nem volt mit úgyhogy csak erőlködtem.
Megcsináltattam reggel a labort. Jövőhét hétfőre van meg az eredmény.
Csézjang: Én rákérdeztem a védőnőnél, hogy hányszor kell menni. Nekem azt mondta, hogy az a legjobb ha minden egyes alkalommal megyek mielött a dokihoz mennék. És akkor ő elvégzi az alapvizsgálatokat (vérnyomás, súly, vizelet, hastérfogat, stb.) beirja a könyvbe és akkor a dokihoz mindig vihetem a friss eredményeket. Amúgy az enyém tök aranyos, rendes.
Épp az elöbb telefonált, hogy a héten valamelyik nap meglátogatna. Szerdában maradtunk.
Mindenkinek szép napot.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Honey!
Igen, még használom az Utrot. A dokim azt mondta, hogy befejezett 12. hétig menjen a 2x2, utána még egy hétig 2x1 és vége. Remélem, ezzel a pecsételésnek is vége lesz!
Holnap délelőtt megyek genetikai UH-ra, csütörtökön pedig a kombinált tesztre. Ugye a genetikai UH-t már hasi UH-val csinálják, nem hüvelyivel?

Csézjang!
Az első 12 hét alatt kell elmenni a védőnőhöz. És aztán minden hónapban. Szerintem "kötelező" nincs megadva, de havonta hívnak vissza súly, és vérnyomás ellenőrzésre. Szerintem nem is muszály mondanod neki, hogy nem csináltatsz meg egy vizsgálatot. Arra kell elmenni, amire a doki küld. A védőnő max. tanácsot adhat.


Tudom, hogy nem pocakos kérdés, de van egy kis gondom a lányommal, és gyakorló anyukák hátha tudnak tanácsot adni. Pár napja egyszerűen képtelenség kicserélni a pelenkát Alexán. Ha csak lefektetem a pelenkázóra, elkezd rettenetesen sírni, ül fel és fordul el. Tiszta birkózás az egész, főleg ha a pelenka már lekerült, de a popsiját még nem sikerült letisztítani. Hiába adok a kezébe bármit (ez hónapokon át bejött), nem érdekli, elhajítja, csak rugdos és ordít. Egyébként nem érte ezzel kapcsolatban trauma, nem esett le a pelenkázóról, úgyhogy nem értem, mi ez. Ha esetleg valamelyikőtöknek van ilyen jellegű tapasztalata vagy ötlete, hogy mihez kezdjek, nagyon hálás lennék érte, mert kezdek kicsit kétségbe esni. Ráadásul mindig félek, mert a nagy kapálózásban időnként a pocakomat is eltalálja, pedig próbálok jó messze állni, de hát a karom hossza is véges. Előre is köszi, és bocs, hogy ilyen témával hozakodtam elő.

Szép napot mindenkinek.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok lányok!
Én még ilyet nem is hallottam, hogy a védőnő bármilyen vizsgálatra elküldhet, hisz nem is adhat beutalót, akkor hogyan???? Engem mindenhova a doki küldött el. És az eredményekkel mentem a védőnőhöz, aki meg beírta a kiskönyvbe. Most nagy fájdalom, de a védőnőm elment... pedig annyira szuper volt. Félek, milyen lesz az új, az tuti, hogy gyereke nincs és nagyon fiatal. Szimpinek szimpi, de hogy gyakorlata nincs, az tuti. Na mindegy.
Én szerdán megyek. Én úgy tudom, hogy a genetikai uh-ra kell a kiskönyv is, ezért sietős elmennem hozzá. És mindig Ő mondja majd meg, hogy mikor menjek legközelebb.
Nekem már a 2 hét is eltelt, ha ma sincs meg a toxoplazma, morcos leszek. Valaki csináltatott már? Mennyi idő múlva lett eredmény?
Detty! Igen nekem van tapasztalatom a pelenkázás elleni tűntetéssel kapcsolatban!!! Igaz nekem nem 9 hósan csinálták, inkább később. De sajnos ezzel sose tudtam mit kezdeni! Én még csak egyetlen anyukával találkoztam, akinek a kisfia minta-szerűen feküdt hanyatt, amíg a mami kész nem lett. De mindenki más szenvedett ezzel. Nekem a lányom 2 évesen is csinálta, mikor alváshoz ráadtam, bár nem dühből és mérgesen, hanem röhögve, mindig el akart szökni, nagyon viccesnek találta. Én már nem annyira, de egy kétévesre már rá lehet erélyesen szólni, hogy fejezze be. 9 hósra... háááát... és ha addig adnál neki teát? Az még, ami bevált, ha nagyon fáradt voltam és nem akartam bírkózni vele, akkor odanyomtam neki a tejet és feküdt szépen, mint a kisangyal. Más ötletem sajnos nincs!!! Majd elmúlik.....



:roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég
 


detty,
igen, ilyenkor már hasi!

Flóra is ilyen mostanság.
Én azt csinálom, hogy van egy két , amúgy tiltott dolog, amit nem kaphat meg, viszont megmagyarázhatatlan módon imádja. ( pl orcseppes flakon stb )
Na ilyenkor mégis megkaphatja.
Ami még bevált, az a felhúzós pelus! Ugyanis Flórát az zavarja a legjobban, hogy egyhelyben kell FEKÜDNI!! Így viszont állhat, mert úgy adom fel rá, mint egy kis bugyit.
Igaz, a tistogatáshoz így is le kell fektetni, de az 1 pillanat csak.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey!
Bocsánat, hogy "beszoltam" de engem zavar az ilyen szintű káromkodás. Egyébként a fórum-szabályzatokban is ki van emelve, hogy a csúnya szavak használatát mellőzék a használók.

Detty!
Nekem Szilárddal sosem volt ilyen gondom, azaz néha mocorgott, de ez a durva rugkapálózás nem volt. Két barátnőmnél viszont igen. Az egyik nem tudta sehogy kezelni, a másik barátnőm pedig erélyesen állt a dologhoz, és hagyta az üvöltést, lefogta a kezeit, és pár perc után lenyugodott a kislány. Pár hétig ez ment, aztán feladta a hisztit, és nem volt gond utána. De ehhez hozzáállás kell. Nem mindenki tudja megtenni, hogy kemény legyen.

Én is úgy tudom, hogy a védőnő nem adhat beutalót, csak az orvos. Egyébként Szilárddal én a 12. héten mentem el, és összesen talán 3-szor voltam. Én úgy tudom, hogy nincs kötelező védőnői látogatás. Terhesgondozásra összesen 4-szer kell elmenned, hogy megkapd a tb-s kifizetéseket.
Vendég
 


Vivi!

Igen, képzeld nekem a védőnőm adogatott a kisfiamnál beutalókat, hát nem tudom hogyan, talán volt már előre nyomott orvosi pecsétje a beutalón, volt kapcsolata valamilyen orvossal, vagy fene tudja, de engem tök idegesített mert mindig mást akart mint az orvos, és nyilván az orvosom utasításait követtem.
Kicsit idegesít a sok okoskodás, a védőnőm vagy 8 vérvételre elküldött volna, már tököm ki volt vele, főleg hogy annyi idős mint én, így még inkább utáltam az okoskodását....
csézjang
 
 


Sziasztok!

