Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, milyen az a magzatvíz vizsgálat? Mindenkinek csinálnak ilyet? Nekem még nem volt szó róla. ÁÁ félekkkk
Ja és igen, a másodikon jártam, az ideggyogyón mentem keresztül...szal gáz...

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Sziasztok!

Nyuszi nem a másodikon van a szülészet, hanem az elsőn és teljesen normálisan néz ki. a szülőszoba kifejezetten tiszta és rendes. a kórtermek pedig olyanok mint máshol és én nem láttam sehol port és munkásokat. Szerintem te nem a szülészetet láttad.:)

Kép
gabcsi1
 
 


Meg volt tegnap a kórházi szülőszobalátogatás.
Szerintem teljesen rendben van a kórház.
A szülőszoba ---egy ágyas előnye :egyedül vagy,hátrány nincs légkondi, kétágyas--előnye:van légkondi,hátránya :kisebb a hely a járkálásra,függönnyel van elválasztva.Vajúdó nincs.A szülőszobán vajúdsz,de ahogy neked kényelmes,nem fektetnek feltétlenül hanyat,csak ha indokolt.Van egy előkészítő(ott borotválnak és beöntenek-beöntés nem kötelező csak nagyon javasolt!!!!,viszont ott helyben van wc és zuhanyzó,ami új és tiszta!!!,aztán kövi szoba a vizsgáló--itt néznek tágulást,ctg-t,meg ha túl hordás van vagy kevéssé tágulsz még valamilyen vizsgálatot,új és tiszta!!!Aztán jön a kétágyas szülőszoba,kicsi,de tisztának tűnt!!!
A gyermekágyas rész,meghát tényleg magyar eü.A kórtermekbe elvileg nem lehet bemenni a látogatóknak,ez minden ajtóra ki van írva,a folyóson voltak most is a kismamák,babák és látogatók.Ebédlő nincs.de van egy tálaló,ott van mikro.A hűtőt nem kérdeztem de volt januárba 2 nagy közös,az most nem tudom hol van.Kaptam listát,hogy mi kell,sztem ha bementek NST-re kérjetek ti is!!!
Ja még egy fontos a kórházról ,régen ugyan raktak,de mostanság nem raknak homokzsákot csak a csaszisok pocijára,de ha viszel akkor feltehető.Én mindenképp viszek,mert bár a szülésznő szerint ez csak vérzéscsillapításra használatos,de szerintem igenis segít a has visszahúzódásban.Amikor hozták vissza a kismamik a babákat,a legtöbben úgy néztek ki mintha még mindig terhesek lettek volna,volt olyan akinek akkora hasa volt,mintha 50 hetes lett volna.
Régen törölgették a gátvarratot kálium-hipermangán vizes oldatával,ami szülésznő szerint nagyon hasznos volt,segített a gyulladásmegelőzésében,a sebgyógyulásban.Ezt már nem csinálják a kórházakban,gondolom pénzhiány miatt. De szerintem be lehet vinni.
A szülésnél---kibújik a baba és rögtön mellkasra rakják az uzsokiban,pár perc után elviszik,megtörölgetik,a magzatmáz marad a babán,aztán 2 órát a maminál van,ekkor lehet mellre tenni.
Húúúú,asszem mostmár tényleg mindent leírtam,ha mégis eszembe jutna valami még leírom.

sutimano76
 
 

 
 

Ja és én is összefutottam 3 szülésznővel is és nagyon segítőkészek és érdeklődők voltak.Az is aki végig kalauzolt a szülészeten.
Nyuszi,legközelebb az elsőre menj körülnézni,a másodikon már csak a vizsgálatok vannak,meg a nőgyógy.Ha szülsz,oda nem kerülsz!!!Nem mondom láttam már jobbat is,(MÁV 3 ágyas szobák külön fürdő wc),de tisztaság van!!!

sutimano76
 
 


Sanghai,Judit kitartás!!!!Lehet én is láttam Stockit csak nem tudtam hogy ő az!!!Hisz láttam az összes kismamit,pont akkor tolták vissza a picibabákat.Jesszus,hogy milyen picik voltak a babák,rég láttam ennyire piciket!!!!Rögtön végig gondoltam hogy hogyan fogom megfogni Kép

sutimano76
 
 


Sanghai: én már gondolkodtam memóriabeültetésen. :) Én is remélem, hogy nem marad így, még a végén elfelejtem megetetni, tisztába tenni a kicsit. Bár, ha rám ütött, nem fogja csendben tűrni. :D
Sutimano76: olyan tájékozott vagy, hogy ezek után mindenképpen veled akarok szülni. :D A pici babák előnye, hogy könnyebben kibújhatnak, csak ki fogja meg őket.

