Köszönjük mindenkinek a gratulációkat!
Gyors szüléstörténet: 19-én este megünnepeltük Péter születésnapját, megnéztük a dr. house-t (...
), és este 11 körül elkezdődtek a fájások (13,12,11 percesek). Gyorsan elszaladtam zuhanyozni, és mire végeztem, már 5 percesek lettek. Megvártuk, míg ideér Emőke férje (ő vigyázott Marcira, amíg Anyuék felértek), és elindultunk a kórházba. Mire 0.15-re beértük, már 3 ujjnyi volt a méhszáj. Egészen addig teljesen elviselhető fájásaim voltak, de 01.30-kor burkot repesztett a doki. Na, az azt követő 2 óra szinte elviselhetetlen volt, de 03.25-kor előbújt a kisfickó. Azonnal felsírt, lepisilt mindenkit, 10/10-es apgart kapott. Péter végig bent volt, ő vágta el a köldökzsinórt.
Alapvetően szerintem nagyon szép szülés volt, végig félhomályban vajúdtam és szültem, és Zalán is sokat segített azzal, hogy nem gyötört meg nagyon. A dokimnak és a szülésznőnek is sokat köszönhetek, mert végig úgy tűnt, hogy vágni kell, de olyan lelkiismeretesen masszírozták végig a gátat, hogy a végén még csak nem is repedtem. Egyedül a farcsontom fáj még mindig piszkosul, de remélem, lassan az is elmúlik...
Zalán nagyon jó gyerek, éjjel 2 óránként kelt fel szopni, de egyébként eszik-alszik. Marci elég tartózkodó fele kapcsolatban, bár a játékgereblye, amit tegnap Zalán hozott neki ajándékba, nagyon tetszik neki. Zalán meg főleg akkor, ha éhes és sír - akkor legalább csinál valamit, ami számára is érdekes
.
Majd jelenzkezünk időnként, puszi mindenkinek,
Boginak és Botinak jobbulást!
K.