A beutaolókat nálunk is a védőnő adja, de csak azután lesz érvényes, hogy elmész terhesgondozásra és aláíratod őket az orvosoddal.
Nálunk sem kötelező a védőnőhöz járni, de engem mégiscsak megnyugtat, hogy megnézni a fehérje, cukor, vért a vizelebe, vérnyomást mér, és lemázsál! :)
Meg amúgy az én védőnőm egész jó fej is!
Már alig várom, hogy holnap mehessek UH-ra!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Mindig elcsodálkozom, már mennyi mindenen túl vagytok. Én eddig csak egyszer voltam UH-on, mikor 6. hetes voltam, és megbizonyosodtam róla, hogy valóban babát várok, akkor csak annyi volt. Majd voltam egy vérvételen és ennyi. Szeptember 7-én megyek ismét, akkor már nyaki redőt is néznek, remélem akkor már kaphatok kiskönyvet én is. Nem sietik el, azt hiszem azért, mert itt megvárják a 12. hetet, és akkor adják ki nyugodt szívvel a terheskönyvet. Végülis remélem nem maradok le semmiről.....:) Az ilyen toxoplazmavizsgálatra meg integrált-kombináltakra mindenképp el kell menni? És ezekre kell beutalót kérni, vagy a doki küld magától is?....Bocs, nem vagyok tisztában még ezekkel egészen :oops:

Kép

Kép
ktouch
 
 


Nálunk a kiskönyvért el kell menni kötelezően a 8. hétig, a belgyógyászat és első vérvétel a 10. hétig, fogászat 20. hétig.
Nekem már kétszer kellettem menni a védőnőhöz is.
Dokinál voltam 5 hetesen, 6 hetesen, és most 9,5 hetesen kell visszamennem (pedig nincs panaszom csak a hasszúrka), meg hidegfrontnál görcsölgetek.
Fura úgy látszik, ez mindehol máshogy van.
Én például a védőnőnél kaptam egy lapot, amin az összes vizsgálat rajta van, pontosan melyikre mikor kell menni az elejétől a végéig.

Toxoplazmát én is most fogok csináltatni, a dokim ad rá beutalót a követelző vérvételkor, így egy kosszal meglesz a két vérvétel.
Integrált és kombinált teszthez, nálunk nem kell beutaló, csak fizetni kell érte! :) De a dokim erre is azt mondta, hogy majd a 12. heti UH után menjek az pedig szept. 10.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Ktouch!
Én is csak egyszer voltam UH-n a dokimnál, és utána csak azért kellett mennem a rendelésre, mert barnázgattam. Akkor csináltak egy labort, ami teljeskörű volt (toxoplazma is benne volt), és slusssz. Majd most csütörtökön megyek a kombinált teszt vizsgálatra, ami UH-ból és vérvételből áll. A kombinált tesztre nem küldenek, hacsak nem múltál 30 éves. 30 alatt sok doki meg sem említi, mert elvileg alacsonyabb a kocskázat a fejlődési rendellenességre, és ha a korházad nem csinálja ingyenesen, akkor elég sok pénzbe is kerül. A toxoplazmát nem értem, mert engem meg sem kérdeztek, és csinálták, de itt írják a lányok, hogy van akinek kérdezni kell. Szerintem kérdezz rá a dokidnál, amikor mész legközelebb. Szilárdnál nem is tudtam, hogy van ilyen. Lehet, hogy közben nézték, de én nem tudtam róla. A dokim elég kuka volt, így sok mindent nem tudtam meg tőle. Kérdezni meg nem mindig mertem, főleg, hogy nem is tudtam, hogy mit kellene kérdeznem első terhességnél :)
Vendég
 


Szabccsi!
Most látom, hogy te Soproni vagy. Ott voltunk hétvégén, és nagyon jól éreztük magunkat. Átmentünk a Ritzingi tóhoz pancsolni :)
Azt a listát nem tudnád ide bemásolni, amit a védőnőd adott? Jó lenne, ha lenne egy összefoglalónk, hogy mikor milyen vizsgálat következik. Legalább képben lennénk, mert én ilyet nem kaptam.
Vendég
 


Igen szép hely, szeretek itt lakni.
Ritzingi tónál még nem jártam, itt a környéken főleg Ausztriába nagyon szép strandok és helyek vannak.
Hogy tudom csatolni a képet, mert bescanneltem?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Kép terhesgondozási programnaptár