KépKép
moncsie
 
 


Moncsie,küldj nekem fényképet priviben,légyszilégyszilégyszi

sutimano76
 
 


sziasztok!
nyuszimuszi: a magzatvízvizsgálatot ált. azoknál csinálják, akik átlépik a 40. hetet, és 2 naponta szokták megnézni. ha a víz nem tiszta, akkor nagy valószínűséggel meg is indítják a szülést. a 'művelet' hasonlít a rákszűrésre. benéznek egy lámpával, tehát nem mintát vesznek vagy ilyesmi, csak benéznek. a kellemetlen a dologban az, hogyha nincs nyitva annyira a méhszáj, hogy a műszer beférjen, akkor elég rossz mikor ennek helyet csinálnak. (tágítanak) de mivel a művelet nem tart tovább 5 percnél, kibírható. és azt mondják, hogy sok esetben segít, hogy meginduljon spontán a szülés. nekem mondjuk 3 ilyen vizsgálat után indult csak meg...
és a dokim elújságolta a vizsgálat után, hogy nagy haja van a bébimnek... így is lett aztán :)

nagyon várom már hogy jöjjetek a jó hírrel, hogy megszülettek a babák, írjatok majd szüléstörténetet is! olyan jó olvasni titeket!
van vkinek választott szülésznője?
czzsofia
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál,és ismét császárral szülünk!
Ha addig nem indul meg akkor 27.-én műtét,és találkozom a kislányommal! :D

Kíváncsi vagyok a fórumról sikerül-e megismerkednem valakivel :?:

Kép
abygél
 
 


Abygél 10 nap,és találkozol a kislányoddal Kép Lukács doki császároz?Lehet,lemaradtam,bocsánat,de mi a császár oka? :roll: :oops:

Kép
v.andi
 
 


ANTSZ :lol:
amikor en voltam bent, volt ANTSZ. meg is buntettek az uzsokit :wink:
termeszetesen okkal.
egyebkent a szuloszobak szepek!

Netti
Kép
maumau
 
 


Komolyan??? :shock: :shock: :shock: Tényleg megbüntették.Gondolom azóta már változtattak egy két dolgon,hogy ez többet ne forduljon elő. (nem gondoltam volna)

Kép
v.andi
 
 


Andi:igen ő császároz!
OK: a fiam is császárral született,de a lényeg,hogy most magas lett a vérnyomim,és szinte végig gyógyszert kellett szednem!

Kép
abygél
 
 


Lányok. Megint voltam UH-n, és a doki szerint méhen belüli retardációra van kilátás, a feje teljesen rendben van, de a combcsont és a has körfogat kisebb, mint kéne..
Baromira ki vagyok borulva...Miért lehet az, hogy azoknak, akik szeretik a gyereküket, pedig még meg sem született, valami gáz van, akik meg drogoznak, piálnak, züllenek, teljesen egészséges gyerekük születik?

Valamelyikőtöknek van esetleg 36-37 hetes uh eredménye? csak összehasonlításként, h megnyugodjak kicsit.
BPD:91mm, TQ: 85mm, FL: 65mm és súly: 2300g
Egyéb minden más teljesen rendben. Ennyit számítana pár mm???

Akár tetszene amugy az uzsoki akár nem, nem mehetek oda. Speciális hely fog kelleni...Holnap MÁV, és reggel 8kor dől el, hogy be kell e feküdnöm, vagy sem...Szép kilátások...

Nektek sok sikert! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Nyuszi,itt egy táblázat.Ez alapján én nem mondanám,hogy baja lehet Liliennek,de én nem vagyok orvos:
Kép

Kép
v.andi
 
 


Nyuszi,nem lehet hogy csak alacsony a baba???
itt van még egy táblázat:
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Antsz,egy ilyen régi épületben nem csoda hogy találtak dogokat.
Én most hogy láttam,már nyugodtabb vagyok!!!

Bocs Abygél,de remélem a dátum miatt velem tuti nem talizol,én azért szeretném kihúzni tovább!!!