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


[img]
Kép Programnaptár


Az előzőben volt amit kitakartam véletlenül![/img]

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


[img]
Kép Programnaptár


Az előzőben volt amit kitakartam véletlenül

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi!
Köszönöm a naptárt, én le is mentettem. Így legalább előre tudunk tervezni, hogy kb mikor milyen vizsgálatra fogknak, vagy kellene elküldeniük.
Vendég
 


Nekem ma vették le a vért a toxoplazmához is.
Azt mondták jövőhét hétfőre meglesz annak az eredménye is.
Úgyhogy 1 hét.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Mikor kijön a védőnő miért jön ki? Mit néz, vagy mit csinál?
Szerdán jön délután, és nem tudom mire számítsak.
Én is kaptam papírt a viszgálatokról majd bescenelem én is.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


nagy a mérete, nem tudom lekicsinyiteni, pedig rajta van, hogy mikor kell a védőnőhöz járni meg ilyenek.[/img]

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


nagy a mérete, nem tudom lekicsinyiteni, pedig rajta van, hogy mikor kell a védőnőhöz járni meg ilyenek.[/img]

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Vadszi!
Nekem nem jött ki a védőnő a szülés előtt, és utána is csak egyszer. Nekünk kellett hozzá járni. De ha kérted, akkor szívesen kijött. Én nem igényeltem, mert legalább kimozdultunk, és találkoztunk más kismamákkal. Tavasz volt, szép idő, úgyis sétáltunk volna.
Szerintem azért megy ki, hogy megnézze, hogy hova érkezik a baba. Semmi extra, majd mond pár okos dolgot, aztán kész. de hátha vannak tőle tapasztaltabbak ilyen téren.
Microsoft Picture Manager programmal le tudod kicsinyíteni a képet. Van olyan menűpont, hogy átméretezés.
Vendég
 


Egy hét szabadság után jöttem ma vissza dolgozni, de olyan fáradt vagyok!
Hozzá vagyok szokva a délutáni szundihoz! :)
Amúgy nektek megvannak még a kezdeni dolgok, hányinger, hányás, szédülés, fáradékonyság?

Én kezdem jobban érezni magam, már annyira nem erősen van hányingerem, a többi nekem még nem múlt el.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


angie!

Neked mikor lesz a tartóredő uh? tudod a 12.heti genetikai?
Mert én még nem tudom, szerdán megyek dokkerhez uh-ra, / csak mert hasonló korú terhesek vagyunk.../2010.03.15/
Gondolom szerdán még nekem sem csinálja meg, kb: kezdődő 11 hetes vagyok.
csézjang
 
 


szabcsi


A rosszullétekkel én viszem a pálmát, napi szinten hányások, iszonyat rosszullét, egész napos hányinger, még a boltba se tudok lemenni és ez sajna a fiamnál is így volt, azt hittem sosem lesz vége, és csak a 20.hét után múlt el, de akkor úgy mintha elvágták volna. :cry: gondolom most is elszenvedek a 20.hétig....Borzalom, de remélem megéri és a baba makk egészséges lesz.

Egyébként az az érdekes hogy ez a terhességem tök ugyanolyan mint 5 éve a kisfiammal, mintha csak őt várnám, szerintetek ez jelent valamit? Szerintem ez azt jelenti hogy ő is fiú lesz. NEM?????

Többgyerekes anyukák nálatok hogy volt????tök kíváncsi vagyok! :shock: :roll: :roll: :roll:
csézjang
 
 


Sziasztok!