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Csak egy technikai jellegű kérdésem lenne. Az Uzsokiban elfogadják a régi házassági ak-it, vagy új kell? ha új, akkor hány napos? (a miénk már 10 éves :-))

Köszönöm
Maricka
maricka
 
 


Nekünk 3 hónapnál frissebbet mondtak.
Bármelyikőtök kérheti annál az anyakönyvi hivatalnál ahol esküdtetek, és ingyen van.

Emma megszületett 2009.10.24, 3450gramm, 54 cm
emma család
 
 


Sziasztok!
Már nagyon rég voltam itt, mert sajnos kórházban kellett feküdnöm, az utolsó vérvételnél magasabb lett az eredményem, ezért az orvosom beutalt az AEK-be, ahol diétán voltam, s azt mondták onnan már csak kettőben engednek haza.Diétával mindig jó lett az eredményem.
Aug.12.-én /házassági évfordulónk/ megszületett Dóra lányunk 3570g, 56cm, hosszú sötét haj.
Reggel 4:40-kor ébredtem fájásra, s 15:37-kor felsírt. Leírhatatlan élmény. 15.-én hazaengedtek bennünket, most ismerkedünk egymással.
Mindenkinek tudom ajánlani a kórházat,szinte mindenki nagyon aranyos volt, s nem volt fogadott orvosom sem. 3 ágyas baba-mama szoba, fürdőszobával. Tiszta, s nagyon szép. A szülőszobák is szuperek, ahol én voltam még kád is volt, labda mindegyikben van, apuka végig ott lehet, sőt a császármetszést ablakon keresztül nézheti.
A cukros vizet muszáj adni a babának, s én tápszert is adtam,nem elég a víz, állandóan kajáért sírt. Pótlásnak még mindig kap egy keveset.
Kellemes babázást, babavárást mindenkinek, majd később írok még.
Anikó

m.anikó
 
 


Nyuszu, elokeresem a 37-38 hetes UH-m es irok msnen ha megvan, megnezem az eredmenyeket. :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Maricka,én a múlt héten hívtam fel a szülészetet,és azt mondták 300 napnál nem régebbi kell.

Kép
v.andi
 
 


Köszi mindenkinek!
Vidéken volt a polgári esküvőnk, így anyáékat kell zargatnom, hogy kérjenek frisset, én már nem utazgatok 200 km-eket.

Anikó! Gratula a babához!!! Nekem is mondta a doki, hogy ha magas marad a cukrom, akkor AEK. Mondjuk azóta diétával okés, de azért jó hallani, hogy normálisak voltak.
maricka
 
 


Mau pussz érte:D :P

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Nagy-nagy gratula Anikó,kérünk képet a picurról!!!!!Sok egészséget és sok-sok tejcit kívánok!!!

sutimano76
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem szoktatok arra ébredni, hogy begörcsöl a lábatok? Nálam mostanában szokott jelentkezni ez a szörnyűség. Szerintem rettenet :x
Szerintetek mit tegyek ellene?
symont
 
 


Sziasztok!

Symont én is ezzel küzdök, de nekem a kezem is folyamatosan zsibbad, sajnos nem sokat tudsz ellene tenni. folyamatosan próbálom máshogy tenni a lábam és akkor jobb.

Kép
gabcsi1
 
 


Hát, ez nem túl biztató, de majd megküzdünk ezzel is.

Amúgy ígértem, hogy ha bent leszek az Uzsokiban figyelek nagyon. Szerintem nem volt vészes, mindenki kedves volt és viszonylagos tisztaságot láttam. A pszichológus csajszi mondta, hogy kaptak az orrukra a takarítónők a kosz miatt és ANTSZ-t is emlegetett. Szerinte már sokkal jobb a helyzet.
Fizetős szoba nincs, de igyekeznek kellemessé tenni azt a néhány napot, amíg ott leszünk.

Az autógén tréningen egyelőre a lazulást, megnyugvást tanultuk, valamikor majd alfa állapotba is kerülök, ha eleget gyakorlom itthon is és jól tudunk haladni az órákon. A foglalkozás délelőtt ingyenes, a csajaszi nagyon aranyos. Tőle tudom, hogy szeptemberben indul majd szülésfelkészítő, orvosokkal, védőnővel és ő is ott lesz majd.

Hát, egyelőre ennyi.

Pusszantás mindenkinek
Timi
symont
 
 


Én ma voltam az Uzsokiban.Én is nagyon szétnéztem megint.
Állati nagy a pangás.Volt egy kórterem,ami teljesen üres volt.Tisztaság volt,szépen megvetett ágyakkal.
Pár anyuka és apuka ült kint a folyosón a babákkal,és a szülészet is csöndes volt.2 szülésznővel találkoztam,akik végtelenül kedvesek voltak.

Remélem a lányok hamarosan kibújnak,és még több infonk lesz.

Kellemes 4 napot mindenkinek.

Kép
v.andi
 
 


Symont,gondolom szedsz te is magnéziumot,és mellette igyál calcium pezsgőt,azzal kordában lehet tartani!!!

Pszihológus csajszihoz,hogy lehet bekerülni??telcsizni kell???

sutimano76
 
 


Sziasztok lányok!!!

Jó régen jártam már erre, de csak azért nem sikerült ide eljutnom,mert 2009.08.16-án 22:55-kor Antal Réka 57cm-el és 3800g-l megszületett.
Képzeljétek el sanghai-l egy szobában feküdtünk!!!Dorka is csoda szép kislány!!!!
Na megyek pihenni!!!

Judit

Kép
szgiuditta
 
 


Judit,Nagy-nagy gratula,csodaszép méretei vannak Rékának!!!!!Sok boldogságot és tejcit és egészséget kívánok nektek!!!!!

Én szombaton jártam bent,és láttam az összes kismamit,akkor te még bizti nem voltál köztük.

Sanghai,Nagy-nagy gratula,remélem hamarosan te is jelentkezel!!!!!!

sutimano76
 
 


Judit Gratulálok:)

Kép
gabcsi1
 
 


Judit,Sanghai szeretettel gratulálok !
De szuper,hogy egyszerre voltatok bent.
Remélem majd jöttök képekkel és beszémolókkal.

Kép
v.andi
 
 


Judit,Sanghai hatalmas gratula nektek! :D

Gabcsi:akkor talán már csak nekünk van esélyünk találkozni :wink:

Kép
abygél
 
 


Sziasztok!

Abygél nagyon örülnék ha találkoznánk:)
még nem nagyon akar kibújni, de reméljük hamarosan rászánja magát:)

Kép
gabcsi1
 
 


Na csajok,akkor teljesség igénye nélkül.Most jöttök ti:Gabcsi-Abygél-Nyuszi,aztán majd pár hét múlva megyünk Andi,Moncsie és Én.Szupi lenne.

Na de Stockival mizujs,tud valaki valamit?????

sutimano76
 
 


Gabcsi:én is örülnék neki! :D
Én szerdától tuti bent leszek! :!:

Kép
abygél
 
 


Rendben akkor én is igyekszem:D:D

Kép
gabcsi1
 
 


Judit, Sanghai: gratulálok, ügyesek voltatok lányok. Sok szép élményt az otthoni babusgatáshoz.
Symont: a lábgörcsökre nekem is a kalciumot mondta a doki.
Sutimano76: engem a doki a 35. héttől leállított a magnéziumról, azóta nem szedhetem. Ha nagyon görcsöl a lábam éjszaka, dupla kalciumot szoktam szedni (reggel + este).
Szép két csapat gyűlt össze. Mintha megszerveztük volna. :)

KépKép
moncsie
 
 


Sziasztok!

Köszi a választ mindenkinek, akkor megpróbálom a kalciumot.

Sutimano: a pszichológus csajszit Marosi Mónikának hívják, a száma 06-30/414-8055. Nagyon kedves, jó fej nőci.

Azt hiszem már alig várom, hogy megszülessen a kis pockom, bár még nagyon messze van október közepe.

Tudtok ajánlani helyeket, ahol pofás kis babaágyakat lehet venni és viszonylag jó áron? Ma indultunk el vadászni, választék van, nem mondom, de elég húzósak árban.
symont
 
 


Nyuszival mi a helyzet????

Symont,mi itt csináltattuk az ágyat: http://www.helimexbaby.com/

Kép
v.andi
 
 


Symont mi a babaágyat a baby fun baba boltban vettük 39.000-ért, pelenkázóval együtt és itt volt a legolcsóbb. legalábbis egy hónapja.