UH-n minden ok volt!
Van orrcsont és a nyaki redő 2,2.
CRL 72mm
13+2 naposnak felel meg. Tehát stimmel a mesi szerinti korral. Amiről ugyebár én tudom, hogy lehetetlen....
A neméről még lövése sem volt a dokinak. De mind1 is, a lényeg, hogy egészséges legyen!


vadszi,
elméletileg védőnéninek kötelező szülés előtt 1x kimenni a kecóba terepszemlére. Szülés után pedig havonta 1x
Persze ezt védőnéninje válogatja.
A mienk nagyon rendes, én imádom! Ő a szülés után minden nap jött ha kértem.

angie,

Nem "beszólásnak" vettem ( azért is van ott a kacsintó fej), csak hasonló nevelési célzatú dorgálást a nagyimtól hallottam utoljára.
igyekszem a kérésedet figyelembe venni, de biztosan elő fog fordulni még hasonló. Ha nem tőlem, mástól. Ez a feszültséglevezetésnek egy viszonylag egyszerű módja. Ha ennyire zavar, javaslom ugord át az ilyen hangvételű hozzászólásokat.
Viszont esküszöm őszintén kiváncsivá tettél, te hogy oldod meg / vezeted le, ha forr az agyad a tehetetlen dühtöl?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honeymoon: gratulálok, hogy minden rendben van, de jó már neked!!!

csézjang: utánnad biztos én következem. Én is elég sokat hányok. És ami gáz, hogy nem kívánom az ételt. Mondhatni undorodom szinte minden ételtől. Úgy kell időnként magamba erőltetnem valamit, hogy azért mégis...

Jaj lányok, holnap kezdem a melót. 2 hónapig szabin voltam nem tudom, hogy fogom birni újra. Egyébként nem tudnak még bent semmit. Jó lenne legalább péntekig magamban tartani. Csütörtök este megyek ultrahangra.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


hali

na voltam Nyulasi dokinál
aranyos, pörgős, profi doki
nagyon örült, hogy ajánlás alapján mentem
mindent elmondott, a hiányzó dolgokra beutalt
csak szept15én kell mennem legközelebb vérvételre, utána meg hozzá
UHt nem csináltunk, így nem láttam manócskát
másfél hete volt 55mm-es ...most már biztosan sokkal nagyobb
megint egyedül mentem
szegény barátnőim sírni fognak, hogy nincs fotó....apukát meg nem különösebben zavarja, h eddig nem látta.
Tegnap, amikor megérkeztem találkoztunk. Hát gyerekek, nem jó ha látom. Mintha nem ismerném. Szörnyű, de nem jó egy légtérben lenni vele. Olyan energiái vannak (kisugárzása), amik rosszul hatnak rám. Olyan álmosság és szédülés kapott el abban a 20percben, amíg nála voltam... huhhh. Aztán hazamentem és még két órát pörögtem újra. Érdekes. Sosem voltam még így, de nem vágyom sem rá, sem másra(férfira). Az sem hiányzik, hogy megöleljen. A testem most csak a babámé...utána meg a táncé lesz újra:)
milyen érdekes...(a test) csak egy eszköz h az istenit lehozza a földre
http://www.youtube.com/watch?v=jYIbmILuR_I
Kép
yilonne
 
 


Hahó!
Megjöttem én is a dokitól. 1 élő magzat (dobogott a szive) CRL: 19 mm.
Kaptam papirokat UH-ra, vérvételre, védőnőhöz.

angie :)
Tábliba most már bekéredzkedek:
30 év, Inárcs, Szt Imre, 3. gyerek (Nándor, Csongor), március 28.
Ha szivesen csinálod, akkor vidd csak te a táblit, de ha csak nyűg, akkor szivesen átveszem.

csézjang :)
hányinger-hányás: pacsizhatunk. Reggel tuti kipakolok, úgyhogy már azt csinálom, hogy inkább szok 3-4 korty tejet, várok 10 percet, az úgyis visszajön, és ezután reggelizek, mert iy a reggeli általában bennmarad. Ha reggelivel inditok, akkor azt látom vissza :roll: Egész nap émelygek és semmi kaját nem kivánok, de ha nem eszek, még rosszabb.
1-vel még rosszabb volt, fekve ettem, mert egész nap hánytam. A dokim kilátásba helyezte a kórházat (konkrétan: ha keddig még hányok, akkor menjek be infúzióra-erre hétfőn abbamaradt...) 2. baba elment 8 hetesen, de vele nem is voltam rosszul. 3. baba: sokkal kevésbé voltam rosszul, émelyegtem, néha hánytam is, de tűrhető volt. Most: egész napos émelygés, napi 2 hányás, és közben nyáladzok, mint egy veszett kutya :oops: :shock: :evil:

Szaladok, mert óbégat a kicsi.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


vadszi :)
a védőnő a körülményeket nézi (elvileg kötelező nekik és egy tábliban vezetni, hogy van-e pl villany gáz stb) ill. veled ismerkedik. szülés előtt 1x kéne jönnie, namármost Nándorommal én khában voltam, aztán az utsó 2 hétben meg nem szóltam neki, mikor hazaengedtek. Csongorral meg mindig napoltuk, hol neki, hol nekünk nem volt jó, aztán úgy ugrott be hétfőn, hogy épp kinn néztük a kukásautót Nándival, ő meg erre bringázott (egy újszülötthöz ment) beugrott, beszélgettünk pár percet, mondta, hogy nagyon lenn van a hasam. Na, másnap mentem szülni :)

Honeymoon :)
jaj, de jó, hogy minden rendben :)

Yilonne :)
örülök, hogy szimpi volt Nyulasi.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!
Csézjang!
Nálam nem volt olyan különbség a terhességek közt. Nem voltam rosszabbul a lányokkal, mint a fiammal és mégis különböző neműek lettek. De hallottam olyat, hogy sokan lányokkal sokkal rosszabbul vannak. Én nem voltam.
Nekem ez a negyedik más. Rosszabbul vagyok, már a 4. héttől émelygek és a 8. héten lett nagyon erős.
És sose voltam ennyire hulla fáradt.
Na majd folytatom, mert fürdetek.
Vendég
 


csézjang :)
azt akartam ám kihozni ebből a felsorolásból, hogy nálam azonos neműek a fiúk, mégis más volt a hányinger.

Lemaradt az imént a kép:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!

Végre egy sorstárs! Úgy értem hogy úgy folyik a nyálam mint egy boxer kutyának, rémálom, a kisfiamnál is ez volt, szóval nem vagy egyedül!
És ettől folyamatos hányingerem is van, beszélni 2 mondatnál többet nem tudok mert egyből hányok ha/ már bocsánat/ de nem köpöm ki. Már zsebkendőt és törölközőt rendszeresítettem, fújjjjjj.
Ez is a 20.hét után múlt el az első gyermekemnél. Borzalom ez a nyálfolyás!!!!! Te hogy vagy ezzel????
Amúgy ugyanúgy vagyok mint te. Reggel iszom 1 pohár tejet, azt utána kihányom, majd eszem reggelit, na az nagy nehezen bennem marad....Rémes, alig várom, hogy már a 20.hét után legyek....

vivi!

Nekem is most azt mondta a dokim hogy ha ilyen rosszul vagyok tuti lányom lesz, mire közöltem vele hogy a kisfiammal ugyanígy voltam és akkor mondta hogy na akkor ezt hagyjuk is, ennyit erről! :lol: :lol: :lol:
csézjang
 
 


Minyu!

Hogy érted hogy más volt a hányinger? Nekem tök ugyanolyan mint 5 éve....

Tök jó az uh.kép, hány hetes és napos az uh kép??????

Most picit megyek, altatom a gyermeket.
csézjang
 
 


Tökjó a kép! picikét irigyellek is érte...én is szeretnék ilyet!!! :D

Ismét ügyeletben, ezúttal éccaka, remélem, hamarosan lefekhetek és reggelig alhatok nyugodtan :)
Nekem változatlanul semmi émelygés, hányinger, néha aggódom is picit ezért, de a melleim érzékenyek és rengeteget pisilek, szóval úgy gondolom, minden rendben!!! :)

Megnyugodtam, 27 évesen akkor még nem kell integrált-kombinált teszteket csináltatnom....