Kép
gabcsi1
 
 


Sziasztok!

Köszi az ágyra vonatkozó válaszokat, jövő héten már biztos megvesszük.
MI a véleményetek az "Elfordulásgátló-, koponya elderormálódás elleni fejpárna és matracvédő 3in1"-ről? MOst láttam szintén a babyfun bababoltban, jónak tűnik, de ha esetleg valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem írjátok meg.

Köszi



Babymoov
Elfordulásgátló-, koponya elderormálódás elleni fejpárna és matracvédő 3in1 6 550 Ft
termékleírás

•3 termék 1-ben : -elfordulásgátló, - fejpárna, - matracvédő
•A csecsemők koponyája a különböző anyagú fejalátétek, párnák nyomásának következtében eldeformálódhat.
•E termék ergonomikus alaktartóságának és a viszkoelasztikus habjának (formatartó memória szivacs) köszönhetően, a csecsemő koponyája tökéletesen ráfekszik és semmilyen alsó nyomásnak nincs kitéve, így nem deformálódik el (a párna alkalmazkodik a fej formájához).
•A ?Back to sleep? termékkel, a gyermekét komfortosan a hátára fordítva is lefektetheti.
•Az ergonomikus fejpárna használatával a háton fekvés következtében kialakuló fej laposodás / deformáció (Plagiozephalie) rizikója csökkenthető.
•A két tépőzáras kitámasztó segítségével az elfordulásgátlót a gyermeke méretének megfelelően állíthatja és a matracvédőhöz erősítheti.
•Ezt a terméket egy ?lélegző? anyagból készítették, amelynek kitűnő a szellőzése és abszolut komfortérzetet biztosít.
•Használható már közvetlenül a születés után.
•Gépben mosható.
•Összetétele: 100% polyészter, Polyuretánhab.
symont
 
 


Sziasztok!!!

Még egybe vagyok, de látom ti is, csak Juditnak grt!!!!!!!!!
Vannak már jóslók szép számmal, volt egy éjszaka, amikor majdnem bevonultam a kórházba, de aztán elmúlt...
Kíváncsi vagyok mikor szánja rá magát a kisasszony.... De már jó lenne lassan. Türelmetlen vagyok, látni akarom, h minden rendben van vele.

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


De jó,hogy jelentkeztél Nyusz.Örülök,hogy jól vagytok.Azóta nem voltál vizsgálaton?

Kép
v.andi
 
 


Symont: én úgy tudom, hogy az újszülöttek feje alá nem lehet tenni párnát, bár ezt orvos, védőnő még nem mondta, csak a bölcsőhalállal kapcsolatos cikkekben mindig ezt írták.

KépKép
moncsie
 
 


:) voltam azóta dokinál, ismét az egyik retardációt mond a másik azt h semmi baja, de engem ezek már nem érdekelnek, ugysem tudok mit tenni, nameg amugy is szerintem nincs semmi baja. Azért mondják h gáz lehet mert a combcsont FL hossza nem az átlagos 70mm hanem "csak" 66...
ha valaki szerint ez retardáció, ám legyen, nekem jó lesz a szép, nálam alacsonyabb kislányom is:D (én vagyok 175, anyum és az anyósom is 165) gondolom őket örökli magasságban, aminek majd egyszer örülni fog:)

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Sziasztok!

Judit, Sanghai Gratulálok! Várjuk majd a beszámolót, na meg a képeket! Csak előbb érjetek haza! :lol:

Nekünk van elfordulásgátló, de az nem párna, csak az oldalához kell támasztani, és igen, tépőzárral lehet rögzíteni a másik végét, és közé befektetni. Ezt így sose használtam, mindig csak a háta mögé tettem. Kittinél mindig úgy maradt, most annyira erős a kisasszony, hogy a hátára evickél mindig, de azért odarakom a megnyugtatásomra. De párnát tényleg nem lehet!

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Kép párna

Ez lenne az a bizonyos párna.
symont
 
 


Szia Nyuszi!

Én is így vagyok ezzel. Bár tudom, akkor aztán tényleg megváltozik majd minden körülöttem, mégis alig várom már, hogy kibújjon a drágám, hogy lássam, mindene egyben, és lát, figyel, mosolyog és egészséges és szép.
És tényleg ne izgulj, biztos minden rendben lesz a csöppséggel!
symont
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?