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!

Én is jól eltűntem... :oops:
Állandóan egyedül voltam segítség nélkül, Luca babámmal sem volt könnyű, iszonyúan fájt a keresztcsontom, kicsit a házat is rendbe kellett rakni, mert már rossz volt nézni, hogy milyen állapotok vannak, aztán jó egy hétre el is utaztunk nyaralni Balatonra :D :D (hurrá!)
Kb. a táblakészítés felvetése után (még én tettem meg :)) tűntem el, így még a táblába sem iratkoztam fel.
Szóval most megtenném, ha lehet.
Várható szülés időpontja (még ki sem vagyok írva) március 8., testvér 1 - Luca (2008. március), kor 32., kórház Kútvölgyi.

Látom, hogy nagyon szépen felszaporodtunk (de jó :D ) és nagyon nagyokat nőttek már a babáink. :) Gratula a sok jó 12 hetes eredményhez, meg a jó kis babafotókhoz. :)

A vizsgálatokkal én vagyok a legjobban elmaradva. Nekem még csak egy UH volt 6-7 hetesen. Akkor sem kaptam semmi papírt a terhességről. Szóval semmivel nem tudom igazolni, hogy terhes vagyok, maximum, ha rápisilek egy tesztre. :D Még laborom sem volt. (Vagy nem volt jó a UH gép és nem nyomtatott, vagy a doki volt szabin, vagy mi utaztunk el...) Védőnő sem látott még. Bár tudja már a terhességet. Nagyon örült neki. Én nagyon szeretem a védőnőnket. :) Most szerdán megyek 12. hetes UH-ra, akkor lesznek laborok is, meg toxoplasma ellenőrzés.
Pénteken meg az Istenhegyi klinikára megyek kombinált tesztre.
Szóval most már nagyon várom, hogy végre igazoltan kismama lehessek, babakönyvvel, UH felvételekkel. :)

Ktouch! Integrált-kombinált tesztet nem feltétlenül kortól függően csinálnak. Nekem sem lenne még mindenképp szükséges, bár idősebb vagyok nálad. Lucánál is csináltattam. Engem ez megnyugtat. Sokkal megbízhatóbb, mint az AFP amit csinálnak. És sajnos kortól függetlenül akár 18 évesnél is lehet down szindrómás a baba. Pont a 35 év feletti szűrések eredményeképpen úgy tudom, hogy pl. 35 év alatti anyáknál gyakrabban fordul már elő down kóros baba születése, mert nálu(n)k nem szűrnek úgy.
Nekem Lucával is jó volt, hogy volt kombinált tesztem, mert az valamelyest megnyugtatott, mert elég alacsony volt az AFP értékem (0,7). De minden egyéb szűrés rendben volt. És az azért nyugtató volt.

biribon
 
 


Ja és pár napja hasam alján, bal oldalt naponta többször finom rezgéseket érzek. Mi lehet az? A babát érezni még elég korai lenne. De csak ott és csak mostanában... Lehetséges, hogy mégis? Végülis már 5cm körül lehet a baba, az nem is olyan kicsi...
Na, majd az UH-on megtudom, hogy tényleg ott van-e a baba? ha nem ott van, akkor tuti nem a babát érzem. Lucánál elég későn éreztem biztosan, hogy az ő mozgásait érzem.

biribon
 
 


Jó reggelt Kismamik!

Teljesen kipihentem magam, jót aludtam itt az irodában, nem volt munka az éjjel, ennek nagyon örülök. De olyan éhes vagyok, még jó, hogy van keksz nálam....
Remélem ti is jól aludtatok, és jó kedvvel ébredtek :)

Bocs, tudom, már írtátok, de nem találtam....
Van ahol ingyenes ez a kombinált teszt? Vagy kb. mennyibe kerül?
Köszi a választ..... :D

Kép

Kép
ktouch
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: